Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

" pracownik"

07.11.2019 12:23

Popytaj na składowaniu kto ile pracuje i co dostał-zdziwisz się na pewno!

14.01.2020 11:54

Zgadza się. Kazdy dostaje inaczej. Jeden dostanie 20zl/h a inny dostanie 22.. Wszystko zalezy od tego jak bardzo (usunięte przez administratora)brygadziscie albo kierownikowi.
    Blablabla

09.01.2020 12:06

... C. D. Magazyn jest traktowany jak drugi sort i nikt się nie przygląda temu, co tu tak na prawdę się dzieje. Widzę dużo mądrych osób piszących na zasadzie "się nie podoba to se zmień". No łatwo powiedzieć, ale chyba nie na tym rzecz polega? Skoro pracodawca tak się szczyci tytułem TOP to niech zacznie robić coś, by iść w to dalej, by być wyżej. Ludzie nie lubią zmian a wręcz się ich boja, nowa praca to nowi ludzie, obowiązki, charakter pracy, stres . Ja np lubię swoją pracę, lubię jej charakter, uwielbiam atmosferę między pracownikami, ale nie podoba mi się to, w jaki sposób traktowani są pracownicy. Ze nie są doceniani, że panuje kolesiostwo i odczucia osobiste biorą górę nad zawodowymi. Ciekaw jestem jeszcze tylko, jak się sprawdzi nowy kierownik wydawania, bo też dobra sława się nie cieszy. Czas pokaże. Drogi dziale hr proszę o odpowiedź! I może w końcu jakąś interwencję, bo chyba nie płacą wam jedynie za ratowanie wizerunku na goworku i podawanie błędnych informacji na rozmowach kwalifikacyjnych... I pilnujcie dokumentów coby znowu wam żadne cv nie "zginęło" ani stanowiska nie pomyliły ;)

09.01.2020 12:31

BLABLABLA, sytuacje na które się powołujesz nie są nam znane. Opisz nam szczegóły na maila: [email protected] - zbadamy sprawę. Co do awansów: nie każdy pracownik starający się o awans może go otrzymać. Najczęściej o jedno stanowisko ubiega się kilka lub nawet kilkanaście osób. To, że ktoś nie awansował nie oznacza, że jest dyskryminowany - po prostu inna osoba oceniona została lepiej. Zachęcamy Cię byś spróbował przy kolejnej okazji.
    Blablbla

13.01.2020 08:57

Wszystkie sytuację opisane są tutaj, wystarczy się wczytać i zacząć działać... W kwestii awansow uwierzcie mi, że racownicy rozmawiają między sobą i opowiadają, w jaki sposób zostali potraktowani. Więc nie musicie mydlic oczu. A jeśli nie wiecie o czym pisze, zapytajcie Panią O.

07.01.2020 22:49

07.01.2020 22:50

Ps. Na rozmowie mówią inaczej na umowie jest inaczej. (usunięte przez administratora) i tyle :)

07.01.2020 22:44

Słaba firma. (usunięte przez administratora) z wynagrodzeniem. Na rozmowie mówią inaczej na umowie jest też zupełnie coś innego. Jak masz własne zdanie w swoje pomysły jesteś niewygodny. Brak poszanowania dla pracownika. Wszystkim życzę dobrego roku zwłaszcza tym którzy nie mają odwagi. Pozdro :)
    LoveOfHisLife

30.12.2019 10:31

A dlaczego byli pracownicy mają zakaz wizyt w siedzibie TME, szczególnie biznesowych?
    LoveOfHisLife

03.01.2020 23:46

Bo wy w ogóle nie wiecie jakie są nastroje w firmie. W ogóle mnie to nie dziwi

04.01.2020 14:40

O jakich nastrojach piszesz? Przecież komentarz dotyczył wizyt byłych pracowników, a nie nastrojów w firmie
    Zdegustowany

18.12.2019 00:33

Mam tylko nadzieję ze prognozy z rynku pracy sie potwierdzą o tym ze po nowym roku 500 tyś Ukraińców opuści Polske. Moźe wtedy w tej firmie zacznie się pracować lepiej i zaczną nas szanować

18.12.2019 09:20

Cześć, zapewniamy Cię, że szanujemy wszystkich pracowników i wszystkich obowiązują jednakowe zasady - bez względu na narodowość.
    Muminek

23.12.2019 11:40

ale ludzie na tych samych stanowiskach wykonujący te same zadania mają już różne wynagrodzenia.
    Janek

19.12.2019 11:35

znalazłem ogłoszenie o pracę w firmie TME. chcąc się przekonać co to za firma dotarłem aż tutaj. jedno co mnie zadziwiło to fakt den że jeden z pracowników TME "etatowo" przesiaduje na forum i prostuje wpisy odwiedzających osób. Pytanie jest tego typu czy firma jest tak beznadziejna że trzeba bezsilność prostować i tuszować czy tak przyjazna że wszelkie niejasności są prostowane na forum publicznym od razu. Dziękuję.

19.12.2019 15:35

Cześć! Nie mamy etatowego odpowiadacza na komentarze na portalu ;) W odpowiedziach staramy się wyjaśniać wątpliwości, prostować pewne stwierdzenia i udzielać informacji. Zwróć też uwagę, że komentarzy pojawia się maksymalnie kilka w miesiącu, a ich autorzy często się powtarzają. Powodzenia w rekrutacji, trzymamy kciuki!
    Ilona

23.12.2019 00:31

Tak mamy etatowego odpisywacza jest nim dział HR
    Green

25.11.2019 15:01

A ja napisze tak. Zaistniala potrzeba zatrudnienia zastepcy brygadzisty na dziale przyjec. Miala to byc osoba tylko i wylacznie z zewnatrz. Nie wiadomo czy prowadzono rekrutacje czy nie ale po jakims czasie zastepcą brygadzisty okazuje sie jeden z pracownikow tme. Zadnej rekrutacji wewnetrznej nie bylo. Dlaczego? Co trzeba zrobic zeby taki awans dostac? Prosze sobie reszte dopowiedziec. Wszystko odbywa sie po cichu a informacja pojawia sie nagle. Moje wnioski: awansuje ten kto włazi głębiej w D. Wszystko odbywa sie nieuczciwie. Tzw kolesiostwo o ktorym juz pisano. Na ww dziale pracuja rowniez osoby ktore nie maja wiedzy i umiejetnosci, czego wymaga sie od zwyklych pracownikow. Jak firma ma funkcjonowac skoro pomoc brygadzisty nie potrafi pomoc pracownikowi rozwiazac prostego problemu a pracuje tu bo zna kogos tam i mu sie nalezy? Jest wiele ambitnych i zdolnych osob ale tu nie o umiejetnosci chodzi a o kase i stanowisko. Pozdrawiam.

25.11.2019 15:35

Wiemy o jakiej sytuacji piszesz. Nowy zastępca brygadzisty został wyłoniony w drodze awansu - został nim wieloletni pracownik działu. To zupełnie normalna sytuacja, spotykana powszechnie w różnych firmach. Nie ma w tym nic nieuczciwego.
    "Stary pracownik"

07.11.2019 12:19

Ciesz się ze dostałeś więcej. Tutaj wszyscy nowi dostają więcej, parę miesięcy i podwyżka. Tylko stary pracownik dostaje 3000brutto-magazyn .A ponoć nie ma podwyżek!

21.11.2019 08:05

Odesłaliśmy Cię do właściwej osoby, która może wyjaśnić Twoje wątpliwości. Nie możemy przecież omawiać sytuacji dotyczących konkretnych osób i ich pensji na forum publicznym.
    Zainteresowani

24.11.2019 00:08

Każdy wie,że to nic nie da.A może HR zaangażuje się i pomoże pracownikom składowania (porozmawia z ludźmi)?!Ja na szczęście zmieniłem dział i mam lepszych przełożonych, a składowanie znam doskonale i wiem jak przełożony traktuje tam ludzi .HR zachęcam do rozmowy z pracownikami działu,indywidualnie!
    Bezduszny

20.11.2019 19:22

Serio nie rozumiem o co robicie taką gównoburzę. Nie wiem jak i za ile pracuje magazyn, ale skoro Wam tak źle dlaczego nie porozmawiacie z HR skoro brygadziści według Was nie mają nic do gadania? Lepiej chyba wziąć sprawy w swoje rece i zacząć działać? Co do pracy w biurze, uczyłam się, żeby być w tym miejscu, w którym jestem i firma to docenia. Czasem mam wrażenie, że firma jest aż nadto za pracownikiem, dostajemy dużo, w żadnej innej firmie nie miałam takiego „socjalu”. Może uważacie że wszystko Wam się należy czy się stoi czy się leży? No raczej nie, a później tacy niezadowoleni wygadują i wypisują takie głupoty. Pracowałam w groszych miejscach, może dlatego doceniam akurat to miejsce? Pamiętajcie wszyscy niezadowoleni, żyjemy w czasach rynku pracownika, jak nie tu to gdzie indziej możecie znaleźć swoje miejsce :)
    Nananan

21.11.2019 14:29

Każdy z nas ma rodzinę do wyżywienia i tak łatwo się nie poddaje opinie są po to żeby może coś zmienić ale widocznie nic to nie daje. Podaj mi przykłady w których sytuacjach firma jest za pracownikami?
    TMEbozechronodtegosyfu

15.11.2019 16:37

Firma dno atmosfera fatalna już chyba lepiej jest w whirpoll czy Bosch ogólna pogarda dla ludzi liczą się cyferki czyli błędy i ilość wydanego towaru. System tej pracy podchodzi pod mobbing bo im jesteś słabszy to Ukraina to jesteś jak np na ukladnicy spychany na gorsze miejsca Ukraina zajmuje wszystko. Co do liderek jeden wielki chaos nie potrafią pokierować swojim życiem a dostają takie funkcje co nie ogarniaj ogólny bałagan. Ostrzegam przed pracą w tej firmie

21.11.2019 08:02

Pracownicy traktowani są równo - bez względu na narodowość. To oczywiste, że w pracy oceniana jest wydajność, to zupełnie normalne na każdym stanowisku i w każdej firmie. Jeśli zauważasz jakieś nieprawidłowości - wyjaśniaj je na bieżąco z przełożonym, zawsze możesz też porozmawiać z działem HR.
    To ja

07.11.2019 13:13

Pracuje kilka lat 20 brutto godz.Przychodzi zwierzak po kilku miesiącach 22 na godz.ta sama robota ten sam dział- odpowiedz szefa-bo tak jest .Składowanie rządzi! ????
    RSka

30.10.2019 13:33

Brawo TME za kolejny bezsensowny artykuł, tym razem na temat "Jak bezpiecznie rozładować kondensator" ! Ktoś kto napisał ten artykuł nie ma pojęcia o elektronice tak zresztą jak lider tej grupy asortymentowej który go zatwierdził. Żeby nie być gołosłownym to proszę cytat: "Kondensatory o większej liczbie faradów należy rozładowywać z większą ostrożnością, ponieważ ich zwarcie może doprowadzić nie tylko do uszkodzenia kondensatora, ale także do wybuchu i porażenia prądem elektrycznym o dużym natężeniu.". A od kiedy to duże natężenie prądu może porazić człowieka?

30.10.2019 14:36

RSKA, dziękujemy Ci za te uwagi - przekażemy je autorowi tekstu.
    Ziomek

24.10.2019 16:54

Można na magazyn wnosić telefon?

25.10.2019 09:42

Ziomek, jak najbardziej można mieć przy sobie telefon :)
    Bongo

12.09.2019 17:32

Drogi HR proszę o interwencie w sprawie wyrywania wyrywania sobie pracy obozy zagłady już dawno mineły tak myslałem dopóki nie zacząłem pracować w TME i proponuje drogi dziale HR nie pisać tylko robić bo to co tu piszecie mija się z prawdą takze pupcie od komputera i robicie pozdrawiam
    omg

17.10.2019 09:37

Nikt was za raczke nie bedzie prowadzil i pokazywal palcem.Ale jak widac Kadra to rozpieszczone dzidziusie.

17.10.2019 09:46

OMG poprosiliśmy uprzejmie o o podanie szczegółów, żeby móc podjąć działania. To zupełnie normalne :)
    true

15.10.2019 21:21

Firma TME jest jak gra w Hinczyka.Wy jestescie pionkami.A kadra udaje ze umie grac.I wydaje im sie ze to gra w Monopol jak i wlascicielą.

01.09.2019 08:46

firma stoi dyrektorami, kierownikami, brygadzistami, ich zastępcami i pomocami. Jest ich prawie tyle co pracowników ale w błędzie jest ktoś, kto myśli, że można coś załatwić. Sa stacje na które nikt nie chce iść pracować, nie ze względu na to, że jest tam ciężko czy trudno - ale ze względu pracujące tam na stałe osoby. Samozwańcze firmy w firmie, bezczelne i oficjalnie "wypraszające" inne osoby. Nie jest to żadną tajemnicą, czy brygadzistki coś z tym robią? NIE! Są osoby, które wybierają łatwe zamówienia do szykowania, omijają kuwety lub wręcz wypuszczają, że jak zjadą jeszcze raz to może trafią na kogoś innego. Czy brygadzistki coś z tym robią? NIE! Trzeba utrzymywać porządek w miejscu pracy - normalna rzecz. Często poprzednia zmiana zostawia (usunięte przez administratora) Mimo zgłoszeń- czy brygadzistki coś z tym robią? NIE! Może na piśmie trzeba wszystko zgłaszać? Ostatnio pracy jest mniej, więc robimy porządki, ale czy dostajemy premie za porządek na stacji????? Wprowadzono tzw. premię od brygadzistek, za spełnienie 5 kryteriów, raz można dostać za spełnienie 3 a raz za 1 lub wcale. Kto i na jakiej podstawie to ocenia? Nawet dokładnie nie wiemy co to za kryteria. Dużo, za dużo jest brygadzistek ich zastępców i pomocy. Może niebawem każdy będzie miał swoją sekretarkę i asystenta jeszcze?. Siedzą przed komputerem lub telefonem, czasem przejdą się i poprzestawiają kuwety na transporterze. Spacerują jak "panie na włościach" lub przy biureczku ploteczki, tylko kawki i ciasteczka brakuje. Żal patrzeć jak "ciężko" muszą pracować przez 8 godzin. Jak jest "główny brygadzista" to zastępca i pomoc chyba mogą wziąć się do pracy??. Do tego ostatni festiwal zwolnień. To normalne, że pracodawca musi być zadowolony z pracownika ale styl tej akcji pozostawia wiele do życzenia. Poczucie stabilności pracy zostało zachwiane, nie znamy kryteriów wg. których wybierane są osoby do zwolnienia. Jaką miały wydajność? ile błędów? Mała wydajność bo mało pracy czy przerwa na kawkę i papieroska co godzinę? może podpadły brygadzistce bo miały inne zdanie? Aż strach iść do pracy jak pomyśleć co wymyślą na dziś. Trudno psychicznie funkcjonować w takich okolicznościach

28.09.2019 17:09

Nowy, zapewniamy Cię, że praca wszystkich osób kontrolowana jest na bieżąco. Życzymy Ci miłego weekendu!
    true

15.10.2019 21:12

No niestety ale cie zmartwie.Pisal byly pracownik.Tego waszego kwadratowego kola z gumowym cyckie. po srodku.Ale jak widac jestes jak wiatr.Wieje od ciebie glupota.
    Człowiek

09.10.2019 15:01

Wizyta na rozmowie rekrutacyjnej w innej firmie skłoniła mnie do napisania tutaj pewnej refleksji nt. TME. O wielu osobach w firmie mam podobne zdanie, jednak chciałabym się odnieść do Działu Rekrutacji: REKRUTERKI - ROBICIE KAWAŁ DOBREJ ROBOTY! Dziś jestem pod ogromnym wrażeniem, widząc jak odbywa się to w innych firmach. Rozmowę kwalifikacyjną przeprowadziła ze mną Marlena wraz kierowniczką działu. Od początku - od pierwszego wrażenia, przez kulturę osobistą, po atmosferę na rozmowie, tworzyło się we mnie wrażenie, że pasuję do tej firmy. Nie mogłam doczekać się kolejnych wieści o wynikach etapu, nie wspominając już o samym rozpoczęciu pracy po pozytywnym rozpatrzeniu mojej kandydatury. Naprawdę, nie jest to standard spotykany na każdym kroku, dlatego Dziale Rekrutacji nie ustawajcie w pracy nad tym. Szanowne TME: najważniejsi są właśnie tacy ludzie, którzy z pasją podchodzą do pracy. Profesjonaliści, skupieni na tworzeniu wartości dodanej w firmie, skupieni na pracy, a nie na tworzeniu shitstormów, ci którzy sprawiają, że chcesz na następny dzień tam wrócić, bo wiesz, że mimo, iż może być ciężko to będziesz mieć wsparcie - to MIĘDZY INNYMI oni tworzą pozytywne opinie o firmie. Pomyślcie o tym, zanim pozwolicie wykończyć resztę zaangażowanych. Prawda jest jak wiecie co :) zawsze wyjdzie na jaw i się obroni - byle nie za późno. Po lekturze GoWork'a, mam dla Was jeszcze jedną radę: walczcie z opinią, nie z ludźmi.
    Stary

11.10.2019 11:00

Jak zaczniesz pracować to zrozumiesz i szybko zmienisz zdanie
    omg

15.10.2019 21:00

Cos ty bral.I do ktorego nosa.Te rekrutacje wygladaja super.A potem jestes wrzucany do ula i go kopia.Ze po 1 miesiacu masz dosc.A jak zobaczysz wyplate ze zle wyliczonymi godzinami.Gdzie wychodzi na to ze robiles za najnizsza krajowa bez dodatkow i premi.I przez sen czujesz ze (usunięte przez administratora)cie boli.Bo tak zostalesz przezuty i (usunięte przez administratora).Na rozmowach obiecuja ci od 3000 do 3400brutto.A na umowie 2250brutto.Gdzie pisze ze sa premie.Ale dostac ich nie dostaniesz.Lub raz na kwartal doloza ci 200zl.Jesli sie szanujesz.To w ochronie zarobisz wiecej.Dlubiac w nosie.A tu zatyrasz sie na smierc.Bez szacunku do ciebie i twojej osoby.A ludzie tam to tylko moga ci sprzedac zly humor i nie zadowolenie.Gdzie sam jak zobi bedziesz tak gadal i sie zachowywal.Teraz zamiast stawki.Ktora byla 12.50 brutto.Zmienili to na dana sume brutto.Bo tak ludzi (usunięte przez administratora).Masz pracowac po 8 godzin to zapomnij.Tu zastraszajac tyrasz od 10 do 12.A jak sie bedziesz stawial.TO albo cie zwolnia.Albo wrzuca cie na najgorszy dzial.Abys doznal pokory. A po 2gie .Poprzedni Catering byl smaczny.A ten co teraz jest.To takie (usunięte przez administratora)Ze nadaje sie do kosza.Ze batonik z automatu jest o 100x lepszy.I przynajmnie popijesz go darmowa kawa z najnizszej polki.Nawet 2 dniowa kanapka jest smaczniejsza.
    Nieznajoma

11.10.2019 03:08

Ile zmian jest w formie i czy weekendy są wolne czy pracujące?

14.10.2019 08:38

Dzień dobry, dziękujemy za doprecyzowanie :) Dział wydawania pracuje na dwie zmiany, a jedna sobota w miesiącu jest pracująca (06:00-14:00)
    Stary

14.10.2019 16:43

Od 6 -10 Nie opłaca się wstawac
    kitek

24.09.2019 09:49

Jeśli uważasz, że jesteś zakręcony (oczywiście tak pozytywnie), chcesz mieć cały czas "super challange", przybijać sobie piątki z bardziej kumplem niż szefem i w ogóle być megafajnymziomkiem to polecam. Ponadto oprócz korporacyjnej otoczki, która niektórych przyprawia o ból głowy, praca nudna, dlatego wszystkim nudziarzom - polecam.
    Kitek

30.09.2019 11:47

To nie ja - prawdziwy kitek. :D

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

17.09.2019 16:39

Ludzie jak wam się nie podoba to czemu to piszecie? zamiast zacząć coś z tym robić? Pracowałem w TME 3 lata i wiem ze ten twór nie jest godny czasu spędzonego w nim rynek pracy jest otwart potrzebują wszystkich co są pracowici. Dlatego zamiast narzekać poszukać sobie czegoś innego to uzalaćie się nad sobą ja znalazłem sobie prace już dawno i nie narzekam zarobić teraz powyzej 3000 na ręke to nie jest zaden problem. Wiem powiecie ze w Tme macie stabilizacje jaka to stabilizacja? czytałem te opisy i dziwie sie jak wam chce się przychodzić do pracy cały czas nacisk na tabelki czyli wydajność błędy itp po co to komuś? nie macie własnego zycia? albo nerwy z pracy przenosić do domu? nie warto naprawde nie bójcie sie czegoś robić tylko zacznijcie działać pozdrawiam
    Pan nikt

13.08.2019 14:14

Drogie Tme, nie wiem jakich 'specjalistów' macie u siebie, ale artykuł pod którym się podpisaliście "Podłączenie i programowanie taśm LED RGB" to jakiś śmieszny żart. Zmieńcie autorów bo przykro się to czyta
    Pan nikt

27.08.2019 15:07

Pytanie do Was, kto to autoryzował? Przecież nie może być tak że autor napisze, a Wy bez zastanowienia to wrzucacie na swoją strone, robiąc z siebie pośmiewisko.

27.08.2019 16:36

Przeczytaliśmy Twoje uwagi i tak jak napisaliśmy - przekażemy je do odpowiedniej osoby. Miłego dnia!
    Bongo

12.08.2019 20:50

Nawet kierownik wydawania odchodzi i zebranie o tym ze tych co zwolnili robiło dużo błedów przy wydawaniu i to jest głównym pretekstem a nie to ze nie ma pracy na magazynie hehehe paranoja. Jak by było duzo błędów to błedy były by nie istotne a tak faktura musi nadrobić brak pracy premią za błędy ludzie chodzą po innych stacjach na których nie wydają na codzien nie dosyć ze wyrywają sobie prace z rąk to robią błedy na towarze co na codzień nie wydawali i nie mają wprawy jest ciekawie coraz lepiej
    works

21.08.2019 20:37

Tak, tak zmiany sa normalne. Ludzi, którzy zasuwali na ta firme są w praktyce zmuszani do odejscia po wielu latach "posługi dla dobra rządzących". Szybko zapominacie kto dla Was ta firme rozwial jak obecni szefowie chodzili chyna do podstawowki. Zero wdziecznosci, takiej normalnej, ludzkiej. Slupki , cyferki, tickety..To nawazniejsze

22.08.2019 07:44

Works, zapewniamy, że nikt nie jest zmuszany ani do odejścia ani do pracy w TME. Nie wiemy o jakich sytuacjach piszesz, ale jeśli wyślesz nam szczegóły na adres [email protected] to obiecujemy, że przyjrzymy się tej sprawie. Pozdrawiamy!
    pracuś

02.08.2019 14:24

Aktualnie siadła sprzedaż i ludzi zwalniają z magazynu bo pracy nie ma. POczątek końca.

05.08.2019 11:38

Konrad K., informacje o stanowiskach na które aktualnie rekrutujemy znajdują się na stronie www.kariera.tme.eu. Skąd dane dotyczące sprzedaży i premii? My absolutnie nie potwierdzamy informacji o problemach. O tym, że nie ma żadnych powodów do niepokoju świadczy choćby to, że firma TME niezmiennie angażuje się w liczne aktywności - zostaliśmy między innymi sponsorem tytularnym tegorocznej edycji popularnego festiwalu plenerowego kina - TME Polówka.
    Pracowałem

20.08.2019 18:31

Jakie premie??!Spytajcie Składowanie o premie.Kto i za co dostał. W tym dziale są lepsi i gorsi . Pracowałem tam długo, sam kierownik działu powiedział mi w twarz że w tym dziale nie ma premii bo ponoć nie jesteśmy efektywni i nie zasługujemy by być wynagradzani dodatkowo.(chyba że lubisz wchodzić w (usunięte przez administratora)
    Wieloletni klient TME

12.08.2019 16:10

Dzisiaj po rozmowie telefonicznej i po przeczytaniu tu komentarzy stwierdziłem że TME ,to jakieś nieporozumienie.Dziewczyny (z zaopatrzenia)reklamujące uszkodzony towar nie mogły "dogadać się z panem (usunięte przez administratora).,poprosiły mnie o pomoc.Gość cały czas wręcz "warczał na mnie" że to nie możliwe że towar w tak dużej ilości może być uszkodzony ,w/g pana tylko nasza firma ma ciągle jakiś problem (raz reklamowany zasilacz około 2m-cy temu, przy zakupach za kilka tyś.netto miesięcznie to chyba nie dramat-bardzo przepraszamy pana że jako jedyni reklamujący uszkodzony towar zakłóciliśmy panu harmonogram dnia),a insynuacje że cześć towaru pewnie nie została kupiona w TME było nie na miejscu.Nie przypominam sobie bardziej bezczelnej rozmowy.Do pana (usunięte przez administratora) to nie TME jest klientem naszej firmy,tylko nasza firma jest klientem TME i jakiś szacunek się należy, chociaż absolutnie minimalny.Panie (usunięte przez administratora) dobrze że idzie pan od środy na urlop ,myślę że należy się panu... pozdrawiam

13.08.2019 15:47

Dzień dobry, dziękujemy za informację. Dołożymy wszelkich starań, by zweryfikować zgłoszoną przez Pana sprawę. Mamy nadzieję, że dalsza współpraca będzie przebiegać bezproblemowo. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia!
    Wydawanie

10.08.2019 06:23

Dokładnie pracy brak i zwalniają paradoksów w tej pracy jest dużo atmosfera fatalna (nigdy nie była dobra)

10.08.2019 15:32

Jest praca - informacje o aktualnie prowadzonych naborach znajdują się na stronie www.kariera.tme.eu. Aktualnie rekrutujemy na 20 różnych stanowisk. Jeśli zaś chodzi o uwagę dotyczącą atmosfery - przyjrzymy się tej sprawie, obiecujemy. Miłego dnia!
    Wyliniały kot bez ambicji

30.07.2019 10:29

Warto jeszcze wspomnieć o przymuszaniu do pracy na L4...

01.08.2019 18:07

True, dziękujemy za troskę, ale nie mamy żadnych problemów z klientami. Wszystkie uwagi, które pracownicy przekazują przełożonym czy pracownikom działu HR dokładnie analizujemy i ciągle pracujemy nad ulepszaniem procesów na każdym szczeblu. Życzymy Ci powodzenia na rynku pracy i mamy nadzieję, że w innej firmie lepiej się odnajdziesz.
    Wylinialy kot bez ambicji

02.08.2019 23:26

Szanowne HR, mysle, ze osoba za to odpowiedzialna bardzo dobrze wie, ze o niej mowa. Nie zalezy mi na tym, zeby komus robic problemy, jedynie zwracam uwage na taki problem.

24.07.2019 15:40

I własnie pokazaliście klasę!!! Dyskryminując mniejszość ukraińską która u was pracuje. Usuwanie niekorzystnych komentarzy waszych pracowników. Żal, wstyd, pogarda.

30.07.2019 20:34

Nie - nie dyskryminowaliśmy i nie dyskryminujemy nikogo.
    Lord Farquaad

31.07.2019 08:56

Ale ukraińska nie jest mniejszość tylko większość. To Polacy są tam mniejszością.
    Tede

26.07.2019 22:43

Omijać szerokim łukiem ten postkomunistyczny twór. Pozdrawiam wszystkie wyliniałe koty.
    nikolas

08.07.2019 12:18

W TME tragedia dla nowych i starych pracowników. W środku zepsuta przez styl zarządzania "tyrania (kapujesz jest ok, robisz swoje i nawet słowem nie piśniesz że pomysł narzucony jest bez sensu też ok) miej swoje zdanie i zaczynają się kłopoty. Ja wiem, że jak się jest menagerem to nikt nie lubi mądrzejszych od siebie ale żeby być tak ślepym i zapatrzonym w swoje idealne pomysły i tylko swoje pomysły były najlepsze? Firma tylko dobra na start dla studenciaków. Załapać się na start i dalej rozwijać się gdzie indziej. Bo od kogo się uczyć w tej firmie jak większość managerów nie poznała pracy po za TME? Tak jak w karierze Nikosia Dyzmy. "Kto rządzi armią, nauczyciel WF u, kto służby zdrowia dentysta". W TME kto rządzi magazynem, księgowy hahaha brak słów.
    Red

16.07.2019 11:44

@Nikolas 12.07.2019 09:31 Nikolas, opinie dotyczące tego, że wszystkie pracujące w naszej firmie osoby są bez amibicji, może być krzywdzące dla tych, którzy te ambicje zawodowe posiadają. Nie generalizowalibyśmy w ten sposób. Pozdrawiamy! Tyle że te słowa padły z samej góry, także jest to zdanie członka zarządu nie pracowników średniego stanowiska o swoich kolegach. Wewnętrzna rekrutacja na stanowiska kierownicze/managerskie to kpina, sam jestem tego przykładem. Rozmowa a'la wyższe masz? Mam. Angielski znasz? Znam. Ok to ile chcesz zarabiać? W opto ile już szukacie człowieka na stanowisko managera? Czemu nikt z wewnątrz nie aplikuje?
    Jsjdhdn

23.07.2019 12:51

Staracie się ale wam nie wychodzi
    Janusz

08.07.2019 20:32

Największe problemy TME: - niekompetentni managerowie i dyrektorzy dzialow wylacznie z doświadczeniem zdobytym w TME - firma sterowana ręcznie przez właścicieli wg własnego widzimisie, chwilowych kaprysow, w oderwaniu od realiów wewnątrz i na zewnątrz firmy - kolesiostwo, kumoterstwo, - brak standardów relacji między pracownikami, współpracy, szacunku i zdrowych relacji - "autorytet" budowany na chamstwie i (usunięte przez administratora) wobec podwladnych - spektakularne awanse w zamian za żenujące lizustwo, wlazidupstwo, prymitywny samoPR uprawiany w zaciszu dyr. gabinetów
    Pracownik biurowca

16.07.2019 19:18

100 % racji !!!
    Jsjdhdn

23.07.2019 12:49

Pewnie że maja, z wyjątkiem jednej osoby która pracuje tutaj od początku. Ale pytanie dlaczego takie słabe??? Czyżby dlatego że najmniej chcieli kasy? Hahaba
    Ukrainiec

22.07.2019 09:00

Proszę nie kłamać! ponieważ w jednym dniu " wy " ( tak rozumiem ktos z liderów ...? nie mogę was zweryfikowac ponieważ odpisujecie wy razem... niewjem ile tam was człowiek myśli nad odpowiedzią... )) "wy " zwalniacie po 12 osób w dniu!!!! konkretny dział o którym zapytywaliście to : WYDAWANIE !!!! Zwalniacie dużo ludzi i we wszystkich działach!!! i wszyscy o tym znają!!! tak rozumiem co tylko" wy" o tym nie znacie...??? tak pochodźcie i sie zapytac o tym co sie dzieje u was w działach i zacznijcie doprowadzić do porządków na firmie a nie zajmować się tu korespondencjami żeby sie oprawdywatsie , ten kto tam pracował i pracuje znają prawdę, a tu ludzie piszą opinii!!! i Prosze nie odpisujcie mi ... mi to nie potrszebno... poprostu zamieńcie stosunek do ludzi żeby człowiek mógł odczuwać swoją stabilność na waszej firmie a nie czekać kiedy jego zwolnią з dnia na dzień !!!

22.07.2019 09:09

Dziękujemy za wskazanie działu. Przyjrzymy się tej sprawie.
    Ukrainiec

20.07.2019 14:25

NIE POLECAM !!! pracowałem tam 7 miesięcy .... praca ciężka, płacą mało.... stosunek do pracownika chamskij.... kiedy milczysz i pracujesz to cierpieć można i pracować nad siłę jako niewolnik... a kiedy kierownik prosi że kto ma pomysły to należy im o tym zglaszac... a kiedy ty zaczynasz im mówić co by chciałeś zmienić w stosunku do siębie i pracy... to ciebie wyrzucają na ulice nie zastanawiając.... bardzo dużo ludzi nabierają i przez trzy miesiące bardzo dużo zwalniają... stabilności zero.... na firmie zwykly balagan porządku niema... bo kierowniki ne kwalifikowani.... szkoda szkoda mi ludzi i to niedotyczy tylko obcokrajowcow do Polakow tez tak samo Nie Rekomenduję!!! PS: przepraszam za ortograficzny pomylke ale wiadomo o co chodzi !

20.07.2019 18:39

Nie wiemy o jaki dział firmy chodzi, więc nie mamy możliwości zweryfikowania podanych informacji dotyczących rotacji zatrudnienia. W żadnym dziale nie zwalniamy jednak pracowników za to, że zgłaszają przełożonym uwagi i pomysły. Pracownicy przyjmowani są do pracy w oparciu o posiadane umiejętności i kwalifikacje - dotyczy to wszystkich szczebli.
    Były_magazyn

21.07.2019 19:19

zwalniacie, inaczej , robicie tak aby samemu się zwolnić...

12.07.2019 09:43

12.07.2019 14:13

Trans, organizujemy znaczną liczbę atrakcji i eventów zarówno dla naszych pracowników, jak i przyszłych potencjalnych kandydatów do pracy w naszej firmie. Nie dzielimy nikogo na grupy ze względu na przynależność do środowiska LGBT. Wszyscy są mile widziani!
    JanuSz

03.07.2019 23:04

Nie chcę mi się czytać Waszych wypocin! Ludzie to jest firma handlowa, importująca pewnie w 90% MADE IN CHINA, jaką Wy karierę chcecie robić ? To jest logiczne, ze jej zysk to przychód minus koszta czyli pracownicy i minus zakupiony towar = ZYSK. Płaska ścieżka kariery? A jaka ma być, na kogo chcecie awansować? Na właściciela? Handlować częściami każdy potrafi. Zrobić zamówienie do Chińczyka zrobi "góra". Klienci już są od wielu lat....a do zapakowania paczki zawsze się ktoś znajdzie. Co innego w firmie produkcyjnej, całe KNOW HOW, dział projektowy, rozwoju, wdrożeniowy itp także powodzenia.

11.07.2019 15:50

Janusz, historia i funkcjonowanie naszej firmy nie jest tak prosta, jak w Twoim opisie. Jesteśmy jedną z niewielu firm rodzinnych w Polsce z 30-letnim doświadczeniem w branży, posiadamy swoje własne przedstawicielstwa w niemal 10 krajach. Dostarczamy nasze towary na całym na świecie do 140 państw. Skomplikowane procesy logistyczne i magazynowe z tym związane w praktyce wymagają dużego zaangażowania kapitału ludzkiego i nieustannego rozwoju z naszej strony. Więcej nt. naszej firmy możesz dowiedzieć się na stronie https://kariera.tme.eu/kim-jestesmy. Pozdrawiamy!
    Lol

16.06.2019 01:29

Zasada prosta. Robić z pracownika niewolnika. Nie ma pracownika. A tym bardziej w tej firmie za najniższa krajowa. A odpowiedzi ze strony Tme So tu tak śmieszne. Ze niektóre to jak kopiuj wklej. A wszystkie te wasze dodatki które przepadają w całości za brak obecności w pracy. W związku nawet głupiemL4. Nie zachęca do pracy i powrotu do tej speluny. Jak ta impreza dla reklamy w termach to śmiech. Promujecie dla kogo. A pewnie będziecie niedługo ludzi autokarem dowodzić. Aby miał kto pracować. Bo słyszałem że nawet zagraniczne mięso nie chce już u was pracować. Tylko czekaciena świeże bo g. wno wie jak tu jest. Kolesiostwo i zatrudnianie ludzi po skończonych szkołach na wysokie stanowiska bez jakiejkolwiek wiedzy was kierują w dół. A ten wasz dyrektor Magazynu liliput co ubiera się w 5-10-15 pewnie. Tak jest dla ludzi wredny i zimny. Wręcz chamski i ordynarny.
    Były

17.06.2019 13:48

1. Jogurcik na zmianę z owockiem (jedna sztuka) - tylko we wtorki 2. Dofinansowanie do posiłku - raz dziennie ale podatek potrącany jest Ci z wynagrodzenia 3. karta sportowa - pakiet totalnie nie atrakcyjny - w zależności jaki wybierasz to więcej Ci potrącają z wynagrodzenia 4. Opieka medyczna - j/w 5. Karta płatnicza na którą przelewana jest kasa (grusze, kasa na święta) - progi coraz wyższe - kasa coraz niższa - podatek potrącany z wynagrodzenia

18.06.2019 10:19

Staramy się oferować swoim pracowników możliwie różnorodny wachlarz świadczeń pozapłacowych. Każde świadczenie różni się regulaminem korzystania. W tym wypadku - benefity, o których piszesz nie są potrącane w przypadku nieobecności pracownika. W takiej sytuacji, z wynagrodzenia potrącana jest premia frekwencyjna (dotyczy pracowników Centrum Logistycznego). Benefity przysługują wszystkim pracownikom zatrudnionym w oparciu o umowę o pracę, bez względu na frekwencję.
    nowy

16.01.2016 19:03

a ja bym chciaal tam pracowac:)
    Yola

14.06.2019 17:06

To pracuj.
    Były

06.06.2019 21:40

W firmie TME pracowałem dość długo, zachęcam wszystkich do podjęcia decyzji zmiany pracy bo na prawdę warto. Firmy lokalne oraz globalne ofertują dużo lepsze zarobki finansowe i możliwość rozwoju. w firmie Tme można pracować 5-10-15 lat na tym samym stanowisku i niestety firma nie ma nic lepszego do zaoferowania (brak możliwości awansu) gdyż struktura firmy jest całkowicie płaska. działy produktowe jak i działy handlowe są całkowicie niedoceniane. konkurencja oferuję dużo wyższą podstawę, dużo wyższą premię + auta służbowe na użytek prywatny. jeżeli planujesz karierę w Tme to idealne miejsce aby przyjść na rok nauczyć się systemu SAP dodatkowo złapać jakieś doświadczenie zawodowe a następnie uciekać dalej.
    Konrad K.

13.06.2019 13:16

Amen brother!
    nick

29.05.2019 06:27

Firma TME to wydmuszka pompowane w PR jest masa pieniędzy a pracownicy biurowi (stanowiska specjalistyczne) mają porównywalne pensje jak na magazynie (przynajmniej wszyscy pod małym dyrektorkiem). Odradzam pracę w tej firmie. Atmosfera sztuczna i do bani, pracowałem 2 lata i szczerze - stracony czas. Człowiek niczego się nie uczy (no bo od kogo? od przełożonego śmiechu warte :)) który myśli że umie zarządzać ludźmi?

29.05.2019 17:47

Zawsze przykro nam, gdy czytamy niepochlebne opinie na temat pracy w naszej firmie - szczególnie jeśli pochodzą one od byłych pracowników. Każda krytyka jest dla nas konstruktywną i dzięki każdemu takiemu wpisowi staramy się nieustannie pracować nad elementami, które pracują niewłaściwie. Tak jak w każdej maszynie, tak i w każdej organizacji znajdują się części które spisują się lepiej lub gorzej. Wszelkie uwagi bierzemy do siebie i przyjmujemy na klatę! Pozdrawiamy ;)
    były

04.06.2019 14:05

ale że niby co? Zwolnicie menadżerów którzy nie mają pojęcia jak zarządzać swoimi ludźmi, których zachowanie jednoznacznie daje do zrozumienia że są tylko i wyłącznie po stronie pracodawcy? Ludzie odchodzą bo mają już dość rażących zaniedbań z ich strony, tego że nie mają w nich wsparcia. Co z tym zrobicie? Kiedy wprowadzicie 360? Ocenianie kompetencji menadżerów z pozycji podwładnego? Sprawdźmy jak sami oceniają swoje kompetencje?
    Alibaba

31.01.2019 16:11

Życzyłbym sobie i wszystkim żeby firma tak się angażowala w utrzymaniu starych pracowników jak w pozyskiwaniu nowych przez swoj PR. Pozdrawiam serdecznie
    Aslambek

23.05.2019 19:19

Spoko, a może podjechac osobiście?

24.05.2019 09:26

W pierwszej kolejności prosimy o kontakt mailowy na adres [email protected] ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.