3.3/5

Oferty pracy

Benefity

Rekrutacja

Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Skoczów
  5. Opinie o Kuźnia Polska SA

Opinie o Kuźnia Polska SA Skoczów

ReviewUserIconGhil

30.01.2025 16:04

Witam. Fajnie dużo ludzi odpisało na pytanie. To chyba każdemu dobrze jak nikt nie odpisuję a tutaj na GoWork co strona to narzekanie. Niech ktoś napiszę ile się zarobi w dzisiejszych czasach w kuźni no chyba to nie problem. Chcę to zweryfikować.

26.05.2025 08:02

Dziękujemy za Pana/Pani wiadomość. Rozumiemy, że sprawiedliwe traktowanie i jasne zasady są bardzo ważne. Prosimy o podanie, o który zakład chodzi, abyśmy mogli udzielić odpowiedniego wsparcia. W kwestii wyjaśnienia wysokości premii najlepiej zwrócić się bezpośrednio do kierownika działu. W razie potrzeby służymy pomocą z działu HR (Żory – Wiesława Trzaskalik, Skoczów – Joanna Mitoł).

29.05.2025 11:12

GoWork nie jest miejscem, w którym możemy skutecznie pomóc w rozwiązaniu problemu. Aby sprawa została właściwie rozpatrzona, kolejnym krokiem powinien być bezpośredni kontakt z przedstawicielem działu HR odpowiednim dla danego oddziału Kuźni Polskiej (Żory – Wiesława Trzaskalik, Skoczów – Joanna Mitoł). Zależy nam na dialogu i rzetelnym wyjaśnieniu każdej tego typu sprawy zgłoszonej przez naszego pracownika.
    ReviewUserIconGhil

25.01.2025 14:30

Witam was pracowałem w tym zakładzie jakieś 15 lat temu na wykanczalni niestety pod firmą intergros zarobki były w okolicach 1400-1600. Jak wyglądają teraz zarobki w waszym zakładzie. Piszę waszym ponieważ bez was zakład by upadł. Pytam z ciekawości wtedy atmosfera była okej na zakładzie ludzie pomocni i życzliwi. Jak ocenicie w dzisiejszych czasach czy idzie zarobić żeby coś odłożyć czy nie bardzo. Ja się wtedy zwolniłem sam dobrowolnie niechcieli wziasc pod kuźnię to niestety nie opłacało się dojeżdżać z Pawłowic do Skoczowa w tamtych czasach przepracowane 2 lata w kuźni wspominam dobrze.
    ReviewUserIconKtos

15.02.2025 09:36

Obróbka w Żorach miała bardzo dobre wyniki dopóki nie zaczęła obrabiać odkuwek .. teraz jest (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) …
    ReviewUserIconStary

03.03.2025 19:55

Bo pracownicy jedynie do czego byli wyszkoleni to do naciskania zielonego guzika. Pojawiły się nowe odkuwki i wymagania i zaczął się problem. Wiem jak to wyglądało bo ci ludzie przyjeżdżali się szkolić do Skoczowa. Mikrometrem nie potrafili mierzyć po paru latach pracy. To jest porażka dla kierownictwa a nie wina zwykłych pracowników.
    ReviewUserIconXd

02.03.2025 08:00

Słyszałem że kuźni, nieźle zaczęli płacić na stanowisku Kowal ????pozdrawiam .
    ReviewUserIconŚmieszny zakład

03.03.2025 14:15

Nie wiem skąd takie pozytywne informacje, na jakimś kabarecie to słyszałeś? Nie polecam zakładu.
    ReviewUserIconJebacz maksiarz

28.02.2025 11:51

Podwyżki rzędu jednej zlotowki to podwyżki które otrzymywali pracownicy 10 lat temu. Śmiech na sali.
    ReviewUserIconObecny

18.02.2025 21:41

Przykre jest to, że z kuźni odchodzą doświadczeni i fajni ludzie..

19.02.2025 12:14

Rotacja pracowników jest naturalnym elementem każdego dynamicznego środowiska pracy. Każdy z nas ma prawo do podejmowania decyzji, które najlepiej odpowiadają jego potrzebom i aspiracjom, a te decyzje należy szanować. Zmiany w zespole, choć czasem trudne, są częścią procesu rozwoju – zarówno indywidualnego, jak i całej firmy.
    ReviewUserIconYyyy

27.02.2025 21:21

Tylko że Wy nie rozumiecie że pracownika w takim specyficznym zakładzie nie szkoli się w jeden dzień. Poniewiracie fachowcami i widać efekty w szczególności w jakości.
    ReviewUserIconDon Thron

19.02.2025 13:35

Pisze do pracodawcy przynajmniej staram tak nazwam ,w 2008 wygoniliscie ludzi na fali grupowych fala za fala tez pracowalem .Teraz pracuja u was emigranci jak widac po nazwiskach przynajmniej ,a tych co zwoliniliscie znowu pracuja po za granicami wiec gdzie tu sens o logice nie wspomne.
    ReviewUserIconKowal

24.02.2025 15:46

W 2008 roku był inny właściciel
    ReviewUserIconKuna

06.02.2025 15:52

Część pracowników w Żorach ma stawkę niższą niż najniższa krajowa na umowie. No tak z dodatkami premią wypłata jest zgodna z prawem bo w gruncie rzeczy dostajemy na rękę adekwatnie do najniższej krajowej. Ale co jak trafi się noga złamana i chorobowe na kilka miesięcy? Wiadomo niema mnie w pracy jestem bez premii. A na umowie mam mniej niż najniższą krajowa. To jak zostanie wyliczone chorobowe? Z tej bez premii stawki niższej niż najniższą krajowa?
    ReviewUserIconWitam

21.02.2025 17:00

Jak wygląda sytuacja w przypadku pracownika, którego całkowite wynagrodzenie równa się ustawowemu minimum, ale składa się zarówno z wynagrodzenia zasadniczego, jak i premii? Czy w sytuacji, gdy przełożony zdecyduje o odebraniu premii, całkowite wynagrodzenie pracownika może spaść poniżej minimalnej krajowej? Jeśli tak, to czy w takim przypadku pracodawca ma obowiązek wyrównać wynagrodzenie do poziomu ustawowego minimum, czy też może ono pozostać poniżej tej kwoty? Jakie są regulacje dotyczące tej kwestii?

24.02.2025 08:09

Zgodnie z przepisami prawa pracy, wynagrodzenie pracownika nie może być niższe od ustawowego minimum. Jeśli wynagrodzenie składa się z wynagrodzenia zasadniczego i premii, a premia zostanie odebrana, całkowite wynagrodzenie może spaść poniżej minimalnej pensji krajowej. W takim przypadku pracodawca ma obowiązek wyrównać wynagrodzenie do poziomu ustawowego minimum, zapewniając pracownikowi pełną kwotę minimalnego wynagrodzenia. Dział personalny regularnie monitoruje wynagrodzenia i w razie potrzeby wypłaca pracownikowi dodatek wyrównawczy. W razie potrzeby uzyskania dodatkowych informacji zachęcamy do kontaktu z przełożonym lub działem personalnym.

27.01.2025 08:34

No to są mózgi....Powysylali w delegację z Żor tym razem na Skoczów. Dobra ok ale w Żorach są osoby i dziewczyny ze Skoczowa. Więc dlaczego tamtych niewyslac? Byłaby oszczędność na busie i delegacji. No ale zakład stać najwyraźniej ma się dobrze...
    ReviewUserIconpracownik

12.12.2024 18:06

Jeszcze kilku takich ala od dymiących kominów wymięknie to jest szansa, że ten zakład wskoczy na dobre tory.
    ReviewUserIconPolska

20.11.2024 14:06

Dlaczego brygadziści pras mają dodatki 2zl na godzinę więcej?zrobione budowę czy dwie i co robią?nic niema sprawiedliwości w tym zakładzie!!!

07.02.2023 08:42

ReviewUserIconWaldi

09.02.2023 10:30

Jedyny co zna się na rzeczy to pan Henryk. On nawet nie chodzi na te spotkania poranne by nie słuchać tych cudów. Jedno jest pewne jeśli ktoś nie zatrzyma to szaleństwo koniec bliski. Nikt nie słucha ludzi, a moim zdaniem nawet podrzędny pracownik widzi to z całkiem innej perspektywy. Ludzie czasem tłumaczą to tym swoim kierownikom, że to w złym kierunku idzie. Czasem warto było by przystanąć i posłuchać innej strony, a wiecie dlaczego? Kierowników i tych wszystkich menagerów już my przeżyli kilkunastu. Oni wylecieli , albo spadli ze stołków , a ludzie dalej pracują. Bez pracowników nie zrobicie nic i to w końcu zrozumcie.
    ReviewUserIcontez

12.11.2024 03:28

Wspaniale miejsce bylo do pracy w obu kuzniach szczegulnie kiedy siegne do czasow mlodosci wczesniej szkola przyzakladowa jak jeszcze wspomne te widoki kuzni w Ustroniu na stawem serce sie kraje nad ktorym przesiadywalem i lowilem .
    ReviewUserIconHaha

12.02.2023 10:25

Nigdy nie wrócę do kuźni pracuje jeszcze i to jest (usunięte przez administratora) za.kramke.chleba ludzie odchodzą bo można zarobić lepiej gdzie indziej ..żal mi ludzi którzy nie mają wyboru ze względu na ludzi ...ludzie kuźni bardzo normalni ludzie pomocni do tańca do różańca majstry też nie są tacy żeby (usunięte przez administratora) ludzi .Kuźnia dla chłopczyka zrobi z niego PrawdZiwego faceta z charakterem wielu co są (usunięte przez administratora) odpada tam początku ..trudno takie czasu że trzeba pracować ..jak się wam tak nie podoba to sobie szukajcie gdzie indziej ..a nie tutaj żale pisać ...boicie się i tyle a (usunięte przez administratora) robicie ...żeby było lepiej ...
    ReviewUserIconufo

12.11.2024 03:09

Pracowalem cale zycie w kuzni od szkoly zawodowej jest jak piszesz to jedyne jeszcze takie miejsce z tak wieloletnimi tradycjami tyle w temacie ja wypadlem w 2008 na grupowych a wyladowalem w chlodziarkach na wyspach temp okolo zera zucili tylko fartuch i trzeba bylo sie trzymac kurczowo bo alternatywy nie bylo
    ReviewUserIconRobol

05.04.2023 07:45

Uwaga Uwaga. Nowa ustawa (usunięte przez administratora) jak przechodzisz pod suwnicą mosz mieć kask. (usunięte przez administratora)

11.04.2023 13:27

Pracowniku, przepisy prawa polskiego jasno określają, że w pobliżu pracy suwnicy jest obowiązek stosowania hełmów ochronnych. Dodatkowo obowiązkiem każdego operatora suwnicy jest czuwanie, aby pod ciężarem zawieszonym, podnoszonym lub opuszczanym nie było ludzi. Naszym obowiązkiem jest dostosowanie się do wymogów obowiązującego prawa, a nie stwierdzanie jego słuszności.
    ReviewUserIconw-wa

12.11.2024 02:55

Zaklady Kuznicze a Kuznia Polska jest ich kontynuacja zawsze rygorystcznie egzekwowala przpisy BHP nigdy nie uwierze ze jak juz ktos wspominal przymuszano do pracy bez odpowiednich kwalifikacji na urzadzenia ich wymagajacych Cale spolecznosci pracowaly tam pracowaly i pracuja to bylo zawsze miejsce wysokiej kultury i etyki zawodowej
    ReviewUserIconSlava

21.11.2022 19:02

Czy Kuznia nadal szuka ludzi z dużym poczuciem humoru do pracy za śmieszne pieniądze?
    ReviewUserIconPracownik

24.04.2023 19:05

Nie zgadzam się z tą opinia. Bardzo miło go wspominam.
    ReviewUserIconStas

12.11.2024 02:38

Wiesz jak sie pracuje jak sie ma trzy kurtki na sobie ja tak pracuje pracowalem w kuzni na wykanczalni czasem na kuzni ty mozesz pracowac w koszuli jeszcze zatesknilbyc za swoimi upalami.Nie masz na co narzekac lepsza praca w cieple niz zamrzanie ja znam jedno i drugie
    ReviewUserIconRzetelny pracownik.

23.04.2023 20:32

Dlaczego w Kuźni nie ma stażowego ? Pewnego czasu były obietnice ale temat upadł w czasie pandemii. Pracownicy ze stażem byli by docenieni.
    ReviewUserIconPracownik

20.06.2023 10:34

Proszę nie pisać że firma dba o pracowników ze stażem, ponieważ nie dba. Młody ma stawkę nie raz większą od kogoś ze stażem i umiejętnościami. Jak nie masz znajomości to na awans nie masz żadnych szans, Taa wyszkolą od podstaw ale tylko abyś mogła więcej stanowisk obskoczyć.
    ReviewUserIconkiedys

12.11.2024 02:24

starzowe bylo ale poszlo do stawki tego procesu nie da sie odkrecic wedlug mnie na forum powinno sie pytac o wszystko szczegulnie dlugoletni pracownicy maja na ten temat duzo do powiedzenia ja pracowalem 20 lat temu,ale pytanie dobre jak najbardziej

20.04.2023 10:42

ReviewUserIconktoś

09.07.2023 14:44

To fakt. Powiesz, że jest problem to ci ten problem na głowę zrzucą.Potem ci się odechce wszystkiego. Jednego nie rozumiem dlaczego właścicieli interesuja tylko słupki , a nie to co prezentuje struktura zakładu.
    ReviewUserIconAdam

12.11.2024 02:19

Nigdy sie nie uczylem raczej przechodzilem z kalsy do klasy skonczylem zawodowke .Teraz podrozuje zarabiam jestem cos w rodzaju mistrza w zakladach na Wyspach wlasnie od kiedy nas zwolnili w 2008 znalazlem nowa prace nikt nie patrzyl na swiadectwa znajmosc jezyka w Polsce bylbym zkreslony odrazu z powodu wyksztalcenia.Dodam tylko gdybym zalapal jezyk z czym jest problem ,managerem moglbym byc bez jakiegokolwiek problemu lub wyzej

01.03.2024 11:14

Widzę, że firma poszukuje kierownika zmiany - mistrza brygady elektryków i elektroników. Czytam, że pracuje się tutaj w systemie dwuzmianowym. W jakich godzinach? Widzę, że są możliwe premie. Za co się je otrzymuje? Wyjaśnijcie.
    ReviewUserIconByły mistrz

07.03.2024 18:53

Za moich czasów były to zmiany 6-14 i 14-22. Ogólnie premie w KP są zależne w większym stopniu od kondycji firmy niż od Twojej pracy. Premia składa się z dwóch części, z czego pracownicy umysłowi otrzymują obie kwartalnie, a pracownicy fizyczni jedną kwartalnie, a drugą co miesiąc. Jeśli dobrze pamiętam to co najmniej przez pół zeszłego roku umysłowi byli odgórnie pozbawieni jednej z nich.

12.11.2024 01:32

Jestem tez mistrzem lub Factory Operator na Wyspach w Polsce bylem szlifierzem w naszym Skoczowkim zakladzie .Wyspiarze dali mi wszystko podnoszenie kwalifikacji chociaz znajomosc jezyka mam zupelnie podstawowe w Polsce bylem uziemiony ze wzgledu braku wyksztalcenia wiec licza sie checi jak widac,pozdrawiam
    ReviewUserIconnieRaciok

20.02.2024 07:13

@Pracodawca Kolejna kwestią do przegadania są nadgodziny tylko dla "Kolegów kierownika" Nie ma listy chętnych pracowników na pracę w weekendy (sobota,niedziela,) tylko przychodzą ciągle jedne i te same osoby mimo chęci reszty załogi ich prośby są odrzucane bo "mamy już komplet" , są osoby które od pół roku nie dostały nawet jednej soboty a o niedzieli mogą tylko pomarzyć. Dyskryminacja dla pozostałych pracowników którzy nie są traktowani równo. Zwolnienia po części też mają z tym związek bo nawet jak ktoś bardzo chce to nie może bo jest blokowany już "zajętą listą" przez ciągle te same jednostki. Już nie mówiąc o przewozie pracowników na te nadgodziny na które pracuje cały zakład, w takie dni powinien być transport indywidualny a nie z kieszeni całej firmy płacić czyjeś nadgodziny 100%, wtedy na pewno lista by się skróciła bo już nie kupią piwa do autobusu z bagażnika na parkingu.
    ReviewUserIconPxw

13.03.2024 13:57

Nie interesuje mnie jakiś kodeks, napisałem jak są płatne godziny nadliczbowe w KP, zawsze 100% plus dodatki 50 i 100zł

12.11.2024 00:54

jak pracowalem przed 2008 ile kazdy chcial nadgodzin tyle pracowal bez limitu ja pracowalem na szlifie recznym u Heleny chyba jesli sie nie myle to bylo tak dawno tylko wtedy niedziela nie byla dostepna i byla faktycznie placona extra i limitowna iloscia osob pewnie duzo zmienilo sie od tego czasu pomalu bedzie ze 20 lat
    ReviewUserIconUważny

17.07.2023 14:05

Od dłuższego czasu przyglądam się pogarszającej atmosferze panującej w zakładzie, frustracja i zażenowanie pracowników jest coraz większe, kadra rezygnuje z piastowanych staniwisk, pracownicy składają wypowiedzenia, nacisk na wydajność i wyciskanie z pracowników ostatnich soków nie może trwać bezkarnie to musi się odbić na jakości wykonywanej pracy, smutne jest to co dzieje się z naszym zakładem w którym pracujemy od lat, smutne jest to jak jesteśmy przedmiotowo traktowani bez szacunku dla naszego wkładu i zaangażowania w działalność naszego miejsca pracy, może ktoś przejży na oczy nim będzie za późno.......
    ReviewUserIconStalker

20.03.2024 09:32

Niestety w dzisiejszych czasach mało kto liczy się z dobrostanem psychofizycznym drugiego człowieka, zwłaszcza w relacji przełozony-pracownik, jest to przykre bo od atmosfery w pracy zalezy w ogromnej mierze samopoczucie pracownika, a co za tym idzie sposób w jaki wykonuje swoje obowiązki czy nawet lojalność wobec pracodawcy,lub jej brak, kiedy wyczuje, że jest traktowany jak "tania siła robocza" którą łatwo można zastąpić.

12.11.2024 00:43

Swiete slowa w obu Kuzniach Ustron czy Skoczow pracowali wszyscy ,tam zaczynalem prace pracowal tam moj ojciec na stanowisku kierowniczym dziadek w czasie wojny az do wywuzki na roboty .Wspaniale czasy po ukoczeniu szkoly przyzakladowej pracowalem do wojska po wojsku do kiedy nas wrzucono na grupowe w 2008 Zaluje tylko ze od czasu nie moglem wpasc chociaz na 1 maja i ogladnac moje miejsce pracy chyba bym sie rozplakal ,pozdro
    ReviewUserIconKowal

11.07.2024 12:11

Wczoraj na hali bylo od 42stopnie a w niektorych miejscach nawet 50. Jakiś "specjalista od zarządzania" wymyślił że na wszystkie przerwy mamy chodzić rotacyjnie, bo produkcja ma isć cały czas. W konsekwencji tego nie mamy praktycznie żadnej przerwy żeby siąść na spokojnie i odpocząć. Napojów chłodzacych nie ma. Postawili jakieś automaty do filtrowania wody. Gdzie hala ma 20 lat, to wszyscy wiemy jak mogą na niej wyglądać rurki od zimnej wody, jednym słowem każą nam pić (usunięte przez administratora) a potem ludzi brzuchy bolą. Ja musze kupować sam wode. Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym żeby śię tu teraz dostał. TRAGEDIA.
    ReviewUserIcon@kotik9

25.07.2024 10:10

To tak nie działa..... Brygady są trzy osobowe, jeśli jeden ma przerwę,na stanowisku zostaje dwóch. Na DD 560 to jest porażka, jak zacznie piec blokować. Piec zostaje wtedy bez nadzoru. A operatorzy muszą kuć i obcinać.... A z reguły tych przerw nie ma..... Pozdrawiam..... A kowal ma kuć

12.11.2024 00:28

To wspolczuje jak wam wode skasowali kiedy tam pracowalem wysylali nas ze szlifu czasem poszla skrzynka Ustronianki pamietam jak sie palilo czasem koszula .Teraz pracuje w temp. nizej 10 st ale w zywnosci na wyspach jak jest cos nie tak u nas przynjmniej sluchaja sugesti a wrecz zachecaja do rozmowy naprzyklad ja wynegocjowalem kontrakt z pracodawca chociaz znajomosc jezyka mialem jak sie to mowi u nas limited

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kuźnia Polska SA?

Kontakt - Kuźnia Polska SA

ul. Górecka 32 43-430 Skoczów

ReviewUserIconMarek

21.07.2024 04:25

Da radę jako operator zarobić dychę?
    ReviewUserIconZ Żor

22.10.2024 13:54

W źorach na dziale obróbki rur jest wielostanowiskowa praca. Na dziale obróbki skrawaniem wprowadza się podobne rozwiązania.

12.11.2024 00:14

Pracowalem w obu kuzniach Ustron puzniej Skoczow do 2008 puzniej grupowe zwolnienia w tym czasie na remoncie i wykanczalni fajnie sie pracowalo .Pracowac na szlifie recznym wspaniale to byly czasy teraz robie za funty w zupelnie innym kraju na stanowisku w pl bylem slusarzem
    ReviewUserIconRoman

24.10.2024 11:40

Ale tak szczerze. Powiedzcie mi o co tu chodzi ? o co chodzi w tym zakładzie bo już się pogubiłem.
    ReviewUserIconJoJo

26.10.2024 18:23

Likwidacja lub sprzedaż Wszystko na to wskazuje.
    ReviewUserIconŻorska_pracownica

22.10.2024 14:11

Zakład dobrze prosperował i było w miarę dobrze do czasu połączenia z Kuźnią teraz więcej dyrektorów ,kierowników,menagerów i innych nie produktywnych-kolesiostwo pełną parą a maszyny się sypią. Oszczędza się na wszystkim tylko nia na kadrach zarządzającyh. To pracownicy i maszyny przynoszą zysk firmie nie kierownicy czy dyrektorzy. Widać brak zdrowego rozsądku i podstaw ekonomii. Firma zmierza ku upadłości bo jest źle zarządzana niestety.
    ReviewUserIconKuźniak

26.10.2024 10:14

A jak jest w Skoczowie? Zwalniają i przenoszą tylko "fizycznych". Nie słyszałem o zwolnieniach "na górze". Dodatkowo na spotkaniach było słodkie opowiadanie, ze zwolnień już nie będzie. Wystarczy, że dostaniesz przeniesienie do Żor i jak się nie zgodzisz to lecisz.... Niestety zmiana miejsca pracy o 30km nie każdemu jest na rękę. Spodziewajmy się dalszych zwolnień. Do czasu aż będą przenosić z góry ludzi by coś fizycznie zrobili bo za chwilę nie będzie miał kto pracować. Zwłaszcza jak ruszy kuźnia.
    ReviewUserIconStefan

26.09.2024 08:20

@Pracodawca Drogi pracodawco, czy nie uważasz że w trosce o wizerunek firmy warto byłoby porozmawiać z załogą o obecnej sytuacji panującej w zakładzie? Załoga jest przerażona tym co się dzieje, każdy zamiast skupić się na wykonywaniu swoich obowiązków rozmyśla czy to On dziś nie dostanie wypowiedzenia.... Takie stanowisko jakie prezentuje pracodawca jest delikatnie móweiąc co najmniej nie na miejscu, oczekujemy klarownych informacji o kondycji KP Jakby nie było jesteśmy częścią tej organizacji.....
    ReviewUserIconJo

16.10.2024 16:07

Wszystko fajnie spoko tylko ktoś zapomnial o zmianie która akurat miala 3 zm.

23.10.2024 05:53

W Żorach ciągle zapominają o dwunastkach. Jeszcze nie wymyśli przekazu informacji z zebrania nam którym często zebranie omija. Niestety mistrzowie też nic nie przekazują także zdani jesteśmy na plotki.
    ReviewUserIconZlata

06.10.2024 09:28

Mam pitne. Czy mozna przyjac sie do panstwa firmy? slyszalam ze ptacowicy z UKR maja sie dobrze. Gdzie sie zglosić ?

03.10.2024 12:49

Jego kumulacja w organizmie może powodować: anemię, osteomalację (rozmiękanie kości), zaburzenia wzrostu i rozwoju kości, upośledzenie czynności wątroby, astmę oraz śródmiąższowe zapalenie płuc z ziarniniakami. Istnieją także doniesienia mówiące o istotnym udziale aluminium w powstawaniu nowotworu złośliwego piersi. Więc moje pytanie brzmi,: Czy maseczki podczas gratowania w Żorach nie powinny obowiązywać? Czy może szkodliwe?
    ReviewUserIconKandydat

02.10.2024 13:34

Dzień dobry, czy są może przyjęcia do działu kontroli jakości na stanowisko Lidera bądź Inspektora? Szukam właśnie pracy na tych stanowiskach. Jeśli tak, to proszę podać maila do wysłania CV.
    ReviewUserIconPracownik Xyz

17.09.2024 19:19

Miło zauważyć, że na terenie zakładu pojawił się defibrylator Aed. Mam nadzieję, że docelowo takie urządzenia będą montowane na każdym dziale. I Pracownik będzie wiedział co to jest i jak się to używa z naciskiem na praktykę Dziękuję

16.09.2024 17:03

17.09.2024 09:15

Szanowni Państwo, Jako pracodawca jesteśmy otwarci na dialog i cenimy wszelkie uwagi naszych pracowników. Zależy nam na prowadzeniu konstruktywnej komunikacji opartej na wzajemnym szacunku. Pragniemy jednak przypomnieć, że platforma GoWork nie jest miejscem na publikowanie wulgarnych lub obraźliwych treści. Stanowczo sprzeciwiamy się wszelkim formom mowy nienawiści i hejtu. Zachęcamy do wyrażania swoich opinii w sposób kulturalny i odpowiedzialny.
    ReviewUserIconLetni pracownik

28.06.2024 12:30

Nie polecam. Na początku czerwca dzwonią że zapraszają na wakacje do pracy w Skoczowie i że zleca badania lekarskie pod koniec czerwca. Dosłownie tydzień przed rozpoczęciem pracy dzwonią i mówią z uśmiechem, se zmieniły się stanowiska i zapraszają na pracę na CNC w Żorach. Na szczęście dobrze że nie opierałem się tylko na tej pracy o wciąż szukałem coś innego.

04.07.2024 10:00

Drogi Kandydacie, Dziękujemy za zainteresowanie pracą w naszej firmie. W tej chwili zatrudniamy pracowników na stanowiska, które są dla nas najbardziej priorytetowe. Wszystkim zatrudnionym na okres wakacyjny oferujemy pracę w Żorach, a także gwarantujemy bezpłatny transport do i z pracy. Jeśli zaproponowane warunki nie spełniają Twoich oczekiwań, w pełni to rozumiemy i szanujemy Twoją decyzję.
    ReviewUserIconPS103

03.06.2024 15:38

Piękny przykład daje osoba która codziennie ładuje elektryka przy portierni. Kable ładowania pociągnięte po mokrej trawie jak kabel od betoniarki. Piękny to daje obraz dla klientów zza granicy którzy widzą coś takiego. Na prawdę ciężko jest stworzyć 3-4 miejsca postojowe ze stacjami ładowania żeby to jakoś wyglądało a nie jak w kraju trzeciego świata?
    ReviewUserIconZapracowany.

28.05.2024 07:32

Zaczyna się jazda bez trzymanki, te naciski na ilość zapominając o jakości doprowadzą do katastrofy, niech ktoś powstrzyma to szaleństwo nim będzie za późno bo skutki będą nieodwracalne.
    ReviewUserIconPS666

08.05.2024 17:04

@Pracodawca Czego nie powinien robić szef: 1. Krzyczy i obraża 2. Nie znosi przeciwu 3. Ciągle krytykuje 4. Nie dotrzymuje tajemnic 5. Unika odpowiedzialności 6. Wciąż zmienia zdanie 7. Kontroluje i podgląda 8. Doprowadza do niezdrowej rywalizacji
    ReviewUserIconPiekny

24.04.2024 17:23

29-30kwietnia każdy powinien wziąć urlop na żądanie odpocząć a nie robić jak murzyny tam mają Ukrainę to niech robią tylko normy tony i tony ludzie już mają tego dość tej atmosfery:(

28.03.2024 13:49

News image
    ReviewUserIconObserwator

30.12.2023 09:43

Zastanawia mnie jedno czy dalej bedziemy ztaczać się w dół? Czy naprawdę właściciele tak pięknego z tradycją zakładu tego nie widzą? Przecież obecne posuniecia dobrowadzą do wiecie czego . Kolejni pracownicy składają wypowiedzenia bo mają dość . Ludzie opanujcie się.
    ReviewUserIconNowy

17.01.2024 22:49

Jestem krutko w zakładzie ale jak słucham ludzi na produkcji to nie wiem czy faktycznie muwiom prawde że jak odeszły pewne osoby to zaczęło się tutaj wszystko sypać?
    ReviewUserIconBolek

15.03.2024 16:55

Lepiej niech główny pryncypał ściągnie za wczasy z powrotem tych co pouciekali,bo niebawem może być za późno na ratunek tej firmy.
    ReviewUserIconAle jajka

03.02.2024 06:37

Ludzie czekają na podwyżki bo wielu nie ma nawet najniższej krajowej. Jedno pisemko i pyk się okazuje, że wszyscy maja bo premia. Dobrze ,że jest teraz co miesiąc, a nie jak w poprzednich latach co 3 bo przez dwa miesiące byś nie miał nawet najniższe,j a w jednym byś ją przekroczył XD już nie mówię teraz o odbieraniu premi za chorobowe czy przewinienia bo jak? przecież wtedy biorą Ci ze stawki. Ajjj te kombinacje by nie dać troszkę więcej fizolowii. Ja tylko przypomnę, że mamy tu przemysł ciężki gdzie trzeba przerzucać te TONY, TONY, TONY.
    ReviewUserIconAlojz

14.02.2024 17:21

No są podwyżki ale roboty . Ludzie się pozwalniali albo ich zwolnili to nie ma komu robić , więc trzeba przeżucić prace na tych co jeszcze zostali , ale czy oni to wytrzymią? Niesądze .
    ReviewUserIconZz

13.03.2024 18:07

Jak można nie zarabiać minimalnej?? Co wy gadacie????? Kuźnia zawsze płaciła więcej niż minimalne.. Śmiać mi się chce jak to czytam.

10.01.2024 02:23

Widzę ofertę na kowala ale tez nie tylko. Chodzi mi o wyższe stanowiska. Dlaczego nabór jest zewnętrzny a nie awansują wewnątrz firmy skoro jest napisane ze są możliwe awanse??? Praca na trzy zmiany. Wszystkie weekendy macie wolne. Ostatni komentarz mnje zastanawia.. dlaczego staczacie się w dół?
    ReviewUserIconPracowity

11.03.2024 20:51

I tu sie z tobą nie zgodzę bo nie slyszałem nic o blokowaniu kogoś kto chciał awansować no chyba że się nie nadawał to co innego. Nie kazdy nawet po szkole średniej czy wyzszej umi kierowac ludzmi albo chce robic cos innego. Niektorzy chca miec swięty spokój i robic swoje. Zreszta z tego co widze sa plakaty ze szukaja do biura i sie ludzie z produkcji dostają. a co do zazdrosci innych to bym sie na to wogule nie patrzył - ludzie i tak i tak gadaja nie ma co się tym przejmowac. chcesz awansowac to po prostu spróbuj.
    ReviewUserIconPracowity

11.03.2024 21:05

no i sam se odpowiedziales. chcesz awansowac ale do szkoly sie nie chce no to jak, za co masz miec awans? to nie prl ze szczere chęci wystarcza. na szkolenie cie moga wyslac ale takie które jest potrzebne ci w pracy a nie takie jakie bys se chcial miec.

11.12.2023 23:11

Firma poszukuje pracownika na stanowisko kierownika ds. kontrolingu. W benefitach na stronie można znaleźć informacje na temat premii i nagród jubileuszowych. Za co w takim razie dostaje się te dodatkowe pieniądze? Są jakieś konkretne wytyczne, z którymi można się zapoznać? :-) Firma wymaga od kandydata dobrej znajomości języka angielskiego. O jaki poziom konkretnie tutaj chodzi? :-) Bo ciężko mi określić, co to oznacza dobra znajomość. :P
    ReviewUserIconJa

12.12.2023 22:40

Jubileusz to np. 2000zł za 10 lat pracy. Ostatnia premia uznaniowa dla pracowników biurowych była przy wypłacie lutowej. Na ten moment wstrzymana do odwołania, więc trochę średnio, że pracodawca podaje to w ogłoszeniu.
    ReviewUserIconAni

11.03.2024 15:42

Ciekawe po co na tym stanowisku jest ten angielski:) ???

11.03.2024 10:39

News image

Zostaw merytoryczną opinię o Kuźnia Polska SA

Nie przegap nowości o Kuźnia Polska SA!