MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 373 ocen.

MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.
3373

Opinie o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.

Janek

Ja pracuje z nimi w Koloni na magazynie z kosmetykami i bio juz ponad 4 miesiace. Praca dobra, zbieram na wozku zamowienia, moge polecic kazdemu. Jak chodzi o agencje to pieniadze zawsze na czas i wszystko sie zgadza i najwazniejsze ze nie musze wlaczyc o pieniadze bo cos sie nie zgadza czy czegos brakuje. Kontakt z agnecja tez jest caly czas i sa w stanie zalatwic kazda sprawe. Jak narazie to najlepsza agencja z jaka pracowalem a troche juz robie za granica to rozne rzeczy widzialem. Polecam i jak ktos ma mozliwosc pracy na magazynie w Koloni to nie ma sie co zastanawiac.

janusz12

mam pytanie odnośnie dni swiatecznych które łącza sie z weekendem wypadające w piatek lub poniedziałek..za te dni agencja nie płaci tłumacząc ze jest to przedłuzenie weekendu.prosze o wskazanie mi gdzie jest to zapisane w kodeksie pracy i na jakiej podstawie agencja nie wypłąca pieniedzy za te dni

jarek6913
@janusz12 01.05.2018 16:51

jak widzisz kolego agencja milczy a to oznacza że nie jest uczciwa w stosunku do nas i ma jednak dużo do ukrycia....zadzwonię do inspekcji zapytam się o te niepłatne przedłużania weekendu ale chyba wszyscy wiedzą i znają odpowiedz że jest to nielegalne i nieuczciwe

Robert

Jak ze zjazdami do domu ?

klasa

Naprawdę dobra agenecja. dobry kontakt i dokladnie nam koordynator wyjasnil oferte krok po kroku i odpowiedzial na wszystkie pytania. ja chce jechac na napoje ale czekam na pozniejszy termin bo teraz podobno jest termin zaraz na poczatku maja. oferta ponoc dobra i zarobki ok. znajomi pracuja dla tej agncji i chwala sobie wspolprace dlatego ja z chlopakiem tez sie decydujemy.

Bartolomeo
@klasa 26.04.2018 15:19

I jak tam praca kolego? Możesz już coś powiedzieć?

Megeeei

Czy beda jakieś oferty dla par bez jezyka? I czy te oferty ktore sa na stronie to wszystkie sa aktualne czy po prostu sa bo sa ?

tymek
@Megeeei 09.05.2018 09:31

Ja dostałem informacje, że trzeba dzwonić i się przypominać czyli,,są bo są".

Rty

Czy posiadacie oferty dla par,

Kasia

Cześć czy ktoś pracował w Lipsk/Erfurt przy tworzywach sztucznych i może powiedzieć kilka słów jak wyglada praca i czy można zarobić ..?

jarek6913

Witam Czy może mi ktoś odpowiedzieć jak to jest z pracą w święta i zapłatą za nie np. 1 maja święto w Niemczech wolny dzień płatny a jak jest w przypadku jak ktoś pójdzie do pracy jednak w święto. Pracuje w Toyoda Meteor w Bockenem i nasz szef mówi że za ten dzień za przyjście do pracy jest 200% a agencja twierdzi że płatne jest 100%. Ktoś zostanie w domu i będzie miał zapłacone a ktoś przyjdzie do pracy i też dostanie tak samo. Tych świąt w maju jest kilka więc wychodzi na to że agencja oszukuje i zabiera nasze pieniądze które Toyoda za nas zapłaciła.

MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.
pracodawca
@jarek6913 29.04.2018 22:35

Zgodnie z polskim prawem pracy oraz niemieckimi przepisami IGZ do których musimy się stosować, dzień 1 maja jest dniem świątecznym (Tag der Arbeit), praca w ten dzień jest płatna jak za święto, a więc 200% (wynagrodzenie podstawowe, jak w każdy normalny dzień pracy + dodatek 100%). Osoby, które pójdą do pracy 1 maja, otrzymają wynagrodzenie w wymiarze 200% za godzinę. Nie ma wówczas znaczenia, czy byli w pracy w dzień poprzedzający święto, czyli dziś (poniedziałek) albo w środę (pojutrze).

Kuba

Jedzie ktos na produkcje czekolady? I ma wolne miejsce? Jestem z dolnoslaskiego....

........

Witamn. Odradzam wyjazdy z tej agencji pracy oferta całkowicie odbiega od tego co przedstawiali ,miała być stawka godzinowa a co się okazuje jest to praca na akord ( trzeba wyrabiać normy) .Są bardzo duże rozbieżności to co mówią w Agencji w Krakowie a to co mówi koordynator na miejscu . Bardzo ważna rzecz jeśli chodzi o Mieszkanie jest nie wyposażone dużo rzeczy brakuje ( Dodam też że trzeba samemu skręcać szafki i montować rolety po pracy . Wyjeżdżając z tej agencji trzeba wszystko z Polski przywieźć (Kołdry ,poszwy itp ) . Dodam też że koordynator jest nie zorganizowany i lubi czasami nie odbierać telefonu.

Marcin
@........ 25.04.2018 22:08

W jakiej miejscowości jestes ? I w jakiej pracy ?

guffi

polecam!

TT

Czy ktoś z województwa opolskiego pracuję w Toyoda METEOR w okolicach Hannoveru?

Alex
@TT 17.04.2018 11:22

Ja tam jadę z kolegą we wtorek zobaczymy jak jest. Jestem z Opolskiego.

#Weroniq#

a ja wam muszę powiedzieć że to MG solution to naprawdę najlepsza agencja jaką miałam bo czasami serio aż im współczuje jakimi problemami ludzi w biurze i koordynatorzzy muszą się zajmować, ale pewnie dlatego maja lepsze opinie niz inni pośrednicy. Ja pracuje z moim partnerem na produkcji kaskach w Magdburgu, 100% zadowolona!!!! Wczesniej byłam na czekoladkach też w tych okolicach. Tu i tu polecam

slawo
@#Weroniq# 11.04.2018 15:16

Hej Weroniq, mam pytanie bo tez się wybieram do pracy z MGsolutions , ale dopiero w maju, mam takie pytanie ,jak wygląda wizyta w biurze, podpisanie umowy ,ona jest po polsku czy po niemiecku, i ile trzeba mieć kasy na pobyt tam do pierwszej wyplaty, bo rozumiem ze za mieszkanie sciagna sobie z pensji, proszę o odpowiedz najprościej napisz jak możesz na kliper72@o2.pl, pozdrawiam i dziekuje z góry. Slawek

Aaaa

Kto sie wybiera na produkcje czekolady badz do Magdeburga i ma wolne miejsca?

anonymous
@Aaaa 19.04.2018 16:05

Witaj,ja jadę,a Ty gdzie mieszkasz?

RALF

Dzień dobry, MGsolutions! Czy przy każdej Państwa ofercie pracy, przed ewentualnym zamiarem jej podjęcia, wymagany jest 30 dniowy okres ubezpieczenia w PL? Pozdrawiam

Jakub Chudy

Ja chce jechac na kaski lub czekolade aplikowalem z kolega. Ktos juz tam pracowal? Jestesmy z dolnegoslaska. Email. jakub.chudy28@o2.pl

Jakub Chudy
@Bartek 18.04.2018 23:30

Bartek napisz: jakub.chudy28@o2.pl

Nieeeem

Witam. Po co agencja wymaga karte EKUZ ? Osoby juz pracujące za granicą nie maja możliwości podjęcia pracy w tej agencji ? Przyjmuja tylko osoby które minimum 30 dni przed wyjazdem płaca ZUS.

MIRO
@Nieeeem 19.04.2018 20:12

TAKbo odprowadzaja składki w Polsce przez jakiś tam okres tak mozna a dopiero potem w Niemczech, tak się bardziej opłaca pracownikom bo składki w Polsce mają ulgi, ale jesli ci placa podatek w niemczehc a chyba tak muszą to i tak mozesz dostać kindergelt lub arbeitslosgelt, to czasem jak druga wypłata

Nieeeem

Witam po co pracodawcy karta EKUZ ?

8989toly
@Nieeeem 19.04.2018 20:41

nie pracodawcy tylko tobie !!!! to ubezpieczenie w całej uni jak masz skladki placone w polsce, pracodawca musi ci to wyrabiac jak cie wysyla do innego kraju

Zapytanie

Witam, czy pracuje już ktoś w Turyngi na produkcji?

klsdanjkenfad.kjs
@Zapytanie 20.04.2018 00:26

produkcja zabawek?

Marcin

Witam jedzie ktoś do Magdebura na magazyn lub juz ktos tam pracuje ? Interesuje mnie infomracje na temat pracy

zadowolona Edwarda

Witam, szczerze mogę polecić tą agencję pracy. Pracowałam w Toyoda METEOR kilka miesięcy. Wypłaty zawsze na czas, dodatki zmianowe, premie urlopowe i półroczne wypłacalne. Dostawałam też dodatek za paliwo 40 euro brutto (netto nieco powyżej 30 euro do wypłaty). Co do wypłaty były małe rozbieżności pomiędzy pracownikami (w granicach kilku Euro), zdarzało się, że czegoś komuś nie policzyli. Jednak po telefonie do koordynatorów sprawa była sprostowana i niewypłacona kwota przelana do następnej wypłaty. Takie przypadki zdarzały się sporadycznie, ale warto pilnować wypłaty i porównywać je z współpracownikami. Wypłata na poziomie 1250- 1500 euro bez dodatkowych dni (sobót, niedziel i swiąt) już po opłaceniu mieszkania. Mozna wynająć mieszkanie samodzielnie. Mieszkania przygtowane przez firmę są rózne, często niestety bardzo daleko od zakładu pracy. Warunki pracy dla jednych szkodliwe, dla innych ok. Jest to starszy zaklad pracy. Mężczyzni obsługują maszyny, prasy produkcyjne. Kobiety wklejają elementy, kontrolują uszczelki, opalają palnikiem gazowym uszczelki z pozostałosci gumy. Agencja spisała się dobrze, był zawsze z nimi kontakt, w zakładzie duzo Polaków, dużo Niemców, czasem Czesi i inni obcokrajowcy :)

jarek6913
@zadowolona Edwarda 27.02.2018 15:21

czy możesz napisać coś więcej o tych premiach urlopowych i półrocznych bo pierwsze o nich słyszę , w umowie nic o tym nie ma więc podejrzewam że płacą jak im się podoba czyli raczej kantują pracowników jeśli ktoś coś chce napisać podaję maila: jarek6913@wp.pl

MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.
pracodawca

Zachęcamy do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy w Niemczech! Agencja Pracy MGsolutions stosuje w 100% niemieckie prawo pracy oraz niemieckie stawki wynagrodzenia (również branżowe) jak również pomaga we wszystkich kwestiach formalnych i organizacyjnych związanych z wyjazdem.

Lidia

@Ivo i jak, udało Ci się zatrudnić w firmie MGsolutions MGJJ ? Możesz w kilku zdaniach opisać jak przebiegał proces rekrutacji u tego pracodawcy i jak wygląda sytuacja z dodatkowymi, pozapłacowymi benefitami? Jeśli ktoś inny posiada informacje na ten temat, to gorąca prośba o taką informację.

pperonni

kto wybiera sie na fabryke czekolady w ty roku? sezon podobno rusza juz w maju a nie w wakacje jak co roku

7687965
@Aaaaa 13.04.2018 18:35

Jesli dobrze pamietam to Warnigerode w Saksoni

Jakub Chudy

Opinia szczera: wysłanie cv i oczekiwanie? To sobie poczekasz... Lepszy - Kontakt przez tel (miła obsługa i odpowiedza na wszystkie pytania) zdziwiło mnie to he ale pozytywnie :) na meila rowniez odpowiedzi. Razem z kolega mamy auto czekamy na oferty panie Lukaszu.. Email: jakub.chudy28@o2.pl Jak dla mnie kontakt z agencja daje +

a&m

No w końcu normalna agencja!!! Byłam z męzem u nich dzisiaji spedzilismy tam chyba ze 2 godz wszystko jak trzeba-krok po kroku wyjasnili, kazde euro wypłaty, pokazali mieszkania, prace, dostalismy mase informacje róznych inforatorów, wyjasnili pity niemieckie, ubezpieczenia. Jesli ktos jedzie 1 raz za granice i chce dorobic tak jak my to moge ich polecic a przeslismy prosze mi wierzyc na prawde pól krakowa agencji roznnych i dopiero u nich ktos sie nami zajał profesjonalnie. Jedziemy na fabryke czesci do aut, toyota, czy ktoś tez sie wybiera z małopolski w ten weekend? Piszcie, kiedy jedziecie i gdzie mieszkac bedziecie??

Marta

Witam, co powiecie o tej ofercie "Pracownik magazynu (kosmetyki oraz produkty BIO)" ? Jak z mieszkaniami służbowymi, w miarę ok?

Justyna
@Marta 11.12.2017 18:52

Witaj Marto jeśli mogę ci polecić firmę PF gruppen świetne zarobki tam są

Adrian0o

Witam mamy jechac razem z dziewczyną do toyody powiedzcie mi czy warto i ile km jest ten pensjonat od miejsca pracy i jak sie nazywa ten hotel

Marek

Zastanawiam sie nad oferta w automotiv w hannowerze. Jak wam sie tam pracuje ? no i jak z zakwaterowaniem?

maro
@Marek 08.04.2018 11:36

hej a bylbys chetny do wyjazdu? bo szukam jednej osoby

Daria

Witam jestem zainteresowana praca w Mg solution szukam kogos z samochodem by moc rozpoczac prace w tej firmie...a dwa ze razem razniej jechac do pracy.zostawiam maila dariag240@gmail.com

Charlie
@Daria 09.04.2018 09:45

Cześć, Daria! Dostałaś już jakąś odpowiedź z MGsolutions ws terminu rozpoczęcia pracy?

Zostaw opinię o MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MGsolutions MGJJ Sp. z o. o. Sp. k.