Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

02.04.2021 15:17

Witam. Jaka jest podstawa wynagrodzenia netto nie wliczając premii na stanowisku magazyniera?

02.04.2021 15:21

Informację o wysokości wynagrodzenia kandydaci otrzymują podczas rekrutacji. Wszystkie oferty pracy znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy. Miłego dnia!
    Zainteresowany

30.03.2021 11:28

Witam, Jak firma zareagowała na najnowsze zalecenia rządu odnośnie pracy biurowej i systemu HO wszędzie tam gdzie jest to możliwe? Ze względu na rosnącą liczbę zakarzeń w kraju, tryb pracy zdalnej chyba był by lepszym rozwiązaniem niż zapełnienie 50% miejsc bo ludzie i tak oddychają tym samym powietrzem przez min 8h na open spaceach?

30.03.2021 14:56

Zainteresowany, we wszystkich przestrzeniach wspólnych, pracownicy zobowiązani są do noszenia masek ochronnych (maski, podobnie jak inne środki ochrony osobistej, przekazaliśmy do dyspozycji pracowników). 50% wolnych stanowisk pracy zapewnia możliwość stałego utrzymywania bezpiecznego dystansu. Ponadto, regularnie przeprowadzamy testy na obecność wirusa SARS CoV-2 wśród wszystkich pracowników, dzięki czemu możemy szybko i na bieżąco reagować. Szczegółowych informacji w tym zakresie udzieliliśmy we wcześniejszej odpowiedzi: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,864066?review=a1077da4-c399-434c-ab1d-4a7fdd733ff5 Życzymy Ci miłego dnia i dużo zdrowia!
    Tmeowiec

26.03.2021 08:13

Witam, Z tego co się orientuję na podstawie własnego doświadczenia, działy takie jak księgowość,logistyka,reklamacje,grupy asortymentowe i działy sprzedaży od stycznia 2021 przychodzą codziennie do pracy. Tryb hybrydowy a i owszem był ale w 2020 roku. Więc widzę tu pewną nieścisłość. Pozdrawiam

26.03.2021 08:49

TMEOWIEC, część wymienionych przez Ciebie działów została przeniesiona do Centrum Logistycznego Rzgów, co pozwala nam stale zachowywać nie mniej niż 50% wolnych stanowisk pracy zarówno w CLR, jak i w #NajfajniejszyBiurowiecwŁodzi. Wszędzie tam, gdzie zapewniona jest możliwość zachowania odpowiedniego dystansu, tryb hybrydowy niekoniecznie jest stosowany. Pozdrawiamy!
    Marcin89

09.03.2021 09:17

Chciał bym się dowiedzieć o pracy kierowcy kat B. Na czym ona polega ?

09.03.2021 15:50

Cześć, informacje na temat tej rekrutacji znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy/kierowca-kat-b/323 . Pod ogłoszeniem znajduje się przycisk "wyślij CV", przy pomocy którego możesz złożyć swoją aplikację. Praca na tym stanowisku polega na przewożeniu produktów pomiędzy Centrum Logistyczno-Magazynowym przy ul. Ustronnej, a Centrum Logistycznym Rzgów. Praca odbywa się w systemie dwuzmianowym: 6-14 i 14-22. Wymogiem jest prawo jazdy kategorii B - przewozy realizowane będą samochodem o DMC do 3,5 t oraz doświadczenie w pracy na stanowisku kierowcy. Miłego dnia!
    Marcin89

09.03.2021 09:23

Chciałbym się dowiedzieć więcej o pracy kierowcy kat B oraz na czym praca polega i jakie są zarobki?

09.03.2021 15:50

Cześć, informacje na temat tej rekrutacji znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy/kierowca-kat-b/323 . Pod ogłoszeniem znajduje się przycisk "wyślij CV", przy pomocy którego możesz złożyć swoją aplikację. Praca na tym stanowisku polega na przewożeniu produktów pomiędzy Centrum Logistyczno-Magazynowym przy ul. Ustronnej, a Centrum Logistycznym Rzgów. Praca odbywa się w systemie dwuzmianowym: 6-14 i 14-22. Wymogiem jest prawo jazdy kategorii B - przewozy realizowane będą samochodem o DMC do 3,5 t oraz doświadczenie w pracy na stanowisku kierowcy. Informacje o wysokości wynagrodzenia kandydaci otrzymują podczas rekrutacji. Miłego dnia!
    Onno

09.03.2021 11:52

Można więcej informacji na temat pracy kierowcy? Czym praca jest od poniedziałku do piątku?

09.03.2021 15:47

05.03.2021 14:14

To jest plik opinie A wstawianie są reklamy. Chyba coś nie tak? Żeby cokolwiek przeczytać od pracowników trzeba się przedrzeć przez gąszcz wpisów pracodawcy.

05.03.2021 14:29

Cześć, aby przeczytać najnowsze opinie wystarczy, że wybierzesz zakładkę "Najnowsze opinie". Wpisy, o których mówisz to aktualności, które publikujemy, by podzielić się najnowszymi informacjami z życia firmy - wszystkie znajdziesz w zakładce "Aktualności". Miłego dnia!
    Olaf

02.03.2021 15:13

Firma jest ok.

02.03.2021 15:14

Olaf, dziękujemy za opinię :)
    Positive personal menagment

01.03.2021 13:11

Witam, do zarządu działu rekrutacyjnego firmy TME. Chciał bym prosić o kontakt e-mail [email protected] mam kilka pytań.

01.03.2021 13:20

Cześć, wiadomość w sprawie dotyczącej rekrutacji możesz wysłać na adres: [email protected], a jeśli chcesz skontaktować się z działem HR, wyślij maila na adres: [email protected]. Miłego dnia!
    J23

26.02.2021 22:27

Może jakieś konkrety, jakie zarobki?

27.02.2021 14:05

J23, zarobki są zależne od stanowiska. Informacje o wysokości wynagrodzenia kandydaci otrzymują podczas rekrutacji :) Nasze oferty pracy znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy
    Zielony

26.02.2021 12:55

Pytanie o prace w tzw systemie zmianowym - o jakie konkretnie zmiany chodzi? Dzienna i popoludniowa? Czy w ogole na 3 zmiany?

26.02.2021 13:08

Zielony, praca odbywa się w systemie dwu- lub trzyzmianowym, w zależności od działu. Miłego dnia!

27.01.2021 20:32

Czy Tme daje coroczne podwyżki inflacyjne wszystkim pracownikom? Czy podwyzka zależy tylko od wynikow, dla wybranych pracownikow?

28.01.2021 16:10

W TME podwyżki i premie przyznawane są na podstawie indywidualnych wyników i osiągnięć, zgodnie z ustalonymi, wypracowanymi zasadami.
    Pytacz

20.01.2021 10:04

Czy w TME jest możliwa praca zdalna na stanowiskach w dziale IT? Mam na myśli czas przed/po pandemii.

20.01.2021 13:06

W dziale IT, po pandemii, przewidujemy pracę głównie w trybie stacjonarnym. Jeśli masz pytania dotyczące rekrutacji na konkretne stanowisko, zachęcamy Cię do wysłania maila na adres: [email protected]

03.01.2021 09:38

Czy jest możliwość pracy w Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. na część etatu?

07.01.2021 15:33

Większość naszych ofert dotyczy pracy w pełnym wymiarze godzin, ale zdarzają się i takie dotyczące części etatu. Zachęcamy do śledzenia strony: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy
    Marta K.

27.09.2020 09:50

Chyba nigdy nie odbyłam rozmowy kwalifikacyjnej w tak miłej atmosferze. Pani Ola, która przeprowadzała rozmowę on line to bardzo sympatyczna osoba, utrzymująca przyjazny ton. Mimo problemów technicznych z połączeniem, nie odczułam stresu i spotkałam się z wyrozumiałością współrozmówczyni. Pozostaje oczekiwanie... oby z pozytywnym finałem.

27.09.2020 09:53

Marta, bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolona z naszej rozmowy kwalifikacyjnej i trzymamy za Ciebie kciuki! Miłego dnia :)

23.09.2020 10:23

Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
    Pracownik.

23.09.2020 11:42

Normalnie jest dniem pracującym. Jest skrócony czas pracy. Czasami jest wolne. Decyzje są podejmowane co roku w tym temacie

24.09.2020 08:14

Dokładnie - decyzje w tej sprawie ogłaszane są w grudniu :)
    asterix

06.09.2020 15:16

Witam,mam pytanie czy na magazyn zatrudniani są tylko kandydaci z doświadczeniem czy również osoby bez doświadczenia na magazynie a firma zapewnia szkolenie.

06.09.2020 15:34

Asterix, informacje o tym czego oczekujemy od kandydatów na poszczególne stanowiska znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy Obecnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Pracownik magazynu: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy/pracownik-magazynu/234

23.08.2020 11:55

Witan mam pytanie. Jaka jest stawka na wstepie stanowisko magazynier ? I od kiedy w Rzgowie rusza rekrutacje ?

24.08.2020 08:40

Cześć, informacje w zakresie wynagrodzeń podajemy na dalszych etapach rekrutacji. Rekrutację do #WięcejNiżMagazyn w Rzgowie rozpoczniemy w ciągu kilku najbliższych miesięcy - zapraszamy do śledzenia nas na FB: https://www.facebook.com/tmekariera/ oraz zaglądania na stronę: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy Miłego dnia!
    Miron

01.08.2020 17:59

Czy istnieje możliwość wykonywania pracy zdalnej na stanowisku Młodszego administrator infrastruktury serwerowej z Państwa ogłoszenia oraz jakie widełki płacowe Państwo dla tego stanowiska przewidujecie? https://kariera.tme.eu/oferty-pracy/mlodszy-administrator-infrastruktury-serwerowej/229

03.08.2020 08:47

Miron, na tym stanowisku przewidujemy pracę w trybie stacjonarnym. Informacje w zakresie wynagrodzeń podajemy na dalszych etapach rekrutacji. Miłego dnia! :)
    Miron

03.08.2020 08:56

szkoda :(
    ...

30.06.2020 20:07

W jakim systemie pracy wykonuje swoje obowiązki pracownik magazynowy?
    ...

01.07.2020 19:54

Ale 2 zmiany czy 3 a może system 4 brygadowy. Proszę o sprecyzowane odpowiedź.

02.07.2020 08:32

Praca odbywa się w systemie dwu- lub trzyzmianowym, w zależności od działu. Miłego dnia!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

Sakso

30.05.2020 05:55

Witam, pracuje na magazynie w innej firmie, jest bardzo dużo dźwigania, Mam kontuzje barku, lekarz stwierdził że muszę szukać lżejszej pracy bo może to się odbić na zdrowiu bardzo szybko, czy są działy dla magazynierów z możliwością oszczędzania barku i czy firma posiada podwyżki inflacyjne takie co roku żeby pracowniką żyło się lepiej? Chciałbym spróbować sił w TME.

30.05.2020 06:27

SAKSO, informacje o aktualnie prowadzonych rekrutacjach możesz znaleźć tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy. W każdym z ogłoszeń znajdziesz informacje o charakterze pracy na danym stanowisku. W TME funkcjonuje system podwyżek i premii. Dbamy o to, by warunki zatrudnienia w naszej firmie były konkurencyjne w stosunku do innych firm z branży. Życzymy Ci powodzenia przy zmianie pracy i - przede wszystkim - dużo zdrowia! :)

10.05.2020 10:45

Jaki jest system premii uznaniowych w firmie Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.?
    Pracownik.

10.05.2020 21:20

Jeśli pracujesz w TME to skieruj to pytanie do swojego przelozonego.

10.05.2020 21:43

Cześć, mamy ustalony system premii zależnych m.in. od wyników. Szczegółowych informacji w tym zakresie udzieli Ci przełożony :)

19.04.2020 00:50

Pracuje już kilka lat w tej firmie. Nigdy nie załowałam swojej decyzji że właśnie z TME związałam swoje życie zawodowe. W tym trudnym dla wszystkich czasie firma daje mi poczucie bezpieczeństwa które teraz jest szczególnie istotne. Wsystkie działania zarządu sprawiają że czuje się ważna dla firmy i chroniona. Zawsze byłam dumna że tutaj pracuje (brzmi patetycznie) ale teraz okazuje się że to wyjątkowe miejsce. Dziękuję Zarządowi i dyr. Mariuszowi za zaangażowanie w naszą ochronę, wiem że jestem ważna dla firmy. Teraz to nie jest walka o zyski ale o przetrwanie. Życzę sobie i calej ekipie TME zdrowia.
    Ciekawy

09.04.2020 16:49

Zgadzam się, ze tme robi dużo dla pracowników teraz. Ale dlaczego usuwacie negatywne opinie a zostawiacie tylko pozytywne? Tracicie na wiarygodności... ;)

09.04.2020 17:04

Ciekawy, nie usuwamy negatywnych komentarzy :) Każdą krytyczną opinię czytamy, a ich autorów zachęcamy do przekazania nam szczegółów opisywanych spraw czy sytuacji, żebyśmy mogli dobrze wszystko przeanalizować i - jeśli zajdzie taka potrzeba - podjąć odpowiednie działania. Jeśli przejrzysz nasz profil to znajdziesz tu bardzo różne opinie, nie tylko pozytywne. Na GoWork nie są publikowane komentarze niezgodne z regulaminem tego portalu, np. niemerytoryczne, obraźliwe, zawierające wulgaryzmy - ale z takimi mamy do czynienia bardzo rzadko. Miłego dnia!
    Zainteresowany

08.04.2020 20:25

Jak kształtują się zarobki w tej firmie na szczeblach niższych?

09.04.2020 08:05

Cześć, wysokość pensji zależy od wielu czynników - jak chociażby zajmowane stanowisko. Informacje o wszystkich prowadzonych rekrutacjach znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy Miłego dnia!

08.04.2020 13:10

Osobiście raczej nie wyrażam swoich opinii na tego typu serwisach, ale patrząc na to jak TME zachowuje się w dobie kryzysu nie mogę przejść obojętnie. Wielu moich znajomych straciło pracę. Inni dostają mniejsze wynagrodzenia, zabrali zostały zabrane im dodatki. W TME jest wręcz odwrotnie. Ja jako pracownik czuję wsparcie od firmy. Wszyscy dostajemy dofinansowania za pracę w tym okresie. Zorganizowane zostały transporty, by nie korzystać z komunikacji miejskiej. Każdy dostał nawet płyny dezynfekujące, maseczki itp. dla siebie. Środki zabezpieczające są oczywiście też dostępne przy normalnej pracy. Dziękuję w imieniu swoim oraz koleżanek i kolegów za bezpieczeństwo, które zarząd nam dał oraz za maile od Pana Kuczyńskiego z przedstawieniem działań i sytuacji.

08.04.2020 13:24

Bardzo Ci dziękujemy za miłe słowa. Staramy się jak najlepiej wspierać pracowników, bo to przecież oni tworzą TME :) Stawiamy na transparentność, podjęliśmy szereg działań i na bieżąco monitorujemy sytuację. To trudna sytuacja, ale razem damy radę przez nią przejść :) Życzymy Ci miłego dnia i dużo dużo zdrowia!

03.04.2020 09:34

Chcialam podziękować calej firmie TME za zaangazowanie jakie włożyła w celu unikniecia zakazenia koronawirusem u pracowników. Wiele osob narzeka, że nowe zasasy pracy są uciążliwe albo niesprawiedliwe a niestety nie maja pojęcia co dzieje sie w innych firmach. Ogromny plus za codzienne kontrole temperatury, za udostepnienie pracownikom magazynu aut służbowych by ludzie nie musieli jechac MPK, staly dostęp do środków ochrony osobistej, dezynfekcja hali, zmiany które są tak ustawione by pracownicy pierwszej zmiany nie mieli kontaktu z popołudniowymi, oraz wiele innych podjętych działań by chronić nas i zachować ciągłość pracy. Dodatkowo firma doplaca pracownikowi za przychodzenie do pracy dodatek finansowy. Nie wszystkie firmy tak zadbały o pracowników. Wiadomo że nowe zmiany nie każdemu sie podobają i zawsze ktos pomarudzi, ale większość pracowników docenia jak bardzo zadbaliscie by pracownik mogl czuć sie bezpiecznie w tych trudnych czasach. Ja osobiscie bardzo Wam za to dziękuję.

06.04.2020 14:24

Pracownik, bardzo dziękujemy za tę opinię :) Sytuacja jest trudna, ale staramy się robić wszystko, co w naszej mocy, by chronić pracowników. Życzymy Ci miłego dnia i - oczywiście - dużo zdrowia :)
    NieCzaje

02.04.2020 22:12

Dział HR zamiata pod dywan niewygodne sprawy. Nie czaje dlaczego skoro to działa na niekorzyść firmy. Proszę odpowiedzieć dlaczego tak jest. Pojawia się problem. Wypytujecie pracowników żeby zebrać informacje na temat sytuacji - a ta jest poważna. Dajecie ludziom poczucie opieki i zrozumienia, ludziom którzy się angażują i chcą pomóc TME. No i co? Jest jak było a nawet gorzej. Sytuacja dotyczy osoby, która udaje brygadzistę na dziale przyjęć. Kasujcie sobie komentarz, będę go codziennie dodawać :D
    Zaciekawiony

30.01.2020 12:46

Chciałbym prosić by zarząd TME odniósł się do ostatniego raportu płacowego Hays na 2020 w którym przedstawili średnie zarobki dla różnych segmentów. Jak to jest że mówi się że w TME dobrze się zarabia, a porównując się z raportem HAYS poziom naszych wynagrodzeń jest poniżej wymienionej w raporcie skali? TME jest firmą międzynarodową, więc tłumaczenie się tym, że jest to firma łódzka jest nie na miejscu i pokazuje brak szacunku do pracowników którzy ją tworzą. Ilu jeszcze wartościowych zaopatrzeniowców musi jeszcze odejść by firma zrozumiała że ludzie tam są nie dla dodatków, jogurcików i owocków, a dla pieniędzy!
    po rodzinie

22.03.2020 08:45

Jeżeli takie problemy pojawiają się w zalodze to firma powinna wprowadzić niezależna firmę, która zbada poziom zarobków na danych stanowiskach odniesie się do lokalnego rynku i wyznaczy widełki płacowe. Tak to się odbywa w normalnych biznesach . Ale trzeba mieć jaj i liczyć się z tym, że po takim badaniu nie tylko rodzina zarabia w firmie dobrze, mogą wystąpić zmiany stawek dla pozostałych szczebli.

22.03.2020 18:21

Cześć, dziękujemy za sugestię. Do kwestii pensji odnosiliśmy się już wielokrotnie: wyjściowa pensja pracownika uzależniona jest między innymi od umiejętności, doświadczenia i stanowiska pracy, a podwyżki i premie - między innymi od osiąganych wyników. Miłego popołudnia!
    Były z układnicy

04.03.2020 21:16

Pracowałem przez 3 miesiące, niestety problemy z kręgosłupem zmusiły mnie do odejścia z pracy. Ogólnie praca ciekawa. Ludzie w porządku. Pensja wiadomo zawsze może być lepiej ????Jak podlecze się to może spróbuje jeszcze raz. Pozdrawiam.
    Bombelek

27.02.2020 21:04

A w IT wszystko w porządku, nie ma na co narzekać ;)
    Krzysiek

27.11.2019 08:16

Chciałem aplikować do tej firmy często obok niej przejeżdżam podoba mi się ładnie w nocy oświetlony biurowiec. Mam duże doświadczenie w pracy na magazynie w dziale eksportu mojej obecnej firmie obsługi komputera i całej tej otoczki związanej wejściem i wyjściem towaru, miałem pomysł zmienić środowisko pracy lecz lektura tego forum skutecznie mnie zniechęca do aplikowania. Ja też pracuje w dużej międzynarodowej firmie, na forum mojej firmy też są nie zadowoleni pracownicy ale nie ma takiego hejtu, atmosferę w pracy tworzą ludzie i to od was zależy jak będzie się wam pracować. Pozdrawiam

10.02.2020 14:43

Cześć, wyślij nam szczegóły (numer telefonu pod który dzwoniłeś /dzwoniłaś, informację kiedy odbyła sie rozmowa) na adres [email protected]. Wyjaśnimy tę sytuację. Miłego dnia!
    Nikelson

25.02.2020 21:31

Ta firma tylko z zewnątrz wygląda piękne

30.01.2020 09:15

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.?
    Do Arturito

19.02.2020 11:01

Pierwszy raz się spotykam z sytuacją, żeby ktoś uważał PREMIĘ za nieodłączną część wynagrodzenia i oczekiwał jej na koncie co miesiąc, bez względu na okoliczności. W każdej firmie masz tak, że dostajesz pensje co miesiąc, a do tego ewentualnie (!) premię jeśli zrobisz coś ponad normę. To nie jest ani dziwne ani tym bardziej to nie jest powód żeby krytykować firmę.
    Arturito

20.02.2020 00:57

No tylko, że sama podstawa bez "premii" czasami wychodzi mniejsza niż najniższa krajowa wiec chyba coś jest nie halo? Poza tym jak to ludzie potwierdzili w innych komentarzach zasady przyznawania "premii" nie zawsze są respektowane "premie" są ucinane można powiedzieć(usunięte przez administratora). Ot taki kolejny sposób na to aby pracownicy czasami za dużo nie zarobili.
    Praca jak praca

19.02.2020 11:20

Warunki przyzwoite w porównaniu z innymi. Robota fizyczna to wiadomo lekko nie jest ale wiadomo lepiej jak przy noszeniu lodówek. Jak robisz swoje dobrze to są premie i na pensje sie nie narzeka.
    Synek

25.10.2019 08:47

Czy Tme mysli o jakis podwyzkach? W przyszlym roku jest podwyzka minimalnej wiec w sumie niektorzy pracownicy zrownaja sie z nia, a co za tym idzie znajda sobie inna prace, lzejsza za te same pieniadze
    Jaba

18.02.2020 13:29

Masz rację, nie ma podwyżek. Tylko co jakiś czas zarząd wyjdzie z cudownym pomysłem na zmianę sposobu naliczania premi ale zawsze dziwnym trafem na końcu na konto wpływa taka sama wypłata jak przed zmianami..... Ot taka ciekawostka.

19.02.2020 10:55

Cześć, wszystkie składowe wynagrodzenia można sprawdzić na pasku rozliczeniowym. Z wszelkimi wątpliwościami czy niejasnościami można zgłosić się do brygadzisty/bezpośredniego przełożonego lub pracownika działu kadr podczas dyżuru
    niki

25.01.2020 22:30

Niestety kolejny popis TME w wersji "premia roczna". Na ogólnym zebraniu z nowym dyrektorem zostały przedstawione 3 czynniki które muszą być spełnione by otrzymać premie roczną. Były nimi elastyczność, mniej niż 30 dni zwolnień lekarskich, gotowość do pracy w dni kryzysowe dla firmy. Tak oto po całym roku pracy nagle okazuję się, że pomimo spełnienia wszystkich wymogów premia roczna nie została przyznana pracownikom którzy (usunięte przez administratora) w tej firmie jak maszyny. Jak to stwierdzili brygadziści na zebraniu powodem odebrania premii było kłócenie się o błędy, bycie niemiłym dla innych, za mała elastyczność itd. Teraz drogi dziale HR pragnę Was oświecić otóż premie dostały osoby które potrafią powiedzieć do brygadzisty "czemu ja mam (usunięte przez administratora) chodzić na inne stację", "weź zawołaj (usunięte przez administratora) by tam robili", "nie będę mówić nowym jak to zrobić bo mają szkolenia i w (usunięte przez administratora) mam czy to potrafią". Tak taka osoba dostała premię. Kolejna osoba od premii jest dobrym pracownikiem szkoda tylko ze brygadziści nie widzą że jak nie ma pracy to siedzi nawet godzinę nosem w telefonie (usunięte przez administratora) co sie dzieje bo ONA może. Jest też postacią rozsiewającą najwięcej plotek i po cichu rozpętującą afery.... no ale skoro pracuje już tam tyle lat to jej sie wszystko należy. Jak czegoś ma nie dostać to były kierownik i tak jej to załatwi. Pracownicy którzy robią dużo i dobrze ale w ciągu roku mieli sprzeczkę z brygadzistą nagle dowiadują się ze zostali bez dodatkowych pieniędzy. Pracują po godzinach, dbają o stację, walczą o swoje i w taki o to sposób bach! stali się niewygodni. TME pokazało ze lepiej (usunięte przez administratora)niż dobrym sumiennym pracownikiem. W taki oto sposób stracicie większość dobrych ludzi robiących codziennie wyśrubowane normy i żyjących pracą. To co sie zadziało w ostatnich dniach to kpina i cios poniżej pasa jaki zadało firma swoim pracownikom. Szkoda że nikt nie pomyślał ze w tak dużych zakładach gdzie często panuje zawiść to właśnie Ci najbardziej sumienni pracownicy są lubiani najmniej bo robią wiecej niż inni. Mam nadzieję ze pracownicy będą mogli ocenić pracę brygadzistów i na podstawie tej opinii zostaną zabrane premie również im. Wtedy to sie zacznie zabawa i niektóre osoby nagle będą mocno zdziwione.
    Prawdanajaw TME ŁÓDŹ 2020

30.01.2020 16:20

Brygadzista który bezwzględnie wylicza każdą minute, wymaga pracy jak za dwóch, (usunięte przez administratora) i ewentualnie na pokaz udziela się przy wyższych szczeblach, też gdy wykorzystuje te znajomości, niech ma na uwadze że ludzie(usunięte przez administratora) AŻ ŚWIATLO DNIA WYPŁOSZY CIEŃ

31.01.2020 14:46

Cześć, pamiętaj że pilnowanie czasu pracy to jedno z zadań przełożonego. Miłego dnia!
    Blablabla

09.01.2020 12:05

No to teraz ja wam coś napiszę, bo nieprawidłowości jest ogrom a hr stara się na siłę ratować wizerunek firmy i piszą o rzeczach o których nie mają pojęcia, bo znają je tylko ze strony teoretycznej. Była jedna jedyna osoba w HR która faktycznie brała na barki problemy związane z pracą na magazynie, niestety, już nie pracuje. Ciekawa rzeczą jest to, że ludzie, który zajmowali wysokie stanowiska( i nie mówię tu o brygadzistkach) rezygnowali z pracy ponieważ nie zgadzali się z "polityka" firmy... Jakie więc problemy dotykają pracy na magazynie? -jeżeli przełożony nie lubi jakiegoś pracownika utrudnia mu awans i blokuje jego przejście na inne działy. Człowiek dwoi się i troi, pracuje na awans, chce się rozwijać, angażuje się w swoją pracę a w zamian co dostaje? Odpowiedzcie sobie sami. W efekcie dobrzy pracownicy rezygnują z pracy bo dasy są ważniejsze. -obiecanki cacanki a głupie u radość. Ktoś aplikuje na wyższe stanowisko, angażuje się w powierzone zadania, przenosi pracę do domu "ponadprogramowo". Na rozmowę w sprawie swojej aplikacji zapraszany jest po fakcie aby uzyskać informację, że stanowisko jest już zajęte, w następnej kolejności awansowane są osoby zza wschodniej granicy, a wszystko przez łapanie za słówka bez obiektywnej oceny pracy wykonywanej przez pracownika. - zatrudnianie i awansowanie osób, które przychodzą "po znajomości" np głównej księgowej, dyrektora, kierownika, do wyboru do koloru. -dział składowania, gdzie chłopaki pracują na akord, na koniec miesiąca teksty "rób mniej, wyrobiles już normę na ten miesiąc". No szlag mnie trafia, akord to akord, moja praca to moje pieniądze! Dobry pracownik zamiast być wynagradzanym jest (usunięte przez administratora) -brak motywacji do pracy - soboty z wiecznym niedogodzinami, za co oddany dzień w tygodniu. Tylko kiedy to odrobić? Nadgodziny nie wypłacane a do odbioru. Się dziwić że ludzie nie chcą zostawać. O długim weekendzie można pomarzyć. Niedogodziny wynikające z braku pracy, niska wydajność z przyczyn niezależnych od pracownika i zero rekompensaty. -idziesz na l4? Nieważne czy miesiąc czy 1 dzień, więcej niż 2000 nie zarobisz. A nawet nie! - niby na wydawaniu każdy jest szkolony do pracy na każdej stacji. Nagle okazuje się, że połowa nie potrafi pracować na większości stacji, a są wynagradzani jak te osoby, które dadzą sobie radę wszędzie i te właśnie osoby są wykorzystywane i rzucane z kąta w kąt. -błędy! Wydawanie rozliczane z błędów, faktura premia za wykrywalnosc. Czyli z polskiego na nasze faktura dostaje premie, która zabiera wydającym. A jakoś wydawanie nie ma żadnych dodatków za znalezienie błędów wprowadzania, wyjaśniania itd których jest mnóstwo! Dodatkowo wydawanie odpowiada za większość tych błędów w tym błędów producenta (przypominam że obowiązuje tam premia wydajnosciowo-jakosciowa), bo nikt nie jest tak kontrolowany jak ten dział... -Ukraina nie jest lepiej traktowana? Złego słowa nie możemy na nich powiedziec i to nie że względu na narodowość a na wykonywana pracę bo to dyskryminacja i tu cytat "za to można wylecieć!" tylko ze to w większości oni robią bajzel nie dokładają eksploatacji i przebieraja kuwety coby trudnych wydań nie robić a osoby odpowiedzialne za stacje to za nich nadrabiaja! - zgłoś to brygadziscie? Brygadzisci to akurat nigdy nic nie wiedzą, odsylaja od jednego do drugiego i nigdy nie mają czasu. Więc powodzenia życzę. -jeszcze co do błędów... Weszły nowe rządy które stawiają bardziej na jakość, nie ilość. I tu zaczyna się problem, bo zamiast najpierw badać przyczynę błędów zaczęły lecieć osoby, które robiły ich dużo. Po prostu były zwalnianie. A tak jak zostało wcześniej wspomniane fakturowanie ma premie za wykrywalnosc, przez co wiele błędów jest wstawianych na siłę, a nawet znajdują je tam gdzie ich nie ma. Pracownicy wydawania swój czas pracy poświęcają na wyjaśnianie błędów, coby nie trafił im się jakiś niezasłużony a i tak nie wszystko są w stanie udowodnić czy zweryfikować . Zostały podjęte jakieś działania w tej kwestii, ale jeszcze bardzo długa droga i wiele problemów do rozwiązania zanim faktycznie będzie to sprawiedliwe. Może pracownicy biurowi są doceniani, ale mają też innych przełożonych. Są bliżej zarządu.
    Anna B.

27.01.2020 21:52

Zgadzam się w 100%%%%%%%%%%%%%%%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.01.2020 13:54

Czytam sobie tak wszystkie te opnie ostatnie, oraz odpowiedzi działu HR i tak mnie naszło, że się podzielę, pierwszy raz daję komukolwiek negatywną opinię. Jako były już pracownik powiem szczerze: bardzo się cieszę, że już nie pracuję dla TME. Były to najgorsze lata mojego życia zawodowego. Praca w magazynie przy ul. Ustronnej to wieczne problemy. Nie są one powodowane ciężarem pracy. Tylko ludźmi na stanowiskach, ludźmi od zastępców brygadzistów aż po dyrektora i zarząd skończywszy. Dziwię się, że jeszcze nie powstał Zakładowy Związek Zawodowy w tej firmie. No ale wiem też, że(usunięte przez administratora) robili wszystko swego czasu, żeby taki związek przestał istnieć i nigdy więcej nie powstał. Teraz zatrudnia się dział HR który ma tutaj na goworku odpierać falę konstruktywnej krytyki oraz hejtu wylanego przez złość i bezsilność pracowników, byłych pracowników oraz ludzi powiązanych z tą firmą. @Blablavla bardzo usilnie próbował wpleść w swoje wypowiedzi też znaną i mnie historię z tą firmą, oraz wiele innych negatywnych zachowań przełożonych względem pracowników. Dlatego w uproszczeniu napiszę kilka rzeczy o firmie TME. Liczy się tutaj (usunięte przez administratora)jeśli się nie ma układów to można jedynie siedzieć cicho i liczyć, że nagle z byle powodu nie wpadniemy komuś w oko bo chce naszego miejsca pracy. Jeśli chcesz zmienić dział to możesz liczyć na taką zmianę tylko jeśli każdy ma (usunięte przez administratora) bo inaczej robią duże schody w Twojej karierze. Co do działu HR... hmm... dziwna sprawa, dają "konstruktywne krytyki" na hejt i negatywne opinie, może niech zaczną wywiązywać się z obowiązków, przestaną kłamać, gubić CV, ściemniać i robić fałszywą reklamę firmie która nie zasługuje na miano 4 najlepszego pracodawcy roku 2019 w Łodzi. (usunięte przez administratora), żeby wmawiać pracownikom, że pomimo ich starań i wiedzy znaleziono lepszych pracowników na stanowisko a później zatrudnić osobę tuż po szkole. To nie świadczy dobrze o pracodawcy jeśli tak się odnosi do swoich pracowników. Tak samo robić rekrutacje na stanowisko zastępcy brygadzisty na wydawaniu, zaprosić starającego się o to stanowisko pracownika by powiedzieć, że to stanowisko zostało obsadzone jeszcze przed tą rozmową. To po kiego grzyba ganiali dziewczynę żeby CV donosiła. Tak samo inny pracownik, chciał zmienić dział kilka razy, to mu wiecznie CV gubili i nie rekrutowali na to stanowisko które chciał, a później pisali emaile, że się nie nadaje na wyższe stanowisko więc go odrzucili. Ten przecież chciał na najniższe w innym dziale. (usunięte przez administratora) Nic nie potrafiła nigdy załatwić, ludzie i współpracownicy z działu unikali jej jak ognia a teraz(usunięte przez administratora)nagle dostaje wyższe wynagrodzenie i lepsze miejsce pracy... Mam nadzieję, że została jednak zwolniona, jeśli nie to (usunięte przez administratora)... W dziale HR dochodzi chyba do największych magicznych sztuczek w tej firmie (prócz księgowości i magii z rozliczaniem wypłat) bo jedyny dyrektor HR który chciał z nami, pracownikami rozmawiać i nam pomóc wyleciał z dnia na dzień po zadaniu serii zbyt dociekliwych pytań zarządowi. Nawet się nie pożegnał, tylko dostaliśmy emaile (usunięte przez administratora) tu nie pracuje. To samo spotkało wielu innych pracowników. Niewygodnych ludzi się wywala (usunięte przez administratora) nagle przyszli do chłopaka w kilku, dali mu wypełnione papiery i odeskortowali do drzwi, tylko dlatego, że udowodnił, że(usunięte przez administratora)nie ma predyspozycji by być brygadzistą, ale ten zaś udowodnił, że jako super kolega pana dyrektora jeszcze z czasów poprzedniego zakładu pracy może wywalić każdego i nikt mu nie podskoczy, zaś nowy kierownik się pod tym podpisał bo albo jest jeszcze ciemny i mu nikt nie powiedział, że to rozgrywka polityczno/zakładowa albo faktycznie(usunięte przez administratora) Ale nowela, prawda? Dlatego z góry ostrzegam przed TME bo te wydarzenia miały miejsce tylko w 2019 roku a nie opisałem nawet wszystkich tylko kilka najbardziej ze sobą powiązanych. P.S. (usunięte przez administratora) fikcyjne, wszystkie zawarte tutaj rzeczy i zdarzenia miały miejsce i są ludzie którzy mogą to poświadczyć. Jeśli chodzi o pracę - tak, będąc na odpowiednim stanowisku możecie coś zarobić, od 2,8 netto do nawet 3,5-4 tysięcy złotych na rękę. Tylko pytanie, czy dacie się bardziej poniżać niż kasjerka w biedronce, lidlu czy aldim? Omijajcie szerokim łukiem TME, szczególnie działy w magazynie na Ustronnej oraz dział prepackingu w Rzgowie (stare makro)(usunięte przez administratora)
    Konrad K.

23.01.2020 11:42

Amen. Potwierdzam wszystko co zostało powyżej napisane. Pracowałem w tej śmiesznej firmie kilka lat temu ale nadal mam tam znajomych i wiem co sie tam dzieje. Omijać szerokim łukiem.

18.01.2020 15:12

Praca na magazynie jak praca na magazynie. Fajne jest to że można zarobić więcej za wydajność. Osoby które się nie wyrabiają są niezadowolona ale to chyba normalka.

21.01.2020 15:58

Kolega powyżej ma racje, nie od razu się wszystko umie. Jak ktoś nie miał wcześniej doświadczenia na pewnym stanowisku (nawet wiem o jaki chodzi bo wydawanie), każdy potrzebuje czasu na przyuczenie się. A na magazyny biorą często bez doświadczenia chyba że uprawnienia UDT to co co innego. Jak nie wymagają doświadczenia, to niech tak samo nie wymagają że osoba po 3dniach np będzie wszystko umiał :)
    Staryì

21.01.2020 16:15

Przeczytaj sobie jeszcze raz post bo widzę że masz problem ze zrozumieniem (usunięte przez administratora) Na pewno nie???
    " pracownik"

07.11.2019 12:23

Popytaj na składowaniu kto ile pracuje i co dostał-zdziwisz się na pewno!

14.01.2020 11:54

Zgadza się. Kazdy dostaje inaczej. Jeden dostanie 20zl/h a inny dostanie 22.. Wszystko zalezy od tego jak bardzo (usunięte przez administratora)brygadziscie albo kierownikowi.

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.