ZBUD

• Bobrek
  • Nieczajna Dolna
  • Olesno

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Tarnowska
  5. Opinie o ZBUD Sp. z o.o.

Opinie o ZBUD Dąbrowa Tarnowska

Nie przegap nowości o ZBUD Sp. z o.o.!

ali baba

08.01.2016 23:25

ja nie mam problemu i nie chce pracować w ZBUD bo tam uczciwie pracójącego gnoją to jest odpowieć dla niepewnego i nie pisze że tam są tacy wszyscy jest ich kilku
    JA

13.01.2016 22:24

Kolego, nie ma się co dziwić, że ludzie tacy jak Ty kariery nie robią. Skoro masz problem z poprawnym napisaniem słów "pracującego" lub "odpowiedź". Wróć do szkoły a potem dopiero rób karierę.
    ali baba

05.01.2016 06:37

dobrych w swoim fachu było kilku ale teraz musisz byc mistrzem w opowiadaniu bajek o innych odpowiedniej osobie i masz mundurek zarobek czyste rece i nawet w lusterku przegladac sie bendziesz
    doda

04.01.2016 11:01

a kiedy wypłacą odprawy dla zwolnionych
    mol

18.12.2015 21:34

a co dalej ze zwolnieniami będą ?

18.12.2015 17:10

Ludziska idą święta pewnie prezes rzuci na stół jakieś ochłapy.Smacznego.
    hehe

13.12.2015 13:57

Prowadzi,i to na nowym stanowisku
    Amigo

12.12.2015 21:03

Czy kierownik MM prowadzi w dalszym ciągu zakład ku upadkowi ?:)
    Prac.

07.08.2016 09:13

MM.jemu to już całkiem bije w dekiel .sam już nie wie co mówi .w hlewku już nikt z nim nie chce pić nawet bo się to słuchać nie chce.

08.12.2015 20:22

1600-2000 jako technolog można zarobić. Ale jest wiele stanowisk nawet w biurach gdzie minimum nie wychodzi. Jak ktoś pisze że tam można godnie zarobić to albo nie ma pojęcia o zarobkach w zbudzie albo to propaganda zakładowa żeby znaleźć kolejnego leszcza do roboty. I niech mi nikt nie zarzuca że jestem złośliwy, pomimo ogromnej niechęci do zbudu sam nakierowałem tam trochę roboty z mojego obecnego miejsca pracy (gdzie prezes zbud za lat młodzieńczych pił wino w godzinach pracy!! tak tak to prawda starsi pracownicy jeszcze pamiętają). Po prostu uważam że nikt nie powinien pracować w takich warunkach za tak marne pieniądze. Sam pracowałem tam jakiś czas, trochę doświadczenia zdobyłem... i nigdy więcej, patrząc z perspektywy czasu to praca tam to był czas stracony. Szkolenia w zbudzie kończą się na szkoleniu bhp, uprawnienich spawacza, i obsługi suwnic, na większości stanowisk nie ma żadnej możliwości rozwoju. Polityka motywacyjna polega na premiowaniu kablowania, i lizusostwa, spróbujesz pokazać że coś więcej wiesz to zrównają Cię z ziemią, bo po co ma być ktoś mądrzejszy. Trochę mi się wylało, ale mam nadzieje że w da to obu stronom do myślenia.

08.12.2015 17:01

1600-2000 netto przy stawce 10,5 brutto bez nadgodzin nijak nie wyjdzie.Dopiero 40 nadgodzin oczywiście nigdzie nie ujawniane pozwalają osiągnąć w granicach 2000.A co mają powiedzieć ci co mieli stawkę 9 zł brutto.I nie były to jakieś wyjątki nic nie robiące.

08.12.2015 06:51

Jeśli wg Was zarobki rzędu 1600-2000 netto(bez nadgodzin) to dobre zarobki to śmiało, pracowałem tam kilka lat i wiem że na początku każdemu rysują wspaniałą karierę a potem dyrektor Z. unika jak tylko może rozmowy o karierze. Zresztą nawet jakby nawet 5000 dawali to bym się nie wrócił do tego dziadostwa. Jedyna słuszna droga kariery wg rządzących w Zbud to kablowanie na innych, a w końcu itak dadzą kogoś z rodziny na lepsze stanowisko. Lepiej szukajcie pracy w innych miejscach, wszędzie lepiej niż w zbudzie.

06.12.2015 16:12

Można dobrze zarobić gdy będziesz tyrał jak beduin,taka jest prawda

06.12.2015 16:12

Można dobrze zarobić jak będziesz tyrał jak beduin,taka jest prawda

05.12.2015 11:19

3-6 tysięcy?? Chyba przy rozliczeniu kwartalnym. Realnie to od 2-3 tysiące i nic wiięcej.

04.12.2015 03:24

Prac.

07.08.2016 09:05

Zbud już całkiem na psy zszedł przez takich zarządców popapranych

03.12.2015 18:02

W zbudzie 5 tys netto to norma.3 do 6 tysięcy to chyba na początek kariery tak myślę.

03.12.2015 17:55

Haha smieszni jesteście z tymi zarobkami, zobaczycie 3 do 6 tys w Zbudzie dobre czasy,dobrych pieniędzy się skończyły:) tyle w tym temacie.

29.11.2015 20:19

28.07.2016 12:37

Przewidywane wynagrodzenie ni jak się ma do rzeczywistości . To co podają w ogłoszeniach jest bzdurą.

28.07.2016 12:39

29.11.2015 14:40

ten co pisze o wspanialej współpracy i docenianiu przez prezesa to musi być kablem bo tylko ci sa doceniani finansowo i nic im nie grozi
    michae

15.10.2015 20:19

Ludzie uciekajcie z tej ruiny

08.10.2015 22:42

Jeśli to prawda to parodia, nic innego. Szczerze współczuję wszystkim w KJ. Tym bardziej cieszę się ze juz tam nie pracuje.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZBUD?

Kontakt - ZBUD Sp. z o.o.

żabieńska 6 33-200 Dąbrowa Tarnowska

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne
    KOL

07.10.2015 22:43

czyli MM
    cleo

07.10.2015 19:41

Prawdopodobnie kierownik byłej mocnej formacji w tym zakładzie
    aron

02.10.2015 20:45

To napisz cos więcej.To chyba jedyny dział gdzie nikogo nie zwolnili.
    cleo

02.10.2015 18:19

Wiem

30.09.2015 21:43

Ponoć ma być ciekawa zmiana na stanowisku kierownika KJ. Wie ktoś coś więcej?
    zadziwiony

21.09.2015 09:50

Grupowych zwolnień nie było bo prezes odprawy musiał by wypłacić. Od kilku miesięcy zwalniają po około 40 osób miesięcznie a jak komuś umowa się konczy to nie przedłużają. Tak to wygląda.

21.08.2015 16:41

Król firma przedstawia się pozytywnie? Ponad 300 pracowników zwolnionych i wciąż zwalniają i pozytywnie ? Teraz jakąś nagrodę dostali od Ministra Pracy za tworzenie miejsc pracy gdzie na papierze mieli dane z przed 5 miesięcy kiedy było 700 pracowników. Zakład chyli się ku upadkowi i jeszcze nagrody dostają . Zakłamanie na każdym kroku.
    leder

06.08.2015 22:13

niech zielone ludki zaczną pracować a nie lizać a szczególnie ten goguś który zastąpił Pana Pawła G.
    egon

17.07.2015 09:31

Drodzy koledzy na forum czy to prawda że z tym zakładem jest już tak źle że większość pracowników dostaje na wypłatę najniższą krajową i czy to prawda że aż tak zwalniają. Drodzy koledzy po Dąbrowie i po okolicznych miejscowościach chodzą też plotki że niektórzy zwalniają się sami bo mówią że za te pieniądze nie da się wyżyć i utrzymać rodziny. Czy jest aż tak źle?
    roboll

17.07.2015 15:49

Egon w tej firmie nigdy nie było dobrze płacą 10 zł to za osiem godzin wychodzi 80 zł od tego odejmij podatek i zus to zastaje Ci ok 64 zł za dniówkę.Czyli miesiąc średnio ma 20 dni roboczych czyli 64x20=1280 zł+ 100 zł premi=1380 zł,za takie pieniądze nie da sie żyć a praca nie lekka.Co do zwolnień to zwalniają ludzi bo nie mają roboty,padły kontrakty z Norwegami.Tak wygląda sytuacja w ZBUDZ-ie.Nie wróciłbym sie do tego zakładu za żadne pieniądze.
    Kazikkkk

13.07.2015 21:35

A to zwolnieni już poumierali z nędzy i głodu żeby mszę za nich odprawia??!!
    doda

12.07.2015 09:05

a gdzie odprawy dla zwolnionyh
    zdzisek

12.07.2015 10:56

Miłościwie nam panujący obiecał mszę za zwolnionych. To powinno zakończyć dyskusję malkontentów w temacie odpraw.
    Wolfik

09.07.2015 23:23

Czytam i przecieram oczy ze zdumienia... Nigdy bym nie przypuszczał, że w firmie "Zbud" jest tak źle. Przecież 2-3 lata temu kasowaliście niemal całą konkurencję w kraju. Ale widać, to co mówiono o firmie (np. olewanie klientów w Polsce) doprowadziło do nieciekawej sytuacji. Cóż, pozostaje życzyć przetrwania trudnego okresu. Mam nadzieję, że sobie poradzicie.
    wściekły pies

28.06.2015 19:44

Zamówienia zagraniczne się posypały, teraz tylko czekać na potknięcie naszych kolegów z krajówki, a to już będzie nóż w plecy dla zakładu!!!
    zibi

27.06.2015 08:05

Znów was dymają z każdej strony , ja tam byłem kilka lat temu to było co innego ale teraz co słysze to nawet w Indiach jest inaczej .
    Dobrodziej....

26.06.2015 22:51

Witam wszystkich. Sprawa w zbud-zie wygląda tak że prezes nie chce zapłacić odpraw bo to by trochę poszło po kieszeni. Niestety nic dobrego z tego nie wyniknie. Każdy wie że trzeba się liczyć z upadkiem tego zakładu. A gdyby jednak udało się pozyskać nowe kontrakty to bardzo ciężko będzie firmie odzyskać byłych pracowników. Napewno nie na tych samych warunkach płacowych. Pan Krzysztof K. próbuję coś kombinować ale ale nie tedy droga. Większość woli szukać pracy na własną rękę a nie przez pośredników i za taką kasę. Chorzów, Czechy, Słowacja??? A może Korea od razu...
    bwahahaha

25.06.2015 19:42

Tych dwoch panow jest tylko pionami w grze pana dyrektora. Stawka to nasze odprawy. W kodeksie pracy pisze(proponuje poczytac) kiedy odprawa przysluguje a kiedy nie, wiec im wiecej ludzi wysla na bezplatne urlopy tym wiecej zostanie w kieszeni firmy. To chyba proste.
    Krzysztof Klara

25.06.2015 17:33

Jeśli nie wiesz jaka jest prawda i jak było to nie pisał bym bzdur i nie obrabiał bym komuś tyłka za plecami tylko przyszedł i powiedział prosto w oczy co mnie boli a na pewno dowiedział byś się prawdy marku. Z powazaniem Krzysiek Klara.
    CZEKAJĄCY NA PRAWDE

26.06.2015 21:39

Panie Krzysztof Klara prawda jest taka ze pan chce zarobić na tym ze firma sie rozlatuje i ludzie szukają innej pracy,a jedynym kto zarobi na tych śmiesznych propozycjach jest pan a biedaki wpadną z deszczu pod rynnę. A firma jak by byłą w porządku wobec pracownika przekazała by jaka jest sytuacja i czego maja się spodziewać a jak maja zwolnic niech zapłacą odprawy żeby każdy miał pieniądze na znalezienie nowej pracy a nie pogarszają sytuacji biednego fizycznego kolejna wyplata około 1300 zł i nadzieja ze będzie praca.
    abc

25.06.2015 13:15

Nie wolno czekać, tylko trzeba działać. Pracy jest pod dostatkiem, tylko trzeba się rozglądnąć. Jeżeli chodzi o konstruktorów to mogą poszukać pracy w dowolnej części polski a projekty rozbić zdalnie, nawet jest takie ogłoszenie producenta zawiesi spod Krakowa albo wiele odnośnie projektowania matryc. Jeżeli chodzi o spawaczy czy ślusarzy to trzeba się grupować i np. jednym samochodem jeździć w kilka osób do Krakowa lub Rzeszowa. Ja miałem możliwość i przeprowadziłem się do Krakowa i pracuję w firmie z branży kolejowej.
    ZYLUT

25.06.2015 17:20

daj jakis namiar na ta firme
    abc

29.06.2015 07:48

na gumtree, konstruktor lub projektant urządzeń dźwignicowych.
    marek

23.06.2015 21:59

panwie macie przecież wybawce pan który szuka pracy dla wszystkich jeżdżą samochodem firmowym śpią po hotelach szukaj pracy dla ludzi a dowiedziałem się ze ci panowie lepsze roboty i lepsza kasę zgarnęli dla siebie i zakładają firmę a gaduja sie kogo zwolnic i wzias do siebie czyli najlepszych a zbudowi zostawić najgorszych oczywiście cieszą się jak ich robią w bambuko bo załatwili sobie roboty na koszt firmy zakład cały o tym huczy wspaniały pomysł panowie
    karol333

13.06.2015 21:37

Panowie ten wielki zakład niedługo rozleci się jak kiedyś wielki CCCP !!!

Zostaw merytoryczną opinię o ZBUD Sp. z o.o.