Kuźnia Polska SA

Oferty pracy

Benefity

Rekrutacja

Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Skoczów
  5. Opinie o Kuźnia Polska SA

Opinie o Kuźnia Polska SA Skoczów

07.06.2026 19:42

Co do stołówki to masakra jest,zamiast przyjąć nowe młode osoby to prcujom starsze osoby po 50ce które ledwo na oczy widzom masakra
    #OperatorPrasyKrawedziowej
    ReviewUserIconFrela

13.05.2026 19:25

Co się dzieje w Kuźni że jest tyle ofert pracy? Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia na te same stanowiska pracy!
    #PracownikGospodarczy
    ReviewUserIconJurek

14.05.2026 19:47

Wszechogarniający po(d)stęp! Ogólny, globalny (nie)nowy wirus - Zero kompetencji.

03.06.2026 20:54

Bo tak dobrze płacą że nikt nie chce robić.
    ReviewUserIconZniesmaczony

01.05.2026 02:47

Ostatnio to jedzenie na stołówce jest nie do przełknięcia. A jak już coś zjesz to ból brzucha i rewolucje. Fuj. To mój pies lepiej je. Pora chyba to zmienić na coś innego.

ReviewUserIconNOU

03.06.2026 02:56

Nie no jedzenie akurat jest bardzo w porządku, są czasem gorsze dni, ale na to jakie te Panie mają możliwości to i tak chwała im za to ile potrafią uczarować. Nie łatwo wyżywić całe to bydło na dole i jeszcze wszyskie hieny na górze

ReviewUserIconPasibrzuch

03.06.2026 12:36

@Zniesmaczony zawsze możesz się skusić, na "świerzutką" kanapeczkę z automatu (z lekko pożółkłą i sflaczałą sałatą, oraz kwaśniejącym sosikiem), po niej to od razu będziesz mieć gwarantowany złoty medal na zawodach w s....u na odległość 😆

18.05.2026 20:16

Pozdrawiam całą kuźnię,nie dajcie się zwariować!!!! brudny Harry!!!!!
    #DyrektorGeneralny
    ReviewUserIconMartin

19.04.2026 09:49

Kierownictwo powinno dostrzec i docenić ludzi, którzy poprzez swoją wiedzę, wieloletnie doświadczenie i zaangażowanie w pracę sprawiają, że zakład jeszcze (jako tako, ale jednak) funkcjonuje, oraz zastanowić się nad tym, czy atmosfera, która robi się coraz bardziej nieprzyjemna, nie sprawia, że wartościowi pracownicy zaczynają odchodzić.

13.05.2026 08:38

Oni nie pozwolą na g)os ludzi, którzy fachowo coś reprezentują bo wtedy okazało by się że ich cygaństwo ujrzało by światło dzienne. Te osoby w firmie albo są uciszane , albo odsówane. Oni potrzebują klakierów co będą nadawać na tych samych falach i tak robią, a ci dobrzy powoli już szukają pracy. Dyro zamiast w końcu posłuchać też innych dalej tkwi w tych dyrdymałach.

08.05.2026 11:28

I jak tam ludzie? Na ile sobie jeszcze pozwolicie ? Ile zniesienie? Czy potraficie tylko płakać na goworku......

19.04.2026 12:44

I dokąd to wszystko zmierza ?😱
    ReviewUserIconLudwik

19.04.2026 21:27

Na (usunięte przez administratora) Zdziesiątkowani co coś "prezentują" - trzymają jeszcze zakład na powierzchni z poczuciem bezsilności, bezradności dalej stopniowo odchodzą, inni przytakując kurczowo trzymają się krzesełka mydlą załodze oczy i obciążają dodatkowymi obowiązkami. I najbardziej zasłużeni: szerzącą się plagą ciągnącą firmę w dół, piszącą, a raczej drukująca jej nekrolog to osoby niekompetentne i stanowiska niepotrzebne.

25.04.2026 17:10

Do upadku.
    ReviewUserIconRyszard

01.04.2026 09:05

A tak pięknie przemawiali, Święta to czas z rodziną itd itd, a tu proszę wielki czwartek , wielki piątek 3zm. Ci w ciepełku w domeczkach świętowanie wielkiego Piątku, a my pospulstwo do roboty. Przykre to, że nie potraficie uszanować tego, że ktoś ma już Święto i nie ważne czy katolik, czy ewangelik.
    #PracownikProdukcji

04.04.2026 06:38

Już od lat werbują, co chwilę ktoś się przenosi a najlepsze jest to że nikt nie wraca. Kto to widział wszystko drożeje dookoła i podwyżek nie dostać a na dodatek jeszcze premię likwidować. Teraz jeszcze dojazd podrożał bo benzyna nie wiadomo kiedy się ustabilizuje - dramat.
    ReviewUserIconKazik

09.04.2026 21:14

Werbują? Hi hi? A w jaki to sposób? Chyba słabo się starają (headhunters) albo nie zależy skoro kadra fachowców jeszcze pracuje w tym zakładzie.

08.03.2026 08:37

Powiem tak. Tu występje ciężki kaliber. Są ludzie którzy przychodzą do pracy, pracują 8 godzin w miarę efektywnie i wychodzą. Są ludzie którzy już na bramie wiedzą że nie będą robić nic czyli w ch..ja lecą. Są ci którtm flaki się przewracają bo chcą to jakoś uzdrowić a potem się szybko wypalają widząc tych co 8 godzin chodzą bez sensu no ewentualnie fuchy robią no bo przecież w górach nic nie ma ( to taki naród już) . Ogólnie rzecz biorąc jak ja bym miał taką firmę wolałbym to zamknąć po co ja miałbym się denerwować ? Po co ludzie się mają ddnereować ?a niech tam sobie wspominają na zielonej łączce jak to pięknie w kuźni Ustroń było, gdzie większość czasu przekimała, fuszki porobiła czasem coś chlapła za kołnierz. To były czasy. Górole miały co jeść i mlyko było i części zdarmo. A tu nagle mamy rok 2026 i trzeba coś robić ? No ale jak ?jak przez te ostatnie lata sielanka. To nie folwark wasz prywatny. Ekonomika niestety ludzie, a nie wasze wieczne narzekanie i w ch..ja granie. Nie podoba się to wypie..ć. Może was przygarnie ala Gre.... czy inny. Tam was zatrudnią na umowębo pracę, a nie jak teraz na fuchę to się dowiecie jak się pracuje na podatki. Czas panowie właściciele na akcje przesiania ziarna, ten plew paskudny wyj..ć , zatrzymać się na chwilę, porozmawiać i ruszyć z tymi którym jeszcze !powtarzam jeszcze! Się chce .
    #PracownikFizyczny
    ReviewUserIconCysarok

20.03.2026 14:15

Bzdury aż szkoda pisać, jak w zarządzie byli miejscowi to Kuźnia bardzo dobrze prosperowała tak jak w latach 2019-2022 gdzie większość kadry to byli miejscowi, starsi majstrowie z Ustronia, Wisły czy Istebnej po technikum w Ustroniu które w ich czasach miało poziom dzisiejszych Politechnik. A potem zaczęli rekrutować gorolstwo na wyższe stanowisko, nie mające nic pojęcia o kuciu czy obróbce. Stara kadra wychowana w komunie w lepszej kondycji trzymała ten zakład niż młode wilcy.
    ReviewUserIconMietek

02.04.2026 17:59

I będzie coraz gorzej skoro na stanowisko majstra mianowali osoby po zawodówce budowlanej z minimalnym doświadczeniem 🤷
    ReviewUserIconKeke

30.10.2025 15:09

Fachowców co byli na obróbce przejął Promot i inne konkurencyjne firmy 😊 „ To se ne vrati...” Żeby zbudować taką załogę jak była potrzeba czasu. Swojego czasu była wielka rotacja pracowników, nie każdy się spisał w swojej roli także byle kto z łapanki nie zastąpi kogoś kto ma pojęcie o czymkolwiek więcej niż zielony guzik. Pozdrowionka :)
    ReviewUserIconSpórny

