3.3/5

• Kiczyce
  • Bładnice Dolne
  • Pogórze
  • Iskrzyczyn
Skoczów - Kuźnia Polska S.A.

3. Opinie o pracodawcach Skoczów
  5. Opinie o Kuźnia Polska SA

Opinie o Kuźnia Polska SA Skoczów

Nie przegap nowości o Kuźnia Polska SA!

Kowal

11.07.2024 12:11

Wczoraj na hali bylo od 42stopnie a w niektorych miejscach nawet 50. Jakiś "specjalista od zarządzania" wymyślił że na wszystkie przerwy mamy chodzić rotacyjnie, bo produkcja ma isć cały czas. W konsekwencji tego nie mamy praktycznie żadnej przerwy żeby siąść na spokojnie i odpocząć. Napojów chłodzacych nie ma. Postawili jakieś automaty do filtrowania wody. Gdzie hala ma 20 lat, to wszyscy wiemy jak mogą na niej wyglądać rurki od zimnej wody, jednym słowem każą nam pić (usunięte przez administratora) a potem ludzi brzuchy bolą. Ja musze kupować sam wode. Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym żeby śię tu teraz dostał. TRAGEDIA.
@kotik9

25.07.2024 10:10

To tak nie działa..... Brygady są trzy osobowe, jeśli jeden ma przerwę,na stanowisku zostaje dwóch. Na DD 560 to jest porażka, jak zacznie piec blokować. Piec zostaje wtedy bez nadzoru. A operatorzy muszą kuć i obcinać.... A z reguły tych przerw nie ma..... Pozdrawiam..... A kowal ma kuć
adamant

12.11.2024 00:28

To wspolczuje jak wam wode skasowali kiedy tam pracowalem wysylali nas ze szlifu czasem poszla skrzynka Ustronianki pamietam jak sie palilo czasem koszula .Teraz pracuje w temp. nizej 10 st ale w zywnosci na wyspach jak jest cos nie tak u nas przynjmniej sluchaja sugesti a wrecz zachecaja do rozmowy naprzyklad ja wynegocjowalem kontrakt z pracodawca chociaz znajomosc jezyka mialem jak sie to mowi u nas limited

21.07.2024 04:25

Da radę jako operator zarobić dychę?
Z Żor

22.10.2024 13:54

W źorach na dziale obróbki rur jest wielostanowiskowa praca. Na dziale obróbki skrawaniem wprowadza się podobne rozwiązania.
adamant

12.11.2024 00:14

Pracowalem w obu kuzniach Ustron puzniej Skoczow do 2008 puzniej grupowe zwolnienia w tym czasie na remoncie i wykanczalni fajnie sie pracowalo .Pracowac na szlifie recznym wspaniale to byly czasy teraz robie za funty w zupelnie innym kraju na stanowisku w pl bylem slusarzem
Roman

24.10.2024 11:40

Ale tak szczerze. Powiedzcie mi o co tu chodzi ? o co chodzi w tym zakładzie bo już się pogubiłem.
JoJo

26.10.2024 18:23

Likwidacja lub sprzedaż Wszystko na to wskazuje.
Żorska_pracownica

22.10.2024 14:11

Zakład dobrze prosperował i było w miarę dobrze do czasu połączenia z Kuźnią teraz więcej dyrektorów ,kierowników,menagerów i innych nie produktywnych-kolesiostwo pełną parą a maszyny się sypią. Oszczędza się na wszystkim tylko nia na kadrach zarządzającyh. To pracownicy i maszyny przynoszą zysk firmie nie kierownicy czy dyrektorzy. Widać brak zdrowego rozsądku i podstaw ekonomii. Firma zmierza ku upadłości bo jest źle zarządzana niestety.
Kuźniak

26.10.2024 10:14

A jak jest w Skoczowie? Zwalniają i przenoszą tylko "fizycznych". Nie słyszałem o zwolnieniach "na górze". Dodatkowo na spotkaniach było słodkie opowiadanie, ze zwolnień już nie będzie. Wystarczy, że dostaniesz przeniesienie do Żor i jak się nie zgodzisz to lecisz.... Niestety zmiana miejsca pracy o 30km nie każdemu jest na rękę. Spodziewajmy się dalszych zwolnień. Do czasu aż będą przenosić z góry ludzi by coś fizycznie zrobili bo za chwilę nie będzie miał kto pracować. Zwłaszcza jak ruszy kuźnia.
Stefan

26.09.2024 08:20

@Pracodawca Drogi pracodawco, czy nie uważasz że w trosce o wizerunek firmy warto byłoby porozmawiać z załogą o obecnej sytuacji panującej w zakładzie? Załoga jest przerażona tym co się dzieje, każdy zamiast skupić się na wykonywaniu swoich obowiązków rozmyśla czy to On dziś nie dostanie wypowiedzenia.... Takie stanowisko jakie prezentuje pracodawca jest delikatnie móweiąc co najmniej nie na miejscu, oczekujemy klarownych informacji o kondycji KP Jakby nie było jesteśmy częścią tej organizacji.....
Jo

16.10.2024 16:07

Wszystko fajnie spoko tylko ktoś zapomnial o zmianie która akurat miala 3 zm.
Popo

23.10.2024 05:53

W Żorach ciągle zapominają o dwunastkach. Jeszcze nie wymyśli przekazu informacji z zebrania nam którym często zebranie omija. Niestety mistrzowie też nic nie przekazują także zdani jesteśmy na plotki.
Zlata

06.10.2024 09:28

Mam pitne. Czy mozna przyjac sie do panstwa firmy? slyszalam ze ptacowicy z UKR maja sie dobrze. Gdzie sie zglosić ?
Popo

03.10.2024 12:49

Jego kumulacja w organizmie może powodować: anemię, osteomalację (rozmiękanie kości), zaburzenia wzrostu i rozwoju kości, upośledzenie czynności wątroby, astmę oraz śródmiąższowe zapalenie płuc z ziarniniakami. Istnieją także doniesienia mówiące o istotnym udziale aluminium w powstawaniu nowotworu złośliwego piersi. Więc moje pytanie brzmi,: Czy maseczki podczas gratowania w Żorach nie powinny obowiązywać? Czy może szkodliwe?

02.10.2024 13:34

Dzień dobry, czy są może przyjęcia do działu kontroli jakości na stanowisko Lidera bądź Inspektora? Szukam właśnie pracy na tych stanowiskach. Jeśli tak, to proszę podać maila do wysłania CV.
Pracownik Xyz

17.09.2024 19:19

Miło zauważyć, że na terenie zakładu pojawił się defibrylator Aed. Mam nadzieję, że docelowo takie urządzenia będą montowane na każdym dziale. I Pracownik będzie wiedział co to jest i jak się to używa z naciskiem na praktykę Dziękuję

16.09.2024 17:03

17.09.2024 09:15

Szanowni Państwo, Jako pracodawca jesteśmy otwarci na dialog i cenimy wszelkie uwagi naszych pracowników. Zależy nam na prowadzeniu konstruktywnej komunikacji opartej na wzajemnym szacunku. Pragniemy jednak przypomnieć, że platforma GoWork nie jest miejscem na publikowanie wulgarnych lub obraźliwych treści. Stanowczo sprzeciwiamy się wszelkim formom mowy nienawiści i hejtu. Zachęcamy do wyrażania swoich opinii w sposób kulturalny i odpowiedzialny.
Letni pracownik

28.06.2024 12:30

Nie polecam. Na początku czerwca dzwonią że zapraszają na wakacje do pracy w Skoczowie i że zleca badania lekarskie pod koniec czerwca. Dosłownie tydzień przed rozpoczęciem pracy dzwonią i mówią z uśmiechem, se zmieniły się stanowiska i zapraszają na pracę na CNC w Żorach. Na szczęście dobrze że nie opierałem się tylko na tej pracy o wciąż szukałem coś innego.

04.07.2024 10:00

Drogi Kandydacie, Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. W tej chwili zatrudniamy pracowników na stanowiska, które są dla nas najbardziej priorytetowe. Wszystkim zatrudnionym na okres wakacyjny oferujemy pracę w Żorach, a także gwarantujemy bezpłatny transport do i z pracy. Jeśli zaproponowane warunki nie spełniają Twoich oczekiwań, w pełni to rozumiemy i szanujemy Twoją decyzję.
PS103

03.06.2024 15:38

Piękny przykład daje osoba która codziennie ładuje elektryka przy portierni. Kable ładowania pociągnięte po mokrej trawie jak kabel od betoniarki. Piękny to daje obraz dla klientów zza granicy którzy widzą coś takiego. Na prawdę ciężko jest stworzyć 3-4 miejsca postojowe ze stacjami ładowania żeby to jakoś wyglądało a nie jak w kraju trzeciego świata?
Zapracowany.

28.05.2024 07:32

Zaczyna się jazda bez trzymanki, te naciski na ilość zapominając o jakości doprowadzą do katastrofy, niech ktoś powstrzyma to szaleństwo nim będzie za późno bo skutki będą nieodwracalne.
PS666

08.05.2024 17:04

@Pracodawca Czego nie powinien robić szef: 1. Krzyczy i obraża 2. Nie znosi przeciwu 3. Ciągle krytykuje 4. Nie dotrzymuje tajemnic 5. Unika odpowiedzialności 6. Wciąż zmienia zdanie 7. Kontroluje i podgląda 8. Doprowadza do niezdrowej rywalizacji
Piekny

24.04.2024 17:23

29-30kwietnia każdy powinien wziąć urlop na żądanie odpocząć a nie robić jak murzyny tam mają Ukrainę to niech robią tylko normy tony i tony ludzie już mają tego dość tej atmosfery:(

28.03.2024 13:49

News image
Obserwator

30.12.2023 09:43

Zastanawia mnie jedno czy dalej bedziemy ztaczać się w dół? Czy naprawdę właściciele tak pięknego z tradycją zakładu tego nie widzą? Przecież obecne posuniecia dobrowadzą do wiecie czego . Kolejni pracownicy składają wypowiedzenia bo mają dość . Ludzie opanujcie się.
Nowy

17.01.2024 22:49

Jestem krutko w zakładzie ale jak słucham ludzi na produkcji to nie wiem czy faktycznie muwiom prawde że jak odeszły pewne osoby to zaczęło się tutaj wszystko sypać?
Bolek

15.03.2024 16:55

Lepiej niech główny pryncypał ściągnie za wczasy z powrotem tych co pouciekali,bo niebawem może być za późno na ratunek tej firmy.
Ale jajka

03.02.2024 06:37

Ludzie czekają na podwyżki bo wielu nie ma nawet najniższej krajowej. Jedno pisemko i pyk się okazuje, że wszyscy maja bo premia. Dobrze ,że jest teraz co miesiąc, a nie jak w poprzednich latach co 3 bo przez dwa miesiące byś nie miał nawet najniższe,j a w jednym byś ją przekroczył XD już nie mówię teraz o odbieraniu premi za chorobowe czy przewinienia bo jak? przecież wtedy biorą Ci ze stawki. Ajjj te kombinacje by nie dać troszkę więcej fizolowii. Ja tylko przypomnę, że mamy tu przemysł ciężki gdzie trzeba przerzucać te TONY, TONY, TONY.
Alojz

14.02.2024 17:21

No są podwyżki ale roboty . Ludzie się pozwalniali albo ich zwolnili to nie ma komu robić , więc trzeba przeżucić prace na tych co jeszcze zostali , ale czy oni to wytrzymią? Niesądze .
Zz

13.03.2024 18:07

Jak można nie zarabiać minimalnej?? Co wy gadacie????? Kuźnia zawsze płaciła więcej niż minimalne.. Śmiać mi się chce jak to czytam.

10.01.2024 02:23

Widzę ofertę na kowala ale tez nie tylko. Chodzi mi o wyższe stanowiska. Dlaczego nabór jest zewnętrzny a nie awansują wewnątrz firmy skoro jest napisane ze są możliwe awanse??? Praca na trzy zmiany. Wszystkie weekendy macie wolne. Ostatni komentarz mnje zastanawia.. dlaczego staczacie się w dół?
Pracowity

11.03.2024 20:51

I tu sie z tobą nie zgodzę bo nie slyszałem nic o blokowaniu kogoś kto chciał awansować no chyba że się nie nadawał to co innego. Nie kazdy nawet po szkole średniej czy wyzszej umi kierowac ludzmi albo chce robic cos innego. Niektorzy chca miec swięty spokój i robic swoje. Zreszta z tego co widze sa plakaty ze szukaja do biura i sie ludzie z produkcji dostają. a co do zazdrosci innych to bym sie na to wogule nie patrzył - ludzie i tak i tak gadaja nie ma co się tym przejmowac. chcesz awansowac to po prostu spróbuj.
Pracowity

11.03.2024 21:05

no i sam se odpowiedziales. chcesz awansowac ale do szkoly sie nie chce no to jak, za co masz miec awans? to nie prl ze szczere chęci wystarcza. na szkolenie cie moga wyslac ale takie które jest potrzebne ci w pracy a nie takie jakie bys se chcial miec.

11.12.2023 23:11

Firma poszukuje pracownika na stanowisko kierownika ds. kontrolingu. W benefitach na stronie można znaleźć informacje na temat premii i nagród jubileuszowych. Za co w takim razie dostaje się te dodatkowe pieniądze? Są jakieś konkretne wytyczne, z którymi można się zapoznać? :-) Firma wymaga od kandydata dobrej znajomości języka angielskiego. O jaki poziom konkretnie tutaj chodzi? :-) Bo ciężko mi określić, co to oznacza dobra znajomość. :P

12.12.2023 22:40

Jubileusz to np. 2000zł za 10 lat pracy. Ostatnia premia uznaniowa dla pracowników biurowych była przy wypłacie lutowej. Na ten moment wstrzymana do odwołania, więc trochę średnio, że pracodawca podaje to w ogłoszeniu.
Ani

11.03.2024 15:42

Ciekawe po co na tym stanowisku jest ten angielski:) ???

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kuźnia Polska SA?

Kontakt - Kuźnia Polska SA

ul. Górecka 32 43-430 Skoczów

11.03.2024 10:39

News image
Nieznany

16.02.2024 19:13

Czy posiłek profilaktyczny przypada każdemu pracownikowi?Czy w weekend można sobie dorobić?
Hugo Boss

04.02.2024 18:05

Jak obserwuje firmę przez jakiś czas. To myślę, że warto żeby firma się przebranżowiła się na działalność szkoleniową typu jak doprowadzić firmę do upadku. Obserwuje działania firmy . Można wyciągnąć dwa wnioski: 1. Jest to działanie zaplanowane 2. Działanie przypadkowe. Chciałbym aby szefowie tego zakładu, bądź akcjonariuszy dowiedziało się jak można doprowadzić do zwolnienia ludzi, którzy mają wpływ na zyski firmy typu "nastawiacze". Inwestujecie w robotykę co jest atutem. Wiadomo jest to przyszłość. Natomiast jeśli zapominacie o ludziach, którzy potrafią rozwiązywać problemy typu wyżej wymienionych. To za pare miesięcy w tym miejscu można postawić pomnik. Chciałbym aby nie było pod komentarzem dopisane ze komentarz "usunięty przez administratora"
Guzikowy

06.02.2024 18:01

Każdy kto dłużej pracuje w tym zakładzie wie że silna pozycja Kuźni związana jest z szybkimi przezbrojeniami i robieniem krótkich, wymagających technologicznie detali. Natomiast nowy zarząd na siłę chce wszystko zrobotyzować i to w dodatku nieudolnie. Gdyby robotyzacja była opłacalna i łatwa to by te detale produkowane były na Zachodzie.
Tomek

10.01.2024 13:39

Więc byciem fizolem bardziej się opłaca . Większe premie dodatkowe, dzień wolny za niechorowanie ,(usunięte przez administratora). Dziękujemy za zaległą premię jest genialna . Bycie umysłowym to zaszczyt . (usunięte przez administratora) .
On

11.12.2023 16:34

Czy jako magazynier nie przymuszaja do na do godzin pasuje mi praca po 8 h, ile jest przerwy?
Młody

19.10.2023 07:32

Powiem tak troche sie obawiałem bo tutaj sie naczytalem roznych rzeczy ale w sumie nie jest źle. Bylem zobaczylem i sie zgodzilem. W sumie kasa jak na produkcje jest spoko no i socjal bardzo fajny. Tak wiec uwaga - kuznio nadchodze .
Stela

05.12.2023 07:24

Logiczne jest że warunki jakie panują na kuźni są chorobogenne, grafit czy mgła olejowa, dużo ludzi przez to ma chore zatoki. Wczorajsze zadymienie na pewno było zdrowe i wcale nie toksyczne. Pracownicy chcąc odchorować to na l4 dostają od zakładu dodatkowo po kieszeni. Tak się przerzuca koszty na pracownika. Ale takim jak ty jest wszystko jedno, byle by rodzynki były w kiszce stołowej żebyś miał gdzie dłubać i co jeść.

11.12.2023 10:01

Pracowniku, na chwilę obecną wyniki pomiarów środowiska pracy w zakresie pyłu grafitowego nie przekraczają połowy normy. Podobnie jest w zakresie mgły grafitowej. Niemniej  jednak aby polepszyć te warunki, będą zweryfikowane odciągi na maszynach pod kątem ich skuteczności.  Ponadto przypominamy, że premia uznaniowa jest dodatkiem płacowym, a nie głównym składnikiem wynagrodzenia. Zatem jeżeli przebywasz na zasiłku chorobowym, to otrzymujesz wynagrodzenie zgodne z przepisami wynikające z kodeksu pracy oraz ustawy zasiłkowej ZUS (do podstawy chorobowej masz wliczone wszystkie składniki wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy w tym premie). Jeżeli nie jest to dla Ciebie jasne i zrozumiałe, to zapraszamy do działu HR. Chętnie porozmawiamy.
Zaniepokojony

06.12.2023 19:08

Mam nieodparte wrażenie, że im bliżej Świąt, tym większe zamieszanie w zakładzie i ludzie zamiast przychodzić do pracy ze spokojną głową odczuwają coraz więcej stresu, niepewności i nerwów, pracownik zamiast spokojnie sobie pracować wciąż rozmyśla o tym jak jeszcze zostanie skomplikowane mu życie...właściwie to nie tylko moje odczucia, a wielu kolegów również.
Hmm .

02.12.2023 14:34

W końcu w Kuźni zaczyna być normalnie, na święta będzie dodatkowa premia, urlop za nie chorowanie i premia miesięczna nie kwartalna. Ludzie przestawiają w końcu narzekać. Co by jeszcze udało się w końcu przeforsować dopłaty za dojazd do ludzi z poza gór , oni też ponoszą koszty. Podobno coś jest na rzeczy nikt nie oczekuje kokosów ale przysłowiowa stówka na odcinku zaraz by inaczej wyglądała.
Kucyk

29.08.2023 17:05

Pytania do pracodawcy: - dlaczego w Kuźni Polskiej S.A. jest dyskryminacja? - dlaczego pracownicy biurowi nie otrzymują dodatkowego dnia urlopu za brak L4 w kwartale tak jak to ma miejsce przy pracownikach produkcyjnych? - dlaczego pracownicy biurowi nie otrzymują premii od 6 miesięcy lub jak kto woli od 2 kwartałów?
Ja@

31.10.2023 20:37

Jezeli panu/pani nie odpowiada praca sory za wyrażenie "na (usunięte przez administratora)w klimatyzowanym pomieszczeniu "zapraszamy na produkcję założyć rejawice i pracować w lipcu bądź sierpniu w upale powyżej 40 st celcjusza to będziesz prosić /bądź prosiła o te klimę z powrotem ????????????????
On#

09.11.2023 21:09

(usunięte przez administratora)Widzę, że klimatyzacja w Twoim mniemaniu to niesamowita łaska i szczyt luksusu. Miałem styczność z "produkcją" przy temperaturach przekraczających 50 stopni (kopalnia) jak i pracą za biurkiem. Mimo wszystko wolę tę robotę w 50 czy jak piszesz w 40 stopniach. 8 godzin czapka na głowę i do domu. Nie masz stałego obciążenia psychicznego czy to weekend, urlop, święto. Nawet jak leżysz w domu z gorączką to musisz być przytomny bo nie jesteś w stanie wszystkiego przekazać. Nie masz w domu laptopa, telefonu służbowego. Masz życie i spokój w którym odpoczniesz. Brakuje Ci kasy to robisz nadgodziny na co biuro sobie nie może pozwolić. Jesteś przeciążony pracą, nawalisz 60 godzin nadliczbowych w miesiącu to pojawia się nacisk, że masz to wybrać. Wybierasz i tak pracujesz w domu bo masz zarzuty, że nie dopełniłeś swoich obowiązków. Koło się zamyka :) Można się licytować kto ma lepiej kto ma gorzej. My, Wy, a może Oni?
Protegowany

08.11.2023 13:23

Kocham pracę kocham szczerze, w inną lepszą już nie wierzę, w Kuzni spełniam się w zachwycie i każdemu tego życzę, robić trzeba tylko swoje by pieniążki były twoje. Człowiek w życiu przeszedł wiele, w świątek piątek i w niedzielę pracowało się do zmroku a pieniądze po pół roku, teraz wiem już na czym stoję i niczego się nie boję bo wypłata raz w miesiącu mogę egzystować w końcu, jak przystało na człowieka co na kasę swą nie czeka, więc pozdrawiam z dołu górę i zaśpiewam dzisiaj chórem, dzięki drodzy za robotę i do zobaczenia potem.
Jarek

31.10.2023 12:31

O co chodzi z tymi związkami w tym zakładzie. ?
Pinokio

31.10.2023 09:50

Wspaniała praca, super ludzie. Komfort pracy, niebotyczne wynagrodzenie i wspaniali przełożeni
zarobionyu

27.10.2023 15:02

no coz ten zaklad to jest do zycia robota jest dośc upierdliwa ludzie są w miarę spoko ale czasem moze byc trochę cięzko Ogolnie mozna pracowac

21.09.2023 10:41

Trwa nabór na Specjalistę ds. bhp. Czy godziny pracy są sztywne, zgodnie z przepisami do zakresu działania służba bhp należy min. przeprowadzanie kontroli warunków pracy oraz przestrzegania przepisów i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, ze szczególnym uwzględnieniem stanowisk pracy, na których są zatrudnione kobiety w ciąży lub karmiące dziecko piersią, młodociani, niepełnosprawni, pracownicy wykonujący pracę zmianową, w tym pracujący w nocy, oraz osoby fizyczne wykonujące pracę na innej podstawie niż stosunek pracy w zakładzie pracy lub w miejscu wyznaczonym przez pracodawcę. Proszę o dopowiedź.
BhP

24.10.2023 11:10

Znowu pojawiło się ogłoszenie. Czy to oznacza że nikt nie został znaleziony? Czy osoba już zrezygnowała? Na jakie wynagrodzenie można liczyć na tym stanowisku? Zastanawiam się czy aplikować? Jak duży jest zespół BHP? To samodzielne stanowisko, czy jest dział?

24.10.2023 12:49

Kandydacie, dziękujemy, że zainteresowałeś się naszą ofertą pracy. Wszystkie istotne wymagania jak i nasze oczekiwania na tym stanowisku pracy zawarte są w treści ogłoszenia. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji zapraszamy do indywidualnego kontaktu z naszym działem HR, na numer podany w ogłoszeniu lub adres e-mail. Chętnie udzielimy Ci na nie odpowiedzi. Do usłyszenia
MozeKandydatka

02.10.2023 13:14

Widziałam ogłoszenie na kontrole jakości. Czy przyjmują również kobiety bez wcześniejszego doświadczenia na kontroli ?
Miodek

02.10.2023 19:41

Wszystkiego się dowiesz na rozmowie kwalifikacyjnej, nie trzeba zadawać pytań w internecie
Kuźnik

28.09.2023 20:35

Tak się zastanawiam. Z tego co zauważyłem ścigają nas za wcześniejsze zejścia do szatni, wcześniejsze wyjścia na przerwy, i wcześniejsze schodzenie do szatni, a ekipa uprzywilejowana z działów, których nie będę wytykał, a każdy wie o które chodzi, chodzą jak chcą? Jak państwo wymagają dyscypliny to przydało by się od wszystkich. Niektórzy też chcieli by godzinę przerwy i być na bramie o 14 .
Ja@

01.10.2023 08:45

To poproś pracodawcę o przeniesienie na ten dział jak ci źle tam gdzie pracujesz My wychodzimy z hali za dwie bądź o równej a większość panow już stoi przed wejściem wykapanych i ubranych To chyba na tych działach jest coś nie halo
Produkcyjny

02.10.2023 07:45

Negatywne opinie to zwykle dzieciuchy którym nie chce się pracować, albo jacyś krzykacze. Ja pracuje na produkcji 6 lat i od 2, 3 lat są duże zmiany i to na dobre. Zarobki więcej niż średnie. Jeżeli chce się pracować to można zarobić. Czasem jest ciężko, ale taka jest ta branża.
Pracownik #€€%

06.09.2023 11:00

Co z tego jak majster da pracownikowi na kuzni dodatkowa premie jak i tak.menager ja zmniejszy takie to jest dzielenie premi uznaniowej . Poprostu w Kuzni nie ma doceniania dobrych pracowników którzy się naprawdę starają
Ktoś

24.09.2023 14:05

Chyba sami nie wierzycie w to co piszecie . Przecież realia są całkiem inne. Do was dochodzą problemy , a wy tak swoje .
wesoły

26.09.2023 19:47

dobre są te realia kawka i papieros, hajsy za nic najlepiej, robic to mało komu sie tu chce. a od pieniaczy to aż pęka w szfach ta naszo kuźnia.

18.05.2023 11:58

Zauważyłem, że w "życie" wchodzą na siłę jakieś nowe zasady i jak to jest że jedni w kuźni mogą mieć soboty płacone a inni do wybrania? Są lepsi i lepsiejsi, drugich praca jest ważniejsza od tych pierwszych? Czy o co chodzi? Raczej każdemu pracownikowi zależy na dodatkowych pieniążkach, szczególnie teraz. Może to wyjaśni nasz wspaniały, prorodzinny zakład?
Lis

25.09.2023 05:28

Na narzędziowni to wogóle nie wiadomo o co chodzi . Ludzi nie ma bo się zwalniają, albo na emeryture idą, kiero tego nie widzi. Nadliczbówki wybrańcy o ci tu chodzi ?
wesoły

26.09.2023 19:44

tak plus dodatki za niedziele i sobota.
Pracownik #€€%

29.07.2023 18:03

Podobno w tym zakładzie wszyscy są rowno traktowani :-) to jest jakieś dziwne jedni mogą robić nadliczbowki jedni robią w soboty potem to muszą wybrać tzw.okienko jak to.mozliwe ????
Odlew

31.08.2023 00:04

Od 1.09 ma przyjechać do pracy u nas ok. 12 osób ze Śrubiarni z Żywca ?

Zostaw merytoryczną opinię o Kuźnia Polska SA