Intralog Sp. z o.o.

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 57 ocen.

Intralog Sp. z o.o.
2 57 6 1

Opinie o Intralog Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Filip

Zastanawiam się dlaczego tak rzadko zaglądacie na forum? Czy tak dobrze się pracuje i nie ma nikt chęci pisać?

Ptaku632@,wp.pl
@Filip 31.07.2018 14:28

Bardzo dobrze a ????

Kamila

@nie, Twoja opinia jest bardzo krótka i w zasadzie niewiele wnosi do dyskusji. Czy możesz ją rozwinąć i napisać co miałeś na myśli? Jak długo już pracujesz w firmie Intralog i co najbardziej doceniasz w tej firmie? Czy jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia? Opinie na forum GoWork.pl pomagają kandydatom w podjęciu ważnych decyzji związanych z pracą.

Nie
@Kamila 15.07.2018 11:30

Dlatego nie ma sensu już z Panią wchodzić w dyskusje. Tylko z całego serca odradzić pracy w tej firmie.

Kamila

@pracownik, Twoja opinia byłaby bardziej wiarygodna, gdyby posiadała uzasadnienie. Rozwiń proszę swoją wypowiedź i napisz dlaczego tak uważasz. Sprecyzuj proszę, na które z moich pytań jest to odpowiedź? Czy Twoja wypowiedź dotyczy zmian w firmie Intralog? Jak długo pracujesz w tej firmie, czy jest to dla Ciebie ciężka praca?

nie
@Kamila 01.07.2018 14:55

pracownik

Kamila

Czy w ostatnim czasie zauważyliście w firmie jakieś zmiany? Obecnie dla pracowników istotną kwestią są zarobki, ale również dostęp do prywatnej opieki medycznej czy karty sportowej. Czy firma umożliwia skorzystanie z benefitów? Napiszcie, jakie jest wasze zdanie na temat atmosfery w Intralog.

pracownik
@Kamila 13.06.2018 00:28

nie

Witek

Czy etat elektryka jest jeszcze aktualny?

A.
@Witek 03.06.2018 19:19

tak, można wysłać CV na praca@intralog.pl

Isia

* nie w Eltek tylko w Intralog . Moze ktos powiedziec ?

Isia

Czy ktos moze napisac ile dokladnie zarabia sie w Eltek ?

Henry

Jak stok nie ma chęci do pracy to każdy powód jest dobry żeby jej nie podjąć, wystarczy rozmowa!!!

Tarpan

Pogromca mitów (P. M) dziwne... Zbieg okoliczności, czy głupota

Ursus C 360

Pogromca mitów. Czujesz za plecami konkurencję (weź się do pracy...)

