Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

Jeden z wielu

13.01.2018 21:34

Zakład POMYŁKA! Szkoda czasu , a panie z HR to straszne kłamczuchy. Chyba w żadnym zakładzie nie ma tylu zwolnień! Straszna PATOLOGIA!
    Fu.k

25.01.2018 17:56

Miala byc stawka 17 brutto i zrobilo sie 12.45 plus dodatki.Klamczuchy strasne.Podziekowalem i nara.Nie zalezy im na pracownikach.A te bujdy szkoleniowe i zapewnianie ze cacyMija sie z prawda.Nie polecam nie nie.Panie z Hr klamia i to jak sie da.
    tfu

25.01.2018 17:58

Uwaga przymusowa praca po 10-12 godzin jak nie to zwalniaja.Wyzysk.I zastraszanie.
    Bejbi

05.12.2017 23:44

Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat działu "fakturowanie"? z resztą na które aplikowałam.
    anonymous

10.12.2017 21:06

Akord taki straszny? Dlaczego nie polecasz?
    DooM

10.01.2018 13:40

Zatrudnij się! Po cholerę zadajesz glupie pytania.A sie dowiesz.Buahahaha.Ale stracisz 2 miesiace zycia i wyplaty tez.
    Byłem-zobaczyłem-zwolniłem się

04.01.2018 13:35

Witam odradzam szczególnie pracę na akrod , który znajduję się na każdym etapie pracy . Akord jest tak wyśrubowany , że nie jest w 80 % przypadkach do zrobienia , a osoby które myślą , że nie muszą go zrobić sa w bardzo złej wierze , jeżeli myślą o dalszej karierze . Chcesz zasuwać jak głupi chętnie przyjmą , ale nie wyrobisz się to potraktują zniewaząjaco cię - popychadło szukaja od zaraz .
    Joe

04.01.2018 20:40

W filmie trzeba włączyć napisy PL ;)
    Elektronicky mordulec

11.09.2017 17:12

Człowiek żyje przynajmniej 2-3 tygodnie w niepewności gdyż tyle trwają etapy rekrutacji w tej firmie a po tym terminie dowiaduje się że nie dostanie zatrudnienia a ogłoszenia nadal są widoczne na tablicy Olx czy innych portalach. Moim zdaniem jest to celowe zagranie ze strony TME, nabijanie statystyk tak aby dział HR miał jakiekolwiek zajęcie. Nie polecam, jeśli ktoś chce się umówić na rozmowę o pracę to w między czasie szukać czegoś innego.
    True

04.01.2018 10:06

Te kadrowicze jak to jest ze Ukraincow zatrudniacie z dnia na dzien???
    alvaro

04.01.2018 20:23

firma krzak - dyrektor widzi cie jako (usunięte przez administratora) , ale dla niego ukrainiec jest tanszy i wydajnieszy smutne ale prawdziwe , tak jak Polak za granicą . Minus jest taki , że nas nie szanuja za granica a bandere w Pl tak .
    Buhahah.

04.01.2018 12:32

Cala Prawda O TME
    Kiedyś było super-teraz jest..

25.12.2017 20:54

Witam opiszę nowo skladającym CV jakie zmiany wprowadzają od stycznia 2018 na dziale WYDAWANIE . Zmieniają nam grafiki z 2 zmian na 4 zmiany będziemy teraz pracować . Wiele osób z racji obowiązków jako rodzic zwolnią się , więc możecie skladać CV jak pasuja wam godziny pracy . Od stycznia grafik pracy w tyg ; pon 6-14 wto 7-15 srd 13-21 czw 14-22 pia 8-16 lub np pon 6-14 wto 6-14 srd 13-21 czw 6-14 pt 12-20
    znawca

27.12.2017 21:21

ja jako juz byly pracownik, ktory przez wiele lat tam pracowal powiem Wam jedno.. Nocki jeszcze dodatkowo macie murowane niestety, predzej czy pozniej ale raczej predzej.. Magazyn nie potrafi przerobic takich ilosci zlecen jakie wplywaja i niestety w wielu dzialach nocki beda nieuniknione..Wydawanie, przyjmowanie, obie ukladnice, fakturowanie, skladowanie, wszystko co jest zalezne od wpuszczanych w kolejke zamowien.. powodzenia
    :( smutek

31.12.2017 20:57

Niestety z nocek juz zrezygnowali na wszystkich działach .
    LOL

04.11.2017 11:30

Firma od 2 lat stawia na rozwoj po przez Ukraincow.Polako ma za smieci.Ot co.TME Ukraincami bedzie stac.Czyli nie umieja czytac i liczyc.Firma Zart i Krzak.
    trey

05.11.2017 13:34

to jest wlasnie ta "miedzynarodowosc" TME, niestety tansza siła robocza kompletnie zawładnela glowami panów szefów, ale dzieki temu nie musza słuchac narzekan i żali pracownikow z Polski, bo na ich miejsce czekaja rzesze "wykwalifikowanych" zastepców(z tego co sie orientuje to chyba w okolicy nie ma drugiej fiirmy az tak wspierajacych braci ze wschodu) ale tak powaznie to jest dobre jak ludzie ktorzy nie umieja czytac ani po polsku ani po angielsku kompletuja towar na wydawaniu na podstawie etykiety w nieznajomym sobie jezyku..Na szczescie sa kursy jezykowe w TME zapewnione przez zarzadzajacych firmą, takze nie mamy sie czego obawiac, poza tym na fakturowaniu chyba ich przecież nie ma jeszcze , a to ostatni bastion obrony przed bobami wysylanymi do klientow:)

19.09.2017 08:24

Szanowni Państwo, rozmowa kwalifikacyjna to farsa, pani z HR miła i chyba najbardziej rzeczowa przy pozostałej 2 przedstawicieli firmy. Szkoda, że traktowana przez panów jak asystentka do parzenia kawy - nie wypada tak mówić do kobiety.... Przestawiacie piękne idee i plany, ale ewidentnie jesteście zachłyśnięci własnym sukcesem i wyczuwa się brak szacunku do rozmówcy, trochę pokory. Dostałem pracę gdzie indziej i dobrze, ale chciałem podziękować za informacje zwrotną, którą piszecie od 5 miesięcy. (usunięte przez administratora)
    Kop

25.10.2017 19:27

Zgadzam sie calkowicie, panowie przedstawiciele firmy to jakis zart
    Gko

25.10.2017 19:24

Malo powazna firma, bez szacunku dla kandydata a jesli jestes kobieta to juz wogole lepiej nie tracic czasu, oczywiscie nie dostalam zadnej informacji z dzialu HR A bardzo obiecywali ze bedzie odpowiedz. Daleko wam do powaznej i profesjonalnej firmy. Poziom zasciankowy.
    abdul

16.10.2017 19:21

Drodzy przedstawiciele dzialu HR.. Zwracam uprzejmie Panstwa uwage na sytuacje, ze z pracy w magazynie{i nie tylko) rezygnuje coraz wiecej osob z duzym stażem pracy , ktorzy zrobili niemały wkład dla firmy.. Trzeba przyznac ze nowy kierownik spisal sie swietnie,patrzac na to z perspektwy czasu... Dziekuje za uwage
    Dawno temu w TME

16.10.2017 11:40

Witam opowiem przyszłym pracownikom poniekąd jak wygląda praca na wydawaniu . (AKORD) Praca przy pomocy SKANERA , Skanujesz dane zamówienia i odbijasz go w danym miejscu na magazynie który to towar trzeba zapakować według standardów firmy . Praca szybka i stresująca , ponieważ to jest AKORD normy zależnie od działu np. 50sztuk zamówień na godzinę. Za każdy błąd -50% AKORDU godzinnego. Praca nie jest ciężka ani zbyt lekka, zależy to od danego towaru, który będzie wam dany spakować,bardzo dużo chodzenia robisz średnio (12-17km dziennie) oraz 20 minut przerwy dziennej . Zarobki przy tym szybkim tempie pracy na słabym poziomie, bardzo dużo ludzi przychodzi jak i odchodzi równie szybko , nie wiem czy tam nie było już więcej pracowników z UKRAINY niż z POLSKI . Socjal około 500zł na wakacje jak i święta , dofinansowanie do obiadów około 5 zł dziennie jak korzystasz (cena drugiego dania ok. 12zł) .Karty Ok system oczywiście płatne itp.
    Dawno temu w TME

16.10.2017 11:37

Zainteresowany.

29.09.2017 07:57

Witam. Czy potrzebujecie Panstwo specjalisty ds pozyskiwania srodkow unijnych ?
    Dział HR

29.09.2017 12:33

Dzień dobry, zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z Działem HR pisząc wiadomość na [email protected]. Pozdrawiamy!
    namietny

14.09.2017 12:07

jak to mozliwe ze tydzien temu bylo tu 189 opinii a teraz jest 174?:)) cos sie skasowalo?:))
    rozczarowana :(

25.08.2017 15:47

Potwierdza się, HR obiecuje, że poinformuje o wyniku rekrutacji, natomiast wcale tego nie robi. Pisanie że musiała wiadomość nie dotrzeć, jest poprostu śmieszne. Pozdrawiam
    Dział HR

28.08.2017 09:19

Szanowna Pani, tak jak wspominaliśmy wcześniej, pilnujemy by kandydaci zawsze otrzymywali od nas informację zwrotną. Jest to dla nas o tyle istotne, że bardzo szanujemy poświęcony przez kandydatów czas na spotkania w naszej firmie. Zdarzało się, że wiadomość z informacją zwrotną trafiała do SPAMu w skrzynce mailowej i kandydaci obawiali się, że ta informacja do nich nie doszła. Zachęcamy więc do kontaktu bezpośrednio z działem HR - chętnie rozwiejemy wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy, Dział HR
    antoni

18.07.2017 18:14

Kiedys wiedzieli i sie z tym liczyli, teraz obecna "dobra zmiana" chyba juz nie bardzo.. Kiedys dyrektor potrafil przyjsc i zapytac w czym moze pomoc pracownikowi,a teraz to chyba kazdy wie jak jest.. Kiedys kierownik magazynu liczyl sie z pracownikami, znal ich bo sie nie zmieniali, a obsada byla praktycznie stala, a teraz? Wszystko sie zmienilo tylko czy na lepsze..? Wiadomo wiele sie musi zmieniac abys isc na przod ale czy aby wszystko??
    Pracownik TME

14.07.2017 22:16

Bobster z linkiem trafiłeś tu idealnie :) Pracodawca powinien to przeczytać , że szkoda kasy na biurowce , lepiej byłoby dołożyć pieniążki na pensje dla pracowników którzy tu pracują dłużej niż rok , dwa , trzy lata i tak dalej żeby jakaś motywacja była a nie monotonia . Niestety jak widać pracowników którzy odchodzą po latach pracy to pytanie dlaczego ? Wyrzucić tych poganiaczy z niektórych działów i pieniążki też się znajdą , firma tme nawet nie wie , że zero z nich pożytku a NAJWIECEJ dla nich pracują , zarabiają zwykli pracownicy tam na dole .
    abab

30.06.2017 17:39

Firma made in ukraine Jeżeli chcesz być gorzej traktowany niż sąsiad ze wschodu zapraszamy do TME :) Zapraszamy do pracy !

11.06.2017 14:48

No i stało się :) Rynek UE otwarty dla pracowników z Ukrainy. Wizy zostały zniesione.

27.05.2017 09:03

Witam serdecznie. Mam wielką przyjemność poinformować o nawet nie boję się użyć słowa wyłudzeniu pieniążków od Nas pracowników przez Pracodawcę. No bo jakiego innego słowa użyć skoro odkąd jest wprowadzony akord (2,5 roku lub coś więcej) nie ma płatności za przerwy a według kodeksu pracy pracodawca jest zobowiązany... A gdyby tak policzyć ponad 2300 zł. Netto (na rękę) by wyszło. Po drugie primo jeśli chodzę na papierosa (dziękuję Firmie, że mam taką możliwość) i wyliczają Mnie czasowo i ten czas przekrocze Muszę go odrobić 15 min. po godz. pracy! zaraz, zaraz skoro pracuje na akord to jeśli palę to nie zarabiam tak czy nie? No i tyly, siema. Aaaa..a jeszcze jedna sprawa wiem, że wymogi bhp itp. ale niech wpierw założą wszędzie klimatyzację a później niech dają śmieszne, grube, nie-przepuszczające powietrza KOSZULKI !! No i ostatnia na dziś sprawa hmm skoro jest akord to Pracodawca powinien się zobowiązać do tego aby zapewnić nam pracę a z miesiąca na miesiąc tej pracy coraz mniej taaa..a.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

Julian

14.05.2017 19:33

Hahaha :) serwis z filmami słowo niecenzuralne ;) Dla potomnych, wystarczy w wyszukiwarkę YT wpisać "TME story - włącz napisy PL :)" Pozdro dla autora. P.S. Git firma
    Byłemwidziałem

10.05.2017 07:46

Odradzam robotę w tej firmie !!!!!!!!! Jeszcze rok albo dwa i firma może nie upadnie ale na pewno odczuje skutki swoich głupich decyzji co doprowadzi do straty pozycji na rynku
    Ola

03.05.2017 14:43

Witajcie :) Mam zamiar złożyć cv na pracownika magazynu.Czy tam jest praca na akord ?
    Hmmm...

05.05.2017 00:55

No raczej!!
    Eleganco dzial kontroli jakosci

13.04.2017 13:26

Wydaje mi sie ze nalezaloby poruszyc temat pewnego brygadzisty tego wspanialego dzialu. Osobnik ten ewidentnie nie pasuje do pelnionej funkcjii, nigdny nic nie wie jednyne co robi to zakupy przez allegro, jego pasja jest donoszenie i wazeliniarstwo. Zero zaangazowania i jakiejkolwiek pomocy, o wszystko trzeba sie prosic aby z wielka łaska udzielil rady czy wsparcia. Ciagle kawusie jedna za druga a na stanowisku pracy raz na godzine. Jednym slowem przykro mi ze tacy ludzie znajduja sie na odpowiedzialnym stanowisku :( Z Powazaniem pracownik Tme
    Namiętna

23.03.2017 18:11

Księgowość – tragedia w trzech aktach. Prolog Na wstępie pragnę wszystkim bardzo serdecznie podziękować, za to że miejsce to stało się tak aktywne i przeczytać można w jaki sposób rozwija się firma, w której moja osoba miała okazję pracować w bliżej nieokreślonym czasie na pewnym stanowisko. Nie chcę tutaj pisać o tym czy firma jest zła, czy też dobra ponieważ to oceni każdy indywidualnie w oparciu o własne doświadczenia, które zdobywa się podczas całej kariery zawodowej. Celowo również nie będę pisać o tym jakie stanowisko moja osoba mogła zajmować gdyż mogłoby to mieć negatywny wpływ na jakość pracy osób, które wciąż mogą przebywać w TME. Wszyscy Państwo piszecie tutaj o działach w których macie/mieliście okazję pracować i osobach, które kierowały Państwa pracą. Jako, że wymienione zostały już prawie wszystkie specjalności w TME od magazynu po IT, to ja opiszę sytuację, która była a może jest obecna dziale ze wszech miar przeciętnym i niepozornym jakim jest księgowość. Dział ten pomimo, że jest działem dość zabawnym (każdy przecież wie, że księgowość raczej nic nie robi a nawet jak robi to nie wiadomo co) to w moim odczuciu dla tak dużej hurtowni powinien być istotnym elementem całego ekosystemu. Myślę, że wszyscy doskonale wiedzą, że pracownicy tego działu nie są zbyt widoczni na tle całego przedsiębiorstwa do momentu aż wystąpią bliżej niezidentyfikowane problemy, które blokują płatności, zakupy, wysyłki itp.. Nad działem tym niepodzielnie swą pieczę sprawują dwie osoby, dyrektor finansowa i główna księgowa, które powinny zagwarantować najwyższą jakość obsługi finansów całego przedsiębiorstwa, problem tkwi jednak jak zawsze w szczegółach i podejściu tych dwóch osób do koordynacji pracy działu. C.D.N...
    Pracujęzwami

15.03.2017 21:38

Firma TME ma też wiele zalet, gdy ktoś nie radził sobie na danym stanowisku pracy otrzymywał możliwość zmiany na inne. Osoby które podpadły nieraz otrzymały drugą szanse. W TME działa 6 sekcji rowerowa, motorowa, wędkarska, e-sport, piłki nożnej, biegaczy. TME sponsoruje udział członków poszczególnych sekcji w zorganizowanych imprezach sportowych. Stałym punktem wydarzeń firmowych są rodzinne Wigilie z Mikołajem. . Szkolenia, zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrzne. Dofinansowanie nauka języków obcych i naukę na studiach wyższych. Pakiet świadczeń socjalnych, który obejmuje m. in. opiekę medyczną w prywatnym centrum medycznym Medicover, karty sportowe OK System, dofinansowanie do wyjazdów wakacyjnych i obiadów w stołówce firmowej oraz karty prepaidowe na święta. W każdy wtorek pracownicy otrzymują jogurty lub świeże owoce.
    R

17.03.2017 21:43

PR HR :)
    abdul

18.03.2017 09:14

Oczywiście że tak. 4 Panie z he to 4 lajki:)
    Kamil1910

14.03.2017 10:50

Ludzie to nie firma a kolejny (usunięte przez administratora) Tu żądzą ucinaja wypłaty brygadzistki kierownik i dyrektor. To jest Jakosc . Ktora sie tak reklamuja. Tylko ze bramki i maty zniknely zaraz po kontroli.... hehe
    maslak

09.03.2017 21:04

Firma w rozmowie telefonicznej nie może ujawnić jakie zarobki oferują kandydatom na jakims stanowisku, gdyż "kwestie zarobków poruszamy dopiero na rozmowie z kadydatami". Oczywiście na wstepnej rozmowie kwalifikacyjnej co najwyżej zadają pytanie ile ktoś by chciał zarabiać ale sami to nie moga powiedziec ile oferują bo jak to by było. Można odnieść wrażenie że może firma wstydzi się przyznać jakie zarobki oferuje zeby sobie siary nie robić. No jak ktoś oferuje miskę ryżu to może lepiej się tym nie chwalić. Sorry ale jak wy tak podchodzice do kandydatów to niedługo wszyscy kandydaci wyrobią sobie o was opinie i nikt do was nie będzie chciał przyjść.
    Szut

28.02.2017 20:06

Zacznę od tego, że nie, nie mam ciepłej posadki (jestem zwykłym pracownikiem fizycznym w magazynie) i nie, nie mam wazeliny ani innego lubrykantu z którym latam do kogokolwiek i próbuje mu się dostać do tylnej części ciała. Piszę ten post, bo już patrzeć nie mogę jak jacyś napinacze internetowi pomawiają (przy okazji proponuję zapoznać się z art. 212 kk) Pana Łysego. W internecie, anonimowo łatwo się takie rzeczy robi. Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia co do Jego osoby i sposobu w jaki wykonuje swoją pracę, to proponuję udać się i przedyskutować to z nim osobiście, odwiedzić HR, kierowników, lub Pana Dyrektora. Czytając te "opinie" o wyżej wymienionym, mam wrażenie że ludzie piszący je nie znają tego człowieka i nie mieli okazji z nim rozmawiać. A jeżeli ktoś już "pracował", a zwyczajnie mu się pracować nie chciało i nie nadawał się do wykonywanych na swoim stanowisku pracy czynności, bo pracował niedokładnie lub za wolno i został zwolniony lub sam odszedł, to wylewanie swoich żalów w ten sposób nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem. A dodam tutaj, że Pan Łysy odpowiedzialny jest za terminowy wyjazd paczek jakby ktoś nie wiedział. Ponadto jeżeli ktoś już ma takie "informacje" jak zostały podane w postach wyżej i zarzucacie temu człowiekowi cokolwiek, to podeprzyjcie się dowodami lub jakimiś argumentami na to. Bo każdy może sobie wszystko napisać na kogokolwiek temat. To, że ktoś mieszka pod miastem nie czyni z niego wieśniaka i "odciągniętego od pługu", nie każdy musi rozumieć i podzielać humor innego człowieka i każdy może mieć inny sposób perswadowania czy wydawania poleceń. Na zakończenie - proponuję skończyć temat Pana Łysego, bo to nie portal Lysy . pl gdzie wylewamy wiadra z gnojem na kogoś (w tym wypadku na Pana Łysego), tylko miejsce w którym ludzie mają wyrażać swoje opinie na temat zakładu pracy. Dziękuję za lekturę. Pozdrawiam
    ???

01.03.2017 12:25

Zakład pracy to nie są też ludzie ?? Jak by nie było nic na rzeczy to by nikt nie pisał na temat taki czy inny. Nikt nie podaje tu nikogo z nazwiska i z imienia można się tylko domyślić o co komu chodzi. Zawsze jest gdzieś ziarnko prawdy. Nikt nie zarzuca temu Panu ze paczki nie wyjeżdżają na czas tylko o podejście do pracownika, zawsze się znajdą zwolennicy i przeciwnicy . Myślę ze zaufanie do HR też jest małe i nie wszyscy chcą tam chodzić bo wcześniej czy później się cały magazyn dowie że chodzisz kablować .
    Pracusia TME

23.02.2017 10:33

Ludzie przestańcie narzekać weźcie się za prace praca jak każda inna .Pójdziecie do sonoco albo giletta albo carrefour tez będziecię narzekać fajnie by było brać pieniądze za leżenie, nawet najstarszy zawód świata nie ma lekko musi sie napracować żeby zarobić nerwy mnie biorą jak czytam takie wpisy młodym ludziom nie chce się pracować taka jest prawda marzy im się 3 tys na rekę za leżenie w życiu nie ma lekko a jedz sobie jeden z drugim na zbiory np pomaranczy do włoch deszcz zimno a ty zapitalasz z wiadereczkiem po drzewach zeby zbierac owoce bo pomarancze zbiera sie w kolo grudnia kiedy jest zimno i deszczowo i tez kokosow nie zarobisz , wiec nie narzekajcie tylko weźcie sie za prace .I pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .
    Mróweczka z Tme :-))

22.02.2017 22:55

Pracuje w tme od jakiegoś czasu i nie mogę narzekać są lepsze i gorsze dni tak jak w innych firmach ,nie ma ludzi idealnych i nigdy nie dogodzi się wszystkim jednocześnie ,są ludzie których się lubi i tych których się nie da lubić wszędzie się tacy znajda ,nie ma ludzi idealnych .Firma jak każda inna trzeba pracować żeby zarobić nic za darmo nie ma w obecnych czasach .Jeśli chodzi o kadrę zarządzającą są tylko ludzmi i wykonują swoja prace musza w jakiś sposób zarządzać ludzmi. Jeśli chodzi o pana na którego wołają łysy to jest spoko facet jest brygadzista wiec jest od wydawania poleceń takie ma stanowisko ,jeśli ktoś chce pracować to będzie pracować a nie narzekać na portalach nie podoba ci się praca dziekuję i do widzenia szukam następnej .Wszyscy tutaj narzekają i obrażają innych ale praca jak wszedzie nigdzie nie jest idealnie nawet w sejmie nie jest idealnie .Pozdrawiam wszystkich z Tme .Tu nie jest tak żle .Pamiętajcie nikt nie jest idealny i bez wad .Człowiek uczy sie całe życie .Mam nadzieje ze jeszcze długo bede tam pracowac .
    TME Magazyn

23.02.2017 15:04

Pani Mróweczka? pewnie ma Pani ciepłą posadkę i pisze o dniach lepszych i gorszych ale tu nie chodzi o" dni "tylko o pieniądze i jak Cię w balona robią co miesiąc . Zgadzam się z tym ze nie ma ludzi idealnych ale są kompetentni na swoich stanowiskach i każdy co tu pisze dobrze wie ze trzeba pracować by zarobić ale co z tego jak pracujesz na 100% a kierownictwo i tak się do czegoś doczepi. Mam pytanie? co to znaczy ?"wykonują swoja prace musza w jakiś sposób zarządzać ludźmi." oni maja zasadzać ludźmi! i potrafić to robić! a "nie w jakiś sposób", bo to świadczy o ich braku wiedzy w zarządzaniu ludźmi. Jeśli chodzi o Pana łysego to trzeba umieć wydawać polecenia pracownikom On jest bardzo dobry kolega pójdzie z tobą na kawkę na papieroska poplotkuje a na następny dzień cały magazyn wie o czym się gadało a jak ważna sprawa to pakuje wazelinę w kieszeń i leci do kierownictwa. Na pewno jest dwulicowy i fałszywy. Też pozdrawiam wszystkich z TME i na pewno zmieni się na lepsze tylko czasu potrzeba bo firma jest naprawdę super i musi uporządkować sobie magazyn gdzie było kolesiostwo, nepotyzm i kto lepiej znał kierownika chodził z nim na piwo jeździł na wycieczki to nie musiał się martwic o dobrą pensje czy się stało czy leżało . Mi tez się dobrze w TME pracuje ale bywało lepiej.
    Pracownik TME Magazyn

22.02.2017 17:13

Wszystkich negatywnych opinii nie skasują :) ślad pozostaje w Internecie a jak ktoś był ciekawy co to za firma to na pewno przeczytali inne opinie . zauważyłem ze ludzie na stanowiskach zarządzających działami na magazynie są nie kompetentni oczywiście nie wszyscy znajda się wyjątki . Często jak się schodzi na fakturę to słychać takiego pana bez włosów ze spedycji jak by nie potrafi normalnie gadać tylko krzyczy jak by miał problemy ze słuchem i wydaje mu się ze jest śmieszny i ważny jak unosi na kogoś głos . Typowy gościu odciągnięty od pługu , masakra. Podobno takich ludzi potrzebują dużo wazeliny i do przodu. Można pochwalić kierownictwo i detektorów ze zrobili jedna korektę na fakturowaniu trochę się tam uspokoiło i komfort pracy troszeczkę zrobił się lepszy .
    byly pracus TME

22.02.2017 18:04

to sie zgadza.. koles łysy, mysli ze jest fajny z ta swoja gadka, a taka naprawde to kawał wrednego (usunięte przez administratora) br /> Pracowalem tam kiedys pod nim i tak jak piszesz, prostak, uwazajacy sie za bog wie kogo. Typowy lizus Slyszalem jak sie stanowiska dorobil...szkoda tu tego pisac
    Go work usowa wpisy.

21.02.2017 16:07

Uwaga.Tme wplywa na niewygodne opisy tutaj.Zostawilem tu info pod tytulem.Cala prawda o tme.Zostalo usuniete.Gdyz bylo niewygodne dla firmy.Ta strona jest niezetelna.
    Ak

20.02.2017 09:52

Firma totalne dno, dyrektor i nowy kierownik do wymiany
    lucjusz

11.02.2017 18:34

Witam.. A ja chcialbym "polecic"prace w TME , ktora ma wiele "dobrych" aspektow: - wykorzystanie na 100% - stres na 100% - mobbing na 100% - robienie z ludzi debili na 100% - niesprawiedliwosc na 100% - olewanie pracownikow na 100% Jednym slowem moge polecic ta firme, aby mijac ja szerokim łukiem. Kolesiostwo i kablowanie na porzadku dziennym..A za to pochwaly i nobilitacja.. Chcesz byc wydymany, pracuj w TME..
    trix

17.02.2017 19:39

niestety to jest firma ktorej kierownictwo lubi jak ktos donosi i kapuje, jakby nie lubiło to matacze i kapuśniaki od reki opuszczali by zaklad pracy, ale nie tu, tu im da sie mozliwosc "rozwoju" i zostana docenieni.. Ż E N A D A
    lol

21.02.2017 16:09

Prawda.A tme placi chyba za usowanie niewygodnych opisow.Gdyz znikna watek.Cala prawda o tme.
    stały pracownik biura

08.02.2017 21:48

Cześć, pracuję w TME już prawie 10 lat. Z roku na rok niestety ale robi się coraz gorzej. Począwszy od magazynu po samo biuro. Pracownicy magazynu podzielili się już swoją opinią i niestety muszę przyznać - mają rację. Praca w biurze: Praca średnio 8-16 od poniedziałku do piątku + w dziale sprzedaży dyżury do 17, brak nadgodzin (brak stawki za nadgodziny). W biurze nie ma możliwości awansowania, chyba że któryś z byłych kolegów/koleżanek się zwolni. Na każdym kroku powtarzane jest niczym mantra "TME to ludzie, naszą siłą są nasi pracownicy, bez nich nie ma TME" przykre to jest szczególnie gdy widzi się statystyki jak szybko się TME rozwija ile zysków przynosi. Szkoda że zwykły pracownik tego nie odczuwa. Brak regularnych podwyżek. Żyje się coraz drożej ale pensje równomiernie nie rosną, co gorsza trzeba się wręcz o nie dopraszać. Jest tak w magazynie jak i w biurze. Niektóre szefostwo samo się nie zainteresuje wynagrodzeniem pracownika, mimo że ten robi za trzech. Choroba, L4 i po premii. O wszystko trzeba się dopraszać i wręcz wyrywać z gardła to co Ci się należy Praca w biurze ma i swoje zalety. Można pograć na kurniku, wyspać się. Jest potrzeba urwania się - nikt nie robi problemów. Koledzy i koleżanki świetni, zawsze pomocni. Atmosfera super mimo pewnych niesnasek. Firma dobra dla ludzi którzy niedawno co skończyli studia. Nie mają wygórowanych wymagań jeśli chodzi o wynagrodzenie. Popracują rok - dwa i uciekają dalej. Szkoda tylko że starzy wysłużeni pracownicy którzy wpłynęli na rozwój TME nie są doceniani. Zarobki: Jak na światową firmę na jaką TME się kieruje są bardzo niskie. Zarząd chyba nie wie że w łodzi można zarobić więcej niż 2k zajmując się sprzedażą, stanowiska managerskie to 3-4k z tendencją bliżej 3. Walutą oczywiście jest PLN ;-) PS. Andrzeju! kolego z pracy, kolego któremu mówię "Cześć", kolego któremu podaję rękę. Z szacunkiem do Twojego dorobku, zaangażowania w pozytywny wygląd naszej fajnej firmy. Miej proszę na uwadze że nastroje w biurze jak i w magazynie nie są za ciekawe. Mamy kontakt z naszymi dostawcami i klientami. Znamy realia rynku, dzielimy się doświadczeniami z nimi a oni z nami. TME idzie w złym kierunku jeśli idzie o poziom zadowolenia pracowników. Wynagrodzenia nie są atrakcyjne. Życie kosztuje coraz więcej co zmusza ludzi do szukania lepszego źródła zarobku. PS2, prawie połowa stałych pracowników biura myśli (bądź już aktywnie) o zmianie pracy. Pozdrawiam byłych i obecnych kolegów i koleżanki
    Ona....

19.02.2017 14:00

Czyli jako pracownik ds administracji na rękę można dostać 2k? i ani grosza więcej.... bezwzględny wolny rynek Łódzki się kłania.
    były pracownik

07.02.2017 15:16

Pamiętam te piękne dni gdy przychodziłam na popołudniówkę a na mojej stacji Ukraińcy i tylko 2 kuwety do zrobienia. Nie dało się zacząć pracy bez soczystego (usunięte przez administratora). I jak tu wyrobić normę? No jak?
    Wydawanko

05.02.2017 14:14

Z mojej perspektywy wygląda to tak: - na dzień dobry na umowie nie jest podana wysokość premii, system płac nie jest jasno opisany. -paski ? równie dobrze mogłoby ich nie być. Paski są dla pracowników, by mogli dowiedzieć się ile za co zarobili i to dla pracowników powinny być jasne. Ja patrząc na pasek nie wiem ile zarabiam za dyżur i nadgodziny, ile za godzinę "innych prac magazynowych", jak liczony jet mój zarobek za pracę na stacjach, na których nie wydaję codziennie. - zapraszam gorąco szanownego P. Dyrektora do przepracowania jednego dnia w akordzie na wydawaniu i liczeniu drobnych elementów. Zapewniam, że przy liczeniu dwumilimetrowych styków (na standardowym wydawaniu, nie na szpulach) w ilości powyżej 50 sztuk błąd błędy będzie błędem poganiał. Jest wiele asortymentu który się skleja, plącze lub jest tak mały, że pod presją czasu nie ma opcji, by się nie pomylić. Nie wspominając już o wieloelementówkach (np. 123 szt. składające się z 5 elementów). Każdy się spieszy i stara robić jak najdokładniej, bo jest straszony, że za małą wydajność czy dużą liczbę błędów zostanie pożegnany. A zabieranie 50% godzinowej normy za jeden błąd nie motywuje. -Ktoś wcześniej napisał o premiach za wyrobienie normy. Teraz gdy pracownik wyrobi się powyżej normy ma zmniejszaną stawkę. To jest docenianie ? -Gdy nie jest się przypisanym do żadnej stacji, jest to dramat. Rzucanie z kąta w kąt, również na stacje, na których nie pracując często nie ma możliwości na wyrobienie zarzuconej normy. Dlaczego nie zostanie tam rzucona ukraina, która płacone ma za godzinę? Bo przecież firmie bardziej opłaca się rzucić tam pracownika z akordu, a niech sobie mniej zarobi, ukraina na jego "stanowisku" zrobi tyle co i on, więc wydajność się wyrówna, a do wypłacenia będzie mniej. -kolejna sytuacja dotycząca ukrainy: gdy jest mało pracy zwali sie kilka takich na stacje i wyczysci WSZYSTKO. Ludzie pracujący na akord nie mają przez to pracy, wygonić sie ich nie wygoni bo pyskują albo płaczą, bo też muszą pracować. Zapraszamy więc w regały do sprzątania. Różnicy im to nie robi, nam zaś ogromną, ale brygadzistek to nie obchodzi. -właśnie, brygadzistki. Latanie od jednej do drugiej by sie czegos dowiedziec bo jedna jest od tego, druga od tamtego nie ulatwia sprawy w pracy pod presja czasu. Z niecierpliwoscia tez czekam az cos zmieni sie w kwestii bledow , ktore biora sie z nikad. (faktura) I fajnie by bylo, gdybyscie norme osmiogodzinna tj. 400 naklejek (50/h) zaczeli liczyc z uwzglednieniem dwudziestominutowej przerwy, ktora nalezy sie kazdemu pracownikowi. I nawet nie będę wspominać już o układnicy czy nadgodzinach, bo szkoda mi nerw, a tematy obszerne. Na tym wywód kończę. Pozdrawiam serdecznie :)
    Biuro a droga awansu

29.01.2017 19:31

Panie Andrzeju jak to jest że dział PMO rośnie w sile (liczba pracowników) a nikt nigdy i nigdzie nie widział żadnego ogłoszenia o prace do tego działu? Czyżby kącik wzajemnej adoracji się tam tworzył?
    Agness

29.01.2017 16:21

Narzekają to mało powiedziane. Wiedza tego pana na temat pracy i procesów magazynowych jest praktycznie zerowa. Sposób w jaki odnosi sie do ludzi tez zostawia wiele do życzenia. Kierownik załatwiony po ciuchu przed wszystkimi i takie sa efekty. Zero doświadczenia i pycha daje znać o sobie bardzo szybko co wiele osób poczuło na własnej skórze.
    aslambek

30.01.2017 22:07

nie sposob sie z tym nie zgodzic:)) sama prawda.. nic dodac nic ujac..albo mozna wiecej jeszcze dodac, tylko kogo to intersuje? procz nas zwyklych pracownikow

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.