Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

Hopahopa

19.09.2016 09:41

Jeśli ktoś z Was zastanawia się nad pracą w tme proszę bardzo drogą wolna. O przyjęcie do pracy nie na problemu. Kiedyś można było dostać się przez znajomości lub długo się starając. Teraz przyjmują ludzi z "łapanki". Został wprowadzony akord co zupełnie popsuło funkcjonowanie firmy. Starsi pracownicy odchodzą bo niestety nie dadzą już zarobić. Zatrudnili dyrektora który swoją bezczelnoscia robi z ludzi idiotów. Każdy na nim wiesza psy ale spokojnie.. chodzimy do pracy by zrobić swoje i wyjść zapomnieć. Niestety. Obecnie nawet nie można spokojnie pracować bo intrygi brygadzistow, ich niezrozumiałe podejście przeszkadza w spokojnej pracy. Dużo stresu nerwów, pensje coraz niższe. Wyliczaja czas na przerwę, papierosa, czy cokolwiek. Jest straszny bałagan. Pomału wybierają siłę roboczą Ukraińcy których jest już tak dużo że mało kto mówi po polsku. Kiedyś jak się wstawało rano to aż się chciało do tej pracy iść. Dziś ludzie pragną jak najszybciej znaleźć nową pracę bo tam warunki stały się nie do zniesienia. Ja poszedłem po rozum do głowy i szybko znalazłem coś nowego a starej gwardii życzę tego samego. Dobre czasy minęły i trzeba się z tym pogodzić. A dla brygadzistow i "małego" wielkie pozdrowienia i oby wam się noga powinela.
    xyz123

04.10.2016 21:51

trudno sie nie zgodzic i nie za bardzo jest co dodac..
    lodzermensch

01.09.2016 21:15

Byłem w tej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej, przeprowadzonej trochę nieprofesjonalnie. Pani nie wiedziała, jakie pytania zadawać, sytuację próbował ratować Pan, który rozmawiał konkretniej. Na moje pytanie o rotację na stanowisko, na które kandydowałem, dostałem odpowiedź, że 30% zostaje - mizernie. Nie miałem nic do stracenia, bo mam dobra pracę gdzie indziej i zapytałem szczerze o zarobki, to dostałem odpowiedź wymijającą.

04.08.2016 15:20

to nie były moje wypowiedzi. O Wynagrodzeniu dowie się Pani na rozmowie.

04.08.2016 11:06

Witam, w poniedziałek idę na rozmowę o pracę do TME. Jestem obecnie zatrudniona na umowę o pracę na najniższą krajową (na papierze) ale zarabiam 2000 zł na rękę. Obawiam się zmiany, gdyż mam małe dziecko i nie chce wpaść z deszczu pod rynnę. Tu gdzie obecnie pracuję, nie mam udokumentowanego całego wynagrodzenia, a kiedyś to będzie ważne. Firma mała 2 osobowa więc siedzę w biurze sama jak ten wazon a czas leci jak krew z nosa. Chcę zmian na lepsze, tzn żeby coś się działo, a pensja żeby mi nie spadła poniżej 2000 zł. Czy jest szansa, że się nadam w TME? Zalezy mi na terminowych wypłatach no i jakimś lekkim socjalu typu bony czy paczki na święta. Nie wymagam kokosów, ale chciałabym wreszcie dobrze się czuć w pracy. Pomóżcie!

04.08.2016 14:06

Nadgodzin w działach które znam nie ma. O dzieci nikt Cie nie może na etapie rekrutacji zapytać... ale jeżeli chorują, dostajesz zwolnienie chorobowe, które przynosisz i już. Pensja zawsze jest wypłacana w przedostatnim dniu roboczym w danym miesiącu. A zarobki to kwestia indywidualna zależna od działu - nie wypowiadam się.

04.08.2016 15:04

Ja staram się o prace przy kompletowaniu. Widziałam Pana/Pani wypowiedź odnośnie zarobków na poziomie 2500 zł że są do osiągnięcia spokojnie. Czyli ja na początku powinnam swoje 2000 zarobić?
    rudy

28.07.2016 14:27

jakie sa zarobki po okresie próbnym . Prosze o szybka i szczera odpowiedz.
    Rudy

28.07.2016 20:27

To powiedz czy firma warta zachodu , czy trzeba mocno tyrac zeby 2500 zarobic.

29.07.2016 13:14

tak szczerze to spokojnie da sie to zrobic
    Martita

18.05.2016 13:20

hm...byłam wczoraj na I etapie na rozmowie i szczerze mówiąc po opiniach zastanawiam się kto i ile jest w tym racji....jak tak naprawdę wychodzi się na tym akordzie??Rozmowę przeprowadziła młoda i konkretna dziewczyna,nie zadawała głupich i nie potrzebnych pytań.Sama zaproponowała to stanowisko na rozmowie po zobaczeniu dotychczasowego doświadczenia;aplikowałam na zupełnie inny dział. Napiszcie jak to faktycznie wygląda finansowo i proces pracy tylko obiektywnie....
    niebieski

02.05.2016 10:59

nie rozumiem tych negatywnych opinii owszem pracy jest dużo ale taka prawda że dają tu zarobić wiecej niż w innych łódzkich magazynach. więc jak chcesz mieć stałą pracę w takiej firmie polskiej to to jest najlepsza firma. ale dużlo jest pracy to fakt ale pensja zawsze na czas i premie. ja pracuje tu już ponad 6 lat i bardzo sobie chwalę. ja bym polecał pracę tutaj
    niebieski

02.05.2016 10:54

Pffff

19.09.2016 09:50

Boże człowieku widać że od 6 lat nie interesował Cię rynek pracy. W wielu magazynach zarobiszbtyle co w tme. Ten magazyn spadł już na odległe miejsce
    pracownik letni

29.04.2016 09:07

witam pracuje w tej firmie już prawie 6 lat .Po zmianach zarabiam więcej (jest to praca na akord wiec każdy wie co to znaczy ). zarabiam w przedziale 0d 2000- 3000( zależne od ilości pracy). Nadgodziny płatne w 100 % są to 50 .Awans wewnęczny jak najb0ardziej możliwy (ja i wielu moich kolegów awasowuje na inne stanowiska ). Mobingu nie ma
    mike

23.04.2016 00:11

Dlaczego się nie zwalniają bo pare lat temu było zupełnie inaczej zarobki większe może nie kolosalnie ale spokojnie to 1800+ można było mieć a wiadomo jak się dobrze zarabia i jest się asertywnym to można sobie pozwolić na więcej np kredyt na kupno mieszkania czy też jego wykupienie bądź większy remont . Sa grupy ludzi które zarabiaja dobrze ,średnio i słabo i jeżeli wysokość wypłaty spada i po rewolucji spada im o np:400zł a są już w takim wieku że nie łatwo im będzie znaleźć. Nową to trzymają się tego co mają , albo ludzie młodzi, rodziny z kredytami na mieszkanie to też nie będą ryzykować zadłużenia. Zmieniając peace . I Elita

14.04.2016 20:02

pracownicz tme

01.06.2016 18:43

awitam Aniu ile wydawała lini? na miesiąc i ile miałas błedów. bo ja pracuje kilka miesięcy na akordzie i wydając 9500 lini na miesiąc i do 10 bledów mam pesje wysokości 2500na ręke bez premi. dodam ze nie biegam tylko spokojnie swoim tempem wydaje
    pracownik tme

01.06.2016 18:49

witam pracuje kilka miesięcy fajni ludzi mili . wynagrodzenie na razie w granicach 2000 tysięcy na rękę bez premi na razie, ale robie postępy i przedewszystkim staram się i oni to widza polecam .
    k@sia

14.04.2016 12:40

Przepraszam ale jeśli ktoś na akordzie się ochrzania to może ma i 1300. jeśli przychodzi się pracować to można wyciągnąć prawie 3000.
    Twój Dzej-dzej

10.09.2016 15:42

k@siu jeśli lubisz ciągnąć to pomyliłaś profesje.miłego ciągnięcia na wydawaniu torbo.
    Hopahopa

19.09.2016 09:47

Ale na dłuższą metę człowiek już jest na tyle wkur*** atmosfera jaka stwarzają np. brygadzisci że te pieniądze już nie mają takiego znaczenia.
    xyz

13.04.2016 21:30

Ciekawe jest to ze dzial HR tej firmy zdaje sie nie czyta wogole opinii zawartych na tej stronie, szczególnie jesli chodzi o magazyn.. NIC sie nie zmienia i nie zmieni, presja i mobbing to codziennosc niestety..
    xyz

28.03.2016 19:27

Lepiej zatrudnic mnostwo nowych "zielonych" pracownikow niz poszanowac starych.Taka zasada chyba obecnie kroluje w magazynie. Starzy pracownicy zasuwaja a nowi przychodza na cieple posadki nie majac zielonego pojecia tak naprawde jak to wszystko wyglada. Brak mozliwosci awansu bo wola zatrudnic nowego.. Kreatywnosc pracownika nie istnieje. A jak ktos ma wlasne zdanie to ma przerabane albo go zwolnia.. Na szczescie juz tam nie pracuje. Spokojnie mozna znalesc inna prace i sie nie stresowac tym co tam sie dzieje
    Magazyn

26.03.2016 15:22

TME weszło w kolejny etap dziadostwa: zatrudniają ludzi z Domu Brata Alberta, którzy otwarcie mówią cyt. "to tak kur*a ma wyglądać moja robota?", robią bałagan w regałach, lekceważą jakiekolwiek uwagi na temat niestosownego zachowania. Są to ludzie po srogich wyrokach, nie wiesz, czy kolejnego dnia coś mu nie odwali i wsadzi komuś nóż w plecy. Ale na pewno pracują za grosze albo są jakieś dotacje z budżetu, to dla całego zarządu jest najważniejsze - zapłacić jak najmniej, skorzystać jak najwięcej. Liczą się cyferki na koniec miesiąca, nie człowiek.
    Dział HR

29.03.2016 14:45

W odpowiedzi informujemy, że w ramach wsparcia wszystkich osób potrzebujących, firma TME prowadzi działania mające na celu niesienie pomocy osobom wykluczonym z rynku pracy. TME z dumą wspiera różnego rodzaju organizacje, w tym Dom Brata Alberta, przeciwdziałając tym samym zjawisku bezdomności i ograniczając wykluczenie społeczne. Wszyscy pracownicy TME, bez względu na status społeczny, światopogląd, stopień niepełnosprawności, wyznanie czy kolor skóry zasługują na jednakowe warunki zatrudnienia. Firma TME nie tylko nie korzysta z dotacji wspierających zatrudnienie osób wykluczonych społecznie, ale zgodnie z polityką firmy, silnie angażuje się w rozmaite akcje charytatywne. Z poważaniem, Dział HR
    Ex-pracownik

06.04.2016 22:34

W ramach wsparcia, to można dać ludzkie pieniądze aktualnym pracownikom, a nie zatrudniać nowych, byle byli tańsi od dotychczasowych. Ale co tu się dziwić, dla zarządu liczą się cyferki i własna kabza.

12.02.2016 22:09

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i mogę powiedzieć, że jak najbardziej profesjonalna i w bardzo miłej atmosferze. Udało się dostać mam nadzieję, że współpraca będzie równie miła i długotrwała. :)
    Imaginacja

19.02.2016 17:05

Wybieram się w poniedziałek na rozmowę. Możesz powiedzieć o co pytali? Z góry dzięki
    abc

25.03.2016 09:20

Na rozmowie pytają o doświadczenie i wiedzę która na stanowisku jest niezbędna. Przygotuj się z tego co jest w ogłoszeniu, tam są wymagania oni o to pytają.

