Opinie o Kongsberg Automotive

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive

Ciekawy (a)

A jeśli chodzi o zakwaterowanie w tym ich hotelu podczas pobytu tam? Hotel jest w porządku?

Wściekły Roman
@Ciekawy (a) 03.01.2018 23:07

Hotel w miarę jest remont. Ale da się wytrzymać. Ale Zobaczysz Jak jest na produkcji to zwatpisz. Pojedziemy zobacz ocen. Zero nauki tylko cele. Podstawę ci tylko pokażą. I już myślą że będziesz za.......l. Nie są na stałe na umowie z Kongsberg. Teraz to minimum 6 miesięcy. Za 13 Brutto. Może jak ktoś nie będzie miał coś do gracza włożyć to tu przyjdzie. Pozdrawiam

krviufvid
@Wściekły Roman 04.01.2018 21:33

Nikt nikogo na siłę nie trzyma.

Giovane

Otrzymalem oferte pracy w KA pruszkow od 22 stycznie 16zl brutto plus jakies dodatki. Chce wiedziec czy warto , jaka jest tam atmosfera pracy i czy bardzo ciezko. Dodam ze bylbym zatrudniony przez adecco

Alwaro19

Witam na czym polega praca u nich? Pokażą na początku co trzeba robic??? Jadę właśnie w następnym tygodniu do nich ale po przeczytaniu nie ktorych opinii az mi sie odechciewa.Jezeli mi sie nie spodoba np.po 2-3dniach to mozna stamtąd sie zwolnic czy trzeba pracowac do konca podpisania umowy?

Gość

Przyjechały już nowe osoby się szkolić?

Norbert

Szukając pracy czytałem opinie o firmie i powiem, że jestem bardzo zniesmaczony poziomem tego forum. Piszecie takie bzdury a przecież to forum jest do pisania na temat firmy jak to słusznie zauważono. Czy może ktoś napisać jaka jest atmosfera w pracy?

Itki
@Isia 19.12.2017 09:46

Pani z hr niech się nie wypowiada. Gdyby było dobrze nikt nie miałby czasu wchodzić na takie fora. Niech sobie HR sprawdzi jakie wpisy są w firmach, w których jest w miarę OK

Ss
@Itki 08.01.2018 18:57

A o jakich firmach piszesz ze jest OK? Co polecasz w okolicy Pruszkowa?

Ciekawy (a)

A te 50 dodatkowych osób już przyjechało się szkolić do Pruszkowa?

Jacek ,,,,,,

Ukraina w Pruszkowie zarobi więcej niż Polacy w Brześciu , znaleźli tani rejon , spore bezrobocie i pewnie benda stawki jak w większości Włocławka czyli okolice najniższej krajowej . Bo zamiast osobom które szkoliły się w Pruszkowie i są już w Brześciu dać odpowiednią stawkę by ich docenić i by one mogły zachęcić innych to dadzą w granicy 14zl i z czego mają się cieszyć . Z tego co wiem to większość osób które jeszcze się szkolą w Pruszkowie zamiaruje szukać innej pracy bo za 14 zł się nie opłaca dojeżdżać niektórym 30 km .

Waldemar

Rafał R. Liderze. Ty Patrolu. Matka chyba ci zabawki przybrzybijała do podłogi. A ojciec Gasil wuzek z tobą , Łopata. Twoi ludzie w Brzesciu słabo się nadają na stanowiska. A papiery Podbitke. Przez ciebie. Zastanów się co robisz. Mysi Bob ku.

Ciekawy (a)

Czyli osoby, które pojechały do Pruszkowa we wrześniu/październiku już wróciły na stałe?

Młody
@Ciekawy (a) 03.01.2018 23:22

Niestety nie , niby zjechali najlepsi , tak informował kongsberg , którzy na obecną chwilę czasami nie mają co robić w Brześciu , robią po parę sztuk a najgorsi niby zostali którzy robią jak większość cele , normy i nie mogą dostać wolnego bo jest tyle zamówień . Więc o co tam chodzi nikt już nie wie .

Rozczarowani

Ludziska słuchajcie nie polecam pracy w Brześciu , jesteśmy w Pruszkowie 4 miesiące i za dużo się nie dzieje , najniższa krajowa , na Brześć zjechało parę osób za też nie wielka stawkę , my w Pruszkowie nie jesteśmy szanowani mimo robienia norm i celów , słuchy idą ze będziemy tu do marca za najniższą i to przez agencję Adecco która jest nie wyplacalna bo diety za listopad im ciężko wypłacić , w Brześciu część osób nie ma co robić , sprzataly tam a dostaną umowy na kongsberg mimo mniejszego stażu , nie urazić osób które tam zasłużyły na umowę bo się starają praca a nie buzią . A my w Pruszkowie mimo wysiłku braku możliwości dostania urlopu bo jest dużo pracy mimo rozłąki która się ciągnie a było mówione ze miała być max 4 mies pracujemy za 13 zł . Zero premi , dodatków za pracę które pozostałe osoby otrzymoja . Jesteśmy gorzej traktowani niż Ukraina . Na początku było fajnie byliśmy jedną grupą , wychodzi na to że każdy miał mówione coś innego , robi się wyścig szczurów , trzeba uważać co do kogo się mówi , zabijają się o stołek , ploty jedno na drugiego , kłamstwa , zero szacunku i współpracy . Jak tak będzie dalej to w Brześciu się pozabijaja i zrobi się dziadoctwo , lepiej iść do pracy która już jest jakoś ułożona i ustatkowana bo tu start jest fatalny . Po powrocie z Pruszkowa trzeba będzie się rozejrzeć za inną praca bo kongsberg miesza ludźmi i sam doprowadzi do bałaganu w Brześciu .

Ciekawy (a)
@Rozczarowani 04.01.2018 18:19

Teraz jest oferta z Adecco, że potrzebują 50 osób na przeszkolenie w Pruszkowie. Oferują 100zl brutto za każdy dzień pracy w Pruszkowie hm....Tylko czy faktycznie wypłaca te pieniądze.

Rozczarowani
@Ciekawy (a) 04.01.2018 23:26

Trzeba ich pilnować bo diet w całości nie płacą , oszukują z agencji. Jest ogłoszenie ze po 2 mies. pracy w Pruszkowie będzie praca w Brześciu , a my tu już 4 miesiąc i nic nie wiadomo do końca kiedy Brześć . Ale jak mamy tam pracować przez kongsberg za marne grosze to lepiej już w Pruszkowie .

GośćxD

Czy może się tutaj wypowiedzieć ktoś kto się szkoli w Pruszkowie do zakładu w Brześciu Kuj. Jaka jest atmosfera w zakładzie w Pruszkowie. Jak są traktowane osoby szkolące się przez innych pracowników?

Wściekły Roman
@GośćxD 02.01.2018 14:29

Jak Śmieć. Nikt się tobą nie interesuje. Każdy lider ma cie w d.. ę. Ale jak zapie... asz za nich tam i dajesz sobą pomiatac wlazisz w (usunięte przez administratora) Ę. To możesz składać cv. Takich ludzi im potrzeba. Nic od nikogo się nie dowiesz. Chyba że 10 min przed pseudo zebraniem. Nie wspominam tam nawet 5 min pobytu. Do dziś Add.. O nie wypłaciło zaległej z listopada djet. Każdy tylko patrzy na ciebie z pod byka. Po paru miesiącach pobytu tam człowiek dopiero się dowiaduję o co im wszystkim chodzi. Twierdzą że zabieramy im pracę że K... G zapewniał że bada ja mieli po przeprowadzce. Co już pogłoski do hoża ich że są już odprawy przygotowane dla ludzi. I to cały ból. Ta dammm

A.mol
@Wściekły Roman 03.01.2018 17:13

Jakie odprawy ? Jak pracy będzie tyle że jeszcze ludzi będzie brakowało ja sh wyjadą ????

GośćxD

Chyba jeszcze bardziej muszą wam podnieść normy skoro macie jeszcze siłę tak się tutaj rozpisywać.

Pytanie

Czy mając szkolenie na trenera liniowego na dziale jest możliwość podniesienia stawki?

Pytanie
@Jacek placek 28.12.2017 16:23

Nie rozumiem. Ile trzeba mieć działów? Kilka? Chodzi o ten na którym pracuję.

Jacek placek
@Pytanie 29.12.2017 14:21

Masz na ss czy sh. Bo jeśli na ss to musisz mniec jeszcze opanowany jakiś dział z sh i wtedy należy ci się wyższą kasa

Gość

Jak są traktowani ludzie, którzy się szkolą do zakładu w ok Brześcia Kuj.?

Gosc

Witam,szukają specjalisty da.planowania/ds.zaopatrzenia.Czy możecie powiedzieć coś o tych wakatach/stanowiskach i pracy na nich?

ulcia

praca niewolnicza,ciężka ,stresująca,12 godź na nogach,tylko dla ludzi o żelaznym zdrowiu,zdrowych nogach i kręgosłupie,choć po paru latach takiej pracy ,kręgosłup na pewno wysiądzie

XYZ
@ulcia 07.12.2017 08:20

A to ciekawe, bo zmiany są po 8 godzin. Jedynie w soboty i niedziele zmiany są po 12 godzin.

Ona

Kiedy rusza fabryka w okolicach Brzes cia?

Ja
@Ona 17.12.2017 01:30

Podobno na przełomie styczeń -luty.

Ciekawa

Witam a jak wygląda pracy planszy produkcji? Ciężko jest?

Ciekawa
@Ciekawa 12.12.2017 18:03

Znaczy planisty

Zakamuflowany
@Ciekawa 12.12.2017 18:03

Planowanie produkcji raczej ratowanie przed kolejna katastrofa

Sados

Mowicie glupoty,praca jest ok zalezy na jakim dziale. Ja pracuje weekendowo przez agencje..stawki sa ok. Nie pasuje wypad. Firma specyficzna. Niekiedy warto

ciekawy

Witam, zostałem zaproszony na rozmowę w KA jako inżynier procesu. Czy ktoś orientuje się, jaka jest atmosfera, warunki pracy, czy warto przechodzić z innego zakładu? Jeśli chodzi o zarobki, to już wiem, że nie ma szału ;)

lol
@Doswiadczony 28.11.2017 23:24

Weźcie przestańcie gadać takie glupoty... fakt firma ma problemy organizacyjne, odbyla sie rewolucja, ale jako inzynier procesu krzywda sie nikomu nie dzieje, fakt jest duzo pracy i trzeba ogarniac szybko ale albo masz jaja i potrafisz przedstawic swoje racje albo bad ciapa...

Wow
@lol 03.12.2017 22:40

Czyli jak nie masz jaj nie aplikuj

Wiem co mówię

Poprzedni szef nie przygotował firmy do tak dużego rozwoju. Wolal się lansować na impezach. Odpuścił zarządzanie teraz trzeba nadgonic stracony czas. Firma nigdy nie była tak duża jak dziś. Można narzekać ze dużo pracy ale jeżeli ktoś chce się rozwijać to jest odpowiednie miejsce.

szyder
@Ronin 29.11.2017 17:39

no normalnie święty...

Ronin
@szyder 30.11.2017 09:16

Święci w firmie zostalli innych juz tu nie ma

Jeden z myślących pozytywnie

Ludzie o co wam tak na prawdę tu chodzi . Nie wiecie co się dzieje w firmach obok a robicie sobie pod nogi sami . KA w porównaniu do innych firm daje tak dużo możliwości a wy tylko pisać, gadać i tak w kółko a za konkretną robotę to nie ma się komu zabrać. Jak byście choć trochę myśleli i zespołowo pracowali to nie musieli byście tak tyrać. Waszym problemem jest tylko to że nie potraficie się zgrać jako zespół. !

Niespokojny

Dlaczego wstrzymano umowy na firmę? Pracuję tu kilka lat, ale tak jak teraz jest to jeszcze nie było. Ogólnie brak jakichkolwiek informacji na jakim etapie są zyski z produkcji, odkąd jest nowy dyrektor. Przepływ informacji masakryczny. Jedynie plotki, że z zakładem jest coraz gorzej, że ma coraz mniej zamówień. Część produkcji przenoszą do Brześcia. Otto przestało już przedłużać umowy, a Randstad wprowadza dziwną selekcję. Co się dzieje w tej firmie?

puk
@Niespokojny 16.11.2017 18:06

Taka sytuacja zawsze ma miejsce pod koniec roku. Mniejsze zamówienia wiec agencje wstrzymuja ztrudnianie i zwalniaja osoby które sie nie nadaja do tej pracy

Sygnalista

Firma jest teraz fatalnie zarzadzana, panuje ogòlny chaos w wszystkich obszarach, ale co się dziwic jezeli w ciagu dwoch miesiecy pozbyto sie lub pozwolono odejsci wiekszkosci. Managerow, teraz to chyba kot sie bedzie musil wytlumaczyc jak w tak krotkim czasie dał rade rozłożyc zakład

WIek
@Sygnalista 12.11.2017 00:38

No tak ale zatrudniona w ostatnich miesiącach osoba kierownicza ma fatalną reputację z poprzednich miejsc więc będzie zapewne jeszcze gorzej....

Lukasz

Czesc. Myślałem o aplikowaniu do Brześcia, ale na każde stanowisko wymagają doświadczenia na produkcji, a ja jeszcze na produkcji nie pracowałem. Jest szansa się dostać? Jak wyglądają zarobki netto? Jak traktują ludzi?

Patrycja

Na stronie internetowej firmy znalazłam informacje o tym jak były 2 lata temu obchodzona była 15 rocznica Kongsberg Automotive Pruszków. Mieliście okazję uczestniczyć w jej obchodach? Widzę, że podczas nich uhonorowano wszystkich pracowników z co najmniej 15-letnim stażem, a drugiego dnia obchodów pracownicy i ich rodziny wraz z lokalną społecznością mogli wziąć udział w pikniku zorganizowanym przez KAPR. Jak wspominacie to wydarzenie? Czy takie integracyjne akcje mają miejsce częściej, czy też może właśnie w przypadku szczególnych dla firmy i jej pracowników okazji?

Pytajnik

Ale jakie pieniądze? co znaczy nasze?

MontEverest

Niestety firma żegna się z pracownikami w nieelegancki sposób, do konca oszukuja jak potrzebuja zebys tyrał a potem połowa na bruk bo w brzesciu taniej

relista
@MontEverest 10.11.2017 16:46

To znaczy co się dzieje? Komu firma podziękowała? Zbiorowa histeria i tyle.

Styrany

Uwaga Kongsberg to firma w ktorej liczy sie tylko zarabianie pieniedzy ludzi traktuje sie jak przedmioty do ich robienia

zatroskany

ile osób odejdzie w listopadzie?

Ciekaw
@zatroskany 08.11.2017 20:33

A czemu mają odchodzić?

obs

Wędrówka inżynierów czas start!!

MyslacyInaczej

Szefowie z Kongsberg tacy madrzy a wzieli "Kota w worku"

FanKota

Wyniki produkcji w Kongsbergu nie dlugo w Brzesciu: tyle co kot napłakał

Esemowiec

Wlazl kotek na płotek i mruga piekna ta piosenka lecz nie bedzie dluga

Esemowiec

Skad sie wzial: ..żeby więc człowiek nie wpadł w samouwielbienie, by poznał jak ułomna jest z niego istota, Bóg dał mu przykazania, rozum i sumienie, a gdy to nie pomogło, wtedy stworzył KOTA. Autor: Franciszek Jan Klimek zrodlo Wikipedia

Wiola

Kot porusza sie i poluje w ciemnościach - taki zbieg okoliczności ?

Sygnalizator

W Pruszkowie na czele łańcucha pokaromowego stoi kot reszta przeznaczona jest do pozarcia

Zorientowany

Pruszków to teraz taki Animal Planet tematem przewodnim są koty i polowanie

Tygrys

Jak kota nie ma to myszy harcuja ale jak Kot wszystkie myszy zagryzie to wkrótce sam zdechnie. Przesłanie dla kota - szanuj sobie szaraki bo moga być Ci potrzebne.

Ciekawy

Ktoś coś wie o tym że agencja ma podnieść stawki do (usunięte przez administratora)zł. ?

Lol
@Ciekawy 11.10.2017 09:45

Pierwsze słyszę. ...a na jakim stanowisku?

ok
@Ciekawy 11.10.2017 09:45

Randstad Polska Sp. z o.o. (nr agencji zatrudnienia 47) jest wiodącą agencją doradztwa personalnego i pracy tymczasowej. Poszukujemy osób na stanowisko: operator-montażysta Miejsce pracy: Pruszków Oferujemy: - pracę na cały etat (3 zmiany) - wolne weekendy - umowę o pracę tymczasową (składki ZUS, prawo do płatnego urlopu) - stawkę godzinową (19 zł/h brutto) + miesięczną premię (300 zł brutto) - opiekę konsultanta na terenie zakładu - benefity pozapłacowe (karta OK System, opieka medyczna, ubezpieczenie, zniżki na zakupy) Odkryj PLUSy z Randstad i wejdź na: https://randstad.platformabenefitowa.pl/ Zorganizowany transport z: Żyrardowa Skierniewic Grodziska Mazowieckiego Wyszogrodu Bezpłatny transport z: Sochaczewa Błonia

Jerzyk

To jest normalna firma i jak ktoś chce pracować to będzie zadowolony.

Ko

Nie wiem jak Wy na to patrzycie,ale na tą chwilę gdzie mają zabrać płatne soboty ,nie widzę dalszego sensu pracy w KA. Niestety pensja i ogólne warukni nie będę warte dalszej pracy w tym miejscu za tak śmieszne pieniądze.

Kjn
@Ko 08.07.2017 01:15

Soboty już tylko za dzień wolny, którego nie można odebrać kiedy się chce, tylko kiedy pasuje firmie. Masakra

gość
@Kjn 31.07.2017 20:29

A ciekawe jak jest w innych firmach? to chyba jest zgodne z prawem?! ludzie przetańcie narzekać i idźcie pracować!

Jerzyk

Kongsberg Automotive to spoko firma, a pisarzy zawsze jest dużo.

Jackb

Warto przejść do akwarium przy magazynie ?

mpx
@Jackb 13.10.2017 10:53

W "akwarium" jest lepsza praca niż na hali to mogę powiedzieć i lepiej $$

Jackb

Warto przejść do akwarium przy magazynie ?

nick

moze jest pracownikiem i chce sie przeniesc na inne stanowisko lub do innej fabryki? zalosne...

Pip

Dużo osób z kujawsko pomorskiego jest na szkoleniu w Pruszkowie?

Pip

Dużo jest osób z kujawsko pomorskiego na szkoleniu w Pruszkowie?

Mistrz

Czy warto aplikować do firmy po tych zmianach personalnych?

Jerzyk
@Mistrz 09.09.2017 13:48

Jeśli nie ma już tej gwiazdy z HR i fircyka z łódzkiego to można próbować ;))

Agnes

A co na ostatnie zmiany powie Jerzyk? Szczerze mówiąc brakuje mi jego opinii.

Pelek

Która firma medyczna prowadzi opiekę medyczną dla fabryki w Koluszkach?

Zostaw opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive