EPAM Systems

• Dziekanowice
  • Boleń
Katowice - EPAM Systems
Wrocław - EPAM Systems

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o EPAM Systems

Opinie o EPAM Systems Kraków

Nie przegap nowości o EPAM Systems!

Analityk biznesowy

26.04.2022 11:12

Czy są tu jacyś analitycy biznesowi z EPAM? Jak Wam się pracuje? Polecacie? Odradzacie dołączenie do firmy?
    MR

29.04.2022 09:47

polecam, spory rozwoj, duzo wyzwan, na pewno nie mozna sie nudzic. fajne jest tez to ze to jest doswiadczenie, ktore jest respektowane pozniej w innych firmach, bo czasem stanowisko BA bywa roznie rozumiane
    Marika

13.04.2022 17:35

Tragedia. Rozmowa techniczna, pytania czytane z kartki i sprawdzanie odpowiedzi czy sie zgadza. Za specialiste ktorego dopuszczaja do takich rozmow maja 2 letnich "profesjonalistow". Szkoda gadac
    Business Analyst

26.04.2022 11:09

Na jakie stanowisko Pani aplikowała?
    Business Analyst

26.04.2022 11:08

Czy są tu jacyś analitycy biznesowi? Jak Wam się pracuje w Epam? Polecacie te firmę?
    Annia

04.04.2022 13:02

Powiedzcie proszę jak wygląda praca na stanowisku SAP Konsultanta? Warto aplikować? Jaki panuje nastrój w zespole? Projekty są ciekawe, rozwojowe?
    Pytanie_Covid

18.04.2021 19:05

Cześć, Mam pytanie o zwolnienia z marca/kwietnia 2020. Postanowiłem, że nie będę współpracował z firmami, które wtedy zwalniały ludzi. Jak powiedziałem to na rekrutacji to się pani rekruterka oburzyła, że u nich zwalniali tylko słabych ludzi za performance, a nie w związku z COVID. Pytanie brzmi, czy to prawda? EPAM zwalniał przez COVID czy tylko pozbywał się słabszych pracowników, żeby zatrudnić na ich miejsce mocnych ludzi wywalonych z innych firm? Dzięki.
    rox

05.08.2021 17:08

Nie wiem jak KRK ale w GDA jak już to zwolnienia wynikały po prostu z tego że projekty się kończyły.. część bo Covid. ale też wiadomo że firma nie jest w stanie wyczarować projektu jak nie ma zamówienia klienta na daną technologię i nie będzie trzymała ogromnego bencha.. Były projekty które mimo Covid się rozwijały.
    była

17.03.2022 13:08

W moim zespole (który liczył ok. 15 osób) z powodu covida zwolniono 3 osoby a potem jak zaczęło się relokowanie białorusinów to nie wiadomo było w co ręce wsadzić - wyzysk po całości a i tak managerka na koniec współpracy stwierdza, że twój wkład i tak był znikomy. Ogólnie atmosfera bardzo toksyczna a feedbacki rozdawane za plecami - bez możliwości wytłumaczenia kontekstu sytuacji oraz istoty problemu gdyż managerka z góry jest już przeciw Tobie. Kolejny powód, aby nie aplikować tam na żadne back officowe stanowisko :)
    PrzestancieKasowac!

12.03.2022 11:25

Zatrudniają ruskow, rekokuja ile się tylko da. Tyle

25.09.2021 10:20

04.03.2022 09:16

Nie ma.
    Ajana

06.03.2022 20:50

Nie ma
    Nigdy więcej

17.06.2021 10:28

Porażka. Nigdy nie pracowałam w tak tragicznej firmie. Projekt do którego zostałam przydzielona okazał się kompletnym dnem. Przejęty po firmie z Indii nie nadawał się do niczego innego niż napisania od nowa, ale kto by tego słuchał let's refactor. Tylko co tu refactorować? Cały techniczny team próbował przemówić klientowi do rozsądku. Bezskutecznie. Prośba o zmianę projektu olana, dopiero po złożeniu wypowiedzenia nagle się okazało, że w 2 tygodnie mogę zmienić projekt. A wisienką na torcie jest to, że po zakończeniu współpracy do teraz nie otrzymałam wypłaty (17.05) mimo, że czas był do 13.05. Oczywiście żadnej informacji czemu wypłata nie wpłynęła również nie otrzymałam. Dopiero po napisaniu do hr otrzymałam przeprosiny, że cos jest nie tak w systemie i oni nad tym pracują. Ciekawe czy ZUS przyjąłby takie tłumaczenie gdybym nie zapłaciła podatków na czas. Dramat. Wytrzymałam 3 miesiące. Nie polecam
    zawiedziony

17.02.2022 17:56

Mam podobne doświadczenia z tą firmą

01.02.2022 21:24

Jak kształtują się zarobki w dziale finansów? Czy 10-12k brutto jest realne do uzyskania? Stanowisko seniorskie/osoba doświdczona.
    dev

10.10.2019 17:01

Najgorsza rozmowa w moim życiu. Osoby z którymi miałem rozmowę techniczną raczej chcieli pokazać na siłę swoją wyższość niż przeprowadzić rozmowę. Pytania nieaktualne, typu jak centrować diva w IE6. Trzy pytania totalnie z czapy odnośnie Reacta. Po dwóch dniach informacja zwrotna - dziękujemy, ale nie, bo Pana znajomość Reacta to 3/10. Serio, bazując na trzech durnych pytaniach potrafili napisać mi, że moja znajomość tej technologii to 3/10. Zero szacunku do kandydatów. Śmieszna firma, śmieszni ludzie, w skrócie ha tfu.
    lol

27.06.2021 18:20

Obwiniasz kogoś za braki w swojej wiedzy, nic więcej. Więcej pokory, nauki i mniej płaczu :)
    devop

13.12.2021 18:27

Te wszystkie głupawe odpowiedzi tylko pokazują prawdziwe oblicze tej firmy. Z moich obserwacji większość ludzi od których tam cokolwiek zależy ma mniejsze kompetencje niż im się wydaje, za to zdecydowanie za duże ego. Jak to realnie wygląda pokazuje dobitnie przykład mojego kolegi, który mając skończone studia na prestiżowym uniwersytecie w Wlk. Brytanii został oceniony przez jakąś 20 letnią Rumunkę jako słaby z angielskiego.
    Epam Systems GDAŃSK

25.07.2021 23:51

Sama firma sprawiała dobre wrażenie, tutaj nie mogę powiedzieć niczego złego. Gorzej już z zespołem, w którym pracowałem w gdańskim oddziale. Pomijając niechęć osób z zespołu do nowoczesnych rozwiązań, co bardzo mnie zaskoczyło w takiej firmie jak EPAM. Najgorsze były "koleżanki", których zachowania były bardzo nieprofesjonalne i udowadniały kompletny brak u nich kompetencji miękkich (pomimo dość wysokich stanowisk). Co więcej, w moim odczuciu, została zastosowana wobec mnie przemoc emocjonalna ze strony jednej z nich (!). Chaos i manager, który sobie kompletnie nie radził z konfliktem w zespole - takie są moje wrażenia. Mam też radę - traktujcie zgłaszane, nieprofesjonalne zachowania współpracowników poważnie. Ogólne wrażenie mam takie, że czuję się bardzo źle i niesprawiedliwie potraktowany przez tę firmę, więc bardzo się cieszę, że nigdy tu już nie wrócę. Sama firma wydawała się być naprawdę w porządku, opisuję wrażenia tylko o tym konkretnym dziale w Gdańsku. Bardzo współczuję każdej osobie, która do niego przypadkiem trafi bo pracują tam osoby, z którymi, moim zdaniem, nie da się współpracować.
    Nat

15.11.2021 16:21

Tak
    Gdańsk,ksiegowosc

12.12.2021 04:52

Czy ktoś może się podzielić opinią o dziale księgowości?wszelkie aspekty mile widziane, jestem w trakcie rekrutacji
    GKM

05.12.2021 11:50

Na jakie benefity można liczyć w EPAM? Jest opieka medyczna / Multisport?
    Lofo

08.12.2021 12:19

Daj sobie spokój z tym kołchozem. Managerowie i TL nie szanują pracowników, kasa mniejsza niż u konkurencji na rynku a oczekiwania na nagodziny zawsze mile widziane
    Oli

17.11.2021 18:32

Hej, czy rozmowy rekrutacyjne odbywają się po polsku czy po angielsku? Czy sprawdzana jest rownież wiedza o firmie? Jak wygląda pierwsza, wstępna rozmowa telefoniczna i jal kolejne? Jestem pewna swoich umiejętności, ale zastanawiam się pod jakim kątem się przygotować. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
    Ali

01.12.2021 12:44

Przygotuj się pod kątem pracy do sędziwej starości. Jeśli będziesz się przykładać, właściciele będą mogli kupić sobie kolejne posiadłości z basenem, latać między nimi prywatnymi odrzutowcami, miło spędzać czas grając w polo i golfa. A od przełożonych usłyszysz, że to ty się rozwijasz bo dostałeś 500 zł podwyżki... brutto ;-)
    iksiks

10.11.2021 16:09

Zostałam przeciągnięta przez 5 (!!!) rozmów, w trakcie żadnej z nich nie została mi podana pensja ani konkretna nazwa stanowiska. Rozmowy z zupełnie różnymi osobami, podczas ostatniej chore przepytywanie z formułek w excelu - nie wiem, jak miało to komuś udowodnić moje kompetencje, skoro można te formułki znaleźć w wyszukiwarce pod pierwszym wynikiem. Jednym słowem poświęcenie moich nerwów na 5 rozmów, masa stresu i zmarnowany czas, bo pensja nie spełniała moich oczekiwań. Zdecydowanie nie polecam, szkoda waszego zdrowia na taką rekrutację.
    Monik

16.12.2020 12:55

Rozmowa przez kamerkę, stanowisko Junior Frontend. Już na początku rozmowy zauważyłam, że rozmówca nie zadał sobie nawet trudu, by przeczytać moje CV. Pomylił moje miejsce pracy z moim miejscem edukacji. Podczas rozmowy technicznej, za każdym razem, gdy odpowiadałam nie po jego myśli (większość zadań można rozwiązać na kilka sposobów), odpowiadał zawiedzionym tonem "mmmhmmm". Kazał mi podać rozwiązanie zadania innym, z góry założonym przez siebie sposobem. Z każdym pytaniem rosło jego zniecierpliwienie, czego nie próbował ukrywać. Gdy odpowiadałam nie po jego myśli, wzdychał lub ironiczne cmokał. W końcu, po godzinie, powiedziałam że chciałabym zakończyć tą rozmowę. Czułam się niekomfortowo i wiedziałam, że ta osoba nie będzie chciała zaprosić mnie do dalszych etapów rekrutacji. Wtedy on zaczął przerywa mi "nie nie nie, jeszcze jedno pytanie", po czym drążył temat, na który nie znałam odpowiedzi, do czego się przyznałam. Pomimo moich próśb, rozmówca ciągnął rozmowę jeszcze przez pół godziny. Po zakończonej rozmowie poprosiłam o feedback, nad czym powinnam popracować. Odpowiedź zaskoczyła mnie, ponieważ polecił mi popracować nad tymi obszarami, gdzie poprawnie udzieliłam odpowiedzi. Mało tego, kazał mi "wrócić do podstaw". Jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że moja wiedza nie jest duża, ale atmosfera w jakiej odbyła się rozmowa i ton oraz komentarze rozmówcy są nie do przyjęcia.
    ssynekk

09.07.2021 15:14

O chyba pan rekruter poczuł się urażony. Dobrze rozumiem bo sam nieraz spotkalem sie z takim podejsciem do kandydata na rozmowach.
    Kandydatka

28.10.2021 16:35

Mam te same wrazenia iz interviewer nawet sie nie fatyguje aby przegladnac CV przed rozmowa. Mialam tez ta sama sytuacje z wzdychaniem i mhmmm.

23.10.2021 08:43

Jako były kandydat nie polecam. Pracownik HR nie dostarczał nawet niezbędnego minimum informacji dla kandydata. Wysłałem aplikację na jedno stanowisko, a dostałem telefon z propozycją udziału na inne, w dodatku gdybm się nie dopytał, to pewnie bym się nie dowiedział :). Później dwuetapowy zestaw testów. Jak się później okazało na dwa inne stanowiska (oba inne niż to na które aplikowałem). Na koniec telefon po tygodniu, że chcą się ze mną umówić na rozmowę. Na szczęście zdążyłem dopytać zanim Pani odłożyła słuchawkę o jakim stanowisku mówimy. Jak się okazało, było to 3cie stanowisko, a pani nie zadała sobie trudu żeby mi wysłać jego opis. Rozmowa się jednak odbyła, chociaż byłem już dość sceptycznie nastawiony. Na początek bardzo merytoryczna rozmowa z potencjalną szefową, później Pani z rekrutacji, która się spóźniła 10 minut zaczęła recytować technokratycznie napisany opis stanowiska. Mina mi zżędła, ani to ciepłe ani zachęcające, a od HR powinno się oczekiwać, że to oni będą prowadzić całą rozmowę. Odpowiedzi na moje pytania pokazały, że firmie nie zależy na pracownikach. Kończąc tą farsę powiedziałem, że nie jest to oferta dla mnie, po czym Pani z HR oburzyła się i zaczęła mnie obrażać, że się nie nadaje i nie wiem co chcę robić. Odpowiedzi na to, że rekrutowałem się na inne stanowisko już nie miała. Nie polecam.
    Aplikant

23.09.2021 09:55

Rozmowy rekrytacyjne bardzo szczegółowe, pytania nawet w stylu co zrobisz jak wygrasz milion dolarów...Po trzech rozmowach 0 feedbacku.Wiem,że nie chciałbym tam pracować już po tych rozmowach, ale jednak kultura wymaga wysłać chociaż wiadomość zwrotną.
    anon

19.07.2021 12:37

Po pozytywnym feedbacku i zapowiedzi odezwania się w ciągu tygodnia, "czekam" na odpowiedź już ósmy miesiąc :)
    facepalm

25.08.2021 16:11

Może trzeba było się zainteresować po 2 tygodniach i samemu się odezwać? Czy urażona duma piwniczaka nie pozwala na takie zachowania?
    Tomi

27.08.2021 10:57

(usunięte przez administratora)Jak ktoś się na coś umawia zwłaszcza jeśli chodzi o relacje biznesowe to się tego należy trzymać. To ukazuje tylko stosunek do pracownika.
    Gda

25.08.2021 16:19

Aplikowałem w Gda na stanowisko analityczne. Po przejściu wszystkich etapów rekrutacji dostałem informację że wiedza finansowa była niewystarczająca, ale ciekawe bo nie zadawali żadnych pytań o finanse :) nie polecam
    Gal anonim

24.08.2021 19:09

W odpowiedzi na wysłane CV zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Było miło ale jak to z HRami - rozmowa o wszystkim i o niczym. Na koniec zostałem zapewniony ze zostane zaproszony na drugą rozmowę z kimś technicznym. Do drugiej rozmowy nie doszło , nie otrzymałem tez żadnej informacji zwrotnej. Żenujące odrobinę ale czego spodziewać się po ruskim czy białoruskim body shopie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EPAM Systems?

Kontakt - EPAM Systems

ul. Fabryczna 1A 31-553 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

FacebookIconInstagramIcon
    hel

04.08.2021 17:45

Proszę o opinie na temat księgowości, czy warto?
    Kandyt

02.08.2021 21:11

Ma ktoś jakieś opinie o stanowisku Analityka? Pozytywnie czy negatywnie, jakie widełki zarobków oraz czego można się spodziewać na rozmowie? Zastanawiam się nad złożeniem aplikacji
    travel

23.07.2021 13:20

Czy w Epamie dużo się podróżuje jako programista? Jak to wygląda w skali rocznej?
    dev

20.07.2021 15:13

Profesjonalna, szybka i sprawna rekrutacja. Byłem rekrutowany jako full-stack, choć przepytany głównie z backendu. Rekrutacja na zasadzie rozmowy, bezstresowo. W trakcie do wykonania zadanie - niestety nie piszemy w IDE, a w notatniku - ale nie trzeba uruchamiać tylko zaprezentować logikę. W trakcie zadania rekruter się wyłącza i nie przeszkadza. Na minus - nie wiadomo do jakiego projektu się trafi - dopiero taka informacja pojawi się po dostaniu się do firmy.
    pey

14.07.2021 21:34

Rekrutowalem na Application Support Engineer, chociaz opinie o firmie nie byly najlepsze. Moge jedynie potwierdzic, ze rekrutacja to pieta achillesowa Epamu. Nie udalo mi sie odebrać telefonu od rekrutera, oddzwaniałem później i następnego dnia - nikt nie odbierał. Po kilku dniach jeszcze jeden telefon od nich, udalo sie. Wstepna rozmowa i umówienie kolejnej rozmowy - w czasie nieokreślonym. Mija tydzień, lub dwa, jest kolejny telefon, z tym, ze rekrutacja na całkiem inne stanowisko (inny team) niż pierwotnie. Myślę sobie, jest podobnie, niech będzie. Umówiona kolejna wstępna rozmowa techniczna na za parę dni. I tutaj szok - przez godzinę podstawowe pytania z zakresu zarzadzania systemami, helpdesku oraz znajomosc ITIL. Nic związanego ze stanowiskiem na które aplikowałem! Po tej rozmowie - brak dalszego kontaktu. Ani ze slabo, ani ze srednio, ani pocałuj nas w tylna czesc ciala. Po prostu koniec kontaktu. Nigdy wiecej EPAM. Strata czasu

14.06.2021 13:23

pau

24.06.2021 14:56

kasia czy ola ?
    Nowy pracownik

26.06.2021 08:02

Bardzo sprawna rekrutacja w Krakowie. Wysyłka CV w połowie maja, 3 etapy rozmów (HR, Manager, klient z USA), bardzo szybka i rzeczowa komunikacja po każdym etapie. Wynik całego procesu poznałem w połowie czerwca - pozytywny. Zaproponowana pensja o 15% wyższa niż podana przeze mnie oczekiwana kwota wynagrodzenia. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Równolegle uczestniczyłem w 8 innych procesach rekrutacyjnych i z tego jestem najbardziej zadowolony.
    Nigdy więcej

23.06.2021 13:15

2 tygodnie po terminie, a firma nadal nie wypłaciła mi pensji i zbywa mnie lakonicznymi odpowiedziami. Wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego, że tak duże korpo będzie się migać od wypłacenia pracownikowi wynagrodzenia. (usunięte przez administratora) i kilometr mułu
    M.

21.06.2021 12:51

Niestety ale rekrutacja w tej firmie w Gdańsku pozostawia wiele do życzenia. Po czterech etapach rekrutacji brak jakiegokolwiek feedbacku odnośnie jej przebiegu, mimo zapewnień że taki feedback będzie w ciągu tygodnia. Musiałam się przypominać mailowo, zostałam zbyta, że nie ma jeszcze decyzji. Od ostatniego etapu rekrutacji minął...miesiąc. Gra nie warta świeczki..

10.06.2021 13:42

Mam mało informacji o firmie. Pozdrawiam
    Szczepan Koszula

17.03.2018 21:46

6 etapowa rekrutacja na Akademie Javy w tym (Full day, in-person assessment, 9:00 am - 5:00 pm). Za kogo oni się mają już chyba w googlu łatwiej iść dostać.

30.03.2021 13:22

W Google w Polsce pracy się nie dostaje bezpośrednio. M.in. EPAM i parę innych firm outsourcingowych dostarcza kontraktorów do Google. Możliwe nawet, że Twoja rozmowa była na stanowisko w Google ;)
    Olga

26.05.2021 15:26

Nie tak łatwo sie dostać?.. Buahaha, Przyjmują tam z łapanki. Nikt o zdrowych zmysłach sam tam nie pójdzie. Ludzie siedza miesiacami na benchu bo nie ma projektów, a nastepnie ich wywalają za brak zaangażowania do pracy. ZENADA. Polski management na żałośnie niskim poziomie, niczego nie ogarnia i to niezależnie od lokalizacji.

15.08.2020 12:35

Jaki dress code obowiązuje w EPAM Systems?
    Jurek Ogórek

03.05.2021 17:35

plażowy
    m1n1mal1st

06.04.2021 00:39

Jakich zarobków można spodziewać się na stanowisku java/javascript tester automatyczny? 2 lata doswiadczenia.
    Niefajnie

05.04.2021 20:21

Proces rekrutacyjny to jakaś kpina, po wysłaniu cv pierwszy kontakt po ponad 3 tygodniach - rozmowa tel. z rekruterem. Po kolejnych 2 tygodniach umówione spotkanie. Hiring managerem i członkiem zespołu - rozmowa wyszła OK, chociaż druga osoba biorąca udział w spotkaniu sprawiała wrażenie jakby za chwile miała zasnąć i była tam za karę. Pod koniec rozmowy informacja, że do maksymalnie 2 tygodni dostanę odpowiedź co do dalszych decyzji oraz kroków. Minął miesiąc i cisza- ani maila, że dziękujemy za udział, ale „nie”. Ani żadnej decyzji co dalej. Wyglada, że albo mają ostry bałagan w firmie albo w głębokim poważaniu każdego kandydata.

24.11.2020 12:12

Czy pracownicy w EPAM Systems dogadują się między sobą?

30.03.2021 13:27

To bardzo zależy. Ja trafiłem do openspace'a gdzie przez wiele miesięcy nikt z nikim nie gadał. Można siedzieć naprzeciwko osoby z którą nigdy się słowa nie zamieni bo patrzy na wszystkich wzrokiem bazyliszka. Ale koledzy co pracowali w innych space'ach mieli fajną atmosferę. W sumie lepiej znałem zespół kumpla niż mój, który miałem obok, a widziałem ich tylko na imprezach firmowych - raz w lecie i raz w zimie.

14.03.2021 09:38

Czy EPAM Systems ma ściśle ustalone godziny pracy?

30.03.2021 13:20

To zależy od tego do jakiego klienta się trafi, bo to on decyduje.

30.03.2021 13:18

Pracowałem niedługo. Czasem zatrudniają dużą ilość ludzi bo walczą o klienta, i można skończyć na "bench'u" nie robiąc nic jak się handlowcom nie uda. Ale umowa o pracę była od razu bezterminowa, więc odejść można tylko dobrowolnie. Duża różnorodność nacji, od Ukraińców bo Brazylijczyków. Za to atmosfera w biurze bardzo grobowa, brak integracji. Każdy pracuje dla innego klienta i fakt dostawania pieniędzy z tego samego konta czy siedzenia metr od siebie nie łączy ludzi wcale. Ludzie między projektami mogą być rotowani bardzo szybko. Mi obiecywali zupełnie inne stanowisko i obowiązki niż się w rzeczywistości okazało. Perspektyw na rozwój brak. Jak chce się tylko swoje odbębnić przez 8 godzin to ok. Ale wszystko zależy do którego budynku się trafi, na które piętro, czy na który open-space. Totalna loteria, niektórzy mają fajną atmosferę a niektórzy nie.
    G

01.03.2021 19:50

Do współpracy z ta firmą nie doszło ogólnie chyba nie mogę polecić, Ci ludzie nie wiedzą kogo rekrutują, po co rekrutują, za ile rekrutują. :)
    Max

08.03.2021 13:23

Nie wiedzą też do jakiego projektu i czy projekt w ogóle powstanie ;) Stawki stanowczo poniżej średniej w okolicy.
    Obecny pracownik

11.02.2021 14:02

sporo etapów rekrutacyjnych ale w efekcie dobre stanowisko, płaca i perspektywy. Umowa na czas nieokreślony od razu,
    chceszkolenie

26.01.2021 22:28

Czemu nie odpisujecie na wiadomości? Zrobiłam 2.5 godzinne zadania rekrutacyjne i nikt tego nawet nie sprawdził, zero informacji zwrotnej. Czy to był zmarnowany czas?

Zostaw merytoryczną opinię o EPAM Systems