07.02.2016 20:54

NIE PRACUJE TAM ALE BYŁEM OSTATNIO NA ROZMOWIE I DLATEGO WIEM, KRÓTKO MÓWIĄC ZAROBIC TAM SIĘ NIE DA ,A JEŻELI CHODZI O PREMIE TO MÓWIŁA ZE WSZYSTKO ZALEŻY OD BRYGADZISTY ALBO PRZYZNA ALBO NIE.
    Nowy

07.02.2016 20:36

Dziekuje za informację. Pracujesz tam? Jak sprawy z premiami?

07.02.2016 19:54

JAKO ELEKTRYK TO NIE WIEM,A CO DO NADGODZIN TO PANI Z REKRUTACJI MÓWIŁA ALBO ZAPŁACĄ LUB DO ODBIORU.
    nowy

07.02.2016 19:31

A jako elektryk? Nadgodziny ? Dziękuję za odpowiedź.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

07.02.2016 18:06

ZAROBKI NA OKRESIE PRÓBNYM NA MAGAZYNIE PRZY KOMPLETOWANIU TOWARU PRZEZ 3-MIESIĄCE 14ZŁ BRUTTO PO OKRESIE PRÓBNYM PRACA NA AKORD,WIĘC SZAŁU NIE MA.
    nowy

07.02.2016 08:00

Witam wszystkich ma jutro rozmowę kwalifikacyjną w tej właśnie firmie obecnie mam pracę i nawet nie tak źle zarabiam chciałbym się dowiedzieć czy warto się strać do tej firmy, czy inwestują w pracowników i szkolenia no i oczywiście jak wygląda realna sprawa zarobków na magazynie i jako elektryk. Dziękuję za odp. :)
    Nie w.y.d.y.m.a.n.y.

30.11.2015 16:44

Witam.Ci co pragną tam się zatrudnić na magazynie niech się 3x zastanowią nad tym.Kasa słaba,a tyrka jak na kopalni.Zwłaszcza na pakowaniu i wydawaniu.Oprócz brandingu który pracuje 6-14,12-20,to takie działy jak np pakowanie pracują do ostatniego zafakturowanego zamówienia.Na wydawaniu non stop na nogach ganiasz między regałami.Na brandingu non stop pretensje o wypełnianie kto ile czego zrobił i w jakim czasie.Jeśli chodzi o przełożonych to porażka,mowa o brygadzistkach oraz brygadzistach.Ale jak ktoś lubi być d.y.m.a.n.y. to zapraszamy serdecznie

05.11.2015 21:27

Atmosfera w miarę ok, zależy, w jakim dziale. Połowa pracowników to konfidenci donoszący Młodszemu Bratu (biuro), Lordowi Farquaadowi (magazyn). Ten ostatni, to gość bez skrupułów, który utnie Ci kasę i uśmiechnie się w twarz podając bezsensowny argument. Wykonuje bezmyślnie wszystkie polecenia Starszego Brata. Podsumowując - praca w biurze jest ok 50/50, na magazynie nikomu nie życzę i nie polecam. Kasa słaba, mydlenie oczu socjalem, ale o podwyżkach nie ma mowy. Dużo bezmyślnej roboty typu "wszystko na raz, a zastanawiać będziemy się potem, bo Bracia tak kazali". Przyjaźnie zostają, niesmak po traktowaniu pracownika pozostaje.

13.11.2015 22:33

Najmniejsza łączna premia jaka w tej firmie dostałam to było 11 zł!Kiedy poszłam do "Małego" powiedziec ze nie mam za co zyć, poniewż moja łaczna pensja wynosiła nie całe 1300zł usłyszałam że mam sobie szukac innej pracy.Także go posłuchałam znalazłam dośc szybko inna praace za duzo lepsze pieniądze takze mimo wszystko wyszłam na tym dobrze.Nie żałuje tej decyzji
    Kandydat z mandatem

15.10.2015 08:41

Miałem okazję brać udział w rekrutacji na stanowisko za biurkiem. W drodze na spotkanie dostałem mandat (przejście na czerwonym świetle od tajniaków, lol...) przez co spóźniłem się na autobus a coza tym idzie na spotkanie. Rekruterzy czekali i złego słowa o moim spóźnieniu nie powiedzieli. Spóźniłem się około 20 minut, więc równie dobrze mogli już mnie olać, nie zrobili tego. Na rozmowie była Pani z HR oraz osoba kompetentna z wiedzą narzędziową. Rozmowa była miła oraz rzeczowa, zakończona testem praktycznym z wiedzy z excela. Spotkanie oceniam pozytywnie, miło że rekruterzy pomimo mojego spóźnienia zaczekali. Pytania były konkretne o wiedzę, bez zbędnego tracenia czasu na pytania zwiazane z hr. Jedynym minusem moze być fakt iż na odpowiedź miałem czekać tydzień, czekałem trzy tygodnie. Takie decyzje nie powinny być przeciąganie. Ogólnie proces rekrutacyjny oceniam dobrze.
    Fabio

02.10.2015 12:25

Firma schodzi na psy. Kierownicy mówią co innego, robią co innego. Gnojenie pracowników jest na porządku dziennym. Bez dziennej dawki lizania d...y nic nie idzie zrobić. Nowe młode kierownictwo które nie ma zielonego pojęcia o tym co robi wprowadza pomysły i projekty w myśl zasady "nie ważne co robić, ważne żeby robić". Nie polecam!!
    Butterfly18

08.08.2016 23:39

Zgadzam sie na 100%. Nie polecam

09.08.2016 12:11

A Ty czemu nie polecasz? Pracujesz tam nadal czy odszedłeś? No i w jakim dziale jest tak do (usunięte przez administratora)

30.09.2015 17:14

15.10.2015 10:45

najnizsza karjowa + premia która może wynosic nawet koło 13 zł.Jezeli jestes w stanie utrzymac rodzine za 1300 zł to gratulacje!

23.09.2015 12:10

jezeli ktos lubi biegac miedzy regałami za nie wiele wiecej niż najnzizsza krajowa to i owszem,po co szukac czegos innego?! haha

31.08.2015 13:02

17.10.2015 08:35

Prawie każdy pracownik magazynu szuka pracy. i raczej mało kto jest zadowolony

30.08.2015 15:42

Zanim otrzymałam tutaj pracę, pracowałam na umowę zlecenie. W TME dostałam umowę o pracę z opłaconymi składkami, wypłata zawsze jest na czas. Pieniądze oczywiście zawsze mogłyby być większe. Pytanie dlaczego pracują tu ludzie od wielu lat, całe rodziny i raczej nikt z nich się nie zwalnia? TME jest stabilne i wypłacalne. A szczęścia zawsze można poszukać gdzie indziej.
    super łoś

28.08.2015 20:11

Kołchoz , pot po jajcach cieknie a brygadziści myślą że pozjadali wszystkie rozumy . Odradzam , chyba że lubisz tyrać jak dziki łoś

25.08.2015 21:01

Jestem zadowolony z pracy w TME. Atmosfera ok, ludzie, jak wszędzie zdarzają się zarówno mili, jak i trochę mniej. Sporo nowych projektów, w których można wziąć udział i przy których można się dużo nauczyć. Polecam.

10.08.2015 20:34

Odradzam tam prace kazdemu.Chyba że ktos lubi tyrać za najnizsza krajowa.Pracowałam tam poł roku wyscig szczurów,na hali jest tak goraco ze pot sie po tyłku leje nawet ZIMA!Dyr.się cały czas czepia ciagle czegos nowego.Nie polubia Cie brygadzistki to masz juz przechlapane bo swinie nie raz Ci podłoza.Z racji tego że sa ciagłe roszady pracowników oczywiscie czesto sa nadgodziny płatne 4zł z groszami za jedna!!!Premie mozna dostac nawet kilkanascie złotych.jedyny plus to ze masz umowe o prace i na tym sie plusa koncza.praca na akord przez duże "A"!!!!
    specjalista ds. sprzedaży

30.07.2015 11:46

Ja również byłem na rozmowie i wcale nie z polecenia. Rozmowa jak rozmowa- nikt nie truł d**y, nie zadawał zbędnych pytań. Zarówno Pani z HR jak i Dyrektor zachowywali się normalnie... Zanim wszedłem na rozmowę, do recepcji wszedł chłopaczek zostawić CV- "nie ważne na jakie stanowisko"... Koszulka w gandzie, słuchawki jak czołgista na szyi, czapka wpierdolka... Jak tacy ludzie przychodzą na rozmowy o pracę, to nic dziwnego, że potem wylewają hejt na stronach tego typu... Jeszcze nie zdecydowałem się czy będę tam pracować, ale nie dajmy się zwariować.... w każdej firmie są ludzie i szczury...
    ralf

04.08.2015 20:58

jego wzrost świadczy o poziomie który swoja osoba prezentuje
    elka1974

19.07.2015 14:47

Również przeżyłam rozmowę kwalifikacyjną w Tme. Dział HR spisał się bardzo profesjonalnie ale na kolejnej rozmowie był dyrektor magazynu, który swoim zachowaniem przypominał raczej człowieka spod budki z piwem niż osobę pełniącą tak ważne stanowisko. Jego pytania były tak tendencyjne i niekulturalne. Pracę z tym człowiekiem polecałabym najgorszemu wrogowi !!!!!!!
    kandydat

07.04.2015 21:37

ja rowniez mialem okazje byc na rozmowie kwalifikacyjnej - pozornie jest ok, jednak niektore pytania kompletnie od czapy, nie majace najmniejszego powiazania z praca na stanowisko na ktore sie aplikuje. generalnie jak sie wpisze w google 10 najglupszych/najgorszych pytan jakie mozesz uslyszec na rozmowie kwalifikacyjnej to znaczna ich czesc sie pokrywa :) z tego co slyszalem od znajomych, ktorzy odeszli z tej firmy - stawki to minimum krajowe, takze jak kogos zapytaja ile chce zarabiac, to juz moze sie domyslac ile powiedziec :D
    Piotr

19.02.2015 21:15

Nie wiem skąd te opinie o HR w TME, pracowałem w TME, przeszedłem proces rekrutacyjny i mówiąc szczerze był w pełni profesjonalny, obie panie są naprawdę miłe.
    Kandydatka

18.02.2015 20:32

Dziś byłam na rozmowie w TME. Z czystym sumieniem mogę polecic. Rozmowa przeprowadzona w sposób profesjonalny, a co najważniejsze, w przyjaznej atmosferze. Moje doświadczenie jest zupełnie inne od prezentowanych powyżej.
    Profesjonalista

07.01.2015 17:03

Rekrutacja do firmy TME jest żenująca. Kobiety z HR nie maja pojęcia o zasadach rekrutacji, nie posiadają wiedzy na ten temat, nie znają angielskiego, nie posiadają manier aby sie odpowiednio zachować , przyjać postawę. Co to za ludzie tam pracują, jakieś dziunie pojmane po znajomości udają, że pracują. WSTYD !!!! ZENADA !!! OBCIACH !!! Nie omieszkam póscic to w eter na całą Polskę jak tam sie traktuje ludzi juz od samego początku.
    yoshi

11.04.2016 10:54

Profesjonalisto, "póścić" to przez "u" otwarte się pisze :-)))
    El..Polako

05.02.2017 13:30

Chyba jestes debilem ze tos da swoje imie i nazwisko.Ale potwierdzasz ze pracuja tam debile i donosiciele.A ta strona pokazuje prawde o tej cyrkowej firmie.
    iman

12.10.2014 00:22

W firmach tak dużych jak TME, gdzie pracuje sporo osób zawsze będzie konkurencja i z pewnością wiele szczęścia ma ten kto trafi do fajnej grupy. Bo jak wiadomo wszędzie można "ciężkich" przełożonych. Ale jeśli to się uda trafić się spoko grupy to z pewnością polecam. Firma ma ciekawe zaplecze dodatków motywujących, tj. premie, integracje, dofinansowania itp.

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.