Incom Polska Sp. z o.o.

Adres: Mokronoska 6, 52-407 Szczecin

NIP: 8942887125 KRS: 0000270484

Incom Polska Sp. z o.o.
2 117 6 1

Opinie o Incom Polska Sp. z o.o.

bobi

Faktycznie tylko ludzie są tam ok.Kierownictwo całe to jakiś żart.Wyśmiewają się z ludzi.Ukraina gdyby nie to ,że nie mogą zmieniać pracy ,bo ta cała ich papierologia na to nie pozwala to nikt by tam nie siedział i mówią o tym głośno.Gruzini ? był już przypadek,że Gruzinka wróciła do siebie ,bo powiedziała,że za takie pieniądze nie będzie pracowała.Dyrektor nowy? idziesz do niego z problemem to w ogole nie słucha , przytakuje tylko i kiwa głową.Kadry? - to jest dopiero akcja ! , idziesz, prosisz o coś umawiasz się na dany termin ,idziesz po odbiór ,a pani księgowa nawet nie wie o co chodzi.Notorycznie żle naliczane wypłaty.Jeszcze raz potwierdzę tylko ludzie sa w tej firmie ok !

v
@bobi 08.01.2019 11:31

Patrząc na to wszystko ,to firmy i ludzie przyczyniają się do zmian klimatu .że pogoda jaka teraz jest to w dużej mierze wina człowieka jak tak dalej będziemy robić i zachowywać to będzie jeszcze gorzej powinniśmy zrozumieć co chcemy przez to osiągnąć dla dobra naszej planety, jeśli mamy to zatrzymać albo będziemy mieć jeszcze gorzej.

B
@bobi 08.01.2019 11:31

Zgadzam się z Tobą w 100%... Tylko ludzie są ok... a szkoda.....

zieloni
@B 11.01.2019 18:17

A przykład człowiek człowiekowi wilkiem , wzięli się za jakiś odstrzał dzików bo im przeszkadza , a kiedyś ludziom żeby przetrwać mieli i żyć to z czego by mieli ,ekspansja ludzi i dominacja jest tak wielka że im już im nic nie jest potrzebne , tylko że w podbijaniu innych planet to jesteśmy do tyłu jeśli tu się samounicestwimy , a to dzięki nam samym ,między innymi pracodawcom też o to chodzi bo by chcieli bogadzić się kosztem innych zaniżać pensje tak ,żeby ludzie zapierniczali 7 dni w tygodniu i przez tak mamy , miliardy idą na zbrojenia i niektórzy się bogacą na krzywdzie biednych i to jest dobry system , a jak podwyżki dać to ściemy kręcą i ludzi tak urobią i powiedzą że dostaliście podwyżkę ,a jak ludzi i tak do pracy to fakt i co oni chcą przez to osiągnąć.

Noname

Pracowałem w Incom przez pośredniaka. Nie pamiętam nazwy, aloe siedzibę maja niedaleko Urzędu Miasta. Warunki płacowe kiepskie w stosunku do czasu pracy, sprzęt ochronny to była lipa (po 3 dniach pracy ślady krwi po dmuchaniu nosa). Na plus oceniam ludzi. Fajne ekipy. Moje sugestie dla Incom Polska Sp. z o.o.: Wyższe pensje i dobrej jakości sprzęt ochronny przed włóknem szklanym. Lubię atmosferę w Incom Polska Sp. z o.o. za: Ludzie

V
@Noname 05.01.2019 02:25

Firma żenada , a pensje do warunków pracy kiepskie nie mówiąc o środkach ochrony przed włóknem szklanym lub klejem ,jak chcą ludzi do pracy to niech dadzą szkodliwe ,albo większe pensje, a nie wezmą ludzi z Ukrainy albo Gruzji i myślą sobie że to pomoże, oni też w końcu nie będą chcieli pracować w takich warunkach ,a nie podnosić targety .

Katarzyna
@Noname 05.01.2019 02:25

Bardzo ważną sugestię zamieściłeś - jeśli chodzi o własne zdrowie, nie ma co się wahać. Czy ten temat był też w jakiś sposób podejmowany na zebraniach z pracodawcą? Piszesz o warunkach płacowych nieadekwatnych do czasu pracy - napiszesz coś więcej na ten temat? Jakieś szczegóły?

B

Hmmm... Nigdy nie myślałam, że napiszę coś złego o tej firmie, ale jednak... Swoje przepracowałam, nie miesiąc, nie trzy miesiące, ale o wiele więcej i wiem, że w tej firmie nie można pracować długo. Jeśli nie odejdziesz sam, to kierownictwo i tak Ciebie wyrzuci. Nie "podlizujesz się"? Źle... Nie donosisz? Źle... Ta firma nie lubi uczciwych pracowników. Tutaj trzeba się podlizywać, plotkować i donosić jeden na drugiego, tylko taki człowiek się utrzyma. Zamiast docenić pracowników z długim stażem (a jest ich niewielu) InCom postanowił albo degradować albo zwalniać, zostawiane są osoby które w ogóle nie pasują do roli jaką pełnią... Tak się nie robi. Ciekawe dlaczego nie zastanowi się nad tym żaden z Kierowników oraz Pan Dyrektor (który swoją drogą, nie zna pracowników, bo krótko pracuje, ale ocenia, degraduje, zwalnia) do czego zmierzają takim podejściem?? Została jeszcze garstka naprawdę dobrych pracowników i fajnych ludzi w tej firmie, ale wiem że i oni uciekną stamtąd... Nie polecam pracy w InCom Szczecin ze względu na brak szacunku do pracowników... :(

ok
@B 08.11.2018 17:49

Czysta prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pizusy ,sprzedawczyki - którzy więcej chodzą po hali niż pracują dostali większą stawkę od ludzi ,którzy uczciwie zasuwają 8H. Incom firma dno.

B
@ok 09.11.2018 16:34

Widzę, że się zgadzamy...

Ok
@B 09.11.2018 17:59

Też się już zwolniłem ,ale niestety możemy sobie tylko tu popisać,a oni i tak dalej będą drwic z biednych ludzi

V
@ok 09.11.2018 16:34

W poniedziałek powinni za święto 200 zapłacić ,a ludzie którzy idą do pracy i to jeszcze za 100 to są pazerni i nie są Polakami w ten sposób sprzedali by własną matkę .

B
@Ok 09.11.2018 20:19

Niestety... A później zdziwienie, że firma ma braki kadrowe... Szkoda.

HB
@B 08.11.2018 17:49

Długoletniemu pracownikowi trzeba dać zarobić ,a po co ??? Ta smutna rzeczywistość jest od dawna nie tylko w tej ,,Firmie"

Katarzyna
@HB 14.11.2018 23:11

Ty również już nie pracujesz w Incom Polska, tak? Tak wnoszę z Twojej wypowiedzi. Piszesz o niewystarczającym poziomie zarobków w tej firmie, ale czy mógłbyś podjąć także jakieś inne aspekty, ważne z punktu widzenia pracownika firmy? Będę wdzięczna.

Hb
@Katarzyna 15.11.2018 20:33

Spędziłem tam 1,5 roku szkoda mi.tylko.czasu tam straconego. #brak podwyżek #brak doceniania #brak interesowania się co.się dzieje na.produkcji #kierownicy.zajmują się tym.co nie trzeba #targety w górę za te same pieniądze #lubią ludzi,ktorzy są im posluszni ,którzy głośno nie mówią o.problemach tam,bo tacy już dawno zostali zwolnieni lub zdegradowani

V
@B 08.11.2018 17:49

Praca dla Polaków za odpowiednie pieniądze ,a nie dla obcokrajowców szczególnie że z Gruzji będą brać i będą zapieprzać po 12 godz. po za 10,50 i to rozwiąże problem i jeszcze nie można się porozumieć ,jak chcą to niech biorą ze znajomoscią języka polskiego albo dadzą tłumacza a nie ,i udawać że nie ma warunków szkodliwych ,bo inaczej będą mieć słabo z pracownikami ,,żenada a wypisują głupoty na ofertach pracy ,że 4000 brutto zrobisz chyba że nadgodzin natrzepiesz ,ciekawe skąd oni biorą taką kwote.

SPR.
@B 08.11.2018 17:49

Ciekawe kiedy będą kombinezony ochronne, czy trzeba zgłosić komu trzeba bo sobie jaja z pracowników robią a są ludzie co mają póżniej różne dolegliwości skórne , ale też jest wyjście można odmówić pracy za brak środków ochronnych gdyż jest taki przepis .

V
@B 08.11.2018 17:49

tak jak Sabaton Uprising Warszawo walcz śpiewa tak trzeba o swoje walczyć bo nas sprzedają ,tym bardziej w rocznicę 100 rocznicy odzyskania niepodległości w tym roku a nie waśnie między nami bo będą nadal nami pomiatać

Fazer żdwc
@B 08.11.2018 17:49

Jednym słowem którym mógłbym określić twoją wypowiedź... W sumie dwoma jest - totalna bzdura. W każdym z wersów twojej wypowiedzi jest zawarte kłamstwo, otóż ja. Pracuje tam trzeci rok... I nie spotkałem się jeszcze z akcją - zwalniamy cię bo nie pucujesz dupki. Ja kiedyś do swoich znajomych w tej firmie powiedziałem.... InCom nie zwalnia ludzi, to ludzie zwalniają się na własne życzenie.... Owszem istnieje coś takiego jak " komunikacja wewnętrzna" i każdy ma prawo napisać do lidera formę skargi na nierobów którzy delikatnie mówiąc - walą w hu.. Ja. Nie ma przypadków zwalniania ludzi bo "nie pasujesz do reszty" jak nie pasujesz tu, to znajdą dla ciebie inne miejsce inny dział.....więc wiążąc moją wypowiedź odnośnie twojego wpisu, jestem poprostu załamany - załamany jestem twoim brakiem wiedzy na temat ludzi, na temat sytuacji panującej w tej firmie a przede wszystkim tym w jaki sposób próbujesz demoralizować kierownictwo tej firmy z dyrektorem na czele. NIKT NIGDY NIE ZWALNIAŁ LUDZI Z POWODÓW W/W I NIE BĘDZIE ZWALNIAŁ... A PRZEDE WSZYSTKIM TA FIRMA STAWIA NA ROZWÓJ I POTRZEBUJE NOWYCH RĄK DO PRACY I JA JAKO JEJ PRACOWNIK ZAWSZE I PRZED KAŻDYM BĘDĘ BRONIŁ SWOJEGO CIEKAWEGO MIEJSCA PRACY

Nicole

Tak czytam wasze wypowiedzi na temat InCom Polska i jest w nich dużo przesady. Nie mówię, że w firmie jest idealnie, ale na pewno nie jest tak jak piszecie. Kwestia kombinezonow - kiedy sa kombinezony to piszecie, że jacy to wy jesteście pokrzywdzeni, że zmuszają was do noszenia kombinezonow. Kiedy ich nie ma to nagle jaka to firma jest zła i nie dobra, że ich nie ma.. Ale skoro większość wyrzuca swoje kombinezony po jednym dniu to się nie dziwię, że zabrakło.. A można nosić je przez parę dni bo sama tak robiłam. Co do wigilii.. kiedy dwa lata temu nie było wigilii, to komentowaliscie, ze kazda normalna firma ma wigilie a tutaj nie ma i znowu to samo, jaka firma zla i nie dobra.. a kiedy rok temu pojawila sie informacja, ze bedzie wigilia to kazdy gadal zeby sie wypchali ta wigilia itp. a mimo to przyszla prawie cala firma i kazdy fajnie spędził ten czas mimo tego, że jedzenia nie było zbyt dużo, ale myślę że wynikło to bardziej z tego, że firma nie spodziewała się takiej frekwencji. Co do podwyżek.. na pewno nie było żadnych cięć i kazdy dostał coś więcej, jedni mniej a inni więcej ale nie mogli też każdemu dac niewiadomo ile.. Jest dużo osób na hali którzy stoją i patrzą co zrobić żeby inni wykonali za nich prace. Co do nowego Dyrektora, kierownika i koordynatora - dajcie im szansę bo nie są długo ale coś się dzieje a czas pokaże jakie będą skutki.. przez te 3 miesiące zrobili więcej jak poprzedni Dyrektor przez prawie 2 lata. Na pewno potrzeba więcej Polaków żeby to wszystko się kręciło. Przestańcie marudzić i weźcie się do pracy.

Obserwator
@Nicole 07.12.2018 20:07

Dokładnie. Ludzie sami sobie kreują rzeczywistość, również tą w pracy. Jeśli wylanie na forum hejty według Was poprawią sytuację w pracy to powodzenia. Dorośli ludzie rozmawiają, rozpoczynają dialog oparty na faktach z dobrą argumentacją. Taki na 100% nigdy nie pozostanie bez echa. Polecam rozmowę.

Darth Bane
@Nicole 07.12.2018 20:07

Tak ,to jak ludziom nie zależy na zdrowiu to trudno ,włókno szklane nie jest całkiem fajne i szkodliwe że praca przy tym nie jest fajna bo ludzie mają uczulenia też powinna częściej zaglądać tu PIP to by chodzili jak w zegarku i byłoby wszystko ,Wigilie to niech sobie wsadzą bo dzieci i biednych nie nakarmisz inne firmy dają bony albo premie na święta ,i jeszcze Gruzinów z którymi nie można się porozumieć , a jeszcze nie wiadomo czy z Filipin nie będziemy mieć tu jest Polska że praca powinna być dla Polaków a nie ocenianie ludzi jeszcze że podwyżkę , bo jak ktoś jest trochę coś mniej kapujący to nie dostanie, to jest degradacja ludzi i sobie skakać ,porąbany kraj i ludzie ,a szczególnie te nowe pokolenie takie jest ,a we Francji pokazali na co ich stać.

Katarzyna
@Nicole 07.12.2018 20:07

Bardzo interesującą opinię o pracy i warunkach w Incom Polska zamieściłaś na forum. Widzę też, że inni pracownicy Cię popierają i mają podobne zdanie. Czy mogłabyś napisać nam na forum, jak wygląda Twój przykładowy dzień pracy w tym miejscu, czym się zajmujesz, ile czasu jest na przerwy i tak dalej?

dodus

Witam, nie rozumiem awersji do Hiszpanow... Oczywiscie,nie bronie, nie oceniam. Pracuje w Incom group w Wielkiej Brytanii i zdaje sie do nas przyjezdza taka sama wizytacja z Hiszpani jak do Waszego oddzialu i nie moge powiedziec o zadnych nie milych incydentach z ich strony bo takie nie mialy nigdy miejsca. Dodam, ze czesc "biura" u nas to Hiszpanie. (przepraszam za pismo ale brak czesci Polskich liter z 'ogonkiem')

Vendeta
@dodus 26.11.2018 15:19

niech poczekają a bę0ą mieć to samo co we Francji i nie tylko jak tak będą robić bo już przeginają

V
@dodus 26.11.2018 15:19

A kombinezonów jak nie ma tak nie ma ,trzeba zgłosić dalej i wyżej to się nauczą , a ludzie to są wogóle glupi żę pracują bez kombinezonów , wigilie co robią 14 to niech sobie wsadzą ,bo też nie przestrzegają bhp

Pracownik

Nie polecam. Wielki (usunięte przez administratora) gdzie Hiszpanie żądza a Polacy trzęsą portkami o stanowiska. A pani Katarzyna to chyba podstawiony jest przez Incom. Tylko po co ??

Normy społeczne

Wracając do zatrudniania gruzinów/nepalczyków to po tygodniu od pojawienia się ich w firmie największym problemem nie okazuje się bariera językowa a zupełnie inne normy społeczne obowiązujące w krajach z których do Polski przyjeżdżają. Chodzi dosłownie o ODÓR jaki zostaje po pracownikach z gruzji/nepalu. Dochodzi do tego, że ciężko załatwić potrzebę fizjologiczną bo ODÓR jest taki silny, że ciężko powstrzymać odruch wymiotny. Ten gruzińsko/nepalski odór obecny jest również w szatniach, a najgorszą sprawą jest to że nie pominął stołówki (jak się posilić w czasie pracy gdy na dworzu mróz, a w stołówce odór gruzińsko/nepalski). Jedynym sensownym rozwiązaniem jakie przychodzi mi na myśl, jest albo się ich pozbyć w ogóle albo myć przed wejściem na zakład, bez obowiązkowego prysznica nie powinni mieć wstępu na chałę i uprzykrzać życie ludziom, którzy dzięki pracy są w stanie utrzymać swoje rodziny. Mysle, że jeżeli panie z kadr zainteresują się problemem to po wejściu do toalet mogą paść...

Ewka
@Normy społeczne 24.11.2018 21:01

Masz rację, to ogromny kłopot z którym firma musi się uporać jak najszybciej jeśli chcą żeby pracowali u nich normalni ludzie.

Katarzyna
@Ewka 24.11.2018 21:07

To na pewno dość nietypowy problem. Może pracodawca już myśli o tym, jakie kroki warto podjąć - ale czy ta kwestia była w jakiś sposób z nim poruszana? To pewnie też dość delikatny temat. Czym zajmujesz się w Incom Polska i jaka jest specyfika Twojej pracy?

Ewka
@Katarzyna 24.11.2018 21:15

Bez względu na specyfikę mojej pracy potrzebuje od czasu do czasu skorzystać ze stołówki czy toalety w cywilizowanych warunkach. Niewiem czy ten problem był zgłaszamlny natomiast jak sama Pani zauważyła jest to dość delikatna sprawa I ludzie może porostu się krępują.

Zal

Całe to kierownictwo pozwalniac,wymienić na lepsZe. Za to co zrobili z ludźmi,którzy naprawdę pracowali ciężko latami. Pracowali na to żeby teraZ dostać mniejszą stawkę.

V
@Zal 07.11.2018 15:33

Sorry to jest forum na temat pracy ,ale na chwilę z innej strony 123 lata Polska była pod zaborami ,w 1918 r. Polska 100 lat temu odzyskała Niepodległość z małym wyjątkiem bo podczas 2 wojny Niemcy i Rosjanie chcieli dokonać 4 rozbioru, i pytanie co jest obecnie z ludżmi nie tak teraz w kraju że są kraj jest podzielony ,patrząc na zachowanie jak się do siebie obnoszą .Co chcemy powtórki ,bo jak się mówi historia lubi się powtarzać .A teraz powinniśmy się cieszyć że w taką okrągłą rocznice 100 lat odzyskaliśmy niepodległość , a nie Polak Polakowi wilkiem i robią z nami co chcą.

V
@Zal 07.11.2018 15:33

A 12 listopada z okazji 100 lat odzyskania niepodległości jest wolny od pracy ,ale jeśli chcą żeby pracować to nie mogą przymusić ,tylko kto chce

Katarzyna
@Zal 07.11.2018 15:33

Dużo piszecie ostatnio o tym, że pozmieniały się stawki i kwestie wynagrodzenia w Incom Polska. Jakie są tego powody i czy zostały w jakiś sposób przedstawione pracownikom firmy? Wydaje mi się, że w firmach częściej następują jednak podwyżki wynagrodzeń, niż ich obcinanie.

V
@V 07.11.2018 16:30

Firma porażka z ludźmi robią co chcą , wzieli teraz ludzi z Gruzji chcą żeby robili po 12 godzin że są zmęczeni bo za takie pieniądze to nie długo też nie będą robić i jeszcze bariera językowa co oni wyprawiają , głupich szukają to się pomylili ,niech zapomną że w Polsce będą robić tanią siłę roboczą , chodząc w sobotę czy niedzielę na okrągło ,a potem powiedzą że tyle można zarobić , widać że ludzie są nadal głupi i ślepi chcą sobą manipulować obcym i gdzie tu Polskość i niepodległość jak biorą obcych

ZAL

HAHAHAHAH HAHAHAHAH HAHAHAHAAH HAHAHAAH-TAK MOGĘ SKOMENTOWAĆ STAWKI,KTÓRE TERAZ dOSTALIŚMY

V
@ZAL 03.11.2018 20:26

I jeszcze przyjmują ludzi z którymi dogadać się nie można ,porażka , ale od stycznia Niemcy otwierają granice z poza Unii ,ciekawe co wtedy zrobią.I dali by na święta jakieś większą premie, bo są ludzie co mają dzieci a nie jakąś śmieszną wigilie .Bo inne firmy ,zakłady dają nawet bony ,a oni nawet się nie popisali.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojti

A czego Wy oczekujecie od tej firmy? Myślicie ,że nowy dyrektor .który na wszystkim chce oszczędzać da wam więcej kasy ? Kiedy incom daje podwyżki to zawsze na czymś ukruci i tej podwyżki w ogóle nie widać.Śmiech na sali.Nikt sZanujący się już nie pracuje w firmie.

321

A te masowe degradacje? Przecież to szok! Ci, którzy najdłużej pracują zostali degradowani a innym narzucono więcej obowiązków. Może w ogóle niech pół firmy zwolnią. Dodatki lojalnościowe zabrane, śmieszne "oceny" i jak cię lubią to dostaniesz 50gr więcej. Ten co pracuje 7 lat i ten co pracuje rok dostaje takie same pieniądze. Jak mogą oceniać twoje umiejętności osoby które rządzą tu od miesiąca lub dwóch? Brak słów po prostu. Niech porządek zaczną od biura, stamtąd też niezłe akcje wychodzą. Dziesiątki kobiet w biurze a jak chcesz coś załatwić to nikt nic nie wie. Patrzą się na siebie. Zacznijcie porządki od siebie a nie degradujecie ludzi fizycznych którzy ciężką pracą fizyczną awansują, wdychajac włókno szklane do płuc. Dostaniesz 2700 za brygadzistę i jeszcze Cię degradują.... Buahaha. Na hali miejsca nie ma, sztaplarze nad głową z paletami jeżdżą, obrócić się nie idzie. I śmieszna wigilia firmowa, przyjdziesz czy nie, musisz to odrobić albo przyjść na drugi dzień na 6 rano a impreza do 3 w nocy. Wtf? To impreza tylko dla biura? Ludzie wolą przyjść w weekendy na setki a nie odrabiać. W innych firmach imprezy są w godzinach pracy, raz w roku nikogo nie zbawi. No ale targecik musi być i pracuj za darmo hahah gdzieś. Mamy te imprezy ludzie chcą pieniądze i bony, imprezą dzieci nie nakarmisz.

Yhhh
@321 26.10.2018 16:33

Jeżeli chodzi o temat wigilii ...nie polecam również.Rok temu wigilia wyglądała tak,że nawet nie było co zjeść ani wypić.Ruskie pierogi ,które tam były są bardzo wigilijnym daniem;) i chyba tylko incom kazał odrabiać wigilię .Chore. JeŻeli chodzi o awans w tej firmie to również nie polecam.Po jakimś czasie i tak zostaniesz zwolniony.Takie jest tam super kierownictwo. Dodatki lojalnościowe pozabierane ? Jak to !?

Yhhh
@321 26.10.2018 16:33

Jakie degradacje ?

321
@Yhhh 26.10.2018 16:51

No tak. Degradowano 6 liderów, teraz jeden lider ma pod sobą 3 działy a nie jeden. Dali niby "podwyżki" ale zabrano dodatek lojalnościowy więc wyszło na to samo albo i gorzej

Katarzyna
@321 26.10.2018 18:49

@321, czym spowodowane są takie zmiany w Incom Polska? Czy podciągnięte jest to pod jakieś cięcia kosztów? Dużo piszecie o aktualnej sytuacji w firmie. Może jest szansa na to, aby jeszcze uległa zmianie?

grf
@Katarzyna 26.10.2018 19:01

Nie rozumiem po co zadajesz tyle pytań tutaj.

SPR.
@Wojti 25.10.2018 00:07

(usunięte przez administratora)i 7 dni w tygodniu ,a że ludzie dają się to takie są efekty i myślą że przyjadą hindusi to rozwiąże problem .Ludzi mają za nic.

Adrian Szwalikowski

Witam czytam te waszę opinię komentarze itak dalej szkoda czasu a tak podsumowanie roku : Podwyżka dla tych co (usunięte przez administratora) czyli worker dla zarządzających wystarczy ponieważ niech się cieszą że tylę dostają a jak im nie odpowiada to puszki zbierać ja z incom jestem zadowolony.

spr
@Adrian Szwalikowski 28.10.2018 19:12

no i właśnie przez takich inni cierpią ,oby tak dalej bravo

spr

Wiceminister pracy; Czasy przebierania w pracownikach się skończyły ,trzeba dawać benefity ,większe płace, inaczej będzie problem z pracownikami bo już Ukraińcy nie chcą pracować za 2500-3500 netto w wielu branżach będą uciekać do Niemiec gdzie można więcej zarobić ,ale tutaj niestety robią odwrotnie tak więc pracodawcy będą mieli wielki problem żeby zachęcić pracowników.

Katarzyna
@grf 26.10.2018 19:28

@grf, zadaję "tyle pytań", bo jestem moderatorem forum i taka jest między innymi moja rola tutaj. Dzięki dopytywaniu o szczegóły pracownicy mogą podjąć kwestie, o których zapomnieli, a które mogą być istotne z punktu widzenia osób chcących aplikować do pracy w Incom Polska. Czemu widzisz w tym coś złego? Przecież nikogo nie zmuszam do udzielania mi odpowiedzi.

Adrian Szwalikowski

Ja już czekam na wigilię podwyżka dla worker i taka jest prawda mam papiery na Brygadzistę i to jest moja opinia.

83iqo27
@Adrian Szwalikowski 28.10.2018 19:17

Co Ty chłopie gadasz, operatora nie masz a papiery na brygadzistę dostałeś? Zmień dilera...

Magda

Witam wszystkich! Kiedy ponad rok weszłam na to forum, wtedy jeszcze nie było tu zbyt wielu niepochlebnych opinii na temat Incomu, jednak już wtedy dały mi one do myślenia i lekko przestraszyły ale nie miałam innego wyjścia - wróciłam po kilku latach z pracy za granicą a na polskim rynku pracy nie było ofert pracy w zawodzie. Skusiły mnie zarobki, które były zachęcające w porównaniu z innymi ofertami. Jednak szybko boleśnie odczułam zabranie premii. Zamiast pensji 2100 zł n rękę otrzymałam za miesiąc pracy 1500 zł za... 2 dni zwolnienia lekarskiego! Niech mi nikt nie próbuje wmówić, że to jest norma bo nie jest a jedyne "widzimisię" zawarte w regulaminie pracy zakładu. Przykładowo moja siostra pracuje jako księgowa w urzędzie miasta i także ma premię, a w przypadku zwolnienia L4 ma obniżaną premię tylko o czas nieobecności, a więc premię na wypłacaną procentowo umniejszoną o te kilka dni zwolnienia. Ja natomiast zostałam "ukarana" zabraniem 600 zł z wypłaty za 2 dni nieobecności. Widać wg dyrekcji przez pozostałe 18 dni, które przepracowałam w danym miesiącu nie pracowałam na tyle dobrze, aby dostać premię za pozostałe dni... Swoją drogą paniusia z LSJ jest niedoiformowana, ponieważ kiedy zapytałam jej jak ma się zwolnienie lekarskie do premii, odpowiedziała, że NIE jest zabierana cała premia, tylko część odpowiadająca ilości dni zwolnienia. Tym samym wprowadziła mnie w błąd i oczywiście nie poniosła za to żadnych konsekwencji. Także jeśli chcecie mieć całą pensję nie chorujcie!!! Chory to jest ten przepis... Jeśli chodzi o wzięcie urlopu na żądanie w ten sam dzień to graniczyło to z cudem. Nigdy nie można było dodzwonić się do tych w kurniku, bo nie odbierali służbowych komórek od "roboli". Miałam taką sytuację, że podczas drogi do pracy miałam kolizję, czas oczekiwania i czynności policji trwały bardzo długo, kilka godzin bo w kolizji brało udział kilka samochdów i nie miałam szans dojechać do pracy bez kilkugodzinnego spóźnienia. Całe szczęście, że moja koleżanka pracowała w dziale jakości i zadzwoniła do G. w moim imieniu poinformować go o mojej prośbie o urlop na żądanie. Jakoś dziwnym trafem telefon od niej odebrał od razu. Gdyby nie ona to pewnie następnego dnia mogłabym pożegnać się z pracą za niepoinformowanie o nieobecności. Wniosek wysuwa się sam - podział pracowników na lepszych i gorszych... Widzę, że nic się nie zmieniło na lepsze w tej firmie a wręcz jest gorzej niż było. Nadal jest gnojenie pracowników. Dlatego postanowiłam napisać swoją opinię, aby ostrzec ludzi przed podejmowaniem pracy tutaj. Zgadzam się z poprzednimi opiniami, że jak Hiszpanie przyjeżdżają to jest jedno wielkie trzęsienie (usunięte przez administratora) cell leaderów. W jednej z poprzednich wypowiedzi YYYH napisał, że "jeszcze trochę i nie będzie można nam rozmawiać przy wykonywaniu pracy". Powiem więcej: podczas wizytacji Hiszpanów już wtedy nie mogliśmy rozmawiać przy stołach!!! Hiszpanie przyjechali i krążyli tylko wokół tych stołów jak ćmy wokół żarówki, czasem się wtrącając i tylko przeszkadzając nam w pracy, czepiając sie o 2 mm na szmacie o długości 10 m. Żeby nie było, że nic nie robią. Na wielu rzeczach się nie znali tylko co chwilę pytali ludzi z jakości. Czasem wzięli do ręki metrówkę i podchodzili i coś tam mierzyli dla picu. Efekt ich dwutygodniowej wizyty był taki, że naszemu działowi zwiększono target podwójnie! Miał być on wprowadzony bodajże w ciągu dwóch miesięcy, ale na szczęście ja już tam nie pracowałam.

yyyh
@Magda 13.10.2018 09:06

Sama prawda.Bawią się ludzmi jak tylko mogą.Od lat już. Jeżeli chodzi o Hiszpanów to jest koszmar...zwykłemu pracownikowi nie powiedzą nawet dzień dobry.Chodzą , patrzą , stoją i tylko się śmieją co przeszkadza w pracy .Była tez taka sytuacja ,że czepiali się już nawet brzydkiego pisma. Ciekawi mnie tylko czemu nasze super kierownictwo nie powie,że dział Infuzja pada? Co tydzień mówią tam ludzią co innego.Rzucają ludzmi po działach jak... Serdecznie nie polecam pracy w Incom

Katarzyna
@yyyh 15.10.2018 19:17

@yyyh, rozumiem, że aktualnie pracujesz w Incom Polska - przynajmniej tak wynika z Twojej wypowiedzi. Czy takie wizytacje osób z Hiszpanii często zdarzają się w firmie? Zapewne zwracają wtedy uwagę na każdy najmniejszy szczegół, ale i kazdy pracownik chce wypaść jak najlepiej.

Nick
@Katarzyna 20.10.2018 13:47

Hiszpanie aktualnie mieszkają tu na stałe.

Katarzyna

@Magda, bardzo rozbudowana opinia, dziękuję za podzielenie się nią na forum! Faktycznie ta sytuacja z zabraniem Ci całej premii musiała być niezbyt przyjemna - może warto było jakoś negocjować ten fakt z pracodawcą. Jest, to znaczy była, w ogóle taka możliwość w firmie?

Katarzyna

@anonymous, skoro tak, to może warto byłoby poruszyć tę kwestię z pracodawcą? Gdy chodzi o własne zdrowie to nie wolno bać się wychodzenia z inicjatywą! A nuż może zmieni się coś na lepsze w tym temacie? Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w Incom Polska w Szczecinie?

anonymous
@Katarzyna 08.10.2018 21:46

To niech więcej płacą ,będzie socjal i wczasy pd gruszą ,nawet na święta dostają jakieś bony ,a nie bo w ten sposób będą mieć problemy z pracownikami ,bo teraz Niemcy szukają i zmieniają politykę i będą mieć problemy z pracownikami

Katarzyna

@anonymous, rozumiem. Nadal jednak nie wiem, czy pracujesz w Incom Polska? Czy taki materiał, o którym piszesz, wykorzystywany jest w produkcji przez tę firmę? Jeśli tak, to czy pracownicy są zaopatrzeni w odzież ochronną czy też na przykład chociażby w maseczki?

anonymous
@Katarzyna 28.09.2018 22:50

Tak jest wykorzystywany i jeszcze może powodować astmę ,że powinno być szkodliwe płacone

Katarzyna

@anonymous, ale co Twój komentarz ma wspólnego z konkretnie pracą w firmie incom polska? Jesteś jej obecnym lub byłym pracownikiem? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w incom polska w Szczecinie? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle podobnych firm z branży? Podzielcie się swoją opinią!

anonymous
@Katarzyna 20.09.2018 20:31

Raport Amerykańskiego Departamentu Zdrowia i Usług Społecznych na temat związków rakotwórczych.Włókno szklane -chodzi tu przede wszystkim o włókna które razem z powietrzem dostają się do płuc zwiększając ryzyko rozwoju raka płuc.Włókno szklane jet wykorzystywane obecnie jako materiał.

Katarzyna

@NICK, faktycznie, system premiowania to też istotna kwestia. Trzymajmy kciuki za zmiany w tym aspekcie! @Tymak, może właśnie dlatego czasem warto wyjść z inicjatywą. Długo już jesteś związany z tym pracodawcą? @Infuzja, rozumiem, że też pracujesz w incom polska. Jakie jest Twoje zdanie na temat pracy w tym miejscu?

anonymous
@Katarzyna 14.09.2018 16:50

Za dwa miesiące odczujemy dawno zapowiadane zmiany w Kodeksie pracy , a mało tego pracodawcy chcą zatrudniać jeszcze hindusów ,jeśli więc myślą że ludzie polecą na wybory to niech uważają

Katarzyna

@anonymous, może to wcale nie takie złe rozwiązanie i nie warto zrażać się do niego już na starcie? Pewnie chwila moment i pracownicy przyzwyczają się do nowego systemu logowania. @XD, pracujesz w incom polska, czy piszesz z innej perspektywy niż pracownik firmy? @NICK, gdy przedstawiasz to z tej strony, to faktycznie może nie być zbyt ciekawie. Może system będzie jeszcze ulepszany? Jakie inne aspekty pracy w incom polska możesz jeszcze podjąć?

NICK
@Katarzyna 07.09.2018 23:55

Brak porządnego systemu premiowania. Nieważne, czy siedzisz na tyłku i udajesz, że nic nie rozumiesz, czy pracujesz za trzech, sumiennie i uczciwie od kilku lat. Każdy dostaje takie same pieniądze. To demotywuje do pracy. Słabe pieniądze. Cell leader który ma na głowie cały dział i kilkanaście osób pod sobą, dostaje 100zł netto więcej od operatora, który tylko wciska guzik w maszynie. Teraz za operowanie maszyną w innych firmach płacą dużo więcej niż 2 tysiące z kawałkiem. Pieniądze idą nie tam gdzie trzeba, do kieszeni team liderów którzy siedzą na tyłkach i nie mają pojęcia o procesach. Ewentualnie ogarniają jeden swój i tylko spisują wyniki na kartkę. Taka robota a dostają dwa razy więcej kasy i ciągle mają podwyżki. Wiele ich obowiązków spadło na operatorów (np zamykanie zamówień), oczywiście nikt nie dołożył nam ani grosza za dodatkowe obowiązki. Każdy tu się pcha do władzy, najczęściej ci co mają tylko znajomości i zero wiedzy. Przykre. A zwykły szarak co się stara, dostanie 2 tysiące na rękę i do widzenia.

Tymak
@NICK 08.09.2018 12:33

Czysta prawda.Team Liderzy się zbuntowali to może czas na cell liderów? Chcieli podwyżkę zrobili spotkanie z dyrektorem itd. I dostali! Za fakt nic nie robienie.Połowa z nich się w ogóle nie nadaje na to stanowisko .NIE są w ogóle za ludźmi .

Infuzja
@Katarzyna 07.09.2018 23:55

Ja tam nie widze problemu.....jesli masz stycznosc z wypisywaniem dokumentow (WO) to raczej nie zapomina sie PINU bo uzywa sie go codziennie do dokumentacji....przynajmniej ja tak mam ze pamietam wiele PINów pracownikow z ktorymi pracuje...

Katarzyna

@anonymous, a czy ten pomysł z PIN-em już wchodzi w życie, czy data jego realizacji jest jeszcze nieznana? Faktycznie jeśli ktoś nie ma pamięci do cyfr, to może to być dla niego problemem. Możesz napisać coś jeszcze o pracy w incom polska? @Niezdecydowana - jeszcze, może warto spróbować swoich sił i wysłać CV - na forum znajdziesz także wiele pozytywnych opinii na temat pracy w tym miejscu. Czy warto zrażać się opiniami na temat jednej osoby?

anonymous
@Katarzyna 31.08.2018 16:16

Tak z tym pinem to wchodzi w życie i tu nie chodzi o pamięć do liczb , tylko jak się nie zalogujesz obojętnie z jakiego powodu, to ci nie zapłacą ,jakoś inne zakłady mają karty i listy są , a tu szukają jak ci pieniądze zabrać .a ciekawe jak internet kiedyś padnie to jest elektronika narażona na różne niebezpieczeństwa np . silny rozbłysk na słońcu i już się cofamy do epoki kamienia bo może nawet prądu nie być i co wtedy ,ludzie są za bardzo uzależnieni i ciekawe co wtedy zrobią .Klimat się zmienia przez co bo ludzie zużywają coraz więcej surowców ,gdzie popyt nie nadąża a nie mówiąc o recyklingu , od nowego roku wzrosną opłaty za śmieci czterokrotnie ,bo niestety nie chce się segregować.

XD
@anonymous 01.09.2018 23:18

W całej Europie i w większości firm w Polsce ludzie logują się na pin lub odcisk palca ewentualnie karta. Zadziwiające jest że tu jeszcze funkcjonują papierowe listy obecności. A szukanie powiązań z kosmosem (rozbłyski słońca) przez pracowników już zakrawa na kpinę. Czytając te komentarze to zastanawiam się czy aby tam sami wariaci nie pracują.

NICK
@XD 05.09.2018 21:48

Widocznie nie masz pojęcia o systemie logowania obecnym w firmie. Nazywasz ludzi wariatami nie znając prawdy. Twierdzisz że papier to przeżytek. Nie tutaj. Poprzedni system był dobry. Wybierałeś wejście /wyjście i dopiero wpisywałeś swój numer. Teraz biuro wprowadza, kiedy masz pracować a kiedy nie. Wszystko działa dobrze, chyba że idziesz na nadgodziny, wychodzisz wcześniej a później coś odrabiasz. Albo masz urlop lub L4, albo gdy zmieniają ci grafik co jest bardzo często, bo na niektórych działach nie ma pracy. Wtedy na dzień dobry masz komunikat "goodbye", brakujące godziny, komunikaty o niemożności zalogowania albo że użytkownik nie istnieje. Do biura nie pójdziesz wyjaśnić bo tam są określone dni przyjmowania interesantów. Później jest już po wypłacie a Tobie brakuje kasy bo wpiszą ci nieobecności. Tak samo net nie działa przy każdej możliwej okazji bo takich mamy informatyków. System logowania nie sprawdził się w Hiszpanii a polski incom wszystko kupi.

anonymous
@NICK 07.09.2018 17:25

Co za ludzie tam pracują ,tylko jeden na drugiego wilkiem i sobie by pisali komunikację , kiedyś tak nie było , ludzie nie stają się mądrzejsi tyłki glupsi , to świadczy o ich inteligencji ,bo kiedyś to jeden drugiego bronił z ludźmi się robi coraz gożej , wsiąść i wywalić wszystkich w kosmos i byłby święty spokój.

Woju1993

Najlepiej to zrobili z tym piknikiem dla.firmy! Pozwolili się zapisywać na niego tylko pracownika incomu , a wiecej ludzi pracujacych w incomie jest zatrudnionych.z zewnętrznej firmy. Po raz kolejny pokazaliscie jak bardzo szanujcie pracowników ,którzy pracując dla was teraz wylewaja pot w tych upalach panujacych.na.hali

Spr.
@Woju1993 08.08.2018 09:58

Inne zakłady w te upały mają skrócone prace po 6 godz, a tu nich ludzie na mordę padają i poty wylewają bo trzeba target zrobić tylko jakim kosztem, bo wodę dadzą i przerwę 5 min. co 1,5 godz. i to ma wystarczyć i ,masz ganiać ciągnąc szmaty w tym upale.

anonymous
@Woju1993 08.08.2018 09:58

Praca podczas upałów jest mniej wydajna i może żle wpływać na zdrowie pracowników .Ponadto wiąże się z większym stresem oraz obniżeniem bezpieczeństwa, zarówno pracowników ,jak i odbiorców usług firmy. A nie mają pracownicy ,słabnąć i padać

Ciekawa
@Spr. 08.08.2018 18:29

Napisz które konkretnie zakłady produkcyjne mają tak dobrze że ludzie pracują 6 H a płacą im za 8 H. Od razu tam pójdę.

anonymous
@Ciekawa 08.08.2018 20:26

Ale jest napisane jakie prawa przysługują powyżej 28 stopni co przysługuje i jakie masz prawa i jakie są konsekwencje

ciekawa
@anonymous 08.08.2018 22:00

Kumam twoją sytuację bo sama pocę się w tej robocie ale przestańmy opowiadać rzeczy które nie istnieją. Nie piszmy sloganów że gdzieś mają tak wspaniale bez podawania konkretnych przykładów (pracodawca nie będzie nas traktować poważnie). Pracowałam w Ama..., KK oraz w innych zakładach przemysłowych i nigdy nikt nie wprowadził skróconego czasu pracy. Dodatkowo podpytałam się co nieco w PiP i niestety podstawa prawna (Dz. U. Nr 200, poz. 2047 z późn. zm.) odnosi się do pracowników młodocianych ( niestety). Jakbyśmy mieli stale temperatury powyżej 30 stopni to moglibyśmy powalczyć. A tak niestety nie jest. Przyznaję że też mnie szlag trafia jak roztapiam się i na hali i w autobusie. Rozwiązanie sytuacji jest proste przeczekać upały albo uciekać do innych firm gdzie ponoć jest wspaniale. Nie piszę to aby bronić InCom ale wkurza mnie, że tylko "plujecie" na nich bez podawania konkretów przez co jest to mało wiarygodne i wygląda na zwykłe "gorzkie żale".

hmm
@Woju1993 08.08.2018 09:58

Człowieku, rozwalasz mnie na łopatki. Obojętnie w jaki sposób firma wyciąga rękę do swoich pracowników, tacy jak ty zawsze będą narzekać i wyśmiewać każdy pomysł. Nie zdziw się jak kiedyś firma będzie miała w nosie uszczęśliwianie wiecznie niezadowolonych. Hmm obstawiam, że max 3 którzy tylko Nick zmieniają dla niepoznaki i wypisujących hejty, smutni i znudzeni życiem ludzie. Lepiej zastanów się nad sensem swojego istnienia. Ja się cieszę że zaczynają się dziać pozytywne rzeczy. W domu mam tak samo gorąco jak w pracy i co mam zrobić? Chatę zmieniać? Jest lato to musi być gorąco! PS. Piękne mamy lato tego roku :)

Greenpeace
@hmm 09.08.2018 13:15

Tak może i masz rację .ale nie do końca a myślisz że włókno szklane jest takie fajne ,a jeszcze teraz chyba się mylisz jak masz różnego problemu kłopoty ze skórą ,jak ty jesteś taki odporny na to to brawo powodzenia ,to ty się zastanów nad swoim sensem, a co myślisz że świat należy tylko do ludzi jak w filmie ,,Wyścig szczurów ,, to się mylisz , a co do lata to dopiero początek bo to co ludzie robią z planetą ,to ziemia ,,natura ,,sobie to odbije i wyrówna jak tak dalej ludzie będą postępować bo nie dociera ,myślą że są panami.A to jest dopiero początek.

anonymous
@Woju1993 08.08.2018 09:58

A kto robi piknik w środę w środku tygodnia , gdzie to jest święto tym bardziej podwójne bo Kościelne i Wojska Polskiego ,przeważnie robi się w soboty, widać jak im zależy na pracownikach .

Adrian Szwalikowski
@Woju1993 08.08.2018 09:58

Więc od czego są liderzy zero informacji jakich kolwiek podpis i dziękuję uwielbiam tą firmę

Adrian Szwalikowski
@Adrian Szwalikowski 25.08.2018 19:01

Tak jak i z kartkami do podpisu np o kombinezon z datą 2017 i wielę innych rzeczy

anonymous
@Adrian Szwalikowski 25.08.2018 19:04

krótko ,żenada mają wszystko i wszystkich gdzieś i ludzi poganiają jak hitlerowcy

anonymous
@Woju1993 08.08.2018 09:58

Najlepiej to też ma być ,list do podpisu że jesteś w pracy nie będzie, ma być tylko pinem, jak zapomnisz czy co innego się wydarzy za ten dzień ci nie zapłacą ,oni są nie normalni ,bo chyba to nie jest zgodne z przepisami .Bo jakoś inne zakłady mają karty elektroniczne ,ale oprócz tego jest na dziale lista obecności do podpisu że jesteś w pracy .

anonymous
@Woju1993 08.08.2018 09:58

jak będą tak dalej robić ,to tutaj nie będą ludzie walić do pracy drzwiami i oknami ,oprócz tego zobaczą co i jak ,popracują dzień czy kilka i ich nie będzie ,ale nie wpadnie nikt na pomysł jak temu zaradzić bo mają gdzieś ,no i tak będą mieć , a związki podobno zapowiadają protesty nawet na warunki pracy .

trojan

Nie jest to pierwsza negatywna opinia na temat tej osoby. Kolejna o podobnej tematyce z tym samym problemem. Ciekawe dlaczego dział HR nic z tym nie robi. To też jest sygnał ostrzegawczy dla osób które składają swoje aplikacje na wolne stanowiska w tej firmie.

Niezdecydowana - jeszcze

A jak wygląda praca w dziale jakości ? Nadal zarządza lokalnie M. ? Zastanawiałam sie czy wysłać tam swoje zgłoszenie ale jak sie dowiedziałam kto prowadzi ten dział - rozmyśliłam się. Od znajomych usłyszałam tyle negatywnych uwag co do funkcjonowania tego działu i panującej w nim atmosfery (tutaj również o podejściu do kobiet - przedmiotowym i wulgarnym ). Troche szkoda bo szukam pracy na dłużej a z tego co wiem to praca na stanowisku inżyniera jakości w tej firmie to porażka. Zastanawiam sie tylko jak osoby współpracujące z tym człowiekiem dają radę. Obserwuje to co dzieje sie w firmie a w szczególności w dziale QC bazując na opiniach znajomych i jak tylko m. odejdzie wysyłam swoją aplikacje.

Katarzyna

@ciekawa, to, co piszesz brzmi całkiem nieźle. Cieszę się, że jesteś zadowolona z pracy w incom polska i masz wokół siebie fajnych współpracowników. Rozumiem, że każdy w tej firmie może pracować na umowie o pracę, tak? Pozdrawiam i życzę wiele dobrego! Jakbyście chcieli jeszcze coś dodać na temat pracy w incom polska w Szczecinie - zapraszam!

Katarzyna

@ciekawa, po Twoich wypowiedziach wnoszę, że pracujesz w incom polska. Możesz napisać coś więcej o pracy w tym miejscu? W jakim trybie się ona odbywa? @hmm, wydaje mi się, że także jesteś pracownikiem tej firmy. Długo już jesteś związany z incom polska? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tej firmie? Bardzo proszę osoby wypowiadające się poniżej o kulturalne wypowiedzi na forum i nieobrażanie nikogo!

anonymous
@Katarzyna 13.08.2018 15:45

Niestety współcześni ludzi to degeneraci zrobią wszystko żeby się pogrążać coraz bardziej ,bo im na niczym nie zależy są coraz gorsi .

ciekawa
@Katarzyna 13.08.2018 15:45

Praca w firmie Incom nie jest szczytem marzeń. Pomimo tego pozytywnych tematów wcale nie jest mało: wypłata na czas, autobus bezpłatny, medicover. Praca wymaga dużej precyzji a nie szybkości (fajnie jak by było to i to). Wysiłek fizyczny nie jest zbytnio intensywny, ponieważ często jest zmiana materiału gdy można odetchnąć. Jedyne co to jest problem że praca wymaga stania, chodzenia, wchodzenia na stół i schodzenia z niego. Ale do tego też można przyzwyczaić się. Awans jest możliwy, nie ma dyskryminacji pod względem płci ani narodowości. Ja pracuję w zgranej ekipie i nie narzekam. Patrząc jak pozostali donoszą na siebie i plują jadem to nie dziwie się że takie wpisy pojawiają się tutaj.

Katarzyna

@anonymous, mimo wszystko jednak prosiłabym o nie obrażanie nikogo. Szanujmy się wzajemnie. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w incom polska w Szczecinie? Jaka atmosfera panuje w tej firmie? Czy praca w niej jest rozwojowa? Zachęcam do wypowiadania się!

Abc

Witam. Czy u was są szkodliwe warunki ? Chodzi mi o pył. Jak się wam pracuje? Byłbym wdzięczny za info. Jak z kierownictwem ? Bo podobno ktoś tam na dniach odszedł. Generalnie chciałbym wiedzieć czy ktoś nad tym wszystkim panuje czy jest bajzel (bo podobno jest ale nie wiem czy prawda)? Kto tam o czym decyduje-pytam konkretnie o tą halę z włóknem szklanym (Glass - tak mówią) Jak wam się pracuje? Macie jakieś dodatki? Bo zarobki nie powalają. Ale może się mylę. Ile macie na rękę? Czy jest możliwość dorobienia ( nadgodziny albo coś) ? Dzięki za info i pomoc

anonymous
@Abc 27.07.2018 17:28

Na hali jest teraz gorąco że masakra ,leje się z człowieka że takie pieniądze nie są tego warte bo o socjal to można pomarzyć ,nie mówiąc o włóknie szklanym.

anonymous
@Abc 27.07.2018 17:28

Szkodliwych warunków nie ma , a teraz jak jest ciepło to włókno szklane tak się ciebie czepia że cię swędzi ,skórę masz czerwoną i jakieś czerwoną, a jak ma własne okulary lecznicze nosisz niestety szkła się rysują i masz dodatkowe koszty wymiany plus okulista na którego czekasz pół roku na receptę żeby mieć zniżkę . A tak poza tym klimat wariuje to co teraz to początek ,w ciągu kolejnych 5 lat czeka nas znaczne ocieplenie klimatu ,a wina człowieka w dużej mierze.

Trelemorele

Upał jest straszny Padasz po dwóch godzinach na twarz. Zakazane zostało noszenie bluzek na ramiączkach . Wszystkiego się czepiają. Incom to już nie ten incom co kiedyś. Wczoraj na hali termometry pokazywały 30 stopni

anonymous
@Trelemorele 07.08.2018 11:54

30 stopni, było też nawet 32 stopnie ,a jutro ma być najgorzej ,niech przeczytają co mówią na ten temat,brak koncentracji i inne rzeczy, a oni sobie lecą, ile osób też zasłabło a oni dalej nic nie robią, chyba chcą się przejechać kiedyś w końcu .

NICK
@Trelemorele 07.08.2018 11:54

Jak to zakazane bluzki na ramiączkach? Przecież połowa dziewczyn tak chodzi, paniusie z preformów, anorektyczki z płaską twarzą, nogi jak patyki, spodenki takie że pół (usunięte przez administratora) widać, dekolt do pępka pokazujący wątpliwe wdzięki. A reszta w kombinezonach po szyję. Coś tu chyba jest nie tak. Albo wszyscy albo nikt.

Xyz
@NICK 08.08.2018 12:41

Masz rację co do tych kreacji karnawałowych ale nie przesadzaj pisząc że ktoś chodzi w kombinezonach po szyję zapiętych.

Witch

I wogóle .... to całe kierownictwo na miotle lata i zamienia pracowników w żaby bo nie ma nic innego do roboty.

Katarzyna

@Min, rozumiem. Wygląda na to, że warto poruszyć tę kwestię z odpowiednimi osobami w firmie. @Marty, długo już pracujesz w incom polska? Jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników? @Trelemorele, czy w pracy obowiązuje pracowników dresscode? W jakim trybie pracuje się w incom polska?

Katarzyna

@anonymous, dziękuję za wyrażenie opinii. Rozumiem, że jakby nie straszliwy upał panujący na sali to praca w tej firmie jest całkiem ok? Może trzeba porozmawiać z pracodawcą na ten temat? Może istnieje możliwość wprowadzenia nawiewu lub klimatyzacji by polepszyć warunki pracy? Jeżeli, jeszcze nie rozmawialiście na ten temat z pracodawcą to może czas najwyższy.

Eryk
@Katarzyna 07.06.2018 19:14

Praca jest całkiem ok, nie jest jakaś bardzo ciężka i zarobki całkiem dobre porównując do innych firm w okolicy. I to też nie jest takie proste. Pracuję już 3 lata. To jest wynajęta hala, bardziej pod magazyn niż pod produkcję. Nie ma tam okien, które można otworzyć, nie ma klimy, nie można mieć ze sobą napojów. Jedyne co firma była w stanie nam zaoferować to podwieszane na ścianie wentylatory. Niestety te po tygodniu były już całe oblepione włóknem szklanym i różowym szkodliwym klejem, z którym się tam pracuje. I ten (usunięte przez administratora) jeszcze bardziej się unosił. Może to i coś daje, ale jeśli na jeden stół przy ktorym robi 20 osób jest jeden mały wiatraczek to nic to nie daje.... Aktualnie pracodawcy nie ma. Nie ma tam żadnego dyrektora. To hiszpańska firma i rządzą Hiszpanie. A dla nich temperatura jest w porządku bo oni przyzwyczajeni. Polscy kierownicy wzruszają ramionami albo uciekają na L4 bo boją się o stołki. Najczęstszy tekst? "ja mam związane ręce" "to nie ode mnie zależy" "zapytajcie się hiszpanów i róbcie tak jak oni chcą" Dla mnie osobiście największym minusem pracy jest jej zmienność i zero przepływu informacji. Pracujesz sobie na spokojnie a nagle ktoś mówi że zamiast 4 zmian masz 3 i będą mieszać ludzi. Od poniedziałku idziesz nowym systemem. Nikt nic nie wie. Pytasz i pytasz, w końcu w piątek wieczorem albo w sobotę poinformują cię że przychodzisz zamiast na nockę to na rano. I nie informują cię kadry oficjalnie, nie ma tam oficjalnych informacji. Albo zadzwoni do ciebie kolega ze zmiany który te informacje dostał albo nie. Tak jak w tamten poniedziałek - ludzie jadą na 14, tak mają w grafiku. Wpadasz na halę a jakaś randomowa osoba wywala oczy "jak to przecież wy mieliście mieć na 6 rano". Średnio ogarnięty brygadzista każe wypisywać urlopy, heja do domu i jutro na 6. Ale ty nie chcesz urlopu bo są wakacje i ci szkoda. No ale uj, pan każe sługa musi xD umówisz się do lekarza a tu dzień wcześniej powiedzą, że nie ma zamówień i musisz przyjść do kogoś innego na zmianę i likwidują nocki. i uj już po lekarzu xD są wakacje i każdy ma swoje plany. Niestety, nie w tej firmie. Pomijając ostatnią żenującą sytuację, obiecali ludziom wyjazd szkoleniowy do Chin, kazali na szybko papiery wyrabiać, paszporty, szczepić się, przewrócić do góry nogami swoje życie i..... wyjazd wstrzymany i nikt nie pojedzie. Tak samo było z Anglią kilka lat temu. A kto odda kasę za to wszystko? No nikt.

anonymous
@Eryk 08.06.2018 23:24

Bo to jest państwo w państwie bo gdyby nasz rząd stawiał twardo warunki to by nie było tego i by Hiszpanie tak nie podskakiwali ten nasz Morawiecki powinien się wziąść za to a nie firm narobić a o ni o co robią ,robią z nas 3 świat drugich chińczyków

anonymous
@Katarzyna 07.06.2018 19:14

Bo jak by kilka osób jeszcze zasłabło i by podali do sądu pracy to by się nauczyli

anonymous
@Katarzyna 07.06.2018 19:14

A znowu nie ma ręczników papierowych kpiny sobie już robią ,nie dość że swoje ubranie masz we włóknie gdzie szafki powinny być na odzież czystą oddzielnie

Kociak
@anonymous 11.06.2018 18:11

Przecież są szafki podwójne na odzież czystą i odzież roboczą. Wystarczy iść do biura po nową szafkę. Jak byłam ostatnio mieli jeszcze dużo podwójnych szafek wolnych.

Min
@Katarzyna 07.06.2018 19:14

Zostało nam już dawno powiedziane,ze firmy nie stać na klimatyzację.

Zostaw opinię o Incom Polska Sp. z o.o. - Szczecin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Incom Polska Sp. z o.o.