MAM (New Media Ventures Sp. z o.o.)

Adres: Wołoska 18, 02-675 Warszawa

NIP: 5213613723 KRS: 0000393843

MAM (New Media Ventures Sp. z o.o.)
2 277 6 1

Opinie o MAM (New Media Ventures Sp. z o.o.)

Filtruj opinie po kryteriach:

?
 Opinia

Czy ktos ma jakies newsy? Kase?

Pomocna?
Oferta???
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@? 20.02.2019 12:41

Dostałem ofertę że zapłacą mi VAT za porozumienie w którym zrzeknę się wszelkich roszczeń. Czuję się urażony taka oferta, zarówno oferujący i firma nie ma za grosz godności i szacunku do byłego współpracownika

Pomocna?
Ggg
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Oferta??? 01.03.2019 03:13

Z tymi co zamykają ten bałagan podpisano porozumienia, coś im tam zapłacili, reszta z nas została wydymana przez tych sk urwy synów

Pomocna?
nikus
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@? 20.02.2019 12:41

Jak tam mordeczki dostaliście hajsik?

Pomocna?
Pozdro600
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@nikus 04.03.2019 16:47

25%. Bo nie ma szansy na nic więcej. Tak w 100% racjonalnie.

Pomocna?
Hahaha
 Opinia

New Media Ventures Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie („NMV”) informuje, iż z dniem 30.04.2019 r. zakończy świadczenie usług związanych z MAM i wobec powyższego także funkcjonowanie Platformy MAM z ważnych przyczyn biznesowych i ekonomicznych.

Pomocna?
nikus
 Opinia

Warto sobie poczytań https://msp.money.pl/wiadomosci/nie-ma-wyplat-sa-faktury-do-oplacenia-tak-skonczyla-sie-praca-w-firmie-syna-miliardera-6352903715518593a.html PS: będe tak długo dodawał ten link aż zotanie na stałe

Pomocna?
Odzyskajswoje
 Opinia

Prośba o kontakt na maila newmediaventures@wp.pl - wszystkich, którzy potrzebują informacji i/lub chcą odzyskać własne środki.

Pomocna?
Pytanie
 Opinia
@Odzyskajswoje 04.02.2019 17:45

A co, cudotworca jesteś? Niestety realna możliwość ściągnięcia długu nie istnieje.

Pomocna?
SK
 Opinia
@Pytanie 05.02.2019 18:02

Zarząd nie ogłosił upadłości na czas czyli można ich ściągać, a przynajmniej z jednego jest co ściągać. Taki proces ma sens tylko zbiorowo bo każdego z nas indywidualnie wykończy finansowo. Nie ma co liczyć na szybkie odzyskanie kasy, ale taki mamy wymiar sprawiedliwości.

Pomocna?
Info
 Opinia
@SK 05.02.2019 19:12

Zbiorowo nie ma wcale mniejszych kosztów. A wręcz wprost proporcjonalne. Nie ma żadnych przesłanek do zbiorowego pozwu. Ewentualnie jak ktoś chce mieć bardziej skomplikowana procedurę. W dodatku w trakcie postępowania upadłościowego wszystkie sprawy sądowe są umorzone.

Pomocna?
TakNie
cie
 Opinia
@Info 05.02.2019 20:43

to akurat nie jest prawdą

Pomocna?
Info
 Opinia
@cie 05.02.2019 20:51

(usunięte przez administratora) Oczywiście, że prawda. Jak ktoś nie ma dostępu do porad prawnych, to nawet Google podpowie

Pomocna?
TakNie
Nick
 Opinia
@Odzyskajswoje 04.02.2019 17:45

pracowaliśmy razem, znamy się, może skontaktuj się z każdym będzie łatwiej. Ja mam opory przed pisaniem na podany eades, a chętnie się przyłączę do pozwu, nie możemy tak tegozostawić!

Pomocna?
TakNie
Odzyskajswoje
 Opinia
@SK 05.02.2019 19:12

Mam prośbę o kontakt na maila newmediaventures@wp.pl aby porozmawiać o szczegółach.

Pomocna?
TakNie
Seb
 Opinia
@Odzyskajswoje 06.02.2019 18:36

Dziwię się tym co jeszcze tam pracują, chyba że tym potrzebnym zaplacono

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Seb 07.02.2019 11:40

podobno im płacą....

Pomocna?
Koleżanka
 Opinia
@Nick 05.02.2019 21:50

Nie pracowalismy razem z tym człowiekiem od maila. Kancelaria chce złapać sobie klientów do pozwu, który i tak jest wygrany. Treść maila, którym odpisują. Nawet się nie podpisali. Witam, W ostatnim tygodniu skontaktowało się bardzo wiele osób. Czy jest możliwość otrzymania informacji od kiedy ma zaległość wobec Pani NMV i czy zawierali jakiekolwiek porozumienie z Panią? Czy ma Pani kontakt do innych osób, którym NMV zalega od lipca 2018 roku z jakimikolwiek wpłatami. Prosimy o odpowiedź ponieważ przygotowujemy wspólny pozew. Pozdrawiam,

Pomocna?
Przem
 Opinia
@Koleżanka 11.02.2019 20:34

Żebyś się nie zesrał z tym wygranym procesem. Pamiętaj że pozywając nmv musisz wypłacić 5% wartości sporu, jak wygrasz to złoża apelację i tak można to przeciągnąć na 4 lata. Prawnicy mogą więcej kosztować. jeśli miałeś 5k netto chyba nie warto. Nie będzie łatwo i tanio wygrać, a potem dokonać egzekucji. Jak wiersz firma nie oszczędzała na prawnikach, na koniec też nie będzie oszczędzać.

Pomocna?
Koleżankaa
 Opinia
@Przem 12.02.2019 21:03

Hahaha, widać już pierwsze oznaki braku kasy - umysłowe ułomności, a na lekarza nie ma:)dziwię się, że ktokolwiek zatrudnia takich(usunięte przez administratora) Wygrany proces a odzyskana kasa to dwie różne rzeczy. Moim zdaniem nie warto pakować się w koszta sądowe i kancelarii, co tak optymistyczne próbuje zwerbować ludzi do pozwu zbiorowego, bo pieniędzy i tak się nie odzyska.

Pomocna?
Hajsownik
 Opinia
@Koleżankaa 12.02.2019 21:41

Racja wygrać się da, ale nie będzie z czego ściągać hajsu.

Pomocna?
Nick
 Opinia

Michale N, kiedy oddasz nam hajs?

Pomocna?
Michał n
 Opinia
@Nick 06.02.2019 15:34

Nigdy :)

Pomocna?
Dynasty
 Opinia
@Nick 06.02.2019 15:34

Please bore someone else with your questions. BEST! ;)

Pomocna?
Marcin W.
 Opinia
@Dynasty 06.02.2019 16:31

Kasa będzie w poniedziałek tylko nie wiem który. Pozdro z zasłużonego urlopu. CU

Pomocna?
Marcin W.
 Opinia
@Dynasty 06.02.2019 16:31

Kasa będzie w poniedziałek tylko nie wiem który. Pozdro z zasłużonego urlopu. CU

Pomocna?
M jak Miłość
 Opinia
@Marcin W. 10.02.2019 17:10

Szefie nic nie kumam za duzo po polsku.. Mozna prosic wiecej in english. Dzieks!

Pomocna?
Heloł
 Opinia

Hello Guys, Jutro mam już ostateczne spotkania z inwestorami i jesteśmy już na ostatnim etapie w procesie pozyskiwania środków na dalszy rozwój i spłacenia zaległości (etap 4-H). Potem juz odzyskujemy płynność na wiele miesięcy. Jeszcze tylko załatwie sprawę z prokuraturą i wychodzimy na prostą. Trzymajcie kciuki i do usłyszenia on Monday. Best -Hełoł fluent english speaker

Pomocna?
Silver-tongued
 Opinia
@Heloł 09.02.2019 13:08

... A i zapomnialem dodac ze wszycy dostaja awans i podwyzki i bonus z okazji... "bez okazji" ..to wszystko dla Was bo Wy Guys jestescie najwazniejsi!

Pomocna?
oj
 Opinia
@Silver-tongued 09.02.2019 15:20

wiesz co? to wcale nie jest zabawne. amg, mn, mw: co z naszymi pieniędzmi, cwaniacy?

Pomocna?
TakNie
Silver-tongued
 Opinia
@oj 09.02.2019 17:22

Masz racje bo to nie zart. To sarkazm.

Pomocna?
Silver-tongued
 Opinia
@oj 09.02.2019 17:22

Masz racje bo to nie zart. To sarkazm.

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Silver-tongued 09.02.2019 19:25

wiesz, sarkazm powinien dać rozkosz intelektualną. a to nie daje. więc słabe to było.

Pomocna?
Silver-tongued
 Opinia
@Nick 10.02.2019 09:34

Stary wez sie lepiej ogarnij ze slownikiem jp i nie pierd..glupot o rozkoszy... Jak szukasz rozkoszy to w zle miejsce trafiles. Komentarz Ci sie nie spodobal bo czujesz ze tez sie dales wurolowac na awans, podwyzke, bonus i nie wiadomo co tam jeszcze...

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Silver-tongued 10.02.2019 11:02

chyba mówisz o sobie. pół roku kłopotów finansowych i ty mimo to liczyłeś na awans lub bonus? śmieszne.

Pomocna?
TakNie
Silver-tongued
 Opinia
@Nick 10.02.2019 13:45

Jak taki madry byles/jestes to po grzyba sie tu angazujesz jak Cie to nie dotyczy... Ciekawe. Poza tym to wszystko zdecydowanie nie jest smieszne tylko smutne i zasluguje na hejt z odrobina wyrafinowanego sarkazmu. Ty mozesz tego nie zrozumiec... To juz wiadomo. Best! (jak mawial klasyk;))

Pomocna?
Tomasz
 Opinia

Czy to oficjalna informacja, ze spolka oglosila upadlosc? Czy osoby zarzadzajace firma informuja na temat terminow wyplacenia zaleglosci? Czy moze zamilkli i nie ma z nimi zadnego kontaktu? Jestem podwykonawca, firma New Media Ventures ma wobec mnie duzy dlug. Jeszcze do niedawna zapewniali, ze platnosc to kwestia najblizszych dni.

Pomocna?
Oszukany
 Opinia
@Tomasz 28.01.2019 12:51

Nie ma na co liczyć. Niestety. Pozakładali spółki za granicą, płacą devsom za skopiowanie technologii. Tyle, że programista nie wie, że będzie prawnie obciążony, bo powinien być świadom nielegalnycb działań MW / AMG.

Pomocna?
cie
 Opinia
@Oszukany 28.01.2019 13:29

skad takie info?

Pomocna?
TakNie
Odpowiedź na pytanie
 Opinia
@cie 28.01.2019 18:00

A no stąd (usunięte przez administratora) Jakby ktoś chciał śledzić losy tej telenoweli w UK Jeden z nich to nawet już trzy zdążył założyć.

Pomocna?
Oszukany
 Opinia
@Odpowiedź na pytanie 28.01.2019 18:27

Czy ktoś widzi jakaś realne szanse na odzyskanie kasy? Czy trzeba odpuścić? Widzę że każdy ma niby jakiś pomysł VAT zd - chyba tylko zmniejszenie straty, dwie osoby wystawiły dług na giełdzie u Kaczmarskiego. Część nadal pracuje nad zgaszeniem światła - dostaliście choć część zaległości? mn wygląda na podstawie powyższego wpisu że ma taki sam udział w wałku jak heloł i amg. Czy naprawdę pracowaliśmy 2 miesiące za friko?

Pomocna?
UKej
 Opinia
@Oszukany 28.01.2019 13:29

Spolki powstaly przed spotkaniem z Niemczyckim (17.01) na ktorym 'palił Jana' ze niby nic nie wie, nic nie slyszal o UK...a tu jaki wałek sie wytoczyl!

Pomocna?
Dżastis
 Opinia
@Odpowiedź na pytanie 28.01.2019 18:27

Looknijcie w ggla na lokalizacje. Siedziba jak pralnia brudow... wyglada.. Nie jak biuro globala... Dziady!

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Dżastis 28.01.2019 20:15

Dziady dziady! Inaczej nie można nazwać tych oszustów. Ręką sprawiedliwości w końcu ich dopadnie.

Pomocna?
Ja
 Opinia
@Oszukany 28.01.2019 18:57

Jak odpuścić? Jakby chociaż na podatki dali to mógłbym odpuścić. Ja się dziwię tylko że jeszcze jakiekolwiek firmy chcą się w tym MAMie pokazywać. Wstyd!!! Jak stworzą cokolwiek w UK to i tak "zapach" z tego bagna tam dotrze.

Pomocna?
Odpowiedź na pytanie
 Opinia
@Tomasz 28.01.2019 12:51

A no stąd https://suite.endole.co.uk/insight/company/11736889-mam-global-limited?page=overview Jakby ktoś chciał śledzić losy tej telenoweli w UK Jeden z nich to nawet już trzy zdążył założyć.

Pomocna?
Odzyskajswoje
 Opinia
@Odpowiedź na pytanie 28.01.2019 18:27

Proszę o kontakt na maila newmediaventures@wp.pl - w celu dodatkowych informacji i/lub odzyskania środków.

Pomocna?
Pytanie
 Opinia
@Odzyskajswoje 04.02.2019 20:38

Ziomuś po co piszesz, żeby się kontaktować, skoro nie odpisujesz?

Pomocna?
FyreFestival
 Opinia

Ostatnio obejrzałem na Netflixie Fyre Festival. O kolesiu imieniem Billy, który nieco przypomina MW i AMG. Miło, gdyby jakas polska wytwórnia zgodziła się na stworzenie takiego dokumentu. Być może chorym bydłem się nie zajmowaliśmy, ale osoba w zarządzie nie ma byle jakiego nazwiska.

Pomocna?
Elf
 Opinia

Dostaliscie może jakiś pisemny harmonogram spłat zaległości? Podobno takie funkcjonują.

Pomocna?
TakNie
NIEDOWIAREK
 Opinia
@Elf 01.02.2019 22:31

Sciema...

Pomocna?
TakNie
286kk
 Opinia
@Elf 01.02.2019 22:31

podobno mn nic nie wiedział o spółce w GB, a jakoś w niej jest. nie ma harmonogramu i nie będzie, na spłatę nie mamy co liczyć, chyba że przewidziano dla ciebie miejsce w nowej spółce w gb. jedyne co można upiększyć helołowi życie składając zawiadomienie do prokuratury z art 286kk

Pomocna?
NicNieWiem
 Opinia

Status spolki AKTYWNA..?? O co tu chodzi?? Ktos cos?

Pomocna?
NicNieWiem
 Opinia

Nic o tym nie wiem

Pomocna?
Nikt
 Opinia
@NicNieWiem 31.01.2019 14:43

No aktywna, aktywna. MAM cały czas działa więc i spółka działa. Może nawet z 1000 userow ma...

Pomocna?
???
 Opinia

A duże NMV ma zaległości wobec Was? Wiecie ile w sumie tego jest w skali całej spółki?

Pomocna?
TakNie
ZosiaSamosia
 Opinia
@??? 30.01.2019 18:40

Można to wywnioskować z wypowiedzi, że niektórym za 4 miesiące nawet a stawkę każdy miał inną. Ja też jestem jedną z poszkodowanych, Skarbówki nie interesuje czy mamy, czy nie mamy na podatek. Zostaliśmy z długami i bez pracy- a wiadomo, że dobrej pracy w tydzień nie znajdziemy. Wszystko przez ludzi bez sumienia i bez honoru, kłamiących do samego końca prosto w oczy i żerujących na ludzkiej naiwności. Pieniędzy pewnie nie odzyskamy, bo pozabezpieczali się z każdej strony ale mam nadzieję, że karma wróci. I że ci ludzie budujący swoje rodzinne szczęście żerując na nieszczęściu innych nie mogą spokojnie spać.

Pomocna?
NieJestHelol
 Opinia
@??? 30.01.2019 18:40

To na pewno jest kilka milionów zł niesplaconych zobowiązań wobec pracowników. Spolka miala kosztów z umów B2B dobrze ponad bańkę miesięcznie przy 100 osobach więc zaległości za 2-4 miesiące nie trudno oszacować. A jak ponizsze wypowiedzi wykazują niektórzy w złotym czasie zarabiali delikatnie mówiąc NIEŹLE.

Pomocna?
Kozak
 Opinia

Lubię atmosferę w MAM (New Media Ventures Sp. z o.o.) za: Prawdziwi founderzy sa super!

Pomocna?
TakNie
Sigmund Freud
 Opinia
@Kozak 30.01.2019 01:49

... Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem first make sure you are not in fact surrounded by assholes...

Pomocna?
MiniMAM MiniDAM
 Opinia
@Kozak 30.01.2019 01:49

Founderzy, zarzadzajacy i prezesi sa super! Wszyscy trzej :*

Pomocna?
Sędzia
 Opinia

Jest wiecej tego szlamu oprocz.. mam global... Grit, biospace, nitor, gamma $€£... tam sa nasze piniadze Mr Heloł Guys?przelom grudnia i stycznia byl intensywny dla chlopakow... Teraz widac na czym koncentrowali starania. https://suite.endole.co.uk/explorer/postcode/w2-6np

Pomocna?
Nobody
 Opinia
@Sędzia 29.01.2019 15:04

No ale co to wg was oznacza? Skoro tam nadal pracujecie pomimo kilku miechow bez wynagrodzenia to też coś znaczy? Gdyby bylo tak zle firma juz dawno rozwiązałaby wszsytkie umowy B2B zeby nie robic wiekszych długów. Może dostaliscie propozycję przejścia z firmy do firmy, a tu zostawicie wydmuszke? Czy to znaczy że tylko devsi są umoczeni bo świadomie kopiuja technologie - jedynaą wartość tej spółki, żeby ją wyprowadzić za granicę?

Pomocna?
GRILLer
 Opinia
@Nobody 29.01.2019 22:27

Nie maja inwestorow, nie maja zespolu, stracili wiarygodnosc, otaczaja sie 3 lub 4 liga doradcow tzw adwajzorow...nikt bardziej ogarniety i kasiasty od nich w ten biznes nie wejdzie.. Zawsze jest szansa na mniej ogarnietych i kasiastych ale wtedy to nie biznes tylko znowu bees'ness i szukanie takich troche zajmie.

Pomocna?
cie
 Opinia
@Sędzia 29.01.2019 15:04

ponowie pytanie, co do dla nas oznacza. Z za granicy nie ściągniesz przecież pieniędzy

Pomocna?
WTF
 Opinia

Tak piszcie i paplacie. A czy ktoś tam jeszcze pracuje? Czy ta firma w ogóle działa ? Ile osób zatrudnia? Jak płaci za serwery i zewnętrzne usługi IT?

Pomocna?
TakNie
Dżastis
 Opinia
@WTF 28.01.2019 22:37

HelołGuys.. To Ty?

Pomocna?
Nicka
 Opinia
@WTF 28.01.2019 22:37

WTF - Wielki Twórca Fikcji?

Pomocna?
HelołGajs
 Opinia

Wynagrodzenie Update Guys! Wynagrodzenia będą pod koniec stycznia. Już trwają rozmowy. Czekajcie cierpliwie :) :) :) :) :) :)

Pomocna?
UfamTobie
 Opinia
@HelołGajs 28.01.2019 01:57

Uffff jak dobrze słyszeć. Jako, że Ty ZAWSZE PRAWDE POWIADASZ więc jestem pewien że w piątek będzie już na chleb i kredyt. Zaczynam spać spokojnie.

Pomocna?
PtakLover
 Opinia
@HelołGajs 28.01.2019 01:57

Guys, Należy Wam sie krotki update w sprawie wynagrodzeń. Dziś po poludniu ptak na mnie nasrał. Sraka okrutna wiec sie stanem ptaka zaniepokoilem. Musialem ptaka zawiezc do weterynarza. Jego zdrowiu nie zagraza juz niebezpieczenstwo ale w zwiazku z tym opozni sie wasze wynagrodzenie. To nie moja wina.. To wina ptaka! Wkrotce wracam do rozmow tylko musze przejsc kwarantanne po obsranym ptaku. Troche to potrwa bo daje ptasia sraka na kilometr. Nara Guys!

Pomocna?
JaPowiadam
 Opinia

Wg mnie za mocno pojechaliscie... Dlugo bylo jak raju pod wzgledem finansowym i jakosci pracy no ale jak firma nie zarabia to nie jest to wina 1,2,3 osob... Pracowala tam 100 "tęgich glow" .. I to wystarczajaco dlugo. Na 'rynku' nie jest tak kolorowo jak w playroomie. Juz tego pewnie doswiadczacie.. Zaden head nie dostanie takiej kasy jak tu.pogodzcie sie z faktami i szukajcie szczescia gdzie indziej skoro na nie zaslugujecie. Ja szukam i na razie jest do (usunięte przez administratora) :/

Pomocna?
TakNie
Gosc
 Opinia
@JaPowiadam 26.01.2019 20:03

Wydaje mi się że nie zrozumiałeś meritum sprawy. Nie chodzi o to że firma upadła bo takie rzeczy się zdarzają, tylko o potraktowanie pracowników/kontrahentów. Zwodzenie i na koniec brak płac przez prawie 4 miesiące o czymś świadczy. Za strategię i niegospodarność finansową odpowiadają poszczególne osoby a nie wszyscy zatrudnieni. Co do zarobków. Serio?

Pomocna?
Garniak
 Opinia
@Gosc 27.01.2019 10:35

Uwierz... Rozumiem twoj bol brachu ale skumaj ze chciales zeby sie udalo (jak my wszyscy) ale sie nie udalo... racjonalnie gdybys podszedl do sprawy to bys nie czekal 4 miesiecy... To byla twoja decyzja. To chyba teraz jest najgorsze. Mozesz miec pretensje i smarowac jak sie nabrales ale to przedszkole.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@JaPowiadam 26.01.2019 20:03

Co do jakości "pracy" niektórych osób to chyba w niektórych przypadkach raczej nie występowała. Najlepszym przykładem była pewna pani tzw. osobista asystentka "heloł gajsa" naczelna "scrum masterka" firmy :D, nikt ze starych ani nowych pracowników nie wiedział do za co ona odpowiada ani czym miałaby się zajmować a takich osób w każdym dziale było po kilka, wiadomo mamy startup więc przepalamy kaskę aż ją przepalimy. Hedzi mieli jak paczki w maśle odpowiadali za swoje podwórko i mieli w d***ie wszystko inne bo byli rozliczani przez "heloł gajsa" ze celów działu, gdy coś się nie udawało to zawsze można było zrzucić na coś zewnętrznego (podwykonawca dał d**y, inny dział etc) Szkoda mi tych ludzi, który w to uwierzyli pod koniec i dali się nabrać bo produkt fajny tylko wykonanie do bani.

Pomocna?
Co je grane
 Opinia
@Były pracownik 27.01.2019 11:14

Na koniec byla jeszcze rekrutacja i w grudniu doszly 2 czy 3 osoby...??jak??szczena mi opadla kompletniw

Pomocna?
Gosc
 Opinia
@Garniak 27.01.2019 11:10

Może w kwestii wyjaśnienia. Nie jestem ani nie byłem pracownikiem tej "firmy" a "jedynie" byłym klientem. Wypowiadam się tylko na podstawie przeczytanych tu opinii. Patrząc, jak to nazwałeś racjonalnie, to pracodawca powinien płacić pieniądze na jakie się umówił w określonym w umowie czasie. Jako dobrą wolę odbierałbym pracę ludzi którzy z tego co to czytam byli regularnie oszukiwani. Przedszkole zaś to tak zwani "polscy biznesmeni".

Pomocna?
NieMAMja
 Opinia

Trzeba było iść po rozum do głowy jak pierwsze problemy z płynnością się pojawiły a Niemczycki regularnie przychodził, bił się w pierś i obiecywał złote góry z tajnych transakcji na bitcoinach. Pieniadze juz idą, płyną lecą to trwa bo z daleka.. hahaha. A AMG z kolei siedział w Londynie i podobno czarował Mastercarda. A to bylo jeszcze przed wakaxjami !!!!!! Znając życie to transakcje były, tylko że za te bitcoiny to święta trójca żyje i jeździ po świecie a my baranki na podatki i życie nie mamy. Ludzie tu mają rodziny, dzieci na utrzymaniu. Pozostaje już tylko liczyć na to że inwestorzy którzy włożyli w ten interes dziesiątki milionów tak łatwo im nie odpuszczą i zrobia wszystko zeby odzyskac od nich swoje pieniadze.

Pomocna?
NieHeloł
 Opinia

A kto pamięta jak "HelołGajs" obiecywał wyjazd integracyjny na Mauritius wraz z rodzinami? W sumie z tych obietnic za naszą pracę i pieniądze to HelołGajs i AMG sobie żyją, podróżują i balują a my bieżymy jak te baranki cytując ulubioną piosnkę HelołGajsa śpiewaną w stanie upojenia na każdej imprezie firmowej. Także tak tak, perspektywy były, i to jakie egzotyczne.

Pomocna?
Gregor Sp z o. O.
 Opinia
@NieHeloł 25.01.2019 12:04

Haha "Heloł Guys" jest wizjonerem, teoretykiem-gawedziarzem, jego pasja sa ludzie i inwestorzy.... ale z zarzadzaniem biznesem, zyskiem, rozwojem biznesu to juz GORZEJ... Ale EGO chyba codziennie szepcze mu do uszka ze jest the Best i daje rade...wiec w nagrode bedzie dalej sie realizowal w biznesie (przez male b)

Pomocna?
BigBrother
 Opinia
@NieHeloł 25.01.2019 12:04

... "Ooooootooooo sa baaaaranki mloooode" ... (piosenka chrzescijanska)

Pomocna?
NieHelołBardziej
 Opinia
@NieHeloł 25.01.2019 12:04

Skończył się chory sen wariata... Ogłaszają ponoć upadłość

Pomocna?
nie-amg
 Opinia
@NieHeloł 25.01.2019 12:04

Mauritius przecież sprzedał okazyjnie dwa bilety. Jak można wierzyć w brednie tego kłamcy - ta firma przez 7 lat nie miała jednego miesiąca na plusie. Hajs utopił MN z ojcem, Sol, my i c^%$ wie kto jeszcze. Najlepiej na tym wyszedł Heloł i amg przytulając 50k miesięcznie . Przynajmniej sprawa jest jasna z upadłością, nikt tego nie chce nawet za nasze pensje z ostatnich 3 miesięcy, tak wspaniały biznes wymyślili wizjonerzy

Pomocna?
Jedna z Gaaaajs
 Opinia
@nie-amg 25.01.2019 17:29

Teraz mają kasę, śmieją się z prawie 100 naiwniakow, których wyruch**i, a na koniec będą dalej prezesikami za granicą, w kolejnej wizjonerskiej firmie, za pieniądze kolejnych naiwnych inwestorów. Żyć nie umierać!

Pomocna?
MAMpomysl
 Opinia
@Jedna z Gaaaajs 25.01.2019 17:39

We francji jak sie domyslam

Pomocna?
Nick
 Opinia
@nie-amg 25.01.2019 17:29

skad ta pewność, że aż tyle zarabiali? w to nie chce mi się akurat wierzyć.

Pomocna?
TakNie
MAMpomysl
 Opinia
@nie-amg 25.01.2019 17:29

jak to sie dzieje ze konkurencja moze na tym zarabiac w Polsce a tu sie nie udalo...?

Pomocna?
Nabrany
 Opinia
@Nick 25.01.2019 18:05

Były czasy że ktoś kto miał podrodze woził faktury wszystkich do księgowości. Zdjęcia niektórzy mają do dziś. To było ładnych kilka lat temu, masz rację na koniec mogli mieć więcej. Mi natomiast trudno uwierzyć że jestem w gronie setki ludzi wydumanych w (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Nicka
 Opinia
@Nick 25.01.2019 18:05

skoro Head mógł 25 to czemu zarządzający nie mógł 50 ... ?

Pomocna?
MAMpomysl
 Opinia
@Nicka 25.01.2019 19:27

pensje chapeau bas! .. Startup nie zarabial wiec tak jakby pracownicy tez nie zarobili na swoje pensje...jak inwestorzy sie wymiksowali:/?

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Nicka 25.01.2019 19:27

To headzi tyle zarabiali? serio??? Chyba tylko u devsów lub w strategii

Pomocna?
TakNie
Jamammen
 Opinia

Zaczęli płacić. Pozyskali inwestorów. Firma ma przyszłość.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Jamammen 19.01.2019 10:55

Haha

Pomocna?
Tylko prawda
 Opinia
@Jamammen 19.01.2019 10:55

Proszę nie umieszczać fałszywych informacji, ponieważ firma nie płaci od 3 miesięcy.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@Jamammen 19.01.2019 10:55

Czarny humor, nieśmieszne dla tych, którzy właśnie płacą podatki za kwartał w którym pracowali, ale nie dostali wynagrodzenia ...

Pomocna?
jr
 Opinia
@Jamammen 19.01.2019 10:55

pozostaje czekać na ogłoszenie upadłości. na regulacje zobowiązań nie ma co liczyć (sp zoo). jeśli znajdzie się inwestor (ale czy nabiorą na to kolejnych) to może zapłacą tym dla których miejsce będzie w nowych strukturach

Pomocna?
uzytkownikmam
 Opinia
@jr 22.01.2019 15:31

wybiorcze płacenie gdy pozostaje czekac na ogloszenie upadlosci jest nielegalne, wiec tak sie chyba nie wydarzy

Pomocna?
!Olaboga!
 Opinia
@uzytkownikmam 23.01.2019 15:41

A jak tak zrobia to co wtedy?

Pomocna?
TakNie
Serio?
 Opinia
@uzytkownikmam 23.01.2019 15:41

Niepłacenie pensji pracownikom przez X miesięcy też jest nielegalne :/

Pomocna?
TATA
 Opinia
@Serio? 23.01.2019 16:49

Tyleż teraz ja na to patrze i moje oczy skierowane sa na jedna osobe... Tak M. Na Ciebie patrzę...

Pomocna?
Ślązak
 Opinia
@uzytkownikmam 23.01.2019 15:41

Uważasz że serwery, łącza, i wszystkie usługi zewnętrzne też czekają 3 miesiące? Były by wyłączone, sprawdź nie płacąc 2 miesiące za prąd ????. Rozumiem że usługi kupowane w firmie Pana Zbigniewa udostępnia synowi i jego kumplom, ale zewnętrzne podmioty się nie pier@#$&.

Pomocna?
Ślązak
 Opinia
@Serio? 23.01.2019 16:49

Jakim pracownikom? Zobacz na umowę, widzisz coś o pracy? Tam jest napisane że prowadzisz DG, dostarczasz u usługę dla nmv, twoje należności będą w drugiej kategorii jak upadną. Zarząd i prokurent niczym nie odpowiadają, a spółką jest bidna. Pozostaje zgłosić druk vat-zd by zmniejszyć kartę za świadczenie usług dla tych szpeców. Dziwię się że to się dzieje dopiero dziś, ja czując co się dzieje uciekłem już dawno.

Pomocna?
Biednataka
 Opinia
@Ślązak 23.01.2019 18:36

Jaka kara za świadczenie usług?

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Ślązak 23.01.2019 18:36

Dawno czyli kiedy?

Pomocna?
TakNie
Ślązak
 Opinia
@Nick 23.01.2019 18:50

Rok temu, moja przygoda z tą firmą była bardzo przelotna. Nie mogłem się dogadać z waszym zarządzającym. Zaglądam co u was bo widzę że wszyscy się aktualizują na LinkedIn

Pomocna?
Serio?
 Opinia
@Ślązak 23.01.2019 18:36

I rok temu to już poczułeś? No to nieźle! Ślązak, jak już radzisz to może byś dodał, że druk vat-zd to można złożyć po określonym czasie i też nie w każdym przypadku.

Pomocna?
TakNie
Amaslejwforju
 Opinia
@Ślązak 23.01.2019 18:36

Miales nosa bracie. Dobrze dla Ciebie. To nie powinno nikogo spotkac a spotkalo porzadnych ludzi, ktorych zaangazowanie i lojalnosc obrocila sie (jak widac po komentarzach) ... przeciwko nim :(

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Amaslejwforju 23.01.2019 21:50

właśnie to jest najgorsze. że im wierzyliśmy, byliśmy lojalni, a potraktowali nas w ten sposób. to jest zwyczajnie nieludzkie.

Pomocna?
Mp
 Opinia
@Serio? 23.01.2019 20:40

Jestem po spotkaniu z księgową można złożyć VAT zd jeśli minęło 90 dni od wymagalności faktury (zmiana przepisów jest z tego roku), ja składam. Najstarsza faktura się łapie, a potem kolejne. Błędem było że nie uciekłam po pierwszym miesiącu wolontariatu. Przy okazji sprawdziła firmę w wywiadowi gospodarczej od 7 lat wykazują stratę i brak majątku - oceniła że procesowanie się to stara hajsu bo nie będzie z czego ściągać.

Pomocna?
Oszukany
 Opinia

Jedyny mądry w tym układzie to Solorz, który poznał się na "heloł gajsach" i wymiksował w porę wyciągając swoje "zainwestowane" pieniądze. Tak na niego gadali, tak po nim jechali ale co by nie mówił za jego czasów kasa była jak w zegarku. A teraz nie dość że na podatki nie ma to jeszcze wstyd w CV ostatnie lata wpisać...

Pomocna?
HelołGuys II
 Opinia
@Oszukany 24.01.2019 20:19

Nie ma co sie wstydzic tego co sie robilo i swojej postawy. pozwolilismy przekroczyc granicę, ktora nie powinna byc przekroczona. Jak widac nie ma sentymentow i nie bedzie wiec nie ma co plakac tylko wyciagac wnioski i napier...do przodu jak nasi Idole... Haha(smiech przez lzy)

Pomocna?
Koniec!
 Opinia

Nikt Wam tego nie daruje. Wszystkie media się o tym dowiedzą. Oszukaliście nas, kłamaliście w żywe oczy, wiedząc, że Spółka nie ma szans na pozyskanie środków finansowych, a długi rosną. Przypominam, że nie ogłoszenie upadłości Spółki w momencie kiedy traci ona płynność finansową to jawne (usunięte przez administratora)i podchodzi pod paragraf karny. W takim wypadku to każdy z Was osobiście odpowie przed sądem, nawet Prokurent. Panowie M A M karma wraca, pamiętajcie! Nikt nie może bezkarnie oszukiwać, (usunięte przez administratora)i działać na niekorzyść innych. Dopilnujemy tego.

Pomocna?
Amaslejwforju
 Opinia

Czy ktos slyszal ze 'Heloł Giajs' jedzie do Usa na holidajs????Cala zachodnia czesx ma zwiedzac. Podobno ma zajechac tez do Los Padros National Park i bedzie go swawolnie penetrowal w poszukiwaniu ... liskow, wilczkow, jelonkow,żabek i... ptaszkow...

Pomocna?
FanDynastii i Westernu
 Opinia

Intryga goni intrygę. ..ściema za ściemą...zamiana ról, postaci, twarzy... Dobry glina, zly glina, brak gliny... Uczestnicy tego show są chyba zahipnotyzowani tą wszechogarniajacą HAJSryzmą "gliniarzy"... skołowani, wkręcani, wyżymani choc byli wczesniej odwirowani... ChcO więcęj?

Pomocna?
JaNieMAM
 Opinia
@FanDynastii i Westernu 23.01.2019 00:14

Obecnie pan M.Niemczycki zwolnił (większość ludzi poszła na porozumienie żeby podatków przynajmniej nie płacić) większość pracowników oczywiście(usunięte przez administratora)PORAŻKA

Pomocna?