SILVERHAND

Poznań

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 753 ocen.

Opinie o SILVERHAND

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND

Patrycja

@Smerfik dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście takie sytuacje mogły wpłynąć mocno na Twoją opinię na temat SILVERHAND. Jednak warto pamiętać, że na tym portalu nie da się zapłacić za usunięcie opinii. Usuwa je administrator za naruszenie zasad regulaminu, a takie nieregulaminowe wpisy każdy może zgłosić.

Patrycja

@Smerfik jakie nieprawidłowości miały miejsce podczas Twojej współpracy z SILVERHAND? Piszesz, że na zgłoszenia firma nie zareagowała. Czy dawno się z nią skontaktowałeś? A może do tej pory udało się wyjaśnić tą sprawę?

Smerfik
@Patrycja 23.11.2017 11:21
@Smerfik jakie nieprawidłowości miały miejsce podczas Twojej współpracy z SILVERHAND? Piszesz, że na zgłoszenia firma nie zarea...

Miałem problemy z meldunkiem, Pośrednik wymagał a właściciel odmawiał zgody na meldunek, napisałem e-maila do Silwergangu ale pozostał bez odpowiedzi. Niemiecki pośrednik oszukał mnie na cześć kasy - zgłosiłem to go Silverhandu - udawali że coś działają ale nawet 1 € nie odzyskałem. O Silverhandzie słyszę za granicą od Polaków negatywne oceny a to potwierdza moją opinie oczywiście negatywną. Tu też było wiele negatywnych opinii ale większość został usunięta - mówią że za kasę.

czysty handel

Agencja na 3 gwiazdki co najwyżej czyli dostatenie . Oczywiście kontakt jest bardzo dobry ale są tylko pośrednikami i kierują do niemieckich agencji . Prace okazały się bardzo kiepskie i raczej mało płatne , trzeba nadrabiać nagdodzinami jak są. Warunki mieszkaniowe to porażka , wiele osób uciekło z hotelu nieimieckiej agencji z powodu patologii . Silverhand nie ma nic z tym wspólnego jedynie to że kieruje do takich marnych agencji które nie przejmują się pracownikami tylko własnymi zyskami . Rodacy zgadzaja się pracować i mieszkać w każdych warunkach gdy wydali na podóż i wyjazd sporą sumkę pieniędzy żeby odrobić straty. Radzę uważać na polskich pracowników. Najlepiej wyjechać w kilka osób i mając auto bo samemu jest niebezpiecznie podróżować i mieszkać z polska patologią której nie brakuje za granicą. Radzę się zastanowić przed wyjazdem jakie warunki oferują niemieckie agencje. Silverhand nie zatrudnia tylko kieruje za granicę pracowników . Poprostu handlują robotnikami.

Smerfik
@czysty handel 27.09.2017 21:27
Agencja na 3 gwiazdki co najwyżej czyli dostatenie . Oczywiście kontakt jest bardzo dobry ale są tylko pośrednikami i kierują d...

Silvergang wie do kogo i do jakich warunków kieruje ale się tym nie przejmują bo liczy się kasa za wysłanego człowieka. Ja im zgłaszałem niezgodności na piśmie ale zostałem zignorowany bo kasa za mnie wzięta.

Kaszub

chetnie podziele sie spostrzezeniami, pracowalem przez nich trzy raz, bylem u trzech roznych posrednikow, na poczatku bylo mi ciezko, sam w obceij ziemi bez rozdziny ale po 2 latach sie wreszcie przyzwyczailem i teraz zostalem przejety pzrez firme docelowa. jestem teraz ogromnie zadowolony. dostałem podwyzke mam weihnachtsgeld na swieta, urlop platny, wszytsko jak powinno byc i to dzieki tej agencji.

Andrzej z Konina

Panie o ksywce "Polak". Rzadko nie piszemy prze "ż" :P Zenujacy poziom intelektualny tutaj. Firma dziala b profesjonalnie i szybko. Corka pracuje od 3 miesiecy

anonymous

Wydaje mi sie, ze takie rozne szczegolowe pytanie dotyczace tego co trzeba zrobic, jakie warunki spelnic, zeby dostac prace to po prostu trzeba stawiac osobom rekrutujacym. Dziwne jest to forum. Pan Smerfi to chyba jakis psycholo-hejter?:) Co do samej Agencji to polecam z autopsji

Teresa

Czy SILVERHAND posiada w swoich ofertach pracę dla kobiet? Nie mogę nic znaleźć a słyszałam sporo dobrego o agencji. Trochę martwią wpisy na tym forum!

Bozena

Sluchajcie, wyjechalam do pracy na Islandii w ciagu tygodnia od przeslania aplikacji. Pracuje tam juz okolo 3 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. Islandia to raj, troche zimny, ale raj dla osob, ktore kochaja nature i chca sobie ulozyc zycia. Polecam ta agencje. Bozena

polak

jedna z najgorszych agencji, zadko ktora agencja sama sie opiniuje, zalatwiaja prace bo z tego zyja ale jesli chodzi o organizacje 1 na 10 punktow, po zalatwieniu ci pracy martw sie sam zatrudniaja bez weryfikacji czy byl ktos karany czy nie byl czyli biora wszystkich.

Pirol

Nie rozumiem dlaczego oskarżacie firmę , że giną rzeczy w mieszkaniach? Miejcie pretensje do ludzi a nie do agencji. Będę ich bronił bo to jest wstrętne , że nie wydajemy złodziei i pijaków policji tylko po najprostszej linii oporu skaczemy na firmę!

Patrycja

@Bartek sprawdzałeś już stronę internetową SILVERHAND? W ofertach pracy znajdziesz ofertę zatytułowaną dosłownie Pracownik produkcji bez znajomości języka. Zawsze możesz też skontaktować się bezpośrednio z firmą. Jeśli zdecydujesz się na aplikację, chętnie dowiem się więcej o tym, jak oceniasz kontakt z firmą.

Bartek
@Patrycja 07.09.2017 13:32
@Bartek sprawdzałeś już stronę internetową SILVERHAND? W ofertach pracy znajdziesz ofertę zatytułowaną dosłownie Pracownik pro...

hej Patrycja kiedys kontaktowalem sie z nimi wtedy mieli oferty tylko ze znajomoscia niemieckiego teraz sa tez bez .. coz moge powiedziec kontakt ok mysle ze tak jak wiekszosc tu opisuje jest to rzetelna firma i warto z nimi podjac prace chociazby na produkcji... w zasadzie sam w tym siedze..

Piotr

Mają sporo ofert , pewnie braki ludzi na rynku pracy odbijają się również w agencjach. Może to wpłynie trochę na podwyżki w firmach? Generalnie słyszałem sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować.

Bartek

Czesc wszystkim czy oni maja tez oferty bez znajomosci jezyka niemieckiego np na proodukcji ? i czy ktos z was korzystal ?

Bartek

Czesc wszystkim czy oni maja tez oferty bez znajomosci jezyka niemieckiego np na proodukcji ? i czy ktos z was korzystal ?

Patrycja

@Peter rozumiem, że słyszałeś dobre opinie na temat firmy. Widzę też, że przesłałeś swoją aplikację. Daj znać, gdy firma się do Ciebie odezwie. Chętnie dowiem się więcej o tym jak wygląda proces znalezienia pracy oraz jakie będą Twoje wrażenia o firmie jako pracodawcy.

Peter

Właśnie aplikowałem do SILVERHAND ponieważ mam informacje, że agencja jest świetnym pracodawcą. Jak widzę mają sporo ofert, na rynku naprawdę brakuje ludzi do pracy!!

Poldek

@olo Bardzo słusznie napisałeś! Czasami zastanawiam się po co ludzie tyle piszą, przecież szkoda by mi było czasu. Postawa roszczeniowa wobec wszystkich , bez względu na wszystko. Trochę więcej pokory.

Poldek

@pikolo i @Smerfik Zanim oskarżycie kolejny raz o coś firmę to radzę sprawdzić opinie na forum

Smerfik
@Poldek 19.08.2017 10:50
@pikolo i @Smerfik Zanim oskarżycie kolejny raz o coś firmę to radzę sprawdzić opinie na forum

Jestem przekonany że te dobre opinie pisze Silvergang, ja nie kieruję się opiniami z forum tylko mam negatywne z nimi doświadczenie.

pikolo

czytam te opinie i jest wrecz cukierkowo...same ochy i achy,jedyne opinie jakie tu sa to pozytywne. Czy takie agencje pracy w ogole istnieja? Jezdzeprzez AB do Holandii i mimo,ze jakos tam jest to kilku znajomych ktorych tam poznałem mielo naprawde niezle akcje ktore wolaja o pomste do nieba a tutaj ...raj na ziemii. Cos mi tu nie pasuje a moze to tylko moja wrodzona nieufnosc?

Okazały

Do pracy zgłaszają się ludzie dorośli więc powinni wiedzieć, że należy sie pytać o wszystko. Należy wymagać dokumentów na papierze . Do kogo więc są te różne pretensje? Jak ktoś nie umie pilnować swoich spraw to jego problem. Przestańcie oskarżać firme z swoje błędy.

Pracuś

Bardzo podoba mi się aktualna oferta tej agencji. Chociaż wcześniej słyszałem już o n ich w dobrym tonie. Mam pytanie czy praca montera fasad w Tyrolu jest aktualna? Połączyłbym pracę z pobytem w taki fajnym rejonie.

jan

Opinia dotyczy pracy w Islandii .Firma.nie mówi prawdy o zarobkach w Islandii .podaje zarobek w euro po kursie z lutego 2017, tymczasem euro w Islandii podrożało aktualny kurs 124,48 IISK. Podają zarobek netto od którego trzeba odjąć koszt pokoju 65000 koron , bilet miesięczny na autobus 12000 ISK no wyżywienie które w Islandii jest bardzo drogie.Podana cena 65000 jest za pokój dwuosobowy i nie wiesz z kim możesz mieszkać. Po odjęciu podatku i wszystkich kosztów do Polski możesz wysłać ok. 6000 zł .Kurs korony jest nie stabilny obecnie 34,13 .Jak ktoś chce jechać to niech się zastanowi bo zarobki nie powalają a pogoda nie najlepsza .pozdrawiam

Smerfik
@jan 07.08.2017 11:08
Opinia dotyczy pracy w Islandii .Firma.nie mówi prawdy o zarobkach w Islandii .podaje zarobek w euro po kursie z lutego 2017, t...

Czyli standard, SILVERGANG wszystkiego nie powie a potem jesteśmy czymś zaskoczeni, ale dla nich ważne że mają z nas kasę, w moim przypadku też nie powiedzieli że niemiecki pośrednik nie jest tak uczciwy jak można tego oczekiwać. Kasa za nas wzięta to na nic zdaje się pisanie do nich wiadomości o odstępach z obiecanek. Raz pojechałem z ich skierowania i więcej nie może być o tym mowy.

jan

Opinia dotyczy pracy w Islandii .Firma.nie mówi prawdy o zarobkach w Islandii .podaje zarobek w euro po kursie z lutego 2017, tymczasem euro w Islandii podrożało aktualny kurs 124,48 IISK. Podają zarobek netto od którego trzeba odjąć koszt pokoju 65000 koron , bilet miesięczny na autobus 12000 ISK no wyżywienie które w Islandii jest bardzo drogie.Podana cena 65000 jest za pokój dwuosobowy i nie wiesz z kim możesz mieszkać. Po odjęciu podatku i wszystkich kosztów do Polski możesz wysłać ok. 6000 zł .Kurs korony jest nie stabilny obecnie 34,13 .Jak ktoś chce jechać to niech się zastanowi bo zarobki nie powalają a pogoda nie najlepsza .pozdrawiam

Patrycja

@rovertrzeczywiście warto napisać coś więcej. Tym bardziej, że to co sprawia, że Tobie nie odpowiada praca w firmie, dla innych osób może nie mieć aż takiego znaczenia. Co jest powodem Twojej negatywnej opinii o SILVERHAND?

Oklaszak

@rovert Dlaczego tak piszesz? Jedno zdanie i uważasz , że to jest uczciwe tak pisać? Może miałeś problem z chęcią do pracy i nie pracujesz już? SILVERHAND ma zawsze bardzo dużo ofert , można wybierać co komu odpowiada. Tylu ludzi wyjeżdża a nimi do roboty za granicę!!

rovert

nie polecam

Patryk

SILVERHAND to chyba najlepsza agencja pracy za granicą!!!!!

Mario

Wyjechał ktos do Danii jako malarz na wykonczenia z firmy silverhand jak tam zarobki i warunki

Mario

Wyjechał ktos do Danii jako malarz na wykonczenia z firmy silverhand jak tam zarobki i warunki

Pirolka

SILVERHAND jest dobrą agencją dla ludzi którzy chcą pracować.

bożenka

a jakas prace na wakacje maja? szukam dla syna

Zadowolony

SILVERHAND to jedna z najlepszych agencji. zawsze maja fajne oferty a poza tym dbają o ludzi za granicą.

appollo

mozna im zaufac

Wojtalka

Jak się za coś zabierają to robia to porządnie i ja to Lubie u nich wo

Tytus

Proszę państwa żeby tak nie było że tylko tu chwali się Zdążają się i pewni pracodawcy ze mamy problemy ale po to właśnie jest Silver żeby nam pomóc w rozwiązaniu problemu z pracodawcą Nigdy mnie z problemem nie zostawili

Smerfik
@Tytus 03.07.2017 22:05
Proszę państwa żeby tak nie było że tylko tu chwali się Zdążają się i pewni pracodawcy ze mamy problemy ale po to właśnie jes...

Mnie zostawili z problemem, pomimo że dostali informacje na piśmie to ją zignorowali.

Tytus

Proszę państwa żeby tak nie było że tylko tu chwali się Zdążają się i pewni pracodawcy ze mamy problemy ale po to właśnie jest Silver żeby nam pomóc w rozwiązaniu problemu z pracodawcą Nigdy mnie z problemem nie zostawili

OLO
@Tytus 03.07.2017 22:05
Proszę państwa żeby tak nie było że tylko tu chwali się Zdążają się i pewni pracodawcy ze mamy problemy ale po to właśnie jes...

ZATEM MASZ DUZO SZCZESCIA

Pirol

Szukanie na siłę negatywnej opinii ton dziecinada. SILVERHAND to fajna agencja i tyle!!!!!

Bohdan

skladam glebokie wyrazy szacunku dla Pani Kasi ktora jest pomocna w kazdej formalnosci przy zalatwianiu spraw jestem jej wdzieczny

Martyna

Czy ta agencja istnieje naprawdę? Kilkakrotnie wysyłałam CV, posiadam 6 letnie doświadczenie w branży i nigdy do mnie nie oddzwoniono.. Jak dla mnie dziwna sprawa, same pozytywy pisane w podobnym tonie.

Pirolek

Jestem bardzo zaskoczona jak bardzo prężnie działają, taka lista ofert pracy jest imponująca. Zawsze można było na nich liczyć a jak widać potwierdzają swoją dobra pozycję na rynku agencji z prawdziwego zdarzenia.

Stastny

Juzny stosunek mają do kontaktow z pracownikiem Nie mają cie gdzieś Jak o coś poprosisz zalatwia pomaga

Smerfik
@Stastny 24.06.2017 19:16
Juzny stosunek mają do kontaktow z pracownikiem Nie mają cie gdzieś Jak o coś poprosisz zalatwia pomaga...

Kłamstwo

Pirol

Korzystałem z ofert SILVERHAND-u i zawsze było wszystko ok. To jest nieuczciwe pisać źle tylko po to żeby komuś dokuczyć.

olo
@Pirol 22.06.2017 12:16
Korzystałem z ofert SILVERHAND-u i zawsze było wszystko ok. To jest nieuczciwe pisać źle tylko po to żeby komuś dokuczyć....

nic dobrego nie moge powiedziec o nich .napewno nigdy nie skorzystam z ich uslog ,i Wam tez odradzam ,POZDRAWIAM

eleEla

to sie nazywa marketing szeptany poczytajcie sobie

cudanakiju
@eleEla 20.06.2017 09:35
to sie nazywa marketing szeptany poczytajcie sobie

też tak myślę, 0 negatywów, jedyna opcja słynący z tego go work za hajs poblokował negatywy, pozdro

Omaływłos
@cudanakiju 21.06.2017 15:59
też tak myślę, 0 negatywów, jedyna opcja słynący z tego go work za hajs poblokował negatywy, pozdro

oraz eleEla Nie chciało mi się wierzyć, że ta agencja ma aż!!! tyle pozytywów :). Wyjeżdżałem już z różnych agencji i wiem że to niemożliwe aby na kilkaset opinii, nie mieć choć jednej negatywnej :) Była jedna taka, co bardzo starała się dbać o wizerunek w internecie, w przeciwieństwie do pracowników dla nich pracujących. Więcej przesiadywali w internecie na "pisaniu" sobie pozytywów, aniżeli normalnie pracowali odbierając telefony od własnych pracowników, którzy znaleźli się w kłopotach. Mam wrażenie, że z tą firmą jest podobnie - dzięki, nie wyjeżdżam od nich;) P.S. Poczytałem co to jest "marketing szeptany" - pasuje idealnie.

glob AL

są bardzo pomocni, kedys zostalem wykopany przez ina agencje z holandi z pracy, już mialem wracac ale postanowilem jeszcze sprobowac zadzwonic do nich, ciesze sie ze mnie cos tknelo i sie nim i skontaktowalem, przy najmniej niemusialem wracac z nimczym do polski bo dostalem prace od reki

Smerfik
@glob AL 19.06.2017 22:57
są bardzo pomocni, kedys zostalem wykopany przez ina agencje z holandi z pracy, już mialem wracac ale postanowilem jeszcze spro...

Ale obłuda sami sobie piszą bo wśród ludzi z którymi rozmawiam mają złą opinię. Kiedyś pisałem do nich e-maila że deklarowana kasa się nie nie zgadza to wiadomość olali - mam dowody.

Smerfik
@glob AL 19.06.2017 22:57
są bardzo pomocni, kedys zostalem wykopany przez ina agencje z holandi z pracy, już mialem wracac ale postanowilem jeszcze spro...

Ale obłuda sami sobie piszą bo wśród ludzi z którymi rozmawiam mają złą opinię. Kiedyś pisałem do nich e-maila że deklarowana kasa się nie nie zgadza to wiadomość olali - mam dowody.

glob AL

są bardzo pomocni, kedys zostalem wykopany przez ina agencje z holandi z pracy, już mialem wracac ale postanowilem jeszcze sprobowac zadzwonic do nich, ciesze sie ze mnie cos tknelo i sie nim i skontaktowalem, przy najmniej niemusialem wracac z nimczym do polski bo dostalem prace od reki

Wdzięczny

SILVERHAND nie zawodzi, zawsze mają bardzo długą listę ofert pracy i to bardzo różnych zawodów. U nich zawsze coś można wybrać. Ja pracowałem za ich pośrednictwem i byłem zadowolony z kasy i mieszkania również.

Wero78

Hejka Raju ile macie ofert Napewno sobier cos wybiore

Elektro

Szukam chetnego elektryka na wyjazd Dysponuje autem i mam wyksztalcenie A szukam kogos z niemieckim zebysmy mogli razem jechac Ktos chetny?

monter
@Elektro 15.06.2017 22:10
Szukam chetnego elektryka na wyjazd Dysponuje autem i mam wyksztalcenie A szukam kogos z niemieckim zebysmy mogli razem je...

Witam. Do Niemiec czy Szwajcarii?

Gosc

A cypr to jeszcze aktualny?

JARUS

CO Z TA ISLANDIA? PRACUJE TAM KTOS? MOZE SIE KTOS WYPOWIEDZIAL?

Zostaw opinię o SILVERHAND - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILVERHAND