Dbam o zdrowie (DOZ)

Dębica - Dbam o zdrowie
Dęblin - puławy - Dbam o zdrowie
Dobra - Dbam o zdrowie
Ełk - Dbam o zdrowie

5. Opinie o Dbam o zdrowie (DOZ S.A.)

Opinie o Dbam o zdrowie (DOZ) Warszawa

ReviewUserIconAlita

04.12.2019 08:19

Tym co mówią, że wszędzie lepiej niż tu polecam powchodzić na goworki innych sieci aptecznych. Tam mówią dokładnie to samo...nieraz się spotkałam, że pisali, że "u nas to tragedia, lepiej przejść do dozu, tam mają lepiej" (oczywiście parafrazuję, ale sens jest zachowany). Wszędzie narzekają. Tu źle, tam niedobrze. Trawa zieleńsza po drugiej stronie, czy coś takiego...
    ReviewUserIconzapytanie

11.11.2019 13:22

Młodszy Menedżer Regionalny - Region Centrum prosze o opinie odnosnie tego stanowiska i rotacji
    ReviewUserIconobecny

13.11.2019 12:17

Pozdrowienia dla Pani kierownik z Warszawy
    ReviewUserIconObecnie były

14.11.2019 19:17

Wreszcie dobrze prawisz :) Zgadzam się z Tobą. Należy doceniać i wspierać
    ReviewUserIconP

04.12.2019 16:23

Ja jako były pracownik mam dobrą opinię o DOZ. Wiadomo, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Jako osoba zwolniona nie mam żalu. Zdarza się i trzeba iść do przodu. Ludzi, którzy tu piszą, mam na myśli, byłych i obecnych pracowników pozdrawiam i życzę spokoju wewnętrznego oraz odnalezienie szczęścia.
    ReviewUserIconDirect

03.12.2019 18:28

(usunięte przez administratora) Nie macie co robić w ciągu dnia na open spejsie to zapraszamy do Łodzi do DOZ Direct. Jest co robić. Pracujemy 2 razy więcej niż wy za 2 razy mniejsze pieniądze na dodatek na 1 m² i nie narzekamy. W kwesti szefa MW to mam słabe zdanie. Nie dość że nie ogarnia podstawowych pojęć i procesów logistycznych to wiecznie się wymądrza i kiedy wychodzi kwas to się wszystkiego wypiera. To samo tyczy się nowego objawienia z Natury. Kobieto to są apteki a nie drogerie. Pamiętajcie papier przyjmie wszystko a magazyn nie jest z gumy. Warszawski open spejs wiecznie traktuje Łódź jak gorszy sort zwalając każde niepowodzenie na nas.
    ReviewUserIconSpejson

04.12.2019 01:09

Bzzzzzz, Bzzzzaz, bzzzzzz....... Wiesz co to jest ? ul1 i ul2 w łodzi. Wolę open spejs od pasieki. Swoją drogą jak wytłumaczyć puste półki w aptekach, szczególnie w gorących strefach. To wina Warszawy ?
    ReviewUserIconSzefy

04.12.2019 12:13

To tylko twoja opinia. Masz do niej prawo ale pamiętaj że to że Ty tak uważasz nie znaczy że każdy tak uważa. Dlatego zachowaj to dla siebie bo jutro ktoś może o Tobie mieć opinie że nie znasz się na czymś. Zawsze można się z kimś nie zgadzać ale trzeba rozmawiać. Ja również mam zle opinie o szefach w DD. Ciągle po górę mamy z wami i dlatego tak narzekamy. Ostatnie deale to świetnie pokazały jak mało żeście szefy wiedziały. A natura to super firma gdzie logistyka jest na najwyższym poziomie.
    ReviewUserIconNika

21.11.2019 20:32

Jak tu pracować z dobrym nastawieniem. Znowu wywalili z pracy kolejną osobę i to jeszcze taką która pracowała sporo. Choć osobiście nie przepadałam za nią to zastanawiam się co ona mogła komu zrobić. Czy to naprawdę się dzieje czy to tylko sen ? Czy może przyjdę jutro do pracy i też mnie zwolnią bo byłam za dobra...
    ReviewUserIconWtemacie

30.11.2019 16:52

Dokładnie. Bylam w tym roku kierowników było mało. Większość franczyzy.
    ReviewUserIconSolara

04.12.2019 11:07

Ja też byłam i kierowników było dużo. Zaproszenie dostali kierownicy aptek o wysokich obrotach. Wszystkich nie da się zaprosić. Mi się podobało. Chociaż na czesc artystyczną mogli by postawić większy nacisk. Na wykładach nie byłam ale słyszałam że słabe. Impreza rozkrecila się dopiero od dj-a. Czy można od razu tak zacząć a nie słychać smęcenia. Po za tym pojadłam i popiłam. Naładowania pozytywne.
    ReviewUserIconZenobiusz

03.12.2019 18:07

Przestaję zamawiać przez sklep internetowy. Na początku było dobrze. Ale od jakiegoś czasu albo zamówienia są niezgodne a ostatnio to teraz zbyt długo. Wręcz skandalicznie długo. Nie mają asortymentu, szukają po hurtowniach. Zeszli na psy.
    ReviewUserIconSzuibonez

04.12.2019 01:00

Co za brednie. W chwili obecnej to najlepszy sklep internetowy. Asortyment szeroki. Wysyłki kompletne, wysłane na czas. Może mylisz z Gemini. Na doz.pl kupisz wszystko w najlepszych cenach. Jeszcze nigdy nie było tak zajebistej, fajnej apteki na Windows xp. Appka na Noki wymiata i zamiata konkurencję.
    ReviewUserIconKandydat

29.11.2019 12:19

Na stronach internetowych z ofertami pracy pojawiła się w rekrutacja ukryta na stanowisko category manager dla dermokosmetyków lub category managera dla marek własnych ? Czy możecie mi trochę opowiedzieć jak wygląda praca na tych dwóch stanowiskach ? Czy warto aplikować, jak wyglądają finanse, współpraca oraz zakres kompetencji nie mylić z obowiązkami bo te są napisane na stronie.
    ReviewUserIconDorian

03.12.2019 14:45

Jaką bezzębną kreaturą trzeba być żeby napisać takie brednie. Czyżby po paluszku do celu aby zostać zauważoną...
    ReviewUserIconElaela maskarela

03.12.2019 16:14

Musisz ze swoim szefem wprowadzić nowy produkt Marek własnych. Maść na ból dup#y. I najlepiej zacznij stosować go od razu. Swoją drogą osiągnęłaś cel. Masz o czym mówić w kuchni. A ja jestem dobrą obserwatorką.
    ReviewUserIconDanka

29.11.2019 08:59

DOZ to jest już 3 sieć, w której pracuje i jest dokładnie tak samo, może dziewczyny z którymi pracuje są fajniejsze i jest więcej benefitów czy tam innych dodatków (wyprawki itd) ale jeśli chodzi o organizacje pracy i mój psychiczny komfort to DOZ naprawdę nieźle wypada
    ReviewUserIconDozica

01.12.2019 09:10

Zgadzam się Edi. Ewa to najlepsza szefowa. Współtworzyła tą firmę od zera. Jej wkład i mądrość jest ogromna. Mam wielki szacunek do Niej jako szefowej. Zarządzić rozwojem regionów nie jest łatwo. Oczywiście rozwój to też praca zwykłych pracowników, którzy ciężką pracą dokładają swoją cegiełkę do sukcesu. Co do drugiej szefowej Alki to szkoda słów, nie będę pisać. Co ona sobie myśli?....
    ReviewUserIconKiero

02.12.2019 16:36

A to ciekawe, bo jak jest rozmowa o podwyżkach, to zawsze jesteśmy pod kreską, zawsze trzeba zacisnąć zęby i pracować ku chwale dozojczyzny.
    ReviewUserIconzniesmaczona

30.11.2019 20:12

Ja niestety muszę napisać negatywną opinie o tej sieci we Wrocławiu.U mnie trochę inna sytacja,bo niedawno wróciłam z UK gdzie przez 10 lat pracowałam jako farmaceutka w 3 największych sieciówkach (usunięte przez administratora) Miałam cichą nadzieję, że moje doświaadczenie za granicą zostanie docenione przez DOZ. Wysłałam CV zostałam zaproszona na rozmowę, gdzie kierowniczka właściwie nie zadała mi żadnych pytań typu jak sobie poradzę z trudnym klientem albo co zrobię jak atmosfera w pracy z innym pracownikiem nie będzie mi się układać. Pokazywała mi za to jakie promocje są w aptece,jakie targety mamy osiągać i gdzie jest kuchnia-tak jakbym jutro miała zacząć tam pracować. Mowiła że dobrze że znam angielski bo apteka jest w centrum i mają dużo obcokrajowców a nikt tam nie zna angielskiego.Byłam pewna że mam pracę. Niestety kierowniczka z tejże firmy nie miała nawet odwagi do mnie zadzwonić lub napisać maila dlaczego mnie odrzucili. Mogę tylko myśleć iż byłam zbyt dużą konkurenją i bała się o swoje stanowisko. Nie spodziewałam się że tak olbrzymia firma będzie miała na kierowniczym stanowisku kogoś tak niepewnego o swoją karierę-Z podejściem-ty jesteś za dobra i wiesz za dużo-więc cię nie nie przyjmujemy. Przykre jest to że ja przez 10 lat praktykowałam opiekę farmaceutyczna i nawet nikt nie zaproponował żebym jeździła po aptekach i uczyła farmaceutów. Jak ma się u nas zmienić skoro na tak zwanej"górze" pracują niekompetentni ludzie a tym co chcieliby coś zmienić udawadnia się że są nikim i poniża ich kompetencje.
    ReviewUserIconAnia

25.11.2019 13:28

Jestem zaskoczona poziomem słownictwa niektórych udzielających się tu osób...Nie chcę nikogo oceniać po pozorach, ale mi to wygląda na brak kultury nie umiem sobie wyobrazić pracy z bezpośrednim kontaktem z drugim człowiekiem, z takim podejściem...ludzie wykształceni, a takie bohomazy puszczają na światło dzienne...
    ReviewUserIconAnna

27.11.2019 09:00

Interpunkcja interpunkcją, ja nikomu błędów nie wytykam. Chodzi mi tylko o poziom wypowiedzi.
    ReviewUserIconMonster

28.11.2019 13:29

Anka, ja akurat z tobą pionę zbijam, bo prawda jest taka, że ostro kłuje w oczy czasami
    ReviewUserIconFrustratka

