Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

Mogilno

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe
3 38 6 1

Opinie o Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe

Ciekawskiziom

Co slychac w Chemirolu? Atmosfera pod psem? Presja na swoje rzeczy duza?

Klientka

Prosze Państwa ta firma naciąga rolników na kolosalne sumy za swoje produkty,wciskaja je ci handlowcy . Potem przy niewypłacalności rolnika oddają go do komornika i koniec ŻADNYCH RAT ZA FAKTURY.CZYSTA BEZWZGLĘDNOŚĆ.DRODZY ROLNICY UWAŻAJCIE ABY TA FIRMA WAS NIE ZRUJNOWAŁA

Klientka2
@Klientka 24.02.2018 16:35

A czy jak pani bierze kredyt w banku i pani nie płaci to bank idzie na renkę i rozkłada pani płatności na inny termin? Otóż NIE droga pani ma pani ratę do 20 stego każdego miesiąca i musi ją pani zapłacić!!! I tak jest w firmie jak się bierze towar na termin płatności to trzeba go Droga Pani w terminie spłacić!!! I NIE ZGODZĘ SIĘ Z PANIĄ,ŻE NIE IDZIE SIĘ DOGADAĆ!!! IDZIE SIĘ DOGADAĆ TYLKO TRZEBA CHCIEĆ I POKAZAĆ,ŻE MA SIĘ CHĘĆ SPŁATY DANYCH FAKTUR!!! Wystarczy droga pani napisać pismo o prolongatę,w odpowiedzi dostaje pani pismo z informacją o warunkach prolongaty i albo się pani dostosuje do tych warunków albo nie,Ale tu decyzja należy do Pani????

OLEK
@Klientka 24.02.2018 16:35

Droga Pani prolągata to jedno a kolosalne sumy które zbierają na fakurty ci handlowcy i tak tych biednych rolników zniszczą.Robią to przecież dla prowizji a rolnik to łatwy łup.Ceny za swoje produkty jakie mają,żadnej stabilizacji.To pomór świń a może jeszcze inne cuda żeby obniżyć dochód rolnika.Rolnikowi daje się kredyty ale czy ma on gwarancje że będzie miał je za co spłacić.nawozy drożeją ,części do maszyn i reszta a co z tym co produkuje rolnik.Góra dół .

anonymous
@Klientka2 27.02.2018 10:02

Droga Pani a dlaczego stosujecie weksle in blanko z poręczycielem .Czy rolnicy aby ich oskubać to wam za mało.

Zbulwersowana!
@Klientka 24.02.2018 16:35

Nadciąga rolników na kolosalne sumy? Chwileczkę.. Przecież rolnik swój rozum ma I wie co mu potrzebne do uprawy. A przedstawiciel na siłę nic mu nie wcisnie! Proszę liczyć się ze słowami! I pisać przemyślane komentarze. Zamawiając towar trzeba zdawać sobie sprawę jaki mamy budżet itd. A nie narobić zamówień na te kolosalne sumy a później obudzić się z ręką w nocniku.! Bo nie mam pieniędzy. Inaczej forma podchodzi do rolnika, który wie że nie da rady się spłacić i dzwoni do firmy, przedstawiając sytuację i zawsze jest znajdowanie rozwiązanie. Takie jak np przedłużenie terminu płatności za bardzo niską opłatą! A jeśli rolnik ucieka od odpowiedzialności nie opierając telefonów czy unikając przedstawiciela, to nie ma co się dziwić że sprawy toczą się tak jak wyżej @klientka opisała. Pozdrawiam

Edyta

@drożdżówka, na forum dozwolone są wszystkie komentarze - te pozytywne i te negatywne. Najważniejsze, aby nie łamały regulaminu strony Gowork. Zależy nam na tym, aby forum było zbiorem informacji o pracy w różnych firmach. Ma to służyć osobom, które szukają zatrudnienia, dlatego jeśli posiadasz jakiekolwiek informacje o pracy w Chemirol to zachęcam Cię do podzielenia się nimi na forum.

drożdżówka

Chciałem coś napisać . Naszło mnie jednak, że powinno się pisać dobrze 'albo w ogóle nie' więc chyba nic nie napiszę. :-) tyle na ten temat

Edyta

@Dawid, na stronie internetowej Chemirol można znaleźć oferty pracy: http://www.chemirol.com.pl/pl_PL/content/oferty-pracy @Igor, jaką umowę na start Ci zaproponowano? Czy mógłbyś powiedzieć na jakim stanowisku pracujesz i jakie są Twoje obowiązki? To mogą być pomocne informacje dla osób, które są zainteresowane pracą w Chemirol.

Dawid

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Jak wygladaja zarobki w firmie i jaka umowa?

