Vesuvius

Skawina

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 36 ocen.

Opinie o Vesuvius

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vesuvius

Z Vesuvius od lat !

Jak komuś się nie podoba ten zakład pracy to chyba poprostu się nie nadaje do żadnej roboty... Jezeli czerwone dywany jakimi są: normalna przyzwoita umowa o pracę, wypłacane wczasy pod grusza, kwartalne premie raz lepsze raz gorsze, coroczna podwyżka, której wysokość definiuje m.in. ocena ogólna pracownika, możliwość rozwoju w tym skierowanie i opłata studiów(!!!), 2 tyg. urlopu w okresie wakacyjnym, wolne święta, dodatkowo płatne lepiej niż w kodeksie pracy nieprzymusowe(!) nadgodziny, wolne dni świąteczne, opieka medyczna, multi-sport, darmowe obiady, narzędzia-akcesoria-ubrania robocze, systemy motywacyjne, wycieczki/wyjazdy dla pracowników i ich rodzin, dodatkowe świadczenia np. w okresach świątecznych, itd. nie są motywacja do napisania pozytywnej opinii dla pracodawcy i uczciwej pracy to już nikt Wam obiboki i lasery nie dogodzić. Najlepiej było by jeszcze leżaki i drinki z palemką zapewnić. Jak ktoś potrafi uczciwie pracować i jest odporny na uszczypliwe dogryzanie leniwych pajaców to szczerze polecam tą firmę. Satysfakcja gwarantowana!

byłem niestety tu
@Z Vesuvius od lat ! 06.11.2017 18:44
Jak komuś się nie podoba ten zakład pracy to chyba poprostu się nie nadaje do żadnej roboty... Jezeli czerwone dywany jakimi są...

Ty jestes (usunięte przez administratora)? Powaznie? Same zalety wypisujesz wiec albo masz tam dobra posade albo jestes z naganiaczy . Za te pieniadze tak nawet honor nie poZwala (usunięte przez administratora) . Pracuje juz sporo lat i wiem co to ciezka robota chlopcze ale za 2150 zl to dziadek stoi w tesco na ochronie a nie zadupca z worami i kaleczy swoje zdrowie fizyczne i psychiczne

2008

Witam 15 listopada jest akcja krwiodawstwa w Skawinie zapraszam chętnych

Palacz W2

do Niepalącego'' śpiewka biurokraty weź się Pan za robotę a nie tylko pierdzenie w krzesło:)

Niepalący do palacza na W-2

Przerwa na papierosa w regulaminie Pracodawca może uregulować przerwę na papierosa w wewnętrznym regulaminie zakładowym. Zarówno może zezwolić na opuszczenie stanowiska pracy, jak i może tego zabronić. Kodeks pracy określa, że pracodawca zobowiązany jest do wypłacenia wynagrodzenia pracownikowi za czas przepracowany. Za czas, kiedy pracownik opuszcza stanowisko pracy w celu palenia papierosów, pracodawca nie jest zobowiązany płacić. Jest to łatwe do zidentyfikowania, kiedy w zakładzie pracy ewidencja czasu pracy prowadzona jest w sposób elektroniczny, np. za pomocą kart magnetycznych. W ten sposób bardzo łatwo określić, ile czasu pracownik spędził poza miejscem pracy. Obniżenie wynagrodzenia z tego powodu jest jak najbardziej zgodne z przepisami. Równie dobrze pracodawca przerwa na papierosa może wiązać się z koniecznościom odpracowania tego czasu przez pracownika. Przerwa na papierosa a przepisy bhp Art. 5 ustawy z 9 listopada 1995 r. o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych, określa wprost zakaz palenia w zamkniętych zakładach pracy, w miejscach innych niż do tego przeznaczonych. Z kolei od listopada 2010 roku pracodawcy nie mają obowiązku organizowania w zakładzie pracy palarni. Z przepisów może wynikać zakaz palenia papierosów na terenie zakładu pracy, a co za tym idzie zakaz udzielania przerwy na papierosa. Z punktu widzenia przepisów bhp obowiązkowe są tablice informujące o zakazie palenia w danym miejscu. Złamanie przez pracownika zakazu palenia może wiązać się z karą. Przerwa na papierosa w tym przypadku może oznaczać 500 zł grzywny lub karę porządkową (upomnienie, nagana, kara pieniężna). Zobacz więcej: https://poradnikpracownika.pl/-przerwa-na-papierosa-a-potracenie-wynagrodzenia

Pracownik

Cala prawda o Vesuvius: Oferuja cuda i niema tego malo ale prawda jest taka ze kasa i dodatki sa, za to w ciongu kilku lat roba z ciebie wrak czlowieka. Korporacyjna prawda niszczy cie bardzo szybko . Mobbing i ciagle poganianie zeby gora miala kase doprowadza do ciaglych konfliktow miedzy ludzmi (kolegami) i doprowadza ludzi do ruiny. Rodzina cierpi, ty cierpisz ale idziesz zeby na chleb bylo i po chwili (zycia) orientujesz sie ze juz nie jestes potrzebny bo jak przychodziles to miales sile i checi a tu nagle opadasz z sil i zaczynaja toba pomiatac i traktowac cie jak zepsute trybo, nie daja ci zdolnosci, zwalniaja, pruboja manipulowac ze to niby twoja wina. A wczesniej obiecuja ze pomoga i konczysz jako patol, na stryczku, lub jako wrak: Ot cala prawda o Vesuvius. Wiec zastanow sie i uwarzaj gdzie pchasz lapy

Palacz W2

Rewelacyjna premia kwartalna ''śmiech na sali'' jednorazowe zakupy w tanim sklepie i podziękowania za kamery na palarnię(może niedługo i ich się w toaletach doczekamy)

Wąchający W1

PRECZ ZE ŚMIERDZĄCYMI BUTAMI I SZATNIAMI.... ZRÓBCIE NAM SZAFKI NA BUTY I DAJCIE TALK TRZEBA ZASYPAĆ STOPY ŻEBY NIE ŚMIERDZIAŁO! bo po co się myć.... talk rządzi. A tu od liderów nierobów tak samo jak od capów śmierdzi.

Mistrz uszczelek

Gońcie dalej na tym Kc jak ''Struś Pędziwiatr'',a nagroda dla liderów konfidentów

LIder W1

Bartek wracaj KH stoi:( Vesuvius cierpi

Robokop Vesuvius'a

Jak to już kolega wcześniej napisał ,, PROPAGANDA", a ludzie tą tzw. Uczciwa pracą doprowadzani są do: ,,Kobierzyna" lub Szpitala bo jak świat- światem niewolnicy nie wytrzymywali zbyt długo.

2letni pracownik

Pracodawca uczciwy wypłata zawsze na czas, nadgodziny również, wczasy pod gruszą, dofinansowania do kolonii dzieci, jubileusze, ambulatorium z ratownikiem i lekarzem na miejscu, możliwość konsultacji specjalistycznych w scanmed, obiady bezpłatne, dostęp do środków ochrony zapewniony (okulary, rękawiczki, stopery,maski , itd..), woda do picia bez ograniczeń, kawa i herbata również. W pracy powinno się pracować - niestety nie każdy pracownik tak uważa stąd może wynikają powyższe opinie. Praca nie należy do najłatwiejszych (to również zależy od stanowiska) natomiast jeśli wykonujesz to co masz do zrobienia jest OK. duża ilość audytów BHP gdzie można zgłosić do audytorów co jest nie OK- zazwyczaj robią wpis na tablice PPS i UR bądź inna komórka stara się to naprawic/poprawic. Praca w systemie 3 zmianowym, czasami w sobotę - ogólnie polecam.

__Blue__
@2letni pracownik 13.10.2017 20:32
Pracodawca uczciwy wypłata zawsze na czas, nadgodziny również, wczasy pod gruszą, dofinansowania do kolonii dzieci, jubileusze,...

2letni pracownik? Niezła ściema????????????. Posłodzone tak że aż się zamulić idze????????????. A tak serio jak byś pracował/a na produkcji 2 lata jak to twierdzisz, to napweno byś tak sie słodził/a. Najlepsza broń Vesuviusa jest od lat propaganda wciskana na każdym wydziale ludziom, wmawianie że Vesuvius to najlepsze co mogło ich spotkać i nic ponad to sie nie liczy. A najgorsze jest to że ludzie z czasem łykaja ten kit i głęboko wierzą w tą scieme i dali by se za to głowe uciąć. To nawet nie jest śmieszne tylko tragiczne. Pozdrawiam

Patrycja

@__Blue__ czy jesteś pewny, że chodzi Ci o mobbing, Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Jeśli tak jest to czy zgłosiłeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze z was odczuł mobbing w firmie Vesuvius?

__Blue__
@Patrycja 11.09.2017 20:25
@__Blue__ czy jesteś pewny, że chodzi Ci o mobbing, Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmiesz...

Dokładnie o to mi chodzi. Nie jestem jedyny, lecz o tym sie nie mówi na głos. Byłem świadkiem takich zachowań i nie jeden się zwolnił bo nie wytrzymał. A nagrodą za odezwanie sie była praca jak ja to nazywam na minie. Dawali ci takie zadania których nie byles wstanie wykonać a w zamian na koniec dniówki była dekikadnie mowiac zrypa lub rozmowa z kierownikiem lub majatrem bul liderem (a ci sa najgorsi).Oczywiście nie zbyt miła i przyjemna. Co tu duzo gadać to tzreba przeżyć bul zobaczyć. Pozdrawiam

Gohan

Witam aż tak źle jest w firmie czy poprostu znowu narzekanie na wszystko chce wiedzieć jaka panuje atmosfera w pracy i tez to co mówią na rozmowa ze bednefity wczasy pod grusza? Czy premia kwartalne są dobrze płacone

__Blue__
@Gohan 29.08.2017 16:24
Witam aż tak źle jest w firmie czy poprostu znowu narzekanie na wszystko chce wiedzieć jaka panuje atmosfera w pracy i tez to c...

Praca jak praca, trzeba robić swoje. Choć to nie lekka robota. Benefity, wczasy pod grószą jak najbardziej są, ale trzeba się liczyć z Wyzyskiem, Mobbingiem i ciągłymi pretensjami, na miłą atmosfera niema co liczyć. No chyba że jest sie z rodziny, dupowłazem lub konfidentem to wtedy tem korporacyjny szajs cie przyjmie jak swoją ratolosl i bedziesz żył długo i szczęśliwie ku swej uciesze i cierpieniu innych u boku, bo zeby jeden mógł leżeć to drugi musi za niego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ,,PRACY" ????????

wieliczka

proszę uważać na panią Battek z kadr, zakłamana i wredna kobieta która nie wychodzi z kościoła

Niezadowolony

Nie polecam to jest jakas kpina na rozmowę czekałem 40 min atmosfera tragiczna musiał bym być desperatem żeby tam pracować, po przeczytaniu tutaj opiń postanowiłem spróbować teraz się nauczyłem , strata czasu

Gero

Dlaczego tak często zmieniają się tam bhp-owcy?

tarrs

Kolchoz łagr i nie wiadomo jak jeszcze mozna to nazwac, banda ludzi ktorzy myślą ze cos potrafią, a umieja tylko poniewierac pracownikami, zero organizacji a duzo papierologi nikomu nie potrzebnej wchodzac tam trafiasz do innego swiata w ktorym nie masz nic do powiedzenia

Revenge

Nie radze tam pracować zwłaszcza na W1. Mistrzowie to ludzie, którzy totalnie nie znają się na robocie, a jedyne co potrafią to przypierdalać się , że robisz za mało nawet jeśli wyrabiasz normę. Na samym starcie zostaniesz okłamany o premiach, bonusach - nic takiego nie istnieje. Zostaniesz potraktowany jak śmieć, żaden mistrz nie przyzna Ci racji nawet jeśli ją masz. Beznadziejna organizacja pracy. Mam nadzieję, że całe W1 upadnie jak najszybciej i te darmozjady zostaną bez pracy.

bk

Masakra, liderzy to podpierdalacze, dla nierobow zza biurek licza sie tylko tabelki, robią jakieś obchody z nudów bo tak naprawdę nie mają pojecia o tej robocie, siedza na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszac maile do kolegi siedzacego obok, juz nie wspomne o postawianiu osoby mierzacej czas twojej pracy, ciągle wizytacje osób ktore nic nie wnoszą pożytecznego, drugi kolchoz po valeo,

Michał..

Piecy tyle mają czemu tego nie pala jeszcze.. kierownictwa mistrzów liderów i lekkowlazow

Pan umeczony tam

Złodziej na zlodzieju złodziejem podparty.. Lider nie zna się na robocie ale umie ściemniać !!!

Chacha

Złodzieje jak się odwrocisz nóż w plecy oczy do okola głowy...

Koki

Czytaj to.. !!!!!! Mistrz to złodziej więcej robić do wc nie iść byś nic nie widział co robią obok Ciebie hehe kolega kierownika z jednego wora wyjeci WSTYD POLSKA

mikro

ale każdy ma prawo uważać firmę za solidną, ja też takie zdaniem mam o nich. poza tym jak ktoś szuka pracynto jest ogłoszenie że szukają na stanowisko Inżynier R&D

Patryk

Ja pracuje w V. już pół roku, umowę ze mną przedłużyli, bo widzą, że się staram. Jeśli się znasz na rzeczy nie boisz się wyzwań, próbuj swoich sil u nich, są rzetelni i profesjonalni. Mam kolegę, który nie dostał się do nas, bo był po prostu za słaby kompetencyjnie.

Tomek

A ja pracuje tutaj już 6 lat. I złego słowa nie mogę o firmie powiedzieć. Chyba o czymś to świadczy, tak?

prawda prawda
@Tomek 29.07.2016 21:02
A ja pracuje tutaj już 6 lat. I złego słowa nie mogę o firmie powiedzieć. Chyba o czymś to świadczy, tak?...

Pani z HR widze że dobrą robote pani wykonuje. Czy za kazdy wpis pozytywny są jakieś premie? Czy tylko chodzi o poprawe wizerunku?

10 lat w ves

i zależy jeszcze to od działu w którym pracujesz.

10 lat w ves

tomek: tylko wtedy gdy brakuje urlopu (moim zdaniem lepiej iść na dzień bezpłatnego w poniedziałek a w sobotę na 100 :D) Na początku każdego roku kalendarzowego kierownictwo wraz z prezesem (pod czujnym nadzorem związków zawodowych :) układa kalendarz urlopów na cały rok: -dwa tygodnie taryfy ( lipiec/sierpień) -zwykle ok. 5-8 dni na święta i długie weekendu (Boże Ciało, majówka, itp.)

10 lat w ves

za nadgodziny płacą w terminie. chyba, że brakuje urlopu to wtedy odrabiasz 1 za 1. jeżeli skończy się limit kwartalny nadgodzin (ok. 105) i jesteś na prośbę pracodawcy to do odbioru 1,5 h za 1 przepracowaną.

Koko

A na jakie zarobki można liczyć? Jako operator 3k da się wyciągnąć? I ile "władza" zarabia?

pracownik jeszcze normalny

"Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk to miejsce dla przydupaców i wazelinarzy to włażenia do duuu.....py szefom wielkim menagerom buhhhahhha i oczywiści dla przewodniczących :niezależnym" związkom zawodowym

były pracownik

Wszystkie negatywne opinie o tej firmie to tylko wierzchołek góry lodowej. Kiedyś parowałem tam, dziś już na szczęszcząc w innej firmie. Teraz jak patrze na to wszystko z perspektywy czasu zastanawiam się jak mogłem tam wytrzymać tak długo. Atmosfera - każdy na każdego donosi, współpraca to hasło na kompetencje, komunikacja emailowa nawet jak koleżanka siedzi przy biurku naprzeciw Pranie mózgu - menagerowie mylą że są wielkie guru, a w najprostszej sprawie nie wiedza o co chodzi w projektach i na każdym kroku wpada za wpadką. Mnie byłoby wstyd przed swoim podwładnym że nie wiem o czym mówię, wykazując się brakiem wiedzy w zakresie swoich obowiązków i technologi produkcji. Zdarza się tak że procownik produkcji ma większą wiedzę z zakresu procesu produkcyjnego niż kierownik produkcji lub jakości. Nie mówiąc już o menagerach R&D (to już temat rzeka - kompletna porażka). Jak chcesz pracować 1.w domu wariatów, 2.lubisz być poniżany, 3. na każdym kroku mieć pranie mózgu że niby korporacja to szczęście a twoim największym marzeniem to integracja z współpracownikami którzy utopili by cię w łyżce wody (zresztą tak jest na każdym kroku będą cie pod......lać do szefa) 4. pracować na najniższej pensji za coraz to wyższe obowiązki 5. po 1 roku poczujesz frustacje , drugiego załamanie, trzeciego wściekłość, czwartego - nienawiść do siebie że jesteś w sytuacji bez wyjścia a piąego znienawidzisz siebie że pozwalasz na traktowanie w taki sposób TO MUSISZ POPRACOWAĆ W VESEVIUSZU ps. dla osób które nigdy nie pracowały w korporacji może wydawać się to wyolbrzymione i przesadzone byłego pracownika, bo przecie z zewnątrz firma to raj dla pracownika tak jest przedstawiana. Dla niedowiarków i lubiących ekstremalne wrażenia to jest praca. Jedyni plus w to jest motto "co cie nie zabije to Cie wzmocni". Po takim doświadczeniu w tej pracy nic juz nie jest straszne :)

number 1
@były pracownik 09.05.2016 19:26
Wszystkie negatywne opinie o tej firmie to tylko wierzchołek góry lodowej. Kiedyś parowałem tam, dziś już na szczęszcząc w inne...

W pełni popieram!!!

Nowy

Chciałem się dowiedzieć ile w tej firmie się zarobi na rękę jako operator maszyn?

Ve

Karty benefit przydatne bo po takim tyraniu kilkadziesiat ton dziennie to wszystko boli dotego calkowity brak szacunku ze strony kierowniczej jestesmy dlanich robolami do zajechania

taki jeden

Witajcie Co powiecie o zakładzie w Gliwicach? Byłem na rozmowie i zaproponowali dośc dobrą kasę. Warto przechodzić z innej firmy? Jak wygląda socjal? Jest wogóle? Piszą że jest. Pozdro

Kiks

Witam W Skawinie już po raz kolejny widze ogłoszenie na Mistrza Produkcji, byłem na rozmowie za pierwszym razem i wg mnie wszystko było OK. Jednak dostałem informacje , że mają kogos lepszego itd. Ale potygodniu z nowu w internecie widze tą samoą oferte

Luna
@Kiks 15.09.2015 21:01
Witam W Skawinie już po raz kolejny widze ogłoszenie na Mistrza Produkcji, byłem na rozmowie za pierwszym razem i wg mnie wszy...

Mistrzowie szukają jak coś zwinąć by nikt nic nie widział .. nie mają na chleb !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

prezesso

Witam byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i niestety n ie spełniam ich profilu - rozmowa to fikcja i wszystko juz było dawno ustawione - porażka z taką firma

xxx
@prezesso 27.04.2016 20:01
Witam byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych i niestety n ie spełniam ich profilu - rozmowa to fikcja i wszystko juz było dawno...

wg mnie nie, ogłoszenie znalezione na pracuj.pl zero znajomosci

JJ

Proszę o poradę w kwestii zatrudnienia w tej firmie czy warto.

gośc

A może trzeba porozmawiać o tym kablowaniu z Pasicią. To mądry i rozsądny facet

niwelator

Zgadzam się w pełni z negatywnymi opiniami poprzedników totalna porażka nie warto tam pracować ludzie straszni.Gliwice też bo tam też mają mały oddział zwany Foseco . Nie polecam

gandalf 47

Zapraszam na "Niezależne forum pracowników firmy VESUVIUS SKAWINA" na pracownicy.tk

__Blue__

Vesuvius to banda złodziei i szubrawców Szlachta (szefostwo) bawi sie na całego, wożą sie nowymi furami służbowymi a zwykłego szarego pracownika maja za nic i nawet na przysłowiowy chleb ich nie stać z tego co tam płacą. Starzy pracownicy zbieraja tylko profity za kablowanie i zmyślanie historyjek na twój temat. Trzeba cały czas pilnować swojej du-py żeby ci jej nie obrobili. niektórzy tak głęboko wchodzą w du.p.e bez mydła że smrud z gęby czuć na kilometr. Ogólnie słabe warunki i bardzo słaba płaca jak na takie (usunięte przez administratora). a ludzie fałszywi i pazerni. Pozdrawiam.

ffag

Ja cenie sobie tą firme. stabilna na rynku, dobry social, wypłata zawsze na czas. w czasie kryzysu raczej starają sie tak wykombinować aby nie zwalniać ludzi. dobre zasady BHP, i generalnie firma kładzie na to duży nacisk. i generalnie kultura

dośwaidczony

W obu przypadkach opinia w 100% prawdziwa. Bardzo duża korporacja. Jak się wchodzi za bramę zaczynaja się nowe reguły zycia. Polnowanie się na każdym kroku, jak są problemy to każdy tylko spycha wine na innych. Zamiast skupić się na rozwiązaniach zaczyna się szukanie obrony i dowodów na wine innych. A więc praca polega na 8 godz kryciu swojego tyłka. Wzystko anjlepiej mieć w mailach jak nie masz go to znaczy że to twoja wina. Ludzie na kierwoniczych stanowiskach nie mają pojęcia o pracy. Ich zadania to miale papiery i wykresy tak pokazać szefom żeby okazało się że w 100% jest OK. A jak wykres pokazuje inaczej należy go zrobic w inny sposób a nie wziąść się do roboty. Drugi minus to ludzie są fałuszywi, tam nie ma liczyć co na pomoc innych. A wręcz przeciwnie jak coś nie wyszło to nikomu o tym nie mó bo wykorzysta to przeciwko tobie żeby pokazać jaki to on jest wspaniały.

__Blue__

Praca w Vesuvus to totalna porazka chyba ze kogos cieszy ciagle pomiatanie i [usunięte przez admina] Starsi pracuwnicy chca cie psychicznie zaszufladkowac jak nie masz charakteru to cie zniszcza. Ciagle trzeba sie pilnowac zeby cie ktos nie podkablowal, kierownik lubi konfidentow a tych nie brakuje i nawet nie przyjdzie zeby skonfrontowac czy to prawda czy nie, poprostu kabel ma zawsze racje.

peter

zalezy w jakim dziale, ja mam doswiadczenie totalnej spychologii i przez to sredniej atmosfery.

Zostaw opinię o Vesuvius - Skawina

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vesuvius