3.5/5

Hillegom - Ruigrok

3. Opinie o pracodawcach Opole
  5. Opinie o RUIGROK

Opinie o RUIGROK Opole

Nie przegap nowości o RUIGROK!

GM

16.11.2018 22:38

Witam Chciałbym wyrazić jak najlepszą opinie o tej firme,gdyż system w jaki organizują i dostosowują predyspozycję danej persony do umiejetności ktorych mozna sie nauczyć jest niebywaly. Jakosc preferowanych przez nich ofert jest wielowątkowa, Fantastyczny zespół HR który jest niesamowicie odporny na stres jak i pomocny w wielu kwestiach ktorych przecietny zjadacz chleba nie potrafiłby sam załatwic.Wynagrodzenie,gwarantowane co tydzień adekwatne do wykonywanej pracy,przyjazna atmosfera,życzliwi ludzie.Mysle ze polecałbym tą firmę każdemu kto oczywiście nie boli sie wyzwań. Zapraszam do współpracy są najlepsi. Moje sugestie dla RUIGROK: Zoorganizowanie pod koniec miesiaca lub dzien przed okresem swiatecznym badz przed dzniem wolnym od pracy swego rodzaju RapBattle z jurorami wybranymi przez losowanie karteczek z cyframi. Bar z ktorego mozna by bylo poprzez wykupienie zetonow kupic napoje wyskokowe. Wspolne ogniska,wraz z elementami spiewu:szantów,piesi obyczajowych,przeciaganie liny zespol hr vs pracownicy, turnieje szachowe itd... jak dawniej. Lubię atmosferę w RUIGROK za: Dziewczyny
    Katarzyna

16.11.2018 15:01

Zacznę od plusów. Firma jest wypłacalna, organizuje przejazd, nocleg i pracę. Nie znajdziesz się w obcym kraju na ulicy. Tyle plusów. Poza tym tragiczna organizacja. Przejazd busem z kierowcami, z których co drugi jest bardzo niegrzeczny. Na skargi brak reakcji, a płaci się jak za przelot samolotem. Po przyjeździe czeka się nawet kilka godzin, aż Panie z biura nabiorą chęci do pracy. Widać, że frustracja wykonywaną pracą sięga tam zenitu, a każdy nowy pracownik założenia pewnie jest leniwcem i kanciarzem. Praca jak to praca, trzeba wykonać, za darmo nie płacą. Jednak czasami się siedzi w domu choć by się popracowało, a jakby się posiedziało to trzeba iść. Liderzy na produkcji zachowują się nieciekawie, nie szanują ludzi, zrobili sobie z tych hal swój prywatny folwark. Wykorzystują szaraków, którzy nie znają języka i nie mogą się poskarżyć. Warunki mieszkaniowe bardzo nierówne. Niektórzy mają do dyspozycji wyposażone domki, a inni lądują w Lisse, gdzie po 20 -stej lepiej nie wychodzić bo można zebrać w czapkę, a pokoje są przeszukiwane przez ochronę i to 4 do 8 osobowe. Koszmar. Można pojechać i liczyć na szczęście, a jak się nie trafi dobrze to można wrócić, a kasę za przepracowany czas dostanie się na konto.
    Alfa

17.10.2018 19:44

Mam pytanie czy ktoś się wybiera do pracy przy kwiatach ? Mam zamiar jechać ale tak czytam i różne są opinie????
    Xxx

29.10.2018 17:38

Jestes już w holandii? Gdzie pracujesz? Opowiesz coś więcej?
    Tunia

14.11.2018 10:53

Oj tej kasy też dużo nie zarobisz różnie jest z godzinami...
    Żaneta

12.11.2018 22:08

Jest ktoś teraz lub był na cebulkach w Hillegom? jakie wypłaty dla osób z wiekówką i jakie warunki zakwaterowania?
    Alfa

26.10.2018 18:24

Witam czy ktoś wybiera się do pracy w Holandii przez to biuro .? Z Lublina ?
    Xxx

29.10.2018 17:08

Kiedy jedziesz?
    eS

07.11.2018 08:18

Ja też z Pulaw. Pojechaliscie czy dalej z zamiarem?
    Ola322

30.09.2018 15:20

Witajcie Czy wie ktoś czy na akcji na Plantrendzie będzie teraz ta Pani Asia? Bo z tego co słyszałam to jest bardzo chamska i nie chce pracować z taką osobą.

01.10.2018 19:27

Nie
    Luka28

03.11.2018 08:27

A kiedy jedziesz na Plantrend?
    kasiek

31.10.2018 13:46

hej :)czy jest ktos obecnie przy układaniu bukietów? proszę o info jak tam jest ? warto jechać?
    lola

30.10.2018 21:50

hej jest ktoś przy sortowaniu, pakowaniu i pikowaniu cebulek kwiatowych? Jak to wygląda? praca spoko czy nie? niech ktoś się wypowie :)
    Ciekawa

29.10.2018 20:22

A czy teraz w tym okresie są godziny na cebulkach i kwiatach czy raczej przestuj? Chce się wybrać ale jak mam pracować po 20-30 godzin w tygodniu to bez sensu
    andrea27

30.10.2018 11:52

Hej! Jestem na kwiatach już drugi tydzień i godziny są. Z tego co ludzie na kwaterach mówią to na cebulkach też jest ich sporo. Przestój przed świętami jest niemożliwy , będzie dużo pracy i dużo nadliczbówek. Można przyzwoicie zarobić , jeśli ktoś chce pracować. Pozdro
    Mała ..Mi

15.06.2018 17:36

Nie polecam.pracowalam tam 2lata ale co teraz sie robi tam to wielka porazka.nie maja szacunku dla pracownika(usunięte przez administratora)
    Dddd

13.10.2018 16:22

Dokładnie Wszyscy tak narzekali na Agnieszkę bo nie pomaga niby ale ona ma inną prace niż wy ludzie i nie musi wam pomagać ?!? Za to nie wiem czemu wszyscy chwalili tą Elę ... zostawię ta Panią bez komentarza ponieważ nic dobrego o niej nie potrafię napisać wszystkim imponowało to ze pomagała czasem obrać pare kwitków albo kazała robić to innym mnie z chłopakiem wywalili z bloomona przez nią a za co uwaga bo się podobno mój chłopak opierdzieal z czego ja i on zawsze sobie radziliśmy nigdy nie zatrzymywaliśmy taśmy ale ją bolało to ze nie chcieliśmy pomagać innym a przepraszam takie pytanie z jakiej okazji mam pomagać komuś kto się nie wyrabia ?!?!? To chyba takie osoby powinni zabierać no ale my jesteśmy młodzi powinnismy robić za starsze panie które nie będą się spieszyć bo przecież jak usłyszałam od jednej „ nie robią na akord „ żałosne ! Pozdrawiam serdecznie Panią Elę szkoda ze nie mogłam osobiście :)
    były pracownik

17.10.2018 14:01

Nie polecasz ,ale jednak dwa lata tam pracowałaś !!!!!
    K.K.

12.10.2018 11:07

Polecam
    Patrycja

12.10.2018 11:06

POLECAM 100%:)
    Justyna

10.10.2018 00:47

Witam. Jakie rzeczy potrzebuje zabrać ze sobą.. Pracowałam 3 lata w polu w Holandii więc tu zapewne gumakow, deszczowek nie potrzebuje, ale wolę się upewnić. Jeśli ktoś będzie tak miły i napisze co jest najbardziej potrzebne to będę wdzięczna. I jeszcze jak jest z zamrażarką na zakwaterowaniu
    Balon

10.10.2018 19:13

Deszczaki będą Ci potrzebne tylko wtedy gdy bedzie padal deszcz Buty robocze lepiej miec swoje wygodne na niektorych firmach są one obowiązkowe nie licz też na ubranie robocze Zamrażarki są male tak jak lodówki na dwie osoby tak przynajmniej jest na domkach
    Aga_24

11.10.2018 21:06

Z pewnością będziesz potrzebować jakiś polarek,bo na hali jest różnie. Ja dojeżdżałam niecałe 3 km na rowerze i kurtka przeciwdeszczowa bardzo się przydała. Buty porządne z metalowym przodem,chociaż mało wygodne,ale trzeba dbać o własne bezpieczeństwo;) Zamrażarka mała,taka jak w standardowej lodówce. Lepiej wziąć jedzenie,które szybko się nie psuje(np.w słoiku),bo jak każdy nabierze jedzenia to może się nie zmieścić i będzie lipa. I trochę kasy na jedzenie nie zaszkodzi. Dasz radę! Powodzenia
    Agnieszka

10.10.2018 13:07

Firma godna polecenia. Zawsze starają sie pomóc najlepiej jak mogą. Godziny pracy są. Mieszkania jak najbardziej nadaja sie do zamieszkania.
    Zosia

11.10.2018 14:30

Zgadzam się z Agnieszka firma Ruigrok godna polecenia !!!!!
    ja

11.10.2018 08:42

Witam, czy ktoś miał podobny problem, mianowicie od jakiegoś tygodnia usilnie próbuję skontaktować się z biurem odnośnie jednej z ofertm Panie najpierw mówily, że beda oddzwanioać, po czym telefon milczał, w tym tygodniu ponownie próbujemy się kontaktować, jednak teraz przestały już całkiem odbierać telefony. Ogłoszenie na stronie zapewnie, iż praca od zaraz, natoomiast kontakt z organizatorem jest żaden.
    Mario

11.10.2018 12:27

Witam, próbowałeś/aś dzwonić na wszystkie numery czy tylko jeden?Ja dzwonie zawsze na 774410410 albo 728321387 i problemu nie mam pozdrawiam
    melon

05.10.2018 10:18

Witam!wyjeżdża ktoś bądź już pracuje na produkcji przekąsek z serów? Jak to wygląda od kuchni?czy panuje względna atmosfera? I gdzie kwaterowani są ludzie tam pracujący oraz jak warunki mieszkaniowe? otrzymałem propozycje tej pracy za stawkę 10,14 € ale nie wiem nic na temat dodatków zmianowych i czy takie w ogóle istnieją?jakie są realne tygodniówki po odjęciu ubezpieczenia oraz zakwaterowania? Pozdrawia
    Gercio

08.10.2018 14:27

Pracowalem tam przez miesiac. Dla mnie lipa, tempo szybkie, z godzinami bywalo roznie ale srednio bylo kolo 40-50. Zakwaterowanie bylo pare km dalej od firmy i ludzie z tego ala hoteliku dojezdzali rowerami. Stawka jak na ruigroka jest dobra ale praca nieciekawa.
    Tome

10.10.2018 10:47

Pracowałem na serach. Agencja wporzo. Wypłaty na czas. Nie spotkałem się z jakimś chamstwem w nieuw Vennep na hotelu. Jak ktoś jest w miarę ogarnięty to da rade. Czasami na produkcji trzeba gonić tempo w końcu to produkcja. Finalnie oceniam 4/6. Yo.
    ADA

09.10.2018 14:30

Polecam z czystym sumieniem. Tak jak mówią tak jest. Są uczciwi, wszystko załatwisz bez problemu. Godzin jest sporo, lokacje - mimo, że często daleko od sklepu - to jedne z lepszych w Holandii porównując do innych agencji.
    Haluks

09.10.2018 11:46

Najlepsza firma w Holandii

03.10.2018 09:34

Cześć, chciałem zapytać czy długo się czeka na ofertę pracy? chodzi mi o takie bez znajomości języka
    Ja1234

08.10.2018 07:13

Do jakiej pracy? My chcieliśmy na bukiety, pani nas zwodziła. i koniec końców nie oddzwonila
    Zuza32