17.11.2019 17:04

(usunięte przez administratora)To demotywuje resztę zespołu. szkoda, z tego względu, że na stanowiskach niższych zdarzają się tam ludzie z większa wiedza niż dyrektorzy. Zamiast wykorzystania ich umiejętności są traktowani poniżej jakiegokolwiek poziomu. Zarządzanie zespołem leży. potencjał takich ludzi się marnuje, odchodzą albo tracą chęci do pracy gdy widzą jak wyglada tutaj podejście do pracownika. Chcesz awansować? Nie ma czegoś takiego jak „ścieżka kariery”, zapytaj na rozmowie a usłyszysz puste obietnice. W pojedynczych przypadkach liczy się odrobina sprytu i kontakty towarzyskie (tzw. „lizusostwo”)z tymi co trzeba a nie to co potrafisz. Bierny ale wierny w tym przypadku. Ciepła posadka dla kilku dyrektorów gwarantowana. Czasem jakieś spotkanie na szczycie i tyle, czas słodki płynie na prywacie.Robotę odwalają pracownicy niższego szczebla, na których kierownicy i dyrektorzy odreagowują własne frustracje i nakładają coraz więcej pracy, to nie znaczy, że otrzymasz większa wypłatę, o nie. Nie ma żadnego systemu zarządzania, innowacji, skutecznych systemów motywacyjnych, oceny pracownika/dyrektora, uporządkowanych podstawowych procesów. Tylko coraz wyższe progi do zrealizowania bez jakiegokolwiek wsparcia. Wolna amerykanka pod katem zarządzania firma. Na tle innych firm, w których pracowałam to jakaś kpina! Cieszę się, że odeszłam w porę.Praca dla osób bez ambicji i chęci rozwoju chyba, że mówimy o nabijaniu sakwy gdy już kolega cię awansuje ale to dotyczy statystycznie pojedynczych przypadków gdzie ten awans jest w ogóle możliwy,dobra dla kombinatorów z nadmuchanym ego za to z brakami merytorycznymi,tacy maja sie tam dobrze.Nie wróżę sukcesów w takim modelu „pracy”.(usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconEhh

22.11.2019 10:26

Twój język mówi wszystko na Twój temat. Ja żałuję, że musiałem odejść bo tak jak pracowało się z Panią prezes i dr będę miło wspominał
    ReviewUserIcon99

22.11.2019 11:10

jak cie ordynusku gdzies przyjmna to wtedy dasz znac. najlepiej nie na tym profilu
    ReviewUserIconKala

11.11.2019 21:07

Zgadzam się z @żart, pracowałam także w Łodzi i miałam kontakt z osobami zarządzającymi, był on nieprzyjemny i stresujący, podejście do ludzi budzi wiele zastrzeżeń

08.11.2019 01:11

Jak wygląda praca na asystentkę działu HR w centrali ? Jest ogłoszenie na pracuj.pl ale wydaje mi się że zakres obowiązków jest trochę za duży ?
    ReviewUserIconHR

09.11.2019 16:06

Pracowałam tym dziale. Zderzysz się z szarą rzeczywistością, z szujami i podjazdowymi koleżankami. Praca monotonna za małe pieniądze. Tak się zastanawiam czy nie opiszę tego jakimi pobudkami kierują się dyrektorzy i wielka pani zwalniając ludzi. Gdyby to wyszło to cały ten ich tytuł Great place to work (usunięte przez administratora) Absolutnie nie polecam nikomu takiej pracy stać nas na lepsze życie na lepsze traktowanie.
    ReviewUserIconByły

10.11.2019 17:01

Piszesz banały wyzsane z palca dyrektorzy to elita kadry zarządzającej

03.11.2019 13:19

Co wchodzi w socjal DOZ S.A.?
    ReviewUserIconMola

06.11.2019 20:04

Co za brednie, aż się słabo robi...!
    ReviewUserIconBył

07.11.2019 21:42

Ja ???? DOZ
    ReviewUserIconAnna

24.10.2019 18:22

Polecam, w aptece pracuje się bardzo dobrze. Zarobki na dobrym poziomie, atmosfera też na plus.
    ReviewUserIconTworki

31.10.2019 15:33

Sam masz (usunięte przez administratora) okres. Czy ty w ogóle wiesz co to znaczy Tworki. On odzwierciedla obraz tego co się tam działo ale ty pewnie tego nie pojmujesz bo uczestniczyłeś w tym i tworzyłeś to poniekąd swoją ignorancję i brakiem kompetencji i lenistwwm. Po prostu napisałam to co się tam działo a ty tego nie umiesz pojąć i zaakceptować dlatego teraz będziesz mnie obrażać. Ale ja się nie dam sprowokować i nie będę wchodziła z tobą w polemikę bo jestem mądrzejsza dlatego my kobiety idziemy tak do przodu.
    ReviewUserIconByly

01.11.2019 15:37

Jednak dałaś się sprowokować
    ReviewUserIconCM

01.11.2019 08:17

Ta firma jest daleko za murzynami( jeżeli pojawił się tutaj napis usunięte przez administratora to użyję innego sformułowania: ta firma jest daleko za krajami trzeciego świata). Opowiem wam króciutko co dzieje się w tej firmie. A więc pracuję w dziale handlowym jako Category Manager. Mój dzień wygląda prosto przychodzę na 9:00 i spędzam resztę dnia wychodząc często po 19:00. Żeby móc szybciej przyjechać do firmy i wrócić do domu, żeby chociaż mieć coś ze swojego marnego życia, musiałam walczyć z tymi ludźmi, o to żeby dostać auto służbowe. W końcu ludziska dały mi łaskawie auto ale nic za darmo. Jestem tylko korpo ludkiem, który musi zasuwać jak wół aby pani była szczęśliwa. Pieniądze są marne. Atmosfera jaka została stworzona jest nie do zniesienia. Ludzie ze sobą rywalizują często nie przebierając w środkach. Ale to jest wina ciągłego upodlenia człowieka. Kiedy pojawiło się światełko w tunelu, że będzie lepiej i zatrudniono fajną, asertywną, kompetentną i oddaną Dyrektor. Długo nie było jej pracować bo Wielka Bogini bała się jej prawdy i nie miała skrupułów żeby zatrudnić drugą, na to samo stanowisko, dając jej do zrozumienia, że niedługo się z nią pożegnamy choć zrobiła mnóstwo dla tej firmy. Doprowadzili ją do depresji. Więc jeżeli zamierzasz lub rozważasz pracę w dziale handlowym to zastanów się. Pamiętaj, że nie przyjęcie tej oferty będzie najlepszym dniem twojego życia. Nie daj się upodlić.
    ReviewUserIconWizjonerka

28.08.2019 16:34

Jakiś czas temu napisałam co myślę o tej firmie i jeszcze tylko dodam, że nie polecam pracy nikomu! Po ukończeniu stażu, czyli dwóch latach pracy za najniższą krajową, po wykonywaniu obowiązków technika, magistra, pomocy aptecznej, marketingowca, przedstawiciela handlowego; po milionie bezpłatnych nadgodzin, po bezpłatnych nocnych inwentaryzacjach, po stawaniu na głowie, żeby zrobić te paskudne cele - do końca trwania umowy, czyli jeszcze pół roku po ukończeniu stażu - brak aneksu o zmianie stanowiska, brak podwyżki, tylko dodatkowe nadgodziny za darmo i lojalka za szkolenie, na które trzeba było pójść pod groźbą zwolnienia. Great Place to work? Ukraińców lepiej się traktuje.
    ReviewUserIconOlaboga

01.09.2019 14:21

@Wizjonerka - skoro pracujesz jako tyle etatów to nie sądzisz, że problem polega na delegowaniu zadań przez przełożonego? Ja nie narzekam- praca, jak praca.
    ReviewUserIconStażysta

30.10.2019 02:21

Nie Ty jedna. Mnie zwolniono od razu w trakcie trwania stażu. I dobrze. Miałam dość (usunięte przez administratora) u przełożonego, który udając mędrca i kunszt oręża kierownictwa okazał się kołtunem, dwulicowym podlizujacym się prezesowej pupilkiem. Rzucił mnie na pożarcie dwójce pseudo menedżerów, z czego jednego zwolnił, a taki pewny siebie był, a ona improwizowała, że coś umie zmuszając mnie do robienia (usunięte przez administratora) prezentacji, która nic nie wynosiła w biznes ale musiałam ją poprawiać 100 by wyglądało że coś mi kazała robić. Starałam się ale i on i ona mnie rugali za nic. Czulam się poniżona. Istna paranoja. Połowa osób z tej firmy zachowuje się jak by pojedli wszystkie rozumy. Hałas jak w pubie. Zmuszają do pracy po godzinach za darmo. Ludzie stażystów traktują jak mięso do pracy okazując brak szacunku.
    ReviewUserIconZosia

23.10.2019 20:07

Polecam firmę. Znam ludzi z południa, wschodu i niesamowicie sobie chwalą pracę, przełożonych i centralę. Sama chciałabym u Was pracować ale ofert niestety na magistra brak. Szacunek bo stworzyliście wspaniałą firmę, którą podziwiamy i zazdroscimy
    ReviewUserIconPołudnie

24.10.2019 20:14

Jeżeli uważasz że twoja przełożona z południa była okejTo ja chyba jestem z innej planety. W życiu nie widziałem tak nie kompetentnej osoby na tak odpowiedzialnym stanowisku. Dopiero po zmianie dyrektora trochę się polepszyło. Jedyną osobą którą naprawdę warto wskazać jako wspaniałą to jest główna szefowa która stoi nad wszystkimi dyrektorami bo kiedy ta kobieta wchodzi do apteki to wszyscy robią co trzeba a centrala nagle wie że są też ludzie w regionie A nie cyfry.
    ReviewUserIconDOZICA

18.10.2019 11:56

Najlepsza firma ever. Wysoka stawka zasadnicza, co miesiąc premia i to wysoka(wystarczy się postarać). Szefostwo najlepsze, wspiera i pomaga i w dodatku docenia również finansowo. Brawo Brawo Brawo
    ReviewUserIconKier

02.08.2018 21:42

Pensję jaką dostaniesz na początku będziesz miała przez długie lata. Podwyżka w dozie jest praktycznie nierealna. Pracownicy- ciągła rotacja, ciągle odchodzą a to kierownik jest od szukania dla siebie pracowników, a nie dział HR który zajmuje sie szukaniem wyłącznie kierowników. Jak sobie nie znajdziesz nowego pracownika i nikogo na zlecenie to sama ciągle siedzisz w aptece w ramach nadgodzin do odbioru bo w dozie nie ma możliwości płatnych nadgodzin. Żeby znaleść pracownika umieszczasz sama ogłoszenia, za które nikt nigdy nie zwróci Ci kasy. Jak raz wyrobisz premię, to potem dostajesz takie cele że przez nastepne pół roku na pewno grosza premii nie zobaczysz.
    ReviewUserIconGocha

16.10.2019 23:05

To jakiś trol z centrali pisał, przecież to od razu widać. Nikt kto choć przez chwilę pracował w doz (czy to w aptece czy w centrali) i nie jest podstawiony przez przełożonych, nie napisałbym takich bredni... To jest tak żałosne, że aż śmieszne.
    ReviewUserIconGocha

16.10.2019 23:50

Odpowiadając jeszcze na komentarz: - @MR DOZ to najlepsze miejsce pracy - TO NAJGORSZE MIEJSCE PRACY, ŚREDNI STAŻ PRACY OK 6 MIESIĘCY, MAX ROK DLA WYTRWAŁYCH - Tu ludzie naprawdę mogą pozwolić sobie na życie rodzinne - TO JEST CAŁKOWITE ODWRÓCENIE RZECZYWISTOŚCI. FARMACEUCI PRACUJĄ PO 12H CZĘSTO DZIEŃ W DZIEŃ BO NIE MA LUDZI DO PRACY, A OPERACYJNI W SWOICH DOMACH SĄ GOŚĆMI. - Pensja i premie wysokie i na czas - PENSJE SIĘGAJĄ ŚREDNICH RYNKOWYCH STAWEK, A PREMIE? 100 ZŁ TO WYSOKA STAWKA? - Duże wsparcie centrali - A NIBY W CZYM CENTRALA POMAGA NAM FARMACEUTOM? - Super szkolenia niedostępne nigdzie - CHYBA SUPER LOJALKI ZA SZKOLENIA, NA KTÓRE MUSISZ CHODZIĆ. KAŻDE SZKOLENIE TO OSOBNA LOJALKA. - Najlepszy pracodawca z tytułem - ZA KTÓRY PŁACI GRUBE ZŁ ROK W ROK - Super produkt marek własnych z którego sprzedaż farmaceuci otrzymują dodatkowe premie - PRODUKTY MOŻE I SĄ OK ALE PREMIA TO W ZASADZIE KILKA ZŁ... - Więc nie rozumiem co to za narzekanie - TO NIE NARZEKANIE TYLKO SZCZERA PRAWDA - W regionie faktycznie zmiany bo ludzie niekompetentni - I OTO CAŁY DOZ I JEGO PODEJŚCIE DO LUDZI ... :) WSZYSTKIE OSOBY Z KTÓRYMI MIAŁEM PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ TO OSOBY ZAANGAŻOWANE, POMOCNE, Z DUŻĄ WIEDZĄ I DOŚWIADCZENIEM, A SKORO SAME (PODKREŚLAM SAME!) POODCHODZILY Z FIRMY TO O CZYMŚ ŚWIADCZY. FIRMA DOZ NIESTETY NIE SZANUJE LUDZI, PRACOWNIKÓW, FARMACEUTÓW CZY PACJENTÓW... LICZY SIĘ JEDYNIE WYZYSK DOTĄD, DOKĄD SIĘ TYLKO DA.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Dbam o zdrowie (DOZ)?

Kontakt - DOZ S.A.

Al.Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa

Branże: Doradztwo biznesowe

ReviewUserIconLimka

04.10.2019 22:02

Pracowałam w pionie operacyjnym, sama się zwolniłam. Szkoda zdrowia. Kasa słaba w odniesieniu do ilości obowiązków, niekompetentni przełożeni, których jedyną zaletą jest absolutne posłuszeństwo i podlizywanie się Zarządowi. Praca nie dla ludzi myślących samodzielnie i niezależnych.
    ReviewUserIconDoz

07.10.2019 20:02

Widocznie słabo ci szło skoro musiałaś się zwolnić w DOZ jest super Nie ma drugiej takiej pracy jak DOZ. Każdy przychodzi i myśli że świat zwołuje i zarobi miliony ale to pracą ciężko pracą się zdobywa coś a nie hejtem swojego pracodawcy.
    ReviewUserIconMonia

08.10.2019 09:28

Hahaha "DOZ jest super"... ???? Niczym tekst z katalogów zachęcających do pracy do pracy w DOZ, a rzeczywistość jest bardziej brutalna. Nie polecam firmy jako miejsca pracy, brak szacunku do człowieka, do jego życia prywatnego (najlepiej pracować 24/7), a jak śmiesz powiedzieć, że z czymś się nie zgadzasz to wylatujesz. Ja odeszłam sama i to była najlepsza decyzja!
    ReviewUserIcon........

20.09.2019 10:20

mam pytanie, kilka miesiecy temu np. moja sprzedaz to 50000 wtedy premia to 500 brutto. obecnie sprzedaż np. 40000, patrząc na system premiowy premia to 200 brutto. o co chodzi premie ktore są w 90% nie osiagalne, zostaly zmniejszone jeszcze o 50%????
    ReviewUserIconcorazgorzej

05.10.2019 08:50

KierownikDoz o czym ty piszesz w ogóle? na pewno nie o doz, w ogóle w żadnej aptece, prywatnej, sieciowej nie ma takiej sytuacji
    ReviewUserIconWtemacie

05.10.2019 12:05

Akurat tak się składa że jestem kierownikiem DOZ w dużym mieście i nie pisze nic niezgodnego z prawda . W naszym miescie DOZ oferuje najgorsze warunki finansowe ze wszystkich sieci dla pracowników na każdym szczeblu . Tanio też nie jest wystarczy porównać z Gemini
    ReviewUserIconpracownik

29.09.2019 22:45

Powiem krótko. Nie polecam. Praca mało stabilna. Trzęsiesz tyłkiem każdego dnia czy może wylecisz i to nie dlatego, że źle pracujesz a przez ciągłe zwolnienia lub odejścia albo poranne złe samopoczucie pewnej osoby. Kiedyś można było jeszcze wiedzieć, że kogoś szukają a teraz na ostatnich spotkaniach firma chwali się, że podjęła współpracę z firmą rekruterką więc już nie wiesz czy szukają na twoje stanowisko plus nie widać jaka jest rotacja. Płaca niska, obowiązki ponad normę. Rozwój tylko poddani, którzy pracują 20h. Brak szkoleń. Długie godziny pracy. Ciągłe zmiany za którymi nie nadążasz. Jesteś tylko cyferką, która ma przynosić zysk firmie. Brak premii. Z tego co wiem od starszych stażem to od kilu lat. Zawsze prawie u celu ;) Brak auta służbowego. Chyba, że jesteś kierownik w górę. W handlowym totalny chaos. Nie zdążysz zapamiętać kolegów i nawet się nie starasz bo za tydzień może już nie być ciebie lub jej/jego. Ostatnio zatrudnili nową dziewczynę ale nawet nie pamiętam imienia. Jak przetrwa 3 miesiące to w tedy. Dla osób, które zamierzają rekrutować do sieci DOZ coś o przebiegu rozmowy rekrutacyjnej. Rozmowa spoko. Będą opowiadać jaka to super firma. Dostaniesz materiały i herbatkę aby ją reklamować :D Mi się udało niestety się dostać. Ale niedługo już mnie doz nie zobaczy. Przymus sprzedaży własnych mydełkek, herbatek i innych przykasówek. Może niedługo będą patelnie albo odkurzacze. Jeszcze trochę i będzie tu jak w biedronce.

20.09.2019 20:09

Czy ktos może powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku Młodszego Specjalistę ds. Marketingu ?
    ReviewUserIconMarketingmixx

25.09.2019 13:21

To co piszesz jest straszne. Jak można cieszyć się z bycia nieszanowanym i wykorzystywanym. Moja koleżanka pracuje w Ziko a wcześniej w DOZ. To tak jak by z malucha przesiąść się na Mercedes. Ziko płaci lepiej. W regionie jest tylko ten plus że nikt nad Tobą nie stoi jak w centrali.
    ReviewUserIconmarketingex

28.09.2019 09:07

nie jest straszne, bo praca sama w sobie nie jest straszna, jeśli jesteś sam i lubisz jeździć to nie jest źle mogłoby się nieco zmienić, czyli nieco większa kasa i podejście do ludzi przez pewne osoby, ale nie przesadzajmy
    ReviewUserIconZwolniona za własne zdanie

16.09.2019 10:25

Na wstępie dodam, że doz prowadzi politykę kasowania negatywnych opini. Śmieszy mnie jak widzę nazwę Great place to work albo pacjent w centrum uwagi. Powinno być worst place to work i hajsek w centrum uwagi. Miałam okazję pracować w dziale Marek Własnych. Zatrudniono mnie z innego stanowiska. Wizja i mydlenie oczu jak to będzie wspaniale a potem zadania jak dla stażysty i wieczne nadgodziny. Byle by człowieka wycisnąć jak cytrynę. Nie polecam. Nie chodzi o firmę i samych ludzi, którzy są wspaniali ale o dyrektora, który nie dość że nie ma własnego zdania i płaszczy się przed panią prezes to jeszcze mydli oczy pracownikom. Nie wiem czy oprócz handlowego to jest taki dział gdzie doprowadził do zwolnienia lub odejścia tyle wykwalifikowanych osób. Np. Spotkania statusowe, które przeprowadzał z naszym działem i mówił na nich jedno, a przed prezesem co innego aby się jej przypodobać. W firmie każdy wie jak jest ale pani prezes to odpowiada. Ona sama uprawia misje firmy dla kobiet. Panie też nie mają łatwo, szczególnie asystentki biura i asystentki samej pani, która jeszcze jest u władzy. Dacię wiarę, że jej trzeba przygotowywać jedzenie, hahaha.
    ReviewUserIconHandel

18.09.2019 12:39

Rozumiem Ciebię. Ja niestety mam okazję pracować w handlowym. Od dawna myślę o odejściu. Powiem krótko. Pracy mnóstwo. Dostajesz za dużo dostawców za smieszne pieniądze. Wymagania ogromne. Masz robić cele ale jest jeszcze marka wlasna ktora wszystko utrudnia skad brac kasę dla firmy. Kolejny problem to nasza logistyka z którą musisz walczyć by towar wyjechał na czas bo producent czuwa. Szefowa kolejna od niedawna. Jest ok ale sama nie ma łatwo. Zasuwac musi. Firma faktycznie nastawiona na babki. Co wcale nie ułatwia relacji. Ogólnie to co piszesz to wszyscy wiedzą. My sami w handlowym czujemy trudną współpracę z szefem Marek. Plusem są niektórzy ludzie którzy są na prawdę w porządku i tworzą ten klimat.
    ReviewUserIconKaczor

16.09.2019 15:29

Pracują tu fajni ludzie.
    ReviewUserIconKaczor

16.09.2019 15:30

ReviewUserIconLolo

17.09.2019 12:08

A pracowałeś w DOZ że tak piszesz ? Fajni ludzie są też na ulicach więc więcej konkretnej wypowiedzi ?
    ReviewUserIcondr

16.09.2019 11:47

Jest ok na dyrektora regionu
    ReviewUserIconNIE POLECAM

16.09.2019 11:44

to jest miejsce gdzie masz zasuwać jak szczur
    ReviewUserIconbl

16.09.2019 10:13

Na wstępie dodam, że doz prowadzi politykę kasowania negatywnych opini. Mam screen z tej opini. Śmieszy mnie jak widzę nazwę Great place to work albo pacjent w centrum uwagi. Powinno być worst place to work i hajsek w centrum uwagi. Miałam okazję pracować w dziale Marek Własnych. Zatrudniono mnie z innego stanowiska. Wizja i mydlenie oczu jak to będzie wspaniale a potem zadania jak dla stażysty i wieczne nadgodziny. Byle by człowieka wycisnąć jak cytrynę. Nie polecam. Nie chodzi o firmę i samych ludzi, którzy są wspaniali ale o dyrektora, który nie dość że nie ma własnego zdania i płaszczy się przed panią prezes to jeszcze mydli oczy pracownikom. Nie wiem czy oprócz handlowego to jest taki dział gdzie doprowadził do zwolnienia lub odejścia tyle wykwalifikowanych osób. Np. Spotkania statusowe, które przeprowadzał z naszym działem i mówił na nich jedno, a przed prezesem co innego aby się jej przypodobać. Porażki obracał w zwycięstwa. W firmie każdy wie jak jest ale pani prezes to odpowiada. Ona sama uprawia misje firmy dla kobiet. Chodź Panie też nie mają łatwo szczególnie asystentki biura i asystentki samej pani, która jeszcze jest u władzy. Dacię wiarę, że jej trzeba przygotowywać jedzenie, hahaha.
    ReviewUserIconJoanna

16.06.2018 20:18

A ja się dziwię pracownikom dlaczego wszyscy narzekają a nie potrafimy sie zebrać razem i postawić warunkom jakie narzuca nam firma. Chodzi zarówno o zakres wykonywanych obowiązków, o płace i o podpisanie umowy o odpowiedzialności materialnej. Na początku jak padł taki pomysł ze strony firmy to wszyscy się burzyli, że nie bedą tych umów podpisywać zwłaszcza,że w aptekach nie ma kamer ani szyb zabezpieczających przed kradzieżą. A teraz widzę i słyszę,że pracownicy to podpisują i nie ma żadnego sprzeciwu. W naszej aptece, a pracuję we Wrocławiu, na 7 osób zatrudnionych 4 nadal deklarują,że tego nie podpiszą. Bo dlaczego mamy płacić za kradzieże i za czyjeś błędy. Dla mnie osobiście jest to gwóźdź do trumny jeżeli chodzi o pracę w tej aptece. Stąd też moje pytanie dlaczego godzicie sie na podpisywanie tych umów i oddawanie swoich pieniędzy firmie, która przeznaczy je zapewne na kolejne niepotrzebne ulotki i materiały reklamowe? Przecież gdybyśmy się wszyscy postawili to nie mieliby wyjścia i musieliby porzucić ten plan. Dziwię się, że dajemy sobą tak pomiatać będąc osobami wykształconymi i godzimy sie na wszystko co nam podsuną do podpisania. W grupie jest siła,a my jako farmaceuci nie potrafimy się zjednoczyć pracując w tej samej firmie a co dopiero jeżeli chodzi o walkę aby przywrócić prestiż naszego zawodu.
    ReviewUserIconAneczka

06.07.2018 10:11

Zależy, gdzie.. nie zawsze trafi się lepiej...
    ReviewUserIconWika

19.07.2018 23:13

Nie można "nie wybierać urlopu" wtedy Pracodawca może wysłać Cię na przymusowy urlop, wiec lepiej już samemu go sobie zaplanować
    ReviewUserIconAgnieszka

27.09.2018 15:25

@Marietta, jesteś zadowolona z pracy, więc domyślam się, że atmosfera panuje tam dobra. Mogłabyś dodać, czy pracodawca proponuje pracownikom premie lub inne dodatki do wynagrodzenia. Piszesz, że bierzesz udział w szkoleniach. Czy nowo przyjęci pracownicy tez mogą na nie liczyć? Napisz, jakie umowy o prace są zawierane z pracownikami. Pracodawca daje stabilne zatrudnienie i umowy długoterminowe? Pojawiły się nowe ogłoszenia o pracę w różnych lokalizacjach. Między innymi firma szuka młodszego specjalisty do spraw telemarketingu i monitoringu, specjalisty do spraw zarządzania ryzykiem i kontroli, młodszego konsultanta do spraw obsługi klienta.
    ReviewUserIconNiki

27.10.2018 20:13

A ja znam bo w niej pracuje - forma także z kapitałem polskim wystarczy tylko w eurocentrum się popytać ludzi kto nie podpisuje lojalek i się okaże ze takie prezenty tylko w dozie

01.09.2019 14:53

Pracowałem w kilku firmach i tylko jeden pracodawca chciał wprowadzić lojalki za szkolenia. Skończyło się na tym że 1/3 działu nie podpisała , a reszta byłą tak sfrustrowana, że fluktuacja skoczyła w następnym półroczu do 40% ( osoby które wypowiadały umowy jako jeden z 2 głównych argumentów wskazywały właśnie lojalki) i zakończono temat lojalek.
    ReviewUserIconMichał_89

06.12.2018 11:13

Nie polecam pracy w aptekach sieci dbam o zdrowie, człowiek się tam nie liczy wogóle najważniejsze są tabelki i cyferki żeby się zgadzało, żeby dostać tam jakąkolwiek premie trzeba stawać na rzęsach bo ciągle podwyższane są cele i oczekiwania a o pensji niestety szkoda gadać, jest to jedyna duża sieć aptek w Polsce która płaci najsłabiej magistrom jak i technikom. Jeśli chodzi o atmosfere w pracy to bywa różnie i zależy tylko od doboru personelu ja miałem to nieszczęście że trafiłem na bardzo nie fajny skład i porostu aż się nie chciało przychodzić do pracy. A ponadto zatrudniają na czas stażu po czym nie dają umowy na czas nieokreślony i biorą sobie kolejnych stażystów jako najtańszą siłę roboczą Moje sugestie dla DOZ S.A.: Żeby zaczęli traktować pracowników jak ludzi a nie tania siłę roboczą

01.09.2019 14:43

A jakie jest średnie wynagrodzenie na stanowisku magistra i technika w tej firmie? Porównałeś je z innymi sieciami ? A może pokusiłeś się o szerszą analizę np. w stosunku do total rynku? Widać że jesteś sfrustrowanym małym chłopczykiem o bardzo małej wiedzy. Napisz coś jak dorośniesz chłopczyku.
    ReviewUserIconWizjonerka

21.12.2018 11:42

DOZ, czyli cała prawda o pracodawcy. Firma zatrudnia za najniższe możliwe wynagrodzenie farmaceutów i techników, którzy mają pracy po kokardę. Są oczywiście pod ścisłą kontrolą menadżera regionalnego, który wcześniej pracował w Biedronce, Rossmanie albo w sklepie obuwniczym, zatem jego wiedza z dziedziny farmacji jest absolutnie zerowa. Oczywiście trzeba stanąć na głowie, żeby wyrobić cele sprzedażowe: trzeba sprzedawać przykasowke, akcje marketingowe, markę własną. No tak, jeśli to wszystko sprzedasz i bezbłędnie przejdziesz tajemniczego pacjenta (któremu musisz powiedzieć o nielegalnych promocjach, dać nielegalną gazetkę i zaproponować nielegalną przykasowke), to dostaniesz te stówę premii. Jeśli jednak tego nie zrobisz, to mogą Cię nawet zwolnić, bo masz za słabe wyniki. Nieważne jak bardzo pomagasz pacjentom i jak bardzo Tobie ufają. Liczą się jedynie słupki. Czyli musisz sprzedawać totalne (usunięte przez administratora) które firma kupiła za grosz i ma 500%, przynajmniej, marży. Z apteki DOZ zrobił sklep, a z farmaceutów zwyczajnych sprzedawców, którym dają pseudo prestiż w postaci fartucha i pensję niższa niż byle kasjerka z markecie czy warzywniaku. Nie wspominając o sieciowych marketach, w których jest prawdziwy system premiowy i godne pensje. Cała wizja farmacji legła w gruzach po pracy w tej firmie i jedyne, do czego motywują, to zmiana branży.

01.09.2019 14:34

nie neguję twojej wypowiedzi ale uważam że nie jest ona obiektywna. Sądzę że nie pracowałaś poza rynkiem aptecznym i twoje wyobrażenie jest mocno mylne. Standardowy magister farmacji nie wytrzymałby tygodnia w Biedronce. A benefity, system premiowy czy socjal nie różni się zasadniczo niczym - pracownik zawsze chce mieć więcej niż ma , a pracodawca zawsze chce uciąć jak najwięcej. Samo życie. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
    ReviewUserIconBiedronka

30.08.2019 23:24

Tak jak poprzednicy pisali w DOZ z dobrym kierownikiem apteki da się pracować. (usunięte przez administratora)Obecnie nie da się pracować tutaj normalnie, prawie w żadnej aptece w województwie lubelskim. Ryba psuje się od głowy. Nie polecam chyba, że ktoś nie ma życia prywatnego i lubi jak stażyści podpisują się za magistra. Słyszałam również opinię, że DOZ szykuje się od dawna do sprzedaży, dlatego ogranicza koszty. Ma to sens. (usunięte przez administratora). Rynek upada, pacjenci wychodzą, opinia leci w dół, a w słupkach jej rośnie. Cud w DOZ zobaczymy na jak długo.
    ReviewUserIconAdaoaz

31.08.2019 13:28

Pic na wodę fotomontaż...
    ReviewUserIconDOZ

20.08.2019 11:31

Firma, która nie potrafi przekazać zwrotnej informacji o wynikach rekrutacji, szczególnie tym którzy się stawili w firmie dwukrotnie (2 etapy rekrutacji). Miło byłoby, gdyby rekruter odsyłałby informacje zwrotne chociażby mailem (uprzedzając jakiekolwiek domysły - w spamie też nie znalazłam takiej informacji). Rozmowa przeprowadzona w Centrali firmy w Warszawie przez Młodszego specjalistę ds. personalnych.
    ReviewUserIconTravka

20.08.2019 18:15

Dział HR to bardzo słaby trzon tej firmy. Nie wierzcie im nawet w jedno słowo...Jeżeli masz fajnego kierownika i zespół to da się w tej firmie przeżyć. Jeżeli nie, nie warto się męczyć. Pracownicy Centrali na czele z menadżerem HR i niektórymi menadżerami regionalnymi do wymiany. Ja całe szczęście już poza Dozem.
    ReviewUserIconMąka z magistra

21.08.2019 17:16

a ja w jakiej części kraju pracujesz? ja pracowałam w mazowieckim, w zeszłym roku było całkiem normalnie i koordynator rewelacyjna, dyrektor też, Pani od HR co mnie zatrudniała rzetelna
    ReviewUserIconOja

01.08.2019 18:42

Co tu się dzieje
    ReviewUserIconEster

01.08.2019 09:43

Nie polecam pracy w Centrali w Warszawie. Bardzo słabe wdrążenie w obowiązki nowego pracownika. Lakoniczne tłumaczenia. Większość pracowników ciągle, dość głośno narzeka na pracę w firmie, co też nie pomaga nowym. Duża rotacja, osoby same się zwalniają. Inne informacje na rozmowie kwalifikacyjnej i w trakcie przyjęcia, a inna rzeczywistość w pracy. Bardzo specyficzne miejsce. Nie polecam.
    ReviewUserIconPiguła

09.06.2019 21:31

Mnie jako technikowi pracowało się źle. Etat technika plus pomocy aptecznej plus sprzataczki.... Praca ponizej kompetencji za marne pieniądze. Jako technik male mozliwosci wyrobienia premii za stolem. Do tego ludzie,ktorzy odbierajac zamówienia internetowe traktowali apteke i farmaceutę jako sklep i sprzedawcę.
    ReviewUserIconwolne

18.05.2019 13:02

coś cicho się zrobiło, tak więc chyba zapanował spokój
    ReviewUserIconKiero

08.06.2019 13:16

Cenzura i płatne trolle zabiły konstruktywną krytykę.
    ReviewUserIconAngie

16.04.2019 21:29

Firma nie jest święta. Zarobki gorsze niż w Gemini, umowa o odp. materialnej i ciągła rotacja. Chociaż teraz mam ogarniętego pana z HR i panią menadzer. Plusem jest atmosfera pracy i zespół. Niby mogłabym szukać czegoś nowego, ale zespol mnie tutaj trzyma.

Zostaw merytoryczną opinię o DOZ S.A.

Nie przegap nowości o DOZ S.A.!