08.03.2026 07:10

Jak nie jest konkurencją, skoro sporo załogi kuźni ze skoczowa już tu pracuje a bedzie więcej
    ReviewUserIconCysarok

20.03.2026 14:17

Pisze o technologii a nie ile ludzi tam pracuje. Jak z kuciem do 5kg można konkurować z firmą która ma największa prasę w Europie? ;D
    ReviewUserIconKowal

03.02.2026 16:47

Firma próbuje odrabiać swoje straty kosztem zwykłych pracowników. Zamiast naprawić błędy w zarządzaniu i zlikwidować niepotrzebne, nic niewnoszące stanowiska, najłatwiej jest przykręcić śrubę ludziom na produkcji. Od dłuższego czasu wyliczane są nowe, coraz bardziej oderwane od rzeczywistości normy pracy — na podstawie samych czasów pracy maszyn, bez uwzględniania awarii, przestojów i problemów technicznych. Awarie potrafią zabrać nawet 2,5–3 godziny, ale tego czasu nikt nie odejmuje od norm. Pracownicy muszą nadrabiać, gonić i robić więcej, niż powinni. W praktyce wygląda to tak, że ludzie pracują ponad siły, żeby „wynik się zgadzał”, mimo że warunki do jego wyrobienia są sztucznie zaniżone. Przerwy istnieją tylko na papierze — szybki bieg na stołówkę, szybkie jedzenie i powrót na maszynę. O normalnym odpoczynku nie ma mowy. Jakby tego było mało, zabrano premię kwartalną, a w zamian oczekuje się jeszcze większej wydajności, ciągłej presji i godzenia się na kolejne utrudnienia organizacyjne. Firma nie daje nic od siebie — ani pieniędzy, ani czasu, ani szacunku — za to wymaga coraz więcej. Najbardziej frustrujące jest to, że oszczędności szuka się tam, gdzie jest najłatwiej, czyli na pracownikach fizycznych, zamiast przyjrzeć się zbędnym stanowiskom i decyzjom, które realnie generują koszty, a nie przynoszą żadnej wartości. Jeśli ktoś myśli o pracy w tym miejscu — niech wie, że tutaj liczą się tylko tabelki i wyniki, a nie realia pracy i ludzie, którzy ten wynik faktycznie robią.
    ReviewUserIconBuba

14.03.2026 13:48

Dlatego coraz więcej ludzi będzie uciekać z tego zakładu. Cieszę się że już tam nie pracuje chociaż szkoda załogi bo była fajna. Ale niestety póki dalej będą zarządzać tam ludzie którzy dzięki znajomością są wyżej to nic dobrego nie będzie
    ReviewUserIcondawno temu

15.03.2026 11:00

Tak jest wszedzie na swiecie ,moge na szczescie pracowac w roznych miastach i mieszkac tak sam tylko walizka w rece.Trzeba zmienic nasza mentalnosc ze czlowiek jest niemal dozywotnio zwiazany z firma pamietajmy ze los sam pisze nam sciezki losu nic nie jest jedym wyborem a wrecz jego mnogoscia
    ReviewUserIconKtosik

23.02.2026 21:16

Najgorsze w tym zakładzie są tzw "BONUSY NA PRODUKCJI"Nowi pracownicy często muszą pracować w tępie w którym "nie dają rady".No i często rezygnują.Za 45 zł brutto na dniówkę(za bonusa) doświadczeni pracownicy kończą karierę nowych pracowników.
    #PracownikFizyczny
    ReviewUserIconKtosik

23.02.2026 21:37

Pracodawca powinien patrzeć czy praca danego gniazda jest rozłożona równo na 8 godzin pracy. A często jest tak że norma zrobiona w 6 godzinach w ciężkiej pracy dla nowicjusza a reszta potem odpoczywa
    ReviewUserIconDyzma

