Ideal Work Germany

• Nasze wartości
  • Praca tymczasowa
  • Praca za granicą
  • Oferowane korzyści
  • Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

Nasze wartości

Praca tymczasowa

Praca za granicą

Oferowane korzyści

Pierwszy wyjazd za granicę - jak się przygotować i co zabrać ze

• Ciechanów
Warszawa - Jobwerke Sp. z o.o.

5. Opinie o Ideal Work Germany

Opinie o Ideal Work Germany Warszawa

Nie przegap nowości o Ideal Work Germany!

A

13.03.2016 08:41

Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie.Usuwają komentarze jak pracownicy piszą prawdę na temat tego co się dzieje.Wysyłają nas na tzw pauzy i zarabiamy tam po 3500zł za taką ciężką pracę?Sami sobie będziecie pracować za takie pieniądze.
    wlkp

02.03.2016 18:35

Witam, mam pytanie czy stawki które podaje firma to brutto czy netto? I czy faktycznie do tych stawek dochodzi dodatek 20% za pracę w nocy? Piszecie że dają umowy na 3/4 etatu, to ile w takim razie godzin pracy wypada w miesiącu/tygodniu? Czy nadgodziny są płatne lepiej? Wklejam tekst z ostatniego ogłoszenia: ------------------------------------ Magazynier - Sortownia Kurierska Miejsce pracy: Niemcy Numer referencyjny: MG/03/16/PT/N Opis stanowiska: • Skanowanie paczek kurierskich • Rozładunek i załadunek paczek kurierskich • Dbałość o porządek w obszarze magazynu • Wykonywanie poleceń przełożonego • Ostrożność i zapobieganie uszkodzeniu paczek Wymagania: • Doświadczenie w pracy na magazynie • Dyspozycyjność do pracy w godzinach nocnych • Dokładność w wykonywaniu powierzonych obowiązków • Umiejętność pracy w zespole • Sumienność, dokładność, chęć do pracy Oferujemy: • Umowa o pracę tymczasową • Legalne zatrudnienie na terenie Niemiec (druk A1, karta EKUZ) • Stawka: 8,20 - 8,80 €/h • Dodatek za pracę w nocy +20% stawki zasadniczej • Opieka polskiego koordynatora na terenie Niemiec • Dodatkowe ubezpieczenie na terenie Niemiec • Zapewnione zakwaterowanie • Możliwość nabycia doświadczenia w międzynarodowej firmie
    Ideal

05.04.2016 17:58

Witam, niestety błędnie odczytywane są przez Pana wartości na pasku wynagrodzeń.. W dniu dzisiejszym prześlemy wyjaśnienie paska wynagrodzeń do Koordynatora, aby mógł Pan się z nim zapoznać i mieć jasność, co dana pozycja na pasku wynagrodzeń oznacza. Informacyjnie - kwota podatku podana jest w pozycji "Podatek zagr. EUR/PLN", a nie w wymienionych przez Pana. Proszę również o kontakt mailowy na adres [email protected], jeżeli ma Pan dodatkowe pytania. Będziemy w stanie szybciej na nie zareagować, niż umieszczać odpowiedzi na forum GoWork. Pozdrawiam, Zespół Ideal Work

06.04.2016 07:41

CO TO MA DO TEGO GDZIE JEST UMIESZCZONY TEN PODATEK?WAŻNE JEST TO ŻE POBIERACIE OPŁATY ZA POKÓJ A LUDZIOM WCISKACIE ŻE JEST ZA DARMO!PO WIELU KOMENTARZACH NA TYM FORUM KUPILIŚCIE BUSA.DLACZEGO KAŻECIE LUDZIOM PŁACIĆ ZA TRANSPORT DO PRACY PO 3,5 EURO DZIENNIE?W NORMALNEJ FIRMIE JEST TO ZA DARMO,ALE W IDEALU PŁACI SIĘ ZA WSZYSTKO.JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI WY I WASZE ŚMIECIOWE UMOWY PRZEDŁUŻANE CO MIESIĄC.
    oszukany

16.02.2016 04:10

ODDAJCIE POŁOWĘ NASZYCH WYPŁAT!!!DOSYĆ,ŻE PENSJA CO MIESIĄC SIĘ NIE ZGADZA,BO WYMYŚLACIE JAKIEŚ PODATKI ITP,TO JESZCZE TERAZ ZA NASZĄ CIĘŻKĄ PRACĘ OGRABILIŚCIE NAS NA PONAD 500 EURO!
    Ideal

01.04.2016 11:16

Witam, naliczanie i płacenie podatków nie jest wymysłem żadnej z firm, kwestię tą regulują obowiązujące przepisy. Jeżeli twierdzi Pan, że nie zgadza się Panu wynagrodzenie, uprzejmie proszę zgłosić niezgodność do Koordynatora, który przekaże sprawę do weryfikacji w dziale płac bądź skontaktować się bezpośrednio z działem pod numerem telefonu lub mailem podanym w informatorze. Pozdrawiam, Dział Kadr i Płac Ideal
    oszukany

12.02.2016 18:15

Dziękujemy Ci IDEALU za połowę wypłat.Piękne podziękowanie i motywacja za ciężką pracę po siedem godzin i dodatkowo na guxa,a tu taki piękny prezent z waszej strony.
    O CO KAMAN?

04.02.2016 15:03

Zmartwiona Wróżka - Czarodziejka martwi się przyszłością obcej firmy? Sobie niech powróży z fusów!! co za ludzie wchodzą na te fora? Zamiast znaleźć obiektywne informacje, to połowa komentarzy jest od jakiś spekulantów, co pewnie nawet nie są w temacie:(
    zmartwiony

03.02.2016 17:59

Mnie nie chodzi o stanowisko inżyniera tylko o pracę w GLS na stanowiskach magazynier-pakowacz.Bo to co się ostatnio dzieje nie wróży świetlanej przyszłości dla tej firmy.

11.01.2016 15:33

mariusz

12.01.2016 13:02

Numer do biura mam od kolegi znajomego.Nic mi więcej nie powiedział na temat tej pracy,ale to co tutaj przeczytałem wystarcza mi w zupełności.Dziękuję za taką pracę,ale niewolnikiem nie jestem i godność swoją mam.A z tego co tutaj piszą i nie tylko tu,to jest tam bardzo ciężko.
    mariusz

11.01.2016 11:35

Chcę do nich zadzwonić w sprawie pracy jako magazynier-pakowacz.Czy ktoś mi może powiedzieć ile się tam zarabia i czy ta praca jest normalną pracą?Bo z tego co tu piszą to wydaje mi się że nie.
    M.Z

08.01.2016 12:13

Może i naturalne i normalne jest nie przedłużyć umowy jeśli pracodawca nie jest zadowolony z Twojej pracy.Jednak wydaje mi się,że pracodawca powinien poinformować pracownika trochę wcześniej,a nie na jeden dzień przed końcem umowy zostawiając pracownika na lodzie.Brak słów by napisać co się w tej firmie dzieje.Zresztą gołym okiem widać,że firmę wygryza konkurencja sądząc po liczebności pracowników jeszcze nie cały rok temu,a teraz.Więc nie wciskajcie nam kitu prezesi,że wszystko jest pod kontrolą i firma się prężnie rozwija.
    Dariusz.M

26.12.2015 09:48

Śmiało mogę powiedzieć,że to najgorsza firma w jakiej pracowałem.Oszukiwali nas na wszystkim.Kupili busa firmowego i miałeś przymusowo nim jezdzić,a co najlepsze płacić za jeden kurs dziennie po 3 euro niby za paliwo.Firma i tak brała faktury za paliwo i się pózniej rozliczała.Czyli dodatkowy dochód mieli z pracowników.Druga sprawa to potrącenia za mieszkanie,które podobno jest bezpłatne,a na pasku rozliczeniowym potrącenia za mieszkanie.Umowy na 3/4 etatu i przedłużane co miesiąc.Co to za firma która wysyła pracownika w delegację i każe mu płacić za transport do pracy i mieszkanie????Praca tak ciężka,monotonna i na czas,że po pierwszym dniu będziesz miał ochotę wracać.Podczas rekrutacji pani oczywiście nie wspomniała o pracy na akord no bo przecież kto mądry by się na to zgodził?Opisała pracę w samych superlatywach.A na koniec.Mam nadzieję,że panu się będzie praca podobać!!!Kobieto?Co w tej pracy może się podobać??Warunki mieszkalne są złe.Myszy w pokojach to codzienność oraz nie zapowiedziane wizyty Pana koordynatora w dni wolne od pracy póznym wieczorem.Taki bonus od firmy ideal,aby wszystko mieli pod kontrolą.Wszystkim którzy chcą podpisać umowę śmieciową o pracę z Ideal work odradzam wszelakiej współpracy!!!!!!!!!!!!
    sajmon

21.12.2015 16:37

Taka firma w porządku,a usuwa negatywne komentarze na jej temat.Tylko Ci co mają coś do ukrycia proszą moderatora o usunięcie wpisu który prawdą pokazuje jaka to firma.WSTYD!
    a.k

21.11.2015 13:45

Majster taki w porządku jest?Zamiast być człowiekiem dla ludzi to u niego odwrotnie.Czemu się zamyka w pokoju na weekendy i nosa za drzwi nie pokazuje?Czegoś się obawia?gdyby był normalnym człowiekiem to nie musiałby bunkrować się w swoim pokoju i nie było by obelg w jego kierunku.Czy to normalne idealu?Raczej nie!Ten człowiek jest mściwy i wredny.Ludzie mają go już dość za jego zachowanie.CZyż nie jest tak?Wiele osób to potwierdzi na tym forum.
    xxx

20.11.2015 17:19

Nie będę Ci się przedstawiał przyjacielu BAD WORK bo Ty też jesteś tu anonimowy.A po to ta strona tu jest by pisać co się dzieje złego w firmie.Ale widzę,że na każdy komentarz negatywny jest od razu z biura szybka odpowiedz.Najpierw zmieńcie to co jest tu dla większości nie wygodne,a pózniej wypisujcie,że to nie prawda i nie podszywajcie się pod pracowników ideala pisząc pozytywne komentarze.W dalszym ciągu twierdzicie,że nie pobieracie 14,50 euro jeśli ktoś w czasie trwania umowy będąc na urlopie zachoruje?Niebawem ujawnię treść waszej umowy odnośnie tych potrąceń.Busa kupiła firma i co?Bus wzięty w leasing i pracownicy nadal muszą płacić po 3 euro,ale tym razem Wam.Czy to nie wstyd idealu?Natomiast co do Pani (usunięte przez administratora)Ta Pani nie mówi,że trzeba dojeżdzać,aż prawie 50 km w jedną stronę itd.Zacznijcie przyznawać się do błędów,a nie piszecie bajki.

Kontakt - Ideal Work Germany

ul. Karolkowa 30 01-207 Warszawa

xxx

18.11.2015 15:41

Umowy o pracę podpisywane co miesiąc na 0,75 etatu?Idziesz na urlop(bezpłatny) i nie daj Bóg zachorujesz i masz potrącane przez firmę ideal 14,50euro dziennie za pokój w którym obecnie nie mieszkasz.Nie fer z waszej strony.
    Przyjaciel

20.11.2015 16:37

o czym ty gadasz... ? o jakich potrąceniach? Dlaczego nie przyznasz sie jak sie nazywasz, tylko iksy wstawiasz? No tak, konkurencja 'wiadoma" to tylko o jednym myśli.... Nie ma podpisywania tylko na 0,75 etatu. Jest kilka rodzajów umów, na różne etaty, a pracownik czytający wie co podpisuje. nie ma żadnego potrącania, bo jak jest chory to jest chory i bez względu na to czy wraca na czas choroby do Polski czy jest nadal w Niemczech, potrąceń nie ma. Polecam firmę Ideal Work, bo sa w pełni uczciwi i nikomu nie mówią niczego co nie jest prawdą. Przynajmniej na początku rozmowy Rekruter informuje kogo poszukuje, a nie opowiada bajek na temat konkurencji...
    Patryk

17.11.2015 16:55

Miałem z nimi podpisać umowę do pracy w niemczech,ale sądząc po tych komentarzach to podziękuję za taką współpracę.Zresztą czego tu się spodziewać po agencjach pracy :(
    Rekrutacja Ideal Work

18.11.2015 12:08

Szanowny Panie Patryku, Zwyczajowo umowa o pracę, zarówno tymczasową jak i stałą, jest podpisywana przez dwie strony: pracodawcę i Pracownika. Pana przypadek jest szczególny, ponieważ nikt z działu rekrutacji Ideal Work nie proponował współpracy osobie o imieniu Patryk. Trudno więc traktować Pana post wiarygodnie. Może zechce Pan podać też swoje nazwisko? Pozdrawiamy, Dział Rekrutacji Ideal Work, tel. 12 345 39 39

16.11.2015 21:28

Sebastian

16.11.2015 22:22

piki - zgłoś sie osobiście na spotkanie i podejmij sie pracy. Polecam, nikt Ci tego nie zabroni. Praca nie należy do tak łatwej jak siedzenie za biurkiem i klepanie w klawiaturę by tylko hejt puszczać. Jak się kiedyś dawnej dyrektorce nie umiało zarządzać jak trzeba, to teraz się mści. Dobrze pamiętam jak z nią współpraca kiedyś wyglądała, ale z nią, nie z ekipą innych ludzi czy współpracownikami. I ze starej ekipy to tylko najfajniejsza była pani Marzena. Ją najbardziej lubiłem. I szkoda, że już w Idealu nie pracuje. Z pozdrowieniami.
    Łukasz

16.11.2015 18:04

Skąd sie biorą tacy goście? Większość paczek do 20kg, współpraca idealna. Na co mi kontakt z właścicielem jak muszę na niego zap..... A on ma to wszystko co tu sie dzieje w d... Sady, wyroki i zastraszanie to wasza specjalność - dokładnie jak widać wszystkich. Koordynator jest człowiekiem ... Gościu co ty bierzesz, odpuść sobie.
    pracownik ideala

16.11.2015 14:45

Oczerniając was?Człowieku co ty piszesz?To wszystko co jest napisane to prawda!Nie macie jak się bronić to piszecie,że praca jest ok,bo boicie się,że wam ludzie uciekną?Gdybyście byli normalni dla nas to nie było by pisania prawdy która was boli tylko zupełnie co innego.I nie zwalajcie winy na konkurencje,bo to piszą byli i obecni pracownicy ideala.Możesz wystąpić na drogę sądową za prawdę?To wtedy się przekonasz ilu nas jest by prawdę pokazać w sądzie.
    Damian W.

16.11.2015 13:12

Jestem pracownikiem Ideal Work z Krakowa od dłuższego czasu. Jestem bardzo zadowolony z tej pracy. Koordynator jest człowiekiem, z którym można się bardzo dobrze dogadać, z dojazdem do miejsca pracy z miejsca noclegu nie ma problemu, są osoby z własnym samochodem, więc wspólnie sobie radzimy. Praca szybka, czasem ciężka, w większości sa to paczki do 20 kg, ale czasem zdarzają sie większe, najwyżej około 50 kg, a nie tak jak ktoś napisał 80 kg, co jest totalną bzdurą. Współpraca idealna, pracownicy - koledzy bardzo mili, z właścicielem kontakt jest idealny, zwłaszcza dla osób znających również niemiecki. N ikt nie ma ochoty z pracy rezygnować. Wszystkie wcześniejsze negatywne opinie są wymysłem konkurencji, która przegrała wyrok z kretesem, za nielegalne przejmowanie pracowników. Nie warto czytać tych wcześniej bezpodstawnych wypocin. Kadra jest wspaniała, kierownictwo bardzo miłe, w odróżnieniu do dawnej ekipy: B.S., I.Cz., D.K., - osoby które robią wszystko aby oczerniać również nas pracowników. Nie wyrażamy na to zgody i sami jako pracownicy wystąpimy na drogę sądową przeciwko tym oczerniających nas.
    Kris

14.11.2015 18:50

Zdzisławie, mam zawodowe. A Ty jako doktor habilitowany czemu żeś pojechał do Niemiec paczki przerzucać? żeby teraz na forum wylewać żale?! Kultuta a może jej brak w Twojej wypowiedzi pokazuje, co z Ciebie za typ!!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ideal Work Germany?

Kris

13.11.2015 20:46

Jak się komuś nie chce robić to zawsze będzie narzekał, ja pracuje już 4 miesiąc z Ideal i nie mogę narzekać. Wypłaty są w terminie, dach nad głową też jest zapewniony chociaż bez luksusów jak by niektórzy chcieli. Praca dosyć ciężka, ale opłacalna w porównaniu do pracy w Polsce na budowie po 10 godzin dziennie za 2500. Przed wyjazdem wiedziałem że trzeba samemu dojechać do pracy i składać się na paliwo i że ta robota to nie są wczasy.
    Ideal Work

12.11.2015 13:49

Serdeczne dziękujemy wszystkim Pracownikom, którzy pracują z firmą Ideal Work pomimo szkodliwych działań Konkurencji, które bardzo wyraźnie widać na tym forum. Pragniemy poinformować, że Ideal Work nie planuje zakończenia działalności z końcem roku, a wręcz przeciwnie – dalszy rozwój, co skutkuje pozyskiwaniem nowych projektów na terenie Niemiec, jak i w Polsce. Informujemy jednocześnie, iż przed oddelegowaniem Pracownika do pracy w Niemczech, dział rekrutacji stara się przekazać jak najwięcej szczegółów dotyczących miejsca i godzin pracy, stawek wynagrodzenia, jak też miejsca i warunków zakwaterowania. Każdy Kandydat otrzymuje mailowo pakiet informacyjny opisujący szczegóły pracy w danej lokalizacji (wysyłanie zdjęć nie jest praktykowane), jak też wzór obowiązującej umowy o pracę. W przypadku dodatkowych pytań zespół Ideal Work służy pomocą.
    Adi

09.10.2015 09:43

Ja byłem na 2 różnych lokalizacjach teraz jestem na 3 a mieszkania są spoko z tymi szczurami to niezła przesada, jak się komuś nie chce pracować to niech nie jedzie bo taki wyjazd to nie wakacje już kilka razy się użerałem z takimi co przyjechali odpocząć, najwięcej narzekali....
    jaki stan

16.03.2015 16:15

Macie informacje o tej firmie czy jest wiarygodna ? :)
    ciekawski

15.03.2015 21:10

opinie zostały usunięte ? dziwne że nic nie ma bardzo podejrzane ... płacą w ogóle bo obiło mi się coś o uszy że mogą mieć z tym problem ?
    ewe

12.02.2015 16:19

Czy ktoś wyjeżdzał z tej firmy z Krakowa??

Zostaw merytoryczną opinię o Ideal Work Germany