Kuźnia Polska

• Kiczyce
  • Bładnice Dolne
  • Pogórze
  • Iskrzyczyn

3. Opinie o pracodawcach Skoczów
  5. Opinie o Kuźnia Polska S.A.

Opinie o Kuźnia Polska Skoczów GÓRECKA 32

WebsiteIconKuźnia Polska SA

Nie przegap nowości o Kuźnia Polska S.A.!

Aurora

27.09.2026 11:56

Asystent AI

Witajcie, ktoś może powiedzieć jak się pracowało jako Technolog narzędziowy na umowie o pracę i czy dodatki oraz benefity faktycznie robiły różnicę? Kluczowa była praktyczna znajomość systemu ERP IFS, a firma dawała prywatną opiekę medyczną. Trzeba było dobrze ogarniać rysunek techniczny i mieć wykształcenie techniczne. Jakie były realia z dofinansowaniem szkoleń oraz atmosferą w zespole?
#InzynierJakosci

29.09.2026 10:48

Co mam ci powiedzieć firma która zabiera nawet karty żywnościowe które byly doładowane co miesiąc bo szukają drobnych na to by firma przeżyła

29.09.2026 15:16

Moderator

O no to na przykład ważne info. Dzięki wielkie, bo to nadaje trochę kontekstu.
Stary_wyga

29.08.2026 00:21

To Jarosław I wielki zrobił zebranie w Żorach. Na porażki firmy obwinił pracowników bo za mało produkują. Może by tak zacząć dogłębną analizę od sposobu zarządzania od góry? Bo chyba tam jest problem. Jeżeli szanowni Państwo, kuźnia nie znajduje nowych kontrachentów, nie prowadzi badania rynku, to na nic te głupie gadanie, że wszystkiemu winni są pracownicy. Oszczędności w firmie, szukać u góry, nie na dole, bo pracownicy to największy kaptał firmy, no chyba, że jesteśmy w Chinach😊 Zacznijcie od tych swoich audic i BMW po 300 koła.. a potem porozmawiajmy... Dyrektor Jarek widać fajny gość, szanujemy go bo chce dobrze dla ludu.To nie jego wina, że tak głupio pieprzy...bo to pod dyktando karierowiczów z góry. Oni są odpowiedzialni za sytuację spółki ( tam jest syf i 2m mułu)A ludziom, dajcie spokój. Bo będzie bunt w Żorach. Na straszeniu ludzi i wywieraniu presji nie skorzystacie.
#PracownikProdukcji
Trybik

27.09.2026 01:15

Nadgodzinny sa spowodowane złym planem produkcyjnym, a nie stworzeniem możliwości do zarobienia sobie. Skoro szukają ludzi w czwaetki na nadgodziny to znaczy że ktoś to nie potrafi policzyć. To nie ma tak że wiemy że w tym miesiacu bedzie 4 weekendy pracujace. Każdy chce mieć weekend wolny i zarobić godne pieniadze. Jakoś nie widze żeby ktoś z biura przychodził sobota i niedziele dorobic...a nie sory oni sa niepotrzebni w weekend, ciekawe czy sa potrzebni wogole w tygodniu. Po za tym lista osob na nadgodziny jest zależna od mistrza. Wiadro wazeliny i może cie zapisze.

Beata

27.09.2026 11:20

Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie. A jak już się zdarzy taki przypadek, że komuś się uda zapisać na te godziny ponadnormatywne, to ile można ich wziąć i jaka stawka funkcjonuje? 🙂
MiłyPan

25.09.2026 12:04

Ciekawi mnie bardzo czy dyrekcja+zarząd nie plują sobie teraz gęsto w brodę, że zlikwidowali system 12h 😉 listy na nadgodziny coraz dłuższe z każdym kolejnym weekendem... chętnych średnia ilość, najwyżej 2-3 zmiany na 6 możliwych. Ktoś to liczy czy nam tak bardzo się opłaca uruchamiać tyle nadgodzin zamiast wrócić do "zawieszonego" systemu?
Ewka

12.09.2026 19:29

Hej 🙂 W obecnym ogłoszeniu dla Specjalisty ds. BHP firma wspomina o atrakcyjnym wynagrodzeniu, premiach i dodatkach, ale nie podaje konkretnej kwoty. Rynkowo to ok. 8300 zł brutto. Nakierujecie mnie, jakich widełek płacowych można się tutaj spodziewać? 😊

15.09.2026 10:38

Wez laska przed toba bylo 5 bhpowcow ktorzy po paru dniach uciekali a ty sie pytasz o widelki w najwiekszym (usunięte przez administratora) w zorach
Daria

16.09.2026 00:41

A skąd pewność że odchodzili przez firmę? To są raczej takie sprawy pomiędzy kandydatami a pracodawcą.