08.10.2018 13:46

Ja z chłopakiem chcieliśmy wyjechać razem , ale akurat nie było ofert dla par (tzn mieszkania). On pojechał sam , a ja dojechałam po tygodniu. Też miałam wrażenie , że nas zwodzą , a faktycznie nie było mieszkań. Pracujemy oboje przy kwiatach ;)
    danka

04.10.2018 09:57

Właśnie wróciłam po trzech miesiącach pracy w RUIGROK i postanowiłam coś napisać. Przede wszystkim chcę bardzo pochwalić organizację całego wyjazdu oraz współpracę koordynatorów. Człowiek, kiedy wyjeżdża za granicę, ma wrażenie, że jest zdany sam na siebie. W RUIGROK naprawdę można liczyć na pomoc opiekunów. Lokacje mieszkaniowe są w porządku, mieszkałyśmy we trzy w klasycznym holenderskim domku. Znajdowały się tam wszelkie niezbędne sprzęty oraz telewizor z kablówką. Domek był urządzony bardzo schludnie. W pracy (pracowałam przy linii produkcyjnej) również było przyjemnie, nieco dokuczał mi brak biegłego języka. Myślałam, że nie będzie to aż tak potrzebne, bo podstawy znam, ale wszyscy, którzy mówili biegle fajniej się dogadywali, chociaż po dwóch miesiącach już było dobrze :) Mieliśmy transport do miejsca pracy, do sklepu dojeżdżałyśmy rowerem, który był dostępny lub szłyśmy pieszo, kiedy była ładna pogoda. Wypłaty mieliśmy zawsze o czasie i nigdy nie słyszałam, żeby ktokolwiek miał jakiś problem czy zastrzeżenia do ich wysokości. Całość oceniam jako bardzo dobrą, a zatem naprawdę polecam firmę RUIGROK. Pozdrawiam, Danka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RUIGROK?

Ten co czesto do Cb dzwonil.

02.10.2018 17:25

(usunięte przez administratora). Pozdrowienie dla króla Gerarda i jego ptaszyny. Aha chcialem powiedziec ze nie ide jutro na nagdogdziny ????????????????????. Do Pl prywatnie czy venus.
    karolek

02.10.2018 14:35

Tez tam pracowalem, nie bylo zle. Mieszkania (domki jednorodzinne) byly ok. Mieszkalem w duzo gorszych warunkach. Wyplaty co tydzien byly zawsze na czas wyplacana. Praca tez w porzadku. Wiadomo, trzeba prcowac, nie placa za obijanie sie. Czy bym wrocil-pewnie!! Pracowalem przez duzo gorsze biura....
    Piotr

02.10.2018 11:15

Wie ktos czy pracuje jeszcze gnojek na kyirego mowia harnas ? Pamietam ze pracowal przez ruigrok...
    ...

29.09.2018 16:14

Polecam z całego serca! Nawet i młodym poniżej 21 lat. Warto się przemeczyc trochę, mi po 2 miesiącach sciągneli wiekówke. Praca nie jest zła wiadomo jak ktoś ma pracę w (usunięte przez administratora) to będzie narzekać zawsze!
    Minka

24.09.2018 17:43

Tak jak ponizej. Hotel lisse raj dla narkomanów. Praca na kwiatach jeden wielki wyzysk . Pelno ludzi z wyrokami plus chore kontrole na hotelu . Zero jakiejkolwiek prywatnosci . Nie polecam wrogowi.pozdro
    Spinka

25.09.2018 09:31

Generalnie mam to w (usunięte przez administratora) Ale masz problem z "chorymi" kontrolami na hotelu jednocześnie pisząc że jest tam raj dla narkomanów. Skoro tak źle jest na tym hotelu to dlaczego się nie przenosicie na prywatne mieszkania. Spokój cisza i bez stresu. Najlepiej siedzieć na (usunięte przez administratora) i narzekać. No chyba że jest się tym "narkomanem" i pasuje to że wszystko jest pod ręką.
    Olga

11.09.2018 09:07

Droga ,,Wiec,, strasznie jestes odwazna nie podpisujac sie .Dziwne jak tylko P...no przenioslas sie tego samego dnia i pojawily się komerze.Nie wiesz jakie mam prawa a jakie nie a wiec nie mow mi kiedy mam sie odzywac a kiedy nie jesli lubisz brudne podpaski i strugi krwi w toalecie z damskiego okresu to gratuluje dla mnie jest to obrzydliwe i brak kultury.Odpierdol sie od nas .Jesli chcesz z kims porozmawiac to nie trzeba do tego slownika ortograficznego na prawde jestes bardzo odwazna mam nadzieje ze wiecej nie bede pisac bo szkoda mi czasu na ciebie.Pozdrawiamy lokatorzy z pastoorslaan buziaczki ????????????

Kontakt - RUIGROK

ul. Kępska 2, pok. 115 45-129 Opole

Branża główna: Rekrutacja i HR

"Wienc... "

05.09.2018 19:48

Do Olgi "wienc" - nie było napisane kiedy chodziłas a robiłaś i robisz to często chociaż nie masz prawa, zwrócić uwagę może tylko housemajster czyli Twoj partner, maz, chłopak.. Nie wnikam... Proponuję zapoznać się ze słownikiem ortograficznym a później można rozmawiać i zaproszenia nie potrzebuje tym bardziej od osoby która nie jest opiekunem hotelu a która najwięcej ma do powodzenia niestety zwykle za plecami :))))))) koniec tematu
    Buka

05.09.2018 19:39

JEDZIE KTOS W TYM TYGODNIU NA CEBULKE? BYL JUZ KTOŚ ? JAK WARUNKI GODZINY PONOC 8.75netto I MIN. 40H W TYGODNIU KTOS COŚ?:))
    Olga

02.09.2018 20:47

Witam przyjdz na pokoj jak taka jestes odwazna

02.09.2018 20:26

Jak jestes taka odwazna to przyjdź na 38 i porozmawiamy a 1 09 2018 to po pokojach nie chodzilam a wienc nie kłam klamczuchu Olga
    Ankaa

21.08.2018 07:46

A angielski trzeba dobrze umieć?

23.08.2018 07:07

A byłaś tam w pracy? Jak było? na jak długo się wyjeżdża?
    jadwiga

24.08.2018 17:18

Teoretycznie na 8 tygodni, taki jest wymóg; w praktyce - nikt na siłę nie zatrzymuje.Dla mnie najwazniejsze to trafić na normalnych ludzi, a to nie takie proste.W pracy raczej trzeba się starac, nie ma opieprzania.Lepiej jechać z kims , z kim się dogadujesz, w pojedynkę trochę łysawo
    jadwiga

19.08.2018 18:52

Nie jest tak źle.Byłam tam 2 razy, za pierwszym razem ok., praca w malej firmie, stałe godziny pracy, ludzie spoko, tylko mieszkanie w hotelu ...no cóz, zalezy z kim się dzieli pokój.Standard tez nie najwyzszy , ale da się zyć.Za drugim razem trafiłam na bukiety.Jeśli komuś nie przeszkadza praca przy taśmie po 13 godzin dziennie( akurat w maju tzw akcje były)i trafi na normalnego bandowego, niech spróbuje.Ja akurat miałam nieszczęście ze trafiłam do durnowatej bandowej , ale wystarczyło ze powiedziałam kierownikowi ze chcę na inną taśmę, do normalnych ludzi, załatwił to od ręki.Nie skarzyłabym się na firmę Ruigrok; tygodniówki na czas, solarisy czytelne, nie mam zadnych zastrzezeń co do rozliczeń finansowych, nic mi nie są winni.Najwazniejsze to nie spotkać na swojej drodze złych ludzi, a jeśli praca się nie spodoba, mozna poprosic w biurze o zmianę.Niektórzy w ciągu dwóch miesięcy próbowali w kilku róznych firmach i wszędzie im było źle.A jesli chodzi o wiekówkę, mozna postarac się o zniesienie; tak zrobiła młoda dziewczyna, która świetnie sobie radziła w pracy i nie chciaĺa pracować za 5 euro za godzinę.Po tygodniu zarabiała tyle co inni.Pewnie w pazdzierniku albo w listopadzie będę chciała znów tam pojechać, moze tylko niekoniecznie do hotelu w Lisse....

20.08.2018 16:10

ma pani jakies fotki z tego hotelu???mam opcje wyjazdy do nich ale obawiam sie tego hotelui tych warunkow??

13.08.2018 19:13

Zadowoleni

14.08.2018 11:47

O jakiś hejter się znalazł z innego "super solidnego" biura pośrednictwa pracy w Holandii Pozdrawiamy serdecznie Zadowoleni
    pool

12.08.2018 18:31

hej jedzie ktoś w sierpniu w połowie do Ruigroka i gdzie teraz przyjmują na jaką pracę i w jakim mieścieja byłem listopad grudzień na Meco nie było najgożej teraz chcę ponownie wrócić [email protected]
    Mloda

24.05.2018 09:53

Nie polecam trafic na Green packers
    Mała

07.08.2018 18:43

No właśnie te bandowe nie potrafią zrozumieć człowieka tylko szybko szybko

10.08.2018 19:40

Ludzie nie jedzcie tam
    KAMIL anty holandia:)

08.08.2018 15:43

co tu duzo pisać i Ruigroku i pracy w tym zakładzie:) hmm pieniądze na czas i tylko to warunki mieszkalne slumsy bądz jakies fajne w miarę domki ale to jak się trafi:) Ludzie tam pracujący 80% analfabetów, cpunków, alkoholików oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci:) no bo 20% to ludzie którzy przyjechali dorobic i tyle. Gerard król i Bóg dla co niektórych jak dla mnie (usunięte przez administratora) co jednak tą chołotę trzyma w ryzach:) prace jak sie trafi generalnie święta zasada im mniej Polaków na zakładzie tym lepiej a nie daj Bóg żeby Polak był nad Tobą i miał 50 centów więcej to już jest cos pięknego:) Ale jechac można człowiek normalny albo sie zdegeneruje albo dowartościowuje przy ludziach tam pracujących:)
    tytus

04.08.2018 20:10

jak wyglada praca w L&M przez biuro ruigrok

15.06.2018 14:49

29.07.2018 18:24

Leszek piesek ????
    Ady.

12.07.2018 13:44

Witam jestem z okolic Grudziądza mam zamiar , tam jechać ale czytając takie opinie dziwnie się z tym czuje. Jak jest z pokojami z dojazdami do miejsca pracy.Na czym polega praca dla faceta, od ktorej do ktorej się tam pracuje!! .

13.07.2018 19:40

Pokoje są 4 lub 6 osobowe codziennie inne godziny pracy czasem się zdarza że kilka dni wolnego zależy gdzie trafisz . Dojazd do pracy do 10 km jest rowerem za rower jest kaucja powyżej 10 km busem się jeździ.
    były robot

08.07.2018 11:15

Kochani ludkowie Holandia to już przeżytek teraz Francja,Szwecja,Austria lub Niemcy bo tu jest prawo po stronie pracownika i nie trzeba znac języka jak jakis polaczek podskoczy zaraz do domu szanuje sie tu ludzi nie to co w Holandii

Zostaw merytoryczną opinię o RUIGROK

Oferty pracy - RUIGROK

Składanie wózków kwiatowych

Hillegom

Osoba prowadząca samochód ciężarowy (kategoria C+E)

Praca w Hurtowni ORDER - PICKER

PRACA NA PRODUKCJI PRZEKĄSEK SEROWYCH