Vesuvius

• Borek Szlachecki
  • Kulerzów
  • Jeziorzany
  • Radziszów
Kraków - Vesuvius CSD Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Vesuvius

Opinie o Vesuvius Skawina

Nie przegap nowości o Vesuvius!

Czy to ważne

23.06.2020 23:43

W3- Z dobra ekipa robi się elegancko. Wiadomo, łatwo nie jest, co też jest zależne od stanowiska, ale tragedii też nie ma. Robota praktycznie na każdym stanowisku jest do ogarnięcia w parę minut. Sypiesz beton, drugi go miesza, trzeci pakuje.. nic trudnego na prawdę. Gdyby nie warunki ( no niestety, ale na takie zapylenie maseczki za parę groszy nie pomogą ???? ) to było by w miarę OK. Można było by też o jakiejś podwyżce pomyśleć , bo jednak pracowaliśmy cały czas, gdy Valeo, i inne firmy produkcyjne mieli postojowe ze względu na wirusa. My cały czas pracowaliśmy. I pracować będziemy. A tu od x czasu stawka się nie zmienia, a jakieś za przeproszeniem marne sto parę złotych brutto za ocene roczna ta jest NIC. Na innych wydziałach ludzie do tej pory mieli premie po parę stów, a u nas ? Niech sobie samo na to pytanie odpowie szefostwo. Gdyby nie atmosfera w pracy i fajnie ludzie to za takie pieniądze bym tu nie robił. Aaa, zapomniałem Jeszcze jeden (!) i ostatni plus Firma funduje kursy na wózki widłowe i suwnice oraz dźwigi towarowo osobowe (UDT) . Chyba raczej każdemu , który przepracuje przynajmniej miesiąc.

24.06.2020 21:59

Praca może i elegancka, jest niestety brudna, ale co do ocen rocznych to umówmy się że są one z góry nie przez mistrzów a przez kierownictwo narzucane, słabe wyniki (bo wysoka norma) to chodźbyś się zes.. i tak nie dostaniesz adekwatnej do siebie oceny....
    Galanonim

07.05.2020 01:03

Nie polecam! Pracuje tutaj ok 10-15lat od ok 2lat zaczęło robić się strasznie, nie liczą się z pracownikiem , zmienił się prezes(przyszedł z Valeo) zarząd nowy na stołkach umysłowych coraz więcej, a fizycznych coraz mniej! Praca ta sama a wymagają coraz więcej,a surowce z jakimi pracujemy są szkodliwe rakotwórcze ale opisu na nich brak! Bo karta charakteryzacji jest u mistrzów co tam jest naprawdę, nie polecam i nigdy tu nie wrócę wciagu kilku lat zrobił się (usunięte przez administratora)
    Ewa

04.04.2020 15:57

witam pytam po ile godzin sprzataczki pracuja bo 3 godz ida juz do domu a maja placone za 8 godz co one sa lepsze od nas
    max

04.04.2020 17:09

To zwolnij się z Vesuviusa i i idź do firmy sprzątającej a nie płacz.

21.03.2020 09:06

Wiecie czy Vesuvius udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
    Xyz

24.03.2020 18:42

Tak
    Wydział karny

11.03.2020 23:34

Ludzie, na W3 to nawet Ukraina robić nie chce i spier.. do domu po paru dniach, także weźcie sobie to do myślenia. Powiem tak, jak nie zwiększa wypłaty, nie poprawia tego zapylenia, to niedługo kierownik się będzie musiał przebrac i wziąć się do roboty. Smutna, ale prawda. W dodatku naciski na schodzenie z hali o "równej godzinie" tj np. 14:15. Co to ma znaczyc ? Wychodzisz UJ.... Od głowy po nogi, zanim się umyjesz , ubierzesz , odbijasz kartę o 14:30/40. Płacicie za to? Oczywiście, że nie! To jest chory wymysl! Przerwa 30min na W3 powinna być norma! Zanim zajdziesz na stołówkę mija min. 5min, już pomijam kwestie kolejek ,bo to paranoja i dodatkowe 5-10min. Ale oczywiście nikt tego nie widzi i problemu nie ma. Albo się zejdziemy wszyscy pracownicy w grupę i powiemy co jest grane , albo będą nami pomiatać do końca. No niestety...
    JkJ

19.02.2020 18:04

Dzień Dobry Jak wygląda praca operatora produkcji ?Czytając opinie mocno zastanawiam się nad tą pracą.
    Zniesmaczony

20.02.2020 20:25

Bardzo chętnie też się czegoś dowiem.
    Doświadczony

21.01.2020 16:58

Cześć, Jak jest na stanowisku mistrza? Dostałem ofertę, czy warto iść na rozmowę? Nie pytam o szczegóły ale czy finansowo jesteście zadowoleni? Dzięki za wszelkie porady.

03.02.2020 15:01

Byłeś na rozmowie na stanowisko mistrza zmiany? Jak wrażenia? Odezwali się już do Ciebie po rozmowie? Na jaki wydział rekrutowali? Długo trwała rozmowa?
    Tak

15.02.2020 19:35

Pozdrawiam inżynierów z Vulcana, że maja siłę do tej roboty . Powiem szczerze , że po studiach, miałbym większe ambicje niz oni. Hahahaha xD.
    Ciekawy

30.01.2020 11:35

Jaka panuje atmosfera na dziale Utrzymania Ruchu? Jak z możliwościami rozwoju i szacunkiem do pracownika?
    Belt

17.01.2020 16:04

Witam.Na samym wstępie można wyczuć co tam jest.Sama rozmowa kwalifikacyjna pokaże.Juz na rozmowie podchodzą ignorancko.Pytasz i ch o coś a Tam jeden do drugiego uśmieszki.Sa beszczelni już na wstepie
    Gbr

13.01.2020 14:57

Jak widać zamieszczone tu opinie nie napawają optymizmem,warto się zastanowić przed podjęciem pracy w tej firmie,zanim wpadnie się w (usunięte przez administratora)
    rzeka

13.01.2020 10:02

Witaj Patryku cały tydzień sprzątaliśmy żebyś sobie butów nie zabrudził ????????????

29.12.2019 20:34

tak

02.01.2020 17:58

100%racji ma kolega ,ludzie nie dajcie się (usunięte przez administratora)
    tak

06.01.2020 17:01

widzę ze cenzura jak za komuny działa w najlepsze,co z wolnością słowa ludzie....
    Men

05.01.2020 07:13

Powiem krótko praca ciężka, (usunięte przez administratora) brud i zapylenie warunki dramat 3520 brutto a w zamian zadupcasz jak dziki osioł, co chwile normy w górę, presja, stres jeszcze jak dobrze trafisz to przerzucaj sobie po kilka ton dziennie zaraz zdrowie zniszczone
    grzechu

21.12.2019 21:56

Zgadzam się w zupełności z moimi przedmowcami ,praca na w3 to absolutna klapa i porażka.Szczególnie praca na tej nowej linii gdzie nie ma dnia żeby coś się nie chrzanilo.Szkoda zdrowia tam tracić za tą nędzno jałmużnę jaka płacą. Nie polecam pracy tam najgorszej wrogowi.Omijajcie to miejsce szerokim łukiem.

17.12.2019 23:51

A z jakich powodów są te czystki? Zwalniają osoby które nie ogarniają swoich stołków? Czy są jakieś inne powody?

17.12.2019 11:41

Co się dzieje w Vesuviusu że, poszukują tylu osób do pracy w tym: planistów, mistrzów? Bardzo dużo jest ukrytych rekrutacji na mistrza. Czy firma się rozwija, czy może są jakieś większe czystki?
    KK

17.12.2019 15:43

Czystki jakich mało.
    rzeka

17.12.2019 08:31

Dziękuję wielki prezesie za premie świąteczna
    Nowy

12.12.2019 22:50

Cześć, przebyłem rozmowę telefoniczną, która wydawała spoko Nie Wiem na jaki dział chcą mnie dać Ktoś mi powie jakie są na dzień dzisiejszy warunki płacy, premie, dodatki? Bo wiem że to jest na 3 zmiany Warto jechać na drugi etap rozmowy?
    RED

15.12.2019 10:06

Poświęć te 2h i zobacz co ci powiedzą. Praca tam jest zależna od wydziału i linii na którą trafisz. Będziesz miał szczęście to biedzę dobrze i możliwe że praca ci spasuje, a jak będziesz miał pecha to cóż, ból pleców gratis i narażenie na zapylenie. (usunięte przez administratora) nadgodziny 100% i premie( z nimi bywa różnie). "Najgorsze" wydziały to W3, W2, Viso/Vapex.

13.12.2019 07:12

Grim

13.12.2019 07:57

Pamiętam, mam nadzieję że to nie cenzura... i że kolbami w drzwi nie załomocą.
    Vasyl

14.12.2019 17:27

Należy im się. Przeprosiny im się nie należą! Pani z Hr, mistrzowie, jedni warci drugich.

05.10.2019 01:37

Do nowego narybku. Pracowałem w Vesuvius'u na W3 ładnych parę lat dopóki nie wys...em kręgosłupa. Po czym usłyszałem że to nie ich wina i kazali mi spadać bo wraków nie potrzebują. Taka jest polityka firmy więc się radzę zastanowić nad swym losem jak tam wejdziecie bo będzie przegrany. Przed bramą jest niewidzialny napis ,, Witamy Was" a za bramą ,, Mamy Was" :D:D:D

25.10.2019 16:35

Pracowałem już na umowę bezterminową, prawie 10 lat. Jak mam wspominać dobrze lata spędzone w Vesuvius'u skoro o mało nie zostałem kaleką i ciągle moja praca była opatrzona nerwami i ciągłym stresem? ( Już nie mówię że u was mobbing to standard życia). Pozdrawiam

08.12.2019 21:53

Po prawie 10 latach zarobiłem (bez nadgodzin) 2500zł. Mniej niż jest teraz na wejście. Jak nie macie układów to nie liczcie na kokosy. Więcej wydacie na lekarzy (kręgosłup, rak, pylica, itd.) niż zarobicie. choose your destiny :) ;). Powodzenia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Vesuvius?

Kontakt - Vesuvius

Tyniecka lok. 12 32-050 Skawina

Branża główna: Przemysł ciężki

opat 1

22.11.2019 09:14

praca bardzo ciezka ,zapylenie bardzo duze i szkodliwe było sprawdzanie na aparatach zapylenie smiech na sali ustniki byłe z czujnika były zaślącychepione(usunięte przez administratora)dla pracownika liczy sie sztuka .Wiecej rządzących niż pracujcy chnowa linia,nowy kierownik zmiany na gorsze,kierownik,majster.inżymier,lider,potem ty wszyscy żądzą i cie poniżają ludzi nowi odchodzą non stop,problemy z kręgosłupami,przepuklinami wszyscy to maj a w (usunięte przez administratora) liczy sie sztuka .surowce szkodliwe dla zdrowia jest to na tablicach i workach powinno byc płacony dodatek szkodliwy a nie jest ,2550zł nie jest wart tej pracy.Wydział W3
    W3

23.11.2019 07:21

W tym kraju nigdy nie było i nigdy nie będzie dobrze taka smutna prawda. (usunięte przez administratora)
    jacek123

15.11.2019 10:44

Wszystko pięknie ładnie na zdjęciach i w rozmowach ,tak naprawdę wykorzystywanie i upokarzanie,nikt o Tobie nie myśli i się nie interesuje,praca do utraty tchu,a i tak ciągle źle i mało,,taka prawda!!!
    jimo

02.11.2019 22:52

Czy warto ubiegać się o stanowisko mistrza w Vesuvius? Mam na myśli głównie atmosferę w pracy, presję, wyścig szczurów którego nie znoszę. Czy łatwo też stamtąd wylecieć za bramę i za co?
    Mmmmmm

12.10.2019 07:05

Lider na W3 ma wiecznie kij w (usunięte przez administratora) przestań telepać tymi rękami bo aż śmiać się chce z tych Twoich tików . Wiadomo chyba o którego chodzi, Pozdro.
    annna

09.10.2019 18:20

A dzisiaj kolejna czystka. Brawo wy.
    Kierownicybiorakase

30.08.2019 20:53

Robota nie ukrywajmy jest bardzo ciężka ,nie wiem jak innych działach bo robię tu 2 miesiące, ale na w3 jest masakra. Układanie czy podnoszenie niespełna 15-20ton na całą zmianę nie jest dobre dla kręgosłupa. W dodatku (usunięte przez administratora) i bajzel, nikt nie interesuje się nowym pracownikiem , ciągle heheszki od strony doświadczonych pracowników. Czy to normalne ? Ludzie, Wy też byliście nowi, czy od samego początku mieliście wszystko ? Trochę więcej zrozumiałości... Masakra.
    W3

19.09.2019 16:41

W3 to jest dramat. Tony, tony panowie , zaraz normy podniosą i będziemy (usunięte przez administratora) jak roboty. Przykro mi ale Wołów roboczych za takie pieniądze z nas nie zrobicie. Niektórzy powinni się przebrać i spróbować swoich sił, ciekawe czy było by im tak do śmiechu ,gdyby sobie zrobili 50ton.
    Patrycja

04.06.2018 20:44

Firma Vesuvius prowadzi aktualnie rekrutację na stanowisko Operator linii produkcyjnej. Praca polega na formowaniu, sortowaniu i pakowaniu wyrobów ogniotrwałych. Należy posiadać wykształcenie minimum zawodowe. Dodatkowym atutem będzie doświadczenie w pracy na produkcji. Szczegóły ogłoszenia: https://www.gowork.pl/oferta/operator-linii-produkcyjnej,2MtBoZGyChq0wDLey3pNyg,brzeznica Planujecie wziąć udział w rekrutacji? Pracowaliście kiedyś na podobnym stanowisku?
    100 km na polnoc

08.08.2019 20:36

Wiem bo dzwonili do mnie :) ale jak czytam opinie to mi sie odechciewa odrazu. Najgorsze ze tam jest chemia i to juz jest minus.
    Jarek. K

18.06.2019 19:55

Jeden wielki kolchoz, przynajmniej na w3. Co chwila nowe przyjęcia, co chwilę nowych szukają... Nie zastanawia was dlaczego? Jeżeli chcecie starać się tam o pracę to pierwsze zanim podpisze ie umowę kazcie się zaprowadzić na stanowisko na którym będziecie pracować. Gwarantuje że połowa po zobaczenia tego co ich czeka podziękuję za to co oferuje ta,, zacna"firma
    zainteresowany

23.06.2019 09:23

Twoja opinia dotyczy oferty pracy (usunięte przez administratora) Mozesz opisac jak wyglada ta praca ? bo jestem zainteresowany
    Krystian

03.07.2019 16:43

Mnie tam oprowadzili po Wydziale na rozmowie kwalifikacyjnej, zanim przyjąłem ofertę pracy, więc może akurat źle trafiłeś ;) Praca lekka nie jest to raczej wiadomo, ale produkcja jak produkcja ;)

22.05.2019 09:29

Jak atmosfera w pracy Vesuvius. W zeszłym roku był protest pracowników. Czy po proteście były jakieś sytuacje ze strony kierownictwa? Czy coś się zmieniło po proteście. Słyszałam że po portrecie kilka osób które organizowało protest zostało zwolnionych.
    Pracuś

29.05.2019 09:48

Nic się nie zmieniło po proteście na lepsze, tylko na gorsze. Powinien być strajk i cały zakład przestać produkować, tak ostrzegawczo na trzy dni, to w tedy może by zaczeli szanować pracowników. Ale tak to nie ma co się przejmować, trzeba robić swoje i zgodnie z BHP. A najlepsze jest to że zwolnili Panią Joasie z BHP, która gnębiła ludzi i teraz sama tak została potraktowana.
    Master

05.04.2019 18:54

Krążą pogłoski, że w zakładzie ma zostać wprowadzony system czterobrygadowy, na jednym z działów chyba. Jeśli tak, to duża rotacja pracowników.....GWARANTOWANA.
    Pracuś

29.05.2019 09:22

W całym zakładzie będzie system czterobrygadowy.

09.04.2019 18:17

Widzieliście jaka Gwiazda pracuje w HR?
    Nie wiem

18.04.2019 22:41

A co to znaczy? Jaka gwiazda?
    Gość

08.02.2019 10:45

Witam czy warto obecnie aplikowac ? Jakie warunki na start oraz atmosfera ? Czy cos zmienilo sie w zwiazku z pikieta w zeszlym roku ?
    SZyCHa

10.04.2019 09:33

Jakie preferencję trzeba mieć, żeby aplikować na stanowisko Mistrza zmiany?

01.04.2019 14:31

Firma sama sobie wystawia wizytówkę traktując pracowników bez szacunku. Względy osobiste wiodą prym a niestety pozycja lidera (HR) została objęta przez osobę wyjątkowo zakomplesioną , która przez swoje wielkie okulary widzi tylko czubek swojego nosa. "Podłość ludzka nie zna granic?" - nic dodać nic ująć.
    Roman

22.01.2019 19:34

Firma Vesuvius jest światowym liderem w zakresie dostaw materiałów eksploatacyjnych i rozwiązań dla odlewnictwa. Oferuje szereg produktów, które ograniczają zużycie energii, poprawiają czystość metalu i jakość odlewów oraz podnoszą wydajność w procesie odlewania. Obecnie firma szuka analityka danych. Wymagane doświadczenie, biegła znajomość języka angielskiego i chęć do podróżowania. Proszę Was o opinie na temat tej rekrutacji.
    Tomek

23.03.2019 00:57

Z tego co wiem to całkiem nowe stanowisko wiec nie ma do czego porównać , delegacje rozliczane standardowo zapewne wg kodeksu pracy
    gosc

25.10.2018 09:32

W kadrach i płacach znowu zmiany w imię tego ze szanujemy doświadczonych pracowników.
    annna

26.10.2018 04:54

To się nazywa Vesuvius standard
    gosc

22.03.2019 16:43

Uważajcie na panią Battek z kadr, kto jej się nie podpożądkuje taką osobę zniszczy. Ta kobieta ma jeszcze wejscie u proboszcza w nowym kościele.
    QQ

21.03.2019 23:57

Vesuvius - europejskie standardy, wykonanie polskie. Przenieśli produkcję z Czech do Polski, tam nikt nie odważył by się dać kobiety, by pracowała przy chemii która jest na gasketach - W1. W Polsce natomiast, skoro przepisy tego nie zabraniają im wprost, to to uczynili. Hymod, empicol, emultex i jeszcze więcej "pysznych" związków chemicznych, z tym do czynienia mają mężczyźni i kobiety. Faktyczne skutki długotrwałego kontaktu z tymi substancjami pojawią się pewnie za kilka lat, do tego czasu pewnie produkcja zostanie znów przeniesiona, do kraju z bardziej "liberalnymi" przepisami BHP. Szkoda tylko że prawdopodobne jest, że za kilka lat te kobiety albo będą ogłaszać zbiórki na leczenie swoich dzieci, które urodzą, albo pojawią się zbiórki na leczenie tych kobiet by nie osierociły małych dzieci.
    Johnny

08.03.2019 19:49

Nie wypłacają pieniędzy na czas! Kołchoz! (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Do sądu pracy z nimi! Bandyctwo w biały dzień!
    Zyziu

05.03.2019 21:10

Tam wszyscy powinni być oblorzeni materiałami wybuchowymi ! Wtedy będą Cię szanować !
    ves12345678

03.04.2018 19:58

Patologia szczególnie na w3 nowy pan koordynator szaleje !!! ( pan G ) on widzi roboty , anie ludzi(usunięte przez administratora)

04.04.2018 04:43

Nie o tak się mówi że W-3 to wydział karny. Jak ktoś coś za..bał na innym wydziale to go najpierw degragowali (jak było z czego) i zsyłali na W-3, a potem za bramę. Na W-3 jest jak w łagrze. Jak nie wyrobisz norm to ci dokładają roboty żebyś jak to mówią się przeciagnol troche boś za leniwy. Liderzy i majstry nic tam nie robią. Lider jest liczony jako sztuka do obsady, natomiast nic nie robi. Majster jest zadowolony jak nie musi wyłazić z biurka, a jak coś jest nie tak bo sie lieder poskarżył to przylatuje i robi co awanturę. Powyżej majstra to już wogule lepiej nie gadać. Pracownik fizyczny na ves. Nie jest trakotowany jak człowiek tylko jak przedmiot-narzędzie do wykonania planu i nic więcej. Obudź cie sie albo potracicie tam zdrowie i nerwy.
    Fizol

28.10.2018 08:17

Panowie i panie,też pracuje w korporacji i wszędzie liczą się tylko cyferki bo od tego zależą premie,zarobki itp.chcac zarobić trzeba robić ile Wy macie lat że i tym nie wiecie. Chcecie coś zmienić to (usunięte przez administratora) do góry i wspinaczka się na wyższy strzebel a nie narzekac
    Karol

12.08.2018 11:01

Jaką macie atmosferę w pracy? Czy warto aplikować? Czy coś z socjalu macie?
    anonymous

15.09.2018 23:21

To się umyj
    społ

17.09.2018 12:28

Chyba pomyliłeś z VALEO...

Zostaw merytoryczną opinię o Vesuvius