Alpla” Sp. z o. o.

Nowy Dwór Mazowiecki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 137 ocen.

Opinie o Alpla” Sp. z o. o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alpla” Sp. z o. o.

Życzliwy

Ciekawe czy dyrektor wie co się wyprawia na produkcji. Jak traktuje się tam ludzi i na co kierownicy sobie pozwalają. Jedna wielka klika z Ostrowi. Prawdą jest że jedynie w kadrach można się porozumień z paniami.

zenek

Najgorszemu wrogowi nie życzę tego piekła w tym (usunięte przez administratora) Alpla.Utrata (usunięte przez administratora) za najniższą krajową. Premii brak, bo przecież muszą dać operatora za gnębienie itp

Wianka

Czy ktos może napisać jakie są plusy i minusy pracy w ALPLA NDM? Wiadomo ze opinii negatywnych jest zawsze najwięcej ale muszą byc jakieś plusy skoro ludzie tam pracują

Bobiczek
@Wianka 09.08.2017 02:40
Czy ktos może napisać jakie są plusy i minusy pracy w ALPLA NDM? Wiadomo ze opinii negatywnych jest zawsze najwięcej ale muszą...

*Plusy - umowa o pracę - jałomużna wypłacana na czas -benefity za które trzeba częściowo zapłacić (ubezpieczenie na życie ok. 60zl, multi sport podobnie) -jeżeli masz szczęście i mieszkasz tam, gdzie kursują autobusy dojazd opłacony. -pozdrawiam Panie Kadrowe na wzór Kobitki *minusy -wynagrodzenie mija się z rzeczywistością DNO (pomijając biurowych) -szacunek do pracownika nie istnieje (pomijając biurowych) -gorąco nie do wytrzymania (pomijając biurowych w klimatyzacji) -hałas - po paru latach pracy głuchota w gratisie

leon
@Bobiczek 10.08.2017 16:32
*Plusy - umowa o pracę - jałomużna wypłacana na czas -benefity za które trzeba częściowo zapłacić (ubezpieczenie na życie ok...

Masz rację. Wszystko co piszesz jest 100% prawdą. Wynagrodzenie słabe ale umowa o pracę oraz benefity są. Organizowane są również wyjścia do teatru czy pikniki. Wydaje mi sie że zmiany na niektórych stanowiskach dużo wyniosły do firmy, chociaż nadal jest to kropla w morzu potrzeb pracowników.

Flinta

Jak no NDM bez zastrzeżeń. Stawka nie powala ale szanują pracownika i liczą się z jego zdaniem.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@nn dziękuję za odpowiedź. To, że Alpla pozytywnie wyróżnia się na tle okolicznych firm jako pracodawca, to ważna informacja dla osób, które szukają nowego miejsca pracy. @Ciekawy sprawdź stronę internetową firmy. Z tego co widzę poszukiwani są między innymi kandydaci na stanowisko Specjalista ds. zaopatrzenia i gospodarki materiałowej, Pracownik administracyjny w dziale kontroli jakości, czy też Specjalista ds. zakupów. Pytanie tylko, praca w jakiej miejscowości Cię interesuje.

Ciekawy

A jak pracuje się w biurze? Ktoś coś? Może jakieś przyjęcia się szykują? No i jak z kasą? Kiedy przelewają wypłaty?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@nn rzeczywiście, nie wiedziałam na jakim stanowisku pracujesz i dlatego zapytałam Ciebie myśląc, że możesz wiedzieć coś na temat pracy operatora. Chętnie zatem usłyszymy również właśnie od osób, które pracują na tym stanowisku. W jakim dziale firmy pracujesz? Mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda Twój typowy dzień pracy?

nn
@Zuzanna 26.05.2017 11:03
@nn rzeczywiście, nie wiedziałam na jakim stanowisku pracujesz i dlatego zapytałam Ciebie myśląc, że możesz wiedzieć coś na tem...

przychodzą o 9.00 pije kawę jedną druga i wracam do domu. Poważnie praca nie jest lekka, ponieważ temperatura daje się we znaki. Ale jak na okoliczne fabryki godziwie wynagradzana a pracownicy są godnie traktowani. Nie jest obozem pracy na śmieciowej umowie jak 90% firm w NDM

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@nn obecnie firma poszukuje również osób na stanowisko OPERATOR MASZYN. Mógłbyś powiedzieć jak wygląda praca w tym dziale?Chętnie dowiemy się też więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy. Jak oceniłbyś/oceniłabyś Alpla jako pracodawcę?

nn
@Zuzanna 23.05.2017 09:25
@nn obecnie firma poszukuje również osób na stanowisko OPERATOR MASZYN. Mógłbyś powiedzieć jak wygląda praca w tym dziale?Chętn...

nie pracuję na tym stanowisku ale chłopaki są ogóle zadowoleni zarówno z warunków jak i wynagrodzenia. Sądzę że to pytanie powinieneś skierować do kogoś kto pracuje jako operator. chociaż widzę że mało jest zwolnień na tym stanowisku. Panowie pracują od lat więc chyba wszystko jest ok.

Mania

Czy aktualnie są przyjęcia na produkcję ?

nn
@Mania 22.05.2017 13:47
Czy aktualnie są przyjęcia na produkcję ?

tak

mały

Taką informację uzyska Pani w Dziale Kadr. Pozdrawiam Panie z tego działu. Pełen profesjonalizm i ludzkie podejście.

Wiola

Chciałabym mieć wiedzieć jak nazywa się mężczyzna który zajmuje się planowaniem i rozstawianiem maszyn

Żywczak

Witam jak u Was w czterobrygadówce? płacone są nadgodziny czy do wybrania?

NDMiak
@Żywczak 15.05.2017 13:33
Witam jak u Was w czterobrygadówce? płacone są nadgodziny czy do wybrania?

są płacone. Jeżeli jesteśmy w tym temacie to wynagrodzenie jest uczciwe, płacone na czas. Pracownik nie jest wprowadzany w błąd. Są płacone nadgodziny, premie i inne dodatki jeżeli tylko pracownik takowe wypracuje.

Paweł

Praca jest spoko. A co sie dzieje na gorze w to nikt nie chce wnikać. Ważne że robota jest stała i w miarę bezpieczna

Gryzli

zgadzam się. cześć kierowniczków z ostrowskiej naleciałości powinna ulec całkowitej wymianie. kompletny brak umiejętności zarządzania. a firma jak firma. nic górnolotnego .

mały

@Adaś - ubezpieczenie na życie, zdrowotne, multisport, wypłaty z ZFSS. Jedynym mankamentem jest temperatura latem oraz kierowniczek produkcji :]..ale o tym innym razem

LOLA
@mały 20.04.2017 08:05
@Adaś - ubezpieczenie na życie, zdrowotne, multisport, wypłaty z ZFSS. Jedynym mankamentem jest temperatura latem oraz kierown...

PRACOWAŁAM W WIELU FIRMACH ALE JUŻ OD 5 LAT W ALPLI I POWIEM ŻE JEST TO NAJLEPSZY KIEROWNIK PRODUKCJI . WYMAGAJĄCY ALE WYROZUMIAŁY I ZNA SIĘ NATYM CO ROBI .

flp
@LOLA 07.05.2017 11:25
PRACOWAŁAM W WIELU FIRMACH ALE JUŻ OD 5 LAT W ALPLI I POWIEM ŻE JEST TO NAJLEPSZY KIEROWNIK PRODUKCJI . WYMAGAJĄCY ALE WYROZUMI...

zdania są podzielone. Ile pracowników tyle opinii na każdego z pracowników zarządzających.

Adaś

Liczne beneyfity to znaczy jakie?

mały

ostatnio dużo się tu dzieje. Faktycznie rynek pracy oraz polityka mocno odbija się na zatrudnieniu w zakładzie ( jak wszędzie) ale ogólnie nie ma na co narzekać. Umowa o prace, liczne benefity. A jak chce się pracować to jest to przyzwoite miejsce pracy w okolicy Nowego Dworu. Polecam

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Alpla? Chętnie dowiemy się jak wyglądają obecnie warunki zatrudnienia. Na jakie benefity mogą liczyć?

pracownik

???? pierwsze słyszę żeby takie pytania były zadawane przez kadrę kierowniczą w Alpla. Nigdy nie słyszałem, żeby ktokolwiek w trakcie rozmowy czy po niej zadał pytanie o życie osobiste potencjalnego kandydata??? Alpla NDM jest szanująca się firmą i zatrudnia profesjonalistów. Nikt nie pozwolił by sobie na takie zapytania. Możliwe, że pomyliły się Panu firmy .

alpl

Zdarzyła mi się rekrutacja do firmy Alpla. Rozmowa kwalifikacyjna była z panią (chyba kadry) oraz z jednym panem. Generalnie rozmowa odbyła się w Piątek. Następnego dnia czyli w sobote dzwoni do mnie pan z którym byla rozmowa kwalificyjna, ktorego nazwijmy sobie jako 600474087. Ten pan zadzwonił do mnie w sobotę bo nagle musiał mi zadac jedno pytanie, którego nie zadał na rozmowie kwalifikacyjnej w piątek. Facet pyta się mnie "czy jestem żonaty" i dodaje jeszcze że "nie musze odpowiadać na to pytanie". To po jaką cholerę ten pan 600474087 dzwoni do mnie w SOBOTĘ żeby się pytac czy jestem zonaty skoro dodaje że nie musze odpowiadac na to pytanie. Nie bardzo rozumiem cel tego pytania zadanego przez pana 600474087,. Czy może szukałeś pan kandydata na męża dla swojej córki?? Co taką masz pan brzydką córkę że nikt jej walić nie chce i wypytujesz się pan kandydatów czy sa wolni czy żonaci?? :)) Czy może dla siebie panie 600474087 szukasz jakiegoś dyskretnego kochanka? :) Jesli dla siebie pan szukałeś kogoś to ja niestety nie jestem z tej orientacji. Tak więc musisz pan szukac sobie kogos innego :) To i tak dobrz echłopi że dzwoniłes do mnie w sobote pytac się czy zonaty jestem a nie w srodku nocy i jeszcze by brakowało jakbys zaczał mi składać jakies gejowskie propozycje :) No to juz chlopie sie nie wypytuj ludzi o to jaiego stanu cywilnego są :)

Pomocna dłoń

Aktualnie nabór na stanowiska operatorów oraz dział techniczny, potrzebujemy elektroników/ elektryków, Alpla Nowy Dwór Mazowiecki, więcej informacji w kadrach.

maja

stanowisko stanowisku nie równe...więc nikt ni epoda tu konkretnych zarobków na danym stanowisku.

operator

Ofert jest sporo na ich stronie. Napisze ktoś jak z zarobkami-ile zarabia operator? Jakie tam maja maszyny bo nigdzie niema informacji?

Maro456
@operator 07.11.2016 00:36
Ofert jest sporo na ich stronie. Napisze ktoś jak z zarobkami-ile zarabia operator? Jakie tam maja maszyny bo nigdzie niema in...

Jak placa w alpli na stanowisku biurowy.?

janek
użytkownik zarejestrowany

Niestety ja nie widze od nich żadnych ofert pracy teraz - a jakie warunki mniej wiecej tutaj proponują?

mixfox
@janek 14.10.2016 14:17
Niestety ja nie widze od nich żadnych ofert pracy teraz - a jakie warunki mniej wiecej tutaj proponują?...

Jak to nie. Jest sporo ofert na operatora, pakowaczy, mechanika form. Sprawdź chociażby w urzędzie pracy.

mobi

#świetny, a jakie stanowisko pytasz? Alpla jak na warunki nowodrowskie płaci konkurencyjnie

tobi

osobiście bardzo polecam. nie wiem o jakie można mieć zastrzeżenia do tej firmy. wszystkie zasady współpracy są uczciwe i jasne.

Bez

wydawało by się że te podstawowe wymagania przerastają niejedna osobę, która w swoim profilu ma litanie "umiejętności". Ta "wklepywaczka" zna nie tylko angielski ale i dwa dodatkowe języki ma świetne wykształcenie i co jest ostatnio rzadkością mózg..

Bez

wydawało by się że te podstawowe wymagania przerastają niejedna osobę, która w swoim profilu ma litanie "umiejętności". Ta "wklepywaczka" zna nie tylko angielski ale i dwa dodatkowe języki ma świetne wykształcenie i co jest ostatnio rzadkością mózg..

Fiona

Dlaczego na zastępce Kierownika kontroli nie wzięli nikogo z kontrolerów tylko jakąś nie doświadczoną wklepywaczke danych.

bez nicka
@Fiona 16.09.2016 01:38
Dlaczego na zastępce Kierownika kontroli nie wzięli nikogo z kontrolerów tylko jakąś nie doświadczoną wklepywaczke danych....

bo ta niedoswiadczona Pani zna język angielski . zapewne ma odpowiednie wykształcenie i z pewnoscią da radę :)

sławo

W końcu ktoś zaczął cos robic dla pracowników. Oby tak dalej

Bolek

Uwazam ze to jedno z lepszych miejsc pracy w okolicy. Faktycznie temperatura na hali doskwiera, lecz poza tym nie ma sie czego doczepic

ryk

Dlaczego nikt nie napisze ze chodzi o pieniądze.

pawcio

Przed podjęciem decyzji o karierze zawodowej warto pamiętać, że lepiej być dobrym rzemieślnikiem niż byle jakim magistrem. Alpla przyjmuje bez magistra i bez rzemiosła , sami wyuczą fuszerki i zdeterminują normalnego pracownika, Dyrektorze -zrób porządek w firmie inaczej kiedys firma CIĘ za to rozliczy. Narzekaliscie na benckinsera, ale alpla to teraz gorzej niż patyczki......................?

grud
@pawcio 18.08.2016 15:40
Przed podjęciem decyzji o karierze zawodowej warto pamiętać, że lepiej być dobrym rzemieślnikiem niż byle jakim magistrem. Alp...

Pawcio@ nie zgadzam się z Tobą. ALPLA Zatrudnia wg. wymagań i odpowiednich kwalifikacji. Do pakowania nie trzeba magistra. A do każdej pracy potrzeba rozumu

oio

Nie rozumiem skad to nakrecanie sie nawzajem. W kazdej firmie jest raz lepiej raz gorzej. Najwazniejsze zeby wpolnie przetrwac a nie tylko patrzec za tym zeby tylko nic nie robic a zarobic. Uwazam ze nie jest najgorzej.

ze co ?

Przecież cały czas są braki personalne bardzo dużo osób odeszło w ostatnim czasie, dlatego muszę się zgodzić z panem 2 posty wyżej, że jak nie będą szanować pracowników to oni sami odejdą. Dostaliśmy jakiś czas temu ankiety "jak poprawić wizerunek firmy" to chyba o czymś świadczy. Nie szukajcie pracy na siłę jest mnóstwo innych zakładów gdzie są o stokroć lepsze warunki. Nie polecam.

dobrze radze

W gorszym zakładzie chyba nie pracowałem, po co wy chcecie tam się przyjąć, wystarczy przyjechać pod firmę o 14 i spytać się ludzi jak się pracuje, coraz więcej osób się zwalnia, temperatura na hali około 40 stopni, maszyn około 40, obsada ? operatorów 3-4 na 40 maszyn... Kierownik produkcji mógłby uczyć się kultury od nie jednej osoby na dziale gospodarczym, zastępca kierownika charakter ma lepszy od lisa, kierownik techniczny to marionetka w rękach kierownika produkcji.

dobrze radze

W gorszym zakładzie chyba nie pracowałem, po co wy chcecie tam się przyjąć, wystarczy przyjechać pod firmę o 14 i spytać się ludzi jak się pracuje, coraz więcej osób się zwalnia, temperatura na hali około 40 stopni, maszyn około 40, obsada ? operatorów 3-4 na 40 maszyn... Kierownik produkcji mógłby uczyć się kultury od nie jednej osoby na dziale gospodarczym, zastępca kierownika charakter ma lepszy od lisa, kierownik techniczny to marionetka w rękach kierownika produkcji.

koala

Jest uczciwie. Ostatnio bardziej dba sie o pracownika. Polecam ta firmę z czystym sumieniem

Tom

moim zdaniem sytuacja się bardzo poprawiła. warunki pracy i atmosfera sa naprawdę bardzo dobre

klok

Z tego co mi wiadomo potrzebują paletowych, operatorów i pakowaczki. Pracuje na produkcji i nie jest najgorzej.

kolpe

A jak się obecnie tam pracuje?

mmm
@kolpe 02.07.2016 19:20
A jak się obecnie tam pracuje?

Czy osoby które są w tej firmie miały dzieciństwo oczywiście nie należy traktować wszystkich jednakową miarą.Nie umieją odróżnić pracy od swej prywaty.Szkoda słów .Ponoć karma wraca może do tych szkodników bohaterów za zasłoną swą wróci.

Lutek
@mmm 31.07.2017 00:09
Czy osoby które są w tej firmie miały dzieciństwo oczywiście nie należy traktować wszystkich jednakową miarą.Nie umieją odróżni...

Kogo masz na mysli?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

mil

Są przyjęcia caly czas

Mill

Alpla poszukuje teraz pakowaczek i operatorow maszyn. Wyksztalcenie nie jest istotne. Warunki przyzwoite. Wiem z doswiadczenia. Oferuja opieke medyczna ubezpieczenie na zycie.

Majki

Proszę o informacje jak pracuje się w biurze w Nowym Dworze. jakie są dodatki poza wynagrodzeniem: abonament medyczny, karta multisport etc...Będę wdzięczny

NINA

DZIEKI ZA WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ .ODPOWIEM CI TAK SAMO WEŻ SOBIE DOBRZE POGOGLUJ TO SIĘ DOWIESZ JAKIE WARUNKI DAJĄ DLA MECHANIKÓW .POWODZENIA.

nina

cy ma ktoś adres e-mail do ALPLI NDM bo nie mogę nigdzie znależć

fantastyczny

AAA masz chyba jakiś problem sam ze sobą....

fanatastyczny

AAA masz chyba jakiś sam z sobą tak myśląc....

zzz

To spoko firma,czepiacie się bezpodstawnie

fantastyczny

niektóre pakowaczki to się walą na lewo i prawo a udają niewinne i myślą że nikt nic niewie

Zostaw opinię o Alpla” Sp. z o. o. - Nowy Dwór Mazowiecki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alpla” Sp. z o. o.