EPAM Systems

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o EPAM Systems

Opinie o EPAM Systems Wrocław Gen. Romualda Traugutta 45

WebsiteIconEPAM Systems

Nie przegap nowości o EPAM Systems!

19.02.2024 09:13

Dzień dobry, Pragniemy poinformować, że pojawiające się w sieci ogłoszenia dot. rekrutacji m.in. na analityka systemu KYC rzekomo w EPAM Poland jest próbą (usunięte przez administratora) Firma EPAM Poland nie prowadzi rekrutacji na podobne stanowisko ani nie jest powiązana z osobami, które publikują te i im podobne treści. Nasz zespół rekturacji nie wykorzytuje do rozmów z kandydatami platform typu Messenger, Telegram, (usunięte przez administratora) a proces rekrutacyjny jest transparentny i profesjonalny, z wykorzystaniem linków do otwartych ofert pracy, Wszystkie aktualne ogłoszenia można znaleźć na oficjalnej stronie internetowej: https://careers.epam-poland.pl/careers Apelujemy o ostrożność i prosimy o niezwłoczne zgłaszanie postów rekrutacyjnych i form kontaktu o podejrzanej treści jako próbę (usunięte przez administratora) na platformie, na której zostały opublikowane. W razie pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu poprzez oficjalne kanały komunikacji, m.in. nasz profil na Facebooku: https://www.facebook.com/EPAMPoland. Zespół EPAM Poland

P

29.03.2026 16:21

Długie, nagrywane rozmowy rekrutacyjne video, a rozmowa z menedżerami (2-3 na raz i to jeszcze bez uczestnictwa osoby,do której miałoby się trafić do zespołu) jak przesłuchanie policyjne, tysiąc pytan o doswiadczenie, sytuacje na stanowisko dla początkujących, na które nie wymagają doswiadczenia i 4 razy pytanie o to samo, na 4 różne sposoby, żeby tylko uzyskać potwierdzenie swojej opinii na temat kandydata, a nie uwierzyć w to, co mówi o sobie. W systemie info, że feedback w ciągu 2 dni,a w rzeczywistości można czekać parę tygodni i trzeba się upomnieć o info. o decyzji. Na koniec info, że jednak wybrali kogoś innego, a do tego ogłoszenie na to samo stanowisko ciągle jest odświeżane w internecie i pojawia się w kółko- sztuczna rekrutacja? Stanowisko, na które nie zatrudniają i tracą czas kandydata?

Senior Data Engineer

11.10.2025 13:17

Moje doświadczenie z rozmowy technicznej z firmą nie należało do przyjemnych. Rekruter, mimo deklarowanego wieloletniego doświadczenia, sprawiał wrażenie nieprzygotowanego do spotkania – wyglądało to tak, jakby rozmowa była dla niego zaskoczeniem. Przez większość rozmowy zajmował się poprawianiem plecaka, który cały czas miał na sobie, co nie sprzyjało profesjonalnej atmosferze. Pytania techniczne były ogólne, mętne i wymagały ciągłych próśb o doprecyzowanie, co utrudniało merytoryczną dyskusję. Odniosłem wrażenie, że rekruter nie był zaznajomiony z niektórymi tematami, o których rozmawialiśmy. Brakowało też płynności w prowadzeniu rozmowy oraz umiejętności komunikacyjnych, które są kluczowe w tego typu procesach. Feedback, który otrzymałem po rozmowie, był bardzo emocjonalny i odnosiłem wrażenie, że w większym stopniu odzwierciedlał pretensje rekrutera niż obiektywną ocenę mojej kandydatury. Podsumowując, rozmowa pozostawiła raczej negatywne wrażenie – głównie z powodu braku przygotowania i nieprofesjonalnego podejścia osoby prowadzącej. Warto pamiętać, że rozmowa rekrutacyjna jest wizytówką firmy, a sposób jej przeprowadzenia wpływa bezpośrednio na to, jak potencjalni kandydaci postrzegają organizację.

