4.4/5

• Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Kraków - MGopieka24
Nürnberg - Agencja Pracy MGsolutions MGJJ Sp. z o.o. Sp. k.

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Opinie o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k. Kraków

Nie przegap nowości o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.!

Aga

29.05.2015 13:53

Pracowałam przez tą Agencje Pracy w Wernigerode. Nie mam firmie nic do zarzucenia. Wypłaty były zawsze na czas 10-tego każdego miesiąca. Warunki mieszkaniowe były na normalnym poziomie, a nawet niektóre ponad poziom i znajdowały się do 10 km od miejsca pracy. Stosunek Niemców do Polaków był dobry, nikt nikogo nie wyzywał, a jedynie zwracano uwagę, gdy ktoś zamiast pracować zachowywał się jak na spotkaniu towarzyskim ,więc nic dziwnego. Praca nie jest ciężka, proste czynności produkcyjne typu składanie kartonów, pakowanie produktów, segregacja itp. Odnośnie diet proszę poczytać w pierwszym lepszym źródle komu należą się diety, a następnie wypowiadać się na forum, bo najlepiej jest pisać o czymś o czym nie ma się w ogóle pojęcia. Zdecydowanie polecam wyjazd z Tą Firmą ,gdyż wszystsko jest tak jak być powinno.
    JaTamBylam

09.06.2015 18:28

Aga podpisuje sie pod tym co napisalas irowniez polecam wyjazd z agencja
    pmpp

28.05.2015 15:28

Witam,Ja pracuje przez nich we Francji... Wszystko tu na miejscu zgodne z opisem Pani, która mnie rekrutowała... Praca spoko, zarobki super i terminowo na koncie..a to najważniejsze.Pozdrawiam
    kris

27.05.2015 13:23

Pojechałem po to by zarobić trochę grosza - wypłatę dostaję w terminie, pracy jest dużo - nie mam powodów by narzekać.
    zanetaaa111

22.06.2015 22:40

Hej czy moglbys sie ze mna skontaktowac? [email protected]
    Mario

20.05.2015 10:49

zgadzam sie z tym! nieroby ! ja pracuje w niemczech i nie moge zlego slowa powiedziec. jak nie bimbasz tylko pracujesz jak czlowiek to masz dobry zarobek w polsce tyle nie zarobicie

Zadaj pytanie pracodawcy

Masz pytanie do MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.?

* Nick
    Moj status
    Treść pytania

Mario

20.05.2015 10:49

PAWEŁ

18.05.2015 19:27

Pracuje w Belgii dla tej firmy .Mamy z kolegą domek ok 45m z internetem aneksem kuchennym łazienką . Zarabiamy 15euro brutto. Koordynator jest u nas dwa razy w tygodniu rozmawia z belgami w ich języku więc nie ma problemu z komunikacją. Ludzie co piszą złe opinie to nieroby skończyły się te czasy obiboków i nic nie robienia jak dobrze pracujesz to dobrze zarobisz a nie jakieś zwolnienia lekarskie bo się należy ludzie pobudka . Pozdrawiamy Paweł i Aleksander
    Obywatel

14.05.2015 13:18

Szanowni użytkownicy ktos z Was pamięta imię lub nazwisko tej Pani blondi z biura która tak wydzwania do nas ? Proszę o odpowiedź
    wdzuu

22.04.2015 08:04

Witam.Czy ktos moze pracował w Belgii jako tynkarz bo mam zaniar jechac a nie wiem jak tam jest
    piotrek

25.03.2015 07:39

Widze ze jestes zielony jesli chodzi o posadzki. Bo gdybys cos wiedzial na ten trmat to wiedzialbys ze w polsce przy wykonywaniu tego typu prac zarobisz srednio 5k wiec jesli nie jestes w temacie to szkoda twojego zachodu bo szybciej cie wywala niz przyjechales no lomu beda placic 8k? osobie ktora jest zielona w temacie? zapomnij

19.03.2015 14:43

Pani blondii (usunięte przez administratora) z swoim turasem nadal pracują dla MG Solutions? Bo chyba tak jak uslyszalem od chłopaków
    Jaro

05.03.2015 10:48

Witam! Czytam, że firma zła. Teraz patrze na oferte Belgia-posadzki betonowe zacierane. Piszą, że na godzine 15 euro brutto. Nie wiem ile to netto, ale wysoki zarobki. Czy ktoś tam pracował i czy prawda,że tak płacą. Dzięki.
    Dżolo

24.02.2015 13:39

Heja, czy macie może jakieś info odnośnie pracy we francji? Sezon się niedługo zaczyna i w sumie to chętnie bym wyjechał firma z która jeździłem nie ma żadnych ofert. Znalazłem takie oferty: pracownik zbioru warzyw.
    czeslaw tam byl

22.02.2015 13:46

Potencjalny pracowniku... Zdecydowanie nie polecam tej agencji. Wyplaty sie nie zgadzaja- na minus dla pracownika. Warunki mieszkaniowe zdecydowanie odbiegaja od tych ktore slyszymy podvzas rozmowy rekrutacyjenj. Mieszkania przepelnione np. 6-7 osob na dwoch pokojach... W grupie razniej. O imprezach w srodku tygodbia nie bede wspominac. Odlgeglosc od miejsca pracy rowniez sie nie zgadza. Mozluwosc nadgodzin... Raczej przymus. Niemieccy pracownicy zdecydowanie nie przychylnie nastawieni do polskich pracownikow. Poczatkowo kontakt z agencja jest bardzo dobry pozniej sie pogarsza. Wiekszosc negatywnych wpisow jest prawdziwa
    FLY 1

24.02.2015 13:00

Jaka to firma i praca ?

Oferty pracy - MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Pracownik produkcji komponentów rolety

Warszawa

15.5 - 15.5 EUR / h

Pakowacz /-ka

Kazimierz Dolny

2500 - 3000 EUR / m

Praca W Niemczech przy kompletowaniu i pakowaniu zamówień. Mieszkanie firmowe! Mile widziane również pary! Bez języka!

Rzeszów

15 - 20 EUR / h

Pracownik produkcji komponentów (k.m/d)

Kielce

15 - 15 EUR / h

Pracownik magazynu i produkcji dla branży automotive - PRACA W NIEMCZECH

Legnica

Pracownik produkcji słodyczy - PRACA W NIEMCZECH!

Rzeszów

nie dajcie sie

21.02.2015 03:19

Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
    Bez nicka

14.02.2015 16:04

Cos cicho ostatnio na forum sie zrobilo:-)Krzykacze i najmadrzejsi we wsi wyjechali z Wernigerode i nagle agencja przestala oszukiwac na zarobkach czy ci co zostali nie potrafia liczyc?:-):-)Nawet samozwanczy sprawiedliwy Tomcio Gigant ucichl i nie straszy juz sadami:-):-):-)
    anomous

10.01.2015 09:34

Niestey nie polecam, firma kombinuje jak skrojic Cie na kasie kilka miesiecy pracy i mialem dosc, nie pamietam kiedy pracowalem w takiej firmie, dodatkowo sama praca w Vergonie to jakies nieporozumienie nawet nie milismy swoich szafek na ubrania, swoje prywatne zeczy zostawialismy w szatniach w plecakach, czy torbach, dodatkowo zawsze przed praca stalismy przed dzwiami zeby nam ktos otworzyl drzwi do zakladu bo firma nawet nie dala nam przepustek. Sama praca na chali to porazka moze nie byla zbyt cieszka ale zdarzaly sie incdenty ze nasz ponizano, wyzywano od glupkow, czy psow przez bezposrednich przelozonych. Podkrecano nam linki, dawano do najcieszej pracy. MG nawet nie reagowala na skargi. Dodatkow kreca z kartami pracy, czy z urlopami, czy ze zwolniami, dodatkow mieszkania nie zawsze byly ok w niektorych przypadkach spalo sie w altanach lub w jednym luzki z obca osoba. Brak konsultanta ktory by pomagal by w codziennym wsparciu mieszkalnym, czy praca. Ja od siebie odradzam prace przez ta agenci. Dolanczam sie do pozwu sadowego, i zachecam inne osoby ktore tez mialy problemy z firma. Zachecam tak ze opisanie sytuacji do PIP w Krakowie, bedzie dodatkowa podstawa do roszczen przed sadem pracy. Adwokat ktory juz zajal sie sprawa na wstepie przyznal ze sprawa jest do wygrania, dopatrzyl sie duzo nieprawidlowosci z calego stosunku pracy. Jak ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt mailowy [email protected]
    Bez nicka

05.01.2015 19:25

Darkowi i parze doradzam zeby zanim zaczna wylewac anonimowo pomyje na forum pokazali wydruki z wyplat dobremu ksiegowemu i dopiero potem zabrali glos
    Paulina

05.01.2015 10:34

Nie polecam nikomu tej firmy pracowalam tam 3 miesiące. Wracajac do Polski wybrałam się do lekarza iookazało się że nie mam ubezpieczenia. A malo tego ciężko im wysłać zwolnienia lekarskiego do ZUS - u, czekałam na to miesiąc po zakończeniu umowy, przecież każdemu należy się chorobowe po zakończeniu pracy z firmą. Przez nich mam same problemy. A co do wyplat to porażka. Te kobietki w biurze nic nie robią tylko siedza piłują paznokcie . ŻAL !!!!
    Anko

04.01.2015 19:03

Siemka :) w 10 stycznia jedziemy do polski jeśli ktos chciałby sie zabrać to wolne 2 miejsca mamy :)
    Tomus

13.01.2015 23:02

A z powrotem kiedy jedziecie???
    $iw@

04.01.2015 18:56

Siemka w 10.01 jade do polski jeśli ktoś by chciał to może sie zabrać wolne 2 miejsca :)
    $iw@

16.01.2015 21:45

My na odcinkach mamy co miesiac pisane diety i takie duperele ale podpisujac umowe z mg zrzekamy się tego i dlatego nie dostajemy żadnych diet...
    dramo

18.01.2015 09:04

Jeździłem przez pare agencji i nigdy nie było diet!? A o jakich odcinkach piszesz?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.?

para

04.01.2015 16:35

tak jest Darek to co piszesz to swieta prawda,warunki mieszkaniowe to jedno i za jaka kase,po drugie gdzie jest rozlakowe,diety,delegacje skoro polska umowa???oszusci jakich malo,ludzie nie pchajcie sie do tej firmy!!!!!!
    Darek

01.01.2015 20:13

Nie polecam wogóle tej firmy same (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora) Kontakt z koordynatorką panią (usunięte przez administratora) poniżej zera./myśli że wszystkie rozumy zjadła.Pozatym spi się po dwóch w jednym lóżku za mieszkanko na 4 w drewnianym domu prawie bez ogrzewania zabierają każdemu po 400 euro. Z wyplaty na wyplatę coraz mniej kasy mimo że więcej godzin jest. Także pieprzyć tą firmę . Nie polecam bo sam tam pracowałem i jak ktoś kto piszę że tam jest ok to jest poprostu podstawiony
    odpowiedz do mgsolutions

31.12.2014 14:31

i niestety nie otrzymacie ,poniewaz nie odpisaliscie do chwili obecnej na @ ktore byly wyslane na kadry@ wiec niepotrzebnie sie fatygujecie z otwieraniem nowych adresow,wiec jesli niechcecie odpisywac na to co juz macie
    MGsolutions Sp. z o.o.

19.12.2014 14:06

Odpowiedź na: odpowiedz do mgsolutions - 2014-12-12 17:44:34 Witamy Jak dotąd nie odnotowaliśmy wpływu maila z reklamacją z Pana strony. Zachęcamy do opisania całej sytuacji oraz przesłania na nasz adres: [email protected]. Pozdrawiamy Dział Jakości Obsługi Klienta
    odpowiedz do mgsolutions

12.12.2014 17:44

niestety firma mgsolutions nie ma ochoty odpisywac na maile,a tym bardziej juz potwierdzac przeczytana wiadomosci,pozdrawiamy i oczewiscie do zobaczenia na drodze postepowania sadowego.

12.12.2014 17:12

Odpowiedź na TOMASZ - 2014-12-11 18:54:20 Witamy Mając na uwadze jak najlepszą współpracę z naszymi Pracownikami stworzyliśmy specjalny adres mailowy: [email protected]. Jeśli masz problem zostałeś źle obsłużony, masz wątpliwości, co do spełnienia z naszej strony wszystkich warunków umowy, bądź też spotkałeś się z jakimiś niezgodnościami, proszę napisz na w/w adres mailowy, a zrobimy wszystko, co w naszej mocy, by wspólnie wyjaśnić wszelkie nieporozumienia i problemy. W mailu proszę o podanie imienia, nazwiska, numeru kontaktowego oraz opisanie dokładnie spawy. Zwracamy jednak uwagę, że jeśli zamieszczone informacje nie odpowiadają prawdzie, w szczególności są złośliwymi, niemającymi związku z rzeczywistością próbami szkalowania MGsolutions Sp. z o.o. informujemy, iż nasza Spółka będzie bronić się przed takimi praktykami, również na drodze postępowania sądowego, w celu obrony swojego dobrego imienia. Pozdrawiamy Dział Jakości obsługi klienta

Kontakt - MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Myślenicka 133 30-698 Kraków

Branża główna: Praca tymczasowa

TOMASZ

11.12.2014 19:07

Zapomnialem dodac ze pozew dotyczy tylko pracownikow Wergona
    TOMASZ

11.12.2014 18:54

Witam,jesli ktos poczul sie poszkodowany przez MGsolutions i ma ochote przylaczyc sie do pozwu zbiorowego na ta firme,to piszcie na [email protected] prosze tylko o osoby zdecydowanie na udzial w procesie.pozdrawiamy
    Darek

27.11.2014 21:17

Witam obywatelabc ja bede jechal w tych dniach tylko dokąd zmierzasz napisz na meila [email protected]
    Obywatel

23.11.2014 18:02

Witam.Szukam jednego miejsca w samochodzie na wyjazd z Wernigerode w dn 22.12 lub 23.12.Prosze o kontakt na maila:[email protected]

21.11.2014 11:25

Odpowiedź na Dobra Dusza - 2014-11-21 09:05:03 Bardzo się cieszymy, że była Pani zadowolona z warunków zakwaterowania. Dodatkowo pragnę zauważyć, że dokładamy wszelkich starań, aby zakwaterowanie dla naszych Pracowników było w niedużej odległości od miejsca pracy, lecz jednocześnie zaznaczamy, że nie ma obowiązku korzystania z zakwaterowania, które proponujemy. Równie dobrze można na własną rękę wynająć sobie mieszkanie. Ze swojej strony zapewniamy każdemu rzetelne i kompletne informacje przed zatrudnieniem. Do dyspozycji naszych Pracowników zagranicą jest zarówno Koordynator na miejscu w Niemczech, jak i osoby z Centrali firmy w Krakowie, dlatego też w ważnych sprawach, problemach czy niejasnościach warto zawsze dzwonić, pisać. Często bywa też tak, że osoby zajmujące się rekrutacją i mające pierwszy kontakt z naszymi Pracownikami do końca już pozostają z nimi w kontakcie. Odnosząc się do charakteru samej pracy na stanowisku Magazyniera, pragnę zauważyć, że jest to praca fizyczna, co wiąże się z pewnymi uciążliwościami, ale z doświadczenia wiemy, że zarówno kobiety jak i mężczyźni z odpowiednim nastawieniem i kwalifikacjami świetnie dają sobie radę w tej pracy. Czasami jednak same chęci i motywacja nie wystarczają i zdarza się, że jesteśmy zmuszeni podziękować Pracownikowi za pracę, podkreślam, że jest nam bardzo przykro, ale takie sytuacje niestety się zdarzają natomiast nie wynikają one z naszej winy, po prostu nagle Klient może zrezygnować. Są to czynniki niezależne od Nas i nie mamy w tym przypadku większego wpływu na poprawę. Zazwyczaj dział rekrutacji stara się utrzymywać stały kontakt z potencjalną osobą zainteresowaną pracą, często jest też tak, że pracownicy deklarują chęć podjęcia pracy na innym naszym projekcie. Takie osoby wedle konkretnych wytycznych pasujących do profilu, są brane w pierwszej kolejności pod uwagę. Mamy nadzieję, że tak będzie i w tym przypadku.
    Kulka

21.11.2014 09:14

Ja mogę powiedzieć jak jest tam gdzie ja jestem.Sam wynajmuję mieszkanie od 2 m-cy więc spoko, bo chciałem mieszkać z moją kobietą, więc mi nie potrącają. Język znam tak, że się dogadam i to mi pomaga, bo ciężko tam bez języka cały czas jesteś zależny od kogoś kto zna, a to trochę uciążliwe. W mojej grupie chłopaki mówią tak że się dogadają. nadgodziny mi płacą sam pilnuję i sprawdzam co miesiąc czy mam wszystko policzone i jest puki co ok. do Magdeburga na magazyn warto jechać, tylko praca z wózkiem i trzeba mieć papier.
    Dobra Dusza

21.11.2014 09:05

Witam. Opiszę pracę i ogólnie kontakt z tą firmą. 1. Zakwaterowanie (tutaj jest duży plus jak dla mnie) Agencja się postarała i załatwiła zakwaterowane godne człowieka, pokój + łazienka były osobno jedynie kuchnia była wspólna, ale ogólne wrażenia dobre i gospodyni, która wynajmowała pokoje bardzo miła. Na domkach też była pralka wspólna. Złego słowa nie mogę o zakwaterowaniu powiedzieć. Zakwaterowanie było w Falkenrehde – Ketzin. 2. Praca i kontakt z agencją. Więc tak, na początku mojego kontaktu z firmą byłam poinformowana, że praca jest w systemie dwu zmianowym, ale nikt nie powiedziała, że w jednym dniu, tego się dowiedziałam na miejscu od ludzi, którzy już tam pracowali. Kolejna sprawa to dojazd do pracy, miało być 5 km, okazało się, że tam i z powrotem dwa razy dziennie wychodziło około 50 km. Zakład pracy mieści się w Wustermarku dokładnie jest to DPD. Zmiany, jakie były to rana od 5.15 Do 8.15, Następnie od 14.30 do 19.30. Oczywiście wybrańcy, czyli tylko Polacy na te godzinny przychodzili, Niemcy przychodzili rano o 5.30, a po południu większa część na 15. Praca jest ciężka, ja akurat byłam na skanerze. Rano skanowanie jest szybkie i trzeba mieć wprawę albo się słyszy „sznela”. Mnie na początku nie wychodziło to ranne skanowanie i byłam ciągle przez kogoś zmienia, jedynie jak już nie było tyle osób do skanowania to zostawili mnie w spokoju. Najgorsze na rannej zmianie jest to, że idzie to bez zatrzymania jedynie jak pedał się naciśnie i trzeba paczki ponad 30 kg i bardzo długie przepchać w odpowiednią stronę. Po południu trochę lepiej, bo nie trzeba się spieszyć, ale też lekkie rzeczy nie idą. Waga ma limit 32 kg, ale puszczano paczki do 40 kg. Oczywiście też były paczki, które nie mogły iść jak resztę i trzeba było odkładać obok. Kierownicy, jest ich 3, jedna babka i dwóch facetów. O ile każdy narzekał na babkę o tyle się ja z tą opinią nie zgadzam, bo była w porządku i starała się traktować Polaków na równi z Niemcami, 2 pozostałych kierowników w szczególność jeden miał do mnie pretensje od samego początku, do teraz mi nie jest znany powód tego. Język jedynie jest potrzebny do komunikowania się chyba z szefem. Na hali rano jest bardzo zimno, trzeba się naprawdę ciepło ubrać, po południu w zasadzie też. Kontakt z tą firmą akurat z mojej strony uważam za największą porażkę. Napisałam, że mam problem, po miesiącu czasu dostałam odpowiedź. Nie byłam informowana o tym, że koordynator jest na urlopie i mam kierować sprawy prosto do biura w Krakowie. Koordynator przyjeżdżał tylko z umowami i tyle widziałam koordynatora. Obiecywane karty EKUZ nie doszły do mnie. Też warto wspomnieć o rotacji pracowników. Był facet, który deklarował dłuższy pobyt i po podpisaniu umowy za kilka dni dostał telefon, że ma wracać do Polski, bo się nie spełnił. Później przyjechały dwie osoby i popracowały tylko 2 tygodnie, bo też się nie sprawdziły. Jeśli będą jakieś pytania to proszę napisać postaram się odpowiedzieć.
    Przemek

17.11.2014 11:54

Witam. Czy może ktoś mi napisać opinię na dziś jak tam jest? 1. Czy nie ma problemu z nadgodzinami i pracą w sobotę i w niedzielę? 2. Czy oprócz zakwaterowania odtrącane są jeszcze jakieś inne koszty? 3. Gdzie najlepiej na dzień dzisiejszy jechać? 4. Jak jest z tą znajomością języka? Rzeczywiście może być jedna osoba w grupie, która komunikatywnie się porozumiewa po niemiecku? Z góry dziękuję.
    kama1975

13.11.2014 14:40

Ja tam jestem zadowolony, języka nie znam, robota nie na akord i 1100 eurasów w kieszeni co miesiąc. Trochę daje tą czekoladą, na początku Ci pachnie, a po dwóch miesiącach już nie za bardzo...
    mat

24.10.2014 11:48

Jade w pon tj. 27 października do Wernigerode z Olkusza, mam 2 miejsca. Jak ktoś chce się zabrać to prosze pisać. [email protected]
    Izucha

23.10.2014 22:16

Witam!29.10. jade z Wernigerode do Polski,konkretnie woj.lubuskie,moge zabrac mam 3 wolne miejsca w aucie.info na tel.(usunięte przez administratora)jesli nie odbieram,prosze o sms)
    Lukasz

21.10.2014 11:19

Jak ktoś jest chętny na wyjazdy do kraju po 10-go Wrocław, Legnica, okolice Wrocławia. zawsze mam wolne z 2 lub 3 miejsca w aucie jak ktoś zainteresowany pisać na adres [email protected] następny wyjazd 26 listopada, najwyżej jak zbierze się tyle osób żeby zjechać na 1 listopada też pisać. Pozdro.
    polakwniemczech

16.10.2014 22:38

ja jestem w bremerhaven i nie powiem złego słowo, kto tam jest to pewnie potwierdzi
    łowca

12.10.2014 09:52

Jadę 14/10/2014 do pracy w Magdeburgu z województwa pomorskiego i posiadam trzy miejsca. Jak ktoś jest zainteresowany to niech napisze. Pozdrawiam.

Zostaw merytoryczną opinię o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.