Alpla” Sp. z o. o.
3 18 6 1

Opinie o Alpla” Sp. z o. o.

Iwona

@Zeno Dziękuję Ci za tak aktywne uczestnictwo w dyskusji. Cieszy fakt, że firma Alpla daje możliwość pracy osobom, które dopiero zbierają swoje pierwsze doświadczenia zawodowe. Wspominasz o ewentualnym doszkalaniu - czy to zatem oznacza, iż firma organizuje swoim pracownikom cykliczne szkolenia, czy raczej mają one jednorazowy charakter?

Zeno
@Iwona 17.10.2018 14:52

jeśli chodzi o doszkolenie to miałem na myśli iż doszkolenie odbywa się już w czasie pracy przez innych operatorów na zmianie oraz przez wyjazdy lub na miejscu się odbywają kursy niezbędne do obsługi maszyn i urządzeń zazwyczaj po wprowadzeniu jakieś modernizacji lub nowej maszyny odbywa się szkolenie dla osób odpowiedzialnych za obsługę BHP jest na pierwszym miejscu w zakładzie

Iwona
@Zeno 17.10.2018 19:47

@Zeno Bardzo dobrze, że postanowiłeś coś dopowiedzieć w tej kwestii. Ale nie można zaprzeczyć w takim razie, iż Alpla nie dba o rozwój swoich pracowników - a to już się chwali. Zapewne parę osób zostało zachęconych do aplikowania. Może wiesz, na jakie stanowiska trwa obecnie rekrutacja?

Zeno
@Iwona 23.10.2018 13:00

na produkcji pakowacze są mile widziani, umysłowi tego nie wiem należy się pytać w kadrach, na magazynie nie słyszałem żeby się jakieś miejsce zwolniło pozdrawiam

Iwona
@Zeno 24.10.2018 01:39

@Zeno A zatem to bardzo dobrze, że Alpla chce zatrudnić nowych pracowników. Sądzę, iż po Twoich komentarzach firma może mieć paru chętnych na jedno stanowisko. A jak przedstawia się poziom wynagrodzenia nowych pracowników - jest już one w miarę korzystne?

Zeno
@Iwona 29.10.2018 13:54

odnośnie zarobków za bardzo nie pomogę zaczynają się od 1600 - 1800 + nadgodziny na stanowisku pakowacza stawki nie są podawane do wiadomości publicznej więc jak to jest dokładnie to nie powiem tyle mogę powiedzieć że niema aż takich różnic między młodym a starym pracownikiem na tą chwile raczej kolejek do firmy nie będzie przy takiej polityce płacowej i rosnących cenach w kraju

Iwona
@Zeno 30.10.2018 00:29

@Zeno Można w związku z tym docenić firmę Alpla za to, że traktuje wszystkich swoich pracowników w równy sposób. Może jednak parę osób zdecydowałoby się na pracę w tym przedsiębiorstwie. Mam tu na myśli chociażby osoby, które chcą sobie jedynie dorobić i szukają tymczasowego zajęcia. Są skłonni do zatrudniania takich pracowników?

Zeno
@Iwona 04.11.2018 14:01

Pewnie tak w wakacie sporo osób pracowało i po wakacjach odchodzili więc to raczej nie jest przeszkoda zawsze można powiedzieć że jeśli będzie praca odpowiadała to zostanę na dłużej

Iwona
@Zeno 04.11.2018 18:03

A zatem to dobrze, że firma Alpla nie skreśla tych, którzy szukają jedynie tymczasowej pracy. W naszej dyskusji poruszyliśmy już bardzo wiele aspektów, związanych z pracą w tym przedsiębiorstwie. A powiedz Nam jeszcze, co osobami posiadającymi niewielki stopień niepełnosprawności. Mają one szanse na zatrudnienie tam?

Zeno
@Iwona 10.11.2018 13:24

O to już należy pytać w kadrach praca w ALPLA jest pracą fizyczną praktycznie wszystko robi się ręcznie

Iwona
@Zeno 11.11.2018 18:32

Rozumiem. Tak czy inaczej - serdecznie dziękuję Ci za Twój wkład w tę dyskusję. Jestem pewna, że informacje, które przekazałeś posłużą osobom szczególnie zainteresowanym tym pracodawcą. Czy Alpla dba o rozwój swoich pracowników, organizując im jakieś szkolenia?

Zeno
@Iwona 16.11.2018 12:57

zależy od stanowiska ci na samym dole mogą liczyć jedynie na szkolenie w zakresie BHP

Iwona
@Zeno 20.11.2018 00:15

Trzeba powiedzieć, że bardzo pomagasz Nam w zebraniu rzetelnych informacji na temat tego, jak wygląda praca w firmie Alpla. To dobrze, iż nawet pracownicy niższego szczebla mogą tam liczyć na jakieś szkolenia. A jak sprawa przedstawia się, jeśli chodzi o tych, którzy mają już wyższe stanowiska?

Iwona

@Zeno Dobrze, że w firmie Alpla można liczyć na tak stabilne warunki zatrudnienia. Widać tu zatem dbałość tej firmy o swojego pracownika, o poczucie jego bezpieczeństwa. Wspominasz o wakatach - a czy osoby, które nie posiadają albo mają małe doświadczenie zawodowe mogą pomyślnie przejść przez proces rekrutacji?

Zeno
@Iwona 11.10.2018 16:52

jako pakowacz doświadczenie nie jest potrzebne tam się tylko przestawia z jednego miejsca na drugie towar, wystarczy być sprawny fizyczne i mieć chęci do pracy jako operator maszyn tu już jest wymagana jakaś znajomość zakresu obsługi maszyn resztę się doszkoli w czasie okresu próbnego W ALPLA niema łatwej pracy jest to praca fizyczna w tem. do 40 stopni w lato więc osoby którym się nie chce im się pracować nie mają szans na przetrwanie zakładzie i niema co liczyć na wysokie zarobki bo przy takim rządzie w kraju nie należy się spodziewać podwyżek płacowych w zakładach pracy oraz inne zakłady produkujące w tej samej branży tylko czekają na potknięcie ze strony ALPLI aby zająć jej miesce

Iwona

@Zeno Czyli na stabilną umowę w Alpla niestety trzeba trochę poczekać. Ale dobrze, że firma dba o integrację swoich pracowników. Co w takim razie z ubezpieczeniem dla osób, które pracują na podstawie tej pierwszej umowy - mogą na nie liczyć?

Zeno
@Iwona 05.10.2018 11:23

już na pierwszej umowie zostaje się pełnoprawnym pracownikiem czyli należą się wszelkie dodatki do płacy łącznie z ubezpieczeniem i innymi składkami jest to umowa o prace tyle że na określony okres jeśli się sprawdza na pewno dostaje następną umowę aż do stałej ja pracowałem około 5 lat na takiej umowie jak jest teraz z okresem to nie powiem może być 3 miesiące albo 3 lata nie interesowałem się tym za bardzo bo nie miałem ku temu powodów jeśli ktoś się nie boi ciężkiej pracy może przychodzić do ALPLA OSTRÓW miejsca są cały czas pozdrawiam

Iwona

@Zeno Rozumiem, jednak wysokość zarobków jest rozpatrywana przez każdego w sposób indywidualny - związane jest to z różnymi potrzebami. Skupiasz się tylko na wynagrodzeniu - może jednak zechciałbyś powiedzieć nam coś o innych aspektach pracy w Alpla. Na podstawie jakiej umowy są zatrudniani nowi pracownicy? I czy oprócz pensji podstawowej macie zapewnione jakieś dodatki pozapłacowe?

Zeno
@Iwona 28.09.2018 11:42

pierwsza umowa jest na czas określony po 2 już na stałe czas określony może trwać i 3 lata każdy na każdego patrzy wilkiem każda zmiana jest inna jedna jest lepsza inna gorsza zależy gdzie się trafi do majstra z dodatkami poza płacowymi ja się nie spotkałem bynajmniej dla osób pracujących na produkcji biurowi się nie chwalą swoimi przywilejami jedynie na co to mozna liczyć to zwrot kosztów okularów korekcyjnych dla osób pracujących przy monitorach a i są raz na jakiś czas imprezki zmianowe integracyjne ogólnie praca jest fizyczna pot po plecach nieraz leci nie dla mięczaków i mami synków wszystko zależy na jakiej się maszynie pakuje butelki pozdrawiam

Iwona

@Zeno Alpla Ostrów, jeśli nie ma o czym pisać, to czy oznacza to stan zadowolenia z warunków pracy w Alpla? Jeśli tak to może jest to wystarczający powód, żeby o tym napisać, aby zachęcić innych do aplikowania.

Zeno
@Iwona 17.05.2018 21:15

nawet urzędu pracy nie chcą pracować za takie marne stawki

Waldi

Co słychać w firmie? Dawno nikt nie pisał.

Zeno Alpla Ostrów
@Waldi 07.05.2018 17:54

bo niema o czym jak na razie to tylko dyrektorów przybywa

Kimko23

Nie polecam pracy w zakładzie jako pakowacz podczas rozmowy mydlą oczy że zarobki przekraczają 2tys zł a tak naprawdę na wypłatę masz niecałe 1,5 tys zł przy czym jedna osoba obsługuje kilka maszyn gdzie było tak że nie można było się wyrobić z pakowaniem i zgłaszając to że się nie wyrabiasz i chcesz kogoś do pomocy oni mają to gdzieś i mówią że nie ma kogo dać do pomocy nie polecam omijajcie ten zakład z daleka

Iwona

Może ktoś napisze coś więcej na temat obecnych warunków pracy w Alpla? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś benefity, mają możliwości awansu? W jaki sposób przebiega rozmowa rekrutacyjna oraz jak są podczas niej sprawdzane predyspozycje do pracy? Zachęcam do dodawania komentarzy i dzielenia się aktualnymi ofertami pracy, doświadczeniami z przebiegu rekrutacji oraz wszystkim odnośnie warunków i atmosfery w pracy.

Zbynio

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

zeno
@Zbynio 15.03.2018 19:51

cały czas pakowacze się zwalniają więc robota jest

Administrator

Jakim firma Alpla” Sp. z o. o. jest pracodawcą? Chętnie dowiemy się więcej od obecnych pracowników firmy.

zeno
@Administrator 24.02.2018 13:58

a takim iż zamiast podnieś stawkę do góry to wliczyli do stawki połowę premii ze niby jacy to oni dobroduszni i stawki o 2-3 złote podnoszą a w rzeczywistości wychodzi że dostajesz niecały 1% podwyżki tak mydlą oczy pracownikom władza tak kombinowała że sie sama zamotała z odbieraniem nadgodzin że niebyło komu pakować butelek i nie wiadomo dokładnie jak to będzie dalej a ludzie tak lecą do alpli że biurowi wydzwaniają do tych co sie pozwalniali z pytaniem czy nie chcą powrotem taka tu polityka panuje umysłowych narpiew zgnoić a potem jak sobie rady nie dają na maszynach to plączą że reklamacje są i winny pakowacz że nie sprawdza a od czego jest operator i kontrola jakości

Gregor

Widziałem nowe oferty pracy i bardzo mi si,ę to podoba. Możecie coś podpowiedzieć?

J

Witam staram sie o stanowisko operatora maszyn do Alpla ostrów mazowiecka czy ktos wie co i jak , jaka atmosfera i czy warto podjac prace prosze o opinie. Pozdrawiam

Zeno
@J 08.12.2017 14:56

czy warto pytaj się po nowym roku podobno mają być jakieś zmiany w organizacji pracy operato zarabia nieźle jeśli mu premi nie zabiorą na dzień dzisiejszy nie narzekają na płace a odnośnie atmosfery to trzeba się pilnować na każdym kroku żeby majster premi nie zabrał co szczególnie widać na dwóch zmianach przed wypłatą siesli ci się nie spiesz to zaczekaj do lutego powinno się wszystko wyjaśnić odnośnie czasu pracy w alpli pozdrawiam

Iwona

@Zeno widzę, że raczej jesteś niezadowolony z pracy w firmie Alpla” Sp. z o. o. Co Ci się nie podobało w firmie? Co byś zmienił w firmie? Czy nie możesz powiedzieć nic pozytywnego o pracy w firmie? Każda opinia jest istotna dla nowo zatrudniających się osób.

b

Jakie obecnie sa zarobki na pakowaniu w alpli w Polsce? . Orientuje sie moze czy jakas agencja pracy rekrutuje do pracy w Alpli w Niemczech na stanowisko pakowacza ? .

Iwona

@Zeno długo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w Alpla. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

Zeno
@Iwona 21.03.2017 15:16

liczyć to można tylko na siebie albo na znajomości niema nic za darmo masz robić robić i robić było miło ale już się skończyło

maniek

hej! słuchajcie a jak wygląda u nich oferta pracy jakaś teraz? bo nie wiedze, żeby jakieś nowe oferty były.

Lubiej
@maniek 10.05.2016 13:59

Chodził chodził i wychodził pałnomocnik nowe stanowisko. Połowe dnia spędzal z przyszłą dyrektorkom. Wiec w nagrode zaufany czlowiek został szefem kontroli. A przeca wszystko co wie to go fasola nauczył.

Zeno
@Lubiej 02.03.2017 05:49

i pewnie skończy tak jak fasola bo tego bałaganu i przerostu ilości nad jakością nikt nie ogarnie przy takiej obsadzie ludzi na produkcji ps. albo zacznie zwalniać kierowników odpowiedzialnych za produkcję

czaro

jak sobie dodatkowo wykupisz to masz opiekę zdrowotną prywatnie,tak więc nie ma co tu się ekscytować.

prcownik

co do edukacji to ci nie powiem jak jest bo tym się nie interesowałem pakowacze na lini zarabiają w granicach 1500-1600 złotych

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik produkcji

umowe na czas nieokreślony można dostać ale to po paru ładnych latach zwalniać jak na razie nie zwalniają kto chce robić ten pracuje dalej robi się po 8h w systemie 4 brygadowym na 3 zmiany oczekiwania takie same jak od innych pracowników że praca będzie sumiennie wykonywana w alpli cykl pracy jest ciągły czyli 24h/7dni w tygodniu pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

alplowicz

wszystko i za wszystko mozna stracić premie dolożyć to oni potrafią tylko roboty a nie premi

zbycho

Henry - 2013-04-29 10:31:02 Zmieniło się coś przez 3 lata? Jak jest z nadgodzinami. ekstra płatne, ile 150%? Istnieje jakiś system premiowania, za dobrze i szybko wykonaną robotę? Wynagrodzenie do reki, czy na konto?nic sie niezmieniło tylko roboty przybyło

Lubiejewo

Krawiec traci maszyny, to musi się pokazać. Reklamacja idzie za reklamacją na preformach to i premie nam zabierają żeby własne stanowiska chronić.

anonim

Moj Brat pracuje dla Alpla Radomsko. Czesto opowiada mi jaki tm dopiero syf jest. Ale co tu ie ludziom dziwić. Jaka kasa taka praca. Aby tylko 8 godzin minelo i do 2 pracy (dorobić)

anonim

ale dlaczego syf. ja słyszalem ze jest w miare ok. tylko kasa licha

Zostaw opinię o Alpla” Sp. z o. o. - Ostrów Mazowiecka

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alpla” Sp. z o. o.