Opinie o Kongsberg Automotive w Brześć Kujawski

3.1/5
Na podstawie 161 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie Kongsberg Automotive. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Kongsberg Automotive o rekrutacji.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Kongsberg Automotive w Brześć Kujawski

Michał

Praca na akord za najnizsza krajowa.Nie polecam

@Kuba

Niektórzy kandydaci nie chcą sobie dać tak od razu spokoju, bo jednak ze względu na coś zainteresowali się tym zakładem. ;) Trudno też jest uwierzyć w to, że dosłownie wszyscy byliby toksyczni… Jest tu ktoś kto inaczej widzi tę całą atmosferę?

Xd...

Myślałam, że Grażyna jest w porządku ale jedna warta drugiej.

Ciekawy
@Pracownik

Jaki jest powód , że zakład cały czas prowadzi rekrutację? Ludzie są zwalniani czy sami odchodzą?

Ciekawski

Podobno będą budować kolejną halę. Ktoś coś słyszał?

@Ciekawski

Nic nie będą budować , skąd te bzdury!.

Operator

Czy to prawda że ogłoszenie na technika UR jest z powodu odejścia aktualnego kierownika do innego zakładu z częścią techników ?

Alicja

W konsbergu pracują bardzo konfliktowi współpracownicy którzy kopia dołki pod każdym którym się ktoś nie spodoba.Do tego dochodzi atmosfera która jest wręcz toksyczna i wyczerpująca.Stale liczą się normy a nie zdrowie pracownika dlatego dużo ludzi odchodzi lub idą na zwolnienie lekarskie.

Lorenzo
@Alicja

Koleżanka zapomniała dodać że Liderzy oraz Shift Liderzy też są toksyczni i kopią dołki między sobą i operatorami. Fakt nie wszyscy ale sporą część. Fabryka jest toksyczna zgadzam się z opinią. Rotacja ludzi duża bardzo duża.

Hubert
@Lorenzo

Ludzie odchodzą głównie sami czy też często są zwalniani? Przydatna informacja dla ludzi, którzy szukają pracy na stałe :)

@Hubert

Nie otrzymasz tam stałego zatrudnienia chyba że jesteś (usunięte przez administratora) i lizusem team lidera lub kierownika.Szkoda czasu

Abc
@Były pracownik

Każdy tam dostanie zatrudnienie ,pod warunkiem ,że nie chodzi często na l4 I sumiennie wykonuje swoje obowiązki.Ja polecam wszystkim pracę w KA. Praca jest prosta ,czysta , a ludzie ? No cóż, w każdej firmie znajdą się barany i osły. Najlepiej przyjść do pracy ,zrobic swoje i nie otwierać się na nowe znajomości. Liderzy są normalni ,na każdej zmianie. Dla mnie robota jak robota. Polecam wszystkim

W kolsbergu nie liczą się umiejętności możesz być dobrym pracownikiem ale i tak cię zwolnią nie przedłużą umowy z zazdrości. Po drugie każdy pod każdym kopie dołki sprzedaje bo myśli że dostanie awans. Po trzecie zauważyłem każdego miesiąca ludzie zmieniają się jak rękawiczki jedni odchodzą drugim nie przedluzaja umów miesiecznych. Po 4 w obozie pracy się pracuje z toksyczna atmosfera i co najważniejsze z normami które są zawyzone

Racja Nowy wpis
@Abc

Dokładnie tak jest, zgadzam się w pełni, wszystkim nie dogodzisz. Wszędzie trzeba pracować. Nikomu nie płacą za siedzenie i zbijanie bąków. Jak się coś nie podoba, można szukać innej pracy, chociaż tacy to narzekają na wszystko, zmieniają pracę co parę tygodni, bo temperatura nie taka, bo godziny nie takie, bo za mało tego, bo za dużo tego, bo koleżanka źle spojrzała, bo herbatę lubi inną, bo buty niewygodne, bo nagle dojazd nie odpowiada, bo niech chce stać, bo nie chce siedzieć, bo nie chce się uczyć nowych rzeczy, i tak dalej. Sam bym nie chciał takiego pracownika, więc jeśli jest tu taki, to niech lepiej w ogóle niech nie szuka w kongsbergu dla siebie pracy, szkoda wszystkich czasu

Hubert Nowy wpis
@Abc

Czyli nie ma problemów z umową na czas nieokreślony? Bo właśnie taka najczęściej interesuje kandydatów.

Abc Nowy wpis
@Hubert

Nie ma żadnych problemów z umową, każdy w swoim czasie dostanie.

Olek

Co to za zwolnienia w KA? Co się dzieje? Nawet biurowym powypowiadali. O co chodzi?

Nygusow z biura dają wypowiedzenia jak nie mają co robić tylko ploteczki kawka i romański to nie ma co się dziwić że w kolsbergu nikt nie zna dnia godziny kiedy zostanie zwolniony.

Max
@Olek

Te zwolnienia to może być dopiero początek. Jednorazowo podziękowano 30 osobom z produkcji i kilku z biur. Coś się chyba w KA dzieje.

@Max

Ktoś wie co się dzieje? Czy będą kolejne zwolnienia?

Ktoś
@Marek

Zwalniają? Kilka agencji i sam zakład daje ogłoszenia o pracę. O co chodzi??

@Ktoś

Zwolnili, a teraz zatrudniają. Dziwna sprawa, coś sie w KA dzieje. chyba nieprzemyślana decyzja. To pewne, że Józef przychodzi?

Xxx
@Marek

Tak pewne że przechodzi a w Lear też tak było ludzi pozwlniali i na koniec przyjęli nowych na miesiąc czasu bo starzy nie chcieli wrócić a terminy wysyłek muszą być dotrzymane

@Ktoś

Dziwne mnie właśnie przyjęli ... Jakieś opinie o zmianach ABC ?

@Nowy

Co z tego że cię przyjęli popracujesz 2-3 miesiące i cię zwolnią następny przykładzie na twoje miejsce tak działa ten zaklad

@Nowy

Nie sugeruj się opiniami na tym forum frustratów którzy wylecieli na własne życzenie. Popracuj trochę po obserwój i sam wyciągnij wnioski. Praca nie jest arcy trudna wystarczy chęć do nauki , praciwać uczciwie a nikt cię nie zwolni. Jakoś inni pracują po parę lat więc chyba nie jest aż tak źle.

@Pracownik

(usunięte przez administratora) prawda możesz być dobrym pracownikiem i cały czas chodzić do pracy i tak ci nie przedłużą umowy.Rzucaja człowieka po różnych celach od trudnych do łatwiejszych.

@Adam

Bzdura. Osobiście znam pracownika który z adeco przeszedł po miesiącu pracy za naszą rekomendacją osób którzy z nim pracowały. Nie dostają umów (usunięte przez administratora) którzy by chcieli przyjść po zbijać bąki przez 8 godzin i mieć wywalone albo siedzą na L4. A to że pracowników rzucają po różnych celach nie jest niczym nie normalnym. Cele są różne po bardzo łatwe i trudniejsze jak piszesz ale taka jest specyfika tej pracy i jeżeli pracujesz na różnych celach jest to z benefitem dla ciebie bo się uczysz i rozwijasz gdzy siedzisz na jednej celi przez np. rok stoisz w miejscu pod względem rozwoju. Po drugie jeżeli zaplanowane są pracę na konkretnych celach a w tym dniu niema osób którzy tam często pracują logicznym jest to że musi ich zastąpić ktoś inny , więc kto miał by ich zastąpić twoim zdaniem jeżeli każdy siedział by tylko na jednej i tej samej celi?

Le pinesk

Oj nie w temacie ktoś tu jest. Premii nie ma od paru miesięcy w KA. Radzę się zorientować w sytuacji zanim coś się napisze. Pozdrawiam

Zorro
@Marek

Jakie zmiany będą za Józka? Czego się spodziewać?

Ewa Nowy wpis
@Adam

tak to działa, jak się nie nadajesz, a jak dostajesz szansę, żeby się przeszkolić, ale dalej po 2 miechu nie kumasz, to po co maja cie trzymac, a tym bardziej jak lenie w kratke chodza, to taki dlugo nie popracuje, nie szanujesz pracy to cie zwolnia predzej czy pózniej, tak jest w kazdej firmie i nie ma sie co dziwić

Ona

Czy ktoś ma e-mail na który może składać cv w sprawie pracy.

CV
@Ona

CV można składać do Adecco, mają teraz ogłoszenia. Ja tak dostałem pracę

Michal

Nie polecam tego miejsca pracy.Na początku jak się przyjmowałem obiecują złote góry a rzeczywistość jest inna.Zwalniaja dobrych pracowników bo liderzy boją się o własne stołki.Ludzie kopia dołki jeden przez drugiego oraz podkładają świnie nowym pracownikom.Ludzie przez agencję pracy zmieniaja się jak rękawiczki.Odradzam nie otrzymacie tam stałego zatrudnienia

Pracownik produkcji
Przebieg rekrutacji

bardzo sympatycznie

Pytania

czy naprawdę jest tak strasznie jak się czyta z opinii?

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Blanka

Jak najszybciej tam nie ma czasu na uczenie nowych zazwyczaj po okresie próby będziesz wiedzieć czy się nadajesz czy nie dużo zależy od brygadzisty czy jesteś z polecenia czy nie jak jesteś z polecenia to możesz nić nie robić i tak cię zostawią jak kierownik czy team lider jest twoim kolegą to nawet pijana możesz przychodzić do pracy i cię nie zwolnią nawet jeszcze pracownikiem roku zostaniesz

Lisek

Powód nie przyjecia do pracy bo jestem osobą leworęczna a maszyny są dostosowane dla praworęcznych bardzo żałosny powód śmiech na sali oraz dyskryminacja leworęcznych osób jak by byli gorsi ☺️

Xxx

Pan siwy likwidator z Lear teraz będzie waszym dyrektorem i podobno macie być tylko dwa lata i koniec waszego zakładu po to go wzięli on od tego jest od zamykania zakładów to jest kolejny na jego liście

Hubert
@Xxx

Czyli nastąpiła zmiana dyrektora, tak? A może to właśnie po to, żeby zakład utrzymać. W końcu dużo się tutaj ostatnio pisze o zwolnieniach.

@Hubert

Wymiana się szykuj jednych zwalniają a drugich przyjmują po co tam pracować jak cię i tak zwolnia

Olek
Użytkownicy czekają na odpowiedź 11 dni.

Firma obecnie zatrudnia. Niedawno były spore zwolnienia. Jak to wytłumaczycie? Skąd taka niestabilność?

Monika

(usunięte przez administratora) nie zakład na całą okolicę.Cieple posadki rozdawane po znajomości z normalną umowa na minimum 3 miesiące a przez agencję jesteś tylko pracownikiem tymczasowym maksymalnie 1 miesiąc.Potem umowy nie muszą ci przedłużyć wszystko zależy od kierownika zmiany jak wchodzisz (usunięte przez administratora).Nie którzy sprzedawczyki przygotowali sobie wiadro wazeliny Nie polecam chyba że dla ludzi o mocnych nerwach

Madzia

Oni się boją prawdy to ich boli że ludzie przejrzeli na własne oczy jaki jest Kolsberg.Ludzie ich znają i nie polecają na okolice

Lukasz.

Chciałem się zatrudnić do kongsbergu że potrzebują do Pracy,byłem na spotkaniu,a po spotkaniu odmowa jest jak to jest tymi przyjęciami do Pracy,a cztery agencje do zatrudnienia,ludzie się zmieniają jak rękawiczki w tym zakładzie,opinie proszę na ten temat.

@Lukasz.

Jest więcej chętnych niż pracy przyjmują tylko wybranych.Pezez agencje umowa na miesiąc i przedłużana co miesiąc.Tam dobrze mają ci co pracują na umowach stałych lub okresowych min na rok wkręconych po rodzinie z polecenia.Przez agencje pracy ludzie każdego miesiąca zmieniają się jak rękawiczki nie bez powodu.

kuba

praca w warunkach stresujących, intrygi i zawiść w miejscu pracy, ciążka praca fizyczna, zmagania intelektualne, które nie przynoszą rezultatu, uczucie osamotnienia, brak akceptacji w miejscu pracy. zobowiązanie zbyt trudne do zrealizowania, trudne warunki pracy, brak współpracy, zbyt duża odpowiedzialność, brak czasu na odpoczynek po pracy. Tak tyo wygląda praca w kolsbergu

Kuba

Bardzo faszywo ludzie pracują w Konsbergu wraz z Ukraińcami którzy myślą że wszystko im wolno.A team liderzy ma swoich wybrańców których lepiej traktuja nie mówiąc o Ukraińcach którzy zabierają miejsca pracy w Kolsberga.Na nowych pracowników nie polecam tam pracy

Kuba

Śmieszny zakład że śmiesznymi ludźmi i team liderami.Za wykonanie normy dostaniecie śmieszne 100zl premii.Zwalnisja ludzi bez powodu rotacja ludzi duża przez agencję praca na max 2-3 miesiące.Szkoda czasu użerać się z toksykami którzy wyssyssaja energię z Ciebie.Nie polecam

konsb

Tak piszecie że pracownicy donoszą , a liderzy inaczej robią? Jedni na drugich gadają do zwykłych pracowników.

Madzia

W dobrej firmie ludzie trzymają się pracy a w (usunięte przez administratora)pracy ciągle brak ludzi i zmieniają się jak rękawiczki.Do tego należy konsberg

Michał

Praca na akord za najnizsza krajowa.Nie polecam

@Michał

Nie pracuje nikt za najniższą krajową . Gdzie ty pracujesz skoro masz akord. Nikt w firmie nie pracuje na akord.

@Pracownik

Normy godzinowe to inaczej praca na akord tylko głośno tego nie mówi ponieważ nikt by nie przyszedł tu pracować

@Adam

Jeśli nie odróżniasz normy godzinowej od pracy na akord to trudno z tobą dyskutować. Sprawdź sobie jak wygląda płaca na akord to może zrozumiesz.

Michał ma racje
@Michał

W systemie akordowym uwzględniona jest tak zwana norma pracy. Wskazuje ona, ile produktów powinien wykonać pracownik w określonej jednostce czasu.

@Michał ma racje

Nie polecam tego miejsca pracy Miejsce plotek, pomówień, poniżania pracownika przez innych wspópracownikow

@Michał ma racje

Ok. To ile aktualnie trzeba wykonać takich produktów, żeby była wyrobiona norma? Zwiększyła się ostatnio?

@Miłosz

Daj spokój sobie z tym zakładem szkoda czasu.Jeden wielki (usunięte przez administratora) i toksyczni pracownicy jak by mogło to by cię zjedli

@Kuba

Ostrzegam przed podjęciem tam pracy tam liczą się układy i jak głęboko trzymasz paluszek u team lidera i kierownika zmiany.Dosyc że praca jest w akordzie to za twoimi plecami stoją fałszywi i toksyczni współpracownicy którzy czekają na twój błąd.Niezle i niezli konfidenci tam pracują.Nie polecam nie otrzymasz tam stałego zatrudnienia o w każdej chwili mogą podziękować ci.Ludzie przez agencję każdego miesiąca zmieniają się jak rękawiczki jedni odchodzą drudzy przychodzą

Ciekawy
@Adam

Agencyjni sami odchodzą czy są zwalniani?

@Ciekawy

Ludzie odchodzą przez toksycznych pracowników którzy myślą że jak pracując dłużej to mogą pomiatać nowymi współpracownikami.Jesli cenisz swoje zdrowie psychiczne to daruj sobie ten zakład bo szkoda zdrowia.

@Były pracownik

Tam liczą się normy i praca na akord godzinowy.A team liderzy stosują (usunięte przez administratora) wobec pracowników bo norma niewykonaną bo nie dostaną premii do wypłaty.

Bang
@Adam

Nie martw się, jak Ty nie dostaniesz premi, to lider też nie.

Uuu
@Adam

W fabryce liczą się normy, niespotykane... Zmień już płytę z tym akordem. Praca na akord byłaby gdybyś zarabiał od wyprodukowanej sztuki. A stawkę masz chyba godzinową prawda?

@Uuu

W konsbergu liczą się: 1.Tempo 2.Normy 3.I (usunięte przez administratora)innych ludzi do liderów i kierownika zmiany.

@Uuu

Stawka jest godzinowa a pracownik w konsbergu w ciągu tej godziny musi wykonać normę która zalicza się do akordu godzinowego.Jezeli nie wykonasz tej normy godzinowej to team lider przyjdzie do Ciebie i zacznie komentować abyś się postarał bo norma godzinna nie wykonana.

Uuuuu
@Były pracownik

To przyjdzie i powie ale wyplate za tę godzinę przecież dostaniesz.

@Były pracownik

Jeśli norma już nie została wykonana to raczej trudno tak nagle ją podciągnąć. Czemu jest to monitorowane pod koniec pracy a nie w trakcie?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cała prawda o konsbergu

Większość team liderów i kierowników zmiany boi się o własny (usunięte przez administratora) zwalniajac lub nie przedłużając umów tymczasowych przez agencję pracy dobrym pracownikom bo boją się że ktoś nowy kto dobrze pracuje dostanie awans za ich miejsce.Wiadomo nikt w kolsbergu nie dostaje awansu bez powodu.Pupilami są ci którzy donoszą na inne osoby aby spodobać się kierownikowi zmiany.

Lorenzo
@Cała prawda o konsbergu

Ktoś tu ma ból(usunięte przez administratora). Presja i naciski od góry by Cię zjadły pierwszego dnia. Za cienki w uszach jesteś. Już kilku nowych Liderów zrezygnowało. Praca Lidera postrzegana przez większość operatorów jest taka że myślą iż Lider tylko siedzi przy kompie i ma hajlajf. A jak widać paru nowych już się wyłamało albo siedzi na L4 bo okazało się zgoła inaczej. I różnica stawki między doświadczonym operatorem który już x czasu pracuje a Liderem jest bardzo mała. Hejterom niedowiarkom i(usunięte przez administratora) Pozdrawiam

bąku

Chce iść na magazyniera do was, właśnie szukają w tu pisaliście ze atmosfera może być ciężka… macie jakieś porady żeby dobrze sie pracowało?

Magazin
@bąku

Wykonywac swoje obowiazki, dobra komunikacja, punktualnosc i rzetelnosc

Zbyszek
@Magazin

A ludzie u was mimo wszystko nie rotują? Widzę znowu ofertę dla magazyniera i sam bym sie szarpnal ale liczyłbym na spoko zespół

bart

Szukają do firmy magazyniera i byłbym chętny. Firma zapewnia profesjonalne szkolenie wdrożeniowe do pracy?

Zostaw merytoryczną opinię o Kongsberg Automotive - Brześć Kujawski

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Kongsberg Automotive?

Zobacz opinie na temat firmy Kongsberg Automotive tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 503.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Kongsberg Automotive?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 460, z czego 71 to opinie pozytywne, 189 to opinie negatywne, a 200 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Kongsberg Automotive?

Kandydaci do pracy w Kongsberg Automotive napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)