Ideal Work Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
Ideal Work Sp. z o.o.
3 170 635 5 1

Opinie o Ideal Work Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Krystian
 Opinia

Opiszę jak wyglądał przyjazd i praca w GLS firma (IdealWork Germany) oraz warunki mieszkalne na terenie niemiec Warto przeczytać i uważać na wszystkie posrednicze firmy polskie i zagraniczne no ( z małej bo na to duże nie zasluguja) Lokalizacja Neunstein Raboldshausen Hersfelder Starße 9/2 itd oraz boczne uliczki,mała wioska niedaleko Kessel. Przyjechałem z myślą że zarobię niestety okazało się że jest inaczej pierwszy dzień naćpany gościu z nożem goniący wszystko i wszystkich. Byłem na miejscu ok 2 w nocy wszędzie ciemno przełożony kazał nam czekać na jakimś śmiesznym pensjonacie jak za czasów PRL'u ale to szczegół Kazano nam czekać do 8 rano bo dopiero wtedy ktoś przyjdzie po nas Z samego rana ktoś się zjawił zaprowadził nas do domku na chyba Eisfielder straße ? Czy jakoś tak domek nr 2 zielony Warunki mieszkalne są tragiczne po wejściu do domku przez piwnice okazuje się (usunięte przez administratora) jak by stado bydła tamtędy przeszło było zagwarantowane że pokoje są max 3 osobowe nie 4 tak jak ja byłem całe szczęście nic mi nie zginęło Wszędzie śmierdziało każdy nachlany w środku tygodnia wszędzie butelki śmieci leżące chyba z pół roku jak nie dłużej Łazienka widoczna na filmie w opłakanym stanie pokoje również wszystko jak na jakimś śmietniku czy wysypisku Nie nagrywałem kuchni ani piwnicy bo nie dało się tam wejść bez maski specjalnych butów i innej ochrony W umowie jest wpis "Domki czyste zadbane spełniające normy utrzymywane przez służby " Taa jasne musieliśmy sami wszystko robić o wszystko się prosić Koordynator Tomek wredny nieuczciwy starszy gościu opowiadający na wejściu same bajki typu " praca jest lekka,spokojna,bez pośpiechu " kolejna wpadka Jego koledzy tzn(dup...) mówią to samo Całą obstawa która za nim stoi to fałszywi ludzie którzy są tu z nim najdłużej Wracając z Gurstu godzina drogi od domku tylko na 2h praca bardzo lekka jeden z jego dupolizow powiedział że cytuje "wy nie macie nic do gadania macie robić nawet po 12 h dziennie " Gurst był od 5 do 7 rano i do domku wyspać się i o 18 na tzw "7" podobno siedem godzin pracy nie nie niestety 9h pracy w ciężkich warunkach na zaludunku kontenerów paczkami podobno do 50kg max kolejna wtopa paczki po 60/70kg które po 8 h ciężko zerwać z taśmy W GLS koło Raboldshausen był Arbait normalnie (usunięte przez administratora) dla Polaków powtórka z obózow koncentracyjnych Niemieckich w Polsce Praca ciężka naprawdę ma się 2 linie na których lecą paczki w zawrotnym tempie Po 2h jest przerwa 20minut to wszystko stoi ale to nie wystarcza żeby odpocząć później przez resztę czasu jest tylko gorzej nie ma kiedy odpocząć bo cały czas paczki lecą chyba że coś się zatnie to jest stop niemcy którzy są tu od długiego czasu wyglądają codziennie jak naćpani bo kto po 8 h rzuca paczkami jak by dopiero rozpoczął pracę Jedyny + to taki że każdy prawie każdy pomoże ci jeśli masz zawaloną taśmę to okej ale co z tego że jeśli ktoś nigdy nie pracował ficzynie to może zostać odwieziony karetką do szpitala w pierwszy dzień Ale i tak niektórzy niemcy pospieszaja krzyczą na ciebie wyzywają bo myśla że Polaczek nie zna niemieckiego i jeszcze się z ciebie śmieją tak że tylko pogratulować Jeżeli chodzi o koszta za co ściągają To tak: internet + telewizja (której nie ma ) Za busa w jedną stronę 1.50€ czyli 3 w obydwie strony i tak codziennie,ubezpieczenie składni itd Oraz 14.50 zdodatkowo za domek czyli 79i te 14.50€ Podsumowując praca nie warta żadnych pieniędzy bo szkoda zdrowia Aa i zarobki więcej niż 1100/1200 nie dostaniesz bo i tak cię oskubia z czegoś jeszcze Wszystko musisz mieć swoje pościel poduszki no wszystko jednym słowem Jeżeli ktoś dotrwał do końca niech to udostępni żeby nikt tam nie jeździł i dokładnie czytał opisy umowy itd nie dajcie się wkręcić na minę bo szkoda czasu zdrowia pieniędzy i życia na to co się tutaj dzieje

Pomocna?
Tak3Nie
DamianK
 Opinia

Pracuje w DHL, może i praca nie jest tam ciężka ale za to męcząca psychicznie. Co do agencji, warunki mieszkalne dobre, Mulbach polecam. Kasa w sumie okej, bo 1400€ to dobra kasa jak na 168 godizn. Ale koordynator Szczepan powinien za swój mobing i darcie ryja za nic na swoich pracowników wylecieć z tej roboty szybko.

Pomocna?
Tak5Nie1
Gruby
 Opinia

Z takimi kordynatorami to daleko nie zajedziecie! wasz koniec jest bliski,oby tak dalej to moze przemyslicie swoje błędy. PORAŻKA I AMATORKA.

Pomocna?
Tak5Nie
dobry chlopak
 Opinia

ideal work szkoda gadac oni caly czas szukaja jeleni sami nie ide i (usunięte przez administratora) kasztany cwanaki roba swoichdo pieca z nimi

Pomocna?
Tak3Nie
Mola
 Opinia

Ta firma to smiech na sali, wysylaja do rozladunku paczek w gls, obiecanki cacanki ze 1300 euro na reke, tylko jakim cudem skoro na depo55 jest praca od 8 do max 13 i koniec . Co do godzin to trzeba meczyc o nie koordynatora ( moze da n3 h wiecej na nocki od 22 do 1 . Inaczej leci sie tylko w koszta. 9,49 brutto to nie prawda , tak naprawde , wychodzi 6 euro netto. Klamcy aby tylko zwerbowac , i zarobic na kims . Rozbawilo mnie to tez ze busy gratis hahaha , tylko ze licza za kazdy dowoz do pracy, po to jest podpisywana w aucie lista . Nie wiem po co tak klamac, brak honoru , i wszelkich zasad maja ci ludzie z tej firmy. Szkoda na ta firme czasu i kosztow poniesionych .

Pomocna?
Tak5Nie
dramat
 Rekomendacja
@Mola 05.06.2019 14:20

Cóż chcialem jechać ale jednak zrezygnuje jak tak sprawy się mają. Karma do nich wróci :)

Pomocna?
Tak5Nie
Ja
 Opinia

No normalnie parodia w (usunięte przez administratora) walą zero druku A1 no i nowy koordynator robi z siebie boga(szczepan dul)traktuje ludzi bardzo źle a dyrekcja zero kontroli jak sie pokażą to tylko 5 minut zero rozmowy z pracpwnikami i zaraz uciekają

Pomocna?
Tak5Nie
Szczupły chłopak
 Rekomendacja

Witajcie! Wyjazd jest darmowy czy trzeba płacić? A jeśli trzeba to jaka kwota? Z góry dzięki. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie
Szafran
 Opinia

Mam zamiar pracować w hermsdorf na załadunku rozładunku może mi ktoś powiedzieć jak to wygląda i czy pieniądze są odpowiednie

Pomocna?
TakNie1
Katal
 Opinia

Witajcie. Czy ktoś pracował na rozładunku w Magdeburgu? Czy mógłby ktoś opinii na temat tamtejszego miejsca pracy?

Pomocna?
TakNie
Teresa
 Opinia

Katastrofa. Pracowałam u nich jako opiekunka seniorow. Zadnej ale to żadnej pomocy. Mialam katastrofalna sytuację w miejscu pracy. Wydzwaniałam, prosiłam o pomoc. Błagalam też koordynatorkę po stronie niemieckiej o pomoc i mowiłam, że nie dam rady psychicznie wytrzymac w tym miejscu 2 miesiące. Bylam ok połtora miesiąca. Wreszcie poszukano nową opiekunkę. (usunięte przez administratora)Wszystko załatwialam przez telefon i to był błąd, że nie pisalam do nich w sprawie przyjazdu nowej opiekunki i mojego wyjazdu.(usunięte przez administratora)Teraz juz wiem, że wszystko trzeba mieć na piśmie i teraz tylko tak zalatwiam sprawy z firmą.

Pomocna?
Tak3Nie
Tomasz Pollak
 Opinia

Polecam Agencję. Bardzo Dobre warunki. Może pieniądze trochę za małe jak na taką pracę ale w Polsce dostałbyś maks. 18 zł brutto, na Ukrainie jeszcze mniej. Przyjeżdżasz na gotowe. Praca legalna, zus w Polsce (co jest plusem przy wypłacie i składki w Polsce). Wynagrodzenie płatne na czas. Praca jak praca, zawsze można zrezygnować. Jak ktoś chce więcej zarabiać może samemu sobie poszukać pracy w niemczech. Co do potrąceń/obciążeń - czytajcie umowę i wyraźnie jest napisane, że mogą obciążyć ekstra jak nagle zrezygnujesz. Umowę dają do wglądu przed, co jest plusem. Agencja chroni też swoich interesów i ma do tego prawo.

Pomocna?
Tak3Nie12
Tomasz Pollak
 Opinia
@Tomasz Pollak 15.12.2017 12:09

Minus to podstawa składek zus która wynosi max. 4263 zł ( emerytalne, chorobowe). Jest to niekorzystne jak idziesz na l4 a także Twoje składki na emeryturę. Ale tak wychodzi z przepisów.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alex
 Opinia
@Tomasz Pollak 15.12.2017 12:09

To że umowa polska i składki oraz ubezpieczenie w Polsce to na minus a nie plus tak jak napisałeś,A to że praca legalna to nic nadzwyczajnego.To normalne,agencje pracy nie zatrudniaja na czarno tylko legalnie.Więc to norma a nie plus dla agencji.

Pomocna?
Tak6Nie
Tomasz Pollak
 Opinia
@Alex 06.02.2018 10:16

Alex, Ani na plus ani na minus. Zależy kto jak na to patrzy. Ja wole być w Polsce ubezpieczony bo w niemczech na cholere mi to? Chyba , że chcesz pracować w niemczech do emerytury a tak składki są płacone w Polsce i odrazu mam je na swoim koncie emerytalnym. Nie we wszystkich Agencjach jest tak różowo. W niektórych nawet umowy Ci nie chcą dać. Ostatnio chciałem iść na kuriera przez Liga Polska, jak dostałem umowę-zlecenie - niedość, że wpełni Polska umowa to jeszcze bodajże stawka 14 brutto i mnóstwo kar wyliczonych. Nawet dopisali w umowie - samochód posiada wszelkie ubezpieczenia OC i AC ale pracownik odpowiada finansowo w pełnej wysokości za szkody ze swojej i nie swojej winy.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kalczoch99
 Opinia
@Alex 06.02.2018 10:16

umowa polska jest czymś niekorzystnym? a co, polska agencja pracy dzialajaca na zasadzsie oddelegowania ma Ci dać niemiecką umowe, ubezpieczenie? nie pasuje Ci to zloz cv do gls'u, niech niemiecki pracodawca Cie przyjmie i da umowe na ich warunkach, powodzenia

Pomocna?
TakNie
Polak
 Opinia

Nie polecam nikomu pracy na sortowni GLS. Praca ciezka i tempo zabójcze ani chwili na odpoczynek. Paczki ważące do 50kg. Opony,regaly,meble,blachy itd. Omijac szerokim łukiem jeśli zalezy ci na zdrowiu lub calym kregoslupie. Pieniadze nie adekwatne do wykonywanej roboty.

Pomocna?
Tak3Nie
Pazdzioch
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Praca bardzo ciezka jedna z najciezszych ale mozna sie wyzyc na paczkach :)i Nabrac tezyzny fizycznej , pijanstwo od rana do nocy , Często tez w pracy :) , nietuzinkowe , mozna trafic tez ba Linke taka ze jak przezyjesz zmiane to uznawane jest to wrecZ za cud na zaladunku oczywiscie , pieniadze nie warte tej Tyry , pozdrawiam i nie polecam

Pomocna?
Tak7Nie
Michał
 Opinia

Jak wam sie nie podoba to nie jezdzcie tam.Ideal przeciez nie sciemnia wam ze praca jest lekka.Macie zakwaterowanie nic nie musicie zalatwiac jeszcze zle.A jak sie nie podoba zadzwon do biura moze maja lzejsze prace.

Pomocna?
Tak4Nie4
Otar
 Opinia
@Michał 28.04.2019 23:13

Nigdy nie pracowalem przez Ideal ale masz rację z tego co wiem maja dużo ofert.Mozna isc do innej roboty niz Gls

Pomocna?
TakNie
Moniak
 Opinia

Jak bym miał porownac DHL,Hermes to tam praca jest pikus w stosunku do GLS paczki kopane nogami.Bydło na parkingu z piwami w bagazniku.Jest nie winil bym tu Agencjii ona tylko daje prace.Pretensje do GLSU.

Pomocna?
TakNie
1
Michał
 Opinia

Ja tam nie pracuje w zadnej sortownii.Ale wy wogole czytacie te ogloszenia.A co Ideal ma do tego ze praca jest ciezka.Przeciez nigdzie nie sciemniaja ze jest lekka praca.Daja wam mozliwosc pracy.Jeszcze wam daja kwatete jeszcze zle tak nabprawde nic nie musicie załatwiać Kazda agencja ma plusy i minusy.Cieszcie sie ze placa bo jest multum agencjii ktore sie zamykaja.A jezeli ci zle zadzwon do biura moze maja inne oferty.

Pomocna?
Tak1Nie3
Vese
 Opinia

Witam, jak odbywa się rekrutacja? można wszystko załatwić przez internet/telefonicznie czy trzeba jechać do bióra w Warszawie? Ile można zarobić na magazynie GLS ? są nadgodziny? ile miesięcznie z nadgodzinami i bez zarabiacie?

Pomocna?
TakNie
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Vese 18.04.2019 12:04

Stary nie jedz przez tą agencję nigdzie :) jednym słowem tragedia obiecują złote góry a po przyjeździe maja Cie w (usunięte przez administratora) koordynatorzy to jacyś ułomni ludzie w szczególności ten na projekcie w Hemsdorf ciagle pijany i nie czai nic niemieckiego zamiast pomoagac to jeszcze przeszkadza :) a firma nic z tym nie robi bo gosc im pasuje bo co chwile za cos oddciaga ci kase :)

Pomocna?
Tak3Nie
Anonym
 Opinia
@Vese 18.04.2019 12:04

Wszystko jesteś w stanie załatwić telefonicznie i internetowo. Agencja wysyła ci potrzebne papiery, dopiero na miejscu podpisujesz umowę. Zarobki to ok 1300€, nadgodziny są ale nie zawsze na nie pojedziesz bo są one po "głównej" pracy. Ew sprzątanie w piątek. Generalnie praca nie łatwa szczególnie na początku na załadunku, ale według mnie tydzień wystarczy żeby się "przyzwyczaić"

Pomocna?
TakNie
Destroyer
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, mam pytanie, czy pracuje ktoś z was w sortowni niemieckiej w GLS Kassel? jeśli tak może mi ktoś opowiedzieć jakie są tam warunki mieszkalne. Warunki pracy, czy jest aż tak ciężko? , bo w mojej obecnej pracy na poczcie na magazynie pracujemy po 12 godzin w tym zmiany dzienne i nocne ,paczek ciężkich i kontenerów do sortowania jest dużo a ludzi do pracy jest mało,ciezkie gabaryty nosimy ręcznieo korletach, paczki są skanowane ręcznie i wkładane do kontenerów i załadunek też odbywa się ręcznie, nie mamy żadnych taśm rozładnunkowych wszystko odbywa się ręcznie po 12 godzin, czy może ktoś mi odpowiedzieć na powyższe pytanie z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia

Witam, czy jedzie ktoś z Krakowa w okolice Drezna? :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia

Dzień dobry Panu "KOLEJNY OSZUKANY", odzywamy się do Pana publicznie i dziękujemy, że staje Pan w obronie dobra naszych pracowników. Otwarci jesteśmy, po zebraniu przez Pana danych, informacji i szczegółów na udostępnienie drugiej strony informacyjnej czyli jak to wygląda od naszej - pracodawcy strony - wydaje się, że zestawienie tych dwóch stron dostarczy Panu pełniejszego obrazu . A tak dla wyjaśnienia kilku bardzo ważnych elementów naszej oferty: Oferta pracy dotyczy stanowiska : Pracownik fizyczny – jaka jest to praca? – ciężka – tylko dla tych wyjątkowych ludzi, którzy wiedzą co to znaczy od rana do wieczora przerzucać ciężkie paczki, tony węgla, betonu ect. To wyjątkowi ludzie, których cechuje pracowitość i odwaga ! Proszę nam wierzyć mało już dzisiaj jest takich osób, które chcą ciężko pracować – my to też rozumiemy czytając wpisy z pretensjami , że praca nie do zniesienia, pokój brudny, koordynator beznadziejny ect.. Warunki mieszkaniowe – tak to nie jest hotel 4 gwiazdkowy – są to 2-3-4 osobowe pokoje , w których mieszkają ludzie z różnych regionów polski, z różnym podejściem do życia , porządku, jeden lubi mieć czystość, innych to nie obchodzi, ba nawet lepiej się czuje jak jest bałagan :-) . No i co wtedy – zawsze polecamy, aby nam o tym mówić – są do dyspozycji koordynatorzy, rekruterzy i cały zespół w naszej firmie , którzy reagują na informacje od pracowników – rozmawiamy – znajdujemy rozwiązania. Dziękujemy bardzo wszystkim naszym pracownikom, którzy z nami pracują: krócej- dłużej- cieszymy się, że chcą do nas wracać – szanujemy ich za opinie dobre i złe i decyzje odejścia – nikogo nie możemy zatrzymać. To co niezmiennie uważamy to fakt iż, DO TEJ PRACY MOGĄ APLIKOWAC TYLKO NAJLEPSI PRACOWNICY FIZYCZNI INNY, KTÓRYM SIĘ WYDAJE , ŻE PRZERZUCANIE PACZEK TO ŻADNA ROBOTA – ABSOLUTNIE NIE DAJA RADY!

Pomocna?
Tak1Nie5
Tarik
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 22.11.2018 12:07

To żeście teraz napisali. trzeba zmienić ofertę. Poszukujemy wołów do pracy!! najlepiej z autem zeby wozic ludzi jeszcze! fukcyjny 24h na kazdy telefon!

Pomocna?
Tak18Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Tarik 26.11.2018 06:19

Szanowny Panie Tarik, dziękujemy za Pana kometarz - i kreatywne podejście do treści oferty - zastanowimy się czy nie skorzystać z Pana sugestii :-). Każdy ma prawo interpretować nasze słowa po swojemy, tak jak Pan, a może po prostu inny powie "cięka praca dla odważnych" - tak mówią do nas osoby, które pracują na lokalizacjach z nami od kilku lat. Trzymamy kciuki i powodzenia w poszukiwaniu pracy, którą Pan polubi.

Pomocna?
TakNie7

Pracodawca

 Opinia
@Tarik 26.11.2018 06:19

Szanowny Panie Tarik, dziękujemy za Pana komentarz - i kreatywne podejście do treści oferty - zastanowimy się czy nie skorzystać z Pana sugestii :-). Każdy ma prawo interpretować nasze słowa po swojemy, tak jak Pan, a może po prostu inny powie "ciężka praca dla odważnych" - tak mówią do nas osoby, które pracują na lokalizacjach z nami od kilku lat. Trzymamy kciuki i powodzenia w poszukiwaniu pracy, którą Pan polubi.

Pomocna?
TakNie4
Kreator
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 26.11.2018 19:51

Tą wypowiedzią strzelili sobie Państwo w stopę szczególnie ciężka praca dla odważnych. Od jakiegoś czasu ideal nie zwiększa pensji pracownikom bo już konkurencyjne agencje z tej branży poszły po rozum do głowy i zakwaterowanie jest darmowe od początku zatrudnienia. Pensje w Polsce poszły trochę w górę i już nie ma tylu kandydatów do pracy na dłużej. Brak premii motywacyjnych oraz to że każdy szeregowy pracownik zarabia tyle samo nie zależnie od stażu w tej firmie.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 26.11.2018 19:51

Sami wchodzicie sobie w (usunięte przez administratora) ideal work. Nie wybielicie się za dużo nas tu jest :). Rozmowy mam nagrane zdjęcia zrobione. Piszcie sobie co tu chcecie każdy normalny człowiek wchodząc tutaj zobaczy co ludzie piszą odechce się :) POTWiERDZAM MYSZY (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Nick 27.11.2018 02:16

Szanowny Panie NICK, to prawda co Pan pisze - jest Was wielu i Wasza siła rażenia jest znacznie większa niż tych którzy nie narzekają i wykonują swoją pracę, bo maja w tym swój osobisty cel. Piszecie Państwo (narzekający i chwalący) bo zależy Wam abyśmy my i inni to przeczytali - więc informujemy - czytamy - i nie jest nam obojętne to co tutaj piszecie. Zmieniamy się pod wpływem Waszych komentarzy inwestując w remonty, zatrudniając nowych ludzi do wsparcia w terenie dyskutujemy wewnętrznie co i jak zmienić. Przepraszamy jeśli nie sprostaliśmy Waszym oczekiwań i życzymy Wam powodzenia w innych lokalizacjach i pracach. I niezmiennie uważamy, że do tej pracy mogą aplikować tylko szczególni- wyjątkowi ludzie, którzy wiedzą co znaczy ciężko pracować, a ich odwaga i gotowość do wyjazdu za granicę, zostawiając często bliskich , rodziny w Polsce to cecha którą niewielu z nas posiada. Dziękujemy Panowie!

Pomocna?
TakNie4

Pracodawca

 Opinia
@Kreator 26.11.2018 21:15

Panie "Kreator", słuszne podnosi Pan punkty i zadaje pytania - absolutnie te same omawiane są obecnie na wewnętrznych spotkaniach z Zarządem. Zapewne jeszcze trochę to potrwa zanim nowe zastąpi stare, ale warto naciskać i mówić - nawet jeśli nieraz wydaje się , że nikt tego nie słyszy - pragniemy zapewnić - że my słyszymy.

Pomocna?
TakNie3
Mieszkający
 Opinia
@Kreator 26.11.2018 21:15

Szanowny, a ja pracuję przez dużo większą agencję w Grossbeeren i nie mam zakwaterowania. Płacę za mieszkanie ponad 500 euro. Może robota inna niż tutaj i więcej płatna, ale czynsz też wysoki. A i po niemiecku trochę mówię to pensja większa. Więc nie ma co generalizować.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jebac biede
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 22.11.2018 12:07

A jak dziś doceniacie stałych i dobrych pracowników pracuję u was ponad 2 lata i mam taką samą stawkę jak jakiś młody leszcz co przyjeżdża na jeden dzień do pracy i rezygnuje ????

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ggg
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 26.11.2018 19:38

A jeżeli chodzi o wynagrodzenie w waszym ogłoszeniu jest inna kwota niż ta co wpływa na konto po co kłamać ludzi lepiej napisać prawde

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia
@Ggg 14.01.2019 14:13

Szanowny Panie, bardzo proszę o kontakt z nami pod adresem Kontakt@ideal-work.com.pl, aby wyjaśnić szczegóły różnic w Pana wynagrodzeniu. Osoby z działu Kadr i płac mogą szczegółowo przeanalizować ilość przepracowanych przez Pana godzin vs. stawka.

Pomocna?
TakNie3
Masakra
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kreator 26.11.2018 21:15

Nie wiem gdzie są takie darmowe zakwaterowania ... z tego jak przeglądam oferty zawsze jest płatne od 150 nawet do 350...

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kazik
 Opinia

Gosciu, co ty gadasz przeciez ci kurier nie przyjmie ci paczek wiekszych niz 50kg to jakim cudem maja byc one na magazynie..?? w tp akurat nie uwierze!! a ja sie tobie dziwie ze tam mieszkales skoro mowisz że taki dramat... trzeba bylo wynajac sobie jakies mieszkanie samemu i bulic 300 euro przynajmniej jak ci balagan prszeszkadzal. ja pracowalem tam z innej firmy wiec mniej wiecej wiem jak robota wyglada.. szukam teraz czegos innego

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NIE PoleCAM
 Opinia

dzięki za opinię! jest ona pomocna przy podjęciu decyzji! To jest współczesne niewolnictwo! niech się wynoszą z tą swoją firemką!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zbyszek
 Opinia
@kazik 27.03.2019 11:19

@kazik Ta jasne mieszkanie za 300 plus opłaty eksploatacyjne to ile ci by zostało w tej pracy na rękę jeszcze - wyżywienie, widać praca dla takich niewolników jak ty, jak Ci bałagan przeszkadzał no tak bo przecież co z niego za książe, bałagan mu przeszkadzał patrz no go... Skoro agencja funduje ci kwaterę to chyba wypadało by żeby była ona w granicach godności człowieka, tak się składa że pracowałem tam też i wiem że są często worki z paczkami które przekraczają wagę więc nie opisuj swojej subiektywne perspektywy jako prawdę absolutną, i idź sobie dalej zapier jak wół za marne gorsze

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy1989
 Opinia

Witam wszystkich, nie boję się ciężkiej pracy ale zastanawiam się nad wyjazdem przez tą agencje, mam parę pytań do obeznanych: 1. Czy bus z Polski jest opłacony czy trzeba samemu za niego płacić? 2. W ofercie na którą zamierzam aplikować jest napisane "Możliwość otrzymania zaliczki!" na jaką zaliczkę i po jakim czasie można liczyć? 3. Jestem osobą palącą(papierosy!) jak wyglądają przerwy? ile ich jest i jakie czasy? czy np. przy 1 przerwie jest możliwość jej podzielenia czasowo (np. 15min-5-5-5 przy 30min przerwy) ? 4. Interesuje mnie oferta pracy na magazynie w Kassel, jak wyglądają tam warunki mieszkaniowe? jak współlokatorzy ? da się wyrobić 40h tygodniowo lub więcej czy brakuje tam pracy?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Nowy1989 19.03.2019 22:03

Dzień dobry Panu, 1. Przejazd z Polski do Niemiec jest po stronie kandydata 2. Istnieje możliwość otrzymania 100€ zaliczki po pierwszym przepracowanym tygodniu 3. W trakcie pracy jest jedna 30-minutowa przerwa i niestety nie ma takiej możliwości :( 4. Mieszkania to są domy wynajęte od prywatnych właścicieli z dostępem do kuchni oraz łazienki. Pokoje są 2-3 osobowe. Współlokatorzy są Polakami - nie zatrudniamy obecnie obcokrajowców. 40 h tygodniowo można bez problemu wyrobić, natomiast jeżeli chodzi o nadgodziny to trzeba po prostu porozmawiać z koordynatorem i zapytać, czy istnieje taka możliwość. :) Pozdrawiamy, Zespół IDEAL WORK

Pomocna?
Tak2Nie3

Pracodawca

Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Nowy1989 19.03.2019 22:03

PS. Na https://www.facebook.com/IdealGrupaCom/ znajdzie Pan zdjęcia mieszkań :)

Pomocna?
TakNie3
nijaki
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam ,nie polecam cza (usunięte przez administratora) jak wół za marne grosze,załadunek rozładunek kontenerów kurierskich

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
banderowiec
 Opinia
@nijaki 09.03.2019 13:04

polecam jak najbardziej firme,wspaniałe warunki mieszkaniowe oraz praca w GLS.

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PozdrawiamSzczepanka
 Opinia

Witam w firmie Ideal Work - Idealna Praca , Idealna Wypłata dla roboli, Firma nie szanuje pracowników i ma ich gdzieś jak obiecywali że załatwią transport itd ale jednak na obietnicach sie skończyło i samemu trzeba wszystko robić, około 5h przed wyjazdem z PL zadzwonili że odwołują a po 24h dzwonili żeby natychmiast, teraz, już przyjechać. Praca dla odważnych jeżeli lubisz być poniżany i pracować za 4 osoby to praca dla Ciebie! Nimieccy brygadzisci poniżaja i wyzywają pracowników, jednym słowem mobbing. Polski brygadzista na zakładzie tak samo chamski. Busy z pracy i do pracy mają system faworyzacji... czyli pierwszeństwo mają koledzy a ty w nocy , spocony po pracy stoisz na stacji benzynowej 30min i czekasz aż ktoś raczy cię zabrać. Godziny pracy : obiecywali 7h pracy i 5h nadgodzin, pracy jest 5h w tym 30min przerwy nie płatnej!! Czyli 4.5h pracy a nadgodzin nie ma , tylko stali robole mają 2h nadgodzin. Dom to totalna ruina i melina, z lodówki kradną jedzenie, po pracy nie zaśniesz bo trwa melanż i jest cpalnia więc nie odpoczniesz : ) Wypłatę obiecali ok 1100-1300 euro miesięcznie a nawet połowy tego nie dostałem , 30 min przed rozpoczęciem pracy, dzwonią że dostajesz pauze czyli nie idziesz do pracy, niektórzy po 5d mieli pauze haha. W PL sie lepiej zarabia niż w tej firmie!!! Na zakładzie jak i na melinie każdy jest nacpany bo inaczej sie tam nie wytrzyma. Tam normalni ludzie nie wytrzymają, to jest dla najgorszej patolii co lubi pudrowac nosa co godzinę. Więc tak jak piszą jeśli jesteś wyjątkowym i odważnym Jeleniem żeby tyrac gorzej niż w kamieniołomie to dzwoń śmiało to praca dla ciebie. W miesiąc możesz tylko dostać depresji, zerwać mięśnie i nabawic się kontuzji. Polecam z całego serca ;)

Pomocna?
Tak23Nie2

Pracodawca

 Opinia
@PozdrawiamSzczepanka 08.02.2019 13:05

Szanowny Panie, nie zostaje nam nic innego jak podziekować za Pana odwagę i chęc napisanaia tej opinii. Z terści wnioskujemy, że już Pan u nas nie pracuje. Może to nie było ani Pana miejsce ani czas na pracę z Idealem. Tymczasem życzymy powodzenia i sukcesów w innej lokalizacji!

Pomocna?
Tak2Nie9
bolo
 Opinia
@PozdrawiamSzczepanka 08.02.2019 13:05

cała prawda

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 14.02.2019 22:55

Ale ani słowem nie odniósł się Pan do opisanych sytuacji, a jest tutaj takich opisów więcej więc pewnie coś jest na rzeczy

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kondrad
 Opinia
@PozdrawiamSzczepanka 08.02.2019 13:05

Koordynatora jakby zmienili to by zarobili To stary ch,,j który miesza we firmie i wszystkich zwalnia 50 pompek i 100 przysiadów bo będzie bomba! to stary sierściuch któremu żona nie daje ludzie lecą za byle (usunięte przez administratora) Firma traci ale Pan M. niech się panoszy dalej... Powodzenia! Tylko nie przysyłajcie mi po raz trzydziesty prośbę o polecenie pracownika za parę groszy bo bym dostał od niego wp..dol za to co zrobiłem że go poleciłem

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NIE
 Opinia
@Ideal Work Sp. z o.o. 14.02.2019 22:55

Wypadało by napisać, przepraszamy za zaaistniałą sytuację, poprawimy się, a tu takie ironiczne podejście. Masakra!

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wojtek
 Opinia

Czy ktoś może powiedzieć czy ta firma proponuje prace też we Francji - kiedyś z nimi tam jechałem- albo z inną. szukam roboty w okolicach Tuluzy. Może macie robotę do polecenia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PozdrawiamSzczepanka
 Opinia

Witam w firmie Ideal Work - Idealna Praca , Idealna Wypłata Robolu,(usunięte przez administratora)Jak umawialiśmy sie przez telefon to nawet busa im sie szukać nie chciało, wyjazd odwołali mi kilka godzin przed przyjazedm busa a po 24h dzwonili żebym już natychmiast jechał. Praca dla odważnych jeżeli lubisz być ponizany i pracować za 4 osoby to praca dla Ciebie! Niemieccy brygadzisci mają ciągle problemy i robią awantury , (usunięte przez administratora) na zakładzie tak samo chamski i po złości przydziela pracę, jak mu sie spodobacie to macie lepszą prace, busy do pracy i z pracy Tak samo mają faworyzacje pierw znajomi itd a potem Ty po 30 min czekania na dworze ;). Obiecali mi 7h pracy codzień i 5h nadgodzin również, praca trwała 5h a nadgodzin brak :). Dom to totalna ruina i melina , z lodówki kradną jedzenie, po pracy nie zaśniesz bo trwa melanż i jest cpalnia.(usunięte przez administratora) w PL lepiej zarabialem niz u was za granicą haha. Na zakładzie każdy jest nacpany bo inaczej tam sie nie wyrobi, to nie jest praca dla normalnych ludzi tylko najgorzej patologii. Więc tak jak piszą jeżeli jesteś wyjątkowym i odważnym Jeleniem żeby tyrac gorzej niz na budowie czy w (usunięte przez administratora)to dzwoń śmiało. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
Tom
 Opinia

Czy można wziąść zaliczkę? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gagorowski
 Opinia

Nie polecam

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Chcęjechać
 Opinia

Jaką dają umowę? Ile zostaje wypłaty na rękę po odjęciu wszystkich kosztów za normalne godziny?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
krulswiataiokolic
 Opinia
@Chcęjechać 25.01.2019 20:00

umowa polska, po odjeciu wszystkieego mialem 1350 w zeszlym miesiacu teraz mialem nadgodziny wiec bede miec wiecej na luty , oby :P

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ChcęJechać
 Opinia
@krulswiataiokolic 27.01.2019 21:20

Robicie po 8 godzin z przerwą 15 minut? 1350 to już po odjęciu mieszkania i auta?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wladca Mordoru
 Opinia

Pracowalem w sortowni glsu w N. Tylko ze przez firme hr i co jak co ale brygadziste mieli bardzo ok w idealu a o koordynatorze to rozne negatywne opinie slyszalem

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Ideal Work Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny