Opinie o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k. Kraków
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.!
Wywiadu udzielił/aAnna Sękowska
09.03.2015 11:44
Proszę opowiedzieć o początkach firmy i skąd pomysł na agencję pracy tymczasowej?
Praca tymczasowa to szansa, zarówno dla przedsiębiorstw, których działalność ma charakter sezonowy, bądź też związana jest z wytwarzaniem czy też przetwarzaniem dóbr na użytek publiczny, co w konsekwencji oznacza czasowe zwiększenie zapotrzebowania na personel. Ale to również szansa dla osób poszukujących pracy, to z jednej strony możliwość zebrania pierwszych doświadczeń dla osób rozpoczynających swoją karierę, z drugiej natomiast pomoc w znalezieniu zatrudnienia w obliczu przemian, charakterystycznych dla współczesnych rynków pracy, które stanowią duże wyzwanie, szczególnie dla osób w średnim wieku.
Profil firmy od momentu jej założenia ulegał modyfikacjom wraz ze zmianami zachodzącymi zarówno na polskim, jak i na europejskich rynkach pracy. Mamy nadzieję, że nasza firma jest odpowiedzią na potrzeby rynku pracy i tych którzy go tworzą, tak pracowników jak i pracodawców. Często mówimy o nas, jako o takim elemencie spajającym pracodawców i pracowników, łączniku sprawiającym, iż pracodawcy otrzymają właściwy personel i odwrotnie, pracownicy rzetelnych i dbających o ich interesy pracodawców.
Obok pracy tymczasowej, pozostającej głównym aspektem działalności firmy, wspomnieć należy również inne usługi, które świadczy nasza firma w Polsce i zagranicą: szeroką gamę rekrutacji, leasing pracowniczy, outsourcing funkcji, merchandising, consulting, payroll pracowniczy, jak również niezwykle kompleksową obsługę klienta w zakresie doradztwa personalnego i szkoleń.
Czy od początku działalności otworzyli się Państwo na rynek niemiecki, czy przyszło to z czasem?
To właściwie nie my otworzyliśmy się na nowe rynki pracy, tutaj należałoby wspomnieć, iż mówimy nie tylko o rynku niemieckim, to one otworzyły się na nas. A dla nas oznaczało to wyzwanie do podjęcia… gdyż w otwarciu się europejskich rynków pracy na wymianę personelu zobaczyliśmy szansę na budowanie dobrego wizerunku zarówno polskiego przedsiębiorcy, jak i polskiego pracownika, który dzięki rzetelnej wiedzy, wysokim kwalifikacjom, a nade wszystko zaangażowaniu będącemu wynikiem nieprzeciętnej motywacji zyskuje opinię „fachowca w swojej branży” i przeciera szlak dla kolejnych osób, poszukujących doświadczenia na zagranicznych rynkach pracy. Postanowiliśmy wyjść naprzeciw pracodawcom poszukującym personelu i takim właśnie osobom […] i tak jest do dnia dzisiejszego… gdyż firma nie tylko zadomowiła się na wielu rynkach pracy, ale ciągle stara się o pozyskanie nowych partnerów i penetruje nowe rynki pracy.
Ile osób pracuje w agencji MGsolutions i jak by Pani mogła scharakteryzować te działy, za co odpowiadają i ile osób je tworzy?
Uważne spojrzenie na pierwsze lata naszej działalności pozwala na stwierdzenie pewnej prawidłowości: wraz z poszerzaniem oferty skierowanej zarówno do pracodawców jak i osób poszukujących zatrudnienia wzrastała liczebność pracowników własnych, wykonujących swą pracę na terenie całej Polski i w poszczególnych krajach europejskich, podejmujących działania mające na celu koordynowanie obsługiwanych projektów. Każdy dział ma naturalnie swoje określone zadania, ale na pewno jako plus należy wspomnieć o ścisłej współpracy jaka istnieje pomiędzy poszczególnymi działami.
Pracownicy naszej firmy to w przeważającej mierze osoby wielojęzyczne. Staramy się z pasją podchodzić do realizowanych przez nas zadań, koordynowania i pozyskiwania zarówno pracodawców, pragnących podjąć współpracę z firmą, jak i pracowników, którzy łączą się z naszą firmą na wiele lat.
My sami określamy się jako team, który zna swoje mocne strony (jak doskonała organizacja pracy, jasno określone cele, kompleksowa wiedza merytoryczna, indywidualne podejście do klienta, zaangażowanie oraz pewność działania, współpraca) a jednocześnie dzień po dniu stara się nauczyć czegoś nowego, udoskonalić i rozwinąć.
Jak bardzo zmienił się rynek odkąd się na nim pojawiliście?
Podstawę efektywnego działania naszej firmy stanowią zarówno systematyczne pozyskiwanie informacji na temat nowego dla firmy rynku pracy, jak również ciągłe aktualizowanie nabytej wiedzy o sytuacji w krajach, gdzie realizujemy już swe projekty. Rynek zmienia się nieustannie, niekiedy są to zmiany sezonowe, kiedy indziej stają się długotrwałą tendencją. Z pewnością rynek pracy jest coraz bardziej wymagający. Wymagania te dotyczą zarówno kwalifikacji, doświadczenia jak i przede wszystkim, zaangażowania, motywacji i sumienności.
Czy pomagacie ludziom poszukującym pierwszej pracy? Jeśli tak, to jakie kryteria muszą spełniać?
Nasza oferta skierowana jest w równym stopniu do różnych grup osób. Staramy się dotrzeć zarówno do kandydatów, którzy jeszcze nie podjęli zatrudnienia, jak i do tych, którzy stracili pracę, bądź też chcą ją na nowo podjąć po dłuższej przerwie. Podstawowym kryterium, które musi spełniać absolutnie każdy kandydat, niezależnie do której z wymienionych grup osób się zalicza, jest wysoka motywacja do podjęcia i rzetelnego wykonywania powierzonej mu pracy. Wszystkie pozostałe kryteria, jak znajomość języka, mobilność, doświadczenie w branży, posiadanie stosownych uprawnień pozostają ściśle związane z konkretnym, proponowanym przez nas stanowiskiem, dlatego niemożliwe jest wskazanie zamkniętego katalogu warunków, które kandydat musi spełniać, by podjąć z nami współpracę. Właściwie zmienność, która cechuje naszą branżę może stanowić również jej zaletę. Kandydaci dostarczają nam wiedzy o sobie, swoich oczekiwaniach, umiejętnościach i swoim dotychczasowym doświadczeniu, naszym zadaniem jest skierowanie właściwych kandydatów na najlepsze dla nich stanowiska pracy.
Z iloma firmami współpracujecie stale i z jakich branży?
Dzięki szerokiemu wachlarzowi przedsiębiorstw z różnych branż współpracujących z naszą firmą zarówno w Polsce jak i zagranicą o zatrudnienie mogą się ubiegać osoby o różnych kwalifikacjach, w różnym wieku, z doświadczeniem lub bez, znających języki obce bądź też nie. Realizujemy projekty w wielu branżach. Do tych najważniejszych należą:
Logistyka,
Produkcja,
Budownictwo,
Prace wykończeniowe,
Prace montażowe,
Gastronomia,
Prace sezonowe w ogrodnictwie i rolnictwie.
Pozyskujecie wciąż nowe firmy, w celu rozszerzenia oferty? Proszę też opowiedzieć jaką pracę za granicą macie do zaoferowania?
Klient – pracodawca, z którym współpracujemy, jest dla nas partnerem, który mówi nam o swoich życzeniach, a my próbujemy spełniać je w realny dla nas oraz dla niego sposób. Pozyskiwanie klientów jest kluczowym zadaniem, od którego powodzenia zależy kształt i zasięg funkcjonowania naszej firmy. Do każdego partnera-pracodawcy, z którym współpracujemy, czy to w Polsce, czy też poza granicami naszego kraju podchodzimy niezwykle indywidualnie, prowadzimy szczegółowe rozmowy, które pozwalają nam z jednej strony na wyszukanie odpowiednich kandydatów i przygotowanie ich do podjęcia pracy, z drugiej natomiast ułatwiają późniejszą obsługę projektu. Ponadto, dzięki przynależności do układów zbiorowych na terytorium krajów UE zapewniamy zagranicznym pracodawcom, iż usługi przez nas świadczone są zgodne nie tylko z polskim, ale również miejscowym prawem pracy i przepisami taryfowymi. Praca, którą oferujemy zależy w dużej mierze od bieżącego zapotrzebowania firm, z którymi współpracujemy, najczęściej powtarzającymi się stanowiskami są: pomocnicy na produkcji, magazynierzy, komisjonerzy, wszelkie prace pomocnicze. Jednak często szukamy też specjalistów w branży przemysłowej, specjalistów w branży IT… na przestrzeni lat mieliśmy do zaoferowania już przeróżną pracę i przeróżne stanowiska.
Na Państwa stronie znajduje się takie stwierdzenie: „stosujemy autorskie modele współpracy dotąd niestosowane na rynku polskim” ? Co się za tym kryje?
Jesteśmy firmą, która chętnie sięga po nowe i innowacyjne rozwiązania. Na podstawie zebranych doświadczeń wypracowujemy, własne – autorskie rozwiązania, które usprawniają komunikację z naszymi pracownikami i współpracę z naszymi klientami. Nieustannie stawiamy sobie pytanie: Jak reagować na nowe wyzwania i trendy, pojawiające się nieustannie na rynkach europejskich, tak by zapewnić bezpieczeństwo pracownikom i usatysfakcjonować zagranicznych kontrahentów? Elastyczność, zaangażowanie, kreatywność i wysoka motywacja całego zespołu, jak również wspomniane nowatorskie rozwiązania i wypracowane procedury są czynnikami, które wpływają bezpośrednio na jakość świadczonych przez nas usług i pozwalają bez wątpienia stawić czoło nowym wyzwaniom. Nie obawiamy się ich. Staramy się wykonywać naszą pracę każdego dnia z wielką rzetelnością i stąd też wierzymy, że dobrze wykonana usługa zachęci jeszcze wielu pracodawców do korzystania z naszej pomocy stąd też z optymizmem patrzymy w przyszłość.
Jak wygląda wyjazd z Polski od strony logistycznej? Przejazd i zakwaterowanie jest zapewnione?
Osoby, które decydują się na podjęcie pracy zagranicą przygotowywane są do wyjazdu przez osoby obsługujące projekt na terenie Polski. Oprócz weryfikacji znajomości języka i pomocy w znalezieniu zakwaterowania na terenie państwa przyjmującego kandydatom przedstawiane są informacje ściśle formalne, ale także pomocne wskazówki dotyczące życia i funkcjonowania dla wielu w nowej i nieznanej jeszcze rzeczywistości. W każdym momencie, przed podjęciem pracy i w trakcie swojego pobytu pracownicy mogą liczyć na rzetelną pomoc koordynatorów, zarówno w Polsce, jak również w różnych krajach Europy, gdzie są na miejscu dostępni dla uczestniczących w projektach osób. W zależności od sytuacji w ramach realizowanego projektu najczęstszym stosowanym przez nas rozwiązaniem jest tworzenie mobilnych grup, które są samodzielne i mogą nie tylko swobodnie dojeżdżać do miejsca pracy, ale również zadbać o ciekawe spędzanie swojego czasu wolnego.
I co musi przygotować osoba wyjeżdżająca do pracy zagranicę?
Osoba, która decyduje się na podjęcie z nami współpracy jest automatycznie przejmowana przez naszego koordynatora, który jak wspomniałam pomaga jej w dopełnieniu formalności i bezpośrednim przygotowaniu do wyjazdu. W zależności od podjętego zatrudnienia, branży, warunków mieszkaniowych kandydaci otrzymują konkretne wskazówki i propozycje co warto zabrać ze sobą i jak się wyposażyć, by rozpoczęcie pracy za granicą związane było z jak najmniejszym stresem i obciążeniem dla osób podejmujących ten krok. Ze strony pracownika oczekujemy natomiast wspomnianej rzetelności i motywacji oraz cenimy sobie nieustanne pozostawanie z nami w kontakcie. W ten sposób jesteśmy w stanie reagować na bieżące potrzeby pracowników i wspierać ich nie tylko na początku ale również w trakcie trwania zatrudnienia.
Dużo osób regularnie korzysta z Państwa wyjazdów do pracy?
Właśnie regularność, o której wspomniała Pani w pytaniu, jest czymś, co jak sądzimy, tworzy wizerunek naszej firmy. Duża liczba stałych pracowników od lat korzysta z ofert z naszej pomocy w znalezieniu zatrudnienia, niekiedy nie tylko w ramach różnych projektów, lecz często nawet w ramach różnych państw. Jest to duża liczba pracowników, zważywszy na tymczasowy charakter naszych ofert. Natomiast ogólna liczba osób zatrudnionych przez nas waha się w zależności od zapotrzebowania a to z kolei jak wiemy uwarunkowane jest wieloma czynnikami, między innymi sezonowością.
Jak Polaków oceniają niemieccy pracodawcy?
Polacy postrzegani są jako zmotywowani, zdolni i ambitni pracownicy. Coraz częściej są oni doceniani i dowartościowywani przez swych niemieckich pracodawców. Ci ostatni natomiast duży nacisk kładą na punktualność. A ta jak wiemy niekoniecznie jest naszą zaletą narodową. Tu niekiedy uczulamy naszych pracowników, by przez pozornie niewielkie niedociągnięcia nie wpływać negatywnie na tę ocenę. Jako firma troszczymy się też o to, by doceniano polskiego pracownika i właściwie postrzegano wykonaną przez niego pracę.
Dobrze, porozmawiajmy o pracy w Polsce. Co oferują Państwo osobom, które przychodzą zapoznać się z ofertami pracy? W grę wchodzą firmy z całej Polski?
Tak, w grę wchodzą firmy z całej Polski. Natomiast jak i zagranicą tak i w Polsce nasze oferty są odpowiedzią na zgłaszane przez Pracodawców zapotrzebowanie. I tutaj apel do Pracodawców: Zapraszam wszystkich do zapoznania się z przywilejami i zaletami, jakie daje korzystanie z Agencji Pracy Tymczasowej. Jako Agencja prowadzimy rekrutacje na terenie całej Polski, docieramy do szerokiego grona kandydatów i odciążamy firmy pod względem kadrowo-płacowym. Nie tylko otrzymacie Państwo wyselekcjonowanych kandydatów do pracy, ale dzięki nam będziecie się mogli skupić na prowadzeniu swej właściwej działalności. Jeśli natomiast chodzi o oferty: branże są różne, zapotrzebowanie jest różne. Ważne jest natomiast to, w jaki sposób można rozpocząć z nami współpracę: kandydaci mogą aplikować na konkretne ogłoszenia, zamieszczane czy to na naszej stronie internetowej, czy też na portalach ogłoszeniowych, z którymi współpracujemy. Drugą drogą jest aplikowanie przez stronę internetową i zaczekanie na pojawienie się stosownej oferty. Wtedy nasi konsultanci kontaktują się w sprawie przedstawienia szczegółowych informacji.
Można znaleźć u Państwa oferty pracy zdalnej? Żeby nie było konieczności wyjeżdżania z kraju, lub do innego miasta?
Oferty pracy zdalnej należą wprawdzie do rzadkości, jednak mieliśmy już zapytania ze strony firm zarówno polskich jak i zagranicznych, co do tego typu rozwiązań. W naszej branży wszystko zmienia się bardzo szybko i coś, co było mniej popularne, bądź też mniej wykorzystywane w jednym sezonie może niezwykle szybko stać się obowiązującym na rynku trendem w następnym. Z drugiej natomiast strony, przy pozyskiwaniu nowych firm do współpracy zwracamy dużą uwagę na predyspozycje, umiejętności i możliwości naszych kandydatów. To optymalny sposób dopasowania kandydatów do miejsc pracy, niezwykle trudny jednakże do realizowania w praktyce.
Co uważacie za swój największy sukces w dotychczasowej działalności?
Każdy projekt jest inny, każdy jest wyzwaniem i cieszymy się każdym projektem i każdym pracownikiem, który wraca zadowolony do kraju i pyta, kiedy znowu będzie mógł z nami wyjechać (…). Są projekty, które wymagają szczególnej wiedzy i kompetencji z naszej strony, są też takie, gdzie musimy działać niezwykle szybko. Mamy poczucie, iż nasza praca jest ważna a naszym sukcesem jest każdorazowo dobrze zrealizowany projekt. Wiele osób przychodzi do nas z polecenia, wiele firm odzywa się do nas, ponieważ otrzymało informację od nas od firmy, z którą już współpracujemy. To są chyba nasze największe codzienne sukcesy .
Czym przekonuje Pani ludzi, którzy mają obawy przed wyjazdem zagranicę. Czy czynnikiem motywującym są pieniądze, które można zarobić w Niemczech?
Doskonale rozumiemy osoby, które stresują się z powodu wyjazdu, bądź nawet obawiają się podjąć zatrudnienie. Najlepszym lekarstwem jest na pewno cierpliwa rozmowa i udzielenie solidnych informacje. Im więcej przekażemy szczegółów na temat przyszłego miejsca pracy, zakwaterowania, warunków panujących na miejscu tym łatwiej będzie takiej osobie podjąć decyzję. Mamy tego świadomość, dlatego zwykle nasze rozmowy rekrutacyjne trwają długo a kandydaci mają możliwość konsultowania się z nami właściwie w każdej chwili. Motywacje do podjęcia zatrudnienia zagranicą są różne. Na pewno w grupie osób wyjeżdżających wielu jest takich, którzy chcą więcej zarobić. Jednak coraz częściej spotykamy się z osobami, które chcą zdobywać doświadczenie czy doskonalić język.
Na koniec proszę napisać jak najłatwiej można nawiązać z Państwem kontakt. Gdzie się reklamujecie, ogłaszacie, pojawiacie się może na targach pracy?
Pierwszym i najpełniejszym źródłem informacji jest nasza strona internetowa, tutaj przypomnę www.mg-solutions.pl. Natomiast na każdym z ogłoszeń zamieszczanych regularnie na portalach internetowych znajdują się odsyłacze, adresy mailowe, numery telefonów. Można kontaktować się z nami mailowo, telefonicznie bądź osobiście w siedzibie naszej firmy w Krakowie. Uważamy, jak już wspomniałam, iż najlepszym sposobem rozpowszechniania informacji o nas jest dobrze spełniona usługa, w konsekwencji czego jedni Pracodawcy polecają nas innym, a zadowoleni pracownicy informują swoich znajomych, kolegów czy członków rodziny o możliwości podjęcia zatrudniania przez naszą firmę. Staramy się w naszej pracy w ten sposób podchodzić do naszych kandydatów i pracowników, jakbyśmy chcieli, by obchodzono się z nami. I może takiemu właśnie nastawieniu zawdzięczamy nasze małe codzienne sukcesy.
Dziękując tym z Państwa, którzy już skorzystali z oferty naszej firmy, czy to po stronie Pracodawców czy Pracowników kieruję serdeczne zaproszenie do wszystkich Państwa, którzy chcielibyście dowiedzieć się czegoś więcej na temat współpracy z nami do podjęcia bezpośredniego z nami kontaktu. Serdecznie zapraszamy!
Darrek
20.01.2026 09:06
Ja tam jestem zadowolony z tej agencji. Wyjezdzam już 3 raz i jest dobrze Dużo razy jeździłem zagranicę i bywalo różne ale tu wyplata na czas , Fajne mieszkanie całkiem blisko , praca to zadna filozofia. Moim zdaniem jak ktoś chce pracować ro pojedzie i będzie pracować a narzekaja ci co im się nie chce robić ;)
Skrzydłowy
15.07.2026 23:53
Chociaż i tak czekam aż mi stawkę podniosą bo zaraz pół roku mi minie i podobno można na to po takim czasie liczyć ;p
JustinT
20.07.2026 23:51
To każdemu dają podwyżkę po jakimś czasie czy tylko na niektórych projektach?
01.04.2025 08:48
Laura25
29.06.2026 13:25
tak tak, na spokojnie, nie martwiłabym się tą kwestią w ogóle
Dudek
16.07.2026 13:25
Dzięki za odpowiedź, trochę lepiej człowiekowi jak wie w co się pakuje (tak mniej więcej chociaż ;d)
Welos
26.01.2026 12:02
Bardzo dobra agencja pracy, z którą naprawdę fajnie się współpracuje. Od samego początku wszystko było jasno wytłumaczone, a rekrutacja poszła sprawnie. Duży plus za mieszkania czyste, zadbane, bez przykrych niespodzianek. Miejsca pracy również sprawdzone, warunki zgodne z tym, co było ustalone wcześniej, a wypłata na czas. kontakt z opiekunem projektu super. szybkie odpowiedzi, pomoc w każdej sytuacji i normalne, ludzkie podejście. Nawet przy drobnych sprawach można liczyć na wsparcie i konkretne rozwiązania. Widać, że agencja naprawdę dba o pracowników, a nie tylko o papierki. Cała współpraca przebiega w miłej atmosferze, bez nerwów i chaosu. Z czystym sumieniem polecam.
Krzysiek009
19.01.2026 09:40
Byłem na dwóch projektach i było w porządku. Pracowalem przy słodyczach i magazynach automotiv. Mieszkanie było fajne czyste i blisko pracy wypłat zawsze do 10go były też nadgodziny więc można było spoko zarobić. Kontakt z koordynatorem bez problemów.
Nikola
07.08.2026 09:30
Hej, chcemy wraz z chłopakiem wyjechać na początku września do Morsbach branża samochodowa. Polecacie? Jak mieszkania i zarobki? Ile potrącają za mieszkanie i jak daleko się znajdują ?
Maciejj
29.07.2026 10:54
Jesteśmy z dziewczyną na napojach pod Stuttgartem praca banalna, chyba najwyższe zarobki dla pary jakie ma MG bo darmowe mieszkanie dużo godzin i najlepsi wychodzą bardzo dobrze z wypłatami, mogę polecić
Wikary
02.08.2026 12:47
Hej. Mógłbyś podać mniej więcej zarobki? Z chłopakiem zastanawiamy się nad wyjazdem😊 z góry dzięki.
Maniek00
06.08.2026 15:29
Witam
Można prosić o jakiś kontakt do was? Również mam parę pytań przy pracy pod Stuttgartem.
Pozdrawiam
Pau
01.08.2026 17:55
Hello!
Planuje wyjechać z partnerem początkiem września. Możecie polecić jakieś projekty?
Mam uraz do komisjonowania, bo kiedyś pracowałam w Tchibo(przez inną agencję niż MG) i wiele razy bywało tak, że o 9 już nie było zamówień i odsyłali nas do domu.
Czy w MG w komisjonowaniu ktoś miał podobne doświadczenie?
28.07.2026 15:20
Na moim wyjeździe wszystko było zgodne z ustaleniami, wypłaty też zawsze na czas. Nie wszystko zawsze szło idealnie, ale nie miałem jakichś większych powodów do narzekania. Moim zdaniem to solidna agencja, jeśli ktoś szuka pracy za granicą.
29.07.2026 16:44
Można wiedzieć na jakim projekcie pracowałeś ?
Pau
01.08.2026 17:46
Hej. Jaki projekt?
Braders
22.06.2026 16:17
Witam szukam kogoś kto planuje wyjazd we wrześniu może w połowie i byłby chętny pojechać razem
Witam. Czy może z podkarpackiego wybiera się ktoś do pracy z tą agencją. Szukam kogoś drugiego planuję jechać na wózki widłowe..
[email protected]
Wspólny wyjazd
04.04.2026 08:09
Witam Czy jest ktoś zainteresowany wspólnym wyjazdem do pracy ? Jestem dziewczyną, fajnie by też była to dziewczyna. Pracowałam już dwa razy
przez tą firmę. Teraz szukam kogoś ale ze swoim autem. Może ktoś by chciał wyjechać a nie ma z kim to proszę się zgłosić 😊
kurde mega fajnie że się tak zgadujecie, na przyszłość będę pamiętać o takiej opcji jak już będę gotowy wyjechać, bo się jeszcze zastanawiam
27.07.2026 11:52
czy komuś udało się po pracy przez MGsolutions zostać zatrudnionym bezpośrednio przez firmę, do której agencja skierowała?
28.07.2026 15:23
Ja nie przechodziłem, bo nawet nie miałem takiego planu. Ale u nas były osoby, które później zostały zatrudnione bezpośrednio przez firmę, więc jest to możliwe.
31.07.2026 15:28
ok dzięki za odpowiedź, czyli wychodzi na to że szansa jakaś tam może i jest ale też większość osób raczej nie jedzie z takim nastawieniem po prostu
Wiolaa
25.06.2026 12:28
Cześć. Chciałabym wyjechać z tą agencja do pracy na produkcje automotiv. Chciałby ktoś też wyjechać w nie długim czasie? Najlepiej dziewczyna. We 2 zawsze raźniej. Jestem z kujawsko-pomorskiego.
Witam jak wygląda praca przy produkcji słodyczy?był ktoś? Kto może coś więcej powiedzieć na ten temat planuje się wybrać we wrześniu
27.07.2026 12:04
ja zrobiłem całkiem dobre porównanie agencji w Polsce jak na razie i uważam że stawki tutaj są najlepsze
28.07.2026 15:22
Ja nie miałem zastrzeżeń do stawki. Warunki były znane przed wyjazdem, więc każdy mógł sam ocenić, czy mu odpowiadają.
Chwila
06.06.2026 20:57
Pracuje w Montaplast juz kilka miesiecy praca jest dobra przelozeni zawsze pomocni jesli chodzi o zakwaterowanie przeroslo moje oczekiwanie jest ok kordynatarzy pomoga zawsze w nocy o polnocy mozna na nich liczyc wyplata zawsze na czas z nadgodzinami rewelacja
Barto
22.06.2026 01:06
Z tego co widziałem na forum, to ludzie piszą, że tak, więc nie ma co im nie wierzyć w tej kwestii
Ulpian Domicjusz
28.07.2026 12:17
Który werk?
Daria.01
20.07.2026 10:09
Czy ktoś chciałby wyjechać w parze na pakowanie słodyczy? nie mam prawa jazdy, kobieta
chciałabym wyjechać z kimś, aby było raźniej
KlaudiaV
23.07.2026 01:08
Cześć Daria, Ja również szukam współtowarzyszki do wyjazdu. W Niemczech jeszcze nie pracowałam ale w Holandii.
Ulpian Domicjusz
28.07.2026 12:15
Podaj adres e-mail, ewentualnie pisz na ten [email protected] pozdrawiam
Johny92
27.07.2026 15:38
Witam.Czy ktoś chciałby wyjechać normalny razem do pracy w Mittenwalde k/Berlina na komisjonowanie.Wcześniej byłem przez tą agencje i wszystko jest ok.Tel.725311939.
Oferty pracy - MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.
Rozpoczęłam pracę na produkcji słodyczy przez tę agencje. Ogólnie oceniam pozytywnie, są różne działy, mi trafił się ten z cukrem, praca banalnie prosta. Przygotowuję składniki, wrzucam do maszyny, zbieram gotowy produkt, wywożę paletę i tak w kółko, przez ostatnią godzinę sprzątanie. Z minusów, jestem codziennie w brokacie i kolorowych pudrach, ale po myciu schodzi (z ubrań ciężej, także polecam zabrać robocze ciuchy których wam nie szkoda). Praca trwa 9.5h obecnie, ale są 3 przerwy po 15, 30 i 10 min. Jako że mieszkamy półgodziny samochodem do pracy mamy darmowe zakwaterowanie. Zakwaterowanie jest zadbane i jest miejsce parkingowe. Wypłata przyszła na czas, kontakt z agencją ogólnie oceniam pozytywnie.
Można prosić o informację jak wychodziło z wypłatą przy tym projekcie?
Lemurtoja
21.07.2026 11:28
Wróciłem właśnie z wyjazdu i mogę polecić tę agencję. Wszystko było zgodnie z ustaleniami, umowa, wypłata na czas, mieszkanie w porządku i dużo godzin do pracy. Na miejscu też był kontakt z opiekunem, więc ogólnie bez zastrzeżeń.
21.07.2026 12:22
Można wiedzieć na jakim projekcie Pan był ?
JustinT
09.07.2026 15:25
Jak wygląda pierwszy tydzień po przyjeździe do Niemiec? Czy opiekun projektu rzeczywiście pomaga we wszystkich formalnościach i wdrożeniu?
Skrzydłowy
15.07.2026 23:56
No i też nie wiem czy każdy koordynator na projektach jest polakiem ale chyyyba tak? Przynajmiej wtedy taka 'pomoc' ma sens jak się nie umie niemieckiego jak ja.
Dudek
16.07.2026 13:26
Przecież i tak nie stoi nic na przeszkodzie żeby w razie potrzeby czy jakichś problemów skontaktować się z agencją
Były pracownik 13344
09.07.2026 14:18
Agencja tragedia odradzam wszystkim, na początku miło i przyjemnie a po przyjedzie na miejsce praca przy rybach tragedia bardzo ciężka zresztą jak większość ich stałych projektów na których nie da się wytrzymać. Kiedy pojawiają się problemy tzn prośby o ekuz bo np boli ząb albo jest złe samopoczucie jest brak kontaktu zbywanie. Najlepsze jest to że nie mówią ci że to polska umowa żebyś nie poszedł na L4 a przy pierwszej niedogodności wyrzucają (usunięte przez administratora) Także jeśli ktoś sobie chce oszczędzić nerwów to radzę przemyśleć pracę tam.
Pracownik421
04.07.2026 19:20
Witam. Jak nie mam swojego auta to mam szansę dostać pracę przez tą agencję ? Pytam ponieważ widzę dużo ogłoszeń w których pisze że trzeba posiadać swoje auto ale są też takie w których nic nie pisze o posiadaniu auta
Xyz03
09.07.2026 14:06
Auto musisz posiadać na dojazd do Niemiec i z miejsca zakwaterowania do miejsca pracy
Raf
27.06.2026 15:05
Szuka osób na wspólny wyjazd do pracy do Niemiec
Eee
27.06.2026 02:07
Czy mogę przyjechać na projekt busem GTV i na miejscu po prostu dogadam się z kimś kto ma auto? ( Oczywiście odpłatnie, do dogadania.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.?
Fisher
24.06.2026 23:52
Byłem na magazynie przez kilka miesięcy i ogólnie wszystko było tak jak ustalaliśmy przed wyjazdem. Największy plus za terminowe wypłaty i mieszkanie które naprawdę było w porządku, bez żadnych przykrych niespodzianek. Jak ktoś chce normalnie pracować i zarobić to mogę tę agencję polecić.
Fisher
24.06.2026 23:56
A i jeszcze na plus kontakt z koordynatorem bo zawsze można było się dogadać.
26.06.2026 12:40
Na jakim magazynie pracowałeś i czy możesz coś więcej napisać o pracy ?
venom
26.06.2026 12:30
bylem na wyjezdzie do pracy w niemczech i wszystko bylo zgodne z ustaleniami. wyplata byla na czas, godzin nie brakowalo i dalo sie dobrze zarobic. chetnie pojade z nimi jeszcze raz
venom
26.06.2026 12:33
no i zakwaterowanie bylo naprawde calkiem okej, bez zadnych niemilych niespodzianek
Eee
26.06.2026 03:15
Witam czy wymagane jest prawo jazdy i przyjechanie swoim samochodem do pracy ? Czy można przyjechać busem GTV i nie martwić się o dojazd z zakwaterowana do pracy?
Maciejj
20.06.2026 10:00
Od lat jeździmy z nimi i zawsze ok nasi znajomi nam polecili i rzeczywiście starają się i nie ma co narzekać. I nie mają żadnych dziwnych rzeczy że nadgodziny odkładają tylko wypłacają wszystko od razu i za mieszkanie nie potrącają wcale albo niedużo a nie jak inne agencje całość.
21.06.2026 10:44
Jaki projekt może Pan polecić na wyjazd ?
22.06.2026 23:27
pewnie taki na którym dobrze płacą, bo te stawki w zależności od projektu zauważyłem potrafią być różne
05.06.2026 17:13
Jestem zadowolony ze współpracy z tą agencją. Wszystko odbyło się zgodnie z ustaleniami, a na miejscu nie było żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. Jak ktoś szuka pracy za granicą, to można spróbować.
22.06.2026 23:21
też się chętnie dowiem, więc podłączam się do pytania
22.06.2026 23:25
ja znalazłem ogłoszenie do pracy na produkcji słodyczy (może to to?) to napisane jest że głównie przy taśmie pracujesz i pakujesz czekoladki np. tak więc spoko praca na pewno, tylko że jak mówią że na hali jest chłodno to trochę może niektórych jednak zniechęcać, no ale czego się nie robi żeby ta czekolada się nie rozpuściła heh
Czaajka
08.06.2026 14:49
Gdzie mogę znaleźć aktualne ogłoszenia na wyjazdy?
Laura25
19.06.2026 15:19
Długo już czekasz? Sprawdź też maila jeśli jeszcze do ciebie nie dzwonili.
Barto
22.06.2026 01:03
W sumie pewnie nic się nie stanie jak się samemu zadzwoni dopytać jeżeli komuś bardzo zależy na czasie
Cześć ! Chciałabym pojechać do pracy, ale za bardzo nie mam z kim i też nie mam prawa jazdy. Jakby ktoś był chętny to polecam 😄 pracowałam już przez tą agencje 3 lata ale łącznie za granicą byłam 10 lat.
Wspólny wyjazd
20.06.2026 13:23
Mój numer jakby ktoś był zainteresowany 574875096
Danny Phantom
17.06.2026 10:33
Wspominam mój wyjazd całkiem dobrze. Kontakt z biurem był bezproblemowy, kasa się zgadzała i nie było żadnych niespodzianek po przyjeździe. Jasne, sama praca bywa różna w zależności od projektu i czasem jest ciężej, czasem lżej, ale to chyba normalne przy takich wyjazdach. Ogólnie gdybym miał znowu jechać przez agencję, to bez większych obaw rozważyłbym ich jeszcze raz.
lucyfffer
10.06.2026 14:26
Cześć, rozważam wyjazd z tą agencją. Czy naprawdę można osiągnąć zarobki podawane w ogłoszeniach po odliczeniu kosztów zakwaterowania i jak oceniacie współpracę z agencją?
Dawidddd
08.06.2026 12:13
Cześć, mam pytanie do osób pracujących w wernigerode na produkcji czekoladek-makijaż jest surowo zabroniony czy jak kobieta nałoży jakiś lekki krem bb to nie ma problemu? Chętnie też dowiem się jak atmosfera itp.
Dzięki z góry.
rockyy
11.05.2026 22:07
Praca jest w porządku. Ze strony agencji cały proces przyjmowania do pracy dość szybki i prosty, bez zbędnego maglowania. Dość szybko po zgłoszeniu się miałem możliwość wyjazdu do roboty, więc nie trzeba było czekać w nieskończoność. Sama praca momentami ciężka, ale jechałem na magazyn, więc wiadomo z czym to się je. Nie było trudniej niż to co robiłoby się na tym samym stanowisku w Polsce, a jednak finansowo kalkulowało się lepiej. Kwatery w dobrym stanie, więc grunt to utrzymywać porządek, żeby się komfortowo mieszkało. Odległość od miejsca zakwaterowania do zakładu nie była najmniejsza, więc na początku to było uciążliwe, ale się człowiek przyzwyczaja, zgarniałem ze sobą kilka osób, więc przynajmniej było wesoło. Kasa zgodnie z papierami, bez niedomówień i na czas, o nic nie trzeba było się upominać. Organizacyjnie wszystko cacy.
31.05.2026 18:24
No właśnie, dalej tam robisz czy już po prostu wspominasz wyjazd?
05.06.2026 17:18
Dla mnie też właśnie dużą robotę zrobiła organizacja z ich strony, nie musiałem się martwić żadną papierkologią niepotrzebnie, bo wszystko wytłumaczyli i sprawnie wszystko załatwialiśmy.
29.05.2026 20:46
Ja wyjeżdżam 6 od 8 zaczynam prace moge kogoś zabrać autem
02.06.2026 20:58
okolice Zawiercia
05.06.2026 17:16
We dwójke chociaż zawsze lepiej, o wiele raźniej, powodzenia 😀
02.06.2026 09:06
Witam wszystkich czy pracował ktoś może wMengerskirchen na komponentach chciałem się dowiedzieć jak tam jest jak wygląda praca i czy ogólnie wszystko spoko
pattt
30.03.2026 19:39
ile mniej więcej trwają takie wyjazdy? Zdarzają się krótsze, takie do 3 miesięcy na przykład, czy raczej na dłużej wysyłają?
Just
06.05.2026 21:13
Długość zależy od projektu ogólnie, bo są też stałe oferty. Najlepiej pytać w rekrutacji o konkretną fuchę.
31.05.2026 18:23
Dla mnie to też ważne, bo na pierwszy raz bardziej widziałbym coś krótszego niż od razu wyjazd na nie wiadomo jak długo.
Praca011
17.04.2026 23:19
Hej, szukam kogos do wspólnego wyjazdu
Just
06.05.2026 21:09
Najlepiej zostawić jakiś kontakt do siebie, to większa szansa, że ktoś się odezwie, niektórzy zakładają maile właśnie w tym celu i się zgadują tu
31.05.2026 18:21
Też się nad takim wyjazdem zastanawiam, szczególnie że podobno można jechać w parze i mieszkać razem.
18.04.2026 15:19
Chciałem zapytać czy pracował ktoś na produkcji elektroniki w miejscowości Uberlingen i mógłby napisać co się tam dokładnie robi i ile wychodzi na czysto po odliczeniu mieszkania ?
Xzc
27.05.2026 22:50
I jak tam praca wygląda ?
wiśnia..
20.05.2026 13:55
czy ktos powie wiecej o automotive
i jak wyglądają zarobi pani powiedziała ze 1700 -2000 e po odjęciu mieszkania
speedy_gonzales
10.05.2026 22:57
Siemanko, szukam osoby chętnej na wyjazd od 1 czerwca. Coś o mnie: spokojny 28-letni chłopak, który lubi porządek i spokój. Cenię w życiu takie cechy jak lojalność, uczciwość i zaufanie. Interesuję się boksem i psychologią. Posiadam auto na wyjazd i posiadam już doświadczenie (rok czasu) w pracy w Niemczech 😊 Jeżeli chodzi o ofertę pracy i kierunek to kwestia dogadania 😇 Pozdrawiam i podaję swój mail do kontaktu: [email protected]
PS. Jeżeli chcesz to przed wyjazdem możemy się spotkać, bez problemu 😇
Cocieto
10.05.2026 00:39
Nie polecam pracy na produkcji alkoholu w Loßburg. Zarobki marne. Często na jednym stanowisku trzeba robić za trzech, a jeśli się nie wyrabiasz to wylecisz z dnia na dzień (nawet w ten sam dzień, w który przyjedziesz, bo przecież już w pierwszy dzień masz obowiązek wszystko umieć i ze wszystkim się wyrabiać). Panie pracujące tam przy pierwszej lepszej okazji będą odgadywać i wyśmiewać cię za plecami. Środowisko hermetycznie zamkniętych osób, z którymi nie masz szans na rozmowę, jeśli im się nie przypodobasz i nie nadajesz na tych samych falach. (usunięte przez administratora) Nadgodziny dostaje się tylko wtedy, kiedy jesteś im potrzeby/a, a reszta nadgodzin jest tylko dla wyróżnionych, co wkupią się w łaski. Panie, które uważają się za kogoś wyższego będąc takim samym pracownikiem jak wszyscy inni mogą stać, gadać i pokazywać sobie coś w telefonie, ale kiedy ty staniesz na minutę to zaraz z wielkimi wyrzutami mówią, że nie możesz stać i rozstawiają cię po kątach. Ludzie tam są bardzo toksyczni,(usunięte przez administratora)Generalnie gra nie warta świeczki.