METTAP Stare Pole

Stare Pole

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 325 ocen.

METTAP Stare Pole
5 325 6 1

Opinie o METTAP Stare Pole

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

bobek

jedyna sensowna firma w starym polu. płace na dobrym poziomie troche atmosfera czasem nerwowa bo musi byc tempo ale to wszedzie

Alicja

@profesor miodek z ucha, nie do końca jest dla mnie jasne, do czego odnosi się Twoja opinia. Zachęcam Cię do pisania rzeczowych komentarzy, z których będą mogli skorzystać inni użytkownicy. @Ryba, czy masz zastrzeżenia wyłącznie do kadry kierowniczej? Jak oceniasz atmosferę? Jest w firmie coś, co Ci się podoba?

alicja
@Alicja 21.09.2018 15:24

sio stąd

Mała

Czy nikt w tej firmie nie widzi że z takim kierownikiem nic nie zrobimy ,nie szanuje pracowników,cham i tyle.

Ryba
@Mała 18.08.2018 11:39

Właśnie taki kierownik pokazuje jak słaba to firma, organizacji zero,kto pierwszy ten rządzi,brygadzisci nie mają pojęcia o rozdzielaniu pracy, ciągle coś zmieniają,nie wiemy kogo słuchać po prostu burdel.Kiero zero poważania u nas, chamskie odzywki to nie sposób na szacunek, wieśniak.

alicja
@Ryba 09.09.2018 08:16

o którym dziale mówisz? Czy jest to problem rozdzielenia pracy, czy braku narzędzi, sprzętu detali?Czy moglibyście sprecyzować zachowanie kierownika? jest to forma obrażania, chamskich odzywek? Czy próbowaliście rozmawiać o tym z szefem?

Neo

Cesarz jest the best????

profesor miodek z ucha

Pani Alicjo, zgodnie ze SJP (usunięte przez administratora) to człowiek człowiek ordynarny, grubiański, nieokrzesany, niekulturalny; grubianin, prostak, gbur, prymityw; dawniej: człowiek, który należy do niższej warstwy społecznej, zwłaszcza taki, który nie posiada szlachectwa; chłop, wieśniak, włościanin, plebejusz.

Alicja

@Mała, obrażanie innych osób jest na forum zabronione. Rozumiem, że szefostwo może Ci nie odpowiadać, a co z samym charakterem pracy, atmosferą? Jesteś zadowolona? Napisz, czy firma oferuje stanowisko adekwatne do posiadanych umiejętności.

Sprawiedliwy.
@Alicja 23.08.2018 11:49

Jest już Pani na maxa męcząca. Może powiedzieć że już nawet irytująca. Więcej tutaj Pani niż opinii pracowników. Żenujące zachowanie to jest Pani.

Alicja

@lubie rudych ale daleko, zapoznaj się proszę z regulaminem serwisu, nie wolno na forum nikogo obrażać! Możesz powiedzieć, czy obecnie pracujesz w Mettap? Czy z czystym sumieniem poleciłbyś firmę osobom, które szukają pracy? Czy według Ciebie w ostatnim czasie zaszły jakieś pozytywne zmiany? Będę wdzięczna za rzeczową odpowiedź.

Goldenboy

Z ciekawości znalazłem się na tej stronie hahaha xD. Niezle ktos cisnie na temat Mettap-u. Musze powiedziec szczerze ze jak pracowalem w tej firmie to nie bylo tak zle. Szefowie daja luzu, jest dosyc mila atmosfera, jest czas aby sie posmiac ale tez trzeba pracowac w sumie jak w każdej pracy... Milo wspominam ta robote. Brakuje mi was :'( Moze jeszcze cos razem bedziemy robic ! Mam nadzieje. Lecz na dzien dzisiejszy mam swoja firme indywidualna. I nawiazuje kontakty miedzy narodowe. Nawet Eryk sie odezwal do mnie hehe. Jak cos to dajcie znac. :DDDD Firma sie rozwija i ma potencial ;)

Miłośnik
@Goldenboy 19.06.2018 14:11

Brakuje fachowców, firma się męczy na rynku bo brakuje pracowników, młody szef się stara ale fala hejtu pijakow którzy zazdroszczą że mu się uda jest ogromna. Pracownicy którzy mają coś do zaoferowania firmie mają naprawdę dobrze, reszta narzeka.

GoldenBoy
@Miłośnik 19.06.2018 16:37

To prawda. Biedny region i duża konkurencja w regionie nie ułatwia rozwoju. Lecz wszystko jest możliwe. Potrzeba trochę sprytu.

gdpromotions
@GoldenBoy 28.06.2018 14:19

od razu widac , że znasz sie na regionie i biznesie w którym działa mettap. Szkoda że sie zwolniłeś z firmy bo na pewno swoim sprytem byś wprowadził firmę na wyzynny .

lubie rudych ale daleko
@Goldenboy 19.06.2018 14:11

rozwija się bo nie ma już w niej takich gamoni jak Ty.

Alicja

@alicjo juz dziekujemy, piszesz, że pracodawca szanuje pracowników, to bardzo dobrze, a możesz wyjaśnić, jak ten szacunek jest okazywany? Czy pracownicy i kadra kierownicza są w dobrych relacjach? Napisz proszę nieco więcej konkretów, czym się w Mettap zajmujesz?

alicjo juz dziekujemy

mettap-porzadny pracodawca co szanuje pracowników. wszycy inni pordol..... na swoja firmę niech sobie idą do innej. słowa te kieruje przede wszystkim do starych pracowników pier. w szatniach po katach i brygadzisów . pomyślcie zanim szefostwo was wywali na zbity pysk. chociaż młody jest dla was za dobry. dla nas zreszta tez jest dobrym szefem.

Alicja

@Typie, czasami pracowników trzeba zachęcić do dyskusji, a odpowiedzi na moje pytania mogą pomóc innym. Jeśli jesteś związany/a z firmą, może udzielisz na nie odpowiedzi? Każdy merytoryczny będzie przydatny. Jak wygląda sytuacja z Twojej perspektywy? Jakie wady i zalety zatrudnienia w Mettap dostrzegasz?

Alicja

Czy Mettap potrzebuje obecnie nowych pracowników? Na stronie internetowej firmy nie ma zawartych informacji na ten temat. Jak sądzicie, warto aplikować? Czy pracodawca wymaga dużego doświadczenia? Czy oferuje wszystkie niezbędne narzędzia pracy, odzież ochronną? Jak oceniacie możliwości awansu? Podzielcie się swoimi doświadczeniami!

Typie
@Alicja 09.07.2018 12:56

Pani Alicjo, więcej Pani komentarzy niż pracowników. A nie o to chyba tutaj chodzi prawda ? Trzeba znać jakiś umiar.

Alicja

@Miłośnik czyli jeśli pracownik się stara, pracuje to przełożeni doceniają ten fakt, tak? Rozumiem, że wtedy łatwiej można liczyć na awans lub dodatkowe wynagrodzenie. @Goldenboy Twoja opinia pokazuje, że nawet po zakończonej pracy można wyrazić się o pozytywach pracy w METTAP Stare Pole. Polecisz tam pracę osobom bez doświadczenia, by mogły się nauczyć zawodu?

cnc
@Alicja 21.06.2018 08:55

w mettapie sie nauczyłem sie wszystkiego od podstaw. Goldena pamietamy jak sie błąkał po firmie i zdawał pytania z dpy. kazdy kto narzeka na prace tutaj jest pierd...... i powiem im idzcie gdzieś inndziej to zobaczycie jak to jest nie palić 8 h albo jak cie ganiaja jak psa jedyny minus to czasem obsuwa o kilka dni w wypłatach ale mamy zaliczki bez proszenia i włażenia w dpe kierownikowi. do szefa. wypierd....... pijaków i nierobów. ile bedziemy na nich pracowac.

