Vesuvius

• Borek Szlachecki
  • Kulerzów
  • Jeziorzany
  • Radziszów
Kraków - Vesuvius CSD Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Vesuvius

Opinie o Vesuvius Skawina

Nie przegap nowości o Vesuvius!

Patryk

31.07.2016 16:35

Ja pracuje w V. już pół roku, umowę ze mną przedłużyli, bo widzą, że się staram. Jeśli się znasz na rzeczy nie boisz się wyzwań, próbuj swoich sil u nich, są rzetelni i profesjonalni. Mam kolegę, który nie dostał się do nas, bo był po prostu za słaby kompetencyjnie.
    prawdajesttaka

20.01.2018 02:20

Żeby nie dostać pracy w Vesu trzeba chyba nie umieć czytać albo liczyć... przyjmują masowo bo dobrze wiedzą że na 10 przyjętych 9 się zwolni i to nie dlatego jak oni mówią że młodym się nie chce robić choć tacy tez się znajdą ale dlatego ze jeśli ktoś jest odrobinę kumaty to nie da zrobić z siebie niewolnika popychadla.
    Omg

09.01.2018 21:37

Same zle wspomnienia czlowiek nawet do ubikacji wyjsc nie moze nie ma chwili odpoczynku , czlowiek jest terroryzowany psychicznie chca zeebys wyrabial norme i jeszcze porzadek trzymal jak w muzeum , takie zachowanie mija sie z celem . nie polecam i wspolczuje tym co tam jeszcze ich wszystkich znosza

11.04.2016 12:10

Chciałem się dowiedzieć ile w tej firmie się zarobi na rękę jako operator maszyn?
    LOL

25.11.2017 15:33

Siedząc cały czas po 12 godzin to 3000 zł na rękę weźmiesz
    Adi

07.01.2018 17:09

3000zl na ręke za 12 h roboty to nic specjalnego tylko raczej minimum
    tarrs

17.01.2017 07:09

Kolchoz łagr i nie wiadomo jak jeszcze mozna to nazwac, banda ludzi ktorzy myślą ze cos potrafią, a umieja tylko poniewierac pracownikami, zero organizacji a duzo papierologi nikomu nie potrzebnej wchodzac tam trafiasz do innego swiata w ktorym nie masz nic do powiedzenia
    anonymous

25.11.2017 15:29

Ta papierologia to wielka beznadzieja a do tego coraz więcej roboty dodają wielkie nieporozumienie
    Sypacz W3

25.11.2017 14:03

Na W3 wcale nie jest lepiej,tylko roboty dodają a pieniądze w miejscu,jak się przyjmujesz to obiecują złote góry a prawda wygląda inaczej.Ciężka robota fizyczna,brud,syf,kurzu co nie miara(a warunków szkodliwych oczywiście brak) nie polecam
    skawińczanin

24.11.2017 15:23

Niestety też tam miałem nieprzyjemność pracować... W1 to największy kabaret ze wszystkich wydziałów,robią jak niewolnicy nawet nie zdając sobie z tego sprawy,a liderzy kto to taki?robole z wiochy wywleczeni(pozdrawiam Lidera Kc z Kielc czy skądś tam),szkoda,że nie zdążyłem nim potrząsnąć,ale może będzie okazja
    Strong Man

24.11.2017 14:00

Vesuvius to jedna wielka kpina,praca ciężka za takie grosze co nazywacie wynagrodzeniem,dobrze że się zwolniłem (miesiące zmarnowane) pozdrawiam trzech niby liderów ścioranych konfidentów Kc(takich to do wybierania szamba dać i jeszcze by się głupio cieszyli,że robotę mają)
    Mistrz uszczelek

24.11.2017 13:48

Do Vesuvius od lat! nie uderzyłeś się czasami w głowę idąc z biura na stołówkę(bo to chyba jedyny czas kiedy wstajesz z fotela,a no i ewentualnie toaleta) i ty to nazywasz pracą?(pieprzenie koledze co ci się śniło wczoraj itd) same super opinie,a jakim kosztem się pytam,ludzie urobieni po łokcie,a wam dalej mało i mało....normy z kosmosu wyrabiamy a wy tylko ręce zacieracie i szczerzycie zęby jak koń na wyścigach.Czerwony dywan pod nogami,heh no i drinki wspomniane za nasze pieniądze(ze wspomnianych premii,jeśli w ogóle jest)zawsze coś brakuje

10.11.2017 00:39

Cala prawda o Vesuvius: Oferuja cuda i niema tego malo ale prawda jest taka ze kasa i dodatki sa, za to w ciongu kilku lat roba z ciebie wrak czlowieka. Korporacyjna prawda niszczy cie bardzo szybko . Mobbing i ciagle poganianie zeby gora miala kase doprowadza do ciaglych konfliktow miedzy ludzmi (kolegami) i doprowadza ludzi do ruiny. Rodzina cierpi, ty cierpisz ale idziesz zeby na chleb bylo i po chwili (zycia) orientujesz sie ze juz nie jestes potrzebny bo jak przychodziles to miales sile i checi a tu nagle opadasz z sil i zaczynaja toba pomiatac i traktowac cie jak zepsute trybo, nie daja ci zdolnosci, zwalniaja, pruboja manipulowac ze to niby twoja wina. A wczesniej obiecuja ze pomoga i konczysz jako patol, na stryczku, lub jako wrak: Ot cala prawda o Vesuvius. Wiec zastanow sie i uwarzaj gdzie pchasz lapy
    LOL

23.11.2017 16:24

Niedługo to będą nas kontrolować w każdej minucie
    2008

12.11.2017 13:30

Witam 15 listopada jest akcja krwiodawstwa w Skawinie zapraszam chętnych
    Palacz W2

12.11.2017 11:25

do Niepalącego'' śpiewka biurokraty weź się Pan za robotę a nie tylko pierdzenie w krzesło:)
    Niepalący do palacza na W-2

11.11.2017 18:42

Przerwa na papierosa w regulaminie Pracodawca może uregulować przerwę na papierosa w wewnętrznym regulaminie zakładowym. Zarówno może zezwolić na opuszczenie stanowiska pracy, jak i może tego zabronić. Kodeks pracy określa, że pracodawca zobowiązany jest do wypłacenia wynagrodzenia pracownikowi za czas przepracowany. Za czas, kiedy pracownik opuszcza stanowisko pracy w celu palenia papierosów, pracodawca nie jest zobowiązany płacić. Jest to łatwe do zidentyfikowania, kiedy w zakładzie pracy ewidencja czasu pracy prowadzona jest w sposób elektroniczny, np. za pomocą kart magnetycznych. W ten sposób bardzo łatwo określić, ile czasu pracownik spędził poza miejscem pracy. Obniżenie wynagrodzenia z tego powodu jest jak najbardziej zgodne z przepisami. Równie dobrze pracodawca przerwa na papierosa może wiązać się z koniecznościom odpracowania tego czasu przez pracownika. Przerwa na papierosa a przepisy bhp Art. 5 ustawy z 9 listopada 1995 r. o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych, określa wprost zakaz palenia w zamkniętych zakładach pracy, w miejscach innych niż do tego przeznaczonych. Z kolei od listopada 2010 roku pracodawcy nie mają obowiązku organizowania w zakładzie pracy palarni. Z przepisów może wynikać zakaz palenia papierosów na terenie zakładu pracy, a co za tym idzie zakaz udzielania przerwy na papierosa. Z punktu widzenia przepisów bhp obowiązkowe są tablice informujące o zakazie palenia w danym miejscu. Złamanie przez pracownika zakazu palenia może wiązać się z karą. Przerwa na papierosa w tym przypadku może oznaczać 500 zł grzywny lub karę porządkową (upomnienie, nagana, kara pieniężna). Zobacz więcej: https://poradnikpracownika.pl/-przerwa-na-papierosa-a-potracenie-wynagrodzenia
    Palacz W2

08.11.2017 19:28

Rewelacyjna premia kwartalna ''śmiech na sali'' jednorazowe zakupy w tanim sklepie i podziękowania za kamery na palarnię(może niedługo i ich się w toaletach doczekamy)
    Wąchający W1

08.11.2017 18:38

PRECZ ZE ŚMIERDZĄCYMI BUTAMI I SZATNIAMI.... ZRÓBCIE NAM SZAFKI NA BUTY I DAJCIE TALK TRZEBA ZASYPAĆ STOPY ŻEBY NIE ŚMIERDZIAŁO! bo po co się myć.... talk rządzi. A tu od liderów nierobów tak samo jak od capów śmierdzi.
    Mistrz uszczelek

08.11.2017 18:26

Gońcie dalej na tym Kc jak ''Struś Pędziwiatr'',a nagroda dla liderów konfidentów
    LIder W1

08.11.2017 18:17

Bartek wracaj KH stoi:( Vesuvius cierpi
    Robokop Vesuvius'a

08.11.2017 09:02

Jak to już kolega wcześniej napisał ,, PROPAGANDA", a ludzie tą tzw. Uczciwa pracą doprowadzani są do: ,,Kobierzyna" lub Szpitala bo jak świat- światem niewolnicy nie wytrzymywali zbyt długo.
    Patrycja

11.09.2017 20:25

@__Blue__ czy jesteś pewny, że chodzi Ci o mobbing, Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Jeśli tak jest to czy zgłosiłeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze z was odczuł mobbing w firmie Vesuvius?
    __Blue__

12.09.2017 05:14

Dokładnie o to mi chodzi. Nie jestem jedyny, lecz o tym sie nie mówi na głos. Byłem świadkiem takich zachowań i nie jeden się zwolnił bo nie wytrzymał. A nagrodą za odezwanie sie była praca jak ja to nazywam na minie. Dawali ci takie zadania których nie byles wstanie wykonać a w zamian na koniec dniówki była dekikadnie mowiac zrypa lub rozmowa z kierownikiem lub majatrem bul liderem (a ci sa najgorsi).Oczywiście nie zbyt miła i przyjemna. Co tu duzo gadać to tzreba przeżyć bul zobaczyć. Pozdrawiam
    Gohan

29.08.2017 16:24

Witam aż tak źle jest w firmie czy poprostu znowu narzekanie na wszystko chce wiedzieć jaka panuje atmosfera w pracy i tez to co mówią na rozmowa ze bednefity wczasy pod grusza? Czy premia kwartalne są dobrze płacone
    __Blue__

30.08.2017 16:06

Praca jak praca, trzeba robić swoje. Choć to nie lekka robota. Benefity, wczasy pod grószą jak najbardziej są, ale trzeba się liczyć z Wyzyskiem, Mobbingiem i ciągłymi pretensjami, na miłą atmosfera niema co liczyć. No chyba że jest sie z rodziny, dupowłazem lub konfidentem to wtedy tem korporacyjny szajs cie przyjmie jak swoją ratolosl i bedziesz żył długo i szczęśliwie ku swej uciesze i cierpieniu innych u boku, bo zeby jeden mógł leżeć to drugi musi za niego (usunięte przez administratora) w ,,PRACY" ????????
    Niezadowolony

18.07.2017 15:52

Nie polecam to jest jakas kpina na rozmowę czekałem 40 min atmosfera tragiczna musiał bym być desperatem żeby tam pracować, po przeczytaniu tutaj opiń postanowiłem spróbować teraz się nauczyłem , strata czasu

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Vesuvius?

Kontakt - Vesuvius

Tyniecka lok. 12 32-050 Skawina

Branża główna: Przemysł ciężki

Gero

11.05.2017 14:26

Dlaczego tak często zmieniają się tam bhp-owcy?
    Revenge

16.01.2017 16:52

Nie radze tam pracować zwłaszcza na W1. Mistrzowie to ludzie, którzy totalnie nie znają się na robocie, a jedyne co potrafią to przypierdalać się , że robisz za mało nawet jeśli wyrabiasz normę. Na samym starcie zostaniesz okłamany o premiach, bonusach - nic takiego nie istnieje. Zostaniesz potraktowany jak śmieć, żaden mistrz nie przyzna Ci racji nawet jeśli ją masz. Beznadziejna organizacja pracy. Mam nadzieję, że całe W1 upadnie jak najszybciej i te darmozjady zostaną bez pracy.
    bk

13.01.2017 22:11

Masakra, liderzy to podpierdalacze, dla nierobow zza biurek licza sie tylko tabelki, robią jakieś obchody z nudów bo tak naprawdę nie mają pojecia o tej robocie, siedza na (usunięte przez administratora) piszac maile do kolegi siedzacego obok, juz nie wspomne o postawianiu osoby mierzacej czas twojej pracy, ciągle wizytacje osób ktore nic nie wnoszą pożytecznego, drugi kolchoz po valeo,
    Michał..

19.12.2016 22:14

Piecy tyle mają czemu tego nie pala jeszcze.. kierownictwa mistrzów liderów i lekkowlazow
    Pan umeczony tam

19.12.2016 21:58

Złodziej na zlodzieju złodziejem podparty.. Lider nie zna się na robocie ale umie ściemniać !!!
    Chacha

04.11.2016 23:15

Złodzieje jak się odwrocisz nóż w plecy oczy do okola głowy...
    Koki

04.11.2016 23:10

Czytaj to.. !!!!!! Mistrz to złodziej więcej robić do wc nie iść byś nic nie widział co robią obok Ciebie hehe kolega kierownika z jednego wora wyjeci WSTYD POLSKA
    mikro

22.08.2016 10:33

ale każdy ma prawo uważać firmę za solidną, ja też takie zdaniem mam o nich. poza tym jak ktoś szuka pracynto jest ogłoszenie że szukają na stanowisko Inżynier R&D
    Tomek

29.07.2016 21:02

A ja pracuje tutaj już 6 lat. I złego słowa nie mogę o firmie powiedzieć. Chyba o czymś to świadczy, tak?
    prawda prawda

22.08.2016 08:24

Pani z HR widze że dobrą robote pani wykonuje. Czy za kazdy wpis pozytywny są jakieś premie? Czy tylko chodzi o poprawe wizerunku?

30.06.2016 18:02

i zależy jeszcze to od działu w którym pracujesz.

30.06.2016 17:59

tomek: tylko wtedy gdy brakuje urlopu (moim zdaniem lepiej iść na dzień bezpłatnego w poniedziałek a w sobotę na 100 :D) Na początku każdego roku kalendarzowego kierownictwo wraz z prezesem (pod czujnym nadzorem związków zawodowych :) układa kalendarz urlopów na cały rok: -dwa tygodnie taryfy ( lipiec/sierpień) -zwykle ok. 5-8 dni na święta i długie weekendu (Boże Ciało, majówka, itp.)

30.06.2016 12:04

za nadgodziny płacą w terminie. chyba, że brakuje urlopu to wtedy odrabiasz 1 za 1. jeżeli skończy się limit kwartalny nadgodzin (ok. 105) i jesteś na prośbę pracodawcy to do odbioru 1,5 h za 1 przepracowaną.
    Koko

24.05.2016 11:43

A na jakie zarobki można liczyć? Jako operator 3k da się wyciągnąć? I ile "władza" zarabia?
    pracownik jeszcze normalny

09.05.2016 19:34

"Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk to miejsce dla przydupaców i wazelinarzy to włażenia do duuu.....py szefom wielkim menagerom buhhhahhha i oczywiści dla przewodniczących :niezależnym" związkom zawodowym
    były pracownik

09.05.2016 19:26

Wszystkie negatywne opinie o tej firmie to tylko wierzchołek góry lodowej. Kiedyś parowałem tam, dziś już na szczęszcząc w innej firmie. Teraz jak patrze na to wszystko z perspektywy czasu zastanawiam się jak mogłem tam wytrzymać tak długo. Atmosfera - każdy na każdego donosi, współpraca to hasło na kompetencje, komunikacja emailowa nawet jak koleżanka siedzi przy biurku naprzeciw Pranie mózgu - menagerowie mylą że są wielkie guru, a w najprostszej sprawie nie wiedza o co chodzi w projektach i na każdym kroku wpada za wpadką. Mnie byłoby wstyd przed swoim podwładnym że nie wiem o czym mówię, wykazując się brakiem wiedzy w zakresie swoich obowiązków i technologi produkcji. Zdarza się tak że procownik produkcji ma większą wiedzę z zakresu procesu produkcyjnego niż kierownik produkcji lub jakości. Nie mówiąc już o menagerach R&D (to już temat rzeka - kompletna porażka). Jak chcesz pracować 1.w domu wariatów, 2.lubisz być poniżany, 3. na każdym kroku mieć pranie mózgu że niby korporacja to szczęście a twoim największym marzeniem to integracja z współpracownikami którzy utopili by cię w łyżce wody (zresztą tak jest na każdym kroku będą cie pod......lać do szefa) 4. pracować na najniższej pensji za coraz to wyższe obowiązki 5. po 1 roku poczujesz frustacje , drugiego załamanie, trzeciego wściekłość, czwartego - nienawiść do siebie że jesteś w sytuacji bez wyjścia a piąego znienawidzisz siebie że pozwalasz na traktowanie w taki sposób TO MUSISZ POPRACOWAĆ W VESEVIUSZU ps. dla osób które nigdy nie pracowały w korporacji może wydawać się to wyolbrzymione i przesadzone byłego pracownika, bo przecie z zewnątrz firma to raj dla pracownika tak jest przedstawiana. Dla niedowiarków i lubiących ekstremalne wrażenia to jest praca. Jedyni plus w to jest motto "co cie nie zabije to Cie wzmocni". Po takim doświadczeniu w tej pracy nic juz nie jest straszne :)
    number 1

15.12.2016 22:48

W pełni popieram!!!
    Ve

01.02.2016 11:57

Karty benefit przydatne bo po takim tyraniu kilkadziesiat ton dziennie to wszystko boli dotego calkowity brak szacunku ze strony kierowniczej jestesmy dlanich robolami do zajechania
    taki jeden

24.11.2015 14:53

Witajcie Co powiecie o zakładzie w Gliwicach? Byłem na rozmowie i zaproponowali dośc dobrą kasę. Warto przechodzić z innej firmy? Jak wygląda socjal? Jest wogóle? Piszą że jest. Pozdro
    Kiks

15.09.2015 21:01

Witam W Skawinie już po raz kolejny widze ogłoszenie na Mistrza Produkcji, byłem na rozmowie za pierwszym razem i wg mnie wszystko było OK. Jednak dostałem informacje , że mają kogos lepszego itd. Ale potygodniu z nowu w internecie widze tą samoą oferte
    Luna

04.11.2016 23:04

Mistrzowie szukają jak coś zwinąć by nikt nic nie widział .. nie mają na chleb !!!

03.09.2015 19:00

prezesso

27.04.2016 20:01

Witam byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i niestety n ie spełniam ich profilu - rozmowa to fikcja i wszystko juz było dawno ustawione - porażka z taką firma
    xxx

26.01.2017 19:40

wg mnie nie, ogłoszenie znalezione na pracuj.pl zero znajomosci
    JJ

02.09.2015 12:10

Proszę o poradę w kwestii zatrudnienia w tej firmie czy warto.

Zostaw merytoryczną opinię o Vesuvius