Opinie o BALTIC WORKFORCE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BALTIC WORKFORCE

Pracownik2.

Nie było żadnej rozmowy wrzucili w samochód i masz jechać, dzwoniąc do biura nikt nie odbieral żadnego kontaktu, nikt nie był w stanie powiedzieć czy będę miała tam gdzie mieszkać. Nie polecam

BALTIC WORKFORCE
pracodawca
@Pracownik2. 17.11.2017 11:18
Nie było żadnej rozmowy wrzucili w samochód i masz jechać, dzwoniąc do biura nikt nie odbieral żadnego kontaktu, nikt nie był w...

Dzień dobry Mam wrażenie, że ostatnie dwa komentarze zostały dodane na nasze konto poprzez pomylenie firm rekrutujących bo są łudząco do siebie podobne a nie mogą być związane z naszą dzialalnością. Proszę o podanie w korespondencji nazwy tej firmy - może uda mi się coś pomóc a także znaleźć prawdziwą pracę przez uczciwego pracodawcę jakim jest Baltic Workforce. Pozdrawiam Tomasz Malona Baltic Workforce

Pracownik

Nie polecam. Przenoszą ludzi z miejsca na miejsce bez zapewnionego zakwaterowania. Brak kontaktu

BALTIC WORKFORCE
pracodawca
@Pracownik 13.11.2017 23:22
Nie polecam. Przenoszą ludzi z miejsca na miejsce bez zapewnionego zakwaterowania. Brak kontaktu

Dzień dobry. Przeniesienie pracownika w inne miejsce jest możliwe jedynie w przypadku ukazania się innej oferty pracy pasującej pracownikowi oraz za jego zgodą po przedstawieniu nowych warunków. Naszym standardem jest wysłanie pracownika do pracy z zaaranżowanym zakwaterowaniem również po jego akceptacji przedstawionych warunków zakwaterowania. 3 numery telefonu w Polsce i 6 z innych krajów, w których znajdują się biura Baltic Workforce pozwalają na swobodny kontakt z przedstawicielami. Wszyscy prawdziwi pracownicy mogli i mogą się przekonać o poprawności powyższych argumentów. Pozdrawiam Tomasz Malona Baltic Workforce

Zdj

Ja osobiście próbowałem 2 razy z tą firmą wyjechać. Nie wyjechałem z własnej winy. Ale kontakt z Panem Tomaszem jak naj bardziej super szybko wszystko załatwione. I wyrozumiałość Pana Tomasza godna podziwu. Przepraszam Panie Tomku i Pozdrawiam.

basia

Zdecydowanie nie polecam. Sa inne firmy jak ta i tam o wiwlw lepiej traktują pracowników i dają pełną opiekę. Poszukajcie

BALTIC WORKFORCE
pracodawca
@basia 17.08.2017 08:06
Zdecydowanie nie polecam. Sa inne firmy jak ta i tam o wiwlw lepiej traktują pracowników i dają pełną opiekę. Poszukajcie...

Dzień dobry. Pani Basiu nasze wewnętrzne w pełni anonimowe ankiety kierowane do osób, które zakończyły właśnie prace mają zupełnie inny wydźwięk niż znajdujący się w Pani opinii. Jeśli jest taka szansa to prosimy o podanie konkretnego przykładu "braku opieki". Pozdrawiam Tomasz Malona Baltic Workforce

żenada

Witam, w skrócie powiem tyle... ZACZNIJCIE SIĘ LUDZIE WRESZCIE SZANOWAĆ. Serio taka stawka i Wy się jeszcze zastanawiacie czy warto jechać. Przepracowałem 3 lata dla Duńskiej firmy i w życiu się nie spotkałem z takim syfem jak oni oferują. Pracując w systemie rotacyjnym 3 w pracy tydzień w domu zarabiałem w przedziale 9 - 10 tysięcy z opłaconym już zakwaterowaniem. Więc o czym My tu rozmawiamy. Wez się jeden z drugim naucz dobrze języka, wejdź na Duńskie stronki ofert pracy i sam sobie poszukaj odpowiedniej dla siebie oferty za godne warunki i pieniądze. Sami zobaczycie jakie stawki są oferowane.

ona
@żenada 28.06.2017 06:21
Witam, w skrócie powiem tyle... ZACZNIJCIE SIĘ LUDZIE WRESZCIE SZANOWAĆ. Serio taka stawka i Wy się jeszcze zastanawiaci...

Wystarczy angielski czy trzeba znac dunski ?

onaa

Ciekawi mnie czy jada tam tez ludzie mlodzi studenci i tak dalej ? Czy w wiekszosci +40 ? Moze ktos sie wypowiedziec ?

Zajac

Powiedzcie mi ile kilogramów w ciągu godziny da się zebrać czereśni? Jest oferta proponują 5 DKK za kilogram, zastanawiam się czy warto zaryzykować. Czyli żeby w ciągu 5 tygodni zarobić to 15000 dkk brutto ( około 8 tys zł) trzeba dziennie zebrac 120Kg czereśni. A to tego przeżyć i coś jeść a życie drogie. Jak myślicie warto?

Ciekawski

W ofercie podają że za 4-6 tygodni na czereśniach zarobi się średnio 8-15 tys zł na rękę. Jest na to szansa? Już nie liczę na 15 ale chociaż te 10 odjąć od tego transport i zakwaterowanie.

Czereśniak
@Ciekawski 30.05.2017 20:41
W ofercie podają że za 4-6 tygodni na czereśniach zarobi się średnio 8-15 tys zł na rękę. Jest na to szansa? Już nie liczę na...

Koleżanka była na czereśniach rok temu i w złotówkach dostała 12tys a siedziała tam bez zjazdu prawie 6 tygodni. Podobno pracuje się w grupie 10 osób i jak grupa jest dobra to można nawet więcej dostać. W tym roku jedzie znowu a ja z nią tylko musimy mieć auto bo bez tego nie dojedzie się do sadu.

mark

Na dzień 1 marca 2016 r. minimalna stawka godzinowa pracownika wynosi 113,65 DKK. Ponieważ jednak jest to stawka minimalna, a nie rzetelna stawka godzinowa, należy skontaktować się przedstawicielem związków zawodowych w przedsiębiorstwie lub lokalnym oddziałem 3F celem ustalenia jaka jest faktyczna stawka godzinowa obowiązująca w danym zakładzie pracy.

Baltic Workforce
@mark 09.05.2017 18:52
Na dzień 1 marca 2016 r. minimalna stawka godzinowa pracownika wynosi 113,65 DKK. Ponieważ jednak jest to stawka minimalna, a n...

Dzień dobry Drogi Panie @Mark. Jeśli już zdecydował się Pan na komentarz odnośnie stawek minimalnych w Danii proszę o wskazanie źródła posiadanej wiedzy np. dziennik ustaw nr xxx, rozporządzenie rządu Duńskiego z dnia xxx o numerze xxx etc. Opisanie suchego faktu (zresztą błędnego) bez podania źródła zanieczyszcza forum przez co staje się Pan niewiarygodny. Mimo wszystko dziękuję za komentarz i zapraszam do złożenia CV. Pozdrawiam Tomasz Malona Baltic Workforce +48 58 622 67 94 pl@balticworkforce.com

ona

Kto jedzie na zbiory 2017?

Ja
@ona 18.04.2017 12:42
Kto jedzie na zbiory 2017?

Hej, bylas juz moze z ta agencja na zbiorach ? Ja zastanawiam sie nad czeresniami,ale z ta agencja jeszcze nie mialam nigdy do czynienia. Dzieki zq odpowiedz

Ona
@Ja 16.05.2017 19:22
Hej, bylas juz moze z ta agencja na zbiorach ? Ja zastanawiam sie nad czeresniami,ale z ta agencja jeszcze nie mialam nigdy do...

Nie ale znajoma była i poleca. Przynajmniej jest pewnie.

Mati

Znalazłem ostatnio ogłoszenie, nie ważne na jakie stanowisko, ponieważ stawka godzinowa: 72 DKK brutto + 12,5% na feriepenge to jest po prostu dramat, nie rozumiem jak tej agencji nie wstyd oferować takie wynagrodzenie skoro w Danii to 110 koron to minimum, za które w ogóle opłaca się jeszcze wyjeżdżać. Przy wypracowaniu 200 godzin wychodzi 14400 DKK brutto +1800brutto feriepenge, zależnie od tego jaki SKAT da fradrag załóżmy bardzo optymistycznie 10000 DKK to netto wyjdzie nam około 11500 DKK netto minus mieszkanie 2000 DKK, dojazdy do pracy, i życie liczę 1500DKK zostaje nam jakieś 8000DKK czyli 8000*0,59=4720zł wersja optymistyczna. Nie liczyłem tu dodatków za nadgodziny bo raczej wątpię, aby agencja nie brała tego dla siebie lub praca będzie tylko po 37 godzin na tydzień czyli netto za jakieś 4000zł. Mam nadzieję, że pomogłem osobom, które szukają pracy w Danii, mam wierze również, że tego typu agencje znikną z rynku :)

Arek
@Mati 08.12.2016 16:11
Znalazłem ostatnio ogłoszenie, nie ważne na jakie stanowisko, ponieważ stawka godzinowa: 72 DKK brutto + 12,5% na feriepenge to...

Nie znasz realiów. 110 koron to MOŻE płaci Duńczyk agencji . Przeważnie jest to 95 - 105 . Za nadgodziny nikt nie bierze pieniędzy bo nikt ich po prostu nie płaci . Nie w Danii stawki minimalnej.

wer

@kowalik ale przecież ta oferta to była dostepna jakos bardzo dawno tem wiec nie wiec skad to pytanie :D noo chyba ze ja cos przegapiłem i po prostu oni jakas nowa rekrtuacje robili o czym ja nie wiedziałem jeżeli tak fatycznie było to dajcie znac dzieki

kowalik

wielki szacun dla firmy za to że dba o swój wizerunek w sieci. a poza tym, ktoś był już z nimi w Danii na fermach zwierzęcych?

igor

@radek właśnie nic nie słychać ani o nowych rekrutacjach, ani o datach możliwych rekrutacji... jestem trochę zawiedziony, miałem nadzieję, że coś się dla mnie tu znajdzie. Czy ktoś z Was wie, czy może warto zanieść do BALTIC WORKFORCE swoje cv osobiście?

radek

o no prosze, czyli jednak są i bardzo zadowolone osoby! a słuchajcie, teraz macie jakieś informacje o nowej rekrutacji?

mariusz p

to moz ei ja cos dodam... zgodzilem sie na 110 dkk brutto - Skat - spanie 2000dkk. uzgodnilem wszystko, podpisalem unowe wszysto i..pojechalem na bornholm.. 1 zgodzilem sie z ataka a nie inna stawke- bo to przygoda pierwsza praca w DK i w ogole 2 jasno mowili- w pon prosba o zaliczke, we czwartek realizowana , w pon kasa byla !! 3 na wyplate ze wzgledu ze to pierwsza praca czekalem tydzien dluzej ok 2 tyg bo to rozliczenia skarbowki troche przedluzyly.. 4 przeprowadzilem kilka rozmow zanim pojechalem - zdziwienia nie bylo... fakt jak sie popytalem ile moja praca zwlaszcza z dyplomem kosztuje i ile oni biora ogarnal mnie niesmak..delikatnie mowiac ale... sie zgodzilem - wczesniej a nie pozniej, wiec nei odzytwalem sie... JEDNYM SLOWEM- JA MARIUSZ PIORO GLIWICE OCENIAM BWF NA 5! , WYZEJ DALBYM JAKBYM MIAL WYZSZA STAWKE ALE JESTEM ZADOWOLONY, PRACOWALEM 5 TYG. NA BORNHOLM. ps- dostawalem oferty na maila i za glowe sie lapalem za jakei gowniana kase proponuja..ale nie ZMUSZAJA! wiec lepiej sprawdzic ile kosztuje jedzenie, spanie i przyjac podatek ok ...37,5%!! i nie stekac bo jelsi sie nie oplaca to lepiej, szybciej i blizej jest do niemiec... takei jest moje zdanie.. ps2 teraz mam az 120 dkk i spanie w podobnej cenie choc gorsze warunki ale... zaciskam zeby bo 230 g /mies to sporo i szukam nast pracy, moze nawqet w niemczech- ta tez sam sobie zalatwilem..niby w polsko dunsiej firmie a polski cwaniak...

karol

Damian' ale o jakim stanwosiku mówisz ? Chcesz wyjechać na farmę? To już podjerzewam, że musisz się z nimi skontaktować chyba niekoniecznie osobiscie, ale możesz zapytać czy nawet maja jakieś aktualne oferty wyjazdów, i od razu zapytasz o stawki i warunki

anonim

(usunięte przez administratora)

Tez Damian

Kumpel pracuje jako malarz i szpachlarz. Godzin ma troche ponad 45 na tydzien. Na stawke nienarzeka. Widzialem, ze zawsze podaja w ogloszeniach pod dany zawod. Czekam na telefon z agencji by mnie tam zatrudnili.

Ana

Dwa razy pracowałam przez Baltic. Za każdym razem warunki były konkretnie określone. Nie było żadnych niespodzianek, a tego człowiek się zawsze najbardziej obawia pracując przez pośredników. Wypłata na czas. Możliwe, że miałam farta, ale trafiłam na naprawdę przyjemnych pracodawców. Za pierwszym razem pracowałam nie tylko z polkami, ale i z litwinkami, które też dobrze wspominam. Firmę polecałam znajomym. Jak do tej pory nikt się nie zawiódł i mam nadzieję, że tak zostanie.

zison

Praca niby fizyczna, bo biorą do ferm zwierząt, ale zarobki dobre

mirioam

z tego co o nich czytam w internecie to pozytywne wnioski same wyciągam, dobee że wreszcie jakaś agencja nie tylko na krótkoterminowe roboty bierze za granicę alw tez nie obawia się Polakom czegoś na dłużej w krajach skandynawskich zaproponować lepiej

Mark

Ja polecam (usunięte przez administratora)

warok

Co do pracy za granicą @juliuszcez to musisz znać ich język, czyli duński, miło by było gdybyś również posługiwał się językiem angielskim na dobrym poziomie.

juliuszcez

@brock faktycznie widziałem takie ogłoszenia dotyczące Gdańska, ale też pracy w Dani - w tym przypadku ogólna praca "na co dzień" to Gdańsk, ale trzeba wyrazić gotowość do wyjazdu właśnie do Danii na 4-5 miesięcy.

more

Taka umowa na czas określony pewnie jest później przedłużana @szymo, dlatego można liczyć na stabilne zatrudnienie. Ciekawe tylko czy dają również jakieś benefity socjalne.

brock
@more 14.03.2016 17:57
Taka umowa na czas określony pewnie jest później przedłużana @szymo, dlatego można liczyć na stabilne zatrudnienie. Ciekawe tyl...

z tego co mi wiadomo to w balticu można liczyć na dobre umowy i w sumie całkiem długie zatrudnienie. W tej chwili poszukują koordynatora do spraw HRowskich

wer

hej a moze ktos z was bylby zainteresowany praca tam u nich w firmie? szukaja koordynatora HR w Gdansku oferuja bardzo dobre warunki zatrudnienia,możliwość udziału w największym projekcie firmy

Luk

Lepiej do Niemiec za 7euro jechać lepiej się na tym wyjdzie jak ze te ochłapy co tu proponują i Niemcy o wiele tańsze.

Mateusz

Łobuz mówi, że po ponad 2 miesiącach wyszło mu 5000zł wraz z pieniędzmi za wakacje. To powiem tak ja pracowałem za 130 koron/h ale głownie tylko na drugą zmianę z tego tytułu miałem również dodatki coś koło 30 koron więcej do godziny po 17, pracowałem tam 11 tygodni, i na czysto liczę pensje, zwrot podatku i pieniądze na wakacje wyszło ponad 25000zł, dlatego jak ktoś pisze ze 5000zł po "zakładam" około 10 tygodniach, to musiał zarabiać bardzo mało bo nawet z samych pieniędzy wakacyjnych ja miałem 2500-3000zł. Sam szukam teraz jakiegoś wyjazdu, ale jak widzę oferty typu 70kr/h to mnie krew zalewa. Kiedyś kadrowa z Danii około 3lat temu powiedziała jak można pracować za 90kr/h przeciez mamy 21 wiek, wiec oczywiste jest że ta agencja chce ludzi moze nie tyle oszukac co na nich zarobić. Oferty maja dość ciekawe, lecz niestety mało płatne. Rozumiem sytuacje wielu ludzi ze lepiej robic za taka stawke niz za 10zł na godzine w Polsce, ale z drugiej strony zaniżacie stawki, i tylko tego typu ludzie jak właściciele agencji beda sie bogacic.

Mateusz

Łobuz, to że wychodzi Ci około 5000 zł na czysto wraz z feriepenge przy stawce 60kr/h to znaczy tylko tyle ze właśnie jesteś rumunem, bo przy rzeczywistych stawkach obowiązujących w Danii zarobiłbyś około 2 razy więcej, oczywiście nie licząc dodatków za godziny nadliczbowe, po godzinie 17, 21 oraz nocnych jakich pewnie nie masz u swojego super pracodawcy.

Łobuz

Wróciłem po trochę ponad dwóch miesiącach pracy na linii produkcyjnej i o ile to ten sam zakład to cieżko mi powiedzieć ze starcza mi na suchy chleb i wode jak ktoś tu sugerował. Mam dużo godzin + 60 kr bruto + ferie i koło 5tys zł zostaje na czysto. Dla mnie to dużo. Nie czuje sie Rumunem ani gorszym sortem. Pozdro dla prezesa K.

siwykg76
@Łobuz 15.01.2016 10:07
Wróciłem po trochę ponad dwóch miesiącach pracy na linii produkcyjnej i o ile to ten sam zakład to cieżko mi powiedzieć ze star...

napisz cos wiecej o tej pracy?ja pracowalem przy ziemniakach w irlandii na takim kombajnie segregatorze,to to samo?jak z godz,mieszkaniem,przerwy itp z gory dzieki

drapak

Hej, dostałem ofertę pracy z BWF przy sortowaniu ziemniaków w okolicach Odense. Czy ktoś kiedyś pracował przy sortowaniu ziemniaków przez tą firmę? Będę wdzięczny za jakiekolwiek info. Pozdrawiam

Marek

Byłem w Danii wiem jakie są ceny przy tych stawkach jakie oferuje ten pośrednik to starczy na suchy chleb i wodę o odłożeniu jakichkolwiek pieniędzy to można pomarzyć.Czyste złodziejstwo.Firma powinna się wstydzić za te ogłoszenia z tymi stawkami to jest po prostu złodziejstwo.

Mateusz

Nie dajcie się robić w konia, stawki tak jak niektórzy pisali wcześniej oscylują w granicach 120 koron za godzinę pracy, pracowałem kilka miesięcy i wiem, że Duńczycy nie są chciwi i godnie płacą za wykonaną dla nich pracę, więc jeśli stawka w tej agencji wynosi 60-70 koron za godzinę znaczy tylko że resztę bierze pośrednik. Niestety jest to przykład pazernego "Polaczka", który chce zarobić czyimś kosztem. Czyli przy 22 dniach pracujących po 8 godzin wychodzi około 4000-5000zł netto zależy również jaki otrzymacie fradrag i od tej kwoty należy również odjąć kwotę za "łóżko" 1000-1500zł i tzw. życie. Nawiasem mówiąc jeśli macie jechać do Danii i pracować za taką stawkę, lepiej zostać w Polsce, i szukać dalej... Mam nadzieję, że pomogłem choć jednej osobie w podjęciu słusznej decyzji. Powodzenia

były

pracowałem i szybko to zakończyłem dla zainteresowanych dodam,że w tych oferowanych 52 kr jest już wliczone feriepenge.omijać bo za takie stawki w Danii pracują rumuni i są bardzo szczęśliwi

Noe

Szukam opinii o firmie a znajduje głównie komentarze od osób, które nie pracowały przez nią a tylko natknęły się na ogłoszenie i mają najwięcej do powiedzenia. A w tej ostatniej od "Radek" zabrakło danych teleadresowych i napisu "Zadzwon teraz", czy to jakaś kryptoreklama ?! Niech się ktoś wypowie kto przez nich pracował

worker

Witam,dostałem oferte od Baltic jako pracownik leśny do wycinki drzew w Danii za 77dkk brutto.Czy to jest legalne?

Maniek

Oplaca sie czy nie?

Maniek

Dwa razy u nich pracowałem i szukuje mi się trzeci raz. Za pierwszym razem nie płaciłem za mieszkanie, za drugim tak a teraz znów nie będę płacić. Jak w ofercie jest, że płacisz to płacisz. Zarobki jak na agencje nienajgorsze choć mogliby dawać wiecej ale nadrabiają innymi kwestiami przede wszystkim płacąc na czas. Ja tam nic do nich nie mam. Zawsze korzystam z mini busów po 300 zł w jedną stronę i zabieram jedzenie z sobą. W danii jest troche droższe i nie tak smaczne jak nasze. Po trzecim razie też napisze komentarz.

czART

Wszystko pięknie, każdy ma swoją opinię. Zależy co komu pasuje. Ja mam tylko pytanie czy rzeczywiście trzeba płacić za udostępnione miszkanie? W ogłoszeniach piszą, że mieszkania za darmo i zwracają za używanie swojego auta. Proszę Was jedynie o merytoryczne wpisy. Pozdrawiam.

Grzegorz z Koszalina

Czytając Wasze komentarze po prostu nie mogę się powstrzymać od swojego. Minimalna praca w Danii to ileś tam koron ale nie dla Was Polaków tylko dla DUŃCZYKÓW!!!! To normalne, że Duńczycy nie zapłacą Polakom od razu tyle co swoim. Tak samo tyczy to też Rumunów którzy zarabiają jeszcze mniej. Właśnie dlatego Duńczycy tak się dorabiają, bo zatrudniają obcokrajowców. Ale wracając do Baltic Work Force. Wyjechałem do Danii przez tego pośrednika w maju i od razu wiedziałem ile będę zarabiać tj. 52 korony na godzinę. Nie po 150dkk jak obiecują niektóre agencje a potem dostajesz jeden wielki .... Pracowałem na farmie krów. Zakwaterowanie? To nie był pokój tylko mieszkanie jednopokojowe o powierzchni ok. 20 m2. Czyli warunki mieszkania dobre. Kontakt z Panią Małgorzatą wręcz świetny, czekałem na moment kiedy w końcu straci cierpliwość przez moje ciągłe telefony do Niej, ale ta kobieta zawsze ze spokojem i szczegółowo wszystko mi tłumaczyła. Umowę podpisałem na odległość, tj. drukując ją, podpisując i odsyłając skan. Pieniądze miałem zawsze zgodnie z grafikiem na koniec miesiąca CO DO KORONY!! Na CPR czekałem ponad miesiąc czasu, piszę o tym żeby w razie czego nikt nie panikował tak jak ja że nie dostanie wynagrodzenia. I TO JEST TA WASZA MENTALNOŚĆ POLACZKI-CO WAS TO OBCHODZI ILE KTO NA WAS ZAROBI WAŻNE JEST ILE WY ZAROBICIE!! Nawet gdybyście zarabiali po 300dkk/h a Wasz pracodawca za Was by brał 1000dkk/h to też byście nie pojechali? Spróbujcie sami znaleźć pracę w Danii bez języka duńskiego, zobaczycie czy to takie proste. Dzięki Baltic Work Force zyskałem nie tylko pieniądze, których bardzo potrzebowałem, ale też doświadczenie w pracy za granicą, które jest tak ważne dla potencjalnych pracodawców. Firma tak mnie nastawiła do tej pracy, że jechałem tak spokojny jak nigdy dotąd podczas pierwszej pracy w Polsce, gdzie stres czasem jest gorszy niż przed maturą. Dzięki tej firmie jestem spokojniejszy, bo wiem że jak coś nie pójdzie w pracy w Polsce i zostanę bezrobotny, to mogę liczyć na ich pomoc w znalezieniu pracy w Danii, myślę że też dlatego że pokazałem, że Polak to nie tylko nierób i alkoholik, o czym usłyszałem od właściciela farmy, który takich Polaczków też miał. Od razu chcielibyście zarabiać kokosy przy pierwszym wyjeździe. Ja jestem bardzo wdzięczny Pani Małgorzacie za szansę jaką mi dała i liczę na kolejną współpracę w przeciągu paru miesięcy. A Wam tylko powiem-OGARNIJCIE SIĘ I ZROZUMCIE, ŻE CIĄGŁYM NARZEKANIEM, TAKIM NASTAWIENIEM JAK WASZE I BEZ PARU LAT DOŚWIADCZENIA ZAWODOWEGO W POLSCE CIĘŻKO WAM SIĘ BĘDZIE WYBIĆ GDZIEKOLWIEK. a BALTIC WORK FORCE daję Wam tę szansę, przede wszystkim dlatego, że jest uczciwą firmą. Pierwszy raz byłem za granicą i od razu sukces. Ja na pewno POLECAM. P.S. Jedzenie w Danii wcale nie jest i tyle droższe niż w Polsce jak ktoś chce to znajdzie wiele produktów w tej samej cenie co przeliczając na złotówki w Polsce. A i zawsze można zabrać ze sobą jedzenie z Polski jak ja właśnie zrobiłem. Pozdro.

Radek
@Grzegorz z Koszalina 23.11.2014 12:01
Czytając Wasze komentarze po prostu nie mogę się powstrzymać od swojego. Minimalna praca w Danii to ileś tam koron ale nie dla...

Do TWOJEJ wiadomości - W DANII nie ważne czy jesteś z Chin, Konga, Koziej Wólki, Kazachstanu czy POLSKI. W danej BRANŻY masz dostać MINIMALNĄ (taką jaką wywalczyły związki - tu wiadomo, duńczyk więcej dostanie, ale ta minimalna zaczyna się od około 130 koron brutto - nie od 60 koron brutto). Podejrzewam, że pan "Grzegorz z Koszalina" jest pracownikiem biura owego "Pośrednika" Pracowałem miesiąc przez Backup Vikar - polecam. 138 koron brutto na umowie. Zarobiłem na czysto 13700 koron w ciągu miesiąca.

Grzegorz z Koszalina
@Radek 13.03.2015 13:53
Do TWOJEJ wiadomości - W DANII nie ważne czy jesteś z Chin, Konga, Koziej Wólki, Kazachstanu czy POLSKI. W danej BRANŻY masz do...

Poczytaj DOKŁADNIE jakie są przepisy w Danii. Właśnie w branży rolniczej owe przepisy nie obowiązują.

Nein

No a czego sie spodziewac po pracy przez agencje pracy?? Przeciez jesli ktos szuka za Ciebie pracy, tym bardziej zagranica i jeszcze ogarnia Ci mieszkanko, to musi pobierac za Ciebie jakies pieniadze. Jakbys znal jezyk w takim stopniu, zeby sie dogadac, to bys wyjechal sam i całą pensję zgarniał dla siebie

NIE bwf

Minimalna w Danii to ok.112-130 DKK netto/h ( nie jest to urzędowe, ale tak przyjęte ). Bwf daje 52-62 DKK/h. Obliczcie sami na ile Was rypią, a dodatkowo lokum, żarło itd. opłacacie sami. Co z tej "kasiory" zostaje dla Was? Miałem z bwf jechać za 52DKK/h, ale poszperałem po necie i stwierdziłem, że aż tyle tym zdziercom zarobić nie dam za swoją, ciężką pracę. Na rozmowie w Zieleniaku gościowi z bwf powiedziałem, jakie są faktyczne stawki w Danii, to zwątpił i zaczął coś tam nieudolnie kręcić. Miałem robić na ciężarówce kursy pole-przetwórnia warzyw, zbieranie, mycie itd.+ obsługa wózka na jakimś zadoopiu. Po odliczeniu wszystkich opłat zostają grosze. Dla mnie - jedno wielkie NIE DLA bwf!!!

Majkel

Struś, byłem tam u nich w biurze w stolycy ale siedzom tam tylko sprzedawcy i kierownicy. Dali mi numer do oddziału w polsce Stawki napotykalem mniejsze u innych i trza bylo samemu wszycho ogarnac. Ci wszystko zalatwiaja wszystko. Kumpel mi ich polecil bo płaca na czas i sie dogadasz ze wszystkim. Jak sie jest pierwszy raz w dani to nadaja sie. Wczesniej szukałem sam roboty i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a mowię dobrze po angielsku a tu masz na tacy. 52 Dk na łapę jak nic nie umiesz albo praca nie jest skąplikowana jest spoko ale wiadomo karzdy chce wiecej za nic ja nie wybrzydzam

siho

Struś daj znac jak poszlo:-)

ja

A płacą chociaż na czas ?

Struś

ja właśnie jestem w Dani u znajomych i szukam jakiejś pracy, dostałam hasło o tej firmie i sprzątaniu. Wszystko super ale... panienka nie chce bym pidpisała umowę tu w Danii tylko objawiła się w biurze w Gdyni, na rękę 52kr i to ma być już po potrąceniu podatku. na pytanie jak z mieszkaniem to właśnie mają problem z noclegami więc najlepiej jak ja sama załatwię. Ok ale chyba więcej powinni wtedy zapłacić? Zgadza się najniższa stawka za 1 godzinę to ok 120 kr ale brutto i dochodzą podatki sratki itp. na rękę to ok 70-90 kr. Ja jestem w kropce i jakoś brzydko mi ta firma pachnie bo niby czemu nie mogę zwyczajnie podejść do biura w Danii i załatwić wszystkiego? No i chyba właśnie tam pojadę.

Baltic Workforce
@mm 05.08.2016 14:49
A moj stary kontrakt z wami to mam pokazac? I pozwac was za to? W kontrakcie jasno mam napisane ze zabieracie pienadze wakacyjn...

Drogi Panie "mm" Tak jak wspomniałem we wcześniejszej wypowiedzi jeśli ma Pan potrzebę rozmowy i wyjaśnienia jakichkolwiek kwestii związanych z Pana rzekomym zatrudnieniem u nas proszę o kontakt telefoniczny, mailowy. Będę w stanie wszystko Panu merytorycznie wytłumaczyć nie bazując na teoriach "wyssanych z palca". Każdy pracownik przed rozpoczęciem pracy (przed wyjazdem do pracy) otrzymuje umowę, na której ma jasno określone warunki. Wśród nich jest wzmianka o wpłacaniu przez pracodawcę ustawowych kwot na fundusz wakacyjny pracownika. Jeśli Pan interpretuje to inaczej niż jest napisane - niestety nie jestem w stanie Panu pomóc. Na szczęście całe grono obecnych jak i byłych pracowników rozumie ten wpis poprawnie i z sukcesem w określonych porach wypłaca swoje pieniądze z FerieKonto. Proszę zatem o niekontynuowanie wątku, gdyż jest zbytecznym zaśmiecaniem forum. Pozdrawiam Tomasz Malona Baltic Workforce +48 58 622 67 94 pl@balticworkforce.com

ggggg
@Baltic Workforce 11.08.2016 09:32
Drogi Panie "mm" Tak jak wspomniałem we wcześniejszej wypowiedzi jeśli ma Pan potrzebę rozmowy i wyjaśnienia jakic...

Szanowny Panie Tomaszu, piszę w sprawie oferty już zrealizowanej na zbiór czereśni. Proszę o informację skąd wysokość podatku 37%, bez otrzymania przez pracownika skattekort? Dlaczego została pobrana kwota 300 DKK za pościel, w sytuacji gdy każdy ma swoją? Na jakiej podstawie prawnej potrącają Państwo z wakacyjnych pieniędzy 8 i dodatkowo 37%? Pracownicy pracowali po 10 h dziennie od poniedziałku do niedzieli na tzw. akord drużynowy, bez zapisywania ilości zbiorów itp. Gdzie jest tak zwana Akordbog?

lampard

hej ja tez jestem z okolic zywca i planuje wyjazd z workforce

anonim

(usunięte przez administratora)

martusiatusia

Ja wyjeźdzam z Żywca ze szwagierką, ustalamy już szczegóły z biurem baltic workforce, byłybyśmy wdzięczne za jakieś opinie o tej firmie, nikt nigdzie jeszcze nie wypowiadał się na forum...

Essa

Jedzie ktoś może do Danii na truskawki pod koniec maja ?Szukam opinii.. Szczerze zastanawiam się nad wyjazdem. A jesli chodzi o stawki to wszędzie juz walą pracę na akord. Mi się to nie podoba ale co zrobić. Moze ktoś z Was ma jakiś namiar na dobra robotę gdzie szukają chętnych ?

lukasz

jest wyjazd do dani dla spawaczy czy ktos ma jakies informacje?oplaca sie jechac jak z wyzywieniem i noclegiem

zim-ziam

Wcale nie musisisz znać dobrze angielskiego.. wystarczy że wydukasz parę zdań, niekoniecznie poprawnie...na rozmowie kwalifikacyjnej. Litwini przyjeżdżający do Danii z tą firmą często nie znając ni w ząb angielskiego, tym bardziej duńskiego...(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o BALTIC WORKFORCE - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BALTIC WORKFORCE