Widzę że pisaliście tu trochę o premiach a powie mi ktoś za co taki elektromechanik ma premie? To jest jakaś stała kasa czy trzeba się postarać żeby ją wyrobić? W ogłoszeniu piszą że płacą podstawę plus premie ale konkretnie nic nie napisali, stawek żadnych nie podali
W sensie że te premie mają tylko brygadzisci i góra? Skoro sprzedaż dawno wróciła to może warto jednak zawalczyć o to żeby i premie dla was były
Tutaj premie wrócą magicznie jak się więcej ludzi jeszcze znaczenie zwalniać, nikt młody tu nie przyjdzie do roboty żeby w weekendy siedzieć w tym pyle.
No może i masz rację, młodzi teraz wolą mieć weekendy wolne :) sam wiem po sobie haha. Czyli jest szansa na powrót premii ale niestety dopiero jak już będzie ostateczność? Szkoda że sami od siebie jej nie dadzą
Według jednego pana ze związków do każdego krążka stali dopłaca huta 300 zł. To ciekawe ile dopłaca do tego wsadu co wagony są załadowane po same brzegi i leci na sprzedaż.
Skoro związki tak dużo robią to zapraszam niech zrobią spotkanie pod cp9 cała trójca niech przedstawia jakie mają rozwiązania dla ludzi w zakładzie na zaistniale sytuacje , kryzys i wiele innych rzeczy , wyjdą? Pewnie nie a jest to ich obowiązek rozmawiać z ludźmi bo przecież wkoncu pracownik ich opłaca prawdaż:)
Rozwiązać putex i płacić grusze kto jest za?
Kochani nie wiecie czy będą dawać jeszcze odprawy bo chciałbym się zwolnić mam dość!
Ciekawe ile jeszcze będzie trwał wyzysk ludzi zatrudnionych przez firmy zewnętrzne na np. Elektrostalowni ? Zarabiają trochę więcej niż najniższa krajowa na brygady a robią tak samo jak pracownicy CMC. Kto na tym zarabia ?
Pisanie po nazwisku tutaj to jest żenada. Można kogoś nie lubić i mieć do kogoś pretensje, ale takie akcje to chyba pod paragraf podlegają już. Opamiętajcie się...
Jest coraz gorzej!!!! Pracy coraz więcej, ludzie latają jak mrówki, a nic więcej w zamian. Kolega który pracuje na zakładzie w Kato śmieje mi sie w twarz jak wygląda sytuacja w CMC. Robić, robić i robić! aaa no i zgłaszać, najlepiej każdego za najmniejszą pierdołę. Karta 250zł (na rok XD) to mokra (usunięte przez administratora) w pysk na otrzeźwienie. Pytanie na koniec, gdzie w Zawierciu jest taka dobra myjnia? Te Skody pod budynkiem wyglądają przepięknie <3 Propozycja zmiany!!!! Zamiast "Łączy nas wnętrze" -> "Łączy nas rodzina" Pozdrawiam(?)
Powiem tyle że jest tragedia a szykuje się coraz gorzej , ludzie zaczynają sami odchodzić z zakładu i to ludzie co mają po 15lat stażu co się tutaj wyprawia , myślę że przepisów żadnych tutaj nie ma :) Brak szacunku dla ludzi, pieniądze to jakaś kpina a wymagają jeszcze więcej, brak premii mimo że normy są ponad 100% . A może Dyrektor się wypowie na ten temat bo wiemy że czytasz to forum , nie jest Ci wstyd ?
Ja mam pytanie czy na szczympiorce to piorą łeb
chciałbym się dowiedzieć ile osób odeszło w ramach reorganizacji i ograniczeń wydatków w ZDG? pracownicy umysłowi czyli biuro produkcja utrzymanie ruchu magazyn pytanie dotyczy kto jest zbędny do pracy w tym zakładzie
Na sto procent Ci odpowiedzą. Do kandydatów - najlepiej starać się się na stanowisko SYGNALISTA, twoje obowiązki to Pisanie maili na pracowników. O resztę się nie masz co martwić bo robole wszystko za ciebie zrobią.
u nas podkręcają śróbę chcą coraz więcej!tu gdzie fałszywy dyrektor mówił żs nikt od was nie będzie chciał więcej pinad normy obliczane w latach wszcześnjejszych teraz ma ludzi w DUPIE!mamy zapierdala...ć za miske ryźu by ich utrzymać by mogli jeździć wypasionymi furami prywatnymi bo jadąc po paliwo nie można użyć ich samochodów!DEGENERACJA!państwo w państwie!
pidczas zwolnień i redukcji etatów zwalniano głownie pracowników fizycznych aw ZDG utworzono etaty magazyniera części to się inaczej nazywa coś ograniczenia wydatków ala ale chodzi o to że powstały nowe etaty by uchronić syna pracowniczki kadr cmc
Ogólnie to już się nie opłaca pracować na brygady zero premii podwyżka pracy święta weekendy a ranna zmiana się śmieje. Teraz majówka i nie mogą zatrzymać tego pieca chociaż na dwa dni żeby ludzie mogli normalnie ją spędzić tak samo było w święta ludzie pracują na premię dyrektorów i nic z tego nie mają bo zabrali wszystko. Ale cieszy mnie to że ludzie zaczynają dostrzegać to co się dzieje i w końcu sami zaczną odchodzić i ta (usunięte przez administratora) padnie. Bez premii nie opłaca się pracować na brygady i nie mieć życia za te pieniądze
Ty narzekasz a co ma obsada Morgana powiedzieć? Każda sobota w robocie i co 3 Niedziela.... Ty masz chociaż brygadier i WN chłopaki na Morganie dodatek 3 zmianowy i goły urlop
A te brygadowe to ok.750 zł a zmianowe ok.400 zł. Za 300-400 zł więcej pracować świątek - piątek i niedzielę ? Przyjdą na jedne nadgodziny i mają to samo a każdy dzień wolny jest wolny. D1 święta dyżury a teraz tydzień postój i start w majówkę. To jest ciekawe podejście.
Taka poważna firma a nie potrafi się określić czy 2 Maja będzie wolny a później się dziwią że ludzie idą chorować z katarkiem
Zgadza się a później Dyrektor pod Cp9 jest w szoku co tyle zgłoszeń jest wypadków:) Była premia to ludzia było szkoda zgłaszać bo odejmowali kasę a że teraz premii nie ma bo nie chcą płacić inaczej się tego określić nie da skoro sprzedaż jest ponad 100% każdego miesiąca to ludzie mają w y j e b a n e i wola wziąć l4 ;)
Może ktoś mi wyjaśni na jakiej podstawie zakład odbija pieniądze za zmianowość w razie L4? Zawsze było odbijane z premii. Żadnego aneksu do umowy nie było. Kiedyś nie odbijali a teraz sobie odbijają? Dymaja jak tylko mogą!
Nie rozumiem tylko jednego , mianowicie tego ciągłego nacisku, presji, szybciej i szybciej bo postój 20 minut, bo awaria, bo z " góry" będą dzwonić i trzeba będzie się tłumaczyć, produkcja jest , premii nie ma więc po co ta gonitwa. W święta rusza produkcja na wd2 więc jest tak źle że trzeba w święta walcować ?
Czego nie rozumiesz ? Że od majstra w górę mają premię za wyniki ? A być może nawet brygadzista ...ta firma z naprawdę dobrego pracodawcy stała się przeciętna. Jeśli chcesz za gołą pensje uszkodzić sobie słuch, zniszcyć płuca i wzrok to zapraszamy do cmc
Nie narzekajcie już. Widać że pieniądze są ,wystarczy spojrzeć na parkingi ,jakimi nowymi wozami przyjeżdżają kierownicy i ludzie z biur. Grudniową i teraz marcową premię kwartalną widać gołym okiem a wy ciągle psioczycie ha ha
Co Pan chcesz przecież był email z życzeniami wielkanocnymi dla robili powinno wystarczyć a dla chętnych nawet robota w święta się znalazła przy odlewaniu kęsów hahaha pytanie po co huta dalej produkuje stal skoro musi do niej dopłacać, nie ma w Polsce drugiego zakładu który działa tak charytatywnie.
Ciekawe dlaczego w święta jest liczna obsada skoro np. walcownie stoją a potem jak będzie robota to wezmą wolne i ludzi brakuje wszędzie ?
Zadałeś pytanie i sam sobie odpowiedziałeś, pilnuj swojego wolnego a nie wsadzaj nosa w czyjś wolny czas
Dzień dobry, swoje pytanie chce skierować do zarządu CMC Poland. otóż,czemu zarząd podjął decyzję zwolnic 43 pracowników fizycznych w roku2023/2024 a przyjął 31 pracowników umysłowych? Ewentualnie czy te zmiany wynikały z przeniesienia pracowników na inny wydział/stanowisko? Faktem jest to, że spółka w 2023/2024 roku finansowym odniosła stratę w wysokości 39 milionów złotych, którą wypełniła z aktywów spółki. Pracy faktycznie było mniej, można było to odczuć,tylko jeżeli my jako pracownicy fizyczni mieliśmy mniej pracy, to czy tej pracy w biurach przez ten okres przybyło?
Całe wytopy żle odwalcowane na Morganie. Przy złych wynikach prób walcują dalej bez reakcji. Złom wróci na stalownie do ponownego przetopu. Kto za to zapłaci? Kto ponosi odpowiedzialność za brak decyzji? Mowa tutaj o (usunięte przez administratora)brodaczu. Kto wybrał takiego nieudacznika na majstra. Wstyd dyrektorze.
Nadgodzin nie ma i nie będzie dla pracowników produkcyjnych , ale dla UR suwnic nadgodziny się zawsze znajdą bez najmniejszego problemu , dzisiaj sobie przyszli na nadgodziny i jutro pewnie też przyjdą na seteczki
Do takich nieporozumień to w ogóle nie powinni dopuścić. Ten gość to zero ambicji a tylko cwaniactwo. Czego Jaś się nie nauczył Jan nie będzie umiał.
Wczoraj przy awarii RSM zjechaliśmy całym materiałem z haków, no i się zaczęło. Materiał na magazynie, a on dopiero robił dochodzenie jaka wysokość krążków. Na szczęście nawet na odbiorze pracują ludzie mądrzejsi od niego, którzy wiedzą za co mają płacone. Tylko biega i na huki bierze bo "Roman dzwonił i pytał", a sam nie potrafi odpowiedzieć
Nagle znaleźli sie sygnaliści bo są niby anonimowi... każdy na każdego (usunięte przez administratora) a zarząd na to liczy. Zeby każdy baran był uległy i dostarczał informacji. Przecież zarząd śledzi ciagle tą stronę. Myślę ze powinniśmy byc jeszcze lepszymi Sygnalistami! Wyrzucajmy filmy nie bądźmy anonimowi. Dlaczego tak sie dzieje? Bo głupi ludzie potrafią wszystko popierdol....ic. Jeszcze więcej wywodów i bedzie jak na Hawajach. Ogarnięcie sie ludzie bo nam zabiorą nawet mydło. A co do tego wszystkiego co teraz sie dzieje to mamy nieporadnych na stanowiskach. Pamietam czasy kiedy zarząd pytał człowieka czy jest nu tutaj dobrze. Ale teraz to wyzysk panie dyrektorze.
Polaczki dorwali się do koryta i korzystają ile wlezie,a na czele tych nazwywajmy rzeczy po imieniu złodzieji jest cały pentagon z biurami plus te nieszczęsne związki z tym obleśnym panem K.
Gorszego dziadostwa od tej huty już dawno nie widziałem to co się wyrabia w tym zakładzie to już przechodzi ludzkie pojęcie, większość komentarzy i tak jest usuwana :) 0 premii 0 czegokolwiek :) w tej hucie za te pensje to jedynie co można to przyjść i położyć się spać nic więcej
Premii nie ma i nie będzie jedynie kiedy można sobie " dorobić" to remont walcowni co 2 lata :) A najlepsze jest to że podobno remont na wd1 chcą skrócić o sobotę i niedzielę czyli o dni w których można najwięcej godzin złapać. Wiadomo że pracownika motywuje premia tylko jak to wytłumaczyć skoro tirów na parkingu codziennie jest mnóstwo, sprzedaż jest , produkcja jest , a zysków nie ma ?

Jak się pracuje w CMC Poland Sp. z o.o. w Zawierciu?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w CMC Poland Sp. z o.o. w Zawierciu?