Intralog Sp. z o.o.

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Intralog Sp. z o.o.
2 65 6 1

Opinie o Intralog Sp. z o.o.

Kamila

@byly, twoja opinia opiera się wyłącznie na hasłach i ogólnych stwierdzeniach. Napisz proszę jakie rzeczy oceniasz na minus, a jakie na plus w firmie Intralog. Czy możesz przytoczyć konkretne argumenty na poparcie swojej opinii? Dlaczego użyłeś słowa kumoterstwo?

Kamila

@Ptaku632@,wp.pl, jeżeli jesteś pracownikiem firmy Intralog może chciałbyś podzielić się swoimi wrażeniami z pracy. Czy jesteś zadowolony z atmosfery panującej w firmie i wynagrodzenia? Co według Ciebie jest największym plusem pracy w tej firmie? Kandydaci przeglądają teraz oferty firm i coraz częściej je porównują. Starają się wybrać najkorzystniejszą ofertę dla siebie.

anonymous
@Kamila 21.08.2018 14:32

Zgadza się pracuje juz blisko 9 lat w tej firmie i napisze tylko kilka słów bo czytajac te bzdury co niektórych byłych a dlaczego bylych...... bo się nienadawali byli ciency słabi ignoranci itp. Itd. Każdy ma prawo do oceny ale taka ocenę to ja mogę wypowiedzieć a nie jakiś kucharz który pracował pól roku. A takiego Dyrektora to polecam każdemu z ogromnym doświadczeniem dobrym podejsciem do każdego pracownika nowego czy starego oraz posiadajacego taką wiedze na kazdym etapie naszej produkcji. Pozdrawiam. A tych bylych do Amazona wysłać i wogóle nie powinni się wypowiadac bo jakim prawem takich to ja obrobilem kilkudziesieciu .po prostu nie każdy do nas sie nadaje

byly
@anonymous 14.09.2018 18:25

Pracowałem już w wielu firmach ale takiego kumoterstwa jak w tej wychwalanej pod niebiosa firmie pierwszy raz i uważam że to był zmarnowany czas. Natomiast firma dla której obecnie pracuję może się tylko z was śmiać bo to ona w pełni wykorzystuje moją inwencję którą po pierwsze pozwolili pokazać a po drugie ją docenili. Tyle w temacie a do Amazona to raczej WY się nadajęcie bo tam wystarczy umjejętność klikania w klawiaturę . Ja natomiast potrafię dużo więcej. Ciekawe jak Pani by wyglądała gdyby musiała zaczynać pracę w nowej firmie ze zdrowymi relacjami gdzie ceni się ludzi nie za fakultety a za to co sie potrafią. Pozdrawiam i życzę wielu,wielu długich lat w tej firmie.

byly

Każdy rozsądny niech się dwa razy zastanowi zanim tam pojedzie bo po pierwsze najwyższe kierownictwo to" przerost formy nad treścią". Jacy są inżynierowie w tej firmie niech świadczy fakt że prosty projekt w wielu przypadkach powtarzalny gdyż opart y na tej samej technologii i takich samych rozwiązaniach potrafia tylko w ciągu jednego dnia roboczego poprawiać po kilka razy gdyż prawdopodobnie zacięło sie tzw. kopiuj wklej, a jakakolwiek krytyka jest niedopuszczalna. Niestety jest to poziom obecnych wyżej wykształconych którym jak sie zabierze komputer to stają sie bezradni.

Kamila

@Stary, stwierdziłeś w swojej wypowiedzi, że firma jest specyficzna. Czy możesz rozwinąć swoją myśl i napisać co rozumiesz pod tym pojęciem? Napisałeś również, że Intralog to firma dla ambitnych i chcących się czegoś nauczyć. Napisz proszę jakie umiejętności można nabyć pracując w tej firmie. Dla potencjalnych kandydatów może być to istotna zaleta.

Stary

Widać nie wszystkim pasuje rodzinna atmosfera, czasem trzeba się postarać, Ta firma jest dla ambitnych, pracuje tam od niedawna jest tam duży potencjał dla chcących się rozwijać i czegoś nauczyć, osoby które płyną z wiatrem i myślą że poda się im rozwiazania na tacy nie mają czego tam szukać, firma jest specyficzna tak jak jej działalność, zapraszam osoby chcące się wykazać, a osoby które udaja że pracują zapraszam do pośrednaika.

Kamila

@anonymous, rozumiem, że nie zgadzasz się z niektórymi wpisami zamieszczonymi w wątku o firmie Intralog. Czy orientujesz się w temacie aktualnych ofert pracy do tej firmy? Na jakie warunki może liczyć pracownik z rocznym doświadczeniem w tej branży, czy ma realne szanse na zatrudnienie? Obecnie pracownicy często zmieniają pracę, szukają wyższych zarobków i lepszych warunków, może niektórzy z nich wybiorą właśnie tę firmę.

Kamila

@nowyniestaryalebyly, rozumiem, że oceniasz negatywnie poziom organizacyjny firmy Intralog. Czy uważasz, że można byłoby ten proces usprawnić? Może warto zaproponować odpowiednie rozwiązania swojemu przełożonemu. W ten sposób możesz zostać zauważony i być może zostaniesz odpowiednio nagrodzony. Czy zastanawiałeś się nad tym?

były
@Kamila 03.09.2018 09:18

Można usprawnić. Dziwne pytanie Pani Kamilo ale to nie leży w interesie ani moim ani nywyniestaryalebyly. To Pani powinna się nad tym zastanowić ewentualnie kogoś wynająć do tego a nie szukać pomocy/rad na tutaj.

nowyniestaryalebyly
@Kamila 03.09.2018 09:18

To do kogo w takim razie należałoby zgłosić fakt niskich kompetencji dyr technicznego i niektórych inżynierów jeżeli nad nimi? jest już tylko szef firmy ?

Zorientowany
@nowyniestaryalebyly 03.09.2018 22:12

A Dyrektor techniczny sam pożal się Boże

5 groszy
@Kamila 03.09.2018 09:18

Zostaje zaoferować ów firmie jedynie abonament a usuwanie postów (jak oferujecie to innym).

Kamila

@były, jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o firmie Intralog. Zawsze warto szukać porozumienia. Pracownikom jak i pracodawcy powinno zależeć na dobrej współpracy. Czy pracowałaś wystarczająco długo w tej firmie, żeby móc ją sprawiedliwie ocenić?

nowyniestaryalebyly

Podobnie jak i inni forumowicze nie polecam pracy w tej firmie. W skrócie kadra kierownicza i inżynierska przerost formy nad treścią. Plany do projektów dziesiątki razy zmieniane z prostej przyczyny. Co niektórzy inżynierowie nadają się co najwyżej do projektowania taczki. Podpierają się programem do projektowania szaf ale nie za bardzo się chyba na tym znają bo potrafią jednego dnia dodrukowywać paręnaście kartek(pomijam już koszty papieru) ze zmianami pomimo tego że np. sznurowanie jest już daleko zaawansowane. Natomiast jakakolwiek krytyka jest niedozwolona. Po prostu wielcy i nieomylni. Szkoda tylko że szef to akceptuje lub o tym nie wie

były
@nowyniestaryalebyly 31.08.2018 23:32

Zgadzam się z Tobą co do kompetencji osób zatrudnianych, no ale jak oferują stawki takie jak oferują to nikt nie przyjdzie z doświadczeniem do pracy.

nowyniestaryalebyly
@były 03.09.2018 11:59

Jeżeli tak uważasz to wiekszość pracujących w firmie jest z niskimi kwalifikacjami lub bez doświadczenia Ja na szczęście już nie pracuję w tej firmie więc zaliczam się do grupy osób z doświadczeniem.

Filip

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko zaglądacie na forum? Czy tak dobrze się pracuje i nie ma nikt chęci pisać?

Ptaku632@,wp.pl
@Filip 31.07.2018 14:28

Bardzo dobrze a ????

Kamila

@nie, Twoja opinia jest bardzo krótka i w zasadzie niewiele wnosi do dyskusji. Czy możesz ją rozwinąć i napisać co miałeś na myśli? Jak długo już pracujesz w firmie Intralog i co najbardziej doceniasz w tej firmie? Czy jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia? Opinie na forum GoWork.pl pomagają kandydatom w podjęciu ważnych decyzji związanych z pracą.

Nie
@Kamila 15.07.2018 11:30

Dlatego nie ma sensu już z Panią wchodzić w dyskusje. Tylko z całego serca odradzić pracy w tej firmie.

Kamila

@pracownik, Twoja opinia byłaby bardziej wiarygodna, gdyby posiadała uzasadnienie. Rozwiń proszę swoją wypowiedź i napisz dlaczego tak uważasz. Sprecyzuj proszę, na które z moich pytań jest to odpowiedź? Czy Twoja wypowiedź dotyczy zmian w firmie Intralog? Jak długo pracujesz w tej firmie, czy jest to dla Ciebie ciężka praca?

nie
@Kamila 01.07.2018 14:55

pracownik

Kamila

Czy w ostatnim czasie zauważyliście w firmie jakieś zmiany? Obecnie dla pracowników istotną kwestią są zarobki, ale również dostęp do prywatnej opieki medycznej czy karty sportowej. Czy firma umożliwia skorzystanie z benefitów? Napiszcie, jakie jest wasze zdanie na temat atmosfery w Intralog.

pracownik
@Kamila 13.06.2018 00:28

nie

Witek

Czy etat elektryka jest jeszcze aktualny?

A.
@Witek 03.06.2018 19:19

tak, można wysłać CV na praca@intralog.pl

Isia

* nie w Eltek tylko w Intralog . Moze ktos powiedziec ?

Isia

Czy ktos moze napisac ile dokladnie zarabia sie w Eltek ?

Henry

Jak stok nie ma chęci do pracy to każdy powód jest dobry żeby jej nie podjąć, wystarczy rozmowa!!!

Tarpan

Pogromca mitów (P. M) dziwne... Zbieg okoliczności, czy głupota

Ursus C 360

Pogromca mitów. Czujesz za plecami konkurencję (weź się do pracy...)

Pogromca mitów

Wobec nagabywań Kamili o więcej szczegółów i wobec nagonki na stronach Intralogu mającej służyć pozyskaniu nowych fraj..., przepraszam - pracowników, poniżej prostuję wszelkie zafałszowane informacje widoczne na stronie firmy w ogłoszeniu o naborze: 1. "Firma Intralog to grupa młodych, kreatywnych i otwartych ludzi, którzy stawiają przed sobą jeden cel – być w ścisłej europejskiej czołówce swojej branży" - nieprawda jeśli chodzi o "otwarcie" i o to "bycie w czołówce". Jest tam zaledwie około 10 sensownych osób, które myślą o wyrwaniu się z tego kołchozu i które nie wiem dlaczego tego nie robią, tym bardziej że nie są motywowani zarobkami, nawet po wielu latach pracy. Z drugiej strony jest też tam osoba (niekoniecznie kobieta, żeby było jasne) w ścisłym kierownictwie firmy, która nie nadaje się nawet do tego, by kierować publicznym szaletem. Osobie tej nie zależy ani na rozwoju, ani na poprawieniu sytuacji w działach, a jedynie na uzyskaniu doraźnych efektów, tzn. by klienci nie zrywali umów w trakcie ich realizacji. Jej "otwartość" na wiedzę jest zerowa, gdyż uważa, że posiadła wszelkie rozumy, jednak jak spytać się jej o konkret, to albo przepycha pytanie do kogoś innego albo odwraca kota ogonem. Nie rozumiem doprawdy, jak w ankiecie managerskiej można regularnie co pół roku dostawać najmniej punktów, a mimo to nie zostać zwolnionym. Szkoda, że starzejący się właściciel firmy nie interesuje się tym, co się dzieje. 2. "Poprzez ciągłe podnoszenie naszych kwalifikacji, podwyższanie naszych kompetencji, zaangażowanie i pełen profesjonalizm ...." - nieprawda w całym zakresie tego zdania. Firma nie lubi osób z zewnątrz, które byłyby w stanie coś skutecznie zmienić. Jest zakrzepła w swojej (niekiedy nieaktualnej lub niepełnej) wiedzy i standardach, boi się nowego spojrzenia. Kierownictwo całkowicie nieprofesjonalnie reaguje na propozycje ulepszeń i zmiań płynące nawet od swoich pracowników. Dowód? - w latach 2016 i 2017 przez firmę przewinęło się kilkunastu ludzi (to około 30% ogólnego stanu osobowego!), którzy nie zagrzali tu miejsca - w większości odchodzili po okresie próbnym. I teraz pytanie za 100 punktów: czy to ci ludzie byli nieodpowiedni, czy jednak może z kierownictwem firmy jest coś nie tak? Myślący człowiek znajdzie właściwą odpowiedź. 3. "Chcielibyśmy, aby praca w Intralog była nie tylko okazją dla realizowania życiowych ambicji i planów zawodowych, ale także przyjaznym otoczeniem pozwalającym nam budować relacje zespołowe oparte na przyjaźni, szacunku i uznaniu." - nieprawda; firmie nie zależy ani na realizacji ambicji pracowników (tych ambitniejszych skutecznie temperuje), ani na dobrych relacjach w zespole (w szczególności - nie widać szacunku i uznania kierownictwa do pracowników). 4. "....dobór takich pracowników, którzy rozumieją ambitne plany firmy i chcą uczestniczyć w jej długofalowym rozwoju." - jest to pusta deklaracja, aktualna do momentu "złapania" kandydata. Potem każdy, który rzeczywiście chce się rozwijać w firmie i z firmą - jest tłumiony. 5. "Przede wszystkim chcemy też zbudować zespół ludzi, w którym po prostu dobrze się pracuje." - a to jest taki firmowy żart. Po prostu.

Kamila

@Były pracownik, dlaczego uważasz, że duża liczba ogłoszeń z wolnymi stanowiskami pracy świadczy o tym, że nikt nie chce pracować w Intralog? Umotywuj swoją wypowiedź. Możliwe, że firma na bieżąco zamieszcza ogłoszenia o pracę, ponieważ po prostu potrzebuje dużej ilości pracowników. @Po rozmowie, co masz na myśli pisząc, że oczekują bardzo dużej wiedzy? W każdej firmie oczekuje się od kandydata znajomości pewnego zakresu wiedzy. Natomiast jeśli chodzi o warunki finansowe, to też często się zmieniają na plus, kiedy pracownik oprócz wiedzy którą posiada, nabiera doświadczenia zawodowego pracując w firmie jakiś czas. Masz na myśli propozycję wynagrodzenia na początek, czy w ogóle? Doprecyzuj bardziej, ponieważ jak już napisałam wcześniej często po okresie próbnym zarabia się więcej.

Kamila

@zal, dlaczego tak uważasz? Możesz doprecyzować swój komentarz. Jest mało wyczerpujący. Pisanie przejrzystych i treściwych komentarzy pomaga innym użytkownikom. Jak wygląda rekrutacja do Intralog? Jeśli ktoś był to miło będzie jeśli podzieli się swoimi doświadczeniami w tym temacie.

Po rozmowie
@Kamila 26.03.2018 18:10

To może pokrótce streszczę rozmowę. Oczekują bardzo dużej wiedzy a oferują bardzo małe pieniądze. Oczywiście nie napisze jakie.

Były pracownik

Widzę, że nikt nie chce do Was przyjsc do pracy mimo zamieszczania ogłoszeń wszędzie gdzie sie da od stycznia. Zrozumcie co byście nie napisali i naobiecywali to ludzie sie dowiedzą, że to nie do końca prawda. Naprawdę nie polecam tam pracy. Szkoda mi tylko tych ludzi co przyjeźdzali na rozmowę zmarnowali czas

bar daszka

Firmę tę można polecić jedynie miłośnikom koni, lubiącym sprzątać stajnie - bo takiej stajni Augiasza jak w Intralogu ze świecą gdzie indziej szukać. Nieprawdopodobnie złe zarządzanie zarówno projektami, jak i pracownikami. Zaawansowanie techniczne projektów na poziomie dziecięcych zabawek (nawet nie ma porównania choćby z Amazon Robotics) projektowanych chyba w stanie permanentnej pomroczności (wywołane pośpiechem ciągłe błędy, przeoczenia, nie kończące się poprawki, a co gorsza - dużo niezgodności z normami i ze sztuką inżynierską). Rażące błędy na najwyższych szczeblach zarządzania pod względem technicznym i organizacyjnym; postać tzw. dyrektora technicznego to zupełne nieporozumienie. Źle o firmie świadczy też ogromna rotacja pracowników, widoczna w roku 2017. I tylko klientów szkoda....

zorientowany
@bar daszka 05.12.2017 14:37

To, co buduje Intralog i Amazon Robotics to dwie rozne galezie logistyki wewnetrznej. porownywanie tego ma tyle samo sensu co porownanie wozka golfowego i ciezarowki...

ubawiony
@zorientowany 12.12.2017 20:44

Oj, jaki ładny strzał w kolano :). Z wypowiedzi "zorientowanego" wynika, że potwierdza większość zarzutów "bar daszki", skoro ma uwagi tylko do porównania Intralogu z Amazonem :).

Robowykop
@zorientowany 12.12.2017 20:44

Do "zorientowany" - jeśli przyjąć, że to co robi Intralog to wózki golfowe, to idąc tą ścieżką myślową można wskazać, że wózki te mają jedno koło sflaczałe, drugie skrzywione, trzecie kwadratowe, a czwartego najczęściej w ogóle nie ma - albo czasami w panice dostarcza się je klientowi miesiąc po terminie odbioru.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Intralog Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

zal
@Administrator 25.02.2018 12:15

haha

Niezadowolony pracownik

Ciężko mi polecić firmę jako pracodawcę na niekorzyść firmy można zaliczyć brak należytego przepływu informacji, praca nad projektami bez planu, brak jasnego przypisania zadań, relatywnie słabe zarobki to wszystko powoduje liczne błędy opóźnienia a w konsekwencji stres, odradzam.

były pracownik

Nie polecam odradzani. No chyba, że ktoś chce pracować za 2 tyś miesięcznie

darek

firma poszukuje n stanowisko monter i mechanik @7uyh, wymagane jest doświadczenie i koniecznie umiejętność wykonywania prac manualnych, mile widziana jest znajomość języka angielskiego lub niemieckiego niestety warunków zatrudnienia nie podają może pomożesz w tej sprawie?

Binko

Z wykształceniem tez, czasem to chyba lepiej go nie miec w tej firmie, zarabia sie wiecej. a o nadgodzinach nie piszecie, które są normalnością, nie wazne jak jestes zatrudniony, czy mozesz czy nie, czy masz dziecko - masz siedziec czesto do nocy a o pieniadzach zapomnij...oszukuja na naliczaniu, nie chca wyplacac.

Krystian

Nie mając wykształcenia kierunkowego bądż też kwalifikacji nie można oczekiwać "kokosów" w każdej firmie jest tak samo - okres próbny. Jednakże kwota którą podałeś to kwota netto a nie brutto ponieważ z tego co wiem niższej kwoty niż 9zł netto(na rękę) nie proponują na początek dla montażysty bez doświadczenia który tak naprawdę przychodzi do firmy zielony i się dopiero uczy. Moja stawka wynosiła na początku 11zł netto po szkole średniej. Ogólnie warunki pracy są w porządku. Polecam pracę w tym miejscu nawet, aby dorobić w wakacje czy w weekendy.

Zostaw opinię o Intralog Sp. z o.o. - Szczecin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intralog Sp. z o.o.