Kazimierz

28.02.2025 17:04

Firma umawia się na rozmowę w sprawie pracy, na której następnie się nie pojawia i zostawia pracownika bez żadnej informacji.

03.10.2019 19:24

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w EPAM Systems?
    Jurek Ogórek

03.05.2021 17:46

Zależy w jakim zesple. Im bliżej Krakowa tym gorzej.

Pandora

01.02.2024 08:29

Pracowalam wczesniej w innym korpo i smialo moge powiedziec, ze jak dotad nie spotkalam sie jeszcze z jakakolwiek toksyna w zespole. Na ten moment jest mi tu dobrze i bezstresowo (non-production).

05.12.2023 10:11

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w EPAM Systems?
    junior

03.01.2024 18:42

Ja dostałam od razu na czas nieokreślony.

15.05.2023 11:08

Czy EPAM Systems zapewnia kartę multisportu?
    Zatrudniona

15.05.2023 13:57

Tak, zapewnia. Można sobie wybrać opcję z mybenefitu.

08.03.2023 12:29

08.03.2023 20:28

A w jakim to mieście? I na jakie stanowisko? A oferta pewnie dotyczyła B2B? To pewnie w związku z kryzysem w branży technologicznej ... niemniej jednak przykra bardzo sprawa ...
    Kasia

23.09.2020 15:34

To prawda ze tam obcinają wyplate? Jaki podają powód ?
    Jurek Ogórek

03.05.2021 17:45

Obcinaja wypłate bo jest problem z komunikacja w HRach. Z wrocławskiego oddziału co chwile odchodza dziewczyny z HR Operation, bo ich managerka to jakis poj.b. Nikt tam nie chce pracować. No i przepływ informacji szwankuje.
    wkurzony

21.02.2023 20:19

dokładnie tak, sam tego doświadczyłem boleśnie w tym miesiącu. Poszedłem prosić o podwyżkę z powodu dobrych feedbacków z projektu, a tu zonk - obniżka 1K... A manager "ma zwiazane rece"

03.02.2023 09:02

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu EPAM Systems?
    Nowa

03.02.2023 09:44

Myślę, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi. Wszystko zależy na jaką pozycję startujesz.

13.11.2021 18:15

Moj RM zwyzywal mnie na rozmowie miesiecznej Wyglada na to ze firma kupuje kolejne "certyfikaty fajnosci" zamiast zainwestowac w szkolenia liderow. Nie polecam Uwaga na ostatnia ofensywe w SM - sciema

25.11.2022 01:09

miałem to samo
    Też były pracownik

20.12.2022 12:27

i ja miałem to dramat co się dzieje w tej firmie
    An

12.08.2022 15:24

Widać, że firma ma świetne podejście do PRu - jeśli ktoś im wytknie słusznie błąd lub zaobserwuje problem, taką wypowiedź cenzurują. Widać, firma nie potrafi przyjąć krytyki i podjąć działań naprawczych, tylko po prostu usuwa negatywne opinie i udaje, że nic się nie stało i jest świetnie. Wziąłem udział w rekrutacji, gdzie na rozmowie technicznej rekruter nawet nie pofatygował się by włączyć kamerę - nie bez powodu, bo tak naprawdę by wyszło, że zajmuje się czymś innym. Jakakolwiek interakcja/zadanie pytania z mojej strony była poprzedzona dużą pauzą i prośbą o powtórzenie. Dramat. Dostałem odmowę, gdzie jako feedback miałem wypunktowane to, co w zasadzie omówiłem na rozmowie, tylko rekruter mnie całkowicie nie słuchał... Jeśli faktycznie rekruterzy są tak zajęci, to taktowne byłoby przeniesienie terminu spotkania bądź oddelegowanie innego rekrutera, a nie przeprowadzenie rozmowy w ten sposób. Przebija się przez to brak szacunku do kandydata.
    dev

12.08.2022 15:10

Olo

02.09.2021 22:25

Uwaga na zapisy w umowach (b2b czy o prace) Firemka lubi ciagac po sadach
    Fejk

21.09.2021 10:41

UoP cię chroni przed sądami. Co ty człowieku wypisujesz. (usunięte przez administratora)i to jeszcze specjalnie to faktycznie mogą ciągać po sądach. Bądź bardziej komunikatywny i nie jeździj BMW to unikniesz sądów ;)
    Fejk?