GoldenBoy
@Alicja 21.06.2018 08:55

Firma ma duże ambicje i potencjał na rynku. Do tego bardzo dobre zaplecze. Na pewno osoba która nie ma doświadczenia czegoś się nauczy.

Alicja

@cnc po nicku mogę domyślić się, że pracujesz na stanowisku operatora cnc. Powiedz jakie masz obowiązki i czy pracujesz na zmiany z dodatkiem nocnym? Czy zmiana terminu wynagrodzenia jest sytuacją pojawiającą się często? Znasz może przyczynę późniejszych wypłat?

Pan
@Alicja 28.06.2018 10:23

Pani Alicjo, czemu robi Pani sztuczny tłok. Ewidentnie brak Pani zajęcia. Proszę poczytać jakaś dobra książkę albo obejrzeć jakiś dobry film.

Alicja

@alicja 4 jestem moderatorem forum. Dbam, aby na wątku dotyczącym firmy METTAP Stare Pole pojawiały się wyłącznie merytoryczne informacje na temat pracy i relacji między współpracownikami. @Alicja2 "nikt nikogo nie goni"? Tzn. uważasz, że możesz wykonywać swoją pracę w spokoju i bez zbędnych uwag przełożonych? Czy może chodziło Ci o coś innego - rozwiń temat. Czy 2 zmiana dostaje jakiś dodatek?

łysy
@Alicja 15.06.2018 08:57

Dodatek taki ze rolką papy przez łapy, łagry i kołchoz ale zaścianek tego nie zrozumie przez najniższe 50lat.

Pozdrawia zarząd.

2 zmiana weszła, pieniądz ten sam, śmieszny, 10H minimum, często 12h. Lećcie w uja dalej, obijajcie się i cieszcie się z pracy po 12h za stawkę cały czas ta samą bo można popalić janka i się obijać. Zamiast pracować dokładnie, uczciwie i dobrze przez 8h. Niedługo 3 zmiany, tylko trzeba matołów jeszcze zatrudnić z ulicy co przyjdą po 12h pracować za takie pieniądze.Ciężko z nimi będzie ale się znajdą.

montownik

Kobiety u nas pracują wiec zapraszamy panią Alicję do pracy na montaż.

Alicja

@Wiesiek czy odkąd poczyniono zmiany kadrowe sytuacja w firmie poprawiła się na lepsze? Czy pracując w METTAP Stare Pole można uzyskać umowę o pracę czy zatrudniają tylko na umowy cywilnoprawne ? Jest zmianowość? A jak pracownicy? Trzymają się razem, tworząc partnerską atmosferę czy raczej skupiają się wyłącznie na swojej pracy?

Alicja2
@Alicja 04.06.2018 13:39

dziwne pytania Pani zadaje. z tego co wiem każdy ma umowe o pracę. pracują dwie zmiany. atmosfera jest bardzo lużna i nik nie goni.

alicja 4
@Alicja 04.06.2018 13:39

dziwne te pytania, nie wiem kim Pani jest ale na pewno nie osobą, która chce pracować w mettapie. Raczej chyba jakimś moderatorem z biura. Bo za duze szczegóły itp. To ma być forum dla pracowników a nie dla pracodawców ktorzy zadaa pytania

A.
@alicja 4 06.06.2018 19:12

To jest moderator gowork.

Alicjan

Kobieta jak zwykle próbuje zamieszac w męskim świecie. przyszła napić sie piwa z bezalkoholowym karmi.

pracownik montażu

Czytam opinie o naszym Mettapie i nie można sie zgodzic ze wszystkimi a nie które krzywdza ludzi. przede wszystkim firma jest w budowie. widzicie róznice miedzy tym co robił stary a co robi młody? jesli nie to szkoda. przecież nie da wszystkim zaraz podwyzki o 200 %. liczą sie tez warunki pracy. jeśli kierownik i brygdziści chamsko sie odzywaja porozmawiajcie z młodym bo wiadomo ze z niektórymi z kierownictwa sie nie da. Jesli cos was boli, cos chcecie zmienic mówcie. na tym polega wspólne budowanie miejsca pracy. Bartek z Przemkiem widać ze zapierdzielają do późna bo czy mam 1 czy 2 zmianę to są. na montaż do nas tez przychodzą często i sie wypytują o wszystko. mi miejsce pracy sie podoba. widze zmiane w ciagu 1,5 roku i chce tu pracowac. zycze wszystkim i sobie by do pracy nam sie przychodziło z przyjemnością

Robinson
@pracownik montażu 03.06.2018 11:56

Od kiedy montaz ma 2 zmiany

Wiesiek

Nie chodzi o to, aby oczerniac wlasciceli czy ludzi, ktorzy tam pracuja. Tez nie o to, aby mowic jacy my pracownicy jestesmy swieci a oni bo wlasciciele nie. Generalnie sprawa jest prosta, nasz region jest biedny, zero perspektyw, pracy, wszyscy co mogli wyjechali albo do większych miast, albo lepszych regionow. U mnie znajomi pouciekali, bydgoszcz, warszawa, trojmiasto. Są jacy są, generalnie w elblagu kazdy wie na czym się dorobili - i nie była to uczciwa praca, myślę, że nadal nie sa uczciwi. Nie mieliby tego co mają w tak szybkim czasie. Jak jest? w miarę, kasa czasem sie opóźnia, ale też dużo pracownikó pierd** robotę, są zwroty i poprawki. Bartek jest najlepszy, myślę, że gdyby nie on, ta firma by nie istniała. Ani mlody Prezes ani Stary Prezes nie maja takiej wiedzy jak on i nie ogarneliby tego, zanim on przyszedl firma byla w bankructwie. Bywało gorzej generalnie.

respect
@Wiesiek 01.06.2018 16:40

Każdy choć lekko zorientowany wie kto tak naprawdę to ciągnie kilka osób wkłada w tą firmę wszystko i na pewno nie jest to kierownik,cham i prostak zero kultury do ludzi którzy rtam ciężko pracują ....

Alicja
@respect 01.06.2018 19:25

Czy mógłbyś rozszerzyć temat? Co zmieniłbyś swojej pracy?

Janek
@respect 01.06.2018 19:25

Kierownik robi robote zeby nie on to by nie bylo firmy pytasz sie brygadzisty nic nie wie pytasz sie kierownika wszystko wytlumaczy jak zmontowac jaka srubka jak przykrecic szacun dla kiero

ramus
@Janek 02.06.2018 20:24

ha ha ha takiej bzdury to ja dawno nie czytałem,nie pucuj człowieku kierownikowi jak nie znasz realiów,szybciej pogrąży ta firmę niż uratuje,a montaż trzyma sie dzięki Danielowi. Ogarnij się i nie pisz głupot.

Spawacz
@Alicja 02.06.2018 06:28

Pani Alicjo, nie wiem kim Pani jest ale na innych stronach opinii firmy nie ma żadnego moderatora. Niech sobie da Pani spokój z tym wypytwanjem. Tu każdy ma napisać prawdę a nie jakiś pani hasła co byś zmienił. Serio. Żenada

troche kultury Panie G
@Janek 02.06.2018 20:24

którego brygadzisty? chyba zajączkowskiego. ale on śrub nie kreci. jak chciałem przypucować to było powiedziec cos mądrzejszego. na montazu sa prawdziwi kozacy. całe gówno jakie spier..... spawalnia poprawi

anonim

Firma w szybkim czasie rozwineła sie, a to wysiłek nas wszystkich pracowników, brygadzistów kierownika i młodego prezesa przemka.

pracownik od lat
@anonim 25.05.2018 17:04

to raczej wysiłek dobrych pracownikow, ze jeszcze tym (usunięte przez administratora) brygadzistow i w szczegolnosci Bartka. Mlodego presa przemka, phii kpina chyba ludzi, ktorzy za nim stoja. Przeciez to pionek, ktory nie ma zielonego pojecia o niczym, cwaniak i mniejszy burak niz stary.

Alicja

@anonim co takiego działo się w METTAP, że oceniłeś, iż firma bardzo szybko się rozwinęła? Czy w związku z rozwojem są przewidziane jakieś procesy rekrutacyjne, o których wiesz i mógłbyś o nich wspomnieć w kolejnym poście? @king widzę, że nie masz zastrzeżeń odnośnie pracy, Możesz opisać jak wyglądała rekrutacja na Twoje stanowisko i jakie są wymagania stawiane przed kandydatami? Wszelkie informacje dadzą lepszy pogląd na sytuację w METTAP i pozwolą poszukującym informacji o tej firmie na poznanie konkretnych procesów zachodzących w przedsiębiorstwie.

king

wpisy typu stara czy spawacz to chyba pijacy na zakładzie albo mający lekki ból tyłka że inni w zyciu coś osiagneli ciezka pracą. wróciłem z zagranicy niedawno i pracuje w mettapie. powiem wszystkim tak. chciałbym miec całe zycie takie miejsce pracy jesli chodzi o atmosfere. jesli kierownicy narzekaja niech idą do innej pracy. bedą zwykłymi pracownikami jak ja bo kto im da kierownicze stanowiska.Wypłata? była opózniona 1 dzień. 11 zamiast 10. nikt nigogo nie trzyma na siłę, a pamietajscie koledzy to my tworzymy zakład nie malinowski. MY. skoro bluzgasz na sojego pracodawce to znaczy zze sam niszczysz toco robisz.

STARA

Śmiać mi sie chce jak widze ze niektóre opinie sa napisane przez pracodawcę. Pracownicy i kierownicy narzekają. Slaba placa. Plotki krążą ze firma jest zadłużona na grube pieniądze. Wyplaty są wypłacane z opóźnieniem 2 tygodni do miesiąca. Mówią o szacunku do pracowników a sami nie przestrzegają tego co mówią. (usunięte przez administratora) PROSTACTWO I NIEWOLNICTWO. Niepolecam.

Spawacz
@STARA 22.05.2018 16:46

No zgadza się...

Alicja

@prawie nowy czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź o pracodawcy METTAP. Napisz, co proponuje pracodawca, jakie stawia wymagania i czy pomaga wdrożyć nowego pracownika do swoich obowiązków. Czy kandydat może liczyć już na starcie na umowę o pracę? Twoja opinia o METTAP będzie pomocą dla osób, które chciałyby aplikować do tego pracodawcy i szukają potwierdzenia swojej decyzji właśnie na tym forum.

prawie nowy

od 8 miesiecy w mettapie. rewelacja. bez stresu bez chamstwa spokojna praca. pieniadze całkiem dobre

Wojtek

Może czas zacząć doceniać to co mamy a mamy świetną firmę

dziku
@Wojtek 07.05.2018 18:54

nie wiem czy to jest zart czy niezaart ale mettap to jest pożadna firma a chłopaki co rzadza i kierownik i brygadziści naprwde dobre chłopy. tutaj tylko troche ludzkiego podejscia do siebie a mozna pracowac w fajnej atmosferze

Szfagier
@dziku 12.05.2018 18:18

Ja tam też nie narzekam. Mam blisko do roboty. Nie marnuje czasu na dojazdy. Bardzo fajna firma tutaj w okolicy.

mettapok

wszyscy narzekającym proponuje zmienić pracę. narzekają ci co najmniej zapier..... jak mało zarabiasz idx do szefa i mu to powiedz. pokaż ze jestes dla firmy ważny lub bardzo wazny. pewnie dostaniesz i 20 złotych na godzine. radze prezesowi tylko zwrócic uwag e na swojego kierownika i brygadzistów( może nie wszystkich bo wszystkich nie znam) bo to dopiero ściemniacze

grymas
@mettapok 21.04.2018 15:55

zgadzam sie zajmuja sie tylko wchodzeniem staremu w tyłek,zajeci tylko jak jest w okolicy

rysiekzuławka

wiem że poszukują ciagle pracowników głównie spawaczy i slusarzy. na region płaca niezle nie trzeba dojerzdzac. pracuje niedaleko i sam chce sie do nich przenieśc jako spawacz. podobno znacznie sie poprawiło jak piszom koledzy niżej bo kolega pracuje . szukałem w dzierzgoniu i sztumie aale tam płacom po 2,5 tysia z nadgodzinami

łysy
@rysiekzuławka 07.04.2018 09:33

wybielać tej firmy nie można, tutaj też tak kolorowo nie jest, spawalnia kołchoz od pon do soboty, 10h dziennie a jak obsuwa jest to trzeba zostać na 12, soboty 6h, obowiązek minimum 2 soboty w miesiącu. nadgodzin nie ma, czy 12h czy 10 czy sobota cały czas ta sama stawka godzinowa. przerwa jedna na 10h tylko 20 min. słabe oświetlenie na hali, wzrok po (usunięte przez administratora) dostaje mocno, zapylenie tez spore. rewelacji nie ma ale spawacz trochę doświadczony może te 17zł/h zarobić po pewnym czasie.

luzak
@łysy 11.04.2018 11:51

Czy ktoś liczy ze palisz godzine dziennie i masz płacone, jak chcesz kawe rano popołudniu to ktos cie gania? znajdz w elblągu druga taka firme. może panowie płacą nie arz tak dobrze ale mamy naprawde luz w robocie swoje trzeba zrobic ale nikt na mnie nie drze ryja i nie wyzywa. wiec trzeba mówic o dobrych stronach. a jak sie pojdzie do chłopaków w biurze to ci dadza kase od reki jak potrzebujesz bez pierd..... na co ci. chcesz pozyczke tez dali. ja sobie chwale tylko jak młody rzadzi. a jak teraz jest tomek drugi to i pan jacek pomaga

Łysy
@luzak 12.04.2018 21:16

Lepiej by było wprowadzić normę jakaś do wykonania w ciągu 8H zamiast siedzieć w pracy 10 czy 12H bo seks się pali kiepy czy leci w uja. Praca by szła sprawniej i może soboty by były wolne. Dla prezesa praca po 12H i dodatkowo soboty to koło d.. lata bo nie płaci ani 50 czy 100 za nadgodziny czy pracę w sobotę.

spawacz
@Łysy 13.04.2018 22:50

Myslisz ze prezes nie wolałby zapłacic 50 czy 100? ale jak mamy yle poprawek to co sie dziwisz. normy nie wprowadzisz bo to nie jest składanie pudełek

Grzywa
@Łysy 13.04.2018 22:50

Jaka norma,nikt ci za akord płacić nie będzie. Niech im się wiedzie bo robota glupata ale w miarę pewna.

Pole
@Grzywa 15.04.2018 23:29

Robie co chce i jak chce zero nadzoru i organizacji wystarczy tylko podlubac na stanowisku przez 10 h i potem luz, nikt nie goni bo nikt norm nie zna, Wielka prowizorka ale praca ok nie trzeba się zbytnio starać wystarczy odpowiednio się ustawić z brygadzista i czas leci... mi pasuje :-)

uczciwy
@Pole 16.04.2018 20:05

Nikt nie goni bo pracują tutaj normalni ludzie i wiedza ze sie nie da zapier... 10 h non stop. twoje podejście to właśnie typowe leserstwo. przez takich jak ty i (usunięte przez administratora) brygadzistwów co tylko kapuja jest słabiej w płacach. mysle ze młody to widzi a wasze dni na (usunięte przez administratora) s na firmie są policzone. mam dzisiaj wolne wiec pisze

raps
@uczciwy 17.04.2018 14:59

widać uczciwość: fajeczka,kawka,bajera przyjdź na montaż to poczujesz co to praca ,gwiazdy internetu

Zostaw opinię o METTAP Stare Pole - Stare Pole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie METTAP Stare Pole