Igor
@Dawid 30.07.2018 18:06

Ja zgłosiłem się do firmy, gdy nie było żadnego naboru. Zarobki zależą od tego na jakie chcesz kandydować. Ja nie mam wykształcenia i nie podskakuje. Pensja jest wyższa niż w innych tego typu firmach. Nie ma opóźnień. Poprzednio pracowałem na budowach to kasa była po kilku miesiącach i to częściowo. Handlowcy mają ładne samochody i pewnie dużo większe pensje. Zgłoś się do kadr, może coś znajdą.

Belgradzki Janusz

Pracuje tutaj od kilku miesięcy. Lekko nie jest, ale praca nigdzie nie jest lekka. Pieniądze są na czas, a i atmosfera nie jest najgorsza.

Edyta

@anonymous, rozumiem, że możesz być niezadowolony z pracy w Chemirol Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe, ale wypowiadając się na forum, przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin . Oskarżenia, które piszesz, mogą zostać odebrane jako pomówienie, a to już poważna sprawa. @Krzysiek, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w Chemirol Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe. Zdecydowałeś się aplikować? @anonymous, dlaczego masz takie zdanie na temat pracy w tym miejscu? Czy mógłbyś nieco rozwinąć swoją wypowiedź?

anonymous

Proszę państwa Chemirol z Mogilna to największa złodziejska Firma ,Jak pisał poprzednik naciągają,obiecują mówią że są elastyczni a jak przychodzi co do czego to prawniczek ,Sąd,Komornik,prawniczek pewnie z rodziny bo bardzo knąbrny ostrzegam przed tą (usunięte przez administratora) ,nikomu nie polecam tych oszustów z Mogilna

Filip

Może trzeba zacząć doceniać pracę w dobrej firmie a tylko narzekać!!

Krzysiek

Jakieś opinie na temat pracy w Bochni? Jakiś czas wisi już ogłoszenie na referenta handlowego.

Chrabia

Słyszałem o firmie sporo dobrego ale po lekturze opinii widzę, że mają sporo wrogów. Jad przesłonił niektórym zdrowy rozsądek.

lewandowski
@Chrabia 23.07.2017 11:19

każdy lekarz zna chemirol - szczególnie psychiatra :)

anonymous
@Chrabia 23.07.2017 11:19

Dla ludzi o mocnych nerwach i szukających wrażeń to miejsce jest w sam raz ale i tak nie wytrzymią.

Edyta

@Klientka, jest to miejsce do wymiany opinii na temat pracodawców, niemniej jednak dziękujemy za Twój komentarz - jest on również bardzo ważny. Czy próbowałaś wyjaśniać tę sytuację z Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe? Może ktoś z pracowników mógłby wypowiedzieć się na temat pracy w tym miejscu? Dawno nie było nowych opinii.

sss
@Edyta 14.03.2018 16:17

ty normalna jesteś czy spadłaś z księżyca?

beny

firma usuwa zle komentarze bo prawda boli nigdy nikomu nie polece tam pojscie do roboty

Zainteresowany pracą

Ile zarabia się teraz w Chemirolu jako PH ?

Mira

Tak dawno nikt nie pisał i myślę, że dobrze się tu pracuje? Brak maruderów i robi się całkiem dobrze!!

Edyta

@Prawdomówna a czemu nie polecasz firmy? Możesz coś więcej o tym powiedzieć? Co takiego Ci się przytrafiło? Będzie to istotna wiadomość dla tych osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do firmy.

Cezary

Opinie o firmie na tym forum dobitnie pokazują, że jak ktoś nie potrafi wypracować sobie dobrej opinii o sobie to ma wielkie pretensje do firmy, która jest spoko.

Kacy

Jaki. Otrzymuje samochód przedstawiciel handlowy? GPS? Jaką. Otrzymuje. Podstawę? Dziękuję za odpowiedź

Kacy

Jaki. Otrzymuje samochód przedstawiciel handlowy? GPS? Jaką. Otrzymuje. Podstawę? Dziękuję za odpowiedź

Czarek

Jeśli ktoś nie zna pracy w Chemirol -u to polecam.

she

zwracam się z prośbą o aktualne informacje dotycząe pracy w firmie Chemirol jako PH sprzedaży w kanale B2B - Torunskie wódki gatunkowe. Czy prawdą jest, że samochody są stare i nieubezpieczone?

xsięgowa

Chemirol to jest jedna z tych polskich firm , po których nic nie zostanie. Podobnie skończy działalność jak pozostałości po Gudzowatym , Kulczyku i jemu podobnym. Pod młotek i jest tylko kwestia ceny. Lechu nie ma świętości poza pieniądzem który ma w kieszeni. Idę o zakład , że to o chemirolu mówili na forum gospodarczym: 100milionów zł zapłacą chińczycy od razu a 1miliard za rok jak wszystko będzie okej. Pracowałam długo i słuchałam tych bajek jak to tworzymy coś wielkiego co szef cały czas chce tworzy , że niby to pewny pracodawca w Mogilnie. Gwno prawda teraz to widzę , firma będzie sprzedana , bo chociażby nie ma następców , a Lechu w życiu się nie podzieli niczym z nikim , {ci co dostają pensję wiedzą o czym mówię}. Dzieci coś tam próbowały , ale teraz udają że mieszkająw Polsce, a tak naprawdę jedna mieszka w Hiszpanii z chłopem, a druga robi okrągłe oczy jak słyszy o obliczeniach w biznesie , zrobią to samo co pozostałości po Kulczyku i Gudzowatym , sprzedadzą jakiemuś chińczykowi i nic nie zostanie z biznesu dla ludzi , bo nikt nie będzie chciał 'centrali' w Mogilnie trzymać. Już teraz to dla mnie jasne i odliczam dni do uwolnienia z tego obozu.

Cezary

W firmie pracuje 200 doradców, którzy każdego dnia są do dyspozycji Klientów. Myślę, że te kilka opinii zupełnie nie podważy dobrej pozycji firmy. Chemirol ma zespół fachowców zatrudnionych w celach doradztwa w agrobiznesie. Jeśli komuś nie odpowiada praca może ja zmienić.

Zainteresowany pracą

Witajcie Recenzenci! Co możecie powiedzieć o stanowisku przedstawiciel handlowego w firmie CHEMIROL? np. - Jak duży region oni obsługują? - Czy stres i pośpiech są na porządku dziennym? - Czy cele sprzedażowe są jasne i do wykonania jeżeli ktoś pracuje sumiennie? - Czy są problemy z wzięciem kilkudniowego urlopu? - Czy praca odbywa się również w soboty? Mam też kilka innych pytań: 1. Czy 4000zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma CHEMIROL na początek? 2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy? 3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy, cz raczej to co dostaniesz na początku zostaje na wieki (4000 brutto)? 4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy) 5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne? 6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PF? 7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie? 8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie? Pozdrawiam, Zainteresowany pracą

Aplikant

Hej a co powiecie o ofercie pracy dla specjalisty ds. zakupu zbóż? Warto aplikować? Jak wyglądają zarobki?

Łatwa

Nauczyłam się w Chemirolu,że: apamietajcie ze w chemirolu jedyne realne jest to co mam na umowie wypłacane co miesiąc.Nic z tego co obiecane się nie ziści. Kierownictwo jest jak Rumun:co innego mówi co innego robi. Żadnej profesjonalnej zmiany nie będzie jedynie szybciej machać ręczną łopatą. bnauczyłam się jak żyć tanio- kupować promocje w biedrze bo pensja nie pozwala na zbyt wiele. c żeby awansować w chemirolu muszę być z rodziny Lecha lub mieć umiejętności takiego włażenia w ...ę (4 litery) jakiego świat nie widział. Muszę mieć zdolność opowiadania bajek podwładnym i jednocześnie trzymania ich kułakiem żeby nic nie chcieli od firmy. dnauczyłam się że jedynie jak mogę dostać bonus, to zrobić użytek z danych do których mam dostęp i z doświadczenia. Po prostu zatrudnić się u konkurencji. Proszę śmiało składać oferty, naprawdę jestem generalnie dzięki Lechowi łatwa do zdobycia. Nie trzeba specjalnie przepłacać odejdę bez wahania.

Łatwa

Nauczyłam się w Chemirolu,że: apamietajcie ze w chemirolu jedyne realne jest to co mam na umowie wypłacane co miesiąc.Nic z tego co obiecane się nie ziści. Kierownictwo jest jak Rumun:co innego mówi co innego robi. Żadnej profesjonalnej zmiany nie będzie jedynie szybciej machać ręczną łopatą. bnauczyłam się jak żyć tanio- kupować promocje w biedrze bo pensja nie pozwala na zbyt wiele. c żeby awansować w chemirolu muszę być z rodziny Lecha lub mieć umiejętności takiego włażenia w ...ę (4 litery) jakiego świat nie widział. Muszę mieć zdolność opowiadania bajek podwładnym i jednocześnie trzymania ich kułakiem żeby nic nie chcieli od firmy. dnauczyłam się że jedynie jak mogę dostać bonus, to zrobić użytek z danych do których mam dostęp i z doświadczenia. Po prostu zatrudnić się u konkurencji. Proszę śmiało składać oferty, naprawdę jestem generalnie dzięki Lechowi łatwa do zdobycia. Nie trzeba specjalnie przepłacać odejdę bez wahania.

Zenon

Przedstawiciel handlowy do sprzedaży ładowarek kołowych Giant na terenie całego kraju myślę, że to ciekawa propozycja. Jak jest zorganizowana sprzedaż na dalsze rejony kraju. Może ktoś ma wiedzę i mógłby się tym podzielić? W jakich widełkach mieszczą się zarobki?

Iza

Chemirol to świetnie działająca firma, rozwijają działalność poza krajem, super

macherka
@Iza 21.03.2017 10:38

Czyżby to wyżej napisała Iza? :-) Nad drzwiami jej zespołu w centrali w Mogilnie spokojnie mógłby wisieć napis &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. :-)))

Zostaw opinię o Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe - Mogilno

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chemirol Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe