Kongsberg Automotive

Pruszków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 1027 ocen.

Kongsberg Automotive
2 1027 6 1

Opinie o Kongsberg Automotive

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Pracownica Kongsberga

I właśnie przez takie opinie dlugo się zastanawiałam czy iść tam do pracy bo wchodząc na tą stronę i to co się naczytałam na temat tej firmy ręce opadają.Ludzie naprawdę wyolbrzymiają to co piszą na temat tej firmy.Obecnie jestem pracownicą tej firmy i nie narzekam puki co a pracuję ponad 2msc.Oczywiscie nie jest to praca dla nygusów typowych (Ferdków) bo do pracy przychodzi się pracować a nie siedzieć z dupą!Liderki pomocne i dbają o swoich pracowników bynajmiej na mojej zmianie nie wiem jak jest na innych.Praca stojąca i siedzącą zależy na jakim dziale się pracuje.

mac
@Pracownica Kongsberga 09.09.2018 18:41

ha ha ha liderki dbaja o swoich pracowników. chuba o swoja (usunięte przez administratora)

anonymous
@Pracownica Kongsberga 09.09.2018 18:41

A dyrektor wstał i zaczął klaskać! Tak tak, praca miód malina, a ludzie to lenie i wolą dawać dzieciom do jedzenia tynk niż pracować. Praca tam jest dno i dlatego narzekaja

pracownik konsberga
@Pracownica Kongsberga 09.09.2018 18:41

PRACA TAM TO SAMA REWELACJA,WSZYSCY MILI ,POMOCNI HAHAHA JA SIĘ PYTAM NA JAKIM DZIALE? BO PRACUJE 3 MIESIĄCE I NIE MOGĘ TEGO CO PISZESZ DOSTRZEC,LIDERKI POMOCNE HEHEHE A JAK DBAJĄ O CZŁOWIEKA NO NO , ŻE SIĘ MUSISZ O WSZYSTKO PROSIC,ALE DBAJĄ HEHE ,JAK CZYTAM TAKIE OPINIE TO SMIECH MNIE OGARNIA

Pracownik Brzescia
@pracownik konsberga 11.09.2018 17:41

Zmiana C jakby ktos pytał jest super na matach sinus

A
@Pracownik Brzescia 12.09.2018 08:58

Zmiana A jest bardziej super niż zmiana C na matach sinus.

B
@A 13.09.2018 16:01

Pod jakim względem zmiana a jest bardziej super niż c? Jakaś argumentacja?

Wściekły Roman
@Pracownica Kongsberga 09.09.2018 18:41

Chyba loda robisz w kadrach.

pracownica konsberga
@Wściekły Roman 13.09.2018 20:32

pracuje na produkcji i nic dobrego napisac niemoge,wiec ogarnij sie z takimi wywodami

Michu86

Płacą grosze,nawet do kibla iść niemożna. Szybciej i szybciej.. szukajcie pracy gdzie indziej. To tyle co mam do napisania.

Ala
@Michu86 20.09.2018 13:36

zgadzam sie .

Pracownica

Wydaje mi się że niektóre opinię są bardzo wyolbrzymione.. jeżeli się komuś praca nie podoba albo nie chce pracować to nie należy krytykować.. A firmę tworzą więc można się dogadać zapytać poprosić.. kto pyta nie błądzi..

pracownik konsberga
@Pracownica 09.09.2018 19:44

To ta napisała na pewno osoba z biura,nie z produkcji hehe

anonymous
@Pracownica 09.09.2018 19:44

Zapytaj, poproś nawet 20 razy. I tak Cię zleja cieplym moczem. Pozdrawiam, były pracownik

Wściekły Roman
@Pracownica 09.09.2018 19:44

Jak jest to Twoja 1.2.czy 3 praca w życiu to siedź i gnij. Do dzisiaszego dnia kto tam był i odszedł napewno nie żałuję kto został zapewne jest bardzo inteligentny albo nie ma na chleb bo prawo jazdy nie nabył albo do emerytury brakuje i jeszcze jedno woli popracować trochę niż w domu siedzieć że starym. Kolego koleżanko jak ja pracowałem w tej firmie to nawet nie widzieliście co to za stwór. Powodzenia

Wściekły Roman
@anonymous 10.09.2018 14:25

Bo są zdania że pracownik to pionek że da się go zastąpić jak buty, (usunięte przez administratora) " dawaj następne ty jesteś szarym człowiekiem od roboty nie od gadania I narzekania słuchać w ich mniemaniu to tylko głośne gadanie o tym żebyś się czuł doceniony że jesteś ważny w tej firmie i gadanie o tym że budujesz firmę dla siebie. Chyba Deb.. Się tylko na to łapie. Buduje firmę dla siebie to poproszę o akcje firmy udziały a nie nic nie warte słowa puste jak Ludzie je budujące. Narazie jeżdżą do Pruszkowa na szkolenia. W cudzyslowiu Pranie muzgu jak ten młyn usprawnić żeby dał więcej mąki. Da sie jeszcze się zdziwicie. To wasz początek końca. Jeszcze tej Unii Europejskiej Wam się odechce. Oslizgle Korpo przyszło z zachodu. Bleeee jak co walić pytać znam te glizdy na wylot. Podpowiem o tym stworze.

pensja

Nie polecam.Nawet o wypłaty trzeba walczyć,bo panie z prószkowa nie potrafią naliczać pensji.

Wściekły Roman
@pensja 13.09.2018 15:56

Ciekawe czy sobie tak samo naliczaja

Robert

Byli pracownicy mają czas napisać kilka zdań o pracy w firmie. Niestety to opinie rozgoryczonych utratą pracy!!

EkTom
@Robert 10.09.2018 18:37

Jak można być rozgoryczonym "utratą" pracy skoro samemu się ją rzuciło z uśmiechem na ustach?

anna
@Robert 10.09.2018 18:37

a ja uważam że jest to szczera prawda co pisza ,ludzie przychodzą a jeszcze szybciej odchodzą ,byłam jedna z takich osób ,i wcale nie żałuję że odeszłam,znalazłam pracę mniej stresującą ,brygadzista jest super ,noi co najważniejsze 150 zł wiecej,niż w pikutkowie,tam nie bedzie dobrze ,do puki nie wpuszczą na hale dobrze pszeszkolonych uczących ,i liderów co mają pomóc a nie drzeć się na człowieka i mówiących ,se poszukaj hehe

Wściekły Roman
@Robert 10.09.2018 18:37

Utrata.! Koleś czy ty tam śpisz czy pracujesz. Obudź się to nie sen to Kongsberg. Nie znam tego słowa utrata pracy. Za 1900 zł Miesięcznie to nie będę Du... Lizal jak Lubisz to myj częściej ręce!

EkTom

Brześć. Praca nie jest ciężka, wręcz łatwa. Zależnie od stanowiska stoi sie lub siedzi 8 h. Najwiekszy poblem to organizacja. Pie*dolnik i cyrk itd. Nikt nie powie co i jak masz robić, każdy zgania wszystko na kazdego, liderzy nie znają komponentów, olewają pytanie zgłoszenia i prośby pracowników. Po pierwszym dniu - nocka, bez trenera i pomocy. Do tego papierologia, którą wypełnia pracownik. Trzeba wyrobić chore normy. Każdy ma wszystko w dup*e. Myślą że znależli frajerów z wiosek co będą (usunięte przez administratora) na 3 zmiany za najniższą (Pruszków dostaje o wiele wiecej za tę prace). Praca na wakacje, na chwilę, po maturze. Stresujaca i na pewno nie na stałe. Premia to legendy nie do osiagnięcia. Umowa przez adecco odnawiana co miesiąc, tydzien wypowiedzenia. Po przejsciu na umowe z zakładem stawka wzrasta o 40groszy na godzine. Pracowałem 3 miesiace. Z tego co wiem nic się nie zmieniło i jest jeszcze gorzej

Pracownik Brzescia
@EkTom 26.06.2018 22:21

Piszesz prawde praca łatwa i przyjemna tylko chyba trafiłes na jakiegos złego lidera bo nasza jest super dba o ludzi i pomaga a jak nie moze sama to zawsze sa na stanowiskach bardziej doswiadczone osoby które napewno pomoga nowym pracownikom i od nowych nikt nie wymaga od razu wyrabiania norm z czasem owszem ale idzie to opanowac dla chcacego nic trudnego . Co do stawek to napewno kiedys wzrosna bo za 14,50 brutto to nikt długo nie popracuje tym bardziej doswiadczony pracownik ale nad tym to niech myśli dyrekcja i to szybko bo wakacje niedługo sie skończa i bedzie pustka w Pikutkowie.

Pracownik Brzescia
@EkTom 26.06.2018 22:21

Praca lekka i przyjemna nic trudnego a trafiłes chyba na jakiegos nieorganietego lidera bo na naszej zmianie zawsze dostaniesz pomoc jak nie od liderki to dziewczyny z contaimenta zawsze Ci pomoga i na poczatku nikt nie oczekuje od Ciebie wyrobienia normy .A stawka napewno wzrosnie bo doswiadczony pracownik za 14.50 to predzej czy pózniej to odejdzie chociaz praca fajna to pieniazki tez sa potrzebne troche wieksze .

EkTom
@Pracownik Brzescia 27.06.2018 16:45

Ale lider jest od pomocy, a nie współpracownicy co muszą wypracować dzikie normy. Jasne, zrobisz normę to po tygodniu ją podnoszą. Dziękuję bardzo. Teraz też pracuję za najniższą, do 15 i bez nerwów.

Pracownica Brześć
@EkTom 29.06.2018 17:18

W moim odczuciu jest za dużo nowych osób przyjmowanych na raz bo na jedną zmianę około 10 i sam lider nie jest w stanie wszystkiego dopatrzeć, dlatego pracownicy z dłuższym stażem pomagają nowym. Są trenerzy ale jest ich za mało.

EkTom
@Pracownica Brześć 09.07.2018 15:49

Muszą tyle na raz przyjmować, bo każdy normalny człowiek stamtąd odchodzi prędzej czy później, zazwyczaj prędzej..To zamiast spacerować i urządzać pogaduszki zaczeliby się interesować czy wszystko ok, zamiast tylko krytykować

markon
@EkTom 26.06.2018 22:21

Pracuje w tej firmie 4 tygodnie i nie spotkałam sie z tym co piszesz papierologi jest trochę ale teraz ułatwili, dostajemy częściowo wypełnione i tylko wpisujemy co trzeba wpisać po wykonaniu sztuki. Trenerka była ze mną przez 2 tygodnie i wszystko pokazywała i tłumaczyła gdy o coś ją spytałam, po 2 dniach byłam załamana i sądziłam, że nie dam rady ale ona mi dużo pomogła i przeszłam te pierwsze najgorsze dni. Dziś jestem zadowolona z pracy i bardzo mi sie podoba. Młodzi ludzie chcieli by za wiele nie robić i dostać dużo kasy, a tak chyba się nie da, może zostaną politykami i będą uadwać że coś robią i pensje sobie podnosić z naszych podatków. Z mojego ponad 20letniego stażu pracy stwierdzam, że tam nie ma złej atmosfery pracowałam w naprawdę gorszych warunkach co o mało nie skończyło się tragicznie dla mnie. Nikt nad mną nie stoi i nie pogania nikt nie krzyczy, że za mało zrobiłam nie mam pojęcia skąd takie opinie?

EkTom
@markon 11.08.2018 20:02

Pierwsze 3tyg też mi sie podobało. Po roku wreszcie coś zrobili z tymi papierami, Bravo! Na szczęście ludzie młodzi są terax mądrzejsi niż 20 lat temu, i nie chcą z...ć, jak niewolnicy za psi grosz. Popracujesz to zobaczysz "skąd takie opinie"

Pracownik Brzescia
@markon 11.08.2018 20:02

Pewnie miałas szczescie i trafiłas na ta fajna zmiane gdzie naprawde atmosfera jest ok i nikt nikogo nie pogania a wyniki sa i wszyscy zadowoleni z pracy tylko gorzej z wypłaty

markom
@EkTom 29.06.2018 17:18

gdzie w dzisiejszych czasach znalazłaś prace bez nerwów?

anonymous
@EkTom 26.06.2018 22:21

Pracuje w tej firmie już od 5 miesięcy i nie zgodzę się z żadna z opini ! Ludzie chcieli by zarabiać miliony A nie robić nic tylko siedzieć na tyłku ! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ! Co do pracy w ka nie jest ciężka premię są wypłacane! A zarobki nie są złe! Zależy od podejścia człowieka do pracy bo jeżeli ktoś chce pracować to będzie A opini jest tyle co ludzi każdy mówi co chce mówić A tych co nie chcą pracować i nie widać z ich strony zaangażowania nikt nie będzie trzymał !

EkTom
@anonymous 07.09.2018 07:17

Masz prawo się nie zgadzać i charowac za 1500 jak małpa. Wolna wola. Ludzie chcą pracować i to ciężko. Chcą też za te prace być szanowni, a nie gojeni. Kongsberg trzyma każdego bo wartościowi pracownicy odchodzą a Ukrainę dłużej się szkoli. Tymi 50zł premi to możesz się podejrzeć wiesz gdzie

2pack

czy to prawda ze w firmie zle sie dzieje i ze beda zwolnienia ze wzgledu na brak pracy. ?

pawda czasem boli

Praca jest,to od człowieka zależy jakie ma nastawienie do pracy,zarobki nie są najlepsze ale są jak ktoś ma nóż na gardle.Jeśli chodzi o pracę w KA fakt trenerzy mają wywalone na nowych uczniaków przez co osoby uczące się odwalają troszkę fuszerke,ale można ją wyłapac na innych stanowiskach kontroli i wszystko zostaje w firmie,druga sprawa osoby,które kiedyś były zwykłymi pracownikami ,a teraz awansowały na inne stanowiska na hali produkcyjnej typu liderzy,kontrola jakości czy też trenerzy,większośc z nich nie ma podejścia do ludzi i nie powinni byc na tych stanowiskach,chodzi mi o brak kultury osobistej oraz stosowanie wulgaryzmów typu //ch i k // pod adresem zwykłych pracowników ,krzyczenie na nich,ubliżanie oraz zastraszanie,ludzie nie mają motywacji do pracy,a takich przypadków w KA Brzec od miesiąca jest coraz więcej ze względu na nowych liderów co nie ogarniaja tematu to pózniej muszą na liniach wyzywac i krzyczec na ludzi.jeśli chodzi o normy są do zrobienia ,premi nie ma i nie będzie ,to są tylko obiecanki i kłamstwa,żeby zmotywowac głupich ,a potem podnieśc im normę.firmy nie interesuje to czy ty masz wiatrak na stanowisku jak jest gorąco we wakacje żeby człowiek był bardziej wydajny a nie osłabiony ,firmy nie interesuje to żeby na każdym stanowisku były akcesoria do sprzątania,tylko jedni podpierdzielają zmiotki innym,firmy nie interesuje to że jesteś zmęczony/a/ i po jakimś tam czasie chcesz wolne,o chorobowym zapomnij bo zostaniesz zwolniony/a/ z pracy.Jest brak organizacji,dla firmy liczą się normy a nie ludzie.to się nazywa korporacja,czyli osoby tam pracujące są zwykłymi robolami do nabijania kasy prezesom.

Pracownik Brzescia
@pawda czasem boli 01.09.2018 10:20

Masz racje braki robi kazdy bo jest za duze tempo ale to idzie wyłapac a co do tych ludzi co awansowali to chyba sobie czyms na to zasłuzyli i zapomnieli jak to jest byc zwykłym pracownikiem a wiec drogie panie liderki i trenerki z ludzmi trzeba rozmawiac a nie na nich krzyczec pytac o problemy i je rozwiazywac jak podejdziesz do człowieka z usmiechem to wiecej zyskasz chwalcie troche tych pracownikow co sie staraja chociaz jedna mate zrobia wiecej niz przed godzina to wtedy motywuje

Ali
@pawda czasem boli 01.09.2018 10:20

To prawda zwiedzać z tej firmy krzak...byłem tam pracownikiem to co ludzie piszą to prawda...

krzyś
@pawda czasem boli 01.09.2018 10:20

To jest szczera prawda ,pracowałem tam dwa miesiące i żałuję że nie odszedłem już po miesiącu ,praca w ciągłym stresie ,liderzy bez podejścia ,okropna nerwówka ,no w takim zakładzie to jeszcze nie pracowałem ,a mam 46 lat.

Oliwier

To jest istny bajzel rządzą jak chcą gdzie ci pracownicy co im słoma z butów wystaje tylko kierownicy liderzy itd.samozwanczy robinchudy :wiesz hela ty teraz rzadzisz bo ja idę na urlop a ta rzadzaca to właśnie zwykły robol i poniża ludzi a oni mają rację że się buntują no bo jak tak można? Brak wychowania ludzie (usunięte przez administratora) z tamtad jak najszybciej to zwykly kolców. ...

Elżbieta
@Oliwier 04.09.2018 06:13

ale co tam się konkretnie dzieje ? Co robią liderzy/liderki ? Moge prosić o konkretne przykłady chce iść tam do pracy i robię rozeznanie i widzę jakieś wpisy o ludziach co tam pracują a nie ma konkretów... na każdej produkcji jest ciężko i ludzie wymagają ale o Konsbergu strasznie źle piszą ludzie...

ela
@Oliwier 04.09.2018 06:13

Jestem za,bo pracowałam tam ,załamka ..już lepsza chłodnia w włocławku

Życzliwy

Witam Pracowałem w pikutkowie chwilę, wiec odradzam wszystkim kongsberg, to co tam się dzieje to jakaś masakra, zapierdzielasz za śrubki bo wszyscy przez agencje ale jak się przejdzie na Kongsberg to 60groszy podwyżki to jest jakiś kabaret, za nocki 100zl dodatku a trenerzy to nieporozumienie nic nie wytłumaczą nic nie pokażą tylko ładnie mówią na spotkaniu BHP a na drugi dzień już trenerów nie widać, nie polecam tej firmy powinni zmienić nazwę na (usunięte przez administratora) kongsberg, juz się tam przewinęło tyle ludzi ze za rok to nikt nie bedzie chciał słyszeć o tej firmie bo każdy będzie wiedział jak tam jest, zaraz grzyby będą to lepiej iść na grzyby niż do tego obozu.

Daria

Każdy robi to co potrafi do czego ma kwalifikacje. Zawsze można aplikować na pracę w biurze!

Marek
@Daria 05.08.2018 21:32

a Ty Daria do czego masz kwalifikacje ? Do obslugi ksero ?

Patrycja

@Waldemar Czy możesz napisać, co powoduje, że masz taką opinię na temat pracy w firmie Kongsberg Automotive? Czy powodem tego są tylko pracownicy, o których piszesz, czy może coś innego? Poza tym, prosiłabym Cię o niepodawanie danych osobowych innych pracowników firmy. @Pracownik Brzescia Co rozumiesz przez to stwierdzenie o pilnowaniu? Czy mógłbyś rozwinąć myśl? Będę wdzięczna.

Pracownik Brzescia
@Patrycja 18.07.2018 14:29

A miło by Ci sie pracowalo jakby co chwile ktorys z dyrektorow patrzyl Ci na rece przy linii produkcyjnej albo z tyłu Cie obserwowal i nie odezwij sie do nikogo bo mata ma byc wykonana w ciagu 30 sek mnie to jakos stresuje lepiej mi robota idzie jak bezposrednio nikt nie patrzy

Nikt
@Pracownik Brzescia 18.07.2018 15:27

Jak wyżej. Ciągła obserwacja, ciągły stres i ciągle mało i mało. A jak jest audyt to bez komentarza. Rozumiem, że to klienci i w ogóle, ale chyba żadna z pracownic nie wyrażała zgody na nagrywanie (skoro już był poruszony temat danych). Bycie jawnie nagrywany na telefon przez jakiegoś pajaca to lekka przesada

anna
@Patrycja 18.07.2018 14:29

Patrycja zadajesz pytania Waldemarowi co ma na myśli o pilnowaniu,to Ja ci odpowiem,chociaż moja odpowiedz jest zbędna bo na pewno wiesz o co chodzi..szefostwo stoi cały czas nad tobą,nagrywa cię,sprawdza czas jak długo coś robisz,i ile byś nie zrobiła to mało i mało,na taśmy powinni stawiać roboty a nie ludzi,którzy co dopiero się uczą,niech któryś kierowniczek stanie na meksykanke np..i pokaze ile zrobi,a nie wymaga..pozdrawiam..

Waldemar
@anna 23.07.2018 11:10

W Pruszkowie kiedyś postawili któregoś z kierowników. Wynik Żenada. Jak mnie pamięć nie myli był to Lineup.

Zorientowana
@Patrycja 18.07.2018 14:29

Patrycja, a jaki Ty masz staż w firmie? Mam dla Ciebie radę - wyjdź na produkcję zwłaszcza teraz ok godziny 14-15. Po pierwsze nie zmarzniesz, a po drugie zobaczysz jak ludzie ciężko pracują. Poobserwuj jeszcze czy są szanowani za swoją pracę. Na końcu zobacz jeszcze jaką dostają za to pensję. Może wtedy zrozumiesz klimat, który panuje na tym forum. Twoje pytania są infantylne. Ktoś poprosił Cię o obecność na tym forum i tym samym wpuścił Cie w maliny. Nie drażnij ludzi swoją niewiedzą.

pracownik brześcia

w Brześciu dziewczyny na taśmach są traktowane jak zwierzęta w cyrku ,tresura ,tresura i jeszcze raz tresura,jak sie wykona np..norme ,to na drugi dzień jest podwyszana ,ciagle w stresie ,przez to wszystko atmosfera sie robi zła miedzy pracownikami bo jedna robi np..za wolno i nie jest wazne ze stoi dopiero trzy dni na tasmie,popedzaja ja zeby szybko robiła i jak najwiecej bylo,a wiadomo ze nowa osoba,ktora stanie na tasme ,nie zrobi tyle i szybko co pracownik ktory pracuje np..trzy miesiace ,muwie to z wlasnego doswiadczenia ,nie zaluje ze odeszlam,bo codziennie byl stres i do tego placa nie jest warta tego aby nerwy sobie psuc,dlatego duzo osob przychodzi a po miesiacu lub trzech szybko odchodzi...KIEROWNICY ,SZEFOWIE KONSBERGU DLA WAS WIADOMOSC ..LUDZIE TO NIE ROBOTY,CHCECIE ZATRZYMAC LUDZI TO NIE NIE POSTEPUJCIE Z NIMI ,JAKBY BYLI ROBOTAMI,LUB MASZYNAMI ,A LUDZIE ZOSTANA I PRACA BEDZIE SZLA ,WIECEJ ZROBIA W MILEJ ATMOSFERZE NIZ W STRESIE .

MiłoBlusa

tak się U K R A I N C Y bawią pijany w pracy 2 promile pomóżmy im wszystkim wyjechać na KRYM prośba od ukrainy tam od niejednego już było czuć a my Polacy na to pozwalamy wstyd i hańba dla nas ze takie rzeczy się dzieją zacznijmy z tym robić wreszcie porządek......

Pracownik

Tu o premie nawet nie warto się starać 50 zł lub 100zl tylko odejmij podatek. Ręce urobisz a premia wystarczy na dużą pizze:) lub na bilet miesięczny :)

Waldemar
@Pracownik 23.07.2018 10:24

Premia Kiedys znałem to słowo lecz tu w tej firmie słowo zmieniło swoje znaczenie. Podpier... e. I Podjebywa...e.

Dodas

Czy jest jeszcze praca weekendowa w Pruszkowie?

Waldemar
@Dodas 12.07.2018 15:10

Jest. Na Budowę. Ponoć zaczęła się rozbiórka Hali Kon... g Potrzebuja rąk do pracy.

Patrycja

@Darekzmarek Czy finalnie zdecydowałeś się aplikować do firmy Kongsberg Automotive? Jeśli tak, to czy zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, a jeśli to co zostało Ci na niej zaproponowane? Gdybyś mógł to napisać, to będę Ci wdzięczna. @Pracownica Brześć Twierdzisz, że trenerów w firmie Kongsberg Automotive jest za mało. Zatem, czy ten fakt został zgłoszony bezpośrednio komuś decyzyjnemu w tej kwestii? Jeżeli tak, to napisz z jakim rezultatem.

Darekzmarek
@Patrycja 12.07.2018 21:03

Czesc;) nie ! Nie zdecydowałem sie złożyć cv do firmy ponieważ nie szukam pracy na 3 zmiany . Jesli by mi ktoś powiedział ze praca na stanowisku operator wózka widłowego jest na jedna zmianę złożyłbym od razu ! Teraz zastanawiam sie czy by nie wyjechac za granice bo tak na prawde co mi da pensja 1600 netto? Chyba ttlko na cukierki starczy a z czego tu odłożyć na mieszkanie 2000 tys zł ? ;)

Waldemar
@Patrycja 12.07.2018 21:03

Dawaj tu jest Zaje... E Nocki I dnie zęba.... e.. Jak kupa pawiana. Do tego Bramki co to Tesco. Brak jeszcze ochrony na wejściu Uwaga łapią za ziemniaczki.. Myślą że drut wynosisz. Takiego (usunięte przez administratora) A. Owine Pitola. Będzie musiał przewinac ręcznie Cewke.

kto

Witam.Jakie stawki teraz są w Pikutkowie?

Pracownik
@kto 15.07.2018 19:13

Agencyjnii 13,70. Firmowi 14,50 oczywiście brutto ????

Pracownik1
@kto 15.07.2018 19:13

17 14.50 i 13.70

Waldemar
@kto 15.07.2018 19:13

Stawki Matles Jaj rozmiar Male S. Sorki zdementuje plotki Takie małe to Biuro. Do tego koszyk Kiełbasy zwyczajnej w promocji z Biednej Stonki Po 9.99 zła na święta Stare ciasto i Sałatki zdechle z poprzedniego Bożego Narodzenia. Żarcik zależy cze Lubisz lizać Przysłowiową. ASS. No too hmm kto wie Może stołek Prezesa Za 6500 zł No ale jak nie lubisz Lizać Jak Krzysiu tu cytat ;Wiesz kto Paweł G.... No ni cholery nie pamiętam chyba mi ten ołów zjadł mózg. Czy Może Pracuje ten Pan na produkcji... Czy zbiera wisnie u Pana Marka za 12 zł na godz. Podpowiedź jakąś.

Waldemar

Szczerze po paru miesiącach pobytu w Brzesciu odechciewa się tu pracować. Tresura Anna chyba zna się tylko na pobieraniu wypłaty ze swojego konta bo na produkcji zero. Jeżeli zechce możemy zweryfikować jej kompetencje. Opiera.. Cz totalny. A szefowie od Pawła do Pawła i Blaznem nakryte niech się sami wezmą za produkcję. Pokażą swoje umiejętności. A jak nie potrafią to biura są na górze jeśli mnie pamięć nie myli i tam siedzieć śmie.. ce nieroby. Czekamy na Ukrainę. Nie polecam tego Obozu.

Pracownik Brzescia
@Waldemar 16.07.2018 20:53

Zgadzam sie z Toba w 100% a szefostwo powinno siedziec w biurze a nie stresowac biednych pracownikow produkcji niech nie mysla ze bedziemy lepiej pracowac jak beda nas pilnowac

EkTom
@Pracownik Brzescia 17.07.2018 11:35

Zgadzam się! A pracownice linii to już w ogóle jak małpy w zoo są traktowane!

Pracownik :(
@EkTom 18.07.2018 18:40

Dokładnie! (usunięte przez administratora) i jeszcze raz (usunięte przez administratora) Zero poszanowania godności pracownika. Ja rozumiem, że muszą nadzorować produkcję, ale bez przesady. Oczywiście podwyżek brak! Nogi, ręce i kręgosłup wysiadają przy linii. Do tego opary cyny. Taka praca to jedynie na wakacje. Nie polecam.

Pracownik Brzescia
@Pracownik :( 18.07.2018 19:58

dokładnie tak zamiast nas pilnowac wzieliby sie za organizacje ciagle czegos brakuje jak nie mat to w iązek i ciagle trzeba sie przezbrajac i kontrola jakosci i contaiment nie ma co robic bo maty niby sa ale do lutowania termostatów a ludzi co to robia za mało a jak trafi sie taki dzien ze wszystko jest to ludzie potrafia po przeszło 3 tys mat przygotowac gotowych do klijenta na jednej zmianie Taki wniosek niech niczego nie brakuje i maszyny sie nie psuja to my damy rade i moze w koncu doczekamy sie podwyzek

anna
@Waldemar 16.07.2018 20:53

Mi sie odechciało po dwóch miesiącach pracy w brześciu,praca stresująca ,ciąge stojące biuro dosłownie na toba,liczące czas ile robisz na sekundy ,popedzaja ,jak chcesz się czegoś dowiedzieć to niema kogo,mnie uczyły koleżanki z taśmy,bo jak stałam na matach to na 8 godzin trzy robiłam bo nie miał nawet kto sprawdzic i mi pod powiedzieć,taka jest prawda ,brak jakiej kolwiek organizacji,ludzie beda z tamtad odchodzic jak tak dalej bedzie .

ela
@EkTom 18.07.2018 18:40

zgadzam sie..

Elżbieta
@Waldemar 16.07.2018 20:53

Miałam iść tam do pracy ale się obawiam ... Tresura Anna (kto to? )? To wszystko brzmi jakoś strasznie dla mnie .. aż tak straszni są tam liderzy ?? Pracuje na produkcji w innej firmie i nie jest aż tak źle z relacjami a po tych komentarzach trochę boje się przenieść . Moge prosić o trochę wiecej informacji co tam się dzieje bo mam mętlik w głowie .

Waldemar

Od niedawna mamy zmiany w przepisach o ochronie danych osobowych raczej nie złamałem tego prawa podając imię. Czyli droga Patysiu nie pisz bzdur. Ja wiem o czym mówię. Ale zapewniam ci ze napisze do Głównej siedziby list z mojego przeżycia w tej firmie. Jestem już w poszukiwaniu innej pracy jak wszyscy chyba z tej firmy.

anonymous
@Waldemar 18.07.2018 16:32

A taki list coś da? Hmm może też napiszę...

Emeryt

W jakich godzinach pracują technicy/inżynierowie procesu, jakości, utrzymania ruchu?

minio
@Emeryt 22.06.2018 19:48

W żadnych spacerują 8 godzin i rozmyślają o niebieskich migdałach

Lowerro

witam jakie stawki teraz w KA Pruszków są i czy dużo nadal BANDEROWCÓW robi jak ogólnie atmosfera i czy polak jak się przyjmie to dzieli szafke z jakimś brudasem z ukrainy...?

wpr
@Lowerro 15.02.2018 13:04

16/h brutto teraz, szoszonow sporo albo nawet i więcej

Czyżby?
@Lowerro 15.02.2018 13:04

Chyba 19/godz.

Pat
@Lowerro 15.02.2018 13:04

Ludzie z Ukrainy mają wiecej kultury niż ty. Polaczek cwniaczek a z butów słoma. Takich jak ty to pełno

Ahh
@Lowerro 15.02.2018 13:04

Znalazł się czyścioszek, pachnący fiołkami. A w czym Ty lepszy jesteś?! Pewnie gimnazjum ledwo skończyłeś a się mądrzysz.

gwałciciel palantów hehe
@Lowerro 15.02.2018 13:04

totalny pajac i obibok skoro twierdzi ze ludzie z Ukrainy są gorsi od niego , oni szczerze pracują dużo lepiej jak Polacy , przyjechali zarobić i starają się utrzymać prace i jakość a Polak ma wyje.....ne .

moi
@Pat 26.02.2018 14:33

ludzie z ukrainy niewiedzą jak się nazywają pajacu

moi
@gwałciciel palantów hehe 29.05.2018 22:26

co ty mówisz człowieku jakie szczerze kim ty jesteś dużo lepiej od polaka jeba...ny banderowcu

minio
@Lowerro 15.02.2018 13:04

a szawkę z bandera POLACY DZIELĄ......N I E S T E T Y

figa z makiem

chciałem zapytać kiedy będą umowy dla nas ludzi z Ukrainy , słyszałem coś o początku czerwca ale chyba to jakaś lipa , zle coś ostatnio się dzieje w firmie przy naszym nowym dyrektorku

minio
@figa z makiem 29.05.2018 23:20

jak wyjedziesz na stałe z polski to będą umowy z wojskiem

Pat

wielkie brawa dla Pana Dyrektora za zlikwidowanie palarni pod wiata. Dobrym pomyslem bylyby czujniki dymu w toaletach bo tam tez siwy dym

kajzerooo
@Pat 22.06.2018 10:13

czujniki to se na chacie załóż milicyjny

Darekzmarek

Czesc;) jestem zainteresowany praca w Brześciu w kongsberg na stanowisku operator wózka widłowego czy mógłby mi ktoś powiedziec ile zarabia na reke operator ? I jak wyglada taka praca czy praca jest na 3 zmiany dziekuje z góry ;)

Ewa

Pracujemy w Brześciu pół roku i już czas zmienić prace. Tu jest jak w obozie. Stawka 13,7 brutto. Praca na 3 zmiany od poniedziałku do soboty. Za nadgodziny płacą też 13,7 brutto. O urlopie zapomnij. Żadnego socjalu jak obiecywali. Dojazdu żadnego. Z wysypiska smród nie do wytrzymania. Premii zero(breloczyki dostaliśmy w ramach premii kwartalnej). Tylko jedna przerwa 20 min i jeszcze na podłodze bo na stołówce nie ma miejsca dla wszystkich. Pracownika mają za nic,liczą się tylko dochody. Omijajcie szerokim łukiem tą firmę, szkoda czasu.

Ona
@Ewa 11.05.2018 09:02

A ty nadal pracujesz czy odeszłaś?

Ewa
@Ona 16.05.2018 20:19

Czemu pytasz?

Ona
@Ewa 18.05.2018 16:26

Bo skoro jest,aż tak źle to pytam czy nadal tam pracujesz...

Ewa
@Ona 21.05.2018 19:35

Zakładam hodowlę ślimaków.

Nick
@Ewa 11.05.2018 09:02

Myslisz ze gdzie indziej bedziesz miec wiecej przerwy? Ugdzie tak nie ma. To i tak sie ciesz bo tak naprawe to powinni dac 15 min. A to ze masz 20 min przerwy to ich dobra wola i wszedzie jest tak ze na 8 godz pracy przysluguje jedna przerwa

Nikt
@Nick 30.05.2018 18:36

Jak dobrze poszuka to znajdzie pracę z dużą ilością przerwy nawet godzinę na 10 godzin pracy. Przerwa w pełni płatna. Skoro (usunięte przez administratora) to trzeba iść gdzie indziej i tyle

Darekzmarek

Czesc;) chciałem zapytac czy w firmie kongsberg praca jest zmianowa czy tylko jedna zmiana? Jesli zmianowa to jakie zmiany ? Dzieki

Maniutek
@Darekzmarek 03.05.2018 23:40

Hej.Praca jest na 3zmiany. Prawdopodobnie zaczął byś od 1zm.Pozdrawiam.

Darekzmarek
@Maniutek 05.05.2018 14:12

A wiesz moze czy jest zapotrzebowanie na operatorów wózków widłowych ?

Pracownik już byly
@Darekzmarek 03.05.2018 23:40

Srakie.

Aaaaaas

Jak wygląda praca na delegacji w pruszkowie ? Warunki mieszkalne praca itp

Maniutek
@Aaaaaas 30.05.2018 21:44

Witam.Nie wiem jak jest teraz,wcześniej było w porządku .Zakwaterowanie Hotel Rest. Pozdrawiam.

abc

Witam.A co powiecie o takiej sytuacji?Pracownik nie chciany na produkcji (słabe wyniki,mądrowanie ,odmowa pracy na innym stanowisku)Przechodzi na inny dział za wyższą stawkę.Jak myślicie,jaka to jest mobilizacja dla innych pracowników którzy się starają?Według mnie to nie ludzie na produkcji są winni,że idzie jak idzie.Moim skromnym zdaniem,ten zakład ma perspektywy(bardzo duże)tyle tylko że trzeba nim odpowiednio zarządzać.

Vxz
@abc 09.06.2018 22:58

Zapewne przeszedł do akwarium. U nas jest tak samo. Lenie idą do akwarium za wyższą stawkę na dodatek mają tam nadgodziny a u nas nie ma. Kierownik to wielka porażka, bo on decyduje kto tam przechodzi.

Zainteresowany

Witam Może ktoś mi powiedzieć coś więcej na temat stanowiska technik jakości? Jaka jest stawka i czy ciężko jest na początku jak się przejdzie z produkcji ?

Zostaw opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive