MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

3 Dodaj opinię
MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.
3 677 1771 5 1

Opinie o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Filtruj opinie po kryteriach:

Mitarbeiter
 Opinia

Siema. Kilka słow o pracy w DSV Weillerswist. Są 2 hale. Jedna z chemią gospodarczą, artykuly higieniczne, kuchenne, pampersy. Pracuje sie ze skanerem. Zbierasz, składasz na palete, streczujesz. Dużo Polakow i Słowakow, kilku Turkow. Atmosfera bardzo fajna, wszyscy sobie pomagają są uprzejmi. Kierownictwo super, z niczym nie ma problemow, można powiedziec ze wszyscy czują sie rowni. Druga hala to artykuły bio: mleka, soczki, keczupy i takie tam lżejsze rzeczy. Pracijemy bez skanera, ale z kartką. Ludzie i koerownictwo podobnie jak na pierwszej hali. Jak są okredy gdzie jest dużo zamowien, to troszke cisną żeby robic wiecej, pozostaly czas jeżeli masz przecietne zdolnosci fizyczne to nie ma szans żebys nie dał rady. Choc zdarzały sie takie osoby, co sie zwalnialy po tygodniu bo przyjechali do pracy i musieli pracowac, a co gorsza wstawac wczesnie na 6 do pracy. Szok! :) Jeżeli chodzi o Mg solution, to nie bardzo jest sie o co przyczepic. Kasa soe zgadza, zaczynalem prace tutaj w pazdzierniku, mialem zarabiac 1200-1500 euro na reke a jeszcze sie nie zdarzylo zebym dostał mniej niż 1470 euro. Ostatnio ponad 1600, teraz bedzie tez premia wakacyjna. Jeżeli nie idziemy do pracy, bo w Niemczech jest świeto, a w polsce normalny dzien, wtedy mamy wypłacane postojowe za ten dzien. Koordynator ST może nie jest jakos idealny, czasem chce zalatwic kilka rzeczy naraz ale przynajmniej sie interesuje ludzmi, porozmawia, wypytuje czy nie ma jakichs problemow i w przeciwienstwoe do swojego poprzednika o kazdej porze odbiera telefony albo oddzwania. Troche wyrozumialosci, jest tu od niedawna, uczy sie i widac ze sie stara. Wypłata zawsze w terminie, albo wczesniej, paski na maila q dzien wyplaty. Mysle ze starczy

Pomocna?
Tak10Nie13
euro123
 Opinia

wyplata na czas w euro do 10kazdego miesiaca, praca 2 lub 3 zmiany, pary pracują razem a jedyny minus że mieszkania niektore są daleko od zakładu (ale jest doplata za paliwo z resztą dużo osob jest w prywatnych mieszkaniach bo się opłaca bardziej)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ciekawy
 Opinia
@euro123 22.02.2019 11:35

Dopłata na paliwo? Pierwsze słyszę? Przy jakiej odległości?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mobilna
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ciekawy 22.02.2019 23:49

50euro brutto . Mamy 43km do pracy, czyli 86 km każdego dnia do nabicia. Będziemy starać się o inny projekt (choć praca ok) w MG ale już nigdy nie zgodzę się na taką odległość. Auto sie zepsuje i samemu trzeba sobie radzić , eksploatacja auta, zużycie paliwa nie są warte tego cyrku . Praca ok tym bardziej że to mój 2 projekt w MG . Zawsze są plusy i minusy jak jedno lepsze to drugie gorsze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Innaa
 Opinia
@euro123 22.02.2019 11:35

Czy moge prosic o kontakt mam kilka pytan (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kriss
 Opinia
@Mobilna 24.02.2019 21:32

skoro praca ok to czemu sobie mieszkania nie wynajmiecie??widze ze brak samodzielności..dziecinne zachowanie najlepiej to wszystko do rączki podac

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nikoletta
 Opinia
@ciekawy 22.02.2019 23:49

Oczywiście że jest. Tylko w przypadku jak zabierasz pracowników swoim samochodem do pracy. To jest tajemnica. Coś w rodzaju " Tylko nie mów nikomu"

Pomocna?
TakNie
Xyz
 Opinia

Pracuje ktoś na magazynie EDEKA w Magdeburgu? Jak wygląda tam praca?

Pomocna?
Tak15Nie
zz
 Opinia
@Xyz 08.08.2018 20:50

co chcesz wiedzieć?

Pomocna?
TakNie
qwe
 Opinia
@Xyz 08.08.2018 20:50

Istny dramat, musisz biegać cały czas żeby wyrobić normę. Potrącenia z wypłaty masz w PLN, a wypłate w Euro. Pod odliczeniu wszystkiego wychodzi chyba niecałe 5,5 euro/h. Porażka

Pomocna?
Tak15Nie
Xyz
 Opinia
@zz 11.08.2018 23:09

Praca 8 godzin dziennie czy więcej? Weekendy robocze? Jakie są mniej więcej tam obowiązki, bo nigdy nie pracowałam na magazynie. No i ogólnie będę wdzięczna za każdą informację

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyz
 Opinia
@Xyz 13.08.2018 11:55

Praca teoretycznie 8 godzin, ale bywało tak, że cały miesiąc były nadgodziny po 2-2.5h dziennie, które są obowiązkowe. Tylko psikus jest taki, że nadgodziny nie są płacone normalnie,ale tylko jeśli masz przepracowane więcej godzin niż norma miesięczna (czyli na 20 dni pracujących trzeba mieć powyżej 160h przepracowanych, aby zapłacili za jakiekolwiek nadgodziny) zostawaliśmy na wszystkich nadgodzinach, nie opuściliśmy żadnego dnia pracy, a na koniec i tak wyszło nam godzin poniżej normy miesięcznej (mimo tego, że przez 3 tygodnie praktycznie codziennie pracowaliśmy po 9-10h). Weekendy są wolne. Cała praca polega na tym, że jeździ się wózkiem niskounoszącym z paletą albo rolkami i się kompletuje zamówienia zgodnie z informacjami podawanymi przez słuchawkę. Dla kobiet raczej nie polecałbym tej pracy. Dopóki są jakieś małe zamówienia, to spokojnie się daje radę, ale kiedy dostaje się czwarte zamówienie z kartonami wina, bądź proszkami do prania, które potrafią ważyć po 12kg,a trzeba je wrzucić na samą górę palety, to nawet facetowi może być czasem ciężko po 8h pracy, a co dopiero kobiecie. Żeby wyrobić dzienną normę trzeba biegać i skakać po regałach przez cały miesiąc, a premię za wydajność jak się policzy, to wychodzi 30-50 euro do wypłaty, co jest jakimś żartem przy tym, ile trzeba się napocić. Jak jeszcze będą jakieś pytania, to mogę odpowiedzieć.

Pomocna?
Tak10Nie
Pakowacz
 Opinia
@xyz 29.08.2018 15:45

To ty chyba na innym magazynie robiłeś? nadgodziny są ale nie cały miesiąc - nocki nawet szybciej kończą i lepiej płatne, a jak ktoś nie daje rady to premii nie dostanie. Premie to i 300 dostaniesz i zniżke na mieszkanie. Ludzi przejmują co chwila bo dają radę, nawet dziewczyny więc nie pisz, że praca nie dla dziewczyn, bo to każdy musi sam ocenić. Zwłaszca że dziewczyn pełno na górze pracuje, na dole jest ciężko ale tam inne firmy. Praca na magazynie nie jest lekka, ale uwierz i tak to nie są cięzkie rzeczy. Ja tam nie narzekam, kasa sie zgadza to najważniejsze, a po 9 miesiącach to duża podwyżka

Pomocna?
Tak5Nie1
nickkick
 Opinia
@xyz 29.08.2018 15:45

Ja jakoś jestem kobieta i pracowałam u nich dwa lata pod Magdeburgiem i nigdy ani ja ani moja kolezanka nie narzekałyśmy, teraz co prwada jestem na produkcji z inna agencj w Berlinie ale na mg tezż złego słowa nie powiem. Fajne jest to ze w mg nie ma żadnego Arbitkonto i nie zbieraja nadgodzin na złe czasy tylko wypłacają wszystko i wcale nie było trudno zarobić na rękę te 1300 a lepsi mieli nawet ponad 1500, widać Ty nie nadajesz się do pracy gdzie sie trzeba ruszac. Tam chodzi o technike a nie tylko sile i wiele razy bylo tak ze my kobietki biliśmy facetow na łeb wynikami bo myślałysmy a nie tylko miesnie sie licza. Jestes strasznie negatywnie nastaiwiony i zniechecasz ludzi. Napisz tez o pozyytywach a nie badz typowy narzekacz i hejter jak Polacy maja to w naturze. Jest fajna stołówka, jest koordynator, zalatwiaja mase problemow za pracownika, sa premie wakacyjna swiateczna, jest premia za pełą obecnośc, ja miałam super mieszkanko w Magdeburgu, sama praca w sobie jest banalna - nie ma co ukrywać łatwo można się połapać, teraz musze stac przy tasmie na produkcji i szczerze mówiac wolalaalbym biegac po magazynie niz tak stać jak teraz, ale cos za cos sama wybrała bo chcialm w Berlinie byc przy mezu i dlatego zmieniła prace. Tak wiec pisz obiektywnie bo ja dalej mam tam znajomych na edece którzy są od 2 lub 3 lat i są bardzo zadowoleni , no ale trzeba trochę popracować dłużej a nie miesiac czy dwa aby móc oceniac. Ktoś coś to ja chetnie udziele szczerych informacji. Oczywiscie sa tez jakies minusy ale gdzie ich nie ma?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
24353465
 Opinia
@Xyz 08.08.2018 20:50

O widzę że o Edece mowa. Ja jestem zadowolony i jestem tu od prawie roku? no własciwie 10 miesięcy, normalnie na rękę wychodzi takie 1200 - 1300, najlepsi 1500 ale warto poczekać do 9 miesięcy bo wtedy stawka rośnie do 14 euro prawie i zarobki rzeczywiscię duzo lepsze, 2 tysiaki euro na rękę jest opcja. A sama praca, jak to magazyn, nic nowego nic innego niż wszędzie. Co chcesz jeszcze wiedzieć?

Pomocna?
Tak6Nie1
aabc
 Opinia
@qwe 12.08.2018 10:55

Nie rozumiem takiego podejścia.. chyba w każdym magazynie są jakieś normy i trzeba szybko pracować. wyjechałam z chłopakiem, wiadomo że na początku jest duzo informacji, trzeba się przyzwyczaić do pracy ale na wypłate nie narzekam i to sie liczy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@aabc 30.08.2018 10:55

A czy po 18 miesiącach - tak jest na pisane w ogłoszeniu - po przejściu na niemiecki kontrakt, można wyciągnąć więcej niż 2000 euro? Ktoś z Was może już ma taką umowę?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
52729384
 Opinia
@Xyz 08.08.2018 20:50

Jasne, dużo jest super osób i fajne są warunki. Praca 8 czasami 10 h. Pomoc koordynatora jak najbardziej. A jeśli nie byłeś, to może warto sprawdzić przekonać się bo fajna kasę można zarobić. Nie rozumiem takiego narzekania od ekspertów co pracowali tam może 2 tygodnie...

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@nickkick 30.08.2018 10:18

Czy można jakiś kontakt do Ciebie, aby uzyskać więcej informacji o Edece? :) Będę bardzo wdzięczny.

Pomocna?
TakNie
Praca
 Opinia
@aabc 30.08.2018 10:55

Gdzie pracujecie na Edece?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GaGaGa
 Opinia
@Praca 14.09.2018 00:47

Magdeburg, tylko uważaj bo w 1 miesiacu jak nie pracujesz całegopełnego miesiaca to wynagrodzenia nie przeliczaj sobie nei daj Boże na godzine, musisz przepracowac caly miesia, bo nie ma ulg na skladkach i podatka i jakiś odatków i nieplene miesiace nie wychodza tak fajnie, wiec sie wstrzymaj i poczekaj na pełen miesiac pracy i wtedy sobie przeliczaj czy się oplaca. a najlepiej dopracuj do 9 miesiaca bo wtedy stawka 14 euro prawie lub cie wezma na niemiecki kontrakt i tez taka wysoka stawka, 2000 lekko wtedy. ogolnie jak tu przyjedziesz to dobrze trafisz, bo na prawde nie ma sie do czego przyczepiać, fajnie ludzi traktująą. Są ludzei którzy są tutaj od 4 lat i sa już pod Edeką bezpośrednio ale ja tam wole przez agencje bo jest łatwiej, Jak coś to pytajcie

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marek
 Opinia
@GaGaGa 15.09.2018 17:51

GaGaGa można jakiś kontakt do Ciebie? Chcę dopytać szczegółowo o Magdeburg, bo się wybieram. Będę mega wdzięczny :)

Pomocna?
TakNie1
Bartek
 Opinia
@Marek 16.09.2018 22:25

A jak sprawa z zakwaterowaniem wyglada. Znaczy ile kasuja za to i w ile osob na pokoj i ile na mieszkaniu i jakie warunki?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek
 Opinia
@nickkick 30.08.2018 10:18

Witam. Ja chetnie skorzystam z Twoich informacji. Moj mail bartraz(malpa)o2.pl jesli mozna o informacje ogolnie o prqcy i zakwaterowaniem i o namiat do kogos z kim moge sie skontaktowac w sprawie pracy. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
brunetka
 Opinia
@24353465 30.08.2018 10:44

Witam mozna prosic jakis namiar na ta prace?

Pomocna?
TakNie
anonymous
 Opinia
@nickkick 30.08.2018 10:18

A mozna wiedziec przez jaka firme pracujesz teraz w Berlinie? I jakie sa zarobki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leydi
 Opinia
@GaGaGa 15.09.2018 17:51

Hej, GaGaGa powiedz mi proszę, czy jest możliwość wyjechać tam na miesiąc ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aduspol
 Opinia
@xyz 29.08.2018 15:45

Tak jest na każdym magazynie - dopóki tego nie zmienicie - nie skończycie biegać jak Psy to nigdy się to nie zmieni A JA wiem że się nie zmieni bo znam dużo osób które są niewolnikami za 1300 euro miesięcznie z premią Także wasz los w waszych rękach - albo lekka i przyjemna praca na magazynach albo Niewolnictwo - wybierajcie sami

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dla hipokrytek

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Xyz 08.08.2018 20:50

Praca w edece to temat rzeka czytając komentarze jak ktoś już zauważył piszą Je po większości "przyjaciele" Pana Mateusza a wypowiadają się pracując na jednej zmianie nie mając wogole pojęcia jak praca TU wygląda. Pani która tak ochoczo pisze ze nie raz była lepsza wraz z koleżankami od panów zapraszam do podpisania się będę mógł stwierdzić czy tak było pracuje już Tu długo i kojarzę tylko jedna dziewczynę która osiągała wysokie % i colle a reszta chwali pięt niech nie przeszadza (ale i tak należy się szacun dla kilku Panńobecnie około 3 polek które robią tu dłużej aniżeli 1,5 roku większość nie daje rady wytrzymać wiecej). Temat koordynator sobie odpuszczę i tak w pracy wogole go nie ma a jak jest to świeżaczkom swoje bajki opowiada. Do sedna praca jak dla osoby sprawnej fizycznie i nie znającej języka jest ok aczkolwiek wysiłek fizyczny plus liczba godzin jest przesada a pisanie o 4 miesiącach w roku gdzie więcej się pracuje to śmiech na sali tak naprawdę to 4 miechy może wszystkiego jest tak że jest mniej pracy. Mieszkania są ok ale jak Pani Sara zachwala to na większości minus internet tego nie ma (fichte i luther te mieszkania) ale ogólnie jest dużo lepiej jak było.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michallll
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Pakowacz 30.08.2018 09:34

Cześć możesz podać maila? Lub napisać do mnie na :michal2414@interia.pl Jestem zainteresowany pracą i chce się dowiedzieć parę szczegółów

Pomocna?
TakNie
barbara
 Opinia
@GaGaGa 15.09.2018 17:51

Przecież kontrakt jest na 9 m-cy i koniec. To kiedy jest stawka 14 euro jak w 10-tym miesiącu już nie pracujesz.

Pomocna?
TakNie
big
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@24353465 30.08.2018 10:44

Czy ktoś Tobie płaci za te brednie? Jakie 14 euro/h ? Przed upływem 9-tego miesiąca już jesteś na wylocie, żeby ci nie dać podwyżki. Nie wierzcie w te brednie. To nierealna zachęta do wyjazdu.

Pomocna?
TakNie1
Abra
 Opinia
@Marek 30.08.2018 22:54

Możesz wyciągnąć ale nogi

Pomocna?
TakNie
Jechać czy nie
 Opinia

Pracuje ktoś na kosmetykach, produktach BIO? Praca jest chyba w Kolonii? Jakieś opinie?

Pomocna?
TakNie
Keisha
 Opinia
@Jechać czy nie 30.05.2019 19:14

Witam ja pracuje od nie dawna praca ok 1200 kartonów na godzinę niby trzeba zrobić Zbiera się produkty spożywcze bio Praca jest 20 km od kolonii Ale ogolnie polecam

Pomocna?
Tak2Nie
Mich
 Rekomendacja
@Jechać czy nie 30.05.2019 19:14

Ogolnie to obiecane zarobki były od 1300 do 1600 A okazuje się że 1200 ciężko.

Pomocna?
Tak4Nie
Gsgdhsi
 Opinia
@Keisha 01.06.2019 00:28

Czy mowisz o magazynie na R. Boschstrasse w Weilerswist?

Pomocna?
TakNie
Bieda z Nędzą
 Opinia
@Jechać czy nie 30.05.2019 19:14

To jest dramat! Na magazynie taki (usunięte przez administratora) że się można do podłogi albo przykleić albo wy...ć takiego fikoła na rozlanym oleju, że się nie pozbierasz. Pieniądza, jak wszędzie. Dojazd do pracy 15-25 kilometrów. Lepiej szukać czegoś bliżej granicy.

Pomocna?
Tak1Nie2
Keisha
 Opinia
@Gsgdhsi 03.06.2019 20:24

Tak

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Mich 02.06.2019 19:11

Witam Pana, podane widełki to średnie zarobki. Możliwe, że np w miesiącu w którym jest mniej godzin (kwiecień/ maj) wypłata może być troszkę niższa, ale są również miesiące w których pensje są znacznie wyższe, np. miesiące które teraz się zbliżają. Dodatkowo należałoby przeanalizować konkretny przypadek i wynagrodzenie i brać pod uwagę tylko w 100% pełne miesiące pracy, gdyż dopiero wtedy wynagrodzenie jest kompletne. Dodatkowo pracownikom przyznawane sa premie za wydajnością, wówczas najlepsi pracownicy zarabiają netto min. 1.500 EUR, do tego przyznawane są dwa razy w roku premie wakacyjna oraz świąteczna. Po 18 miesiącach wybrani pracownicy otrzymują też możliwość przejścia na kontrakt bezpośrednio z firmą niemiecką.

Pomocna?
Tak1Nie1
Tvp
 Opinia
@MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k. 21.06.2019 14:29

Proszę nie piszcie ze ktoś po 18 m-ch przechodzi na kontrakt z niemiecka firma bo to mydlenie oczu swoim rodakom. Wstyd!!!!!!!.

Pomocna?
TakNie
Natka
 Opinia

Bez samochodu nie podchodź . Wymuszają wręcz na tobie żebyś kolegę, sąsiada i inne pociotki namówił na wyjazd z samochodem. Czas w końcu zadbać o transport pracowników do pracy a nie wymuszać na pracownikach posiadanie pojazdu.

Pomocna?
TakNie
Anoim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ludzie jak chcecie jechać przez tą firmę musicie mieć posiadać auto!A jak nie posiadacie auta to jesteście dyskryminowani przez tą. firmę!To jest druga firma z Krakowa która źle traktuje interesantów!A nie wszyscy mają samochody-parkingi w Niemczech musiałyby być kilometrowe!

Pomocna?
Tak2Nie
Agnes
 Opinia
@Anoim 10.07.2019 12:30

Cała prawda potwierdzam

Pomocna?
TakNie
Kuba
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Wszystko super ale trzeba uwazac na projekcie czekolady w Wernigerode kolo Magdeburgu Pracuje tam Polaczek Dawid Gwozdzik z familia ktory wchodzi wszystkim w (usunięte przez administratora) a zaraz lata do biura i gada niestworzone rzeczy Podpuszcza liniowe zeby nowym dawaly wycisk Przez oferme kilka osob stracilo nieslusznie prace Pracuje pod Niemcem i sie panoszy jak malo kto

Pomocna?
TakNie2
1
Kazimierz
 Opinia
@Kuba 15.07.2019 07:56

W każdej firmie mogą znaleźć się osoby, które tworzą niekoniecznie dobrą atmosferę. Pamiętaj na przyszłość, aby nie podawać danych personalnych osób, ponieważ jest to zakazane na forum publicznym. Bardziej interesuje mnie to, abyś napisał, jak to się stało, że trafiłeś do pracy za pośrednictwem akurat firmy MGsolutions MGJJ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
big
 Opinia
@Kuba 15.07.2019 07:56

A gdzie jest wielki manager z KRK .Niech się zajmie sprawą a nie tylko grafiki wysyła.

Pomocna?
TakNie
pick
 Opinia
@Kuba 15.07.2019 07:56

Najgorsze są studenciaki , którzy przyjeżdżają na 2 lub 3m-ce i sieją ferment. A potem zabierają (usunięte przez administratora) a niesmak miedzy stałymi pracownikami zostaje.

Pomocna?
TakNie
Ann81
 Opinia

Hej.. Myślę o pracy w Kolonii w magazynie BIO.. Czy ktoś mógłby mi napisać czy posiadanie samochodu jest absolutnie konieczne? Czy firma jakoś organizuje transport jeśli się go nie posiada? I generalnie jakie są warunki zakwaterowania gdy jedzie się samej? Z góry dziękuję..

Pomocna?
TakNie
Dawid
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ann81 11.07.2019 09:26

Nie ma po co tam jechac pieniądze śmieszne jak na wyjazd do Niemiec ....

Pomocna?
Tak2Nie
Podpalony
 Opinia

Hejjo. Kilka słow o pracy w DSV Weillerswist. Pracuje na hali z artykułami bio: mleka, soczki, keczupy i Pracujemy bez SKANERA na kartkach Jeżeli chodzi o Mg solution, mialem zarabiac 1300-1600 euro na reke a jeszcze sie nie zdarzylo zebym dostał WIĘCEJ niż 1330 euro przy 180h pracy, 140h przepracowanych godzin 1040 wypłaty oczywiście doliczyć trzeba dojazdy, nikt nie zwraca za paliwo, na niektórych domkach brak pralki ludzie muszą prac ręcznie tragedia jakąś, wiadomo obowiązuje norma 1200, ,, pików'' dla początkujących przez miesiąc Czasu oko przymykaja jak ktoś nie zrobi. URLOP możesz zapomnieć nie chcą słyszeć tutaj o urlopie bo jak to stwierdzili, wstyd po trzech miesiącach pytać o urlop, po roku czasu to ok... Ciągłe straszenie że cię zwolnia bo normy nie robisz, naklejkę z kodem krzywo przykleisz, paletę źle składasz, a już nie wspomnę o nockach... Nocki są dla. Wybrańców tutaj dla szarego człowieka praca jest dwu zmianowa a nie tak jak napisane jest na umowie i wogole to co w biurze gadają nic się nie zgadza!!! Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie1
Dawid
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Podpalony 10.07.2019 23:04

Dokładnie po przepracowaniu 140h oraz 2 dni urlopu dostalem 900 euro po odliczeniu kursu na wózki dobrze ze dłużej nie zostałem w tej pracy. Nie polecam firma (usunięte przez administratora) ludzi bo za takie pieniądze nikt by nie jechał 1000km. Po odliczeniu kosztów paliwa wyjdzie nie wiele więcej jak w Polsce.

Pomocna?
Tak3Nie
Damian
 Opinia

Witam. Każdy poleca agencję, ale nie ma żadnej wzmianki na temat zarobków, które są najbardziej istotne, wiem że w ofercie sa zawarte informacje np. " minimum 1300-1600 euro po wszystkich potraceniach " ale czy są to realne zarobki ?? Napiszcie proszę na jakie zarobki mozna liczyć i na jakim projekcie pracujecie, to bedzie bardzo pomocna informacja. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Romek
 Opinia
@Damian 01.04.2019 09:24

Najlepiej patrzeć na tę minimum co jest w ofertach, przeważnie tyle wychodzi za przepracowanie całego miesiąca bez nadgodzin (chociaż nie zawsze) zależy od projektu, ja pracowałem na produkcji napojów alkoholowych przy 21 dniach roboczych 1zmiana i 2 sobotach wychodziło jakieś 1200 (po odliczeniu mieszkania) -. -

Pomocna?
TakNie
Patryk
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@Romek 04.05.2019 23:15

Romek chcialbym dowiedziec sie wiecej na temat pracy tam wlasnie na napojach alkoholowych moglbys podac jakis kontakt do Siebie albo odezwac sie na email?

Pomocna?
TakNie
Romek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Patryk 06.05.2019 12:11

W skrócie, praca szybka ale do przyzwyczajenia, jest monotonia bo bez przerwy to samo, lekka xd nie ma co liczyć na większe wypłaty jak 1200, zdazy się lepszy miesiąc ale to rzadko xd nie narobisz się tam, jaka praca taka płaca

Pomocna?
TakNie
Darek
 Opinia

Witam. Planuje wyjazd do Niemiec poprzez Mg Solutions. Ponieważ w ogłoszeniach jest warunek dotyczący zapewnienia sobie transportu do miejsca pracy, to w związku z tym mam pytanie: Czy ktoś planuje w najbliższym czasie jechać swoim samochodem?Proszę pisać na: euro500@wp.pl

Pomocna?
TakNie2
Vgt
 Opinia

Kilka słów o magazynie DSV Bochum. Są dwie hale jedna z chemią tzn. Płyny, pampersy, papiery a także żwirki dla kotów itp. Praca ciężka ale są stałe godziny i można zarobic, kierownictwo ok. Druga hala to czekolady, niestety godzin nie ma pracujesz po 4 lub 5 h dziennie bywa że w tygodniu nie przepracujemy nawet 5 dniu. Kierownik nie wie na jakim świecie żyje a rządzą nim dwie panie brygadzistki alkoholiczki a jedną z nich zawieszona za (usunięte przez administratora) ale nadal pracuje. Ciężko się doprosic o dodatkową pracę czy godziny a na dziale jest straszny bałagan. Nawet gdy jest mało pracy jesteś ganiany że masz szybko robić i ciągle jest czepianie sie kierownictwa które chce już iść do domu pić i nie obchodzi ich że ludzie nie mają godzin. Do agencji nie mam zastrzeżeń, jeśli masz problem możesz liczyć na ich pomoc.

Pomocna?
TakNie
Lidia
 Opinia
@Vgt 06.07.2019 10:06

Nie ulega wątpliwości, że praca na produkcji nie należy do najlżejszych. Cieszy to, iż ostatecznie doceniłeś agencję pracy MGsolutions MGJJ. Z związku z tym, że posiadasz sporą wiedzę na jej temat chciałabym Cię zapytać, czy agencja ma aktualnie propozycje prac jedynie na okres wakacji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
black
 Opinia

Czy są wyjazdy krótkoterminowe np wakacje? Czy tylko długofalowe. Proszę o odpowiedź .

Pomocna?
TakNie
Robert
 Opinia
@black 30.06.2019 09:14

Dobre pytanie. Rozpoczął się okres wakacyjny, więc na rynku pracy pojawiły się osoby, które poszukują krótkoterminowych wyjazdów. Również chciałbym dowiedzieć się, czy firma MGsolutions MGJJ oferuje taki rodzaj wyjazdów. Ty również zastanawiasz się nad takim wyjazdem?

Pomocna?
TakNie
Klvdxx
 Opinia
@Robert 01.07.2019 13:33

Również się podpinam pod pytanie :)

Pomocna?
TakNie
wera
 Rekomendacja

Bardzo fajna agencja, pracuję u nich 4 miesiące, zawsze mam pewne 40 godzin tygodniowo plus nadgodziny, brygadziści i koordynator projektu szybko reagują na pytania, polecam

Pomocna?
Tak1Nie1
Nic
 Opinia
@wera 06.06.2019 11:41

A co robisz? Ze tak chwalisz.podobno to są obozy pracy

Pomocna?
Tak2Nie
Basia
 Opinia
@Nic 26.06.2019 20:08

Ha ha ha :D To ty chyba w (usunięte przez administratora) nie bylas :D :D pozdro! ja nie narzekam, i kasa ok, zawsze na czas a nie tak jak w innych agencjach

Pomocna?
TakNie
kris
 Opinia

Witam, mam pytanko czy jest wymagana znajomość języka niemieckiego. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Ludzie omijajcie EDEKE w Magdeburgu, szerokim łukiem. Tyle w temacie. Szkoda słów, żeby więcej się rozpisywać.

Pomocna?
Tak1Nie
Mike
 Opinia

Dzień dobry! Czy pracuje ktoś w Magdeburgu jako "komisjoner - magazynier"? (kompletowanie zamówień zgodnie z listą itp itd) Pozdrawiam Mike

Pomocna?
TakNie
kik
 Opinia

Czy to jest prawdą , że osoba dla której praca jest za ciężka i rezygnuje to jej partner/ka zostaje zwolniona nawet jeśli jej praca odpowiada i chce zostać?

Pomocna?
TakNie
Maciejmaciek
 Opinia

Cześć, jak wygląda sprawa w przypadku braku posiadania pojazd? Czy może koordynatorzy lub rekruterzy "zgrywają" ze sobą osoby wyjeżdżające w tym samym terminie? Czy może posiadanie pojazdu to obowiązkowa sprawa?

Pomocna?
TakNie
Ewaxoxo
 Opinia

Witam. Czy pracuje ktoś w Magdeburgu przy produkcji kasków ? Proszę o jak najwiecej informacji o samej pracy, jak wyglada, jak z wynagrodzeniem i jak wyglada zakwaterowanie.

Pomocna?
TakNie
Mmmk
 Opinia
@Ewaxoxo 06.06.2019 15:31

Pracujesz już może w tej firmie?

Pomocna?
TakNie1
Ewaxoxo
 Opinia
@Mmmk 10.06.2019 16:56

Nie pracuje, dzisiaj mam odesłać podpisane umowy i się zastanawiam

Pomocna?
TakNie
Tomek
 Opinia
@Ewaxoxo 06.06.2019 15:31

Też z chęcią zasięgnąłbym opinii osób, które tam pracują. W lipcu wybieramy się z dziewczyną do Magdeburga i chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś o pracy, wynagrodzeniu i panujących tam warunkach.

Pomocna?
TakNie
Takashi
 Opinia

Hej, wyjeżdża ktoś w najbliższym czasie do Magdeburga do tego nowego magazynu?

Pomocna?
TakNie
Tomek
 Opinia
@Takashi 18.06.2019 17:07

Nowego miejsca? My z dziewczyną szukamy pracy z Magdeburgu, chcielibyśmy rozpocząć od początku/połowy lipca.

Pomocna?
TakNie
Chce podjąć prace
 Opinia

Witam chcialbym wyjechać do z narzeczoną... Czy zazwyczaj mieszkanie jest z wspólokatorami czy samemu można mieszkać?

Pomocna?
TakNie
Kriss
 Opinia

Witam. Czy ktoś pracuje w Stuttgarcie na magazynie z odzieżą ? Zastanawiam się nad wyjazdem tam do pracy z narzeczoną. Jakieś opinie ?

Pomocna?
TakNie2
kinga
 Opinia

Wie ktoś czy w tym roku bedzie praca w laboratorium? Albo ktos jedzie na cos innego i ma wolne 2 miejsca?

Pomocna?
TakNie
Ryan_90
 Opinia

Witam, Piszę z zapytaniem o prace jako komisjoner na magazynie Edeki w okolicach Oldenburga. Jak wygląda praca na tym magazynie? Czy jest ona ciężka dla kobiet? Jakie są warunki mieszkaniowe? Z góry dziękuję za odpowiedź

Pomocna?
Tak12Nie
Yooko
 Opinia
@Ryan_90 06.05.2019 09:31

Praca dla kobiet czasem jest ciezka ale dziewczyny bez problemu sobie daja rade. Ogólnie firma Edeka jest spoko, Mg rowniez ale jesli trafisz na koordynatora, ktory jest od niedawna to szybciej uciekniesz stamdad niz przyjedziesz :-) takie moje zdanie. Wiem z doswiadczenia. Pozdro

Pomocna?
Tak5Nie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Yooko 21.05.2019 16:30

Praca jest okej z tym się zgodzę, niektóre rzeczy trochę cięższe ale po czasie się przyzwyczaisz. Nie zgodzę się z tym co napisałeś, koordynator jest jak najbardziej wporzadku, zawsze pomoże, zapyta jak idzie, nie robi żadnych problemów, nie goni pracowników żeby szybciej robili etc, do tego zawsze z humorem czego więcej chcieć od koordynatora ???? normalny zawsze się z normalnym dogada, niestety jak ktoś szuka wszędzie dramy wokół własnej osoby to wiecznie nikt mu nie będzie pasował takie moje zdanie ???? wracając do roboty jak najbardziej Oki, my się w sumie z niczym nie rozczarowalismy odkąd tu jesteśmy????pozdrawiam

Pomocna?
Tak5Nie2
Yooko
 Opinia
@Pracownik 24.05.2019 09:08

Koordynator jest tak pomocny ze tylko szkodzi. Nie oszukujmy sie ale przez niego polowa pracownikow sie zwolnila. Z oszustami niestety w zgodzie sie zyc nie da. A po magazynie kraza pogloski ze na swoich pracowników policje naslal toz to skandal. Jak dla mnie firma Edeka jest okej, MG rowniez ale kuu...zwa niech daja takiego koordynatora co mozna z nim zyc w zgodzie a nie zeby ludziom szkodzil i zeby sie bali przez niego do roboty chodzic.

Pomocna?
Tak4Nie
Kaamka
 Opinia
@Ryan_90 06.05.2019 09:31

Nie jest szczególnie ciężka :) fajne jest to, że pracuje się w tych samych godzinach a nie na zmienne grafiki

Pomocna?
TakNie
Nowyy
 Opinia

Witam pracuje ktoś na magazynie z kosmetykami i produktami BIO? Jak to rzeczywiście wygląda z zarobkami, zakwaterowaniem itd? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jestem tu nowa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Nowyy 23.05.2019 17:10

Hej. Ja zaczynam tam pracę od tego poniedziałku (27.05) z chłopakiem. Wszyscy znajomi którzy tam byli bardzo sobie chwalili tę pracę.

Pomocna?
Tak1Nie
Michqlll
 Opinia
@Jestem tu nowa 24.05.2019 19:29

Hej, i jak po pierwszym dniu? W jakiej miejscowości jest ta praca?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mirosław
 Opinia
@Jestem tu nowa 24.05.2019 19:29

Z Twojej wypowiedzi wynika, iż wczoraj rozpoczęłaś pracę za pośrednictwem firmy MGsolutions MGJJ. Będziesz tak uprzejma i podzielisz się z nami swoimi wrażeniami związanymi z pierwszym dniem pracy w nowej firmie? Ciekawi mnie, jak zostałaś przyjęta oraz czy mogłaś liczyć na pomoc i wsparcie pracowników, którzy tam pracują.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Roman
 Opinia
@Mirosław 28.05.2019 08:08

Ludzie na magazynie spoko. Wypłata napewno nie jest taka jak obiecują w ogłoszeniu. (usunięte przez administratora) 1300 e podstawy a jest 1050 euro. Szkoda jechac tak daleko za taką kase praca jest przy granicy.

Pomocna?
Tak3Nie1
Kasia
 Opinia
@Nowyy 23.05.2019 17:10

Witam, praca sama w sobie nie jest ciężka ludzie na magazynie są w porządku, ale co do samego wynagrodzenia ma się to nijak do tego co firma obiecuję. Podstawą jest1300 € a po obliczeniach wychodzi 1050€ nadgodziny to ściema, soboty pracujące płatne normalnie a o nockach można tylko pomarzyć. Osobiście uważam że nie warto jechać taki kawał drogi ponieważ przy granicy można pracować za podobną kasę

Pomocna?
Tak3Nie1
BezNicka
 Opinia
@Roman 29.05.2019 23:05

To co piszesz jest po prostu smieszne.Zarobki wynikaja z ilosci godzin,wiecej godzin to wiecej pieniedzy,skoro jest Ci tam zle i zostales oszukany jak twierdzisz to co tam jeszcze robisz??????????

Pomocna?
TakNie5
Mirosław
 Opinia
@Roman 29.05.2019 23:05

Rozmawiałeś z firmą MGsolutions MGJJ, dlaczego otrzymałeś niższe wynagrodzenie, niż powinieneś? Może jest to wynikiem błędu i warto dowiedzieć się skąd taka rozbieżność? Napisz, czy próbowałeś wyjaśnić z pracodawcą tę sytuację.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mitarbeiter
 Opinia

Siema. Kilka słow o pracy w DSV Weillerswist. Są 2 hale. Jedna z chemią gospodarczą, artykuly higieniczne, kuchenne, pampersy. Pracuje sie ze skanerem. Zbierasz, składasz na palete, streczujesz. Dużo Polakow i Słowakow, kilku Turkow. Atmosfera bardzo fajna, wszyscy sobie pomagają są uprzejmi. Kierownictwo super, z niczym nie ma problemow, można powiedziec ze wszyscy czują sie rowni. Druga hala to artykuły bio: mleka, soczki, keczupy i takie tam lżejsze rzeczy. Pracijemy bez skanera, ale z kartką. Ludzie i koerownictwo podobnie jak na pierwszej hali. Jak są okredy gdzie jest dużo zamowien, to troszke cisną żeby robic wiecej, pozostaly czas jeżeli masz przecietne zdolnosci fizyczne to nie ma szans żebys nie dał rady. Choc zdarzały sie takie osoby, co sie zwalnialy po tygodniu bo przyjechali do pracy i musieli pracowac, a co gorsza wstawac wczesnie na 6 do pracy. Szok! :) Jeżeli chodzi o Mg solution, to nie bardzo jest sie o co przyczepic. Kasa soe zgadza, zaczynalem prace tutaj w pazdzierniku, mialem zarabiac 1200-1500 euro na reke a jeszcze sie nie zdarzylo zebym dostał mniej niż 1470 euro. Ostatnio ponad 1600, teraz bedzie tez premia wakacyjna. Jeżeli nie idziemy do pracy, bo w Niemczech jest świeto, a w polsce normalny dzien, wtedy mamy wypłacane postojowe za ten dzien. Koordynator ST może nie jest jakos idealny, czasem chce zalatwic kilka rzeczy naraz ale przynajmniej sie interesuje ludzmi, porozmawia, wypytuje czy nie ma jakichs problemow i w przeciwienstwoe do swojego poprzednika o kazdej porze odbiera telefony albo oddzwania. Troche wyrozumialosci, jest tu od niedawna, uczy sie i widac ze sie stara. Wypłata zawsze w terminie, albo wczesniej, paski na maila q dzien wyplaty. Mysle ze starczy

Pomocna?
Tak10Nie13
Szczery
 Opinia
@Mitarbeiter 03.06.2019 20:49

Nie mniej niż 1470? Może na chemii, wraz z dodatkiem za nocki i ekwiwalentem za 2 dni niewykorzystanego urlopu. (Potem, jak idziesz na urlop to możesz wziąć tylko bezpłatny.) W magazynie BIO jest troszkę inaczej. Na nockach cały czas ten sam skład. Jeżeli nie trafisz na nocną zmianę to o dodatku możesz zapomnieć i 1200 ciężko zarobić. Premia? Ha ha ha! Każdy, kto tu pracuje, wie, jak są wydawane zamówienia do realizacji ;) Jeden może biegać, żyły sobie wypruć i premii nie wyrobi, a inny spaceruje i premia wpada, bo mu dziwnym trafem zawsze "siadają" dobre auftragi ;) Z tym postojowym też nie jest wszystko w porządku. W Niemczech za dzień świąteczny wypadający w tygodniu należy się wynagrodzenie. MG jak tylko może to się od tego wykręca. To święto się łączyło z weekendem i kasa się nie należy. Innym razem, daliśmy wam premię za święta, więc postojowe już wam nie przysługuje i te pe i te de :) Praca faktycznie nie jest ciężka, ale kasa jest cienka, polska umowa (odnawiana co miesiąc) i polskie ubezpieczenie (zdrowotne i emerytalno-rentowe). Na niemieckiej umowie chorobowe jest płatne 100%. Na polskiej 80% podstawy wymiaru składki, czyli jakieś 25€ za każdy dzień na zwolnieniu. Słabo :(

Pomocna?
Tak6Nie2
BezNicka
 Opinia

Koordynator na projekcie DSV w Weilerswist ST to porazka-bajkopisarz,fantasta,w niczym nie pomaga a jedynie szkodzi,zdarza mu sie krzyczec na ludzi,uwaza sie za diabli wiedza jak waznego a ludzie sie z niego smieja,jeden z brygadzistow zmianowych mowi o nim ,,idiot''.

Pomocna?
Tak2Nie
Nowa11
 Opinia

Witam , szukam osob ktorzy zaczynają prace 11 czerwca w Automotive lub osoby ktore tam pracuja. Moga coś powiedzieć o zakwaterowaniu, pracy, zarobkach ?

Pomocna?
TakNie
Ola2019
 Opinia
@Nowa11 29.05.2019 16:33

Hej ;) Również jadę 11 do pracy w Automotive Jeśli chciałabyś się skontaktować proszę o kontakt kolorowa_981@wp.pl

Pomocna?
TakNie
Tomasz
 Opinia
@Nowa11 29.05.2019 16:33

Jedziemy razem z żoną swoim autem tam

Pomocna?
TakNie
Lili99
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Hej szukam jednej osoby do wyjazdu przez MG Solutions , praca okolice Hanoweru , brakuje nam jednej osoby do pokoju. Prosze o kontakt email izusia4589@op.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kris
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, szukam osób które pracowały w projekcie w Augsburgu przy produkcji komponentów :)

Pomocna?
TakNie
Jestem tu nowa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kris 21.05.2019 11:25

Hej. A mam pytanie. Wymogiem jest tam znajomość języka ? Orientujesz się może ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k. - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny