Pro-Drewex

Żabnica

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Pro-Drewex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-Drewex

nemo

wpisy są kasowane :-(

xxx
@nemo 24.09.2017 20:50
wpisy są kasowane :-(

Jak będziecie pisać pozytywne komentarze to nikt ich nie będzie usuwał :)

Bill

Witam serdecznie wszystkich. Znalazłem ofertę pracy jako kier. produkcji, aczkolwiek po przeczytaniu powyższych komentarzy trochę się odechciewa aplikować... Widzę natomiast, że od dłuższego czasu nie pojawiają się żadne wpisy? Czyżby atmosfera w pracy się poprawiła? Będę wdzięczny za pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam

nemo
@Bill 09.08.2017 22:23
Witam serdecznie wszystkich. Znalazłem ofertę pracy jako kier. produkcji, aczkolwiek po przeczytaniu powyższych komentarzy tro...

xxx ci odpowiedział dlaczego od dłuższego czasu nie pojawiają się żadne wpisy, bezcenne !

lechu
@nemo 27.09.2017 16:16
xxx ci odpowiedział dlaczego od dłuższego czasu nie pojawiają się żadne wpisy, bezcenne !

Od dłuższego czasu jest coraz lepiej. Kierownictwo mocno zaangarzowanie , sluchaja ludzi co tam pracują. Mozna normalnie porozmawiac i przekazac swoje uwagi, warunki pracy caly czas sie poprawiają. Piszesz glupotu nemo!

Alicja

Chcecie poznać firmę bliżej? Na stronie internetowej Pro-Drewex zamieszcza przydatne informacje: http://www.pro-drewex.com.pl/tresc/o-firmie

Generał NIL

Witam i wspolczuje biednym prawcownikom owego pseudo zakladu TARTAKU. Odradzam innym zeby tam pracowac, maksymalny zarobek 10z/h praca na umowe zlecenie minimum 6 misiecy, co najmniej od 4 rano do 18stej , wlasne ubrania robocze, zero poszanowania godnosci pracownika ze strony chciwego pana Jana , który lupi Was pracownicy aby wystawic kolejne kliniki pani Ż... prace mozna znalezc gdzie indziej w przyzwoitych warunkach...

mlody gorol

Stary gorol nie fanzol gupot som nadgodziny ale platne i nie 18 godz tygodniowo owszem przy owcach sie robi caly dziń

COJAROBIE

Tragedia, nie polecam nikomu tam pracować. Maksymalna stawka 10 zł/h , umowa zlecenie , praca w nie normalnym systemie od 4 rano, nadgodziny i soboty nie płatne,a najgorsi są "PICKUSIE" NIE NA ŻARCI

stary gorol
@COJAROBIE 17.11.2016 17:37
Tragedia, nie polecam nikomu tam pracować. Maksymalna stawka 10 zł/h , umowa zlecenie , praca w nie normalnym systemie od 4 ran...

Kto to som "PICKUSIE" NIE NA ŻARCI ??? Pirszy roz ktosik to napisoł. A nadgoziny som wszyndzie kaj byndziecie robić.

Co ja robie

Tragedia, nie polecam nikomu tam pracować. Maksymalna stawka 10 zł/h , umowa zlecenie , praca w nie normalnym systemie od 4 rano, nadgodziny i soboty nie płatne,a najgorsi są "PICKUSIE" NIE NA ŻARCI

na na na

Widocznie nie pokazuje się żadne ogłoszenie @mikoo, bo każdemu odpowiadają nie tylko warunki w firmie, ale i bieżąca atmosfera. TO doskonały znak, że się dobrze dzieje, ale wiecie czy oprócz socjali jest jeszcze szansa na jakieś premie? Dzięki za odpowiedź.

pracownik

Jest spoko wypłata jest praca jest nikt nikomu nie obcina pensji atmosfera w poządku mogę z czystym sumieniem polecic. Firma idzie do przodu

nusiek

Coś cisza od dłuższego czasu na tym forum. Macie jakieś nowe wieści o firmie coś sie zmieniło? Jestem bardzo ciekaw.

pracownik

Firma zrobiła ogromny krok do przodu brawo dla dyrektora pana Ł kawał dobrej roboty robi dla zakładu tak trzymaj Łukasz. Wszyscy trzymamy kciuki ze bedzie teraz coraz lepiej. Jest spokoj jak w prawdziwej firmie kierownik Jacek spoko gość i nawet a szefem Panem J da sie pogadac i pożartowac. Grarulacje dla całej ekipy zarzadzającej firmą i pracowników

