Ideal Work Sp. z o.o.
3 135 6 1

Opinie o Ideal Work Sp. z o.o.

Patryk

Nawet nie wiem od czego zacząć.. Radzę przed przyjazdem do tej firmy poczytać w internecie opinii. Ja niestety tego nie zrobiłem i uwierzyłem w piękne słowa koordynatora. Słowo koordynator w tej firmie to pojęcie względne. Przed przyjazdem kontaktowałem się z koordynatorem często, jak on ze mną również. Po przyjeździe kontakt się urwał, dosłownie mam wrażenie że nie liczy się człowiek a euro jakie firma dostaje za jednego człowieka. Co to za firma / koordynator gdzie pracownik sam z siebie musi się dowiadywać o jutrzejszej pracy. Gdzie być na jaką godzinę itd. Odpowiedzi są przeważnie po kilku godzinach albo np o 1-2 w nocy gdzie człowiek na 5 ma iść pracować. Straszna praktyka, nigdzie gdzie pracowałem pracownik nie musiał o to dbać. Szybciej dowiedzialem się od Niemców niż od Polaka koordynatora który powinien pracami koordynowac. Co dzień człowiek pisał, dzwonił gdzie jutro... Za wszystko się płaci o czym dowiedziałem się dopiero po dotarciu. Jakieś dodatkowe, ubezpieczenie, 150e za dom, dodatkowo za internet też, za dojazdy do pracy również.. Raz euro raz 3 Nikt przez telefon nie mówił o tym tak samo jak o godzinach pracy byłem przed zapewniamy że są ok. Po czym okazało się że pracuje się w kratkę po 2 czasem 3 h potem przerwa kilka godzin potem znowu kilka godz pracy znowu przerwa i znowu praca = cały dzień wycięty, nie masz czasu głupiego prania zrobić, a o wyspaniu się zapomnij. Co do samej pracy jest bardzo ciężko, jak ktoś trafi dobrze to przepycha paczki a jak nie to pracuje fizycznie bez przerw w samej pracy nawet 5h bez papierosa czy siku bo nikt ci nie pomoże. Ktoś tu pisał że plusem jest ich wypłacalnośc? Co to za plus? Toż to obowiązek pracodawcy. Stanowczo odradzam pracy w ideal work. Inaczej wygląda to przez telefon inaczej na miejscu. Wiem bo byłem tam

Peter

Oh, hole... - chyba się przejęli co piszemy bo u nas remonty wystartowalay a koordynator to non-stop się kręci:-). Niemcy nas chwalą sam słyszałem wczoraj na hali, ale wywalili dwóch za picie i rozrabianie. trzeba uważać bo sprawdzają na nockach w jakim stanie przychodzisz do roboty.

Wojtek
@Peter 02.11.2018 11:49

Siema Peter powiedz mi jak tam jest u was z mieszkaniem i z robota bo mam okazje jechac przez firme ideal work a sie zastanawiam

Wojtek
@Peter 02.11.2018 11:49

Siema dajcie znac jak tam naprawdę jest

Wojtas
@Peter 02.11.2018 11:49

Cześć jak tam naprawdę jest?

Norbi
@Wojtas 03.11.2018 11:13

Sorka Wojtek, praca fizyczna wiesz sam jak to jest przewalasz kilogramy - da się przeżycć jak już tak pona 5 lat ( z różnymi firmami) - mieszkania mają dobre , gorsz i najgorsza - musisz uważać, żeby nie trafić w Neuenstein do zielonego domku - nawet go ostatnio posprzątali - ale tam mieszkają nieźli rozrabiacze - ciagle mają bałagan i nie ogarniesz temnaty. Pensjonat - remontują : będzie wysoki standard , łazienki, prysznice , pokoje - wszystko nowe. inne mieszkania - dobre - ale zależy z kim mieszkasz bo to kumple najcześciej najwiekszy bałagan robią i po sobie zostawiają. A najgorsi ci co dewastują. wtedy pros koordynatora o zmiane lokalizacji - pomają.

Norbi

Koleś to ty chyba jeszcze mało gdzie pracowałeś - Ci tutaj to na czas kasę dają - ubezpieczają i na miejscu koordynatorów mają. Jak pomarudzisz to znajdą lepszy pokój. Dają możliwość zarobić - jak chcesz to robisz nadgodziny jak nie to leżysz. jak dobrze pracujesz to szanują i polegaja na Tobie. Ostatnio dali nowy projekt dali nam nowe odpowiedzialności. Mogę sprawdzić siebie czy umiem kierować ludzmi - to fajne! dzięki. Jak lekkliej roboty szukasz to Ci tylko portiernia albo parkingowy w Polsce zostaje tylko nie myśl , że tyle siana przywieziesz co z Niemie. Siema i powodzenia!

Krystian

To była najgorsza praca w moim życiu :(

Wojtek

Bardzo polecam. Choć praca ciężka to firma rzetelna. Nie spotkałem się z oszustwem z Firmy strony, a jeśli już to szybko się to koryguje. Warunki mieszkalne zapewnia Firma jednakże użytkownicy tych lokali t.j Pracownicy w nich mieszkający często dewastują te mieszkania i wyglądają jak wyglądają. Lubię atmosferę w Ideal Work Sp. z o.o. za: Nie oszukują

Wojtas

Siema powiedzcie mi jak tam jest bo mam okazje tam jechac a sie zastanawiam

Robol

Jak by ktoś sie wybierał czasem przez te firmę to nie polecam zero pomocy od brygadzisty który ciągle chodzi na kacu do pracy a firma nic z tym nie robi nawet na pogotowie trzeba jeździć swoim autem bo nie ma komu jechać!!!! Kasa i praca jest ok ludzie tez spoko mam tylko nadzieje ze firma wyciagnie wnioski co do Pana (usunięte przez administratora) i tak pozatym nie ma tv ani internetu ????????

Kurwin-Micki
@Robol 27.09.2018 12:52

Kasa ok,a ile zarobiłeś,da się tam wytrzymać dłuższy czas jeśli chodzi o samą pracę?

Arek
@Robol 27.09.2018 12:52

Zgadzam się z kolegą byłem widziałem

Cypis
@Kurwin-Micki 03.10.2018 18:57

Do pierwszej wypłaty może wytrwasz.

Cypis
@Robol 27.09.2018 12:52

Przed tym panem który obecnie jest brygadzista i owszem lubi alkohol,był Pan Grzegorz,super młody człowiek który wszystko załatwił i był dla nas. Ale i tak najgorsze to warunki są do życia tam,jak w stodole!!

piter
@Robol 27.09.2018 12:52

Ja też coś dodam - faktycznie nie ma internetu - a jak jest to sami nieraz rozpierdaczymy go każdy go do siebie przeciąga! robota ciężka - znam to bo pracowałem w Holandii i jeszcze gorzej bo w chłodniach kwiatów. Chłopaki na lokalizacj w moim domku ok Neuenstein. Koordynator Sz. trochę zakręcony - ale jak go przyciśniesz to zrobi co trzeba. ja nawet chce zostać i na święta zarobić - bo się da jak biorę normalne zmiany i ekstra godziny. w porównaniu do Holandii - wole tutaj bo i do domu bliżej.

piter
@Robol 27.09.2018 12:52

Potwierdzam brygadzista kaca ma zawsze - ale robota i kasa dla mnie dobra bo jak w Polsce na rozładunku wegla zapier.....to guwniane pieniądze starej oddawłam a teraz zdowolona i dzieciaki maja co trzeba. zasuwam dalej ... trzymajcie się - kasę zarobić trzeba i walczyć o swoje z koordynatorem nie z brygadzistą to dupek!.

Grześ
@piter 26.10.2018 11:55

Potwierdzam tez bylem i zdrowie zniszczylem. Robota ciezka, pic trzeba bomjak nie to cie niszczą na kwaterze. Melina a jeszcze płacić za nią każą. Tysiaka eur nie zobaczysz w wypłacie.

tw bolek

Ideal Work i HR Navigator to jedna i ta sama firma??? Czytam komentarze pod oboma firmami, ta sama lokalizacja (Kassel/Neuenstein) i te same złe opinie.

Cypis
@tw bolek 25.09.2018 21:11

Dwie rozne rywalizujace że soba firmy polskie które walczą o każdego murzyna do tej pracy. A jesg ciężko bo nikt tam pracować nie chce.

Cypis

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana koordynatora Tomka K.

Bartosz

Nie polecam Ideal Work. Praca miała być w godzinach 6-14 , natomiast okazało się na miejscu, że praca rozpoczyna się od godziny 5 do 8. Następnie od godziny 14:30 - 18/19 znowu należy udać się do pracy. Zostałem poniformowany przez pracownika że szybko musimy udać się do pracy , także nie zdążłem nawet zjeść cokolwiek - przypomnę przyjechałem o 23 w nocy,nie nie zjadłem , nie było gdzie się rozpakować, lodówka zajęta. Warunki mieszkalne.. tragedia.. podłoga w kuchni jak oblana olejem. Jedzenie należałoby kupować codziennie bo nie było go trzymać jak pisałem powyżej. Wanna wyglądała tak , że po pierwszym podejściu odechciało mi się nawet w niej kąpać. Skontaktowałem się z koordynatorem - poinformowałem o warunkach. Zostałem odesłany do drugiego i usłyszalem stwierdzenie że warunki szybko nie ulegną zmianie bo nie mają innego mieszkania wolnego. Spałem na materacu na podłodze dzieląc pokój z innym gościem. Nie otrzymałbym prawdopodobnie innego lokum przez długi czas, więc postanowiłem udać sie z powrotem do Polski zamiast dzwonić od jednej osoby do drugiej i słyszeć to samo. Wczesniej bedac w Polsce oddałem kwestionariusze zgody itp , zostałem uznany jako pracownik tymczasowy, w Niemczech miałem podpsisac umowe z koordybatorem. Po Pierwszym podejściu nadal jej nie podpisałem, wiec uznałem ,że zbędne bedzie informowanie kogokolwiek o moim odejściu skoro nie mam nadal umowy. Okazało się po dwóch dniach gdy wróciłem do Polski że dostałem świadectwo pracy z winy pracownika.. Smiechu warte.. nigdy wiecej ideal work !!!

Mario1234

Pracowałem w sierpniu w Neunstein w Gls. W kwaterze zastalismy totalny (usunięte przez administratora) nic nie posprzątane, podziurawione drzwi, podłoga lepiła sie jakby ktoś wylał na nią olej, prysznic zepsuty, uszczelniony torebką plastikową, w szafkach pełno brudnych naczyń i innych dziwnych rzeczy typu szklanka wypełniona zgaszonymi papierosami, czy garnek pełen substancji ktora prawdopodobnie była na owej podłodze, do lampy na suficie przyczepiony lep na muchy ktory dawno już utracił swoją ważność I zdążył zebrać kilkadziesiąt much. Jeśli chodzi o wyposażenie To była mała lodówka, czajnik elektryczny, piekarnik z płytą indukcyjną plus zamrażalnik ktory chyba pamiętał jeszcze czasy przed zjednoczeniem Niemiec, w pokoju jest wifi na które nie można narzekać, ma dobra prędkość i rzadko się zacina. Jeśli chodzi o koordynatora z Polski to ciężko było się z nim dogadać, często nie odbierał telefonów, nie dotrzymywal słowa np. Chipy do pracy otrzymalismy po 2 tygodniach albo obiecał nas przenieść z naszej kwatery po czym zmienił zdanie. Czlowiek sprawiał wrażenie że nie nadaje się do tej funkcji. Jedynym pozytywnym aspektem tej firmy wydaje się być dział rekrutacji gdzie wszystko przebiegało szybko i sprawnie a panie byly bardzo miłe i pomocne, niestety to nie wystarczy. Sama praca w Gls na początku bardzo ciężka jednak mozna sie przyzwyczaić. Jeśli ktoś szuka pracy za granicą to lepiej znalezc ja samemu niż przez pośrednika.

Benek
@Mario1234 16.10.2018 02:21

Dokladnie tak jest, a jeszcze placic trzeba za to.

Karlo

A u nas w zeszłym tygodniu remonty mieszkań skończyli - jest kilka miejsc dobrze wyglądających - Nowe szafy - łóżka - działo się - wystawka była większa jak u Niemca... Chyba Ideal posłuchał co mówimy - trzeba walyć o swoje - ale dobrze , że nas słuchaja i robią porządek.

marko88

Witam Zawsze byłem pracowity i nauczony pracy ale wyjeżdzamy za granice by zarobić, spłacić długi w polsce naprzykład itp. Nikt nie mówił, że będzie łatwo, pięknie i kolorowo... Kto chce pracować i pracuje to myśle że się czegoś dorobi... Wyjeżdzam 28 października własnym autem z chęcią pracy i zarobku :) Jak ktoś wyjeżdza również do Kassel moge go zabrać po drodze. Pozdrawiam...

marko88

Witam Planuję wyjechać do Kassel a w zasadzie już prawie kompletuję dokumenty i już prawie wszystko dograne. Wyjazd planowo 28 października... Wyjeżdzam własnym autem warunki, które oferują spoko... Myślę, że kto chce pracować i będzie pracować zarobi... Wszędzie jest coś pamiętajmy o tym... Ktoś jeszcze się wybiera?? Mogę kogoś zabrać po drodze...

Piotr

Czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się (dodam, że długo pracuję dla IDEAL) o co chodzi? Jestem zwykłym człowiekiem - nauczyłem się w domu , że pracowitość i uczciwość jest tym co da mi pieniądze. i Tak postępuję - uczciwie w stosunku do mojego pracodawcy /Ideal- więc on też uczciwie traktuje mnie. Lubię to co robię - lubię też młodych ludzi, którzy przyjeżdżają na nasze lokalizacje i zostają z nami czując się tutaj dobrze - ale to , że jest nam dobrze - zależy od nas samych - nie od IDEALA . Widzę też często może nawet Was piszących , którzy przyjeżdżają tutaj z wyobrażeniem , że będziecie mieszkać w hotelu i czy się stoi czy się leży też się należy - otóż tak moi drodzy Panowie już nie jest. Wiec jeśli Wam się nie podoba - to dobrze , że szybko stąd wyjeżdżacie bo nam z Wami też trudno jest współpracować. Szukajcie gdzieś indziej pracy - zadania, które da wam satysfakcjie i pamiętajcie do tej pracy nadają się tylko pracowici, uczciwi i odważni - reszta wymięka po pierwszej nocce.

Krystian

Straciłem tam zdrowie w tej pracy :( nie polecam

No i %#%#

Praca jest ciężka i słabo płatna, a i jak ktoś planuje albo zaczął pracę nie od początku miesiąca to (usunięte przez administratora) dostanie a nie wypłatę. Sory ale 400 euro za 2 tygodnie, ja się nie dziwie że tam jakiś koordynator się żalił że go jakiś patol (usunięte przez administratora) z kosą gonił. To nie pewnie był patol, tylko normalny człowiek.

Jarecki
@No i %#%# 14.10.2018 17:14

Siema koledzy jak tam warunki w magazynie koło Berlina bo tam się wybieram od listopada pozdrawiam

LUKAS

Witam Bylem i widzialem na wlasne oczy Warunki koszmarne Smród sie niesie wszędzie Mucha goni muche Lokatorzy ktorzy pracują w dzień nie daja pospac po nocnej zmianie

Mateo

Ja zamierzam jechać po 15 Października. A jak wygląda praca i zakwaterowanie w okolicach Drezno (Lipsk) Może ktoś coś więcej powiedzieć?

DAREK.
@Mateo 08.10.2018 16:11

Witam Mateo. Też mam zamiar jechać za kilka dni. Nie jestem zdecydowany. Odezwij się na email. dariuszgorzow@interia.pl to skontaktujemy się jakoś. Pozdrawiam. DAREK

Andrzej

Witam. Czy ktos moze mi powiedziec jak wyglada sytuacja w magazynie Drezno jak i zakwaterowanie?Czy jest wifi? Z gory dzieki za odpowiedz.

Andrzej

Robiłem tam w neuenstein w GLS i nie polecam bo zawał miałem prze znich

Piotr
@Andrzej 04.10.2018 18:09

Ja też nabawiłem się kontuzji - paczka spadła mi na nogę - ale raczej nie przez nich - za to miły Niemiec zawiózł mnie do szpitala a koordynator pomógł ogarnąć zgłoszenie do ubezpieczalni -generali

Gruby

Jadę - jak przeżyje 3 dni napisze - halo ziomy będę od środy:-)

Pytek
@Gruby 24.09.2018 15:17

A gdzie jedziesz, jaka miejscówa?

prawiczek
@Gruby 24.09.2018 15:17

dawaj info grubciu

Spokojny

Jestem z Idealem od 4 miesięcy - robota jak każda inna w magazynie na rozładunku. Muslimy dygac te paki ale Kasa na czas wypłacana jest I do domku do dzieciaków wysłana. A jak mi kolesie z pokoju nie odpowiadali to z koordynatorem Szczepanem dogadałem się i dał mi pokoj ze spoko gościami. Trzeba gadać ze Szczepanem koordynatorem on pomaga!

Byłem tam
@Spokojny 20.09.2018 13:51

(usunięte przez administratora) nie ładnie samemu sobie pisać pozytywne komentarze!!!

Gruby

Mam zamiar jechać do Neuenstein - proszę niech napisze ktoś kto tam dłużej niż 3 dni jest - piszą tylko tylko Ci , którzy robią wpad i wypad i rozpierduchę bo im paczki zaciężkie były.

gacek
@Gruby 20.09.2018 12:10

Tu nie chodzi o paczki ciężkie.pojedziesz to zobaczysz prawdziwą pracę w kontenerze z upałem po 50 stopni i pracę na akord

Przerażony i oszołomiony

Przerażające są te komentarze, strach wogóle tam jechać a miałem zamiar. Firmo ideal work usuwajcie komentarze bo nikt do was do roboty nie przyjdzie!

inteligent
@Przerażony i oszołomiony 20.09.2018 06:04

ja mialem sie zgłaszać ale nie zdzierżę przebywania w jednym pomieszczeniu z tyloma patusami bo jestem inteligentny

Patryk K

Tragedia mieszkanie (usunięte przez administratora) same menele nie sprzataja, praca nie jest lekka niech sobie nikt nie myśli, bo trzeba dźwigac i układać paczki 30-40*kg, a Pan Filip dyktuje inne warunki pracy (tzn. Praca lekka paczki max 15kg praca od 7 do 15) praca rano 5-8 i po południu 14-18. Rano jest rozładunek ciężkich paczek po 30kg+ po południu to samo, ale nie tylko 30kg. Praca ciężka fizyczna, brak przestrzegania bhp, a nawet jest możliwość by paczka spadła na głowę jak mi podczas pracy. Zarobki słabe, bo mało godzin 120 około, wyjdzie z 1000euro minus zakwaterowanie 100euro(bród, smród i menelstwo) 10euro tygodniowo za transport do pracy i z powrotem, a jedzie się 5-8min, transport z Polski na własną rękę, oni nie załatwiają, mi w czwartek powiedziano dostanie Pan wiadomość o transporcie. W Poniedziałek już mam być w pracy, ale w weekend biuro zamknięte i każdy ma olewke, a w Niemczech nikt nic nie wie nawet jakie mieszkanie mam... Nie polecam, szkoda zdrowia za te pieniądze.

Patryk K
@Patryk K 18.09.2018 01:54

Jeszcze dodam, że WiFi brak, bo widzę dużo zapytań w tym temacie, nie ma internetu, a jak jest to trzeba iść gdzieś na miasto gdzie jest hotspot.

Patryk K

Z czegoś to wynika że usuwają, bo się boją (usunięte przez administratora) że nie przyjadą do roboty, na (usunięte przez administratora) rekrutują ludzi skoro co 2 osoba rezygnuje w moment, bo jest nie tak jak być powinno.

geeey
@Patryk K 18.09.2018 14:21

jakie miasto byłes ziomie

Patryk K
@geeey 18.09.2018 21:04

Nauen

ZBIGNIEW
@Patryk K 18.09.2018 01:54

W JAKIEJ MIEJSCOWOŚCI TAK JEST JAK OPISUJESZ BO MAM ZAMIAR NA KURIERA

Bartek

Wyjechałem przez tą firmę do pracy i pracowałem 3 dni.Mieszkania po kilkanaście osób.W pokoju po kilka.Lodówki na kłódki.Brudno wszędzie i do tego myszy oraz miliony much.Praca bardzo ciężka w koszmarnym upale nagrzanego kontenera.Przepraszam,ale nie jestem ułomny,aby za 1200euro netto pracować w tak ciężkich warunkach,a po powrocie do domu z pracy żebym nie mógł swobodnie odpocząć bo praktycznie w całym mieszkaniu odbywa się libacja alkoholowa z narkotykami włącznie.Jeśli komuś odpowiada taka praca to niech sobie pracuje,ale sądząc po tym w jaki sposób Ideal rekrutuje swoich pracowników,płacąc za kogoś poleconego 50 euro i przyjeżdza taka patologia to ja podziękuję za pracę w tak niekompetentnej firmie jaką jest Ideal Work.

arek

Czytajcie opinie o tej firmie na innych stronach bo tutaj usuwają jak się pisze prawdę.bo prawda w oczy kole

Kibito

Powiem tak, stawiano mi inne warunki pracy niż są, mówiono mi praca tylko na rano, nie jest ciężka paczki max 15kilo... Okazało się że praca jest ciężka i trzeba rozładować i załadować cały kontener paczek, nie jakieś skanowanie czy sortowanie tylko praca fizyczna nie są przestrzegane zasady bhp, można sobie krzywdę zrobić i jeżeli ktoś lubi taka pracę to ok. Mogłem zdjęcia zrobić i udostępnić dla niedowierzajacych, ludzie w mieszkaniu spożywają dużo alkoholu, wszędzie są butelki, palą papierosy w pokojach, w kuchni tak brudno że muchy latają, lodówka się nie domyka, półek brakuje, piecyk cały brudny, mikrofala brudna no jeden wielki (usunięte przez administratora) ludzie żyją jak w chlewie, nie ma gdzie sobie rzeczy schować, musiałem w torbie trzymać. Praca jest od 5 do 8 najcięższa praca z rana, po południu od 14:30 do 19, ale już nie ma samych po 30-40kg tylko różne. Jeżeli ktoś chce za 1000euro(zakwaterowanie 100euro i dojazd do pracy 10euro) ryzykować zdrowie to lepiej iść do pracy na produkcję w Polsce tak zwane obozy pracy w których jest lekka robota w porównaniu do tego. Ludzie nie przez idealwork zarabiają 2500euro około, oni mówią 1300euro, ale wychodzi 25-30* godzin tygodniowo. Nie zawsze tyle samo godzin. Jeżeli ktoś chce ryzykować zdrowiem za taką lichą kasę to naprawdę niech szuka pracy w Polsce na stacji za 3000zl.

Mati

Witam w sobote planuje jechać do Neuenstein przez agencje stanowisko magazynier chodzi o te paczki. ale trochę się waham , nie chce stracić kasy, wiadomo że za leżenie nie płacą ale jakie macie doświadczenia ,

Lolek
@Mati 20.08.2018 22:58

Jestem w Neuenstein dopiero 1 dzień praca jest cieżka ...paczki do 50 kg....spoko mozesz jechać i spróbować. Warunki noclegowe ok.

Lewy
@Lolek 21.08.2018 11:31

Aha, duzo osob tam z toba pracuje? ? Mlodsi ,starsi ? Jakies plusy minusy tej pracy ? Cos wiecej o noclegu ? Polski koordynator ? Jezyk niemiecki potrzebny

Melody
@Lewy 12.09.2018 11:24

Duży zakład pracy, ludzie z całej polski, ja mam 30 lat, nie wyróżniam się. Nowe mieszkania fajne. Jest praca. Dniówki i nocki. Co kto lubi. Przepracujesz cały miesiąc poczujesz kasę, przyjedziesz w połowie miesiąca, no to nie będzie za co potańczyć. Zakupy w Lidlu.

Zostaw opinię o Ideal Work Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ideal Work Sp. z o.o.