PAS Polska

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o PAS Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska

Pomocnik ustawiacza

Oczywiscie bez premi, natomiast z premią jakies 2,5 k. Wiec rewelacji nie ma. Wrecz przeciwnie jedna wielka bieda bo premia raz jest a raz nie ma.. jak ci zabiorą albo urwią to zostajesz z gołą wypłatą. Także absolutnie nie polecam.

Pomocnik ustawiacza

Wolf niestety nie ma szansy na takie zarobki.. moze za jakieś 15 lat bedzie tu tyle się wychodziło. Obecnie pomocnik ma tu cos typu 2300.

Wolf

Czy pomocnik ustawiacza to 3ke z przodu zobaczy co miesiac na koncie ?

Iza
użytkownik zarejestrowany

@nick a czy w umowie miałeś przedstawiony plan zmian w PAS Polska? Ktoś Cie poinformował, że tak wygląda plan zmianowy w tej firmie? Nie ma opcji wyboru, że się woli taką zmianę? Każda dodatkowa informacja jest bardzo przydatna.

Pomocnik ustawiacza

Pomocnicy zarabiają marne grosze.,muszą tyrac nadgodziny by wyjsc jakas w miare ta wyplate ale to wszystko kosztem zdrowia. Nikt tu nie chce pracowac, stali pracownicy odchodzą bo mają dosyc tej firmy. O podwyżkach w tej firmie zapomnij. Kierownik widzi tylko swój interes i nie obchodzą go inni pracownicy.

nick
@Pomocnik ustawiacza 3 tygodnie temu
Pomocnicy zarabiają marne grosze.,muszą tyrac nadgodziny by wyjsc jakas w miare ta wyplate ale to wszystko kosztem zdrowia. Nik...

i tak macie lepiej finansowo niz zwykly robol w tej firmie. firma tragedia, zero szacunku co najgorsze nie tylko gory ale i takze miedzy pracownikami, porobily sie kliki ktore rzadza jak chca a brygadzistka sie slucha jak piesek. info o firmie: wtryskownia: h#joza, 4 brygadowka ktora tak defacto nie jest 4 brygadowka bo nie dostajesz dodatku za taka prace, 1 nd w miesiacu jest wolna a tak zapitalasz kiedy chca montaz: prawie nie istnieje, zamowien na lekarstwo, kazdy kazdemu wilkiem, brygadzistki upodlaja ludzi a o wspolpracownikach to juz mi sie wiecej niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chce pisac, jedna donosi na druga zeby dostac wieksza premie ktora przyznaje brygadzistka ktorej wystarczy lizac #upe. tampon: chyba najgorsza patologia, masz robic norme, nie wolno ci wyrzucic wiecej niz iles tam zlomu mimo iz realnie sie nie da, maszyny sa tak ustawiane przez pseudo 'drukarzy' ze co chwile musisz po nich latac zeby poprawiali, a jak juz maja dosc ciaglego lazenia to jest wielki foch i masz robic bez gadania bo wg nich jest dobrze ustawione, wizyta w QS i znow musza poprawiac i tak caly dzien kiero na wtryskowni juz jest opisany wyzej wiec nie ma co sie rozpisywac kiero na montazu, niewychowany trep, jako facet powinien pierwszy wypalic z 'dzien dobry' a tymczasem szanowny pan nawet ci nie odpowie, (nadmienie ze dyrektor pan C nawet sprzataczce potrafi pierwszy powiedziec i jakos korona z glowy mu nie spada) kiero tampon tragedia, jakala taka ze nie idzie go zrozumiec, z lapanki niby p.o a zachowuje sie jak wybrany przez boga QS pan marcin to juz kompletne nieporozumienie, tylko chodzi po halach i szuka dziury w calym, dzien bez donosu na pracownika dniem straconym, qs dziala hipotetycznie tzn wg niego moze isc dana wada a za 2 dni wraca jako blad auditowy NIE POLECAM, CHOROBA NERWOWA GWARANTOWANA jak jeszcze w czyms pomoc i cos opisac pytajcie

Iza
użytkownik zarejestrowany

@Wolf widzę, że nikt Ci nie odpowiedział. Czy sam wczoraj szukałeś odpowiedzi na własne pytanie? Jeżeli znasz odpowiedź to mogłabyś podzielić się z innymi użytkownikami, którzy też chcą pracować w PAS Polska?

gość

I jeszcze nadgodziny są i to więcej czasem niz dozwolone 150 godzin rocznie niby nie zmuszają ale jak nie to foch i wiadomo jestes nie dobry a sami tylko 5x 8 h i do domu i

Wolf
@gość 13.09.2017, 19:28
I jeszcze nadgodziny są i to więcej czasem niz dozwolone 150 godzin rocznie niby nie zmuszają ale jak nie to foch i wiadomo je...

