Warbus Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

Warbus Sp. z o.o.
2 51 6 1

Opinie o Warbus Sp. z o.o.

Józek

Ciekawie zaczyna się robić. Warbus na dywaniku w ZTM. Czyżby od tej pory wypłacali kasę na czas? Jakoś wątpię. Gdyby tylko kierowcy byli bardziej zgrani.... Byłaby kaska na czas, podwyżki by były... grafiki.... Myślę że nawet Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych też by był. A tak lipa, mogą Wam nie płacić wcale a i tak będziecie jeszcze co najmniej kilka miesięcy jeździć.

Elegancki Sławomir
@Józek 16.10.2018 08:51

I dobrze i tak!!! Ja im donosiłem na wszystkich i oszukali mnie. Nie odpuszczę. Skierowałem sprawę do sądu i inspekcji pracy.

As
@Józek 16.10.2018 08:51

Kilka miesięcy? Kilka lat... póki nowe wozy będą.

opinia o warbus

A więc od czego by tu zacząć? Warbus to firma która posiada dość nowy tabor ok 2 lata autobusy Mercedesa i to by było koniec plusów tej firmy. Minusy: - brak terminowych wypłat. (opóźnienia potrafią sięgnąć 2 tygodni) - wypłaty w ratach - grafik na kilka dni, często na tydzień to max co możesz zaplanować. - zalegają ze odprowadzaniem składek do ZUS - brak odcinków z zarobionych pieniędzy. Nie wiemy za ile Warbus godzin zapłacił, płaci w ratach, - robi trudności osobom które chcą się zwolnić. Moje sugestie dla Warbus Sp. z o.o.: Płacie w terminie należne wynagrodzenia Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: - termin wynagrodzenia - grafik planować na miesiąc a nie na 2 dni

NickTM
@opinia o warbus 12.10.2018 19:04

Jakie może robić trudności ze zwolnieniem? Wypowiedzenie i koniec...

Marcin

Drodzy użytkownicy, forum nie jest miejscem na przepychanki słowne i wzajemne obrażanie. Przypominam, że to obszar w którym powinny znajdować się opinie o pracodawcy. Potencjalni kandydaci poszukują tu merytorycznych informacji na temat zatrudnienia w firmie Warbus. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez pracodawcę? Jak przedstawia się kwestia wynagrodzeń oraz premii i czy można liczyć na pakiet świadczeń socjalnych?

Bolek
@Marcin 12.10.2018 11:09

Marcin ty przypadkiem w głowę nie walnąłes się

opinia o warbus
@Marcin 12.10.2018 11:09

Kaszpirowski... :D Nie masz co robić w godzinach pracy?

Rr

Brawo Kłysiak wreszcie coś się ruszyło panowie z Warbusa nie ma w piątek wypłaty w poniedziałek na L4

Nick
@Rr 11.10.2018 17:06

ruszcie w koncu tymi mozgownicami..zrobicie tak i pieniadze będą w dwa dni jak im nie wyjedzie chocby ponad 50%!

Alojzy
@Rr 11.10.2018 17:06

Brawo Klysik ,ale nie zapominajmy o tych 8 kierowcach którzy też zjechali na polecenie klysika ...mogli tego nie zrobić a mimo to poszli za szefem... Oraz może okaże się to pomocne i koledzy z warbusa dzięki nam będą mieli wypłaty

Rr
@Alojzy 11.10.2018 17:58

Musieli zjechać szef kazał to zjechali

Alojzy
@Rr 11.10.2018 18:18

Wiem... Ale nie zapominajmy o nich...w dziennik wschodnim ..nie jest napisane że szef...tylko że oni...więc to oni teraz będą mieli sol w oczach pasażerów... A czy szef kazał czy nie ważne że są razem... Ważne że nikt się nie wyłamał i nie trzymał z gebelsem...równie dobrze nie musieli zjeżdżać... I nie było by to ciężkie naruszenie obowiązków pracowniczych...

Ja
@Rr 11.10.2018 18:18

Pokazali zgranie załogi czego nie można powiedzieć o kierowcach (usunięte przez administratora)

Alojzy..

Ciekawe co na to gebels....:)))) ciekawe czy nerwy mu puściły

Rr
@Alojzy.. 11.10.2018 19:53

Narobił w gacie i uciekł z zajezdni

Alojzy ...brat Goebbels tego
@Rr 11.10.2018 20:16

Podobnoo okoliczni mieszkańcy się dziwili co tak śmierdzi na melgiewskiej..a to Goebels się zwajdal....Goebbels to niech lepiej jedzie po śledzie po kaszubsku..

Rr
@Alojzy ...brat Goebbels tego 11.10.2018 20:38

Po wizycie ZTM Kaszub pojechał zmienić gacie

def
@Rr 11.10.2018 20:44

Powinien je zmienić jeszcze przed pierwszym przyjazdem do Lublina. Już wtedy strasznie wiało z nich (usunięte przez administratora)

Wujek Kaszuba

Kaszub jutro wsiada na p12 lub p8a bo mówił że lubi rano wstawać.

Rr
@Wujek Kaszuba 11.10.2018 20:42

Kaszub jutro wsiada ale do pociągu do Gdańska

Aaa
@Rr 11.10.2018 21:18

Dokładnie

def

W Lublinie zastrajkował podwykonawca Warbusa. Nie dostał pieniędzy by zapłacić swoim kierowcom i dzisiaj 8 wozów zjechało w linii.

Barbie
@def 11.10.2018 11:39

To ten kłysik? Wiesz może jak działa ten mechanizm i opisał byś to?

def
@Barbie 11.10.2018 12:52

Kłysiak podstawia Warbusowi kilkunastu kierowców. Następnie co miesiąc wystawia rachunek za każdą godzinę, którą wyjeździli jego ludzie. Gdyby ich nie było to Warbusowi brakowałoby jakieś 20% ludzi.

Barbie
@def 11.10.2018 13:56

Stawka ta sama? Google milczy na temat takiej firmy...

def
@Barbie 11.10.2018 15:37

Wpisz Kłysiak Świdnik i wszystko wyjdzie. Stawka na umowie to minimum krajowe, a reszta w kopercie. Na gębę 12 zł i chyba jeszcze dorzuca 100 zł premii jak się przekroczy 200 albo 210 godzin.

Alojzy..

Brawo Klysik ,ale nie zapominajmy o tych 8 kierowcach którzy też zjechali na polecenie klysika ...mogli tego nie zrobić a mimo to poszli za szefem... Oraz może okaże się to pomocne i koledzy z warbusa dzięki nam będą mieli wypłaty......

Ja

Powiem krótko DNO zero szacunku dla ludzi ciągle zastraszanie samo uwielbienie(jestem najlepszym pracodawcą w regionie) i ostatnia nowalijka zatrudnienie ukraińskich kierowców.

kret

Pytanie do załóg z różnych miast - czy u was tez straszą Ukraińcami? czy to tylko załogę Jastrzębia?

Azbest
@kret 11.10.2018 11:15

Ba. W wielu miastach juz pracuja...

Ano

Zemke oblechu! Napierdalałeś na nas i nawet ciebie (usunięte przez administratora) Spowiadaj się żonie, bo masz z czego.

abc

Kaszub w Lublinie i już 2 osoby mniej. Od piątku Warbus jest uboższy o dyspozytora i jednego kierowcę.

Mietek
@abc 01.10.2018 10:06

Słyszałem że Kaszub wybiera się na kurs kat d jeszcze trochę i sam zostanie

...
@Mietek 01.10.2018 14:27

Z dziewczynami........

Mietek
@... 01.10.2018 18:05

Już i dziewczyny odchodzą

...
@Mietek 01.10.2018 22:07

Tak odchodzą, że wracają. Zresztą nie mają lepszych perspektyw bo w mpk gniotem albo 7 letnim autosanem kierować nie będą i nie raz zapewniały ze to ostatni miesiąc. Jedyny plus firmy. Merce... Zresztą 4 osoby i Ukraińcy warbusowi nie pomogą.

Drajwer mpkl
@... 01.10.2018 22:55

I co porezygnowaly kobitki i dyspozytor?

Bolek
@Drajwer mpkl 09.10.2018 13:30

Została jednak drajwerka w Warbusie i jedna u Kłysika. Dyspozytorka i jedna kieroczyni odeszły w ostatnich tygodniach.

Mpk drajwer
@Bolek 09.10.2018 18:37

Kto to jest kłysik? Ten z olx? Jakaś agencja? Lepiej płaci on czy warbus?

...
@Mpk drajwer 09.10.2018 20:00

Hahah mówiłem.... brak lepszych opcji. A ślizgów w trolejbusie zmieniać nie będą, ani jeździć jelczem czy o405, bo sam mając na stałe przeguba bym nie chciał... Mpk jest dobre jeśli jesteś wyjadaczem i masz wóz i linie na stałe, tyle że potem trochę strach na dyżurach, że wpadnie ci jakieś 78 albo inne linie których nie znasz. I trzesiesz portkami...

Bolek

Proszę nie podszywać się pod Bolka najpierw naucz się poprawnie pisać

GłosJastrzębia

Prac a w Warbus J-bie na poziomie ,jezdze latami z roznymi pracodawcami i ludzmi w pracy mialo sie do czynienia.Owszem praca nie jest idealna ludzie ktorzy sa dookola tez jak male dzieci (wiekszosc)ale ogolnie jest dobrze.Wyplat na rat nie ma ,kasa sie zgadza tak jak bylo ugadane przy podpisywaniu umowy tak jest,potrzebujesz godzin nie ma problemu, jest i druga strona medalu nie oplacane skaldki ZUS przymajmniej w moim przypadku,firma slabo dba o wozy ktore maja sluzyc dlugie lata(kwestia mechaniki) ale w tym punkcie dodam ze wielu kierowcow tez ma wszystko w d. i nie dba o swoje narzedzie pracy-nie dbaja o autobusy.Problemy z kierowcami od dawna byly sa i beda w J-biu jesli nie bedzie podwyzek to ci ktorzy sa beda powoli odchodzic a nowy nikt nie przyjdzie ,zachecam szefosto do wziecia pod uwage podwyzke stawki godzinowej.

Nick
@GłosJastrzębia 14.09.2018 12:22

Poczekaj az dostaniesz 1000pln z całości i to koło 15 a na resztę będziesz musiał czekać do 25. O wozy nie dbają, bo nie płacą mechanikom, a usterki które kierowca wpisuje w kartę nie sa usuwane z uwagi na brak części (warbus cos naprawia jak uniemożliwia to jazdę - unieruchamia autobus a tak niesprawny biletomat? Nie ma sprawy niech kierowca się użera z pasazerami. ) nie zaklinaj rzeczywistości chyba ze piszesz w imieniu firmy Warbus to rozumiem

Kierowiec
@GłosJastrzębia 14.09.2018 12:22

Brak ZUS u brak napraw usterek w autobusach Wynagrodzenia na raty I z opoznieniem a ty piszesz ogolnie dobrze jest w firmie Troche dziwne

Xxx
@Kierowiec 15.09.2018 07:26

Zmieniam zdanie o Warbus trza uciekac , w sb tzn 07.09 byli w j-biu wybrali sobie taka godzine zeby jak najmniej ludzi moglo przyjsc sie wypowiwdziec,czesc osob konczyla pierwsza zmiane a czesc pr,ygotowywala sie na driga a te cepyzrobily zebranie ok 12.Mogli zrobic zebranie np w nd gdzie spora ilosc osob ma wolne lub z rana i popoludniu.Przyjechali straszyc Ulraincami hahaha Ukrainiec przyjdzie i moment znajdzie sie u konkurencjo za lepsza stawke.Jak nie bedzie podwyzek 17/18zl to idziecie z tprbami z j-bia ,a na dzialalnosc to frajerzy pracuja w firmie Warbus wiec prosze nas w j-biu nie przekonywac.

były
@Xxx 09.10.2018 12:27

Ukrainiec jak nie dostanie na czas wypłaty to zaraz zrobi mordobicie. Ewentualnie rzuci pracę bez słowa.

BMX-tr

Beznadzieja firma!!!w Jastrzebiu Zdrój nie długo odchodzi kilka osob do konca roku i początek przyszłego łącznie KILKANAŚCIE powód brak normalnej stawki godzinowej.Nowy nikt nie zawita a osoby które są odchodzą.Jastrzębie to nie Warszawa tu się wiecej zarabia i też wszystko swoje kosztuje.Brak dodatków za święta i dni wolne a 14zł/h zarabia mój syn na pizze telefon i imprezy. Zmienić podejście do pracownika nie być sknerą i nie oszczędzać na częściach do wozów.Podnieść stawke h min 18zl netto!!!!!! Podnieść stawki godzinowe

Bolek

J...ne buraki warszawskie.kiedy zapłacicie ludziom z Lublina wypłatę już 20 wrz.

anonymous
@Bolek 20.09.2018 19:48

Banki przelewy przecież wstrzymały. I co się dziwić jak konto Warbusa pewnie pusciutkie...

Bolek
@anonymous 20.09.2018 22:49

Niech się zwiną nie męczą siebie i kogoś przyjdzie ktoś na ich miejsce może jakaś poważniejsza firma

Arni Poznań
@anonymous 20.09.2018 22:49

Od dawien dawna przetrzymują wypłaty ludzi żeby zarobić procenty ... Warbus zarabia a pracownicy tracą bo banki i wierzyciele nie współczują tylko chcą żeby im zapłacić raty na czas...

anonymous
@Arni Poznań 22.09.2018 20:45

Od dawien dawna czyli odkąd?

Obserwator
@Bolek 20.09.2018 19:48

Tematem trzeba zainteresowac media niech opiszą jaką firmę wybrało w przetargu lubelskie ZTM firmę która nagminnie łamie kodeks pracy

pinokio
@Obserwator 23.09.2018 20:33

Pip leje na nas wszystkich.

Arni
@anonymous 23.09.2018 19:27

3 lata na pewno

anonymous

Lada chwila zaczną się procesy sądowe, ciekawy jestem co wtedy na to pani K. Pewnie dalej, uparcie bez sensu do przodu....

Nick
@anonymous 04.10.2018 07:17

co ich obchodza jakies procesy sądowe pod ''polska'' jurysdykcja ? będa krecic mataczyc, skladac odwolania a nawet jesli jakis wyrok(w co watpie) to cale gie im zrobia..obudz sie w jakim kraju istniejacym tylko na mapie -jak ukraina- tylko teoretycznie zyjesz..

Zp
@anonymous 04.10.2018 07:17

Takie sprawy to ciągną się latami

Desperado Lublin

To chyba stanie sie regułą. Zawsze jak Gebels przyjedzie do Lublina to ktoś z firmy odejdzie.

Mietek

Kaszub do Lublina zjechał walizkę obietnic przywiózł

żwirek
@Mietek 25.09.2018 20:17

Niech najpierw grafik na cały tydzień ustali a nie trzyma 40 osób w szachu. Grafik co dwa dni to już gruba przesada.

.
@żwirek 25.09.2018 21:22

Na stałe tu zostanie?

żwirek
@. 25.09.2018 21:36

Nie chce mi się wierzyć by został na dłużej. Posiedzi z miesiąc aż troche się uspokoi, bedzie szpiegował kierowców; kto co myśli i uciszał po kolei. Jak wszyscy wymiękną to wróci z powrotem i dalej zdalnie bedzie zdalnie ustalał grafiki.

.
@żwirek 25.09.2018 21:51

Jakiś bunt się szykował?

Mietek
@żwirek 25.09.2018 21:22

Taki grafik w tej firmie to standard

1234
@Mietek 26.09.2018 00:03

Bo nie ma odpowiedniej ilości ludzi. Dlatego tak się układa.

Mietek
@1234 26.09.2018 00:55

To niech tak dalej płacą to jeszcze więcej będą mieli

1234
@Mietek 26.09.2018 09:41

Ale niektórzy stali są... Co ciekawe...

Były pracownik...
@Mietek 25.09.2018 20:17

Niech Ci (usunięte przez administratora) oddają moje pieniądze!!!!! Art 55 paragraf 1.1 KP.... Wiszą mi hajs i do tego przy zwolnieniu grozili mi.... A dokładniej Kaszub (usunięte przez administratora)

def
@Mietek 25.09.2018 20:17

A z walizki wyskoczyło kilku Ukraińców!

Bolek
@def 26.09.2018 19:03

Ci Ukraińcy to kariery w Warbusie nie zrobią

Mietek

Oni dopiero uczą się jeździć autobusem na Ukrainie prawo jazdy kupujesz jakie tylko chcesz skończy się ich jazda jak któryś wypadek spowoduje

1234
@Mietek 27.09.2018 23:51

Nic dodać nic ująć. W punkt???? Już jednego widziałem co na Porębie przewalił na pełnej mocy przez krawężnik. A potem Kaszub płacze, że źli kierowcy autobusy rozbijają. Co tam robią jeszcze "stali" nie starzy kierowcy to ja nie wiem. W sumie może brak lepszej opcji... MPK Irex i LLA jeszcze gorsze...

stali mlodzi
@1234 27.09.2018 23:59

Powiedz gdzie iść jak mpk daje 14.50 brutto do lapy zostanie Ci 10 zł.

1234
@stali mlodzi 28.09.2018 06:32

Właśnie niestety ten dziad trans wydaje się najlepszą opcją. I nowe auta... Nie ma dobrego przewoźnika w tym mieście...

Bolek
@1234 28.09.2018 09:45

To jest problem tego miasta nie ma takiej firmy gdzie można by pójść dlatego Warbus ma pracowników jak byłoby inaczej to w Warbusie został by tylko (usunięte przez administratora)

Nick
@Bolek 28.09.2018 22:45

cytując klasyka ''No więc posłuchaj mnie teraz uważnie, 'bolek' "- problem to jest z ludzmi ktorzy godza sie pracowac za takie stawki czy u tego krzaka czy w komunie zwanej MPK czy u innych pseudo podwykonawcach(łacznie z wypchnięta z miasta zieloną górą) nawet ukraina powtarzam NAWET UKRAINA nie jezdzi tutaj i nie chce slyszec o takiej opcji ale wy sie godzicie.. tym bardziej żeby oto jeszcze chociaz placilo o czasie a to nie dosc ze nie placi to jeszcze ratalnie rzyga co, kiedy i ile im pasi ale wy sie na to godzicie więc sami sobie jestescie winni.