Były Pracownik

robi się tak . Przyjmujesz się obserwujesz sytuacje oceniasz firmę . Widzisz że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo to święta prawda. Nie wypłacają kasy którą obiecuję . Nie wypłacają urlopów . Za godziny nocne wypłacą jak dzieciom na cukierki albo wcale... widzisz to wszystko więc idziesz do biura dajesz wypowiedzenie i mówisz nie do zobaczenia . To tyle . A taka prawda że 90% Tych którzy wylewają tu swoje Żale na firme dalej pracują i tylko tutaj umieją krzyczeć a jak by tak wszyscy murem poszli do biura i powiedzieli głośne NIEEE temu co się dzieje to by mieli szansę coś z działać . Niestety połowa to tchórze którzy jak widzą małego to by byli gotowi do maszyny wskoczyć i przerobić się na lamele a druga połowa to kapusie którzy robią lata bo mają gumowe uszy i jeszcze nie pierdniesz koło maszyny a pół zakładu wraz z małym wiedzą że śmierdzi . Taki właśnie jest całokształt firmy PRO-DREWEX . Każdy poza narzekaniem nie potrafi zrobić nic więcej jak ugiąć kark pod biczem zarządu :) Ogólna ocena firmy w skrócie... 40% Kapusi a reszta to zastraszona ludzka masa trzymana mocno za ryj przez zarząd . I patrząc na tych zastraszonych mam wrażenie że dla nich ta firma to jak by jedyny ratunek bez którego po ginęli by z głodu . Boją się nawet upomnieć o to co prawnie i jawnie im się należy ...Amen

XX

Zgadzam się z tymi kwestiami... ludzie po tej pracy potrzebują dobrego psychiatry

Fachowiec
@XX 11.04.2016 16:46
Zgadzam się z tymi kwestiami... ludzie po tej pracy potrzebują dobrego psychiatry

Ludzie po pracy w pro-drewex potrzeboja najlepszego psyhiatry w polsce ale problem w tym za co tego psyhiatre zapłaca?za te ochłapy co dostaja na jak to mozna nazwac wypłate? Ludzie sie zwalniaja a i poprostu sie potem zesrają

czapa

Czy ktos wie co sie stalo z naszym szefem malym?wyzucili go juz?

gcs

Premie dali nielicznym a drugich okradli banda hamow i zlodzieji Hary ukradl pewnie

f

Uwaga wyplata byla malego niema a i tak opier... wyplata zlodzieje

kret

do xxx i reszty pracowników bedzie jeszcze gorzej traktują ludzi jak roboty musisz zrobic swoje 100% i jeszcze pomóc np.pakowaczom czyli zrobisz 140 % a mały obetnie do 90% wypłaty czyli reszta za free a rypiesz za śmieszne w tych czasach 2000 a po 16 godzinach orki z przejsciówkami łysego czyli mega [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja osobiscie i znam wielu kolegow którzy juz szukaja innej pracy ba za takie smieszne pienidze to niech Pan J.Z. z Harym i współudziałowcami z Żywcem sami pracuja na produkcji. No wlasnie najwazniejsze są buty i zarabiste spodnie z zlezałym magazynów. najwazniejsze ze behapowiec i hary dostal pewnie premie za to a te spodnie i buty nie nadawaja sie do pracy w abuty sa nie wygodne i sie rozp.... .Lepiej niech behapowiec pomysli o kiblach bo mamy dwa na 160 osób i zadnego prysznica trzeba sr... i szcza... po kszaczorach

xxx
@kret 05.04.2016 19:28
do xxx i reszty pracowników bedzie jeszcze gorzej traktują ludzi jak roboty musisz zrobic swoje 100% i jeszcze pomóc np.pakowac...

Chyba jednak gorzej już nie będzie zabrali nam urlopy pracujemy w tak dziwnych systemach i konfiguracjach że nie można nic zaplanować albo co osiem albo dwunastki obcinane pensje itd.chyba nic już nas nie zdziwi. Ani dyrektor ani behapowiec kibli nam nie wybudują i zarządu też nie zmuszą żeby zainwestowali w pomieszczenia socjalne bo to są koszty Prawda jest taka ani dyrektor ani kierownicy nie znają się na drewnie, na produkcji nie ma nowych technologi i dla tego trzeba się narobić ale zarobić nie można SZKODA

xxx

Oooooo widzę że posty znikają

xxx

Zatrudnia wszystkich kto się zgłosi bo pali mi się grunt pod nogami i wie że jego dni w tej firmie są policzone , chłopina nie ma nic do gadania i po prostu się nie zna na drewnie, na produkcji a chciałby coś zrobić dla firmy bo Żywiec za to mu płaci Jego EGO nie pozwala mu doradzić się zwykłego pracownika kierownika lub osoby która już niestety odeszła z firmy ma Pan dostęp do danych P. Łukaszu Rozmowa z pracownikami szacunek dla nich to najlepszy sposób do osiągnięcia sukcesu zawodowego oraz całej firmy WIEM CO PISZĘ ale szacunek i uczciwość to podstawa SUKCESÓW ŻYCZĘ

vop
@xxx 04.04.2016 23:30
Zatrudnia wszystkich kto się zgłosi bo pali mi się grunt pod nogami i wie że jego dni w tej firmie są policzone , chłopina nie...

To wszystko prawda co ludzie piszo o prodrewex ze jest tam ogolny bałagan. Pan Ł. (hary) ma ego do zmiany stanowisk pracy dyrektor martegingu i techniczny a teraz dyrektor zakładu koleś nie ma podstawowej wiedzy zeby siedzieć na takich stanowiskach zwykły pracownik produkcji zagnie go w temacie drewna. Zamiast zajac sie produkcja to strzela z ucha do zywca poł roku mija za jego panowania i nadal jestesmy w du... nawet ubran nie potrafi zamowic i nie zna naszych wyrobow zallll mało tego nie ma pojecia o zarzadzaniu pracownikami dla niego liczy sie tylko kasa do własnej kieszeni chwalenie sie stanowiskiem kolegom z eurofirany. Oczernia Pana J. (poprostu) a jak został dyrektorem zakładu to gorszy od niego bez kija nie podchodz . Ludzie zanim przyjmo was do pracy popytajcie i zrobcie wywiad, to moze ostudzić wasz zapał do pracy w tej firmie.POZDRO.

YYY

NIEROBÓW TAKICH ZATRUDNIA HARY NIE MA NOSA DO LUDZI MAMY PRZYKŁAD PO SŁOWACZCE OD MARKETINGU KLAPA NA CAŁOŚCI ZOBACZYMY JAKI NOWY KIEROWNIK POJAWI SIE I DA DYLA JAK OSTATNI BO OGŁOSZENIE WIDNIEJE NA PRACUJ OD MIESIACA I BRAK ZAINTERESOWANIA, BRAK OPERATORÓW, BRAK POMOCNIKÓW, BRAK KIEROWNIKÓW , BRAK JAKICHKOLWIEK PODWYŻEK FINANSOWYCH, SKUTKUJE TO TYM ŻE DOBRZY LUDZIE PO PROSTU SIĘ ZWALNIAJĄ,POTEM PRZYCHODZI NOWY W TAKIE MIEJSCE I CO PO ROBI KILKA DNI ZOBACZY TE SZAMBO I GO JUŻ NIE MA, TAK SIĘ SZANUJE PRACOWNIKÓW NIESTETY WIEKSZOSC PRACOWNIKOW TO OSOBY BEZ PERSPEKTYW NA PRZYSZLOSC, BEZ KWALIFIKACJI ITP ITD I UWAZAM ZE TYLKO DLATEGO TYLE OSOB TAM PRACUJE. BO GDZIE POJDZIE PRACOWNIK PRODUKCJI BEZ KWALIFIKACJI? NA INNA PRODUKCJE. RODZINNA KOMITYWA PAN J.Z. MAJA NAJWIEKSZE ZAROBKI A ZADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI W TEJ FIRMIE LICZY SIE DONOSZENIE I TYLKO PLECY, PLECY I JESZCZE RAZ PLECY.

zzzzz

Dlaczego chodzimy w kazdą sobotę to pracy?Pół biedy jesli jest to poranna zmaiana,bo z chęcią dorabiamy do marnej pensji. Przejsciówki wymyslone przez Gawła na rzadnej go nikt nigdy nie widział. Rozumiem,ze czasem firma moze od nas tego wymagać,ale nie notorycznie!My też chcemy odpocząć,mamy rodziny,przyjaciół.Jesteśmy zwykłymi ludzmi,którzy czekają z utęsknieniem na weekend. Nie róbcie z nas niewolników. A teraz ciągle zmiany, nawet godzin pracy, to już kolejna paranoja, ciągle szukają pracowników, ale szybko nie znajdą i coraz więcej osób mysli o odejściu z firmy. Ostatnio podobno jest zakaz zwalniania,rozśmieszyli tym aby,tak jak nie podpadniesz to cię nie zwolnią,prędzej zwolnisz się sam.

oko

Dokładnie jak powyżej. Czysty wyzysk człowieka. Stanowczo odradzam pracy w tym obozie. Nie jest tak kolorowo jak wam mówią. Brak wykwalifikowanej kadry zarządzającej. Ostatnio uciekł z firmy człowiek wykształcony z doświadczeniem i wiedzą. Pan J.Z. mu nie dorastał do pięt szef po podstawówce miał rządzić Panem K. który pracował w dużych zakładach drzewnych. Nie dał sobie w kasę dmuchać bo ma wiedzę i takiej młodej krwi potrzeba zakładowi. Dziś sie boisz, a za rok jeśli wytrzymasz, o ile wytrzymasz, będziesz już tylko przeklinać to miejsce. Bez względu na to gdzie trafisz, na którą halę, i który idiota będzie kazał ci zwracać sie do siebie dyrektorze!!! Boże widzisz i nie grzmisz co wyprawia Pan Ł. pytam się po prostu gdzie jest Żywiec ślepi czy zauroczeni ?

xxx

Witam od dłuższego czasu z wielkim zainteresowaniem śledzę wpisy pojawiające się na tym forum i własnym oczom nie wierze że zarząd firmy mimo tylu porażek niczego się nie nauczyła , wiem - ktoś powie że teraz jest nowy zarząd ale niestety część ludzi która była w poprzednim zarządzie została i teraz popełnia te same błędy. Przepracowałem w tam zakładzie już kilkanaście lat , znam wydziały,wyroby przeżyłam w tej firmie różne wzloty i upadki -rozbudowę zakładu ,dwa pożary, rożne dziwne inwestycje , załamania kursu EURO itd. Panie J.Żyrek może czas odejść na emeryturę albo przynajmniej odpuścić sobie produkcję schować do kieszeni dumę, i to Pana wielkie EGO które przerasta Pana w każdą stronę może pora próbować odzyskać chociaż część ludzi których pozbyliście się z firmy przez swoja głupotę bo jak na razie to wracają tylko Ci którzy nie mogli sobie poradzić w normalnych zakładach pracy trzeba również zaufać tym którzy jeszcze zostali. Pracownicy wraz z ekipą zarządzającą będą wiedzieć najlepiej jak zrobić żeby PRO-Drewex powrócił do dawnej świetności. Niestety Pan nie sprawdził się jako szef produkcji może zna się Pan na drewnie ale o zarządzaniu nie mam pan zielonego pojęcia pracownicy to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e zresztą nowi współudziałowcy niebawem się o tym przekonają Macie przecież bardzo dobry park maszynowy -niezłą technologię która niestety wymaga niewielkich korekt - macie bogatą listę odbiorców (po Maciejowi Goliszewskiemu) Trzeba tylko wyprodukować dobry produkt (niestety Pan tego nie potrafi bo spieprzy Pan wszystko co tylko można [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tym niech się zajmie wykwalifikowana kadra kierownicza którą trzeba pozyskać. Następnie dostarczyć produkt odbiorcy w ustalonym terminie i co jakiś czas sprawdzać konto, po czym uczciwie zapłacić pracownikom . Jak można pozbawić ludzi urlopów na który zapracowali ,płacąc im nędzne grosze, jak można obcinać pensje bez konkretnego uzasadnienia, jak można zmuszać ludzi do pracy w tym śmiesznym systemie co osiem godzin (wymyślonym przez Pana Kazimierza G.) Zakład produkcyjny to nie prywatny folwark na którym można uprwiaiać partyzantkę maszyny same nie będą pracować ludzi trzeba szanować i zaufać im a oni odwdzięczą się tym samym. Skończcie wreszcie z rodzinną komitywą Pan Bronisław.Ł. i Tadeusz.Ł. to jakaś straszna pomyłka oni nic nie wnoszą do zakładu psują tylko wizerunek firmy i pletom co im ślina na język przyniesie.

Zytniowka

Witam jestem pracownikiem pro drewexu. Zapraszam do pracy zarobki genialne idzie zarobic na rodzine i alkohol Pan. Z jest czlowiekiem moze bardzo nerwowym ale za to ma wielkie serce. Jesli chodzi o Harrego sadze ze zna sie na fachu i ma pojecie co to drzewo. Jesli chodzi o Pana Pawla to jest rodzony stolarz. A jesli chodzi o Pana Tadeusza to jest rodzony matol a co do jego ojca Bronka to stary zlodziej kanalia i zboczeniec. a co do Jacka to ma dziure w muzgu. Zapraszamy do pracy prawdziwych stolarzy.

spiryt
@Zytniowka 01.04.2016 19:43
Witam jestem pracownikiem pro drewexu. Zapraszam do pracy zarobki genialne idzie zarobic na rodzine i alkohol Pan. Z jest czlow...

zytniowka donosisz to masz wysoke zarobki a pracownikom ledwo do 10 karzdego miesiaca. glupot niepisz z harego taki fachowiec jak z du.. tromba strzela z ucha do zywca i dostaje rozkazy nie ma wiedzy o przerobie drzewna NIE TEN POCIAG, maly (poprostu)zna sie ale NIE TA KLASA,Pawel cos wie od lysego ale NIE TEN PRZEDZIAL, stolarzy,pomocnikow brak TAKA JEST PRAWDA I TYLKO PRAWDA. JAK CHCECIE SIE PRZEKONAC ZAPRASZAMY DO PRACY I WYJDZIE SZYDLO Z WORKA.podsumowujac nie zarobisz nerwy stracisz w tej firmie pisze to jako ostrzeze nie dla osob ktore maja wrarzenie ze to praca albo firma marzen!!!

roman

ja mam pytanie o faktyczne zarobki, ponieważ nie wiem jak to wygląda realnie, chodzi mi o tą kwotę netto konkretnie, ile do ręki już się dostaje na pewno.. czy ktoś podzieli się informacją jak wygląda rozmowa o pracę na stanowisko biurowe? może w końcu ktoś podzieli się wrażeniami z rozmowy?

xxx
@kat 04.04.2016 18:50
Nastepny nierób do biura na którego trzeba bedzie charowac

Dla czego od razu NIERÓB ? Naszej firmie bardzo potrzebny jest dobry człowiek od Marketingu pilnie potrzebujemy technologa no i oczywiście kierownika produkcji ale najbardziej potrzebujemy zwykłych pracowników Tylko jak przekonać górę że rodzina i przypadkowi ludzie wszystkiego nie załatwią Na razie życzmy Panu J. miłego wypoczynku i niech szybko nie wraca

xxx
@kat 04.04.2016 18:50
Nastepny nierób do biura na którego trzeba bedzie charowac

Dla czego od razu NIERÓB ? Naszej firmie bardzo potrzebny jest dobry człowiek od Marketingu pilnie potrzebujemy technologa no i oczywiście kierownika produkcji ale najbardziej potrzebujemy zwykłych pracowników Tylko jak przekonać górę że rodzina i przypadkowi ludzie wszystkiego nie załatwią Na razie życzmy Panu J. miłego wypoczynku i niech szybko nie wraca

aa

co mam ci powiedziec pjaku bez denatury dzien ponuryn mam depresje renesansowo bialo czarno du... i korzeni kupa. jak zyc, jak zyc panie hary piejo kury piejim jutro bedzie dzien ponury jak franciszek nei poleje, mały nie popieje a konti tylko kur.... kur... kur.. szuka Powrut krola sie zblirza wracaj przesie franciuszku kochany bo ni hu.. robota nie idzie no i poprostu brak kontiego on to krecil waly na zakładzie. zlodziej to byl al ejaki z niego ekolog ze swinie nawed zaczoły beczec kur...kur..kur..

klin

Firma jest porazka tylko osoby niby kierujące [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedza grzeja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nierobią poprostu straszy ze zabiorze premie krzyki i straszenie to chyba mobing nie daja dokonczyc jednej rozpocczetej pracy a posylaja do drugiej a nastepnego dnia masz opierd.... bo niedokonczyłes pierwszego arobisz i masz na wyplate 2000 zl przy 240 godz im wiecje pracujesz miej kasy kostaniesz zrobiłem ogromny blad ze tutaj przyszlem bardzo ale to bardzo zaluje szukam innej pracy niemam zamiaru dostac zawalu gdzie sa kadry LUDZIE ZDALA OD TEJ FIRMY dla waszego ZDROWIA

luzak

Neutralny pracuje w firmie od kilku lat ze wzgledu na sytuacje rodzinna i mam wrażenie (pewność),że kadra w prodrewex, od kierowników w górę nie ma żadnej własnej inicjatywy (boją się, albo jej nie mają), czekają tylko na wytyczne od poprostu. Na pierwszy rzut oko widac ze koles był nie z pierwszej łapanki . Po hu.. ruszacie gościa który odszeł z własnej woli zal ci pup.. sciska ze dalej pracujesz w prodewex na długi poprostu. Nauczyłeś sie jednej maszyn i górujesz zapewne nie zamieniłes z nim słowa i ploty siejesz tacy ludzie mnie wku.... nic nie wiedza nic nie widzi o niczym nie ma pojecia ale jezorem wali. Tak nie było nawet w firmach państwowych ,,za komuny".To jest najbardziej złe, w firmach ich właścicieli, powinni zatrudniać na tych stanowiskach ludzi kompetentnych, a nie lizusów i donosicieli. Teraz nikomu nie mozna tak do konca ufac. Płaca tyle zeby ci na sesie u psychiatry starczyło bo baniak ci tak poryja ze sam sie nie bedziesz potrafił sie ogarnac,a pozatym co to za dyrektor jak nie przepracował w firmie kilku lat i na swierzaka startuje na szefa zakładu hahah

neutralny

Zgadzam sie w częsci ze stolarzem. Maly z Józkiem i psełdo prezesem Frankiem zajechali i rozkradli firmę traktując ją jak swój folwark i dojną krowę. Hary też powinien pójść z torbami. PAWEŁ to dobry fachowiiec więc jak odejdzie to będzie go szkoda. Co do kierownika K. ton dobrze że odszedł bo nic nie zrobił za te 3 miesiące tylko plotkami się zajmował i siał zamieszanie. Ale wierzę ze najgorsze już za zakładem i będzie coraz lepiej.Ja też dostałem aneks do umowy i wiem za ile pracuje.

aklocholik
@neutralny 28.03.2016 19:41
Zgadzam sie w częsci ze stolarzem. Maly z Józkiem i psełdo prezesem Frankiem zajechali i rozkradli firmę traktując ją jak swój...

dokładnie bracia Ż.okradli zakład i wiemy gdzi eposzła kasa. Hary dopiero sie uczy idzie mu to opornie. Paweł fachowiec w ilu zakładach pracował u tatusia i wujka po znajomosci. Niech spróbuje sił w innym zakładzie to wtedy okarze sie co z niego za fachowiec ze skulonym ogonem wruci do pro-drewex. Ile pracujesz w zakładzie dopiero teraz wiesz za jako stawe ? nie gadaj głupot przez trzy miesiace koles miał postawic zakład na nogi który okradali 25 lat własciciele. Dobrze wiesz ze fachowców w zakładzie policzys zna jednym reku będzie lepiej jak wywala pazura na zbity ryj z zakładu.

mistrz

to prawda że w firmie można zarobić ale trzeba ciężko harować nie wiem czy to warte takich poświeceń jak zdrowie i rodzina,co do dyrektorów niestety na szacunek trzeba sobie zapracować ale na pewno nie chamskim zachowaniem poprostu i lekceważeniem pracownika przez harego. Ostatnio jeden kumaty kierownik przewinał się w firmie szacun dla gostka. Krzychu miał wielki szacunek dla ludzi z kazdym pogadał doradził no i znał sie na robocie, potrafił stworzyc dobry klimat w pracy. Na kierowników wybierani sa donosiciele wyszkoleni przez poprostu. Pazura muszą usunać z tej firmy w tym tkwi problem. To przez niego zwalnia się Paweł koleś, który ogarniał temat i duzo poświecał sie dla zakładu lubił to prace podchodził fachowo do tematu i ludzi nadawal na tych samych falach z Krzychem, kurde poptrzeba nam wiecej takich osob. Szkoda ze odchodzi bo w nich była nadzieja na uzdrowienie zakładu. I love pro-drewex najwspanialszy zaklad w okolicy!

lisek

jesli nie macie innego wyboru to idzcie do prodrewex. chyba ze nie macie ambicji albo chcecie jakos dopracowac do tej emerytury. Stolarz chyba jestes od pickusiów co ty pier.... przejsciuwki wymyslone przez nich czyli trzecia zmiana nie udokumentwana. mozliwosc zarobku male mimo ze robisz po 16 h i w weekendy. czyli mozna powiedziec ze dwa etaty. mozliwosci rozwoju - bardzo male. mozliwosci awansu - praktycznie brak. kadra -rodzinna po znajomosci dużo kase trzepie nieroby, harry -tepy w drzewie, poprostu - kawal hama i skur..., uzdrowiciel emeryt na dorobku, kierownicy strach pisac po znajomosci ale i tak nikt sie za toba nie wstawi a jak sie oplaci to cie gnoja juz tak jest. bardzo latwo o awantury ze wspolpracownikami.jesli chodzi o rozmowe to i tak przed rozmowa o prace juz czlowiek jest przypisany do stanowiska jaki mu chca zaproponowac i poprostu pracuj i tak mały tutaj rzadzi ktury ma zryty leb. Strach isc jutro do roboty bm przez 3 dni to kur...... dostal pazur w chacie i bedze zapier.... od 6 rano i ganial po tartaku do wszystkego sie przypier....

stolarz

Pracuje w prodrewex 12 lat,czasy były lepsze i gorsze az rok temu siegnęły dna,ale jakos przetrwali i zaczyna być normalnie od 5 miesiecy wypłaty mamy w terminie, a co najważniejsze mamy odprowadzane wszystkie składkii, Do fachowca, robolai innych jak was tak praca wyniszcza i pracujesz zaminimalna to się zwolnij a nie sraj do swojego gniazda. Idz sobie do kabelków albo Gawla i tam rób kariere.A jeszcze jedno nie pracujemy po 16 godzini i za minimalna 1850 brutto praca jest dwu zmianowa platna za godzine,teraz dostałem aneks stawka brutto 18zł.

Fachowiec
@stolarz 28.03.2016 13:55
Pracuje w prodrewex 12 lat,czasy były lepsze i gorsze az rok temu siegnęły dna,ale jakos przetrwali i zaczyna być normalnie od...

Stolarz a co urlop ci prawidlowo zaplacili?pewnie dobrze musiales kablowac te 12 lat i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dawac ze 18 zl dostales nie opowiadaj głupot

on

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] traktują pracownika i wykorzystają cię do zera musisz harować jak mrówka a za ta prace to zarobki do kitu a więc zanim się zdecydujesz na pracę to się grubo zastanów............

robol

Tak to jest szczera racja prodrewex tylko wyniszcza ludzi po 16 godzin tyrania przy stole nie masz ochoty ani siły na cokolwiem w domu niemasz siły zeby sie zajać własnym dzieckiem tam jest tylko wyzysk i orka w tej firmie nikt nie chce juz pracowac ludzie uciekaja z tamtad bo praca tam grozi kalectwem za te smieszna minimalna krajowo nja kture trzeba cieszko orac a panowie hary i poprostu oraz cala administracja chodza z rekoma w kieszeni i smieja sie z roboli co na nich oraja a tych dyrektorow jest coraz wiecej

zenek

mało tego ten czarodziej to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coś bierze bo jak sobie nie strzeli dawki to dilerka go dopada, trzęsie się jak galareta może i kulturę to ma za nasze pieniadze, garniturek, buciki za błysk, komoreczka, samochodzik firmowy, wyjazdy na targi z których nie ma rzadnych zleceń a teraz to dojeba... do pieca zatrudnił słowaczke na handlowca nie znajaca się na temacie drewna zajmowała się sprzedaża rekawiczek brak slow po prostu. Powinien ratować zakład to wyjazdy na targi mu sie marza z pania D. kierownicy odchodza zamiast z nimi porozmawiac to woli patrzec jej w oczy a produkcji i zlecen nie ma i nie bedzie bo odchodza fachowcy jak bylo tak jest nadal syf, kila i mogila. Pozdrowienia dla wytrwalych z regalu i plyty :)

kunegunda

Praca w pro-drewex wyniszcza. Wyniszcza zwiazki, malzenstwa i rodziny. Jesli chcesz aby twoje dzieci znaly cie ze zdjecia to ta praca jest dla Ciebie, jesli chcesz by twoj maz, zona czy partner/ka widzieli sie z Toba tylko w czesc weekendu to ta praca jest dla ciebie. Zaczniesz myslec ze co tam, bede pracowal/a w weekendy to na wiecej sobie pozwole bo zarobie. To kupuj sobie co chcesz ale w koncu bedziesz robic to samotnie bo bliscy sie od ciebie odwroca bo nie beda wiedziec kim jestes, nie beda cie znac.. No bo jak mozna znac kogos kogos kto jest maszyna? Maszyna do zarabiania pieniedzy...dla harego,poprostu oraz wspolnikow z zywca. Maly wszystko masz napisane w powyzszych komentarzach sama prawda nic doc nic ujac....

mały

Hej mam pytanko zastanawiam się nad pracą w Pro-drewex w Żabnicy na stanowiskokierownik produkcji bo obecnie rekrutują , czy moglibycie napisac jak wyglada przykładowy grafik (jest to dla mnie dość istotne)?, także doszły mnie słuchy że niedziele są wolne...... i jak tam wygladają zarobki ewentualny okres próbny i później stała umowa itp jak tam z przerwą i czy wogóle takie są ?chodzi mi o stan rzeczywisty a nie to co "powinno być"

goniec

Popieram cie zdala od tej firmy w tej firmie jest wiecej zadzacych niz pracujacych poczawszy od pana harego, po porostu oraz Pani dyrektor biura a to sa gbury jakich malo i pełno przydupasy , potrafia zeszmacic pracownika,a najlepsze jest to ze za jakis smieszny blad potrafia uciac calemu zespolowi ponad 100 zl z wyplaty,ludzie tyraj w tej firmie jak woly a ta reszta zadzoacych lazi i utrudnia ludzia prace.ludzie dajcie sobie spokuj z ta firma za 1850 brutto znadziecie gdzie indziej prace ale chociasz nie skonczycie na rencie inwalidzkiej bo w tej pracy was to czeka przykład gurnika ktury stracił palce dwa tygodnie temu i poprostu wine zwalili na niego rzadnego odszkodowania a człowiek kaleka do konca zycia.

operator

Hary to dawno już lata obsrany myślał ze przerobił młodego kierownika K. ze będzie zastępował Pawła po jego odejściu a tu hu... przeliczył się i został z ręką w nocniku. Mój znajomy kiedyś pracował w zakładzie którym opiekował się Pan K. miał ksywkę smerf,kransal lub widmo. Pełną gębo luzak bo chodził na zebrania zarządu w czapkach i spodniach z opuszczonym krokiem bez notatek i przygotowania. W jednym z zakładów po jego wizycie niezapowiedzianej zwolnił ok. 70 osób w tym kierownika zakładu brata prezesa, który kadencje zakończył jako palacz. Początkowo kolega nie dowierzał ze on pracuje u nas i czemu pojawił się w prodrewex ale rozwiałem jego obawy ponieważ odszedł z naszego bagna.A my musimy tkwić w tym smrodzie po Panach Ż.

Fachowiec

A mi się wydaje ze znowu będzie plajta poniewaz wszystko na to wskazuje a rocznica postoju sie zbliza.Pozatym zaden nie zmadrzal zesraja sie w tym biurze pokoleji nawet hary

picek

nie ma tego coby na dobre niewyszło powrucił budyń specjalista od drzwi i brudnej roboty zamontuje zawiasy i razem bedziem walić do jednego kilba i tak tkfimy w wielkim szambie.Dobrze na tym wyszedł zapłacili mu kase za urlop a nam po 20 złotych za dien urlopu ohłapy rzucajom . Podobno startuje na stanowisko kierownika bo hary go sciagnał spowrotem do roboty. Paweł daje soba pomiatac nie ma swojego zdania była w nim nadzieje i nowym kierownikiu aleten się nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i im pociskał małego i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do innej roboty teraz to dopieor bedzie cyrk jak pałeczke po Pawle przejmnie Jacek i konpan jego od cherbatyki zwieszchnik małego taduesz jazda bez trzymanki się zapowiada bedom srac pod siebie jak kaczki dziwaczki

robokop

pracuje tam piec lat to jedna wielka porazka jeden wielki syf nielad nikt nic nie wie wszystko na ostatnia chwile ogolnie oboz i syf na 150 osób maja jeden kibel a stołowka przy stanowiskach pracy zenada przy pracy trzymała mnie myśl ze coś się zmienie na lepsze gdy zatrudnili nowego kierownika młodego, ambitego, wesołego jednak opuścił nas przed świetami to tego jak odejdzie Paweł to zakład kleknie i na zielona trawkę pójdzie uzdrowicel to bedzie amen w pacieżu pazur będzie latał jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wyzywał ludzi po prostu ze malo cały czas mało i ze się opierdala..

syndyk z pro-drewex

Pozwolę dorzucić jedno cegiełkę wiecej do wypowiedzi Pijaka z pro-drewex. Czarodziej Harry (obecny dyrektor zakładu) zebrał sobie drużynę przeciwko małemu po prostu (poprzedni właściciel Pan J.Ż.): Pana K. uzdrowiciela, Pana P. ucznia uzdrowiciela, Pana J. nie widzę problemu, Pana L. szefa kierowców, Pana P. SS-mana, Pana K. normiste , Pana T. gumisiowe ucho oraz Panią D. test białej rękawiczki :) Czarodziej wcześniej pracował w kostce brukowej więc miał za zadania stworzenia solidnego mury. Przez pół roku nie złapał żadnego kontaktu na produkty firmy i dalej nie może sobie dać rady z ubraniem roboczym dla pracowników. Nie posiada żadnej wiedzy na temat przerobu, sprzedaży naszych produktów dlatego czaruje. Polega na wiedzy drużyny. Został szefem zakładu po małym po prostu i wypiął sie na drużynę. Zasunął okno eurofirano w której ostatnio pracował. Pan P. dał wypowiedzenie podpisane przez małego po prostu. Potter próbował uniknąć rozłamu druzy, więc na siłę chciał go zatrzymać ale z dyplomacją u niego krucho. Przełomem było odejście Pana K. z niewiadomych względów z dnia na dzień. Z tego co wiem i widziałem to mały po prostu siedział cicho jak mysz pod miotło za urzędowania ostatniego kierownika. Pan K. posiada dużo wiedze i to on temperował małego na pierwszej zmianie. Miał pomysł jak podnieść zakład ze zgliszczy a Harry sprzedawał jego pomysły oraz innych pracowników do Żywca w swoim imieniu. Epopeja toczy się dalej niebawem kadencję z własnej woli zakończą kolejni dwaj kierownicy kwestia czasu...po prostu cud miód i orzeszki :) Jeśli chcesz zobaczyć tonący okręt to zapraszamy na pokład ubaw masz zapewniony po same pachy :)

poszukujący

Strasznie dziwna sprawa, przecież do obowiązku pracodawcy należy zapewnienie odpowiednich warunków pracy. Ale wiadomo, nikt nie widzi, nikt nie słyszy, nikt nie wie o co chodzi. Szkoda, bo myślałem, że jak wrzucą parę ofert pracy to się nimi zainteresuję, a teraz to sam nie wiem. Przeprowadzają rekrutacje na stanowisko kierownik produkcji na portalu pracuj.pl Czy ktoś z pracowników firmy może mi napisać dlaczego odchodzi dwóch kierowników ? Czemu uciekają z pracy? Ciekawe jak chociaż wygląd sytuacja z zarobkami? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Czy warto do nich aplikować, ponieważ słyszałem w środowisku branżowym, ze firma krzak nie szanują pracowników i coś mi wpadło do ucha o Panach na Ż. O co chodzi z tym czarodziejem Harrym?

Po prostu

Po prostu Pan J. już nic nie ma do gatki guruje teraz dyrektor zakładu czarodziej hary Pan Ł. ktury nie ma pojecia o branrzy drzewej. Poprostu takego dziadostwa i kur... nie ma nigdzie. Cuda to się tam robio bałaganu takiego to dawno nie było co chwile zmiany na gorsze dla pracowników. Jesli ktoś chce tylko być do dyspozyci firmy to zapraszam. Pracownik ktury chce coś powiedziec walczyć o swoje jest gnojony i byle tylko uciać wypłate i nie ważne ile godzin pracowałes za darmo w tej firmie byłeś na karzde zawołanie 12-nastki soboty przejsciuwki. Przychodzi się do pracy na pierwszo zmiane pocym dostajesz rozkaz zjawienia się na trzecio zmiane zero życia osobistego. Coraz więcej osób traci cierpliwośc bo podejsćie nie których ludzi o większym starzu wygląda to jak pan-niewolnik jak sie komus niepodoba, to chyba karzdy wie gdzie jest brama i jeszce kilka hu... na dowidzenia. Mało tego odchodzi dwuch kierowników produkcji. Ostatnio zatrudniony wytzymał dwa miesiace ktury był lepski spakował manele i uciekł. Źyjem i ogladamy ten cyrk co jeszce wymysli Hary. Nie bede wiecej pisac poniewarz wszystko zostało juz napisane we wczesniejszych komentazach, moge tylko to potwierdzic po prostu!Lato blisko wiec teba szukac normalnej pracy po prostu.

Jaaa00

Trzymajcie się z daleka od tego zakładu.. Ludzie pracują za marne pieniądze. A pan J.. nigdy nikogo nie pochwalil tylko zawsze mało poprostu mało jest zrobione.. A jeśli się odezwiesz to usłyszysz takie słowa: ,,nikt nie mówił że będzie lekko,, Natomiast jeśli chodzi o pensję to nigdy się nie zgadza zawsze jest mniej niż ma być.. Aa kobiety tak charują ze szkoda słów, o wolnym to nie ma mowy.. Także ostrzegam was!!!!! To banda złodzieji :/!!!!

czapa

makic pewnie przynajmniej jest praca i potem robią zapieprzają takie beduiny co mówią że przynajmniej jest praca a to że ci nie dopłaci 200 zł do wypłaty to też powierz że to nic??brawo typowe darmozjady a pozatym nie wiesz jak wyglądało ich 25 lat na rynku to sie nie odzywaj

czapa

Mikoo nie na 2 zmiany a po dwie zmiany czyli po 16 godzin pracujesz a zaplacone masz co najwyrzej 10 tak niestety jest

czapa

Kz przyjdz a sie przekonasz no mozna robic po 2 zmiany ale i tak tego niezaplaci

Czapa

Tusk to idź za 8 zł może na produkcję popracujesz co 8 godzin po 8 godzin i zarobisz na suchy chleb

Zostaw opinię o Pro-Drewex - Żabnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pro-Drewex