Vesuvius

• Borek Szlachecki
  • Kulerzów
  • Jeziorzany
  • Radziszów
Kraków - Vesuvius CSD Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Vesuvius

Opinie o Vesuvius Skawina

Nie przegap nowości o Vesuvius!

Pegaz

10.09.2021 12:54

Nie polecam pracy w tej firmie starzy pracownicy nic nie robią tylko gnoją nowych ludzi . Co najlepsze kierownik o tym wie ale siedzi cicho . Jedna wielka szajka ..By tylko cię zgnoić żebyś odszedł ..
    Lustro

02.08.2021 17:23

Według jednego z bardzo wysoko postawionych kierowników „ludzie oddają krew bo im się robić nie chce”. To zdanie pokazuje podejście firmy do życia i zdrowia.
    Pik

09.09.2021 20:48

Rzeby jej nie potrzebował po wtedy pójdę do pracy zachce mi się robić

24.03.2021 11:59

Na jakie zarobki można liczyć w systemie czterobrygadowym ?
    Lo

05.09.2021 17:47

Ok
    Lo

05.09.2021 17:49

Niezle

04.07.2021 22:30

Zastanawiam się nad wysłaniem CV jednak doszły mnie słuchy, że w ostatnim czasie odchodzi dużo pracowników z długim stażem pracy. Czy to prawda?

18.07.2021 18:35

Napewno nie jest to praca stabilna i na całe życie. Poza tym system cztero brygadowy jest mówiąc delikatnie dla kawalerów lub Ukraińców. Osoby , które chcą mieć weekend w środku tygodnia a chodzić do pracy kiedy normalni ludzie są w domu to zapraszam do tej firmy.
    Madafaka

02.09.2021 00:25

Szlachetny pan, dobrze znany ludziom z v. :)
    Edward

01.09.2021 08:29

Czy tak potężna firma jak Vesuvius Poland pomyśli wkoncu o miejscach parkingowych dla swoich pracowników??? Gdzie są związki ??? Pracuje tu 12 lat i widzę jak ta firma zmierza na (usunięte przez administratora)

18.05.2021 17:35

Jeśli szukasz bólu pleców, braku możliwości regeneracji przed następnym dniem pracy, ponad 40 stopni na hali w lecie i systemu 4 brygadowego to idź do Vesuviusza. Będziesz pracował w wigilię, w Wielkanoc w weekendy majowe. Nie będziesz miał życia rodzinnego i zdrowia.
    Gg

19.05.2021 21:11

I zapomniałeś jeszcze jednego ...pieniedzy nie będziesz miał
    Gogol

01.08.2021 13:41

I nie będzie
    Ciekawy

15.09.2020 11:25

A Co z wydziałem W4 co z pracownikami fizycznymi, kadrą zarządzającą? Są masowe zwolnienia ? Z góry dzięki za odpowiedź.

20.05.2021 03:10

Do tego należy doliczyć ból pleców i utratę zdrowia.
    Gogol

22.07.2021 23:34

Nie
    Były Pracownik

04.06.2021 15:02

Wracam właśnie z Holandii i czytam te ciekawe komentarze na temat Vesuviusza i cztero-brygadowki. Pracowałem tak kilka lat. Nigdy nie będę już pracował w takim systemie. Zabierano mi weekendy , zabierano mi nawet urlop bo miałem przymusowy w tygodniu. Zmarnowałem tak kilka lat swojego życia. Teraz pracując po 8 godzin żyje jak król. Nie muszę prosić prosić o niedzielny urlop na imieniny Taty , chrzest córki czy wyjazd do Zakopanego.
    Izzy

11.06.2021 09:06

Zabierali ci weekend ale ci za niego więcej płacili. Poza tym przecież nikt cię do pracy w tym systemie nie zmuszał xd
    As

21.07.2021 15:54

Ile placili?
    Tomasso

02.07.2021 13:08

Jak wygląda praca na wizo czyli w5 w vesuviusz?

21.07.2021 15:50

Normalnie
    Kamo

14.07.2021 16:40

szukają kogoś do działu BHP ponownie od kilku miesiecy.zwolnił się etat bo ktoś się zwolnił czy firma się rozrasta? Praca tylko biurowa czy trzeba kontrolować stanowiska poza biurem?
    Damian

14.07.2021 20:55

Zwolnił się chłopak. Będzie miał lepszą robotę. Większego chaosu nie ma.

16.07.2021 22:40

Z biura
    panna

13.07.2021 22:42

Hej, szukają kogoś do działu transportu : zwolnił się etat bo ktoś się zwolnił czy firma się rozrasta? Jakie warunki można negocjować? Macie jakieś doświadczenie, opinie, uwagi co do pracy biurowej?

05.07.2021 11:53

Jak wygląa praca w kontroli jakości? Czy jest ciężka? Wstępnie byłbym zainteresowany ale nie wiem co mnie czeka.
    stażystka

23.06.2021 18:17

Czy ktoś aplikował na stażystę w dziale produkcji i może się podzielić swoim doświadczeniem? Będę wdzięczna

08.06.2021 18:39

Dział Vizo ktoś coś. Mam tam zacząć 14,ale po komentarzach mam teraz wątpliwości.
    Norbi

10.06.2021 16:02

To przyjdź i sprawdź na własne oczy a nie polegaj na czyichś opiniach. Na VISO pracuje moja znajoma już kilka lat i nigdy nie chciała zmienić wydziału. Ja tam nie mogę iść bo czterobrygadówka, ale da się lepiej zarobić to na pewno...

10.06.2021 16:41

Dzięki za opinie ,masz rację sprawdzę na własnej skórze.

08.06.2021 18:42

Vizo opini o tym dziale
    Szukam pracy

14.01.2021 17:20

Witam. Zastanawiam się nad pracą w Vesuvius doszły mnie słuchy, że wynagrodzenia wysokie dodatki też całkiem spore + premie + ponoć 1000 zł miesięcznie za system 4 zmianowy prawda to ? Pozdrawiam A
    Ez

21.05.2021 06:07

W systemie 4 brygadowym Drogi Kolego nie masz życia rodzinnego. Z jednej strony Vesuviusz mówi o Szacunku a z drugiej strony pozbawia ludzi tego co najcenniejsze Rodziny!!!! Powód systemu 4 brygadowego jest zawsze taki sam. Żądza pieniądza
    Lolek

26.05.2021 16:08

Pracuje w systemie czterobrygadowym chociaż mam rodzinę. Nawet ten system bardziej mi pasuje bo jest lepiej płatny, a i dla dzieci mam więcej czasu w tygodniu.
    Kolomolo

19.05.2021 10:09

A czy może ktoś się wypowiedzieć jak to jest w dziale zakupów?

24.04.2021 10:57

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Vesuvius?

18.05.2021 20:33

Niestety nie. Do nas na w3 przenieśli człowieka, który za to, że w sposób grzeczny wyrażał swoje zdanie na temat pracy dwóch operatorów na 3 maszyny. Nie liczą się ludzie tylko słupki i pieniądze.

28.04.2021 21:12

As

02.05.2021 16:25

Tak jak tego gościa z jakości. Kabaret.
    pÓżniej

02.05.2021 22:52

Cóż skoro się nie wyrabiasz i jak sam wspomniałeś nie spełniasz oczekiwać pracodawcy to co się pÓźniej dziwisz że Ci nie przedłużyli ?
    Kolomolo

30.04.2021 07:32

WItam, widzę że poszukują kupca, czy ktoś z tego stanowiska może sie wypowiedzieć jaka wyglada wynagrodzenie na tym stanowisku?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Vesuvius?

Kontakt - Vesuvius

Tyniecka lok. 12 32-050 Skawina

Branża główna: Przemysł ciężki

XxX

02.06.2020 20:04

Co piątek wolne nie z naszej winy a z naszych urlopów śmieszne urlop powinien być dla pracownika nie dla pracodawcy jak nie ma roboty to postojowe w piątki i tyle w temacie!!!
    XxX

02.06.2020 23:29

Za przeproszeniem CH.. nie ustawa , ma prawo Cię wysłać na obowiązkowy urlop jeśli masz zaległy!!! Poczytaj dokładnie!!!!
    8h biegania tragedia

10.04.2021 07:15

Myślałem że trafie w fajne miejsce a tu tragedia wydział w5 viso i nie tylko ja tam jest (usunięte przez administratora)rozmawiałem z różnymi ludzmi na stołówce i każdy narzeka że normy już na maxa ludzie padają i jeszcze chcą więcej op 8 miesiącach sie podałem i kolerzanka też pracujemy w valeo i jest o niebo lepiej i wynagrodzenie też lepsze nie polecam tej firmy z daleka od niewolnictwa horror ludzie szkoda załatwiać pracy codzienie ktoś przychodzi i po 2 dniach już uciekają
    rzeka

15.01.2020 08:57

Dlaczego Natalia odeszla
    ale

08.03.2021 18:07

bo to była największa porażka tej firmy
    Piter

06.02.2021 19:39

Witam. Jak wyglada praca w vesuvius? Jest prosta czy skomplikowana do nauczenia dla nowego pracownika? Na czym polega? Jak wygląda szkolenie? Czy jest bardzo ciężko czy da się wytrzymac? Jak wygląda struktura na zmianie? Sa mistrzowie liderzy czy pracownik jest pozostawiony sam sobie i nie moze liczyc na pomoc? Czy warto aplikowac czy jest tak ciezko jak wszyscy piszą?
    Hmmm

12.02.2021 14:59

Praca zależy od stanowiska, albo stoisz cały czas w jednym miejscu i wykonujesz jedną pracę, albo są stanowiska gdzie jest dużo pracy takiej ręcznej związanej z obróbką itp. Ogólnie praca nie jest najłatwiejsza jest dużo dźwigania, no i cały czas w jednej pozycji. Szkolenie jest zawsze, z tym nie ma problemu. Dadzą ci wszystko czego będziesz potrzebował do pracy. Majstrowie w większości też są ok. Warunki ogólne średnie.
    Były

05.03.2021 21:10

3 miesiące masz na naukę, nie zostaniesz sam. Nie dając się wkręcić w wydział W3.
    Maty

01.03.2021 16:16

Jak wyglada praca na vapex? Na czym polega? Czy jest ciężko?

18.02.2021 22:02

Witam. Czy ktoś wypowie się jak wygląda praca jako formierz i jaki to wydział? Czy jest ciężko czy praca jest trudna do nauczenia? Jak wygląda praca na vapex? Jest ciezka czy da sie wytrzymać? Skomplikowana? Prosze o opinie na temat tych stanowisk i ewentualnie jakiś opis pracy na tych stanowiskach

15.01.2021 12:00

Witam. Na jakie zarobki może liczyć nowo przyjety w firmie na rękę? Czy praca jest ciezka? Trudna do opanowania czy raczej nieskomplikowana?
    Lolo

12.02.2021 15:10

Podwyżki teoretycznie są co roku na podstawie oceny. Tylko te oceny są różne, więc z podwyżkami też jest różnie. Jedni mają w porządku, a inni niewielkie.

12.02.2021 15:14

Z benefitów, oprócz dodatkowo płatnych nocek i nadgodzin, premia co 3 miesiące, nagrody za niechorowanie, wyróżnienia. No i dofinansowanie do wczasów pod gruszą, pożyczki itp. No ale to ostatecznie różnie wychodzi
    ??

05.02.2020 20:42

W3 - praca - ciężka, zwłaszcza na początku dla ludzi bez uprawnień zapylenie - duże, co widać na wycieczce pokazującej wydział BHP - wbrew opiniom - na wysokim poziomie - zauważą to tylko osoby ze stażem na wydziale produkcyjnym! atmosfera - tworzą ją ją ludzie na poszczególnych zmianach! jak szukasz pracy lżejszej od spania - zapomnij! dla ludzi z ambicjami - TAK możliwość awansu - TAK zarobki - ? dla jednych dużo, dla innych "na waciki" rozmowa kwalifikacyjna - byłem na kilku - na zadawaląjącym poziomie. trzeba widzieć na co patrzeć i o co pytać :)
    Yfb

07.03.2020 15:27

Duzo takich jestt firm w skawinie robil ktos w dragonie moze bo slyszalem ze tam jest dopiero wykorzystywanie ludzi i pieniadze marne

12.02.2021 15:05

Tak, nadgodziny są płatne 100% więcej, podobnie sobota jeśli się jakaś trafi
    zainteresowany

01.09.2020 16:36

Co sądzicie o pracy na dziale W1? Praca lekka, ciężka? jak przełożeni? W porównaniu do innych działów dobrze się tam pracuje?
    Pik

07.02.2021 23:32

Szkoda pisać przyjdź zobacz wszystko zależy od ludzi my jesteśmy normalni a ty ?

12.02.2021 15:02

Praca na W1 jest w porządku, nie najtrudniejsza. Praca na 3 zmiany, trochę taka budowlanka. Szefowie są Ok. Zawsze można przyjść, spróbować i samemu ocenić.
    Zajc

09.01.2021 04:21

Witam czy jest tu może jakaś kobieta / dziewczyna która pracuje na produkcjii i mogła by powiedzieć jak ta praca na produkcjii wygląda tak od a do z . Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
    Lilek

18.11.2020 23:08

A pracodawca nie zapewnia dojazdu z okolicznych miejscowości ?
    M

20.11.2020 13:43

Miały być w tym roku, ale chyba przez COVID zrezygnowali. Może za rok się uda. Na razie trzeba sobie samemu radzić.
    Xyz

14.09.2020 00:16

Czy ktoś wie, jak najlepiej dojeżdżać do Vesuviusa z Krakowa? Jakieś busy, autobusy? Gdzie można znaleźć rozkład jazdy prywatnych busów? Można kupić bilet miesięczny u nich?

17.11.2020 13:09

Można dojeżdżać busami jeżdżącymi na trasach Kraków-Skawina-Kalwaria, Kraków-Skawina-Brzeznica. MPK 203, ewentualnie pociąg. Rozkładów trzeba poszukać na stronach internetowych, albo można dostać od kierowców
    zniesmaczony

24.03.2020 16:22

Brałem udział w rekrutacji do tej firmy, niestety po 5 miesiącach zrezygnowałem sam z dalszego udziału w procesie rekrutacyjnym. Powodem rezygnacji było ciągłe wymyślanie dodatkowych rzeczy potrzebnych do rekrutacji (w tym referencji z poprzedniej firmy), przeciąganie terminu z powodu urlopu osób decyzyjnych itd. Po dostarczeniu referencji przez moją osobę, firma zerwała kontakt całkowicie, nie odpowiadała na maile, a rozmowy telefoniczne były bardzo zdawkowe. Rekrutacja rozpoczęła się w październiku 2019. Dodam że rekrutacja nadal trwa. W ciągu pięciu miesięcy trwania rekrutacji na stanowisko pracy, na które brałem udział, w procesie rekrutacyjnym dostałem ponad 10 różnych propozycji (rekrutacji ukrytych) z firm pośredniczących, które oferowały ofertę pracy dla firmy Vesuvius. Na rynku pracy nie ma zbyt wielu ciekawych ofert pracy, lecz przez podejście firmy Vesuvius, na rynku pracy jest 20 sztucznych ofert pracy, na jedno stanowisko w tej samej firmie. A człowiek traci tylko czas na rekrutację, z której nic nie będzie. Mam nadzieję ze firma zmieni podejście do rekrutacji. Opinię piszę w celu informacyjnym. I szczerzę odradzam udział w rekrutacji do firmy Vesuvius. Całkowity brak profesjonalizmu.
    Janusz

08.11.2020 19:25

Odnoszę podobne wrażenie co do podejścia firmy Vesuvius do rekrutacji. Brak szacunku dla drugiej strony niestety pokazuje poziom pracodawcy. Brak profesjonalizmu, marnotrastwo czasu zarówno ze strony mojej jak i osób wysokiego szczebla zaangażowanych w ową rekrutację. Widocznie bogatą firma skoro nie liczy się z czasem ;) Na przyszłość zdecydowane NIE.
    Formierz

17.11.2020 12:27

Ja brałem udział w rekrutacji na operatora i decyzję miałem w ciągu tygodnia

11.11.2020 11:08

Jak wygląda praca operatora wózka jaka pensja, szefostwo, atmosfera, nadgodziny, wypłaty na czas?

17.11.2020 12:25

Wypłaty to akurat na każdym stanowisku są na czas
    utnubu

13.10.2020 13:27

Witam mam pytanie odnośnie stanowiska spawacza w tej firmie. Czy warto? Na jaką kasę można liczyć

29.10.2020 14:30

Spawanie proste, ogólnie dużo go nie ma, jakieś blachy. Głównie MIG/MAG. A stawka to teraz nie wiem jaka jest wejściowa trzeba by było zadzwonić i zapytać ;)
    Zasypowy

02.10.2020 11:24

Bardzo nie polecam. Presja, awantura, krzywe spojrzenia to codzienność. Trafisz na zły wydział masz porobione.
    W3 kwadrans

29.09.2020 19:33

Plusy: Warunki socjalne itp. jak w firmie państwowej. Może ja miałem szczęście, atmosfera w pracy super. Minusy: Zbyt niskie wynagrodzenie do wykonywanej pracy, Ciężkie warunki pracy.
    RZEKA

25.04.2020 23:23

Czy maski dotyczą tylko na halach produkcyjnych w biurach jest inne zdrowsze powietrze .????
    Xxxx

20.09.2020 18:48

Zejdź na ziemię. Ludzie bez szkoły więcej zarabiają niż Ty , nie cwaniakuj, szkoda , że się nie przedstawisz i nie powiesz tego prosto w oczy ludziom z W3
    W3

29.09.2020 18:32

Taaak tylko że na W3 w biurze wykryto korona wirusa a nie na chali.
    Były

17.09.2020 10:23

w firmie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Wymagania coraz wyższe i presja zeby (usunięte przez administratora) a jak nie odpowiada to do widzenia. Lepiej szukac innych ofert. Szkoda tam tracić czas na zatrudnienie

06.09.2020 17:20

Ty majsterku z w4 nie czuj się taki pewien bo nie damy sobie w kaszkę dmuchać na w3 ;) spróbuj poganiać to sam się przebierzesz albo za bramę wylecisz ;) Na mistrzowce niedługo będzie więcej ludzi niż na produkcji, śmiech na sali. Daje W3 jeszcze max rok i posypie się jak ta lala

30.06.2020 10:54

Czy w Vesuvius zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
    Zośka

12.08.2020 14:21

Nie, od razu dostajesz umowę o pracę ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Vesuvius