Pogromca mitów

Wobec nagabywań Kamili o więcej szczegółów i wobec nagonki na stronach Intralogu mającej służyć pozyskaniu nowych fraj..., przepraszam - pracowników, poniżej prostuję wszelkie zafałszowane informacje widoczne na stronie firmy w ogłoszeniu o naborze: 1. "Firma Intralog to grupa młodych, kreatywnych i otwartych ludzi, którzy stawiają przed sobą jeden cel – być w ścisłej europejskiej czołówce swojej branży" - nieprawda jeśli chodzi o "otwarcie" i o to "bycie w czołówce". Jest tam zaledwie około 10 sensownych osób, które myślą o wyrwaniu się z tego kołchozu i które nie wiem dlaczego tego nie robią, tym bardziej że nie są motywowani zarobkami, nawet po wielu latach pracy. Z drugiej strony jest też tam osoba (niekoniecznie kobieta, żeby było jasne) w ścisłym kierownictwie firmy, która nie nadaje się nawet do tego, by kierować publicznym szaletem. Osobie tej nie zależy ani na rozwoju, ani na poprawieniu sytuacji w działach, a jedynie na uzyskaniu doraźnych efektów, tzn. by klienci nie zrywali umów w trakcie ich realizacji. Jej "otwartość" na wiedzę jest zerowa, gdyż uważa, że posiadła wszelkie rozumy, jednak jak spytać się jej o konkret, to albo przepycha pytanie do kogoś innego albo odwraca kota ogonem. Nie rozumiem doprawdy, jak w ankiecie managerskiej można regularnie co pół roku dostawać najmniej punktów, a mimo to nie zostać zwolnionym. Szkoda, że starzejący się właściciel firmy nie interesuje się tym, co się dzieje. 2. "Poprzez ciągłe podnoszenie naszych kwalifikacji, podwyższanie naszych kompetencji, zaangażowanie i pełen profesjonalizm ...." - nieprawda w całym zakresie tego zdania. Firma nie lubi osób z zewnątrz, które byłyby w stanie coś skutecznie zmienić. Jest zakrzepła w swojej (niekiedy nieaktualnej lub niepełnej) wiedzy i standardach, boi się nowego spojrzenia. Kierownictwo całkowicie nieprofesjonalnie reaguje na propozycje ulepszeń i zmiań płynące nawet od swoich pracowników. Dowód? - w latach 2016 i 2017 przez firmę przewinęło się kilkunastu ludzi (to około 30% ogólnego stanu osobowego!), którzy nie zagrzali tu miejsca - w większości odchodzili po okresie próbnym. I teraz pytanie za 100 punktów: czy to ci ludzie byli nieodpowiedni, czy jednak może z kierownictwem firmy jest coś nie tak? Myślący człowiek znajdzie właściwą odpowiedź. 3. "Chcielibyśmy, aby praca w Intralog była nie tylko okazją dla realizowania życiowych ambicji i planów zawodowych, ale także przyjaznym otoczeniem pozwalającym nam budować relacje zespołowe oparte na przyjaźni, szacunku i uznaniu." - nieprawda; firmie nie zależy ani na realizacji ambicji pracowników (tych ambitniejszych skutecznie temperuje), ani na dobrych relacjach w zespole (w szczególności - nie widać szacunku i uznania kierownictwa do pracowników). 4. "....dobór takich pracowników, którzy rozumieją ambitne plany firmy i chcą uczestniczyć w jej długofalowym rozwoju." - jest to pusta deklaracja, aktualna do momentu "złapania" kandydata. Potem każdy, który rzeczywiście chce się rozwijać w firmie i z firmą - jest tłumiony. 5. "Przede wszystkim chcemy też zbudować zespół ludzi, w którym po prostu dobrze się pracuje." - a to jest taki firmowy żart. Po prostu.

Kamila

@Były pracownik, dlaczego uważasz, że duża liczba ogłoszeń z wolnymi stanowiskami pracy świadczy o tym, że nikt nie chce pracować w Intralog? Umotywuj swoją wypowiedź. Możliwe, że firma na bieżąco zamieszcza ogłoszenia o pracę, ponieważ po prostu potrzebuje dużej ilości pracowników. @Po rozmowie, co masz na myśli pisząc, że oczekują bardzo dużej wiedzy? W każdej firmie oczekuje się od kandydata znajomości pewnego zakresu wiedzy. Natomiast jeśli chodzi o warunki finansowe, to też często się zmieniają na plus, kiedy pracownik oprócz wiedzy którą posiada, nabiera doświadczenia zawodowego pracując w firmie jakiś czas. Masz na myśli propozycję wynagrodzenia na początek, czy w ogóle? Doprecyzuj bardziej, ponieważ jak już napisałam wcześniej często po okresie próbnym zarabia się więcej.

Kamila

@zal, dlaczego tak uważasz? Możesz doprecyzować swój komentarz. Jest mało wyczerpujący. Pisanie przejrzystych i treściwych komentarzy pomaga innym użytkownikom. Jak wygląda rekrutacja do Intralog? Jeśli ktoś był to miło będzie jeśli podzieli się swoimi doświadczeniami w tym temacie.

Po rozmowie
@Kamila 26.03.2018 18:10

To może pokrótce streszczę rozmowę. Oczekują bardzo dużej wiedzy a oferują bardzo małe pieniądze. Oczywiście nie napisze jakie.

Były pracownik

Widzę, że nikt nie chce do Was przyjsc do pracy mimo zamieszczania ogłoszeń wszędzie gdzie sie da od stycznia. Zrozumcie co byście nie napisali i naobiecywali to ludzie sie dowiedzą, że to nie do końca prawda. Naprawdę nie polecam tam pracy. Szkoda mi tylko tych ludzi co przyjeźdzali na rozmowę zmarnowali czas

bar daszka

Firmę tę można polecić jedynie miłośnikom koni, lubiącym sprzątać stajnie - bo takiej stajni Augiasza jak w Intralogu ze świecą gdzie indziej szukać. Nieprawdopodobnie złe zarządzanie zarówno projektami, jak i pracownikami. Zaawansowanie techniczne projektów na poziomie dziecięcych zabawek (nawet nie ma porównania choćby z Amazon Robotics) projektowanych chyba w stanie permanentnej pomroczności (wywołane pośpiechem ciągłe błędy, przeoczenia, nie kończące się poprawki, a co gorsza - dużo niezgodności z normami i ze sztuką inżynierską). Rażące błędy na najwyższych szczeblach zarządzania pod względem technicznym i organizacyjnym; postać tzw. dyrektora technicznego to zupełne nieporozumienie. Źle o firmie świadczy też ogromna rotacja pracowników, widoczna w roku 2017. I tylko klientów szkoda....

Robowykop
@zorientowany 12.12.2017 20:44

Do "zorientowany" - jeśli przyjąć, że to co robi Intralog to wózki golfowe, to idąc tą ścieżką myślową można wskazać, że wózki te mają jedno koło sflaczałe, drugie skrzywione, trzecie kwadratowe, a czwartego najczęściej w ogóle nie ma - albo czasami w panice dostarcza się je klientowi miesiąc po terminie odbioru.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Intralog Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

zal
@Administrator 25.02.2018 12:15

haha

Niezadowolony pracownik

Ciężko mi polecić firmę jako pracodawcę na niekorzyść firmy można zaliczyć brak należytego przepływu informacji, praca nad projektami bez planu, brak jasnego przypisania zadań, relatywnie słabe zarobki to wszystko powoduje liczne błędy opóźnienia a w konsekwencji stres, odradzam.

były pracownik

Nie polecam odradzani. No chyba, że ktoś chce pracować za 2 tyś miesięcznie

darek

firma poszukuje n stanowisko monter i mechanik @7uyh, wymagane jest doświadczenie i koniecznie umiejętność wykonywania prac manualnych, mile widziana jest znajomość języka angielskiego lub niemieckiego niestety warunków zatrudnienia nie podają może pomożesz w tej sprawie?

Binko

Z wykształceniem tez, czasem to chyba lepiej go nie miec w tej firmie, zarabia sie wiecej. a o nadgodzinach nie piszecie, które są normalnością, nie wazne jak jestes zatrudniony, czy mozesz czy nie, czy masz dziecko - masz siedziec czesto do nocy a o pieniadzach zapomnij...oszukuja na naliczaniu, nie chca wyplacac.

Krystian

Nie mając wykształcenia kierunkowego bądż też kwalifikacji nie można oczekiwać "kokosów" w każdej firmie jest tak samo - okres próbny. Jednakże kwota którą podałeś to kwota netto a nie brutto ponieważ z tego co wiem niższej kwoty niż 9zł netto(na rękę) nie proponują na początek dla montażysty bez doświadczenia który tak naprawdę przychodzi do firmy zielony i się dopiero uczy. Moja stawka wynosiła na początku 11zł netto po szkole średniej. Ogólnie warunki pracy są w porządku. Polecam pracę w tym miejscu nawet, aby dorobić w wakacje czy w weekendy.

t

hmmm, ciekawe skąd takie spostrzeżenia. Pracowałeś/aś może w tej firmie? Ja tak, i uważam, że firma jest beznadziejna, zarówno pod względem zarobków (1500 brutto) jak i atmosfrefy (ludzie beznadziejni, ciągle się wydzierają, nigdy nic nie jest wytłumaczone tylko rzucane hasłami, a szef - właściciel cierpi na (usunięte przez moderatora)co niestety przekłada na podwładnych). Ogólnie bryndza, jaką ciężko spotkać na rynku - to jest najgorszy rodzaj prywaciarza jaki może być. Ogólnie radzę unikać jak ognia, no chyba, że lubi się pracować (usunięte przez moderatora)

Krys
@t 16.07.2011 15:03

W chwili obecnej pracuje w tej firmie i warunki finansowe w firmie dla pracownika z doświadczeniem zaczynaja się od kwoty nieco niższej niż średnia krajowa uwzględniając wszystkie premie. Dostałem umowe o pracę oraz możliwość wyjazdów w delegację - choć jak dla mnie to mogłoby ich nie być :) . W momencie kiedy firma w której pracowałem upadła w połowie 2016r. nie wiedziałem co robić a jakimś cudem trafiłem na tą firmę i jestem bardzo zadowolony . Warunki jakie otrzymałem na rozmowie kwalifikacyjnej były poniżej moich oczekiwań ale po krótkiej rozmowie udało mi się wynegocjować lepsze warunki. Polecam negocjacje przy zatrudnieniu!

Zostaw opinię o Intralog Sp. z o.o. - Szczecin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Intralog Sp. z o.o.