09.09.2026 14:08

Ktoś może coś opowiedzieć o pracy specjalisty ds. BHP? Ogólnie to standardowe obowiązki mniej więcej widełki itp.

03.09.2026 23:06

Witam pracuje w kuźni Polska pod agencja Nego czyli jesteśmy traktowani jak najgorszy sort ludzi ponieważ gdy zaczynają się problemy zaczynają nas zwalniać z dnia na dzień. Po firmie krążą plotki że mają nas zwalniać oczywiście nie powiedz tego oficjalnie nie wiem czy się boją czy co ale ludzie mają rodziny dzieci które utrzymują i z dnia na dzień mamy stracić pracę bo jesteśmy odpadkami na umowie zlecenie. Czy to prawda że chcecie nas zwalniać częściowo?
Zawiedziona

04.09.2026 13:34

Tak właśnie tutaj wygląda, zarabiasz ochłapy, drą się po tobie , a ten zakład istnieje dzięki pracownikom, zero doceniania, zabrać premie to pierwsi , ci co dużo zarabiają to tego zbytnio nie odczują ale osoby co mają najniższą krajową to tak , w dzisiejszych czasach takie zarobki ,

07.09.2026 10:02

W sensie ile się zarabia? Tak dla kontekstu.
Mcs

06.09.2026 15:50

Fajnie że dyrektor ma zwalniać osoby z produkcji a one o tym nawet nie wiedzą niestety głupie to jest że dyrektor nie chce powiedzieć pracownikom że ich zwalnia ponieważ boi się że zaczną pracować gorzej 😂😂 brak słów na tych prezesów wielce poważni ludzie a robią z nas (usunięte przez administratora) śmiejąc się nam prosto w twarz niech wezmą słowa na klatę i nam to powiedzą w twarz a nie po cichu wszytko 😀
#TechnikUtrzymaniaRuchu
Martyna

07.09.2026 09:29

Skąd w ogóle wiadomo, że zwolnienia są już zaplanowane, skoro zainteresowane osoby nic jeszcze nie usłyszały?
Asystent AI: Podsumowanie05.09.2026

👍 Silne strony Niektórzy doceniają drobne gesty wobec pracowników. 1. Upominki i życzenia z okazji świąt lub Dnia Kobiet – nawet jeśli zdarzają się niedociągnięcia, jest staranie o miłą atmosferę przy okazjach specjalnych. 2. Część kadry jest postrzegana jako otwarta na dialog – pojawiają się głosy, że niektórzy przełożeni próbują rozmawiać z pracownikami o bieżących sprawach w firmie. 📋 Podsumowanie W firmie czasem pojawiają się inicjatywy w kierunku docenienia zespołu, np. drobne upominki z okazji świąt. Najczęstsze uwagi dotyczą niskich stawek, braku realnych podwyżek i zabierania premii za drobne rzeczy. Wiele osób narzeka na presję na normy, słabe poczucie bezpieczeństwa zatrudnienia oraz duże oszczędności kosztem pracowników. Opinie są mocno podzielone, a na warunki mocno wpływa to, na jakiego przełożonego się trafi. 💬 Główne pytania 1. Premie i wynagrodzenia: Jak realnie wygląda system premiowy i czy można liczyć na podwyżki? 2. Umowy i stabilność zatrudnienia: Jak wygląda przedłużanie umów i co z bezpieczeństwem pracy przez agencje? 3. Styl zarządzania i atmosfera: Jak przełożeni traktują pracowników i czy rzeczywiście jest presja na coraz większą wydajność?
K...K...

31.08.2026 09:31

Tak firma biedna i szuka oszczędności nam zabierają a tym co przedłużają umowę dają wyższą stawkę. To jest sprawiedliwość

31.08.2026 10:07

Nie do końca rozumiem. Jak to zabierają? No i co to za oszczędności niby jak ktoś jednak dostaje wyższe stawki?

30.08.2026 10:09

A porównywanie na zebraniu lipca i sierpnia z marcem trochę bezsensu. W marcu były dwunastki czyli zakład w weekend działał więcej jak aktualnie przy nadgodzinach. Pozatym w lipcu i sierpniu były upały co wiązało się nieraz z dodatkowymi przerwami. I sezon urlopowy.... Czy to wzięto pod uwagę?
Tentaki

30.08.2026 11:14

Nie, poprostu zauwazono ze za czesto chodzicie po kawke i bulke, dlatego zabrano wam karty vedingowe.
Martyna

19.07.2026 21:50

trwa właśnie konkurs na kierownika produkcji ale nie podano w ofercie wysokości wynagrodzenia, ale przy podanych wymaganiach chyba da się spokojnie wynegocjować 10 tys brutto? co się stało z poprzednim kierownikiem? :)

10.03.2026 20:53

Jak u was z dniem kobiet? Bo w Żorach podobno kobiety od firmy dostały toffi ale okazało się że nie dla wszystkich kobiet starczyło. Kobietki przyszły ósmego i im brakło. Albo zostały pominięte. Bardzo nieładnie.
Dyrektor

12.03.2026 11:03

Z okazji Dnia Kobiet wszystkim Panią, które w tym dniu pracowały na I oraz II zmianie złożyłem życzenia oraz przekazałem słodki upominek... Dla pozostałych Pań pracujących w tym dniu (III zmiana, nocna zmiana systemu równoważnego), słodki upominek przekazałem przez osoby z nadzoru. Natomiast osoby, które w tym dniu nie pracowały np. Panie z systemu równoważnego mają upominek do odbioru w Dziale Kadr. Także dla wszystkich było przewidziane, dla wszystkich starczyło, a Panią z którymi nie miałem okazji osobiście spotkać się składam najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia, szczęścia i zadowolenia z pracy w Żorach jak również chociaż może odrobinkę zadowolenia z Dyrektora. Pozdrawiam
Ojciec prać

19.07.2026 07:38

Wszystkim paniom a nie panią, po trzeciej klasie szkoły podstawowej piwinieneś to ogarniać
XYZ

17.05.2026 10:09

Konkurs na znalezienie mocowania😱Kto to wymyślił? 🤯Czy my jako operatorzy możemy odejść od maszyn i szukać go? Czy zaraz będzie pytanie czemu ten pracownik nic nie robi tylko łazi po hali a norma gdzie.Tylko czekać jak znajdzie go ktoś z "elity". Gdzie tu sprawiedliwość po raz kolejny szaraki zdyskryminowane. Ale nas już to nie dziwi....
Dyrektor

18.05.2026 23:31

Chętnie oddam te 500 PLN autorowi wpisu, za możliwość dania mi szansy wytłumaczenia osobiście dlaczego podjąłem taką próbę znalezienia oprzyrządowania. Dodatkowo, jako osoba mocno zaangażowana we wszystkie problemy dnia codziennego firmy, chciałbym zrozumieć kwestię "po raz kolejny szaraki zdyskryminowane". Dyskryminacja to bardzo ciężkie naruszenie, dlatego nie mogę przejść obok tego obojętnie...
Scitor

13.03.2026 10:12

Asystent AI

Hej, kto może coś napisać o pracy jako specjalista ds. kadr i płac? Jak się pracuje z tymi wymaganiami i co sądzicie o benefitach? Zarobki nie są podane – czy firma płaci ok? W ofercie pojawia się bardzo dobra znajomość Excela. Jest dofinansowanie do szkoleń i kursów. Wymagają doświadczenia zawodowego w kadrach i płacach. Z benefitów macie prywatną opiekę medyczną.
#KierownikDzialuKadrIPlac

Kontakt - Kuźnia Polska S.A.

GÓRECKA 32 43-430 Skoczów

Kuźnia Polska SA
Branża główna: Wyroby metalowe
Leber

13.02.2026 07:10

Panie i Panowie ogłaszam wszem i wobec, że podwyżek w tym roku nie będzie. Za to macie nowe szatnie i po pączusiu na otarcie łez. A teraz do roboty! Norma...norma
Mateusz

10.02.2026 07:52

Dziwi mnie że ta firma jeszcze istnieje, skąd oni biorą ludzi na tą robotę za taką kasę? Pewnie już same Ukraince ciapaki i joszczymbioki

04.04.2025 21:07

Tego technologa, Sz, upilnujcie. Robi co chce i po ,,kryjomu,, na maszynach grzebie. Jeśli,chce grzebać,to tylko z majstrem lub przezbrajaczem. Inaczej,,grzyb,, niech kombinuje????
Jacek

24.06.2025 10:14

Pamiętam jeszcze chłopa z 2016/17 roku, jak ustawiał na zgrubnych glowicach takie parametry że odpadały płytki, norma zwiększona o 10%, a w praktyce wydajność spadała 20% i rosło zużycie płytek. Co ciekawe jak go rączka rozbolała i poszedł na kilka miesięcy na L4, to był spokój maszyny szły jak złe, 8 godzin można było jechać bez przerwy.
Cysarok

03.02.2026 15:30

Od tego jest technolog, jego technologia i ma prawo w tym grzebać. Było się uczyć to też byś mógł a tak klucz i zielony guzik.
Kuźniowiec

18.12.2025 23:41

Wesołych Świąt mili Państwo. Niech boże dziecię ma Was w opiece, gdy podskoczą zamówienia, nie będzie w chu..a walenia. Będziecie zapiepszali aż kurz będzie na hali. Bo prezesa trzeba zadowolić a nie tylko narzekać i pierd...ić. Pozdro
#PrezesZarzadu
Marko....

07.10.2025 15:16

Podwyżki? Od stycznia znów jest waloryzacja najniższej krajowej. I będzie wynosić 4806 zł brutto. Także 4900zl po podwyżce. Hahaha. I tak by to od stycznia musieli dać. No nic ,nie dać się jaka płacą taka praca... A i chorobowe. Nie na trzy dni tylko miesiąc. Bo i tak zabierają całą premię. Oni mają na as za głupców.
Rytm

28.09.2025 19:55

No w końcu ktoś postanowił zrobić stronę dla Kuźni w Żorach. Te podwyżki to śmiech na sali.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kuźnia Polska?

25.09.2025 08:22

25.09.2025 08:28

Dajcie ludzie spokoj rury to masakra brak fachowców a mistrzowie udają że coś robią
Bol

26.09.2025 07:48

Ty to jesteś fachura ale od propagandy.Ciągnij dalej te fały.
Lol

17.09.2025 20:20

Dział rur tragedia. Po co 3 mistrzów na tak małą ilość osób oni powinni normalnie pracować a nie udawać że zarządzają tą garstką osób które jeszcze zostały. PAN OD HERBATKI POWINIEN DAWNO ZOSTAĆ ZDEGRADOWANY
Bol

19.09.2025 07:37

To nie tak. Mistrzowie czy też liderzy oprócz obowiązków związanych z dozorem normalnie pracują na stanowiskach.
K...

12.09.2025 14:32

Jak można pozwolić pracować pracownikowi pół miesiąca bez przedłużonej umowy. To nielegalne
K...

21.07.2025 14:38

No i majay swoją normę. Toyota na tapecie. Tylko ja się pytam po co komu te kropki. Co to za system. Skoro po premii dostają też osoby które nie stawiały kropek.
Bobr

20.07.2025 09:18

Nie polecam tego zakładu pracy w ogóle..... Kierownictwo szukają żeby tylko zabrać premie, oszczędzają na wszystkim narzędzi , Norma zwiększona na 20%, nie ma normy , nie ma premie,nie polecam tej firmy.....!!!

02.07.2025 09:13

Nie polecam pracy w tej firmie. Atmosfera się zmieniła. Nacisk na ilość nie jakość premie zabierane za byle co. Urlop na żądanie grozi brakiem premii.A pensje większość pracuje za najniższą. I wafelek w ramach pocieszenia a i jeszcze nie dla wszystkich bo jak jesteś na dwunastkach i cię minie tak jak i owoc to nie dostajesz
Były

17.06.2025 07:56

Co tu tak cicho? Jak tam lisica i jej rządy dalej chodzi do majstra i nagaduje na ludzi?
Jo

14.06.2025 21:47

Batonik dla pracowników za miesiąc na plusie. Chyba tyle wystarczy.
Ciekawy

21.05.2025 20:52

Kuznia zaczyna przyjmować do pracy , obcokrajowców, a jak się przyjmowałem to praktycznie sami Polacy pracowali, był to zakład w zorach jeden z nie licznych co byli tylko nasi , jest tu coraz gorzej , stawki masakra, premie za byle co zabrane , nie polecę nikomu tego zakładu bo jest tu coraz gorzej

Zostaw merytoryczną opinię o Kuźnia Polska S.A.