24.02.2026 13:35

Co za brednie, bonusa masz brutto czyli z 30 zł na ręk i w miesiącu może ze 200 zł . Nikt ci na złość nie robi za takie pieniądze chyba że jesteś ślamazarą i po prostu się nie nadajesz. Nie wszyscy są w stanie pracować na produkcji. Więc nie przesadzaj . Za dawnych czasów na 10 nowych mistrz zostawiał sobie ze 3 reszta szła na inne lżejsze działy. Dziś się wszyscy nadają bo nie ma chętnych i wcale mnie to nie dziwi. Niestety praca na kuźni nie jest lekką pracą. Nie przejmuj się nie wszystko jest dla wszystkich na innych działach też można spoko pracowaćna podobnych warunkach płacy. Więc głowa do góry powodzenia.
    ReviewUserIconPoziomka

06.02.2026 15:01

Wcześniej odbijaliśmy się na portierni.Teraz musimy odbijać się i na portierni, i na hali, a do tego czekać równo 8 godzin, zanim w ogóle możemy się umyć. Pracujemy w ciężkich warunkach, jesteśmy cali brudni i spoceni, a zamiast normalnie skończyć zmianę i się umyć, stoimy i czekamy. Wygląda to tak, jakby ktoś myślał, że w ten sposób będziemy pracować dłużej, ale w rzeczywistości tylko wkurzyło to ludzi. To nie poprawia pracy ani wydajności — tylko pogarsza atmosferę i podejście pracowników.
    ReviewUserIconKkkk

22.02.2026 08:37

W trakcie tych 8h ubieracie się też w strój roboczy i dopiero idziecie na halę . Czy w swoim czasie musicie się przebierać i iść odebrać maszynę ?

21.02.2026 18:30

A ten młody szczyl co że stoperem stoki cały tydzień na pierwszej zmianę i normuje to niech weźmie najlepiej rękawice i roboty się chuci bo za dużo białych kaskuw w tym zakładzie jest każdy się zna a niewie o co chodzi a poco tyle biurokracji tyle kasy idzie bo trzeba robić na nich a oni lazom i głowami kiwiom znawcy wielcy,ale powiem jedno każdy ma gdzieś białe kapelusze

21.02.2026 08:44

Kiedy zakład szedł jak burza, szefostwo chciało mieć jeszcze więcej, teraz chcieliby mieć choć tyle co mieli......
    ReviewUserIconMaluch

19.02.2026 14:34

To nie jest firma, tylko (usunięte przez administratora). Warunki i sposób zarządzania są na tak niskim poziomie, że wielu pracowników mówi wprost: trzeba stąd uciekać albo w końcu zrobić strajk, żeby właściciele zainteresowali się tym, co się tu naprawdę dzieje. Nowy prezes niczego nie zmieni, jeśli dalej otacza się tymi samymi pseudofachowcami – ludźmi, którzy doprowadzili ten zakład do obecnej sytuacji. Chaos, brak kompetencji i brak odpowiedzialności za decyzje to codzienność. Pracownicy są ignorowani, a atmosfera jest coraz gorsza. Jeśli nic się nie zmieni, jedynym rozwiązaniem będzie masowe odchodzenie albo wspólny protest.
    ReviewUserIconstryj

20.02.2026 02:40

To są zwykłe kapsle, ludzie którzy nie powinni wydawać poleceń, część pracowników pewnie odejdzie i przyjdą nowi których będzie trzeba uczyć, większy chaos i od nowa, ciekawe czy dają coś na wypiske 😃
    ReviewUserIconRoman

17.02.2026 19:09

Co tu się k..wa wyprawia!!! Ogólny brak kompetencji, cwaniactwo, kombinatorstwo i spychologia. Basta!!! Potrzebni fachowcy znający, rozumiejący specyfikę zakładu, a nie pseudo specjaliści, którzy budują sobie doświadczenie skacząc po stanowiskach, firmach sprowadzając je do jeszcze gorszej kondycji czy nawet upadku bez żadnych konsekwencji prawnych czy finansowych.
    ReviewUserIconObs3rwator