A jak wyglada przykladowy grafik tygodniowy na tej 4 bryg. Ile zarabia pomocnik ustawiacza?

nick
@Wolf 3 tygodnie temu
A jak wyglada przykladowy grafik tygodniowy na tej 4 bryg. Ile zarabia pomocnik ustawiacza?

przykladowo zaczynasz w piatek na noc, 4 dni pracujace i wolne 2 dni pozniej 4 na popoludniowke i 1 wolny pozniej 4 od rana i 1 wolny i tak w kolko, przy czym moze ci sie trafic ze idziesz np w pn na noc wt masz wolne a pozniej sr,cz,pt nocka... poprostu #ajebiscie, jak juz sie przestawiasz na nocki to masz 1 dzien wolnego i jestes wyjet yz zycia

gosc

System czterobrygadowy ,świątek piątek i niedziela pozdrawiam

Do Czoko
@gosc 11.09.2017, 21:10
System czterobrygadowy ,świątek piątek i niedziela pozdrawiam

Pomocnik ustawiacza i ustawiacz to jest największe gówno w tej firmie zero szacunku gdzie prawie wszędzie kadra techniczna jest na poziomie traktowana . Szczerze nie polecam tego czegoś chyba ze chcesz zaorać sobie psyche . Kierownik to jedna wielka pomyłka masz z gówna bata ukręcić

Czoko
@Do Czoko 12.09.2017, 12:00
Pomocnik ustawiacza i ustawiacz to jest największe gówno w tej firmie zero szacunku gdzie prawie wszędzie kadra techniczna je...

Wiadomo wszedzie ( usunięte przez administratora ) idzie to zlac i robic swoje. Ale jak Wy zyjecie robiac na 4 brygadzie. Szoook. Wspolczuje. Gdzie czas dla rodziny z dziecmi gdzies wyjsc zona znajomymi. ??? I jeszcze czytajac komentarze brak szacunku dla tych co sie zgodzily na taki system wyzysku. Niech te kołchozy zachodnie u siebie to sobie wprowadzaja.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Czoko

Nie kontaktowalem sie. Chce zmienic prace i widze ze jest ogloszenie i ktos moze cos konkretnego powiedziec nt tych zmian tam 3 czy 4 ?

Czoko

Jak wyglada praca pomocnika ustawiacza maszyn i czy w PASLodz jest 4brygadowka czy 3 zmiany dla ustawiaczy. Jak wyglada przykladowy grafik tygodniowy?

Jobimpuls

Pracowałam 2 tygodnie i nie wytrzymałam psychicznie ciągle mało i źle, człowiek przychodzi do pracy i gania od maszyny do maszyny patrzeć na wszystko skrobać, poprawiać, piłować itp itd. Chcą ilości i jakości człowiek zgłasza problem to ignorują. Nie polecam pracy w tym zakładzie praca dla debila wytwarzany produkt powinien być dobry ,a nie segregowany i poprawiany przez ludzi którzy muszą zostać na nadgodziny 2x ta sama praca wykonywana ,ale nie ma się czemu dziwić jak niedługo to 5 osób będzie pracować na wszystkich maszynach jednocześnie pampersa na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedzenie dożylnie.

gość
@dasdcz 02.09.2017, 15:39
masz jak najbardziej racje, wymyslaja wszystko co sie da zeby zaoszczedzic na pracownikach produkcji a do biura co chwile zatru...

Dotyczy to wszystkich zmian czy może tylko jednej ?

.
@gość 04.09.2017, 14:11
Dotyczy to wszystkich zmian czy może tylko jednej ?

ZM C i B na wtryskowymi. Robią co chcą

Boberek

Na montażu rządzi stalowa wszystkim i wszystkimi wraz z swoim lovelasem. Kierownik produkcji żyje w swoim świecie wiadomości które dochodzą do nie chce chyba przyswoić do swej bujnej czupryny i jest Carpe diem... Ludzi nie słuchają brak szacunku wieloletni pracownik zwalnia się ,ale są tłumy za bramą czekają w kolejce do pracy aby Tylko się tu dostać zapraszamy do pasa. Albo ciągnąć trzeba dobrze (kurs u stali) bądź mieć dużo jajek najlepiej farmę i nauczyć się głaskać.

594d41

Zatrudniaja nowe osoby, starych pracownikow wysylaja na wtryskarki. stary pracownik odchodzi z pracy anowy ktory nic nie potrafi zostaje, do tego ciagle urlopy wciskane na sile bo nie ma roboty, tylko przyjacioleczki sa ciagle w pracy. koncowa

rrrrrr

to juz koniec tej firmy, stali pracownicy odchodza, zlecen brak

krowa

potwierdzam, pas to patologia. najgorsza zm b na montazu....

staly pracownik

pas=porazka, brygadzistki jakies dziwne, zamiast doceniac uczciwie, dobrze pracujacego pracownika dbaja o swoje przyjacioleczki ktore liza im *up*. gora wcale nie lepsza wszyscy pracuja tam po znajomosci, jeden wciagnal drugiego bo to koledzy ze szkoly nie polecam, zarobki niewarte tych nerw, stersu jaki tam przezyjecie

świ
użytkownik zarejestrowany

Wydaje mi się, że ostatnio nie pojawiła się nowa oferta pracy @mann, ale zobacz, że cały czas było ogłoszenie na operatora ustawiacza maszyn. Może jest jeszcze szansa.

PASownik fizyczny

Mam wrażenie że kierownik to gej bo pozwala mężczyznom na wszystko a kobitki prześladuje. Nie pozwala im na radio ,telefony ani na słuchawki. Faceci grają w gry na telefonie oglądają ME 2016 na telewizorze nad placami i nic się nie dzieje, a kobitkę za telefon z ratajnerów omal nie wyrzucił. Ciekawe co na to urząd do spraw opłat za abonament RTV może by się zainteresował nielegalnym oglądaniem. Podobno posiadanie telewizora jest płatne.

Rumburak
@PASownik fizyczny 03.07.2016, 18:36
Mam wrażenie że kierownik to gej bo pozwala mężczyznom na wszystko a kobitki prześladuje. Nie pozwala im na radio ,telefony an...

szkoda tylko, że przedstawiasz sytuację dość stronniczo......to może zabawa w pytania i odpowiedzi: jest zakaz rozmowy przez telefon ? NIE jaka jest zasada ? albo wykonujesz procesy związane z pracą albo rozmawiasz przez telefon.......... Ale jak nick wskazuje, to fizyczny może mieć za daleko do łba żeby to ogarnąć :P

młoda

(usunięte przez administratora) i tyle...omijajcie szerokim łukiem

dd

czy przyjmują męszczyzn na produkcję ? niech ktoś odpisze.... Jeśli tak to czym sie zajmują ??

magdzik
@dd 24.05.2016, 09:12
czy przyjmują męszczyzn na produkcję ? niech ktoś odpisze.... Jeśli tak to czym sie zajmują ??

Przyjmują, oczywiście, że przyjmują. Tu każdego biorą, aby tylko chciał przyjść. A jak zostanie na dłużej niż tydzień, czy dwa, to jest święto. A czym się zajmują faceci? Tym samym, co kobiety - stoją przy taśmie, odbierają plastikowe elementy, piłują, skrobią, czyszczą, obcinają niepotrzebne fragmenty i oczywiście dokładnie oglądają, czy aby jakiś czarny punkcik wielkości czubka szpilki, albo kreseczka zarysowania nie pojawiły się na gładziutkiej, białej powierzchni. Potem to pakują. Masz dwie maszyny do obrobienia, podczas przerwy nikt cię nie zastąpi, jak wrócisz, masz pełną taśmę plus to, co przez przerwę ci zdejmie osoba z sąsiedniej maszyny i tak zasuwasz w dzikim upale (wiatraki 3 na halę - kto pierwszy, ten lepszy), 8 godzin i do domu, chyba, że akurat ci wlepią dodatkowe 4 godzinki, bo na każdej zmianie zawsze brakuje ludzi i nie ma kto obrabiać maszyn. Jeżeli jesteś lekko niepełnosprytny, to nic nie szkodzi, też możesz przyjść, ludzi od dawna tu brakuje, wezmą i kalekę. No i naszykuj się na czterobrygadówkę, pracą w soboty, niedziele, jak leci, oczywiście za zwykłą pensję, nie ma nawet złotówki dodatku poza 20% za godziny nocne, ale to wszędzie muszą dawać. Na premię nie licz, zawsze coś się znajdzie, żeby jej nie dać. Ale oczywiście serdecznie zapraszamy kolegę

staly

pracuje tak juz dluzszy czas, co chwile nowe rekrutacje a po 2 tygodniach wszystkich nowych ludzi zwalniaja. po czym za chwile bsh sie rozmysla i jednak daje szanse na dalsza wspolprace i znow ludzi zatrudniaja, i tak w kolko

noell1963

Co mają wspólnego realia polskiej kariery z robieniem pracownika w "h..." W biurze coraz więcej znajomych, pensje mogą sobie po znajomości ustawiać bo połowa to znajomi i koledzy pana M.C. Robol jest do roboty a nie do rozmowy. Każą robić po 12 godzin to powinien tylko pytać jak długo a nie za ile i potem żądać premii i dodatków. Za pracę w nadgodzinach powinien być wdzięczny a nie żądać dodatkowej kasy, wolnego dnia i jeszcze protestować na prace w niedziele. Niewdzięczne głupie baby zamiast modlić się z wdzięczności do pana M.C. za prace to wypisują takie teksty -straszne. ALE PRAWDZIWE.

dania

Zachwycona nie byłam ale tak wygląda niestety zwykłego człowieka praca na produkcji tu i w każdej podobnej fabryce a sporo ich zwiedzilam Żadna dobrej opinii nie ma Wszędzie jest kilku pracowników których się docenia a reszta tylko do wykorzystania niskim kosztem To są fabryki które mają na celu zarobić a nie instytucje charytatywne

dania

Jak ktoś nie jest bystry nie daje sobie rady w pracy przeć co na ogół go wyrzucają to pozostaje mu tylko wystawić złą opinię o firmie

noell1963
@dania 20.12.2015, 02:30
Jak ktoś nie jest bystry nie daje sobie rady w pracy przeć co na ogół go wyrzucają to pozostaje mu tylko wystawić złą opinię o...

Od kilku lat słyszę -jak się nie podoba to się zwolnij,na twoje miejsce jest 10 chętnych.Tylko ciekawe że ci chętni szybko przychodzą i jeszcze szybciej uciekają.Wytrzymują 2 tygodnie do miesiąca i w nogi,a potem następny jeleń.

Pracus 11

Zgadzam się co do atmosfery jest stres i napięcie nie ma możliwości normalnej rozmowy z dyrektorem produkcji ponieważ kierownik produkcji do tego nie dopuszcza. Ludzie nie ma czegoś takiego jak nakaz pracy! !jest tylko zlecenie nadgodzin na które pracownik może się zgodzić a nie musi Porostu brak w pracownikach jedności dwóch trzech się odezwie areszta. .... Dlatego zarząd i kierownicy robią sobie co chcą. .... LUDZIE ODWAGI W GRUPIE SIŁA CO ZEOLNIA NP.20 OSOB ODRAZU NAPEWNO NIE POMYSLCIE LUDZIE! !!

Marek
@Pracus 11 28.11.2015, 04:24
Zgadzam się co do atmosfery jest stres i napięcie nie ma możliwości normalnej rozmowy z dyrektorem produkcji ponieważ kierownik...

Nakazu pracy może i nie ma, ale było powiedziane przez kochanego kierownika, że jak ktoś nie będzie zostawał na nadgodziny, to będzie zwolniony. I jak obiecali, tak zrobili. Kto nie chciał na każde gwizdnięcie zostawać na dodatkowe 4 godziny, czy tam przyjść 4 godziny wcześniej, został wywalony. To były osoby pracujące nieraz po kilka lat! Nie zapijały, nie chorowały często, dobrze pracowały. Przyszły nowe jelonki - stare do lamusa. Nieważne, że doświadczone, dawały sobie radę na wszystkich, zresztą coraz bardziej rozwalonych, formach, ale nieposłuszne, nie chciały zapie...ać codziennie po 12 godzin, kiedy ludzie masowo odchodzili. Zdaje się, że nikt jeszcze nie napisał jednej, ważnej rzeczy: W PAS JEST CZTEROBRYGADÓWKA, ZA KTÓRĄ NIE MA ŻADNEGO DODATKU!!! Dawniej był, nawet spory, aż chciało się przychodzić w te weekendy, kiedy cała rodzina siedziała na grillu, ale od paru lat zlikwidowano ten dodatek, robi się za gołą pensję, plus oczywiście nadgodziny. Premia rzadko kiedy jest, trzeba spełnić tyle warunków, coraz bardziej niemożliwych do osiągnięcia, że nie ma co na nią liczyć. Zresztą i tak jest coraz mniejsza... Jest tak "dobrze", że już Ukraińców zatrudniają, bo Polacy nie chcą już tu przychodzić, a desperaci, którzy już przyjdą, są, delikatnie mówiąc, słabymi pracownikami... Jest jeden plus pracy w PAS. Po tej robocie wszędzie będzie Ci lepiej.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Marek

Zabawne są wpisy zachwalające warunki pracy i płacy w PAS. Widać, że ich autorami są osoby zainteresowane zachęceniem ludzi do podjęcia pracy. Rzeczywistość jest inna - jeśli chcesz pracować jako pomocnik ustawiacza, to nie licz na awans, chyba, że będziesz miał kogoś z rodziny na odpowiednim stanowisku w firmie. Będziesz zasuwał ciężko, nierzadko bez przerwy nawet na śniadanie, bo ustawiaczy jest od dawna za mało, a maszyn ciągle przybywa, a te, które są, starzeją się i coraz gorzej działają, a formy są tak rozwalone, że w miarę chociaż dobre ustawienie jest bardzo trudne. Nikt tu nie chce przychodzić do pracy, bo ustawiacze w Łodzi w większości się znają i wiedzą, gdzie można pracować, a gdzie nie warto nawet dzwonić. Lepiej poszukaj gdzie indziej, bo w PAS nastały rządy niekompetentnych buców, którzy rozwalą tę firmę, jeśli dyrekcja z Opalenicy w końcu się nie obudzi i nie rozgoni łódzkiej kadry zarządzającej.

Marek

Pytałeś jeszcze o atmosferę. Wszyscy są nerwowi, przepracowani i zastraszani. Życzliwości za wiele raczej tu nie znajdziesz. O wszystko awantury, ryki i pretensje.

zyta

zgadzam się pracuje tam już kilka lat ale to co teraz tam się dzieje to wielka kpina nakazy pracy w sobotę zastraszanie [jak nie przyjdziesz to szukaj sobie pracy]nie wyrażaj głośno swojej opini bo zostaniesz bez pracy

1-mala

Pas to (usunięte przez administratora) w Polsce tak jak za Hitlera podczas 2 wojny światowej

Bocian89

Zapraszam do Amazona.Tam nie ma takiej patologii

pracownik

ostatnio nawet sie troche poprawilo ale to i tak nie jest lekka praca, taka na przetrwanie trudnego okresu w zyciu, dociagniecie do emerytury.

loli

Praca w PAS jest gorsza niż za Hitlera... To jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to co tam sie wyprawia z pracownikami to ludzkie pojęcie przechodzi... zero szacunku do ludzi, pracownik jest traktowany jak śmieć. Nie wiem jak ludzie tam wytrzymują ale to tylko kwestia czasu. A całe kierownictwo nie nie właściwe osoby na wyższym stanowisku, takie jest moje zdanie... to najgorsza firma jaką znam..

txx

to masakra... i tam wszyscy ludzie! najgorsza zm. a i b...o przerwie to tylko pomarzyc . Najgorszy zaklad na calym swiecie

heros

macie tam utrzymanie ruchu ? można się tam dostać ?

ona

najlepsi sa panowie od przestawianbia maszyn, jedyne zajecie jakie maja przez caly dzien to obsluga telefonu komorkowego lub innego sprzetu dzieki ktopremu graja, na nocach to nawet spia po katch. bruygadzistki troche sie uspokoily no moze poza Pania M ze zmiany A. zarabia sie nei najgorzej bo mozna i 2k wyciagnac jka sie ma platne nadgodziny... atak norma to 1500-1700. atmosfera srednia, jak ktos umie sie dogadac z ludzmi to nawet ma ok a jak ktos sobie z tym nie radzi to siedzi sam

Maxi

W tej firmie nie ma żadnej organizacji. Od pracownika wymagane są rzeczy ponad siły a i co najlepsze firma nawet nie wyposaża pracownika w przyrządy do wykonywania pracy, pracownik sam musi sobie wymyślić jak ma sie przygotować do pracy,bo nikogo nie obchodzi to że nie masz jak pracować, to jest normalne? Firma wymaga solidności pracy a nie potrafi tej pracy zorganizować i zapewnić potrzebnych narzędzi.... Tam każdy jest zmęczony i przeciążony praca, dlatego każdy powinien się wspierać żeby lepiej i milej sie pracowało a nie jeszcze kogoś zezwać aż w pięty pójdzie.. Do pracy tam chodzi się ze strachem i myślą ze nigdy nie wiadomo co nas tam czeka...Tam po prostu nie ma organizacji i osoby rządzącej, bo aktualni ludzie nie nadają sie do tego...

znam te firme

tu jest jak w każdej dużej firmie z zachodnim budżetem kiedy tylko Polak dostanie kierownictwo a ma wtedy dzień do nocy to co w polskiej mógłby zdobyć to musi swoich przygnębić żeby się wyróznic i aby czasem go nie dogonili W tym problem

były pracownik

Tu ustawiacze nie sa chamscy ani naburmuszeni podobnie z innymi pracownikami Wszystko tak stąd że każdy jest przeciążony swoją pracą i choćby chciał to pomóc nie da rady pozostaje tylko takie zachowanie

asi

Praca w PAS to najgorsze co może być.. Ludzie traktowani są strasznie, nikt z niczym sie nie liczy...Nowi pracownicy są zdani na siebie, nikt nie interesuje sie tym żeby cokolwiek wytłumaczyć, a jak zostanie puszczony jakiś błąd detalu to są gnębieni..Pracowałam tak trochę bo moja psychika tego napięcia i stresu nie wytrzymała...Ustawiacze na zmianie C są chamscy i ciągle naburmuszeni. Atmosfera i warunki pracy które tam panują niszczą człowieka, nie jest się w stanie tam długo wytrzymać.Odradzam pracę w PAS.

coolio

Byłem na rozmowie w Opalenicy, stanowisko ustawiacz maszyn/operator czy coś takiego, umowa na dwa tygodnie odnawiana w nieskończoność przez agencję job impulse, zero socjalu, za chorobowe zabierana premia, trzy zmiany z opcją na cztery, nadgodziny raczej nie płatne, netto około 1700pln, nie dziękuję.

niepolecam

zarobki sa super jesli jestes pupilem brygadzistek lub kierownika. a jesli ktos nie lubi wchodzic gleboko w du* to bedzie zawsze stawiany na najgorszych maszynach, bedzie o byle co pozbawiany premii. jesli chodzi o urlop to nie ma co marzyc. za dzien na żądanie macie tez juz po premii no i kilo pomyj wylane, bo wg nich powinno sie stac przy maszynie 8 godzin, bez przerw ( jest to bardzo czeste, nie ma nawet kogo poprosic by stanal za ciebie na maszynie bo wszycy maja to gdzies) musicie zyc ta praca bo w przeciwnym razie do zwolnienia idziecie od razu!!!! (usunięte przez administratora)

............

Przerwa Papierosowa wchodzi w przerwe pracownicza (przy kazdym wyjsciu z hali trzeba sie odbic i ten czas zabierany jest z przyslugujacych 20minut)Ogolnie kazde opuszczenie hali wymaga odbiciu sie karta i nalezy juz do przerwy pracowniczej. W firmie z czasem jest coraz gorzej przykladowo maszyny pracuja coraz szybciej przy czym coraz ciezej sie wyrobic, brygadzistki nie zwracaja uwagi czy ktos sobie radzi czy nie , dyrektor czepia sie o byle co przy czym kierownik i inni "wszyscy swieci" tez zaczeli szukac dziury w calym (ostatnie sytuacje- notki pracownicze za nic tak naprawde). Odradzam pracy w tej firmie ,psie pieniadze za taka prace i nieszanowanie pracownikow i drugiego czlowieka.Podstawowe wynagrodzenie to 1500zl netto (nie ma co liczyc na premie gdyz kierownik zawsze znajdzie cos by nie dac jej pracownikom oraz zalezna jest od liczby zwrotow od klienta)

.....

pkt.1 brygadzistka jest bez zarzutow pkt.2 roznorodnosc detali idacych na maszynie to decyzja planistki pkt.3 nikt nie zabrania nikomu wychodzic na przerwe pkt.4 stare pracownice pomagaja nowym osoba a ze jest przerwa papierosowa to wiadomo ze kazdy palacz pojdzie. Pozdrowienia msciwa bez powodu (usunięte przez administratora)! Twoja opinia to glupia zemsta za to ze poprostu nie nadawalas sie do tej pracy!

?

akurat u niej największy ład. a nastrój u ciebie (usunięte przez administratora), tez bywa zmienny

byla

to prawda ze ta firma to najgorsza chołota jaka moze byc istny (usunięte przez administratora),kierownik niczym sie sie interesuje tylko dlubie w nosie,utworzyli zmiane D bo jest wiecej zamowien postawili pania (usunięte przez administratora) na brygadzistke i robi sie co sie chce ,czyli brygadzistka jest ale ma wszystko w szanownej (usunięte przez administratora)stare pracownice robia co chca czyli przesiaduja caly czas na papierosie badz na stolowce a nowy pracownik zapierdziela na kilku maszynach i nawet nie moze na przerwe isc bo go cofna i jeszcze sflugaja ze biedak wogole chce isc,zreszta stawiaja nowego co zmiana na innych maszynach i radz se sam czlowieku i tak premii nie bedzie ,tak gwarantuje regulamin premii,nikomu nie polecam tej firmy a co do zarobkow to jesli masz nadgodziny to 1600bedziesz mial i praca przez biuro posrednictwa pracy (10 zl na godz brutto)umowa co dwa tyg.

Anka

(usunięte przez administratora)No brawo, gratulacje :) Odnośnie groźnej brygadzistki zm. C. Ktoś to bardzo źle odebrał,jej zachowanie. A może dziewczyna w ludzki sposób broni i potrafi swojej zmiany a nie trzęsie tyłkiem o własny stołek??? A (usunięte przez administratora) Kierownik ma swój świat i niech tak zostanie.

pracownik

,,,, - 2013-08-05 10:39:45 na produkcji jak zobaczysz 1600 to będzie wielka radość(ul techniczna) dopóki firmą trzęsie brygadzistka zm C to nie będzie lepiej. Dość długo pracowałam i wiem co się dzieję na jej zmianie. Żałosne że ma więcej do powiedzenia od kierownika-jest to opinia starych pracownków. Odeszłam z własnej woli, miałam dosyćPracuję na Technicznej już kilka lat i to co tu opisujesz mija się z prawdą. Widać nigdy nie pracowałaś (usunięte przez administratora)na zmianie B. Pani brygadzistka tej zmiany przejawia syndrom wiecznego niezadowolenia, co sprawia, ze wyżywa sie na pracownikach za bzdury.

pracownik

Pracuję na Technicznej już kilka lat i to co tu opisujesz mija się z prawdą. Widać nigdy nie pracowałaś faszystki na zmianie B. Pani brygadzistka tej zmiany przejawia syndrom wiecznego niezadowolenia, co sprawia, ze wyżywa sie na pracownikach za bzdury.

,,,,

na produkcji jak zobaczysz 1600 to będzie wielka radość(ul techniczna) dopóki firmą trzęsie brygadzistka zm C to nie będzie lepiej. Dość długo pracowałam i wiem co się dzieję na jej zmianie. Żałosne że ma więcej do powiedzenia od kierownika-jest to opinia starych pracownków. Odeszłam z własnej woli, miałam dosyć

Szukajacy pracy

Poczytaj komentarze już ktoś pisał co do odbioru za dni wolne.No i wynika ze więcej nie wyciągniesz kasy.

Szukajacy pracy

Obilo mi sie o uszy ze ok.2k mozna wycisnac.Zobaczymy czy wykropkuja...

Zostaw opinię o PAS Polska - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PAS Polska