EPAM Systems

• Dziekanowice
  • Boleń
Katowice - EPAM Systems
Wrocław - EPAM Systems

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o EPAM Systems

Opinie o EPAM Systems Kraków

Nie przegap nowości o EPAM Systems!

04.08.2016 10:28

Czy ktoś pracował na stanowisku Global Mobility Specialist? EPAM Systems prowadzi właśnie chyba nawet od wczoraj taką rekrutacje z tym, że dotyczy ona Wrocławia
    Zmiko

04.08.2016 06:33

Trudno w takim razie mówić o wiarygodności oraz o stabilnym zatrudnieniu. Ciekawe czy HR dostał wypłatę na czas ? Pewnie dostał za siedzenie na krzesłach. Co to za dział hr jak sa takie migracje? Pewnie z łapanki albo gorzej. Trafić do firmy gdzie spóźnia się z wypłatą a za cztery miesiące cie wywala z dwutygodniowy okresem wypowiedzenia haha, bezcenne.
    Gość z Gdańska

04.08.2016 11:24

Opóźnienie było jednorazowe, dotyczyło tylko weekendu i większość ludzi chyba nawet nie zauważyła, że jest coś nie tak, dopóki nie przyszedł mail z przeprosinami.

02.08.2016 12:00

To spoko chociaż, że nie trzeba teraz czekać na pensję @Gość z Gdańska jeśli mogę cię trochę podpytać to chciałbym wiedzieć czy to, że podobno wysyłają ludzi na projekty do innych krajów to prawda i jak często mogę na coś takiego liczyć? Nie ukrywam, że bardzo mi na czymś takim zależy. Dzięki
    lalala

04.12.2016 23:32

Realnie to kto chciałby jechać za granice i dostać nawet nie połowę tego co jego koledzy pracujący już za granica. Trochę takie żerowanie na naiwności ludzi.
    Gość z Gdańska.

05.12.2016 11:48

Przy relokacji podpisujesz umowę z lokalnym oddziałem EPAMu, z lokalnymi stawkami. Żadnego żerowania nie ma
    senny

01.08.2016 23:27

No dobrze, ale to wiadomo jak to teraz wygląda z wypłatami> Chętnie bym się załapał, bo przecież i tak w zamian dają dobre zarobki odpowiednie do zadań.
    Gość z Gdańska

02.08.2016 10:27

Ja wiem o jednej obsuwie w 2014 - pensja zamiast przez 1-szy przyszła 2-go (1-szy wypadał w niedzielę). Potem przyszedł mail z kierownictwa z przeprosinami i od tamtej pory przelewy są regularnie księgowane parę dni przed pierwszym każdego miesiąca.
    hah

01.08.2016 22:15

Znajomość języków obcych stanowi rozsądny wymóg do spełnienia, ale wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Zależy mi na tym, żeby dostawać wszystko na czas, bo i tak jest szansa na to, żeby wypełniać obowiązki w pozytywnej atmosferze, więc pewnie i w terminie.
    JerzyMiller

01.08.2016 22:36

Nie jest, w latach 2014-2015 mieli dwie obstrukcje z wyplatami, tylko dwie i az dwie.
    Arbuc

04.08.2016 07:57

Naucz sie polskiego. Albo zaprogramujcie lepsze boty do postowania. Twoja wypowiedz nie ma sensu, albo masz problem z glowa, ze piszesz tak nielogicznie...

18.07.2016 10:45

@Pomocnik Gargamela skoro są uzależnione od doświadczenia, umiejętności i znajomości języków to nie wiem co w tym interesującego
    Znok

17.07.2016 14:56

Och Bob, daj spokój, normalna praca i na pewno hehe nie hańbi, więc na spokojnie można czegoś tutaj popróbować, mówię Ci to ja, a jestem przecież dobrze znany
    Pomocnik Gargamela

18.07.2016 09:16

Swoją droga te wewnętrzne regulacje wynagrodzeń to ciekawy temat. A jeżeli firma funkcjonuje na wielu rynkach to jeszcze bardziej. Warto wtedy sprawdzać czy na każdym rynku regulacje sa podobne a jeżeli nie to jaki jest tego powód. Zazwyczaj takie powody sa uzasadnione w interesujący sposob.
    Epamer

17.07.2016 14:32

Bob, głupoty piszesz...
    Wi

16.07.2016 23:03

No co ja mogę powiedzieć, czytam te wasze opinie i nie mogę się zgodzić, że jest tu w jakiś sposób nie tak, oczywiście w kazdej firmie są wzloty i upadki, warto się do tego przyznawać i nie robić zbuytniego zamieszania, ja polecam ku zastanowieniu jednak
    Bob

16.07.2016 21:17

Warto dodać iz na rozmowie kwalifikacyjnej dowiesz sie iż bedziesz zarabiał około 10% mniej jak bedziesz pracował przy wewnętrznych projektach. I ten okres jest przewidziany jako jeden lub wiecej miesięcy. Analogicznie : w ogłoszeniu pisze sales manager , na miejscu jak przejdziesz cały proces, dowiesz sie ze zostaniesz akwizytorem. Ja to przynajmniej tak traktuje ze te 2 sytuacje sa podobne. I w jednym i w drugim przypadku robi sie ludzi w wuja. Wszystko na temat.
    krzesło

15.07.2016 14:39

Wiecie czy są teraz jakieś oferty pracy poza travel specialist czy hr consultant? Chciałbym się załapać bo poza zarobkami i tak jest szansa na jakieś socjale. W końcu wiedzą jak zadbać o pracowników teraz.
    34rt

29.06.2016 18:25

hej hej @Ja dokladnie to szukaja na stanowisko Office Specialist w Katowicach wiesz co generalnie cale ogloszenie jest po angielsku napisane wiec z cala pewnoscia musisz perfekcyjnie znac ten jezyk tu
    DIma

15.07.2016 14:09

Starczy ukrainski. Epam jest super, reszta co krytykuje to frustraci nieszczesliwi.

29.06.2016 09:13

A jak wygląda praca w administracji? Taka sama tragedia jak przy projektach? Do nowego biura w Katowicach szukają Office Managera.
    mhnmn

16.05.2016 23:29

hej! widze ze posuzkuj a na kilka ciekawych stanowisk jak Payroll Specialist do Krakowa czy Talent Acquisition Marketing Assistant do Worcławia - cikawie wygladają te ogłoszenia, a mnie interesuje jak się pracuje w firmie EPAM Systems? proszę o info.
    insider z Gdańska

13.05.2016 22:23

Ależ chcemy zatrudniać Polaków, tylko w tej chwili jest takie zapotrzebowanie na developerów, że trzeba ratować się kandydatami z innych krajów. Z tego co ostatnio widzę, pojawiło się dużo kandydatów z Brazylii...
    Pani B

23.04.2016 10:56

No to ciekawe, dużo tu piszą że EPAM nie chce zatrudniać polaków. U mnie jest na odwrót:) Aplikowałam na stanowisko do oddziału administracyjnego w Krakowie. Nikt nie skontaktował się ze mną. Od znajomych dowiedziałam się że nie można się tam dostać jeżeli nie jesteś polakiem (albo polką). Biegłe mówię po polsku, również po angielsku, mam odpowiednie doświadczenie, ale nie mam obywatelstwa polskiego. No cóż, no trudno...
    Dzem

18.04.2016 17:55

Cześć, czy potrzebujecie kogoś na jakieś fajne stanowisko czy aktualnie jest przerwa i nic wielkiego się nie składa? Byłoby super się dowiedziec od Was

10.04.2016 19:36

Patryk - zależy jaki tester - zwykły funkcjonalny zarobi mniej niż ten od automatyzacji testów.

15.04.2016 11:07

To proponuję złożyć papiery i przejść przez rekrutację. Dostaniesz ofertę, jak nie będzie Ci odpowiadała, to po prostu jej nie przyjmiesz...
    Patryk

19.04.2016 08:48

Dlatego pytam tutaj, jakbym chcial odpowiedzi od Was(popisales sie typowym pier****iem dzialu HR, zakladam, ze tam pracujesz) to bym napisal na Linkedinie do kogos z dzialu HR :) To jeszcze dla informacji - jak nie znam kwoty to nie aplikuje i koniec dyskusji, dlatego chcialem te kwote poznac. Wiec - czy ktos moze ja podac?
    New

10.04.2016 18:09

Witam, A jak wygląda sprawa z Junior Java delevoleper i Java Academy? był ktoś lub pracuje jako początkujący programista?
    Patryk

08.04.2016 17:09

Na jakie stawki można liczyć jako Software Tester? Tylko błagam, bez HRowego gadania, "ile wynegocjujesz tyle będzie"... Konkretnie, 5k? 10? 15?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EPAM Systems?

Kontakt - EPAM Systems

ul. Fabryczna 1A 31-553 Kraków

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

FacebookIconInstagramIcon
    petru

18.03.2016 15:01

ok rozumiem @były pracownik twój punkt widzenia ale może napiszesz konkretnie dlaczego Ci ludzie odchodzą bo tego już nie zawarłeś w swoim komentarzu zależy mi na informacji bo chciałbym aplikować do nich jako manager
    byly pracownik

23.03.2016 21:29

odchodza dlatego ze 80% projektow to praca przy legacy code, albo wogole przerzucanie plikow po serwach , czytanie logow, jednym slowem taki najwiekszy chlam maintenancowy dlatego kazdy ambitniejszy developer ucieka stamtad jak tylko trafi na taki "rozwojowy" projekt. Poza tym czesto klient traktuje kontraktora z epamu jak pracownika drugiej kategorii. To sa uroki outsourcingu, normalne ze nie bedzie klient dawal takiego chlamu swoim devom czy testerom bo pouciekaja. Projekty to jeden aspekt a atomsfera w firmie to drugi. Na okraglo slyszysz rozmawiajacych glosno pracownikow (glownie ze Wschodu) ktorzy np nie maja projektu i nie zwracaja uwagi na to ze ktos pracuje. Kilka przypadkwo znam osobiscie ze odchodzily m in dlateog ze nie dalo sie w spokoju pracowac Kolejna sprawa to management zwlaszcza ktory "zarzadza" biurem w taki sposob ze nie ma zadnego konkretnego projektu w Krakowie. Zagranica epam ma fajne projekty cale zespoly od testerow do project managerow. Niestety nie w Krakowie.
    ypio

16.03.2016 11:01

wydaje mi sie, że na pewno jak wymagaja znaojomości języka to też jakos to sprawdzić muszą no i pytają, a też jest u nich oferta jako Global Mobility Assistant i też angielski jest wymogiem.
    byly pracownik

10.03.2016 23:21

Szkoda sie rozpisywac o tej firmie "oferujacej prace przy najlepszych projektach z wykorzystaniem najnowszych technologii" wiec napisze krotko. Zaczalem w epam w jednej z pierwszych fal rekrutacyjnych. Po roku i 10 miesiacach z grupy kilkunastu osob nie zostal NIKT w IT i zmyla sie z polowa tamtejszych HR. To chyba mowi samo za siebie co biuro w Krakowie ma do zaoferowania skoro wiekszosc pracownikow (przynajmniej Polakow) odchodzi stamtad po 6-12 miesiacach z postawa w stylu "Kamien spadl mi z serca ze to juz koniec tego nieporozumienia".

29.02.2016 16:43

Hej jak przebiega rozmowa tel z Hr - jakie pytania, o co po angielsku pytaja? Dziękuję
    były_epamer

29.02.2016 14:48

Wow, EPAM jeszcze istnieje? Po pół roku w pracy w tej firmie dałbym głowę, że zbankrutują w ciągu kilku miesięcy. Przykre, że ludzie nadal dają się nabrać na ich obietnice.

31.01.2016 22:08

Praca w Gdańsku wygląda całkiem inaczej niż w Krakowie, głównie dlatego, że Site Manager stara się zwracać jak największą uwagę na ludzi i nie traktować ich jako zasoby udostępniane klientom. Niestety ostatnio macki Krakowa sięgnęły również Gdańska - część nowych projektów jest sterowana właśnie stamtąd. Co do zarządzania to w Gdańsku na razie nie było prawdziwych managerów - dopiero struktury takie powstają poprzez awansy aktualnych pracowników. Ma to zalety i wady - jak masz doświadczenie możesz szybko awansować, niestety czasem ludziom pełniącym rolę TL brakuje jeszcze doświadczenia, a nie wszystkiego można się nauczyć bez praktyki, nawet na kursach managerskich, które EPAM zafundował niektórym pracownikom. Poza tym rotacja w Gdańsku jest raczej na poziomie średnim dla branży, za to w Krakowie jest chyba ze trzy razy większa. Co do parkingów - to chyba coś z tym niedługo zrobią, po tym jak Olivia zafundowała dwukrotne podwyżki opłat za parkowanie...

21.01.2016 11:48

@król Witam, oczywiście coś co jest standardowe nie jest od razu negatywne, nie to miałem na myśli. Oczywiście są informacje, które każdy z nas chciałby znać tak po prostu.
    król

20.01.2016 19:49

standardowo a jednak i tak warto u nich pracować, ponieważ zatrudniają na umowę o pracę co daje dostęp też do całkiem niezłego pakietu socjalnego i opieki medycznej ;)

19.01.2016 14:49

@Alan @y dziękuję za informacje, zatem praktycznie standardowo.
    ela

18.01.2016 19:48

@Alan wydaje mi się, że wystarczy popatrzeć na oferty, najczęściej są z 3 różnych miast więc wniosek łatwo wyciągnąć. A co do firmy ogólnie, wydaje mi się, że są zbyt zajęci pracą, by pisać pozytywne opinie.
    Alan

18.01.2016 12:07

@łata - 3 filie w Polsce ??? to niezle jestes zoorientowany....pewnie masz dostep do wewnetrznej wiedzy ;-) ...no i znowu te teksty...fajnie że firma daje szanse pracownikom na rozwój....no przecież to śmierdzi na kilometr wpisem z lokalnych IP w Epam :-) CO do Gdanska - nie ma parkingu - przed biurami jest płatny parking dla chętnych

18.01.2016 09:44

@łata Witam, odpowiadając chciałbym zaznaczyć, że rozwijać się można obecnie w każdej firmie a nawet w domu :)
    łata

15.01.2016 14:12

@mac nie wiem jak jest dokładnie, ale podejrzewam, że jak na firmę, która ma aż 3 filie w Polsce, to raczej siedziby znajdują się w miejscu, gdzie i parking jest.. :) zresztą, czy to takie ważne. Fajnie, że firma daje szanse pracownikom na rozwój.

15.01.2016 10:24

Witam serdecznie, czy orientujecie się czy biuro w Gdańsku ma swoje miejsca parkingowe?
    y

19.01.2016 09:26

Epam ma tylko kilka miejsc parkingowych pod budynkiem. Dostanie ich jako standardowy pracownik jest praktycznie nie możliwe.
    byly

10.01.2016 08:18

fifi...dobra firma na początek (w Krakowie) jest Comarch albo Sabre (obie te firmy stawiam na tym samym poziomie). Duzo sie nauczysz pracujac z Polakami przy fajnych (Comarch, Sabre) lub calkiem nowych (tylko Comarch) projektach ...tez nie koniecznie codziennie z biura (tylko Sabre).
    fifi

04.01.2016 21:03

Siemanko! wlasnie widzialem ze potrzebuja calkiem sporo nowych pracownikow. Doswiadczenia zbyt duzego nie mam, mysle ze to moze byc dobra firma na poczatek, jakich warunkow moge sie spodziewac w takiej sytuacji?
    ciekawski

05.12.2015 14:17

Wszystko fajnie, ale konkretnej opinii od kogoś kto pracował/pracuje w Gdańskju nada brak :/
    Hana

21.04.2016 14:49

ja pracowalam i mi sie podobalo. fajni ludzie, przyjemna atmosfera, duzo pozapracowych wydarzen. Epam w GDA jest jeszcze nie az taki duzy, wiec mniej korpo od wiekszych firm.

04.12.2015 15:08

wiedzmin

04.12.2015 21:38

hahahahahahaha, o mało nie spadłem ze śmiechu z kanapy :D
    eppam

25.05.2016 12:57

na osmiu przyjetych (przychodzi tak email raz na dwa tygodnie) jeden jest z Polski. Siedmiu Ukraincow.
    zainteresowana

01.12.2015 11:14

a jak wrażenia z Epam w Gdańsku?
    Xxl

01.12.2015 00:21

Gorzej niz comarchu za najczarniejszych lat...
    jscrkoder

04.12.2015 14:05

Dzielnie goni Luxoft. W Luxofcie nawet już nie udają że skupiają się na czymś innym jak transfer ludzi zza wschodniej granicy.

Zostaw merytoryczną opinię o EPAM Systems