18.02.2026 20:35

Dodaj nepotyzm, kolesiostwo. Mnożą się nowe, niepotrzebne stanowiska. Nic dziwnego że premii kwartalnej brak.
    ReviewUserIconObs3rwator

18.02.2026 23:15

ReviewUserIconBrzęczyszczykiewicz

08.02.2026 10:16

(usunięte przez administratora) doprowadził do tego że ludzie ktorym zależało wkładali całe serce w to co robią, mają to gdzieś i robią absolutne minimum...Oby tak dalej brawo.
    ReviewUserIcondawno temu

17.02.2026 09:50

Ja tak robie jak mnie zwolnili w grupowych 2008 to pracuje na wyspach jak mi sie podoba emerytury mam naliczone netto prawie tyle co zarabiacie teraz ,niedajcie sie zycze powodzenia
    ReviewUserIconSumienny

13.04.2023 18:40

Bardzo się cieszę że Pan Łukasz (usunięte przez administratora) przyszedł do naszego zakładu, wsadził kij w gniazdo nierobów zasiadających na swoich stołkach od x lat starym kocurom, widać że im to nie w sos, niestety to nie PRL, czas na zmiany, ja kibicuję Panu managerowi a jednocześnie współczuję z czym musi się borykać przy braku współpracy tak niekompetentnej bez jaj kadry....

13.12.2025 18:26

Pewnie że tak , kuźnia kuje taki szajs że bez szlifu ani rusz

11.02.2026 21:21

Myślałem, że nowy prezes coś wniesie ale otoczyli go ci sami ludzie, którzy doprowadzili do tego stanu rzeczy. Kiedy właściciele się obudzą ? My już powoli nie dajemy rady bo w takim haosie nie da się normalnie pracować

Kuźnia Polska SA

27.11.2025 11:14

Zakończyliśmy udział w programie „Weź wolne od raka” 🎀

Przez ostatnie 12 miesięcy nasze pracownice mogły skorzystać z programu #WEŹWOLNEODRAKA, realizowanego we współpracy z Fundacją „L”. Inicjatywa miała na celu zachęcenie Pań do regularnej profilaktyki i zwiększenia świadomości dotyczącej chorób nowotworowych.

Każda z Pań otrzymała voucher na profilaktyczne badanie w wybranej placówce, a potwierdzona wizyta umożliwiała skorzystanie z dodatkowego dnia wolnego.

Z programu skorzystało około 80% Pań, co pokazuje, jak dużą wagę przykładamy do profilaktyki i jak potrzebne są działania wspierające zdrowy styl życia.

Zakończenie programu traktujemy jako impuls do kontynuowania działań promujących profilaktykę i wczesne wykrywanie chorób. 🎗️
    News image
    ReviewUserIconJola

27.11.2025 19:07

Czy w przyszły roku też bedzie taka akcja?
    ReviewUserIconCzerwonyautobus

02.12.2025 14:59

Drogie Panie z racji cięć wszystkiego czego się da, troska o Wasze zdrowie też pewnie będzie ucięta.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kuźnia Polska SA?

Kontakt - Kuźnia Polska SA

ul. Górecka 32 43-430 Skoczów

ReviewUserIconCiekawski

27.10.2025 09:39

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak to się dzieje, że organizowana jest impreza integracyjna, skoro wszędzie słyszymy o problemach finansowych firmy i dużych stratach? Pracownikom zabrano premie, a chwilę później odbywa się „party” w Pielgrzymówce, o którym większość z nas nawet nie wiedziała. Trudno nie mieć wrażenia, że coś tu jest nie w porządku wobec pracowników
    ReviewUserIconGog

07.11.2025 08:12

A czy ta impreza z Żor była dla dzieci pracowników? Co w Skoczowie mają z tego osoby które nie mają dzieci?

19.11.2025 19:47

To niestety standard w spółkach tej Grupy, pieniądze zawsze są ale… dla określonego i wąskiego grona osób
    ReviewUserIconXXX

31.10.2025 18:33

Pomysł zabierania dnia wolnego za niechorowanie w kwartale, przy jednoczesnym przyznawaniu premii dopiero po pół roku, jest absurdalny. Zwłaszcza w warunkach, w jakich pracujemy – zimą temperatura na hali spada poniżej 12 stopni, a latem panuje tam istny piekarnik. W takich okolicznościach utrzymanie zdrowia to prawdziwy wyczyn. Dodatkowo zabranie dodatku za warunki szkodliwe i włączenie go do stawki godzinowej to podejrzany ruch, który za kilka lat zapewne zostanie wykorzystany przeciwko pracownikom. Zamiast zadbać o ludzi, którzy faktycznie utrzymują ten zakład, „góra” dokłada nam tylko obowiązków i nieustannie utrudnia pracę. Na marginesie – związki zawodowe również się nie popisały, podpisując się pod tymi absurdalnymi pomysłami kierownictwa.
    ReviewUserIconbyły pracownik

02.11.2025 20:29

i może być problem wczesniejszego udania się na emeryturę od 60 lat przy pracy w warunkach szkodliwych. Właczenie do podstawy nie wykaże ze w takich warunkach pracujesz.
    ReviewUserIconLukas

02.11.2025 20:35

Przecież za pracę w warunkach szkoldiwych mamy płacone skłądki FEP. Dodatki szkodliwe nie mają wpływu na co czy idziesz na wczesniejsza emeryturę czy nie 😃 Wy serio jestescie takimi głąbami czt tylko udajcie? hahahahah
    ReviewUserIconUstroniok

30.10.2025 08:28

Jedyna szansa dla tego zakładu to cofnąć obróbkę do Skoczowa, dobudować hale i sprowadzić poprzednich fachowców którzy odeszli, a którzy nie zgadzali się z politykom wiadomo kogo z Żywca.
    ReviewUserIconXXX

25.10.2025 20:58

Nie pojęte że na MF gdzie całą pracę fizyczną wykonuję robot pracownicy dostają raz większe premię za przekroczenie norm niż chłopaki które ciężko pracują na reszcie maszyn

27.10.2025 17:30

No dlatego że oni kują według starej doktryny byłego prezesika ( MF musi iść !!! ) więc kują jak leci szajs nie szajs byle była sztuka. Chłopy się cieszą, majster się cieszy bo jest bonus, kierownictwo nie musi się tłumaczyć przed prezesem dlaczego nie ma normy. A że szajsu nakuli i połowa zakładu staje na głowie żeby to jakimś cudem naprawić to nie ma znaczenia. I tak to jest od kilku lat ( kuć tak długo póki da się to naprawić )
    ReviewUserIconKowal

19.08.2025 21:56

Ale wy ludzie narzekacie. Cieszcie się m że macie prace i wypłatę na czas. W innych firmach są likwidowane stanowiska, a wy płaczeci ze wam zabrali premie. Ja rozumiem ze kasa jest ważna ale wole mieć 300 złotych mniej i pewna prace, blisko domu.
    ReviewUserIconChłop

16.09.2025 00:00

Skąd masz informacje, albo na jakiej podstawie twierdzisz, że są pieniądze? Skoro tak dobrze się orientujesz to opisz w skrócie jaka jest kondycja finansowa firmy?
    ReviewUserIconDraB

25.10.2025 21:13

Niewolnicze myślenie cieszyć się i najlepiej nie odzywać, czas zmienić nazwę nie na zakład pracy a (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconDraB

25.10.2025 21:11

Zakład aż prosi się o strajk i wstrzymanie produkcji na jakiś czas, może to dałoby do zrozumienia że to pracownicy są filarem zakładu.. Ludzie naprawdę ciężko pracują na życie a jedynie co dostają w zamian, to tylko kolejne obowiązki, utrudnianie pracy, ciągła presja, o odebraniu premii nie wspominając, gdy góra chodzi z uśmiechem i zadowoleniem.
    ReviewUserIconTrybuna Ludu

25.10.2025 08:43

Właściciele powinni przemyśleć powrócenie do zarządzania zakładem przez kierownictwo w składzie kiedy to Kuźnia przynosiła dobre zyski.

31.08.2025 09:03

ReviewUserIconZuchwały Ben

01.09.2025 22:42

Nie becz bo administracja to nie tylko managerowie i dyrektorzy, ale też zwykli pracownicy zarabiający pewnie mniej niż Ty, bez możliwości robienia płatnych nadgodzin, bez bonusów, oplaconego transportu pod domek, dodatkowego wolnego za niechorowanie i od 2,5 roku bez premii uznaniowej. Tez robią swoją robite i nie wyliczają Ci. Źle Ci - zwolnij się i szukaj szczęścia gdzie indziej - powodzenia na obecnym rynku pracy
    ReviewUserIconMały.ktosiek

02.09.2025 06:08

Przecież w kuźni są sami fachowcy na których inni pracodawcy tylko czekają. Każdego pracownika kuźni inne firmy wezmą z pocałowaniem ręki. Zejdź na halę i posłuchaj co myślą o sobie Ci pracownicy. Może i robią w jednym miejscu przez 25 lat i nie wiedzą jak się pracuje i zarabia w innych miejscach, ale wiedzą jakim skarbem są dla każdej innej firmy.
    ReviewUserIconNiemużyn

11.08.2025 08:45

To co się teraz wydarzyło w firmie to już przeszło ludzkie pojęcie. Miesiąc przed oczekiwaną premią zabrana kwartalna do końca roku. Żaden z kierownictwa nie pofatygował się wyjaśnić ludziom dlaczego. Wszystko przyszło pocztą pantoflową. A przecież to nie 200zł a 2000. Podobno tłumaczą stratami, które samo wygenerowało kierownictwo zatrudniając niekompetentnych ludzi. Przy okazji przez ostatni czas zwolniono mnóstwo pracowników, a tym co zostali podniesiono normy i obowiązki. Gdy brak pieniędzy oszczędzamy na tych co najmniej zarabiają, a najciężej pracują. Teraz Kuźnia szuka pracowników ponownie. chętni, zastanówcie się dwa razy.

16.08.2025 18:18

Masz rację. Banda głupków narobiła strat a robotnicy wszystko pokryją !!! Ważne żeby szefostwo miało premię na święta.
    ReviewUserIcon..

01.09.2025 19:06

Pragnę zaznaczyć, że pracownicy biurowi nie mają premi od 2 lat. Wliczając do tego również kierowników..
    ReviewUserIconZdumiony

20.08.2025 13:06

Na pierwszej zmianie jest najwięcej oszczędności, widząc po hali ludzi nie mających co ze sobą zrobić. Tu papierosom w palarni, poopowiadać jak ma ciężko a przecież ma studia i się na wszystkim zna. Coś gdzieś usłyszy od roboli i powtarza żeby jak co się wykazać. Sztucznie etaty za dobrą kasę...
    ReviewUserIconO lol

12.07.2025 21:34

Kuźnia Żory Bardzo proszę by zabierać premie i z wypłaty dziewczynom, które doprowadziły do tak kosztownej reklamacji z tymi gwintami aż wszystkiego nie spłacą.
    ReviewUserIconXyz

19.08.2025 21:55

One się tam nie pchały same a jezeli pracownik zostaje zostawiony sam na maszynie bez wiekszego przeszkolenia to sory tam pracownik który pracuje x mc wszystko olewa i ma w (usunięte przez administratora) pomiary tylko przepisuje że strony poprzedniej więc proszę nie zwalać winy na dziewczyny które były wręcz zmuszone do wyjazdu do waszego zakładu pod pretekstem zwolnienia tyle w temacie

19.08.2025 14:21

ReviewUserIconTakaja

19.08.2025 21:44

W samo sedno to oto cała historia kuzni z ciągu ostatnich 5lat smutne ale prawdziwe tak to właśnie zmierza ku upadkowi
    ReviewUserIconJ Aro

05.08.2025 21:18

Szkoda się produkować i pisać spostrzeżenia sugestie bo są usuwane przez moderatora. Tylko "puste" nic nie wnoszące informacje są tolerowane. Chętnie poczytał bym ( pewnie nie tylko ja)te usunięte. Nie mówię o tych niecenzuralnych ale o prawdziwych.
    ReviewUserIconZenon

06.08.2025 22:26

A mje sie wydaje ze tera jakoś dużo tego je tutej. Kiedyś wszystko blokowalała ale od kiedy jej nie ma dużo tego wiecej
    ReviewUserIconRepublikanin

13.06.2025 14:39

Co się dzieje w kuźni, że są takie zmiany personalne, w tym na wysokich szczeblach?
    ReviewUserIconPiotr

18.06.2025 10:26

W końcu właściciela zobaczyli że ten gość i jego gościuwa rozmontowali ten zakład. Ta kobieta i to jej życzę powinna mieć nocne zmory i moczenia nocne na myśl naszego zakładu . Ta kobieta nie powinna nigdy znaleść pracy w hr by nie truć życia kolejnym ludziom . Czas odbudować to co zepsuli .
    ReviewUserIconJ Aro

05.08.2025 17:55

(zapomniałeś)...i dwa słupki... Odbudować wykresami, statystykami? Czas na zmiany, zmiany... Pozyskiwanie fachowców, ludzi z doświadczeniem, nie "inz." teoretyków, managerów od wszystkiego.
    ReviewUserIconByły pracownik

02.08.2025 18:43

Co się stało a raczej jak to się stało że (usunięte przez administratora)była brygadzistka wykańczalnia działa w HR-ze? Szok... dobrze że już tam nie pracuje.
    ReviewUserIconPracownik wykańczalnia.

22.07.2025 11:19

Witam,widzę że dzieci pracowników na wakacje pracują tylko na pierwszą zmianę i na drugą,a dlaczego nie pracują na nocne zmiany.Jakies wyjątki ?jak każdy pracuje na 3 zmiany to niech oni też pracują na 3 zmiany .
    ReviewUserIconMaaatka polka

22.07.2025 20:48

Zluzuj gościu, przecież to dzieciaki, które przyszły zarobić pierwszą pensję. Dla nich przeca można zrobić wyjątek i nie ma w tym nic złego Nie wstyd Ci do młodzieży się czepiać.

17.07.2025 10:34

ReviewUserIconKowol

18.07.2025 10:57

Dla kogo te zapomogi jak w kuźni da radę wyciągnąć 7-8k netto?
    ReviewUserIcon...

05.07.2025 07:26

34.7 stopnia na hali i odmawiają przerwy jakas masakra (usunięte przez administratora) zaczął się robić
    ReviewUserIcon123

09.07.2025 00:09

Prawda jest tragedia strasznie duszno na hali a majster mówi że jak ba termometrze nie ma 20 stopni to nie ma przerwy Byli 29 ,7
    ReviewUserIconUmysłowofizyczniekolorowolgbt

26.06.2025 16:43

W szatni mężczyzn na górze działają 4 prysznice! Może BHP się tym zainteresuje? Czy może PiP ma się tą sprawą zająć?🫣 Szatnia po remoncie, wielka firma wykończeniowa.. brać za (usunięte przez administratora) niech robią co zepsuli!
    ReviewUserIconPracownik wykańczalnia

29.06.2025 19:00

Już są wszystkie prysznice są czynne :-).

13.06.2025 22:29

Zarządzie dziękujemy za te wszystkie zmiany!!Odzyskujemy wiarę w ten zakład :)
    ReviewUserIconJD

19.06.2025 17:03

Zarządzie prosimy kontynuuj. Jeszcze jest trochę do naprawy. Do Admin.: Cenzuruj, usuwaj wulgaryzmy. Nie kasuj wpisów, nie przekłamuj rzeczywistości, te niewygodne zdania też są potrzebne.

Zostaw merytoryczną opinię o Kuźnia Polska SA

Nie przegap nowości o Kuźnia Polska SA!