4.3/5

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

• Ciechanów
Warszawa - Jobwerke Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Germany

Opinie o Ideal Work Germany Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Germany!

07.02.2025 07:42

Przepracowałem 2 lata z przerwami w trzech lokalizacjach. Na plus przede wszystkim to, że firma organizuje mieszkanie i dojazd do pracy; jasne warunki zatrudnienia, wypłata na czas, dobry kontakt z koordynatorem i kadrami;
    Catcher

02.02.2025 09:32

Hej 1- problem z rekrutacją jechałem jako wózkowy, pracawałem jako komisioner ( razem ze mną pracawało 4-5 osób tak samo (usunięte przez administratora) 2 -koordinatorzy nie komunikują normalnie z pracownicami (pierwszego dnia kierowca mnie nie odebrał do pracy, bo koordynatorzy nie powiedzieli że jest nowa osoba, gdy zwoniłem Do nich, nie odebrali komórki, oni po 21 nie odbierali telefonu) 3- miejsce zamieszkanie, ogrzewanie nie dziawało dobrzę, w oknach były dziury, i czały czas wiało

03.02.2025 12:09

Szanowny Panie, Dziękujemy za przesłanie swojej opinii. Przykro nam z powodu Pana negatywnych doświadczeń związanych z procesem rekrutacji oraz warunkami pracy. Zweryfikowaliśmy również opisaną przez Pana usterkę pieca- obecnie wszystkie piece na naszych lokalizacjach są sprawne. Prosimy o kontakt z naszym Zespołem Obsługi Pracownika, abyśmy mogli dokładniej przyjrzeć się zgłoszonym problemom: +48 799 399 029.

06.02.2025 22:51

Rekruterka wiedziała, ale wcisnęła po rozmowie z koordynatorem na zasadzie "może go wcisnę". Pisz konkretnie projekt, koordynatora i rekruterkę, nazwisk nie musisz, wystarczy imię i nazwisko po kropce albo projekt, to sobie znajdą po tym. To wina 100% firmy, zlecenia od klienta są na konkretne stanowiska, dobrze wiedzą, czy potrzeba im wózkowego czy komisjonera. Nie p... się z nimi ;) Jak masz ochotę dopytać o coś, to dawaj. PS Panowie i Panie, jak tam podwyżki za mieszkanie po ostatnim podniesieniu minimalnej? :)
    Ona

01.02.2025 18:07

Kobiety lub pary mogą pracować przez tą firmę chodzi mi o produkcję
    hugo

04.02.2025 21:34

Firma twierdzi że teraz nie ma naboru dla kobiet

06.02.2025 22:45

Kobiety mogą pracować, ofert jest mniej, dzwoń i się dobijaj.
    Aktualny pracownik

04.02.2025 15:57

Ja jestem zadowolony ze współpracy z Idealem. Pracuje w Wustermark niedaleko Berlina w sortowni, mieszkanie w porządku, jak czegoś brakuje to koordynator od razu reaguje i załatwia sprawę. Praca ciężka, ale wiedziałem gdzie jadę i na czym praca będzie polegała. Koordynator jest ogarnięty, z szacunkiem podchodzi do pracowników, kontakt bardzo dobry, zawsze dostępny, kiedy jest potrzebny. Polecam!

05.02.2025 09:13

Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się pozytywną opinią. :)

06.02.2025 22:43

Kazali ci pisać albo nie będzie zaliczki? ;)

06.02.2025 18:13

Aktualnie pracuje dla agencji, praca ciężka natomiast wiedziałem na co się pisałem, kontakt z koordynatorem jak i z działem kadr stoi na wysokim poziomie, nie miałem nigdy większych problemów, można liczyć na wsparcie, wypłaty poprawnie liczone i na czas, mieszkania w dobrych lokalizacjach, różnią się nieznacznie co do standardu ale jak coś się zepsuło bądź czegoś brakowało, wystarczyło powiedzieć, problemy rozwiązywane były w poprawnym czasie, na minus to że mieszkania praktycznie zawsze to 3/4 piętro bez windy ale może na innych projektach jest inaczej
    jano

04.02.2025 18:10

jako agencja ok bez problemow pracuje na dojazdy z pl jest OK
    Roket

13.01.2025 11:22

Witam pracuje ktoś może w neuenstein przy rozładunku i załadunku paczek kurierskich?jak wygląda praca,zakwaterowanie?czekam na jakieś opinie,pozdrawiam.
    donatan

30.01.2025 11:40

w sumie to zależy od tego ile osób się z czymś zgadza, jeśli sporo powiela dobrą opinię to szansa na to, że tobie coś nie podpasuje jest niska
    M2gr

30.01.2025 14:35

Siema , jak miałeś do czynienia z pracą fizyczną dasz radę , bywa ciężko a robiłem różne rzeczy , ja przepracowałem cały kontrakt tak że da się ,

14.11.2024 19:11

Witam. Rozładunki, załadunki? Ktoś jakoś niedawno kierował się na te projekty?
    Kandydat.

13.01.2025 19:27

I jak, lecisz na któryś projekt z tą firmą?
    madrid

23.01.2025 01:33

ja to nawet nie wiedziałem że można se wybrać z kim się będzie mieszkało, tylko myślałem że odgórnie przydzielają i już
    Ktoś tam

21.01.2025 18:30

Był ktoś a sortowanie paczek gsl w neuenstein ? Jak wyglądają kwatery ? Co powinienem wiedziec

22.01.2025 10:36

zapierdziel ostry, czesto robisz sam dwie lub trzy linki, krotkie przerwy, poganianie, duzy stres, jak bylem tam ostatnio (przerobione 18 miesiecy), to mozna bylo robic nadgodziny, ale bylo ich coraz mniej, mieszkania zalezy gdzie trafisz, mowie o standardzie, duzo alkoholikow, narkomanow, uzywki latwo dostepne, lodowka na pare osob, bojki i inne takie sytuacje to codziennosc, koordynatorzy ok, ale akurat ja z nimi ok zylem, kontakt jak cos chcialem i zawsze mi pomagali, nie odstawialem nic to zawsze mi zli na reke jak cos potrzebowalem. Czasem przyjezdzaja z warszawy i siedza w biurze, ci to maja kij widomo gdzie :) jak chcesz zarobic duzo pytaj, czy nadal sa nadgodziny i jak czesto, zacisnij zeby i jakos przetrwasz. Inne projekty, czyli inne miejsca do pracy w innych miejscowosciach sa duzo lepsze, nie maja sortowni, maja rozne magazyny
    Mario

08.01.2025 17:26

Witam dostałem dziś skierowanie na badania jako sortowacz paczek ogólnie praca na sortowni ktoś może mj opisać jak wygląda praca i jaki zarobek ma nasze?

21.01.2025 08:15

Dzień dobry, Tak, zapraszamy również do kontaktu mailowego: [email protected]

21.01.2025 20:36

To się dobrze zastanów bo w (usunięte przez administratora) będziesz spał
    Rozalia

17.01.2025 12:15

Chciałabym serdecznie polecić agencję pracy tymczasowej IdealWork! Cała organizacja jest na najwyższym poziomie, a szczególne słowa uznania należą się koordynatorom na miejscu - Łukasza i Adama oraz Koordynatorowi z Warszawy - Łukaszowi.Zawsze służą pomocą, są zaangażowani i potrafią rozwiązać każdą sprawę szybko i profesjonalnie. Agencja dba o komfort swoich pracowników – zapewnia transport busami do pracy, co jest ogromnym ułatwieniem. Wyjazdy do sklepów są świetnie zorganizowane, dzięki czemu można bez problemu zaopatrzyć się we wszystko, co potrzebne. Atmosfera w pracy jest bardzo dobra, wszyscy są życzliwi i pomocni, co sprawia, że praca za granicą staje się przyjemnym doświadczeniem. Nie miałam żadnych problemów podczas współpracy z IdealWork – wszystko działało sprawnie i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Jeśli ktoś zastanawia się nad wyjazdem do pracy za granicę, to ta agencja jest idealnym wyborem. Polecam z całego serca!

17.01.2025 13:16

Dzień dobry, Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa i pozytywną opinię na temat naszej firmy! Cieszymy się, że mogliśmy zapewnić Pani komfort i satysfakcję podczas współpracy. Zadowolenie naszych pracowników jest dla nas najważniejsze, dlatego tym bardziej cieszy nas Pani rekomendacja.

19.01.2025 03:51

Popłakałem się ze śmiechu, czytając to :D pozdrawiam
    Ra No

18.01.2025 16:53

Polecam pracę w ideal work. Na start dostajemy wszystkie potrzebne informacje dotyczące wyjazdu, zakwaterowania oraz pracy na danym projekcie, więc bez obaw możemy zacząć swoją przygodę za granicą z tą agencją. Firma posiada nowoczesną, komfortową flotę samochodów na dojazdy do i z pracy, nie musimy się martwić o transport. Kwatery czyste, dobrze wyposażone z dostępem do internetu. Szczególnie polecam pracę na projekcie w Neuss- GLS. Liderzy na magazynie mili, pomocni i wyrozumiali. Praca fizyczna ale każdy kto ma chęci do pracy sobie poradzi. Dodatkowym plusem jest to że do pracy jest tylko 10 minut autem a do najbliższego marketu 200 metrów :) Kilka słów o koordynatorze Tomaszu, zawsze chętnie pomoże i wysłucha, nie ma dla niego problemu nie do rozwiązania. Profesjonalnie podchodzi do swojej pracy dzięki czemu nie musimy się niczego obawiać pracując w Ideal work.
    @98

15.01.2025 12:07

Witam. Mam zamiar wraz z dziewczyną jechać na magazyn do Niemiec, tylko mam pytanie jak wygląda tam praca dla kobiety? Czy jest w stanie sobie poradzić? Bo jak wiadomo paczki na pewno lekkie nie są, a dużo opinii jest pozytywnych, stąd moje pytanie jak wygląda praca dla kobiety na takim magazynie?
    Roksana

13.01.2025 15:09

Czy ktoś może wie jak wygląda praca jako: Pracownik lotniska DHL HUB – okolice Lipska
    Maja

12.01.2025 23:02

Gdzie w Berlinie potrzebują do pracy bez prawa jazdy,bez języka niemieckiego z zakwaterowaniem,dla par na magazynie
    Hej

07.01.2025 17:00

Czy ktoś pracuje na sortowni gls w Kassel ? Czy są gwarantowane godziny jak obiecują I jak zakwaterowaniem? Rozważam wyjazd.
    bongos

09.01.2025 14:39

Siemano, z tego co mowiła rekruterka to zagwarantowane jest 8h dziennie, nie wiem jak z nadgodzinami. Zakwaterowanie zagwarantowane, maks. 270 Ojro miesięcznie. Gdzies na facebooku mozna zdjecia znalezc. Skąd lecisz? bo tez rozwazam wyjazd.

10.01.2025 18:43

nadgodziny można robić, praca raczej ciężka, chyba, że załapiesz coś lekkiego i będziesz się tego trzymał. Trzeba ładować tony, kasa ok, koordynatorzy ok, (usunięte przez administratora) bardzo dużo, ludzie po wyrokach również się zdarzają. Weekendy na grubo, poproś o spokojne miejsce, zadzwoń sobie do koordynatora jak dostaneisz namiary od rekruterki i powiedz, że chcesz w spokojne miejsce. Standard zakwaterowania zależy od tego, gdzie będzie wolne miejsce. Nadgodizny moża robić.
    Poldi 24lata.

02.01.2025 17:08

Siema , jakby ktoś szukał lokatora i wybiera się na rozładunek/załadunek mój numer to 502526071 pozdro

30.12.2024 14:46

02.01.2025 11:00

Dzień dobry, Każdy pracownik ubezpieczony jest w Polsce i w Niemczech. Pracownik posiada również kartę EKUZ, czyli Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego.
    A Ty?

02.01.2025 06:28

Praca Fizyczna w Niemczech / Wyjazd 6 stycznia / Zakwaterowanie. Jedzie ktoś?
    Łukasz

02.01.2025 08:53

Gdzie? Do jakiego miasta? Jaka praca? W razie czego mój numer: 690637919
    Kacper

30.12.2024 11:59

Czy ktoś wie na jaki okres są wyjazdy do pracy na magazyn do Hanower

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work Germany?

Kontakt - Ideal Work Germany

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

Natka

28.12.2024 20:29

Czy to jest praca typowo dla mężczyzn, czy dla kobiet też? Zdaję sobie sprawę że prawdopodobnie ciężko fizycznie.
    the witcher

29.12.2024 20:32

już ci w innym kom odpowiedziałem że to robota dla facetów jest z reguły
    Pator

29.12.2024 07:03

Mam pytanko!Ciuchy do pracy trzeba mieć swoje czy pracodawca to zapewnia?Bo jeśli chodzi o buty to trzeba swoje mieć z blachą na palcach! Pozdrawiam
    @Pracownik

21.12.2024 14:12

Miałem przyjemność współpracować z firmą Ideal Work i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Firma zapewnia profesjonalne podejście, jasną komunikację i wsparcie na każdym etapie współpracy. Szczególnie chciałbym wyróżnić koordynatora Tomasza, który wykazuje się ogromnym zaangażowaniem i dbałością o potrzeby pracowników. Zawsze można na niego liczyć, a jego otwartość i gotowość do pomocy sprawiają, że współpraca przebiega bezproblemowo. Polecam firmę oraz zespół, który naprawdę stawia na jakość i relacje z ludźmi!

17.12.2024 14:20

Wszystko jest w miarę do czasu gdy firma ma z ciebie korzyść jak pracujesz i zarabiają na tobie kasę lecz gdy jesteś hory to żadnej pomocy nie uzyskasz od nich sam musisz sobie ogarnąć lekarza i pomóc medyczną te karty Ekuz to w Niemczech są beznadziejne tolerowane masę dokumentów trzeba wypełnić żeby co kol wiek załatwić u lekarza na sor wielkie nie porozumienie
    Rambo

07.12.2024 03:07

Pracowałem w IdealWork 2 lata. Firma ma bardzo sporo projektów to też i miejsca zakwaterowania są różnej jakości, ale za porządek odpowiadają ludzie którzy korzystają z mieszkań/pokoi. Ja mieszkałem na Ransbach koło Bad Hersfeld i dobrze wspominam tamtejsze warunki. Łazienka w każdym pokoju, kuchnia na każdym piętrze. Pod względem higienicznym ład zakłócić mogą tylko pijani idioci a nie oszukujmy się, takich ludzi do pracy za granicę wyjeżdża bardzo dużo. Jak jedziesz ze znajomym albo trafisz na kogoś normalnego do pokoju to już mozesz odetchnąć z ulgą. Okolica przepiękna, jej będzie mi długo brakować. Co do zalet firmy +Wypłacalność. Pieniądze zawsze do 10 +Szybka i bezproblemowa rekrutacja +Mozliwości zmiany projektu i zakwaterowania Z minusów po stronie firmy które naprawdę od niej zależą to -regularny problem z ogrzewaniem i ciepłą wodą 2 razy w roku. Nikt nie dba o poziom oleju w piecu i zamawiają dopiero gdy braknie. Wiosną czy latem da się przeżyć ten tydzień bez ciepłej wody, ale zimą w listopadzie czy grudniu jest to kolokwialnie mówiąc prz***bane, szczególnie że pieniądze za pokój pobierają normalnie. Brygadzista Adam na miejscu świetny gość z którym wszystko można ogarnąć i załatwić. Zarobki. W tej chwili w zależności od projektu i zmian można wyciągnąć od bodajże 1400/1500 do ponad 2000 na rękę. Z equal payem na nockach po 2400/2600 chodziło z nadgodzinami. I rada dla wyjeżdżających, jeśli chcecie być traktowani poważnie to zachowujcie się poważnie. Dostajecie pokój, łóżko, kuchnie, zawiozą i przywiozą was z pracy, pomogą ogarnąć transport do Niemiec. Wy macie tylko chodzić do pracy i dbać o porządek zgodnie z umową i jeśli to spełniacie to nikt was po stronie firmy źle nie potraktuje. Liczcie się z tym że za granicę wyjeżdżają idioci, narkomani, brudasy i cwaniaki uciekający od odpowiedzialności i szukających łatwego życia w takich firmach i to najczęściej oni wystawiają potem żale i opinie jak to źle zostali potraktowani. Pamiętajcie że to nie są hotele wypoczynkowe.

09.12.2024 10:19

Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, każda opinia jest dla nas bardzo cenna. Przykro nam z powodu problemów z ogrzewaniem - problem został już rozwiązany. Nieustannie pracujemy nad polepszeniem standardów mieszkaniowych, remontując lokalizacje jedna po drugiej. Zapraszamy do kontaktu, jeżeli będzie Pan zainteresowany ponownym wyjazdem za granicę.
    wow

14.12.2024 00:16

wydaje mi sie ze to najrealniejsza opinia na tym forum, dzięki ziom za prawde
    felipe

11.12.2024 12:57

Jest ok. robota czasem ciężka fizycznie, ale widziały gały co brały. Warunki mieszkaniowe w porządku, na tyle, żeby się przespać, umyć, coś zjeść i odpocząć dla mnie wystarczające. Kasa zgodnie z ustaleniami, więc tutaj nie było żadnego szacher macher, także plus, bo różnie w różnych agencjach z tym bywało.

27.09.2024 11:59

Jakie opinie o pracodawcy?
    Gimo

29.10.2024 10:58

Czyli pozostaje jedynie liczyć na farta, tak?
    joda

08.12.2024 23:28

chyba że się jedzie z jakimś znajomym, wtedy już inna bajka ;d
    Roman

22.11.2024 13:18

Mam pytanie-tam jest niemiecka czy Polska umowa?mam komornika, czy on będzie widział to zatrudnienie i czy będzie zabierał pieniądze?
    @kamil234

30.11.2024 08:47

Panie z Warszawy muszą mówić to co wyżej, ale od koordynatora usłyszy się co innego. Pierwszą odpowiedzią jest, że nie można, jak idziesz do niego z tematem, że w takim razie mam inna robotę i nara, to nagle można, ale dostaniesz mniej. Temat przerabiałem osobiście na GLS, ;) gdzie prawie cała załoga miała polskie umowy :)
    J.

03.12.2024 13:47

Załóż sobie konto revolut. Litewski bank, komornik nie wejdzie na konto.
    Koko

29.11.2024 09:32

Czy firma przyjmuje do pracy jeżeli byłem nie dawno karany?
    @kamil234

30.11.2024 09:44

w sezonie jak potrzeba ludzi to nikt tego nie sprawdza albo przymyka oko :)

29.11.2024 17:49

Gdy mają kasę z ciebie to są bardzo mili i jesteś bardzo potrzebny do pracy a gdy tylko zachorujesz to jesteś zbędny i nawet z ubezpieczeniem robią pod górkę nie polecam
    tiger

07.11.2024 23:12

ogólnie robota spoko, kasa niezła, czasami jest ciężko fizycznie, ale widziały gały co brały. kwatery okej, miałem takiego agregata co sprzątać nie chciał, ale się pogadało i się ogarnął, ogólnie jak chodzi o czystość to jest git, dopóki ludzie sami sobie bałaganu nie zrobią. może kiedyś jeszcze się wybiorę na jakąś fuchę, bo idzie sobie dorobić przyzwoicie
    baptist

25.11.2024 12:32

może już zbyt długo pracy szuka i mu się nadwrażliwość włączyła
    Roland

29.11.2024 00:39

Nie ma co się dziwić, czasy ciężkie a praca z nieba nie spada :p
    @idealwork

10.11.2024 14:33

Praca spoko jak dla mnie i wypłata zawsze się zgadzała i jeśli chodzi o tą kwestię jestem bardzo zadowolony
    Lyzo

23.11.2024 22:23

Może najlepiej na wszystkie, większe szanse by były hah
    baptist

25.11.2024 12:33

śmiejesz się, ale czy to aż taki zły pomysł to nie wiem ;p
    Rafał

07.11.2024 12:35

Firma dobrze przygotowała mnie do wyjazdu. Na miejscu był brygadzista. Zakwaterowanie ok. Mogłyby by nadgodziny więcej ale jest ok.
    Monares

05.11.2024 05:43

Chciałbym się dowiedzieć co nieco o tej firmie proszę pisać tutaj [email protected] po opiniach wygląda dobrze ale chciałbym więcej się dowiedzieć do 14 od byłego lub obecnego pracownika.
    kapar

06.11.2024 20:44

to w takim razie pytaj, może ktoś z pracowników akurat będzie mógł odpowiedzieć :)
    Monares

07.11.2024 11:38

To się zapytam o czasz wypłaty i warunki jak to wygląda sprawa inne też żeczy jak mieszkanie jak to wygląda
    Za3

06.11.2024 22:36

Polecam warunki dobre i wypłaty na czas.
    Merol

16.10.2024 16:41

dla mnie firma zupełnie okej. to był mój pierwszy wyjazd z agencją za granicę, więc trochę się cykałem, ale okazało się, że niepotrzebnie. warunki okej, zakwaterowanie spoko, wiadomo bez szału, bo hotel pięciogwiazdkowy to to nie jest, ale wszystko co musi być, jest zapewnione. kasa zgodnie z umową, na czas.
    skaskaskalmar

24.10.2024 13:31

wypada chyba podkreślić że pensja rzeczywiście zawsze jest na czas
    Gimo

29.10.2024 10:56

Niby takie oczywiste, a jednak w niektórych firmach tego nadal nie przestrzegają, więc dobrze, że tu się pilnują :-).
    Dominik

16.10.2024 11:18

Najgorsza firma w niemczech umowy kazom podpisywac w polsce nie znajom wogule prawa dlamnie firma do wycofania z rynku niemieckiego zero znajomosci niemiec umowy smieszne bo polskie nie podpisywax wogule z tom firmom zadnego kontrakty i wyzucic z rynku z europy

16.10.2024 18:41

Nie żebym się czepiał, ale zanim się kogoś oskarży to wypadałoby to zrobić chociaż konstruktywnie a przede wszystkim...bez błędów.Może napiszesz chociaż gdzie i czym Cię tak 'skrzywdzono'?
    @ricci

06.10.2024 15:13

Cały proces rekrutacji przebiega płynie. Organizacja wszystkiego na miejscu również znakomita. Wynagrodzenie wpływa na czas nic tylko jeździć i pracować.

16.10.2024 14:04

Podbijam pytanie

08.10.2024 11:40

Jaki długoterminowy projekt najbardziej polecacie?

02.10.2024 18:05

Monter kół okolice Monachium ktoś jedzie?

04.10.2024 11:30

Dzień dobry, W celu uzyskania informacji na temat aktualnych ofert oraz szczegółów dotyczących konkretnego projektu, zapraszamy do kontaktu z działem rekrutacji: +48 799 355 540.
    Dejvid

07.10.2024 13:45