Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

05.03.2025 23:00

18.03.2025 17:40

45min do 1h

11.03.2025 14:42

18.03.2025 06:46

Atmosfera wprost bajeczna – nikt na nikogo nie donosi, a o układach, które mogłyby wpływać na nieobiektywne traktowanie pracowników, nikt nawet nie słyszał. Sprawiedliwość i równe szanse to świętości, a decyzje kadrowe zapadają wyłącznie na podstawie merytorycznych kompetencji. Zero faworyzowania, zero kuluarowych rozmów, zero przypadków, w których ktoś nagle zasługuje na awans, bo akurat dobrze dogaduje się z odpowiednimi ludźmi. Aż trudno uwierzyć, że takie miejsce naprawdę istnieje, prawda?

18.03.2025 10:10

Tak, dlatego jak Ci się nie podoba to możesz zmienić prace, a nie stękać.
    zainteresowany

28.02.2025 15:53

ktoś wie jak wyglądają zarobki dla Inżyniera Konstruktora? duża rotacja? jaka atmosfera?

07.03.2025 13:02

Wtedy człowiek już by wiedział czy się nastawiać na jakieś negocjacje chociaż.
    Andrzej

08.03.2025 02:27

Licz sobie 8.5 - 9 k brutto. Poniżej lepiej będzie Ci poszukać w innym miejscu.

06.03.2025 09:43

07.03.2025 12:59

Raczej bez różnicy jaka strona, byle aktualne oferty były.

07.03.2025 13:00

Osobiście zamierzam wysłać swoje CV przez pracuj.

03.03.2025 14:17

muki

04.03.2025 11:07

no a co, mieliby mieć problem o to że ktoś nowy przyszedł? nie nastawiaj się jakoś tak negatywnie, bo to źle wpływa później na pracę ...

07.03.2025 12:45

Wiadomo, że ludzie są różni, ale jednak od nas samych też sporo zależy, więc najczęściej wystarczy być w porządku, żeby to samo dostać w zamian.
    kandydat

26.02.2025 23:22

Jak długo trzeba czekać na decyzję po wysłaniu CV?
    Ola

28.02.2025 10:24

Często parę lat
    muki

04.03.2025 11:04

to zdecydowanie krócej niż kilka lat i zdecydowanie bardziej realne ;)

14.11.2024 12:45

Bad

09.02.2025 19:52

Ja tak samo, ważne, że w ogóle prędzej czy później będzie można się doczekać.
    Orzeł

25.02.2025 09:46

Nigdy nie dotarłem do momentu, w którym miałbym już umowę na czas nieokreślony, tutaj się długo na taki czeka?
    turlik

03.12.2024 11:08

co wy tak o ten okres próbny ciągle pytacie, przecież to i tak szybko minie
    Johny

09.02.2025 18:50

W twoim zyciu pewni nic. Daje ci w jakimś stopniu poczucie bezpieczeństwa. Bo jednak nie jest tak latwo zwolnić pracownika, który ma umowę na czas nieokreślony. A tak konczy się jedna krótka i nie wiesz czy Ci przedłuża czy nie? Druga sprawa, jeśli następuje kryzys w firmie (z różnych powodow) to jak myślisz, kto najpierw traci pracę? Podpowiem Ci - ludzie co maja najkrótsze umowy. Bez umowy na stałe też możesz wziąść kredyt.
    Kaxra

10.02.2025 09:37

Wyobraź sobie, że masz w zespole świetnego pracownika – zaangażowanego, kompetentnego, zawsze gotowego do działania. Wszyscy go cenią, dobrze dogaduje się z zespołem. Jednak pewnego dnia kończy mu się umowa na czas określony. Firma akurat przechodzi przez okres stabilizacji zatrudnienia, liczba etatów jest wystarczająca, więc decyzja zapada – mimo jego świetnej pracy, trzeba się pożegnać. Gdyby miał umowę na czas nieokreślony, sytuacja wyglądałaby inaczej. Wtedy, żeby się go pozbyć, przełożony musiałby wykazać się nie lada kreatywnością – naginać fakty, manipulować opiniami, przekonywać wszystkich wokół, że to jedyne słuszne rozwiązanie. A przecież takich przełożonych w tej firmie nie ma.
    Pl

09.02.2025 02:33

W ostatnim czasie sytuacja w firmie nie jest optymistyczna. Nam Polakom powoli zaczyna się ulewać i odbijać czkawką, patrząc na to co się dzieje. Otóż odnoszę wrażenie że powoli zaczynamy być mniejszością w firmie, a awanse otrzymują nasi przyjaciele. Na jakiej zasadzie to działa ? Jest to zastanawiające , czyżbyś my byli tak mało konkurencyjni jeżeli chodzi o doświadczenie, wykształcenie, predyspozycje, komunikatywność itp. ? Na tą chwilę na około 7 pomocników brygadzistów mamy chyba 2 Polaków. W innych strukturach również są lokowani wszyscy tylko nie Polacy ! Co tu się dzieje ? Compliance (powiązania) wprowadzone zostały dla kogo ? Tylko dla Polaków ? Przecież większość ludzi na tych stanowiskach to znajomi znajomych, bądź rodzina która wciąga jeden drugiego, łatwo do tego dojść, wystarczy delikatnie pomyśleć przewertować trochę internet i wychodzi czarne na białym, nie trzeba być żadnym detektywem by do tego dojść. Rekrutację na stanowiska jak są przeprowadzane ? Ogłoszeń nie ma a nagle się okazuje że ktoś dostał awans na jakieś stanowisko. Jak ? W jaki sposób ? Przejdźmy do jeszcze jednej kwestii, może ktoś weźmie to pod uwagę, jeżeli już wybieracie kogoś np. na pomocnika może warto sprawdzić dokładnie znajomość jak i rozumienie języka polskiego, często mam wrażenie że nie do końca się rozumiemy, a osoby które są jakby łącznikiem między pracownikami a brygadzistami nie potrafią obrać pewnych kwestii w słowa i brakuje czasem tego naszego myślenia i tu pojawia się kłopot. Czasem odchodzę z kwitkiem i muszę sobie poradzić w inny sposób, ponieważ pojawia się niezrozumienie tematu.
    Stachu

09.02.2025 00:59

Czytając opinie i rozmawiając z kolegami, z którymi współpracowałem cieszę się, że już tam nie pracuje. Ile byś nie robił to i tak jest za mało. Większość kierowników to nie ma pojęcia o traktowaniu ludzi. Manipulacje i kombinowanie to ich specjalność. Jak w rozmowie nie masz później czym sie obronić (mailem, notayka) to potrafią wyprzec się w żywe oczy z tego co powiedzieli. Fakt, jakaś tam możliwość rozwoju umożliwiają. Benefity - prawie każda większą firma daje takie same lub lepsze. Ale żeby utrudniali pracę zdalna i kontrolowali ile x klikasz myszka to słabe. Co do wynagrodzenia - jak nie będziesz sie upominał i walczył o swoje to nik nie da ci podwyżki za to że jesteś dobry. Moja rada - jak pracujesz to lepiej się nie wychylać, robić swoje. Jak zobacza, żes jest bystry i będziesz chciał poddać jakiś pomysł a kierownikom wytykał błędy i pokazywał ich nieudolność to szybciej zakończysz karierę. Popracuj, złap doświadczenie i najlepiej szukać nowej pracy. A, jeszcze jedna uwaga. Uważać co i do kogo się mówi.
    LEPIEJ.JUZ.BYLO

19.09.2024 18:04

Od ostatnich podwyżek w TME minęło już ponad półtora roku i nadal jest cisza w tym temacie. Przez ten czas inflacja skutecznie zjadła nasze podstawowe stawki a premia jest obcięta z powodu braku wyników jak za czasów zarazy więc rok do roku zarabiamy mniej a przecież ceny dramatycznie poszły w górę od 2023. Na dowód minimalna krajowa od ostatnich podwyżek w TME była waloryzowana trzy razy ponad 23% co daje obraz jak bardzo zubażał przeciętny pracownik w tej firmie. TME jest bardzo mało elastyczne jeśli chodzi o pracę zdalną pomimo zainstalowanego na każdym komputerze programu monitorującego i robiącego dokładne statystyki z czasu spędzonego w aplikacjach ilości kliknięć na myszce i klawiaturze a nawet ruchów myszką. Codziennie firma ściąga cały biurowiec aby tworzyć zabawny content na social media jak to w firmie się fajnie pracuje a jeszcze później wysyła wszystkim maila o tym że mamy dług wobec planety bo generujemy ślad węglowy i niszczymy planetę. Brak możliwości pracy hybrydowej a wręcz przymus pracy stacjonarnej mocno drenuje nasze budżety domowe ponieważ wiele ludzi dojeżdża z poza Łodzi a to nie tylko koszty paliwa ale również remonty naszych starych 15-20 letnich samochodów. Blokada podwyżek przez zarząd firmy i sytuacja materialna zmusza nas do szukania sobie innego pracodawcy gdyż przestało nas stać na bycie w wesołej ekipce TME.
    Malo

07.02.2025 22:36

2 do 4 dni pracy zdalnej miesięcznie. Ale ilość wniosków, programów, i ogólny poziom skomplikowania HO zniechęca do korzystania z tego :)
    Bongo

08.02.2025 08:53

Praca zdalna zwykle 1 dzień w tygodniu ale uwaga w bardzo nielicznych działach. Większość działów jest pozbawiona możliwości korzystania z pracy zdalnej. A Ci którzy mogą korzystać z HO absolutnie nie zniechęcają się koniecznością wyklikania dwóch wniosków w jednym systemie. Kolejna durna odpowiedź zaciemniająca realia pracy

28.01.2025 16:37

Tralala

05.02.2025 20:58

Wdrożenie samodzielne bez żadnego wsparcia maksymalny czas 3 dni robocze. Odpowiedź tak ambitna jak zadane pytanie oraz inne w tym stylu i tym samym czasie o węzeł komunikacyjny, parking, limit urlopu. Oczywiście zbieżność czasowa wysypu głupich pytań przypadkowa. Prymitywna strategia PRarowa niwelowania negatywnego wydźwięku prawdziwych opinii pracownie lub byłych pracowników o realiach pracy w TME, które utoną w natłoku pytań (usunięte przez administratora), jak kadra zarządzająca lubi okreslac swoich pracowników i klientow

06.02.2025 07:40

Dokładnie o tym samym pomyślałem, że to bardzo dziwne że akurat wszyscy na raz zadają idiotyczne pytania i wpisy o niczym przesuwając te istotniejsze niewygodne dla Tme. Istny przypadek. Ale co się dziwić, zawsze mieli ludzi za (usunięte przez administratora)i jak widać to się nie zmienia. Ten wpis oczywiście też przesunie inne komentarze ale pewnie zaraz i tak go usuną więc co to za różnica.

05.02.2025 12:37

Jim

05.02.2025 18:54

Oj jeśli nie spełniasz wymagań i nie masz kompetencji do tego co masz robic to na pewno Cię przyjmą. Ostatnio to norma więc śmiało
    luks

04.02.2025 12:15

ktoś tu przede mną widziałem pytał o komunikację i transport do pracy, a macie może na tyle duży parking, że kto chce to bez. problemu może sobie dojechać samochodem do pracy?
    Aga

05.02.2025 12:32

Tak jest duży parking a jak ktoś się na nim nie mieści to obok jest mniejszy i tam są zawsze wolne miejsca i bardzo łatwy przemyślany i super zaprojektowany wjazd i wyjazd, widać że to ktoś projektował z głową. Pewnie dostał za to dużą nagrodę.
    Olizz

04.02.2025 19:30

Czy raz na jakiś czas organizowane są u was integracje albo coś podobnego?
    Erv

04.02.2025 10:45

Czy urlop wam przysługuje po prostu zgodnie z kodeksem pracy czy jakoś inaczej macie ustalone?
    Google

04.02.2025 17:22

Jak inaczej ustalone? Gdzie ty wcześniej pracowałaś? W małej rodzinnej firmie gdzie była wolna amerykanka. Tutaj jest tak jak w kodeksie pracy, urlop ma być wykorzystany i tyle.
    mech

03.02.2025 19:46

Dużo tutaj u was ludzi pracuje?
    Jessika

10.01.2025 10:46

Szanowny HR. Pracuje w biurze juz ponad 10lat na stanowisku jak kazdy czyli specjalista od czegos tam. Po 10latach mam na umowie 4300 brutto plus premie na waciki. Czy tama forma wyplaty jak najnizsza poszla w gore jest legalna, czy Wlascicielom nie wstyd placic takich glodowych pensji?
    Haha

23.01.2025 13:32

Przecież to jest jakaś szydera, każdy przykład tam podany jest w rzeczywistości zupełnie odwrotnie niż to jest napisane:)

01.02.2025 11:09

Również pracuje w tej firmie ponad 10lat, jeśli zarabiasz najniższą krajową to znaczy że albo masz słabego kierownika który nie walczy o swoich pracowników, alb się nie rozwijasz zawodowo więc nie ma za co dać podwyżki...

31.01.2025 13:14

Iga

31.01.2025 19:34

Nie. Oni robią wszystko by tak o nich myślano ale zupełnie tak nie jest. (usunięte przez administratora)
    Kiedyś

01.02.2025 08:39

Bo kilka lat wstecz było to bardzo fajne miejsce, obecnie się popsuło i nie warto się interesować.
    Dex

30.01.2025 13:24

Ile trwa mniej więcej, no tak zazwyczaj powiedzmy, rozmowa rekrutacyjna? możecie napisać ile trwała wasza rozmowa przy okazji i jak przebiegała itp. W skrócie im więcej informacji tym dla mnie lepiej. :D

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

28.01.2025 13:38

Wymagane

30.01.2025 11:23

Najlepiej mieć ze sobą znajomości :)
    Kończę karierę

28.01.2025 17:26

Cześć wszystkim. Niestety w TME nie da się dobrze zarobić. Złożone wypowiedzenie. Zaoferowane grosze nie spełniają oczekiwań. Dobrze że jestem młody, z wykształceniem i z nową perspektywą. Cześć TME, było średnio. Dobrze, że nie ma szefów nie zastąpionych.

15.01.2025 14:21

pączek bez rączek

22.01.2025 14:43

to w jakimkolwiek dziale zdarza się, że trzeba wykonać jakieś zadanie rekrutacyjne??
    rekruter

28.01.2025 08:53

przede wszystkim: "czy wiesz czym zajmuje się nasza firma?"
    Nevermind

27.01.2025 15:15

Nie wiem co ostatnio zaszło w zarządzaniu tym miejscem ale jest to jakaś (usunięte przez administratora) Człowiek pracuje cały rok żeby odpocząć na urlopie ktory mu się należy jak psu miska a tutaj no cóż każdy rączki umywa, urlopów nie dajemy nic nie wiemy itp. Mimo szerokich planów grafików urlopowych oczywiście. Kończy się styczeń magazyn ze swoimi planami dalej w (usunięte przez administratora) za przeproszeniem a wiadomo że wyjazd na wakacje to nie wyjście do Żabki po papierosy.Nie polecam tego miejsca jeśli szanujecie swój czas i czas swojej rodziny. Jedyne co otrzymacie za swoją ciężka całoroczną pracę to jedna wielka niewiadoma. Zatrudniona od jakiegoś czasu (usunięte przez administratora)która podobno miała wspierać sprawy personalne jest potrzebna jak dziura w moście … zamiast usprawnić wyszło na opak. Ryba gnije zawsze od głowy i tutaj ten proces już zachodzi na grubo więc „dogadajcie” się ze sobą tam na górze bo zaraz wszyscy dobrzy pracownicy podziękują wam pocałunkiem w sygnet bo nikt nie zasłużył sobie na taką olewke.
    Jacek tynk ze scian.

16.12.2024 09:32

Ja sie pytam kiedy podwyzki?, bo za chwile bedziemy pracowali za najnizsza.
    Oleg

31.12.2024 10:08

Ale po co podwyżki ? Za najniższą też znajdą ludzi do pracy a dzięki temu będzie więcej na premie dla kierowników i dyrektorów
    były pracownik

21.01.2025 23:35

Kierowników i dyrektorów którzy są w większości kolegami ze studiów ( i od wódki ) nowego szefostwa. Taka prawda.
    metro

06.01.2025 10:41

w jakim systemie pracujecie?

08.01.2025 16:56

Pracujesz jak chcesz. A jak Ci się nie chce to nie pracujesz. Nikt Ci nic nie powie. To jest super firma, pewnie zresztą to widziałeś w filmikach w mediach społecznościowych. To jest bardziej forma zabawy a nie pracy
    L

15.01.2025 17:15

Praca przeważnie dwu zmianowa na magazynie 6-14, 15-22

07.01.2025 08:30

07.01.2025 08:42

Cześć, 3 miesiące :)

02.12.2024 15:38

03.12.2024 08:36

Cześć, okres próbny trwa 3 miesiące :)
    sjj

02.01.2025 00:07

sam sobie raczej takich rzeczy nie możesz wybrać
    Bibimbap

30.12.2024 00:39

Ile godzin trwają poszczególne zmiany?
    Bibimbap

30.12.2024 00:40

Tak właściwie to macie dwie czy trzy zmiany?
    sjj

02.01.2025 00:06

patrząc po tym co pisali wyżej to chyba dwie

30.12.2024 12:26

Pracowity koniec roku dla TMElfów

Grudzień z #ekipąTME mija nie tylko pod względem podsumowań i snucia planów na kolejny rok. Przy całym natłoku spraw do załatwienia przed końcem 2024 roku, trzeba pamiętać o małych przyjemnościach i miłych gestach.

Żeby tradycji stało się zadość, Mikołajki w TME nie mogły obyć się bez wizyty Mikołaja i jego Elfów. Jak co roku, wszyscy pracownicy otrzymali słoik miodu od naszych pszczół, mieszkających na terenie naszego Centrum Logistycznego w Rzgowie. W zestawie znalazły się również naklejki, które ułatwiły zadanie Mikołajowi oraz nasza spersonalizowana gra karciana pt. „Perfect Match”. Żeby wygrać, wystarczy dopasować symbole tak dobrze, jak członków ekipy do naszej firmy!

Z okazji Świąt, po latach wspierania projektu Szlachetnej Paczki, cała #ekipaTME zaangażowała się w tym roku w akcję zorganizowaną przez Harcerskie Elfy. W trakcie zbiórki nasi pracownicy przygotowali blisko 120 prezentów dla seniorów z łódzkich Domów Pobytu Dziennego. Ich potrzeby były niezwykle prozaiczne, jak krzyżówki, perfumy czy duża tabliczka gorzkiej czekolady. Niezbyt drogie produkty, które można kupić podczas codziennych zakupów, dla nich były najlepszymi prezentami, jakie można znaleźć pod choinką.

Reprezentanci naszej ekipy wcielili się w Elfy w Domu Pobytu Dziennego przy ulicy Borowej w Łodzi, gdzie codziennie spotyka się ok. 30 starszych osób. Po obdarowaniu prezentami, zostaliśmy zaproszeni na wspólny obiad, łamanie się opłatkiem, śpiewanie kolęd oraz występ artystyczny przygotowany przez seniorki. Jesteśmy wdzięczni, że mogliśmy uczynić czyjeś Święta odrobinę cieplejszymi. Upominki ucieszyły naszych obdarowanych nie mniej jak rozmowy, kartki i laurki, które znalazły się w paczkach oraz wspólnie spędzony czas.

News image
    Awo

06.12.2024 13:26

Jak ocenilibyście atmosferę na co dzień?
    Ciekaw

19.12.2024 17:42

Co masz na myśli pisząc PRL?

21.12.2024 08:12

To jest odpowiedź na sytuację która zaistniałą a nie na to jaka jest atmosfera. Mianowicie zostały usunięte trzy moje poprzednie odpowiedzi chociaż nikogo nie obraziłem ale nie spodobały się komuś w tme. Selekcja odpowiedzi jak za czasów PRL. To miałem na myśli:)

18.12.2024 12:07

18.12.2024 23:02

Kontakty z przełożonymi ? To oczywiście dużo zależy od działu w którym pracujesz ale generalnie raczej relacje są dobre. I uczciwe. Można powiedzieć, że czasem ktoś awansuje, bo... naprawdę potrafi pracować po godzinach

26.11.2024 13:16

turlik

03.12.2024 11:08

serio pytasz? no raczej spora nie żeby coś

15.12.2024 21:46

Odpisywałem 3 razy na to pytanie ale mimo tego że nikogo nie obraziłem ani nie złamałem regulaminu to wszystkie odpowiedzi zostały usunięte. Więc jeśli doczekasz się odpowiedzi na to pytanie to proszę miej świadomość że to jest wpis doskonale wyselekcjonowany przez tme tylko taki który im pasuje
    ASIS

23.04.2021 12:04

Cześć, mam pytanie czy wymog dotyczący bieglej lub komunikatywnej znajomości języka angielskiego jest obligatoryjny w działach logistyka i ksuegiwsc? Tzn. Czy faktycznie ludzie komunikują się w języku angielskim na co dzien?

23.04.2021 13:05

Asis, informacje na temat oczekiwań wobec kandydatów na poszczególne stanowiska zamieszczamy w ofertach pracy - wszystkie znajdziesz tutaj: https://kariera.tme.eu/oferty-pracy. Szczegółowych informacji, dotyczących m.in. specyfiki pracy w danym dziale, udzielamy podczas rekrutacji :)
    Adelajda

06.12.2024 21:20

Nie tylko w dni świąteczne i pierwsze czwartki każdego miesiąca, w pozostałe dni tylko po Polsku lub czasami między przerwami na fajkę to jeszcze po Łacinie.

05.12.2024 09:46

05.12.2024 12:24

Cześć, kwestie formalne dot. zatrudnienia z reguły są ustalone odgórnie. Staramy się jednak podchodzić elastycznie do preferencji kandydata, jeśli rekrutacja na dane stanowisko to umożliwia.
    Orion

03.12.2024 13:34

Na jaki okres czasu można dostać tutaj umowę?
    start

28.11.2024 23:00

macie jakiś okres próbny na początku tak, żeby móc wszystko załapać jak trzeba?
    start

28.11.2024 23:01

chociaż chyba bardziej chodzi mi o tzw. wdrożenie w sumie? już sam nie wiem, ale powinniście wiedzieć o co mi chodzi

29.11.2024 11:06

Cześć, okres próbny wynosi 3 miesiące. Każdy pracownik przechodzi przez proces onboardingu, w trakcie którego wdrażany jest w życie firmy, także do swoich codziennych obowiązków :)
    Kąciki czystosci

29.11.2024 01:06

Jakiś czas temu jak zrobili nowe kąciki czystości to zaproponowałem nagrodę dla kogoś kto zaprojektował to coś. Zrobiłem to anomiowo bo niby prześladowań nie ma ale.... Do tej pory nie ma żadnej odpowiedzi ani zmiany a kurz z szufelek nadal zsypuje się na papierowe ręczniki a wystarczyło by zamienić miejsca.

22.11.2024 14:52

mikser

25.11.2024 15:30

np. na jakiej umowie obecnie pracujesz?
    Pablito

12.11.2024 14:31

Cześć, jaką umowę można dostać? Najbardziej zależy mi na umowie o pracę.
    Marian

13.11.2024 09:39

Z tego co wiem to teraz raczej wszyscy dostają umowę o pracę. Był z tym problem ale jakieś 15 lat temu gdy większość ludzi pracowała po pare lat na umowę zlecenie bo była trochę inna sytuacja na rynku pracy więc było przyzwolenie żeby ludzi wykorzystać i nie dawać im umow o pracę zbyt szybko..

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.