Kongsberg Automotive
2 1044 6 1

Opinie o Kongsberg Automotive

OLAF SKURWENSEN

Firma jest norweska tylko z nazwy. Właścicielami są głównie fundusze finansowe. Ostatnio szefem firmy został Pan Arab Finansita. Liczy się tylko zysk, to znaczy żeby jak najwięcej zarobić i ponieść jak najniższe koszty.

Edek z krainy kredek

Witam, Ogólnie to zaznaczę że forum poświęcone jest Kongsberg w Pruszkowie, opinie padają na temat Kongsberga w Pikutkowie LOL. Kolejną sprawa to taka że każdy tu taki wyszczekany, a w pracy jak mysz pod miotłą nic nie odezwie się. Skoro tak ludzi nie szanują i taka jest atmosfera to po co to ukrywać są od tego HR, ale nie po co lepiej w domku siedzieć na pupie, płakać że ciulowo płacą i pupę innym obrabiać tutaj, a w pracy "TO NIE JA, JA NIC NIE WIEM" żyjemy w wolnym kraju nikt nikogo do niczego nie zmusza a nawet nie ma prawa ogarnijcie się. Kongsberg jak wiadomo to zagraniczna firma, natomiast tutaj tworzą ją Polacy i to jest problem. Tym co tak srają na własnym podwórku życzę powodzenia w życiu osobistym i zawodowym.

wp
@Edek z krainy kredek 13.12.2018 08:23

Ale sie naprodukowałeś,przypuszczam że niezle komuś w (usunięte przez administratora) tam wchodzisz i się niezle ustawiłeś,bo mądry człowiek to wie jak jest,i na logike ,ludzie tam siedza i milcza bo z wiosek sa i w pobliskosci niema tak pracy,zygryzają zęby i pracują bo maja dzieci i rodziny,idą świeta i kazdy grosz sie liczy ,dla rodziny zniosą złe traktowanie ,ponizanie itd...wiec się tu nie mądruj .Polak polakowi gotuje taki los,bo dostaną się na liderów ludzie co im słoma z butów wychodzi i cwaniakują ,pokazują że są kimś a zwykły pracownik jest nikim ,szkoda wiecej pisac ,też ci zycze powodzenia i byś udał się do okulisty i laryngologa ,bo nic nie widzisz i nic nie słyszysz hehehe

Edek z krainy kredek
@wp 13.12.2018 10:34

No włąśnie mądre słowa "Polak polakowi gotuje taki los,bo dostaną się na liderów ludzie co im słoma z butów wychodzi i cwaniakują.." jeszcze nikt nikogo nie zwolnił za to że nie pozwolił sobie na poniżanie. Masz rację liderzy są wybierani w zły sposób ale to nie ich wina lecz tych co wybierają ale nie o tym mowa, mowa o tym by ludzie zrozumieli że nie są świniami w zagrodzie prawa swoje mają i wierz mi że to działa, Ci na górze nie znają waszej opinii osobiście a plotek nie będą słuchać. A po drugie to nikomu nie muszę włazić nigdzie, raczej to mi probują włązić, brzydzę się nimi tak jak tymi co mądrzy są w ukryciu i obrażają innych tak jak to robisz TY.

lopez
@wp 13.12.2018 10:34

Jak myślisz że jesteś taki bystry ,to startuj na LIDERA!!! Ogłoszenie jeszcze wisi w gablocie,zobaczymy czy tobie wystaje słoma z butów.Będziesz najlepszym LIDEREM-ha ha

wp
@lopez 13.12.2018 19:12

i odezwał sie lider hehe no napewno bym nie gnebil ludzi tylko ich wspierał ,ale wtedy bym nie zagrzał tam długo miejsca bo za uczynny jestem.

patron_kongsbergu
@Edek z krainy kredek 13.12.2018 12:00

"Liderzy są wybierani w zły sposób" to prawda ale to nie jedyny problem w tym zagadnieniu chętnych bo objąć to stanowisko brak! propozycje dla pracowników były i są wśród osób które pracują dłużej stażem na Kongsbergu lub mają pewne doświadczenie i pogląd na etap produkcji zaczynając od produkcji na maszynie kończąc na Containment ale po co ? bierze się osobę wybrana przez kierownika ( bo jej się wydaje ze taka będzie dla niej wygodna) i jak ta osoba ma zarządzać ludźmi na zmianie ? jeśli nie zna procesu produkcji do tego nie rozumie relacji miedzy ludźmi problemow wewnętrznych itp niestety kończy się tą złą współpracą ,organizacją pracy i opinią wystawioną na koniec może czas szukać problemu troszkę wyżej niż kolejny raz podwyższać cele !

Nie

Jak ktoś jest wmiare kumaty i mądry to uciekł z tej firmy, nowo powstała firma norweska chwali się socjalem itp ale oferują naprawdę mało. Czasy w których było ciężko o pracę i przychodziło się kiedy szef chciał ile godzin za jaką stawkę się skończyły. :)

mm
@Nie 11.12.2018 06:44

Poczekaj jak powtaną nowe zakłady obok,w konsbergu bedą sie prosic o pracownika i szanowac go .

Nie
@mm 12.12.2018 23:49

Myślisz że to coś zmieni i nagle w tych nowych zakładach będzie lepiej? Tak samo mówiono o kongsbergu jak powstawał że włocławski firmy nie będą miały pracowników zbankrutuja itp. Ten rejon jest 15 lat za reszta polski nawet do 100 km od nas są lepsze warunki pracy np w Płocku Toruniu już nie wspominając Poznań czy Bydgoszcz Wrocław.

Zapracowany

Śpieszmy się kochać maszyny tak szybko odchodzą pozdro dla leni i(usunięte przez administratora)

Up

I co niedowiarki ja dostałam tysiaka.

m.b
@Up 05.12.2018 19:27

(usunięte przez administratora) sobie sobie przetrzyj tym tysiakiem.

Jj
@m.b 05.12.2018 22:26

Boli Co?

Tre
@Up 05.12.2018 19:27

Maksymalna kwota jaka moze dostać pracownik z zfśs wynosi 500 zl

lopez
@Up 05.12.2018 19:27

tak napewno bajerantka z ciebie..........................

Up

Na święta mają dać po 1000zł.premi.

pracownik konsberga
@Up 03.12.2018 06:25

komu maja dac?

Bobas
@Up 03.12.2018 06:25

Dobry dowcip od poniedziałku

Masakra
@Up 03.12.2018 06:25

Hahahaha dobre

Ups
@Up 03.12.2018 06:25

Odjąć wszystkie zera????

Pracownik
@Bobas 03.12.2018 08:23

To nie dowcip tylko prawda jak masz bardzo niskie zarobki(chyba wpisywales je sam) to dostaniesz a jak najwyzsze to chyba jasne jak co rok że najwięcej nie dostaniesz Ten kto ma bardzo niskie to dostanie 1000 zł !!!

Masakra
@Pracownik 04.12.2018 23:56

No to skoro tak to jaka to premia? Premia to dodatek ewentualnie nagroda dla pracownika niezależnie od tego ile zarabia a już na pewno do premii nie są wliczane dochody członków rodziny. To o czym piszesz to zwykły zasiłek żadna premia. Mylisz pojęcia.

T
@Pracownik 04.12.2018 23:56

Jeśli nawet, to jakiekolwiek pieniądze dostają tylko pracownicy zatrudnieni przez Kongsberg. Ci, którzy nadal robią przez agencję, nie dostają nic, choćby pracowali nawet lepiej i więcej od tamtych.

Up
@Masakra 05.12.2018 17:00

Premia świąteczna z funduszu socjalnego jest przyznawana zgodnie z regulaminem zatwierdzonym przez związki zawodowe.

Pracownik
@T 05.12.2018 17:51

Tak jest i nic na to nie poradzimy dopóki jestes pracownikiem agencji nie dostaniesz nic tak było jest i będzie,chyba ze agencja od siebie da w co nie wierzę

Ki
@Pracownik 04.12.2018 23:56

Ci co na kongsbergu a ci co na agencjach nie dostają nic

Ki
@Up 05.12.2018 19:30

Ale dla tych cwanych co dostali umowy na kongsberg i nic nie robią a i co zasuwaja na agencji nie dostaną nic

ela
@Ki 09.12.2018 13:34

a robia taka sama robote a nawet i lepiej

Bobas
@Pracownik 04.12.2018 23:56

Na kongsberg tak a nie na agencje a ludzie na agencji lepiej pracują niz ci niektórzy na kongsnergu

Lopez
@Up 03.12.2018 06:25

Tak 1000 zł chyba jakaś kpina.Pracownicy Kongsberga na święta maxa dostali 500-550zł z socjalnego. Na taki duży zakład to j.j nie urwało nikomu.Nie liczył bym na żadną tzw. PREMIE 1000ZŁ.Włodarze firmy sobie to pewnie przydzielą Premie i nie takie małe!!!!!!!!! A z nas pracowników wyssają resztę krwi.Rozgłaszają na lewo i prawo o dużych podwyżkach po nowym roku.Obiecanki jak zwykle,trzeba pracownikom coś obiecać żeby (usunięte przez administratora) za te grosze , i najlepiej dorabiali w wolne soboty i niedziele.Powoli robi się syf.Mam nadzieje że się mylę,i stanie się cud.

Ktos

Z jednej strony Gercia a z drugiej Rachela Uciekajcie ludzie szanujcie sie zdrowka zycze Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienic startujacych na lidera oraz samych liderow w goglach

Up

Z golfa ukradli wycieraczki,akumulator i koło zapasowe.

Up

Liderka JD bardzo lubi panią kierowniczke. Uważajcie co przy niej mówicie.

Gość

Wiecie cos o tych krdzieżach? Nieźle się tam zaczyna dziać

T
@Gość 05.12.2018 16:56

Na jednej ze zmian zostało okradzionych kilka, czy nawet kilkanaście szafek w szatni damskiej. Wyłamali drzwiczki i gwizdnęli dziewczynom portfele, czy inne cenne rzeczy. Nic mi nie wiadomo o tym, czy firma podejmie w związku z tym jakiekolwiek działania.

Up
@Gość 05.12.2018 16:56

Wiadomo kto to. Dla dobra śledztwa milczą . Są nagrania z ukrytej kamery.

maciek

Ludzie w tym zakładzie sa (usunięte przez administratora) przez spodnie za marne groszę.Szanujcie się roboty jest multum za normalne pieniądze tylko trzeba dobrze poszukac.Tylko nieudacznicy nie zaradni zyciowo robią w tym zakładzie.

Pracownik
@maciek 28.11.2018 23:59

Nieudacznikiem jesteś ty!!! skoro tu nie pracujesz to nie nadajesz sie do jakiejkolwiek pracy jestes leniem i tyle Teraz zima wiec idź odśnieżać śnieg u ludzi może ci wiecej zapłacą niz tutaj Ja pracuje dlugo zarabiam sporo i jest ok ale jak sie komus robić nie chce to pisze właśnie takie komentarze jak ty Tyle w temacie

Szczera.42

Dzień dobry państwu robiłam w tym zakładzie prawie 3 miesiące to raczej praca dla młodych a co do lidera Krzysztofa to niemogę nic złego na niego powiedzieć bo krótko tam byłam ale poznałam tam 3 panie które 2 z nich nie mają same do siebie wogule szacunku same do siebie i wydawały mi lidera lizusami i fałszywymi osobami jedna z pan starsza a druga pani młoda wmiare niska w okularach przy tych paniach bym się pilnowała jeszcze był tam taki szczupły wysoki pan co mi tłumaczył co jak mam robić ale za dużo wypytywał i sporo chciał wiedzieć a sporo razy widziałam jak latał za liderem i dużo dyskutowali na tego pana szczególnie bym uważała za wiele z nim nie rozmawiała bo pewnie donosi liderowi a co liderów pana Krzysztofa i pani Patryci to nic na te osoby nie moge nic powiedzieć bo nic złego mi nie zrobiły te osoby wiec unikajcie tych 3 osób z tego działu co do pracy to lekka ale w tej branży powinna być trochę lepiej płatna mi się wydaje jeżeli byłam pomocna dla państwa to dobrze do usłyszenia

urzednik
@Szczera.42 07.11.2018 11:58

Ten zakład to tragedia ,powinna inspekcja pracy tam wpaść i przepytać ludzi ,praca trzy zmianowa i na koniec miesiąca 100zl wiecej niż najnisza krajowa,dlatego tam się już tyle ludzi przewineło w konicu nie będzie kto miał tam pracować,bo nawet z pośredniaka tam ludzie nie chcą iść.pozdrawiam tych co żerują na nas biednych pracownikach .

Kolega
@Szczera.42 07.11.2018 11:58

Dziwne ze liderów z wiązki i LM znasz imiona a ludzi co to ci tłumaczyli nie znasz tylko wizerunek pamiętasz. Widać że jesteś koleżanką liderów bo Pan Krzysztof i Pani Patrycja się akurat kumpluja.

pracownik konsberga

to prawda,mądrze i spostrzegawczo napisałeś.

NN

szczera prawda ,liderka p...z wiązek to taki wapir ,dziury nie zrobi a krew wypije ,gołym okiem można zauważyć jak traktuje ludzi nie równo ,jednych faworyzuje a innych (usunięte przez administratora),ale to tak jest jak się ze wsi zerwie i dorwie do rządzenia hehe

Nikosi
@Szczera.42 07.11.2018 11:58

Lepszy byl to odeslali go i zrobili kiero po szkole zasadniczej

Bobas
@pracownik konsberga 01.12.2018 22:14

Cieszę się że ktoś popiera moja opinie. Ludzie pracujący odchodzą i zostają sieroty którymi można manipulować. Ale spokojnie karma wraca i ktoś kiedyś doniesie ba nawet nagra jakie świnie podkładka liderka P.. Swoim praciwnikom

Teoria

Atmosfera wcześniej nie była idealna, ale po tym, jak kierownictwo objęła pewna pani o dość specyficznym imieniu, zrobiło się nie do wytrzymania. Strach do niej podejść i o cokolwiek zapytać, żeby nie usłyszeć wykrzyczanych opryskliwym tonem pretensji. Pani jest arogancka, zarozumiała, nie szanuje pracowników, stresuje ludzi, wywiera presję, skutecznie obrzydza ludziom życie. Można się starać, pracować szybko i sprawnie, przychodzić w soboty na 12 godzin - od kierowniczki usłyszy się jedynie opryskliwe i złośliwe komentarze i pretensje - bo linia stoi i nie trzepiemy kolejnych porsche, bo podchodzimy by poinformować o problemach, bo mamy pytanie, bo za wolno pracujemy... Nota bene - linie stoją a organizacja leży. Brak mat, brak wiązek, brak etykiet, zepsute skanery, zgrzewarki, windy, pracownice w panice latają po innych liniach i szukają zajęcia, żeby znowu nie dostać srogiego opierdzielu za to, że w ogóle przyszły do roboty. Coraz więcej osób, które do tej pory były zadowolone z pracy i nie narzekały, zaczyna głośno mówić o planach odejścia z firmy - zwykle po tym jak zostały po raz któryś z kolei poniżone i potraktowane z góry przez panią, która jest przecież mądrzejszą, lepszą i bardziej wartościową osobą, niż ordynarny roboczy plebs... Odechciewa się człowiekowi wszystkiego, choćby ne wiem ile miał wcześniej entuzjazmu i chęci. Jeśli firma chciałaby motywować ludzi i podnosić ich efektywność - nie tędy droga.

Waldemar
@Teoria 27.11.2018 23:58

Nie wiesz co się robi światło gaśnie. Pani znika. W pracy nie siedzi 24/7. Dorwać na mieście na parkingu upolować I po problemie. Są odpowiedni ludzie. Czy to Pruszków czy Włocławek że zaraz posprzataja taki bałagan.

pracownik konsberga
@Teoria 27.11.2018 23:58

Myślę że to babsko w domu nie lubią ,nie szanują ,mają ją za nic ,więc żeby się dowartościować to całą swoją flustracje przenosi do pracy i wyżywa się na pracownikach ,ona jest nie do wytrzymania ,ludzie się boją o cokolwiek zapytać ,ba ta kobieta nie wie co to jest dobre słowo,robisz dobrze jest zle,robisz dużo też jest niezadowolona ,ciągle ma muchy w nosie ,psuje atmosfere ,masz racje.

IWONA
@Teoria 27.11.2018 23:58

Ta kobieta terroryzuje zakład ,powinni ją zgłosic o mobingg,niech ktos w konicu z góry to zauważy ,bo ludziom przez tą kobiete odechciewa sie pracowac,od wielu osób słyszałam ze beda sie zwalniac,niech tylko otworza zakłady obok to przekonacie sie ile ludzi uwas zostanie ,do pani G... niech pani zauwazy ze pracuje z ludzimi,a nie z bydłem .

Up
@pracownik konsberga 28.11.2018 22:00

Członka jej trza.

Pati12

Najlepsza jest zmiana E.K Liderka bardzo pracowita i pomocna super babka . Ludzie są mega fajni i sympatyczni i zgrani , chłopacy na laminacji Pl 04 S.R i P.W są chyba najbardziej zabawnymi chłopakami na laminacji z wszystkich zmian ????

Ann
@Pati12 28.11.2018 07:36

Popieram liderka Ewa jest przesympatyczna i bardzo pomocna. Super kobieta!!!

pracownik konsberga
@Pati12 28.11.2018 07:36

To prawda najlepsza liderka,bardzo pomocna ,mozna o wszystko zapytać ,wytlumaczy,szkoda że w tej firmie jest mało takich Ewek.

Pracownica z Pikutkowa
@pracownik konsberga 28.11.2018 21:51

U Beaty na zmianie t ez jest s uper dba o swoich ludzi i zawsze ktos pomoze wytłumaczy na spokojnie co i jak zrobic

Jule
@Pati12 28.11.2018 07:36

Ewa chyba sama na siebie piszesz pozytyw. Nikt Cię nie lubi bo jesteś wieśniarą na Maxa.

były pracownik

Najgorsza firma w jakiej pracowałem sami konfidenci i nygusy na których trzeba pracować.Stanowczo odradzam tam pracę.

Jimi Morrison

Firma spoko bardzo przyjazna jak dla mnie!!! Moje sugestie dla Kongsberg Automotive: Z mojej oceny,umowy o pracę powinny być trochę szybciej,a nie człowiek z miesiąca na miesiąc czeka,albo przedłuża,albo nie.Loteria Lubię atmosferę w Kongsberg Automotive za: Miła atmosfera

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik konsberga

dobrze napisane,Ja tylko czekam kiedy otworza zaklad tutaj drugi i uciekam ,bo w konsbergu nie zamierzam pracować,codzienny stres i atmosfera przytłacza i jeszcze ta G..,zostawię tę osobę bez komentarza bo każdy wie że wykończy połowe ludzi ,będą odchodzić jeden po drugim.

Nick

Chyba tylu opinii o Kongsbergu w Brześciu Kujawskim jeszcze nie było. Może wreszcie ktoś to przeczyta i podejmie słuszną decyzje. Ludziom zależy na tej pracy, ale nie na takim kierowaniu. A liderzy niech wezmą się za robotę a nie tylko udają, że pracują . Przeglądają tylko swoje konta 10go a w rzeczywistości to pracownicy wykonują za nich wszelką robotę. W dodatku dają z siebie wszystko a za parę dni mówią ,że jest zabrana premia. To po co się starać? Nie doceniają pracowników i tylko widzą siłę roboczą.

Jimi Morrison

Moje sugestie dla Kongsberg Automotive: Witam nie wiem dlaczego ludzie maja problem do Krzyśka?? Dobry człowiek,dobry lider. Pozdrawiam Lubię atmosferę w Kongsberg Automotive za: Każdy wyluzowany

czemu

Czemu narzekacie przecież za to ze przychodzicie macie 100% wiecej płacone? Praca czysta , lekka, warunki nie szkodliwe .

krzyś
@czemu 25.11.2018 21:33

sobota12 godzin,nocki juz w niedziele ,i gdzie te 100 procent jak przewaznie odrabiasz za cos i nawet w wigilije przychodzisz i wyplata marna ,no faktycznie jest sie z czego cieszyc hehe

czemu
@krzyś 26.11.2018 09:33

Wigilia była odrabiana 12 listopada przecież

Wściekły Roman
Zweryfikowany użytkownik
@czemu 25.11.2018 21:33

Nie szkodliwe. To chyba u ciebie w domu .

anonim

(usunięte przez administratora)

Gerard

No tak, jest tu racja w tych waszych wpisach. Szkoda, że nikt nie zauważył kolesiostwa i układów na poszczególnych działach. Ci pochodzący z ...grona zaufanego potrafią cały dzień nic nie robić, tylko ukrywać się po kontach , lub prowadzić rozmowy wśród znajomych. No układ partnersko towarzyski górą. Ciekawi jedynie sposób wypełnienia karty pracy... Dlaczego liderzy wiedząc o tym , to tolerują.... bo jak nie brat, to kolega, tata, siostra, takie tam . Inni mogą sobie ręce urobić i tak cel nie jest osiągnięty, inni tylko chodzą. KIEROWNIKU, nie będzie dobrze, jesteś postrachem nygusów, ale i tak są układy krok przed Tobą. Wydajność nie wzrośnie, kpina dla tych, co pracują uczciwie , a pieniądze mają podobne. Zróbcie coś z tym problemem, bo naprawdę jest duży... po cholerę praca w niedziele....

Gerard

Gertruda, wierzę w Ciebie, zrób coś wreszcie....

Uwaga
@Gerard 24.11.2018 19:59

No ktoś wreszcie mówi moim głosem????

Uwaga
@Gerard 24.11.2018 20:11

Gertrudy odpowiedz: Bedziemy pracować od poniedziałku do niedzieli.

pracownik konsberga
@Uwaga 24.11.2018 21:19

hahahaha już niedługo tak będzie.

RUDYGERTAWONDOPIEKŁA

Te nadęte bufony z miejsca, które wszyscy błędnie nazywają "górą" w ogóle nie dbają o pracowników i nie liczą się z ich zdaniem. Miało być tak pięknie w tym zakładzie "socjale, europejskie standardy" itp., a ludzie (usunięte przez administratora) po 6 miesiecy na agencji podpisujac umowy co miesiąc licząc na to, że ktoś łaskawie w końcu da im normalną umowe na którą już dawno sobie zasłużyli. Kolejna sprawa o której warto napisać. Jak Lider jest za dobry dla szeregowych to dostaje nagany od Rudygerty bo przecież mimo tego, że ludzie wykonują swoją prace starannie i tak jak należy wyrabiając normy itp. to powinno się po nich jeździć i wywierać ciągłą presję tworząc mega nieprzyjemną atmosfere w pracy. Jeżeli ktoś rozważa podjecie pracy w tym miejscu to stanowczo odradzam. Lepiej zarobic tą najniższą krajowa na jednej zmianie i w normalnej atmosferze niz całe 1800zl na reke na 3 zmiany i jedna sobotą i kierwoniczka z Treblinki.

Ktoś
@RUDYGERTAWONDOPIEKŁA 23.11.2018 19:44

Jak ktoś dobrze poszuka znajdzie prace za ponad 2000 lekko na góra dwie zmiany i bez nadgodzin i jakiś szczególnych kwalifikacji czasy sie zmieniają powoli , we włocławku to dłuzej trwa ale w innych miastach to co innego :)

Anna
@RUDYGERTAWONDOPIEKŁA 23.11.2018 19:44

Dobrze napisane ,kurcze tak miało byc dobrze ,tak za chawlali zakład a okazuje sie ze stworzono (usunięte przez administratora) za psie pieniadze,

Anna
@RUDYGERTAWONDOPIEKŁA 23.11.2018 19:44

Atmosfera w tej pracy jest okropna,presja ,presja i do tego nerwy,to prawda ,ja pracuje pół roku i szukam pracy ,mam nadzieję że od stycznia już będę gdzie indziej ,przyjmując mnie do pracy tak ładnie z biura mówili,a okazało się wszystko wielką porażką .ludzie będą odchodzić ,bo to jest praca w tym zakładzie dla tych co nie mają dzieci i rodzin,6 nocek i 6 dniówek i to bez dnia wolnego to porażka.

Uwaga!

Nie no....teraz jeszcze wprowadzonych 6 nocek a po nich 6 dniówek w tym sobota dwunastka, wręcz pięknie i za nocke w niedziele płatne 100% . Oni są śmieszni a najbardziej Gertruda. Niech sama stoi tyle godzin i zasuwa. Gębom poezje każdy potrafi tworzyć.

Okej

Witam czy to prawda że mają zwalniać zamiast przyjmować nowych??

komarkomax
@Okej 22.11.2018 10:04

Przyjęcia nowych pracowników do pracy odbywały się w poniedziałki i czwartki spotkanie na stołówce z kierownikiem plus obchód po hali z trenerkami . Jeśli byłbyś na tyle spostrzegawczy to dawno już takiego zjawiska nie było , pracuje na agencji i z tego co wiem agencja dawala umowy na miesiąc a od nie dawna na dwa tygodnie.

Anna
@komarkomax 22.11.2018 11:38

Bo ludzi już niema do pracy ,wyczerpali limit ,nikt nie chce pracować jak murzyn i w atmosferze okropnej.

NN

A na wiązkach liderka potrzebuje dwóch zastępców?ludzi do pracy brak a nieformalna zastępczyni liderki przysypia z nudów i krąży nic nie robiąc .lider swoje robi,zastępczyni nr 1 tez a G.... zajęta nic nierobieniem .gora chyba nie widzi

Gerda.

A babe jage podajcie do inpekcji pracy o mobing. W poprzedniej pracy już to przerabiała.

Gerda.

Celowe posunięcia,żeby ludzie zaczeli strajkować. Kogoś chcą odpalić i to nie chodzi o szeregowych.

Gerda.

Moja rada jest taka. Weźcie przykład od policji i kierowców mpk.

Cat manager

Z tego co widze to manager jakosci sypie cały system w dół w tej firmie, osoba która nie ma nic do powiedzenia sorry ale nie powinna znalezc sie na tym poziomie ale to chyba prawda , ze nowy dyrektor po prostu zatrudnia takich do manipulowania, pozdro pseudo-managery!

Masakra

No i zaczął się cyrk Firma tak się wszędzie chwali socjalem a (usunięte przez administratora) nie socjal jest. Talony na święta tylko dla pracowników z umową z Kongsberg w dodatku zatrudnionych minimum od września i to na podstawie przedstawionych przez nich dochodów. No śmiech na sali. Oczywiście ci z agencji nic nie dostaną bo mimo że pracują tak samo jak "firmowi" są gorszym pracownikami a nie jedna osoba pracuje lepiej i dokładniej niż ta co dostała umowę bo ma dobre układy z liderem a poza wymądrzaniem się i łapaniem figur nic nie potrafi. Miała być praca 5 dni w tygodniu soboty dodatkowo płatne a co jest? Od kilku tygodni prawie każda sobota za normalną stawkę bo odrabianie czegoś mało tego już popołudniowa zmiana przychodzi w sobotę na 14 do pracy a nocki zaczyna już od niedzieli. Ładny (usunięte przez administratora) się tam zaczyna robić. Niedługo przestaną pytać i prosić tylko będziemy obowiazkowo pracować wszyscy od poniedziałku do soboty i to za normalną stawkę i na 3 zmiany. (usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Zapowiadało się całkiem fajnie a wyszło jak zwykle. Ludzie będą z firmy uciekać jeśli nic się nie zmieni tym bardziej że nowe zakłady powstają powoli w pobliżu więc chyba czas zacząć dbać o pracownika.

alf_z_melmak
@Masakra 20.11.2018 10:45

Cyrk to trwa od kilku miesięcy i będzie trwał nadal będzie jeszcze gorzej ! trzeba zauważyć i podzielić zakład na dwie części na ludzi którzy znają swoje prawa przede wszystkim czytali umowę chociaż raz i będą o te prawa pracownicze walczyć a druga grupa "ciemnogród" co im się powie to zrobią niech robią taka dalej pozwalają się zastraszyć farmerowi i jego wyciągniętymi surowymi konsekwencjami ! gratulacje sytuacja tak z niedawna bo z 12 listopada sprawa znajdzie finał w PIP i tylko czekać do Wigilii bo przecież to jest dzień pracujący chętni się znajda w Pruszkowie przecież pracują kwestia czasu. Przyjęcia są wstrzymane coraz więcej twarzy z Pruszkowa czekać tylko na zwolnienia i podwyżkę od Prezydenta Dudy bo na zakład nie ma co liczyć.

Zostaw opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive