Incom Polska

• Bezrzecze
  • Przecław Osiedle Zielone Pole
  • Kurów

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Incom Polska Sp. z o.o.

Opinie o Incom Polska Szczecin

Nie przegap nowości o Incom Polska Sp. z o.o.!

Niezdecydowana - jeszcze

29.08.2018 23:19

A jak wygląda praca w dziale jakości ? Nadal zarządza lokalnie M. ? Zastanawiałam sie czy wysłać tam swoje zgłoszenie ale jak sie dowiedziałam kto prowadzi ten dział - rozmyśliłam się. Od znajomych usłyszałam tyle negatywnych uwag co do funkcjonowania tego działu i panującej w nim atmosfery (tutaj również o podejściu do kobiet - przedmiotowym i wulgarnym ). Troche szkoda bo szukam pracy na dłużej a z tego co wiem to praca na stanowisku inżyniera jakości w tej firmie to porażka. Zastanawiam sie tylko jak osoby współpracujące z tym człowiekiem dają radę. Obserwuje to co dzieje sie w firmie a w szczególności w dziale QC bazując na opiniach znajomych i jak tylko m. odejdzie wysyłam swoją aplikacje.

13.08.2018 15:45

@ciekawa, po Twoich wypowiedziach wnoszę, że pracujesz w incom polska. Możesz napisać coś więcej o pracy w tym miejscu? W jakim trybie się ona odbywa? @hmm, wydaje mi się, że także jesteś pracownikiem tej firmy. Długo już jesteś związany z incom polska? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tej firmie? Bardzo proszę osoby wypowiadające się poniżej o kulturalne wypowiedzi na forum i nieobrażanie nikogo!
    ciekawa

20.08.2018 10:57

Praca w firmie Incom nie jest szczytem marzeń. Pomimo tego pozytywnych tematów wcale nie jest mało: wypłata na czas, autobus bezpłatny, medicover. Praca wymaga dużej precyzji a nie szybkości (fajnie jak by było to i to). Wysiłek fizyczny nie jest zbytnio intensywny, ponieważ często jest zmiana materiału gdy można odetchnąć. Jedyne co to jest problem że praca wymaga stania, chodzenia, wchodzenia na stół i schodzenia z niego. Ale do tego też można przyzwyczaić się. Awans jest możliwy, nie ma dyskryminacji pod względem płci ani narodowości. Ja pracuję w zgranej ekipie i nie narzekam. Patrząc jak pozostali donoszą na siebie i plują jadem to nie dziwie się że takie wpisy pojawiają się tutaj.
    Abc

27.07.2018 17:28

Witam. Czy u was są szkodliwe warunki ? Chodzi mi o pył. Jak się wam pracuje? Byłbym wdzięczny za info. Jak z kierownictwem ? Bo podobno ktoś tam na dniach odszedł. Generalnie chciałbym wiedzieć czy ktoś nad tym wszystkim panuje czy jest bajzel (bo podobno jest ale nie wiem czy prawda)? Kto tam o czym decyduje-pytam konkretnie o tą halę z włóknem szklanym (Glass - tak mówią) Jak wam się pracuje? Macie jakieś dodatki? Bo zarobki nie powalają. Ale może się mylę. Ile macie na rękę? Czy jest możliwość dorobienia ( nadgodziny albo coś) ? Dzięki za info i pomoc

28.07.2018 19:37

Na hali jest teraz gorąco że masakra ,leje się z człowieka że takie pieniądze nie są tego warte bo o socjal to można pomarzyć ,nie mówiąc o włóknie szklanym.

17.08.2018 18:03

Szkodliwych warunków nie ma , a teraz jak jest ciepło to włókno szklane tak się ciebie czepia że cię swędzi ,skórę masz czerwoną i jakieś czerwoną, a jak ma własne okulary lecznicze nosisz niestety szkła się rysują i masz dodatkowe koszty wymiany plus okulista na którego czekasz pół roku na receptę żeby mieć zniżkę . A tak poza tym klimat wariuje to co teraz to początek ,w ciągu kolejnych 5 lat czeka nas znaczne ocieplenie klimatu ,a wina człowieka w dużej mierze.
    Trelemorele

07.08.2018 11:54

Upał jest straszny Padasz po dwóch godzinach na twarz. Zakazane zostało noszenie bluzek na ramiączkach . Wszystkiego się czepiają. Incom to już nie ten incom co kiedyś. Wczoraj na hali termometry pokazywały 30 stopni
    NICK

08.08.2018 12:41

Jak to zakazane bluzki na ramiączkach? Przecież połowa dziewczyn tak chodzi, paniusie z preformów, anorektyczki z płaską twarzą, nogi jak patyki, spodenki takie że pół (usunięte przez administratora) widać, dekolt do pępka pokazujący wątpliwe wdzięki. A reszta w kombinezonach po szyję. Coś tu chyba jest nie tak. Albo wszyscy albo nikt.
    Xyz

08.08.2018 20:33

Masz rację co do tych kreacji karnawałowych ale nie przesadzaj pisząc że ktoś chodzi w kombinezonach po szyję zapiętych.

07.06.2018 19:14

@anonymous, dziękuję za wyrażenie opinii. Rozumiem, że jakby nie straszliwy upał panujący na sali to praca w tej firmie jest całkiem ok? Może trzeba porozmawiać z pracodawcą na ten temat? Może istnieje możliwość wprowadzenia nawiewu lub klimatyzacji by polepszyć warunki pracy? Jeżeli, jeszcze nie rozmawialiście na ten temat z pracodawcą to może czas najwyższy.
    Kociak

13.06.2018 11:21

Przecież są szafki podwójne na odzież czystą i odzież roboczą. Wystarczy iść do biura po nową szafkę. Jak byłam ostatnio mieli jeszcze dużo podwójnych szafek wolnych.

07.08.2018 11:55

Zostało nam już dawno powiedziane,ze firmy nie stać na klimatyzację.
    cleo

17.04.2018 22:39

Cześć. A jak w tej firmie wygląda sytuacja w dziale jakości ? Z kim i jak sie pracuje ?

27.06.2018 18:16

Dział Jakości?! Raczej dział nierobów chodzą po hali 8 h i udają, że Cię sprawdzają a tak na prawde nie mają zielonego pojęcia o tym co robisz bo skąd mogą wiedziec skoro ich nikt nie wyszkolił. Przychodzą do pracy po to aby sie ponudzic i robić ciągłe przerwy na papierosa. Pracownicy na produkcji wiedzą wiecej niż oni.Jezeli jestes dziewczyną to masz na wejsciu juz po (usunięte przez administratora) bo Mateusz sie dosłowniee na Ciebie rzuci i bedzię mówił w sposob jaki nie powinien.
    Marty

07.08.2018 02:16

No i mimo ankiet o mobbingu itp. to taki Mateusz czy cell leader shellglassa dalej pracują, odnośnie warunków pracy to tragedia. Zgłaszanie problemów przełożonym kończy się tak że stajesz się większą ofiarą bo bardziej Ciebie dojadą.Rada dla pracujących lub zaczynających, nie zgłaszać problemów tylko udawać że jest ok i szukać nowej pracy

01.08.2018 22:03

@Min, ale czy do pracy w incom polska bez problemu przyjmowane są także osoby polskiego pochodzenia? Czy ta bariera językowa, o której wspominasz, sprawia Wam duży problem? Może warto byłoby zastanowić się nad jakimś tłumaczem lub kursem dla tych osób. @Q, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w incom polska w Szczecinie. Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? Polecasz aplikować do pracy w tej firmy? Zachęcam do dodania komentarza.

02.08.2018 09:07

Tak.Jest to duży problem.Ukraińcy ,którzy mówią po polsku też są zmęcZeni wiecznymi tlumaczeniami tym ,którzy nie rozumieją ani słowa po polsku.
    Wiarygodny

17.07.2018 09:06

Powiem Wam teraz prawdę najprawdziwszą. Praca ciężka nie jest, zwłaszcza na 2 i 3 zmianie - każdy wie o co chodzi :) Większość woli ciszę lub dźwięk maszyn niż repertuar disco polo typu majteczki w kropeczki czy dzikie techno rodem z Manieczek. Słuchając tego 8 h człowiek zapomina jak się nazywa. Co do premii to nie przypominam sobie aby była zabierana za nic. Już nie pamiętam aby ktokolwiek od nas miał za coś zabrane. Ostatnio dość częstym zjawiskiem jest wracanie pracowników, którzy już tu wcześniej pracowali - chyba każdy dział ma takiego pracownika który odszedł bo znalazł "pracę idealną" świadczy to że nie taki Incom straszny jakim go malują. Oby wszyscy szukający problemu na siłę znajdą swą "pracę idealną" bo tacy ludzie nigdy się nie zmieniają i widzą problem wszędzie tylko nie w sobie. Hiszpanie jak Hiszpanie zgadzam się w pełni choć ostatnio się uspokoili i już się tak nie panoszą.

25.07.2018 21:48

nasza obojętność grozi nam wymarciem jak tak dalej będzie

01.08.2018 10:52

I jak by paru ludzi zasłabło to by się nauczyli ,bo inaczej to nic nie da, mają gdzieś nie przejmują się że ludzie ledwo żyją.

24.07.2018 21:05

@ketidrap, rozumiem, dziękuję za Twoją wypowiedź. Długo już pracujesz w incom polska? Czy w firmie prowadzone są aktualnie jakieś ciekawe rekrutacje? Może ktoś z Was brał ostatnio udział w jakiejś? Zachęcam do podzielenia się swoją opinią na temat jej przebiegu!

25.07.2018 18:59

Przyjmują ukriańców,nic po polsku nie rozumieją,ciężko jest nam pracować z takimi ludźmi przez barierę językową.
    Q

26.07.2018 17:12

Min - polaczku. Pracują tu również ludzie z Ukrainy którzy świetnie mówią po polsku i napewno służą pomocą jeśli jest potrzebne tłumaczenie. Tylko czy ty chcesz się z nimi porozumieć? Dla chcącego nic trudnego, a złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy.

18.07.2018 15:25

@Pinki, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w incom polska. Możesz napisać coś na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Jest jakiś socjal w firmie? @Wiarygodny, a możesz napisać, jak wygląda Twój przykładowy dzień w pracy? Piszesz że jesteś zadowolony szczególnie z drugiej i trzeciej zmiany. Dlaczego? @Kociak, czy taką informację przekazał pracodawca? Jakiego typu benefity są przewidziane?

24.07.2018 19:21

dlatego ze na 2 i 3 zmianie nie ma kierowników, bhpowca i wszystkich którzy trzymają rygor, co z tego jak na 1 zmianie chodzisz jak w zegarku Panie Wiarygodny i jesteś jedynie mieć od zap*erdalania, może Pan za długo już w tej firmie siedzi i zwyczajnie nie wie, że może mu się pracować dużo lepiej.

12.07.2018 15:21

@anonymous, dziękuję za Twoją rozbudowaną odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wiele dobrego! Jak oceniacie pracę w incom polska? Czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?
    Kociak

17.07.2018 08:19

od stycznia będą benefity socjalne

16.07.2018 16:19

Muzykalny

17.07.2018 06:37

Dobrze wiesz dlaczego wprowadzono zakaz. Znalazły się osoby które muzykę tak głośno słuchali że sam nie mogłem wytrzymać. Raz że głośno to jeszcze kilka "Dj-ów" równocześnie puszczało różne utworu. Można było oszaleć. Gdyby wszyscy szanowali się na wzajem i po cichu słuchali muzykę to tematu by niebyło. A tak mamy co mamy. Obserwowałem tą sytuację od początku także dobrze wiem jak to było. Pracowałeś kiedyś w jakieś innej firmie gdzie podczas pracy mogłeś sobie pozwolić na takie harce? Praca jak praca, każdy kto tu pracuje dobrze wie jaki "zapiernicz", zwłaszcza teraz. Wiele firm otwiera się także świat stoi otworem. Źle ci to ruszaj na podbój innych firm gdzie muzyka będzie ci huczeć aż będzie Ci miło. Sugeruję dyskoteki :)

12.07.2018 16:40

ta firma to tragedia, pracowałem tam jakiś czas temu i wytrzymałem w tym pierdzielniku 2 tygodnie, atmosfera okropna, brygadzistka rzuca palete na srodku sciezki komunikacyjnej by zaraz zrobić awanturę sztaplarzowi "dlaczego to tutaj leży?" kompletna patologia :D lecą po premii za wszystko co się da, 2 minuty z przerwy się spóźnisz i zaraz ucinka jakiegoś procenta, zakład dosyć duży, woda jedynie w pomieszczeniach socjalnych i surowy zakaz wnoszenia swoich napoi na halę, porażka

12.07.2018 19:03

Ale ty bzdury człowieku piszesz. Nic z tego nie jest prawdą.

12.07.2018 20:29

wszystko jest prawdą, dział szycia, brygadzistka nie wiem z jakiego działu była

Oferty pracy - Incom Polska Sp. z o.o.

Operator / Operatorka Maszyn Produkcyjnych

Kierownik / Kierowniczka działu jakości

Pracownik / Pracowniczka Produkcji

WalletIcon

29 - 29 PLN / h

05.07.2018 16:35

@Fibek, długo już pracujesz w incom polska? Jaka atmosfera panuje w firmie? @Byku, rozumiem, że także jesteś pracownikiem incom polska. Jak oceniasz warunki oferowane przez tego pracodawcę? @Odido, czy możesz powiedzieć coś więcej? W tym momencie Twoja opinia jest bardzo ogólna i niewiele mówi osobom zainteresowanym pracą w tym miejscu.

05.07.2018 16:48

Warunki są takie że każdy kto może ucieka stąd ,nawet Ukraińcy że ludzi brakuje a oni zabierają ludzi z braków już na inne działy gdzie i na tych nie ma komu robić ,a kto winien Hiszpanie, wygląda na to że sami będą robić jak tak dalej będzie ,bo ja mam ciekawszą ofertę pracy w niemczech niż tutaj i za takie pieniądze gdzie zamiast poprawy robi się gorzej

06.07.2018 18:40

Tylko targety by podnosili, a nie ma komu robić bo jeszcze ludzi i tak zabierają gdzie indziej ,no i szkolenia jeszcze robią gdzie i tak nie ma komu pracować ,a nie spytają się czy ci pasuje, żenada szkoda gadać to jest wynik nie umiejętności rządzenia .

03.07.2018 19:32

Taka super rozwijająca się firma,że nawet kierownicy się zwalniają. Padają na nadciśnienie przez Hiszpanów. Brak ludzi na produkcji od jakiegoś czasu,łatają braki na stołach Ukraińcami ,którzy są zatrudnieni przez zewnętrzną firmę za 10 zł / h . Lesery,którym się nic nie chce.Zgłasza się to kierownikom ,że ludzie są zmęczeni pracowaniem za trzy osoby to mają to... Od paru miesięcy jest totalna masakra w tej firmie . Ludzie padają. Koordynator Nowy? Asystent kierownika ? Śmiech na sali Kolejne osoby ,którym INCOM zapłaci za nic i siedzenie w kurniku . Jeżeli zależy Wam na zdrowiu - OMIJAJCIE TEN ZAKŁAD PRACY !!!!!!!!
    Xxx

05.07.2018 18:40

A na której hali jest : i koordynator i asystent? Bo chyba w takim razie w innym Incomie pracuję :(
    Fibek

03.07.2018 23:56

Jak praca w incom to tylko infuzja polecam ten dział z wagi na współpracowników sam komfort pracy tez nie jest zly jak ktos jest chętny pracy to nie bedzie problemów
    Blonde

05.07.2018 17:59

No raczej....
    Haha

05.07.2018 18:23

Człowieku chyba nie wiesz co piszesz. To najgorszy i najcięższy dzial w Incomie. Najlepiej ludziom dalej mydlić oczy.
    Odido

04.07.2018 00:14

Ja tam pracuje w incomie i nie narzekam praca jak praca zle nie jest

29.06.2018 10:43

@., chciałabym przypomnieć Tobie o regulaminie forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Na forum nie podajemy danych osobowych pracowników, na przykład imion. Rozumiem, że negatywnie oceniasz pracę kontroli jakości, czy próbowałeś rozmawiać na ten temat ze swoim przełożonym w firmie incom polska? Jeżeli posiadasz odpowiednie doświadczenie, może warto zaproponować swoją kandydaturę do tego działu?

03.07.2018 17:49

brak umiejętności zarządzania firmą a szczególnie pracownikami nie dość że gdzie nie gdzie brakuję osób to jeszcze zabierają ,szkoda gadać są zakłady że takich cyrków nie robią jak tu bo umią myśleć żeby pracowników mieć a tu im nie zależy i nic dziwnego że się zwalniają jak takie jest podejście bo im na niczym nie zależy tylko na sobie i o swoje (usunięte przez administratora) dbać.

03.07.2018 19:17

Jesteś doradcą zawodowym aby mi proponowac tam kandydure? Czy Incom jest tak zdesperowany, że składa propozycje pracy poprzez ciebie nawet tutaj? Jest potrzebnych więcej osób do podpierania ściany?

25.06.2018 09:29

26.06.2018 18:42

i więc co oni chcą osiągnąć nic tylko chaos że ludzi już brakuje na niektórych działach , bo nie umią rządzić ,bo jak by umieli to by tak nie było ,myślą sobie że w Chinach otworzyli fabrykę to już rozwiąże ,nie na długo jeszcze się przekonają .
    Ciekawa

27.06.2018 11:24

odpowiedz na pytania
    Jerzy

20.06.2018 21:53

Idealnych firm nie ma ale czytając niektóre opinie dochodzę do wniosku, że z pracownikami jest jeszcze gorzej!!
    Juri

24.06.2018 22:18

Jurek, Ciebie też zwolnią...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Incom Polska?

Gehenna

20.04.2018 11:50

Nie polecam z całego serca - stres, nieprzyjemna atmosfera, niepewność zatrudnienia. Przykładowa sytuacja, jakiś czas temu wyrzucili chłopaka (kierownika logistyki czy tam magazynu) z dnia na dzień bez podania przyczyn (a to jeden z wielu przypadków). Tak się traktuje pracowników w tej firmie. Hiszpanie rządzą i trzęsą firmą - chcą coś przeforsować? Proszę bardzo, nikt z PL nie ma nic do gadania.
    Barbados

07.06.2018 14:39

Chodziło mu/jej pewnie o Roberta z Logistyki.

10.06.2018 19:16

To świadczy że z ludzmi robi się coraz gorzej ,gdzie czasy że bardziej trzymali się razem jak tak będzie dalej sami się ....... no i co nam to da nic tym gorzej dla nas
    salceson

05.06.2018 19:08

incom szczecin to (usunięte przez administratora) a nie firma ktora zekomo sie rozwija i ma konkraty na miliony zloty tak jak opowiadaja przy rekrutacji bo skoro by tak bylo to podstawowe rzeczy na hali produkcyjnej takie jak woda czy wiatraki obok stanowisk pracy przy 30 stopniach jakie sa na hali byly by zapewnione bez problemu zeby pracownik mial lzej sami oszczedzaja na segregacji smieci i gdzie te pieniadze sa sami pchaja je sobie w kieszenie dajac sobie i team lidera podwyzki pytam sie za co? taki zwykly pracownik produkcji jest dla nich nikim musi harowac przy takich upalach do upadlego zeby nie stracic podstawowej premi 400 zl taka praca to praca akordowa a pytam sie gdzie jest premia akordowa gdzie sa premie obecnosciowe niema nic zadnych dodatkow na swieta wielkanocny dostalismy zajaczka z czekolady brak mozliwosci podwyzki dla pracownika oraz jakiego kolwiek awansu ta firma nie rozwija sie ostatnio jeden z pracownikow sie o tym przekonal ktory po roku czasu pracy nie zostala jemu przedluzona umowa poniewaz upomnial sie za ciezka prace na stole o podwyzke ludzie jezeli planujecie zatrudnic sie w incomie to tylko jako inzynierowie lub kontrolerzy jakosci poniewaz jako pracownik produkcji utracicie tylko zdrowie i nerwy dzieki za uwage pozdro :)
    Kaper

08.06.2018 23:29

Proszę coś ci wypadło ,,,,,,,, .............. ,,,,,,,,,,,,,,,,,, ............. wstaw w odpowiednie miejsca. Który to tak ciężko na stole pracował? RP? Huehueh. To jemu ostatnio nie przedłużyli umowy. Każdy wie jaka była prawda. Alkoholik i leń. Wziął dwa dni urlopu nie było go 10. Wiecznie tylko latał do szatni pociągnąć z flaszki.

27.05.2018 14:33

Szukam opinii na temat firmy, co możecie powiedzieć na temat atmosfery? Jakie trzeba mieć kwalifikacje, czego można oczekiwać po dłuższym stażu pracy? Czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? Każda informacja się przyda.
    PRACOWNIK

01.06.2018 10:49

To prawda temperatura jest nie do wytrzymania. Jeśli kadrą Incomu to czyta, to mogłaby chociaż porządne wiatraki zamówić oraz więcej dystrybutorów wody ale na hali zamontować z kubkami jednorazowym. Naprawdę jest gorąco skakanie po stołach to niezły wysiłek w taką pogodę a kombinezony niby jednorazowe to masakra. Pozdrawiam

04.06.2018 19:47

Kokosów tu nie ma przy takim czymś jak włókno szklane powinno być więcej a przede wszystkim szkodliwe a jeśli ktoś ma okulary swoje na stałe to niech nie liczy na dodatek bo to nie jest tak jak podają , a niestety szkła się rysują bo osiada włókno szklane którym się też oddycha
    Bobryk

28.05.2018 14:16

Kadra kierownicza się sypie a szkoda, odeszła nam w piątek kierowniczka, brak dyrektora, nikt w niczym się nie łapie, każdy już robi co chce, nic nie hula, zostali dwaj Panowie na posterunku którzy lubią tylko pogadać ale nic nie zdziałają bo się boją. Fatalnie co się tu dzieje. Incom powoli upada, trzeba prawdę powiedzieć....a jeszcze przez chwilę widziałem cień nadziei, większość z nas od dziś szuka nowej pracy... innym też to zalecam.
    Janek

28.05.2018 17:01

Co się dzieje takiego że kadra odchodzi?

29.05.2018 08:28

Witam, Zapewniam Państwa, że Incom Polska Sp. z o.o. ma się dobrze i z pewnością nie upada. Rekrutacja na stanowisko Dyrektora Produkcji powoli dobiega końca. Mając na uwadze komfort Państwa pracy oraz wyniki firmy rekrutacja została profesjonalnie poprowadzona przy wsparciu zewnętrznej firmy konsultingowej. Z uwagi na wagę stanowiska czas przeznaczony na tą rekrutację wydłużył się nieco. Jeśli macie Państwo jakiekolwiek pytania, wątpliwości lub chcielibyście Państwo wiedzieć jakie Incom ma plany to zapraszam do działu kadr. Z pewnością informacja przekazana Państwu "z pierwszej ręki" będzie rzetelna i wiarygodna. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.

18.05.2018 11:15

opinia

18.05.2018 17:28

Miałem z nim do czynienia. Mało sympatyczny człowiek.

21.05.2018 14:02

Witam, Droga Pani zgadzam się z Panią, taka sytuacja jest niedopuszczalna w miejscu pracy i całkowicie niezgodna z zasadami Incom Polska Sp. z o.o. Bardzo proszę o pilny kontakt z Działem Kadr. Pozdrawiam

15.05.2018 19:49

Czy coś się w tej firmie zmienia na lepsze?

Kontakt - Incom Polska Sp. z o.o.

Kniewska 3 70-846 Szczecin

REGON:02043582800000

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria
    Incom

20.04.2018 15:57

Społeczeństwo naszego wieku ma to do siebie, że pisząc posty ukryci za ekranem komputera czują się kompletnie bezkarni i anonimowi. Maja wtedy pole do popisu i nagminnie dają upust swoim emocjom w Internecie. Szanowni Państwo, wylewanie żółci to słabość, mało tego, plucie jadem w Internecie nie podpisując się przy tym swoim nazwiskiem to oznaka ogromnej słabości i cwaniactwa z którym często można się tu spotkać. Niesamowite, że dorośli ludzie mogą być tak słabi, by nie umieć przyjść i porozmawiać o problemie, jaki rzekomo ma miejsce w firmie, z osobami, które maja wpływ na decyzyjność . Żadni z Was bohaterowie.

02.05.2018 00:25

Szanowna Dyrekcjo Incomu Jeżeli jesteście tacy cudowni , to zapytam tak wprost : Gdzie do cholery na mojej wypłacie jest dodatek za pracę w warunkach szkodliwych ?? Mam na myśli pracę w w zmiennych warunkach atmosferycznych , czyli zimą , ... kiedy to każdy magazynier sam przy -15 stopni musiał szykować palety v10 , tudzież dłuższy czas sam rozwalał palety z belami włókna szklanego by móc je zawieźć na halę . Tak samo nie dostawaliśmy posiłków regeneracyjnych , i dodatkowego czasu przerwy na ogrzanie się , gdy zmarzliśmy . Zakładam , że innym magazynierom też płaciliście tego dodatku w tej , i innych poprzednich zimach , i tak samo nie dostawali od was posiłków regeneracyjnych . Niebawem do was maila napisze , z nakazem uregulowania moich wypłat o ten właśnie dodatek , ... ewentualnie Powiatową Inspekcję Pracy do was wyślę na kontrolę ... to czyjś tyłek całkiem mocno beknie za to . Oczywiście , tego nie macie jak zatuszować , ... bo tych dodatków na odcinkach wypłaty jak nie było tak nie ma , i nie będzie . Dziękuję za uwagę .
    On

10.05.2018 19:30

Zapomnij że cokolwiek dostaniesz... serio. Zaraz powiedzą że mogłeś pracować w czapce i oni dają bluzy. Że nie pracujesz na mrozie dłużej niż 8 godzin i Ci się nie należy, bla bla. Zawsze się coś znajdzie. Tak jak to szkodliwe. Masz kombinezon więc szkodliwe Ci się nie należy. Tutaj nic nie dostaniesz.
    Eryk

08.04.2018 16:01

Najlepszy jest fanpejdż incomu, pokazują jak to jest super, czekoladki rozdają, 500+ dla rodziców, łzawe żegnanie pracowników kwiatami - ciekawe kto pożegnał Grześka, chłopak pracował z 3 a może i 4 lata, ogarniał wszystkie maszyny i procesy a oni go wywalili na zbity pysk jak psa. A później wszystko się wali i dzwonili do niego, pytali co i jak, chcieli żeby wrócił... Kto z kwiatami wyskoczył? Tylko pracownicy za nim stanęli. A teraz trzeba pokazać jak to jest super niby i jak to się pracowników szanuje. Hiszpanie przyjechali to nagle 5x więcej reklamacji i z Polaków robi się głupków co się na niczym nie znają, wielkie zdziwienie że ktoś po angielsku mówi, no tak przecież incom to same głupki z niepełnym podstawowym. Brawo firmo, w końcu to wszystko zamkną i produkcja trafi do Hiszpanii albo do Chin.
    zawsze_obecny

10.04.2018 12:34

Jakby było tak źle jak piszecie to byście tu nie pracowali. Roboty jest dużo w Szczecinie. Jak się nie podoba to fora ze dwora.

19.04.2018 11:43

firma żenada ciepło na hali ze jak bedzie lato to paść będzie można i nic z tym ni robią tylko żeby targety wyrobić

23.02.2018 18:30

Jastrząb

09.03.2018 12:47

Hahaha, a kto ma rządzić jak nie Hiszpanie skoro to ich własność. Jak sobie założysz firmę to będzie ci nią rządzić babcia?
    Lidl

08.04.2018 16:09

skoro Lidl jest firmą niemiecką to myślisz że tam po sklepie biegają Niemcy i rozstawiają ludzi po kątach? Zabraniają im nadgodzin? Tną pensje? Skoro taka Hiszpania u nas to ja proszę o pensję 2000 euro.
    Mojżesz

26.03.2018 12:52

Chamstwo i brak kultury ma całe kierownictwo, autobus darmowy jest ale nawet nie podchodź zaraz usłyszysz ze połowa miejsc jest zarezerwowana. BHP nie istnieje zanieczyszczone powietrze, brak odpowiedniego sprzętu. Jednym słowem jak każda fabryka w tym szczecinie to samo.

05.04.2018 19:26

wy nie wiecie co to jest włókno szklane to zobaczycie za kilka lat ,nawet w powietrzu lata za jakiś czas wyjdzie to , a szafki jakie są małe i gdzie trzymasz swoją odzież to i robocze nie mówiąc o butach roboczych po których można nabawić się odcisków no i gdzie jest PIP bo BHP to nie wiem gdzie jest i tacy są Hiszpanie
    Ferdynand

08.04.2018 15:50

no co, wybudowali nowe super szatnie bez pryszniców. Nowi pracownicy dostają dwie duże szafki a ten co pracuje 2,3, 4 lata ma szafeczkę dla krasnala, brudne kombinezony razem z czystymi ubraniami i jedzeniem, plus do tego upychasz śmierdzące buty z blachą bo jak zostawisz na szafce to ukradną. Takie warunki są w firmie i tak się szanuje doświadczonych pracowników.
    SłaWoMir

12.03.2018 12:54

Ale Hejterzy się tu zebrali, normalnie jak na Pudelku. Może tam się przenieście jak bawi was plotkowanie i wypisywanie domysłów. Nie ma na hali wypadków z udziałem sztaplarek. Jak masz problem z ocenieniem prawidłowości wyznaczonych dróg transportowych to idź do Pani od BHP lub do przełożonego to razem zmierzycie miarką odległości i nie będziesz musiał głupot pisać bo bredzisz.

24.03.2018 12:46

Potwierdzam , ... tam jest totalna (usunięte przez administratora) , ... zwłaszcza na nockach , ... a jakiekolwiek bhp to tylko chyba podczas szkolenia wstępnego . O wywróconej sztaplarce nie słyszałem , ... jakaś nowość , .... ale to chyba nie za mojej kadencji .

08.04.2018 15:47

ten wypadek miał miejsce 5 stycznia tego roku. Kwas akumulatorowy wylał się, sztaplarz został degradowany. Działo się. Ale oczywiście cwaniaczki co pracują miesiąc mają najwięcej do powiedzenia - że jest tak bezpiecznie. A ciekawe co byście mówili jakby któryś z was akurat koło tej sztaplarki stał. 3 tony materiału lecą ci na nogi albo na głowę. Pozdro
    Tymon

24.03.2018 18:45

Czy jestecie pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać?

25.03.2018 18:23

Wypłata zawsze na czas. Legalna praca na umowę. Darmowy dojazd z centrum. Na chwilę obecną to jedyne plusy.
    Dino

19.03.2018 17:12

Tak czytam Wasze opinie o InCom i zastanawia mnie, czemu jest Wam tak bardzo źle. Ogólnie przecież w firmie w ostatnim czasie dużo się polepszyło. Obie kierowniczki, blondynki sobie radzą, widać że przejmują się pracownikami, dbają o dobrą atmosferę w firmie, interesują się i pogadają tak po ludzku, zrobiły porządek i szkolenia z S5. Hiszpanie robią zamieszanie a dwaj Panowie z biura troche zakręceni są, ale mimo wszystko nie jest źle tak bardzo. Praca w innych firmach jest czasem gorsza, laminaty, drobimexy, amazon to dopiero firmy.
    Pomocny

23.03.2018 17:12

Dwie blondynki to pomyłka. Problemy rozwiązują Przemek z Łukaszem a blondynki czekają w tzw ukryciu aż problem się rozwiąże
    Billy

09.03.2018 12:43

Teraz w firmie jest spoko, wprowadzili dużo zmian na korzyść pracowników. Przełożeni interesują się pracownikiem, rozmawiają, pytają o opinie co można by zrobić aby pracowało się lepiej. Nawet jest jakiś koleś ''z zewnątrz'' który prowadzi rozmowy z ludźmi z produkcji. Na dzień dzisiejszy nie ma porównania z tym bo było kiedyś. Lepsze wynagrodzenia, lepszy komfort pracy, benefity podejście przełożonych do pracownika mocno się zmieniło. Ja pracuje i polecam. Do tych negatywnie gdakających - poszliście do "lepszej" pracy i teraz z żal ściska wiec trzeba wylać żale na forum.
    Rick

11.03.2018 19:46

hahaha! nie wierzę chłopie, że możesz być tak zaślepiony, jak ta firma wyprała tobie mózg wciskając nędzne 200zł brutto podwyżki, (usunięte przez administratora) pączka na tłusty czwartek i 150zł brutto premii świątecznej. Gdzie jest tak spoko bo chętnie tam pójdę? Kto z przełożonych interesuje się pracownikiem? Pan (usunięte przez administratora), który wiecznie nie ma czasu, co chwilę ucieka na zwolnienia i tak trzęsie portami przed Hiszpanami że jedyne co potrafi powiedzieć to "róbcie tak jak oni każą"? A może pan (usunięte przez administratora)który na wszystko ma wyje*ane (jego ulubiony tekst)? A może pani Ilona, która zobaczyła co to za (usunięte przez administratora) i odchodzi do innej firmy? Bardzo jestem ciekaw z kim tak dobrze się tobie rozmawia, bo naprawdę fajni przełożeni to byli 2-3 lata temu, gdy ty o tej firmie nie miałeś pojęcia. Teraz każdy ma wyje*ane i trzęsie portkami przed Hiszpanami. Rozmowy z pracownikami? Chłopie, kilka dni, kilka losowych osób i wszystkie rozmowy zostały odwołane przez biuro. Ci co mieli najwięcej do powiedzenia, nie zdążyli tam pójść. Facet już chyba miał dość słuchania bo ani jedna osoba nie wypowiedziała się pozytywnie. Lepsze wynagrodzenia? Buahahah. Dostałeś 200zł brutto podwyżki i już s*anie w porty z radości? Najniższa krajowa rośnie z roku na rok a ty podniecony bo raz na 2 lata dali tobie 200zł brutto? Pod warunkiem że zrzekniesz się 4% premii i zamiast 20% dostaniesz teoretycznie 16% (ale podnieśli targety, ludzi na stołach brakuje więc tego nie zrobisz i dostaniesz 12% premii albo i mniej). Także wychodzi na to samo - przed i po podwyżce. Komfort pracy? Zapytaj sztaplarzy jaki jest komfort pracy. Na hali ciągle dostawiają nowe maszyny, suwnice, miejsca jest tak mało że co chwilę są wypadki z udziałem sztaplarek. Drogi transportowe zgodne z prawem? Zapomnij! Musisz przewieźć wielkie palety więc albo przywalisz w słup albo komuś rozwalisz łeb bo nie wyrobisz się na zakręcie. Chyba nie wiesz jak było "kiedyś" gdzie na hali były 3 działy i 3 maszyny a nie 13. Benefity? Podpisałeś że zrzekasz się funduszu pracy i to są te twoje benefity? jak firma upadnie to nawet grosza nie dostaniesz. A ubezpieczenia grupowe i medicover to normalka w prawie każdej dużej firmie więc nie ma się co podniecać. Nie wiem kim jesteś że jest tobie tak super. Może (usunięte przez administratora) nadgodziny rzucając szmatki na preformach przez 12 godzin dziennie - wtedy dostaniesz kolejne 200zł brutto i jak wpadnie 3 z przodu to wielki król Incomu bo wyrobił 300 godzin w miesiącu xD weźcie się ludzie zamknijcie....
    SłaWoMir

13.03.2018 11:24

PGRy już kiedyś działały. PRL-owskie sowchozy i kołchozy które były ekonomiczna katastrofa. Stań i krzycz KOMUNO WRÓĆ. Emigruj do Korei Północnej tam masz w 100% Państwowy kapitał będziesz miał życie na swoim poziomie :).
    L22

03.03.2018 09:47

Ilu dyrektorów już się przewinęło przez zakład?
    work

06.03.2018 21:30

Ja pamiętam czterech przez ponad 3 lata
    Obecny pracownik

29.01.2018 17:46

Jak się komuś rozchodzą drogi z dobrą pracą to musi swoje żale wylać na forum??

21.02.2018 14:20

To sa tam mongoly masz zapierniczac bo target trzeba .ludzi nie ma brakuje i ci kaza po 12 robic .(usunięte przez administratora) i za ile przy wloknie szklanym za ile a gdzie szkodliwe

21.02.2018 21:39

i dziwic się ze ludziska nie chcą pracowac ,nawet chińczyki by nie chcieli, znalezli białych murzynów

18.10.2017 23:39

Dorzucę swoje 5 groszy do tematu ... Pracowałem tam jako sztaplarz jakiś czas temu , i ... i nie do końca jest kolorowo a mianowicie : podczas nocek , zmian wieczornych zostajesz sam .... do obsługi masz 5 maszyn ... z których trzeba ściągnąć stary materiał ... założyć nowy ... czasami taka operacja trwa i ze 40 minut , ... czasami staną Ci ze 3 maszyny naraz , ... i jesteś wiecznie poganiany . Niektóre tępe dzidy z produkcji nie zrozumieją że tej dużej palety co waży powiedzmy ze 2 tony nie dźwigniesz małym Sztilem , i musisz iść po dużą sztaplarkę . Dopiero jak rzucisz łaciną w ich stronę to zrozumieją . Hala produkcyjna nie jest praktycznie do końca przystosowana do poruszania się wózków widłowych , brak miejsca do manewrów przy obsłudze maszyn ... i łatwo o coś zahaczyć . Jakiś przypał , który sztaplarką nigdy nie jeździł prawdopodobnie zatwierdzał rozkład maszyn . Pamiętam , jak dużego podwójnego Sistemasa rozkładali.. tak go na hali ustawili , że główną arterie zmniejszyli .... że nie można było przejechać dużą paletą tuż przy ziemi ... , tylko trzeba było ją podnieć ponad maszyny ... co wiązało się z bardzo dużym ryzykiem wypadku . Już nie wspomnę o sposobie załadowania szpul na podwójnego Sistemasa , śmiech na sali , ... tyle co nadrobił w czasie , tyle tracił na załadunku materiału . Oczywiście ciągle pretensje , że się nie wyrabiasz , ... tępe dzidy .. jak jeden pracownik ma się wyrobić z taką ilością pracy . Co do pracowników ... tylko część tak naprawdę chciała tam pracować , i była ci w stanie pomóc ... , reszta to fałszywe japy ... ot taka kaśka , ... czy aśka ... pies wie jak miała do końca na imię kreowała się na wielką królewnę , pracowała na małym sistemasie ... jakakolwiek pomoc z jej strony to zapomnij Ani fajnego tyłka nie ma , ani piękna z japy , także nie dziwota , że wiecznie chodzi nie do ruch ,,... ana i uprzykrza . Radzę też uważać na brygadzistkę kingę , kolejna fałszywa osoba . Typowy symulant pracy ... tylko patrzeć jak pięknie nic nie robi .... to się tak pięknie nazywa gospodarowanie zasobami ludzkimi , ... z niej taka brygadzistka , ... jak ze mnie ksiądz . Zdecydowanie za dużo obowiązków , jak dla jednego sztaplarza który jest sam na zmianie , czasami nawet nie szło wyjść na przerwę ... bo wiecznie trzeba coś dowieść , bo wiecznie maszynę trzeba załadować . Praca na produkcji nie do końca jest taka ciężka , ale do łatwych nie należy . Głównym minusem jest owe włókno szklane , można na to załapać uczulenie , na drogi oddechowe też to bywa w jakimś stopniu szkodliwe , także jak chcesz tam pracować dłuższy czas , to zakładaj maskę . Ja wypłatę miałem w miarę dobrą ... w okolicach 2500 netto , .. ale to po przepracowanych nockach , i jakiejś tam premii uznaniowej . Reasumując , ... nie to że chodzi o samą kasę , bo ona jest ważna ale sztaplarz ma za dużo stresu , i obowiązków na takim stanowisku , i bardzo łatwo jest spowodować wypadek chcąc wszystkim dogodzić . Owszem niby niektórzy potrafią z produkcji jeździć wózkami , .. lecz za mojej kadencji skończyło się to trzykrotnym rozwaleniem bramy , w tym jednej nowej , .. co miała chyba nie całe 10 godzin od montażu .... , chodź myślę , że to nie do końca wina pracownika , ... fakt brak doświadczenia , i zmysłu operatora , oraz prawie spowodowania wywrotki wózka przez pseudo operatorów , ... którzy chcieli mi udowodnić że potrafią jeździć ... i mało co nie wywrócili sztaplarki .

08.11.2017 22:32

Cytując klasyka ..."nie che mi się z tobą gadać"... Opisałem własne spostrzeżenia jak jest w tej pracy na tym stanowisku . A ludzie sami to ocenią jak się tam zatrudnią , czy moje uwagi był trafione , czy może błędne . A co do nie których weźcie się do roboty , to może dostaniecie te marne 5 % premii ... , bo na więcej nie zasługujecie .

08.11.2017 22:37

Widzę , że kolejna (usunięte przez administratora) japa .... hmmm incom ...kolejna rozwinięta, zmiętolona (usunięte przez administratora) nadająca się do wyrąbania w śmietnik . ... Boże jak dzieci , wyłączyć takiemu dostęp do internetu , to się rozpłacze . Zwijaj te szmatki , bo premii na święta nie będzie .
    szczęśliwa

29.08.2017 12:31

misiu kargol ja nie podpisałam umowy na rok czasu po mimo że firma ze mną chciała.Podziękowałam im, obecnie mam prace w Niemczech JESTEM ZADOWOLONA i zarabiam o wiele więcej niżeli w POLSCE a również pracuje na produkcji ps.do wszystkich którzy pną do mnie że nigdy w życiu ciężko nie pracowałam ale ja szanuje swoje zdrowie i siebie za parę lat popukacie sobie w głowę że wydawało wam się że JESTEŚCIE TACY NIE ZASTĄPIENI powodzenia w firmie heh.......
    pracownik12

27.08.2017 14:17

Miś, masz rację, dużo zmian jest na plus. My jeszcze pracowaliśmy na umowę-zlecenie, zero urlopu, bezpłatny chorobowy, zero premii, stawka 2100 brutto. Aktualnie mam 2700 brutto i umowę na czas nieokreślony. Było sporo awansów, to fakt, dano się wykazać zwykłym pracownikom. Nie wszystkim to wyszło na plus, niestety, sporo jest kapusiów co są gotowi się pokroić żeby przylizać się kierownictwu. Drugiego utopią w łyżce wody. Opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe, darmowy autobus do centrum - też korzystam. Też na plus. Wypłaty zawsze na czas, czasem wcześniej - zgadzam się. Ale powiedz ile razy człowiek musiał się wykłócać bo coś się nie zgadzało? Długie ogonki ustawiają się po wypłacie bo powiedzmy ty i kumpel macie tą samą stawkę, taki sam staż pracy, pracowaliście tyle samo dni, bez urlopu, macie tyle samo premii bo jesteście z jednego działu a nagle różnice w wypłatach sięgają 300zł!! Logujesz się zawsze przy wejściu, wpisujesz na listę, dodatkowo team lider spisuje ludzi na hali i wysyła w mailu listę obecności. A i tak ciągle się coś nie zgadza. Jak pójdziesz się kłócić, to ci powiedzą że jakieś tam nadgodziny nie są policzone, bo to będzie policzone w przyszłym miesiącu lub było już policzone w zeszłym (?!) a oni już dostępu nie mają do tych danych. Raz udało się wywalczyć a raz nie. Żyjemy w dobie komputerów, nie liczymy na kartce papieru, litości. Mam za sobą pracę w dużo większym zakładzie i przy 400 pracowników zawsze wypłata zgadzała się co do grosza. Co do zapylenia, niby normy się zgadzają, ale faktem jest że włókno lata. Że klej jest bardzo szkodliwy i osiada na płucach. Ale przed inspekcją dział klejenia jest magicznie zamykany... Przecież wszystko jest różowe, nawet pomieszczenie team liderów. I to jest zdrowe? Cała hala to wdycha. Większość nie ma żadnych objawów nawet po 3 latach, ale kto wie co będzie za 10 lat? No ale taka praca, każdy wiedział gdzie idzie, że na hali będzie włókno szklane a nie pierdzące motylki i jednorożce. Może kiedyś doczekamy się płacenia szkodliwego, bo trudno przepracować 30 lat wśród latającego szkła. Kombinezony masakra, sierpień się kończy, nadal gorąco a oni każą zapinać pod szyję. Wcześniej też były inspekcje i brak kombinezonów nikomu nie przeszkadzał. Ktoś nagadał, zgłosił, to fakt. Ale nie pracujemy z żywnością żeby zapinać się po szyję jak w Drobisiu. Jakby firma znalazła inne rozwiązanie, też by bylo inaczej. A te wiatraki to pomagają jak umarłemu kadzidło. Jeden wiatrak na cały dział. Jeden długi stół. Na jednego podmucha a drugi spocony jak szczur, zależy gdzie stoisz. Praca nie jest ciężka fizycznie, zarobki są naprawdę bardzo dobre. Jako operator dostajesz minimum 2500 na rękę. Minus to czterobrygadówka, jak na nią trafisz to pożegnaj się z weekendami. Jeden dzień odpoczynku i znowu do pracy. Bawią mnie działy, które tak płaczą że mniej zarabiają. Shell glasy, infuzje i inne. Macie jedną lub dwie zmiany, infuzja jest na drugiej hali gdzie nie ma kombinezonów, nie ma włókna szklanego, nie ma hałasu maszyn, nie ma nocek. Jak chcecie zarabiać więcej to zapraszam na cztery lub trzy brygady - zobaczymy jak wielu wytrzyma 5,6 czy nawet czasem 7 nocek pod rząd. Zapraszam na sobotę i niedzielę do 22. Zero kontaktu z dziećmi i rodziną. Dobrze zarabiasz, ale nie masz życia prywatnego. Przyznaję, na pewno ciężko jest skakać po stołach 50letnim osobom i nie wyobrażam sobie tak pracować na starość. Ale jest dużo innych firm i jeśli jest Wam ciężko to poszukajcie czegoś innego albo poproście o zmianę stanowiska... Są działy bez nocek, bez włókna szklanego. Na minus jest upier..alanie premii na byle co. Jedna osoba coś popier..oli i zamiast jej zabrać premię to uwalą wszystkim zmianom. Jakiś wypadek na hali? Uwalą każdej zmianie nawet jak cię nie było bo miałeś urlop. ty nawet nie wiesz że była reklamacja lub wypadek, tyrasz na tą premię 20% a i tak dostajesz 12 lub 10% nie wiadomo za co. W firmie jest spoko, ale są rzeczy też na minus. Nie ma co się oszukiwać że jest idealnie.
    myszka

19.08.2017 20:04

hej Smutna, popieram co napisał miś_karolGOL. to są fakty czy się komuś podoba czy nie, a konkretnie do Ciebie: kto Cię tam tak wykorzystuje ? i w czym ? może jakiś konkrety a nie tylko biadolenie? twierdzisz że incom powstał żeby Cię wykorzystywać ? w życiu nie słyszałam większej bzdury zakład jak zakład. są lepsze i gorsze. ale nie pisz że taka tu tragedia. widocznie nigdy ciężko nie pracowałaś/łeś

Zostaw merytoryczną opinię o Incom Polska Sp. z o.o.