Vesuvius

• Borek Szlachecki
  • Kulerzów
  • Jeziorzany
  • Radziszów
Kraków - Vesuvius CSD Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Skawina
  5. Opinie o Vesuvius

Opinie o Vesuvius Skawina

Nie przegap nowości o Vesuvius!

Lilek

18.11.2020 23:08

A pracodawca nie zapewnia dojazdu z okolicznych miejscowości ?
M

20.11.2020 13:43

Miały być w tym roku, ale chyba przez COVID zrezygnowali. Może za rok się uda. Na razie trzeba sobie samemu radzić.
Xyz

14.09.2020 00:16

Czy ktoś wie, jak najlepiej dojeżdżać do Vesuviusa z Krakowa? Jakieś busy, autobusy? Gdzie można znaleźć rozkład jazdy prywatnych busów? Można kupić bilet miesięczny u nich?

17.11.2020 13:09

Można dojeżdżać busami jeżdżącymi na trasach Kraków-Skawina-Kalwaria, Kraków-Skawina-Brzeznica. MPK 203, ewentualnie pociąg. Rozkładów trzeba poszukać na stronach internetowych, albo można dostać od kierowców
zniesmaczony

24.03.2020 16:22

Brałem udział w rekrutacji do tej firmy, niestety po 5 miesiącach zrezygnowałem sam z dalszego udziału w procesie rekrutacyjnym. Powodem rezygnacji było ciągłe wymyślanie dodatkowych rzeczy potrzebnych do rekrutacji (w tym referencji z poprzedniej firmy), przeciąganie terminu z powodu urlopu osób decyzyjnych itd. Po dostarczeniu referencji przez moją osobę, firma zerwała kontakt całkowicie, nie odpowiadała na maile, a rozmowy telefoniczne były bardzo zdawkowe. Rekrutacja rozpoczęła się w październiku 2019. Dodam że rekrutacja nadal trwa. W ciągu pięciu miesięcy trwania rekrutacji na stanowisko pracy, na które brałem udział, w procesie rekrutacyjnym dostałem ponad 10 różnych propozycji (rekrutacji ukrytych) z firm pośredniczących, które oferowały ofertę pracy dla firmy Vesuvius. Na rynku pracy nie ma zbyt wielu ciekawych ofert pracy, lecz przez podejście firmy Vesuvius, na rynku pracy jest 20 sztucznych ofert pracy, na jedno stanowisko w tej samej firmie. A człowiek traci tylko czas na rekrutację, z której nic nie będzie. Mam nadzieję ze firma zmieni podejście do rekrutacji. Opinię piszę w celu informacyjnym. I szczerzę odradzam udział w rekrutacji do firmy Vesuvius. Całkowity brak profesjonalizmu.
Janusz

08.11.2020 19:25

Odnoszę podobne wrażenie co do podejścia firmy Vesuvius do rekrutacji. Brak szacunku dla drugiej strony niestety pokazuje poziom pracodawcy. Brak profesjonalizmu, marnotrastwo czasu zarówno ze strony mojej jak i osób wysokiego szczebla zaangażowanych w ową rekrutację. Widocznie bogatą firma skoro nie liczy się z czasem ;) Na przyszłość zdecydowane NIE.
Formierz

17.11.2020 12:27

Ja brałem udział w rekrutacji na operatora i decyzję miałem w ciągu tygodnia

11.11.2020 11:08

Jak wygląda praca operatora wózka jaka pensja, szefostwo, atmosfera, nadgodziny, wypłaty na czas?

17.11.2020 12:25

Wypłaty to akurat na każdym stanowisku są na czas
utnubu

13.10.2020 13:27

Witam mam pytanie odnośnie stanowiska spawacza w tej firmie. Czy warto? Na jaką kasę można liczyć

29.10.2020 14:30

Spawanie proste, ogólnie dużo go nie ma, jakieś blachy. Głównie MIG/MAG. A stawka to teraz nie wiem jaka jest wejściowa trzeba by było zadzwonić i zapytać ;)
Zasypowy

02.10.2020 11:24

Bardzo nie polecam. Presja, awantura, krzywe spojrzenia to codzienność. Trafisz na zły wydział masz porobione.
W3 kwadrans

29.09.2020 19:33

Plusy: Warunki socjalne itp. jak w firmie państwowej. Może ja miałem szczęście, atmosfera w pracy super. Minusy: Zbyt niskie wynagrodzenie do wykonywanej pracy, Ciężkie warunki pracy.
RZEKA

25.04.2020 23:23

Czy maski dotyczą tylko na halach produkcyjnych w biurach jest inne zdrowsze powietrze .????
Xxxx

20.09.2020 18:48

Zejdź na ziemię. Ludzie bez szkoły więcej zarabiają niż Ty , nie cwaniakuj, szkoda , że się nie przedstawisz i nie powiesz tego prosto w oczy ludziom z W3

29.09.2020 18:32

Taaak tylko że na W3 w biurze wykryto korona wirusa a nie na chali.
Były

17.09.2020 10:23

w firmie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej. Wymagania coraz wyższe i presja zeby (usunięte przez administratora) a jak nie odpowiada to do widzenia. Lepiej szukac innych ofert. Szkoda tam tracić czas na zatrudnienie

06.09.2020 17:20

Ty majsterku z w4 nie czuj się taki pewien bo nie damy sobie w kaszkę dmuchać na w3 ;) spróbuj poganiać to sam się przebierzesz albo za bramę wylecisz ;) Na mistrzowce niedługo będzie więcej ludzi niż na produkcji, śmiech na sali. Daje W3 jeszcze max rok i posypie się jak ta lala

30.06.2020 10:54

Czy w Vesuvius zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
Zośka

12.08.2020 14:21

Nie, od razu dostajesz umowę o pracę ;)
Czy to ważne

23.06.2020 23:43

W3- Z dobra ekipa robi się elegancko. Wiadomo, łatwo nie jest, co też jest zależne od stanowiska, ale tragedii też nie ma. Robota praktycznie na każdym stanowisku jest do ogarnięcia w parę minut. Sypiesz beton, drugi go miesza, trzeci pakuje.. nic trudnego na prawdę. Gdyby nie warunki ( no niestety, ale na takie zapylenie maseczki za parę groszy nie pomogą ???? ) to było by w miarę OK. Można było by też o jakiejś podwyżce pomyśleć , bo jednak pracowaliśmy cały czas, gdy Valeo, i inne firmy produkcyjne mieli postojowe ze względu na wirusa. My cały czas pracowaliśmy. I pracować będziemy. A tu od x czasu stawka się nie zmienia, a jakieś za przeproszeniem marne sto parę złotych brutto za ocene roczna ta jest NIC. Na innych wydziałach ludzie do tej pory mieli premie po parę stów, a u nas ? Niech sobie samo na to pytanie odpowie szefostwo. Gdyby nie atmosfera w pracy i fajnie ludzie to za takie pieniądze bym tu nie robił. Aaa, zapomniałem Jeszcze jeden (!) i ostatni plus Firma funduje kursy na wózki widłowe i suwnice oraz dźwigi towarowo osobowe (UDT) . Chyba raczej każdemu , który przepracuje przynajmniej miesiąc.
były pracownik

24.06.2020 21:59

Praca może i elegancka, jest niestety brudna, ale co do ocen rocznych to umówmy się że są one z góry nie przez mistrzów a przez kierownictwo narzucane, słabe wyniki (bo wysoka norma) to chodźbyś się zes.. i tak nie dostaniesz adekwatnej do siebie oceny....
Galanonim

07.05.2020 01:03

Nie polecam! Pracuje tutaj ok 10-15lat od ok 2lat zaczęło robić się strasznie, nie liczą się z pracownikiem , zmienił się prezes(przyszedł z Valeo) zarząd nowy na stołkach umysłowych coraz więcej, a fizycznych coraz mniej! Praca ta sama a wymagają coraz więcej,a surowce z jakimi pracujemy są szkodliwe rakotwórcze ale opisu na nich brak! Bo karta charakteryzacji jest u mistrzów co tam jest naprawdę, nie polecam i nigdy tu nie wrócę wciagu kilku lat zrobił się (usunięte przez administratora)
Ewa

04.04.2020 15:57

witam pytam po ile godzin sprzataczki pracuja bo 3 godz ida juz do domu a maja placone za 8 godz co one sa lepsze od nas
max

04.04.2020 17:09

To zwolnij się z Vesuviusa i i idź do firmy sprzątającej a nie płacz.

21.03.2020 09:06

Wiecie czy Vesuvius udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
Xyz

24.03.2020 18:42

Tak
Wydział karny

11.03.2020 23:34

Ludzie, na W3 to nawet Ukraina robić nie chce i spier.. do domu po paru dniach, także weźcie sobie to do myślenia. Powiem tak, jak nie zwiększa wypłaty, nie poprawia tego zapylenia, to niedługo kierownik się będzie musiał przebrac i wziąć się do roboty. Smutna, ale prawda. W dodatku naciski na schodzenie z hali o "równej godzinie" tj np. 14:15. Co to ma znaczyc ? Wychodzisz UJ.... Od głowy po nogi, zanim się umyjesz , ubierzesz , odbijasz kartę o 14:30/40. Płacicie za to? Oczywiście, że nie! To jest chory wymysl! Przerwa 30min na W3 powinna być norma! Zanim zajdziesz na stołówkę mija min. 5min, już pomijam kwestie kolejek ,bo to paranoja i dodatkowe 5-10min. Ale oczywiście nikt tego nie widzi i problemu nie ma. Albo się zejdziemy wszyscy pracownicy w grupę i powiemy co jest grane , albo będą nami pomiatać do końca. No niestety...
JkJ

19.02.2020 18:04

Dzień Dobry Jak wygląda praca operatora produkcji ?Czytając opinie mocno zastanawiam się nad tą pracą.
Zniesmaczony

20.02.2020 20:25

Bardzo chętnie też się czegoś dowiem.
Doświadczony

21.01.2020 16:58

Cześć, Jak jest na stanowisku mistrza? Dostałem ofertę, czy warto iść na rozmowę? Nie pytam o szczegóły ale czy finansowo jesteście zadowoleni? Dzięki za wszelkie porady.

03.02.2020 15:01

Byłeś na rozmowie na stanowisko mistrza zmiany? Jak wrażenia? Odezwali się już do Ciebie po rozmowie? Na jaki wydział rekrutowali? Długo trwała rozmowa?
Tak

15.02.2020 19:35

Pozdrawiam inżynierów z Vulcana, że maja siłę do tej roboty . Powiem szczerze , że po studiach, miałbym większe ambicje niz oni. Hahahaha xD.
Ciekawy

30.01.2020 11:35

Jaka panuje atmosfera na dziale Utrzymania Ruchu? Jak z możliwościami rozwoju i szacunkiem do pracownika?
Belt

17.01.2020 16:04

Witam.Na samym wstępie można wyczuć co tam jest.Sama rozmowa kwalifikacyjna pokaże.Juz na rozmowie podchodzą ignorancko.Pytasz i ch o coś a Tam jeden do drugiego uśmieszki.Sa beszczelni już na wstepie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Vesuvius?

Kontakt - Vesuvius

Tyniecka lok. 12 32-050 Skawina

Branża główna: Przemysł ciężki

Gbr

13.01.2020 14:57

Jak widać zamieszczone tu opinie nie napawają optymizmem,warto się zastanowić przed podjęciem pracy w tej firmie,zanim wpadnie się w (usunięte przez administratora)
rzeka

13.01.2020 10:02

Witaj Patryku cały tydzień sprzątaliśmy żebyś sobie butów nie zabrudził ????????????

29.12.2019 20:34

tak

02.01.2020 17:58

100%racji ma kolega ,ludzie nie dajcie się (usunięte przez administratora)
tak

06.01.2020 17:01

widzę ze cenzura jak za komuny działa w najlepsze,co z wolnością słowa ludzie....
Men

05.01.2020 07:13

Powiem krótko praca ciężka, (usunięte przez administratora) brud i zapylenie warunki dramat 3520 brutto a w zamian zadupcasz jak dziki osioł, co chwile normy w górę, presja, stres jeszcze jak dobrze trafisz to przerzucaj sobie po kilka ton dziennie zaraz zdrowie zniszczone
grzechu

21.12.2019 21:56

Zgadzam się w zupełności z moimi przedmowcami ,praca na w3 to absolutna klapa i porażka.Szczególnie praca na tej nowej linii gdzie nie ma dnia żeby coś się nie chrzanilo.Szkoda zdrowia tam tracić za tą nędzno jałmużnę jaka płacą. Nie polecam pracy tam najgorszej wrogowi.Omijajcie to miejsce szerokim łukiem.

17.12.2019 23:51

A z jakich powodów są te czystki? Zwalniają osoby które nie ogarniają swoich stołków? Czy są jakieś inne powody?

17.12.2019 11:41

Co się dzieje w Vesuviusu że, poszukują tylu osób do pracy w tym: planistów, mistrzów? Bardzo dużo jest ukrytych rekrutacji na mistrza. Czy firma się rozwija, czy może są jakieś większe czystki?
KK

17.12.2019 15:43

Czystki jakich mało.
rzeka

17.12.2019 08:31

Dziękuję wielki prezesie za premie świąteczna
Nowy

12.12.2019 22:50

Cześć, przebyłem rozmowę telefoniczną, która wydawała spoko Nie Wiem na jaki dział chcą mnie dać Ktoś mi powie jakie są na dzień dzisiejszy warunki płacy, premie, dodatki? Bo wiem że to jest na 3 zmiany Warto jechać na drugi etap rozmowy?
RED

15.12.2019 10:06

Poświęć te 2h i zobacz co ci powiedzą. Praca tam jest zależna od wydziału i linii na którą trafisz. Będziesz miał szczęście to biedzę dobrze i możliwe że praca ci spasuje, a jak będziesz miał pecha to cóż, ból pleców gratis i narażenie na zapylenie. (usunięte przez administratora) nadgodziny 100% i premie( z nimi bywa różnie). "Najgorsze" wydziały to W3, W2, Viso/Vapex.

13.12.2019 07:12

Grim

13.12.2019 07:57

Pamiętam, mam nadzieję że to nie cenzura... i że kolbami w drzwi nie załomocą.
Vasyl

14.12.2019 17:27

Należy im się. Przeprosiny im się nie należą! Pani z Hr, mistrzowie, jedni warci drugich.

05.10.2019 01:37

Do nowego narybku. Pracowałem w Vesuvius'u na W3 ładnych parę lat dopóki nie wys...em kręgosłupa. Po czym usłyszałem że to nie ich wina i kazali mi spadać bo wraków nie potrzebują. Taka jest polityka firmy więc się radzę zastanowić nad swym losem jak tam wejdziecie bo będzie przegrany. Przed bramą jest niewidzialny napis ,, Witamy Was" a za bramą ,, Mamy Was" :D:D:D

25.10.2019 16:35

Pracowałem już na umowę bezterminową, prawie 10 lat. Jak mam wspominać dobrze lata spędzone w Vesuvius'u skoro o mało nie zostałem kaleką i ciągle moja praca była opatrzona nerwami i ciągłym stresem? ( Już nie mówię że u was mobbing to standard życia). Pozdrawiam

08.12.2019 21:53

Po prawie 10 latach zarobiłem (bez nadgodzin) 2500zł. Mniej niż jest teraz na wejście. Jak nie macie układów to nie liczcie na kokosy. Więcej wydacie na lekarzy (kręgosłup, rak, pylica, itd.) niż zarobicie. choose your destiny :) ;). Powodzenia.
opat 1

22.11.2019 09:14

praca bardzo ciezka ,zapylenie bardzo duze i szkodliwe było sprawdzanie na aparatach zapylenie smiech na sali ustniki byłe z czujnika były zaślącychepione(usunięte przez administratora)dla pracownika liczy sie sztuka .Wiecej rządzących niż pracujcy chnowa linia,nowy kierownik zmiany na gorsze,kierownik,majster.inżymier,lider,potem ty wszyscy żądzą i cie poniżają ludzi nowi odchodzą non stop,problemy z kręgosłupami,przepuklinami wszyscy to maj a w (usunięte przez administratora) liczy sie sztuka .surowce szkodliwe dla zdrowia jest to na tablicach i workach powinno byc płacony dodatek szkodliwy a nie jest ,2550zł nie jest wart tej pracy.Wydział W3

23.11.2019 07:21

W tym kraju nigdy nie było i nigdy nie będzie dobrze taka smutna prawda. (usunięte przez administratora)
jacek123

15.11.2019 10:44

Wszystko pięknie ładnie na zdjęciach i w rozmowach ,tak naprawdę wykorzystywanie i upokarzanie,nikt o Tobie nie myśli i się nie interesuje,praca do utraty tchu,a i tak ciągle źle i mało,,taka prawda!!!
jimo

02.11.2019 22:52

Czy warto ubiegać się o stanowisko mistrza w Vesuvius? Mam na myśli głównie atmosferę w pracy, presję, wyścig szczurów którego nie znoszę. Czy łatwo też stamtąd wylecieć za bramę i za co?
Mmmmmm

12.10.2019 07:05

Lider na W3 ma wiecznie kij w (usunięte przez administratora) przestań telepać tymi rękami bo aż śmiać się chce z tych Twoich tików . Wiadomo chyba o którego chodzi, Pozdro.
annna

09.10.2019 18:20

A dzisiaj kolejna czystka. Brawo wy.
Kierownicybiorakase

30.08.2019 20:53

Robota nie ukrywajmy jest bardzo ciężka ,nie wiem jak innych działach bo robię tu 2 miesiące, ale na w3 jest masakra. Układanie czy podnoszenie niespełna 15-20ton na całą zmianę nie jest dobre dla kręgosłupa. W dodatku (usunięte przez administratora) i bajzel, nikt nie interesuje się nowym pracownikiem , ciągle heheszki od strony doświadczonych pracowników. Czy to normalne ? Ludzie, Wy też byliście nowi, czy od samego początku mieliście wszystko ? Trochę więcej zrozumiałości... Masakra.

19.09.2019 16:41

W3 to jest dramat. Tony, tony panowie , zaraz normy podniosą i będziemy (usunięte przez administratora) jak roboty. Przykro mi ale Wołów roboczych za takie pieniądze z nas nie zrobicie. Niektórzy powinni się przebrać i spróbować swoich sił, ciekawe czy było by im tak do śmiechu ,gdyby sobie zrobili 50ton.
Patrycja

04.06.2018 20:44

Firma Vesuvius prowadzi aktualnie rekrutację na stanowisko Operator linii produkcyjnej. Praca polega na formowaniu, sortowaniu i pakowaniu wyrobów ogniotrwałych. Należy posiadać wykształcenie minimum zawodowe. Dodatkowym atutem będzie doświadczenie w pracy na produkcji. Szczegóły ogłoszenia: https://www.gowork.pl/oferta/operator-linii-produkcyjnej,2MtBoZGyChq0wDLey3pNyg,brzeznica Planujecie wziąć udział w rekrutacji? Pracowaliście kiedyś na podobnym stanowisku?
100 km na polnoc

08.08.2019 20:36

Wiem bo dzwonili do mnie :) ale jak czytam opinie to mi sie odechciewa odrazu. Najgorsze ze tam jest chemia i to juz jest minus.
Jarek. K

18.06.2019 19:55

Jeden wielki kolchoz, przynajmniej na w3. Co chwila nowe przyjęcia, co chwilę nowych szukają... Nie zastanawia was dlaczego? Jeżeli chcecie starać się tam o pracę to pierwsze zanim podpisze ie umowę kazcie się zaprowadzić na stanowisko na którym będziecie pracować. Gwarantuje że połowa po zobaczenia tego co ich czeka podziękuję za to co oferuje ta,, zacna"firma
zainteresowany

23.06.2019 09:23

Twoja opinia dotyczy oferty pracy (usunięte przez administratora) Mozesz opisac jak wyglada ta praca ? bo jestem zainteresowany
Krystian

03.07.2019 16:43

Mnie tam oprowadzili po Wydziale na rozmowie kwalifikacyjnej, zanim przyjąłem ofertę pracy, więc może akurat źle trafiłeś ;) Praca lekka nie jest to raczej wiadomo, ale produkcja jak produkcja ;)
były pracownik

22.05.2019 09:29

Jak atmosfera w pracy Vesuvius. W zeszłym roku był protest pracowników. Czy po proteście były jakieś sytuacje ze strony kierownictwa? Czy coś się zmieniło po proteście. Słyszałam że po portrecie kilka osób które organizowało protest zostało zwolnionych.
Pracuś

29.05.2019 09:48

Nic się nie zmieniło po proteście na lepsze, tylko na gorsze. Powinien być strajk i cały zakład przestać produkować, tak ostrzegawczo na trzy dni, to w tedy może by zaczeli szanować pracowników. Ale tak to nie ma co się przejmować, trzeba robić swoje i zgodnie z BHP. A najlepsze jest to że zwolnili Panią Joasie z BHP, która gnębiła ludzi i teraz sama tak została potraktowana.

Zostaw merytoryczną opinię o Vesuvius