Bolek
@Nick 29.09.2018 08:32

W Lublinie nie ma takich ludzi którzy by się zburzyli Ci co coś tam chcieli się odezwać to odeszli lub odejdą

Remek

Mamy dzis 24.09, platnosci powinny byc maksymalnie do 15. Z kazdym miesiacem jest coraz pozniej, ostatnia wyplata za lipiec wplynela 30 sierpnia. Ciekawe co teraz bedzie... Chyba pazdziernik

Były pracownik...
@Remek 24.09.2018 13:02

Ja jeszcze nie dostałem za sierpień a o okresie wypowiedzenia to już nie powiem... Do tego mi grozili za zwolnienie się z art 55 paragraf 1.1 KP. Je... C warbusa

Marcin

Piszecie bardzo ogólnie i takie komentarze nie mówią zbyt wiele osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy. Wiecie jak przedstawia się kwestia wynagrodzeń oraz premii? Czy może ktoś napisać na jakie stanowiska firma aktualnie poszukuje pracowników? Jakie warunki zatrudnienia oferuje i jakie warunki trzeba spełnić, by dostać pracę?

Gienek
@Marcin 11.09.2018 19:11

Wszystko napisane masz we wcześniejszych postach. Premii żadnych nie ma a przyjmują każdego kto tylko ma kwity i zechciał do nich zadzwonić.

ex pracownik NS
@Marcin 11.09.2018 19:11

Firma krzak albo INKO co zarobi to na winko. Teraz do rzeczy: - Wypłaty NIE na czas - autobusy jak mają mechaników to naprawią ALE tylko najpotrzebniejsze rzeczy (części tylko za gotówkę im już sprzedawali) - wolne i urlopy BYŁY dopóki byli pracownicy A teza najważniejsze w NS po zakończeniu kontraktu z miastem wypłata 1 miesiąc poślizgu za urlop niewykorzystany już 3 miesiąc i nic (spoko pozew do Sądu już p.adwokat pisze). NIE POLECAM unikać unikać

ex pracownik NS
@Marcin 11.09.2018 19:11

Zapomniałem dodać dla tych którzy się przyjmą się do pracy w akcie desperacji. Liczyć godziny czy jak mawia pan minutka (Adam jakiś tam z Gdańska) liczy się każda minuta. Liczyć podliczać bo lubią się pomylić ale zawsze na Waszą niekorzyść.

def
@ex pracownik NS 12.09.2018 08:41

Coś więcej możesz napisać o pracy w Nowej Soli za Warbusa? U nas Kaszub was jechał od nierobów itp.

ex pracownik NS
@def 12.09.2018 09:43

nie bardzo kojarzę który to był kaszub. na początku jak nie było kierowców było kilku z Elbląga Gdańska i Poznania. Chłopaki z Poznania mówili aby uważać na nich bo to podpierda...e i przydu..sy kierownika. Nieroby? autobusy jeździły do ostatniego dnia pomimo niepewnej sytuacji co do wypłaty. Nieroby raczej debile z nas że do ostatniego dnia jeździliśmy. Teraz trzeba iść do Sądu. Na początku były nowe iveka które systematycznie były zastępowane zdezelowanymi Białorusinami. Na koniec nie było już nawet auta w rezerwie, kiero zadania połączył aby auta jeździły na okrągło. To parówa z tego Kaszuba czemu tu na miejscu był taki miły i nikomu w twarz tego nie powiedział.

ex pracownik NS
@ex pracownik NS 12.09.2018 11:07

A dzięki za podpowiedź pAN dyrektor a.k.. Mjerny ale wjerny. Nieroby hehe pewnie dlatego że nie tolerowaliśmy jego fanaberji. Codziennie inny wóz inne zadanie. Nie rozumiał jakto można nie chcieć pracować ponad 9 godzin (kodeks pracy? U niego coś takiego nie istnieje) Na szczęście tylko 3miesiace się z nim meczyliśmy. Potem zadanie na stałę i autobus

def
@ex pracownik NS 12.09.2018 14:32

U nas w Lublinie autobus na stałe i zmiennika mają tylko ci co za tym chodzili. Co do służb- u nas z kolei jak ktoś nie jest skoczkiem to przez cały tydzień ciągnie jedną linię. Zmiany po 10 godzin też u nas wprowadził, ale zapomniał, że jak należy je stosować. Do tego notorycznie narzuca przychodzenie z wolnego do pracy. Z resztą to żaden problem jak grafiki są max na tydzień. (usunięte przez administratora) nie pojmuje, że nie wszyscy są wołami co po 220 - 240 godzin chcą pracować. Teraz i tak ma dużo spokoju bo od ubiegłego roku nie ma go w Lublinie. A jeżeli chodzi o znajomość przepisów to jego pomagier, który był nieformalnym "kierownikiem" Lublina i wyleciał dyscyplinarnie z pracy za rzekome namawianie nas do strajku twierdził (usunięte przez administratora) że w prywatnych firmach nie ma "setek" za pracę z wolnego albo niedzielę. Kawał kanalii i donosiciela był z niego, ale puki dyrektorowi wiernie służył to był dla niego porzyteczny. Ale jak widać i na niego przyszedł czas. To ciekawe, że (usunięte przez administratora) się wypina na swoich najwierniejszych sługusów.

9010
@def 12.09.2018 17:21

Do kogo teraz można uderzyć po wóz na stałe?(usunięte przez administratora)? Obecnie część kierowców potraciła przydziały czy sami przeszli na różne wozy? Bo widziałem że trochę się pozmienialo w przydziałach

Arni Poznań
@ex pracownik NS 12.09.2018 11:07

Jak Kaszubowski może mieć pojęcie n.t. czasów pracy kierowców jeśli nawet nie posiada prawa jazdy :D no chyba że już zrobił

def
@Arni Poznań 21.09.2018 21:21

Prawko jakieś tam ma, ale przepisów cymbał w ogóle nie czytał. On chyba tylko jest tworem swojej autopropomocji. Reszta leży i kwiczy.

Arni poznań

Pracowałem w warbusie 8 lat, także widziałem nie jedno, wypłaty zaczęły się opozniac u nas gdy stery w firmie przejeła pani Kasia Szymonik, za Pawła wypłaty były 10-tego lub wcześniej no i na święta dawali na "karpia", bywało lepiej, gorzej, różnie jak wszędzie ale w dniu dzisiejszym gdy praca szuka pracowników a nie na odwrót nie rozumiem czemu ludzie sobie nie polepszą bytu... Szanujmy się i swój czas ...

Navi
@Arni poznań 20.09.2018 23:21

Prawda jest taka że, (usunięte przez administratora) nie ma zielonego pojęcia o prowadzeniu firmy. Ta kobieta potrafi tylko zrujnować cały wysiłek innych osób. Zero jakiego kolwiek pojęcia i logiki... żenada!

Rr
@Navi 21.09.2018 19:47

Pani Katarzyna niech zajmie się garami w kuchni może lepiej jej wyjdzie niż prowadzenie firmy

BRAK SŁÓW

Ja nie wiedziaem dopóki nie powstał KOD że w Polsce jest tyle zer umysłowych i nie wiedziałem dopóki warbus w moim rodzinnym miescie nie ''wygral'' przetargu ze jest tyle ludzi bez jakiejkolwiek godności..co wy macie w głowach, praca na umowe o prace, jeden dzień choćby opuznienia czy jakiś platnosci na raty i nastepnego dnia nie ma prawa im nikt nawet wyjechac ! a tu zaraz dwa lata na miescie tej firmy-wydmuszki po mobilisowo-eggedowej i zdaje sie ze nawet miesiaca nie bylo zeby krzaczor zaplacil calosc czy o czasie, do tego nie ma nic, nawet dyspozytora a wy dalej tam pracujecie,,geriatria swoją droga tych juz nic nie wyprostuje, kręcili by i za 5zl a i opoznienia czy rozbijanie na raty nie stanowi problemu ale cala reszta..poprostu..jest to już nawet nie smutne czy tym bardziej śmieszne ale żałosne a własciciele, nadzorcy pod protektoratem państwa ze wzgórz golan mają polewke do łez, nie ma drugich takaich bialych murzynow jak tu i na ukrainie nigdzie i nie przypadkowo tu wlasnie i na ukrainie wybrali sobie przyszle panstewko satelickie dla Izraela..dodam tylko że o ten krzaczor trzasniety zostal 1 szego dnia przezemnie i przez garstke, chcialem wrocic do miasta rodzinnego ale jak zobaczylem od razu, dzien po podpisaniu umowy co to jest i co tu się szykuje dalem sobie spokoj moment a i te galgany kaszuby itp pocisk dostały..i choć tyle z tego bo 2018 wrzesnien niemal dwa lata po a białe murzyny robia im (niemal za darmo) swoje, trzepią dla nich kase..róbcie tak dalej.

X
@BRAK SŁÓW 17.09.2018 06:25

Ogromna rotacja ludzi też nie pomaga w strajkach.

wszyscy boją się ze ich wypier
@X 18.09.2018 22:32

Jako jednostka, jednostki nie dziwie sie.

Bolek

Warbus q....wa gdzie wypłata?!!!

Zaprawdę zaprawdę powiadam Wam
@Bolek 19.09.2018 11:13

I zobaczył Pan obraz pracy rąk naszych - i był zadowolony. A zapytawszy o zarobki usiadł i gorzko zapłakał!

mic

Jastrzębie, Lublin, Oborniki, Elbląg i Wrocław- wszędzie pensja za sierpień na raty?

Bolek
@mic 14.09.2018 10:34

W Lublinie wypłata na raty wypłacili 1500 zl

K.e
@Bolek 14.09.2018 16:14

Też w Lublinie - ale wypłata w całości

Bolek
@K.e 15.09.2018 16:46

Niektórzy to szczesciarze

gownooo prawda
@K.e 15.09.2018 16:46

Niektórym placa całość a niektórym tyle żeby nie zdechli z głodu, a żeby przezyli

antek0000

Chłopaki a może jakiś pozew zbiorowy ?????

wezyr nic po nim
@antek0000 12.09.2018 08:05

Jedyne co można zrobić zanim nie oglosza upadlosci to wizyta w PIP ale to musza wszyscy pójść , a jak wiadomo emeryci i sympatycy kaszub maja w poważaniu czy kasę dostanie 10 czy pod koniec miesiąca. A sam PIP niewiele pomoze jeśli pracodawca placi zobowiązania w czesci a jest tak ze czesc dostaje pensje ok 12 a inni 20 .

antek0000

W NS już trzeci miesiąc niema wynagrodzenia za urlop niewykorzystany. Firmy niema, niema nawet komu z liścia przyłożyć. Teraz tylko pozew Sądowy (w toku). Nie polecam unikajcie tej oszukańczej firmy.

Pop

Dziś dziesiaty i co ? Znowu banki przetrzymują naszą wypłatę

K.er.
@Pop 10.09.2018 18:50

11 i dalej nic

za dziekuje sie nie pracuje
@Pop 10.09.2018 18:50

Wredne banki... Już wuj z podwyżkami, byle by płacili na czas, a Oni za nasze pieniądze kupują olej do autobusów... Zresztą hu... Znaczy woj wie gdzie pieniądze sa za las

Elegancki Sławomir
@za dziekuje sie nie pracuje 11.09.2018 12:55

Stachu wziął

Pop
@K.er. 11.09.2018 11:21

Chyba około 15 go dojdą

Jony Bravo
@Pop 11.09.2018 15:06

Księgowa jest na wakacjach...

Pop
@Jony Bravo 11.09.2018 17:58

Księgowa też czeka na wypłatę jak dostanie to pojedzie

z ostatnich aktualności

Grafik kierowców: 60% na urlopach Grafik mechaników: Został tylko jeden co przychodzi do pracy bo warbus nie płaci pensji. O dyspozytorach pisać nie będę. Sa pozatrudniani wirtualni dyspozytorzy. Pensja nie na czas. Mechanicy kasy nie dostali.

RobertO
@z ostatnich aktualności 28.08.2018 18:54

Zostawić to i tyle, tym bardziej że wrzesień tuz tuż, tym bardziej że nie płaci ! wiecej nie przychodzić i zdechnie samo, max tydzień !!!

def
@z ostatnich aktualności 28.08.2018 18:54

Nie 60, tylko 40%. W Lublinie na teraz 18 szoferów na UW / UT / L4. A (usunięte przez administratora) Kaszub wreszcie napisał wniosek o korektę rozkładów... Niedawno mu oświadczyłem, że 190 godzin to dla mnie maks. Stwierdził, że nie chcę pracować to odpowiedziałem cieciowi, że znowu nie zna przepisów i sam padłby na pysk jakby jeździł. Żeby nie wozy, rozkłady i baza to bym już dawno rzuciłbym to w (usunięte przez administratora) Oczywiście Kaszub tępy i dalej nie widzi, że niektórzy kradną.

Dyzio
@def 28.08.2018 20:25

Napisz co w tej firmie można ukraść jak tu nic nie ma sam bym coś podpieprzyl bo pensja słaba

.
@Dyzio 28.08.2018 22:09

Co to znaczy wirtualni dyspozytorzy?

tak jest
@. 29.08.2018 04:52

To znaczy ze nie zdajesz wozu ani karty kierowcy osobiście dyspozotorowi tylko rzucasz na stol do innych 10 teczek z dokumentami wouzu

Krok
@Dyzio 28.08.2018 22:09

Materac Pięknej Lucyny, wypchany trocinami.... ;)

def
@Dyzio 28.08.2018 22:09

Kilka osób dalej ciągnie ropę, którą są tankowane autobusy :))))

Dyzio
@def 29.08.2018 10:47

Trzeba się podłączyć

Elegancki Sławomir
@Dyzio 29.08.2018 11:25

Nie próbuj bo zaraz doniosę do dyrektora.

Dyzio
@Elegancki Sławomir 29.08.2018 18:07

Dyrektor już lage położył na Lublin w Gdańsku ma inne zajęcie

Elegancki Sławomir
@Dyzio 29.08.2018 20:04

Na moje donosy zawsze znajdował czas!

bez tytułu
@Elegancki Sławomir 29.08.2018 21:50

Jprdl krag wzajemnej adoracji. Ale żeby się postawić, żeby cos ugrać to każdy ma (usunięte przez administratora) a nie gębę. Miotaja nami jak ściera do wycierania podłogi.

bez zmian
@z ostatnich aktualności 28.08.2018 18:54

Dyspozytorzy dalej wirtualni. Kierowców odprawia pan dystrybutor.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nie pozdrawiam

Skalowanie? Z której strony? Prawda jest taka że mi groził sprawą sądową. Widocznie nie zna się na przepisach. Po za tym od kiedy Ty kobieto jesteś taka twarda... Ile razy dzwonilismy i musieliśmy pytać się o nasze pieniądze? Ta firma... Firma.. Żart jakiś, a nie firma to totalne dno... On z sercem na ręku?! Chyba jak idzie coś po jego myśli wtedy to wielki Pan zajebistosci. Ty będziesz świadkiem gwarantuje Ci to...

Katarzyna

Proszę Państwa, nastąpiły przejściowe trudności ale wszyscy dostaną należne wynagrodzenia. Banki nam przetrzymują przelewy, sprawa jest niezależna od nas.

Nie pozdrawiam
@Katarzyna 22.08.2018 13:08

Przejściowe problemy? Notorycznie opóźniona wypłata to przejściowy problem?! Hahahaha. Widzę że nie źle macie tam....w dodatku że was dziwnym trafem przepisy kodeksu pracy nie obowiązują... Lub stosujecie je według swojego wyobrażenia. Śmieszni jesteście...

Były
@Katarzyna 22.08.2018 13:08

Czy nie wypłacanie ekwiwalentów za niewykorzystany urlop blisko 2 miesiące, nazywa Pani przejściowym problem ? Zero kontaktu ze strony firmy w celu wyjaśnienia sprawy. Próby nawiązania kontaktu w celu wyjaśnień nie przynoszą żadnych efektów. Proszę nie kpić z ludzi.

Driver
@Katarzyna 22.08.2018 13:08

Mam rozumieć, że napisała to Pani Prezes Katarzyna Szymonik? Skoro nie chce się Pani wybrać na poszczególne zajezdnie Warbusa i szczerze porozmawiać z pracownikami to może tutaj odpowie Pani na kilka pytań? Jeżeli oczywiście jeżeli ma Pani odrobinę szacunku do nas.

Józek
@Katarzyna 22.08.2018 13:08

Prawda jest taka że firma ma ''przejściowe'' problemy od początku istnienia w Lublinie. Pracuję od samego początku i ani razu nie dostałem swoich pieniędzy na czas. Mam w związku z tym koszty bo banki nie są tak wyrozumiałe jak ja. Nigdy nikt nie powiedział mi za to chociaż "przepraszam" nie mówiąc już o dorzuceniu paru groszy za koszty które ponoszę. Ciekaw jestem co będzie od września, jeżeli już teraz nie ma kto jeździć mimo że jest mniej rozkładów. Zobaczymy czy ZTM będzie tak wyrozumiały,choć wątpię bo dla Zielonej Góry nie był....

I Need Money Bitch
@Katarzyna 22.08.2018 13:08

Łżesz jak pies. Banki przetrzymują przelewy w weekendy albo gdy są zajęcia egzekucyjne na koncie.

Zp
@Nie pozdrawiam 22.08.2018 13:40

To nie jest Katarzyna ani księgowa ktoś sobie jaja robi księgowa też pewnie k,,,wia warbusa tak jak my czeka na wypłatę

Ja
@Józek 22.08.2018 17:08

Firma stosuje swoje przepisy prawne Czas pracy kierowcy, przerwy między zmianami, terminy platnosci to dla firmy mało istotne sprawy Liczy się tylko fałszywy medialny wizerunek

ten

Kaszubowski? Ten prymityw? MIERNY, BIERNY ALE WIERNY!

Elegancki Sławomir
@ten 29.08.2018 21:27

Już go tak nie obrażaj! Może bardziej od kobiet woli facetów, ale to i tak porządny gość.

Jesteś żałosny
@Elegancki Sławomir 30.08.2018 10:28

Chcesz się dać (usunięte przez administratora) to twoja sprawa... Ale z twoich wypocin wynika że jesteś kolejną parówą która broni tych złodziei. Do tego donosisz na kolegów z pracy... Może zacznij robić jako osiedlowy monitoring... Dla takich jak Ty to na pewno znajdzie się praca.

Elegancki Sławomir
@Jesteś żałosny 30.08.2018 13:26

A co jest złego w donoszeniu? Tylko tak może być porządek.

roztańczona historia
@Elegancki Sławomir 30.08.2018 17:38

Tylko zeby z tego donoszenia był jakiś porządek, a tu w Lublinie nikt nad niczym nie panuje. Nawet jak wspomnisz żeby ktoś nie wsadzal nosa tam gdzie nie trzeba to durekcja nic z tym nie zeobi

Zostaw opinię o Warbus Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Warbus Sp. z o.o.