Opinie o RUIGROK

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK

Mikiii

Czy wyjazd w styczniu sie oplaca i czy jest możliwość dostania sie na domek do znajomych

Agnieszka
@Mikiii 20.11.2017 16:19
Czy wyjazd w styczniu sie oplaca i czy jest możliwość dostania sie na domek do znajomych

Powiedz to w biurze w opolu a potem w holandii od razu jak beda was przydzielac bo czesto nie przekazuja sobie informacji. Najlepiej prosto do holenderskiego koordynatora

Mikiii
@Agnieszka 20.11.2017 20:26
Powiedz to w biurze w opolu a potem w holandii od razu jak beda was przydzielac bo czesto nie przekazuja sobie informacji. Najl...

Tylko u mnie gorzej z jezykiem heheh Wracajac do pytania oplaca sie wyjazd w styczniu??

Mariusz

Byliśmy z żona na cebulkach w tym roku i pieniądze wyszły fajne. Opłaty za mieszkanie i ubezpieczenie narzuciło biuro i ściągało z wypłaty. Praca jest tam nie tylko na cebulkach, są też bukiety, sery i stolarnia. Moim zdaniem najlepiej wybrać się do Ruigroka właśnie na cebulki bo praca jest najlżejsza.

Anna

Szczerze to z godzinami bywa różnie, raz jest więcej a raz jest mnie. 40h jest zawsze ale czasami chciałoby się więcej. Zależy tez z godzinami na czym pracujesz

JudytaNL

Polecam wszystkim pracę w Ruigroku bo jest dużo godzin. Jest kilka zakładów w których można pracować, wszystko zależy gdzie cię przydzielą. Najlepiej dzwonić bezpośrednio do biura w Opolu.

Tysia
@JudytaNL 05.10.2017 20:07
Polecam wszystkim pracę w Ruigroku bo jest dużo godzin. Jest kilka zakładów w których można pracować, wszystko zależy gdzie cię...

hej, moglabyś mi wyslać info na maila : takladnie3@gmail.com, jak tam ogolnie jest z zakwaterowaniem, warunkami, placa, bo chce sie wybrac na te cebulki, ale tu jedni pisza ze fatalnie jest, jedni ze fajnie i juz nie wiadomo komu wierzyc.

Tomek

Praca jak każda za granicą trzeba się trochę narobić na swoje, przynajmniej transport do pracy zapewniają.

Marzena

Kiedyś byłam tak na akcji i było dużo godzin (ok.70). Teraz sie znowu zapisalam sie na akcje bo wole jechać na krócej. Ktoś jeszcze wybiera się na ta akcje swiateczna?

Jestem
@Marzena 13.11.2017 15:40
Kiedyś byłam tak na akcji i było dużo godzin (ok.70). Teraz sie znowu zapisalam sie na akcje bo wole jechać na krócej. Ktoś jes...

Nie ma tutaj pracy za 70 H max 40

grzesko8
@Jestem 17.11.2017 21:04
Nie ma tutaj pracy za 70 H max 40

My z żoną się wybieramy ale pierwszy raz więc nie wiemy jak to jest...

grzesko8

Witam...ja z żoną jedziemy jutro na bukiety pierwszy raz ale też nie znamy szczegółów pracy..jest ktoś coś?

Zainteresowana

Wybiera się ktoś na układanie bukietów w tą sobotę? A może ktoś już tam jest i może powiedzieć ile godzin, jakie zarobki? Chętnie się dowiem

IWONA
@Zainteresowana 15.11.2017 14:47
Wybiera się ktoś na układanie bukietów w tą sobotę? A może ktoś już tam jest i może powiedzieć ile godzin, jakie zarobki? Chętn...

Ja jadę tylko że pierwszy raz

grzesko8
@Zainteresowana 15.11.2017 14:47
Wybiera się ktoś na układanie bukietów w tą sobotę? A może ktoś już tam jest i może powiedzieć ile godzin, jakie zarobki? Chętn...

Witam...ja z żoną wybieramy się,ale jedziemy pierwszy raz więc nie znamy szczegółów,skąd pani jedzie?

zapracowany

8/10 w porownaniu do innych holenderskich firm

Patrycja

Godziny zawsze są dobre a głównie od tego zależy wypłata, jak już jedziesz to chcesz jak najwięcej ich wyłapać bo w Polsce tego nie wysiedzisz. Mieszkania są na hotelu albo w domkach ale jak dla mnie to czysty traf bo zależy w jakiej lokalizacji znajduje się twoja praca. Jadę do tej firmy piąty raz w ciągu dwóch lat i jeśli jesteś w porządku i nie robisz afer o wszystko (a takich jest tam wiele, kłócą się dla sportu) to nie będzie problemu z zostaniem na dłużej.

Paulina B

Osobiście byłam tam kilka razy, zazwyczajj od października aż do świąt. Na godziny nie mogłam nigdy narzekać i wypłacalna firma, co tydzień wypłata na konto.

Aneta

Dzień dobry, jadę w sobotę na cebulki bo sąsiadka poleciła mi tą firmę. Dodam relację czy mi się podoba. Pozdrawiam!

JUsta
@Aneta 06.11.2017 21:48
Dzień dobry, jadę w sobotę na cebulki bo sąsiadka poleciła mi tą firmę. Dodam relację czy mi się podoba. Pozdrawiam!...

Ja również jade w sobote :-)może się zgadamy

sennapowieka

Hej, czy ktoś planuje wyjechać z tej agencji na order picker'a?

Robert

bylem w ruigroku w kwietniu dwa miesiace na produkcji i dobra praca jest, w polsce trzeba tak samo pracowac a placa ci mniej, jak masz blisko to daja ci rower a jak nie to auto sluzbowe

Ja

Zapewniają 40 h wcale nie prawda

Gp

Praca na kwiatach 30 h tygodniowo. CHODZI SIĘ 6 DNI DO PRACY MASAKRA NIE POLECAM

Patriota
@Gp 29.10.2017 18:31
Praca na kwiatach 30 h tygodniowo. CHODZI SIĘ 6 DNI DO PRACY MASAKRA NIE POLECAM

Z twojej wypowiedzi wynika ze chcesz pracowac 50 h najlepiej w 5 dni zeby reszte tygodnia przeznaczyc na melanz. Masakra to sa ludzie ktorzy mysla ze w Nl pieniadze leza na ulicy i nie potrzeba sie wiele napracowac.

Ja
@Patriota 31.10.2017 12:13
Z twojej wypowiedzi wynika ze chcesz pracowac 50 h najlepiej w 5 dni zeby reszte tygodnia przeznaczyc na melanz. Masakra to sa...

Nie jeśli przyjezdza się tutaj to się chce pracować a nie siedzieć na hotelu (usunięte przez administratora)

Patryk

Byłem z dziewczyną rok temu i podobalo nam sie, w tym roku też chcemy tam jechać

Patryk

Byłem z dziewczyną rok temu i podobalo nam sie, w tym roku też chcemy tam jechać, oby sie udalo

Mika

Pracuje tam już ponad 2 lata pierwsza moja praca za granicą ale jest super nie zamieniłabym na inną czuję się tam jak w domu

Mariola

Bylam z przyjaciolka na trzy miesiace po obronie i podobalo nam sie. Typowa praca fizyczna, na poczatku daja ci czas zeby sie wprawic a potem juz normalne tempo musisz miec. Ludzie niektorzy byli w porzadku a reszta starzy alkoholicy. Zalezy jak trafisz. Pozdrawiam.

Magdalena

W Ruigroku pracowałam tylko przy sortowaniu cebulek, najlepsza moim zdaniem praca w Holandii. Co roku jeżdże też z NL Joba na to tylko w wakacje. Dla kobiet jest idealna bo obierasz z korzonki albo wyrzucasz zgnite. Praca jest raczej statyczna i można się zanudzić bez muzyki lub dobrego towarzystwa.

Zainteresowany

Jak duzo godzin w tygodniu jest na order pickingu?

Grażyna

Najlepiej wziąć sobię kasę na pierwsze dwa tygodnie bo dopiero wtedy dostaniesz wypłatę. Pierwsze salarisy są mniejsze bo odtracaja ci za podroz. W wakacje najwiecej jest studentow, ktorzy przyjezdzaja na sezon wiec jak ktos chce na stale to najlepiej przyjechac wrzesien- pazdziernik.

Anna

Pracowalam w Ruigroku przez dwa lata w wakacje i bardzo sobie chwale. Pokoje szalowe nie były ale jak jedziesz na wakacje to tyle wytrzymasz bo zalezy Ci na kasie. Z wyplat byłam zadowolona a mam 22 lata. Osobiście polecam Ruigroka :)

anonim

(usunięte przez administratora)

dziadek

kolego to podaj nazwę tej innej firmy skoro tak dobrze płacili narzekają tylko lewusy ,ćpuny i nieroby i nie wypowiadaj się więcej daruj sobie

Martyna S

Teraz maja akcje świąteczna i przez święta nie płaci się za mieszkanie. Dużo godzin jest w tym okresie Ale nie jesteś w domu na święta. Cos za coś

olo99
@Martyna S 23.10.2017 13:21
Teraz maja akcje świąteczna i przez święta nie płaci się za mieszkanie. Dużo godzin jest w tym okresie Ale nie jesteś w domu na...

Ja pierdole, święta w kraju niewolników! no nie, tragediaaa!

Martyna S
@olo99 24.10.2017 21:37
Ja pierdole, święta w kraju niewolników! no nie, tragediaaa!

Pffff, jak na prawde nie masz kasy to co masz zrobić ? Żebrać pod sklepem?!

karol

Witam. Ja pracuję przez biuro Ruigrok juz ponad rok, na hali przy ciętych kwiatach. Praca dość ciężka. Cały czas na najwyższych obrotach. Są takie tygodnie że pracujemy ponad 12 godzin. Zarobki w granicach 300€-400€ za 40-60 godzin. Mieszkanie OK w miare nowy hotel. Pokoje 2-4 osobowe. Minus jest taki ze łazienka kuchnia i prysznic są wspólne na cale piętro. Drugi minus to kary które można dostać np. za zgubienie klucza do pokoju czy niewypełnienie kartki z godzinami 20-30€ . Faktem jest ze nie zawsze na danej firmie jest dużo pracy, ale wtedy można pójść na nadgodziny na inna firmę. Byłem na kilku firmach i nie spotkałem się z chamskim traktowaniem pracowników, chociaż tez obiło mi się o uszy że takie sytuacje się zdarzają. Pierwsza wyplata po 12 dniach. O pracę najlepiej pytać p.Gerarda. W Opolu nigdy nic nie wiedzą.

Tamara
@karol 07.02.2017 22:38
Witam. Ja pracuję przez biuro Ruigrok juz ponad rok, na hali przy ciętych kwiatach. Praca dość ciężka. Cały czas na najwyższych...

Hej Karol a jaka jest temperatura na hali przy kwiatach ? w miarę ciepło?Pozdrawiam.

Łysy
@karol 07.02.2017 22:38
Witam. Ja pracuję przez biuro Ruigrok juz ponad rok, na hali przy ciętych kwiatach. Praca dość ciężka. Cały czas na najwyższych...

Pomyliłeś chyba walutę i nie pisz kłamstwa zarobki są marne 55 godzin wypłacają 250e to są fakty .

Wojtek

To prawda, ze na tym hotelu sie placi za takie pierdoly ale mozna trafic na lepsza lokacje, dzwoncie do biura jak wam cos nie pasuje. Kazde posrednictwo pracy stara sie zarobic jak nawiecej

kejt
@Wojtek 18.10.2017 13:56
To prawda, ze na tym hotelu sie placi za takie pierdoly ale mozna trafic na lepsza lokacje, dzwoncie do biura jak wam cos nie p...

chyba kazde biuro pracy stara sie nad tym zeby jak najwiecej z ciebie wydusic a tobie dac jak naj mniej i tak jest w ruigroku , masz robic i o nic sie nie pytac ,jak nie ty to inni przyjada ale na szczescie to im sie po malu konczy bo nie dlugo nie bedzie mial kto do nich przyjezdzac jak nie zaczna szanowac ludzi ktorzy na ich wyplaty ciezko charuja

Ireneusz

Pracowalem w dwoch innych biurach na terenie holadnii i powiem ze ruigrok jest ok. ma wiele wat jak i zalet,sa ludzie w biurze ktorzy kompletnie nie sa pomocni ale sa tez tacy ktorzy na prawde sie staraja. za busa odciagaja ci z wyplaty wiec o tyle dobrze ze nie musisz wczesniej placic

Melania

Warunki mieszkaniowe sa takie srednie ale wiadomo luksosow za taka cene nie masz nigdzie. Nie ma problemu z praca dla stalych pracownikow, godziny zawsze sa. Czy praca jest ciezka to zalezy od firmy i stanowiska. A wyplaty przychodza co tydzien na konto

ola

Oddajcie ludzia kasę za parking na hotelu w lisse ,pobieranie kasy od samochodow na tym parkingu jest nie zgodne z prawem holenderskim złodzieje tylko grabia dla siebie jak najwięcej nie szanują w ogóle ludzi którzy na nich pracują ,banda cwaniakow uważają się za nie wiadomo kogo bo w biurze pracują . Oni nie siedzą w biurze żeby pomóc pracownikowi tylko mysla żeby jak najwięcej.go ograbic firma ta schodzi na psy

zozo
@ola 19.10.2017 07:11
Oddajcie ludzia kasę za parking na hotelu w lisse ,pobieranie kasy od samochodow na tym parkingu jest nie zgodne z prawem holen...

Hotel w Lisse... mieszkałem tam 2 tygodnie, po czym zwinąłem się do Polski. Hotelik ćpunów, różnorodnej patologii, pijaczków i brudasów. Agencja? Szkoda słów.. Czy jest jeszcze Pan Gerard na swoim stanowisku??? banda kretynów! kraj niewolników i ciemniaków!

Karol

Pati, a ile godzin mialas ze takie slabe wyplaty ? jestes na wiekowce ? pozdrawiam

pati

(usunięte przez administratora) prawda jest taka ze ty z tego co firma placi za ciebie to tobie biuro daje tylko jedna trzecia na wyplate . zarobki sa takie same jak w 2014 roku bo pensie ida do gory ale za to ci pdnosza oplate za mieszkanie i ty z tego nic nie masz i teraz doszly dodatkowe oplaty karta do drzwi na hotelu 15 euro nastepnie karta do odbijania w pracy 10 euro no i te slynne rowerki 75 euro zdzierstwo w bialy dzien no i owszem jak przyjezdzasz to ci oodciagaja za przejazd w dwie strony okolo 120 euro . nie raz jak masz malo godzin to pierwszy miesiac jestes na minusie . jak bedziesz jechac do pracy do slynnego oskamu lub plantredu to sie dobrze zastanow praca w akordzie za minimalna stawke wycisna z ciebie wszystkie soki . hotelu w lisse nie polecam do mieszkania bo tam jest dramat nie na darmo nazwali to patolem

jolka

Praca na kwiatach płacą za godzine a pracuje się jak na akord. Da sie przyzwyczaić. (usunięte przez administratora)

Tomi

praca na chłodni jakie warunki ile godzin tam się robię ile płacą?

Ania

Ja tam pracowalam na wiekowce i bylo wszystko ok, skontaktuj sie z koordynatorem. Pozdrawiam chlopakow z rowerowni

Rada

Trzeba było iść do biura i to wyjaśnić. Jak pracowałeś to ci się należy

ewwgeg

Dzownie do biura i nie moge sie dodzwonic chamstwo i partactwo

Magda

firma posrednicza jak kazda

Michał

pracowalem w ruigroku 2 lata temu i milo wspominam prace. Teraz zjechalam do polski i nie zarabiam juz tyle ale za to jestem z corka. Radze wziasc duzo jedzenia bo w holadnii jest drogo!!

EwaPL

byłam z kolezanka na wakacje na msc i fajnie zarobilysmy, po 6tygodniach jest wakacyjne

Nema

Witam szykuje się na wyjazd sortów. Cebulek kwiatowych czy ktoś to robił na jaka wypłatę mogę liczyć wstępnie proszę o info... i gdzie mnie przydziela domek czy hotel!??

pracownik

Ruigrok jest mega porzadna firma !!! Pracuje to od roku i nie narzekam

Stefan

Nie rozumiem czemu ludzie tak narzekają na tą firmę. Pracowałem przez trzy pośrednictwa w Holandii i jedno w Niemczech i wszedzie jest tak samo. Trzeba dostosować się do tempa pracy i nie cwaniakować.

Ukulele212

Mam jechać do Aalmeer w sobotę praca jeszcze nie znana dziś przedstawi oferty.Jak z osobami na wiekowce,patrzą rocznikowo czy faktyczny wiek i czy da się zarobić.I jaką kwota na miesiąc za domek

Zadowolona

Wiecie kiedy jest następny wyjazd? Chce jechać na akcje

Aleks k

Biuro jak każde w Holandii. Przynajmniej wypłata jest na czas. Nie trzeba wystawiać za dojazd bo ci potraca z pierwszej wypłaty

khdf89

Pozdrawiam ekipę z cebulek z tego roku ! Było zajebiście...

Pawel

Jedna z porządniejszych firm w Holandii

M.K

W wakacje najczęściej zatrudniają ludzi na wiekówce bo są tansi. Kilka razy zdarzyło mi się zmienić pracę, nie wiem od czego to zależy. Wypłaty są tydzień na konto a wakacyjne kilka tygodni po zjezdzie.

Zostaw opinię o RUIGROK - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUIGROK