ZBUD

• Bobrek
  • Nieczajna Dolna
  • Olesno

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Tarnowska
  5. Opinie o ZBUD Sp. z o.o.

Opinie o ZBUD Dąbrowa Tarnowska

Nie przegap nowości o ZBUD Sp. z o.o.!

tomcio

10.06.2015 19:02

@Tarnuff Teraz to o nadgodzinach można zapomnieć . @Mało 1400 to teraz raczej większość dostaje .
    mało

09.06.2015 15:58

Firma super.Wziołem na wypłatę niecałe 1400.Polecam wszystkim pracę w tej firmie.
    tarnuff

08.06.2015 11:15

Mi też nie przedłużyli umowy i po robocie. I rzeczywiście, jak się chce tam kasy natrzepać, to tylko nadgodziny + soboty, a pracocholików nagradzają niedzielami dodatkowo.
    Tomek

26.05.2015 12:03

Tak,to jest prawda o zwolnieniach,właśnie je otrzymałem po dwóch latach pracy,ale robota tam to wegetacja,1600 zł. na rękę.
    józek

13.05.2015 22:39

I bardzo dobrze niech nie mają jest jakaś sprawiedliwość na świecie teraz wszyscy i liżą żeby nie zwolnić żałosne
    Goebbels

13.05.2015 18:57

Dzięki pracy w ZBUD CORORATION - ZNOWU CZUJE ŻE ŻYJE. DZIĘKI ZBUD KAŻDEGO DNIA W PRACY MOGĘ PŁAWIĆ SIĘ NIEUSTANNĄ SIELANKĄ!

07.05.2015 15:04

coś cisza nastała na forum!Wszyscy z niecierpliwością czekają na rozwój wydarzeń niestety nie są one dobre ani dla ZBUDu ani dla pracowników!

30.04.2015 13:56

Jeśli chcesz zapierniczać za minimum ewentualnie troszkę więcej jak będziesz przyklaskiwał komu trzeba to właściwy wybór.
    pac

29.04.2015 19:24

jak zaczynasz skoro zwalnieją ludzi ??
    wdmw

29.04.2015 16:56

Witam zaczynam niedługo pracę jako spawacz mig-mag czy to był właściwy wybór wybierając tą firmę ??????
    szu

13.04.2015 18:30

Silnoręki nie czytasz co pisza że zwalniają a ty się pytasz o prace mądry jesteś ??
    Silnoręki

13.04.2015 16:20

Witam powie mi ktoś ile zarabia spawacz MIG MAG i czy przyjmują spawaczy bez doświadczenia ?? Bardzo proszę o odpowiedź
    aaaaa

13.04.2015 15:17

zwalniają przyjmują tu chodzi żeby siedzieć cicho i o podwyżki się nie upomnieć

13.04.2015 18:32

To ja już nic nie rozumie. Pracy nie ma a ludzi przyjmują, jaja poprostu.
    ali

15.04.2015 18:54

Zatrudniają ale stażystów bo im urząd płaci

13.04.2015 14:56

Zwalniają to prawda, ale tylko tyle żeby nie były to zwolnienia grupowe.
    stazy

12.04.2015 19:11

Jednak to prawda że są duże zwolnienia w firmie ??

02.04.2015 20:49

Jak zakład dalej będzie zarządzany w ten sam sposób to nic dobrego w ZBUDzie nie będzie. Zarząd próbuje na siłę utrzymać marżę 100% albo więcej, a konkurencja nie śpi, a jak przyjdzie dać podwyżkę to biadolą że po kosztach robimy.
    bilek

02.04.2015 20:21

To z tego wynika że z roboty wyleci połowa zakładu, wypowiedzenia na większą skalę mają dawać po świętach.
    nici

02.04.2015 17:15

Teraz będą dawać tylko i wyłącznie wypowiedzenia.Ponoć pracę ma stracić 400 osób.
    zdziwiony

02.04.2015 08:13

W grudniowym numerze "TEMI" było ogłoszenie o pracy ze ZBUD-u: Operatorzy maszyn CNC i programiści 4000 - 6000 zł netto! (czyli na rękę). Kto tam daje operatorowi na dzień dobry na rękę 4000 zł??? W styczniowym numerze "TEMI" ogłoszenie było powtarzane...
    copy

01.04.2015 13:36

Napiszcie cos wiecej o tych zwolnieniach

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZBUD?

Kontakt - ZBUD Sp. z o.o.

żabieńska 6 33-200 Dąbrowa Tarnowska

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

30.03.2015 18:43

miki

30.03.2015 21:09

@samotny wilk, nie żebym bronił gościa, ale tak mówi się że szkody, że zły i w ogóle, ale jak już wylewasz żale to może konkret: co zepsuł w jakich sytuacjach się nie nadaje itd. @zdegustowany, nie obchodzi mnie kto kasuje te wpisy ale teoretycznie chcemy tutaj ładu, składu i konkretów, a samo mówienie że jest (usunięte przez administratora) to stanowczo za mało. wiemy doskonale że coś siadło z produkcją i to jest problem

30.03.2015 14:43

ponoć 3/4 załogi idzie do zwolnienia, oby to nie była prawda, tak ludzie przynajmniej mówią a na produkcji też szału nie ma.
    ziomal

30.03.2015 13:07

Chodzą słuchy że szykują się zwolnienia w zbudzie ?? czy to prawda ??
    CZESIEK

26.03.2015 22:22

witam!!!CZY KTOŚ MI POWIE ILE ZARABIA DOBRY SPAWACZ W ZBUDZIE CHODZI MI O TIG I MIG MAG ,POSIADAM UPRAWNIENIA PONADPODSTAWOWE(DNV) WRAZ Z RURĄ 6GR I 8 LAT DOŚWIADCZENIA Z NORWEGII.JAKI JEST PROCES REKRUTACJI NAJPIERW STARTUJESZ OD NAJNIŻSZEJ 1750ZŁ CZY JAK ZROBISZ PRÓBKI I WYJDĄ OK TO MOŻNA LICZYĆ NA NORMALNE PIENIĄDZE JAKIE BIERZE FACHOWIEC??? Z GÓRY DZIEKI ZA INFO!!!
    lipa

27.03.2015 12:55

CZESIEK dostaniesz 1500 zł i musisz (usunięte przez administratora) po 10 godz łącznie z sobotami.
    operator

26.03.2015 14:29

Widzę, że cenzura się wdarła, brakuje dwóch wpisów które rano jeszcze były. Co się z nimi stało? Każda opinia jest przydatna.
    do pracownik

22.03.2015 18:06

Haha !! Dobre
    ZBUD :(

21.03.2015 10:42

Wszyscy piszą ale i tak lepiej nie bedzie, wszyscy dobrze wiecie ze wyboru innego nie ma. W naszej okolicy nie ma innego zakladu tak dużego jak ZBUD gdzie można było by się przyjąć. Oni dobrze o tym wiedzą jeżeli ludzie mieli by wybór to sytuacja innaczej by wyglądała, szef starał by sie zatrzymać osoby które naprawdę coś potrafią. A tak to pojdą sobie w piz*u a na ich miejsce przyjdzie kolejne pare osob ew. Stazystow. Z kasą jest naprawdę kiepsko ale co zrobić lepiej trzymać sie dupy, wyboru nie ma.... dawniej zakład był inny ale to było lekko ponad 300 osob a nie ok 900 jak nie lepiej. I tak szykują sie masowe "przerzuty" ze strony ludzi wiec moze byc ciekawie
    kocham zbud

21.03.2015 10:07

Kocham zbud !!! Najlepszy zakład "ever"
    józek

10.03.2015 20:58

eeeee śmierdzi mi te forum już gamoniami z biura sprawdza się a ja materiałki już mam dla ich info heeeeee a prezesa coś gryzie od środka co na msze daje w kościele możne to sumienie?????????????
    work

08.03.2015 10:32

do Zbud oj nie pracowalem w wielu firmach na roznych stanowiskach (tarnow, kielce, dt, szczucin tez i uk) fakt w uk zarabialem sporo ale bylem murzynem, w tarnowie nie ma szansy dostania nawet 2000 no moze ze stazem paroletnim minus dojazdy no to wyjdzie 1500, itd. w zbud nie dostaje pelnych 2000 ale z godzinami wychodzi wiecej wiec zle nie jest, w tar jakbym wiecej zarabial w 8h to na dojazdy 2h trzeba liczyc wiec wole zostac w zbud 2h i w 20 minut do domku i zycie rodzinne jest OK. to tak w kwestii tego czy duzo sie zarabia czy malo, oczywiscie chcialbym wiecej dostac ale to zweryfikuje czas. oczywisce kazdy ma prawo do wyrazania swojej opinii ale tak jak czytam te komentarze to nie bardzo rozumiem - ludzie pracuja marudza tutaj na forum a nic nie robia w pracy zeby bylo lepiej, albo ludzie juz nie pracuja i dla zasady marudza zeby zniechecic innych, albo zazdroszcza kadrze zarzadzajacej czy tam wrecz szefowi ze cos osiagneli i ida do przodu na przekor wszystkiego, pewnie wyjdzie po troszku z kazdego przykladu. no coz taka nasza natura no nic niedziela czas odpoczynku i relaksu, ale tak patrzac na firme z punku osoby prawie obiektywnej, bo przeciez tam pracuje, jedna z lepszych prac jakie w zyciu mialem pozdrawiam zadowolonych i maruderow

07.03.2015 15:15

Do kolegi work Otóż pracowałem tam i wiem że wszystkie negatywne opinie są poparte faktami, wiadomo że niektóre stanowiska może i są godnie wynagradzane ale to jest mały procent i z tego co wnioskuję to stanowiska te sa zarezerwowane dla wybrańców a cała reszta to robole do ciężkiej pracy i żeby utrzymać rodzinę czyli zarobić powiedzmy 2500zł to trzeba codziennie zostawać na nadgodziny i pracować w soboty a gdzie czas dla rodziny i na odpoczynek? Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z pracy w ZBUD!
    work

06.03.2015 19:43

do MON nikt nie kazuje tam pracowac, jak wydaje ci sie bardziej perspektywiczna praca na smieciach lub zamiataniu to gratuluje. praca jest tam dla ludzi ambitnych i chcacych sie rozwijac nawet na tej szlifierce nie jest najgorzej do ARMY nie wiem o jakiej bandzie mowisz ale ja umowe podpisalem na konkretne pieniadze i je dostaje, nikt mi nic nie zabral i nikt ponad to co mam robic nie kazal. owszem nie dostaje 5 premi i podwyzek rocznie ale i tak jestem zadowolony ze stabilnosci ktora mi zbud gwarantuje porownojesz chlopcze to do obozu wiec pewnie bardzo malutko synku widziales, proponuje chociaz jakas ksiazke z historii wziasc w lapsko to nie boli a tobie naswieli obraz i wtedy moze twoje zdanie bedzie inne, takie metafory nie sa poprawne i nie pasują do tego watku czy samego zbudu i doskonale o tym wiesz praca cięzka to racja, ale zeby zarobic to trzeba robic więc nie bardzo rozumiem zale i pretensje ze ktos wam kazal coś robić, nie rozumiem tego poklenia może juz za stary jestem na koniec, zal mi MONa i ARMY ogarnijcie sie dzieci bo to wy kiedys tym swiatem rzadzic bedziecie a tak to widze ze bedzie degrengolada mimo wszystko zycze wszystkim piszacym i czytajacym powodzenia w pracy nad soba samym ps bardzo latwo dostrzegamy male wady innych ludzi a swoich wslasnych dostrzec nie mozemy, to tak na marginesie bo dochodze do wniosku ze tutaj pisza tylko frustraci ktorzy ledwo wiaza buciki, lub zaczepiaja z trudnoscia rzepa w butku ps2 przepraszam za brak polskich znakow ale to emocje oraz mala znajomosc tych technik
    mon

06.03.2015 17:57

Nie polecam i zgóry odradzam, lepiej wywozić śmieci albo zamiatać chodniki niż pracować w zbudzie!!!!!
    roboll

11.02.2015 15:56

na awans nie licz chyba ze będziesz donosił to wtedy na pewno Cię docenią.Panie Z...a co z naszą podstawą wynagrodzenia przecież od stycznia minimalna płaca podstawowa to 1750 zl
    @

28.01.2015 07:25

Wybaczcie nie doczytałem ze to o "klasy" chodziło lecz dalej podtrzymuje opinie ze operator CNC jest w tej chwili najniżej i najczęściej "wymienianym" pracownikiem.
    @

28.01.2015 07:17

Co do zarobków to true story się troszke myli ponieważ operator obrabiarek CNC zarabia tyle samo lub mniej niż ślusarz. Co do większych pieniędzy za pomaganie innym na hali to chyba chodzi o donoszenie NA INNYCH z hali do kierownictwa nie pomaganie.
    true story

12.01.2015 20:10

Zbud obraca ciężkimi milionami także na dzień dzisiejszy nie ma możliwości, aby służby z zewnątrz zajęły się nim. Nie ma żadnej konkurencji w pobliżu, duża większość ludzi pracująca w tym zakładzie pochodzi z dąbrowy i terenów zza wisły, terenów gdzie nie ma innej pracy i większość ludzi, w ogóle cieszy się, że ma pracę... Pracownicy zbudu dzieleni są na "klasy" na dole piramidy to tzw. ślusarze-piekarze, najłatwiej zastąpialna jednostka, najniżej opłacana. Kobiety są chyba na równi, dużo ich nie ma, a na miejsce każdej czeka 10 kolejnych. Z biura mogą liczyć na więcej, ale żeby tam się dostać trzeba mieć dobre papiery, ładną buźkę i naprawdę dobre znajomości. Wyżej od nich to monterzy, dalej obsługujący maszyny i spawacze. Osoba, która odgrywa coraz ważniejszą role na swojej hali poprzez dobrą pracę, pomaganie innym pokazywaniem im co jak zrobić może liczyć na stopniowe podwyższanie wynagrodzenia. Góra próbuje za wszelką cenę dodać obowiązków, przyśpieszyć pracę tak aby jak najwięcej mogli na Tobie zarobić i jak najmniej zapłacić. Na święta tego roku szefostwo przyznało premie dla każdego po kilka stówek, co z tego jak po owe premie zgłosiło się kilku kierowników. Reszta to znaczy większość "nie słyszała" albo specjalnie nie poszła po premie dla swoich podwładnych. To jest przykład dbania o pracowników przez kierowników hal w zbudzie, myślą tylko i wyłącznie o sobie. Podsumowując po kilku tygodniach, miesiącach odechciewa się pracować. Człowiek wychodzi z pracy w złym nastroju, smutny, nieszczęśliwy. Nie tego chyba wszyscy oczekujemy? Praca za te pieniądze jest w wielu innych miejscach, z lepszymi warunkami i całym otoczeniem...

06.01.2015 20:41

Kobiety to są dopiero wyzyskiwane ale same sobie na to pozwalaja zresztą męższczyźni też jak wszyscy w zbud jeszcze zobaczycie ze niedługo zainteresuje sie tym zakładem Urząd Skarbowy ,ZUS, i Sąd pracy tylko jak pracownicy obecni lub byli upomna się o to co im sie należało a czego nie dostali a urząd skarbowy jak dowie sie jak jest okradany przez ten zbud to im nie popuści i z torbami ich puści!!!
    kobiety robia

06.01.2015 17:42

kobiety robia to do czego mezczyzny nie oplaca sie wziac a kobieta cieszy sie ze ma prace;)
    kasia

18.12.2014 08:20

Proszę, niech mi ktoś udzieli informacji czy w ZBUD-zie są stanowiska pracy dla kobiet.Jeśli tak to co wykonują? Proszę o opinię jakąś dziewczynę. Bezskutecznie szukam pracy,może tu się uda.

Zostaw merytoryczną opinię o ZBUD Sp. z o.o.