PAS Polska

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 130 ocen.

Opinie o PAS Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska

Sztos

Nie warto. Ludzie przychodzą tu i za 2/3 dni już ich nie ma. Po za tym każdy kto orientuje się coś na rynku pracy dobrze wie że tą firme omija się szerokim łukiem. Kasa marna , nie warta zachodu, to już więcej w biedronce lub lidlu Ci zapłacą.

Zainteresowany

Tak jakoś rzadko piszecie na forum? Co dzieje się aktualnie w firmie? Warto aplikować?

Administrator

Pamiętajcie, że udzielając merytorycznej odpowiedzi pomagacie innym osobom zainteresowanym pracą w firmie PAS Polska. Chce ktoś się podzielić swoją opinią?

zyta

zgadzam się pracuje tam już kilka lat ale to co teraz tam się dzieje to wielka kpina nakazy pracy w sobotę zastraszanie [jak nie przyjdziesz to szukaj sobie pracy]nie wyrażaj głośno swojej opini bo zostaniesz bez pracy

ADWOKAT
@zyta 07.11.2015 10:35

No to trzeba zgłaszać takie łamanie praw pracowniczych do Państwowej inspekcji pracy i będzie mandat kolejny coraz większy a jak cie zwolnią po zgłoszeniu udać się się do kancelarii prawnej i cie przywrocą i jeszcze zadość uczynienie będzie. Nie bać prawa pracownicze są święte. A kierownictwo lub szefostwo które łamie takowe prawa nie powinno być na takich stanowiskach.

Iza

@ayo nie polecasz pracy w firmie PAS Polska ze względu na atmosferę? Czy negatywną atmosferę wywoływali pracownicy czy szefostwo? Czemu jest stres i nerwy? To tempo pracy powoduje takie emocje?

ayo

Ludzie nie idźcie tam okropna atmosfera stres i nerwy, na pewno to nie jest praca dla normalnych ludzi, krótko na szczęście tam pracowałam, i każdemu będę odradzać żeby tam poszedł.

dd

czy przyjmują męszczyzn na produkcję ? niech ktoś odpisze.... Jeśli tak to czym sie zajmują ??

Maciej
@dd 24.05.2016 09:12

Ciągną kabla ????

staly pracownik

pas=porazka, brygadzistki jakies dziwne, zamiast doceniac uczciwie, dobrze pracujacego pracownika dbaja o swoje przyjacioleczki ktore liza im *up*. gora wcale nie lepsza wszyscy pracuja tam po znajomosci, jeden wciagnal drugiego bo to koledzy ze szkoly nie polecam, zarobki niewarte tych nerw, stersu jaki tam przezyjecie

Maciej
@staly pracownik 07.03.2017 12:00

Bo brygadzistki są z łapanki ☺

znam te firme

tu jest jak w każdej dużej firmie z zachodnim budżetem kiedy tylko Polak dostanie kierownictwo a ma wtedy dzień do nocy to co w polskiej mógłby zdobyć to musi swoich przygnębić żeby się wyróznic i aby czasem go nie dogonili W tym problem

Amazon
@znam te firme 17.01.2015 07:02

Niestety masz rację

młoda

(usunięte przez administratora) i tyle...omijajcie szerokim łukiem

Amazon
@młoda 02.06.2016 02:04

I masz rację bo ja mam dosyć robiłem na dziale K+V w Opalenicy jako operator , praca zła nie jest ale normy I kierownicy pierd..lnięci

B.P

Zupełnie zgadzam się z tą opinią mało tego że jest (usunięte przez administratora)to jeszcze Bosch tam żądzi i kierownik Pretla musi robić z pracownikami to co mu bosch każe no i najlepsze w święta jak pracownicy dostają kase na kartę bonusową to kierownik odbiera za nic pracowniką premie Jeśli chodzi o p.dyrektora to on już w ogóle ma gdzieś pracowników on tylko kierownikowi wierzy i koniec

Amazon
@B.P 04.09.2012 20:20

Czyli brakuje nad bramą napisu ARBITE MACHT FREI , polacy są sami sobie winni bo na to pozwolili !!!

zośka00

PAS Polska najgorsza firma jaka może być!!!Miałam przyjemność pracować na zmianie A i to co tam sie dzieje jest nie do opisania!Mgazynierzy przesiadują przy biurkach,ludzi traktuja jak śmieci a niestety Pani (usunięte przez administratora) nie widzi albo poprostu nie chce widziec co sie dzieje...

Amazon
@zośka00 05.02.2013 15:02

Właśnie taki jest Marek Kaźmierczak w Opalenicy , do tego włazi w du..e kierownikom I liderkom !

niepolecam

zarobki sa super jesli jestes pupilem brygadzistek lub kierownika. a jesli ktos nie lubi wchodzic gleboko w du* to bedzie zawsze stawiany na najgorszych maszynach, bedzie o byle co pozbawiany premii. jesli chodzi o urlop to nie ma co marzyc. za dzien na żądanie macie tez juz po premii no i kilo pomyj wylane, bo wg nich powinno sie stac przy maszynie 8 godzin, bez przerw ( jest to bardzo czeste, nie ma nawet kogo poprosic by stanal za ciebie na maszynie bo wszycy maja to gdzies) musicie zyc ta praca bo w przeciwnym razie do zwolnienia idziecie od razu!!!! (usunięte przez administratora)

Maciej
@niepolecam 16.03.2014 10:47

Znam takiego w Opalenicy Marka Kaźmierczaka , on liże d..pe kierownikom I liderkom ! Tylko tacy się trzymają w tym obozie !!!

coolio

Byłem na rozmowie w Opalenicy, stanowisko ustawiacz maszyn/operator czy coś takiego, umowa na dwa tygodnie odnawiana w nieskończoność przez agencję job impulse, zero socjalu, za chorobowe zabierana premia, trzy zmiany z opcją na cztery, nadgodziny raczej nie płatne, netto około 1700pln, nie dziękuję.

Maciej
@coolio 12.04.2014 23:48

No I w tym problem , zapier..ol jak h..j a / normy chore a płaca mizerna ! A jeszcze jak ktoś ma komornika to wypłate ogląda na papierku !!!

Bocian89

Zapraszam do Amazona.Tam nie ma takiej patologii

Amazon
@Bocian89 02.10.2015 16:25

I tu cibie pociesze w Poz1 patola jak h..j

Pracownik

Czy ktoś walczy o jakieś podwyżki płacy dla pracowników montażowych.?

nick
@Pracownik 24.01.2018 07:25

jak zawsze wszsyscy pracownicy o to walcza, oczywiscie kazdy w ciszy w swoim sumieniu bo nikt nie ma odwagi isc wyzej (btw chyba tu nie pracujewsz skoro nie wiesz jak tu jest, jak zawsze wszyscy sa za danym pomyslem i wielce waleczni a jak przychodzi co do czego to zostaje 1 osoba ktora kiero utemperuje). jedyne co slyszymy to ze nie dostaniemy a jak sie nie podoba to na nasze miejsce 10 chetnych tylko szkoda ze tych chetnych wogole nie widac, a podobniez kolejki na portierni o ta prace sie bija... niedobory ludzi caly czas a nikt nie chce tu przyjsc p racowac

nick

Nie polecam, praca ciezka, placa marna, ciagle miliony wymagan, ciagle tylko jakies czyszczenia, szorowania, szukanie bledow ktory puscili dostawcy... szkoda gadac, zamiast sie za nich wziac to naciskaja na swoich pracownikow zeby czyscili, polerowali i przebierali bubel a dostawy coraz gorsze. a jak nie zrobisz normy to nie zapomnij wymyslec dobrego usprawiedliwienia

Nick
@nick 16.01.2018 11:05

Tam jest wielki haos Brak warunków do pracy Brak miejsca do pracy Ciasno niechlujnie jedno zastawia drugie Najważniejsze to aby biegiem i do przodu

nick

Dyrektorze, proszę się w końcu zająć przekrętami w odpadzie na zmianie D. Dziękuję.

Nieznajoma znajoma
@nick 12.11.2017 17:21

Ogólnie to niech sie kazdy soba zajmie !!! Dziekuje:p

Iza

Widzę na stronie firmy PAS Polska, że można szukać zatrudnienia nawet bez doświadczenia, bo firma oferuje praktyki uczniowskie i staż studencki. Pytanie odnośnie praktyk czy trzeba mieć ukończone 18 lat, żeby wziąć udział w tym programie? Czy to płatny program? A dla kandydatów do pracy polecam zajrzeć na stronę firmy,gdzie są udzielone wskazówki jak aplikować, by zostać dostrzeżonym: http://www.pas-net.biz/index.php?article_id=48&clang=3

Pomocnik ustawiacza

Pomocnicy zarabiają marne grosze.,muszą tyrac nadgodziny by wyjsc jakas w miare ta wyplate ale to wszystko kosztem zdrowia. Nikt tu nie chce pracowac, stali pracownicy odchodzą bo mają dosyc tej firmy. O podwyżkach w tej firmie zapomnij. Kierownik widzi tylko swój interes i nie obchodzą go inni pracownicy.

nick
@Rumburak 06.11.2017 19:23

no wlasnie firma juz ledwie ciagnie, widocznie niejestes na bierzaco ew to ty jareczku, zle sie zrobilo jak o sobie przeczytales?

Pomocnik ustawiacza

Oczywiscie bez premi, natomiast z premią jakies 2,5 k. Wiec rewelacji nie ma. Wrecz przeciwnie jedna wielka bieda bo premia raz jest a raz nie ma.. jak ci zabiorą albo urwią to zostajesz z gołą wypłatą. Także absolutnie nie polecam.

Pomocnik ustawiacza

Wolf niestety nie ma szansy na takie zarobki.. moze za jakieś 15 lat bedzie tu tyle się wychodziło. Obecnie pomocnik ma tu cos typu 2300.

Wolf

Czy pomocnik ustawiacza to 3ke z przodu zobaczy co miesiac na koncie ?

Iza

@nick a czy w umowie miałeś przedstawiony plan zmian w PAS Polska? Ktoś Cie poinformował, że tak wygląda plan zmianowy w tej firmie? Nie ma opcji wyboru, że się woli taką zmianę? Każda dodatkowa informacja jest bardzo przydatna.

Iza

@Wolf widzę, że nikt Ci nie odpowiedział. Czy sam wczoraj szukałeś odpowiedzi na własne pytanie? Jeżeli znasz odpowiedź to mogłabyś podzielić się z innymi użytkownikami, którzy też chcą pracować w PAS Polska?

gość

I jeszcze nadgodziny są i to więcej czasem niz dozwolone 150 godzin rocznie niby nie zmuszają ale jak nie to foch i wiadomo jestes nie dobry a sami tylko 5x 8 h i do domu i

nick
@Wolf 24.09.2017 22:08

przykladowo zaczynasz w piatek na noc, 4 dni pracujace i wolne 2 dni pozniej 4 na popoludniowke i 1 wolny pozniej 4 od rana i 1 wolny i tak w kolko, przy czym moze ci sie trafic ze idziesz np w pn na noc wt masz wolne a pozniej sr,cz,pt nocka... poprostu #ajebiscie, jak juz sie przestawiasz na nocki to masz 1 dzien wolnego i jestes wyjet yz zycia

gosc

System czterobrygadowy ,świątek piątek i niedziela pozdrawiam

Czoko
@Do Czoko 12.09.2017 12:00

Wiadomo wszedzie ( usunięte przez administratora ) idzie to zlac i robic swoje. Ale jak Wy zyjecie robiac na 4 brygadzie. Szoook. Wspolczuje. Gdzie czas dla rodziny z dziecmi gdzies wyjsc zona znajomymi. ??? I jeszcze czytajac komentarze brak szacunku dla tych co sie zgodzily na taki system wyzysku. Niech te kołchozy zachodnie u siebie to sobie wprowadzaja.

anonim

(usunięte przez administratora)

Czoko

Nie kontaktowalem sie. Chce zmienic prace i widze ze jest ogloszenie i ktos moze cos konkretnego powiedziec nt tych zmian tam 3 czy 4 ?

Czoko

Jak wyglada praca pomocnika ustawiacza maszyn i czy w PASLodz jest 4brygadowka czy 3 zmiany dla ustawiaczy. Jak wyglada przykladowy grafik tygodniowy?

Jobimpuls

Pracowałam 2 tygodnie i nie wytrzymałam psychicznie ciągle mało i źle, człowiek przychodzi do pracy i gania od maszyny do maszyny patrzeć na wszystko skrobać, poprawiać, piłować itp itd. Chcą ilości i jakości człowiek zgłasza problem to ignorują. Nie polecam pracy w tym zakładzie praca dla debila wytwarzany produkt powinien być dobry ,a nie segregowany i poprawiany przez ludzi którzy muszą zostać na nadgodziny 2x ta sama praca wykonywana ,ale nie ma się czemu dziwić jak niedługo to 5 osób będzie pracować na wszystkich maszynach jednocześnie pampersa na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedzenie dożylnie.

.
@gość 04.09.2017 14:11

ZM C i B na wtryskowymi. Robią co chcą

Zostaw opinię o PAS Polska - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska