METTAP Stare Pole

Stare Pole

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 246 ocen.

METTAP Stare Pole
5 246

Opinie o METTAP Stare Pole

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METTAP Stare Pole

Goldenboy

Z ciekawości znalazłem się na tej stronie hahaha xD. Niezle ktos cisnie na temat Mettap-u. Musze powiedziec szczerze ze jak pracowalem w tej firmie to nie bylo tak zle. Szefowie daja luzu, jest dosyc mila atmosfera, jest czas aby sie posmiac ale tez trzeba pracowac w sumie jak w każdej pracy... Milo wspominam ta robote. Brakuje mi was :'( Moze jeszcze cos razem bedziemy robic ! Mam nadzieje. Lecz na dzien dzisiejszy mam swoja firme indywidualna. I nawiazuje kontakty miedzy narodowe. Nawet Eryk sie odezwal do mnie hehe. Jak cos to dajcie znac. :DDDD Firma sie rozwija i ma potencial ;)

   
Miłośnik
@Goldenboy 19.06.2018 14:11

Brakuje fachowców, firma się męczy na rynku bo brakuje pracowników, młody szef się stara ale fala hejtu pijakow którzy zazdroszczą że mu się uda jest ogromna. Pracownicy którzy mają coś do zaoferowania firmie mają naprawdę dobrze, reszta narzeka.

   
Alicja

@alicja 4 jestem moderatorem forum. Dbam, aby na wątku dotyczącym firmy METTAP Stare Pole pojawiały się wyłącznie merytoryczne informacje na temat pracy i relacji między współpracownikami. @Alicja2 "nikt nikogo nie goni"? Tzn. uważasz, że możesz wykonywać swoją pracę w spokoju i bez zbędnych uwag przełożonych? Czy może chodziło Ci o coś innego - rozwiń temat. Czy 2 zmiana dostaje jakiś dodatek?

   
łysy
@Alicja 15.06.2018 08:57

Dodatek taki ze rolką papy przez łapy, łagry i kołchoz ale zaścianek tego nie zrozumie przez najniższe 50lat.

   
Pozdrawia zarząd.

2 zmiana weszła, pieniądz ten sam, śmieszny, 10H minimum, często 12h. Lećcie w uja dalej, obijajcie się i cieszcie się z pracy po 12h za stawkę cały czas ta samą bo można popalić janka i się obijać. Zamiast pracować dokładnie, uczciwie i dobrze przez 8h. Niedługo 3 zmiany, tylko trzeba matołów jeszcze zatrudnić z ulicy co przyjdą po 12h pracować za takie pieniądze.Ciężko z nimi będzie ale się znajdą.

   
montownik

Kobiety u nas pracują wiec zapraszamy panią Alicję do pracy na montaż.

   
Alicja

@Wiesiek czy odkąd poczyniono zmiany kadrowe sytuacja w firmie poprawiła się na lepsze? Czy pracując w METTAP Stare Pole można uzyskać umowę o pracę czy zatrudniają tylko na umowy cywilnoprawne ? Jest zmianowość? A jak pracownicy? Trzymają się razem, tworząc partnerską atmosferę czy raczej skupiają się wyłącznie na swojej pracy?

   
A.
@alicja 4 06.06.2018 19:12

To jest moderator gowork.

   
Alicjan

Kobieta jak zwykle próbuje zamieszac w męskim świecie. przyszła napić sie piwa z bezalkoholowym karmi.

   
pracownik montażu

Czytam opinie o naszym Mettapie i nie można sie zgodzic ze wszystkimi a nie które krzywdza ludzi. przede wszystkim firma jest w budowie. widzicie róznice miedzy tym co robił stary a co robi młody? jesli nie to szkoda. przecież nie da wszystkim zaraz podwyzki o 200 %. liczą sie tez warunki pracy. jeśli kierownik i brygdziści chamsko sie odzywaja porozmawiajcie z młodym bo wiadomo ze z niektórymi z kierownictwa sie nie da. Jesli cos was boli, cos chcecie zmienic mówcie. na tym polega wspólne budowanie miejsca pracy. Bartek z Przemkiem widać ze zapierdzielają do późna bo czy mam 1 czy 2 zmianę to są. na montaż do nas tez przychodzą często i sie wypytują o wszystko. mi miejsce pracy sie podoba. widze zmiane w ciagu 1,5 roku i chce tu pracowac. zycze wszystkim i sobie by do pracy nam sie przychodziło z przyjemnością

   
Robinson
@pracownik montażu 03.06.2018 11:56

Od kiedy montaz ma 2 zmiany

   
Wiesiek

Nie chodzi o to, aby oczerniac wlasciceli czy ludzi, ktorzy tam pracuja. Tez nie o to, aby mowic jacy my pracownicy jestesmy swieci a oni bo wlasciciele nie. Generalnie sprawa jest prosta, nasz region jest biedny, zero perspektyw, pracy, wszyscy co mogli wyjechali albo do większych miast, albo lepszych regionow. U mnie znajomi pouciekali, bydgoszcz, warszawa, trojmiasto. Są jacy są, generalnie w elblagu kazdy wie na czym się dorobili - i nie była to uczciwa praca, myślę, że nadal nie sa uczciwi. Nie mieliby tego co mają w tak szybkim czasie. Jak jest? w miarę, kasa czasem sie opóźnia, ale też dużo pracownikó pierd** robotę, są zwroty i poprawki. Bartek jest najlepszy, myślę, że gdyby nie on, ta firma by nie istniała. Ani mlody Prezes ani Stary Prezes nie maja takiej wiedzy jak on i nie ogarneliby tego, zanim on przyszedl firma byla w bankructwie. Bywało gorzej generalnie.

   
troche kultury Panie G
@Janek 02.06.2018 20:24

którego brygadzisty? chyba zajączkowskiego. ale on śrub nie kreci. jak chciałem przypucować to było powiedziec cos mądrzejszego. na montazu sa prawdziwi kozacy. całe gówno jakie spier..... spawalnia poprawi

   
anonim

Firma w szybkim czasie rozwineła sie, a to wysiłek nas wszystkich pracowników, brygadzistów kierownika i młodego prezesa przemka.

   
pracownik od lat
@anonim 25.05.2018 17:04

to raczej wysiłek dobrych pracownikow, ze jeszcze tym (usunięte przez administratora) brygadzistow i w szczegolnosci Bartka. Mlodego presa przemka, phii kpina chyba ludzi, ktorzy za nim stoja. Przeciez to pionek, ktory nie ma zielonego pojecia o niczym, cwaniak i mniejszy burak niz stary.

   
Alicja

@anonim co takiego działo się w METTAP, że oceniłeś, iż firma bardzo szybko się rozwinęła? Czy w związku z rozwojem są przewidziane jakieś procesy rekrutacyjne, o których wiesz i mógłbyś o nich wspomnieć w kolejnym poście? @king widzę, że nie masz zastrzeżeń odnośnie pracy, Możesz opisać jak wyglądała rekrutacja na Twoje stanowisko i jakie są wymagania stawiane przed kandydatami? Wszelkie informacje dadzą lepszy pogląd na sytuację w METTAP i pozwolą poszukującym informacji o tej firmie na poznanie konkretnych procesów zachodzących w przedsiębiorstwie.

   
king

wpisy typu stara czy spawacz to chyba pijacy na zakładzie albo mający lekki ból tyłka że inni w zyciu coś osiagneli ciezka pracą. wróciłem z zagranicy niedawno i pracuje w mettapie. powiem wszystkim tak. chciałbym miec całe zycie takie miejsce pracy jesli chodzi o atmosfere. jesli kierownicy narzekaja niech idą do innej pracy. bedą zwykłymi pracownikami jak ja bo kto im da kierownicze stanowiska.Wypłata? była opózniona 1 dzień. 11 zamiast 10. nikt nigogo nie trzyma na siłę, a pamietajscie koledzy to my tworzymy zakład nie malinowski. MY. skoro bluzgasz na sojego pracodawce to znaczy zze sam niszczysz toco robisz.

   
STARA

Śmiać mi sie chce jak widze ze niektóre opinie sa napisane przez pracodawcę. Pracownicy i kierownicy narzekają. Slaba placa. Plotki krążą ze firma jest zadłużona na grube pieniądze. Wyplaty są wypłacane z opóźnieniem 2 tygodni do miesiąca. Mówią o szacunku do pracowników a sami nie przestrzegają tego co mówią. (usunięte przez administratora) PROSTACTWO I NIEWOLNICTWO. Niepolecam.

   
Spawacz
@STARA 22.05.2018 16:46

No zgadza się...

   
Alicja

@prawie nowy czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź o pracodawcy METTAP. Napisz, co proponuje pracodawca, jakie stawia wymagania i czy pomaga wdrożyć nowego pracownika do swoich obowiązków. Czy kandydat może liczyć już na starcie na umowę o pracę? Twoja opinia o METTAP będzie pomocą dla osób, które chciałyby aplikować do tego pracodawcy i szukają potwierdzenia swojej decyzji właśnie na tym forum.

   
prawie nowy

od 8 miesiecy w mettapie. rewelacja. bez stresu bez chamstwa spokojna praca. pieniadze całkiem dobre

   
Wojtek

Może czas zacząć doceniać to co mamy a mamy świetną firmę

   
Szfagier
@dziku 12.05.2018 18:18

Ja tam też nie narzekam. Mam blisko do roboty. Nie marnuje czasu na dojazdy. Bardzo fajna firma tutaj w okolicy.

   
mettapok

wszyscy narzekającym proponuje zmienić pracę. narzekają ci co najmniej zapier..... jak mało zarabiasz idx do szefa i mu to powiedz. pokaż ze jestes dla firmy ważny lub bardzo wazny. pewnie dostaniesz i 20 złotych na godzine. radze prezesowi tylko zwrócic uwag e na swojego kierownika i brygadzistów( może nie wszystkich bo wszystkich nie znam) bo to dopiero ściemniacze

   
grymas
@mettapok 21.04.2018 15:55

zgadzam sie zajmuja sie tylko wchodzeniem staremu w tyłek,zajeci tylko jak jest w okolicy

   
rysiekzuławka

wiem że poszukują ciagle pracowników głównie spawaczy i slusarzy. na region płaca niezle nie trzeba dojerzdzac. pracuje niedaleko i sam chce sie do nich przenieśc jako spawacz. podobno znacznie sie poprawiło jak piszom koledzy niżej bo kolega pracuje . szukałem w dzierzgoniu i sztumie aale tam płacom po 2,5 tysia z nadgodzinami

   
raps
@uczciwy 17.04.2018 14:59

widać uczciwość: fajeczka,kawka,bajera przyjdź na montaż to poczujesz co to praca ,gwiazdy internetu

   
neo

Cesarz jest tylko jeden- ma władzę absolutną

   
Darek
@Alicja 05.04.2018 19:36

Pani Alicji to strona o opinie o firmie więc póki administrator czyli Gowork nie kasuje to możemy pisać :) także luz

   
onna

w kilku firmach w okolicy sie pracowało. warzywa rolnicy i inni. od niedawna czuje sie tutaj jak u siebie. pozdrowienia dla naszego kierownika z montazu p. Daniela. równy gośc

   
Stary ale Jary

Jest dobrze. Nie ma porównania to co było kiedyś a jest teraz. Moim zdaniem firma zmieniła się o 180 stopni na plus. Od czasu kiedy kierownikiem jest facet jest lepiej.

   
Alicja

@lubietuwłazicwpracy, dlaczego uważasz, że kierownictwo mężczyzn na produkcji wpłynęłoby pozytywnie na firmę? Rozwiń swoją myśl. @Nic, napisz co dokładnie masz na myśli. Sprecyzuj bardziej swoją wypowiedź. Na forum czytałam, że były premie świąteczne. Czy na jeszcze inne benefity mogą liczyć pracownicy? Czy obecnie jest prowadzona rekrutacja i na jakie stanowiska? Dajcie znać w komentarzach jak wygląda rekrutacja oraz piszcie wszelkie inne przydatne informacje.

   
widze
@adadca 04.04.2018 19:14

hhhhaaaaa wszystko w temacie i wiadomo o kogo chodzi ...

   
Luke skywalker

Hej Panowie słyszałem ze szukają zaopatrzeniowca ktoś cos wie ile mozna wyciągnąć i ile godzin sie pracuje czy np ile za h jakie są obowiązki ktoś cos o tym stanowisku pozdro

   
Majster

Z tego co widziałem to każdy dostał premie na święta wielkanocne, ładny gest prezesa, to się ceni, wesołych świąt wszystkim.

   
anonymous
@Majster 31.03.2018 14:48

tak dostał kazdy bez wyrózniania . wiadomo jedni ciezko robiaa drudzy wala sobie troche w kulki. widac ze jeszcze troche i do mettapu bedzie sie szło z przyjemnością. wesołych swiąt panie i panowie

   
stachu

widać że młody prezes to inne zarządzanie niż za starych czasów. kiedyś jak sie dostało na flaszke to było coś. dzisiaj zaczynam sie czuc w firmie potrzebny. życze wszystkim wesołych świat

   
mwr

u nas były premie świateczne kolejny raz z rzędu.

   
Rybi

Przepracowałem w biurze co prawda tylko 9 miesięcy i zmieniłem firmę, ale mimo wszystko na prawdę polecam szczególnie tym którzy chcą się czegoś nauczyć i zdobyć doświadczenie. Szefostwo i kierownicy w porządku, atmosfera również - myślę że w tej kwestii od grudnia nie wiele się zmieniło. Pozdrawiam pracowników i kibicuję żeby Mettap ciągle się rozwijał.

   
Nic

Jeżeli tak szukają że biorą z ulicy do przyuczenia a wy dymacie bez głowy żeby tylko zabłysnąć to się szykujcie niebawem na 2 zmiany a potem 3 i orke bez podwyżek i wolnych weekendów

   
nic
@metal 26.03.2018 21:35

To znaczy orka od pn do sob obowiązek? Nie ma wolnych week? i te zarobki podawane przez niektórych 3tysiace to z sobotami są?

   
lubietuwłazicwpracy

bardzo porzadna firma. odkąd zaczeli na produkcji rzadzic faceci. w pracy jest normalnie nikt ni goni czas na fajke jest na zjedzenie na wpicie czegos młody prezes sie stara jak może i kierownik . brygadzista tez wporzo. zajarałem i teraz do roboty

   
weld
@Karierowicz 24.03.2018 12:04

Z tym akurat się zgodzę, reklama przy drodze to dobry pomysl, widać z daleka

   
ranoniewyspany

właśnie sie zbieram do pracy w mettapie. 5.20 i to mnie wkurza. czemu nie pracujemy na 7? bo paru sie nie chce póżniej? jestem wiecznie niewyspany bo brakuje tej godzinki. tak reszta w porządku. szczególnie jak nie rządzą już A D i pan S. Od roku to naprawde sobie chwalę

   
ankieter
@Rywal 20.03.2018 08:17

jesteś niestety w mniejszości

   
śpiacy królewicz

ta 6 rano to porazka. zbieram sie juz do roboty a jest 5 20. moze e tak na 7 zrobic panie prezesie i panie kierowniku? załoga w wiekszości jest za

   
To Tylko Ja!
@śpiacy królewicz 21.03.2018 05:21

A może ktoś by właśnie zagadal do chłopaków z biura albo kierownika ? Niech zrobią jakieś głosowanie albo coś?

   

Zostaw opinię o METTAP Stare Pole - Stare Pole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METTAP Stare Pole