Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

Buntownik

14.05.2019 18:51

Jako były pracownik pozwole sobie dodac kilka słow od siebie. Pracowałęm w dziale składowania ponad dwa lata, przez ten czas nigdy nie zobaczylem na swoim pasku płacowym premii. Bywaly okresy w których miesiacami robilismy nadgodziny. Oczywiscie platne 50% więcej, szkoda tylko ze od podstawy (2080 brutto). Premia? - zapomnij. W dziale skladowania nie wystepuje cos takiego jak premia. Hmm... ale zaraz! Skoro w innych działach są premie to dlaczego w dziale skladowania jej nie ma? Czy aby na pewno? M(usunięte przez administratora)Zreszta czego oczekiwac od osoby która potrafi notorycznie zastraszac pracownikow. Może warto z panem kierownikiem o tym porozmawiać i wytlumaczyc mu definicje słowa (usunięte przez administratora).
    Siedzę w tym.

11.05.2019 22:15

Składowanie. Hmm.ciężko pracujemy podczas przeprowadzki do makro.ciekawe czy premie będą czy jak zwykle dowiemy się ze w naszym dziale nie ma czegoś takiego - (usunięte przez administratora)tak zawsze mówi.
    Buntownik

14.05.2019 14:10

Jako były pracownik pozwole sobie dodac kilka słow od siebie. Pracowałęm w dziale składowania ponad dwa lata, przez ten czas nigdy nie zobaczylem na swoim pasku płacowym premii. Bywaly okresy w których miesiacami robilismy nadgodziny. Oczywiscie platne 50% więcej, szkoda tylko ze od podstawy (2080 brutto). Premia? - zapomnij. W dziale skladowania nie wystepuje cos takiego jak premia. Hmm... ale zaraz! Skoro w innych działach są premie to dlaczego w dziale skladowania jej nie ma? Czy aby na pewno? Może dla kierownika nie liczy się wydajnosc a dobre usta i dlugi język? A osobami które mogą liczyc na rozwój i awans są właśnie te ''(usunięte przez administratora)''? Zreszta czego oczekiwac od osoby która potrafi notorycznie zastraszac pracownikow. Może warto z panem kierownikiem o tym porozmawiać i wytlumaczyc mu definicje słowa (usunięte przez administratora).
    nikt_inny

07.05.2019 22:53

Pomimo naprawdę przyjemnej i sensownej rozmowy rekrutacyjnej, w firmie panuje ogromny chaos. Rekruter nie do końca sam był poinformowany przez TME o wyniku rekrutacji, samo umawianie na spotkanie też jakoś problematycznie wyszło a jak TME mówi że coś będzie zrobione w 2 dni to się okazuje że to 2 tygodnie. Czarujecie na rozmowie że to nie wiadomo jaka firma, jakie perspektywy, gdzie i co robicie, a jakoś nie widać tego w propozycjach finansowych . 3000zł na rękę w działach takich jak IT czy Marketing zostawia Was sporo w tyle.. Nie przyjąłem oferty pracy ostatecznie, bo po prostu sama firma jakoś nie przekonała do zainwestowania czasu w niej.
    Tede

08.05.2019 09:28

Niskie wynagrodzenie to efekt tego, że TME jest nastawione na zatrudnianie ludzi zaraz po studiach którzy są skłonni pracować za 2k na rękę. W TME priorytetem jest żeby ponosić jak najniższe koszty i nie mówię tu tylko o wynagrodzeniach dla pracowników. Tak się chwalą nowym biurowcem jaki to on nie jest, same ohh i ahh a ludzie w nim siedzą i albo marzną albo się gotują bo (usunięte przez administratora)oszczędzał na klimatyzacji i jest to nie do naprawienia bez wkładania chorej kasy na wymianę całego systemu. Jak chcesz dobrze zarabiać w tej firmie to musisz być kolegą któregoś z synów prezesa. Wtedy z automatu dostajesz kierownicze stanowisko, dobrą pensję i służbowy samochód.

08.05.2019 10:33

Dziękujemy za udział w rekrutacji - wszelkie uwagi i wskazówki co do przebiegu ścieżki rekrutacyjnej bierzemy pod uwagę i będziemy nad nimi pracować ;) Zachęcamy również do obserwowania naszych ofert pracy. Pozdrawiamy!
    Ciekawski

25.04.2019 17:25

Co z wynikami ankiety o satysfakcji pracowniczej której wyniki miały być w kwietniu? Czyżby trzeba je trochę poprawić?
    pracuś

29.04.2019 13:01

Z ankiety jasno wynika, że wszyscy pracownicy ((usunięte przez administratora) po sam zarząd i kierownictwo) są tak samo zadowoleni z pracy w TME. Nie wiem skąd tutaj tyle negatywnych komentarzy...

08.05.2019 10:09

Wyniki ankiety z badania satysfakcji pracowniczej zostały przekazane pracownikom z końcem ubiegłego miesiąca.

19.04.2019 22:28

Można pisać do zarzadu, nic to nie da. TME (usunięte przez administratora) Firma z której odchodzą menadżerowie, dyrektorzy dają się zwolnić - bo łatwiej. Firma która nie dba o ludzi, tych co pracują po 10 lat i tych co pracują 1-2 lata. Firma nie atrakcyjna płacowo. Firma której menadżerowie nie robią nic by docenić swoich ludzi, którzy nie śledzą rynku pracownika, a patrzą tylko na korzyści pracodawcy. TME to firma z której odchodzi się z uśmiechem na twarzy. Firma po której doceni się szacunek i własne poczucie wartosci. Miło tu nie pracować.

19.04.2019 22:51

RED, przykro nam, że masz takie przemyślenia na temat naszej firmy - na co dzień staramy się w wielu wspomnianych przez Ciebie aspektach funkcjonowania firmy postępować tak, by takie opinie pojawiały się jak najrzadziej. Być może zawiedliśmy, ale jest to dla nas duża motywacja do ciągłego rozwoju i doskonalenia :) Pozdrawiamy !

24.04.2019 15:00

a najgorsze jest to że stajecie w obronie pracodawcy o 22:51
    Wtf

04.02.2019 09:14

Regulamin mowi.Ze w tej firmie nie moze pracowac nikt z rodziny na tym samym dziale.A w biurach i zarzadzaniu pracuje sama rodzina jaki i w smiesznych magazynach i Floor 1-3.Tylko nazwiska sie zmieniaja.Przypadek.Nie sadze.Hahahah.Wasz regulami jest sprzeczny z postanowieniem samych wlascisieli.Jak i podejscie do pracownika(obiecanki cacanki jak w wierszykach na stronie).Ale strzelania z ucha za plecami to norma.Jak kule i gaz w AmU CHamu WITZa.A czekanie na prace po 2 miesiace to juz kpina totalana.Tylko Ukraincy i Hindusy sa zatrudniani w tydzien.Nawet ten wasz Pan do poprawiania opii i Atmosfery w firmie.Łapie sie za glowe.(usunięte przez administratora)
    Imoot

29.03.2019 10:17

A gdzie tera z pracujesz?

29.03.2019 11:09

TRU, nie śmielibyśmy podważać egzaminów państwowych z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy, ani tym bardziej rozpowszechniać informacji dalekich od prawdy. Każda firma w danej branży ma prawo dokładać wszelkich starań, by zapewnić swoim pracownikom bezpieczne warunki pracy – zwłaszcza w takich działań jak magazyny i inne oddziały związane z logistyką, gdzie obowiązują szczególne warunki pracy. To od danego pracodawcy zależy, czy decyduje się na wewnętrzną weryfikację uprawnień pracownika dotyczącą konkretnych umiejętności na stanowisku pracy. Pozdrawiamy!
    Żałuję że poznałem

14.01.2019 09:45

Firmy nie polecę - pracowałem tam w biurze przez jakiś czas i niestety poza kilkoma działami gdzie zarządzają ludzie z doświadczeniem jak np. sprzedażą to jest to jeden wielki bałagan. Rozpieszczeni i oderwane od rzeczywistości dzieciaki zarządzają ludźmi, którzy nie znają swojego zakresu. Próbują zarządzać nowocześnie, a wychodzi.... jeden wielki bałagan.
    badacz rynku

26.03.2019 20:38

Cześć, Zainteresowała mnie dzisiaj oferta na stanowisko koordynatora projektów. Po dacie Twojego posta widzę, ze jeszcze nie znalezli. Interesuje mnie w zasadzie poziom zarobkow jaki zwiazany jest z tym stanowiskiem, bardziej w celu zbadania co oferuje teraz rynek niż celu aplikowania to TME. Czy możesz napisać coś więcej o wymaganiach i widełkach płacowych, o których rozmawialiście?

27.03.2019 11:31

Tak jak wspomnieliśmy wcześniej – ciężko nam wypowiadać się na dość ogólnikowe stwierdzenia dotyczące nieprzemyślanych zachowań pracowników poszczególnych działów – zachowań, które z pewnością nie powinny mieć miejsca niezależnie od okoliczności. Aby móc jednoznacznie opowiedzieć się po danej stronie i dokonać sprostowania lub przeprosić, musielibyśmy poznać szczegóły i okoliczności takich zajść. To miejsce z pewnością nie jest miejscem na rozpatrywanie indywidualnych i prywatnych spraw naszych byłych i obecnych pracowników, dlatego też nie wypada nam poruszać pewnych kwestii na forum publicznym.
    Dons

20.02.2019 18:22

Dużo czytam o waszej firmie. Czy pracownicy tej firmy mogą wypowiedzieć się o swoich zarobkach. Zastanawiam się ile może zarabiać niedoswiadczony inżynier produktu. Na ile można liczyć po roku pracy na ile po dwóch.

22.02.2019 11:08

Jako wieloletni pracownik mogę Ci powiedzieć jedno. Na starcie musisz powiedzieć że najlepiej nic nie chcesz, bo inaczej Cię nie zatrudnią. Inżynierzy lub osoby na podobnych stanowiskach (specjaliści) u konkurencji dostają 4000-5000k PLN na rękę u Fujitsu czy Solar. W tme max możliwości to 3,5k + premię kwartalne (po roku pracy oczywiście). Nikt Ci nic nie da jak sam nie będziesz chodził i się prosił o podwyżkę. Inflacyjną do obowiązkowo powinno się mieć raz na rok.

22.02.2019 14:56

(usunięte przez administratora) Im mniej chcesz tym większą masz szanse na dostanie tej pracy. 3,5k netto to max jaki obecnie mają inż produktu. U konkurencji dostaniesz o wiele więcej, patrz Solar, Fujitsu, Signify.
    magazynier

12.02.2019 19:23

Podsumowanie roku w TME(czyli dobre i złe strony) -DODATKI I PREMIE Tu spory plus dla pracodawcy, za dodatki typu wczasy pod gruszą, pieniądze na prezenty, dofinansowanie ferii , dofinansowanie żłobków i przedszkoli, obiadów itd. Premie. Tu kolejny plus, za zmianę zasad premii dla osób robiących mało błędów. Teraz każdy kto zasłuży taka premie dostanie, wcześniej dostawały ja tylko 3 osoby na cały dział. Takie działanie jest motywujące dla pracownika. Zamieszanie wprowadziła premia roczna. Nie każdy pracownik ją dostał, mimo iż spełniał wszystkie wymagania. Nie wiem czemu, nie było równego podziału. Niektóre działy dostały więcej inne mniej. Można było dać wszystkim i równo, bo niestety wiele osób jest mocno zawiedzionych. -PASKI PŁACOWE I KSIĘGOWOŚĆ. Paski płacowe mimo iż poprawione,to i tak bywają nieczytelne. Czasem pracownik zastanawia się jak co, gdzie i do czego :) Proponuje zebranie i wyjaśnienie wszystkim zasad rozliczania. Jeśli chodzi o Panie z księgowości, to niestety często zdarzają się pomyłki. W czasie wyjaśniania błędu, pracownik jest traktowany jakby to on zawinił a nie był pokrzywdzony. -SKANERY Proponuje rzetelny przegląd wszystkich baterii!Są dni że pracownik musi 3 razy wymieniać baterię. Jest to bardzo upierdliwe. Duży problem stanowi też, opóźniony komunikat o złej lokalizacji. Problem ten występuje, gdy skaner pierw podaje 5 sek. informację o priorytetach(wszyscy maja ją w nosie, tylko utrudnia nam ona wydawanie).Po takiej informacji dopiero potem, pojawia się sygnał ze odbiliśmy złą lokalizację. Dobry pracownik potrafi w tym czasie, już spakować albo uciąć towar a potem jest klops. -PRZEKRACZANIE NORM WAGOWYCH W ostatnim czasie, jest bardzo dużo ciężkich towarów na górnych półkach. Są to np.pudła z wentylatorami, kablami i innymi towarami które przekraczają 20kg, a my musimy je zdejmować znad głowy! Po całym dniu ściąganiu tfu... zrzucaniu pudeł człowiek ma dość. Nikt szanujący swoje plecy, już nie siłuje się z pudłami, tylko zrzuca je na ziemie, bo inaczej ich nie zdejmie. Tylko czekać na jakiś wypadek! Innym problemem, są wysokie regały bez ścianek działowych. Nie wiem, czy to powinno zostać dopuszczone przez BHP, bo wpychając korytko z jednej strony możesz wypchnąć inne, które wypadnie z drugiej. Towar który spada z góry ulega uszkodzeniu albo rozsypuje się po dziale. Problem pojawi się gdy np. transformator z wypchniętego korytka kogoś zabije albo poważnie uszkodzi. -NOWY DYREKTOR WYDAWANIA Tu nie mogę powiedzieć złego słowa. Bardzo sympatyczny i otwarty człowiek. Nie ma problemu by o coś zapytać, doradzić się. Domyślam się że nie ma jeszcze "mocy", ale jak tylko może to stara się pomóc. Wcześniejszy dyrektor który przejął inny dział,niestety każde pytanie traktował jak atak na firmę i zamiast rozmowy powstawały dziwne utarczki słowne. -OSOBY KTÓRE OSZUKUJĄ Tia.... jest to duża bolączka firmy, bo bardzo psuje atmosferę na działach. Jedna z takich perełek była już opisana parę postów niżej i a post zebrał wiele "lajków". Tylko co z tego jak wszyscy maja to w nosie i jedni muszą (usunięte przez administratora) by mieć normę, a ktoś inny wybiera sobie naklejki. Problem pojawia się też na fakturze. Często są zgłaszane błędy których nie ma(obecnie mniej), albo towar jest specjalnie rozsypywany, by np było że ktoś źle zapakował. Było odtwarzane nagranie, jak pewna znana wszystkim osoba wymieszała baterie i wciskała kit że tak dostała. Mimo udowodnienia jej winy, sprawa została zamieciona pod dywan,a"dama" dostaje pokaźne premie. Moja propozycja to wprowadzenie dodatkowego oznaczenia, na monitorach kuwet które zjechały drugi raz.(zawsze,a nie gdy tylko są priorytetem). Powinno to ukrócić proceder wypychania trudnych naklejek. Jeśli osoby "wypychające" zaczną ponosić konsekwencję skończą się afery. -LIMITY ZA BŁĘDY I LIMITY GODZINOWE NA STACJACH Jest to bardzo dobra zmiana, tylko trochę niedopracowana. Wcześniej działy z "lekką pracą" potrafiły zarabiać dwa razy tyle, niż osoby które tachają pudła albo liczą dużo towarów po 100 lub 200szt. Warto jednak wprowadzić modyfikacje, bo niestety niektóre działy są poszkodowane.Może normy godzinowe, powinny określić osoby które szkolą i przechodzą przez wszystkie działy a nie ktoś z biura!? -TABLICA INFORMACYJNA Tablica znajdująca się koło komputerów, nie jest uzupełniana w ważne dla pracownika komunikaty. Warto dopilnować by wisiały tam, informacje które wyświetlają się na monitorach.Nie wszyscy mają czas czekać na komunikaty. Informacje drukowane np o nowych limitach błędów, o dofinansowaniach, imprezach, wycieczkach itd. Codzienna aktualizacja listy błędów też się przyda, czasem brakuje 3 dni z błędami, a nie wszyscy chodzą sprawdzać je do brygadzistów. Warto poprawić pewne rzeczy, by pracowało się nam wszystkim lepiej. Normy wagowe są łamaniem przepisów,więc proponuje się szybko zapoznać z problemem! Wiele osób już narzeka na plecy. Do dzieła TME!

20.02.2019 10:02

Dzień dobry, wszystkie komentarze czytamy, analizujemy i nieustannie staramy się coś ulepszać w naszych procesach. Już niedługo odbędzie się zapowiadane badanie satysfakcji wśród pracowników i ruszą spotkania z działem HR. Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w tych aktywnościach i przekazania nam wszystkich swoich uwag. Efekty tych działań nie pojawią się w kilka minut, ale jesteśmy przekonani, że będą zauważalne. Pozdrawiamy

20.02.2019 10:08

Już wcześniej o tym wspomnieliśmy: wracamy do cyklicznych spotkań z działem HR i pracujemy nad badaniem satysfakcji (anonimowa ankieta), które zostanie przeprowadzone przez zewnętrzną firmę wśród naszych pracowników pod koniec lutego. Wyniki tych rozmów oraz ankiet będziemy wnikliwie analizować i spróbujemy wypracować rozwiązania zgłoszonych kwestii.
    Pow WOW Indianski SMYK.

14.02.2019 19:24

Nie pomogą jako reklama na biurowcu światła oraz odblaski.Na te 2-wie w profilu gwiazdki.Najsmieszniejsze jest to ze macie taka sama polityke jak inne firmy w najgorszym sorcie.Ze ciagle zmiany pracownikow na nowych i tanszych murzynkow bambo.Ze beda nowi.W to tak wierzycie i brniecie.Niestety na rynku pracy ciezko jest znalesc pracownika za najnizsza krajowa.A najgorsze jest w tym.Ze juz nie ma chetnych ludzi do pracy.I pracodawcy teraz bija sie o pracownikow z Polski.Oprocz rocznikow gimbaz.Buhahahah.Najwieksza elita leserow.Jako lepsze pokolenie.Nawet Ukraincy juz maja dosc pracy w tym kraju.Starszy rocznik Ukraincow jeszcze byl pracowity.Ale ta mloda elita Ukrainska niewiele sie ruznia od gimbaz. W mojej firmie jest teraz zakaz zwalniania ludzi.Bo niewyrabiala sie w terminach i zamowieniach.Bo szkolenie ludzi co tydzien jest nieoplacalne i przynosi straty milionowe.Pracowalem w tej firmie.I jest to nie oplacalne nawet kosztem 2 zmian i weekendow wolnych za 1850-2400-netto.Za taka odpowiedzialnosc w waszej firmie.I karanie z kazdej strony za wszytko.Oprocz chodu.I oddychania.I tak maja byc dowartościowywani ludzie.Buhahaha.Nie tedy droga.Przy elektronice Hurtowe powinno sie zarabiac minimum 2450-3500zl netto.Plus dodatki w tym.Dlatego gratuluje wszystkim wspolwlascicielom w TME ze stosuja w tej firmi:"Rrobienie z pracownika niewolnika.Nie ma pracownika".Lepsze so straty.Gratuluje.Niedlugo bedziecie sikac do baku.Poprawcie zatrudnianie pracownikow z 2 miesiecy do 1 tygodnia.Ale zawsze jest pisane.Ze wasza firma ma bla bla bla.Ze szukacie Van dam-ów najlepszych z najlepszych.Hahahah.Teraz runda 3-a z HINDUSAMI.Nisko juz upadliscie.
    Sss

11.02.2019 17:04

Witam czy mógł by mi ktoś odpowiedzieć na ile można liczyć na początek w waszej firmie ile podstawy ,premii czy jakiś dodatki na magazyniera lub pracownika inwentaryzacji
    K.

31.01.2019 17:39

Niestety muszę podzielić opinię o mało profesjonalnym procesie rekrutacyjnym. Zero jakiejkolwiek informacji zwrotnej. Dzwoni pani, zaprasza na rozmowę. Obiecuje przesłać adres smsem. Adresu nigdy nie dostaję, ale mimo wszystko stawiam się pod właściwym adresem. Na rozmowie zostaję poinformowana, że odbędzie się drugi etap rekrutacji i że najpóźniej w poniedziałek ktoś się ze mną skontaktuje w sprawie zadań. Oczywiście, i w tym wypadku, zero odzewu. Jakakolwiek odpowiedź by to nie była, kandydat zasługuje chociaż na wiadomość odmowną o niezakwalfikowaniu się do dalszych procesów rekrutacji. Nigdy więcej nie rozważę przesłania CV do tej firmy. Jeśli szanujecie swój czas, nie polecam.

04.02.2019 14:11

Podanie szczegółów zaistniałej sytuacji pozwoliłoby nam uniknąć ewentualnych nieporozumień w przyszłości. Mimo wszystko dziękujemy za opinię. Pozdrawiamy
    Krysia

06.02.2019 16:05

Bo wtedy bedzie wiadomo, na jakie stanowiska kandydatow nalezy szanowac? Lol Tez musialam sie dodzwaniac i pytac w zeszlym roku, na czym stoje. I co mi przepraszam po takim czasie. Ciesze sie, ze tak wyszlo i nie pracuje w tme
    Zawiedziony

22.01.2019 00:32

Po rozmowie rekrutacyjnej otrzymałem informację że oczywiścicie poinformują o etapie rekrutacji. Niestety firma nie dotrzymała obietnicy. Co pokazuje mały profesjonalizm, a szkoda...

30.01.2019 11:15

Bardzo dziękujemy za informację. Tak jak podejrzewaliśmy: ta rekrutacja jeszcze się nie zakończyła. Przepraszamy za ten długi czas oczekiwania, ale z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń i wyrównane oceny poszczególnych kandydatów, w trakcie postępowania podjęliśmy decyzję o jego przedłużeniu. Informacje o wynikach będziemy wysyłać do wszystkich uczestników do 15 lutego. Pozdrawiamy
    Smieszny bubu

01.02.2019 06:17

2 miesiace czekac na odpowiedz.(usunięte przez administratora)
    Didżej

17.12.2018 17:55

W TME pracowałem około roku na dziale wydawania towaru - skończyłem mniejwięcej w momencie jak zaczeli budować (chyba) wykrywacze metalu albo jakies bramki do magazynu. Praca była na akord. Stało się na stacji np. z kondensatorami czekało aż przyjedzie wózek na taśmie - w środku była taśma z naklejkami z zamówieniem od klienta, które moim zadaniem było skompletować. Czasami na jednej naklejce było 200szt małych nakrętek albo innego drobiazgu. Była zasada że do 200szt trzeba policzyć wszystko samemu a powyżej można ważyć. Oczywiście przy pomyłce odejmowano nam sporą ilość zrobionych wcześniej przez nas naklejek, które miały stanowić naszą większą część pensji. System ten powodował że ludzie uśmiechali się do siebie a potem i tak za plecami wybierali sobie łatwiejsze naklejki np. po 2 szt kabelków a nam zostawiali towar który wymagał żmudnego liczenia. Poza tym jeżeli ktoś miał dobre znajomości to dostawał cynk z parteru gdzie sprawdzane były przygotowane przez nas ilości o błędzie i miał możliwość poprawienia go bez straty naklejek. Bez znajomości albo oszukiwania przy wyborze naklejek z zamówienia na ręke dostawałem pensje rzędu 1600zł. W firmie pracowało też sporo ukraińców, których to brygadzistki wykorzystywały w nieludzki sposób niepozwalając nawet chodzić im na przerwe. Oczywiście nadgodziny były normą w tej pracy. Codziennością były 9godzinne zmiany a podczas obowiązkowego dyżuru nawet i do 15h (tak, tak z pensją 1600zl na ręke).
    pozdrawiam boryska frajer***

29.12.2018 19:00

Wspołczuje znam dobrze tą firmę , robota dla Polaczków to czysta głupota , zabierają hajs za pomyłkę w dzisiejszych czasach gdzie ludzie liczą pieniadze z dnia na dzien , ukrainców zawsze było około 50 % załogi magazynu , 1600zł za taki zapierdo*** . Nie polecam nikomu tego zakładu ze względu na wyscig szczurów zle zorganizowanej pracy , i nie korzystne warunki dla kowalskiego , Akord jest za duży na każdą zmiane zalezy od stanowiska , ja pracuje na akordzie na zachodzie i maxymalny akord a jest 5 poziomow robie maksymalny a nawet ponad bo nie ma z tym problemu a zarobki 1850euro co miesiac na konto , wiec dajcie sobie spokoj jezyka nie trzeba znac .

08.01.2019 18:36

Co ty za bzdury piszesz. Pracownicy z Ukrainy nie są na akordzie tylko na stawce godzinowej. Nikt ich nie gania więc nie kłam. Nie wstyd ci tak kłamać.
    Ree'n

22.11.2018 19:19

Witam na jaką stawke może liczyć operator produkcji Ile zmian? atmosfera?
    Karaś

19.11.2018 19:09

Bardzo spodobała mi się historia o wiewiórkach a że korony drzew tylko z dołu oglądałem i rudych nie widziałem opowiem Wam historię ze stawu uważając na Rhodo-dendrony kwitnące. Sum wychudzony ale z okiem bystrym i wąsem czułym otwarty był by słuchać tych co w wodzie pływali. W mule pod kamieniem schowany czekał i trawił. I przypłynął karaś . Nie żeby żabki podglądać czy sprawnością się chwalić. Miał szacunek dla suma i sum tym go zmamił. Rzecze karaś. Sumie groblę gdy postawią bobry ... i pląsając w wodzie z płetwą w zwodzie pomysł swój wykłada dumnie. Sum zdumiony wąsy stawia. W błocie siedział nic nie wiedział. Ruszył cielsko gna ku górze. Rację karaś miał lecz górze sum inną historię sprzeda. On z karasiem w żadnym czasie w błocie nie rozmawiał o robocie. Tylko karaś. Co z karasiem? Nagle sieć się pojawiła. Prychnął sum i karaś w sieci. A na suma błotko leci i szczęśliwy kima. Jaki morał jest z tej bajki. Sum dla suma tylko rybką. Gdyś karasiem po ....... w TME ciężko być rybką. Moje sugestie dla Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.: Po co to wędkowanie. Smutne. Lubię atmosferę w Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. za: Ludzie. Prawie wszyscy karasie.????
    Expertka

08.11.2018 16:28

Hej, czy warto pójść do TME? Pracuje w Fujitsu na stanowisku Product Support Engineer (expert na projekcie) ale chciałabym coś zmienić. Czytam tu opinie i nie wiem co myśleć bo o Fujitsu też tu ładne kwiatki lecą :) zresztą kto tam byl/jest ten wie!! :D jak zarobki? Może ktoś tam przeszedł i może potwierdzić, że jest lepiej? Pozdrawiam
    Expertka

14.11.2018 16:02

Myślałam o aplikacji na project coordynatora bądź managera
    Oohooho

19.11.2018 16:00

Nie idz do TME. Po pracy w fujitsu, nie odnajdziesz sie w tutejszym kumoterstwie i chaosie. Poczytaj posty ponizej. Pomysl o wewnetrznych rekrutacjach w fujitsu albo o innych firmach na poziomie. TME to wydmuszka, polke nizej niz przecietna lodzka korporacja. To typowa polska firma z polskimi zarobkami i ukladzikami. Mhmm, jak z reklam pracuj.pl
    XOXO Plotkara

07.07.2018 20:38

Witajcie moi drodzy, Wiele czasu minęło od powstania pierwszej części trylogii TME. Pierwsza część dostępna jest na forum GoWork, druga niestety została usunięta przez moderacją za sprawą oddziaływania mrocznych sił HR, PR i innych z brygady RR dzielnej Rudej Wiewiórki. Teraz przyszła pora na zamknięcie naszej historii co czynię w pełni świadomości moich praw i obowiązków z poszanowaniem RODO, zaczynamy. Za górami, za lasami… chciałoby się napisać jeziorami ale to przecież Łódź, w wielkim trudzie i za sprawą wkładu całego kolektywu TME powstał piękny biurowiec, który niczym bożonarodzeniowa choinka rozświetlał swoimi led-ami okolicę. Podobno jednym z celów powstania tak fikuśnego projektu była nadzieja, że światło bijące z murów przyciągnie nowych pracowników niczym światło rozgrzanej lampy przyciąga niczego nieświadome ćmy, których skrzydełka płoną gdy tylko sięgną swojego celu. Brzmi to dość złowrogo jednak pamiętajcie o tej analogii gdyż może to ocalić wasze ambicje i kto wie, być może dusze. Ale dobrze już, nie odbiegając dłużej od tematu, były góry, lasy, choinka… właśnie w konarach tej choinki wesoło pląsała sobie rodzina wiewiórek, wszystkie one były siwe, wiecie takie jak te amerykańskie, tylko jedna wiewiórka była ruda i przewodziła wszystkim innym. Musicie pamiętać, że wiewiórki w strukturze każdego drzewa odgrywają ważną rolę, w przypadku naszej choinki zajmowały się one pracami typowymi dla gryzoni, księgowały faktury, rozliczały koszty i jadły ciastka. Jak widać życie wiewiórek nie wydaje się być ciężkie i faktycznie tak by było gdyby nie to, że Ruda Wiewiórka postrzegała siebie jako lisa. Lis z natury rzeczy, podstępny, nieufny, niezbyt odważny starał się zawsze przechytrzyć wszystkich dookoła i zawsze na tym tracił. Nasza Ruda Wiewiórka przez lata nie potrafiła zrozumieć dlaczego jej każdy szczwany plan, który obmyślała tygodniami obracał się przeciwko niej. Im dłużej nasza wiewióra myślała nad nowym planem tym bardziej on jej nie wychodził i przekładał się na coraz większe straty dla całego drzewa. Należy tutaj wspomnieć, że nasza choinka mimo, że pięknie oświetlona już dawno zaczęła więdnąć i straciła prawie wszystkie igły, powodem tego było odcięcie drzewa od korzeni o czym zadecydowały „mądre” sowy, które władały całą okolicą. Ruda Wiewiórka nadzorowała prace wszystkich innych wiewiórek osobiście i zawsze wydawało jej się, że tamte wszystko robią źle, zbyt wolno, za mało dokładnie, każdy ich pomysł był zły bo nie mogły mieć dobrych pomysłów, przecież każdy na świecie wie, że dobre pomysły mają tylko rude wiewiórki. W ten sposób przez lata Ruda Wiewiórka zapracowała sobie wśród innych wiewiórek na miano lisa. Dzięki temu spełniły się jej największe marzenia, gdyż inne wiewiórki patrzyły na nią z przerażeniem i unikały kontaktu. Tak jak każdy zdrowy gryzoń unika drapieżnika. Niestety Ruda zapomniała tylko o jednym a mianowicie o tym, że na drzewie i w okolicy żyło wiele innych zwierząt, które na całą sytuację patrzyły z rozbawieniem i kpiły sobie z naszego gryzonia. Zwierzęta w okolicy doskonale wiedziały, że wiewiórka jest tylko wiewiórką i może ona udawać, że jest czymś innym tylko na tym jednym drzewie, i gdy tylko ono umrze będzie ona musiała z niego zejść w poszukiwaniu innego drzewa gdzie znowu stanie się zwykłą wiewiórką i żadna z „mądrych” sów jej nie pomoże, gdyż te mają skrzydła i nie będą czekać na gryzonia, który przecież w normalnych warunkach jest ich pożywieniem. Tak więc pamiętajcie wszystkie wiewióreczki, to wasze czyny definiują jak jesteście postrzegane i może nie zawsze marzenie o byciu drapieżnikiem może wyjść wam na dobre. W całej historii było też miejsce dla jednego porąbanego królika, ale ten zaczął ostro pić soczek z marchewki i od kicał gdzieś w siną dal.

04.10.2018 21:59

Rodo
    0_o

11.11.2018 13:44

Co to ma być ?
    vip

16.10.2018 22:05

Praca w TME to istny wyścig szczurów. Ludzie walczą między sobą o naklejki co sprawia ze robi sie olbrzymia zawiść i cwaniactwo. Jako nowy pracownik miałem możliwość przyjrzenia się co dzieje sie na stacjach. Najbardziej szokujące jest to jak osoby się do Ciebie uśmiechają po czym patrzysz jak np wypychają trudne naklejki albo zabierają sobie kilka pojemników nie zostawiając nic dla swoich koleżanek z załogi. Taki popis dała jedna blondyna z G1 i powiem szczerze ze współczuję jej koleżanką ze robią z taki kretem.... tu niby miła a tu cwaniakuje jak sie da...Cieszę się ze teraz robie na układnicy i nie muszę bić sie o naklejki jak robi sie to na górze. Tu atosfera też znacznie lepsza. Ludzie mniej fałszywi. Gdyby nie wyścig szczurów i wieczna walka praca byłaby super

18.10.2018 19:54

Kretem to Ty jesteś. Doskonale wiem o kim piszesz. Oczerniasz ludzi nie znając ich. No rzeczywiście osiągnięcie układnica, to prawie awans. Przejdziesz na akord to inaczej będziesz pisać.
    ....

29.10.2018 22:16

Eh...weź koleżankę do siebie na dział jak ją tak znasz :))) same polubienia dużo tu mówią o wypowiedzi :) Pozdrawiam
    mjtomas23

19.10.2018 22:44

Witam, pewnie po moim wpisie łatwo niektórym będzie rozpoznać moją osobę, ale nie mam żadnych obaw, ponieważ piszę prawdę...W TME pracowałem jakiś czas temu - w biurze. Mam bogate doświadczenie zawodowe na różnych stanowiskach w wielkich firmach, nauczyłem się zasad sovoir vivre-u...niestety w tej firmie one nie są stosowane. Nie chcę obwiniać konkretnych osób, część z nich jest moimi znajomymi do dzisiaj...skupmy się na firmie. Nie będę też narzekał na zarobki, powiem nawet wprost, zarabiałem ponadprzeciętnie, ale poniżej 5000 zł netto nie wsiadam do samolotu na 8-10 godzin w celach służbowych. W firmie brakuje tzw. ładu korporacyjnego, wszystko jest robione ad hoc, nie ma planowania, budżetowania itp., uważam też, że brakuje wykwalifikowanych osób z dużym doświadczeniach w dużych firmach. Mają rację Ci, co piszą, że jesteś właściwie od wszystkiego, ale też czasem od niczego i czujesz się do niczego :-) Czasami przychodziłem i zastanawiałem się: Co ja tutaj robię? Nie czułem, że się rozwijam a raczej cofam wstecz. Uważam, że moja wyprawa do Państwa Środka była wielką improwizacją, można to było sto razy lepiej zaplanować, swoją misję jednak wykonałem, jak i także kilka innych, do których nie byłem desygnowany z racji zajmowanego stanowiska :-) Co z tego, kiedy i tak zarząd miał swoje argumenty i wizję. Z jednej strony rozumiem, że wysłanie w taką podróż kilka osób to żaden koszt dla firmy, ale po to się wysyła zaufanych ludzi, żeby zaufać ich relacją i drodze postępowania :) Bardzo mnie drażniło, że projekt ciągnie się jak flaki z olejem, brakowało decydenta, a ja się nie mogłem wychylać jako nowo zatrudniony. Brakuje roli przywódcy i prezesa w tej firmie. W moich oczach na pochwałę zasługuje (usunięte przez administratora), który ma zdolności managerskie i potrafi planować. Jak się przychodzi do takiej firmy z korporacji, bardzo łatwo widzisz umiejętności innych, bo znasz ład korporacyjny i zasady sovoir-vivre-u. I tak wytrzymałem całe chyba 4 miesiące....a dlaczego mnie zwolnili? Bo nagle próbowali mi udowodnić, że jestem do niczego, że nic nie umiem....a przecież zamiast takiej "pokazówki" można było się rozstać za porozumieniem stron, z klasą. Żadna szanująca się duża firma nigdy nie wypowiada samemu umowy o pracę, a co najwyżej proponuje porozumienie stron. Takie są niepisane zasady. Faktycznie chyba firmie się nie spodobało, że za często przebywam na zwolnieniu lekarskim, a akurat miałem ku temu swoje powody. Nie byłem oczywiście zadowolony z takiego obrotu sprawy wtedy, dziś wiem, że to była najlepsza decyzja dla mnie. Co ciekawe, stanowisko w tej pracy pozwoliło mi znaleźć lepszą pracę. Po jakimś czasie zostałem dyrektorem finansowym w dużej firmie i zacząłem podróże po Australii, Oceanii i Azji ale już za inne pieniądze :-) Od niedawna prowadzę dodatkowo swój własny biznes. Cóż więcej potrzeba? Jestem szczęśliwy. Gorszy koniec daje siłę na lepszy początek :-) Pozdrawiam wszystkich
    Pistorius

21.10.2018 21:29

Możesz zdradzić w jakiej grupie/dziale pracowałeś?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

Stom.

10.10.2018 19:55

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: pożałowania godny pracodawca, tyle.
    Nic

03.09.2018 02:03

Witam jak praca operatorów wózków widłowych? Jakie zarobki ?
    TongPo

22.09.2018 16:31

W tej firmie jestes od wszystkiego.
    Pracuś

27.07.2018 22:53

Dla wszystkich którzy będą aplikować do biura. Stawki wyglądają j/n - zaopatrzenie 2500-2900 netto zależne od grupy - inżynier produktu 3000-3500 netto zależne od grupy - manager produktu ok 4000 netto - sprzedaż dso 2500-3000 - hurt 3500-4000netto Ludzie więcej nie dostaniecie, szkoda waszego czasu
    true

08.09.2018 12:00

Szary pracownik na was 1800 netto.Dodatki to smiech.-100-250zl.
    Czerwony kapturek.

08.09.2018 12:02

Za gorami za lasami.Widze sami Bajarze tam pracuja.To chyba pisal jeden ze wspolwlasciciela.Firma kieruje sie ku zamknieciu.
    AnetaSztachetaTME

26.06.2018 20:51

Czytam te Wasze wpisy, wszystkie negatywne... . Zastanawiałam się jak Wam pomóc i przyszedł mi następujący pomysł do głowy: Musicie założyć w TME Wolne Związki Zawodowe Polskich i Ukraińskich Pracowników. Zgłoście się do lokalnego działacza - Waldka Kręca znanego związkowca z Solidarności Ziemi Łódzkiej, on wam z pewnością pomoże. Potrafi organizować strajki okupacujne, protesty, głodowe również, potrafi nagłośnić w mediach wyzysk pracowników, mobing w przedsiębiorstwie i wszelką niesprawiedliwość, która spotyka pracowników ze strony pracodawcy. Pamiętajcie, w pojednyke nic nie znaczyćie ale grupą możecie wszystko zdziałać w TME. Podwyżki, premie, uczciwe rozlicznie pracy, nadgodzin, wolnych dni, urlopów, dodatków na "wczasy pod gruszą", premii jubileuszowych, dodatkowych pieniędzy na odzież roboczą, obuwie, dodatkó za pracę w szkodliwych warunkach, itd Walczcie o swoje i powodzenia!!!
    Biurowiec

20.08.2018 11:03

Widzę że nie na pani regulaminu firmy jest to ta zabronione :)
    Poszukująca pracy

10.08.2018 18:38

Cześć, od dzisiaj szukają Specjalisty ds. HR. Warto wysyłać CV? Ktoś był tam na rozmowie o pracy w dziale HR?
    Ktoto

13.08.2018 15:29

Nie mają chyba dobrze określonej struktury i podziału zadań. HR zajmuje się też komunikacją zewnętrzną i wewnętrzną,organizacją eventów, PR, employer brandingiem. Jeśli ktoś szuka jakiejkolwiek pracy, spoko. Jeśli chce się rozwijać w gronie profesjonalistów, proponuję szukać w firmie z lepszymi opiniami ;) Gowork należy dzielić przez trzy, ale jak tu się poczyta, to ciarki przechodzą, co się tam wyprawia :o
    polecam uwadze!

12.08.2018 10:54

tmp 18.05.2018 15:17 wysoko w handlu międzynarodowym pracowałem w tym.... jeszcze przy ul. dąbrowskiego 113, w końcu ubiegłego wieku ;-) poznałem dobrze zbigniewa, adama, grześka - wtedy jeszcze handlowca, dzisiaj w zarządzie i jeszcze parę osób. już wtedy wiedziałem, że zmarnuję tam czas. to kołchoz bez przyszłości. prowincjonalne cwaniactwo, nepotyzm, kumoterstwo, kolesiostwo już wtedy zaczynały drążyć tę firmę. dzisiaj, czytając komentarze widać, że stało się to miejsce (usunięte przez administratora) dla młodych ludzi, polaków ale i ukraińców także.... . Poza tym, pamiętajcie!!! w takiej rodzinie kumotrów, cwaniackiej strukturze organizacyjnej jak tam panuje nikt, absolutnie nikt! kariery ani awansu nie zdobędzie. W cieniu tego rodzinnego, pasożytniczego bluszczu żadna roślina, a tym bardziej szlachetna nie wyrośnie!
    SZOK -

02.08.2018 22:22

O boże tam jeszcze jacyś polacy pracują w tej firmie czy tylko UKRAINA , firma za te 2 k zł na magazynie oferuje 20 min przerwy , 1 papieros na cała zmianę i brak klimatyzacji ohuje**li pracowałem miesiac ale masakra gorąco , gorąco zarabiają kokosy a nawet o klimę nieumiją zadbać podstawę , POlskie autchwitz . Powodzenia nie dziwie się , że wasze ogłoszenia o pracownika widnieją w internecie .

03.08.2018 11:51

W magazynie jak i w biurze jest klima. Jak się komuś nie chce pracować to mu wszystko przeszkadza.
    buhahah biuro popisze nie oszu

11.08.2018 23:29

@Ta osoba prawdopodobnie siedzi w biurze klima jest oczywiście w paru miejscach . Na całe piętro są rozstawione 4 klimatyzatory pozapierd**** trochę to zobaczysz co one tam dają . Jesteś z biura to się nie martw ukraina na cb jeszcze popracuje , ale już wchodzą czasy , że na 1 UKRAINCA jest 10 osób chętnych z FILIPIN >
    Panna nikt

28.07.2018 17:59

Cały czas ogłaszają się że potrzeba kogoś na reklamacji. Czy jest ktoś mi wstanie opowiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku. Czy to jest biuro czy magazyn.
    Panna nikt

05.08.2018 17:45

Czyli rozumiem że ogłoszenie do reklamacji tyczy się pracy w magazynie ? Jakie godziny pracy? I czy jest to ciężka prac pod względem siły tzn. Jest to praca bardziej fizyczna czy umysłowa
    anonymous

09.08.2018 22:04

Ogloszenie dotyczy reklamacji biurowych.
    Żałobnik

24.07.2018 23:32

Dzisiaj firma straciła jednego z najlepszych handlowców od klientów kluczowych. Swoim brakiem zaangażowania firma zmusiła go niewłaściwego zachowania. No ale cóż, tonący brzytwy się chwyta. Powodzenia kolego
    Żałobnik nr 2

27.07.2018 20:45

Firma dokonuje powolnego samounicestwienia. Najpierw doprowadzili do odejścia najlepszego człowieka z zarządu, teraz odchodzą handlowcy. Kogo jeszcze doprowadzą do skrajnych decyzji?
    Iwo

26.07.2018 17:50

Atomsfera w firmie ok natomiast stawki tragedia!!na umowie 13.20 brutto za godzinę plus premia. Aż wstyd podpisać takie coś! Niby firma w czołówce top pracodawców Łodzi ale nie dba o to by utrzymać swoich pracowników.
    Pracownik-wieloletni

27.07.2018 16:58

Proszę. Dajcie już spokój z pisaniem jaki to Top pracodawca... Taki top co bez jąknięcia pozbywa się pracowników, którzy budowali tą firmę od lat czy to w magazynie czy też w biurze.. Na koniec " kariery" rozmowa żeby im powiedzieć co mają zrobić żeby było lepiej a nie co zrobić żeby Cię zatrzymać u siebie. Żenada...
    Caputo

19.07.2018 20:14

Latest news. Chcesz zarabiać 4k netto? Aplikuj do działu brandingu i bądź znajomym W.
    WarKot

21.07.2018 18:10

Właściciele są na liście 100 najbogatszych ludzi w Polsce, a są z Łodzi. Nie rozumiem, dlaczego nie mogliby płacić więcej ?

24.07.2018 23:28

Zarząd woli zatrudniać nowych ludzi z zerowym doświadczeniem niż ekspertów. Takie jest oficjalne stanowisko. No chyba że jesteś jak blondi solara :)
    Dajcie sobie spokój z tym TME

22.07.2018 21:04

Witam szukających pracy , dostałem pracę ma fakturowaniu niby magazyn , praca to totalna produkcja jak inne w Łodzi , monotonia - hałas - wyzysk to przedstawia pracodawca dla pracownika . Według mnie odrazu powinni pisać , że produkcja a nie jakieś fakturowanie , robisz setki paczek dziennie ok rozumiem to , taki wymóg ale ludzie nie są roboty i na prąd . Ku4wa 1 przerwa i to 20 min przerwy od odejścia gdzie na obiad średnio z dojściem i dostaniem go , ponieważ czeka się w kolejce średnio 7-10 min czekamy i spróbuj się spóźnić 5 min to cię (usunięte przez administratora) , że za długo . Wyzysk 1 primo tempo podkręcone , żeby więcej zarobić nierealne , 2 primo najlepiej żebyś nic nie jadł i nie chodził do wc . Robiłem w kilku firmach ale z takim nieposzanowaniem jakiejś godności człowieka (odnośnie tym, że jak dla firmy zrobisz więcej tych paczek to stawka maleje , żebyś więcej nie zarobił - nielogiczne i przerwa 20 min oraz wychodzeniem do wc ) się nie spotkałem , na rozmowie wiedziałem na co się godzę ale real pokazał o wiele gorszą rzeczywistość . Współczuje dobrym ludziom tam pracującym . NIE POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM doprawdy pracowałem tylko ponad 3 miechy .
    Caputo

19.07.2018 19:14

A teraz latest news. Ile można zarobić na brandingu? 4k netto! Trzeba tylko być znajomym brata W.
    Rysiapysia

12.07.2018 08:11

Zero kontaktu ponad mięsiąc po rozmowie. Słabe praktyki rekrutacyjne. Nowy budynek robi wrażenie na starcie, ale jak czytam tu o tych układzikach wewnętrznych i patologiach, to cieszę się, że tak to wyszło. Ponoć to top pracodawca w Łodzi, huehuehue... Przyznany chyba, bo było mało dużych firm na pewnych targach w zeszłym roku i im jedna statuetka została ;)
    Lepiejpozatme

12.07.2018 16:32

Nagroda przyznana została tylko dlatego, że Urząd Miasta bardzo lubi lokalne zamożne firmy, ciekawe czemu? :)
    Werka

16.07.2018 07:05

Na jakie stanowisko aplikowalas? Do mnie się w ogóle nie odezwali.
    Pieniądz to nie wszystko pamię

13.07.2018 00:02

Nie polecam . Jeżeli szanujesz swój czas i nie chcesz być pomiatany a w dodatku wykorzystywany . To pamiętaj , że u Polak nigdy nie będziesz miał dobrze w kraju jak i za granicą , pracuje dla amerykańskiej firmy i to pracodawca mnie szanuje nie to co w TME mobiing normalność .
    Mija

07.07.2018 20:49

Słabe te opinie :(
    XOXO Plotkara

07.07.2018 20:36

pracownik_byly

30.06.2018 18:23

He. Pracowalem tam jakis czas temu prze pare lat i jak teraz patrze na to co sie dzieje na tej stronie to widac nastapila "dobra" pokoleniowa zmiana zarzadzajacych.. Od paru opinii negatywnych do lawiny, której nie da się zatrzymać... Tak sie martwili mlodzi szefowie firmy o PR i image..ze zapomnieli o pracownikach Brawo WY
    NikolajCzermanowicz

29.06.2018 18:06

Wszyscy Ukraińcy, którzy są źle traktowani w tym bajzlu powinni bezwzględnie zgłosić skargi do Konsulatu Honorowego w łodzi przy ulicy Piotrkowskiej. Tam się zajmą odpowiednio!!!!
    Buhaha to TmE

28.06.2018 16:08

Hejka.Nadal zatrudniaja ludzi tam i oferuja niby panie z rekrutacji 17zl brutto plus dodatki przy rekrutacji.A w realiach 12,45zl brutto plust dodatki w postaci 100-200zl przy podpisywaniu umowy.Czyli najlepiej platny pracodawca w Polsce to TmE.Hahaha.(usunięte przez administratora) w ochronie za nic nie robienie placa ju 11zl netto.(usunięte przez administratora).

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.