Sapa Aluminium Sp. z o.o.

Trzcianka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 320 ocen.

Opinie o Sapa Aluminium Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sapa Aluminium Sp. z o.o.

anonymous

Dziewczyny pchają się wyżej tyłkami siostry Ewai Ola, Krzysiu to za mało trzeba iść wyzej ????

anonymous
@Ola 08.11.2017 13:06
Ale czego tutaj zazdrościć? Pracuję jak pozostali pracownicy, zarabiam pewnie nawet mniej niz pozostali pracownicy, dopiero sie...

Jesteś dnem dna materalistko,rozumem nie grzeszysz nadrobić tylkiem musisz.

Ola
@anonymous 12.11.2017 10:11
Jesteś dnem dna materalistko,rozumem nie grzeszysz nadrobić tylkiem musisz.

To takie dorosłe wypisywać bzdury by oczernic kogos ;) pamiętaj tylko, że w świecie Internetu nikt nie jest anonimowy ;) pozdrawiam

Wierny

Opinia jest jedna- doją z ludzi ile wlezie a ludzie się dają.

Marek
@Wierny 20.10.2017 20:59
Opinia jest jedna- doją z ludzi ile wlezie a ludzie się dają.

doja to malo powiedziane dlaczego nie przyjdziesz w weekend pracowac dlaczego to dlaczego tamto zostan na nadgodzinach , lódzie maja rodziny i nie sama praca zyje sie ,pracodawca nie rozumie ze dziecko male tez potrzebuje rodzica w weekend a wracajac z 2 zmiany dziecka sie nie widzi przez 16 h i jeszcze weekendy przyjdź a jak nie to dlaczego ich to nie obchodzi dla niech pracownik to robot by tylko tyrał

Wierny

Bardzo podzielone opinie są na forum, pewnie to normalne.

CNC robol

nikt nie chce pracować każdy jak słyszy ze do sapy przyjmują to olewa ten zakład pracy Ukraince byli i uciekli bo za wsiowe pieniądze robili ludzie tez przez to uciekają dyrektor tylko patrzy w kamery i mobbinguje i tylko fotki pstryka

Wiesiek

Może pracownik nie nadaje się do pracy w Sapa Aluminium nie mogąc nadążyć za wymaganiami zwierzchników? Często trzeba mobilizować ludzi, którym się nie chce robić!

anonim

(usunięte przez administratora)

Marimel

Czy odpowiedziałaś na moje poprzednie pytanie?

Marimel

Czy odpowiedziałaś na moje poprzednie pytanie?

Wierny

Na forum trudno jest ocenić jak wysokie wymagania stawia firma!

PracCNC

mobing byl bedzie ,jak nie zrobisz tego zostaniesz po godzinach , zrobisz to bo jak nie to na ciebie doniosę, masz zrobic i tyle ,jak ci sie cos nie podoba to sie zwolnij

Edyta

@pracownik to dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Sapa Aluminium Sp. z o.o. Czy możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w firmie? Czy są jakieś premie? @on dligi staz czy na pewno chodzi Ci o mobbing? Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. A może ktoś z was jeszcze to odczuł w Sapa Aluminium Sp. z o.o?.

Marimel
@Edyta 28.09.2017 18:46
@pracownik to dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w firmie Sapa Aluminium Sp. z o.o. Czy możesz powiedzieć coś więcej o warunk...

A czy stawianie pracownikowi nierealnych do wykonania zadań to mobbing?

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Edyta ,zależy o jaką pracę Ci chodzi , jeśli produkcja i konkretnie Projekty, to super praca. Wspaniała atmosfera w załodze wszyscy są życzliwi dla siebie. Kadra zarządzająca bardzo miła i wykwalifikowana z wieloletnim doświadczeniem. Panie Liderki i Kierownik wspaniali ludzie. Bardzo polecam!

on dligi staz
@pracownik 22.09.2017 13:05
Edyta ,zależy o jaką pracę Ci chodzi , jeśli produkcja i konkretnie Projekty, to super praca. Wspaniała atmosfera w załodze ws...

Chyba ci placa za ta opinie. Mobbing i tyle. Nikomu nie polecamy pracy w sapa. Pracowałem ponad 10 lat w administracji. Wiem co mówię. Uciekajcie

Ewelina

Ludzie dobrze pracujący nie narzekają na pracę !

Struś
@Ewelina 10.09.2017 18:06
Ludzie dobrze pracujący nie narzekają na pracę !

ale przylizała, Kiszczu przyjdzie do kanciapy i za to ciebie napewno pogłaszcze. Dziwne co piszesz bo jakoś poza firmą już tak kolorowo się nie wypowiadałaś liderko

Myślący

Czy jest tak źle, że nie ma tematu o którym można napisać coś pozytywnego? To bardzo smutne co piszecie, firma zatrudnia ponad 700 osób i rzucacie złe światło na swoje miejsce pracy. Pracownicy nie znają strategi działania zarządu, nie wiecie jakie mają plany ?

Kumpel

Ja powiem tyle Kasowanie negatywnych komentarzy idzie pełną parą . Taki rzetelny jest ten portal ze kasuję komentarze nawet te które nie naruszają regulaminu. Dział HR wręcz tu czatuje żeby prawda nie wychodziła na jaw. Bo nie ma małp do roboty. Firma teraz leży i kwiczy straty co miesiąc są ogromne. Żal na to patrzeć. Dobrze radzę każdemu jeśli masz wybór omijaj ta firme szerokim łukiem bo zniszczy Ci zdrowie i psychikę.

Anonymaus
@Kumpel 31.08.2017 07:27
Ja powiem tyle Kasowanie negatywnych komentarzy idzie pełną parą . Taki rzetelny jest ten portal ze kasuję komentarze nawet te...

bida z nedza kazdyrobi co chce o jak chce mobing pelna para kamer od groma by tylko streczyc pracownika

Edyta

@Waleczny czy pracujesz nadal w Sapa Aluminium Sp. z o.o.? Powiesz coś na temat warunków pracy? @XoXo dlaczego tak uważasz? Na jakiej podstawie? @prawdabolimożesz przybliżyć coś dokładniej o jakie oszustwo chodzi? Czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Szukają obecnie na stanowisko Kontroler Finansowy. Może ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tym stanowiskiem i podzieli się nimi? Wasze opinie są ważne da osób nowo zatrudniających się w firmie.

Wierny pracownik

Jeśli nie wiemy wszystkich informacji to lepiej się nie mądrzyć!

Wierny pracownik

Jeśli ktoś pracuje jako zwykły pracownik to lepiej będzie jak się zajmie swoją pracą . Od ustalania strategi działania firmy są odpowiednie osoby, które się po prostu na tym znają i wiedzą co trzeba i jak trzeba robić żeby firma dobrze stała. Sapa jest taką firmą.

Furia
@Wierny pracownik 15.08.2017 16:06
Jeśli ktoś pracuje jako zwykły pracownik to lepiej będzie jak się zajmie swoją pracą . Od ustalania strategi działania firmy są...

Wierny ty czytasz to co piszesz czy na tacy ci podają co masz napisać ? Może premie za to dostajesz co ? Tak kierują firma że inna wykupiła udziały sapy ? No to brawo ????. A ty nie jesteś zwykłym pracownikiem ? Hmm może ktoś tu coś o tobie napisał ?? Skoro ludzie tu piszą to coś musi być nie tak a napewno 1500 wypłaty w tej branży to ochlapy a że ty w tyłek komuś wchodzisz i masz więcej to siedź cicho ????..

XoXo

Dział personalny razem z panią obsługującą recepcję do wymiany...

XoXo

I dalej będzie. Pani dyrektor nie ma dla nikogo szacunku, no chyba,że dla swoich pupilków co jej wszystko donoszą :)

Waleczny

Sapa to fajna firma , warto tu się zatrudnić tym bardziej, że mają wolne etaty!!

sapowicz
@Waleczny 29.07.2017 12:29
Sapa to fajna firma , warto tu się zatrudnić tym bardziej, że mają wolne etaty!!

Kiedyś kierownikiem był WENTYL a teraz aż TRZECH ??? Drewniak rozumiem , mistrzów było trzech :) to kadra sie rozrasta hahaha

mimi
@Waleczny 29.07.2017 12:29
Sapa to fajna firma , warto tu się zatrudnić tym bardziej, że mają wolne etaty!!

zatrudnić tak na czas określony ale przez pracownika co bystrzejszy liżnie trochę wiedzy i umiejętność np na fabrykacji i daje nogę tam gdzie lepiej płacą i mniejszy bałagan jest w śród rządzących

Kolos

Czy ktoś pomyślał dlaczego w firmie są kamery? Może tych "małych" przerw w pracy było za dużo i tak zrobiono?

Allahakbar
@Kolos 21.07.2017 18:39
Czy ktoś pomyślał dlaczego w firmie są kamery? Może tych "małych" przerw w pracy było za dużo i tak zrobiono?...

Nawet jeśli to zgodnie z prawem nie wolno wykorzystać kamer do sprawdzania pracownikow! Chyba że lubisz być w centrum uwagi to już twoja sprawa bez obrazy oczywiście ????. Polak Polaka zawsze wykorzystuje gdyby firma rządził zagraniczny dyrektor lub cały zarząd włączając kierowników napewno szary pracownik miał by lepiej niż teraz !! Praca sama w sobie nie jest zła wręcz przeciwnie jest fajna i ciekawa ale psują to dyrektor i kierownicy! Patrzą tylko jak z tej garstki ludzi którzy zostali wyciągnąć 200 % normy a biada jak się ktoś niewyrobi . Premie też zależą od kierowników więc wiadomo jak to wygląda ????. Ludzie wciąż odchodzą zostaną tylko starsi pracownicy i tacy którzy nie mają gdzie pójść . Życzę im aby coś się wkoncu zmieniło i żeby zostali doceniani za to co robią i za to że zostali !!!! Pozdrowienia do działu HR i prośba otwórzcie oczy !!!!

Wierny

Ja tu pracuję już długo i nie rozumiem dlaczego niektórzy tak narzekają? Ludzie weźcie sie do pracy a będziecie zadowoleni i podwyżki się znajdą! A może ktoś was mocno inspiruje do robienia tych wpisów .

Pacman
@Wierny 06.07.2017 21:27
Ja tu pracuję już długo i nie rozumiem dlaczego niektórzy tak narzekają? Ludzie weźcie sie do pracy a będziecie zadowoleni i po...

Jak mogą się znaleźć podwyżki skoro reklamacji jest tyle, że obrabiać nie nadążają. Może by tak wymienić nadzorujących na takich co będą się znali na fachu. Dyrektorem i kierownikiem dla samej funkcji to może zostać nawet małpa. To, że jest tak źle to nie wina ludzi przy maszynach, firma jest tragicznie zarządzana. Tu nie ma żadnej strategii, to działania na oślep na tzw. jakoś to będzie. Dlaczego najlepsi i mądrzy dawno odeszli? Tu kierownikiem nie zostaje się przez zasługi i mądrość, a przez nadanie.

Waldi

Słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować na stanowisko specjalisty ds. jakości ze znajomością języka angielskiego lub niemieckiego. Czy ta oferta jest jeszcze aktualna? Jak sie w firmie pracuje?

Andrea

A Matti on był brygadzistą na Anadowni ale zdjęli go bo w balona leciał na zmianie siedział tylko powinni go zwolnić a nie jeszcze pracuje śmieszny on jest he he.

olo

w sapie jako robotnik nie zarobisz bynajmniej na fabrykacji jedyny plus to to ze mozesz sie podszkolic (sam bo szkolenia to chyba tylko na papierze w realu 0 ) na cnc i uciekaj

Wierny

@Anonim Uważam, że do pracy chodzi sie po to żeby pracować i nie przeszkadza wtedy fakt że ktoś patrzy na ręce. Firma jest świetna i nie pozwoli sobie na rządy pracowników nie do końca życzliwych firmie.

ja

A jak tam ma kierownik produkcji? Dostalem oferte.

Wierny

Niektórym najlepiej w pracy wychodzi wyśmiewanie, obrażanie i poniżanie a jeszcze innym udawanie że pracują!!

Anonim

Witam powiem tak ze wprowadzenie 4 brygady w Firmie to jest głupota każdy pracownik o tym mówi i powie wiec się dziwicie ze się ludzie zwalniają ludzie już nie wytrzymują ciągłe chodzenie po halach patrzenie ludziom na ręce.Pozdrawiam życzę miłej niedzieli

Waldi

A co powiecie na temat pracy jako regionalny menedżer sprzedaży? Jakie wyposażenie dostaje się na tym stanowisku.

-------

Z gówna bata nie ukręcisz.

Kuba

Czy z całą pewnością nie da się powiedzieć coś dobrego o firmie? Pracuję tu i nie mam takiego wrażenia.

Anonim

Ale tu chodzi o to po co 5 kierowników na dziale Fabrykacja 1 nie wystarczy ale i tak ludzie się zwalniają z Sapy i nie gadajcie ze nic się nie dzieje jak się dzieje.

Iza

Znalazłam ofertę dla specjalisty ds.jakości z językiem angielskim i pomyślałam , że tu dowiem się coś więcej. Jakie mają wymagania na początek? Jak pracuje się w firmie? W jakich widełkach jest wynagrodzenie?

Dział HR
@Iza 09.04.2017 18:18
Znalazłam ofertę dla specjalisty ds.jakości z językiem angielskim i pomyślałam , że tu dowiem się coś więcej. Jakie mają wymaga...

Iza, zapraszam do kontaktu, odpowiem na wszystkie pytania - rekrutacja.lodz@sapagroup.com. Pozdrawiam :)

Anonim

Witam powiedzcie mi czy to prawda że mają zamknąć Fabrykacje z informacji dostarczonych prawdziwych mają ponoć zamknąć Fabrykacje ja się nie dziwie po co 5 kierowników na dziale Fabrykacja 1 nie wystarczy tak jak ludzie mówią w mieście Trzcianka w firmie Sapa nie jest dobrze ludzie się zwalniają no to co teraz powiecie ze jest super ludzie czas się obudzić i powiedzieć sobie szczerze ze nie jest dobrze.Pozdrawiam

sapowicz

Prezes znaczy uszatek??? :) on ma wszystkich w..... tak panie W. pewnie tego nie czytasz ale moze doniosą ci inni:) kulomiot dyrektorem hahaha, domek wybudowany a co :) a zwykły pracownik zapie..... na nich i ma 2050zł brutto, gdzie sprawiedliwość? ja pamiętam jak był Soren, wszyscy przed nim robili w portki bo bali się Szewcji a dziś??? PGR i UKŁADY !!! pisać ludzie nie bójcie się straszyć mogą dzieci babajagą a nie prokuratorem ,pozdro !!!

GOŁOTA

Już góra wywąchała ukraińców do pracy ponad siły i się wyrzuca fachowców i pracowników którzy coś mają do powiedzenia.Np.W Chrzanowie jak się na blogu czy fb napisze że firma Sapa to same pociotki i układy ,to się wylatuje na zbity pysk ,a taki idiot menager robi za kapo jak dawno w Oswiecimiu-omijajcie ten obóz pracy z daleka młodzi!Niech sobie góra sama robi(cala góra)!ZARĘKAWKII KASKI NA ŁBY I DO ROBOTY LENIE!

sapowicz

Co się dzieje w państwie SAPA ??? Pan specjalista od inwestycji inwestuje w zewnętrzne firmy dając im prace. Np. dział złom nie istnieje, robote za 2 razy większą kase robi firma X , prasują wióry a co:) a złomiarzy na anodownie, albo na fabrykacje. Panie P. specjalisto i kolego Pana Ł. na układy nie ma rady :) SAPA to jeden wielki układ, nie dal ludzi dla kolegów, znajomych, rodziny. Nie pchać się tam. Nie ma sprawiedliwości, obiboki mają a robole ... pracują na nich by tamci mieli premie.

Karol

Czy mógłby ktoś dodać coś w temacie nowej oferty pracy dla specjalisty ds.jakości ze znajomością języka angielskiego? Jakie warunki trzeba spełnić na wejście? Jak się pracuje, z jakimi osobami? Z góry dziekuję

00000000

Zarząd Sapy kupuje nowe auta a dla ludzi z produkcji nie ma na podwyżki-co to k....a jest?

PITERSNAK
@00000000 24.03.2017 18:54
Zarząd Sapy kupuje nowe auta a dla ludzi z produkcji nie ma na podwyżki-co to k....a jest?

NAJLEPSZE JEST TO ,ŻE KAZALI W CHRZANOWIE LOJALKI PODPISAĆ ŻE NIKT NA ZAKŁAD NIE BEDZIE NAGADYWAŁ NAWET JAK SIĘ ZWOLNI-TYM TO PROKURATOR SIĘ POWINIEN ZAJĄĆ!

Hubert
@00000000 24.03.2017 18:54
Zarząd Sapy kupuje nowe auta a dla ludzi z produkcji nie ma na podwyżki-co to k....a jest?

Bo ludzie ci którzy tak naprawdę na ten kołchoz pracują,to są tak zastraszeni że nawet te głupawe czapeczki noszą na łbach!(jak taka czapeczka może cokolwiek ochronić?!!!) to nastepne kłamstwo sapy i ich idiotycznego kierownictwa!!! Te barany z bhp maja płacone za innowacje więc lataja jak debile wśród porządnych pracowników i im wymyślają chujowiny zeby tylko otrzymalli premię za innowację-ja mam pytanie do prezesa :czy ty gosciu choc trochę patrzysz na pracowników? przecież to tak naprawdę te myszy na was robią!zacznijcie w końcu myśleć!

szczera

Nie ma ideałów a fimę tworzymy my sami - ponieważ to od nas zależy jaką atmosferę sobie stworzyny i czy chcemy się zaangażować w to co robimy. Jeśli lubimy swoją pracę to będzimey także lubić firmę, ktróa nam to umożliwiła. Osobiście rozumiem ludzi, którzy są sfrustrowani i piszą tutaj niepochlebne opinie, ale może warto się zatanowić czy ta praca, którą wykonuję na co dzień daje mi satysfakcję.

gustek
@szczera 24.03.2017 13:23
Nie ma ideałów a fimę tworzymy my sami - ponieważ to od nas zależy jaką atmosferę sobie stworzyny i czy chcemy się zaangażować...

ty szczera sama nie wierzysz w to co piszesz!jakim cudem można tu cokolwiek otrzymać jak tylko cię gonią i karają?!!To Zwykły obóz pracy ,a nie normalna firma!Masz ciągle podnoszone normy i najlepiej jak je jeszcze bardziej podniesiesz!A o premii zapomnij bo góra musi jechac na wyjazd integracyjny najlepiej to juz w Alpy bo ciągle im mało

Gregor

Sapa Aluminium jest fajną firmą , pracuje tu juz dość długo i nie narzekam. Płace w terminie fajni ludzie. Ogólnie dobrze trafiłem i dziwię się wpisom

Natalia

Czy dowiem się cos w temacie pracy dla project manager z językiem niemieckim? Bardzo chcę pracować dla Sapa Aluminium Sp. z o.o. i dobrze wiedzieć troszkę więcej.

Dział HR
@Natalia 17.03.2017 11:07
Czy dowiem się cos w temacie pracy dla project manager z językiem niemieckim? Bardzo chcę pracować dla Sapa Aluminium Sp. z o.o...

Natalia, jeśli masz pytania dotyczące tego stanowiska, wyślij proszę wiadomość na rekrutacja.lodz@sapagroup.com, chętnie udzielę informacji. Pozdrawiam!

XYZ

Firma idzie na dno przez paru partaczy w żółtych kamizelkach. Każdy wie o kogo chodzi..

Praca

Jak zarobki na produkcji ?

Edyta

@Trzcianek, prosimy o merytoryczne wypowiedzi.

0000

[Data ostatniej zmiany: 3 października 2001] Art. 35. 1. W razie wykazania przez osobę, której dane osobowe dotyczą, że są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane, administrator danych jest obowiązany, bez zbędnej zwłoki, do uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych, czasowego lub stałego wstrzymania przetwarzania kwestionowanych danych lub ich usunięcia ze zbioru, chyba że dotyczy to danych osobowych, w odniesieniu do których tryb ich uzupełnienia, uaktualnienia lub sprostowania określają odrębne ustawy. 2. W razie niedopełnienia przez administratora danych obowiązku, o którym mowa w ust. 1, osoba, której dane dotyczą, może się zwrócić do Generalnego Inspektora z wnioskiem o nakazanie dopełnienia tego obowiązku. 3. Administrator danych jest obowiązany poinformować bez zbędnej zwłoki innych administratorów, którym udostępnił zbiór danych, o dokonanym uaktualnieniu lub sprostowaniu danych.

Anonim

Ja chciałem się odnieść tu do opinii o firmie Sapa Aluminium nie mówcie że ktoś bzdury tu piszę i złą opinie o firmie mówi żeli tu ludzie piszą to jest coś na rzeczy nikt nie chce tu kogoś urazić ale jeżeli ktoś piszę jak w firmie jest to chyba prawda jakaś jest przecież nikt by nie pisał bzdur prawda bądźmy szczerzy a nie sami siebie oszukujemy w końcu nie tylko o Sapie Aluminium są opinie o innych zakładach też ludzie piszą prawda bo jeśli by tak nie było to by ludzie nie pisali opinii.Pozdrawiam

Edyta

Jak wygląda atmosfera między pracownikami?

A się pracowało

Własnie , się pracowało kilkanascie latek :) układy, układy,układy:) Jak tam koziołek? kadilaczek poszedł w odstawkę, brak poparcia, miszczowie dają rade? ,,, od zera do miszcza taką kariere zrobił młody fredek, dziś miszcz, tatus załatwił, temu obibokowi robote u uszatka, przez transprtowca:) Wiem, wiem,,, dobrzy ludzie juz dawno za bramą, zostali dziobaczki. ci to mają stawki,,, a inni na nich robią, tak jak w PGR. Tylko kraść nie mozna bo kamer nawet w wc kilka:) Pozdrawiam prase nr 1 moje miejsce w Sapie od początku.

Anonim

Witam chciałem się podzielić opinią o firmie Sapa aluminium pracowałem tam miałem już dostać umowę na Sapę Aluminium i co oszukali mnie praca nie jest zła ale bezpośrednio na Sapę się nie dostaniesz trzeba zatrudnić się przez agencje RANDSTAD umowa śmieciowa tygodniowa na taką umowę kredytu się nie dostanie zarobki przez agencje też nie są duże 1700zł z nadgodzinami to wcale nie jest dużo a prawda jest taka ten co pracował 8 miesięcy umowy na Sapę nie dostał A ten co przyszedł nowy to po 3 miesiącach dostał na Sapę umowę no bo pewnie znajomości miał albo rodzinkę w biurze .Pozdrawiam życzę milej Niedzieli.

pracownik sapy
@Anonim 26.02.2017 10:46
Witam chciałem się podzielić opinią o firmie Sapa aluminium pracowałem tam miałem już dostać umowę na Sapę Aluminium i co oszuk...

jak siejesz takie ploty to szkodzisz firmie a prawda jest taka że są redukcje etatów i jak ktoś jest słaby i sobie nie radzi to mu podziękują

Wiernypracownik

Pracuję w Sapa-ie i nie narzekam. Mogą być momenty gorsze i to jest normalne. Trzeba pracować z zaangażowaniem a poprawi się atmosfera i wzrosną wyniki.

Zostaw opinię o Sapa Aluminium Sp. z o.o. - Trzcianka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sapa Aluminium Sp. z o.o.