Warbus Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 96 ocen.

Warbus Sp. z o.o.
2 96 6 1

Opinie o Warbus Sp. z o.o.

.

Miłościwie nam panujący dyrektór w końcu dał grafik na weekend aż 15 godzin przed rozpoczęciem pracy wiem czym będę jeździł huraa! Aż żal patrzeć jak pan Adam się przepracowuje mógł dać grafik dopiero jutro lubię niespodzianki.

krew się gotuje
@. 07.12.2018 14:29

Nie zdziw się kolejna niespodzianką. Pan Adam ma worek dobrych rad i wiadomości... Ale o tym w osobnym wątku

żmij
@. 07.12.2018 14:29

Lublin No w zasadzie dalej się nie przepracowuje. W niedzielę grafik ułożony tylko na poniedziałek. Dziękujemy panie dyrektorze ze możemy zaplanować sobie tydzień.

.

Ludu pracujący! Warbus nas potrzebuje w niedzielę rano trzeba się stawić w czynie społecznym i pomóc w przeprowadzce. W zamian miska ryżu i zapojka fundowane przez wielmożny zarząd tej zacnej firmy. Wszyscy kierowcy budują nową zajezdnię! Do boju towarzysze!

Wujek Kaszuba
@. 09.12.2018 00:37

Przodownicy pracy oraz ludzie czynu i towarzysze bieruta,ja nic nie muszę bo zostałem zwolniony z wyżej wymienionych czynności i sobie odpoczywam...a wy dalej tyrajcie i czekajcie na wypłaty dzisiaj pokazaliscie za miskę ryżu i zapojke głupich nie sieją ale fajnie przynajmniej znów będziecie czekali na wypłaty ....zadzwiaja mnie tacy ludzie którzy czekają na wypłaty i jeszcze przychodzą i pomagają w dzień wolny od pracy trzeba być skończonym idiotą... Ale jak to mówią nieroby z warbusa najważniejsze że nowe wozy haha te Mercedesy będą was karmić ale najważniejsze że nowe wy nie macie honoru moglibyście zadarmo robić byle były nowe Mercedesy....co za oszolomy.......czytaj uważnie nick jak wyżej nie każdy może być wujkiem Pana Kaszuba!

def
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 12:36

(usunięte przez administratora) znaczy Wujek Kaszuba przemówił ludzkim głosem :-))))

żmij
@. 09.12.2018 00:37

Odechciewa się pracować w tym ambarasie... Przecież to totalne nieporozumienie z tym nowym parkingiem. Ta świeżo położona wylewka z grysiku już niknie pod kolami autobusów.

Wujek Kaszuba
@def 09.12.2018 13:00

Upps wydalo się moje podejście do pracowników? Mówiłem że traktuje ludzi jak złoto i liczę każda minutke i sekundę...płace uczciwie,ale lubię ludzi bezpośrednich którzy przychodzą do mnie:)... Przemowilem ludzkim głosem i teraz zamiast dać palca zdjęcie mi rękę....lepiej było trzymać was krótko. Muszę dbać o wizerunek firmy. I tak nie macie źle że mną zrobiłem wam grafik na 1 dzień więc w czym problem? Płacę wam na czas każda minutke !

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 14:07

Krystyna z gazowni już na Ciebie czeka.

zmij
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 14:07

Burak z Ciebie.

Przeprowadzka - KREW SIE GOTUJ

Nowa Lokalizacja - ul. Grenardierow 15a, Lublin (za Auchan - Felicity) Fajnie że nas Warbus powiadomił. Jutro (sobota) nie wiadomo gdzie autobusy z II zmiany mają zjeżdżać. Mało tego - gdzie zostawić samochody aby nie brać TAXI po skończonej pracy aby dostać się do domu własnym samochodem zostawionym na Mełgiewskiej aka Tokarskiej? Kierowcy- czy wiecie że teraz zamiast jechać godzinę z Tokarskiej na Nałęczowską na linię 42 będziecie musieli uwzględnić korki na Grenardierów, jazdę przez zakorkowaną WITOSA , TYSIĄCLECIA, RACŁAWICKIE , KRAŚNICKĄ? Czy was WARBUS całkowicie porąbało? To pokazuje jakie Firma Warbus Sp. z o. o. ma podjeście do swoich kierowców. Przykre.

Przeprowadzka - KREW SIE GOTUJ
@Przeprowadzka - KREW SIE GOTUJ 07.12.2018 18:40

ul. Grenardierow 15a, Lublin mapa gogle goo.gl/maps/rXLSYzyQvfy

.
@Przeprowadzka - KREW SIE GOTUJ 07.12.2018 18:40

Cudownie jeszcze gorsze zadupie.

def

Czemu wy kurvvy z gowork.pl uznajecie słowo "s y f" za wulgarne???

gdziepieniafzesazalas
@Przeprowadzka - KREW SIE GOTUJ 07.12.2018 18:40

Powinni nam jeszcze płacić za czas przejazdu z grenadierów do miejsca zmiany. To jest teraz jedna godzina wyjęta z życiorysu za która nikt nie placi

sun j kaszuba
@gdziepieniafzesazalas 08.12.2018 12:13

Kaszubie mój kaszubie, czemuś mnie oposcil? Czym zem zawinil zes swoj zly sen ziscil? Wroc nam tokaraka bo daleko mamy. Dojechac nie mozna bo nic

Kod95
@sun j kaszuba 08.12.2018 13:41

Nie przesadzaj. Na Tokarska było na pewno trudniej.

Alojzy ...brat Goebbels tego
@Kod95 08.12.2018 18:43

Tylko zobacz zaKODowany łbie, że z tokarskiej była 10 która jechała do centrum co 15 minut oraz 39 które też przecieralo szlaki i lpokrywalo się że ścisłym centrum i zmianami typ ogród saski dworzec PKS lub plac wolności, nie mówiąc że 45 było gdzie można było się dostać pod PKP itp !

Kod95
@Alojzy ...brat Goebbels tego 08.12.2018 19:24

A w nocy coś miałeś z tokarskiej? Tu masz n2 i ostatnie kursy 14 1 i 36... W ogóle co to za porównanie mnie do jakiegoś KODowca. Pracowałem w tej firmie i mam prawo wyrazić opinie... Zamiast się rzucać masz 14 albo 55 do parku Bronowice i potem 34 160 I 45... A 10 faktycznie była super opcją z tokarskiej... bo jedyną poza 39, które i tak jedzie tak samo.... Na 45 nie było można liczyć raczej nigdy za mojej kadencji.

Kod95
@Alojzy ...brat Goebbels tego 08.12.2018 19:24

Łapiesz 55 potem 158 i jesteś na Sasie. Nie każdy z warbusa mieszka/ł na tatarach ;)

Alojzy ...brat Goebbels tego
@Kod95 09.12.2018 01:19

No poniosło mnie;) wziolem cię za pełowca :) przepraszam.

Alojzy ...brat Goebbels tego
@Kod95 09.12.2018 01:19

A to już nie pracujesz ?....

Kod95
@Alojzy ...brat Goebbels tego 09.12.2018 10:24

Wujek kaszuba mnie zniechęcił. Możecie na niego donieść do prawdziwego Kaszuba.

Cizia

To nie jest praca zadarmo Kaszub płaci dniówkę a miska ryżu i zapojka jako premia

Wujek Kaszuba
@Cizia 09.12.2018 13:58

Ciziu co powiesz na oral za lepsze rozkłady i płace na czas ?

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 14:10

Nie ośmieszaj się żałosny przyjacielu. Obaj dobrze wiemy, że zobaczyłeś aby nick i myślisz że to jedna z dwóch dziewczyn z warbusa (Nie licząc starej), a prawda jest taka, że to nie jest żadna z nich.

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 14:10

Swoją drogą obrazujesz całe towarzystwo kierowców. O (usunięte przez administratora) hehe zaraz jakiś śmieszny żarcik o seksie. Jesteście żałośni, bo nigdy nie widzieliście laski na.. . Wystarczy popatrzeć na facjaty niektórych kierujących na tym zakładzie. Wszystko wypisane na twarzy nie trzeba przeprowadzać konwersacji aby stwierdzić z kim się ma do czynienia. Tyraj bo Wardług takim jak Ty życie uratowało i machanie + żarciki o seksie hehe w czasie wolnym to jedyna odskocznie aby w domu po łbie od baby nie dostać.

Wujek Kaszuba
@Kod95 09.12.2018 16:19

Facet to że ty jesteś desperatem ,nie znaczy że ja muszę być akurat te dwie dziewczyny które tam pracują nie są w moim guście, ładniejsze spychlem z łóżeczka, za to ty chyba jeszcze prawiczek? A może i kawaler ?... Ja akurat zrozumiałam nick cizia i skoro oboje wiemy że nie są to dziewuszki z warbusa to masz facet problem bo ktoś kto jest pod takim nikiem to może jakiś trans?! Także facet uważaj bo może ci mydlo ta cizia podrzucić i schylisz się i będzie jesień średniowiecza to taka dobra rada dla ciebie uważaj po co się schylasz .pozdrawiam Kaszub!

Wujek Kaszuba
@Kod95 09.12.2018 16:19

Facet to że ty jesteś desperatem ,nie znaczy że ja muszę być akurat te dwie dziewczyny które tam pracują nie są w moim guście, ładniejsze spychlem z łóżeczka, za to ty chyba jeszcze prawiczek? A może i kawaler ?... Ja akurat zrozumiałam nick cizia i skoro oboje wiemy że nie są to dziewuszki z warbusa to masz facet problem bo ktoś kto jest pod takim nikiem to może jakiś trans?! Także facet uważaj bo może ci mydlo ta cizia podrzucić i schylisz się i będzie jesień średniowiecza to taka dobra rada dla ciebie uważaj po co się schylasz .pozdrawiam Kaszub!

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 14:10

Do normalnych ludzi mam kontakt (jeszcze ze 3/4 osoby z Wardługa(w tym dziewczyny których nawet nie pamiętasz)) i szacunek, ale takich ludzi jak ty nie szanuje. Reszta tacy jak wujek Kaszuba, albo inne wąsate piotrki i grube jurki co to im dojeżdżą do końca, bo zamoczyli kija w d Adama to nawet do mnie nie podchodzą i niepodchodzili, bo dobrze wiedzą że jedynie mogą otrzymać pocisk w swoją stronę. Podejrzewam, że Ty jesteś tym co oczy ma za blisko osadzone i ciesz się, że jeszcze nie dostałeś kamieniem, do czasu kiedy spotkam cię na mieście bo na podmianie na szczęście się już nie spotkamy. Dymaj dalej tymi trupami nędzny grajku, a wszystko zostanie w rodzinie :)) I pojawia się w dolinie biedy umysłowej towar trącony rydwanem czasu. :))

Cizia
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 14:10

Zgadzam się ale ty robisz

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 16:33

No ty masz chlooie problem, bo to moje drugie konto, czyli jesteś kryptopedałem bez życia i nedznym popierdoleńcem.

Wujek Kaszuba
@Kod95 09.12.2018 16:36

Haha usmialem się do reszty, będę na ciebie czekał z utęsknieniem i na twój strzał..tylko uważaj żebyś facjaty se nie przestawił! I uważaj na mydełko.

Wujek Kaszuba
@Kod95 09.12.2018 16:40

Tym predzej uważaj skoro lubisz być kobietą i cizia w jednym... Fajnie idź kup pastę BHP będzie cię mniej bolało haha haha haha

Wujek Kaszuba
@Kod95 09.12.2018 16:40

Szkoda mi tracić przerwy i drugiej zmiany na uzeraniu się z tobą...

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 16:49

16.54 I już wiesz że do końca dnia nie spotkasz większego debila niż wujek Kaszuba.

Wujek Kaszuba
@Kod95 09.12.2018 16:55

Nie mierz wszystkich swoją miarą transseksualista haha...szkoda przerwy na pisanie z takim fiejem..

żmij
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 16:49

Jesteś pos rany.

Wujek Kaszuba
@żmij 09.12.2018 16:58

Jest nas coraz więcej ludzi którzy kibicujja Kaszubowi a tacy fieje jak żmij niech się walą na ryj !

Kod95
@Wujek Kaszuba 09.12.2018 17:00

Kibicujesz, bo nic innego w życiu nie osiągnąles poza kupnem prawa jazdy.

Wujek kaszuba !
@Kod95 09.12.2018 17:34

Nie bedziesz mnie gowniarzu Mieccciaaaa uczyl jezdzic ,i mowil o kupowanym prawo jezdzie gnoju!

żmij
@Wujek kaszuba ! 09.12.2018 17:57

Prawda w oczy kole xd

Kod95
@Wujek kaszuba ! 09.12.2018 17:57

Mogę Cię pouczyć, że pierw stawiamy przecinek a potem odstęp. :)

Wujek Kaszuba!
@Kod95 09.12.2018 18:28

Teraz wiesz czemu jestem za Kaszubem ??! Pierwszy i ostatni raz obraziles mnie ,nikt nie będzie miecia obrażał!!! Mietek się was nie boi i mogę wam w twarz się przyznać i zasmiac tak że ja Mieczysław nie boję się was i będę bronił warbusa nadal ! I gow nno was to obchodzi że jestem na innym rachunku !

Kod95
@Wujek Kaszuba! 09.12.2018 19:44

To broń skoro uważasz, że zdrowe jest takie traktowanie innych ludzi, gdzie ktoś przychodzi pierwszy miesiąc do pracy i nie dostaje wynagrodzenia, bo pada stwierdzenie, że leasingi ważniejsze. Szkoda tylko tych paru spoko osób.

Cizia

Ci co przyszli pomagać mają zagwarantowane miejsce postojowe blisko dyspozytorni a ci co dziś leżą do góry dyszlem będą stać na szarym końcu

Były Niewolnik Warbusa

Pracowałem w tej firmie 8 miesięcy. Nigdy więcej żadna komunikacja miejska. Nie za 2400zl przy takiej odpowiedzialności. Szukajcie a znajdziecie pracę 8godzin dziennie 1 albo 2 zmiany, weekendy wolne 2800 na rękę. Ja długo nie musiałem szukać. Pozdrawiam desperatow

Adam
@Były Niewolnik Warbusa 03.12.2018 18:07

Żegnaj już na twoje miejsce przyszli następni

Zmora Adama
@Adam 04.12.2018 05:52

Przyszli następni. Do odejścia.

Syn wujka Kaszuba
@Zmora Adama 04.12.2018 11:20

Już rekrutujemy następnych w przyszłym tygodniu przyjdzie 10 na twoje miejsce fiejku ,nie odpowiada ci bogaty pakiet socjalny to wypad fieju! Tak trzymać panie KASZUBIE będziemy z panem do końca i jeden dzień dłużej!

Adam
@Zmora Adama 04.12.2018 11:20

Na każdego odchodzacego zwerbuje dziesięciu następnych już firma wychodzi na prostą ci co odeszli pytają się czy mogą wrócić liczę na pomoc takich przodowników pracy jak syn wujka Kaszuba i jak pomożecie ?

Syn wujka Kaszuba
@Adam 04.12.2018 16:56

Pomożemy! Jesteśmy z panem panie Adamie!!!!!!! Tak jak Bierutowi mówiliśmy pomożemy tak panu panie Adamie pomożemy ! Nie damy szykalowac firmy oraz psuć jej wizerunku. Trzeba pogonic szarancze z warbusa która szkodzi firmie pracownikom i panu Adamowi!!

K.e
@Syn wujka Kaszuba 04.12.2018 11:31

To już nie jest śmieszne , pierwsze takie wypowiedzi nawet rozbawiły , ale ile można pisac takie głupoty ?

Wujek Kaszuba
@K.e 05.12.2018 13:52

Nikt ci nie każe się śmiać! Idź tankuj i ustawiaj autobusy a nie siedzisz na Wi-Fi!

Badziewie do badziewia
@K.e 05.12.2018 13:52

To prawdopodobnie jakiś schizofrenik, któremu brakło leków.

K.e
@Badziewie do badziewia 05.12.2018 22:08

Też tak myślę

K.e
@Wujek Kaszuba 05.12.2018 22:07

z wifi nie korzystam !!!!

Arni
@Syn wujka Kaszuba 04.12.2018 17:51

Gierkowi a nie Bierutowi ...

Ojciec wujka Kaszuba.
@Arni 06.12.2018 23:51

AAA no fakt (usunięte przez administratora) mi się bk nie wziolem psyhotropow, a Bierut był moim sąsiadem i dlatego pomyłka

Elegancki Sławomir
@Ojciec wujka Kaszuba. 07.12.2018 22:28

No to słaby jesteś skoro wielbisz AdamKa tylko jak się naszprycujesz prochami. Ja robiłem to bez wspomagania.

Wujek Kaszuba
@Elegancki Sławomir 07.12.2018 22:31

Ważne że jestem jak adasss zemke i to się liczy..

Badziewie do badziewia

Sporo osób nadal się zastanawia i pyta o pracę w tej firmie więc napiszę jak to wygląda w Jastrzębiu. Zacznijmy od taboru: Warbus ma tutaj 26 Scanii (solówki). Autobusy można powiedzieć nowe, bo 2-letnie ale firma nie dba o nie kompletnie. Większość autobusów piszczy (czerwone alarmy o usterce silnika) i kierowcy zmuszani są jeździć takim wyjącym sprzętem po kilkanaście godzin dziennie. Oleje nie wymieniane itd. W zasadzie to jak już się nie da jechać dalej to dopiero wtedy na prędko jest to robione. Autobusy naprawiane są na serwisie w Gliwicach skąd często nie wracają, bo Warbus nie ma za co zapłacić tak jest do teraz z nr 510. Kolejna rzecz paliwo. Trzeba łaskawie zadzwonić do dyspozytora i zapytać, czy aby na pewno i ile można zatankować. Zresztą dyspozytorzy z łapanki i na pracy się nie znają. Grafików brak ... Wszystko z dnia na dzień. Ludzie odchodzą, a Ci co zostali albo mają plecy albo szukają innej pracy ewentualnie są emerytami, którymi nie zależy na pieniądzach na czas, bo 10 zawsze im ZUS przelewa. Tak to wygląda w wielkim skrócie.

Kielich
@Badziewie do badziewia 04.12.2018 12:51

Zawsze możesz się zwolnić. Nie należy opierać się na wiedzy zasłyszanej.

lublin kierowca serio
@Kielich 05.12.2018 12:58

Ale to jest prawda. Mowie Ci to ja. Kierowca z Lublina. Warsztatu brak. Na placu z autobusami obok dwóch barakow stoi stol z imadlem i to cale zaplecze techniczne jakie Warbus sp. Z.o.o w Lublinie posiada. Grafiki na 2-3 dni. Najdłuższe grafiki układają na tydzień czasu. Ludzie nie mogą nic zaplanować.

def
@lublin kierowca serio 05.12.2018 18:35

Wszystko prawda. Najdłuższy grafik jaki nam ułożył pseudodyrektor Adam był na całe 2 tygodnie.

Badziewie do badziewia
@Kielich 05.12.2018 12:58

@Kielich No oczywiście, że mogę ale czy ta strona jest do informowania o zwolnieniach? Z tego co wiem jest po to, żeby zainteresowany wiedział co to za firma zanim wdepnie w tą kupę. I proszę czytaj ze zrozumieniem i nie błaźnij się... To nie jest wiedza zasłyszana tylko wiedza praktyczna.

Badziewie do badziewia
@lublin kierowca serio 05.12.2018 18:35

Ta firma to śmiechu warte. #sprawadlauwagi U nas w Jastrzębiu grafiki są na jeden dzień i to dopiero popołudniu, także z czym do ludzi?

Kod95
@Badziewie do badziewia 05.12.2018 22:05

Potwierdzam to wszystko. Kod 95.

Badziewie do badziewia

W Jastrzębiu zaczęło się wyliczanie paliwa. Autobusy tankujemy po kilkadziesiąt litrów, bo musi wystarczyć dla innych. Zjeżdżamy dopiero wtedy jak już świeci rezerwa. Ciekawe co będzie z wypłatą jak takie jaja się dzieją. Warbus wynoś się w cholerę i daj żyć ludziom. Cwaniak ze wsi spod Warszawy. Każdy kto myśli nad pracą w tej pseudo firmie niech strzeli sobie baranka w ścianę i to tak fest z rozpędu.

Mikułaj
@Badziewie do badziewia 29.11.2018 00:19

Paulina jeszcze pracuje w Lublinie?

Rr
@Badziewie do badziewia 29.11.2018 00:19

W Lublinie jeszcze nie wszyscy pobory dostali

Jasio zemke
@Rr 29.11.2018 11:05

Za to ja dostałem i dziękuje panu Kaszubowi. Za miłą i życzliwe podejście do człowieka... Jednak to prawda w tej firmie pracownik jest traktowany jak złoto dziękuję raz jeszcze,panie KASZUBIE będę pamiętał i odziecze się.

były
@Jasio zemke 29.11.2018 11:41

Powinieneś się nazwać Adaś Zemke. Wtedy byłoby w porządku.

Zemke Janko
@były 29.11.2018 17:52

Najważniejsze że Jaś zemke i każdy wie o co chodzi... Nigdy nie przestanę być za kaszubem nawet jak się odwróci ode mnie !

Kod95
@Jasio zemke 29.11.2018 11:41

Za takie bzdury powinni Cię z tej roboty zwolnić. Obaj wiemy jak jest. Pierw niech wybuduje zajezdnie z prawdziwego zdarzenia a nie kontenery i jakiś lipny plac, gdzie wozy są tak ciasno ustawione że nie sposób wejść do niego rano. Nie mówię już o PODSTAWOWYM zaniedbaniu czyli brakiem wypłat i SERWISU!

Arab
@Badziewie do badziewia 29.11.2018 00:19

Jak masz problemy i praca nie odpowiada to strzel baranka i spadaj gdzie pieprz rosnie. Ja bym tak zrobil na Twoim miejscu.

Arab
@Badziewie do badziewia 29.11.2018 00:19

Wozy tankowane są po kilka litrów żebyś nie mogl spuścić do bańki na bazie.

Badziewie do badziewia
@Arab 30.11.2018 01:48

A ja na Twoim miejscu bym nie komentował jak nie masz zielonego pojęcia o pracy w tej firmie. Człowieku tu nawet kraść nie ma czego. Nędza i rozpacz tylko patrzeć kiedy to wszystko spektakularnie (usunięte przez administratora). Będę bardzo szczęśliwy wtedy.

ciekawy
@Badziewie do badziewia 30.11.2018 22:25

to mówisz Pan że to się niedługo wszystko zawali ludziom na łeb ?!

Badziewie do badziewia
@ciekawy 01.12.2018 21:10

Jestem tego pewien, to i tak już zbyt długo trwa. Ciekawe co będzie z wypłatą w grudniu.

Dkny
@Jasio zemke 29.11.2018 11:41

Ty jestes jakos jebniety albo (usunięte przez administratora) jak niektorzy w elblagu.

Dkny
@Badziewie do badziewia 29.11.2018 00:19

W elblagu nie spotkalem sie jeszcze z brakiem paliwa. Ale kasy za pazdziernik nie dostalem jeszcze.Autobusy zlomy dyrektor jelop jak nic zero pojecia o pracy a (usunięte przez administratora) jezdza po 16 godzin.Masakra.

Drd
@Jasio zemke 29.11.2018 11:41

Kolejny baran sie trafil podziekuk jeszcze Panu z elblaga Pan dyrektor siedzi zero pojecia o komunikacji forma dno kompletne

Kielich
@Badziewie do badziewia 30.11.2018 22:25

W jaki sposób możemy się skontaktować prywatnie? Potrzebuje pomocy i faktów żeby się im do (usunięte przez administratora) dobrać. Musiałem się zwolnić bo mnie gnoje szantażowali jakiś czas temu. Z chęcią bym się dowiedział czegoś nowego.

def
@Kielich 05.12.2018 13:54

Pracowałeś w Lublinie czy Jastrzębiu i co chcesz wiedzieć?

swój człowiek

wczoraj po 23 było znowu tankowanie na witosa

PYTANIE

Czytam te wpisy, wyzwiska w stronę firmy, ludzi itd. Zastanawia mnie jedno - skoro tak źle, to po co dalej w tej firmie pracujesz? Wytłumaczy mi to ktoś?

Kod95
@PYTANIE 30.11.2018 11:28

Brak innych perspektyw. MPK obciąża za przepał (zabierając premię), wozy cóż. Jednego dnia możesz jeździć Citaro, drugiego Jelczem bez grzania. Irex- Samozatrudnienie, marna opcja za marne stawki, co się skończy jak nie będzie już małego Zusu? Warbus- względnie dobre auta(przynajmnjej nowe), praca bez tankowania i oc... LLA- wątpliwa przyjemność jazdy MAZem i ich innymi wynalazkami. Zostaje zmienić miasto lub iść na miedzynarodówkę albo zmienić branżę.

Kierowiec

A moze zaczniecie pisac o sytuacji w firmie Czy placa na czas ? Czy placa ZUS ? Czy dbaja o autobusy ,czy maja warsztaty ?

Bolek
@Kierowiec 28.11.2018 09:49

Kolego na temat firmy było napisane dużo ,przeczytaj wcześniejsze wpisy to wszystko się dowiesz

Wujek Kaszuba
@Bolek 28.11.2018 10:04

To ten Bolek z Gdańska?????!?

Kod95
@Kierowiec 28.11.2018 09:49

Tak zwany warsztat pod gwiazdami

Bolek
@Wujek Kaszuba 28.11.2018 11:44

Nie jestem z Bielska Białej brat Lolka

Zarząd

Drodzy przyjaciele Warbusa z przyjemnością informujemy że w dniu 24 grudnia obchodzimy wielkie święto , -imieniny naszego ukochanego dyrektora na prośbę wielu pracowników a także liczne telefony postanowiliśmy zorganizować uroczystości.W związku z tym będzie prowadzona zbiórka na prezent oraz kwiaty dla naszego solenizanta pieniądze proszę wpłacać u dyspozytora gdzie będzie wywieszona lista .W dniu tym będzie zorganizowana krótka część artystyczna oraz poczęstunek.Potrzebnych będzie kilku chętnych.Dwie osoby do wręczenia kwiatów i prezentu trzy do odśpiewania sto lat oraz dwie do recytowania krótkiego wiersza chętni proszeni są o zgłaszanie do dyspozytora osoby które wezmą udział w uroczystościach będą mogły liczyć na profity i przychylność dyrekcji.Prosimy o liczny udział w tak wielkim świecie. .zarzad

Syn wujka Kaszuba
@Zarząd 27.11.2018 20:49

Hura jupi ,w końcu zarząd mnie wysłuchał i coś robi w tej sprawie! Panowie i panie jako że jestem głównym przodownikiem pracy proponuję kupić chryzantemy oraz butelkę szkockiej ,hura w końcu zarząd oraz przodownicy pracy zaczną dbać o wizerunek firmy która to zaczynam ocieplać wizerunkowo....yyyyyyy...eeeeee-przepraszam za ubogi zasób słownictwa ale jestem zwykły robol.. Yyyyyyy, eeeeeeee ,yyyyyyy proponuję by skarbone zanieść do Pana Romana wieczorem by ludzie nie życzliwi nie pozbawili datkow naszego ukochanego Pana Kaszuba!

def
@Zarząd 27.11.2018 20:49

Ja mam nawet pomysł na prezent!!! Kupmy panu Adamowi poradnik jak prawidłowo stosować ustawę o czasie pracy kierowców. Upominek jak znalazł.

Bolek
@def 28.11.2018 12:21

O napewno przyda się

anonim

(usunięte przez administratora)

Kod95

Ja poprzednią 23.10 i to w 2 ratach. Pierw z 1000 potem reszta.

Kod95

Ciekawe czemu ktoś usunął komentarz o braku wypłaty. Tak jak mówiłem. Gowork kontaktuje się później z firmą i ta jeśli zapłaci ma usuwane komentarze.

Cizia

Proszę nie obgadywac Kaszuba to porządny gość powiedział że własnoręcznie uszyje wszystkim firanki do kabiny tylko proszę wpisać się na listę i określić kto chce jaki kolor i fason.

Ojciec wujka Kaszuba.
@Cizia 23.11.2018 10:50

W końcu odzywają się moi przyjaciele i przodownicy pana Kaszuba... Mówiłem że nas jest sporo....:))) uważajcie co mówicie:) hehe....ciziu kochanie moje biore cię pod swoje ramiona byś miała lepiej u Pana Kaszuba!

pan zagadka
@Ojciec wujka Kaszuba. 23.11.2018 11:21

Pozajączkowało was... Ale wesoło się czyta gdy bida w firmie az piszczy pozostaje tylko pusty śmiech poddanych... :d

Ojciec wujka Kaszuba.
@pan zagadka 23.11.2018 11:35

Mam nadzieję że wujek Kaszuba oraz ojciec wujka Kaszuba i cizia sprawiły wam uśmiech na twarzy i serdecznie się usnialiscie? Nie ma to jak dbanie o dobry wizerunek firmy dla Pana Kaszuba wszystko!!

Cizia
@Ojciec wujka Kaszuba. 23.11.2018 11:21

Ok zgadzam się ja dla ciebie ojcze wujka Kaszuba i dla Kaszuba zrobię wszystko -- całusy pa . Kocham was

def
@Cizia 23.11.2018 10:50

Pedał chroni pedała?

Kod95
@Cizia 23.11.2018 10:50

Dla mnie różowa... ale was (usunięte przez administratora) pojechało

Cizia
@def 24.11.2018 00:22

Jak może być dziewczyna pedałem ty chyba jesteś homo niewiadomo

Kod95
@Cizia 24.11.2018 11:12

Zacznijmy od tego, że wątpliwa jest kwestia czy jesteś dziewczyną, bo znając warbusiarki coś mi się nie wydaje.

def
@Cizia 24.11.2018 11:12

Uwielbiam kobiety, więc jestem lesbijką. To proste!

Pan zagatka
@def 25.11.2018 19:39

Skończmy ta pusta dyskusję bo głupszy sprowadzi dyskusję do swojego poziomu i pokona Cię swoją głupotą.

Wujek Kaszuba
@Pan zagatka 25.11.2018 22:18

Łehehehehe.......

Ojciec wujka Kaszuba.

A ja dostałem cyne od wujka Kaszuba, że w tym roku będą benefity w postaci 2500 zł na święta oraz na św.Mikołaja, pań Kaszub powiedział że jeśli mamy tanitiemy do wozów(prawa) to kupi nam zasłonki do kabiny żeby nie wialo i dodatkowo nam kupi w kolorze zasłonki do okienka z kupnem biletów. Chciałbym wykupić się w łaski wujka Kaszuba oraz Pana Kaszuba i dodatkowo muszę pochwalić firmę bo firma dodatkowo daje kredkowe - olowke w wrześniu dla dzieci a na Wielkanoc były talony w wysokości 900 zł.....wczasy pod grusza q tym roku wyszły po 3500 zł za 2 tyg urlopu, dodatkowo pań Kaszub załatwił nam domki nad białka i darmowe bilety dla nas i rodziny w Lublinie.. Od 1 listopada jest darmowy basen oraz siłownia... Od 1 listopada pań Kaszub załatwił nam przewóz pracowniczy..... Co my byśmy bez niego zrobili ?? Inni ludzie chcą go zniszczyć RZUCAJĄ MU KLODY POD NOGI to nie ludzie to wilki cyt .miś. Firma ma bardzo duży socjal,warbus to jest budzetowka,żeby tu pracować trzeba mieć znajojomsci nie przyjmują każdego od tak.....wogole jeśli ktoś pozna dyrektora i wkupi się w jego łaski w Pana Kaszuba to poprostu to jest człowiek DUSZA i złoto pracownik ma tu większe prawa niż zarząd i dyrekotrzy ....człowiek jes szanowany zgodnościa i jest na wagę złota poprostu nikogo nie zmuszają do pracy ponad siły wystarczy ładnie poprosić pogadać i wszystko jest w jak najlepszym porządku...pań Kaszub nigdy nie odmawia niczego ...a jesgo słowo jest więcej warte niż życie... Jak obiecuje to dotrzymuje słowa a co najważniejsze nie sieje propagandy !!! Dziękujemy że jest pan z nami zawsze jest pań odpowiednim człowiekiem i jest się komu poskarżyć jak za komuny.... Dziękujemy panu za zaangażowanie w Lublinie.... Dziękujemy to my pracownicy nieliczni którzy nie dadzą panu krzywdy zrobić tylko pomogą i przegania intruzów i zdrajców! Cześć i chwała dla Pana Kaszuba....!!!!!!! W tym roku na święta 2500 zł pewne info ! Także proszę nie psuć wizerunku firmy o ktory tak dbamy i o ktory walczymy dla Pana Kaszuba o wizerunek firmy ! To pisałem ja ojciec wujka Kaszuba-nie wujek Kaszuba!!!!! Jest nas sporo jak ulegalki po deszczu wysrastamy i nie damy krzywdy zrobić panu Kaszubowi ....jesteśmy jak grzyby po deszczu nie wiecie z kim gadacie nawet a my potem to mówimy panu Kaszubowi! Jes nas coraz więcej.... Uważajcie co mówicie..bo my dla Pana Kaszuba damy się wszystko zrobić!!!!!!!!!!!!!

Ojciec wujka Kaszuba.

A (usunięte przez administratora) cię to obchodzi, jesteś człowiekiem od nas czyli od Pana Kaszuba? Jeśli nie to wypad bo laczka dostaniesz na ryj...nie wchodź miedzy wódkę i zakaske bo sobie nie życzymy tego ani pań Kaszub fieju malorolny !

Kod95
@Ojciec wujka Kaszuba. 23.11.2018 10:01

Sam sobie odpisujesz?

Kod95

Dostałem od znajomego cynk, że podobno któryś piekarz gniótł dziś 9105 z uszkodzonym układem napędowym (uszkodzona skrzynia biegów) zamiast zjechać... przyznać się, który to taki mądry...

.
@Kod95 21.11.2018 20:37

Ważne że jeździ za dużego wyboru nie ma. Wczoraj wieczorem na 10 krótki jeździł.

Kod95
@. 21.11.2018 22:00

No ni ma. Jak niczego w Zajezdni Tokarska i na koncie Warbusa vel Mobilis vel E... Na szczęście na razie miałem w miarę dobre wozy i myślę że na tym poprzestanę... pora zająć się czymś poważnym.

Kod95
@Kod95 21.11.2018 23:21

So girls enjoy yourself and guys be thoughtful. Ja zatem się żegnam z tą firemką. Cóż szkoda, bo mercami fajnie się jeździło, ale siedzieć za te pieniądze pośrodku niczego i wstawać o 3 rano to mi się nie opłaca. "Liczą się chęci do pracy" jak to tam wujek mówił.

def
@Kod95 21.11.2018 23:30

Żegnaj. Fajny był z Ciebie zmiennik. Ja jeszcze muszę to przetrzymać.

Ojciec wujka Kaszuba.
@Kod95 21.11.2018 20:37

A ja dostałem cyne od wujka Kaszuba, że w tym roku będą benefity w postaci 2500 zł na święta oraz na św.Mikołaja, pań Kaszub powiedział że jeśli mamy tanitiemy do wozów(prawa) to kupi nam zasłonki do kabiny żeby nie wialo i dodatkowo nam kupi w kolorze zasłonki do okienka z kupnem biletów. Chciałbym wykupić się w łaski wujka Kaszuba oraz Pana Kaszuba i dodatkowo muszę pochwalić firmę bo firma dodatkowo daje kredkowe - olowke w wrześniu dla dzieci a na Wielkanoc były talony w wysokości 900 zł.....wczasy pod grusza q tym roku wyszły po 3500 zł za 2 tyg urlopu, dodatkowo pań Kaszub załatwił nam domki nad białka i darmowe bilety dla nas i rodziny w Lublinie.. Od 1 listopada jest darmowy basen oraz siłownia... Od 1 listopada pań Kaszub załatwił nam przewóz pracowniczy..... Co my byśmy bez niego zrobili ?? Inni ludzie chcą go zniszczyć RZUCAJĄ MU KLODY POD NOGI to nie ludzie to wilki cyt .miś. Firma ma bardzo duży socjal,warbus to jest budzetowka,żeby tu pracować trzeba mieć znajojomsci nie przyjmują każdego od tak.....wogole jeśli ktoś pozna dyrektora i wkupi się w jego łaski w Pana Kaszuba to poprostu to jest człowiek DUSZA i złoto pracownik ma tu większe prawa niż zarząd i dyrekotrzy ....człowiek jes szanowany zgodnościa i jest na wagę złota poprostu nikogo nie zmuszają do pracy ponad siły wystarczy ładnie poprosić pogadać i wszystko jest w jak najlepszym porządku...pań Kaszub nigdy nie odmawia niczego ...a jesgo słowo jest więcej warte niż życie... Jak obiecuje to dotrzymuje słowa a co najważniejsze nie sieje propagandy !!! Dziękujemy że jest pan z nami zawsze jest pań odpowiednim człowiekiem i jest się komu poskarżyć jak za komuny.... Dziękujemy panu za zaangażowanie w Lublinie.... Dziękujemy to my pracownicy nieliczni którzy nie dadzą panu krzywdy zrobić tylko pomogą i przegania intruzów i zdrajców! Cześć i chwała dla Pana Kaszuba....!!!!!!! W tym roku na święta 2500 zł pewne info ! Także proszę nie psuć wizerunku firmy o ktory tak dbamy i o ktory walczymy dla Pana Kaszuba o wizerunek firmy ! To pisałem ja ojciec wujka Kaszuba-nie wujek Kaszuba!!!!! Jest nas sporo jak ulegalki po deszczu wysrastamy i nie damy krzywdy zrobić panu Kaszubowi ....jesteśmy jak grzyby po deszczu nie wiecie z kim gadacie nawet a my potem to mówimy panu Kaszubowi! Jes nas coraz więcej.... Uważajcie co mówicie..bo my dla Pana Kaszuba damy się wszystko zrobić!!!!!!!!!!!!!

def
@Ojciec wujka Kaszuba. 22.11.2018 18:38

Jak na żarty to szacun. Jak na serio to (usunięte przez administratora) dziadzie. I mam nadzieję, że to nie Sitar i Murzyn.

Kod95
@def 22.11.2018 15:12

Ja jeszcze chwilę, póki nie znajdę czegoś sensownego, bo nie chce sobie pozwolić znowu na siedzenie i szukanie. Ogólnie na plus są wozy, choć nie każdy jest dobry. 9009 chyba jedna z lepszych solówek i 9121/22 z przegubów. Atmosfera w firmie no powiedzmy, że względnie z każdym idzie się dogadać poza paroma buraczanymi wyjątkami co zwykle można było łatwo poznać po tym jaki wóz bierzesz. Nie chce mówić kto, Ale można się domyślać kto się nie nadaje do pracy z ludźmi. Reszta cóż... wypłata nie wiem czy kiedyś na czas była, ta marna zajezdnia placyk i kontener ( plus te przenosiny ), serwisu brak i w ogóle wszystkiego. Podejście pracodawcy no mocno średnie podobnie i stawki. Linie w miarę w porządku. Głównie krecią robotę robią ci co nie lubią takiej pracy, choć wg mnie jest fajna ja to lubię. No ale z podejściem "uprzejmości do garnka nie nałożysz trzeba kartofli nakroić" to w ogóle nie polecam się zatrudniać gdziekolwiek gdzie są inni ludzie. Zawsze jakos podchodziłem tak, że jak trzeba było to i ten autobus opuściłem i odpowiadałem ludziom jeśli o coś pytali, ale no cóż. Ogólnie mi się podobało, choć firmie można zarzucić wiele, to wg mnie i tak lepiej niż w naczelnej komunie MPK, gdzie trzeba było wymyślać różne usterki, żeby nie śmigać rozpieprzonym gratem bez ogrzewania. No i koleżanki spoko w firmie też. Szkoda, że takie jest podejście Warbusa do tego wszystkiego, bo potencjał był duży...

...
@Kod95 22.11.2018 23:06

To nie jest ''takie podejście'' to jest CELOWE działanie.

Kod95
@... 23.11.2018 01:27

Prawdopodobnie tak.

Ojciec wujka Kaszuba.
@Kod95 23.11.2018 10:08

Na czym jeździsz dziś ?czyżby 31/39

pan zagadka
@Ojciec wujka Kaszuba. 23.11.2018 10:10

Tłuką się dzisiaj strasznie... O osobowkach na przystanku nie wspomnę grr

Kod95
@Ojciec wujka Kaszuba. 23.11.2018 10:10

To na razie pozostanie zagadką. Jak pewne informacje, których wy nie macie, ale wolicie wypisywać pierdoły nic nie wnoszące i nie pokazujące obrazu. Ktoś może się na to jeszcze nabrać... ale gowork często informuje firmy o złych opiniach i proponuje usuwanie komentarzy lub opinie wystawione przeciwne.

kaszcwel

Jak tam Warbus we WRoclawiu stoi?

Wujek Kaszuba

Weźcie dajcie spokój kaszubowi !!!! Facet jest na miejscu i dba o nas jak mało kto,a wy mu podrzucacie kłody pod nogi!! Jak może być dobrze skoro on wyciąga rękę a wy ja kasacie?... Nie wstyd wam ?! Pań Kaszub ,jest człowiekiem odpowiedzialnym z zasadami i kręgosłupem moralnym...a nie takie dno jak wy....się jecie propagandę i hipokryzję pisząc źle o firmie tu...potwierdzam firma dba o pracownika płaci na czas i uczciwie...a nawet rzuci na święta dodatkami pieniężnymi tak więc jest nie prawda że w tej firmie jest źle..warbus to rzetelna firma i uczciwą która zaprasza do współpracy pracowników oraz nowych ludzi do pracy...niech żyje nasz człowiek Kaszub! Nie pozwolimy by ktoś zniszczył sukces i dobre imię Pana Kaszuba,oraz nie pozwolimy na zniszczenia sukcesu wizerunkowego! O który tak dba!!!!! Gonic nierobow i motłoch!.

pan zagadka
@Wujek Kaszuba 13.11.2018 11:21

czlowieku zamilcz, bo czytac te klamstwa to az oczy bola i noz sie otwiera w kieszeni ze chodza takie lubiace rozwierac otwory ludzie po swiecie. jak warbus zacznie ustalac grafik na miesiac , a przynajmniej na 2 tygodnie do przodu to pogadamy. a dodatki? co maja dodatki do tego ? jest to zabieg księgowy by zmiejszać koszty kosztem czasu pracy kierowców. niech Warbus zacznie płacić za niedziele, i przepracowane swięta! i niech zacznie traktować poważnie swoich pracowników to może wtedy jakoś się utrzyma. inaczej padnie na pysk. Chyba że nałapie takich czwartaków jak ty co nie mają życia prywatnego i 12 h codziennie mogą jeździć za fajerą. Ciekawe jak oni ten czas pracy rozliczają? bo te 3-4 godzin pomiędzy liniami to ty nie odpoczywasz tylko wałesasz się po Lublinie.

Wujek Kaszuba
@pan zagadka 13.11.2018 11:53

Sam zamilcz i nie siej propagandy! Przez takich jak ty ludzie nie chcą tu pracować! Jeśli mówię że Kaszub jest ok to tak jest!!!! A ty nie pyskuj bo sam niszczysz firmę ....nie będzie byle kto niszczył reputacji Kaszuba naszego człowieka i Pana!!! Facet wie co robi i dziękuje mu za robotę nierobku...urodziliście się w czasach Goebbelsa że tak klamiecie na temat firmy i rozsiewacie teorie spiskowe jaki to warbus zły! Warbus dobry i uczciwy a na święta dają talony!!!!!!!!

Kod95
@Wujek Kaszuba 13.11.2018 12:08

Niech sobie ten talon wsadzi. Mam tantiemy z których więcej dostanę niż z jego bonusów.

Wujek Kaszuba
@Kod95 13.11.2018 12:49

Niepozeolimyy zniszczyć firmy oraz naszego Pana Kaszuba!!!

pan zagadka
@Wujek Kaszuba 13.11.2018 12:58

Zmień leki.

def
@pan zagadka 13.11.2018 13:43

Dajcie spokój z tą Ciocią Kaszuba. Ktoś sobie robi jaja.

byly
@Wujek Kaszuba 13.11.2018 11:21

chetnie sie spotkam z toba i pokaze ci jak placa na czas...gosciu ty chyba zle leki bierzesz haha zmien dostawce haha pozwy ida :D

pan zagadka
@Wujek Kaszuba 13.11.2018 12:08

Na jakie święta Ty widziałeś talony?! Ostatni grudzień Warbus zafundował wszystkim opóźniona płatność i to w dwóch ratach!!! Tu święta, czas prezentów a nie bylo za co kupić dzieciom prezentów.

K.e
@Wujek Kaszuba 13.11.2018 12:58

????????????????????????????

Nieten-Kaszubowski
@pan zagadka 13.11.2018 19:30

Kłamstwo! Dzieciom prezenty przynosi św. Mikołaj, proszę nie mieszać ich do rozgrywek dorosłych.

Andriej Talar ten z fso Warsza

Pan Kaszub jest człowiekiem o golebim sercu,wiele nam w życiu pomógł nie oczekując nic w zamian ...ba nawet sam dawał więcej niz chcieliśmy...kiedy go poprosimy zawsze mamy wolne oraz lepsze i rentowniejsze linie no i Półtoraki nam daje byśmy z głodu nie padli...nie rozumiem pewnyych ludzi w warbusie którzy się na niego skarżą....przecież warbus tl firma z polskimi korzeniami dużo dodatków i bogaty pakiet zfśs.....pań Kaszub to człowiek DUSZA nigdy nie słyszałem od chłopaków by się na niego skarżyli, wręcz przeciwnie mówili że swój chłop i rozumie drugiego człowieka... Ostatnio na bazie wpadliśmy na pomysł z chłopakami by zrobić tablice ku czci Pana Kaszuba jak to bylo za komuny czyli 350 % normy lub 450%!.... Przecież jemu też się należy, tylko przodownik pracy pań Kaszub nam pomoże!

desperado Lublin
@Andriej Talar ten z fso Warsza 15.11.2018 11:22

Pokaż gamoniu ten Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych w Warbusie...

Bronek talar przodownik pracy.
@desperado Lublin 15.11.2018 13:20

Ty Desperados idź lepiej do Salmy bo Bucho cię ściga

Mieczysław
@desperado Lublin 15.11.2018 13:20

przeciez pn soboe żarty stroi, więcej luzu

Kod95
@Andriej Talar ten z fso Warsza 15.11.2018 11:22

Chrzanisz lepsze i rentowniejsze linie... kogo obchodzi rentowność linii... chyba chodziło ci o więcej godzin pracy, a skoro tak to precyzuj wypowiedzi. To nie są linie komercyjne, że zysk zależy od przewiezienia pasażera. Tobie bym polecał najbardziej rentową 14. Podmiana 14.17 na Węgliniuniu i zabawa aż do 23.45. 8 godzin 44 minuty rozkładowej jazdy. A czym potem wrócisz z Tokarskiej to już martw się sam. :)

Andrzej talar ten FSO Warszawa
@Kod95 15.11.2018 17:40

Dziękuje za życzliwą wypowiedź ????ale skoro aprooo po linii czy ta 14 jest fajna linią?czy tylko ona kończy o 23:45? Przecież inne linie też mają późny zjazd????

Kod95
@Andrzej talar ten FSO Warszawa 15.11.2018 18:37

Kwestia gustu. Wolę do 23.

Andriej talar fso
@Kod95 15.11.2018 22:08

Rozumiem. A które linię według ciebie są złe wymieniles 14 a inne?

Kod95
@Andriej talar fso 16.11.2018 08:27

6 jest nudna strasznie. Jedyna rozrywka to korki. 39 do Zadębia w nocy też takie o, 45 śmierdzi na Metalurgicznej... reszta chyba w porządku. 44 do kawki jest fenomenalne. Długi kurs szybko zlatuje, tyle że też pasy tam strasznie ciasne. Najlepsza chyba 26 cały czas szerokie drogi, można dobrze cisnąć, a przy obywatelskiej urozmaicenie w postaci różnych wyzwań dla kierowcy. No i 3 dramat linia. Z jednej wsi na drugą przez największe mozliwe korki.

Andriej talar fso
@Kod95 16.11.2018 14:04

A co sądzisz o 10 ?-kręgosłupie komunikacji miejskiej...? Dużo opóźnien?.... A 8 do Zemborzyce?.... A na wspomnianej 14 jezdziles? Dużo opóźnien???

Kod95
@Andriej talar fso 17.11.2018 09:39

10 jest okej. Trzeba kręcić kółka czasem przez opóźnienia Ale linia w porządku. Ogólnie linie takie średnie, ale też i powiedzialbym do (usunięte przez administratora) jak wspomniana 3. Zwykle linie miejskie w sporym mieście. 8 nie jest złe. W szczycie wiadomo stoi Narutowicza, ale trasa relaksowa dosyć i nie wymagająca. Zdaje się że spośród wszystkich linii ZTM skręca w swoim przebiegu najmniej razy jedziesz tylko prosto. :P Wiadomo trzeba się liczyć że zdarza się że ma się kursy bez postoju na czym by nie było... taki urok pracy i miasta i tych wszystkich remontów, ale jeździ się fajnie.

Andriej talar fso
@Kod95 18.11.2018 02:17

Dziękuję za życzliwa odpowiedz..:).. A 14 jak z nią jest dużo opóźnien? Co kierowcy sądzą o niej? Jeździłem nią?...10 wydaje si bardzo wyzylylowana jedne światła trafisz i stoisz na innych....:( jeszcze linia 31 co o niej powiedzieć?:)

Kod95
@Andriej talar fso 18.11.2018 08:36

Z 14 to 9114 chyba (:P). 10, 31 w porządku typowe linie miejskie. Dużo atencji, polecam. :D

Andriej talar fso
@Kod95 18.11.2018 13:44

Nie miałem okazji jeździć 14:( na 14 widziałem sporo jeździ 9114 ...a 31 robiłem w wakacje to było całkiem spoko,dużo dupeczek nią jeździ....:) jest na co popatrzeć i z kim się podrażnić przy otwieraniu drzwi...najlepsze jak te dupeczki tylko te ciepłe guziki a tu ciach nie działają tylko kierowca sam otwiera z opoznieniem bo musi obczaic pizdeczki :):)

Kod95
@Andriej talar fso 19.11.2018 00:23

114 ma fajnych właścicieli. Do rany przyłóż. Serdecznie pozdrawiam jeśli czytają.

Andriej talar fso
@Kod95 19.11.2018 12:39

Chcąc nie chcąc muszę ci przyznać rację....

Badziewie do badziewia

Wypłaty w Jastrzębiu przyszły w dwóch ratach tydzień po terminie i na ostatnią chwilę. Do wielkiej pani prezes nie da się dodzwonić, a jak odbierze to gra głupa. Teraz obiecała, że za opóźnienie dostaniemy po 200 zł. Obiecanki cacanki, a głupiemu radość. Jastrzębie ma już dość tej pseudo firmy i tych hochsztaplerów. Grafiki nie zrobione już kolejny raz, bo po co... Ludzi nie ma..., a co to nasza wina? Jestem pracownikiem i mam swoje prawa. Chyba będzie trzeba zgłosić sprawę do PIPu, a i zainteresować policję i Itd :) bo czas pracy też nie jest przestrzegany.

Kod95
@Badziewie do badziewia 18.11.2018 18:31

Podpinam się z LU...wszystko co dotąd się działo to pracownicze samobójstwo tej firemki.

Lu
@Badziewie do badziewia 18.11.2018 18:31

Jaka ona wielka? Niech ta kobieta się zajmie dziećmi i domem. Bo myślenie i logika w jej przypadku to porazka...!jest coraz gorzej wszystko się sypie i nie widać poprawy. Trzeba uciekać...

Krzychu

W Jastrzębiu wyplaty wstrzymane.

def
@Krzychu 14.11.2018 17:18

Serio? Co się u was dzieje?

Kierowiec
@Krzychu 14.11.2018 17:18

To powinno byc karalne Nikt nie powinien wyjechac bez wyplaty

pan zagadka
@Kierowiec 14.11.2018 21:07

W Lublinie powoli tez się zmienia. Sporo osób odeszło. Grafiki w kratkę zasrane L4/zwolnienie. Nie dziwi mnie to.

def
@pan zagadka 14.11.2018 21:52

Kabiny w Mercedesach są liche, grzejnika na nogi brak, dmuchawy chodzą jak chodzą, do tego coraz więcej wozów ma problemy z piecami. Przy podejściu Warbusa, czyli Absolutnym Braku Czegokolwiek nie powinno szefostwa dziwić, że w okresie jesień-zima będzie dużo zwolnień lekarskich. Kierowca na chorobowym kosztuje, zastępstwo za niego też. Wydaje mi się, że taniej i prościej zrobić ogrzewanie. Ale firma jak widać woli nic nie robić tylko jak to było w tym piśmie sprzed paru miesięcy sprawdzać czy wystawiano nam prawdziwe czy lewe L4. Błędne koło.

Kod95
@def 15.11.2018 10:48

Imo, ogrzewanie jest okej. Można spokojnie jeździć w koszulce, tyle że jak otwierasz przód to strasznie nawiewa...

.
@def 15.11.2018 10:48

Aby grzało na nogi trzeba zasłonić kratkę która jest pod drzwiami od kabiny a żeby nie wiało to pomaga kocyk zawieszony po prawej stronie jak to już w kilku wozach właściciele sobie zrobili oraz zasłonięcie okienka do biletów. Ewentualnie przy większych mrozach wyłączyć ciepły guzik w przednich drzwiach (czarny przełącznik pod klapą) i mówić że zamarzły.

Kod95
@. 15.11.2018 23:40

Super patenty. Wieś tanczy i spiewa. Wóz ma być jak z fabryki a nie jakieś kocyki. To nie PKS w latach 80. A wyłączanie CG... cóż może lepiej żebyś woził towary zamiast ludzi skoro ich nie lubisz. Starczy jechać do końca zatoki i wtedy i tak mało kto wsiada przodem. :)

.
@Kod95 16.11.2018 14:06

No wieś tańczy i śpiewa ale ja nie zamierzam marznąć przez jakiegoś dziada co zamówił najtańszą bieda wersję mając gdzieś komfort i bezpieczeństwo kierowcy jakoś sobie radzić trzeba.

pan zagadka

Gadacie o pieniądzach a mi dzisiaj Głodny Kròlik uratował tyłek... Wyszedłem bez kanapek... Kebab pita palce lizać. Jak ktoś jeździ kunickiego to można sobie zamówić na przystanek zapakowane. Wyżerka taka ze mniam mniam. Google: Głodny Kròlik Władysława Kunickiego 114, 20-425 Lublin

Wujek Kaszuba

Warbus firma z polskimi korzeniami w tej firmie pracownik jest traktowany jak złoto jest bardzo szanowany i uwazanyza dobro narodowe... Firma aktualnie poszukuje kierowców zapewniając duży wachlarz świadczeń socjalnych między innymi talony, na święta.. Wczasy pod gruszą.... Bezpłatne domki nad jeziorem..... Tzw ołówkowe dla dzieci w wrześniu..darmowy basen oraz siłownia... A także kasę zapomogowo pożyczkowe...a propo zarobków 12 zlb+ dodatki za nocki za nadgodziny za pracę w soboty i święta.. Są to dodatki funkcyjne ....pensja jest zawsze na czas zawsze przed 10 uczciwie zapłacona i naliczana.. JESTESMY PRZODOWNIKAMI PRACY I NIE POZWOLIMY NIEWUERNYM LUDZIOM RZUCAC KŁODY POD NOGI PANA KASZUBA ....TEN PAN WNOSI W FIRME POWIEW NOWOŚCI I ŚWIEŻOŚCI JEST BARDZO KOMPETENTY I ZAWSZE MOŻNA NA NIEGO LICZYC JEST ODDANY PRACOWNIKOWI! NIE POZWOLIMY ZNISZCZYC NORMY PRZODOWNIKA PRACY PANA KASZUBA KTÓRA WYNOSI 350%! BĘDZIEMY NADAL ZA NIM OBSTAWIAĆ BO ON NAS BRONI I NAS WSPIERA ORAZ ZAWSZE JEST JEŚLI POTRZEBUJEMT POMOCY.. CZŁOWIEK MOŻNA BY RZEC DUSZA POMOCNY...A NIEKTORZY RZUCAJĄ MU KLODY POD NOGI...TO NIE LUDZIE TO WILKI!! PANIE KASZUBIE CHEMY TU ZADEKLAOWAC SI ZE BĘDZIEMY ZA PANEM DO KONCA TU I MOŻE PAN NA NAS LICZYĆ!!!!!!!

def
@Wujek Kaszuba 14.11.2018 11:01

No więc jak ktoś dalej nie wierzy, że ktoś sobie robi jaja z Kaszubowskiego i Warbusa no to ta wypowiedź jest tego najlepszym przykładem. Gratuluję pomysłowości kolego! Uśmiałem się serdecznie.

Kaszub
@Wujek Kaszuba 14.11.2018 11:01

Wejście się za robotę a nie (usunięte przez administratora) takie głupoty

pan zagadka
@Kaszub 14.11.2018 12:13

I to jest dopiero zloto... Hahahaha poplakalem sie do lez

Wujek Kaszuba

Panowie jako że zbliża się 24 grudnia Wigilia oraz imieniny Adama i Ewy proponuję zrobienie składki dla Pana Kaszuba powinniśmy zrobić ładny prezent w postaci miłego prezentu i upominku.... Od jutra proszę wrzucać dziengi do skarbony na dyspozytorni....w nocy będzie zabierajnaą skarbona do Pana Romana by jacyś niezyczliwi ludzie w stosunku do Pana Kaszuba pozbawiły go prezentu! Oraz skarbony...nie pozwolimy na to ! Niech żyje pań Kaszub .

pan zagadka
@Wujek Kaszuba 14.11.2018 11:55

Hahaha niezły troling... Musze Ci przyznać... Złoto.... Hahahahaha ????

Wujek Kaszuba

Jupi ,kolejny raz mi zapłacili w terminie... Jednak smarowanie pomaga ja mam zapłacone a wy nadal czekajcie do 25....ja 3400 wziolem za poltoraki ..pozdrawiam ten co ma zapłacone na czas od smarowania.

pan zagadka
@Wujek Kaszuba 08.11.2018 18:13

A premie dostałeś ? Jak nie to słabo się starasz i za mało rozwierasz ( tu każdy dopisze sobie co ) . Poćwicz troszkę ????

def
@Wujek Kaszuba 08.11.2018 18:13

Sitar to ty???

Kod95
@def 09.11.2018 18:52

Może jednak taki mały ptaszek z trójeczki na wu...

Wujek Kaszuba
@pan zagadka 09.11.2018 09:54

Tak dostałem 250 zł. Nigdy nie narzekalem na warbus oraz na Kaszuba ..po to jest facet by zarabiał dla firmy. Wy dostaniecie pewnie 24... Lub 6 grudnia.1-2 transze

Kod95
@Wujek Kaszuba 11.11.2018 09:16

Super kara dla nas.

Wujek Kaszuba
@Kod95 11.11.2018 10:58

Nie wiem czy kara czy co...ale weźcie się porządnie do roboty a nie wszystko wam nie pasuje... Może Półtoraki byscie zaczęli robić anie ciągle że nie nie i nie...cieszcie się że pracujecie wogole bo można powiedzieć że większość to odrzuty pompkowskie...weźcie się wkoncu do roboty a nie Półtoraki nie chcecie nierobbbby jedne.

pan zagadka
@Wujek Kaszuba 11.11.2018 11:41

Głupiego az miło posłuchać... Fakt ze w tym miesiącu były premie i wyplata w terminie co jest cudem nie czyni Warbusa super pracodawcą. Sposób układania grafiku jest karygodny i powie to każdy myślący kierowca który jeszcze się nie zwolnił z tej pracy! @WujkuKaszuba weź nas pod swe opiekuńcze ramiona aby Kaszub i Warbus nie oral nami swojej niegospodarności i ukladal grafiki może nie na miesiąc do przodu ale chociaż na 2 tygodnie. W te święta jak wszyscy się zwolnią to Warbus bedzie miał problem z obsada grafiku i na bank bedzie dosłownie wszystkich odrywał od wigilijnego stołu.

Kod95
@Wujek Kaszuba 11.11.2018 11:41

To se jeździj od 9 do 20 heh. Nikt ci nie broni. Ja mam jeszcze jakieś życie poza kierowaniem mercedesikiem. Kto tobie dał prawo jazdy wieśniaków jednemu. Chyba Ci ta praca życie uratowała. Ja tu jestem dla przyjemności aby pojeździć i nie długo się zwalniam.

Wujek Kaszuba
@Kod95 12.11.2018 01:14

Dla przyjemności jeździsz tu??? To faktycznie facet nie mamy o czym gadać skoro ty dla przyjemności w takiej firmie jeździsz... Widać brak ci godności i honoru-przejdz lepiej na moją stronę to ci zalatwie stała linie i pensyyje na czas oraz przeguba na stan...a i może o podwyzszcze pomyślimy bo inflacja nas goni...i gdzie się zwolnisz facet skoro jesteś z odrzutu poempekowskiego??? Warbus to rzetelny i uczciwy prawodawca! Proszę nie siać propagandy i hipokryzji na temat tej super firmy ! Wielu z was poempekowskich odrzutow nie miało by co do gara włożyć gdyby nie ten super i rzetelny prawodawca.

Pan zagadka
@Kod95 12.11.2018 01:14

Nie zauważyłeś ze to był sarkazm?! Ja tez mam swoje życie dlatego razi mnie ze tak układają grafik na 2 dni! To nie zgodne z kodeksem pracy ale na tyle zgloszen do PIP warbus nic z tym nie zrobił. Chyba ze miał kontrole w tym miesiącu i dlatego wszyscy dostali kasę na czas. W grudniu sytuacja wróci do normy i pewnie beda płacić kasę na polowe śledzia. Tj. Na raty. Mam tego dość

Pan zagadka
@Pan zagadka 12.11.2018 10:55

To smutne ze sa takie dzbany i (usunięte przez administratora) jak Wujek kaszuba. To nic dobrego dla pracowników.

Wujek Kaszuba
@Pan zagadka 12.11.2018 10:57

Nie nazywaj mnie dupowlazem to że lubię i popieram Kaszuba to nie znaczy że jestem dupowlazem.... Kaszuba ma rację że jesteście banda nierobów...jakoś dodatków od D1:do d7 nie chcecie brać !!!!!kasa w zęby kole? Takich ja ją w warbusie jest pełno rozmnażamy się jak ulegalki na grusze, trzymamy razem i nie damy sobie krzywdy zrobić...to że chwalimy i doceniamy Kaszuba to dobrze!czesc i chwała naszemu przodownikowi Kaszubów, tylko on potrafi ta firmę podnieść z kolan!

Kod95
@Wujek Kaszuba 12.11.2018 08:43

W życiu nie pracowałem jako kierowca :) Przeguba sobie sam mogę załatwić jak będę chciał, bo to wcale trudne nie jest w dobie tego co się dzieje. ;)

def

Rzetelnie muszę stwierdzić, że masz rzetelnie zlasowany mózg :)))

Kod95
@def 12.11.2018 20:59

Widać, że Kaszub odniósł sukces wizerunkowy, o który tak dba. :P

Wujek Kaszuba
@Kod95 12.11.2018 21:27

Weźcie dajcie spokój kaszubowi !!!! Facet jest na miejscu i dba o nas jak mało kto,a wy mu podrzucacie kłody pod nogi!! Jak może być dobrze skoro on wyciąga rękę a wy ja kasacie?... Nie wstyd wam ?! Pań Kaszub ,jest człowiekiem odpowiedzialnym z zasadami i kręgosłupem moralnym...a nie takie dno jak wy....się jecie propagandę i hipokryzję pisząc źle o firmie tu...potwierdzam firma dba o pracownika płaci na czas i uczciwie...a nawet rzuci na święta dodatkami pieniężnymi tak więc jest nie prawda że w tej firmie jest źle..warbus to rzetelna firma i uczciwą która zaprasza do współpracy pracowników oraz nowych ludzi do pracy...niech żyje nasz człowiek Kaszub! Nie pozwolimy by ktoś zniszczył sukces i dobre imię Pana Kaszuba,oraz nie pozwolimy na zniszczenia sukcesu wizerunkowego! O który tak dba!!!!! Gonic nierobow i motłoch!

zupa romana

lublin112 kierowca autobusu pomylil trase rozbil pojazd o latarnie Który zawracał przegubem na zamojskiej xd

Alojzy
@zupa romana 12.11.2018 21:44

Stefanooo ten najstarszy co powinien siedzieć w domu..

Warbus

Jeżeli ktoś planuje podjąć pracę w firmie Warbus niech przemyśli to 2 razy i najlepiej na trzeźwo...

idzdompk
@Warbus 06.11.2018 21:57

Już z pol roku minęło od pisma pani prezes z obietnicami i co dalej? Ciekawe ile dni po 10 tym razem poczekamy na wypłatę? W normalnych firmach dobry zwyczaj nakazywalby wypłatę wynagrodzenia już 9.11.2018 by pracownik mogl dysponować swoja wyplata zgodnie z umową!

Kod95
@Warbus 06.11.2018 21:57

Niby tak, ale jak ktoś chce pojeździć niekoniecznie w MPK to chyba i tak lepsze to niż śwIREX.

Józek
@idzdompk 07.11.2018 09:19

To nie jest dobry zwyczaj tylko działanie zgodne z prawem. Przelew wychodzący od pracodawcy ma prawo dojść na drugi dzień roboczy i jest to zupełnie normalne. Wysyła się przelewy dzień wcześniej, by dotarły na konto zgodnie z umową. Jeżeli przykładowo 10-ty wypada w poniedziałek to przelew powinien być puszczony w piątek 7-mego. W Warbusie oczywiście o tym nie słyszeli...

k.e

Czy tym którzy się zwolnili to warbus wypłacił całą należną kasę ?? Wiecie cos w tym temacie ? Czy się może sądzą ?

Ktoś
@k.e 31.10.2018 16:51

Sprawa w sądzie pracy, czekam na termin...

Nick
@k.e 31.10.2018 16:51

Spraw będzie kilka. Warszawiaki-cebulaki pożałują, że zadarli z Lublinem. Chodzi o zasady.

Kierowiec
@k.e 31.10.2018 16:51

W Jastrzębiu kierowcy z Warbus zaczynają się zwalniać Niektórzy przechodzą do PKM bo tam płacą wszystko na czas i zgodnie z kodeksem pracy

Nick
@Nick 02.11.2018 18:10

podszywaja sie gamonie potem nie dziwota ze im podobne ameby umyslowe tylko takie wpisy wylapuja, co albo obraza albo pisze bzdury..wymysl koleżyno podpis jakim tu sie poslugiwac, sam, posiedz, wymysl moze w koncu sie uda a nie sie podszywasz a ta ''firma'' ma z Warszawiakami tyle wspolnego co ja z zanzibarem a to ze (oficjalna)siedziba jest w Wawie czy gdzie tam nic nie znaczy..a co do spraw z ta ''firma'' sadowych..oj poczekacie sobie...i zeby jeszcze choc z efektem jakims a tu (usunięte przez administratora)zbita bo sady tutaj(w tym kraju) reprezentuja wlasnie takie firmy krzaki ewentualnie firmy corki wiekszych, wiec stoisz/cie na straconej pozycji..

mieczysław
@Kierowiec 03.11.2018 06:23

@kierowiec PKM jest trupem, którego być może prezdydent jastrzebia sprzeda,a na czym wyjdą najlepiej wszyscy, od kierowcow po pasazerow/ Nie jest prawda, jakoby pkm wyplacal pieniadze terminowo - wieszka czesc zalogi warbusa to byli kierowcy pkmu, o czyms to swiadczy. Zwalniaja sie kierowcy to prawda - ida na emeryturę. Naturalna sprawa.

Informator
@mieczysław 05.11.2018 13:05

Dlaczego kłamiesz Kierowcy z PKM jeżdżą w Warbusie bo była redukcja zatrudnienia po przegranym przetargu Zresztą jest ich tylko kilku Reszta to kilka pań a większość to emeryci górnicy którym kopalnia zabrała zdrowie mają małe emerytury i muszą dorabiać Oni mogą jeździć nawet za pięć złotych za godzinę i czekać na wypłatę ile trzeba będzie ZUS im nie jest potrzebny Wstydu nie mają A wszystkie pozytywne opinie to tutaj są wielkim kłamstwem pisane przez wazeliniarzy

Warbus
@k.e 31.10.2018 16:51

Dalej brak kasy za wrzesien

Kod95
@Warbus 06.11.2018 10:23

Jak rozumiem zrezygnowałeś/aś z pracy. Zgadza się?

Warbus
@Kod95 06.11.2018 20:17

Wlasnie nie...

Kod95

Pozdro z 91xx w tą piękną niedzielę z usterką sterownika hamulca :)

Józek
@Kod95 04.11.2018 12:51

Dramatyzujesz, to już się zdarzało od samego początku kiedy Mietki były nowiusieńkie. Hamulce masz w porządku i nie siej paniki. Jeżeli nie wierzysz to zapytaj w MPK, jak to u nich w zdawałoby się dobrze serwisowanych Mercedesach pozaklejane są ważne kontrolki żeby po oczach nie dawały. Mnie tylko irytuje jak mi co chwilę jakiś alarm wyje i potrafi tak całą zmianę...

Kod95
@Józek 04.11.2018 14:46

Chciałem tylko sobie pojeździć w niedzielę i myślałem że będzie fajny spokój, ale zamiast wykasować błąd w serwisie, którego napieprza po oczach i mnie triggeruje.

.
@Kod95 04.11.2018 15:28

Taśma izolacyjna to już konieczność bo lepiej nie będzie.

Układ

Pewnie z olx z łapanki od klysika ...tak jak przedmówca napisał wystarczylo przód wypuścić i było by ok....albo umieć cofać przegubem (tandemem)- wbrew pozorom łatwo jeśli ma się pojęcie..a tak wstyd i niesmak pozostanie...to pisałem ja ruski z 8

Kod95
@Układ 01.11.2018 20:15

Jeżeli faktycznie ostanie zdanie jest prawdziwe to szanuje.

Zostaw opinię o Warbus Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Warbus Sp. z o.o.