Ideal Work

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

• Skierniewice
Warszawa - Jobwerke Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Sp. z o.o.

Opinie o Ideal Work Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Sp. z o.o.!

Olf

27.05.2020 08:56

Praca jest w u... Ciężka jeszcze na zakrecie jako takto ale na koncu koszmar.Co do Agencjii nie mam złej opinii.Jezeli ta stawka wam odpowiada za ta pracę to możecie jechać.Nie zastanawialo was czemu ciagle tam potrzeba ludzi... jest bardzo ciężko
    kulfon

27.05.2020 12:34

no letko nie jest ale jakby nie było z góry wiadomo, że praca jest ciężka fizycznie i nie powinno być jakiegoś zdziwko na miejscu
    Elo

26.05.2020 21:13

Okolice Śląska , Zagłębia , wyjazd prawdopodobnie niedziela
    praca

25.05.2020 20:46

Ktoś jedzie na sortownie do Kassel? w kilka osób zawsze raźniej wyjazd prawdopodobnie w niedzielę

26.05.2020 15:38

Prawdopodobnie w Niedziele będę jechał z kolegą do kassel..
    Praca

26.05.2020 21:11

To widzimy się na miejscu pewnie w niedzielę
    Tomasz

06.04.2020 19:38

Nie polecam pracy w Kassel przy paczkach po pierwsze : * Inne wynagrodzenie jak się mówi na początku *Zero sklepów (tylko w soboty 15 km się jeździ) * Na domku zero tv , tylko wi-fi Ogólnie bajka przez telefon i przed podpisaniem umowy , a potem coś innego Żenada Ps. Na emeilu jest inna miejscowość A potem mieszkasz gdzieś indziej pozdro .
    Krzysiek

11.04.2020 18:44

jak dlugo tam pracowales?

26.05.2020 14:42

Chociaż wi fi jest :D
    Ciekawy

14.05.2020 07:29

Aż tak źle jest?
    Ideal Work Sp. z o.o.

20.05.2020 15:19

Szanowny Panie, Dziękujemy za przekazaną opinię. Każda opinia, a szczególnie negatywna, pozwala nam na poprawę jakości świadczonego serwisu. Przyjrzymy się sprawie i podejmiemy stosowne działania.
    Ideal Work Sp. z o.o.

26.05.2020 14:39

Szanowny Panie, informujemy, że dokonaliśmy zmiany na stanowisku brygadzisty na projekcie Grossbeeren. Jesteśmy przekonani, że nowy Brygadzista zadba o odpowiedni porządek i atmosferę pracy, a także będzie się rozwijać i spełniać w nowej roli, co pozytywnie wpłynie na Pracowników znajdujących się pod jego zwierzchnictwem.

24.05.2020 21:52

Witam jedzie ktoś może z wlkp lub lubuskiego jedziemy z kolegą i chcieli byśmy się zabrać może ma ktoś dwa miejsca i chetnie by nas zabrał. (usunięte przez administratora)
    Jadę do Niemiec i Istambułu

25.05.2020 19:32

Ja was mogę zabrać . Jadę we środę 27 05 2020 do Turcji a konkretnie do Istambułu . Zabiorę do 4 roboli mam wolną pakę na busie i materac do spania .

26.05.2020 14:16

Tak Na kassel prawdopodobnie w Niedziele wyjazd

26.05.2020 14:14

Witam ja z kolegą może w niedziele bedziemy jechać do kassel.. My wielkopolska Międzychód okolo 50km przed gorozwem wlkp Jeśli ktoś jedzie i ma miejsce można dzwonić śmiało dołożymy się ... 697288194
    Elo

25.05.2020 20:37

Witam siedziałem na innym forum z opiniami i się trochę wystraszyłem bo 99% opinię była negatywna i to tak że zacząłem się poważnie zastanawiać czy wart jechac
    Mini

07.05.2020 08:39

Heej, a kobiety na magazynach pracują? ????
    Rafo

18.05.2020 12:50

no nie ja decyduję o tym, więc nie wiem, ale na tej pracy to jednak te "męskie" normy, wydaje mi się, że pracodawca nie chciałby ryzykować, bo naprawdę przy takim dźwiganiu kobieta może się uszkodzić, więc no biorąc po uwagę fizjonomię i kwestie zdrowotne, to średnio
    bibi

22.05.2020 13:23

znajdzie się na pewno kilka innych robót lżejszych dla kobiet, to nie ma co się pchać akurat na tą konkretną jeśli jest ciężko
    Vaho Szczecin

17.05.2020 21:06

Siema, czy byłby ktoś chętny ze Szczecina , żeby wyjechać na magazyn sortowni ? Chętnie podłączę się do jakiejś grupki, lub stworzę własną :). Posiadam autko na dojazd, W razie zainteresowania piszcie na maila : [email protected] Pozdrawiam
    jasiu

17.05.2020 20:09

czy praca na rozładunku kontenerów z przesyłkami dhl i inne jest do wytrzymania?

17.05.2020 10:49

Wybiera się ktoś 24 .05 do Kassel ?
    Kuba

13.04.2020 12:20

Witam, jak wygląda praca przy załadunkach kontenerów i rozładunkach? Mieszkania są dodatkowo płatne i jaki standard?
    Magda

23.04.2020 15:47

Moj brat ma w niedzielę jechac ale szuka transportu

16.05.2020 18:49

Nasi kandydaci bez problemu wyjeżdżają do pracy do Niemiec nawet teraz w czasie kwarantanny. Umówimy do lekarza medycyny pracy i pomożemy znaleźć przejazd do Niemiec :)
    Janeczek

25.04.2020 14:06

JA JUZ PRACOWAŁEM Przez tą agencje To prawda że są całkowicie wyplacalni... Co do spraw administracyjnych Też nie ma problemu Wiadomo że trzeba myśleć o Sobie bo w W-wie mają urwanie.(usunięte przez administratora) Panowie jak wyglądają badania na ten (usunięte przez administratora)czas!????????????? Dajcie jakiś pomysł bo wszystko poblokowane A prywatnie to tak średnio z funduszem

16.05.2020 18:47

jako firma pomagamy także z badaniami medycyny pracy, umówimy Cię do lekarza w Twojej miejscowości lub w okolicy.
    Sebastian

04.05.2020 00:10

Witam jak wyglada sytacja z zaswiadczeniem o niekaralnosci?
    Danko

04.05.2020 13:01

tzn jak ma wyglądać? Pytasz czy jest wymagane????

16.05.2020 18:43

Jak uzyskać zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego? Z uwagi na zagrożenie epidemiologiczne sądy zachęcają do uzyskiwania zaświadczeń z Krajowego Rejestru Karnego drogą elektroniczną przez system e-KRK https://ekrk.ms.gov.pl/ep-web lub pocztą tradycyjną. Za udzielenie informacji z Krajowego Rejestru Karnego pobiera się opłatę w wysokości 30zł Opłatę uiszcza się na rachunek bankowy Ministerstwa Sprawiedliwości: Ministerstwo Sprawiedliwości, Al. Ujazdowskie 11, 00-950 Warszawa NBP O/O Warszawa PL 77 1010 1010 0400 1922 3100 0000 Narodowy Bank Polski Oddział Okręgowy Warszawa Plac Powstańców Warszawy 4 00-950 Warszawa (SWIFT (kod BIC) NBPLPLPW dla przelewów zagranicznych) W tytule przelewu należy wskazać imię i nazwisko osoby, których dotyczyć ma informacja z Krajowego Rejestru Karnego oraz datę oznaczoną we wniosku lub zapytaniu jako data wystawienia. Wypełniony i opłacony formularz zapytania można przesłać pocztą tradycyjną do sądu okręgowego lub rejonowe w Państwa miejscu zamieszkania. Dowód wniesienia opłaty należy dołączyć do formularza. Czas oczekiwania na dokument to około 7 dni.
    janek

11.05.2020 16:47

Witam jak zalatwia sie papier o niekaralnosci i jeszcze jakies pelnomocnictwo gdzies trzeba wyslac i na jaki adres? prosze o pomoc i z góry dziekuje

16.05.2020 18:40

Cemazet

30.04.2020 22:20

Siema. Jedzie ktoś do roboty do kassel na magazyn kurierski? Kujawsko pomorskie? Jutro będę miał kontakt z tą agencja, jak mnie wezmą to ruszam tam. Jeśli ktoś też ogarnia i chce wyjechać. (usunięte przez administratora)Pozdro
    Mirun

07.05.2020 10:17

odpowiadasz sam sobie? czy o co chodzi :D
    DAVid

15.05.2020 22:13

siemanko ja aktualnie przebywam w niemczech i chce zmienić pracę , a jestem tak samo z kujawsko-pomorskiego ;)

13.05.2020 09:33

Czy ktoś wybiera się w najblizszym czasie do Kassel z okolic Nowego Sącz?
    Klosik

13.05.2020 15:50

Ja najprawdopodobniej w ten weekend
    Ciekawy

13.05.2020 12:24

Skąd jesteś?
    igr

07.05.2020 13:15

Witam, czy ktoś ze Szczecina lub okolic ma zamiar podjąć pracę na sortowni ? Szukam chętnych osób ,aby można było razem wyjechać.
    Rodo

11.05.2020 10:10

a byleś tam już kiedyś czy pierwszy raz? zastanawiam się jakie warunki itp

11.05.2020 16:23

Ja bym pojechał ale nie mam z kim. A to kassel czy jak miejscowość hmm. Dajcie nr to zadzwonię. Zgadamy się.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work?

Kontakt - Ideal Work Sp. z o.o.

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

Szczecin

07.05.2020 11:45

Siema, ktoś ze Szczecina może byłby chętny na wyjazd gdzieś koło Berlina ? W grupce zawsze raźniej . W razie czego proszę pisać
    Misiek

09.05.2020 17:28

Siemanko, macie już jakieś osoby na wspólny wyjazd?

09.05.2020 18:10

Siemanko, kiedy masz zamiar jechać?

08.05.2020 05:44

05.05.2020 10:28

a do jakiej pracy?
    Kolll

06.05.2020 21:05

Daj znac jak juz dojedziesz i pochwal sie warunkami mieszkania i pracy. Sam zastanawiam sie nad wyjazdem w tamte strony.
    Clueless

04.05.2020 19:33

Jak wygląda praca na magazynie gls?
    zasady kwarantanny

04.05.2020 17:26

Źródło: Ambasada RP w Berlinie Kwarantanna w Niemczech: Co należy zrobić po przekroczeniu granicy i jak postępować na miejscu 04/05/2020, 13:30 04 maja 2020 r. – Kwarantanna w Niemczech. Ambasada RP w Berlinie podaje na swojej stronie internetowej aktualne informacje na temat obowiązku odbycia kwarantanny przez osoby przyjeżdżające do Niemiec z zagranicy. W opublikowanym komunikacie placówka wyjaśnia co należy zrobić po przekroczeniu granicy i jak postępować na miejscu. Ambasada zwraca uwagę, że przepisy dotyczące kwarantanny nie są jednolite na terenie całego kraju. Wiadomo już jednak, że wiele krajów związkowych przedłużyło obowiązek izolacji o kolejne 2 tygodnie. Szczegóły w komunikacie Ambasady RP w Berlinie, który zamieszczamy poniżej: Kwarantanna w Niemczech: Co należy zrobić po przekroczeniu granicy i jak postępować na miejscu Od 10 kwietnia br. osoby powracające do Niemiec muszą odbyć obowiązkową, 14-dniową kwarantannę domową. Podczas odbywania kwarantanny należy przebywać w mieszkaniu i postępować według zaleceń policji oraz lokalnych urzędów ds. zdrowia (niem. Gesundheitsamt). Nie można np. przyjmować odwiedzin osób spoza gospodarstwa domowego. W miarę możliwości osoba podlegająca kwarantannie powinna przebywać w osobnym pokoju i być oddzielona od reszty domowników. Do grup wyjętych spod obowiązku odbywania kwarantanny w przypadku braku symptomów po wjeździe do Niemiec należą: osoby przewożące towary i ludzi (np. kierowcy, maszyniści); osoby pracujące w firmach transportowych i przekraczające granice z powodów służbowych (np. konduktorzy, marynarze); osoby przyjeżdżające codziennie lub do 5 dni do Niemiec do pracy (niem. Pendler) lub na konieczne leczenie; osoby powracające z zagranicy w przeciągu 48 h od wyjazdu z Niemiec; osoby, które wjeżdżają do Niemiec z bardzo ważnego powodu (np. współdzielenie opieki nad dzieckiem, opieka nad osobami potrzebującymi); osoby udające się przez Niemcy w tranzycie (np. Polacy wracający z Francji do Polski jako miejsca stałego zamieszkania, jak i Polacy jadący do Niderlandów jako miejsca wykonywania pracy). WAŻNE! Zawsze należy mieć przy sobie odpowiednie dokumenty potwierdzające powód wjazdu do Niemiec (lub przejazdu przez Niemcy) do okazania podczas kontroli. W przypadku poniższych grup pracowników zwolnionych z obowiązków kwarantanny przy braku występowania symptomów potrzebne jest posiadanie zaświadczenia o pilnej potrzebie wjazdu do Niemiec. To do pracodawcy lub zleceniodawcy należy obowiązek sprawdzenia, czy wjazd na terytorium Niemiec jest pilnie potrzebny. Takie zaświadczenie jest potrzebne dla pracowników odpowiedzialnych za: funkcjonowanie systemu zdrowia; bezpieczeństwo i porządek publiczny; funkcjonowanie placówek dyplomatyczno-konsularnych; funkcjonowanie systemu prawnego; funkcjonowanie niemieckich instytucji federalnych, landowych i lokalnych (gmin); funkcjonowanie instytucji UE i organizacji międzynarodowych. Ponadto, z obowiązku kwarantanny będą zwolnieni: pracownicy sezonowi, gdy przez pierwsze dwa tygodnie pracodawca zapewni podobne warunki, jak podczas odbywania kwarantanny tj. praca i mieszkanie w małych grupach oraz brak kontaktu z innym osobami. Zgodę musi wydać odpowiedni urząd zdrowia przed przyjazdem pracowników sezonowych. Również odpowiednie urzędy ds. zdrowia (niem. Gesundheitsamt) będą mogły zwalniać osoby z obowiązku odbycia kwarantanny. Czas obowiązywania przepisów dot. obowiązkowej kwarantanny dla osób powracających do Niemiec z zagranicy: Brema, Dolna Saksonia, Hamburg – przepisy obowiązują do 6.05; Brandenburgia – przepisy obowiązują do 8.05; Badenia-Wirtembergia, Bawaria, Berlin, Hesja, Meklemburgia-Pomorze Przednie, Nadrenia Północna-Westfalia – przepisy obowiązują do 10.05; Nadrenia-Palatynat, Kraj Saary – przepisy obowiązują do 17.05; Saksonia – przepisy obowiązują do 20.05; Turyngia – przepisy obowiązują do 25.05; Saksonia-Anhalt – przepisy obowiązują do 27.05; Szlezwik-Holsztyn – przepisy obowiązują do odwołania. Należy liczyć się z kolejnymi przedłużeniami. Za wprowadzenie szczegółowych przepisów dotyczących kwarantanny odpowiedzialne są kraje związkowe. Dlatego termin, jak i zakres obowiązywania przepisów mogą się od siebie różnić. W przypadku dodatkowych pytań odnośnie do szczegółowych przepisów dot. kwarantanny i kwestii ewentualnego zwolnienia z obowiązku jej odbywania należy kontaktować się bezpośrednio z lokalnym urzędem ds. zdrowia. Źródło: Ambasada RP w Berlinie Więcej informacji na temat kwarantanny w Niemczech można znaleźć także w niemieckich serwisie niemieckiego MSW – Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimat
    terenc

04.05.2020 13:11

Praca kuriera jest tylko dla osób z językiem, czy bez języka też idzie się dostać na robotę?
    jasiu

29.04.2020 19:32

zAŁATWIAM PRACE NA MAGAZYNIE PRZY ROZŁADUNKU PRZESYŁEK DHL LUB INNEJ FIRMY PRZEWOZOWEJ,INTERESUJE MNIE CZY DA SIE WYTRZYMAC I CZY FIRMA NIE (usunięte przez administratora)
    Bertirlo

30.04.2020 13:27

Nie wytrzymasz.w lato po 40 stopni ciepła pot leci po jajach jedna przerwa..daruj sobie chłopaku..
    I tak usuną

30.04.2020 19:42

Tylko nie do Neustein. Tam zarobki do 1000 euro chyba że jakimś cudem uda Ci się dorobić. Jak będziesz miał 200 godzin to max 1300 euro. I jak trafisz na dniówce na kierownika Szklane to szybko obrzydzi ci wszystko i będziesz stamtąd uciekał.
    Radek

27.04.2020 13:03

dzień dobry, ideal to rzetelna agencja miałem okazję się przekonać 3 razy i polecam, pozdrawiam Radek
    Jakub

28.04.2020 09:45

a na jakich lokalizacjach byłeś? jakaś sezonowa praca czy dłuższe wyjazdy? :) ja jeździłem też pare razy na przestrzeni ostatnich lat na takie krótsze wyjazdy, żeby sobie dorobić i ogólnie podpisuje się całkowicie pod Twoją opinią, ale jestem ciekawy gdzie byłeś, może to te same miejsca :D
    lis

29.04.2020 12:53

O właśnie, jakbyś napisał gdzie byłeś i gdzie było najlepiej to byłoby pomocne ^^
    Zenek

11.04.2020 20:34

Witam jest ktos na miejscu i moze cos opowiedziec czy warto jechac wypalacaja pieniadze terminowo czy jest spokoj na mieszkaniach? Pozdrawiam
    Henry

24.04.2020 10:14

dokładnie. też zawsze miałem kase na czas, ja na ludzi trafilem akurat spoko, ale wiadomo ze roznie to bywa, jesli bedzie bardzo zle to ci pomoga przeciez i przeniosą nie ma sie czego bac
    Tygrys

26.04.2020 22:42

Za 160 godzin dostaniesz ok 1100 euro na rękę. Praca ciężka. Na faceta to śmieszna kwota lepiej szukaj gdzie indziej
    Janeczek

25.04.2020 13:59

JEST KTOS KTO JEST LUB WYBIERA SIE DO NEUSTEIN???? ? Z okolic bądź Szczecina?
    Delo

22.04.2020 14:32

Siema. Moze ktos opisac jak wyglada robota w dreznie na rozladunku/zaladunku ? Jak z mieszkaniem i iloscia godzin. Idzie cos zarobic ? Mawiają zarobki 1000 - 1200. Ale która kwota będzie dla nas :D ? Co by nie patrzeć 200 ojro to prawie tysiak wiec nie tak mało. Pozdro

23.04.2020 13:07

Siema, tak każdy gada ze źle itd a pracowałem nacriznych sortownia h i tragedii nie ma. Daj cyne to pojedziemy bo szukam kogoś prawilnego we dwóch raźniej.
    Wyjazd

22.04.2020 12:54

Co z wyjazdami w tym okresie? Ktoś się wybiera na dniach? Bez problemowo można rozpocząć pracę?

23.04.2020 06:08

Ja się wybieram. Problemów nie będzie. Daj nr do siebie to się stykniemy.
    Piotr 1991

23.04.2020 11:52

Ja czekam na decyzje bo już wszystkie papiery im wysłałem

22.04.2020 20:33

Giorno

23.04.2020 11:44

Najlepiej pisz w odpowiedziach konkretnie, a nie w nowym poście, bo nie wiadomo do kogo się odnosisz i mniejsze szanse, że dostaniesz odpowiedź :)
    Typ

18.04.2020 09:58

Cześć mam parę pytań jak wygląda praca na magazynie w Lipsku? Wybieram się pierwszy raz i chciałbym się dobrze przygotować.Jak wygląda atmosfera w pracy,na jakie zarobki mogę liczyć jak z mieszkaniem i ogólnie cały tryb pracy? Za odpowiedź z góry dziękuję ;))
    Yti

14.04.2020 19:38

Polecam tą firmę. Bardzo fajnie podejście. Dobre warunki płacowe
    Letty

16.04.2020 12:02

a to byłeś niedawno na jakimś wyjeździe?

11.04.2020 12:34

Witam jedzie ktoś do kassel w poniedziałek? Proszę o kontakt 515951865.
    Krzysiek

11.04.2020 18:47

ja mam jechac pozniej ale jak teraz z kwarantanna to bedzie dwa tyg bez pracy? powiedzieli ci cos?

12.04.2020 10:02

Wczoraj zadzwonili że w poniedziałek nie ma wyjazdu ale do środy niby dojdą do porozumienia żeby ominąć kwarantannę. A czytałeś te opinie? Napewno chcesz tam jechać?
    Bartek

10.04.2020 21:59

Też nie polecam pracy w Kassel przy paczkach wnioskuje to po wpłatach dzisiejszych śmiech na sali :P
    Micha.

11.04.2020 12:27

Dlaczego tak sądzisz?
    Jabba

02.04.2020 13:05

Ideal wysyła tylko do Niemiec, czy jakieś inne lokalizacje też?
    Glob

09.04.2020 10:56

tam zawsze było najwięcej roboty więc możliwe
    Kinol

10.04.2020 13:24

Do Polski też.
    Umowy

26.03.2020 09:06

Czy w pracy na magazynie w neunstein dostaje się umowy co miesiąc? Czy jak to wygląda?

05.04.2020 20:44

1 jest na miesiąc 2 też a reszta na 3 lub 4 ale wszystko zależy czy się wykażesz

07.04.2020 12:18

czyli z czasem coraz dłuższa umowa, spoko

Zostaw merytoryczną opinię o Ideal Work Sp. z o.o.