4.3/5

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Warszawa - Ideal Work Germany Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Germany

Opinie o Ideal Work Germany Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Germany!

Natka

28.12.2024 20:29

Czy to jest praca typowo dla mężczyzn, czy dla kobiet też? Zdaję sobie sprawę że prawdopodobnie ciężko fizycznie.
the witcher

29.12.2024 20:32

już ci w innym kom odpowiedziałem że to robota dla facetów jest z reguły
Pator

29.12.2024 07:03

Mam pytanko!Ciuchy do pracy trzeba mieć swoje czy pracodawca to zapewnia?Bo jeśli chodzi o buty to trzeba swoje mieć z blachą na palcach! Pozdrawiam
@Pracownik

21.12.2024 14:12

Miałem przyjemność współpracować z firmą Ideal Work i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Firma zapewnia profesjonalne podejście, jasną komunikację i wsparcie na każdym etapie współpracy. Szczególnie chciałbym wyróżnić koordynatora Tomasza, który wykazuje się ogromnym zaangażowaniem i dbałością o potrzeby pracowników. Zawsze można na niego liczyć, a jego otwartość i gotowość do pomocy sprawiają, że współpraca przebiega bezproblemowo. Polecam firmę oraz zespół, który naprawdę stawia na jakość i relacje z ludźmi!
Kali

17.12.2024 14:20

Wszystko jest w miarę do czasu gdy firma ma z ciebie korzyść jak pracujesz i zarabiają na tobie kasę lecz gdy jesteś hory to żadnej pomocy nie uzyskasz od nich sam musisz sobie ogarnąć lekarza i pomóc medyczną te karty Ekuz to w Niemczech są beznadziejne tolerowane masę dokumentów trzeba wypełnić żeby co kol wiek załatwić u lekarza na sor wielkie nie porozumienie
Rambo

07.12.2024 03:07

Pracowałem w IdealWork 2 lata. Firma ma bardzo sporo projektów to też i miejsca zakwaterowania są różnej jakości, ale za porządek odpowiadają ludzie którzy korzystają z mieszkań/pokoi. Ja mieszkałem na Ransbach koło Bad Hersfeld i dobrze wspominam tamtejsze warunki. Łazienka w każdym pokoju, kuchnia na każdym piętrze. Pod względem higienicznym ład zakłócić mogą tylko pijani idioci a nie oszukujmy się, takich ludzi do pracy za granicę wyjeżdża bardzo dużo. Jak jedziesz ze znajomym albo trafisz na kogoś normalnego do pokoju to już mozesz odetchnąć z ulgą. Okolica przepiękna, jej będzie mi długo brakować. Co do zalet firmy +Wypłacalność. Pieniądze zawsze do 10 +Szybka i bezproblemowa rekrutacja +Mozliwości zmiany projektu i zakwaterowania Z minusów po stronie firmy które naprawdę od niej zależą to -regularny problem z ogrzewaniem i ciepłą wodą 2 razy w roku. Nikt nie dba o poziom oleju w piecu i zamawiają dopiero gdy braknie. Wiosną czy latem da się przeżyć ten tydzień bez ciepłej wody, ale zimą w listopadzie czy grudniu jest to kolokwialnie mówiąc prz***bane, szczególnie że pieniądze za pokój pobierają normalnie. Brygadzista Adam na miejscu świetny gość z którym wszystko można ogarnąć i załatwić. Zarobki. W tej chwili w zależności od projektu i zmian można wyciągnąć od bodajże 1400/1500 do ponad 2000 na rękę. Z equal payem na nockach po 2400/2600 chodziło z nadgodzinami. I rada dla wyjeżdżających, jeśli chcecie być traktowani poważnie to zachowujcie się poważnie. Dostajecie pokój, łóżko, kuchnie, zawiozą i przywiozą was z pracy, pomogą ogarnąć transport do Niemiec. Wy macie tylko chodzić do pracy i dbać o porządek zgodnie z umową i jeśli to spełniacie to nikt was po stronie firmy źle nie potraktuje. Liczcie się z tym że za granicę wyjeżdżają idioci, narkomani, brudasy i cwaniaki uciekający od odpowiedzialności i szukających łatwego życia w takich firmach i to najczęściej oni wystawiają potem żale i opinie jak to źle zostali potraktowani. Pamiętajcie że to nie są hotele wypoczynkowe.

09.12.2024 10:19

Dzień dobry, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, każda opinia jest dla nas bardzo cenna. Przykro nam z powodu problemów z ogrzewaniem - problem został już rozwiązany. Nieustannie pracujemy nad polepszeniem standardów mieszkaniowych, remontując lokalizacje jedna po drugiej. Zapraszamy do kontaktu, jeżeli będzie Pan zainteresowany ponownym wyjazdem za granicę.
wow

14.12.2024 00:16

wydaje mi sie ze to najrealniejsza opinia na tym forum, dzięki ziom za prawde
felipe

11.12.2024 12:57

Jest ok. robota czasem ciężka fizycznie, ale widziały gały co brały. Warunki mieszkaniowe w porządku, na tyle, żeby się przespać, umyć, coś zjeść i odpocząć dla mnie wystarczające. Kasa zgodnie z ustaleniami, więc tutaj nie było żadnego szacher macher, także plus, bo różnie w różnych agencjach z tym bywało.

27.09.2024 11:59

Jakie opinie o pracodawcy?
Gimo

29.10.2024 10:58

Czyli pozostaje jedynie liczyć na farta, tak?
joda

08.12.2024 23:28

chyba że się jedzie z jakimś znajomym, wtedy już inna bajka ;d
Roman

22.11.2024 13:18

Mam pytanie-tam jest niemiecka czy Polska umowa?mam komornika, czy on będzie widział to zatrudnienie i czy będzie zabierał pieniądze?
@kamil234

30.11.2024 08:47

Panie z Warszawy muszą mówić to co wyżej, ale od koordynatora usłyszy się co innego. Pierwszą odpowiedzią jest, że nie można, jak idziesz do niego z tematem, że w takim razie mam inna robotę i nara, to nagle można, ale dostaniesz mniej. Temat przerabiałem osobiście na GLS, ;) gdzie prawie cała załoga miała polskie umowy :)
J.

03.12.2024 13:47

Załóż sobie konto revolut. Litewski bank, komornik nie wejdzie na konto.
Koko

29.11.2024 09:32

Czy firma przyjmuje do pracy jeżeli byłem nie dawno karany?
@kamil234

30.11.2024 09:44

w sezonie jak potrzeba ludzi to nikt tego nie sprawdza albo przymyka oko :)
Kali

29.11.2024 17:49

Gdy mają kasę z ciebie to są bardzo mili i jesteś bardzo potrzebny do pracy a gdy tylko zachorujesz to jesteś zbędny i nawet z ubezpieczeniem robią pod górkę nie polecam
tiger

07.11.2024 23:12

ogólnie robota spoko, kasa niezła, czasami jest ciężko fizycznie, ale widziały gały co brały. kwatery okej, miałem takiego agregata co sprzątać nie chciał, ale się pogadało i się ogarnął, ogólnie jak chodzi o czystość to jest git, dopóki ludzie sami sobie bałaganu nie zrobią. może kiedyś jeszcze się wybiorę na jakąś fuchę, bo idzie sobie dorobić przyzwoicie
baptist

25.11.2024 12:32

może już zbyt długo pracy szuka i mu się nadwrażliwość włączyła
Roland

29.11.2024 00:39

Nie ma co się dziwić, czasy ciężkie a praca z nieba nie spada :p
@idealwork

10.11.2024 14:33

Praca spoko jak dla mnie i wypłata zawsze się zgadzała i jeśli chodzi o tą kwestię jestem bardzo zadowolony
Lyzo

23.11.2024 22:23

Może najlepiej na wszystkie, większe szanse by były hah
baptist

25.11.2024 12:33

śmiejesz się, ale czy to aż taki zły pomysł to nie wiem ;p
Rafał

07.11.2024 12:35

Firma dobrze przygotowała mnie do wyjazdu. Na miejscu był brygadzista. Zakwaterowanie ok. Mogłyby by nadgodziny więcej ale jest ok.
Monares

05.11.2024 05:43

Chciałbym się dowiedzieć co nieco o tej firmie proszę pisać tutaj [email protected] po opiniach wygląda dobrze ale chciałbym więcej się dowiedzieć do 14 od byłego lub obecnego pracownika.
kapar

06.11.2024 20:44

to w takim razie pytaj, może ktoś z pracowników akurat będzie mógł odpowiedzieć :)
Monares

07.11.2024 11:38

To się zapytam o czasz wypłaty i warunki jak to wygląda sprawa inne też żeczy jak mieszkanie jak to wygląda
Za3

06.11.2024 22:36

Polecam warunki dobre i wypłaty na czas.
Merol

16.10.2024 16:41

dla mnie firma zupełnie okej. to był mój pierwszy wyjazd z agencją za granicę, więc trochę się cykałem, ale okazało się, że niepotrzebnie. warunki okej, zakwaterowanie spoko, wiadomo bez szału, bo hotel pięciogwiazdkowy to to nie jest, ale wszystko co musi być, jest zapewnione. kasa zgodnie z umową, na czas.
skaskaskalmar

24.10.2024 13:31

wypada chyba podkreślić że pensja rzeczywiście zawsze jest na czas
Gimo

29.10.2024 10:56

Niby takie oczywiste, a jednak w niektórych firmach tego nadal nie przestrzegają, więc dobrze, że tu się pilnują :-).
Dominik

16.10.2024 11:18

Najgorsza firma w niemczech umowy kazom podpisywac w polsce nie znajom wogule prawa dlamnie firma do wycofania z rynku niemieckiego zero znajomosci niemiec umowy smieszne bo polskie nie podpisywax wogule z tom firmom zadnego kontrakty i wyzucic z rynku z europy

16.10.2024 18:41

Nie żebym się czepiał, ale zanim się kogoś oskarży to wypadałoby to zrobić chociaż konstruktywnie a przede wszystkim...bez błędów.Może napiszesz chociaż gdzie i czym Cię tak 'skrzywdzono'?
@ricci

06.10.2024 15:13

Cały proces rekrutacji przebiega płynie. Organizacja wszystkiego na miejscu również znakomita. Wynagrodzenie wpływa na czas nic tylko jeździć i pracować.

16.10.2024 14:04

Podbijam pytanie

08.10.2024 11:40

Jaki długoterminowy projekt najbardziej polecacie?

02.10.2024 18:05

Monter kół okolice Monachium ktoś jedzie?

04.10.2024 11:30

Dzień dobry, W celu uzyskania informacji na temat aktualnych ofert oraz szczegółów dotyczących konkretnego projektu, zapraszamy do kontaktu z działem rekrutacji: +48 799 355 540.
Dejvid

07.10.2024 13:45

Ja o tym też myślę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work Germany?

Kontakt - Ideal Work Germany

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

06.10.2024 14:58

W miarę przyzwoite warunki mieszkaniowe pieniądze na czas i dość przyjemna atmosfera w miejscu pracy

06.10.2024 14:55

Warunki mieszkaniowe OK. PIENIĄDZE NA CZAS . Atmosfera zależy od ludzi na projekcie,ale nie wszyscy o tym pamiętają ???? ogólne wrażenie bardzo pozytywne.
Gość

04.10.2024 11:22

To w końcu jakie są zarobki na rękę po odliczeniu wszystkiego jeżeli chodzi o lotnisko w Leipzig? Ktoś wie?
Hub leipzig

04.10.2024 16:01

Jeśli uczciwie chcesz pracować, to więcej niż 2000€
kolo

19.09.2024 14:34

Czy ktoś pracował na sortowni kurierskiej GLS w Kassel przy rozładunku i załadunku paczek? Proszę o informację.

29.09.2024 17:18

Ja był bym chętny tylko brak oferytylko daj jakiś kontakt.
ogo

03.10.2024 10:10

ciężka robota ogólnie?
Mikołaj

16.09.2024 09:12

Chciałbym gorąco polecić agencję IdealWork każdemu, kto szuka stabilnej i dobrze zorganizowanej pracy za granicą. Moje doświadczenia z tą agencją są wyjątkowo pozytywne, a największą rolę odegrali w tym koordynatorzy Adam i Łukasz. Już od pierwszego kontaktu z agencją widać było, że profesjonalizm i troska o pracowników są dla nich priorytetem. Od razu po przyjeździe zostałem zakwaterowany w miejscu, które spełniało wszystkie standardy komfortu i bezpieczeństwa. Warunki mieszkalne były świetne – czyste, dobrze wyposażone pokoje, dostęp do niezbędnych udogodnień i przede wszystkim lokalizacja blisko miejsca pracy. To ogromna ulga, gdy nie trzeba martwić się o zakwaterowanie, zwłaszcza w obcym kraju. Wszystko zostało zorganizowane przez IdealWork, co pozwoliło mi skupić się wyłącznie na pracy. Jednym z najważniejszych aspektów, który wyróżnia IdealWork, jest obecność koordynatorów na miejscu. Adam i Łukasz są zawsze dostępni i gotowi do pomocy. Nie tylko pomagają we wszelkich sprawach związanych z pracą, ale także są wsparciem w codziennym życiu. Kiedy tylko pojawia się jakiś problem czy pytanie, można do nich podejść i liczyć na natychmiastowe wsparcie. Koordynatorzy nie ograniczają się do rozwiązywania problemów – aktywnie dbają o to, żeby nasze warunki pracy i pobytu były jak najlepsze. Firma zapewnia również codzienne dojazdy do pracy firmowymi busami, co jest ogromnym ułatwieniem. Busy są dobrze zorganizowane i punktualne, dzięki czemu nie muszę martwić się o spóźnienia czy dodatkowe koszty związane z transportem. Trasa jest zaplanowana tak, żeby każdy pracownik mógł szybko i bez problemu dotrzeć na miejsce. To świetne rozwiązanie, które znacząco ułatwia codzienne funkcjonowanie. Koordynatorzy regularnie sprawdzają, czy wszystko przebiega zgodnie z planem i czy nie ma żadnych problemów z dojazdem. Kiedy miałem jakiekolwiek pytania czy potrzebowałem pomocy, koordynatorzy zawsze byli pod telefonem. Pamiętam sytuację, gdy miałem problem z zakwaterowaniem. Wystarczyło jedno zgłoszenie, a Adam od razu zajął się sprawą. Nie tylko zorganizował szybką naprawę, ale także upewnił się, że wszystko zostało rozwiązane w pełni, tak żebym nie miał więcej kłopotów. Takie podejście jest naprawdę rzadkie i sprawia, że można czuć się bezpiecznie i komfortowo. Ich zaangażowanie widać także w codziennych działaniach. Regularnie odwiedzają miejsca zakwaterowania, pytając, czy wszystko jest w porządku i czy nie potrzebujemy dodatkowej pomocy. Dzięki temu czuję, że nie jestem pozostawiony sam sobie, ale mam wsparcie na każdym kroku. Zawsze można liczyć na ich zrozumienie i chęć pomocy, niezależnie od tego, czy chodzi o sprawy zawodowe, czy prywatne. Koordynatorzy Adam i Łukasz mają również ogromną wiedzę i doświadczenie, co pozwala im skutecznie pomagać w różnych sytuacjach. Nie tylko ułatwiają adaptację w nowym miejscu, ale także pomagają w zrozumieniu lokalnych zwyczajów i przepisów. Ich wsparcie jest nieocenione, zwłaszcza dla osób, które po raz pierwszy wyjeżdżają do pracy za granicę. Ich obecność na miejscu i gotowość do pomocy sprawiają, że cały proces adaptacji w nowym kraju przebiega dużo łatwiej i bez stresu. Wiedząc, że zawsze jest ktoś, kto pomoże, można skupić się na pracy i rozwoju zawodowym. Dzięki nim cały wyjazd stał się nie tylko okazją do zdobycia nowych doświadczeń zawodowych, ale także pozytywnym doświadczeniem życiowym. IdealWork to agencja, która naprawdę dba o swoich pracowników, zapewniając nie tylko zatrudnienie, ale również pełen pakiet wsparcia. Dzięki takim koordynatorom jak Adam i Łukasz można mieć pewność, że wyjazd do pracy za granicą będzie nie tylko korzystny finansowo, ale także bezpieczny i komfortowy. Gorąco polecam IdealWork wszystkim, którzy szukają sprawdzonej i profesjonalnej agencji pracy za granicą!
Mikołaj

18.09.2024 20:12

Rekrutacja w agencji jest przeprowadzana bardzo sprawnie i profesjonalnie. W zależności od dostępności stanowisk oraz kompletności dokumentów, proces rekrutacji może zostać zakończony już w pierwszym tygodniu. Agencja dokłada wszelkich starań, aby jak najszybciej przeprowadzić cały proces, od wstępnej rozmowy, przez sprawdzenie kwalifikacji, aż po finalizację formalności. Dzięki temu osoby poszukujące pracy mogą liczyć na szybkie podjęcie zatrudnienia.
Mati

02.10.2024 21:54

A Gdzie pracujesz w jakiej miejscowości?
Przemo

30.09.2024 16:07

Spoko praca (projekt EDEKA) Jak na pierwszy wyjazd za granicę podoba mi się. Pensjonat położony w pięknej okolicy z ładnymi widokami. Wiewiórki,ptaszki cisza spokój. Pokoje schludne ale zadbane. Na każdym skrzydle kuchnia. Brygadzista A.W. bardzo pomocny i empatyczny gość :). Idzie załatwić każda sprawę. Niedługo kończy mi się umowa,ale w przyszłym roku na pewno będę chciał wrócić.

01.10.2024 11:38

Dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że Pana wyjazd był udany. Cieszymy się również, że zakwaterowanie spełniło Pana oczekiwania i że mógł Pan liczyć na wsparcie ze strony brygadzisty. Zależy nam na tym, by nasi pracownicy czuli się komfortowo i mieli pomocną rękę w razie potrzeby. Zapraszamy ponownie w przyszłym roku – z przyjemnością powitamy Pana z powrotem!
kokos

02.10.2024 09:00

Na jakiej umowie cały ten czas przepracowałeś?

22.09.2024 15:48

U mnie było wszystko w porządku, kasa zawsze na czas, fajne mieszkania w centrum miasta.
kokos

02.10.2024 08:51

Pewnie kwestia przyzwyczajenia, co?
elnogard

30.09.2024 16:15

Współpraca z koordanorem i brygadzistą na wysokim poziomie. Wszystko jest ok. Pozdrawiam.
Aktualny pracownik

22.09.2024 15:54

Dla osób zaczynających pracę w Niemczech, jak najbardziej polecam. Na start wszystko załatwiają razem z transportem i mieszkaniem. Nie wymagają znajomości języka niemieckiego. Ekipa fajna. Nic, tylko pracować.
Wonski24lata

30.09.2024 10:02

Odezwij sie na [email protected]
rosomak

30.09.2024 12:42

mnie równiez ciekawi na jakie warunki ostatnio trafialiście??

26.09.2024 05:21

Pracuję z agencją już ładnych parę lat na chwilę obecną nic złego powiedzieć nie mogę. Tak więc jak najbardziej polecam agencję.

25.09.2024 17:15

Montaż kół w Audii (Monachium) ktoś tam z Was był i może się podzielić doświadczeniami?Zarobki, zakwaterowanie etc?

24.09.2024 11:49

Branża wyposażenia domu w okolicach Monachium,ktoś pracuje bądz pracował i może się podzielić doswiadczeniami?Zarobki są takie jakie przedstawiają?Jaka umowa ,zakwaterowanie?
Ptaszor

13.09.2024 09:21

Witam, czy ktoś pracował na magazynie DPD w okolicach Berlina. Jak to jest z nadgodzinami w przypadku polskiej umowy o pracę ? Jakich zarobkow mozna się spodziewać ?? Zastanawiam się nad wyjazdem, nigdzie na forum nie doszukałem się żadnych praktyk aby w jakiś sposób limity byly obchodzone
Ptaszor

18.09.2024 16:13

Jeżeli to fakt, to straszne. @Pracodawca czy mógłbym prosić o zarobek netto po odjęciu kosztów zakwaterowania ?

19.09.2024 08:01

Dzień dobry, W celu uzyskania informacji na temat aktualnych ofert oraz szczegółów związanych z wynagrodzeniem, zapraszamy do kontaktu z działem rekrutacji: +48 799 355 540.
Robi

29.08.2024 17:48

Pracuje w tej agencji kółka miesięcy, ogólnie jest spoko, praca jak praca - wszędzie trzeba pracować, a plus na pewno fajne mieszkania, ludźmi bywa różnie. Kontakt z biurem Ok. Z koordynatorami bywa różnie, miałem już kilku, jedni mają ogólnie gdzieś pracownika co widać na codzień, słabe zainteresowanie, teraz jestem w sortowni na Neuss i koordynator jest mega ogarnięty, zainteresowany pracownikiem i projektem. Ogólnie mogę polecić te agencje, jak ktoś chce pracować i zarobić to zarobi.

30.08.2024 11:47

czyli trochę zależy jak się trafi ale podsumowująć źle nie jest?
lassi

09.09.2024 18:10

Wszystkie wypłaty zawsze miałeś w terminie?

13.08.2024 20:44

Czy agencja poszukuje też pracowników bez znajomosci jezyka ?

30.08.2024 11:46

myślisz że głównie od czego to zależy?

08.09.2024 23:22

A jakie są zarobki bez znajomosci jezyka, czy też można fobrzd zarobić ,zakawterowanie 2 osobowe (czy wiecej)? Co posiada zakawterowanie i w jakiej odległości?
Michał

03.09.2024 19:44

Idealna Agencja sama nazwa mówi za siebie Ideal !!!!
Krzysztof

05.09.2024 13:12

Na jakim projekcie jesteś - kto jest koordynatorem?
@bos

04.09.2024 09:33

nie polecam
Jaro

03.09.2024 16:16

Pracuję od ponad dwóch lat w Idealu i byłem na kilku projektach, znam wielu koordynatorów. Mimo, że zdarzały się trudne sytuacje czy niedogodności, nie mogę powiedzieć, że nie dało się ich przełamać czy rozwiązać. Komunikację z przełożonymi jak również z działem rekrutacji oceniam pozytywnie. Nigdy nie zostałem potraktowany z góry i zawsze zostałem wysłuchany. Pracowałem wcześniej w innych krajach i nie przez Ideal i musiałem martwić się praktycznie o wszystko. Wiadomo, że przed wyjazdem miałem pewne obawy, bo nie wiedziałem jak praca do końca będzie wyglądać, ale wystarczyło trochę cierpliwości, zaangażowania i uczciwego podejścia do powierzanych zadań. Nie wszystko musi mi się podobać, lecz jeśli już tu jestem, mogę zawsze zmienić pracę na inny projekt w innym miejscu, przedłużyć umowę, zrezygnować bądź pozostać w firmie na umowie niemieckiej, bo wielokrotnie mi proponowano. Wystarczy wiedzieć czego się chce i oczekuje.
Patryk

13.08.2024 12:52

Ogłoszenie o pracy we Frankfurcie jest nadal aktualne?

30.08.2024 11:36

dokładnie, skąd nawet pracownicy mają takie rzeczy wiedzieć

30.08.2024 11:37

i nie wydaje mi się też, żeby dział hr miał czas siedzieć i tu odpisywać skoro mają ważniejsze rzeczy na głowie
@paweł

29.08.2024 21:06

Co do firmy Ideal nie mam żadnych zastrzeżeń , tak samo jak do koordynator Tomka zawsze stara się rozwiązać sprawę i jak nie ma jak odebrać telefonu to zawsze stara się od dzwonić .

Zostaw merytoryczną opinię o Ideal Work Germany