MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 575 ocen.

MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.
3 575 6 1

Opinie o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

PolecamMg

Kilka miesięcy już za mną, a nawet więcej niż kilka. Widzę bardzo dużo negatywnych komentarzy, wydaje mi się Od ludzi którzy oczekują tego że kiedy przyjadą za granicę będą siedzieć i pachnieć, a na koncie będą miliony. Otóż nie. Przyjeta jest łatka, wyzyskiwania ludzi za granica. I o każdej agencji ludzie starają się mówić źle, bo oczekują traktowania jak szlachta. Ale przyjeżdżasz do pracy czy na wakacje. ? Nie jest to praca biurowa jeśli chodzi o MG, lecz praca na magazynie. Samo to powinno dam Ci do myślenia, że jest akord i nie ma marudzenia. Chcesz zarobić pieniądze, utrzymać się, chcesz żeby było Cię stać na to na co nie stać Cię w Polsce to naciśnij zęby... agencja WYMAGA TYLKO : liczenia do 10, oraz ok 20 slowek(nawet nie). Serio to tak dużo? To może kogoś przyrównać? ŚMIESZNE... Praca na systemie słuchawkowy gdzie słyszysz konkretnie gdzie masz jechać, co masz zabrać. układanie towaru zgodnie z zamówieniem na palecie lub w 2 koszach oraz poruszanie się wózkiem. Jeśli grałeś kiedyś w tetrisa to prawie jesteś w domu. ;) Niektóre produkty są ciężkie, ale nie zbierasz ich cały dzień tylko są to produkty mieszane. Karton wina, proszku, kilka słoików, małe kartony z ciastkami, oraz perfumy. Naprawdę nie rozumiem co znaczy że jest ciężko... jestem dziewczyną o drobnej powtórzę, a faceci bardziej marudzę i nie dają rady... trochę przykro jakie cioty mamy w Polsce A nie facetów... Jeśli chodzi o atmosferę. To wszystkie gwiazdki jakie są to daje tej firmie ! Mega atmosfera, z Niemcami jak i wśród Polaków. Jest to system 3 zmianowy pracy. W okresach świątecznych zdarzają się nadgodziny gdzie jesteśmy zawsze informowani o tym żeby no wziąć dodatkowe jedzenie. Firma oferuje obiady które można zakupić za niewielkie pieniążki, oraz zawsze gorąca kawę i herbatę. Jest również możliwość nauki języka przez bardzo dużą tolerancję Niemców do do Nas. Oraz szefostwo jeśli widzi że się staracie i chcecie się uczyć będzie wam pomagało. Mieszkania pracownicze, dla mnie mega.ja trafiłam na mieszkanie świeże po remoncie. Meble nowe jeszcze z folią, łóżka super, i nowe materace. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Wygodnie będzie jeśli będziecie mieli własny samochód. Jeśli nie zmiany są tak połączone Ale by nie było problemu z dojazdem do pracy jak i z powrotem do domu. Pomoc koordynatora, jak najbardziej zawsze na miejscu. Przesympatyczny Człowiek, który zawsze rozwiąże twoje wątpliwości. ;) możliwość przejścia na kontrakt Niemiecki. Jak najbardziej polecam MG Solution !!!! Zwróć uwagę że pisze w formie żeńskiej, więc widocznie daje radę będąc kobietą ;)

Xyzzz
@PolecamMg 31.08.2018 11:48

Zabawne widać że komentarz napisany przez jedną z wielu osób ktora liczy na uznanie koordynatora , który ma wszystkich gdzieś. Jeśli chodzi o prawdę to przychodzisz do pracy na rano albo popołudnie i dopiero godzinę przed końcem pracy dowiadujesz sie czy masz nadgodziny czy nie i tak dzień w dzień , jeśli chodzi o ciężkie paczki jest ich mnóstwo , a przed świętami dzieje się istny dramat od listopada a Dokładnie połowy października. Jesli zależy Ci na wypłacie 50 euro więcej to przez 30 dni biegaj po całym magazynie jak małpa w zoo i codziennie wracaj upocony i bez siły na cokolwiek do mieszkania pracowniczego Na ktore rzeczywiście nie mozna narzekać tu przyznam ci racje . Jesli chodzi o agencje Mg solutions to kontakt z Krakowem super czy to z pytaniem czy z prośba ale jesli chodzi o koordynatora to nie raz sie zdąża ze słyszy sie uniesiony głos na pracownika i zajawki na traktowanie go jako prezesa całego magazynu a to ze każda prośbę czy pytanie olewa to juz oczywistość... Ale całe szczęście lada moment stad sie zwalniam po ponad roku na lekach przeciwbólowych na plecy.

Polecammg
@Xyzzz 06.09.2018 15:26

Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia w takim razie. wyraziłam opinie. Z Panem Mateuszem nigdy nie miałam problemów co do załatwiania spraw związanych z dniem wolnym czy z in yni pytaniami. Owszem okres od października do końca roku jest ciężki.. bo są święta? To jest logiczne że towaru idzie zdecydowanie więcej... 3mc można się przekroczyć żeby przez kolejne np 4 było luźniej.. nikomu się nie nmdohodzi. Jeśli pracujesz ponad rok na magazynie ba Ostwrr, napewbo się do Ciebie uśmiechne :)

XXX234
@Xyzzz 06.09.2018 15:26

Plecy bolą a rok robi - no faktycznie jak nie polecasz to nie ma co - ucekać od razu HA HA HA. I powiedz mi gdzie przed świętami jest spokojnie na produkcji lub magazynie??? żeś poleciał gościu

xyzzz
@XXX234 26.09.2018 19:13

Oho nastepny ludzik który po raz pierwszy znalazł poważniejszą pracę za granicą - tylko takie osoby zostają w Edece ponieważ nie jest to praca godna . Przychodzisz do pracy na 5 do teoretycznie 13 a o godzinie 12:45 okazuje się że pracujesz do 15:30 . Na pierwszy rzut oka nie wygląda strasznie bo i tak przyjechałeś do pracy ale 5 raz w ciągu tygodnia i 20 raz w ciągu miesiąca wygląda już inaczej a nie zmyślam bo tak na prawdę jest. Następna spawa to ten komentarz idealne pokazuje duże grono Polaków pracujących w Edece. Bardzo lubią oceniać, gadać o innych, wyśmiewać - po prostu czują się jak u Siebie na wiosce. Bić,wyśmiewać się ze słabszych (bo takie przypadki na prawdę były). @XXX234 - Nie masz żadnego prawa pisać że jestem śmieszny odchodząc po ponad roku ponieważ mnie nie znasz a oczywiście oceniasz każdego z Edeki przez pryzmat jednego zdania. Myślisz że nie wiem kim jesteś ? Doskonale wiem kto pisze każdy z tych komentarzy :) Tak samo jak wcześniej pisała Nasza koleżanka blondynka ze spłaszczonym nosem.

Gsueksb
@xyzzz 29.09.2018 15:10

Hmm.. jeśli obrażasz publicznie "Twoja koleżankę " to jest to słabe. jest ona bardzo pomocna i bardzo sympatyczna.. Ale nie o niej tu mowa.

xx
@xyzzz 29.09.2018 15:10

to co wy jej z tym nosem zrobiliscie??

waldi

specjalnie tu wszedłem zeby dodać opinie, może przyda się innym. nigdy nie wchodze na takie strony, ale przed wyjazdem sam tu zaglądałem i po niektórych komentarzach czułem się troche przestraszony ale wyjechałem. nie żałuje, wszystko co obiecali i dali na piśmie się zgadza, praca w fabryce czekolady w rzeczywistości taka jak przez telefon, ktoś chce dorobić to niech jedzie, wiadomo nie jest to praca na stałe bo nie da się cały czas być w Niemczech, ale jak ktoś chce u nich dorobić to polecam.

Monika
@waldi 02.10.2018 10:49

Cześć. Zamierzam wyjechać z partnerem właśnie do fabryki czekolady.Możesz się odezwać na prywatny meil?

Zainteresowana
@Monika 03.10.2018 13:04

Witaj Marta czy udało Ci się wyjechać do fabryki czekolady?

Zainteresowana
@Monika 03.10.2018 13:04

Przepraszam Monika miało być :)

Gosia1978
@waldi 02.10.2018 10:49

Czyli warto zaryzykować ? Długo czekałeś na wyjazd ?

adsfwefewdsazx
@Gosia1978 12.10.2018 11:27

dzwon i dopytuj, ale trzeba miec swoje auto zeby dojezdzac i byc w polsce ubezpieczonym w polsce mieisiac przed pilnuj tego bo to jakis tam wymog zusu czy cos

Agata

Witam, chciałabym wyjechac do pracy do Niemiec przez tą firmę lecz nie posiadam auta, czy jest tu jakas osoba z autem, która się wybiera i szuka towarzyszów? jesli tak, zostawiam e-mail do kontaktu: agata0102@op.pl

Gosia1978
@Agata 11.10.2018 12:29

Kiedy planujesz wyjechać ?

masti

Witam. Pracował ktoś może w fabryce okien pcv w Lipsku???? Jakie warunki?

Xyz

Pracuje ktoś na magazynie EDEKA w Magdeburgu? Jak wygląda tam praca?

zz
@Xyz 08.08.2018 20:50

co chcesz wiedzieć?

qwe
@Xyz 08.08.2018 20:50

Istny dramat, musisz biegać cały czas żeby wyrobić normę. Potrącenia z wypłaty masz w PLN, a wypłate w Euro. Pod odliczeniu wszystkiego wychodzi chyba niecałe 5,5 euro/h. Porażka

Xyz
@zz 11.08.2018 23:09

Praca 8 godzin dziennie czy więcej? Weekendy robocze? Jakie są mniej więcej tam obowiązki, bo nigdy nie pracowałam na magazynie. No i ogólnie będę wdzięczna za każdą informację

xyz
@Xyz 13.08.2018 11:55

Praca teoretycznie 8 godzin, ale bywało tak, że cały miesiąc były nadgodziny po 2-2.5h dziennie, które są obowiązkowe. Tylko psikus jest taki, że nadgodziny nie są płacone normalnie,ale tylko jeśli masz przepracowane więcej godzin niż norma miesięczna (czyli na 20 dni pracujących trzeba mieć powyżej 160h przepracowanych, aby zapłacili za jakiekolwiek nadgodziny) zostawaliśmy na wszystkich nadgodzinach, nie opuściliśmy żadnego dnia pracy, a na koniec i tak wyszło nam godzin poniżej normy miesięcznej (mimo tego, że przez 3 tygodnie praktycznie codziennie pracowaliśmy po 9-10h). Weekendy są wolne. Cała praca polega na tym, że jeździ się wózkiem niskounoszącym z paletą albo rolkami i się kompletuje zamówienia zgodnie z informacjami podawanymi przez słuchawkę. Dla kobiet raczej nie polecałbym tej pracy. Dopóki są jakieś małe zamówienia, to spokojnie się daje radę, ale kiedy dostaje się czwarte zamówienie z kartonami wina, bądź proszkami do prania, które potrafią ważyć po 12kg,a trzeba je wrzucić na samą górę palety, to nawet facetowi może być czasem ciężko po 8h pracy, a co dopiero kobiecie. Żeby wyrobić dzienną normę trzeba biegać i skakać po regałach przez cały miesiąc, a premię za wydajność jak się policzy, to wychodzi 30-50 euro do wypłaty, co jest jakimś żartem przy tym, ile trzeba się napocić. Jak jeszcze będą jakieś pytania, to mogę odpowiedzieć.

Pakowacz
@xyz 29.08.2018 15:45

To ty chyba na innym magazynie robiłeś? nadgodziny są ale nie cały miesiąc - nocki nawet szybciej kończą i lepiej płatne, a jak ktoś nie daje rady to premii nie dostanie. Premie to i 300 dostaniesz i zniżke na mieszkanie. Ludzi przejmują co chwila bo dają radę, nawet dziewczyny więc nie pisz, że praca nie dla dziewczyn, bo to każdy musi sam ocenić. Zwłaszca że dziewczyn pełno na górze pracuje, na dole jest ciężko ale tam inne firmy. Praca na magazynie nie jest lekka, ale uwierz i tak to nie są cięzkie rzeczy. Ja tam nie narzekam, kasa sie zgadza to najważniejsze, a po 9 miesiącach to duża podwyżka

nickkick
@xyz 29.08.2018 15:45

Ja jakoś jestem kobieta i pracowałam u nich dwa lata pod Magdeburgiem i nigdy ani ja ani moja kolezanka nie narzekałyśmy, teraz co prwada jestem na produkcji z inna agencj w Berlinie ale na mg tezż złego słowa nie powiem. Fajne jest to ze w mg nie ma żadnego Arbitkonto i nie zbieraja nadgodzin na złe czasy tylko wypłacają wszystko i wcale nie było trudno zarobić na rękę te 1300 a lepsi mieli nawet ponad 1500, widać Ty nie nadajesz się do pracy gdzie sie trzeba ruszac. Tam chodzi o technike a nie tylko sile i wiele razy bylo tak ze my kobietki biliśmy facetow na łeb wynikami bo myślałysmy a nie tylko miesnie sie licza. Jestes strasznie negatywnie nastaiwiony i zniechecasz ludzi. Napisz tez o pozyytywach a nie badz typowy narzekacz i hejter jak Polacy maja to w naturze. Jest fajna stołówka, jest koordynator, zalatwiaja mase problemow za pracownika, sa premie wakacyjna swiateczna, jest premia za pełą obecnośc, ja miałam super mieszkanko w Magdeburgu, sama praca w sobie jest banalna - nie ma co ukrywać łatwo można się połapać, teraz musze stac przy tasmie na produkcji i szczerze mówiac wolalaalbym biegac po magazynie niz tak stać jak teraz, ale cos za cos sama wybrała bo chcialm w Berlinie byc przy mezu i dlatego zmieniła prace. Tak wiec pisz obiektywnie bo ja dalej mam tam znajomych na edece którzy są od 2 lub 3 lat i są bardzo zadowoleni , no ale trzeba trochę popracować dłużej a nie miesiac czy dwa aby móc oceniac. Ktoś coś to ja chetnie udziele szczerych informacji. Oczywiscie sa tez jakies minusy ale gdzie ich nie ma?

24353465
@Xyz 08.08.2018 20:50

O widzę że o Edece mowa. Ja jestem zadowolony i jestem tu od prawie roku? no własciwie 10 miesięcy, normalnie na rękę wychodzi takie 1200 - 1300, najlepsi 1500 ale warto poczekać do 9 miesięcy bo wtedy stawka rośnie do 14 euro prawie i zarobki rzeczywiscię duzo lepsze, 2 tysiaki euro na rękę jest opcja. A sama praca, jak to magazyn, nic nowego nic innego niż wszędzie. Co chcesz jeszcze wiedzieć?

aabc
@qwe 12.08.2018 10:55

Nie rozumiem takiego podejścia.. chyba w każdym magazynie są jakieś normy i trzeba szybko pracować. wyjechałam z chłopakiem, wiadomo że na początku jest duzo informacji, trzeba się przyzwyczaić do pracy ale na wypłate nie narzekam i to sie liczy

Marek
@aabc 30.08.2018 10:55

A czy po 18 miesiącach - tak jest na pisane w ogłoszeniu - po przejściu na niemiecki kontrakt, można wyciągnąć więcej niż 2000 euro? Ktoś z Was może już ma taką umowę?

52729384
@Xyz 08.08.2018 20:50

Jasne, dużo jest super osób i fajne są warunki. Praca 8 czasami 10 h. Pomoc koordynatora jak najbardziej. A jeśli nie byłeś, to może warto sprawdzić przekonać się bo fajna kasę można zarobić. Nie rozumiem takiego narzekania od ekspertów co pracowali tam może 2 tygodnie...

Marek
@nickkick 30.08.2018 10:18

Czy można jakiś kontakt do Ciebie, aby uzyskać więcej informacji o Edece? :) Będę bardzo wdzięczny.

Praca
@aabc 30.08.2018 10:55

Gdzie pracujecie na Edece?

GaGaGa
@Praca 14.09.2018 00:47

Magdeburg, tylko uważaj bo w 1 miesiacu jak nie pracujesz całegopełnego miesiaca to wynagrodzenia nie przeliczaj sobie nei daj Boże na godzine, musisz przepracowac caly miesia, bo nie ma ulg na skladkach i podatka i jakiś odatków i nieplene miesiace nie wychodza tak fajnie, wiec sie wstrzymaj i poczekaj na pełen miesiac pracy i wtedy sobie przeliczaj czy się oplaca. a najlepiej dopracuj do 9 miesiaca bo wtedy stawka 14 euro prawie lub cie wezma na niemiecki kontrakt i tez taka wysoka stawka, 2000 lekko wtedy. ogolnie jak tu przyjedziesz to dobrze trafisz, bo na prawde nie ma sie do czego przyczepiać, fajnie ludzi traktująą. Są ludzei którzy są tutaj od 4 lat i sa już pod Edeką bezpośrednio ale ja tam wole przez agencje bo jest łatwiej, Jak coś to pytajcie

Marek
@GaGaGa 15.09.2018 17:51

GaGaGa można jakiś kontakt do Ciebie? Chcę dopytać szczegółowo o Magdeburg, bo się wybieram. Będę mega wdzięczny :)

Bartek
@Marek 16.09.2018 22:25

A jak sprawa z zakwaterowaniem wyglada. Znaczy ile kasuja za to i w ile osob na pokoj i ile na mieszkaniu i jakie warunki?

Bartek
@nickkick 30.08.2018 10:18

Witam. Ja chetnie skorzystam z Twoich informacji. Moj mail bartraz(malpa)o2.pl jesli mozna o informacje ogolnie o prqcy i zakwaterowaniem i o namiat do kogos z kim moge sie skontaktowac w sprawie pracy. Pozdrawiam.

brunetka
@24353465 30.08.2018 10:44

Witam mozna prosic jakis namiar na ta prace?

anonymous
@nickkick 30.08.2018 10:18

A mozna wiedziec przez jaka firme pracujesz teraz w Berlinie? I jakie sa zarobki?

Tevez

Dlaczego mój komentarz został usunięty? Nie było ani jednego negatywnego slowa w wypowiedzi.

Marta

hej Ja również jestem ciekawa pracy na produkcji czekolady ?? Narazie oferty nie ma na ich stronie ale myśle że pewnie będą jeszcze rekrutować ;) Jeśli ktoś był i wie coś więcej na temat pracy to byłabym wdzięczna za komentarz ;) ile można zarobić czy jest cięzko itd??

Damian

Polecam pracę z agencją. Pracuję od niedawna przy produkcji tofu i pierwszy raz spotykam się z tak profesjonalną pomocą.

Rafa
@Damian 24.09.2018 15:14

Mógłbyś napisać coś więcej o tej pracy? Czy pracuje się na 3 zmiany? Jaka jest odległość do miejsca zakwaterowania i ono (zakwaterowanie) wygląda. I inne przydatne wg Ciebie informacje.

Karton
@Damian 24.09.2018 15:14

Jak wyglada praca? Po 8h? Dostales juz wyplate miescila sie w tym podanym przedziale? Praca ciezka szybka ? Mozesz cos wiecej napisac o tej pracy

Tofik
@Damian 24.09.2018 15:14

Praca dla par?? Te tofu

Tevez
@Damian 24.09.2018 15:14

Witam, Ludziom zależy na konkretach. Proszę dodaj dłuższą wypowiedź m.in. kiedy zacząłeś pracę, w jakim mieście masz zakwaterowanie i jak daleko ono się znajduje od miejsca pracy. Ile osób znajduje się w mieszkaniu/pokoju. Jak tam z kuchnią i łazienką u cb itd. Praca ciężką czy lekka. Ile godzin pracujesz codzienne. Ile zarabiasz na rękę za godzinę i ile płacisz za mieszkanie. Taka wypowiedź pomogłaby wielu osobom, gdyż jedno zdanie typu polecam nic nie wnosi do oceny. Pozdrawiam

Ciekawa ??

Witajcie :) może mi ktoś powiedzieć o czekoladkach . Czy można zarobić na tym projekcie 1300 euro ? Jak ta praca wygląda?

Rob

Agencja w porzadku, wyplata na czas, mieszkania ok, praca tez. Mozna liczyc na pomoc. pracuje pod Kolonia i nie narzekam na prace. Polecam ta agencje.

Michał Sok

Witam , jestem zainteresowany wyjazdem proszę o kontakt ze mna. Pozdrawiam

daniel

najważniejsze że agencja jest przejrzysta, można ją sprawdzić na wszystkie sposoby, nie jakaś firma krzak jak wiele innych agencji

BekaZtakichAgencji

(usunięte przez administratora) mieszkania katastrofa po jednym dniu wróciliśmy do polski

Kasia
@BekaZtakichAgencji 30.09.2018 16:58

Mozesz powiedzieć coś więcej? Na jakiej firmie byłeś? I co z tymi mieszkaniami nie tak? Tez jestem zainteresowana wyjazdem możesz cos więcej napisać

Kowboj
@BekaZtakichAgencji 30.09.2018 16:58

Hej !! A gdzie byliście?? W jakiej pracy ???

Szym@€
@BekaZtakichAgencji 30.09.2018 16:58

Hej a mozesz napisac co wiecej na jaki projekt pojechaliscie.

gabrysia
@BekaZtakichAgencji 30.09.2018 16:58

gdzie byliście i jaki charakter pracy? planuję wyjechać z chłopakiem własnie przez tą agencję...

Marek

Cześć Mam do was pytanie jak wyglada praca w automotive przez ta agencje? Interesuje mnie wszystko jak zarobki zakwaterowanie no i jak praca

Marta

Poszukuje chętnych osób do wspólnego wyjazdu ;) Chciałabym wyjechać z Tą firmą do pracy więc jeśli ktoś chce jechać to piszcie na priv ;) marta-magdalena1@wp.pl

anonymous
@Marta 13.09.2018 09:04

wysłałam maila :)

Kazka
@Marta 13.09.2018 09:04

Hej. Ja jestem chetna i to bardzo

Tomek

Hej! czy są tutaj osoby pracujące w Edece na Lange Goehren 39171 Osterweddingen? :) Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Pakowacz
@Tomek 25.09.2018 20:03

A co chciałbyś wiedzieć?

piotrek
@Tomek 25.09.2018 20:03

Hej ja tam pracowałem

LuckyLuk

Na fb jest oferta dla kobiet do laboratorium na rozszczepianie sadzonek. Byl ktos i moze sie podzielic opinia na temat tej pracy??

miła
@LuckyLuk 31.07.2018 13:00

moja córka pracowała ale tylko 4 miesiące bo to studenka, praca bez zarzutów nie kojarze aby na coś narzekała, tam podobno wszyscy mówią po polsku, zadzwon i sie dopytaj najlepiej bezposrednio do MG

Mat
@miła 31.07.2018 22:50

Praca na sadzonkach to super sprawa. Dużo nauki na początek, ale po tygodniu jest już ok. Brygadzistki mówią po polsku. Dobra atmosfera. Zmiany popołudniowe trochę przydługie, ale to kwestia przyzwyczajenia. Ogólnie jestem zadowolona z przyjazdu. Kobiety w rożnym wieku dają radę, jest naprawdę lekka praca.

Kaya
@Mat 18.08.2018 00:21

Witam. Proszę o informację w jakiej miejscowości ta praca. Info na e-mail kasia_panorama@interia.pl Pozdrawiam

Slawek

Witam wszystkich, obecnie pracuje w Wergonie na czekoladach, jestem tu od lipca , zakonczenie pracy to okres luty/marzec. Pensja w granicach 1100-1250 euro na reke oczywiscie juz po odtraceniu kosztow za mieszkanie wiec nie jest zle. Szukam chetnej kobiety na wyjazd w przyszlym roku tak w okolicach czerwca wlasnie tutaj. Warunki mieszkaniowe sa naprawde dobre, duza lazienka bardzo duza kuchnia. Teraz przyjechalem z kolezanka wlasnie poznana tu na forum, dogadujemy sie bez problemu. Niestety na przyszly rok ma inne plany wiec dlatego szukam chetnej osoby, mam samochod wiec z przyjazdem na miejsce nie ma problemu i dojazdem do pracy rowniez a do pracy mam niecale 4 km. Jesli bedzie ktos chetny prosze pisac ale naprawde tylko powazne osoby ( bez obrazy), ja jestem spokojny nie pijacy. Dlatego pisze juz teraz poniewaz zdaje sobie sprawe ze wyjezdzajac na 8 miesiecy trzeba poukladac sobie pewne sprawy, zaplanowac, wiec stad moj wpis. Ja jestem z Krakowa i tak jak pisze wybieram sie w czerwcu 2019 spowrotem. Jesli chodzi o pieniadze to trzeba miec na przezycie pierwszego miesiaca bo po miesiacu wyplata na kato wplynie, zadnych kaucji ukrytych oplat itp, jak sie ktos dobrze spakuje to i nie musi brac zadnej kasy, jedzenie tylko, ja biore osobiscie 10 euro miesiecznie na paliwo jak jezdzimy razem uwazam ze to nie jest duzo, inni biora 15,20 a wcale dalej nie maja do pracy niz my.Jestes zainteresowana to napisz, praca nie jest ciezka , sa tu osoby po 50tce a i wiekszosc niemcow jest po 60tce i kazdy daje rade, no i duzo mlodych z Polski. podaje mail do kontaktu kliper72@o2.pl. Jak sie nikt nie odezwie to pojade sam do jedynki( pokoj jednoosobowy), pozdrawiam Slawek

Jo
@Slawek 22.09.2018 08:35

Szukasz darmowego ruchanka ?

Orange
@Jo 23.09.2018 13:24

Hahaha dobre:-)

tadeusz
@Slawek 22.09.2018 08:35

co za paparuch haha 10e na miesiac zycia dobry jestes gosciu

anonymous
@tadeusz 25.09.2018 20:38

10e na paliwo , czytaj dokladnie (usunięte przez administratora)

kantor
@tadeusz 25.09.2018 20:38

Czytaj ze zrozumieniem hahaha bierze 10 eur na miesiac za to ze ktos jezdzi z nim do pracy, czyli doklada 10 e miesieczie na paliwo. od razu od paparuchow wyzywasz a nawet przeczytac nie potrafisz. polecam ta agencje wszystko ok, praca, opieka, ja nie mam nic do zarzucenia

Monia21

Ludzie co wy wypisujecie. Agencja Mg Solutions jest bardzo pomocna ..Zapewniając pracę , pensję, zakwaterowanie tzw. dach nad głową , Wy jeszcze macie dużo do powiedzenia i narzekacie. Tak w skrócie na dziś.... Za kilka dni opiszę Wam wszystkim pewny aspekt , który być może Wam da do myślenia. Pozdrawiam Wszystkich.

Uśka
@Monia21 07.09.2018 19:07

Monia najwięcej nazekaja ci ktorym sie pracować nie chce a kase by brali przyjada tacy i mysla ze będą siedziec na du..e i placic im beda a jak cos to wielka obraza i jada do domu bo pracowac i kazali jak sie pracowac nie chce to po co jada na produkcje a pozniej wielkie pretensje do agencji

Red
@Monia21 07.09.2018 19:07

Kobieto to zależy do jakiej pracy trafisz!!!!!! Czytaj ze zrozumieniem!!!!!!!!

Monia21
@Red 09.09.2018 09:04

Ja nie czepiam się nikogo. Czytam ze zrozumieniem i pracuję przez tą firmę. Nikogo również nie oceniam. Wyrażam własną opinię.Oceniać i krytykować innych do mnie nie należy.

Orange
@Monia21 11.09.2018 17:14

No to czytaj dokładnie co piszą osoby które pracują na różnych projektach. Pojedź do pracy do Edeki lub do napoi alkoholowych to zobaczysz jak to wygląda naprawdę!!!! I wtedy napiszesz komentarz!!!! Co za ludzie.......

Monia21
@Orange 12.09.2018 22:27

Chciałam Cię poinformować ,że pracuję na jednym z projektów. I popatrz jako kobieta daję sobie radę .

Orange
@Monia21 16.09.2018 18:11

No to może Ty dajesz radę ale nie wszyscy są tacy sami . Więc komentarze zostaw dla siebie i nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Karo
@Orange 17.09.2018 15:16

Coś mi tu smierdzi konkurencja :)

Orange
@Karo 18.09.2018 15:40

Śmierdzi to chyba Tobie :O

anonymous
@Orange 17.09.2018 15:16

Odpowiedz mi w jaki sposób i kogo wprowadziła w błąd mądralo.

Kokoroko
@anonymous 20.09.2018 21:47

Ty się nie udzielaj dobrodzieju !!!!! Niech pisze ta co zaczęła a nie Ty ?!!!!!!!!

Byłam tam
@Monia21 07.09.2018 19:07

Polecam te agencje. Pracowałam przez nich i polecam jak najbardziej . Pozdrawiam

GGG

Witam, czy ta agencja ma takie cos jak zeit konto gdzie nadgodziny itp są odkładane na to konto ? i ogólnie czy ta agencja posiada takie coś bo teraz pracuje w takiej agencji gdzie przerobi się 130 godzin za nie cały miesiąc i co z tego jak 20 godzin ci odliczą na to konto i dostaje się za 110 godzin.... Bardzo bym prosił o opinie bo jeżeli wszystko jest od razu wypłacane to według mnie przy dobrych stawkach opłaca się jeździć z tą agencją, a i jeszcze jedno czy pauzy są niepłatne czy płatne bo w mojej obecnej firmie są nie płatne

nina25

Zdecydowanie polecam pracę z mg solutions. Na koordynatora zawsze można liczyć, praca taka jak w ogłoszeniu, zakwaterowanie i dobra pensja. Mój byt zdecydowanie się polepszył.

Angela

Czy ktos wybiera sie do Kolonii na magazyn do oznakowania i cenowania ozdob swiatecznych??? Chce jechac sama I poznam osoby do wspolnego wyjazdu

Marta
@Angela 18.09.2018 11:30

a czy na ten projekt jest potrzebne auto ??? bo też chciałabym pojechać ??

Marta
@Angela 18.09.2018 11:30

ja jestem chętna na wyjazd ;) a jedziesz autem swoim ??

Angela
@Marta 18.09.2018 14:48

Mam auto

Marta

Dwie kobietki szukją chętnych osób mobilnych na wyjzd na produkcje napojów bądź innej oferty z Mg Solutions ;) priv marta-magdalena1@wp.pl

Roksa
@Marta 12.09.2018 17:40

napisałam maila :) mamy auto na wyjazd

Marta

hej Jestem zainteresowana wyjazdem z mg solutions . Chciałabym się podpytać osoóbek tutaj czy warto wyjehać do Stuttgardu na produkcje napojów ?? Szukam również dziewczyny chętnej z samochodem na wyjzad bo niestety nie mam auta ;) jeśli ktoś chętny priv marta-magdalena1@wp.pl

Kokoroko
@Marta 12.09.2018 16:27

Hej:-) Pewnie że tak jedź śmiało do pracy przy napojach alkoholowych jest ok. Pozdro:-)

Agnes89
@Marta 12.09.2018 16:27

kiedy wyjeżdzasz?

anonymous
@Agnes89 15.09.2018 17:51

Dzwoniłam do opiekuna projektu jak na razie na wszystkie projekty jest wymagane auto ;/

Roksa
@Marta 12.09.2018 16:27

hej Marta! planuję wyjechać z przyjaciółką i mamy auto na wyjazd. napisałam Ci maila ;)

e.w

Witam, Wybiera się ktoś 30.09. do Lippstadt (laboratorium roślin) ,albo może już ktoś tam był ????? Proszę o info e.w@op.pl

Marta
@e.w 05.09.2018 16:28

Ja jestem chętna na wyjzd wraz z jeszcze jedna osóbką ;)

Maja
@e.w 05.09.2018 16:28

Ja wybieram się tam od 24 września. Mama samochód, ale też pytanie czy ktoś wie dokładnie co to za praca ?

Jula
@Maja 17.09.2018 10:40

A masz już umowę podpisana? Jak przebiegają formalności?

e.w
@Maja 17.09.2018 10:40

Ja zaczynam od 01.10 , ale też nie mam żadnych konkretnych informacji ;/

Marta
@Jula 17.09.2018 12:51

dzwoniłam dzisiaj z zapytaniem w sprawie oferty ,wszystkie wymagają posiadania auta w celu dojazdu .Zdziwił mnie fakt pytania czy posiadam w Polsce ubezpieczenie ???

Kwiatek
@Marta 18.09.2018 12:55

Co do własnego auta, nie jest to zawsze wymagane. Większość kobiet tutaj jest bez auta i mieszkają naprzeciwko pracy. Chodzą pieszo dwie minuty do pracy. Polecam podrazyc temat, a może uda się bez samochodu przyjechać. Sama praca okej, trzeba mieć dobry wzrok. Gorzej z atmosfera w pracy, zdecydowanie.

Maja
@e.w 18.09.2018 09:21

Nie mam żadnych szczegółów. Miałam w tym tygodniu podpisać umowę, ale od poniedziałku nie mogę się dodzwonić do nich. A podobno miałam zacząć pracę od 24.09. Nie wiem co o tym myśleć.

W
@Maja 19.09.2018 10:21

Najlepiej nic nie myśleć, i się nie nastawiać bo mi wczoraj zadzwonili ze jadę na 100% a dziś ze redukcja etatów i przepraszają nie maja ofert.

Moni13
@e.w 05.09.2018 16:28

Pracowałam w tym labolatorium w Lippstadt. Praca siedząca..sterylna ( bardzo).Trzeba przestrzegać kilku zasad przed,w trakcie i po zakonczeniu pracy ale wszystko tlumacza ,obserwuja, sprawdzaja, pokazuja ci twoje błędny ale ogólnie spoko. Kasa za pracę jest zgodna z umową.. W soboty mozna bylo przychodzic po przepracowaniu 1 miesiaca ...jesli chodzisz 3 soboty dodatkowo do pracy dodatkowa kasa ????..nawet niezle wychodzi. Mieszkałam w pensjonacie w pokoju 3 osobowym ..kuchnia łazienka wspólna...niektore dziewczyny miały 2 osobowe pokoje z aneksem kuchennym i łazienką ..zależy jak się trafi ale nie można było narzekac..atmosfera w pracy zależna od przełożonych na jakie się trafi. Osobiscie polecam firme mg-solution . Koordynatorem z ktorym mialam okazje wspolpracowac był Pan Piotr ,bardzo kompetentny ,odbierał telefony nawet w nocy jak coś się działo. Czasem nawet dzwonił czy wszystko ok w pracy czy na pensjonacie. itp. ...Macie okazję to spróbujcie w tej pracy

małami89

Hej czy jest ktoś chętny na wyjazd do Koloni na pakowanie ozdób świątecznych ??? Szukamy osóbki z samochodem ,jesteśmy z okoli Trójmiasta , chodzi głownie o dojazd z miejsca zamieszkania do pracy bo ewentualnie na miejsce możemy same przyjechać np busem ;) w kupie siła więc jeśli ktoś chętny to niech pisze xd ;)

Michał

Witam, czy jeśli telefonicznie uzgodniony wyjazd i termin ale bez żadnej podpisanej umowy to wyjazd jest pewny? Są słowni?

anonymous
@Michał 16.09.2018 15:42

Są słowni

KKinga

Hej, poszukuje młodej dziewczyny do wspólnego wyjazdu, mieszkania i aplikowania o pracę. Fajnie byłoby się z kimś zgadać wczesniej i poznać kogoś normalnego, bo we dwójkę jest raźniej. Są tu takie osoby? :)

Praca
@KKinga 11.09.2018 12:41

Hey możesz podać email;) bo tez bym chciała wyjechać

KKinga
@Praca 14.09.2018 00:43

A z jakich jesteś tak mniej więcej okolic? :)

Pol

Witam, Mam pytanie, czy praca przy napojach jest opłacalna, da się wyciągnąć ponad 1400 jak jest napisane w ogłoszeniu? I jak wyglądają zmiany 6-14, 14-22,22-6 na tą chwilę? Dzięki i pozdrawiam

Polecam MG
@Pol 09.09.2018 09:51

Witam, nocek nie ma, jest jedna zmiana ranna, mieli wprowadzic popołudniową. Ponad 1400 ? Zeby nie spaść poniżej 1000 to jest sukces, max 1040 przy 23 dniach roboczych.

Pol
@Polecam MG 10.09.2018 23:23

Czyli pracujesz tam (pracowałeś)? Skoro wiesz jak wygląda tam wynagrodzenie? Dlaczego taka kwota, tzn że MG solutions oszukuje ludzi i pisze nie prawdę?

Polecam MG
@Pol 11.09.2018 19:59

Tak, pracowałem tam 11 dni, zwolniony dyscyplinarnie za żucie gumy w pracy, inni niemcy mogli żuć gumy, nikt nas nie poinformował ze jest zakaz żucia gumy uśmiechanie sie w praxy, pensja za 11 dni to 1922 zl.

Wiki
@Pol 11.09.2018 19:59

Ja jestem Na napojach o wypłata za sierpień niecałe 1300 eur na rękę

Martusiaa004

Hej Czy jest ktoś chętny na wyjazd i ma samochód ?? Chciałbym wyjechać do pracy przez Tę firmę na produkcje w Suttgardzie :) ktoś chętny ??

Zostaw opinię o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.