Piszecie bardzo ogólnie i takie komentarze nie mówią zbyt wiele osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy. Wiecie jak przedstawia się kwestia wynagrodzeń oraz premii? Czy może ktoś napisać na jakie stanowiska firma aktualnie poszukuje pracowników? Jakie warunki zatrudnienia oferuje i jakie warunki trzeba spełnić, by dostać pracę?
Wszystko napisane masz we wcześniejszych postach. Premii żadnych nie ma a przyjmują każdego kto tylko ma kwity i zechciał do nich zadzwonić.
Firma krzak albo INKO co zarobi to na winko. Teraz do rzeczy: - Wypłaty NIE na czas - autobusy jak mają mechaników to naprawią ALE tylko najpotrzebniejsze rzeczy (części tylko za gotówkę im już sprzedawali) - wolne i urlopy BYŁY dopóki byli pracownicy A teza najważniejsze w NS po zakończeniu kontraktu z miastem wypłata 1 miesiąc poślizgu za urlop niewykorzystany już 3 miesiąc i nic (spoko pozew do Sądu już p.adwokat pisze). NIE POLECAM unikać unikać
Zapomniałem dodać dla tych którzy się przyjmą się do pracy w akcie desperacji. Liczyć godziny czy jak mawia pan minutka (Adam jakiś tam z Gdańska) liczy się każda minuta. Liczyć podliczać bo lubią się pomylić ale zawsze na Waszą niekorzyść.
Coś więcej możesz napisać o pracy w Nowej Soli za Warbusa? U nas Kaszub was jechał od nierobów itp.
nie bardzo kojarzę który to był kaszub. na początku jak nie było kierowców było kilku z Elbląga Gdańska i Poznania. Chłopaki z Poznania mówili aby uważać na nich bo to podpierda...e i przydu..sy kierownika. Nieroby? autobusy jeździły do ostatniego dnia pomimo niepewnej sytuacji co do wypłaty. Nieroby raczej debile z nas że do ostatniego dnia jeździliśmy. Teraz trzeba iść do Sądu. Na początku były nowe iveka które systematycznie były zastępowane zdezelowanymi Białorusinami. Na koniec nie było już nawet auta w rezerwie, kiero zadania połączył aby auta jeździły na okrągło. To parówa z tego Kaszuba czemu tu na miejscu był taki miły i nikomu w twarz tego nie powiedział.
A dzięki za podpowiedź pAN dyrektor a.k.. Mjerny ale wjerny. Nieroby hehe pewnie dlatego że nie tolerowaliśmy jego fanaberji. Codziennie inny wóz inne zadanie. Nie rozumiał jakto można nie chcieć pracować ponad 9 godzin (kodeks pracy? U niego coś takiego nie istnieje) Na szczęście tylko 3miesiace się z nim meczyliśmy. Potem zadanie na stałę i autobus
U nas w Lublinie autobus na stałe i zmiennika mają tylko ci co za tym chodzili. Co do służb- u nas z kolei jak ktoś nie jest skoczkiem to przez cały tydzień ciągnie jedną linię. Zmiany po 10 godzin też u nas wprowadził, ale zapomniał, że jak należy je stosować. Do tego notorycznie narzuca przychodzenie z wolnego do pracy. Z resztą to żaden problem jak grafiki są max na tydzień. (usunięte przez administratora) nie pojmuje, że nie wszyscy są wołami co po 220 - 240 godzin chcą pracować. Teraz i tak ma dużo spokoju bo od ubiegłego roku nie ma go w Lublinie. A jeżeli chodzi o znajomość przepisów to jego pomagier, który był nieformalnym "kierownikiem" Lublina i wyleciał dyscyplinarnie z pracy za rzekome namawianie nas do strajku twierdził (usunięte przez administratora) że w prywatnych firmach nie ma "setek" za pracę z wolnego albo niedzielę. Kawał kanalii i donosiciela był z niego, ale puki dyrektorowi wiernie służył to był dla niego porzyteczny. Ale jak widać i na niego przyszedł czas. To ciekawe, że (usunięte przez administratora) się wypina na swoich najwierniejszych sługusów.
Do kogo teraz można uderzyć po wóz na stałe?(usunięte przez administratora)? Obecnie część kierowców potraciła przydziały czy sami przeszli na różne wozy? Bo widziałem że trochę się pozmienialo w przydziałach
Jak Kaszubowski może mieć pojęcie n.t. czasów pracy kierowców jeśli nawet nie posiada prawa jazdy :D no chyba że już zrobił
Prawko jakieś tam ma, ale przepisów cymbał w ogóle nie czytał. On chyba tylko jest tworem swojej autopropomocji. Reszta leży i kwiczy.
Pracowałem w warbusie 8 lat, także widziałem nie jedno, wypłaty zaczęły się opozniac u nas gdy stery w firmie przejeła pani Kasia Szymonik, za Pawła wypłaty były 10-tego lub wcześniej no i na święta dawali na "karpia", bywało lepiej, gorzej, różnie jak wszędzie ale w dniu dzisiejszym gdy praca szuka pracowników a nie na odwrót nie rozumiem czemu ludzie sobie nie polepszą bytu... Szanujmy się i swój czas ...
Prawda jest taka że, (usunięte przez administratora) nie ma zielonego pojęcia o prowadzeniu firmy. Ta kobieta potrafi tylko zrujnować cały wysiłek innych osób. Zero jakiego kolwiek pojęcia i logiki... żenada!
Ja nie wiedziaem dopóki nie powstał KOD że w Polsce jest tyle zer umysłowych i nie wiedziałem dopóki warbus w moim rodzinnym miescie nie ''wygral'' przetargu ze jest tyle ludzi bez jakiejkolwiek godności..co wy macie w głowach, praca na umowe o prace, jeden dzień choćby opuznienia czy jakiś platnosci na raty i nastepnego dnia nie ma prawa im nikt nawet wyjechac ! a tu zaraz dwa lata na miescie tej firmy-wydmuszki po mobilisowo-eggedowej i zdaje sie ze nawet miesiaca nie bylo zeby krzaczor zaplacil calosc czy o czasie, do tego nie ma nic, nawet dyspozytora a wy dalej tam pracujecie,,geriatria swoją droga tych juz nic nie wyprostuje, kręcili by i za 5zl a i opoznienia czy rozbijanie na raty nie stanowi problemu ale cala reszta..poprostu..jest to już nawet nie smutne czy tym bardziej śmieszne ale żałosne a własciciele, nadzorcy pod protektoratem państwa ze wzgórz golan mają polewke do łez, nie ma drugich takaich bialych murzynow jak tu i na ukrainie nigdzie i nie przypadkowo tu wlasnie i na ukrainie wybrali sobie przyszle panstewko satelickie dla Izraela..dodam tylko że o ten krzaczor trzasniety zostal 1 szego dnia przezemnie i przez garstke, chcialem wrocic do miasta rodzinnego ale jak zobaczylem od razu, dzien po podpisaniu umowy co to jest i co tu się szykuje dalem sobie spokoj moment a i te galgany kaszuby itp pocisk dostały..i choć tyle z tego bo 2018 wrzesnien niemal dwa lata po a białe murzyny robia im (niemal za darmo) swoje, trzepią dla nich kase..róbcie tak dalej.
Warbus q....wa gdzie wypłata?!!!
I zobaczył Pan obraz pracy rąk naszych - i był zadowolony. A zapytawszy o zarobki usiadł i gorzko zapłakał!
Jastrzębie, Lublin, Oborniki, Elbląg i Wrocław- wszędzie pensja za sierpień na raty?
Chłopaki a może jakiś pozew zbiorowy ?????
Jedyne co można zrobić zanim nie oglosza upadlosci to wizyta w PIP ale to musza wszyscy pójść , a jak wiadomo emeryci i sympatycy kaszub maja w poważaniu czy kasę dostanie 10 czy pod koniec miesiąca. A sam PIP niewiele pomoze jeśli pracodawca placi zobowiązania w czesci a jest tak ze czesc dostaje pensje ok 12 a inni 20 .
W NS już trzeci miesiąc niema wynagrodzenia za urlop niewykorzystany. Firmy niema, niema nawet komu z liścia przyłożyć. Teraz tylko pozew Sądowy (w toku). Nie polecam unikajcie tej oszukańczej firmy.
Dziś dziesiaty i co ? Znowu banki przetrzymują naszą wypłatę
Wredne banki... Już wuj z podwyżkami, byle by płacili na czas, a Oni za nasze pieniądze kupują olej do autobusów... Zresztą hu... Znaczy woj wie gdzie pieniądze sa za las
Grafik kierowców: 60% na urlopach Grafik mechaników: Został tylko jeden co przychodzi do pracy bo warbus nie płaci pensji. O dyspozytorach pisać nie będę. Sa pozatrudniani wirtualni dyspozytorzy. Pensja nie na czas. Mechanicy kasy nie dostali.
Zostawić to i tyle, tym bardziej że wrzesień tuz tuż, tym bardziej że nie płaci ! wiecej nie przychodzić i zdechnie samo, max tydzień !!!
Nie 60, tylko 40%. W Lublinie na teraz 18 szoferów na UW / UT / L4. A (usunięte przez administratora) Kaszub wreszcie napisał wniosek o korektę rozkładów... Niedawno mu oświadczyłem, że 190 godzin to dla mnie maks. Stwierdził, że nie chcę pracować to odpowiedziałem cieciowi, że znowu nie zna przepisów i sam padłby na pysk jakby jeździł. Żeby nie wozy, rozkłady i baza to bym już dawno rzuciłbym to w (usunięte przez administratora) Oczywiście Kaszub tępy i dalej nie widzi, że niektórzy kradną.
To znaczy ze nie zdajesz wozu ani karty kierowcy osobiście dyspozotorowi tylko rzucasz na stol do innych 10 teczek z dokumentami wouzu
Jprdl krag wzajemnej adoracji. Ale żeby się postawić, żeby cos ugrać to każdy ma (usunięte przez administratora) a nie gębę. Miotaja nami jak ściera do wycierania podłogi.
Ta opinia jest:
Skalowanie? Z której strony? Prawda jest taka że mi groził sprawą sądową. Widocznie nie zna się na przepisach. Po za tym od kiedy Ty kobieto jesteś taka twarda... Ile razy dzwonilismy i musieliśmy pytać się o nasze pieniądze? Ta firma... Firma.. Żart jakiś, a nie firma to totalne dno... On z sercem na ręku?! Chyba jak idzie coś po jego myśli wtedy to wielki Pan zajebistosci. Ty będziesz świadkiem gwarantuje Ci to...
Proszę Państwa, nastąpiły przejściowe trudności ale wszyscy dostaną należne wynagrodzenia. Banki nam przetrzymują przelewy, sprawa jest niezależna od nas.
Przejściowe problemy? Notorycznie opóźniona wypłata to przejściowy problem?! Hahahaha. Widzę że nie źle macie tam....w dodatku że was dziwnym trafem przepisy kodeksu pracy nie obowiązują... Lub stosujecie je według swojego wyobrażenia. Śmieszni jesteście...
Czy nie wypłacanie ekwiwalentów za niewykorzystany urlop blisko 2 miesiące, nazywa Pani przejściowym problem ? Zero kontaktu ze strony firmy w celu wyjaśnienia sprawy. Próby nawiązania kontaktu w celu wyjaśnień nie przynoszą żadnych efektów. Proszę nie kpić z ludzi.
Mam rozumieć, że napisała to Pani Prezes Katarzyna Szymonik? Skoro nie chce się Pani wybrać na poszczególne zajezdnie Warbusa i szczerze porozmawiać z pracownikami to może tutaj odpowie Pani na kilka pytań? Jeżeli oczywiście jeżeli ma Pani odrobinę szacunku do nas.
Prawda jest taka że firma ma ''przejściowe'' problemy od początku istnienia w Lublinie. Pracuję od samego początku i ani razu nie dostałem swoich pieniędzy na czas. Mam w związku z tym koszty bo banki nie są tak wyrozumiałe jak ja. Nigdy nikt nie powiedział mi za to chociaż "przepraszam" nie mówiąc już o dorzuceniu paru groszy za koszty które ponoszę. Ciekaw jestem co będzie od września, jeżeli już teraz nie ma kto jeździć mimo że jest mniej rozkładów. Zobaczymy czy ZTM będzie tak wyrozumiały,choć wątpię bo dla Zielonej Góry nie był....
Łżesz jak pies. Banki przetrzymują przelewy w weekendy albo gdy są zajęcia egzekucyjne na koncie.
To nie jest Katarzyna ani księgowa ktoś sobie jaja robi księgowa też pewnie k,,,wia warbusa tak jak my czeka na wypłatę
Firma stosuje swoje przepisy prawne Czas pracy kierowcy, przerwy między zmianami, terminy platnosci to dla firmy mało istotne sprawy Liczy się tylko fałszywy medialny wizerunek
Kaszubowski? Ten prymityw? MIERNY, BIERNY ALE WIERNY!
Chcesz się dać (usunięte przez administratora) to twoja sprawa... Ale z twoich wypocin wynika że jesteś kolejną parówą która broni tych złodziei. Do tego donosisz na kolegów z pracy... Może zacznij robić jako osiedlowy monitoring... Dla takich jak Ty to na pewno znajdzie się praca.
Tylko zeby z tego donoszenia był jakiś porządek, a tu w Lublinie nikt nad niczym nie panuje. Nawet jak wspomnisz żeby ktoś nie wsadzal nosa tam gdzie nie trzeba to durekcja nic z tym nie zeobi
Jastrzębie-Zdrój Pozdrawia LBN Też mamy tego wrzoda zwanym Warbus na (usunięte przez administratora) Ta pożal się Boże firma powinna zostać zlicytowana za długi względem pracowników i firm które świadczą im jakiekolwiek usługi
Warbus firma trup nie ma warsztatu nie ma mechaników nie ma dyspozytorów nie ma pieniędzy na bieżące naprawy nie ma pieniędzy na pobory k ,,,wa nic nie ma tylko garstka kierowców nawet rządzącego w Lublinie tym bajzlem nie ma
Warszawiaki nie testujcie wytrzymałości LBN. Nie wypadliśmy krowie spod ogona, żeby nas traktować jak śmiecie. Jacek sam nie da rady ogarnąć wozów, robić za dyspozytora, odpowiadać na skargi, zgrywać monitoringi i jeździć na linii. Ostatnio zasapany wylazł spod wozu cały czarny próbując coś naprawić bo nie ma nikogo bo nie płacicie. Zajeździcie go i nie dotrwa tych niecałych 2 lat do emerytury biedak. Jacuś Cycuś nie zna się, improwizuje, ma związane ręce bo nie dajecie mu środków na wykonanie obowiązkowych czynności przy wozach. Swojego człowieka traktują jak śmiecia to zastanówcie się za co mają nas. Jak chcecie prowadzić bazę bez mechaników, elektryków? Kierowców na wrzesień będziecie szukać na śmietnikach. Ukraińcom spróbujcie nie zapłacić na czas to pojadą do was po swoje. Zabierzcie tego Gebelsa Adama, niech się więcej tu nie pokazuje z 1000zł zaliczki bo na to nawet sprzątacze się nie nabiorą, których dymacie i płacicie z ręki. Nie mają umowy, pracują na czarno i nie mają ubezpieczenia bo z przychodni ich wygonili.
CO ZA BZDURY!!!!!!! NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!! ZAWSZE I WSZENDZIE WARBUS WSPANIAŁY BĘDZIE!!!!!!!!!
Dostaliście wypłaty za lipiec ?
No niedobrze się dzieje ....
Jedni dostali 12, inni 14 a jeszcze inni 16-18 a może i 20 kto wie. Nie ma komu pracować. Dyspozytorzy którzy zostali w firmie normalnie jeżdżą na liniach bo nie ma kierowców. W tym czasie dyspozytornia jest zamknięta bądź pilnują jej osoby z obsługi placu i autobusów. Beda mieli co do CV wpisać ????
Widzę że chwilkę zaledwie nie jeżdżę i się duuużo pozmieniało. Którzy dyspozytorzy odeszli? Duże opóźnienia w wypłatach? Tak na poważnie samowola na dyspozytorni? Jakaś władza najwyższa jeszcze odwiedza to miejsce, czy tak siłą rozpędu to samo idzie? Tak patrzę po autobusach Warbusa i widzę same nowe twarze. Czy ktoś jeszcze wie co tu się dzieje?
od Grudnia 2017 nie ma w Lublinie nikogo z szefostwa. Grafiki i wszelkie sprawy załatwiane są zdalnie przez telefon maila i dyspozytora. Dopóki byli... Odszedł już chyba z pół roku temu Darek a teraz Karol. Na prawdę godni polecenia ludzie. Pozostała dyspozytorka i dyspozytor oraz zastępca szefa... co wieczór karty pracy kierowcy lądują na stoliku z listą obecności bo dyspozytora nie ma. Wszelkie sprawy związane z dyspozytorem są zwalane na obsługę techniczną autobusów (mechanicy, osoby sprzątające, nalewające paliwo) Wypłata przeciąga się średnio o 5-9 dni od terminu płatności.
Drodzy użytkownicy, forum nie jest miejscem na przepychanki słowne i wzajemne obrażanie siebie, jak i osób trzecich. Przypominam, że to obszar w którym powinny znajdować się opinie o pracodawcy. Potencjalni kandydaci poszukują tu merytorycznych informacji na temat zatrudnienia w firmie Warbus. Przypominam również, że na forum obowiązuje regulamin, zachęcam do przeczytania ( https://www.gowork.pl/regulamin ). Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez pracodawcę? Czy można liczyć na jakieś benefity pozapłacowe?
Wypłaty wypłacane nie terminowo Składki w ZUSie podobnie. Pieniądze podobnie jak wszędzie w tej branży.Maja talent do autopromocji Opinie jaka maja wśród pracowników można przeczytać na różnych forach
Powtarza Ci to każdy kierowca zatrudniony w Lublinie, że firma zalega z terminowym płaceniem składek ZUS, Wynagrodzeń, ostatnio nawet mechanicy mają już dość. Na zajezdni w Lublinie nie ma dyspozytora. wszyscy a na pewno wiekszość są na ulopach. kierowcy sami sobie biorą autobusy i wyjeżdzają w trasy. Szkoda że jeszcze nie każą samemu sobie wypisywać karty pracy kierowcy i ustalać grafiku który podawany jest tyl;ko na jeden tydzień max a bywa że w Niedzielę ludzie nie wiedzą na którą zmianę mają iść do pracy w Poniedziałek. Ogólnie mają bałagan w kadrach, braki ... braki jeszcze raz braki. Stawka za godzinę pracy jak za taką odpowiedzialność żenująco niska.
ta..dzisiaj kasztany ten czy ten co mu tą robote polecil z ztmu trafione na miescie(nie w lbn) głowka a dol albo w druga strone fran palony idealnie..tak to jest jak sie swoja glowa ręczy za tego typu firemke-wydmuszke potem wstyd nawet w oczy nie pozwala spojrzec tym ktorzy od razu trzasneli z kim i z czym ma sie tu do czynienia..widac i kasztany w koncu zrozumieli ale niesmak pozostal.
My kierowcy firmy WARBUS zegnamy dziś dwójkę najbardziej ogarniętych DYSPOZYTORÓW w tej firmie. To Karol i Darek (którzy wytrzymał do końca wyczerpania nerwowego). Byliście ( jesteście) wielcy. Broniliscie nas kierowców, niejednokrotnie stawaliscie po naszej stronie, służyliście swą wiedzą i pomocą (a to najcenniejsza rzecz) firmie nie zależy na swoich kierowcach. Są pozostawieni sami sobie. Sami biorą autobusy w trasę. Na dyspozytorni wieczorem nikogo nie ma. Rano nikogo nie ma. Dane osobowe są na wierzchu i każdy z ulicy może wejść i w Lublinie zabrać nasze teczki z rozliczeniem kursów. Nikt tego nie pilnuje. Wszystkiego dobrego w życiu zawodowym i osobistym w swoim i całego grona kierowców Warbus o/Lublin życzy kierowca Warbus.
No właśnie zawsze ta słoma i chamski ryj chyba ma jakieś złe wspomnienia z dzieciństwa
Jim jako jedyny w Warbusie ma wszystkie kategorie ..ale debilizmu
po pierwsze ja nie pracuje w warbusie po drugie jak masz takie kategorie to nie musisz stac pod latarnia po trzecie ja dluzej jezdze po swiecie jak ty masz lat zycia i jak mniemam to jestes dzieckiem mpk i cycki jak jezdzisz to zarzucaj na plecy aby nie przeszkadzaly
Dzwonili dzisiaj do mnie w Warszawy, powiedzieli, że w przyszłym miesiącu będzie lepiej ale wszystko zależy od cymbała jimiego (P.Z). ... W nim siła, podobno nadrabia ustami i tyłkiem to, co zostawił za sobą zarząd Warbusa ( Adam kontroluje jego loty ). Trzymam mocno kciuki.
Jak się pracuje w Warbus Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Warbus Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.