Transfer Multisort Elektronik

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Opinie o Transfer Multisort Elektronik Łódź

Nie przegap nowości o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.!

jess

26.01.2017 18:02

No właśnie po to jest 3-ci kierownik z "zewnątrz" ze " świeżym" podejściem , podobnież kolega jednego z panów właścicieli więc na pewno będzie " ok". Słyszałam że ludzie na niego narzekaja, ale to nie mój kierownik, chyba na szczęście;)
    Obecny

24.01.2017 22:08

Jestem jeszcze pracownikiem firmy i nie mogę krytycznie wypowiadać się odnośnie samego kierownictwa gdyż nie wszystko jest jego winą. Ogólnie to sytuacja w firmie przypomina mi trochę film Idiokracja, mam wrażenie, że w TME również z każdym nowym "pokoleniem" pracowników biurowych/magazynowych iloraz inteligencji spada diametralnie. Nowi pracownicy nie chcą się niczego uczyć i nie wykazują żadnej inicjatywy powodem jest to, że starzy pracownicy mają już gdzieś staranie się o to jak powinna działać firma i nie przekazują zbyt aktywnie żadnej wiedzy. Ok ale miałem nie narzekać na kierownictwo, niestety to chyba jednak ich wina, że starzy pracownicy nie mają już żadnej motywacji do działania. Skoda.
    nowicjusz

25.01.2017 18:31

Jest tak jak mowisz, Pracownicy ze stazem siedza tu juz przez "zasiedzenie" bez mozliwosci rozwoju zawodowego. Jednym jest wygodnie bo maja blisko i nie ma co zmieniac, drudzy patrza na pieniadze bo sa "niezle" a okazuje sie ze w LIDLu lepsze, trzeci to juz moze po prostu z racji wieku boja sie ze juz nie znajda czegos.. Chyba nikt nie pracuje juz tu zeby cos zmienic , osiagnac jakis cel czy wlasny rozwoj.. przychodzi sie tylko po pieniadze i to jest najgorsze w tym wszystkim.. Ps. genaralnie jak sie wpisze w google tme opinie to wychodzi ta stronka:) istny wabik dla klientów:)
    Piekne czasy w TME minely :)

26.01.2017 09:45

Nie można było kiedyś narzekać na 2 Panów kierowników co pracują tam naj dłużej na magazynie, pensja była dobra czasami się mylili ale jak zgłosiłeś reklamacje ze cos się nie zgadza to potrafili się przyznać do błędu. Jeden jest potulny jak baranek a drugi jak się wku... to cały magazyn stal na baczność :) ale te czasy minęły i już nie wrócą. Problem polegał na tym ze nie potrafili się dogadać . Magazyn potrzebuje świeżości w działach kierowniczych, ludzi z zewnątrz by ktoś spojrzał na to z innej perspektywy bo cos mi się wydaje ze bardzo dużo spraw jest zamiatane pod dywan kierowników a zarząd nie dowie się o tym bo jest kolesiostwo miedzy brygadzistami a kierownikami. Cierpią na tym tylko zwykli pracownicy magazynu. Jeśli chodzi o Pana dyrektora, to sami kierownicy sobie na niego zapracowali.
    byla pracownica

24.01.2017 20:01

Gdy już ktos w koncu zaczal pisac o biurze to i ja sie wypowiem. W TME pracowalam jakis czas i na poczatku praca mi bardzo odpowiadala. W koncu firma rozwijajaca sie, obiecywane szkolenia, rozwoj i mozliwosci. Niestety z biegiem czasu zaczelam dostrzegac patologie, ktora w TME niestety jest wszedzie. Stanowiska kierownicze obsadzone znajomymi znajomych ktorzy na kierownikow sie nie nadaja a wrecz ludzi mobbinguja. Ale to sa ludzie nie do ruszenia bo znajomi. Atmosfera pozornie jest bardzo mila, ale to pozory bo wszedzie panuje chaos i wyscig szczurow. Wprowadzenie do pracy po lebkach. Pamietam swoje pierwsze dni - wszyscy zajeci bo pracy w TME nigdy malo, nikt sie mna nie opiekowal. sam wlasciciel ze smiechem kiedys mowil "wiem ze tu ludzie maja za duzo pracy i sa przeciazeni no ale szybko sie rozwijamy". Czemu wiec nie placa pracownikom normalnej pensji ktora wynagradzalaby ta ciezka i stresujaca robote? Pensje ktore TME proponuje na stanowiskach biurowych sa smieszne. Ktos napisal ze chca byc konkurencyjnymi na rynku, ale tylko w takich aspektach w których im jest wygodnie. Najlepiej maja tutaj naturalnie osoby ktore sa lizusami. Nikomu nie polece pracy tutaj bo jedyne co mozna stąd wyniesc to wpis do cv i zalamanie nerwowe.
    Mordeczka

23.01.2017 20:27

Ja pracuje w tme juz 4 lata i naprawdę nie narzekam :) zależy do jakiego działu się trafi.
    Gremlin

24.01.2017 08:56

W tme pracowałem dość długo i na ogólne funkcjonowanie firmy narzekać nie mogłem. Oczywiście jest wiele elementów, które powoduje, że odechciewało się tam czasem żyć. Często frustrację powodowały jakieś błahe sprawy jak chociażby współpraca z innymi działami i brak komunikacji/koleżeństwa w firmie. Przykładowo próby załatwienia czegokolwiek w dziale IT były zawsze istną drogą przez mękę, dział wykorzystywał systemy zgłoszeń, z których sam nie korzystał a jedyną ich funkcją było przedłużanie formalności i eliminacja delikwentów, którzy czegoś potrzebowali, trochę takie państwo w państwie. Jeżeli ktoś przyszedł bez odpowiednio uniżonej pozy i przypadkiem nie dopilnował jakiejś formalności w składaniu zlecenia był eliminowany na koniec kolejki, a wtedy to już tydzień czekania na każdą głupotę był gwarantowany. Z innych irytujących spraw, wszechobecna podejrzliwość, pracownicy nie ufają sobie i nie ufają też swoim przełożonym. Nikt nie wie ile można zarobić na danym stanowisku ponieważ zdradzenie się w tej kwestii to najcięższa zbrodnia, która w przypadku gdy kierownik się dowie będzie z pewnością zauważona w najbliższych premiach. Niesamowite dla mnie zawsze było to, że inni "koledzy/koleżanki" w pracy zawsze szukali na siebie nawzajem jakichś haków, które w razie czego mogliby wykorzystać do asekurowania własnego siedzenia, to było od tak takie działanie na wszelki wypadek. Czasem człowiek czuł się tam jak w państwie policyjnym.
    JOJ

24.01.2017 12:52

w TME się dobrze wszystkim pracowało , do pewnego momentu :)
    Kumaty

23.01.2017 12:16

W 100% zgadzam się z opinią PK. Wyrobienie "targetu" lub jak kto woli "założenia" nie skutkuje tak naprawdę żadnym bonusem. Wniosek? Nie warto się starać o poprawę wyników, gdyż i tak nie zostaje się docenionym. Możliwość awansu? Tylko jeżeli ktoś, kto znajduje się wyżej w hierarchii odejdzie sam, przejdzie na emeryturę lub umrze. Szkolenia? Ułuda. Obiecywanie przy podpisywaniu umowy możliwości rozwoju osobistego to zwykłe mamienie. Praca dobra na 2-3 lata żeby mieć co wpisać w CV ale jeśli ktoś szuka miejsca w którym można zarobić dobre pieniądze i zostanie się docenionym to należy szukać innych firm. Mówienie, że firma aspiruje do międzynarodowej korporacji należałoby poprzeć czynami, tzn. poprawić warunki pracy, a przede wszystkim zarobki do poziomu "międzynarodowego" bo tak jak ktoś wcześniej powiedział. Na tą chwilę to lepiej zatrudnić się w LIDL'u.
    Stare dobre czasy .

23.01.2017 02:19

Ja też tam pracowałem dawno temu na wydawaniu i nie powiem było w miarę nawet , ale teraz jak to się czyta to ludzie mają po prostu przej***. Kiedyś dało się dobrze zarobić na wydawaniu na akordzie . Każdy był zadowolony , ja niestety miałem wyjazd za granicę , w TME było dobrze ale za granicą LEPIEJ :) LUDZI CO TAM SIĘ DZIEJE TERAZ . DLACZEGO NARZEKACIE ? ZABRALI WAM z GODZ ? ZABRALI WAM z NAKLEJEK ?? CO JEST ?
    PK

22.01.2017 21:28

Pracowałem w biurze tme kilka dobrych lat, liczyłem na jakas zmianę, awans, jakas podwyżkę az pewnego dnia powiedziałem sobie dość i zacząłem szukać pracy, konkurencja proponuje duzo lepsze zarobki lub taka sama kwotę jak tme tylko ze w walucie euro. Na stołkach siedzą ludzie którzy juz dawno powinni byc na emeryturze, powinni ustąpić miejsca młodszym ale nieee lepiej przyjść odpocząć, przespać sie w pracy :-) taki przykład dają młodszym. Jezeli ktos szuka pracy na stałe to odradzam ale jezeli ktos chce sobie wpisać cos w CV to po roku proponuje uciekać bo nikt was nie doceni, kiedys za rekordy ktore udało sie osiągnąć kazdy z pracowników dostawał premie a teraz dostaje maila gratulujemy :-) super motywacja !!!
    szczęśliwy pracownik

22.01.2017 18:27

Z czystym sumieniem nie polecam pracy w TME. Prawda jest taka że robota jest do bani. Podczas rekrutacji i szkoleń obiecują złote góry, niestety są to tylko puste obietnice i mydlenie oczu przyszłym pracownikom. Na start zarobki i czas pracy spoko ale schody zaczynają się po okresie próbnym. Z reguły dostaje się najgorszą stację do roboty gdzie możliwość zarobku z akordu jest marna, ogólnie dziwny jest system pracy akordowej kiedy często nie ma zamówień lub wypadają awarie bądź akurat w trakcie pracy jest robiona reorganizacja magazynu(brud, hałas). Raz w ms. sobota pracująca z dniem do odbioru kiedy firma chce! 2 razy w miesiącu dyżur gdzie robi się od 12 do oporu np. Do 22 30 termin tez wtedy kiedy firma chce. Z miesiąca na miesiąc dostajesz grafik i musisz dostosować swoje życie. Rano masz się spóźnić bądź chcesz urlop na żądanie to masz zonka bo nie wiesz którą brygadzistkę budzić telefonem bo jako szara masa nie masz informacji jaką brygadzistkę masz na magazynie od 6 rano. Za błąd czyli np. wydanie małej bądź dużej ilości towaru zabierane jest 50 % godzinowej normy. Czyli np. norma jest 50 szt. na godzinę (czy tyle wyrobisz w godzinę to nie jest ważne) i tak za błąd Ci zabiorą 25 szt. Uczciwe prawda? Robisz w 8 h 400 szt. zrobisz 4 błędy bo np. brakło opisu i wydajesz nie kompletny towar, bądź braknie 1 śrubki lub podkładki masz objęte 100 szt. z dniówki.
    stokrotka

21.01.2017 11:49

no to dobre.. w lidlu wiecej zarobie po 2 latach niz tu po paru dostaje a kierownictwo zastanawia sie tylko jak Nam sie dobrac do wyplat i wymysla coraz to fajniejsze pomysly.. Zgodze sie przedmowcami, kto bedzie tu u Was pracowal ?? Skoro pieniedzy nie bedzie ani szacunku do pracownika to zycze powodzenia w przyszlosci..
    obserwator

21.01.2017 10:26

firma płaci marne grosze w magazynie jak i w biurze. na start firma idealna ale po roku proponuje uciekać bo brak możliwości awansu. trzeba się prosić o podwyżkę a jak już jest to dostajemy 200zł brutto ;-) po kilku latach pracy płaca w sklepach LIDL od marca 2017 jest większa niż pracownicy którzy pracują w tme od kilku lat. http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Lidl-podwyzki-od-marca-2017-roku-00035681 proponuje się zapoznać bo jak tak dalej będzie to wyglądało to wszyscy od was odejdą a SAP i strona internetowa niestety nie wystarczy.

21.01.2017 00:21

Panie Andrzeju,to nie firma jest dla ludzi,ale ludzie dla firmy a bez ludzi firma nie będzie osiągać sukcesu,taki właśnie jest rynek. Nadgodziny do umeczenia i z rannej zmiany i z poobiedniej. Odmówisz,wychodzisz blado i nie ważne że masz dom i inne obowiązki,zostać trzeba. Każdy dzień jest zagadką,czy dziś wyjdziemy po 8 godzinach,no ale kogo to interesuje,zysk firmy jest najważniejszy bo terminy,tylko jak ludzi zabraknie a już brakuje to zyski firmy raczej nie będą sukcesem. Pensja,szału nie ma no chyba że będziesz pracowac po 10 godzin i zasuwać jak robot. Nie każdy jest robotem. Zabieranie pieniędzy za błędy,sorry,ale to okradanie pracownika z jego ciężkiej pracy bo proszę zauważyć że pracownicy nie spacerują i nie odprężają się między regałami a praca akordowa powoduje szybkie działanie co niesie za sobą nieuniknione błedy kosztem płacy,niestety. Dyżury,kolejna pomyłka.Zatrudnijcie osoby tylko do dyżurów aby pracownik zmęczony po 8 godzinach mógł spokojnie wrócić do domu a nie jeszcze, nie wiadomo do której godziny szukał zaginionych artefaktów. Wszyscy byli by zadowoleni z pracy gdyby firma wyszła na przeciw pracownikom,to nie wymaga sztabu specjalistów i szkoleń,tylko logiki i zrozumienia dla ludzi którzy są siłą napędową TME.
    jt

19.01.2017 19:19

Ciekawe czy ktoś był dziś na spotkaniu z Panem Andrzejem? Jakieś info?
    były pracownik

19.01.2017 16:20

Szkoda marnować swój czas na tą firmę. Wiecznie nadgodziny. Odmówisz to patrzą się krzywo na Ciebie. Jesteś już na czerwonym. Jedna z brygadzistek na wydawaniu, potrafi bezczelnie powiedzieć, że jak odmówisz zostania dłużej w pracy to trafiasz do notesu Dyrektora. W grudniu zrobili czystkę. Pozwalniani parę osób. Powód- za słaba wydajność. Tylko jak ją wyrobić? Skoro w grudniu nie było prawie w ogóle pracy. Ludzie stali przed taśmą i czekali aż jakaś kuweta łaskawie zjedzie. Pójdziesz na inną stację to spotkasz się z krzywymi spojrzeniami pracowników ( w najlepszym wypadku)Są 2 stacje omijane przez pracowników szerokim łukiem. Styki i Próżniówka. Na stacji próżniowej w tym roku przewinęło się z 4-5 pracowników. Nie idzie tam normy wyrobić ze względu chociażby na charakter tej pracy. Ale pretensję są tylko do Ciebie. Naprawdę szkoda czasu marnować na tą firmę. I tak z tego co można zaobserwować to ściągają masowo Ukraińców. Coraz mniej miejsca dla Polaków.
    Obserwator

19.01.2017 00:42

Dzień dobry. Panie Andrzeju. Zastanawia mnie, jak można było ustalić tak wysoką normę na układnicy ? Na jakiej podstawie Państwo to zweryfikowali? Skoro z moich obserwacji, najlepsi po mimo chęci i zapału do pracy nie są w stanie wykonać narzuconej normy !!! Czy nikogo to nie zastanowiło nigdy, czemu tak się dzieje ? A teraz przy większym rozwoju firmy, przy obstawionych wszystkich stanowiskach na dole, robi się kocioł i ciągle się szuka kubełków czy naklejek a czas leci, no i ile czynności pracownik musi wykonać a żeby wydać tam towar. Pamiętajmy że jesteśmy motorem napędzającym tą machinę i też chcielibyśmy jako pracownicy mieć równe szanse w osiąganiu targetu. Może warto przeanalizować ten temat. Pozdrawiam

19.01.2017 15:38

Prosta sprawa ! Wyższa norma którą pracownik ma do osiągniecia jest po to by jak naj mniej Pracownik zarobił a przy tym jak najwięcej błędów popełnił. Pracownik chce jak najwięcej wydać presja czasu szybkie podejmowanie decyzji i błąd gotowy a jak jest błąd to jest więcej w kieszeni pracodawcy. TME kiedyś była firma bardzo przyjazna dla pracownika i wyrozumiałą nie patrzył na pracownika jak na wykres w Excel-u !

18.01.2017 21:49

Jestem ciekawy jakie doświadczenie i sukcesy miał Pan Mały Czy Duzy w prowadzeniu innych dużych firmy? a może to ich pierwsza taka firma gdzie pracuje kilkaset osób ? Jeżeli mają status dyrektorzy to na pewno "CV" jest bogate i nie jedną światową korporacją zarządzali wcześniej zanim zaczęli prace w TME. Szkoda tylko Pana Andrzeja Kuczyńskiego który chce bronić dobrej marki jaką jest TME i rozwiązywać problemy na magazynie . Ale są plusy tego rządu PiS :) jak ktoś tak ładnie porównał wcześniej . Nie chodzi tu o 500 + tylko - Ale jak jest zimno na magazynie to jest ZUPA + a jak jest ciepło To Puszka + :) to się chwali ! Jeszcze jedno , kiedyś nie było Dz. HR bo pracownik był zadowolony, firma nie miała takich problemów na magazynie a znaleźć jakąś negatywną opinie na temat TME graniczyło z cudem !
    ;)

01.02.2017 20:33

Mały pracował w Focie, która upadła, więc sam sobie odpowiedz na pytanie o jego kwalifikacje ;]

01.02.2017 23:16

Czyli Mały pionek od czarnej roboty bez sukcesów zawodowych . A duży ?
    WorkerTME

18.01.2017 19:43

Z tego co widzę po sytuacji panującej w ostatnich dniach to lawina się zaczęła. Czyżby para Mały z Dużym sobie nie radzili, a ich rządy w końcu przyniosły efekt? Ostatnie dni pokazują konsekwencje decyzji pary rządzącej na magazynie. Nieprzemyślane decyzje, które nastawione są tylko i wyłącznie przeciwko pracownikowi, brak poszanowania dla wszystkich pracowników przekłada się na obecne wyniki. Na efekty było trzeba czekać dwa lata, ale w końcu widać rezultaty. Oby tak dalej
    Pracuś .

18.01.2017 13:30

Ile za 1 zamówienie teraz jest 0.15 groszy czy 0.30 groszy >? Bo już sam nie wiem I jakie Stawki teraz plus akord ? Dział Fakturowania i Wydawania .

17.01.2017 09:26

Cześć, Poruszacie bardzo wiele, bardzo ważnych tematów, którymi należy się zająć. Nie jest moim celem zapewnianie o zmianach lecz ich wprowadzanie. By zmiany wprowadzić potrzebna jest współpraca wielu działów a przede wszystkim potrzebny jest czas. Dział HR na bieżąco zbiera, analizuje a następnie przekazuje wraz z rekomendacjami wszystkie sprawy do zarządu, dyrektorów czy kierowników. Dział HR nie może podejmować decyzji w imieniu kierownictwa innych działów. Wszystkie tematy dot. centrum logistycznego przekazywane są do P.K oraz W.K od razu po ich otrzymaniu. Tak jak już mówiłem wcześniej, uważam że GW nie jest miejscem na prowadzenie dyskusji dlatego nie będę więcej zabierał głosu na niniejszym forum. Jestem dostępny dla Was każdego dnia na terenie firmy. Obecnie najwyższym priorytetem jest wprowadzenie zmian które spowodują usprawnienie wielu obszarów działalności i na tym celu chce się skupić. Działania a nie piękne słowa. Pozdrawiam, Andrzej Kuczyński p.s. Bardzo dziękuje za porównanie do prezydenta, niestety nie mam zdolności tak szybkiego podpisywania dostarczonych dokumentów. :)
    K.n.

15.03.2017 09:50

Bo tu ludzie mowia prawdę bez obawy o prace

16.01.2017 21:30

To ja mam takie pytanie odnosnie dzialania dzialu HR:) Ja jako pracownik zglaszam sie HR powiedzmy, tam zostaje wysluchany jak to jestem krzywdzony wymuszanymi ciaglymi nadgodzinami, systemem rozliczania,akordem itd, generalnie wyzalam to co pisza uzytkownicy tego watku na tym forum/ portalu.. I teraz co z tego mam? Dzial zapewne poinformuje brygadziste/kierownika/dyrektora ze ja xxx poszedlem i powiedzialem ze to i tamto mi lezy itd.. I co dalej Panie Andrzeju skoro pisze Pan "w bardzo wielu kwestiach ostateczne zdanie należy do kierownictwa danego obszaru",,? Dalej zapewne mam przefikane, w ten czy inny sposob ktos sie na mnie "zemsci" moze nie uzywajac drastycznych srodkow ale na pewno bym to poczul.. W TME mam wrazenie pracuja ludzie ktorzy sie bardzo boja , a czyja to zasluga to chyba napisalo juz pare osob w postach powyzej..
    Sprawiedliwy

16.01.2017 14:33

Pracuję w tej firmie niedługi czas jednak z moich dotychczasowych obserwacji mogę tylko przyrównać funkcjonowanie tego przedsiębiorstwa do rządów PiS-u. Wystarczy spojrzeć obiektywnie na sytuację, firma w 100% z polskim kapitałem, która w żaden sposób nie przystaje do zachodnich standardów jednak chwali się tym, że tworzy najwyższej jakości sprzyjające pracownikom otoczenie. W magazynie mamy Pana K., który uważa się za wszechwiedzącego, na wszystkich spogląda z góry i nigdy nikogo nie jest w stanie wysłuchać (nawet jeżeli ta osoba ma rację). Jedną z najważniejszych obecnie osób w "państw..." wróć firmie jest (z całym szacunkiem) Pan. A. nie Duda, który bardzo się stara dobrze wyglądać i pisać naprawdę słuszne zdania, z których nic jednak nie wynika. Jakbym poszukał to pewnie znajdzie się odpowiednik Pani B. Sz. (w naszym przypadku A.) ale to już inne działy i problemy. A wracając do sprawy, nasz rząd/zarząd robi wszystko według własnego widzimisię nie zwracając uwagi na żadne potrzeby płynące z zewnątrz. Najśmieszniejsze jest to, że w naszym małym "państwie" pojawiło się też coś na wzór 500+ czyli gorąca zupa, podawana w momencie gdy na magazynie jest 16 stopni. Chyba wszyscy przyznają, że ta zupa jest równie wartościowa co 500+ i zamiast godnych warunków otocznia pozwala na jakąś tam egzystencję w krótkim terminie. Oczywiście rozumiem, że jest to firma prywatna i wszechobecni Misiewicze są jak najbardziej akceptowalni, ba nawet pożądani w tym ustroju, mam jednak nadzieję, że kiedyś sytuacja ulegnie poprawie chodź pewnie już nie za mojej kadencji. A tak na zakończenie, nie potrafię znaleźć w swoim otoczeniu Macierewicza, ktoś ma jakiś pomysł?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Transfer Multisort Elektronik?

Kontakt - Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Ustronna 41 93-350 Łódź

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

16.01.2017 10:46

Moi drodzy, mimo moich najszczerszych chęci nie da się profesjonalnie przeprowadzić wielu zmian ad hoc, potrzeba czasu by każdy z aspektów przeanalizować i właściwie wprowadzić. Działanie "na szybko" zazwyczaj powoduje więcej problemów niż realnych korzyści. Każdy z tematów o których mowa była wcześniej i którymi zobowiązałem się zająć, został przekazany do odpowiednich działów i jest obecnie procesowany. Moim celem nie jest robienie rewolucji a praca nad właściwym rozwiązywaniem istniejących problemów. Wielokrotnie powtarzałem, że nie interesują mnie piękne słowa lecz realne działania dlatego możecie być pewni, że o każdej pozytywnie jak i negatywnie zakończonej sprawie będę Was informował. Informacja jest jedną z najważniejszych rzeczy nad którą musimy pracować. Dział HR jest działem doradczym, działem będącym łącznikiem pomiędzy pracownikami a zarządem, działem którego rolą jest właściwe zarządzanie zasobami ludzkimi w organizacji. Dział HR nie ma możliwości podejmowania decyzji w imieniu kierownictwa działów czy departamentów. Możemy informować, rekomendować, wspierać i doradzać lecz w bardzo wielu kwestiach ostateczne zdanie należy do kierownictwa danego obszaru. Od obecnego tygodnia jestem do Waszej dyspozycji w każdą środę i wierzę że razem wypracujemy odpowiedni sposób rozwiązania wszystkich problemów. Nie będzie to jeden dzień czy tydzień ale krok po kroku dojdziemy do satysfakcjonujących rezultatów. Pozdrawiam, Andrzej Kuczyński
    nikt

14.01.2017 23:18

Nie rozumiem zamieszania, które tutaj panuje oczywistym jest, że firma ostatnimi czasy zaczęła działać jak sprawnie funkcjonujący zakład fryzjerski z nowym motto STRZYŻEMY FRAJERÓW. Osobiście szukam już alternatywy w jakimś innym bardziej przyjaznym kołchozie.
    lavazza

14.01.2017 16:38

Co chcecie osiagnac jak wszystko jest i tak zamiatane pod " tzw dywan"? Czy panowie wlasciciele wiedza o potknieciach Pana dyrektora , gdy stawia on wlasne cele ponad dobrem firmy? Czy Pan dyrektor ponosi jakiekolwiek konsekwencje za to co sie dzieje? Proste. ..Nie.Bo inaczej bylby juz zwolniony.. Nawet tu posty pojawiaja sie dopiero od momentu kiedy ten Pan zaczal prace.. Ale kogo to interesuje? W takim razie gdzie slowa pracownik jest dla Nas najwazniejszy? Jak one sie maja do tego co sie dzieje... Naprawde nie ma innego czlowieka ktory moglby zarzadzac tym magazynem??? Moze zrobcie referendum anonimowe? Kto za , kto przeciw? Ciekawe co wyjdzie.. Czekamy na odzew HR..Zrobcie ankiete anonimowa, zrobcie cokolwiek...

14.01.2017 14:27

Panie Andrzeju pan nam obiecywal ze cos sie wkoncu zmieni ze wkoncu naprawicie bledy ze beda jakies zmiany wprowadzane . czy to bylo gadanie zeby uciszyc ludzi ? Panie Andrzeju pan mie widzi ze zaraz w tme niebedzie ludzi ktorzy pracowali tu 10 lat a robili dla tej firmy najwiecej i zarabiali dla was pieniadze ? Zaraz w tme beda tylko ukraincy i nowi pracowncy którzy prace maja gdzies bo dostaja godzinowki . najciekawsze jest to ze to pan Andrzej nam odpisuje a nie pan Wojtek który zarzadza magazynem . Dla czego ? czy wy mozecie zrozumieć ze my nie chcemy od was gor zlota tylko szacunku do nas i do naszego zycia ? Chcemy wiedziec za co dostajemy co miesiac pensje i dla czego zabierana jest nam ciagle premia . nieprawda ze mozemy sie dowiedzieć bo nikt nam tego w normalny sposob nie wytlumaczy . czy wy rozumiecie Ze mamy domy rodziny zony i musimy je utrzymac a jak jednego miesiaca zarabiany 2000 a w nastepnym 700 mniej to jest dla nas koszmar . was te problemy nie dotykaja bo nie macie 4 osob do utrzymanai za 2500 zl i dla nas roznica 700zl to juz jest koniec swiata . dziekujemy wam za zupe i kawe ale ta zupa nic nie zmieni jak nie ma podstawowych rzeczy jak stala pensja czy szacunek a to nie jest duzo . bedziemy masowo odchodzic bo juz duzo pracownikow albo jest na zwolnieniu i juz nie wroci albo zlozylo wypowiedzenie albo chce zlozyc . a pan dyrektor i pan Wojtek tego nie widzi albo wydaje nam sie ze udaje ze nie widzi . i pojdziemy do della skrecac komputery ale bedziemu wiedzieli za co dostajemy pensje i będziemy doceniani . musicie cos zaczac wkoncu robic bo jak klienci juz widza ze zle sie tu dzieje to jest na prawde bardzo zle
    karin

15.01.2017 21:22

gorąca zupa i herbata w te mroźne dni - dziękujemy bo naprawdę dużo nam dały , ale woleli byśmy, żeby w takie dni było ciepło na magazynie i w całej firmie..przypomnę ze w sobotę 07.01 pracowaliśmy na magazynie 8 godz w temp 16- 16.5 , a 9-10.01 temperatura nie była wcale wyższa. Gdzie te obiecane kurtyny powietrza przy śluzach??
    julian

14.01.2017 13:27

Niesamowite co sie tam wyprawia w tym magazynie.. Gdzie wlasciciele? Chyba jest zbytnia wiara pokladana w zarzadzajacych .. Pracownicy pisza, klienci pisza, czego wiecej potrzeba?
    pracownik magazynu

12.01.2017 18:31

Pracując na dziale fakturowania czy wydawania pracujemy na akord więc ile zrobimy tyle dostaniemy aby dostać faktycznie wypłatę taką na jaką się zapracowało co miesiąc trzeba dokładnie wertować pasek i porównywać ze swoją kartą pracownika bo jedno z drugim w ogóle się nie zgadza, a doprosić się o jakieś wyjaśnienia albo wyrównanie tej tajemniczej pomyłki graniczy z cudem, ile można?? miesiąc w miesiąc wyczekiwać przelewu i paska i zastanawiać się za co tym razem mam nie zapłacone....ale oczywiście wg P.Dyrektora wszystko jest dobrze naliczane, tak jak było ustalone ale niestety ustalenia są co chwile zmieniane i tylko P.Dyrektor je zna i tylko dla niego system płacowy i system premiowy jest jasny. Kolejny problem to Brygadziści ( oczywiście i u nich są pewne pozytywne wyjątki :) ) od nich tez nie można się niczego dowiedzieć bo albo nie wiedzą albo nie są poinformowani albo musza się dowiedzieć albo olewają temat, przepływ informacji znikomy nawet tych informacji które dotyczą stricte wykonywanej pracy, pracownik wraca z urlopu czy L4 i dowiaduje się od kolegów o zmianach systemowych czy zmianach godzin wysyłek paczek więc generalnie od czego oni są? bo w takim przypadku brygadzista nie jest potrzebny zwykłemu pracownikowi bo i tak w niczym nie pomaga. Jednym z idealnych przykładów takiej osoby jest jedna z brygadzistek z działu fakturowania, o której na pewno wszyscy w firmie słyszeli a nowe osoby są przestrzegane przed tą Panią. Pracownicy działu fakturowania nie raz nie dwa zgłaszali sprawę do kierownictwa, dyrekcji czy działu HR..na jakiś czas może i był spokój ale to były tylko pozory. Brygadzistka wiecznie naburmuszona, ciężko czegokolwiek się dowiedzieć czy załatwić, a jak już coś się załatwi to z wielką łaską, wiecznie jakieś problemy, jak coś się dzieje to winą obarcza tylko pracownika, otrzymanie urlopu graniczy z cudem bo ciągle coś albo za mało ludzi albo popołudniowa zmiana wiec nie można iść na urlop...wieczne dogadywanie, wypominanie a nawet ubliżanie przy wszystkich pracownikach z działu, wygląda to tak jakby celowo szukała tylko zaczepki aby móc dać upust złym emocjom, nowi pracownicy nie chcą pracować na jej zmianie nie mówiąc już o wyjaśnianiu z nią jakiś problemów - wiele osób czeka na przyjście drugiej brygadzistki z którą nigdy nie ma większych problemów. Wkurzającą sprawą także dotyczącą brygadzistów fakturowania jest obgadywanie-wyśmiewanie swojego pracownika w taki sposób że słyszą to inni pracownicy firmy albo dany pracownik. Pomijam fakt że na tym stanowisku nie powinno mieć miejsca coś takiego ale jak już chcą kogoś obgadywać to robić to za plecami w takim miejscu żeby nikt inny tego nie słyszał a nie siedzą wszyscy przy swoich biurkach i się naśmiewają z któregoś z nas bo np. ta osoba ciągle na L4 inna ma małą wydajność a jeszcze inna nosi okulary albo ma brodę, jak jest jakiś problem to trzeba porozmawiać z danym pracownikiem..ale nie łatwiej go obgadywać i donosić na niego wyżej. Ciągłe wyliczanie pracownikowi, że za dużo gada albo za mało robi, wychodzi za często do WC czy na papierosa a linie uciekają...zaraz...praca jest na akord więc im mniej zrobię tym mniej zarobię, ale w momencie kiedy trzeba ustalić koszta wysyłek czy ilość paczek czy wyjaśnić jakieś inne rzeczy związane z towarem to już nie ma problemu z uciekającymi liniami trzeba samemu dzwonić i wyjaśniać sprawy bo brygadziści umywają ręce. Kolejnym problemem są godziny pracy.... niby fajnie w grafiku dwie zmiany tydzień od rana tydzień popołudniu ale to tylko w grafiku bo popołudniowa zmiana okazuje się w praktyce zmianą do końca czyli do zafakturowania ostatniej paczki czyli średnio do 22-23. Pracując na tej zmianie nigdy nie wiesz o której wyjdziesz do domu, mając ranną zmianę praktycznie codziennie słyszy się pytanie " zostaniesz godzinę albo dwie?" albo tylko informują że ranna zmiana pracuje dziś godzinę lub dwie dłużej a zaznaczyć trzeba, że za nadgodziny płacą tylko połowę stawki godzinowej czyli jakieś 5 zł, jak ktoś naprawdę nie może zostać to jest foch, obraza a później ciągłe wypominanie, jeśli wydawanie się nie wyrabia i stacje są zawalone dział fakturowania idzie pomagać wydawać towar a następnie schodzi do siebie i to fakturuje ale już nikt z działu wydawania nie przychodzi pomóc bo wszyscy idą do domu bo przecież towar został wydany.... My tez mamy swoje życie, rodziny, żony, dzieci, mężów, psy czy koty, tez chcemy wrócić normalnie do domu !!! Może czas najwyższy w końcu coś z tym zrobić? bo problem jest od dawna , wszyscy o tym wiedzą ale każdy udaje że nie widzi i nie słyszy

13.01.2017 08:45

Dziękuję bardzo za tak obszerny wpis, zawiera on bardzo wiele informacji, dlatego potrzebuje kilku dni na ich weryfikację oraz wyjaśnienie. W najbliższym tygodniu mam zaplanowane spotkania z kadrą kierowniczą, brygadzistami oraz pracownikami podczas których na pewno zajmę się tematami poruszonymi we wpisie. Pozdrawiam, Andrzej Kuczyński
    Klient

06.01.2017 11:04

Witam wszystkich. Ja dla odmiany jestem państwa klientem. Cenię sobie dostawę komponentów następnego dnia. Cenię również dosyć klarowną stronę i system zakupów internetowych poprzez stronę. Poprzednia firma w której pracowałem również była hurtowym odbiorcą Państwa komponentów. Przez błędy właściciela, najpierw żal wylał się dokładnie na tym forum (dla tego tu zajrzałem... i o dziwo trafiłem na wątek o TME) później nik w tej firmie nie chciał pracować. Ci co przyszli pracowali po dwa miesiące i uciekali. Firma zatrudniająca w szczycie działalności 115 osób jest obecnie na skraju upadłości ponieważ nie ma kim pracować. Praca w TME to nie moja sprawa ale szkoda by było gdyby firma zaliczyła poważny kryzys i wypadła z rynkowj pozycji. Poprostu lubię u was kupować. Powodzenia - dogadajcie się!
    tami

18.12.2016 22:34

Miałam w TME rozmowę równy miesiąc temu. Wszystko przebiegło gładko, 2x zapewniano mnie, że bez względu na sposób rozpatrzenia mojej kandydatury - na pewno zostanę o tym poinformowana. Rozumiem, że jednak nie są zainteresowani współpracą, ale do tej pory nie otrzymałam telefonu, że jednak dziękują. Jak dla mnie takie podejście do potencjalnych kandydatów nie świadczy najlepiej o firmie.

19.12.2016 08:50

Szanowna Pani, rzeczywiście bardzo przestrzegamy zasady udzielania informacji zwrotnej i zawsze ją wysyłamy. Prawdopodobnie wystąpił problem i najpewniej nie otrzymała Pani wysłanej przez nas wiadomości. Prosimy o kontakt z Działem HR pod mailem [email protected], z chęcią wyjaśnimy wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy serdecznie. Dział HR
    Zaciekawiony

13.12.2016 19:48

Od listopada na magazynie jest ogrom pracy w poniedziałek po czarnym piątku pracownicy pracowali po 13 godzin i więcej... 2 lata temu zostało to docenione premią... Teraz motywacją mają być maile. Czy nie uważają Państwo, że pracownicy zasłużyli na premie za taki zasuw?
    internauta

27.11.2016 12:08

system plac bardzo niesprawiedliwy

08.11.2016 22:20

a co do brygadzistow /kierownikow/dyrektorow skad pewnosc ze oni sa na wlasciwych stanowiskach?

08.11.2016 22:57

Odpisuje podpisując się imieniem i nazwiskiem ponieważ biorę pełną odpowiedzialność za swoje słowa. Jeśli piszę, że coś zrobię to dołożę wszelkich starań by tak się właśnie stało. Uważam, że pracownicy powinni wiedzieć wszystko co się dzieje w organizacji. Moim celem jest budowa właściwej komunikacji w firmie co jest podstawą do dalszych działań. Rozumiem, że nie możesz pisać pod imieniem i nazwiskiem dlatego zawsze możesz do mnie napisać maila z dowolnego adresu. Co do obsady stanowisk to stałe prowadzimy analizę obsady i zgadzam się, niektórym pozycjom należy się dokładniej przyjrzeć co stopniowo następuje... Pozdrawiam, Andrzej Kuczyński
    mam-już-tego-dość

18.01.2017 23:18

Minęły 3 miesiące, a to nadal puste słowa. Nie ma żadnej poprawy jeśli chodzi o atmosferę w pracy i docenienie pracownika - jest nawet jeszcze gorzej.

08.11.2016 22:11

A mnie sie podoba ze Pan Andrzej odpowiada podpisujac sie pod tym..Moze z punktu PR nie powinien, ale z mojego punktu widzenia jest ok:) Ja niestety jako pracownik nie moge:) z przyczyn wiadomych.. Odpowiem tak w tym temacie odnosnie pracy: -motywacji- brak -docenienia -brak - frustracja - ogromna - stres w pracy-obecny - mobbing? - zdaje sie ze..jest Generalnie slabo to chyba wyglada z mojej perspektywy, ale jak sobie znajde inna prace to wpadne na rozmowe i wypowiem sie bez potrzeby internetu i anonimowsci ktoraw jakims stopniu on daje ..to moge obiecac
    Nikola

08.11.2016 16:12

Może nie w 100% zgodziłabym się z John Doe ale kwestia psucia się od głowy i nepotyzm jest jak najbardziej słuszna. W TME to niestety standard, że po niedługim czasie od zatrudnienia człowiek nie wie z kim i o czym może rozmawiać. Można powiedzieć kilka słów za dużo i okazuje się, że osoba, której powiedziało się negatywne słowo o firmie jest mężem kogoś ustawionego wysoko w hierarchii. Takie zarządzanie jest dość zabawne i teoretycznie w TME udało się stworzyć coś wyjątkowego, czyli hierarchiczną strukturę sieciową, bo chyba tym właśnie jest ten twór. Zgadzam się też z John-em, że ogólne zniechęcenie przełoży się na gorszą pracę wszystkich a w konsekwencji na zarobki i premie. Nie jestem tylko pewna czy przypadkiem już to się nie dzieje.
    John Doe

08.11.2016 14:12

Chciałbym podzielić się z Państwem małym zbiorem własnych przemyśleń na temat TME, w żadnym wypadku nie chciałbym wywołać negatywnego czy pozytywnego odbioru tego co napiszę, nie chcę wywoływać u nikogo dysonansu poznawczego i pływać na decyzje podejmowane przez przyszłych pracowników. TME jest firmą, która jeszcze parę lat temu była niewielkim rodzinnym przedsiębiorstwem zdobywającym coraz to nowsze rynki zbytu. Obecnie przedsiębiorstwo można uznać za bardzo udany twór, który mimo problemów radzi sobie nieźle w środowisku dystrybucji komponentów elektronicznych, oczywiście na mikro skalę. Użycie sformułowania mikro jest jak najbardziej uzasadnione jeżeli ktoś choć w niewielkim stopniu przeanalizował światowy rynek konkurencji (ale pomijam ten temat). Sprzedaż nie jest zła i utrzyma się na takim poziomie przez najbliższe dwa może nawet trzy lata do czasu, aż firma zacznie odczuwać skutki swoich niewłaściwych wyborów i podjętych decyzji. Z perspektywy czasowej przełożenie złego koordynowania poszczególnych działów uderzy w TME w wyniku finansowym już w przyszłym roku i z pewnością będzie to widać w 1 kwartale. Będzie to kolejna cegiełka dołożona do piramidy frustracji, która obecnie panuje w firmie ponieważ będzie to element, który spotęguje niewłaściwą koordynację wszystkich działów bez wyjątku. W tematach na GW cały czas omawiamy problemy magazynu, proszę jednak pamiętać, że „ryba psuje się od głowy”, czyli to co teraz zarząd odczuwa bezpośrednio zaczęła się już dużo wcześniej i teraz sięgnęło samego ogona, czy jak Pan Andrzej woli „Serca”. Do tej pory TME zapewniało dobre pensje, jednak już teraz widać, że trend ten w znacznym stopniu zahamował gdyż konkurencja na rynku pracodawców nie próżnuje i w coraz lepszy sposób jest w stanie poradzić sobie z przejmowaniem pracowników. Dyrektorzy poszczególnych działów doprowadzili do tragicznej sytuacji pod względem motywacji wszystkich pracowników co prowadzi do ogromnego spowolnienia. Dlaczego tak się dzieje? Pracownik, który stracił motywację i szuka innej pracy lub co gorsza czeka aż inna praca znajdzie jego ograniczy swoją wydajność, pomysłowość, kreatywność i wszystko inne po to tylko żeby przetrwać kolejny miesiąc (można tutaj śmiało wyobrazić sobie lokomotywę i to, że cała para idzie w gwizdek). Firma podobno zapewnia szkolenie i „rozwój” kierowników/liderów/brygadzistów, czy jest jednak w stanie zapewnić i zmusić do szkolenia swoich dyrektorów? Obecnie wygląda to tak, że pieniądze są przepalane na bezsensowne szkolenia osób, które po szkoleniach mogą jedynie utwierdzić się w swoim przekonaniu odnośnie tego, że zarządzanie w firmie faktycznie nie działa i myślę, że potwierdzą to zarówno Panie z HR czy kierownicy/brygadziści z innych działów. Największym problemem w firmie obecnie jest właśnie dyskutowany brak motywacji, nikomu już się nie chce działać dla dobra firmy ponieważ firma niczego nie robi w kierunku poprawy sytuacji co tylko wzmaga frustrację, która od samej góry leje się po stopniach i uderza w magazyn z siłą wodospadu. Podziwiam Panie Andrzeju, że wypowiada się Pan osobiście jednak niestety jest to kolejny błąd, którego nie powinno się popełniać gdyż GW nie jest zamkniętym forum firmy i z założenia takie działanie może jedynie negatywnie wpłynąć na odbiór przez potencjalnych pracowników, proszę zapytać kogokolwiek związanego z PR. To co może w jakiś sposób poprawić sytuację to otwarta rozmowa z pracownikami (jednak nie za pomocą forum) i wprowadzenie zmian w samej strukturze zarządzania. Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie mówię tu o zwalnianiu czy zmianach na stanowiskach, należy przeanalizować czy zakres obowiązków, które spoczywają na poszczególnych dyrektorach, kierownikach, liderach odpowiada ich kwalifikacją. Firma musi też wyzbyć się swoich „rodzinnych tradycji” ponieważ sprowadzają się one obecnie tylko do wszechobecnego nepotyzmu. Panie Andrzeju proszę sobie wyobrazić taką sytuację. Jest Pan np. brygadzistą w magazynie, w którym Pana podwładnym jest człowiek, którego żona/mąż jest dyrektorem/ kierownikiem w innym dziale. Osoba teoretyczni Panu podwładna z każdym problemem zgłasza się do swojego partnera, który to zwraca się do Pana dyrektora. W takiej sytuacji traci Pan całkowicie autorytet całego podległego zespołu i tylko jeżeli ma Pan szczęście i charyzmę to pozostaje szacunek dzięki, któremu da się pracować. A teraz proszę sobie wyobrazić, że ta sytuacja powtarza się we wszystkich działach. Właśnie to obecnie znaczy w przypadku TME jej rodzinny charakter. Pozdrawiam John Doe

08.11.2016 17:27

Pozwolę sobie odnieść się do kilku kwestii. TME uznawane jest obecnie za najszybciej rozwijającą się firmę z branży na świecie, obecnie firma zajmuje 5 miejsce wsród europejskich dystrybutorów a mając na uwadze firmy z prywatnym kapitałem jest to druga firma pod względem wielkości. Oczywiście jest grupa potężnych giełdowych konkurentów którzy swoją działalność rozpoczęli 50-70lat temu dlatego niezwykle trudno jest tutaj odnosić się do ich rozmiarów czy obrotów. Poczekajmy aż my osiągniemy taki staż na rynku a wtedy ocenimy w jakim jesteśmy miejscu. Nasze produkty eksportujemy do ponad 130 krajów co sprawia że jesteśmy największym Polskim eksporterem pośród wszystkich branż. Masz całkowitą rację że firma jest firmą rodzinną i zawsze taką pozostanie. Szybki rozwój grupy TME sprawia że żyjemy w środowisku ciągłych zmian a co za tym idzie nasza praca jest bardzo dynamiczna. Jesteśmy w przededniu otwarcia nowych spółek w USA i Chinach przez co już nie tylko poprzez wysyłkę towarów ale także obecność w tych krajach zmieniamy się z europejskiego w globalnego dysrybutora. Charakter firmy się zmienia dlatego wiele aspektów działalności firmy ulega zmianie. Zgadzam się że warto pracować nać motywacją w zespole nie tylko teraz lecz zawsze i wraz z innymi kierownikami, dyrektorami, brygadzistami na najbliższym spotkaniu omówię temat szczegółowo. Raz jeszcze powtórzę, że szkolenia pracowników obejmują każdy dział i są dobierane zgodnie z potrzebami. Szkolimy zarówno pracowników liniowych jak i specjalistów czy dyrektorów. Zgadzam się, że GW nie jest miejscem do dyskusji dlatego raz jeszcze pozwolę sobie zaprosić do mnie osobiście abyśmy mogli porozmawiać na żywo. Wierzę, że są osoby które skorzystają z takiego zaproszenia. Dobro pracowników grupy TME jest dla mnie priorytetem dlatego każdy temat pojawiający się na forum analizuje osobiście lub przekazuje do konkretnych departamentów. Przepraszam za ewentualne błędy w powyższym komentarzu. Aby pozostać z Wami w kontakcie odpowiadam z telefonu będąc w delegacji. Pozdrawiam, Andrzej Kuczyński

07.11.2016 15:09

@hopahopa @abc 1)TME to jeden zespół! Mimo, iż zarówno Wojtek jak i ja osobiście zarządzamy poszczególnymi działami staramy się ściśle nie klasyfikować naszych obowiązków. W sposób absolutnie naturalny przenikają się wszelkie zagadnienia dotyczące zarówno biura jak i magazynu. Magazyn to serce TME i jest to zupełnie oczywiste, że leży on w kręgu moich zainteresowań. Z dumą wspominam czasy gdy jeszcze kilka lat temu każdego pracownika znałem z imienia i nazwiska. 2)Jestem osobą o pragmatycznym podejściu do szeregu zagadnień, z którymi na co dzień zmagamy się prowadząc tak dużą firmę i z tak dynamicznym procesem przemian jak TME. Dlatego staram się w sposób odpowiedzialny rozwiązywać wszelkie problemy, które napotykamy. Nie powiem, że w wszystko jest albo dobre, albo że wszystko jest złe. Tak samo jak nie powiem, że wszelkie problemy jesteśmy w stanie rozwiązać w sposób błyskawiczny. Jedyne co powiem, to to że wraz z moim zespołem robimy wszystko by wszystkie newralgiczne problemy przeanalizować, wyjaśnić, a następnie znaleźć dobre rozwiązanie. 3)Praca zespołu, który stworzyłem nie jest doraźna, to stały proces mający na celu stworzenie systemu dającego pełen pakiet rozwiązań dotyczących problematycznych przedmiotów czy zagadnień w naszej codziennej zawodowej materii. Potrzebujemy czasu, aby efekty były widoczne. Proszę o wyrozumiałość, ale bardziej proszę też o zrozumienie dla naszych działań. Aby były one skuteczne potrzebujemy pewnej przestrzeni i czasu. 4)Żaden post przeze mnie wysyłany nie jest anonimowy, pod każdym podpisuję się z imienia i nazwiska. Uważam, że najlepszym i najskuteczniejszym rozwiązaniem jest spotkanie się w firmie, rzeczowa i konstruktywna rozmowa. Każdego dnia mijamy się na korytarzach, zawsze jestem otwarty na propozycję i sugestie. Nie ma lepszego źródła pomysłów niż pracownicy i ich sugestie. 5)W ostatnich miesiącach pod moim okiem i starannym nadzorem w dziale HR dokonują się przełomowe zmiany. Mimo dużej ich dynamiki a także sporego ich tempa nie można mówić o tym, iż efekty owych przemian będą miały charakter natychmiastowy. Ewolucyjne zmiany różnią się tym od zmian typu rewolucyjnego, że są przeprowadzane w sposób bardziej konstruktywny celowy i rzeczowy a nie sztampowy. Rewolucyjne zmiany mają zazwyczaj charakter rozwiązań doraźnych a tak jak pisałem wcześniej zależy nam na globalnym rozwiązaniu systemowym z korzyścią dla całej firmy. Chcąc być jeszcze bliżej pracowników podjąłem decyzję o zatrudnieniu nowego pracownika, który z ramienia HR będzie odpowiedzialny tylko i wyłącznie za magazyn. Nowa koleżanka będzie pracowała w magazynie na linii pracownik – brygadzista – kierownictwo. W moim przekonaniu taka struktura organizacyjna znacznie poprawi komunikację wewnęczną, eliminując tym samym szereg codziennych problemów. 6)Po konsultacjach z Wojtkiem stwierdziliśmy, że jest szereg zagadnień nad, którymi musimy w najbliższym czasie popracować. Powołaliśmy zespół, który stopniowo będzie je analizował i rozwiązywał. Nie jest naszym celem tworzenie sztucznych tworów dla zasady, lecz praca nad tym, aby nie tylko wszystkie aspekty pracy w magazynie były rozwiązywane, tak jak należy, ale również były one odbierane pozytywnie. 7)Nie ma możliwości, byśmy w krótkim okresie czasu przeszkolili każdego naszego pracownika. Nie ma bowiem też takiej potrzeby. Skutecznie analizujemy luki kompetencyjne, tak by dostosować w odpowiedni sposób rodzaj szkoleń do zdefiniowanego przez nas zapotrzebowania. Na bieżąco staramy się rozwiązywać tą kwestię czego przykładem są odbyte szkolenia m.in. dla brygadzistów oraz wiele indywidualnych sesji z pogranicza coachingu rozwojowego dla pracowników różnych szczebli. Z wiadomych względów, oczywiście nie podam nazwisk tychże osób ale zapewniam, iż w chwili obecnej ponad dziesięciu pracowników korzysta z indywidualnych porad. 8)Moim zdaniem bardzo ważnym zagadnieniem jest właściwa komunikacja, podejście do pracownika, zarządzanie kadrami, delegowanie itp. Dlatego osobiście postanowiłem pokierować szkoleniami dla brygadzistów oraz kadry kierowniczej. Nie będą to pojedyncze spotkania tylko cykl co dwutygodniowych warsztatów szkoleniowych, gdzie kluczową rolę odgrywać będzie cała grupa. Podczas tych spotkań wszyscy będą zgłaszać swoje potrzeby, będziemy omawiać bieżące problemy, analizować sukcesy a przede wszystkim wspólnie podejmować kluczowe decyzje by uniknąć ewentualnych porażek. 9)Nigdy nie dzieliłem i nie będę dzielił pracowników na lepszych i gorszych. TME jest środowiskiem gdzie potrzebni są wszyscy. Z pośród wszystkich czynników wpływających na życie firmy to właśnie ludzie, czyli zespół, jest motorem naszego przedsiębiorstwa. Dlatego tak ważne jest pełne profesjonalizmu zrozumienie członków zespołu, uznanie dla ich potencjału co czynimy na co dzień. W naszej firmie
    świeżak

28.10.2016 12:09

Czy ktoś orientuje się jak wygląda stanowisko Specjalista ds.reklamacji??
    Zbulwersowany

27.10.2016 15:25

O świetnie jeśli hr czyta komentarze i jeśli jest coś niepokojącego, analizuje bada temat i dąży do jego rozwiązania w takim razie pierwsze co się nasuwa świeża sprawa urlopowa. Co to ma znaczyć ze podchodzi do pracownika brygadzista i informuje że trzeba już podać datę urlopu wypoczynkowego w przyszłym roku oraz pojedynczych dni bo inaczej się może okazać ze go wcale nie dostanie?! Czy firma TME jest na jakiś specjalnych warunkach na rynku pracy? Prawo pracy nie jest jednakowe w kraju? Często jest łamane w małych firmach, ale problem nie jest razacy. Natomiast w firmie gdzie pracuje kilkaset ludzi? Takie rzeczy? Opanujcie się..
    Hopahopa

04.11.2016 23:54

Naprawdę są jeszcze pracownicy (mówię tu o osobach zatrudnionych przed 'dobra zmiana' tu przepraszam za ironię ale chyba jest zrozumiała) którzy wierzą, że jesteś w stanie coś naprawić.. ale większość myśli, szuka, lub już znalazło nowe zatrudnienie a Ci ludzie przecież potrafili zrobić w pojedynkę robotę za 3 nowych! Prosta kalkulacja (oczywiście pomijając niesprawiedliwy akord) zauwazcie kto ma pojęcie i komu zależy, docencie to i dajcie mu na spokojnie 3k na miesiąc. Pracujący nawet parę miesięcy dwóch pracowników za pensję 1700 nie zrobią tego to tak jak ta jedna osoba! Na pensji jesteście do przodu a już nie mówię o kosztach reklamacji. Głupie jest wypominanie pracownikowi ile on czasu w ciągu dnia spędza czasu na papierosie jeśli po zamknięciu miesiąca okazuje się że ma najlepsza wydajność przy małej ilości błędów. Chodzi o to że kiedy wraca z tego papierosa, bierze się do roboty i włosy z głowy sobie wyrywa żeby to wszystko miało ręce i nogi podczas kiedy nowo przyjęci pracownicy mówią 'ja to pie#@#% mam narazie stała pensje..' rozumiesz o co mi chodzi ? Ja strasznie ubolewam nad problemem chociaż tak naprawdę mógłbym mieć to gdzieś bo od początku jakiegoś czasu już nie jestem waszym jeńcem to jednak jest mi przykro bo do momentu wprowadzenia zmian wstawało się do pracy bez polskiego 'kur**a'. To było super miejsce do pracy i życzę Wam tego żeby znów się nim stało. Wśród pracowników opinia jest naprawdę zła, ale pomyślcie jak taka opinia zacznie się szerzyć wśród klientów. To jest fajna firma i trzymajcie ten poziom tylko sam HR dobrej opinii u klienterii nie utrzyma. Zastanówcie się dobrze, podpowiem jeszcze ze wiele głosów uważa że trzeba by zrobić rewolucję nie w kierownictwie ale w zarządzaniu jednostkami. Mowa o brygadzistach. W wielu dużych firmach produkcyjnych brygadzisci pracują na równi ze wszystkimi ! I zdobywają szacunek do siebie rozwiazywaniem problemów i rozmowa a nie DONOSZENIEM! i róbcie więcej zebrań, jest przedstawiony problem ok. Na następnym spotkaniu przedstawcie postępy co już zrobiliście żeby to naprawić. Dużo mam jeszcze uwag ale to myślę że nie różnią się od uwag ludzi dalej pracujących tylko że niektórych spraw nikt głośno nie powie:( mam nadzieję że na poważnie bierzecie się jako HR za ten bałagan a nie mydlicie oczy. Ludzie nie idioci respekt

06.11.2016 16:15

Witam Jakie dzialy ma Pan na mysli? Patrzac na obecna sytuacje w firmie do magazynu sie raczej Pan nie "dotyka" gdyz jest to sfera Pana Wojtka.. Rozumie rowniez ze sa przez dzial HR organizowane spotkania i jak to ladnie ujete to kazdy moze isc sie "wyzalic" i wniesc swoje uwagi, ale.. mysle ze jakby ktos tam poszedl i powiedzial co go boli to w ciagu 6 miesiecy juz nie pracuje albo nawet szybciej:) Takze to tyle moich uwag odnosnie dzialania HR i magazynu, dodam jedynie ze nie pamietam zeby ktos sie pytal jak mi sie pracuje i czy jestem z pracy zadowolony, a pracuje juz ciut... Poza tym o jakich szkoleniach mowimy? BHP? Jaki rozwoj pracownika? Prosze spojrzec na hierarchie jaka panstwo stworzyli w magazynie..nie da sie awansowac bo jej nie ma.. Pracownik 3 miesieczny jest na rownej stopie z 5,7,8,10 letnim, bo ten iles tam letni stoi w miejscu.. Mlodzi pracownicy oczywiscie ciesza sie z tej sytuacji ze po chwili sa na tym samym poziomie co ci po 5 latach pracy.. Po prostu brawo..Bardzo zachecajace dla tych ze stazem..A ci doswiadczeni co maja? Nic..Ich slowa sa bez echa wsrod kierownictwa itd To jest jedna z najwiekszych porazek tego systemu.. Takze jutro poniedzialek, persen w kieszen i znowu marzenie, byle do piatku..
    xyz123

27.10.2016 05:33

Czemu dział Hr nie reaguje na te sprawy opisywane na tej stronie? Skoro odpisujecie ludziom szukającym pracy tzn że sledzicie wątki co się dzieje np w magazynie,:) Pozdrawiam

27.10.2016 14:04

Szanowny/-a xyz123, Dział HR na bieżąco śledzi wszystkie posty umieszczane na tym profilu. Wszelkie niepokojące sygnały są przez nas szczegółowo analizowane i sprawdzane. Z racji zawartych tu wątków, na niektóre posty staramy się odpowiadać na bieżąco, co do pozostałych - dokładamy wszelkich starań by wyjaśniać je wewnętrznie. Nie jest naszym celem ani intencją uprawianie publicystyki internetowej. Nie możemy i nie chcemy odnosić się do spraw bez wcześniejszego zbadania kontekstu. Działamy w myśl wypracowanego przez nas schematu, który zakłada iż po otrzymaniu informacji sprawdzamy, następnie wyjaśniamy zasygnalizowany problem, przeciwdziałamy i staramy się zapobiec ewentualnemu powtórzeniu się zaistniałej sytuacji. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na cyklicznie organizowane wycieczki po naszej firmie, gdzie na własne oczy można zobaczyć jak odbywa się tutaj praca i porozmawiać z naszymi pracownikami. Na tour po TME można się zgłosić pod adresem: [email protected]. Serdecznie zapraszamy. Dział HR
    M

22.10.2016 07:53

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko specjalisty ds zakupów, miałem otrzymać odpowiedź. Podczas rozmowy zapytałem grzecznie Pani z HR czy udzielą mi odpowiedzi, nawet jeśli miałaby być to decyzja odmowna, odparła że jak najbardziej. Niestety zawiodłem się, po upływie ponad 1,5 miesiąca nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Przykre niestety....

24.10.2016 09:28

Szanowny Panie, rzeczywiście bardzo przestrzegamy zasady udzielania informacji zwrotnej i zawsze ją wysyłamy. Prawdopodobnie wystąpił problem i najpewniej nie otrzymał Pan wysłanej przez nas wiadomości. Prosimy o kontakt z Działem HR pod mailem [email protected], z chęcią wyjaśnimy wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy serdecznie. Dział HR
    Anymous

28.09.2016 00:37

Przymusowe nadgodziny, szczególnie na stanowisku wydawania i fakturowania towaru, co zmienia stałą liczbę godzin dziennie (od +1h do nawet +3/4h.) choć zdarza się wyjść punktualnie - rzadko. System błędów, jeśli się pomylisz - tracisz pieniądze, lub zabierasz je koledze/koleżance w zależności od stanowiska. Pakiety socjalne odrazu przysługują pracownikowi.

Zostaw merytoryczną opinię o Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.