Zakład Farmaceutyczny Amara

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Warszawa - ZAKŁAD FARMACEUTYCZNY AMARA SP. Z O.O.

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Zakład Farmaceutyczny Amara Sp. z o.o.

Opinie o Zakład Farmaceutyczny Amara Kraków

Nie przegap nowości o Zakład Farmaceutyczny Amara Sp. z o.o.!

12.11.2022 16:02

Emaus

11.01.2023 21:06

@Paulina Minimalna krajowa jest, przy każdej wypłacie dodatek, który po odjęciu podatku jest raczej marny, także nie licz że zbijesz kokosy w Amarze
Emais

22.01.2023 20:41

A co Ty nie możesz się umówić na rozmowę i się wszystkiego dowiedzieć skoro jesteś zainteresowana ? Tak duży to wysiłek? Ktoś ma Ci powiedzieć ile każdy zarabia i ile wynosi kazdego dodatek, ktoś ma być czarodziejem i to wszystko wiedzieć. Kwestie socjologiczne dlaczego ktoś podejmuje pracę tu a nie gdzie indziej, a powiedz lepiej mi dlaczego ktoś głosuje na (usunięte przez administratora) w takim razie? Może dlaczego tyle a nie inaczej (usunięte przez administratora) daje socjalu i może albo w końcu dlaczego inni ludzie wyjeżdżają z kraju w celach zarobkowych na zachód, na te i inne pytania zapraszam na wiece wyborcze lub do Jackowskiego.

15.01.2023 18:40

Ludzie, moglibyście sobie w końcu darować. Jak Wam się nie podoba to zawsze można zmienić prace, już nie wspomnę o rozmowie z kierownikiem. Czytać się już tego nie da. Co by się nie działo i tak zawsze narzekacie.
Aaaaa

16.01.2023 06:21

A wiesz że to działa w obie strony? Demokracja jest ? Można wyrazić swoje zdanie ? Czy dyktatura i jeden punkt widzenia narzucony przez kogoś ?

16.01.2023 23:33

Tyle tylko że te negatywne opinie nie biorą się znikąd i w większości nie są zmyślone...

19.10.2022 19:39

Canada

12.01.2023 20:49

Z czego ? Konsole do gier macie ? Znaczy się kto ma ?
Bajlaela

12.01.2023 22:01

Konsole do gier.wielki nowy telewizor. Kaloryfer po którym można rysować . Suszarki zamiast ręczników. I kisiel w mózgu po dłuższym pobycie w firmie w której nie ma czegoś takiego jak przekaz informacji i szacunek do człowieka który się stara ???????? Ale za to można dostać wałek na święta ????☝????

03.01.2023 17:16

Co ostatnio dzieje się w tej firmie, że tyle znam które idą na gorsze?
ONA

03.01.2023 21:33

Na sam początek, proponuje nauczyć się pisać aby móc jasno wyrażać swoje zdanie czy też zadawać pytanie. Jakie zmiany ? Jakie gorsze ? Co gorsze ? Obecnie nic się nie dzieje a to co zaczęło się już jakiś czas temu to same pozytywy tak między nami mówiąc.
DWG2

05.01.2023 17:22

Nie ma sensu, pisać tutaj o złych zmianach, bo pijar i tak będzie odpierał, wszystkie zarzuty, a takie sprawy powinny być rozwiązywane wewnątrz firmy, a nie na zewnątrz, gdyż wiele kwestii z punktu widzenia mogłaby godzić w osoby, a wiadomo że obowiązuje RODO

12.11.2022 18:39

Chciałbym pracować jako Księgowa w mieście Kraków. Czy rzeczywiście można zarobić 5200 ? W jakich firmach?
Enedue

14.11.2022 16:11

5200 czego ? Groszy, zł, bonów Sodexo, brutto, netto? Profesjonalne pytanie to i odpowiedź na poziomie.

29.09.2022 19:40

Jakiś czas temu firma Zakład Farmaceutyczny Amara sp. z o.o. poszukiwała osoby na stanowisko Magazynier. Czy znajdę tu kogoś, komu udało się otrzymać tę pracę? Jak ocenia atmosferę w firmie?
Aaaaaaa

03.10.2022 19:08

Mam nadzieję że jesteś świadom oskarżeń które wypowiadasz. Wiesz że pozostawiasz po sobie ślad ( nie tylko smród ) w postaci IP ? Nie spinaj się tak mój drogi bo zawału doznasz, jak taki dobry jesteś z ortografii to proponuje poszukać pracy w wydawnictwie :-D :-D
Sokół

10.11.2022 23:34

@Iza Między pracownikami

04.11.2022 21:13

Czy Amara, pracownik produkcji to dobre miejsce pracy dla młodej osoby chwilę po sredniej szkole czy lepiej szukać innej firmy?
Niewypał

08.09.2021 01:41

Czy Pieńków dalej działa?:-)
Nie

14.10.2022 23:24

A co jest na tym Pieńkowie?
Pseudonim

07.10.2022 19:53

Nowi ludzie cały czas przychodzą i odchodzą, to coś o firmie świadczy
Maria

15.09.2022 18:35

a ja chciałam zapytac czy za budynkiem, bramą firmy Amara jest jeszcze jakis parking dla pracowników ? bo przed firma to widze ze tylko pare samochodów sie miesci przy drodze, gdzie reszta ma szanse na zostawienie auta bo z dojazdem mam kiespko komunikajcą tutaj i to dla mnie bardzo wazne ?
sęp1

29.09.2022 08:31

Właśnie widzę jak firma stawia na kapitał ludzki skoro mają większy przemiał ludzi niż a może na poziomie urzędu pracy z ul. Wąwozowej.
Sokół

30.09.2022 00:38

Zgadzam się poniekąd z tym że firma i jej technologia jest daleko w tyle, szczególnie jak chodzi o gołębnik...
xyx

13.09.2022 00:50

Jak wyglada sprawa jeśli chodzi o awans w tej firmie na stanowisko brygadzista/mistrz- Ciężko awansować czy dają szansę się wykazać?
już były pracownik

22.03.2022 22:06

Opowiem o swojej krótkiej przygodzie w Amara. Najpierw rozmowa rekrutacyjna w super atmosferze, bardzo zachęcająca, Pani wszystko wyjaśniła, na czym polega praca, jakie są warunki, dodatkowe świadczenia, jednym słowem wyszłam bardzo zadowolona. Następnie telefon, badania, stały kontakt z Panią. I wreszcie pierwszy dzień pracy, kilka szkoleń, fajna atmosfera i przejście na produkcje..... ściana. Naprawdę czułam jakbym zderzyła sie z murem, zero szacunku, zero pomocy, krzyki.... bardzo mi zależało na pracy, niestety mój organizm nie wytrzymał nerwów, stresu... I teraz pytam po co Ci pierwsi się tak starają, skoro Ci drudzy to niszczą w kilka chwil... Owszem poznałam kilku pracowników, którzy pracują latami, wszystko zależy od tego w jakim jesteś zespole i do kogo zostaniesz przydzielony... może warto to zmienić, docenić tych dzięki którym ma kto pracować, a przeszkolić tych którzy to psują...
Entry

03.08.2022 19:01

I tu w twoim komentarzu następuje potwierdzenie tego co wcześniej napisałam. Produkcja nie czyta tylko zawistni ludzie siejący ferment. Cóż za skromność w stwierdzeniu że wszyscy do wymiany tylko nie produkcja, winni wszyscy tylko nie produkcja. Skromność szukac winy w innych a siebie wybielać.
antytam...

03.08.2022 20:32

Takie stanowisko jest potrzebne w firmie. A czy jest odpowiednia osoba na tym stanowisku? Można mieć wątpliwości...
Redentor

08.07.2022 21:05

W ostatnim czasie w firmie zaczęły się zmiany, przyszedł nowy zarzadzający, przychodzi, sprawdza działy, pyta jak się nam pracuje. Mam nadzieję że wszystko idzie ku lepszemu.
Koniczyna

11.07.2022 22:23

Jakoś nie widzę by ktokolwiek chodził po działach i pytał jak nam się pracuje
X

12.07.2022 21:31

Oddzial w Pienkowie został zamknięty. Ciekawe z jakiego powodu.
Specjalista UR

13.06.2021 11:50

Witam, widzę ogłoszenie o pracę na specjalistę Utrzymania Ruchu i chciałem zapytać jakie obowiązują stawki na rękę w dziale? To że diwę zmiany to wiem, ale czy jest szansa dodatkowo dorobić na godzinach zleconych np w sobotę?
Anon

14.06.2021 06:38

Czy w dzisiejszych czasach tak trudno złożyć CV, umówić się na rozmowę i tam zapytać o wysokość wynagrodzenia? Nadgodziny nie istnieją, od dłuższego czasu nie ma w całej firmie.
Ala

02.07.2022 12:07

Przypuszczam że jesteś kimś z osób zarządzających. Zastanawiałam się nad wysłaniem CV. Poziom twoich odpowiedzi jest tak niski, że już mi przeszło. Mam nadzieję że ktoś z właścicieli czyta to forum i że już tu nie pracujesz. Dobra atmosfera, kompetentny przełożony to podstawa w firmie i gwarancja zysków dla właścicieli.
Stokrotka

23.05.2022 19:38

Czy w tej firmie pracuje się na zmiany?
Imo

19.06.2022 18:23

Co Ci mam powiedzieć? Widocznie nigdzie w życiu nie pracowałaś skoro nie wiesz że nie ma pensji w takiej samej wysokości dla każdego. Co nie wiesz że prac produkcji, brygadzista, mistrz mają stawki zróżnicowane ? Pensja dla pracujących na I i II zmianie jest ta sama mimo iż II-ga zmiana pracuje pół godziny krócej. A skoro ponoć biedronka daje więcej to cóż mogę więcej powiedzieć, nikt nikogo nie trzyma, widocznie fizyczna praca w Biedronce to rarytas i pieniądze rozdają za darmo. Ha ha
Imo

19.06.2022 18:24

Zapraszam do biedronki w takim razie skoro tam pensja jest za nic i ponoć więcej.
było mineło

19.05.2022 21:40

Na szczęcie skończyłam pracę w tej firmie, pracowałam na produkcji, żal tylko tych którzy nadal tam pozostali i muszą znosić między innymi humory dyrekcji i jej siostry która jest mistrzynią w nic nie robieniu donoszeniu. Ludzie uciekajcie stąd.
Było mineło

25.05.2022 22:02

Najgorsi są sami ludzie, nie mogę zrozumieć jak kobieta kobiecie może robić tak na złość kosztem podlizania się szefostwu. I nie dotyczy to tylko produkcji ale też magazynu czy serwisu sprzątającego. Panie P. I P. z rzucają wszystko na innych a same kombinują jak nic nie robić w końcu siostra wszystko załatwi. Na magazynie ciągłe narzekania na wszystko i wszystkich a na siebie nikt nie patrzy, przecież ja jestem the Best. I chyba tylko na portierni chłopaki dogadują się bez przoblemu. Ludzie dlaczego w was tyle nienawiści.
nick

22.04.2022 15:52

Obgadywanie za plecami i jednoczesne udawanie twojej koleżanki, donoszenie na siebie/skargi w czasie gdy samemu nie jest się na każdym dziale perfekcyjnym i nie umie wszystkiego lub robi dokładnie to samo na co się skarżyło na kogoś innego, plotkowanie, to wszystko standard w Amarze. Trzeba uważać na to co się komu mówi bo zaraz wszystko może zostać przekazane dalej bez twojej wiedzy. Część osób ma umieć wszystko wszędzie, a część siedzi na jednym dziale cały czas i od nich się nie wymaga nic poza ogarnianiem tego jednego działu (nonsens) oraz rzucanie częsci osób byle gdzie cały czas, a innych nie (tyczy się szczególnie dwóch działów, gdzie cały czas są te same osoby, wiadomo o jakie działy chodzi).

04.02.2021 17:38

Drakula

05.04.2022 19:42

Jak można komuś wytykać błędy ortograficzne, jeżeli samemu się je popełnia? Wyrazy: nietrudno i niedawno - "nie" pisze się razem! A premia, to niestety, ale nie ma o czym pisać. Pozdrawiam
Iioo

06.04.2022 20:45

Jak można? Jak można ? Kaczkę z różna Po roku czasu sobie przypomniałeś/las żeby skomentować ? Gratuluję refleksu

26.07.2021 10:40

Czopek

05.04.2022 22:08

Ogólnie włażenie w wiadomo co i donosicielstwo.
MarkER

16.03.2022 19:51

Mam pytanie. Jak wygląda atmosfera w dziale technicznym? Jest oferta pracy i nie wiem czy składać na budynki. Jak wyglądają zmiany, ilu jest pracowników, czy pracuje się w czasie pracy czy nadgodziny są non stop? Czy są jakieś premie? Wszystko mile widziane.

Kontakt - Zakład Farmaceutyczny Amara Sp. z o.o.

Stacyjna 5 30-851 Kraków

Branża główna: Farmacja i suplementacja

Stara kadra

10.03.2022 15:40

Atmosfera niestety w taj firmie jest straszna. A to my pracownicy ją właśnie tworzymy. Jak coś się nie uda, to szukają czarownic/ofiar do spalenia na stosie. Im szybciej dosniesiesz na kogoś to nie będzie na ciebie. Tak to odczuwam. I to nie jest dobre, bo nie rozwiązuje problemu. Nawet atmosfera się poprawiła jak zatrudnili Operacyjnego, który nas próbował połączyc jako jeden team. Nawet mu dobrze szło, ale go zwolnili. Za jego kadencji wyszło wiele nieprawidłowości i walczył żeby to wszystko poukładać i poprostować, ale mu nie dali szansy. Wprowadził zachodni styl zarządzania, do którego Amara nie dorosła. Wyrzucili najlepszego Dyrektora jakiego mieliśmy. Ale ci, którzy dołki pod nim kopali, to sami w nie teraz powpadają. A wiadomo kto awansował. Ciekawe jak długo można się tak ślizgać? Może będzie lepiej, bo przyszło kilka fajnych nowych osób i to też dzięki Operacyjnemu. Żałuj Amoaro!
Nemo

12.03.2022 17:02

Nicnierobienie pisze się łącznie. Nic dziwnego, że już jesteś były pracownik. A zazdrosć to bardzo brzydka cecha. Pozdrawiam
Aaaaaa

12.03.2022 17:42

Jak się już nie ma argumentów to trzeba się łapać błędów językowych. No racja juz nie pracuje z powodu gramatyki bo powszechnie wiadomo że Amara to firma wydawnicza. Pozdrawiam serdecznie, przynajmniej nie oceniam poczynań firmy z pobudek czysto osobistych

10.01.2022 13:47

Zakład Farmaceutyczny Amara sp. z o.o. prowadzi rekrutacje w miejscowości Kraków. Czy ktoś z pracowników może powiedzieć, czy warto tutaj pracować i czego spodziewać się na stracie w temacie warunków zatrudnienia?
X

13.01.2022 12:59

@Ktoś a z tego co mi wiadomo jest jeszcze kilka osób, ktore pracujązmyślą o odejsciu, więc zaraz Amara może stracić kol innych kilka osób... Jak mówi przychodzą to też przecież widzę co się dzieje i raczej u nas na długo nie zagoszczą.
Bel

13.01.2022 17:07

@Administrator Praca sama w sobie jest do ogarnięcia, jak ktoś chce to jest się w stanie większości rzeczy nauczyć na zadowalającym poziomie. Mistrzyni Marta Kurowicz jest chyba najbardziej rozgarniętą mistrzynią, można się z nią dogadać w sprawie każdej rzeczy, stara się rozwiązać każdy problem, więc taka ogranięta mistrzyni to kolejny plus, więc jak się zatrudnisz, to módl się byś był na jej zmianie. Aczkolwiek z drugiej strony dzieje się źle w firmie, jest coraz gorzej. Na początku myślałam że to przejedzie i ludzie wyolbrzymiają że jest coraz gorzej, ale rzeczywiście mieli rację i jest coraz gorzej. Szefostwo robi problem z tym by Ci dać urlop, który Ci się należy, tłumacząc że nie ma urlopów (albo nieraz jednemu dadzą, a drugiemu nie), jakieś dziwne rozporządzanie nowymi pracowników. Prawie wszyscy są dawani na zmianę Moniki Palej, a na zmianę od Marty Kurowicz, dadzą kogoś nowego raz na jakiś czas. Brak zapewnionego ubrania dla nowych pracowników. By dać im jakiekolwiek ubranie, trzeba dawać ubranie jakieś innej aktualnie pracującej osoby, bo inaczej ten nowy nie miałby w czym chodzić, co wytwarza chaos, bo automatycznie ten stary pracownik jest pozbawiany jednej pary spodni i jasnego oraz ciemnego ubrania. No i dodam to co kilka osób już pisało- Brak grup, raz dadzą Cię na proszki, innym razem na maści, a jeszcze kiedy indziej na gołębnik, czego efekt jest taki że mimo wszystko nie jesteś w stanie perfekcyjnie ogarnąć nic, bo latasz jak głupi z działu na dział, zamiast być na jednym i znać się na nim bardzo dobrze, by w razie gdybyś był w grupie z samymi nowymi osobami moc cokolwiek ogarnąć jako ten bardziej doświadczony...
Bez nazwy

11.01.2022 19:46

W tej firmie jest problem z urlopami. Jednym dany jest urlop, drugi nie. Nieraz się zastanawiamy na jakiej podstawie dadzą osobie X urlop na 2 dni, a osobie Y 3 tygodnie później już nie dadzą urlopu na 2 dni. Jakieś losowanie jest odbywane? Chciałeś urlopu w sylwestra? Idź odpracować ten dzień wolnego w jedną z sobót, bo szefostwo sobie tak wymyśliło. Dodatkowo jest problem z tym że mechanik, na prawdę ogarnięty jest na urlopie, a zostali dwaj świeżo przyjęci chłopacy, nieznający się jeszcze za bardzo na maszynach, więc naprawa czegoś schodzi na prawdę długo, szczególnie jeśli chodzi o jednego mechanika sami wiecie którego. No cóż... Lata zaniedbań w firmie. Jeden chłop jako mechanik przez tyle lat i nikt więcej, to teraz zbieramy tego efekty. Nie, nie winię nowych chłopaków o to. Winię o to firmę, która powinna przewidzieć sytuację że Zbyszka nie będzie dużo wcześniej i zacząć szukać kogoś na jego miejsce dużo wcześniej- pół roku temu, rok temu, dwa lata temu, q nie teraz.
Nina

27.12.2021 17:32

Pracowałam w Amarze na szczęście krótko bo dość szybko znalaxlam inna prace. Niestety to co ludzie piszą to prawda w firmie panuje bardzo zla atmosfera a tworzą ja starzy pracownicy. Praca na produkcji nie jest zła idzie się przyzwyczaić ale pewnie panie że starszej załogi to jakaś masakra. (usunięte przez administratora) Ja sie dziwie że firma nadal je trzyma tym bardziej że wiedzą że te Panie są jakie są i przez to niestety firma traci . Ogólnie w firmie jest ciągły brak ludzi nowi przychodzą i rezygnują widząc co się tam dzieje. Sama stwierdziłam że nie ma sensu męczyć się przez kilka następnych lat więc jak się nadarzyła okazja po prostu nie przedłużyłam z nimi umowy I całe szczęście. Po 2 miesiącach nowi pracownicy mieli iść na swoje działy po uprzednim przeszkoleniu niestety nigdy się nie doczekaliśmy tego i z tego co wiem tak jest do tej pory że jesteś rzucany wszędzie. Najbardziej (usunięte przez administratora) było to że dzisiaj mówią ci jutro przyjedz na 7 i idziesz na proszki. Rano idziesz na dział z proszkami za 5 min tel nie idziesz na czysta 5 a za 10 min znowu tel że jednak musisz iść gdzieś indziej. Albo wysyłają cię na Półłanki na 2 magazyn o czym cię nie informują o rozmowie o pracę że jest 2 magazyn. Oczywiście nie twierdzę że wszyscy starzy są pracownicy źli jest dość spora część spoko i można się od nich dużo nauczyć ale te 3 konkretne które wymieniłam na początku są najgorsze, zgorzchniałe ,chamskie baby które nigdy nic nie wytłumaczą tyłka od razu darcie papy . (usunięte przez administratora) jeżeli ktoś chce niech się zatrudni i zobaczy jak jest naprawdę.

09.01.2022 17:15

Słowo klucz : miejsce pracy Kraków. Pracodawca nie ma obowiązku informować ze praca może się odbywać nawet w 50 zakładach rozlokowanych w mieście. Kluczowe jest wspomniane ze praca w Krakowie. Dziękuję do widzenia. Proponuję zgłębić nieco wiedzę w tym temacie a później mieć wyimaginowane pretensje.
JA

11.01.2022 16:20

Co do zatajania to akurat racja. Wszyscy nowoprzyjęci robią wielkie oczy że jest jakiś drugi oddział produkcyjny na Półłanki 27 ( nie mylić z magazynem na Półłanki 40 ). Tak owszem jest on "przkryty kocem" - bo jak wiadomo nie wszystko jest tam tak jak w farmacji być powinno, wiec w wynajętej hali pozaklejaliście szczelnie okna folią i udajecie że to nie wasze (ciekawe czy GIF w ogóle wie o P27 ?). Ludzie szukający pracy sprawdzaja na mapie gdzie mają pracować i określają stopień trudności dostania się tam. A tu nagle im mówią że z Stacyjnej mają sie dostać na Półłanki bo tak. Między obiektami nie ma innej możliwości transportu niż PRYWATNYM samochodem ( który nie wszyscy posiadają ) drogą którą jest wiecznie zakorkowana, a jej stan przypomina zaorane pole. No chyba że jest sie masochistą to można jeszcze na nogach - niby pół godziny ale przy braku poboczy i stanie skraju asfaltu szkoda gadać. To nie jest cyrk objezdowy żeby lokalizacja nie miała znaczenia dla pracownika - to znaczy cyrk to to jest tylko nie objazdowy.

01.01.2022 20:30

Mam pytanie do mistrzyń- Kiedy w końcu skończycie ten cały chaos w firmie i stworzycie te grupy? Same widzicie jaki bałagan robicie, nie robiąc tych całych stałych grup, przy okazji dokładając samym sobie roboty koniecznością tworzenia grup na dany dział co dnia. Nam, pracownikom produkcji na prawdę byłoby o wiele łatwiej, gdybyśmy wiedzieli na jaki dział jesteśmy przypisani i gdzie mamy iść co dnia zamiast przyjść do pracy i bać się gdzie zostaniemy przez was rzuceni.

02.01.2022 16:16

Stałe grupy miały być już we wrześniu 2021 roku. Była też informacja że ludzie byli już przypisani do konkretnych grup, więc tym bardziej dziwię się że jeszcze nie weszły one w życie.
Technik

15.10.2021 21:08

Tak się składa, ze ja też miałem okazję ostatnio być na rekrutacji w tej firmie, i uczciwie muszę przyznać, że była to jedna z najbardziej profesjonalnych rekrutacji na jakich ostatnio byłem, a przeszłem ich naprawdę sporo, pani HR przekazał wszystkie szczegóły, że w zasadzie nie miałem już o co pytać poza sprawami technicznymi co do samych maszyn, więc na takie rekrutacje mogę chodzić żeby jeszcze odpowiedź była pozytywna i kasa, właśnie mam pytanie na jakim poziomie są pensje w dziele utrzymania ruchu?
Z boku

01.01.2022 18:03

Jeszcze jakby Twoja umiejetność wypowiedzi była przyzwoita....

18.11.2021 16:05

Pracuję w tej firmie już od jakiegoś czasu na linii produkcji i to co mogę stwierdzić że w tej firmie dzieje się źle i to bardzo... Zaczynając na tym jak funkcjonuje firma, a kończąc na samych pracownikach. Wymieniać mogę na prawdę dość długo. Myślę że podstawowym kłopotem jest sam magazyn- Nieraz zdarzyło się że dzwoniąc po cokolwiek zazwyczaj nie odbierali telefonów lub coś na co się czekało, gdy się o coś magazynierów poprosiło nie dochodziło i trzeba było z powrotem dzwonić. Kilkukrotnie było tak, że konkretny dział stał 1h/2h, bo nie było gotowe nic- Ani ulotki, ani kartony zbiorcze, ani kartoniki, a potem jak przyjdzie co do czego, to pracownik produkcji jest winny niewyrobieniu normy, a nie magazynier, który przyniósł rzeczy po ok. godzinie. Kolejnym minusem, którym chcę się podzielić na tej stronie są ludzie- obgadywanie(w tej firmie jest taki poziom obgadywania, że obgadają Cię nawet w Twojej obecności i się tym nie przejmą ;) ), tworzenie fałszywych plotek, jakaś chora rywalizacja między zmianami, tzn. która lepsze liczby wykręci na zmianie, jakieś napierdzielanie nawzajem na siebie po kątach... Nienormalne jest też nałożenie takiego tempa na pracowników i presji, by norma miała być zrobiona koniec kropa, a nawet jak nie jest zrobiona z winy osób na produkcji tylko chociażby z winy maszyny, to i tak jest potem na pracowników . Ostatnio też wjechała nowa maszyna do firmy, dano 5 osób, które nigdy nie korzystały z maszyny, skończyło się tak, że nikt nawet nie umiał z całej 5-osobowej grupy jej włączyć. Nie podoba mi się też to jak traktowani są pracownicy, chodzi mi o to że ludzie są rzucani od kilku miesięcy po różnych działach, a takie proszki w całości siedzą na (usunięte przez administratora) na jednym dziale w tej samej ekipie i żadna nie jest rzucana po działach jak reszta osób (chyba jak już się większością pracowników rzuca gdzie popadnie, to ekipa z proszków też powinna być rozwalana po innych działach, a nie siedzieć w jednym miejscu, no nie? Albo jak już to w końcu zrobić te stałe grupy, które miały być już zrobione we wrześniu). Myślę że tych minusów jest więcej, ale jak ktoś pracuje to wie co nie zostało tu wymienione. ;)
Rene

15.12.2021 16:01

Obgadują a ty co robisz pisząc to? (jeszcze anonim) Jeśli siedzisz i czekasz na materiały zejdź do chłopaków i pomóż im. Szybko ci czas zleci nie będziesz się nudził i plotkował (pisał anonimy bo brak odwagi nie pozwala powiedzieć prosto w oczy :) pozdro
Zawiedziony

14.04.2021 18:39

Pracowałem tam i wszystkie negatywne komentarze są niestety prawdziwe. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie, bo zarówno atmosfera, jak i wynagrodzenie są nieodpowiednie.
Ala

03.12.2021 10:14

Ludzie sami odchodzą , nikt ich nie zwalnia a opisane sytuację są prawdziwe .

07.12.2021 19:57

Opisane mogą być co najwyżej SYTUACJE !!! Natomiast "sytuację" można opisać jako wymyśloną. Polska język, trudna język :-P

15.11.2021 09:26

Jak długo trwa proces awansu w Zakład Farmaceutyczny Amara sp. z o.o.?
Ulala

15.11.2021 19:48

Najgłupsze pytanie jakie słyszałam. Proszę wybaczyć
Były kandydat

15.10.2021 14:59

A ja się wypowiem na temat procesu rekrutacji. Do momentu przyjścia na rozmowę wszystko wydawało się jak najbardziej ok. Jednak sama rozmowa pozostawia trochę do życzenia. Do sali weszła Pani, która zajmowała się do tej pory tym, co wybrany kandydat miałby przejąć, poinformowała, że "koleżanka z HR zaraz przyjdzie", i zaczęliśmy rozmowę. Wszystko było dobrze, standardowe pytania padały, czas leciał. Pani od HR przyszła tak naprawdę pod sam koniec rozmowy(pozostaje w takim razie pytanie: po co?), Pani, z którą rozmawiałem nic sobie nie zanotowała (o czym poinformowała koleżankę z uśmiechem), padło kilka tych samych pytań, koniec. Co prawda dali znać, ale po ponad miesiącu, a z tego co pamiętam, nie tak się umawialiśmy. Tak naprawdę to tyle, mi takie podejście wiele mówi, i koniec końców cieszę się, iż nie dostałem tam pracy, znalazłem inną :)
Bibi

15.10.2021 17:27

Na jakie stanowisko rekrutacja ?

06.10.2021 11:58

Witam Pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Kierownika Produkcji. Patrząc na opinie poniżej, firma przechodziła różne, mniej lub bardziej burzliwe okresy, ale chyba nie na produkcji, więc chciałbym się dowiedzieć, czy atmosfera jest w miarę dobra i szanuje się pracowników?

06.10.2021 21:53

Dobra atmosfera? Szacunek? To nie tu. Nie bez powodu szukają na zewnątrz, była rekrutacja wewnętrzna ale kto wie jak jest się w takie (usunięte przez administratora) nie wpakuje.
S.

20.09.2021 11:53

Niestety mimo, że sama pracą jest do ogarnięcia to ściana frustracji, (usunięte przez administratora) mobbingu jest ogromna. Jedyne dostępne szkolenie to to z BHP, potem rzucają człowieka co chwila na inną linie. Na każdej z nich brygadzistka jest o to obrażona, nie chce pokazać co trzeba robić. Wszystko tłumaczy się tym, że "mnie nikt nie uczył!" I "tu trzeba robić wszystko!" "Ja co nic nie będę tłumaczyć". Nie wiem kto na tym korzysta bo na pewno nie pracująca grupa. Traci się czas na to, że ktoś się musi wyżyć. Nieustanne obgadywanie, nieszczerość, (usunięte przez administratora) Od współpracowników po mistrzynie. Zadawanie pytań to najgorsze co można tam zrobić. Za to najlepsze co można zrobić to szukać kultury gdzieś indziej. Obowiązki są do wyrobienia, ale nie ma takich pieniędzy, żeby ktoś gnoił tylko dlatego, że nie umie zadbać o własne interesy.

15.03.2021 09:32

Czy często w firmie Zakład Farmaceutyczny Amara sp. z o.o. zdarza się rekrutacja wewnętrzna?
Odpowiedź

24.06.2021 04:44

Kiedy pracownicy osiągną odpowiedni poziom inteligencji podlegają rekrutacji wewnętrznej

26.08.2021 09:16

Tworzone są tylko stanowiska kierownicze i dyrektorskie, coraz mniej ludzi którzy na tych wszystkich z wyższego szczebelka robią.
BENZYNA

22.06.2021 20:56

Firemka wyszła ze wsi ale wieś z firemki nigdy.Pzdr:-)
Anon

23.06.2021 16:19

Bardzo prosze o moderatora strony o usunięcie nic nie wnoszącego komentarza. Dziękuję
BENZYNA

23.06.2021 20:37

Prawda boli...

08.06.2021 12:31

Cześć, widziałem ofertę pracy dla technika utrzymania ruchu. Możecie mi powiedzieć jak wygląda kontakt z np pracownikami produkcji, czy maszyny są nowszego typu albo czy praca jest zmianowa (brak info w ofercie)? Dziękuję za wszelkie informacje.

08.06.2021 15:24

Do utrzymania dzwonimy na bieżąco z działów jak coś sie dzieje, tylko przezbrojenia są planowane. Maszyny są dość nowe ale lubią robić problemy. Praca jest na dwie zmiany.
BP

07.05.2021 20:23

Piotrus zjedz snickersa.
Jan

28.04.2021 18:46

Witam, czy ktoś może wprost napisać jakie są zarobki na produkcji i magazynie? Mam dwie oferty pracy i zastanawiam się czy wybrać Amarę, czy firmę w której w pierwszym miesiącu zarobię 2200zł, trzech kolejnych 2500zł oraz po tym czasie 3000zł bez nocnych zmian. Jak to wygląda mniej więcej w Amarze?

28.04.2021 21:17

Jeżeli kwoty które napisałeś są na rękę to do amary ci sie nie opłaca.

26.11.2020 09:47

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Zakład Farmaceutyczny Amara sp. z o.o.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?

05.02.2021 17:35

Zgadzam się . Podpisuję się rękami i nogami ....

17.08.2020 10:09

Jakie są mocne strony pracodawcy Zakład Farmaceutyczny Amara sp. z o.o.?

25.08.2020 06:58

Skoro tak twierdzisz, to na pewno jesteś pracownikiem , natomiast jesli jestes pracownikiem i narzekasz to czemu nnie zmienisz pracy? Nikt nikogo nie trzyma na sile
Byla

27.01.2021 07:09

Niestety dobre lata firma ma już za soba. Pracowałam wiele lat i uważam że była to najlepsza firma, ale nic nie trwa wiecznie, czasami cis trzeba zepsuć, aby się o tym przekonać, Tym razem nikomu to na dobte nie wyszlo.
Klocek

25.08.2020 20:15

Jezu, znowu pisze ten sam gość :) niech Holendrzy wyłączą mu internet :D

Zostaw merytoryczną opinię o Zakład Farmaceutyczny Amara Sp. z o.o.