3.5/5

Hillegom - Ruigrok

3. Opinie o pracodawcach Opole
  5. Opinie o RUIGROK

Opinie o RUIGROK Opole

Nie przegap nowości o RUIGROK!

Qwe

05.06.2020 18:59

Czy ktos na dniach sie wybiera?
    Mar

31.05.2020 14:38

Czy możesz mi powiedzieć coś więcej na temat tej pracy, jaką firmą, przez jaką agencję, jak można się tam dostać i jakie zarobki? Proszę o informacje na email. marzenia. (usunięte przez administratora)
    Poszukiwaczka

30.05.2020 21:02

A pojechałaś w ten weekend tam? Jak będziesz, to proszę napisz jak tam jest, bo zamierzam się tam wybrać w następny weekend i nie wiem jak tam do końca jest.
    Dobra praca

30.05.2020 18:11

Emilia, pojechałaś w ten weekend? Daj mi znać jak tam jest, może przyjadę na następny weekend gdyby była oferta pracy
    Poszukiwaczka

27.05.2020 22:31

Tak się zastanawiam, czy ktoś się wybiera na stroiki kwiatowe do Bleiswijk, Lisse? Jest to oferta bez stawki wiekowej i chciałabym poznać Wasze opinię o tej agencji i pracy.
    Emilia

29.05.2020 14:05

Nie było mnie ale jadę właśnie tam :) zobaczymy jak to będzie ;)
    Klaudia

27.07.2018 16:23

Jedzie ktoś może teraz 5 sierpnia na cebulki? Zastanawiam się czy jechać mam tam dzwonić we wtorek jeszcze.
    Nati 123

02.08.2018 23:00

Hej i jedziesz na te cebulki w koncu?. Jaka stawka?. Tez chcialabym jechac z narzeczonym .
    zahartowana

28.05.2020 21:32

Zgadza się w 100%. Ten "kudłaty"- mylne postrzeganie świata. Ludzie to nie przedmioty, cebule NIE= istota żywa.
    BM

13.05.2020 15:59

Ja pracuje w firmie już dobrych parę lat mam swoją ulubioną czyli Plant Trend i ciągle wracam ale pracowałam również gdzie indziej i uważam że są jedną z bardziej uczciwych firm A Pan Gererd pełny profesjonalizm.
    Akcyjny

05.03.2020 19:02

Witam wszystkich. Praca w Ruigrok jest nawet dobra ale nie polecam firmy BLOOM w szczególności pracę przy bukietach. Pozal się Boże kierowniczka Wiola widzi tylko czubek własnego nosa. Mało tego okłamuje ludzi. Mieliśmy mieć zapewnione 12h pracy dziennie. Przypominam że przyjechałam na tydzień akcji. W rzeczywistości pracowaliśmy średnio po 8h. Nikt tu ku.... nie przyjeżdża na tydzień żeby zarobić marne 400 euro. Mało tego to co ona odwala z menagerem P. to przechodzi ludzkie pojęcie. Wystarczył mi tydzień żebym zauważyła że między nimi coś jest a wiem że niedawno wyszła za mąż. Ciekawe co na to jej mąż. Wstyd i tyle. Nie polecam pracy na bukietach. Wielka żenada....
    Blablabla

23.03.2020 18:17

Nie zgodziłabym się co do opini wioli bo jest to najlepsza według mnie osoba która ZAWSZE pomoże :) tydzień najwidoczniej ci nie wystarczył aby lepiej poznać :)
    xd

07.05.2020 22:43

Pani na tydzień przyjechała a już wie kto jest mężatką a kto z kim śpi? Wiola jest lesbijką, więc gdzi ten maż?
    Agnieszka J.

28.12.2019 14:02

Nie polecam nikomu tej firmy ! Nie placa za soboty i niedziele za nadgodziny co jest niezgodne z prawem. Prace ? Same kołchozy jakich mało! Pracuje już w Holandii wiele lat ! Nigdzie nie spotkałam się z czymś takim ! Polak Polakowi wilkiem dużo by pisać..
    NIK

28.03.2020 22:01

Pracuje przez ruigrok i mam płatna sobotę 130% i niedzielę 200%
    Oliwia

07.05.2020 22:41

W takim razie na jakiej firmie robisz? Bo pracując tam dwa lata, nigdy nie otrzymałam 150/200% za sobotę czy niedziele. Ba, na święta jedyny bonus jaki dają to ze nie placisz za domek jeden tydzien. Wiec hmm, co to za firma?
    Orderpicker

29.04.2020 14:25

Czy w czasie rejestracji można zastrzec, że nie chce się mieszkać z osobami palącymi tytoń, narkomanami, alkoholikami i osobami karanymi?
    Orderpicker

29.04.2020 14:26

Zapomniałem dodać, że mogą być obcokrajowcy, ale nie ze strony wschodniej od Polski.
    Gabi

28.04.2020 08:45

Czytam , Czytam tę opinię i stwierdzam że agencja pracy taka sama jak wszystkie jedni chwalą jedni narzekają i krytykują. Co mogę powiedzieć byłam 8 tygodni na kwiatach i osiągnęłam cel jaki sobie założyłam... Jeśli ktoś chce i potrafi można zarobić Mieszkanie ok ludzie jak zawsze jedni pomocni jedni nie mili ... Szczerze mogę polecić
    Grzeg

20.04.2020 19:26

Witam, jak wygląda obecnie sytuacja w agencji? W przyszłym tyg mam wyjazd na kwiaty na miesiąc i zastanawiamy się czy warto.
    K2

22.04.2020 13:43

Warto
    Bobi de

18.04.2020 03:19

To ja bobi de wladca pod ziemia kazdy kto pracuje w ruigrok ma ze mnom do czynienia kto wie o kim mowa niech sie schowa

Oferty pracy - RUIGROK

Składanie wózków kwiatowych

Hillegom

Osoba prowadząca samochód ciężarowy (kategoria C+E)

PRACA NA PRODUKCJI PRZEKĄSEK SEROWYCH

Praca w Hurtowni ORDER - PICKER

Praca przy cebulkach kwiatowych

Praca na wózkach widłowych

Pawel

04.04.2020 17:32

Witam Pracowałem w tej firmie z 4 lata zawsze chodziłem do pracy itd Pracowałem na stolarni z 2 lata na serach z rok i potem na kwiatkach. Zaczęły się problemy z, Panem Gerardem gdy miałem kamienie w woreczku żółciowym byłem w szpitalu z, Panią z biura jeśli chodzi o panie dla mnie są spoko wypłaty spoko ale po tem gdy miałem dwa dni wolnego bo jednak miałem taki ból że kto miał ten wie. To pracowałem w firmie gdzie brakowało godzin więc dali nas do innej ale tego nigdy nie widziałem. Wyzwiska bandowych źle traktowanie ludzi żeby nie sklamac wytrzymałem 10 osobami z naszej firmy które nas dopisali na ten dzień do innej może 3 godziny wytrzymaliśmy wychodząc pan wielki Gerard oznajmił ze wszyscy do zwolnienia jeśli wyjdziemy bo nikt tam nie chciał pracować nie pamiętam nazwy tych kwiatków ale to na takim, zadupiu. Po 4 latach pracy zawsze robiłem pracowałem to trafiłem do biura i Pan Gerard zaczol mi wciskać kity że nie pracowałem że obijalem się nie chodziłem do pracy itd ja mu pokazałem wszystkie solarisy to uznał ze pod robiłem . Zwolnił mnie z, dnia na dzień przez jeden dzień co nie którzy nie wiem czy palę ciągną nie chodzą nawet parę dni w miesiącu a ja ani razu nie zawaliłem ją oceniam negatywnie z, powodów iż źle są ludzie oceniani nie raz, menele mają tam lepiej niż ci co zarobić chcą i długo pracują jeśli chodzi pisze prawdę ale jeśli chodzi o biuro spoko płacą itd i panie z biura też ok tylko zawiódł mnie Pan Gerard swą hamska postawa i brakiem szacunku. Jak, to dowiedziałem się to za dużo osub akurat miał zły chumor i trafiło na mnie.
    Ktosik

18.03.2020 19:52

Pytanie obecnie mam wolne do odwołania przez kotonawirusa. Moje pytsnie czy agencja płaci za postojowe. Nadmieniam ze jestem po urlopie praciwalam na Hayer
    Dzony

13.03.2020 16:23

Nie polecam, pokoje 4 osobowe, a na dodatek dają jakieś kary finansowe nie wiadomo za co.
    Adrainna

16.03.2020 12:57

Nie zostałeś poinformowany ze pokoje są 3- 4 osobowe? Ja jak wyjeżdżałam 3 miesiące temu zostałam poinformowana o wszystkim.Pierwsze co słyszę o karach finansowych? Dostałeś to w formie wiadomości wysłanej esemesem ?
    Zestresowany

10.03.2020 08:10

Czy ktoś wybiera się 10 marca na akcje na bukiety czy rezygnujecie przez ten koronawirus
    Alicja91

10.03.2020 16:24

Ja się wybieram. Ludzie przesadzają z koronawirusem. Kontrole na granicach są wybiórcze i mają na celu tylko zapobiegać rozprzestrzenianiu. Jeżeli ktoś dba o siebie i przestrzega podstawowych zasad higieny to nie ma się czego bać.
    pewny siebie

11.03.2020 10:01

kolego nie ma się czego bać, Ściema Ściema z tym wirusem, A napewno wielka panika ludzi i napędzanie przez media tej paniki
    Marcin.Z.

10.03.2020 09:04

Przepracowałem z partnerką ponad rok na Bluminesie i nie mogę narzekać.firma wypłacalna .polecam????????????????????????
    TenSerwisToWalekJakis

23.02.2020 19:26

Jak mozna stworzyc serwis ktory ma niby 20 lat a komentarze w zaden sposob nie sa weryfikowane w taki sposob kazdy moze dodac sobie z firmy pozytywna opinie i w zaden sposob tego nie zweryfikujesz
    Ola

24.02.2020 09:21

W drugą stronę to również działa...
    TenSerwisToWalekJak

26.02.2020 12:36

A skąd wiesz ze to wałek...Poczytaj opinie w różnych firmach,każda ma sobie cos do zarzucenia.Ja z chłopakiem pracuje od dwóch lat da się przeżyć praca ok chociaż ciężka mieszkanie jest ok trafiliśmy na fajną ekipę.Szczerze jak komuś zależy na pracy będzie pracował,zawsze się ktoś znajdzie komu cos się nie będzie podobało...nie tylko w Ruigrok...ale we wszystkich firmach .
    Ania z Jackiem

21.02.2020 21:53

Hej pracujemy w Ruigroku drugi rok i jesteśmy zadowoleni praca jest ok pensja zawsze na czas panowie i panie w biurze zawsze pomocni i mili Rowerownia również ok Polecamy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w RUIGROK?

N

18.02.2020 22:22

Witam .Z tego co wiem to na Green packers i na bloom nie są płacone soboty ani niedzielę jakoś ekstra ale już np na magazynach przy zbieraniu zamówień płacą extra. Jeśli się komuś nie podoba praca przez to biuro to wracajcie do Polski robić za 2 tyś miesięcznie. Pozdrawiam
    Natala

18.02.2020 17:09

Zależy na jakiej firmi się pracuje .Na Green packers i na bloom nie są płacone soboty ani niedzielę jakoś ekstra ale już np na magazynach przy zbieraniu zamówień płacą ekstra .Zależy na jakiej firmie jesteś .A jeśli się komus nie podoba praca za granicą to wracajcie do Polski robić za 2 tysiace Pozdrawiam

17.02.2020 21:15

Mam pytanie do was. Po przyjeździe do Polski dostałem druczek do zapłaty zaległości czy może któreś z was dostało takie coś? I trzeba do musowo płacić?
    Maryla

03.01.2020 20:23

Witam firma (usunięte przez administratora) warta z tym gerardzikiem dzwoni się do biura zapisują a później nie masz odpowiedź parę miesięcy wprowadzają w błąd mówiąc że praca będzie . Nie polecam !
    Green

08.02.2020 20:29

Jaki martwy sezon przecież akcja jest.
    Ana

10.02.2020 22:11

Jest akcja ale ile ona potrwa tydzień dwa ? Skoro to akcja Styczeń, Luty zawsze były gorszymi miesiącami Teraz to w większości firm tak będzie Easy ,Easy...
    Glinka

10.02.2020 18:31

Jest tu ktoś kto jedzie za dwa tygodnie na sortowanie cebulek do ruigroka? Jesli tak to pisac meila na pewno sie odezwe

29.01.2020 21:24

Nie polecam firmy Ruigrok. Rzucają tylko z firmy do firmy masakra A przez to że jeden dzień wzięłam wolnego u Krzyśka i po złości przeniósł mnie do innej firmy A tak pi za tym jak inny nie chodzą do 2 dni do pracy to nic z tym nie robią nie polecam firmy Ruigrok poczytajcie opinie A jak przyjedziecie już to sami zobaczycie jak jest oferują same dobre rzeczy A co do czego to jest inaczej tak samo jak z sobota i niedziela że płacą jak za normalny dzień ta firma to (usunięte przez administratora)

Kontakt - RUIGROK

ul. Kępska 2, pok. 115 45-129 Opole

Branża główna: Rekrutacja i HR

Elwira

29.01.2020 21:15

Ja pracuje w Ruigroku ale to jest masakra jeden dzień wzięłam wolnego u Krzyśka powiedziałam że źle się czuje bo jestem w ciąży i po złości rzucają mnie z firmy do firmy A jak inny nie chodzą do pracy to nic z tym nie robią masakra
    Gal Anonim

27.01.2020 20:06

Tragedia. Nie polecam. 3 tygodnie pracowałem (usunięte przez administratora) bo mieli problem z wyrobieniem Sofi. Moja tygodniowa wypłata za 40 godzin to 117 euro, bo „podatek” zapłaciłem 280 jak mi to pani powiedziała. Bzdura nie miałem sofi to jakim cudem płace podatek skoro nikt nie wie ze pracuje i jestem zatrudniony ?!

26.07.2019 00:04

Czytam i czytam i jestem w szoku... Pracuje tu z chlopakiem od grudnia 2018 roku. Ja na kwiatach firma van dijk flora a on na blekendalu mroznia spozywcza. Ogolnie dosc sobie chwalimy , na jednej i na drugiej firmie praca jest ciezka. Ale da sie przezyc. Co do innych firm na ktorych ja pracowalam.. LM spoko tylko sztucna atmosfera za to kierownik super:) Blomon-tam mi sie wogole nie podobalo, multum bulgarow. Plantrend, MB disange stroiki tez da sie przezyc. Flamingo zyc nie umierac , kierownik rowniez super :) Jak chodzi o gerarda czy krzyska nigdy nie mialam z nimi problemow. Zawsze staraja sie rozwiazac problem tak jak i kobiety z biura Np mam drugi raz sytuacje ze sie dowiaduje ze na juz musze jechac w sobote do Pl i nie ma problemu. Leszek , jacek tez spoko, gorzej z andrzejem. Godziny no faktycznie czasami ich jest po 60-70 . Firma wyplacalna zawsze na czas. Domki zalezy jak sie trafi. My akurat sobie chwalimy bo jest zgrana ekipa i zawsze jeden drugiemu pomoze. Jeden problem to wiecznie zajete 0rysznice. Osobiscie polecam
    Kiedyś tam byłam,,

17.01.2020 20:45

meco fajna zgrana firma Asia Justynka Sandra super banderki dziewczyny zawsze uśmiechnięte i chętne do pomocy????????
    Ana

27.01.2020 11:13

IT s me napiszę bo czegoś nie rozumiem...krytykujesz biuro jakie one jest źle i wogule.A na końcu wypowiedzi piszesz że dalej w nim pracujesz.Wiec skoro jest tam tak źle i nie dobrze to po co tam dalej pracujesz?.
    XD

24.01.2020 12:37

@ruigrok to jak za tydzień? bo od miesiąca taką informacje dostaje?
    ana

26.01.2020 21:26

Hej. A co planujesz wyjechać przez Ruigrok ?
    ana

26.01.2020 21:27

Może dostajesz taką odpowiedz bo teraz wszędzie jest przestój z pracą . Martwy sezon w Holandii
    Piter

22.01.2020 12:47

Witam wszystkich!!! Czy jest ktoś kto wybiera się na akcję od 1 lutego do 5 marca? Jestem z Lublina i bardzo proszę o kontakt na meil [email protected]
    Zdruzgotana

20.01.2020 17:00

Dzień dobry. Chciałabym sie zapytać ludzi którzy pracują lub pracowali w agencji Ruigrok. Jadę z chłopakiem na cebulki kwiatowe do Bleiswijk i proszę Was, dobre duszyszki żebyście napisali czy jest tak wiekówka jak i również dobra wypłacalność na tydzień. Jak jest z zakwaterowniem i w ogóle ze wszystkim o czym powinnam wiedziec jadąc tam.
    xxxx

04.01.2020 04:51

(usunięte przez administratora)W żadnym wypadku nie chodzi o zadowolenie pracownika, tylko o to żebyś nie zadawał pytań. Informacje uzyskane w Polsce nijak się mają do rzeczywistości. Parach podają ceny za pokój, a na miejscu okazuje się, że cena owszem obowiązuje, ale za miejsce w pokoju, które i tak jest droższe z racji tego, że wybrałeś sobie współlokatora. Standardy są różne, ale jeśli trafisz źle, to nikt w biurze Ci nie pójdzie na rękę z przeprowadzką. Pod żadnym pozorem nie pozwalają przyjechać własnym autem, dlatego kłamią że bus do Holandii będzie darmowy.(usunięte przez administratora) Do biura najlepiej się nie zbliżać jeśli nie chcesz mieć kłopotów. Nie wolno pytać dlaczego umowa nie pokrywa się z prawdą, nie prosić o możliwość zmiany pracy, bo usłyszysz kolejny klasyk "nie podoba się, to się zwolnij".(usunięte przez administratora) Szybka weryfikacja informacji i wszystko łączysz w całość. Każdy zrzuca odpowiedzialność na kogoś innego, nikt nic nie wie. Planning również pozostawia wiele do życzenia. Kiedy akcji nie ma, na kwiaty jeździsz 6 dni w tygodniu, ale czasem tylko na 3h pracy. Koniec końców po tygodniu nie masz nawet 40h, które przy tej stawce mocno bolą. Czy nie lepiej byłoby zaplanować mniej osób, a chociaż chętnych wysłać na nadgodziny do innej firmy? Otóż nie, pracownik nie ma być zadowolony. Największy absurd na koniec, nie wypłacają wynagrodzenia. Jeśli twój partner nie ureguluje zaległości za mieszkanie lub właśnie autokar, który miał być za darmo, wstrzymają wypłaty wam obojgu. Bezprawnie wiążą was tak, żeby tylko ściągnąć jak najwięcej. Ludzi przyjeżdża coraz mniej, a każdy wyjeżdżając cieszy się, że to już koniec. Nie polecam, niesmak pozostaje.
    były

04.01.2020 12:25

Bzdury piszesz bo się nie znasz Ale nie będę Cię z tego błędu wyprowadzał. Pracuj sobie tam gdzie pracujesz. Opinię każdy moze napisać taką jaką chce ale nie wiemy jaka jest opinia drugiej strony na twój temat. Z reguły wszyscy niezadowoleni to ściemniacze.
    S

14.01.2020 20:04

Na jakim zakładzie jest ten holender? to tam podjade
    Look20

11.01.2020 14:55

Jak wygląda praca na cebulkach/kwiatkach w Bleiswijk? I jak z zakwaterowaniem? I czy płacą regularnie wynagrodzenie?
    Kamil

13.01.2020 20:31

I jak jest tam
    karo

13.01.2020 23:31

napisz prosze jak po pierwszym dniu w pracy :)
    Karo

12.01.2020 08:31

hej, od lutego mamy jechac do kwiatkow w 4 osobowej grupie. Ktos moze na ten moment rzetelnie ocenic firme? Da sie zarobic? I jak warunki ?
    Paweł

02.01.2020 16:18

Czy jedzie ktoś 04.01.2020
    artek

08.01.2020 20:30

Witam ja mam jechać 11 stycznia i proszę z Koła i proszę mi napisz jak tam jest
    Ewelina

11.01.2020 10:52

Hej. My z chłopakiem też dziś jedziemy. Podasz jakiś namiar do siebie ? Razem raźniej
    Patryk

02.01.2020 16:02

Kto jedzie teraz 4.01.2020 z Katowic
    Ewelina

11.01.2020 10:48

Hej. My jedziemy dziś?dasz do siebie kontakt ?
    Damian

08.01.2020 08:35

Ja też szukam Piter mój mail [email protected]
    Xygz

04.01.2020 22:34

Powiedzcie mi drodzy pracownicy jak teraz wygląda praca przy kwiatach xd dużo jest godzin? Jak wyglądaja solarisy jest chociaż 320-370 e?
    Ciekawski

04.01.2020 21:51

Hmmm... Prace oferują teraz na cebulkach kwiatowych, czego można się spodziewać? Są godz pracy?

Zostaw merytoryczną opinię o RUIGROK