Ideal Work Sp. z o.o.
3 162 6 1

Opinie o Ideal Work Sp. z o.o.

pozdroludzieee!

Powiem tak, największym plusem pracy z ta firma jest to, ze nie musialem sie przejmowac niczym. Pojechalem do Niemiec (zreszta moj pierwszy raz) i nie wiedzialem co ze mna bedzie. Dojechalem do mieszkania (pracowalem w ok Berlina) i nie musialem sie meczyc. Nie wyobrazam sobie organizacji calego tego wyjazdy, mieszkania i transportu na wlasna reke, a pan jak z nim rozmawialem przez telefon pomogl mi przejazd znalezc wiec naprawde nic nie musialem sam robic, oprocz uzupealnienia dokumentow. Warunki mieszkaniowe nie są luksusowe, ale w grudniiu koordynator zakupil na nasze mieszkanie nowa pralke i zmywarke w mediaexpert w polsce i nam dal... Najbardziej mnie (usunięte przez administratora) ktory robili moi wspulokatorzy. Robota ceizka, to fakt ale zarobilem euro i przywiozlem na swieta dlatego taka praca na krotki czas jest moim zdaniem w porzadku, na dluzszaa mete moglo by byc trudniej chociaz nie chce gdybac bo bylem tylko miesiac :P

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@pozdroludzieee! 16.01.2019 22:11

Bardzo dziękujemy za Pana komentarz o naszej ofercie pracy i serwisie na miejscu i zdalnym. Takie komentarze są najcenniejsze dla innych czytelników. Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego dobrego w Nowym Roku !

Bartek R
Zweryfikowany użytkownik

Pracuje w idealu od 27 grudnia i nie narzekam oczywiscie praca jest ciężka nie dla lalusi którzy wybrzydzaja bo w pałacu nie mieszkają lub gdy się chociaż troche spocą ale swoje też mozna zarobic jeśli ktoś chce i ma swój określony cel to tutaj zostanie do każdej pracy można się przyzwyczaić ja jak najbardziej polecam

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Bartek R 07.01.2019 11:04

Panie Bartoszu, bardzo dziękujemy za pozytywną opinię i konkretną informację dla innych, że ta praca jest tylko dla najlepszych, którzy wiedzą co znaczy pracować w Centrach Logistycznych przy rozładunku paczek.

Kolejny oszukany

HEJ LUDZIE WSZYSCY KTÓRZY ZOSTALI OSZUKANI PRZEZ TĘ FIRMĘ ODEZWIJCIE SIĘ DO MNIE TRZEBA ZROBIĆ Z TYM PORZĄDEK jarus667@wp.pl czekam na wiadomości

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Kolejny oszukany 21.11.2018 10:27

Dzień dobry Panu "KOLEJNY OSZUKANY", odzywamy się do Pana publicznie i dziękujemy, że staje Pan w obronie dobra naszych pracowników. Otwarci jesteśmy, po zebraniu przez Pana danych, informacji i szczegółów na udostępnienie drugiej strony informacyjnej czyli jak to wygląda od naszej - pracodawcy strony - wydaje się, że zestawienie tych dwóch stron dostarczy Panu pełniejszego obrazu . A tak dla wyjaśnienia kilku bardzo ważnych elementów naszej oferty: Oferta pracy dotyczy stanowiska : Pracownik fizyczny – jaka jest to praca? – ciężka – tylko dla tych wyjątkowych ludzi, którzy wiedzą co to znaczy od rana do wieczora przerzucać ciężkie paczki, tony węgla, betonu ect. To wyjątkowi ludzie, których cechuje pracowitość i odwaga ! Proszę nam wierzyć mało już dzisiaj jest takich osób, które chcą ciężko pracować – my to też rozumiemy czytając wpisy z pretensjami , że praca nie do zniesienia, pokój brudny, koordynator beznadziejny ect.. Warunki mieszkaniowe – tak to nie jest hotel 4 gwiazdkowy – są to 2-3-4 osobowe pokoje , w których mieszkają ludzie z różnych regionów polski, z różnym podejściem do życia , porządku, jeden lubi mieć czystość, innych to nie obchodzi, ba nawet lepiej się czuje jak jest bałagan :-) . No i co wtedy – zawsze polecamy, aby nam o tym mówić – są do dyspozycji koordynatorzy, rekruterzy i cały zespół w naszej firmie , którzy reagują na informacje od pracowników – rozmawiamy – znajdujemy rozwiązania. Dziękujemy bardzo wszystkim naszym pracownikom, którzy z nami pracują: krócej- dłużej- cieszymy się, że chcą do nas wracać – szanujemy ich za opinie dobre i złe i decyzje odejścia – nikogo nie możemy zatrzymać. To co niezmiennie uważamy to fakt iż, DO TEJ PRACY MOGĄ APLIKOWAC TYLKO NAJLEPSI PRACOWNICY FIZYCZNI INNY, KTÓRYM SIĘ WYDAJE , ŻE PRZERZUCANIE PACZEK TO ŻADNA ROBOTA – ABSOLUTNIE NIE DAJA RADY!

Tarik
@Ideal Work Sp. z o.o. 22.11.2018 12:07

To żeście teraz napisali. trzeba zmienić ofertę. Poszukujemy wołów do pracy!! najlepiej z autem zeby wozic ludzi jeszcze! fukcyjny 24h na kazdy telefon!

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Tarik 26.11.2018 06:19

Szanowny Panie Tarik, dziękujemy za Pana kometarz - i kreatywne podejście do treści oferty - zastanowimy się czy nie skorzystać z Pana sugestii :-). Każdy ma prawo interpretować nasze słowa po swojemy, tak jak Pan, a może po prostu inny powie "cięka praca dla odważnych" - tak mówią do nas osoby, które pracują na lokalizacjach z nami od kilku lat. Trzymamy kciuki i powodzenia w poszukiwaniu pracy, którą Pan polubi.

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Tarik 26.11.2018 06:19

Szanowny Panie Tarik, dziękujemy za Pana komentarz - i kreatywne podejście do treści oferty - zastanowimy się czy nie skorzystać z Pana sugestii :-). Każdy ma prawo interpretować nasze słowa po swojemy, tak jak Pan, a może po prostu inny powie "ciężka praca dla odważnych" - tak mówią do nas osoby, które pracują na lokalizacjach z nami od kilku lat. Trzymamy kciuki i powodzenia w poszukiwaniu pracy, którą Pan polubi.

Kreator
@Ideal Work Sp. z o.o. 26.11.2018 19:51

Tą wypowiedzią strzelili sobie Państwo w stopę szczególnie ciężka praca dla odważnych. Od jakiegoś czasu ideal nie zwiększa pensji pracownikom bo już konkurencyjne agencje z tej branży poszły po rozum do głowy i zakwaterowanie jest darmowe od początku zatrudnienia. Pensje w Polsce poszły trochę w górę i już nie ma tylu kandydatów do pracy na dłużej. Brak premii motywacyjnych oraz to że każdy szeregowy pracownik zarabia tyle samo nie zależnie od stażu w tej firmie.

Nick
@Ideal Work Sp. z o.o. 26.11.2018 19:51

Sami wchodzicie sobie w (usunięte przez administratora) ideal work. Nie wybielicie się za dużo nas tu jest :). Rozmowy mam nagrane zdjęcia zrobione. Piszcie sobie co tu chcecie każdy normalny człowiek wchodząc tutaj zobaczy co ludzie piszą odechce się :) POTWiERDZAM MYSZY (usunięte przez administratora)

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Nick 27.11.2018 02:16

Szanowny Panie NICK, to prawda co Pan pisze - jest Was wielu i Wasza siła rażenia jest znacznie większa niż tych którzy nie narzekają i wykonują swoją pracę, bo maja w tym swój osobisty cel. Piszecie Państwo (narzekający i chwalący) bo zależy Wam abyśmy my i inni to przeczytali - więc informujemy - czytamy - i nie jest nam obojętne to co tutaj piszecie. Zmieniamy się pod wpływem Waszych komentarzy inwestując w remonty, zatrudniając nowych ludzi do wsparcia w terenie dyskutujemy wewnętrznie co i jak zmienić. Przepraszamy jeśli nie sprostaliśmy Waszym oczekiwań i życzymy Wam powodzenia w innych lokalizacjach i pracach. I niezmiennie uważamy, że do tej pracy mogą aplikować tylko szczególni- wyjątkowi ludzie, którzy wiedzą co znaczy ciężko pracować, a ich odwaga i gotowość do wyjazdu za granicę, zostawiając często bliskich , rodziny w Polsce to cecha którą niewielu z nas posiada. Dziękujemy Panowie!

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Kreator 26.11.2018 21:15

Panie "Kreator", słuszne podnosi Pan punkty i zadaje pytania - absolutnie te same omawiane są obecnie na wewnętrznych spotkaniach z Zarządem. Zapewne jeszcze trochę to potrwa zanim nowe zastąpi stare, ale warto naciskać i mówić - nawet jeśli nieraz wydaje się , że nikt tego nie słyszy - pragniemy zapewnić - że my słyszymy.

Mieszkający
@Kreator 26.11.2018 21:15

Szanowny, a ja pracuję przez dużo większą agencję w Grossbeeren i nie mam zakwaterowania. Płacę za mieszkanie ponad 500 euro. Może robota inna niż tutaj i więcej płatna, ale czynsz też wysoki. A i po niemiecku trochę mówię to pensja większa. Więc nie ma co generalizować.

Jebac biede
@Ideal Work Sp. z o.o. 22.11.2018 12:07

A jak dziś doceniacie stałych i dobrych pracowników pracuję u was ponad 2 lata i mam taką samą stawkę jak jakiś młody leszcz co przyjeżdża na jeden dzień do pracy i rezygnuje ????

Ggg
@Ideal Work Sp. z o.o. 26.11.2018 19:38

A jeżeli chodzi o wynagrodzenie w waszym ogłoszeniu jest inna kwota niż ta co wpływa na konto po co kłamać ludzi lepiej napisać prawde

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
@Ggg 14.01.2019 14:13

Szanowny Panie, bardzo proszę o kontakt z nami pod adresem Kontakt@ideal-work.com.pl, aby wyjaśnić szczegóły różnic w Pana wynagrodzeniu. Osoby z działu Kadr i płac mogą szczegółowo przeanalizować ilość przepracowanych przez Pana godzin vs. stawka.

olaw

Bardzo dobra firma- polecam.

Weteran

Byłem tam dwa razy i osoby które tam również były potwierdzą.Przez telefon obiecanie gruszek na wierzbie a na miejscu małe rozczarowanie,otóż do pracy się jeździ dwa razy na dzień: rano około na 2-3 h i po południu 4-5 h. Jeśli jesteś kierowcą i użytkujesz swoje auto to jesteś ciągle do tyłu,bo pracodawca nie zwraca kosztów amortyzacji auta, a nawet nie dopłaca do paliwa.Praca na prawdę ciężka i nie ma zmiłuj.Warunki mieszkaniowe zależą od lokalizacji.Ogólnie polecam tylko jako pracę przejściową

Monio
@Weteran 14.11.2018 12:59

A to ciekawe, jest źle, a byłeś aż dwa razy ... własnym oczom nie wierzyłeś za pierwszym razem, czy zmuszali Cię żebyś przyjechał drugi raz?

Weteran
@Monio 17.11.2018 22:42

Nie kolego nie zmuszali poprostu życie mnie zmusiło i na chwilę musiałem się tam udać, wiedziałem poprostu z doświadczenia jaka tam jest rotacja i że potrzebują cały czas ludzi na gwałt. PS Nie pozdrawiam koordynatora który nic nie potrafi (lub nie chce) załatwić.

gacek
@Weteran 14.11.2018 12:59

Dłuższa praca niż 3 miesiące wiąże się z kłopotami zdrowotnymi.Jest nas tu kilku co straciło tam zdrowie

Pracownica?
@Weteran 04.01.2019 21:26

Zgadzam się ze słowami o koordynatorze, faktycznie chyba nic nie chce załatwić... prawda, ze do pracy jeździ się kilka razy dziennie, w moim przypadku na wieczór i w nocy. Warunki mieszkaniowe jak najbardziej w porządku, tylko gdyby jeszcze koordynator rozmawiał z nami jak człowiek, byłoby całkiem dobrze.

seb
@Pracownica? 08.01.2019 23:00

kordynator jest tylko od brania kasy.nie potrzebny.Przyznac kasę brygadziscie i on lepiej sie zajmie niz koordynator.

Tomek

Witam czy ktoś może napisać mi prawdę jak to jest z tymi godzinami pracy,czy faktycznie jeździ się 2 razy dziennie na kilka godzin.Pozdrawiam dziękuję z góry za odpowiedź.

Pracownica?
@Tomek 08.01.2019 10:11

Zależy, bo np chłopaki, którzy robią nocki, jeżdżą raz

Endrju

Hahaha :-D tak sobie czytam te komentarze i widzę, że gdybym się chciał nimi sugerować przy poszukiwaniu pracy, to wciąż siedzialbym w PL za 3000 brutto, bo tyle zazwyczaj oferują pracodawcy :-D Pracuję dla Ideala od ok 3 lat i wielce nie narzekam. No może czasem mięśnie bolą ale ogolnie jest ok. Czasem bywaja sprawy sporne ale mnie jakos udawalo sie je rozwiazywac. Moze po prostu takie szczescie mam. Byc moze glupi jestem, po to glupi podobno ma szczescie. Warunki mieszkaniowe sa różne ale jeśli nie wszystko, to wiele zależy od nas samych. Towarzystwo jakie przyjezdza, niejednokrotnie chyba nie do konca zdaje sobie sprawe na jaka robate sie porywa, stad i rotacja duza, ale to samo w PL moge robic za maks 2200 PLN. Fakt. Podwyzki sa gdy wzrasta w DE minimalna krajowa. Można by zróżnicowac troche wysokosc wynagrodzenia w zaleznosci od stażu, bo trochę mi przykro, ze robie od x czasu za taka sama stawke godzinowa co swiezy pracownik. Albo chodziaz jakieś premie uznaniowe. Jesli nawet nie co miesiac to chociaz na kwartał. Nad tym IdealWork mógłby pomyslec. Do transportu zazwyczaj sa busy firmowe i o ile pamietam to one sa wykorzystywane do rozwozenia pracownikow w pierwszej kolejnosci. Moze juz ich jest za malo. Jesli korzysta sie z prywatnych, to jest zrzuta po 3 euro za droge. I tu tez możnaby pokombinowac czy firma oprocz tego nie moglaby dofinansowac jakas mala kwotą dodatkowo takiego kierowcy bo ta zrzuta to raczej na paliwo a uzywany samochód lubi sie czasem psuc ;-) Reasumujac ogólnie tragedii nie ma. Potrzeba tylko troche samozaparcia, kondycji i checi do roboty. Pozdrawiam

bez nazwisk

Pracuje w idealu 4 miesiące i myślę,że najważniejszą kwestią w podjęciu pracy za granicą ( u mnie był to pierwszy raz ) jest trafienie na odpowiednią agencję która pośredniczy między pracownikiem a zatrudniającym. W internecie poczytałem sporo i wiem,że dużo osób zostaje oszukanych przez agencje pracy i nie dostają swoich zarobków bądź występuje masa innych nieprzyjemności a w idealu wypłata zawsze jest na czas i są rozpisane wszystkie koszty (zakwaterowanie,ubezpiecznie itp) oraz informacje o przepracowanych godzinach. Co do samej pracy w GLS na sortowni jest to ciężka praca ale zależy dla kogo, mnie ta praca nie męczy za bardzo a na pewno nie na tyle żebym odpuszczał nadgodziny bo możliwość nadgodzin istnieje. Można tez dogadać się na inne zmiany gdzie praca jest dużo lżejsza, na zmianę dzienną lub na Depo55,Depo64 lub kuriera,kwestia umówienia się. Mieszkania koordynatorzy starają się jakoś dopasować do potrzeb pracownika pod warunkiem że jest to jakoś uzasadnione, ja nie miałem problemów z przeniesieniem. Stan pokoi bywa różny od na prawdę zadowalających do takich które wymagają "ogarnięcia" po poprzednich pracownikach ale generalnie z moich przeżyć na plus,wszystko zależy czy dbamy o zakwaterowanie czy żyjemy byle jak. Społeczność jest również różna na co agencja nie ma wpływu ale na swoje towarzystwo da się trafić a nie z każdym trzeba się lubić. Weekendy potrafią być głośne i mocno zakraplane w niektórych lokacjach ale to normalne przy weekendzie i na szczęście znośne ale zawsze można poprosić o przeniesienie w miejsce gdzie ludzie zachowują się w bardziej cywilizowany sposób. Nie czytałem jeszcze komentarzy ale podejrzewam,że jest wiele negatywnych - mimo to ja oceniam agencję na dobrą w innym wypadku nie wysyłałbym tu swoich znajomych. Praca na zmianie nocnej to ok 7-8 h + możliwość nadgodzin 2-3 h - przepracowując tak cały miesiąc co nie jest jakimś wyczynem daje wynagrodzenie w przedziale 7-8 tyś. zł miesięcznie po odliczeniu zakwaterowania i ubezpieczenia. Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem ;)

Koksu
@bez nazwisk 17.11.2018 19:16

A gdzie jesteś w jakiej miejscowości

Nikt specjalny
@bez nazwisk 17.11.2018 19:16

Gościu przestań sciemniać, dlaczego nie wspomnisz że do pracy jeździ się 2 razy na dzień; odpowiednio na około 1,5 i 4,5 godziny w zależności od lokalizacji . Umowy jakie dają są dwie na 1/2 i 1/4 etatu co daję łącznie 3/4 etatu czyli około 120 godzin masz niby gwarantowane a wynagrodzenie to najniższa krajowa (około 7 e na rękę). Jeśli drogi potencjalny pracowniku w miesiącu nawet byś przepracowal 200 godzin to max jaki zarobisz po odjeciu kosztów zakwaterowania 80e to około 1320e

Szymek

Na której lokalizacji tak jest - czy to okolice Berlina? bo tam się wybieram. A jak u nich z kasą? to moja pierwsza taka praca przez agencję pracy i nie wiem czy szukać dalej - ważne czy płacą - bo ostatnio to Niemiec jak sam u niego robotę miałam w gospodarce to nie zapłacił.

Adam

TO PRAWDA.TAM CZLOWIEK NIE MA PRYWATNOSCI A CO NIE MÓWIĄC SPOKOJU PO CIĘŻKIEJ PRACY.TYPOWA MELINA.PAPIEROSY PALĄ W POKOJACH I NIEZAPOWIEDZIANE NOCNE WIZYTY KOORDYNATORA.

Szymek

Siema kologo, a gdzie tak jest na której lokalizacji bo ja pod Berlin jadę drugi raz i tam jest ok- daj znać gdzie to słabe towarzycho to będę unikał lokalizacji.

Bartek

Myślałem że to co tu piszą na temat tej pracy,warunków i tej agencji to ściema.Ale nie tylko na tej stronie ta firma jest w sposób negatywny opisywana.I niestety ale to prawda.Byłem i zobaczyłem to na własne oczy...Pijaństwo i narkotyki do rana.Nie polecam????

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
Drodzy!


Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzymy Wam wszystkim wiele radości, miłości i ciepła oraz wielu sukcesów w Nowym Roku!


Zespół Ideal Work
   
Darko

To nawet nie jest szczere

Krystian

uwaga na myszy!!!!

HARYY

Ja sie zawiodlem swoja pierwsza wyplata, poniewaz podatek duzy mi sie naliczyl... chlopaki, druga wyplata byla juz lepsza, bo w inny prog podatkowy wpadlem i widac roznice Ja nie rozumiem troche co piszcie, jezeli nie nadajecie sie do takiej pracy to po co wyjezdzacie ja od razu uslyszalem przez telefon ze ciezko jest ale wiedzialem ze sobie poradze... Sa typy co przyjezdzaja i zaraz wyjezdzaja bo nie przyzwyczajone do ciezkiej pracy sa xD jak jestescie chucherka to lepiej zostancie w domu bo faktycznie nie dacie rady xd

Karol

Hej Święty M. - gdzie jesteś może wpadnę po prezenty? Skrzyneczka piwa i jakaś zakaską by się przydała. Dla mnie ta robote z IDEAL też ok. Jestem przyzwyczajony bo już od 7 lat jeżdżę na magazyny. Bawcie się dobrze na Święta i Sylwestra. Typ: koniecznie wpadnijcie po robocie na te niemieckie targi bożenarodzeniowe - można fajne rzeczy tam znaleźć coś wypić i zjejść. Siema!

Święty M.

Dla wszystkich zainteresowanych. Wyjechałam z IDEAL Work od 1 grudnia. Praca lekka nie jest, ale na święta zarobię i spadam. Oni są tacy sami jak reszta tych firm - mają kontrakty w Niemczech, na których Niemcy nie chcą pracować więc biorą nas , truków, azjatów. Wszysko zależy czego szukacie - jak kasy na czas -to tutaj tak jest 10 -tego kasa wpływa. a przed świętami obiecali , że zaliczki wypłacą. Zależy czego szukasz -jak lekkiej roboty - to nie tutaj - jak luksusów w mieszkaniach to lepiej nie startujcie - tu jest normalnie - mieszkania z łaziękami i kuchnią. Jak trafi się jakiś bałaganiaż to zawsze narozrabia. ale trzeba go tępić.

Ideal Work Sp. z o.o.
pracodawca
Szanowni Państwo, jak zawsze o tej porze roku gorący okres wysyłek kurierskich i dlatego dla naszych klientów w Niemczech GLS i DPD poszukujemy chętnych do pracy od 1. grudniu! Można jeszcze zarobić na tzw. karpia.
GLS, DPD Niemcy przy rozładunku kontenerów z przesyłkami kurierskimi.
">Aplikuj do nas lub zadzwoń przedstawimy aktualne oferty"  +48 735 208 264.
   
Spejson

Praca jest ok, jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do pracy fizycznej lecz sama firma jest do bani. Niedosc że okrada pracowników z pieniędzy za l4 to na święta żadnych pieniędzy się nie dostaje. Co innego obiecuje koordynator przed przyjazdem, a co innego jest na miejscu. Co do mieszkań są ok lecz jeżeli liczysz na internet w mieszkaniu to może być ciężko, przeważnie trzeba samemu go kupować za 30 ojro.

Patryk

Nawet nie wiem od czego zacząć.. Radzę przed przyjazdem do tej firmy poczytać w internecie opinii. Ja niestety tego nie zrobiłem i uwierzyłem w piękne słowa koordynatora. Słowo koordynator w tej firmie to pojęcie względne. Przed przyjazdem kontaktowałem się z koordynatorem często, jak on ze mną również. Po przyjeździe kontakt się urwał, dosłownie mam wrażenie że nie liczy się człowiek a euro jakie firma dostaje za jednego człowieka. Co to za firma / koordynator gdzie pracownik sam z siebie musi się dowiadywać o jutrzejszej pracy. Gdzie być na jaką godzinę itd. Odpowiedzi są przeważnie po kilku godzinach albo np o 1-2 w nocy gdzie człowiek na 5 ma iść pracować. Straszna praktyka, nigdzie gdzie pracowałem pracownik nie musiał o to dbać. Szybciej dowiedzialem się od Niemców niż od Polaka koordynatora który powinien pracami koordynowac. Co dzień człowiek pisał, dzwonił gdzie jutro... Za wszystko się płaci o czym dowiedziałem się dopiero po dotarciu. Jakieś dodatkowe, ubezpieczenie, 150e za dom, dodatkowo za internet też, za dojazdy do pracy również.. Raz euro raz 3 Nikt przez telefon nie mówił o tym tak samo jak o godzinach pracy byłem przed zapewniamy że są ok. Po czym okazało się że pracuje się w kratkę po 2 czasem 3 h potem przerwa kilka godzin potem znowu kilka godz pracy znowu przerwa i znowu praca = cały dzień wycięty, nie masz czasu głupiego prania zrobić, a o wyspaniu się zapomnij. Co do samej pracy jest bardzo ciężko, jak ktoś trafi dobrze to przepycha paczki a jak nie to pracuje fizycznie bez przerw w samej pracy nawet 5h bez papierosa czy siku bo nikt ci nie pomoże. Ktoś tu pisał że plusem jest ich wypłacalnośc? Co to za plus? Toż to obowiązek pracodawcy. Stanowczo odradzam pracy w ideal work. Inaczej wygląda to przez telefon inaczej na miejscu. Wiem bo byłem tam

Wojtek
@Patryk 12.11.2018 16:01

Oczywiście nie zgodzę się z opisem pracy w GLS. Przy rozmowie wstępnej miałem wszystkie informacje dotyczące pracy i oczywiście jakie będę ponosił koszty. Za dojazdy do pracy trzeba płacić bo samochody firmowe nie mają paliwa za darmo, nawet jak jeździ się prywatnym samochodem do pracy to też się zrzucamy na benzynę to chyba oczywiste. Oczywiste jest też to, że mieszkanie też trzeba opłacić, tak to już jest, że nie ma nic za darmo. Po przepracowanym pół roku opłata za mieszkanie nie obowiązuje. Praca owszem ciężka ale nie jest tak, że nie można pójść do toalety.

Marek
@Patryk 12.11.2018 16:01

Jest jakieś miejsce na świecie, które polecasz?

bez nazwisk

Pracuje w idealu 4 miesiące i myślę,że najważniejszą kwestią w podjęciu pracy za granicą ( u mnie był to pierwszy raz ) jest trafienie na odpowiednią agencję która pośredniczy między pracownikiem a zatrudniającym. W internecie poczytałem sporo i wiem,że dużo osób zostaje oszukanych przez agencje pracy i nie dostają swoich zarobków bądź występuje masa innych nieprzyjemności a w idealu wypłata zawsze jest na czas i są rozpisane wszystkie koszty (zakwaterowanie,ubezpiecznie itp) oraz informacje o przepracowanych godzinach. Co do samej pracy w GLS na sortowni jest to ciężka praca ale zależy dla kogo, mnie ta praca nie męczy za bardzo a na pewno nie na tyle żebym odpuszczał nadgodziny bo możliwość nadgodzin istnieje. Można tez dogadać się na inne zmiany gdzie praca jest dużo lżejsza, na zmianę dzienną lub na Depo55,Depo64 lub kuriera,kwestia umówienia się. Mieszkania koordynatorzy starają się jakoś dopasować do potrzeb pracownika pod warunkiem że jest to jakoś uzasadnione, ja nie miałem problemów z przeniesieniem. Stan pokoi bywa różny od na prawdę zadowalających do takich które wymagają "ogarnięcia" po poprzednich pracownikach ale generalnie z moich przeżyć na plus,wszystko zależy czy dbamy o zakwaterowanie czy żyjemy byle jak. Społeczność jest również różna na co agencja nie ma wpływu ale na swoje towarzystwo da się trafić a nie z każdym trzeba się lubić. Weekendy potrafią być głośne i mocno zakraplane w niektórych lokacjach ale to normalne przy weekendzie i na szczęście znośne ale zawsze można poprosić o przeniesienie w miejsce gdzie ludzie zachowują się w bardziej cywilizowany sposób. Nie czytałem jeszcze komentarzy ale podejrzewam,że jest wiele negatywnych - mimo to ja oceniam agencję na dobrą w innym wypadku nie wysyłałbym tu swoich znajomych. Praca na zmianie nocnej to ok 7-8 h + możliwość nadgodzin 2-3 h - przepracowując tak cały miesiąc co nie jest jakimś wyczynem daje wynagrodzenie w przedziale 7-8 tyś. zł miesięcznie po odliczeniu zakwaterowania i ubezpieczenia. Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem ;) Moje sugestie dla Ideal Work Sp. z o.o.: Pracuje w idealu 4 miesiące i myślę,że najważniejszą kwestią w podjęciu pracy za granicą ( u mnie był to pierwszy raz ) jest trafienie na odpowiednią agencję która pośredniczy między pracownikiem a zatrudniającym. W internecie poczytałem sporo i wiem,że dużo osób zostaje oszukanych przez agencje pracy i nie dostają swoich zarobków bądź występuje masa innych nieprzyjemności a w idealu wypłata zawsze jest na czas i są rozpisane wszystkie koszty (zakwaterowanie,ubezpiecznie itp) oraz informacje o przepracowanych godzinach. Co do samej pracy w GLS na sortowni jest to ciężka praca ale zależy dla kogo, mnie ta praca nie męczy za bardzo a na pewno nie na tyle żebym odpuszczał nadgodziny bo możliwość nadgodzin istnieje. Można tez dogadać się na inne zmiany gdzie praca jest dużo lżejsza, na zmianę dzienną lub na Depo55,Depo64 lub kuriera,kwestia umówienia się. Mieszkania koordynatorzy starają się jakoś dopasować do potrzeb pracownika pod warunkiem że jest to jakoś uzasadnione, ja nie miałem problemów z przeniesieniem. Stan pokoi bywa różny od na prawdę zadowalających do takich które wymagają "ogarnięcia" po poprzednich pracownikach ale generalnie z moich przeżyć na plus,wszystko zależy czy dbamy o zakwaterowanie czy żyjemy byle jak. Społeczność jest również różna na co agencja nie ma wpływu ale na swoje towarzystwo da się trafić a nie z każdym trzeba się lubić. Weekendy potrafią być głośne i mocno zakraplane w niektórych lokacjach ale to normalne przy weekendzie i na szczęście znośne ale zawsze można poprosić o przeniesienie w miejsce gdzie ludzie zachowują się w bardziej cywilizowany sposób. Nie czytałem jeszcze komentarzy ale podejrzewam,że jest wiele negatywnych - mimo to ja oceniam agencję na dobrą w innym wypadku nie wysyłałbym tu swoich znajomych. Praca na zmianie nocnej to ok 7-8 h + możliwość nadgodzin 2-3 h - przepracowując tak cały miesiąc co nie jest jakimś wyczynem daje wynagrodzenie w przedziale 7-8 tyś. zł miesięcznie po odliczeniu zakwaterowania i ubezpieczenia. Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem ;)

Anonymous

Właśnie się wybieramy na załadunek w dpd Pani z biura bardzo miła pomaga we wszystkim warunki jasno opisane co gdzie za ile wszystko wiemy. A do wszystkich osób które rozważają jaką kolwiek pracę czy w tej firmie czy w tej. Jedna zasada jak sam nie sprawdzisz to się nie dowiesz :) pozdrawiam. Dam znać jak było po powrocie :)

Peter

Oh, hole... - chyba się przejęli co piszemy bo u nas remonty wystartowalay a koordynator to non-stop się kręci:-). Niemcy nas chwalą sam słyszałem wczoraj na hali, ale wywalili dwóch za picie i rozrabianie. trzeba uważać bo sprawdzają na nockach w jakim stanie przychodzisz do roboty.

Wojtek
@Peter 02.11.2018 11:49

Siema Peter powiedz mi jak tam jest u was z mieszkaniem i z robota bo mam okazje jechac przez firme ideal work a sie zastanawiam

Wojtek
@Peter 02.11.2018 11:49

Siema dajcie znac jak tam naprawdę jest

Wojtas
@Peter 02.11.2018 11:49

Cześć jak tam naprawdę jest?

Norbi
@Wojtas 03.11.2018 11:13

Sorka Wojtek, praca fizyczna wiesz sam jak to jest przewalasz kilogramy - da się przeżycć jak już tak pona 5 lat ( z różnymi firmami) - mieszkania mają dobre , gorsz i najgorsza - musisz uważać, żeby nie trafić w Neuenstein do zielonego domku - nawet go ostatnio posprzątali - ale tam mieszkają nieźli rozrabiacze - ciagle mają bałagan i nie ogarniesz temnaty. Pensjonat - remontują : będzie wysoki standard , łazienki, prysznice , pokoje - wszystko nowe. inne mieszkania - dobre - ale zależy z kim mieszkasz bo to kumple najcześciej najwiekszy bałagan robią i po sobie zostawiają. A najgorsi ci co dewastują. wtedy pros koordynatora o zmiane lokalizacji - pomają.

Norbi

Koleś to ty chyba jeszcze mało gdzie pracowałeś - Ci tutaj to na czas kasę dają - ubezpieczają i na miejscu koordynatorów mają. Jak pomarudzisz to znajdą lepszy pokój. Dają możliwość zarobić - jak chcesz to robisz nadgodziny jak nie to leżysz. jak dobrze pracujesz to szanują i polegaja na Tobie. Ostatnio dali nowy projekt dali nam nowe odpowiedzialności. Mogę sprawdzić siebie czy umiem kierować ludzmi - to fajne! dzięki. Jak lekkliej roboty szukasz to Ci tylko portiernia albo parkingowy w Polsce zostaje tylko nie myśl , że tyle siana przywieziesz co z Niemie. Siema i powodzenia!

Krystian

To była najgorsza praca w moim życiu :(

Wojtek

Bardzo polecam. Choć praca ciężka to firma rzetelna. Nie spotkałem się z oszustwem z Firmy strony, a jeśli już to szybko się to koryguje. Warunki mieszkalne zapewnia Firma jednakże użytkownicy tych lokali t.j Pracownicy w nich mieszkający często dewastują te mieszkania i wyglądają jak wyglądają. Lubię atmosferę w Ideal Work Sp. z o.o. za: Nie oszukują

Wojtas

Siema powiedzcie mi jak tam jest bo mam okazje tam jechac a sie zastanawiam

Robol

Jak by ktoś sie wybierał czasem przez te firmę to nie polecam zero pomocy od brygadzisty który ciągle chodzi na kacu do pracy a firma nic z tym nie robi nawet na pogotowie trzeba jeździć swoim autem bo nie ma komu jechać!!!! Kasa i praca jest ok ludzie tez spoko mam tylko nadzieje ze firma wyciagnie wnioski co do Pana (usunięte przez administratora) i tak pozatym nie ma tv ani internetu ????????

Kurwin-Micki
@Robol 27.09.2018 12:52

Kasa ok,a ile zarobiłeś,da się tam wytrzymać dłuższy czas jeśli chodzi o samą pracę?

Arek
@Robol 27.09.2018 12:52

Zgadzam się z kolegą byłem widziałem

Cypis
@Kurwin-Micki 03.10.2018 18:57

Do pierwszej wypłaty może wytrwasz.

Cypis
@Robol 27.09.2018 12:52

Przed tym panem który obecnie jest brygadzista i owszem lubi alkohol,był Pan Grzegorz,super młody człowiek który wszystko załatwił i był dla nas. Ale i tak najgorsze to warunki są do życia tam,jak w stodole!!

piter
@Robol 27.09.2018 12:52

Ja też coś dodam - faktycznie nie ma internetu - a jak jest to sami nieraz rozpierdaczymy go każdy go do siebie przeciąga! robota ciężka - znam to bo pracowałem w Holandii i jeszcze gorzej bo w chłodniach kwiatów. Chłopaki na lokalizacj w moim domku ok Neuenstein. Koordynator Sz. trochę zakręcony - ale jak go przyciśniesz to zrobi co trzeba. ja nawet chce zostać i na święta zarobić - bo się da jak biorę normalne zmiany i ekstra godziny. w porównaniu do Holandii - wole tutaj bo i do domu bliżej.

piter
@Robol 27.09.2018 12:52

Potwierdzam brygadzista kaca ma zawsze - ale robota i kasa dla mnie dobra bo jak w Polsce na rozładunku wegla zapier.....to guwniane pieniądze starej oddawłam a teraz zdowolona i dzieciaki maja co trzeba. zasuwam dalej ... trzymajcie się - kasę zarobić trzeba i walczyć o swoje z koordynatorem nie z brygadzistą to dupek!.

Grześ
@piter 26.10.2018 11:55

Potwierdzam tez bylem i zdrowie zniszczylem. Robota ciezka, pic trzeba bomjak nie to cie niszczą na kwaterze. Melina a jeszcze płacić za nią każą. Tysiaka eur nie zobaczysz w wypłacie.

tw bolek

Ideal Work i HR Navigator to jedna i ta sama firma??? Czytam komentarze pod oboma firmami, ta sama lokalizacja (Kassel/Neuenstein) i te same złe opinie.

Cypis
@tw bolek 25.09.2018 21:11

Dwie rozne rywalizujace że soba firmy polskie które walczą o każdego murzyna do tej pracy. A jesg ciężko bo nikt tam pracować nie chce.

Cypis

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana koordynatora Tomka K.

Zostaw opinię o Ideal Work Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ideal Work Sp. z o.o.