05.11.2021 22:57

Dzieksy za insajderskie potwierdzenie, wiem juz co chcialem wiedziec
    M

08.07.2021 15:42

Brałem udział w procesie rekrutacyjnym na developera. Proces mimo, że może wydawać się długi to jest całkiem sprawny (w moim przypadku 3 etapy, okres 3 tyg). Na każdym kroku otrzymywałem konkretny i jasny feedback. Finalnie wybrałem inną ofertę z innym projektem. Niemniej o samej firmie mam bardzo dobrą opinię przynajmniej z perspektywy kandydata i z chęcią zaaplikuje ponownie w przyszłości jeśli będzie taka potrzeba. Co do tych wszystkich negatywnych komentarzy to mam wrażenie, że brałem udział totalnie w innym procesie. Może problem nie leży po stronie firmy tylko kiepskich kompetencjach a bóg wie jakich wymaganiach tych wszystkich niezadowolonych aplikujących?
    NN

03.04.2021 19:03

Obietnice, obietnice, obietnice Na rozmowie mozna obiecac duzo a aczkolwiek pozniej rzeczywistosc mocno weryfikuje bajkopisarstwo, podpisuje sie pod wczesniejszymi opiniami. Gdyby nie import emigrantow z BLR to tej firmy nie byloby we Wroclawiu. Tak zwany menedzment bezuzyteczny a dobrzy ludzie znikaja bez sladu Jesli masz wybor wybierz madrze

Kontakt - EPAM Systems

Gen. Romualda Traugutta 45 50-449 Wrocław

EPAM Systems
    nie polecam żenada

25.02.2021 17:06

PIT-11 wystawiają na US który sami sobie wybrali a nie który został wskazany przez pracownika w deklaracji / dokumentacji ?! wtf - gdzie są kompetencje i RODO w tej firmie? Pracownik nie składał zmiany US do rozliczenia podatku. Podają informacje wyssane z palca lub plotek...szkoda nerwów i czasu na nich...Do tej pory nie spotkałam się z tak niskim poziomem kwalifikacji i profesjonalizmu...Polecam jedynie omijać z daleka szerokim łukiem.
    bers

29.11.2020 16:45

Spotkałem się z podobną sytuacją jak inne komentujące osoby. Wiele obietnic, strata czasu na wstępną rozmowę, dobry feedback a potem cisza. Bardzo nieprofesjonalne podejście. Nie polecam.
    jdk

09.06.2020 23:38

Przechodziłem proces rekrutacyjny w tej firmie w okolicach stycznia 2020. Na początku wszystko szło jak w każdej innej firmie, miła rekruterka, super projekty itp. Pani bardzo naciskała, żebym powiedział od razu czy nie rekrutuję się gdzieś indziej, bo oni szukają poważnego kandydata, do projektów pilnie potrzebujących ludzi. Przeszedłem rozmowę techniczną, która trwała ok 2h i cisza. Cisza 1 dzień, 2 dni, tydzień... W końcu sam napisałem emaila z pytaniem jaki feedback otrzymałem. Dostałem odpowiedź, że feedback jest jak najbardziej ok, ale nie ma w tej chwili projektu dla mnie. Zostałem natomiast poinformowany, że będę umieszczony na liście kandydatów do zatrudnienia. Około 2 tygodni później zobaczyłem nowe ogłoszenie epamu, w którym napisano, że pilnie poszukują kandydatów. Na tym zakończyła się moja przygoda z epamem.
    CCC

23.06.2020 23:27

Miałem dokładnie to samo doświadczenie, to chyba standard w tej firmie. Pozytywny feedback techniczny nie ma nic wspólnego z możliwością współpracy. To karygodne.
    Pralinka

10.11.2020 14:59

identyczna sytuacja również u mnie, niby się super wypada, potem coś się dzieje z danym stanowiskiem i w sprawie rekrutacji zapada cisza, a nastepnie widac ponownie ogłoszenie
    Pralinka

10.11.2020 14:55

Dość dziwnie wygląda sposób rekrutacji, która się nagle urywa po tym jak się podobno super wypadnie na rozmowie. Miałam rozmową z osoba z HR a nastepnie tzw rozmowę techniczną, po której otrzymałam bardzo pozytywny feedback. Niestety okazało się, że jednak rekrutacji na to stanowisko nie będzie. Mija jakiś czas i firma ponownie się kontaktuje proponując kolejne stanowisko. Tu dla odmiany okazuje się, że ciężko się skontaktować z klientem mającym zapotrzebowanie na to stanowisko i potem następuje już cisza ze strony firmy. Nie mam pojęcia, czy znów rekrutacja została zawieszona, czy stało się coś innego, natomiast pozostawia to niezbyt dobre wrażenie na temat porządku w firmie i tego w jaki sposób podchodzi sie do rekrutacji.
    ktoś

28.08.2020 16:34

Pracowałam bardzo długo w tej firmie, zbyt długo...ok. 5-6 RMow. Nic konkretnego,przerzucanie z projektu na projekt. Czasami po 2FTE lub 4FTE na raz trzeba było u klienta wykonywać bo potem nasmarowali że się człowiek nie wyrabia. Generalnie wyzysk nie adekwatny do poziomu płacy .W ciągi ok. 5 lat tylko dwa razy po 500 plus, 3 razy bonusy potem pod koniec niby nie ma budżetu. Odcinają wypłatę nie wiadomo z jakich względów. Poza tym zero amortyzacji dopłaty za użytkowanie własnego sprzętu na potrzeby pracy zdalnej bo oczywiście 2 razy RM nie raczył zaakceptować prośby o sprzęt firmowy. Pod koniec zero feedbacku i kiepsko z transparentnością, blokada w assessmencie. Generalnie nie polecam, szkoda czasu , energii i nerwów. Pod koniec RM jeszcze chciał dać cancel na wakacje. Że nib jak nie ma człowiek prywatnego życia. Manipulacja a nie konkretna informacja.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EPAM Systems?

mas

10.06.2020 12:14

Ogólnie przez koronawirusa przechodzę wiele rekrutacji. Jedną z nich miałem niedawno w epam. Muszę ponarzekać, gdyż boli mnie bardzo jak cała rozmowa została przeprowadzona. Na samym początku oczywiście miła rozmowa z Panią rekruter (po ang). Po tejże rozmowie zostałem zaproszony na techniczną. I tu zaczęły się schody. Po pierwszym pytaniu wiedziałem, że nie będzie dobrze. Dlaczego? Nie zrozumiałem po prostu pytania. Ja wiem, że rekruterzy to też ludzie i każdy ma inny poziom angielskiego, ale matko kochana wymowa podstawowych pojęć chociaż to mus! Rozmowa wyglądała tak "Coś tam coś tam po rusku ang" Ja oczy na zapałkę i czy mogliby powtórzyć pytanie. To samo pytanie, pewnie napisane na kartce. Jakieś słówko wyłapałem, więc domyślam się o co mniej więcej może chodzić. Zadaję więc pytanie upewniając się czy o to im chodzi? Oni znowu coś tam mówią. Myślę, poradziłem sobie z hindusami, poradziłem z klientem ze szkocji, poradzę i z nimi. Opisuję więc problem i pytam czy to jest to o co im chodzi? I tak cały czas wyłapując tylko poszczególne słowa na zasadzie domyślania. Oczywiście się nie dostałem. Otrzymałem jednak feedback, dzięki któremu przynajmniej dowiedziałem się o co mnie pytano. A pytano o podstawowe rzeczy, o których można opowiadać tak długo ile starczy czasu. :) No coż, znowu można stwierdzić że komunikacja jest kluczem. Pozdrawiam
    r

07.06.2020 19:39

Doszedłem do czwartego etapu rekrutacji, która przebiegała bardzo profesjonalnie i szybko. Ale jedna rzecz mnie strasznie zirytowała i dlatego napiszę ten komentarz bo pewnie ktoś EPAMu to czyta. Podczas czwartej rozmowy, która odbywała się telefonicznie, spóźniony o jakieś 30 minut wdzwonił się pan rekrutujący i zaczął zadawać mi dokładnie te same pytania, które zadano mi 30 minut wcześniej przez innego rekrutującego. Poczułem się zlekceważony i cała chęć pracy w tej firmie mi uleciała. Na szczęście nie zaproponowali mi pracy bo i tak pewnie bym jej nie przyjął w tym momencie.
    Tom

06.05.2020 21:09

Te firme nalezy omijac z daleka. Prowadza rozmowy rekrutacyjne na nieistniejace stanowiska, tylko po to zeby zbierac dane lub budowac sobie baze CV. Jezeli faktycznie szukacie pracy i podchodzicie do tego powaznie, to tylko stracicie czas.
    Alina

15.04.2020 11:43

A właściwie jaki jest powód takiego działania? kto prowadziłby rekrutacje po to żeby nie zatrudnić nikogo?
    Andrij

03.05.2020 07:57

Powodów wiele: 1) Budowanie bazy potencjalnych kandydatów 2) Wybranie najtańszego, gdy zajdzie taka potrzeba 3) Research projektów i sytuacji w innych firmach 4) Zajęcie dla ludzi z HR, który być może normalnie wylądowali by na bruk 5) Tworzenie iluzji wielkiej firmy rekrutującej tysięcy ludzi 6) Firma jest z Białorusi.. tu nie musi być logika 7) Jeszcze by się parę znalazło..
    Wrocławianin

08.03.2020 15:32

Przeszedłem w tej firmie długi i żmudny proces rekrutacyjny, na który poświęciłem dużo czasu (rozmowy telefoniczne, rozmowy techniczne i miękkie, a także w języku angielskim). Czułem, że poszło mi bardzo dobrze i mailowo otrzymałem informację zwrotną o bardzo pozytywnym przejściu wszystkich etapów i zadowoleniu z mojej osoby pracowników rekrutujących. Okazało się jednak, że nie ma na moje stanowisko wolnego wakatu, a po tygodniu na stronie pracodawcy pojawiło się ogłoszenie właśnie na to stanowisko. Jeśli ktoś na poważnie szuka nowej pracy zdecydowanie odradzam poświęcanie czasu i energii na tego pracodawcę.
    Toronto

06.03.2020 17:01

Niestety to co piszą poprzednicy jest prawdą. Firma niepoważna, prowadzi rekrutację na teoretyczne miejsca pracy. Po uzyskaniu pozytywnego feedbacku dowiadujesz się, że nie ma aktualnie projektu dla Ciebie i że będziesz brany pod uwagę w przyszłości. Sama rekrutacja całkiem ok, firma sprawiała profesjonalne wrażenie, jednak niestety okazuje się, że tylko zmarnujesz czas. Nie wiem czemu ma to służyć...
    Ignorant

09.01.2020 19:50

Niepoważna firma. Rekruterzy naciskają, żeby zainteresować się ich ofertą, jedna, druga długa rozmowa. Następnie kontakt z ich strony nagle się urywa. Bez jakiegokolwiek wyjaśnienia. Ot, taka kultura. Szkoda czasu na rozmowy z tą firmą.
    Senior dev

31.07.2019 11:06

Firma jest totalnie niepoważna. Prowadzą rekrutację, a po pozytywnej weryfikacji z ich strony czekałem 3 tygodnie(!!!) na przypisanie do projektu. Umowę chcieli podpisać dopiero jakby się projekt dla mnie znalazł. Jak długo by to zajęło? Nie wiem, wybrałem inną firmę. A tą odradzam bo nie szanują czasu kandydatów. Rekruterzy mieli duże problemy z rozmową po angielsku, przydałoby się chociaż ten poziom C1 mieć.
    Specjalista

22.11.2018 21:38

Firma radziecka, prowadzą pozorną rekrutację - zbierają CV i przeprowadzają wywiady dla samego zbierania danych. Proponuję omijać szerokim łukiem, bo to pewnie jakaś przybudówka putina. Są cwani, więc generują fake'owe wpisy na wszystkich portalach, wciskając, że są fajni.
    Zrekrutowany

23.05.2018 11:23

Co do samego procesu rekrutacyjnego w zasadzie to jest trochę zabawny - 4 badz 6 etapów z tego co słyszałem, u mnie wyszły 4. Rozmowa z rekruterem badz HR'ami jest ok szybki kontakt. Kolejna w biurze po ok 2tyg troche dlugo moim zdaniem, ale też w porządku. Sprawdzają bardziej czy sie nadajesz do zespołu pod wzgledem osobowości, mało technicznych pytań. Rekruter nie do konca wiedział co robi jego zespół, ale to też można przełknąć ;) i tu pojawił się dla mnie dziwny myk hmm... po pozytywnej weryfikacji zostałem zaproszony kolejny raz do biura znowu UWAGA za 1.5 tygodnia. Kolejny rekruter który weryfikuje to samo więc w zasadzie 3 razy miałem te same pytania. Pozytywna weryfikacja i tu oczekiwanie na 4 etap czyli rozmowa bezposrednio z klientem dla którego będziemy pracować. Strasznie długie oczekiwanie bo ponad 2 tyg. Konferencja telefoniczna, wrażenia - cieżko powiedzieć bo połaczenie jest sredniej jakości (to być może moje subiektywne uczucie lub moja sieć komórkowa miala zły dzień). Kolejna masa tych samych pytań. Tym razem weryfikacja negatywna. Mimo obiecanego feedbacku po rozmowie usłyszałem, że jest rozmyty i sam rekrutejr nie ma pojecia co się stało i dlaczego odrzucają człowieka. Nie ma w tym nic w sumie dziwnego bo nie muszą się tłumaczyć, ale skro podczas rekrutacji prosisz o feedback z samej rozmowy, żeby wiedzieć gdzie popełniamy błedy i nad czym musimy popracować to było by miło gdyby słowo zostało dotrzymane. Reasumując jeśli macie dużo czasu i zbędnego urlopu do wywalenia to polecam bo ludzie w samym biurze są w moim odczuciu świetni. Może będziecie bardziej cierpliwi niż ja i uda Wam sie dostać ;) Jeśli chodzi o firme to wydaje mi się ze ma bardzo zle zorganizowany proces rekrutacyjny, ponieważ trwa zbyt długo. W czasie tej rekrutacji przeszedłem 3 rekrutacje w innych firmach i znalazłem praca, a z ciekawości pociągnąłem temat tej rozmowy żeby upewnić się jak to wygląda. Ludzie nie maja czasu czy coś w tym stylu. Szału na mnie nie zrobiła ani firma ani proces rekrutacyjny. Zarobki na tym samym poziomie jak w innych korporacjach. Pozdawiam Peace&Love
    BartekBurak

09.03.2018 16:04

Byłem na rekrutacji na JS deva. Proces bardzo miły, profesjonalny. W porównaniu z innymi firmami można powiedzieć łatwy. Oferta finansowa bardzo przyjemna, UoP, wiele benefitów. ALE. Wymóg pracy na Windows, dość korporacyjny klimat, wielki open space, podczas rekrutacji do końca nie wiedziałem jakie będę miał możliwości rozwoju, co będę robił. Ogólnie odczucia miłe, ale bez szału.

Zostaw merytoryczną opinię o EPAM Systems